Vi maler loftet med "vandbaseret": fra forberedelse til sidste lag

Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en by lejlighed eller et hus på landet, alle forstår at det sværeste stadium på samme tid vil afslutte loftet. Moderne virksomheder med speciale i reparation af lejligheder, tilbyder en bred vifte af muligheder for dette: efterbehandling lofttegler eller tapet, stræk eller ophængt lofter mv. Men ikke alle husholderske har råd til deres ydelser. Derfor er reparation af loftet med egne hænder stadig relevant.

Indtil for nylig var en sådan loftindretning som hvidvaskende med kridt eller kalkmørtel meget populær. Men med udviklingen af ​​nye reparationsteknologier anvendes denne metode mindre og mindre. Dette skyldes det faktum, at mange på trods af sin billighed og den harmoniske kombination af et snehvidt loft med en indretning af enhver art ikke er tilfredse med kompleksiteten af ​​det forberedende arbejde. Desuden bliver den hvide overflade hurtigt snavset og taber sit attraktive udseende.

I dag er malingen af ​​loftet med vandbaseret maling fortsat et af de mest populære måder at afslutte. I modsætning til hvidvaskning bevarer den overflade, der er malet af den, et æstetisk udseende i længere tid. Derudover giver den mulighed for hurtig og nem vedligeholdelse af loftoverfladen.

Dette er en af ​​de billigste måder at reparere. Med sin sammensætning er denne maling en suspension baseret på polymerpartiklerne og pigmenterne opløst i vand. Dens særegenhed ligger i det faktum, at efter påføring på overfladen sker intensiv fordampning af vand, og polymererne danner en belægning med høj fugtighedsbestandighed. Vandig emulsionsblæk er et miljøvenligt materiale, der ikke forårsager allergiske reaktioner og negative virkninger på menneskekroppen.

Valget af vandbaseret maling til loftet

Hvis du bestemmer dig for, at den bedste mulighed for dig er at male loftet med dine egne hænder ved hjælp af vandbaseret maling, har du en vanskelig opgave: Vælg mellem et stort udvalg af produkter, der passer til dig for pris og kvalitet. I dag på forbrugermarkedet kan du finde emulsionsmaling med forskellige tilsætningsstoffer:

 1. akryl,
 2. akryl med tilsætning af latex,
 3. baseret på polyvinylacetat,
 4. med silikone eller silicatbase,
 5. med mineralsammensætning.

Den billigste af dem - polyvinylacetat. Men de kan kun bruges i tørre rum. Lofter malet med sådan maling kan ikke vaskes.

Maling med tilsætning af latex - den dyreste. De har flere fordele, såsom muligheden for vådpleje med brug af vaske- og rengøringsmidler, en glat smuk overflade mv.

Akryl vandbaserede maling - den mest populære. De kan bruges i stort set ethvert rum, de har stor modstand mod slid under vask.

Malinger med tilsætning af silicat (flydende glas) anvendes i vid udstrækning til maling af pudsede sten- eller betonoverflader.

Silikone maling kan påføres direkte på gipset uden at bruge en primer. Deres fordel er høj dampgennemtrængelighed, som gør det muligt at bruge dem til at male lofter i køkkener og badeværelser. Desuden beskytter de overfladen perfekt fra forskellige slags svampe og andre parasitære mikroorganismer.

Hvordan man vælger en vandbaseret maling, så den har høje styrkeegenskaber, giver en smuk overflade efter maleri mv. Ifølge navnene på de malinger, der tilbydes til salgspande, er det svært at forstå forskellen mellem den ene type og den anden, og hvad er deres fordele. Desuden forsøger sælgeren selv ofte at sælge et produkt, der er dyrere, uden at tænke for meget om kvaliteten.

Læs etiketten

Derfor bør du grundigt læse, hvad der står i annotationen på etiketten med vandbaserede malerkasser for at undgå at forveksle med valget. Heri angiver fabrikanten:

 • Hvilken slags arbejde er det beregnet til?
 • Hvad er malingforbruget pr. Kvadratmeter (hvilket er meget vigtigt for at bestemme den nødvendige mængde),
 • Graden af ​​hemmelighed (malingens evne til at lukke hvid med en mørk baggrund, i form af et kontinuerligt ark),
 • Dens modstand mod slid under vådrensning mv.

Sørg for at være opmærksom på, hvad der er skrevet i små print. Ofte er de grundlæggende oplysninger om malingens tekniske egenskaber vedlagt der. For eksempel, hvis annotationen siger, at malingen har:

 1. "Høj modstand mod tørt slid" - det betyder, at overfladen, der er malet med sådan maling, ikke kan vaskes, men kun kan tørres med en tør klud eller brug en støvsuger.
 2. "Til brug i tørre rum med reduceret driftsbelastning." Denne indskrift siger, at den vandbaserede emulsion ikke er egnet til maling af køkkenlokaler med et stort antal fedtede dampe fra den tilberedte mad såvel som i badeværelser, hvor der er høj luftfugtighed.
 3. "Høj slidstyrke, uudslettelig" - Loftet malet med sådan maling kan vaskes med vand uden brug af vaskemidler.
 4. "Har smudsafvisende egenskaber, høj modstandsdygtighed over for slid ved intensiv vask." Dette er den bedste type vandbaseret maling. Det er tilladt at vaske overfladen dækket med maling af denne type ved brug af bløde vaskemidler.

Vandbaserede maling kan være blank og halvglans, mat og halvglans. Deres forskel ligger i det faktum, at uigennemsigtige maling lidt maskerer små overfladefejl og visuelt øger rummets højde. Men de er vanskelige at vaske. Overfladen, der er dækket med glansmaling, lettere at rengøre, er mere modstandsdygtig over for slid, men det viser små revner og andre fejl i loftet. Den bedste løsning - valget af halv-glans eller semi-matt maling.

Et andet vigtigt punkt. Det er nødvendigt at erhverve vandbaseret maling i en butik, der har et opvarmet lager. Faktum er, at når frysning nedbrydes malingens struktur, som ikke længere er genoprettet, når den optøes. Og det betyder, at den købte maling har mistet alle sine nyttige egenskaber.

Det anbefales at bruge vandbaseret maling, hvis formål er at male loftet. Det er perfekt fordelt over overfladen, praktisk talt ikke dråber, og har fremragende vedhæftning.

Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at male loftoverfladen med vandbaseret maling, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde. Til at begynde med skal den frigøres fra hvidvaskning eller lag af gammel maling. For at slippe af med kridt eller kalk hvidvask skal du fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle og derefter skrabe af med en mejsel eller stålspatel. Endelig vaske loftet med en svamp.

Fjern gammelt malingsjakke

For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, vil det tage meget længere tid at udføre det forberedende arbejde. Det skyldes, at processen med at fjerne det foregående maleri selv er ret tidskrævende, da lagene i den gamle maling næsten ikke opløses i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe dem helt fra loftet. Oftest er dette arbejde reduceret til fjernelse af områder af exfolieret maling med en spatel.

For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik: fugt den gamle belægning med en stor mængde vand med en vandspray eller skumrulle. Denne procedure gentages to gange med et interval på 20 minutter. Fugt bør være godt at suge den gamle coating. Så skal du oprette et udkast ved at åbne alle døre og vinduer. Laget opsvulmet fra vand danner blærer, og det er ikke svært at fjerne den gamle vandbaserede maling med en spatel.

Det er nødvendigt at udføre dette arbejde meget hurtigt, så overfladen, der skal behandles, ikke har tid til at tørre. Derefter er det nødvendigt at behandle pletter fra fnug og rust med en 5% opløsning af kobbersulfat. Hvis der er svært at fjerne pletter i loftet, skal du bruge et af følgende sammensætninger:

  1. en opløsning af saltsyre, to eller tre procent koncentration (forsigtigt, forsøger at forhindre syre i at komme på huden, tørre pletterne);
  2. en opløsning af 20 dele knust kalk, fortyndet med en del linolie,
  3. en tyk opløsning af vand og kalk med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml).

En hvilken som helst af de to sidste blandinger påføres i 10-15 minutter på forureningen. Gentag indtil de er helt fjernet. Normalt er to procedurer nok.

Hvis hvidvaskning er påført dit loft inden den aktuelle reparation, skal du læse, hvordan du vasker det i en anden artikel (der finder du også oplysninger om, hvordan loftet blev malet tidligere).

Loftniveau

Så snart loftfladen er helt rengjort, er det nødvendigt at justere det. Den er bedst egnet til dette tyndtlags kit, som har god vedhæftning, har god plastik og giver en glat overflade, som let kan poleres med fint kornet lakpapir. Putty kitt i loftet ved hjælp af en spatel.

Ofte er indretningen af ​​loftet lavet ved at anvende en særlig kittespidser på den på en olieklæbende bund, der er jævnt fordelt over overfladen med en rulle, børste eller spatel. Før dette er det nødvendigt at forsegle alle revner og sprækker i loftet og fylde dem med den forberedte sammensætning. For at putten helt kan fylde hullerne, skal de udvides lidt, før de påføres.

underuld

Den næste forberedende operation er primeren af ​​overfladen, som udføres af den samme maling. Den påføres i et tyndt lag. De giver det tørre godt, så fyldstoffet ikke kommer ud.

Den vigtigste fase af maleri

Maleri værktøjer

For at lave en højkvalitets maling på loftet med maling baseret på en vandig emulsion, skal du:

 1. maling børste til maling stød ledd mellem væg og loft, samt hjørnerne;
 2. smal børste til korrektion;
 3. pels, lang bunke rulle,
 4. bad under maling,
 5. ribbet overflade til ensartet fordeling af maling på overfladen af ​​rullen.

Farvning regler

ligesom med hvidvaskning med kridt, er det bedre at anvende det første lag maling parallelt med lysstrålerne fra vinduet, og det andet - parallelt med vinduesrammen

Mange ved ikke, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling korrekt. I de fleste tilfælde tager de ikke hensyn til under udførelsen af ​​malerier, retningen af ​​lysstrømmen og mange andre nuancer. Derfor er den malede overflade ujævn, med striber fra passagen af ​​en børste eller rulle, med lettere eller mørkere pletter. Følg disse regler for at forhindre dette.

 • Det er altid nødvendigt at male fra hjørner og samlinger mellem væggen og loftet. Samtidig er det fjerneste hjørne malet først i forhold til indgangsdøren. For at gøre dette er en bred pensel fugtet i halvdelen af ​​malingen, så forsigtigt presset ud for at fjerne overskydende. Gennem perimeteren er der lavet en passage i bredde fra 3 til 5 cm. På grund af dette vil der ikke blive beskadiget, når der males med en rulle yderligere, men det er ikke muligt at ødelægge loftet og væggene og hjørnerne.
 • Den vigtigste hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling udføres med en rulle. Den er overlejret i tre passager, uanset hvilken type maling der vælges. Samtidig udføres den allerførste maling parallelt med lysets stråler, der falder fra vinduet. Den anden er vinkelret på den. Sidstnævnte bør altid rettes mod vinduet.
 • Hver efterfølgende farvning udføres kun på et godt tørret forrige lag. Det tager fra 8 til 12 timer.

Farvelægningsteknologi

 1. I et bad fyldt med maling, fugt valsen, og tre eller fire gange for at holde på en hård overflade. Dette gør det muligt for malingen at blive fordelt jævnt over rullen.
 2. Lav det første pass på loftet. Fra hjørnet på venstre side af væggen, der ligger overfor vinduet.
 3. Rullen skal flyttes fra venstre mod højre. Derefter ændres retning. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at malingen ligger i et jævnt lag uden synlige overgange. Du kan flytte rullen og W-formede bevægelser.
 4. At fjerne overskuddet af den påførte maling hjælper en sådan teknik: Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal du sende dem på den malede overflade. Han vil absorbere alt overskud.
 5. I processen med at male, med en retningsstrålende lysstråle, kontroller farvekvaliteten.
 6. Brug af en ny rulle under den sidste farvning giver en ensartet overflade.
 7. Indtil malingen er helt tør, er der ingen udkast tilladt på værelset. Det anbefales at beskytte den malede overflade mod direkte sollys. Dette undgår farvning. Forsøg ikke at tørre den malede overflade med elektriske apparater.

Særlige egenskaber ved at male den plasterede overflade

Loftet, på hvilket gips er påført, kan males med en speciel sprøjtepistol eller en konventionel støvsuger. De giver en høj kvalitet, ensartet fordeling af maling på den gipsede overflade. På samme tid ligger det i et tyndt, lige lag. Det er bedst at male med sprøjtepistolen ved hjælp af en primer, der allerede er lavet med en rulle eller en børste.

Hvis hele teknologien i løbet af maling af loftet med vandbaseret maling blev nøjagtigt observeret, vil resultatet glæde dig over skønhed og ensartethed af overfladen.

lofter

Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en lejlighed i byen eller et hus på landet, forstår enhver udvikler, at afslutningen af ​​loftet stadig er et ret vanskeligt stadium i arbejdet. I dag findes der alle mulige løsninger til loftet: vendt med loftfliser eller tapet, lofter og lofter. Men ikke alle ejere har råd til sådanne muligheder. Da omkostningerne ved at male loftet med vandbaseret maling er ret overkommelige, forbliver denne type finish relevant. Og hvis du bruger den mest almindelige rulle til arbejde, så endnu mere.

Indhold:

Valg af det rigtige maleri værktøj.

Da de fleste lofter er store og glatte overflader, er det mest praktiske værktøj til påføring af maling en malerulle. Du kan selvfølgelig male loftet og børsten, men alle streger vil være indlysende, og for loftet er et sådant billede helt uacceptabelt, da det opfattes som ujævnt farvet. Derfor er det normalt at bruge en pensel til kun at male hjørner og vanskelige områder.

Der findes mange forskellige typer byggeværktøjer på markedet i dag, hvilket gør det vanskeligt for begyndere at vælge. Disse er velour, skum og fleecy ruller. Prisen for dem er ikke meget anderledes, hvilket kan være vildledende om deres angiveligt identiske kvaliteter. Men forskellene er faktisk meget betydelige. Og den valgte rulle vil have større indflydelse på loftets maleri.

Af alle mulige sorter af ruller opnås det bedste resultat ved anvendelse af en rulle med bunke (tråde). I en sådan situation er skumgummi ikke egnet, fordi det absorberer for meget maling, som akkumuleres på loftoverfladen, og på grund af disse bobler vises på den. Men velour værktøjer tager lidt maling.

Hvis du skal male et stort område, er det vigtigt at vælge så stor en rulle som muligt, da dette er området for malerioverfladen. Du kan også male loftet med vandbaseret maling med airbrush, men i dag taler vi om den enkleste version.

Borstvalsen er bedst at vælge mellem, fordi den store absorberer for meget maling og derved forårsager et ret stort lag maling, og en lille bunke vil sandsynligvis forlade ikke farvede steder. Jo mere tykt loftoverfladen er, desto længere skal bunken vælges af rullen, så malingen dækker hele tekstur og fylder alle rillerne. Vi anbefaler også, at du ikke bruger ruller med et håndtag på en bolt eller fra skumgummi, fordi de hurtigt fejler.

Derudover bør du vide, hvor erfarne håndværkere vælger ruller og hvordan man skelner et kvalitetsværktøj fra en dårlig kvalitet:

 1. Når du vælger en rulle, anbefales det at klemme det i din hånd: Samtidig vil kvalitetsrullen ikke deformeres som følge af kompression.
 2. Kontroller omhyggeligt sømmen på rullen: Et kvalitetsprodukt har ikke en tydelig stofforbindelse, da sådanne sømme kan efterlades på loftet i færd med at male strimlen.
 3. Kontroller villus for styrke ved at trække dem mod dig: En høj kvalitet rulle vil ikke tillade nogen villus at strække, mens billige fakes vil efterlade en mærkbar tuft i din hånd.

Under din rulle skal du vælge plastikplader, hvor malingen hældes, og hvorfra stoffet rulles ud med en rulle. Husk at når du dunk rullen lige i en spand maling, kan du ikke forvente et smukt malet loft! For at kunne bruge rullen fra gulvet uden brug af stilladser, skal du købe et specielt teleskoprør. Ved hjælp af et så langt foldet håndtag kan du nå på et hvilket som helst ønsket sted.

For adgang til forskellige hjørner, og også til lignende steder på hjørner, brug en børste. For denne type arbejde anvendes Fleytsevaya børste. I detailhandlen er der specielle typer af dette værktøj. Disse børster efterlader ikke de karakteristiske bånd og giver næsten det samme resultat som rullen. Med hensyn til børstens bredde er det bedre at købe en børste med en meget lille tykkelse (3 centimeter) og et værktøj lidt bredere (8 centimeter).

Fjernelse af den gamle finish fra loftoverfladen

Før du male loftoverfladen med vandbaseret maling, skal du gøre det forberedende arbejde og beskytte gulve, vindueskarme, radiatorer og møbler fra stænk og snavs (det er bedre at tage det ud). Du kan dække dem med plastfolie, aviser eller klud, fastgørelse med lidt tape. Hun skal også limme væggene omkring omkredsen, stigningen af ​​gas- og varmeledninger. Dette klæbende papirbånd fjernes let, efterlader ikke spor efter dette. Du kan fjerne det, så snart malingen tykker.

Derefter skal loftet frigøres fra lagene af gammel maling eller hvidvask. For at slippe af med kalk- eller kridthvide er det nødvendigt at fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle, så skrab det af med en stålspatel eller mejsel. I slutningen af ​​loftet vaskes med en svamp.

For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, skal du bruge mere tid på det forberedende arbejde. Alt dette skyldes, at processen med fjernelse af gammel maling er besværligt arbejde, da det foregående lag praktisk talt er uopløseligt i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe det helt fra loftet.

Sådan arbejde består oftest i at fjerne den eksfolierede maling med en spatel, som vist på billedet om at male loftet med vandbaseret maling. For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik. Fugt den tidligere belægning med rigeligt vand, ved hjælp af en skumrulle eller en vandspray. Denne procedure skal gentages to gange med et interval på 20 minutter.

Fugtighed skal grundigt mætte den forrige belægning. Derefter skal du lave et udkast ved at åbne alle vinduer og døre. Laget svulmede fra vandformede blærer af gammel vandbaseret maling, som ikke er vanskeligt at fjerne med en spatel. Sådan arbejde skal gøres ret hurtigt, således at overfladen, på hvilken arbejdet udføres, ikke har tid til at tørre. Derefter skal du håndtere rust og pletter fra fnug 5% opløsning af kobbersulfat.

Hvis der er vanskelige at fjerne pletter i dit loft, kan du anvende følgende sammensætning: en to eller tre procent opløsning af saltsyre (forsigtigt tørre pletterne og forsøge ikke at komme på huden). Følgende opskrifter er også kendt: En opløsning på tyve dele knust lime, der fortyndes med en del af tørringsolie, en tyk opløsning af kalk og vand med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml). En hvilken som helst af de to sidste blandinger er overlejret på forureningen i 10 til 15 minutter. Og alt dette gentages indtil fuldstændig fjernelse af forurening. Normalt er to procedurer nok.

Juster loftet før maling med en rulle

Efter fuldstændig rensning af loftoverfladen er det nødvendigt at justere det. Til dette formål er den bedst egnede tynde lagsparti, som har gode vedhæftningsegenskaber. Den har fremragende plasticitet og giver en næsten flad overflade, som er perfekt bearbejdet med fintkornet sandpapir. Ved anvendelse af en spatel påføres stoffet på loftet. Ofte er loftet nivelleret ved at påføre en kittet hvidvask på den på en olielimbas, som fordeles jævnt over overfladen med en pensel, spatel eller rulle.

Husk at det er nødvendigt at forsegle alle revner og revner i loftet ved at se videoen om at male loftet med vandbaseret maling og fylde dem med en specielt forberedt sammensætning. For fuldstændigt at fylde hullerne med kitt, er det nødvendigt at udvide dem, før de påføres. Den næste forberedende operation er overfladen af ​​overfladen, som er fremstillet af samme maling. Den påføres i et meget tyndt lag, så sammensætningen får lov til at tørre grundigt, så kittet ikke kommer ud.

Forberedende arbejde inden maling af loftet

For at begynde skal du gøre åbningen af ​​den forberedte maling, og i overensstemmelse med instruktionerne fortynde malingen til den ønskede tykkelse. Fabrikanter anbefaler ofte at tilføje ca. 5-10% vand til opløsningen. Hvis producenten dog ikke anbefaler at fortynde malingen, skal den kun blandes. Dette gøres nemt med en dyseblander til en elektrisk boremaskine. Til maling af overfladen i et lag vil denne blanding være tilstrækkelig.

Det er umuligt at bruge til at male loftet med en vandbaseret rulle, som du har anvendt en primer på, er det bedre at tage en ny eller udskifte en pels med en gammel. Tag rullen i hånden og dypp den i en gryde med maling. Det er vigtigt at bemærke, at ifølge teknologien til at male loftet med vandbaseret maling, skal du ikke helt sænke det i beholderen, men kun dunk det. Rullen bliver våd, normalt på den ene side, og kanten der bliver våd bliver tyngre. Men du skal sørge for, at hele værktøjets omkreds suger op maling.

For at gøre dette ruller du rullen på truget (specialredskaber, som sælges i specialmalingssæt), et gitter eller et blankt plader af hardboard, linoleum, men ikke på loftoverfladen. Et lille tryk på arkrullen, du kan jævnt male hele overfladen af ​​malingen. Derefter skal du dyppe rullen i malingen igen og rulle den ud igen. Hvis du pludselig ikke klarer at vådse valsen jævnt, er der efter reparationens afslutning ikke farver. Efter tørring danner de de uheldige pletter, som vi talte om i begyndelsen.

Ganske erfarne malere gør det automatisk, og du skal selvfølgelig træne. Sådan arbejde er ikke meget svært, men her skal du være forsigtig. For større sikkerhed kan du øve på et afsnit af en uforberedt væg, et stykke gipsvæg eller en overflade, som du ikke har noget imod at bruge til eksperimentet.

Maler loftet med en vandbaseret malerulle

Så snart du ruller rullen og trådene er fyldt jævnt med maling, skal du begynde at male loftet med vandbaseret maling. Alt arbejde er bedst udført på dagtimerne, fra et fjernt hjørne. Det vigtigste ved at huske er, at malingen skal påføres jævnt over loftets overflade uden at forsinke hele processen. Raffinering af loftet, selv i et stort rum tager kun 15-20 minutter.

Påfør vandbaseret maling på loftet, være parallelle striber. Prøv at lave strimler, der er tæt på 50 centimeter brede. Det er nødvendigt at male overlapning, hver nye strimmel på samme tid skal overlejres på den forrige ved 8 - 10 centimeter. Gnid malingen grundigt og sørg for, at laget ikke tørrer ud i kanten af ​​malingen.

Når du arbejder, skal du ikke rive rullen fra overfladen og øge trykstyrken, efterhånden som maling forbruges. Spor fra rullens kanter skal rulles i vinkelret retning. Hvis du planlægger at male loftet med vandbaseret maling i flere lag, så husk at det sidste lag placeres i vinduernes retning og den forrige i vinkelret retning.

For at male loftets hjørner skal du bruge en børste. Dyp det i malingen med en tredjedel og presse den overskydende sammensætning på kanten af ​​dåsen. Påfør små slag af maling omkring loftets omkreds med en strimmel, der er tæt på 5 centimeter bredt, og gnid det godt. Resultatet er et tyndt og jævnt lag, der vil fusionere yderligere med et frisk lag af maling på hovedoverfladen.

Maleren, der maler loftet, ser på ham i en ret vinkel og ser ikke det sted, hvor han allerede har "gået" med en rulle. Hans vision tillader heller ikke at se, hvor mange gange han rørte et bestemt område med en rulle. Hele loftet for ham har fået en våd ensartet skygge, og derfor synes det visuelt, at hele flyet er malet det samme. Det er her, hvor den næste miss er skjult. Malere med stor erfaring i dette tilfælde somme tider flytter til side og ser på loftet fra en anden vinkel, da ikke-farver er umiddelbart synlige.

Når den ikke-udsættelse er opstået, er det nødvendigt at bekæmpe dem. Det sker, at pletter forbliver efter selv din indsats for at genoplive loftet. Yderligere arbejde er ubrugeligt og fører kun til spild af materiale. Sådan arbejde skal redone. Du kan kun rette fejl på denne måde - polere hele loftet med fint smaragdpapir. Hvis du kun maler 1-2 lag, så trækker alt ud. Men hvis du er meget mere ruller, så skal du male og kaste og male igen alt.

Eliminer alle udkast i rummet, gardiner vinduerne, så du undgår direkte sollys på loftoverfladen. Du kan ikke bruge yderligere opvarmningsanordninger til at fremskynde tørreprocessen, fordi temperaturen i rummet skal være i overensstemmelse med de anvisninger, der er angivet på etiketten på den vandbaserede malerkasse.

Og endelig husk at du ikke bør fokusere kun på den lave pris ved at male loftet med vandbaseret maling, du skal strengt følge teknologien! Det er bedst at gøre arbejdet om eftermiddagen, så du kan gentage processen om morgenen. Husk at overfladen efter hvert lag maling skal tørre godt. Hvis det første lag ikke må tørre, vil det andet bløde og løfte den eksisterende maling.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling - det er nemt!

Nødvendige værktøjer og materialer

Problemet med at male loftet med vandbaseret maling, der almindeligvis betegnes vandbaseret maling, forbliver relevant selv nu, på trods af udseendet af mange nyere og mere moderne efterbehandlingsmaterialer.

Vandemulsion - hvordan er det?

I mange årtier har vandbaseret maling været den mest efterspurgte finish til loftoverflader. Alle kunne lide sin alsidighed og høj miljøvenlighed, samt muligheden for at vælge den rigtige skygge til indretning.

Loftene malet med vandbaseret emulsion bevarer deres æstetiske udseende i lang tid, og deres vedligeholdelse er så simpelt som muligt. Samtidig er omkostningerne ved en sådan maling lav, hvilket reducerer omkostningerne ved reparationer.

Vandmalet loft

En vandemulsion er en suspension bestående af pigmentelementer og polymerpartikler, som opløses i visse forhold med fremstillet vand. Når en sådan sammensætning påføres overfladen, der skal males, begynder aktiv inddampning af væsken indeholdt i malingen. Samtidig fastgøres polymerpartikler sikkert til loftet og danner en belægning, der er yderst modstandsdygtig over for høj luftfugtighed.

For at opnå det højeste kvalitetsresultat af at male loftet med egne hænder, skal du vælge den rigtige emulsionssammensætning. Sådanne maling indbefatter en række additiver, som kan ændre vandmulsionsegenskabernes egenskaber drastisk. Til lofter kan du bruge følgende typer vandbaserede strukturer:

 • Polyvinylacetat. Den billigste maling. De overflader, der behandles af dem, er forbudt at blive vasket. Det må kun anvendes på tørre værelser. I køkkenet eller badeværelset kan ikke bruges.
 • Akryl. Dette er måske den mest eftertragtede type vandbaseret maling, der perfekt beskytter loftet mod fugt. Akrylkompositioner anvendes i alle lokaler. Lofter malet af dem kan vaskes gentagne gange og grundigt.
 • Latex. Malinger, der kan udjævne loftsflader. Manglen på sådanne forbindelser er kun én - de er dyre.

Latex loft maling

Til farvning af lofter i badeværelser og køkkener anbefales det at anvende silikone vand-emulsionssammensætninger. De får lov til at behandle overflader uden forudgående priming - påfør sammensætningen direkte på gipset. Silikone vandemulsion beskytter loftet fra skimmel og svampeparasitter og giver det et øget niveau af dampgennemtrængelighed. Men beton- og stenlofterne behandles bedst med vandbaserede maling, som omfatter partikler af flydende glas.

Til maling af loftsflader anbefaler eksperter at vælge halvglans og halvglans vandemulsion. De førstnævnte er i stand til at "skjule" mindre fejl i lofterne, mens sidstnævnte ikke skjuler de eksisterende fejl, men det er nemt at tage sig af dem.

Grundlæggende principper for maling af loftet med vandbaseret maling

Af: Anastasia Isakova · Opslået 06/02/2017 · Opdateret 1/27/2018

Maling af loftet med vandbaseret maling er en nødvendig foranstaltning, når overfladen skal have en ny farve eller for at opdatere den tidligere coating. Vandbaseret produkt har ingen stærk lugt, derfor anbefales reparation af loftet, især maling med sådan maling, selv i børnehaven.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? For at gøre dette behøver du ikke nogen stor oplevelse eller komplekse enheder, du behøver kun at vælge en anvendelsesmåde og en passende emulsion.

Ud over fraværet af en ubehagelig lugt og hurtigere tørring har denne type belægning andre fordele:

 • miljøsikkerhed
 • let tonet
 • enkel anvendelse;
 • Nem at rengøre værktøj efter afslutning af arbejdet.

Det er bedre, at maleriet og renoveringen af ​​loftet med vandig emulsionsmaling udføres med materiale fra en batch.

Malvalg

Hvordan laver man det rigtige valg af farvesammensætning? Den vandbaserede emulsionsmaling til loftet har følgende egenskaber, som du skal være opmærksom på, når du vælger den rigtige:

 • For hvilke lokaler er en eller anden emulsion egnet. Til salg er der valgmuligheder for værelser, der er tørre, med høj luftfugtighed (køkken, badeværelse osv.), For værelser, der kræver hyppig vådrengøring (korridor, gang osv.).
 • Tilstedeværelsen af ​​antiseptiske, antifungale komponenter. Lofter i badeværelset eller køkkenet, er det ønskeligt at male eller male en vandbaseret emulsion med sådanne additiver. Især anbefales at bruge lofts silikone vandbaserede kompositioner. De skaber et dampgennemtrængeligt lag, de kan påføres uden præ-priming.
 • Vaskbar emulsion eller ej. Der er tre typer vandbaserede sammensætninger: fuldstændig uegnet til våd rengøring (de kan kun rengøres med en støvsuger eller en tør klud); uudslettelig (egnet til hyppig vådrensning uden specialværktøj); egnet til rengøring med brug af vaskemidler.
 • Graden af ​​blank malet overflade. En vandemulsion på ethvert loft kan være mat, halvmattet, dybt uigennemsigtigt, blankt og halvglans. Matte loftet synes at være højere, mindre mangler er ikke synlige på det, men det er svært at vaske det. Glans ser bedre ud, ikke længere abrades, let at rengøre, men selv en mindre fejl vil blive synlig på den. Det er optimalt at vælge en halvglans eller halvglans vandemulsion.
 • Emulsion forbrug pr. 1 kvadrat. m overflade. Denne indikator er ikke kun forbundet med billedprisen, det krævede antal dåser, men også med tætheden af ​​laget (skjuler). Når man vælger en sammensætning for denne egenskab, er det nødvendigt at tage højde for, at mængden af ​​materiale, der anvendes, afhænger af overfladens kvalitet. Maling af loftet med en ujævn absorberende overfladevandbaseret maling vil kræve mere materialeforbrug.

Fjern det gamle låg

Hvordan opdateres loftet malet med vandbaseret maling? Husk at vaske den forrige belægning af. Maleri loftet på gammel maling vil ikke give mulighed for at opnå et godt resultat, det nye lag vil skrælle af. Vask udført med en særlig løsning. Fremgangsmåde:

 1. Brug åndedrætsværn og beskyttelseshandsker.
 2. Inden du anvender agenten, skal du åbne vinduerne eller ventilere på anden måde.
 3. Påfør sammensætningen i et jævnt lag på loftoverfladen. Malingen begynder at boble, knække.
 4. Efter reaktionen med en spatel skal du forsigtigt fjerne belægningslaget.
 5. Anvend om nødvendigt en vask igen.
 6. Overflade slibning med sandpapir.

Maling af loftet med vandbaseret maling på den gamle kalkmaling eller hvidvaskning er også umuligt. De skal fjernes. Den hvide overflade klæber ikke godt til den nye coating. Du kan fjerne whitewash rullen, fugtigt fugtet med vand. Vand i vaskeprocessen er bedre at skifte flere gange. Rengør hvidvaskningen gennemblødt med vand med en spatel.

I videoen: fjernelse af gammel vandbaseret maling.

Overfladebehandling

Før du male loftet, skal du forberede det. Hvad er der brug for for dette? Renset fra den gamle belægning eller det nye loft vaskes for at fjerne fedt og andre former for snavs. For at gøre dette vaskes det med en opløsning af vaskemiddel og skylles derefter med rent vand. Hvis der er små fejl på overfladen, så kan de sættes på med en finish. Efter tørring skal de behandlede områder slibes med sandpapir, og det resulterende støv fjernes med en våd klud. Så anbefales det at anvende en primer på loftet.

Dette er nødvendigt for at:

 • niveau overfladen;
 • forhindre skimmel, meldug og andre farlige bakterier;
 • reducere forbruget af farvesammensætningen
 • giver højklæbende vedhæftning af belægningen til den malede overflade.

Jordtype er valgt ud fra arten af ​​det materiale, hvorfra loftet er lavet. Det er bedre at anvende primeren med en rulle med en kort lur, der er pletter fra skumgummi. Tag først loftet i en retning. Efter at det første lag er tørret, påføres det andet lag på tværs af det.

Tip! Til priming kan du bruge vandbaseret emulsion, stærkt fortyndet med vand.

Malerulle eller børste

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? For at gøre dette skal du bruge en børste, malingrulle eller spray. I industriel målestok ved hjælp af luftfri sprøjteteknologi. Det valgte værktøj bestemmer metoden. Til hjemmebetingelser er det bedre at vælge en rulle. Spray er ikke i hvert hjem, og overfladen malet med en børste har altid en alvorlig ulempe - synlige slag.

Hvilken rulle er nødvendig? Ikke kun materialet er vigtigt, men også overfladens natur. Rullen til vandbaseret maling skal optimalt have en gennemsnitlig bunke længde. En kort lur absorberer lidt, så det bliver ofte dyppet ind i emulsionen. En lang bunke vinder meget, hvilket fører til en betydelig vægtning af værktøjet. Rulle af skumgummi til maling af loftet med vandbaseret maling passer ikke overhovedet. Velourruller har en ulempe - få lidt emulsion, hvilket giver ulejlighed under drift.

Når du vælger en rulle, skal du sørge for, at den ikke deformeres under kompression, stangen holdes tæt, der er ingen synlige sømme på overfladen. Ellers vil der ved arbejde udføres striber, faldet villi vil holde sig til malingen.

For nemheds skyld vil der kræves en særlig plastikbeholder, når der udføres farvning. Det er ubelejligt at dunk rullen i en almindelig spand.

Maleriets rækkefølge fungerer:

 1. Fortynding af en vandemulsion med vand ifølge den vedlagte vejledning. Der tilføjes mere til det første lag af vand.
 2. Begynd at anvende vandbaseret maling med en smal børste i hjørnerne og langs væggene. Dette forhindrer maling i at komme på væggene, når du laver grundlæggende arbejde.
 3. Hæld emulsionen i malingbadet er bedre i små portioner.
 4. Roller, dyppet ind i sammensætningen, rullede flere gange for jævn fordeling.
 5. Fortsæt med at male loftet med en rulle fra vinduet og bevæge sig over lysets retning.
 6. Når belægningen er påført over hele overfladen, kan overskuddet fjernes med en tør rulle.
 7. Efter det første lag tørrer, anbring et andet lag langs solens stråleretning. Gentagning af loftet med vandbaseret maling skal ske med en ny rulle. Kun i dette tilfælde er det ideelle resultat muligt.

Hvis der opdages uregelmæssigheder efter tørring, kan de fjernes ved at male overfladen af ​​loftet med fint kornet lakpapir. Hvor mange lag maling kan anvendes med en rulle eller børste? Oftest er to nok, men du kan lave tre. Det er vigtigt ikke at bruge elektriske apparater og varmeapparater for at fremskynde tørringen.

Sprøjtemaling

Teknologien til at male loftet med vandbaseret maling ved hjælp af sprøjtepistolen:

 1. Fortynd emulsionen og sørg for, at der ikke er klumper. Ellers scorer de en sprøjte.
 2. Først send en jet til siden, for i de første par sekunder kaster sprøjten ud for stor del.
 3. Når strålen bliver ensartet, begynder man at anvende vandbaseret emulsion på loftet fra en afstand på 30-50 cm. Hastigheden skal være ca. 5 s pr. 1 m. Strålen skal rettes strengt i en vinkel på 90 grader.
 4. Ensartet anvendelse kan opnås ved at mentalt opdele loftet i firkanter. Hver skiftevis male først og derefter over.

Hvor mange lag maling kan sprøjtes? Sprøjtepistol udfører tre lag, der tillader hver at tørre.

På videoen: Maleri loftet med en airbrush.

Generelle regler

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? Når du vælger en metode og under drift, bør du overveje følgende maleregler:

 • Til måling af pudset loft anbefales at bruge sprøjtepistolen. Det vil give en mere jævn fordeling end rullen. Primer ansøgning er påkrævet.
 • For gipsvægs lofter kan emulsionen ikke fortyndes tungt med vand. Overdreven fugt kan suge det øverste papirlag. For at opnå i dette tilfælde vil et godt resultat være umuligt.
 • Ved påføring af farvesammensætningen skal man overholde ensartetheden og retningen. Ellers kan resultatet være områder, der har en skygge, der adskiller sig fra de vigtigste. Dette skyldes det faktum, at intensiteten af ​​reflektion af lys afhænger af tykkelsen af ​​laget og retningen af ​​overlaget.
 • Hvis der efter mangel på et lag af vandemulsion er fundet flere defekter, skal du vente, indtil det er helt tørt, inden du forsøger at male igen. Ellers vil forsøg på korrektion føre til det modsatte resultat. Hvis du anvender et nyt lag ikke hjalp med at løse problemet, skal du fjerne malingen med sandpapir.

Vandbaserede emulsioner på grund af miljøsikkerhed er egnede til selv et børnerum. Nogle gange er det nødvendigt at hurtigt indføre et rum, hvor en vedvarende stærk lugt er uacceptabel. Det er i disse tilfælde, at farvestoffer, som ikke kræver brug af konventionelle opløsningsmidler, er uundværlige.

Maling af loftet med vandbaseret maling kræver ikke brug af dyre værktøjer. Dette arbejde er ikke svært at gøre selvstændigt maling, rulle og børste. Selv uden særlige færdigheder kan det gøres godt og smukt. Hvordan maler man om loftet, malet med vandbaseret maling? For at opdatere det skal du først fjerne det gamle lag og forsigtigt forberede overfladen til anvendelse af en ny, og derefter male den på den sædvanlige måde.

Mal loftet med vandbaseret maling med hånd og sprøjtepistol

Loftet dekoration, herunder dets maleri, er måske den mest tidskrævende del af reparationen. Moderne teknologier gør denne proces lettere. Især populære, nyligt vandbaserede maling - materialer af høj kvalitet, der er ret enkle at bruge. Men maleriet af loftet med en vandbaseret emulsion har også sine egne hemmeligheder og funktioner, der skal overvejes, når de arbejder.

Nødvendige værktøjer og materialer

Først og fremmest skal du vælge den rigtige maling. Ifølge dens sammensætning kan vandemulsion være:

Men selv sammensætningen er ikke det vigtigste, du skal være opmærksom på. En vigtigere indikator er malens skjulkraft. Det er meget nemt at genkende det: jo flere kvadratmeter er der nok til 1 liter maling, desto bedre.

Bred farvepalet - ikke den eneste plus vandbaserede maling

Hvis du skal arbejde i lofter i værelser med høj luftfugtighed (f.eks. I køkkenet eller i badeværelset), skal du købe vandbaseret maling til våde rum. Glem ikke om tilstedeværelsen af ​​anti-mold komponenter i dens sammensætning. Derudover bør malingen til sådanne lokaler vaskes. I tørre rum kan du bruge den sædvanlige vandbaserede emulsion.

Omhyggelig læsning af etiketterne på banken hjælper dig med at vælge. Visse indskrifter har brug for forklaring.

 1. "Malingen har en høj modstand mod tørt slid" - den malede overflade kan ikke udsættes for fugt. Rengør kun med støvsuger eller en tør klud.
 2. "Malingen kan bruges i tørre rum med reduceret driftsbelastning" - til at male loftet i køkkenet og badeværelset, hvor høj luftfugtighed og et stort antal fedtede dampe, er dette værktøj ikke egnet.
 3. "Uudslettelig maling med høj modstandsdygtighed over for slid" - lofter malet med sådan maling kan let og smertefrit udsættes for våd rengøring uden brug af specielle vaskemidler.
 4. "Malingen har en høj modstandsdygtighed over for slid med intensiv vask og snavsafvisende egenskaber" - den bedste belægning til loftet. Du kan nemt vaske overfladen selv med vaskemidler.

Valget mellem blank og matt vandbaseret maling afhænger kun af din smag. Men bemærk at den matte finish vil visuelt øge rummets højde, maske små defekter ud, men det vil være vanskeligt at modstå vask. Glansfarve ser mere spektakulær ud, er lettere at rengøre og slides ikke ud i lang tid, samtidig med at dens kvalitetskarakteristika opretholdes. Men det vil let afsløre alle de mindre fejl i loftet. Det antages, at det bedste valg er en halvglans eller halvglans maling.

Vær opmærksom! Hvis du køber flere dåser vandbaseret maling, kræver du at de alle er fra samme batch. Ellers kan malingen være forskellige nuancer. Det er også vigtigt, at butikken, der sælger en sådan maling, har et opvarmet lager: lave temperaturer medfører forstyrrelse af vandemulsionens struktur og tabet af dets kvalitet.

Sørg også for at købe en primer - den skal bruges til maleri arbejde. Hvis du har brug for at reparere loftet, så køb en anden løsning til vask af den gamle maling og kitt.

En dåse af maling, børste, rulle og bad - alt hvad du behøver for at arbejde

Vi vender nu til de nødvendige værktøjer til at arbejde. Du skal bruge:

 • spatel;
 • maleri bad;
 • en rulle ca. 20 cm bred med en gennemsnitlig bunke (velour og skumfrakker passer ikke perfekt);
 • fint sandpapir
 • tynd børste 5-8 cm bred for at farve hjørner og kanter.

Du har sikkert bemærket en note om rullen med en lur. Faktum er, at skumrullen vil efterlade bobler på overfladen, og velouren absorberer ikke nok maling, og du bliver ofte nødt til at dyppe værktøjet i badet. Husk det, når du køber.

Teleskophåndtag til rullen hjælper dig med at gå uden trinladder

Hvis du af en eller anden grund ikke vil eller kan ikke bruge trinladderen, når du maler loftet, vil et teleskophåndtag til rullen hjælpe dig.

Forberedelse og forarbejdning af loftet

Før du begynder at male med vandbaseret emulsion, skal du forberede loftet til fremtidigt arbejde.

For at få et positivt resultat må du ikke male loftet med en vandbaseret maling over det gamle lag. Det er nødvendigt at fjerne det med en spatel med et alkalisk rengøringsmiddel, og skyll derefter loftet med rent vand og lad det tørre.

For at forenkle opgaven skal du bruge denne enkle teknik:

 1. Damp loftet med rigeligt vand (du kan bruge en sprøjtepistol eller en skumrulle til at gøre dette).
 2. Efter en halv time gentages proceduren. Den gamle belægning skal gennemblødes med fugt.
 3. Det næste skridt er at lave et udkast på værelset. Åbn alle vinduer og døre, og blærer dannes på loftets overflade. Et sådant gennemblødt lag af gammelt overtræk, du let kan fjerne med en spatel.

Efter en sådan forbehandling kan der forekomme fejl på loftoverfladen. Det er nemt nok at fjerne dem: Åbn alle revner og behandle dem med en finish. Efter at den tørrer, skal overfladen gnides med sandpapir, og støvet tørres af med en fugtig klud eller støvsuges.

Under forberedelsen af ​​loftet til maleri kan det være nødvendigt at fjerne mindre fejl

Fortsæt nu til primerloftet. Brug en dyb penetration primer til dette. Når det tørrer, kan malingen påføres overfladen.

For ujævn overflade med potholes og multi-level inter-tile ledd indikerer behovet for større reparationer.

Processen med at male loftets vandbårne maling

Det er godt, at fremskridt ikke står stille, og ikke kun adskillige metoder kan bruges til at udføre det samme arbejde, men også forskellige hjælpemidler. For eksempel kan du male loftet med en vandbaseret malingemulsion manuelt eller ved brug af en airbrush pistol.

Malte rulle

 1. Fjern forsigtigt låget fra krukken og rør omhyggeligt indholdet. I nogle tilfælde skal vandbaseret maling fortyndes til den ønskede tykkelse med vand (oplysninger om dette er som regel indeholdt i vejledningen). Normalt kræver dette ikke mere end 10% vand fra den samlede mængde maling. Åbn dåsen, bland maling og om nødvendigt fortynd den med vand.
 2. Først måler du hjørnerne og kanterne af loftet langs væggene med en børste. Dette vil hjælpe dig med ikke at plette væggene med efterfølgende arbejde. Først maling over hjørner og kanter med en børste.
 3. Hæld en lille smule maling i maleribadet. Dip en rulle ind i den og rul på en bølgeplade, så malingen er jævnt fordelt, og overskuddet fjernes. Mal på rullen og tør overskydende på badet.
 4. Start med at male fra vinduet hen over solens stråler, og bevæg dig gradvist dybere ind i rummet.
 5. Når det første lag maling tørrer, skal du anvende det andet. Dette skal også ske fra vinduet, men langs solens stråleretning. Så du vil eliminere alle de umilede områder, der er rømt fra dit blik, men med tiden ville helt sikkert fremstå. Denne ordning vil fortælle dig, hvordan man anvender malingen i loftet.
 6. Små bump og blærer, der findes efter tørring ud af overfladen, fjernes forsigtigt med fintkornet sandpapir. De resulterende små fejl i processen kan gnides med sandpapir og om nødvendigt males over med en pensel

Hele processen, under hensyntagen til tørring af lagene, kan tage dig flere dage. Det anbefales at udføre malingarbejde om morgenen og tidlig aften: i løbet af denne periode falder solens stråler optimalt på overfladen, hvilket vil hjælpe dig med at vurdere, hvor meget malingen er lagt ned.

Video om korrekt maling af loftet med vandbaseret emulsion ved hjælp af en rulle

Sprøjtepistol applikation

Sådan arbejde vil bringe dig glæde: Det er hurtigt og nemt sammenlignet med at bruge en rulle. Det vigtigste i processen er at opnå et tyndt, maksimalt ensartet lag.

1. Før du begynder at male loftet, skal du flytte dysen fra enheden væk fra overfladen, der skal males, da sprøjtepistolen i de første sekunder kaster meget maling ud.

Før du begynder arbejde, "bløder" en lille mængde maling fra enheden

2. Når sprayingen bliver ensartet, fortsæt med at male loftet. Separat sprøjtepistolen fra loftets overflade skal være en afstand på 30 til 50 cm. Flyt dysen med en hastighed på ca. 5 sekunder i 1 meter. På samme tid skal strålen strækkes strikt vinkelret på loftets malede overflade.

Hold sprøjten i en ønsket afstand fra overfladen.

3. For at forenkle processen deles overfladen mentalt ind i firkanter. Mal dem en efter en, først over og derefter langs. Linger ikke langsomt i et område, ellers vil laget være tykt, og malingen vil strømme ned. Hold dig til et fast tempo, mens du udfører farve.

Det er nødvendigt at arbejde med en airbrush ifølge den allerede kendte ordning: et lag - over lysets retning, den anden - langs

Det anbefales at lægge maling ved hjælp af en airbrush i 3 lag, hver efterfølgende sættes efter at den forrige er helt tør. På den uhærdede overflade vil malingen ikke fange og vil hurtigt begynde at eksfolieres.

Hvordan male loftet med sprøjtepistolen - video

Hemmeligheder og træk ved arbejdet: hvordan man undgår fejl og korrekte fejl undervejs

Hvis du er i farvningsprocessen, har du krænket teknologien og anvendt vandbaseret maling ujævnt, kan steder med forskellige nuancer danne sig (lyset fra dem afspejles i varierende grad af intensitet). For at undgå dette skal du følge farvningsretningen.

Forsøg ikke at rette op på sådanne uregelmæssigheder, indtil overfladen er tør - det vil forværre problemet. Vent, indtil det er helt tørt og påfør et andet lag, der vil skjule fejlene. Hvis dette ikke hjælper, skal du fjerne laget med sandpapir og anvende det igen.

Ved maling af gipsplankloftet må du ikke bruge maling, der er for fortyndet med vand. Det kan suge papirlaget af efterbehandling, så overfladen er dækket af bobler og begynder at eksfolieres. Og da loftet ikke er din væg, vil den hjerteløse tyngdekraft gøre sit arbejde, selvom overfladen skal repareres grundigt. Vi forfølger ikke sådanne mål, ikke?

Det er bedre at male det plasterede loft med en vandbaseret malingsspray. Denne enhed vil distribuere maling i loftet meget mere jævnt end rullen. Men glem ikke at pre-apply primer.

Hvis loftet var hvidkalket tidligere, er det bedre at vaske det gamle lag af. Den emulsionsmaling, der påføres kalk eller hvidvask, vil ikke kun ligge ujævnt, men begynder også at eksfolieres. Det samme gælder for den gamle maling: hvis det forekommer let skade, skal du fjerne laget.

Små fejl og mangler i loftets maling kan let korrigeres med en rulle og børste

For at undgå pletter i loftet under maling skal der først påføres et lag fortyndet vandbaseret maling med en bred rulle. Efter tørring kan du nemt se alle fejlene. Når du vil udføre de vigtigste farvning, skal du være særlig opmærksom på disse steder og behandle dem mere omhyggeligt.

Sørg for at følge lagets retning: Det næstsidste lag skal være vinkelret på vinduet, og det sidste skal være parallelt. Tag din tid - vent indtil lagene er helt tørre.

Overskydende maling påføres kan fjernes på følgende måde: Kør rullen, hvorpå der ikke er maling på overfladen, og dens bunke absorberer alt, der er overflødigt.

Fejl ved arbejde med airbrush

Hvis du ikke arbejder hurtigt nok til at bevæge sprøjtedysen, samles vandemulsionen på loftet i små dråber. Saml overskydende med en svamp, og efter tørring skal der påføres et andet lag maling.

For tykt lag vil medføre skrælning af maling. Steder, hvor der var afskærmninger, fyld, gnid med sandpapir og prik, og efter tørring, ommaling. Det er tilrådeligt at lægge et andet lag maling.

Med nogle fejl i maleriet med en airbrush, kan du få brug for yderligere kitt og primer.

Efter maling i loftet var der små humle og korn? Sikkert var den anvendte maling oprindeligt snavset. For at slippe af med et sådant ægteskab, gå over hele overfladen af ​​loftet med emery og re-paint, bare for-male malingen gennem gasbind.

Som du kan se, er det nok at følge anbefalingerne og enkle regler, så maling af loftet med vandig emulsionsmaling bliver ikke for problematisk og tidskrævende for dig. Både rullen og sprøjtepistolen er fremragende assistenter i denne sag, og vores råd vil helt sikkert lette din opgave. Del med os dine kommentarer om, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling eller stiller spørgsmål om emnet. Held og lykke til dit hjem!