lofter

Til dato er der et stort antal af finishmaterialer til loftet. Den mest overkommelige løsning er loftfliser, som er firkantede polystyrenpaneler. De har et stort udvalg af teksturer og en bred vifte af farver. Dette gør dem til en fremragende mulighed for at skabe et smukt og praktisk interiør til minimal pris. Artiklen vil forklare ikke kun hvordan man limer loftet, men også hvordan man skal passe på det i fremtiden.

Indhold:

Fordele og ulemper ved loftfliser

Polystyren, hvorfra pladerne er lavet, er lette og miljøvenlige materialer med gode lydisoleringsegenskaber. Produkterne fra det er nemt at skære med en simpel stationær kniv og hurtigt monteret.

Det tilhører flammehæmmende materialer, men kan smelte og deformere fra en kraftig lyspære. Derfor anbefales det at placere lysekronerne i en afstand på mindst 20 cm fra flisen.

Ved at bruge en skumflise let og hurtigt skabes en flad overflade uden betydelige økonomiske omkostninger. Men med alle fordelene er klæbemidlet ikke for slidt, det er underlagt den negative påvirkning af fugt og ultraviolet stråling.

Beregning af den krævede mængde materiale

Størrelser af loftfliser kan være forskellige, men i de fleste tilfælde produceres de i firkantede 50x50 cm. Rektangulære fliser 100x16,5 cm er også produceret, men de er sjældent tilgængelige til salg.

Når det endelige udvalg af plader er lavet, skal den nødvendige mængde beregnes. Den enkleste løsning ville være at opdele loftets længde og bredde ved længden af ​​siden af ​​pladen. For eksempel: Loftet har en størrelse på 300 cm ved 600 cm og bredden af ​​flisen er 50 cm. Det viser sig, at bredden passer til 6 fliser og langs længden 12. Vi formere 6 til 12 og få 72 - dette er det nødvendige antal loftfliser.

Hvis loftet har en størrelse, der ikke er et multipel på 50, kan du i så fald trække arrangementet af paneler på papir og observere de nøjagtige proportioner af loftet.

Tip: Du skal købe 15% mere materiale. Dette sker i tilfælde af brud, deformation eller forkert skæring.

Loftsoverfladebehandling

Inden du begynder at klæbe på loftfliserne, skal du rengøre loftet på den gamle belægning og støv. Om nødvendigt skal den udjævnes med kitt. Hvis uregelmæssighederne overstiger 1,5 cm, så er først plastering færdig, og kun derefter anvendes kittet. Når det tørrer, påføres en primer på hele overfladen.

Det næste skridt er at anvende markeringen til lægeplader. Kun jævnt fordelte paneler vil give rummet det nødvendige æstetik. For at gøre dette tegner den to diagonale linjer, ved skæringspunktet er der et center. Derefter gennem det resulterende punkt er vinkelrette linjer, der opdeler loftet i 4 lige dele.

Sådan limes loftsplader

Paneler af polystyren kan klæbe til næsten enhver overflade. Lamineret flise er egnet til køkkenet og ekstruderet til badeværelset.

Men du skal vide, hvordan du korrekt limer loftpladerne, fordi selv den enkleste arbejdsgang kræver overholdelse af teknologien.

Først skal du bestemme limen. Til disse formål solgte et stort antal specialtog. Men du kan også bruge PVA eller Moment. Den anbringes i et zigzag mønster på bagsiden.

Flisen reagerer på ændringer i temperatur og ændringer i fugtighed, hvilket fører til deformation efter installation. For at undgå dette skal det stå i flere timer uden emballage i det rum, hvor det vil blive monteret. Kvaliteten af ​​flisen vil også påvirke æstetikken i det limede loft. Det skal have modnede geometriske dimensioner og lige snit.

Den første flise er installeret på en sådan måde, at det ene hjørne er placeret i midten af ​​loftet. Hvis der er ledninger på dette sted, er de deaktiveret, og hjørnet af panelet er trimmet (senere lukkes det med et glas lysekrone eller et dekorativt loftudtag). Juster det til linjerne præ-foret på loftet. Flisen, når den limes, skal presses tæt, men så at den ikke har nogen buler tilbage, og hold i et par sekunder.

Alle efterfølgende rækker er anbragt parallelt uden huller mellem fliserne. De trekantede pile på bagsiden tjener som referencepunkt - de skal styres i samme retning.

Flisen i de sidste rækker skal i de fleste tilfælde skæres til den ønskede størrelse. Derfor er du først nødt til at gøre dem tilpasning og kun derefter anvende lim. Det resterende mellemrum mellem væggen og de yderste rækker af paneler lukkes af loftsplinten.

Tip: Alt resterende lim fjernes straks med en svamp.

Effekten af ​​et sømløs loft er skabt ved hjælp af silikoneforseglingsmiddel. De er fyldt med alle sømme og udjævnet med en trowel. Overskud kan nemt fjernes med en fugtig klud.

Den sidste fase af installationen af ​​pladerne er installationen af ​​et loftudløb omkring hullet for lysekronen og soklen. Det færdige loft kan også dækkes med vandbaseret maling.

Efter afslutningen af ​​arbejdet er dørene og vinduerne i rummet tæt lukket for at forhindre luftbevægelse.

Tips til at hjælpe dig ordentligt klæbe loftet flise

Det er bedst at trykke på pladen med en træblok, ikke med dine hænder. Dette forhindrer mulige udseende af buler på den.

Hvis loftet har en ujævn geometri, og hullerne mellem fliserne er for store, anbefales det at anvende akrylforsegling, som efter tørring kan males. Men denne metode er kun egnet til hvid, uden at have lamineret belægningstegning.

Hvis afstanden mellem de ekstreme rækker af plader og væggen er mindre end 1,5 cm, vil den i fremtiden blive dekoreret med en loftsplint. Men hvis den er større, så lukkes den med en strimmel af panelet, afskæres ikke kun i størrelse, men også under hensyntagen til mønsteret.

At lim pladerne fra midten til kanterne i små rum er upraktiske. Som følge heraf vil de ikke skabe effekten af ​​en fast overflade, men øger kun materialet forbrug. Den bedste måde er at installere flisen fra hjørnet til midten.

Loft fliser pleje

 • den ikke-laminerede flise rengøres med en tør klud eller meget omhyggeligt med en støvsuger;
 • det laminerede panel skal tørres med en fugtig svamp;
 • lille snavs fjernes med en almindelig viskelæder;
 • fra direkte udsættelse for stråler bliver polystyrenfliser gule med tiden;
 • vanskelig forurening, fra plader af hvid farve, kan ryddes med alkohol. Men brugen af ​​terpentin, acetone eller benzin er uacceptabel.

Loftfliser i interiøret

Meget ofte er det forbundet med enkle hvide plader, som har et simpelt mønster. Men i dag er deres design blevet mere sofistikeret, og de er allerede i stand til ikke kun at budgettere til at trimme loftet i rummet, men også tilføje luksus til interiøret.

Sådan limes MDF og PVC vægpaneler i badeværelset

Når der er behov for at renovere badeværelset, vil jeg lave det rigtige valg og pris for færdigmaterialet. Udbredt PVC paneler og MDF. En række farver, teksturer og størrelser af materialet gør det muligt at lave en smuk overfladefinish i løbet af få dage.

Typer af badeværelse paneler

En stor mængde materiale præsenteret til salg har forskellige ydre og kvalitetsmæssige egenskaber.

Flere muligheder for badeværelse paneler

Ifølge materialet

Paneler til badeværelset kan laves af forskellige materialer. Udvælgelsen tager højde for dets levetid, evne til at modstå et fugtigt miljø, styrke, design og nem installation. Materialet til fremstilling

 • PVC (polyvinylchlorid);
 • MDF (lille træfiber, chips komprimeret ved hjælp af specielle formuleringer);
 • træ (basis - massivt træmateriale).

Til afslutning af badeværelset er PVC-materiale at foretrække, da det opfylder alle krav til små rum med høj luftfugtighed.

Et hurtigt udført arbejde kan føre til paneler afskalning, svampedannelse og skimmel under dem. For at undgå dette skal du nøjagtigt vælge materialet under de rette forhold og udføre reparationer først efter en foreløbig bekendtgørelse med arbejdsordenen. Ellers vil indsatsen blive spildt.

Ved syn

Afhængigt af hvilken arbejdsflade (vægge, loft) limematerialet skal limes til, har panelerne et andet udseende:

Rack og flisebelagte paneler har en lille vægt, de hurtigt "greb" med lim, de behøver ikke at blive generet i lang tid under installationen. Dimensioner af standard batten paneler - fra 12,5 til 30 cm bred og 2,4-3,7 cm. Lige i deres længde. Udad, de ligner et klapbræt. Flisebelagt materiale produceres i form af firkanter med sider fra 30 til 90 cm.

Til destinationen

Plader PVC-paneler til badeværelset er nemme at bruge til at indsætte vægge, da et ark kan dække et stort område på én gang. Overfladen de trimmet ser godt ud, da der er få led og synlige sømme. At eje færdigheder i dette arbejde, gør reparationer er ikke svært.

PVC-paneler på væggene i badeværelset

Plastvægspaneler til badeværelset anvendes i form af skinner. Enkelheden af ​​deres installation sikres ved tilstedeværelsen af ​​poser på den ene side og hylder på den anden. Deres samling minder om et spil i designeren.

PVC paneler på loftet i badeværelset

For lofterne er lige så velegnede som stativ og fliser. Både dem og andre har lille vægt. Når de limer dem, bærer deres egen tyngdekraft dem ikke ned. Smukt og varieret design giver dig mulighed for at skabe et storslået udsmykning. Loftsplader til badeværelset - dette er en billig og ikke tidskrævende mulighed, som giver mulighed for at opnå kvalitetsresultat.

Limvalg

Klæbestoffet holder fast materialet på arbejdsfladen i mange år, hvilket ikke gør det muligt at skrælle og danne revner. Klæbemiddel til plastpaneler i badeværelset såvel som materialer fra andre baser skal have følgende kvalitetsegenskaber:

 • har en høj grad af vedhæftning, det vil sige, at "tag fat i" panelet med en væg eller et loft
 • modstandsdygtige mod ekstreme temperaturer;
 • har et øget niveau af fugtbestandighed
 • indeholder ikke syntetiske urenheder
 • være farveløs.

Flydende negle mærke Moment

Flydende negle til PVC paneler kan ikke være bedre, bare at have disse kvaliteter. Desuden kan de bruges økonomisk, forårsager punkterede eller puktirnymi linjer. De limer materialet "tæt", især hvis gipspladens vægge i badeværelset viste sig at være helt glatte, og panelerne kan limes direkte på dem.

De universelle typer lim, undtagen flydende negle, omfatter:

 • Emfikol 3412A - klæber overfladen fast, farveløs i udseende, dens komponenter er harmløse for menneskekroppen;
 • Moment Crystal - Til ovenstående karakteristika, som også gælder for denne lim, kan tilskrives god varme og fugtighedsbestandighed.

Universal lim Moment Crystal

Lim til MDF paneler kan vælges fra de nævnte, eller du kan købe en speciel sammensætning egnet til denne type materiale, for eksempel lim - MitreFix.

Før installationen skal du forlade materialet i rummet i 1 dag for at "tilpasse" til forholdene.

Hvordan lim?

Før arbejdet påbegyndes, skal du omhyggeligt inspicere væggene og loftet. Hvis arbejdsfladen er ujævn og ujævn, skal den udjævnes med en kitt. Gamle tapet kan fjernes med en skarp kniv og lag af maling - med et slag. Væggene eller loftet skal rengøres grundigt af snavs og plaster. Hvis det ikke var muligt at udjævne dem, anvendes en drejning af træ- eller plastlameller eller metalprofiler.

Vægindretning

Det er nødvendigt at foretage montering af efterbehandling materiale en gang, og i fremtiden vil der ikke være nogen spørgsmål om, hvordan man limer plastpaneler på væggen.

Sæt PVC-paneler på væggen i badeværelset

Arbejdsordenen er som følger:

 1. Arbejdet udføres fra det indvendige hjørne eller fra døråbningerne. For det første er det sidste element installeret, hvorfra den efterfølgende installation af panelerne fortsætter.
 2. Det første panel skal komme ind i dette fastgørelseselement med en smal fastgørelseshylde.
 3. En bred monteringshylde på bagsiden er fastgjort med negle eller specielle beslag.
 4. Nu skal hvert efterfølgende panel indsættes i sporet af den forrige.
 5. Når en lille afstand forbliver til det næste hjørne, justeres den endelige måldel i størrelse. I den ene ende sættes den ind i sporet med den anden - snaps ind i det endelige link (hjørne).

Installation af MDF paneler er ens. På den ene side har de en højderyg (spike), som skal indsættes i rillen (rille).

I dette tilfælde opstår der et naturligt spørgsmål: "Hvilke paneler er bedre - PVC eller MDF?". De er lige så gode i kvalitet, men i forhold med høj fugtighed er PVC-materiale at foretrække. Alternativt kan du bruge dem begge, klæde området over badeværelset med plastik og væggene med MDF materiale. Men så er det bedre at vælge MDF paneler med et toplag gennemblødt i melaminsyre. Hun vil ikke lade MDF blive våd.

Enhver mekanisk belastning beskadiger let plastmaterialer.

Loft dekoration

PVC-paneler i loftet er enten fastgjort direkte til overfladen, hvis loftet er fladt eller til profiler, hvis loftet ikke kan nivelleres. Brug af drejning er også tilrådeligt, når spotlights er angivet i loftet.

PVC loft trim

Hvordan lim plastpaneler til loftet, når der ikke er nogen klager?

 1. En streng trækkes diagonalt fra et hjørne til et andet. Det skal også trækkes mellem de 2 resterende hjørner.
 2. Marks center. Der er arbejde på vej fra ham. I midten er limet flise.
 3. De resterende fliser limes i parallelle rækker.

Og hvordan man limer plastpaneler i badeværelset, hvis der er behov for at installere batten?

 1. Det er muligt for konstruktionen af ​​batten at bruge metalprofiler, på hvilke gipsplader er installeret. Det er nødvendigt omkring omkredsen af ​​badeværelset, fastgør først guiderne.
 2. Markér de punkter, hvor lysene vil blive placeret.
 3. Profilstænger installeres i guider og fastgøres derefter.
 4. Stiften er installeret - den er fastgjort til styrene med selvdrejende skruer.
 5. Det er kun for at gøre installationen af ​​panelerne, og gradvist lukker loftoverfladen med dem.

Dekorative paneler til badeværelset ser meget smukke på loftet. Men vi må ikke glemme, at med relief overflader kan være svært at vedligeholde.

Til pleje af glatte overflader kan man ikke bruge slibemidler.

Afslut hjørner

Når reparationen af ​​vægge og loft er afsluttet, er det kun at dække hullerne og hullerne med fugemasse. Og hvad skal man gøre med hjørnerne, hvor der blev dannet grimme ledd? Til disse formål solgte plast hjørner til badet. Til udsmykning af væggene i hjørnerne er de bedst egnet.

For korrekt at rette materialet i hjørnerne påføres en farveløs fugemasse på bagsiden. Således tager arbejdet et færdigt udseende.

Før du tænker på, hvordan du holder MDF-paneler på væg eller loft eller PVC-efterbehandling, skal du vurdere temperaturforholdene i badeværelset, fugtighedsniveauet og muligheden for mekanisk skade. Jeg vil gerne have panelerne til at tjene i lang tid. Og det er muligt, hvis vi udfører den korrekte indledende behandling af arbejdsflader og udfører hele arbejdet konsekvent.

Hvordan lim en loftflise fra polyfoam?

Blandt alle de belægninger, der anvendes til dekorative lofter, bliver skumplastfliser i stigende grad fremtrædende. Og det er helt naturligt, da det har en demokratisk pris og et meget spektakulært udseende. Den nemme installation er også bemærkelsesværdig: det er ikke svært at klæbe loftet, men enhver, der ikke er for doven til at læse anbefalingerne nedenfor, vil klare denne opgave.

Særlige egenskaber

Materialerne, hvorfra disse produkter fremstilles, er skummet polymerer, også kaldet cellulære. På grund af egenskaberne i dets struktur tillader de at give høj lyd og varmeisolering af de udstyrede lokaler, hvilket gør hjemmet mere behageligt.

Et andet væsentligt træk ved skumfliserne er dets lethed, som gør det muligt at udføre næsten alt det nødvendige arbejde alene (med undtagelse af opmærkning, som det er ønskeligt at gøre med en partner).

Det skal bemærkes og en række loftplader fra polyfoam.

De kan have en anden form, som sker:

 • rektangulær (den kvadratiske variation er mest populær);
 • rombeformede;
 • Sekskantet.

Med hensyn til overfladen af ​​sådanne produkter kan den være glat og lamineret, glat og præget. Derudover har mange skumpaneler en original farve, der efterligner træ, sten, stuck, stof og andre materialer. Valget af den mest egnede type komfur afhænger af ejerens smag præference, såvel som på rummets specifikationer. Især er det bedre at klæde over køkkenloftet med laminerede skumplader, og den bedste løsning til et badeværelse betragtes som brugen af ​​vandtætte paneler.

Materialeberegning og limvalg

Før du begynder proceduren med at indsætte loftet med skumplader, skal du bestemme den rigtige mængde af dette færdigmateriale. For at gøre dette skal du opdele de to områder - loftet og fliserne, den første til den anden. I betragtning af at de pågældende produkter oftest har dimensioner på 50x50 cm, er arealet af hver af dem 0,25 m².

Det er også værd at bemærke, at den resulterende numeriske værdi skal tilføjes 10-15%, der fungerer som en "forsikring" i tilfælde af for stort forbrug af materiale eller skade.

Hvis ejeren af ​​lokaliteterne ikke anser det for nødvendigt at beregne et bestemt antal krævede skumpaneler, er det rimeligt for ham at anvende en alternativ løsning:

 • bestemme rummet i rummet ved at gange dets længde og bredde;
 • Tilføj til resultatet af standarden 10-15%;
 • Køb beregnede fliser i en specialbutik.

Du kan også købe lim, hvis sammensætning er egnet til skumpaneler på den bedste måde. Det bør købes i overensstemmelse med mængden af ​​efterbehandling materialer, baseret på det gennemsnitlige forbrug pr 1 m². Erfaringen viser, at klæbningen af ​​loftet, hvis areal er 24 m², indebærer brugen af ​​400 ml lim, og 450 ml er nok ikke kun til gennemførelse af denne procedure, men også for sikker fastgørelse af friserne. Hvad angår lofterne, hvis overflade ikke kan kaldes ideelt glat, så er det bedst at klæbe fliserne til dem med en finish, der er blandet med PVA byggemateriale i et forhold på 5: 1.

Et andet punkt værdig opmærksomhed er beregningen af ​​den samlede længde af de overtagne loftsplinter.

Denne værdi er lig med rummets omkreds, som du skal tilføje 5% for at kompensere for de uundgåelige undercuts.

Overfladebehandling og mærkning

Fremgangsmåden, der går forud for lofterne af loftet med skumplader, renses grundigt. Det sørger for fjernelse af den tidligere finish, som kan være tapet, fliser eller hvidvask, samt rengøring af overfladen fra forskellige slags snavs. Dernæst skal loftet behandles med en primer - en speciel forbindelse, som giver maksimal vedhæftning og negerer sandsynligheden for spredning af patogen mikroflora. Der skal lægges særlig vægt på de største uregelmæssigheder og eventuelle forskelle.

Efter afslutningen af ​​disse aktiviteter kan du begynde at markere overfladen - opgaven, hvis korrekte løsning indebærer at tage hensyn til skumpladernes placering. Sidstnævnte afhænger stort set af rummets egenskaber: For eksempel er den langsgående installation ideel til små værelser, og den diagonale er stor for store. Med hensyn til punktet, som er en retningslinje for indsætningen, spiller den oftest sin rolle ved midten af ​​loftet eller lysekronens placering.

De viste muligheder angiver følgende handlinger:

 • Longitudinal. Denne metode er den mest populære, hvilket primært skyldes dets enkelhed. Først skal du vælge et udgangspunkt (for eksempel midten af ​​loftet), og divider derefter overfladen i 4 dele gennem parallelle vægge med linjer. Resultatet af denne operation vil være 4 firkanter eller rektangler. Fra samme punkt skal du begynde at klæde loftet med skumplader.
 • Diagonal. I dette tilfælde udføres markeringen på samme måde som i situationen med pladens langsgående arrangement med kun en forskel. Hvert af de dannede retvinkler, hvis hoveder er startpunktet, skal opdeles i 2 lige store dele ved hjælp af den tilsvarende linjebistørrelse. Denne handling skifter stylingen med 45 °, hvilket sikrer den diagonale indretning af de dekorative elementer.

Hvis midten af ​​rummet tjener som en vejledning, så skal det være umiskendeligt fundet. For dette er det nok at have et par tråde strækket ud fra de diagonalt placerede hjørner af rummet: det ønskede resultat er det punkt, hvor de skærer hinanden.

Mærkning af overfladen udføres fortrinsvis ved brug af en tailing cord, forsøger at opnå den højest mulige nøjagtighed.

montering

Efter at have afmålt loftet, kan ejeren af ​​rummet gå videre til pastaeproceduren. Hvis panelerne ser ens ud, kan de limes i en hvilken som helst rækkefølge, og i en situation, hvor fliserne har et sammensat mønster, er det nødvendigt at nøje overholde det krævede mønster.

Derudover bør følgende regler overvejes:

 • Placering af loftet med skumplader er ønskeligt at blive udført efter frakobling af strømforsyningen.
 • For at dekorative elementer ikke bliver beskidte, skal du arbejde med dem i handsker.
 • Påfør lim på bagsiden af ​​flisen kan være anderledes. Dette sker især ved en solid linje eller punkterede linjer, såvel som i midten og hjørnerne af loftpladen. Det optimale værktøj i sådanne tilfælde er en kam.
 • Det anbefales at anvende limen kun på skumpanelet for ikke at lukke markeringen, der er oprettet tidligere.
 • Det er nødvendigt at begynde at klistre fra det valgte udgangspunkt - så at hjørnerne på 4 centrale fliser mødes i den. Hvis det vil være placeret armaturlampe, skal de tilsvarende vinkler af skumpanelerne omhyggeligt trimmes.
 • Efter at have rettet pladerne langs de markerede linjer, skal de presses tæt til loftet. Samtidig er det ikke nødvendigt at anvende overdreven indsats - for at undgå udseendet af buler på de monterede dekorative elementer.
 • Plader, der er beregnet til de sidste rækker, bør ofte skæres til den ønskede størrelse. Så snart denne procedure er afsluttet, bør der foretages udførelse af montering af skumplader. Hvis dimensionerne af produkterne opfylder betingelserne for problemet, kan du fortsætte med anvendelsen af ​​lim.
 • De huller, der dannes ved kanterne af loftet efter at have indsat det, skal du udfylde de udskårne fragmenter af loftfliser, der har de rette dimensioner.

Det skal også tilføjes, at alt arbejde skal udføres gradvist, trin for trin, og udstyre små overfladearealer. Derudover er det vigtigt at slippe af med overskydende lim i tide, "bevæbnet" med en lidt fugtig klud.

Tætning af sømme og limning af friser

Øvelse viser, at dimensionerne af loftplader, der tilhører samme model, i nogle tilfælde kan afvige lidt. Sådanne afvigelser overstiger normalt ikke 1-2 mm, men det er nok til at forskyde samlingerne mellem de limede paneler. For at undgå en sådan ulykke anbefaler eksperter at installere skumplader i en let afstand fra hinanden - ca. 2 mm.

I fremtiden skal sømme forsegles med et kit eller akrylforseglingsmiddel med en passende farve, hvilket giver fremragende maskeringsgab og optimal vedhæftning. Efter tørring kan den skabte dekorative overflade dækkes med vandbaseret maling, som gør det muligt at skjule nogen, selv de mindste fejl.

Den sidste begivenhed limer på loftsskumfrieserne. Ligesom pladerne kan de også "prale" en række designmuligheder, der omfatter forskellige former, nuancer og funktioner i reliefen.

Hvis du fremhæver andre punkter, der er karakteristiske for skumpladeplinterne, er deres liste som følger:

 • Smalle friser, dekoreret med ikke meget fængsomme ornamenter, er mest egnede til små værelser. Med brede produkter er situationen det modsatte: det er ønskeligt at bruge dem i værelser med et stort område.
 • Det er nødvendigt at klæbe friserne fra hjørnerne af rummet, så de passer langs længden af ​​væggene og bruger indsatser.
 • For at forsigtigt trimme loftsplinten under 45 °, skal du bruge en særlig snedkerindretning - tuslom.

Det er muligt at klæbe friserne begge, før de udsmykker væggene med tapet og efter - med den eneste forskel, at den første mulighed indebærer en højere nøjagtighed af montering af lærredet. Endelig er det fortsat at lukke alle vinduer og døre i rummet mere tæt for at minimere bevægelsen af ​​luftstrømme.

Nyttige anbefalinger

For at den valgte skumflise skal kunne opfylde alle ejerens forventninger, anbefaler eksperter at overveje følgende:

 • Når man vælger et efterbehandlingsmateriale, skal der lægges særlig vægt på kvaliteten af ​​kanterne: Alle kanter af loftpanelerne skal være helt glatte.
 • For at deformere eller trimme kanterne af skumpladerne, er det ikke værd. Efter dette råd giver du mulighed for at få sømmen med den mindste synlighed.
 • Jo klarere ornamentet og det mindre korn flisen har, jo højere er kvaliteten. Ikke mindre vigtigt er skumpanelernes styrke: Et godt produkt anses for at være et produkt, der ikke går under dets vægt, hvis du tager det til nogen af ​​hjørnerne.

Sådan lim PVC-paneler på loftet og video fastgørelser

Loft dekoration er en opgave, som en bred vifte af modstående materialer tilbydes. Afhængigt af formålet med rummet vælger ejeren finishen med de ønskede praktiske egenskaber.

Holdbare og lette plastlameller er velegnede til installation i ethvert rum, og fastgørelsen af ​​PVC-paneler til loftet vil ikke give arbejde til nybegynderen og hjemmehåndværkeren.

Hvornår kan jeg lim PVC-paneler til loftet

Montering af plastelementer på loftet er i visse tilfælde berettiget:

 1. I rum med høj eller variabel luftfugtighed. Materialet har god vandmodstand og forringes ikke fra akkumulering af kondensat eller direkte kontakt af strålen.
 2. I bygninger med øgede krav til renlighed. Muligheden for våd rengøring, fraværet af skadelige dampe - fordelene ved materialet.
 3. Hvor der er stor sandsynlighed for mekaniske effekter på lofter. Ved overholdelse af teknologien varierer beregningen af ​​en lamell i holdbarhed Ulykkesfældning af korken, vil bolden ikke føre til væsentlig deformation.
 4. I rum hvor lydisolering er påkrævet. PVC-paneler har alle de nødvendige kvaliteter, herunder varmeisolering.
 5. Modstanden af ​​plastik til kemiske stoffer er en fordel, der gør det muligt at installere lofter fra PVC-paneler i værelser med et højt niveau af skadelige dampe.

Limfæstninger af PVC-paneler i loftet - en af ​​de mest omkostningseffektive muligheder for reparation af lokalet. Dette forklarer populariteten og tilgængeligheden af ​​materialer, hvor det er nødvendigt at opgradere loftet hurtigt og billigt.

Hvilken lim skal man vælge til PVC-paneler

Ved overholdelse af installationsteknologi står ansigtet hurtigt og enkelt ned. Det korrekte klæbemiddel til panelerne vil være en forbindelse, som opfylder følgende krav:

 • gennemsigtighed efter tørring
 • høj kvalitet bonding;
 • modstandsdygtighed mod temperatur, fugtighedsniveauer
 • ufølsom over for alkali, direkte lys;
 • holdbarhed;
 • hurtig indstilling
 • ingen ubehagelig lugt.

Producenter tilbyder en række forskellige muligheder for blandinger, for eksempel "flydende negle", der påføres med en termogun. Gode ​​anbefalinger blev modtaget af strukturer: Moment-Montage, Titanium, polyuretanforsegling - alle klæbemiddelblandinger udvides ikke efter tørring. Til lameller med forskellige farver er Kleiberit 636 og Moment Kristall egnede - sammensætningerne er af høj kvalitet, indeholder ikke skadelige komponenter, og efter tørring skinner ikke gennem beklædningen.

Tip! Ved brug af flydende negle bør der vælges sammensætning under hensyntagen til tykkelsen af ​​lamellerne. Der er blandinger til tynde beklædningselementer med normal fiksering og tykke paneler - med forbedret fiksering. Anvendelse af den anden version af klæbemidlet til tynde paneler, vil brugeren modtage en hævende belægning.

Varianter af flydende negle til PVC-paneler:

 • Sammensætning 601 - 10 minutters levedygtighed, egnet til indendørs dekoration med forskellige typer materialer.
 • Sammensætning 901 er universel, det klæber godt på beton, plastik, jern og træ. Velegnet til udvendig, indvendig, fast holder tunge format strukturer. Vitality 8-12 minutter.
 • Sammensætning 915 har et højt fugtighedsbestandighed, egnet til arbejde i badeværelser, brusere. Der er ingen skadelige komponenter i sammensætningen, og derfor anses flydende negle 915 for at være et miljøvenligt produkt. Vitality 8 minutter.

Trinvis installationsteknologi af PVC-paneler på lim

Før du starter arbejde, skal du forlade rummet. At arbejde på loftet har du brug for et solidt bord eller trinladder. Det er mere bekvemt at arbejde på bordet - der er hvor man skal sætte de nødvendige værktøjer og materialer. Husk at fastgørelsen af ​​plastpaneler til loftet uden kasser til lim kun er mulig med perfekt fladhed på bunden.

Arbejdsfaserne er:

 1. Fjern alle belysningsarmaturer fra loftet, fastgør ledningspunkterne, markér zoner med en markør.
 2. Rengør overfladen af ​​den gamle belægning, fjern de faldende stykker af gips. Kalk- og vandemulsion vaskes ud med vand, indtil basen er udsat, maling fjernes med en spatel, rengøres med sandpapir.
 3. Visuelt inspicere basen, identificere områder med defekter.
 4. Putty til fjernelse af basisdråber, reparation revner, chips.
 5. Du kan sætte loft med minimal fejl, hvis dybde ikke er mere end 5-6 mm. Hvis du skal pålægge et tykt lag af kitt, er det bedre at lave to lag. Påfør et andet nivelleringslag efter fuldstændig tørring og priming den første.
 6. For at tørre den tørrede hårde kittet med sandpapir, før det og tør det tørre.
 7. Stram ledningen i de diagonale hjørner af rummet, fastgør midten - arbejdet vil ske herfra.
 8. Start installationen af ​​PVC-plader, der forbinder hjørnerne nøjagtigt i midten. Og hvordan man klæber PVC-paneler på loftet, kan ejeren selv bestemme ved at vælge layoutplanen.

Alle andre fliser ligger parallelt med de første rækker eller i henhold til det beregnede mønster af lægning. Layoutet er klart, men hvordan limes plastpaneler i loftet? Sammensætningen smører hele bagsiden af ​​bagsiden, du kan påføre lim på tværs, især i værelser med høj luftfugtighed eller med en stor tykkelse af lamellerne. Så elementerne vil blive stærkere. Slat skal bringes til basen, tryk og hold lidt, samtidig med at niveauet nivelleres. Bare et par minutter til koblingen, så er næste lamella lagt ud.

Det er vigtigt! Før du begynder arbejdet, skal du læse vejledningen til brug af klæbemidlet. Nogle formuleringer kræver, at blandingen påføres på en lamell, påføres den i loftet, og derefter fjernes og indåndes for at indstille sammensætningen. Først da er lamellen monteret på plads for evigt.

Hvis panelet ikke sidder på bunden, betyder det, at overfladen ikke er godt rengjort eller limens klæbeegenskaber er ret svage.

Sådan lim PVC-paneler i loftet i dette tilfælde:

 1. Fjern elementerne, rengør og før loftet på det nye. Vent til tørring, og monter derefter foringen.
 2. Rengør lamellen og bunden fra limens rester, smør panelet og loftet med en blanding, tryk ned. En sådan "nul" beregning giver trækkraft selv i vanskelige tilfælde.

Hvis du ikke kunne løse problemet på nogen måde, så skal du udskifte limen og optage en tykkere sammensætning. Epoxyblandinger er egnede til særligt vanskelige situationer, men de skal bruges i godt ventilerede områder og arbejde hurtigt - epoxier har kort levetid.

Efter at have vendt mod flyet er afrundningen af ​​hjørner egnet. For dem købes plasthjørner eller loftsplinter, der dækker hullerne, beregningsfejl. Elementerne sidder på et klart fugemasse - sammensætningen udvides ikke efter tørring og ændrer ikke indretningens farve.

Hvis du har spørgsmål, se hvordan man limer plastpaneler i loftet i videoen nedenfor i artiklen. Professionelle mestere vil hjælpe med at forstå alle nuancer af arbejdet.

Værktøj og materialer til arbejde

Følgende kit er nyttigt for husmesteren:

 • målebånd;
 • en blyant
 • niveau;
 • ledning eller garn;
 • saks til trimning af fliser eller stik stik;
 • forlængerledning;
 • spatler, rulle (til primer);
 • slibeskive
 • starter kittet;
 • primer dyb penetration (Betonkontakt bedre);
 • plast paneler;
 • lim.

Advarsel! Glem ikke midlerne til individuel beskyttelse. Ved slibning vil loftet være meget støv, hvilket betyder, at det vil være nyttigt: en maske, handsker, briller.

Ekspertrådgivning

Til loftet på PVC paneler viste sig glat og pænt, er det værd at notere anbefalingerne fra mesterne:

 1. Plader skal hærdes i et varmt rum uden belastning i mindst 1 dag. Materialet køber jævnt, den ønskede temperatur.
 2. Ved udlægning af de sidste elementer er det nødvendigt at skære dørene. Dette skal gøres på en sådan måde, at man ikke ødelægger mønsteret, hvis der er en. Den afskårne side går altid til krydset med væggen, så den lukkes med en sokkel.
 3. Ekspansionsgabet nær væggen kan være minimal, op til 2-3 mm. En sådan lille bredde skyldes den lille udvidelse af materialet som følge af klimaændringer.
 4. Når man lægger over generelle striber, starter installationen fra væggen. Installationen er parallel med de lange vægge, mens trimning kun opnås fra det modsatte vægpanel. Det er vigtigt at beregne størrelsen af ​​indretningens bredde, så de sidste lameller ikke bliver for smalle. Det foreløbige layout af ordningen på loftet vil hjælpe - markere det indledende indsnit fra væggen med en markør (spalten lukkes af soklen).

Udlægge indretningen i loftet, glem ikke ledningerne til belysning, klimaanlæg. Det er bedre at springe over kommunikationen gennem loftplinten - så alle ledningerne vil blive skjult.

Metoder til fastgørelse og limning af PVC-paneler på loftet

Plastpladepaneler er normalt monteret på en batte af træstænger eller en metalramme. Men i nogle tilfælde kan fastgørelse af PVC-paneler på loftet udføres ved hjælp af klæbemiddelblanding. Vær dog opmærksom på at i dette tilfælde kan ingeniørkommunikation ikke ligge over overfladen af ​​overfladen. Desuden skal installationen af ​​integreret belysning opgives. Du kan kun lime beklædningen på en solid, jævn base. Vi vil trin for trin beskrive, hvordan man limer PVC-paneler på loftet.

Når du kan lim PVC-paneler til loftet

Fastgørelse af plastpaneler til loftet uden batting kan udføres i sådanne tilfælde:

 1. Sådan beklædning må limes til flade betonbaser i boligområder og steder med høj luftfugtighed.
 2. Plastplader limes til et fladt træloft, forudsat at basen er korrekt forberedt, og der vælges en egnet klæbemiddelblanding.
 3. Hvis loftet er nivelleret med gipsplader, så efterfyldes sømene og primerer overfladen, limes plastens overflade til loftoverfladen uden brug af en kappe.
 4. Du kan også klæbe PVC-beklædningen på en flad gipsoverflade. På den indledende fase er en sådan overflade malet med en blanding af dyb penetration.

Med hensyn til anvendelsesstederne for plastbearbejdning anvendes sådanne loftsbeklædning i badeværelser, badeværelser, i køkkenet, i gangen eller i gangen, på loggiaen eller på balkonen.

Det er vigtigt! Fastgørelse af PVC-paneler til loftet på en klæbende måde er kun mulig på en solid, jævn base. Ved en løs, støvet, ujævn og skrøbelig bundbelægning vil holde sig hårdt og over tid kan flytte.

Valget af lim til limning af paneler

Inden du limer plastpanelene på loftet, skal du vælge en passende klæbemiddelblanding. Det er vigtigt at overveje materialet i beklædningen og bunden.

En egnet klæbemiddelsammensætning bør have følgende egenskaber:

 • det er ønskeligt, at efter tørring af klæbemidlet på overfladen af ​​pladerne ikke er nogen synlige spor og gulning (giver fortrinsvis gennemsigtige farveløse klæbemiddelblandinger);
 • god vedhæftning af de bundet overflader;
 • sammensætningen bør ikke indeholde opløsningsmidler, der reagerer med plastik og blødgøre det
 • til limning på steder med høj luftfugtighed, skal du vælge blandinger, der har fugtresistens og er velegnede til brug på våde områder;
 • Hvis beklædningen vil blive brugt på en balkon, loggia eller andet sted med temperaturændringer, skal klæbemidlet være modstandsdygtigt mod temperaturudsving og deres grænser;
 • Indstillingshastigheden er også vigtig, fordi det afhænger af, hvor længe du skal stå med dine hænder op og holde panelet, indtil det er fastgjort til bunden;
 • For boliger, vælg et klæbemiddel, der ikke indeholder giftige komponenter og udsender ikke lugt.

Til limning af plastplader til beton, gipsplader eller træbase, flydende negle, Titan lim, Moment-type monteringsforbindelser og polyuretanforseglingsmidler er egnede. Disse formuleringer giver et godt greb og en stabil søm, der ikke udvider efter tørring.

Det er vigtigt! Moment-Crystal og Kleiberit 636 er optimalt egnet til tynde hvide paneler. De giver en slidstærk gennemsigtig limforbindelse, der ikke skinner gennem den tynde foring.

Oftest for installation af PVC-efterbehandling lim måde mestere bruge flydende negle. Afhængigt af grundens egenskaber er vægten af ​​panelerne og formålet med rummet, følgende typer af negle egnede:

 1. Til limning af overflader af forskellige materialer til de massive glatte baser af beton, metal, gipsvæg eller træ passende sammensætning mærke 601. Panelerne limes i 10 minutter, hvilket er meget bekvemt, når de installeres på loftoverfladen.
 2. Blandingsnummer 901 betragtes som universal og egnet til arbejde med beton, plast, træ og metaloverflader. Denne type klæbemiddel anvendes til indendørs og udendørs brug. Det giver god fiksering selv for tunge plader. Indstillingstiden er op til 12 minutter.
 3. Flydende negle 915 er fugtbestandig og er derfor velegnet til montering af plader i værelser med høj luftfugtighed. Blandingen indeholder ikke giftige komponenter og sættes om 5 minutter.

Trin-for-trin teknologi til limning af plastpaneler

Før installationen startes, skal bundloftfladen være forberedt. Den gamle finish er helt rengjort. Tapet rip off en spatel, for-fugtet med vand. Gamle kalk hvidvask vaskes af. Hvad angår loftpladerne af skum, så skal de også slippe af med.

Kalk hvidvask kan ikke vaskes, hvis det er fast holdt og ikke bruser. Men før limning af overfladeprimeringspræparatets sammensætning af dyb penetration.

Det er vigtigt! Hvis der er spor af skimmelsvamp i loftet, bliver disse steder omhyggeligt rengjort til en betonbase og behandlet med en antiseptisk primer.

Hvis det gamle loft er ujævnt, skal du, efter at du har fjernet den slidte finish, lukke alle hullerne og hullerne med reparationsforbindelsen, og derefter niveauer overfladen af ​​start- og finishspanden. Efter at det tørrer, er loftet formalet og belagt med en primer i to lag.

Nye gipspladefundamente skal også udarbejdes. Alle sømme mellem pladerne med serpyanka. Monteringsstedet for skruerne behandles også med kitt. Efter at opløsningen tørrer, bliver overfladen formalet og overtrukket med en primer to gange.

Advarsel! På forberedelsesstadiet udføres ledninger til stederne for installation af lyskilder. Da vi limer panelerne direkte på loftet, ledes ledningerne i rillerne, som derefter forsigtigt anbringes og justeres i loftets plan.

Værktøj og materialer, der er nødvendige for arbejde

Før du lim PVC-panelerne på loftet, skal du forberede de nødvendige materialer.

 • PVC loftpaneler;
 • plast eller skum sokler;
 • egnet klæbemiddelblanding;
 • primer;
 • start og færdigbehandling kittet;
 • antiseptisk opløsning, hvis du skal slippe af med skimmelsvamp.

Fra værktøjerne skal du forberede følgende:

 • stige eller stilladser;
 • spartler;
 • ruller eller børster til påføring af en primer;
 • tanke til løsninger;
 • Bygningsniveau for at vurdere overfladenhed;
 • et målebånd, en firkant og en blyant;
 • kontorkniv til skæring af plast;
 • Tønde til skæring af baguetter i en given vinkel;
 • malerør;
 • puslespil;
 • beskyttelses tøj, handsker og beskyttelsesbriller.

Samlingssekvens

Efter alt det forberedende arbejde fortsætter med limning af efterbehandling. Hvis du bruger plastikplanker med riller under panelerne eller startprofiler til konstruktion af samlingen mellem loftet og vægoverfladen, så er installationen af ​​disse elementer færdig, før foderet fastgøres. Baseboards eller profiler limes med den valgte lim langs krydset af væggene og loftet. Hvis skumlister er valgt som dekorativt element, monteres de efter installation af hele belægningen.

I rækkefølgen af ​​installation af PVC-efterbehandling på loftet på en klæbende måde udfører vi i denne rækkefølge:

 1. Paneler skæres til bredden eller længden af ​​rummet afhængigt af installationsretningen. Det anbefales at installere pladerne på en sådan måde, at elementernes led er vinkelret på vinduesåbningen. Så sømmen bliver mindre synlig.
 2. Det første element smøres med lim og indsættes med enderne ind i sporene til styret eller loftplinterne, hvis det er bestemt at bruge. Desuden er det bedre at dreje panelet med en spids fra dig selv, så det næste produkt nemt kan forbindes med den forrige. Med en langsgående side begynder vi pladen i basispladen til den stopper. Panelet presses tæt på væggen.

Det er vigtigt! Lim kan påføres punktvis, klemme ud af en særlig pistol eller med en spatel. Vandbaserede kontaktklæbemidler påføres begge limede overflader. Alle andre sammensætninger smører kun panelet.

 1. Lim også det næste element. Når den er monteret, starter vi enderne ind i sporene på guiderne ved krydset af væggene og loftet, og sætter tappen i sporet af det foregående produkt. Om nødvendigt laver vi i panelet huller, hvorigennem vi trækker ledninger for at forbinde taklamper.
 2. Skær den sidste plade i bredden, og start med den skårne side og enderne i sporet af basisplader eller profiler ved sammenføjningen af ​​væg- og loftfladerne. Derefter skubber vi let skiven ud af den langsgående rille, så spidsen helt kommer ind i rillen i det foregående panel.
 3. I sidste fase limer vi skumplanker, hvis de samme plastprodukter ikke tidligere er installeret.

Om hvordan og hvordan man limer plastpaneler i loftet, vil i detaljer fortælle den video, hvori eksperimentet udføres med limning af PVC-plader med forskellige klæbemiddelblandinger:

Ekspertrådgivning

Selvom montering af loftbeklædning uden kasser ikke reducerer højden af ​​rummet, kan du visuelt gøre den endnu højere. For at gøre dette skal du bruge panelet med en blank struktur og lyse farver.

Hvis underklæbningen af ​​efterbehandlingens materiale falder på forsiden, skal den straks fjernes med en tør klud eller en fugtig svamp, da det efter tørring ikke virker.

Til limning af paneler for at løsne skrøbelige eller træbaser, er det bedre at bruge epoxylim. Det går så godt sammen med basen, at du efter tørring ikke kan rive panelet ud. Når du arbejder med denne klæbemiddelblanding, skal du huske at det tørrer meget hurtigt, så læg panelerne med det samme, ellers vil det ikke fungere efter nogle minutter.

Montering af plastpaneler på loftet: forskellige måder at montere på

Billeder fra hjemmesiden: pvhspec.ru

Mange nybyggere til konstruktion og reparation overvejer at overfladebelægningens overflader er besværlige og tidskrævende. Selv for et par årtier siden var det sådan, men det moderne byggematerialemarked byder på så mange innovative beklædninger, at du ikke kan bekymre dig og ikke bekymre dig, fordi du kan klare dig helt uafhængigt, for eksempel at finde ud af, hvordan du laver plastpaneler i loftet. Denne finish ser meget godt ud, er billig, det er nemt at hente et design, og forsamlingen tager ikke meget problemer. Så du bør helt sikkert lære at fastgøre plastpaneler korrekt i loftet og trimme dit hus med et budget, men smukt.

Fastgørelse af plastpaneler til loftet: Vi vurderer muligheder

Billeder fra hjemmesiden: KitchenDecorium.ru

Før du begynder at grundigt regne ud, hvordan du vedhæfter plastpaneler til loftet, skal du forstå årsagerne til, at du vælger dette materiale til at dekorere dit hus, eller det er generelt bedre at nægte det. PVC-panelernes bredeste relevans i de seneste år viser, at det er hensigtsmæssigt at erhverve dem specifikt til at beklæde loftet i forskellige rum, men det gør ikke ondt for at forstå dette problem mere detaljeret.

Da polyvinylchlorid, hvoraf plastplader fremstilles, i det væsentlige er en polymer, kan det frigive aldehyder i visse situationer, for eksempel med konstant udsættelse for høje temperaturer. Derfor foretrækker mange mennesker at bruge PVC-paneler udelukkende i de lokaler, hvor lejere ikke opholder sig i lang tid: i badeværelser, på balkoner, i opbevaringsrum og så videre, og det er bedre at helt forlade barneværelset med dette materiale.

De vigtigste fordele ved PVC paneler

Den væsentligste faktor, der tiltrækker forbrugere, er den revolutionerende lave omkostninger ved dette færdiggørende materiale med et storslået udseende. Sammenlignet med ophængte lofter eller gipsvæg er PVC plader meget givende.

Billeder fra hjemmesiden: chas-remonta.com

 • Enkelhed i installationen tiltrækker selv de forbrugere, der, som vil spare så meget som muligt, udfører reparationsarbejde i deres hjem alene. Du kan klare opgaven selv uden erfaring.
 • Plast absorberer ikke fugt overhovedet, fordi det slet ikke er vred og deformer heller ikke, selvom det bruges i ekstremt våde områder og udendørs.
 • Hvis de valgte PVC-paneler ikke bliver konstant påvirket af direkte sollys, så vil det sandsynligvis, selv efter flere år, se ud på samme måde som ved montering på loft eller vægge.
 • Sådanne materialer kræver ikke nogen særlig pleje, det kan nemt rengøres af enhver forurening med en svamp og sæbevand.

Når man overvejer, hvordan man laver plastpaneler i loftet, bør man ikke glemme lydisoleringsvirkningen af ​​dette færdigmateriale, hvilket er særligt vigtigt for beboere i flere etager og flere etager i store byer.

Ulempen ved PVC plader

Hvis du skal installere plastpaneler i loftet, skal du vurdere deres mangler, så de ikke kommer som en komplet overraskelse for dig. De er tilgængelige, og hvis du ikke tager højde for alle nuancer, kan du senere angribe grusomt.

Billeder fra hjemmesiden: Pootdelke.ru

 • Plastpaneler er på ingen måde anbefalet til at blive brugt i de rum, hvor temperaturudsving konstant observeres. For eksempel kan et sådant loft være uegnet til et køkken, da det simpelthen kan deformeres og forvrides fra en regelmæssig fyringsovn, hvilket ikke øger æstetisk skønhed og attraktivitet.
 • Plast kan producere en skarp og ubehagelig lugt hele tiden eller et stykke tid. For mange forbrugere kan dette blive et rigtigt mareridt, så det giver mening at snuse materialet godt, før du køber, uanset hvor underligt det lyder.
 • Du bør ikke købe PVC-paneler til værelser med stor risiko for brand, og hvis du tager til køkkenet, skal du kontrollere, at fabrikanten angiver brandmodstand blandt de vigtigste egenskaber.
 • Plast er farligt både for mennesker og for miljøet, derfor kan det ikke kaldes miljøvenligt.

Mange bemærker den lave styrke af PVC-plader, da det let kan briste ud af en effekt af mellemstyrke, og elementet skal ændres. Det er også et spørgsmål om prestige, selv om nogle plastpaneler ikke kan skelnes fra fliser eller endda natursten.

Udstyr og materialer

Billeder fra hjemmesiden: vseovannoi.ru

 • Roulette, lineal, firkant og bygning niveau af enhver model, samt hamre af forskellige vægte og størrelser. Alt dette er normalt tilgængeligt i "arsenalet" hos næsten enhver håndværker.
 • En hammerboremaskine, en husholdningsboremaskine med chokfunktion eller en skruetrækker ville også være rart at have på hånden. Men med et stort ønske kan du gøre med en almindelig skruetrækker.
 • Konstruktion hæftemaskine med hæfteklammer.
 • Hacksave, stiksav til metal eller træ.
 • Saks til metal og en konstruktionskniv med et aftageligt blad.
 • Stepladder eller geiter, som vil være bekvemt for dig at arbejde.
 • Konstruktionskablet til mærkning, som på amerikansk måde hedder choke-liner, og i virkeligheden er det en tæt stærk tråd malet med farvet kridt.

Korrekt paneler - holdbar reparation

Det gør ikke ondt at beskæftige sig med valg af paneler så godt, så de passer bedst til dine ønsker og mål. Til dette skal du tage højde for nogle få enkle tips, som slet ikke er vanskelige at huske.

Billeder fra hjemmesiden: remstroiblog.ru

 • Hvis du vælger PVC-plader i butikken, skal du sørge for at alle er fra samme parti, de adskiller sig ikke i farve eller tekstur eller form.
 • Det er meget vigtigt at vælge produkter af højeste kvalitet, ellers kan du få et ekstremt billigt, men forfærdeligt giftigt loft, og det er uacceptabelt.
 • Korrekt beregne området af rummet, og tilføj til mængden 5-10%, hvilket gør en rabat på trimning af materialet, dets skader, ægteskab og dine egne fejl.

Hvor der altid er større risiko for forurening, er det værd at tage paneler med en blank overflade og uigennemsigtig at foretrække i rene, lukkede rum.

Overvej hvordan man fastgør plastpaneler til loftet

Billeder fra hjemmesiden: vynahidnyk.org.ua

Det bedste ved at lave plastikpaneler i loftet, fortæller videoen, som er placeret nedenfor, men det vil ikke gøre ondt for at håndtere processen trin for trin og på forskellige måder. Der er flere forholdsvis enkle metoder til, hvordan man går videre for at opnå det bedste resultat, det er han, som vi vil fortælle dem, men det er værd at starte med valg af materialer og værktøjer, da du ikke kan undvære specialværktøjer som beskrevet ovenfor.

Rammeløse PVC-paneler

Den nemmeste måde at fastgøre plastpaneler på loftet er rammeløs. Dette betyder, at der for montage af loftplader ikke kræves yderligere strukturer, såsom kasser af noget materiale, er de fastgjort direkte til loftets overflade. Det skal dog tages i betragtning, at en sådan beslutning er berettiget i en enkelt sag - hvis overfladen er helt glat og jævn, og loftet ikke ville være ønskeligt at blive sænket en centimeter.

Billeder fra hjemmesiden: svoimi-rykami.ru

Fastgør panelerne til loftet ved hjælp af konventionelle polymerlimmer, såvel som flydende negle. Disse blandinger sætter hurtigt og tykkere og har også et højt adhæsionsniveau på enhver overflade. Det skal forstås, at der skal foretages et foreløbigt layout på den måde, hvorpå du lægger fliser, så plasten ligger jævnt og smukt. Plastblokke har specielle fremspring og udsparinger, hvorved de samles i form af et puslespil. Fordi retningen af ​​at forvirre ikke lykkes, kan du ikke bekymre dig om dette.

Trækonstruktion: montering af batten og fastgørelse af panelerne

For at installere loftet på plastpaneler på en trækasse er der nok værktøjer, der er nævnt tidligere, men fra materialerne bliver du nødt til at købe træplader, lige og godt tørrede. Arbejdsrækkefølge er væsentligt anderledes end med rammeløs installation, så du bør være mere opmærksom på instruktionerne.

Billeder fra hjemmesiden: nashaotdelka.ru

 • Først skal du trække på væggene omkring omkredsen af ​​linjen, hvilket vil indikere niveauet for installation af dit fremtidige loft. Denne linje skal være rent vandret, fordi det er flere gange værd at kontrollere alt ved hjælp af et bygningsniveau.
 • Fra den ene væg til den modsatte langs rummets længdeakse er det nødvendigt at fastsætte lamellerne med lige store intervaller, fra tredive til tres centimeter.
 • I store rum er der også installeret tværgående stænger, men i små rum kan dette gøres uden.
 • Langs rummets omkreds, lige langs den målte linje, skal du fastgøre den u-formede plastikprofil, hvorved de første og sidste bånd af panelerne skal fastgøres.
 • Sæt det første ark ind i profilen, og tryk godt fast, så det passer godt ind i rillen.
 • Ved hjælp af en hæftemaskine eller skruer skal plasten fastgøres til en trækasse.

For at skære længden af ​​PVC pladerne skal være sådan, at afstanden forbliver fra halv til en centimeter, dette vil være den såkaldte termiske led, der er ansvarlig for udvidelsen af ​​materialet. Mange er interesserede i spørgsmålet om, hvordan man indsætter det nyeste plastpanel i loftet, og dette er let forklaret af mesteren i den præsenterede video, hvilket er virkelig værd at se.

Metal og plastikprofil: pålidelig, holdbar, smuk

Montering af en metalramme under PVC-panelet er næsten nøjagtig den samme som en træbjælke. Der er dog nogle nuancer.

Billeder fra hjemmesiden: balkonsami.ru

 • Fastgør det U-formede loft bundkort omkring rummets omkreds. Der vil blive indsat plastpaneler.
 • Monter kassen af ​​metalprofil, fastgør den til dowels lige til loftet. Kvalitet og vandret loft her vil ikke spille absolut ingen rolle, men selve profilen skal være omhyggeligt orienteret i rummet.
 • Saml PVC-fliser såvel som i det første tilfælde, men du bliver nødt til at fastholde dem udelukkende på skruer, da byggestiften bliver magtløs over for metalen.

Installering af loftet i badeværelset af plastpaneler er muligt ved hjælp af plastprofiler, der har specielle snapfittings. Pålideligheden af ​​dette design er væsentligt ringere end metal og endda træ, men prisen vinder meget. At arbejde med en sådan profil er let, og monteringsskemaet er ikke anderledes end dem, der er beskrevet ovenfor.