Hvordan man vælger en cornice i størrelse

Sæsonudsalg - stof fra 100 gn. Pr. Meter! Opdater dit interiør uden ekstra omkostninger! Vi venter på dig i vores salon i indkøbscenteret "BOOM" på 4. sal!

Når du har korrekt valgt størrelsen af ​​tagskæggene og indstillet den til en bestemt højde, kan du visuelt udvide eller indsnævre rummet, forøge eller formindske (igen visuelt) loftets højde. Der er en række parametre, som du skal være opmærksom på, når du vælger din fremtidige cornice. Første ting først.

1. Type af cornice og dens farve

Når du vælger gardinstænger, baseret på det indre af dit hjem og de tekniske muligheder for at installere en fremtidig gardinstang, kan du bruge vores tips:

 • Hvis du vil have tagskægget til at være ubemærket, skal du vælge en aluminiumsprofilafskærmning eller plastbøsning (tagbøjler). Disse taghuler gemmer sig bag gardinerne og skaber indtryk af, at gardinerne flyder lige fra loftet. Du kan læse mere om fordelene ved profilen aluminiumskornet her http://shtoribelle.ru/sovety-po-vybory-karniza/podrobnooprofilnihkarnizah.html. Denne slags cornice har en række åbenlyse funktionelle fordele i forhold til andre cornices.
 • Når du vælger et dekorativt tagskærm, hvad enten det er metal, smedet, træ taggrunde, baguette system osv., Skal du overveje stilen på dit værelse:

- Metal gardin stænger vil se godt ud i næsten ethvert interiør. Deres farve kan vælges både "under guld" og "under sølv" og "under bronze" osv. Disse tagger er valgt til metalindvendige detaljer (håndtag på møbler, dørhåndtag, lysekroneramme osv.).

-Træafskærmninger, tagplader med en baguetteplade fra et træ eller "under et træ" kan afhentes i henhold til møblernes farve, en parket eller døre.

-Der er stadig forskellige særlige gardin systemer til forskellige typer gardiner (romersk, japansk, osv.). Med disse tagger kan du få mere kendskab til sider på vores hjemmeside.

2. Antallet af rækker (guider) af corniceen

Eaves oftest etablere i en, to og tre rækker (opkald fra henholdsvis en, to eller tre rækker). Men i det tilfælde, hvor design af dine lokaler involverer flerskikts komplekse gardiner, anbefaler vi at bruge aluminiumsprofiler med loftsfastgørelse http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy.html. Denne slags cornice kan sættes i så mange rækker som din fantasi tillader.

-Single-row cornices er indstillet, hvis du kun har brug for et gardin - lys eller tyk (nat).

-Dobbelt-rækken cornices bruges til tyll og tykke gardiner.

-Tre-rækkende cornices bruges, hvis du planlægger at hænge en lambrequin sammen med lette og tykke gardiner.

Hvis du i model af dine fremtidige gardiner planlægger at bruge en lambrequin, så skal du have en speciel profilskive med velcro, som lambrequin er monteret på for at hænge det. Gardiner med lambrequin kan også fastgøres på en rund cornice, men her skal du enten holde en særlig "Velcro", som ikke er meget praktisk, eller desuden købe et specielt hængslet panel med velcro.

 • Hvis vinduets størrelse i forhold til dit værelse passer dig helt, så har du brug for en kronkel af længde = vinduebredde + 15-25 cm på hver side af vinduet
 • Hvis du vil visuelt udvide et lille vindue - vælg en sådan størrelse af cornice, så længden overstiger bredden af ​​dit vindue med mere end 25 cm.
 • Hvis vinduet ser for stort ud til dig - Vælg en længde af nøjagtigt bredden af ​​vinduet. Gardinerne spredt på siderne lukker en del af vinduet og visuelt indsnævrer det.
 • Hvis du skal visuelt øge bredden af ​​hele rummet - brug væg-til-væg cornice.
 • Ved at installere cornice under loftet kan du visuelt lemlæse rummets højde. Til dette formål er loftet plastik cornice http://shtoribelle.ru/shop/category/6-plastikovye-karnizy.html eller aluminiumsloftet profilen http://shtoribelle.ru/shop/category/5-profil-nye-karnizy velegnet.html
 • Når du bruger lambrequin, skal tagskæggene også installeres så højt som muligt, så lambrequin ikke lukker toppen af ​​vinduet.
 • Med tilstrækkeligt højt til loftet kan cornice installeres lige over vinduet.

5.Distance fra væggen

 • I de fleste tilfælde vil længden af ​​standardvægbeslagene være tilstrækkelige til at holde gardinerne hængende smukt og lukke vindueskarmet og batteriet frit.
 • I tilfælde af at du har en vindueskarm og et batteri der stikker ud fra væggen mere end længden af ​​den valgte vægbeslag, skal du bestille et forlængerbeslag, som for eksempel http: //shtoribelle.ru/shop/category/101-udliniteli-kronshteinov-d16mm.html I dette tilfælde vil dine gardiner være fri til at falde fra tagskægget uden at røre vindueskarmet eller batteriet. Derudover kan du bestille flere, afhængigt af den afstand, du har brug for fra væggen af ​​beslagets forlængere. I gennemsnit afhænger en forlængelse af beslaget af 4-5 cm, afhængigt af producenten. Begrænsninger af beslagets samlede længde + forlængerledninger = 30 cm.
 • Den anden løsning på problemet, når vindueskarmet og batteriet strækker sig kraftigt fra væggen, kan være brug af loftbeslag. Men denne mulighed er mulig, hvis du ikke har udspændt og ikke ophængt loftsplader af plast, uden installation af en indvendig profil, der er monteret på forhånd. Det er nødvendigt at installere tagpladerne i en sådan afstand fra væggen, at vindueskarmet eller batteriet ikke rører det sidste vindue til vinduet.

Vi håber, at disse anbefalinger vil hjælpe dig med at vælge den rigtige eave til dit hjem!

Hvis du har spørgsmål, kan du spørge dem ved hjælp af en af ​​mulighederne:

- ring vores salon på nogen af ​​de telefoner, der er anført på siden http://shtoribelle.ru/contakt.html

Vi vil forsøge at besvare alle dine spørgsmål om design af vinduer i dit hus!

Hvor længe skal gardinestangen være?

Hej, kære brugere af designskole studyas.com! I dag vil jeg fortælle dig om en anden fælles udsmykningsfejl, som mange boligejere gør, når de dekorerer vinduer i deres interiør.

Uerfarne husmødre gør ofte følgende dekorationsfejl: de køber en gardinstang til gardiner, hvis længde ikke overstiger bredden af ​​vinduesåbningen. Derudover placerer nogle stadig tagene direkte over vinduesåbningen og danner derved en tom (uformet) del af væggen fra tagene til loftet. Efter at have set nok af al denne skændsel besluttede jeg at skrive denne lektion, som jeg håber vil advare mindst vores læsere om at lave sådanne fejl, når de vælger og lægger en gardinstang.

Ideelt set skal skråningerne være 10-15 centimeter bredere end vinduesåbningen på hver side, kun i dette tilfælde vil gardinerne se harmonisk ud. På billedet nedenfor ses der to taghuller, hvis længde er omtrent lig med bredden af ​​vinduesåbningerne (sandsynligvis blev dette gjort med det formål, da specialisten selvfølgelig var involveret i designet af dette rum). Men en sådan beslutning er efter min opfattelse stadig forkert, fordi gardinet dækker en del af vinduet, hvilket betyder, at lidt sollys kommer ind i rummet. Det ville være bedre, hvis tagskægget var lidt længere, så gardinerne ikke ville lukke vinduerne.

I dette billede (nedenfor) kan du se to vinduer, forskellige i bredde og højde. Gardinerne dækker lidt om venstre vindue (der er simpelthen ikke plads til længere korset), men på grund af det faktum, at kanten bliver spikret på samme niveau, skabes illusionen, at vinduerne er de samme.

Vinduet i dette billede er omtrent den samme størrelse som vinduet i det andet billede af denne lektion, men på grund af at tagene er lidt længere, er der ekstra plads til gardiner på hver side af vinduet. Også takket være denne teknik ser vinduet sig lidt større ud end det faktisk er.

Og endelig et andet tip om design af vinduer gardiner. Når du vælger gardiner, skal du vælge gardiner, der består af to lærred: den ene til hver side af vinduet, selvom du ikke har tænkt dig at forhøje vinduet. Tro mig, kun gardinen på den ene side, ser i de fleste tilfælde ikke bare for billigt ud, men jeg er ikke bange for disse ord. Det er som en lap på en linnedskab.

Jeg håber, kære brugere af studyas.com, efter denne lektion vil du ikke længere lave sådanne fejl og undervise dem, der ikke vidste om det.

♥ Hvis du kan lide denne artikel, skal du klikke på din foretrukne sociale netværksknap:

Hvordan man vælger længden af ​​cornice til gardiner

Vores kunder har ofte et stort spørgsmål: "Hvor skal mine gardiner hænge på væggen?"

Derfor er det vigtigt at kende svaret på spørgsmålet, hvad skal længden af ​​kronen være for at imødekomme dine gardiner?

Vinduerne er virkelig midtpunktet for ethvert rum. De bør være stolt udstillet og korrekt dekoreret. For at gøre dette har du brug for de bedste taghætter, der passer til dit design.

Hvordan man bruger længde og højde af tagskæggene?

Se på billedet og svar på følgende spørgsmål:

 • Hvilke af vinduerne er større?
 • Hvilke vinduer giver mere lys og luft, giver et større overblik?
 • Hvilket vindue får rummet til at se mere sensuelt og stort ud?
 • Hvilket vindue ser mere moderne og interessant ud?

Her er vores svar:

 • Svaret på det første spørgsmål er, at begge vinduer er af samme størrelse og er lige adskilt i forhold til væggen.
 • Efter vores mening er svaret på de øvrige spørgsmål absolut vindue nummer 2!

Som du kan se, ud fra billedet, hvis du lægger gardinerne over og uden for vinduesrammen, ser vinduet dobbelt så stort ud og gør rummet meget mere imponerende.

Sådan beregnes længden af ​​cornice?

Ved at skabe et større, spændende og interessant vinduesrum kan du opdatere værelset og lave et kunstværk ud af vinduet. Nedenfor er to tricks, som dekoratører elsker at bruge til visuelt at gøre vinduet så stort som muligt. Du kan bruge en af ​​metoderne, eller begge på samme tid.

 • Hang bredere end vinduets åbning. Tag tagskæggene på 30cm - 50cm bredere end vinduet, forudsat at rummets størrelse tillader det. Denne enkle justering giver dig en professionel og gennemtænkt finish til dit rum. Når gardinerne er åbne lukker stoffet væggen, ikke vinduet.
 • Hæng højere end vinduesåbningen. For at gøre dette har du brug for en cornice lidt mere end et vindue, 5-10 centimeter på hver side for at forhindre sollys at komme ind i kanterne.
 • På samme tid hænge bredere og højere end vinduets åbning.

Nu er du inspireret til at gå og se på vores sortiment og vælge den rigtige gardinstang til dig.

Sådan vælges en gardinstang til gardiner: praktiske anbefalinger

For at vælge den rigtige cornice skal du først beslutte dig om rummets overordnede indretning, mønsteret af tapet, møblens farve samt udseendet af gardiner og stof. Derefter vælger du fra en række forskellige muligheder det mest egnede, hvilket desuden vil bidrage til visuelt at justere rummets størrelse og lofternes højde. Hvad skal du overveje, når du går i studiet eller gennemsøger netbutikens gardinstænger?

Eaves - det kombinerede navn for de forskellige designs, som gardinerne er fastgjort til væggen, vinduet eller loftet. Dette koncept kombinerer guider, såvel som beslag, stofholdere og tip.

Kort klassificering af taggrunde:

1. I udseende:

 • rund med en diameter på hovedrøret på 10-40 mm og yderligere 2-3 mm;
 • baguette. Der er en dekorativ rem, der dækker styret og kroge;
 • streng. Tyndt næsten umærkeligt kabel i stedet for en bar;
 • profil. Fleksibel aluminiumsprofil, der kan bøjes i næsten enhver form;
 • dæk eller skinne. Design med en rille, langs hvilken bolde med kroge bevæger sig;
 • I flere rækkekonstruktioner er en kombination af forskellige typer mulig (for eksempel runde, skinne og snor).

2. Ifølge materialet:

 • træ (kirsebær, valnød, nåletræer, eg);
 • metal, inkl. smedet;
 • plastik: lys, billigt, alle mulige farver.

3. Ved fastgørelsesmetode:

 • vægmonteret;
 • loft (der er modeller af snor, jernbane, loft).

4. Med antallet af guider:

5. Ved kontrolmetode:

 • manual (pennestang, ledning);
 • elektrisk drev (fjernbetjening).

Det er også nødvendigt at nævne typer af fiksere gardinstof:

Kompatibilitet med indvendige stilarter

Til klassiske stilarter, passende tagskærme af træ og metal. Det vil se godt ud, især hvis værelset har smedejernsmøbler eller en lysekrone. Det er passende baguette cornices med ornament, echoing møbler tekstiler eller tapet mønster. Og selvfølgelig, cornices-stænger - en klassiker, testet tid.

For moderne stilarter, især højteknologi og minimalisme, er det bedre at vælge strenge linjer af profil, jernbane og snorstrukturer. Til Art Nouveau og Art Deco passer de originale metalstænger med mindeværdige tips og gardiner med øjenlåg.

Etnicitet og øko stil er præget af en kærlighed til naturlige materialer, så de kan være tilfredse med træbarer og baguetter. Hvis det er nødvendigt at opnå orientalske pomp af draperier, så er det bedre at bruge flere rækker cornices.

Hvis du ikke ved hvordan man vælger en cornice til gardiner til en anden stil, stop ved loftet cornice - stoffet vil pålideligt skjule det fra nysgerrige øjne.

Kompatibilitet med gardintyper

Tætte fløjlgardiner skal have en meget holdbar cornice, metal er bedre rundt, men under ingen omstændigheder plast. For lette og gennemskinnelige gardiner er det bedre at vælge den samme cornice - strenget eller meget tyndt metal. Til korte gardiner er en café egnet til træ. Elskede af alle romerske (og ligner dem østrigske) skal monteres på en speciel hylde (der er tre typer: lukket, åben og reb-rotor).

Til japanske gardiner, rektangulære paneler på en stiv ramme, har vi brug for multi-rails skinnedesign med elektrisk drev.

For gardiner med lambrequin er det bedre at vælge en tre-rækkende tagbøjle og fastgør den til loftet for at sikre lysstrømmen. Til muntre børnetæpper vil lyse lister af plastik med tip-dyr eller frugt passe.

Veje til visuel pladskorrektion

 • for visuelt at øge loftets højde, indgive loftlisterne og kassere bækkenet;
 • for små værelser, stop ved de gennemskinnelige gardiner og den tilsvarende lyskonstruktion: streng, jernbane eller tynd rund cornice;
 • For at øge vinduets bredde skal du tage cornice for 1 m mere. Derefter lukker gardinerne i åben tilstand væggen, åbner maksimalt vinduesområdet;
 • For at reducere vinduets bredde skal du købe en guide, der ikke er mere end 10 cm længere end vinduet.

Størrelser af gardinstænger til gardiner

Valget af cornice afhænger af rummets design, størrelsen af ​​den overflade, der skal dekoreres, gardinestilen, stoffets vægt og tekstur, på fastgørelsesmetode på væg eller loft. Producenter af tilbehør til hjemmet tog højde for alle nuancer, i dag kan du købe produkter af standardstørrelser, der passer til alle typiske værelser. Det vigtigste er at vælge den rigtige model for dine forhold. At lave eksklusive interiører, du kan bestille et monteringssystem til et enkelt projekt.

Form Factor

Eaves består af flere elementer:

 • rør, snor eller dæk;
 • side stik, tip, afrunding hjørner;
 • monteringssystem - beslag og holdere.

Valg af tagblade, styres af målinger af dit værelse, for massive, brede modeller vil gøre interiøret tyngre

Hvordan vælger du størrelsen

Hvis den normale størrelse af cornice ikke falder sammen med din måling af åbningen i længden, så kan den altid savnes. Her anbefales det at følge nedenstående tips:

 • Længden af ​​cornice skal være 150-400 mm bredere end vinduets åbning på hver side.
 • Væg-til-væg modeller skal være 1,5-2,0 cm mindre end åbningen.
 • Hver 1,5-2 m af længden af ​​væggitterne er et kuglebånd påkrævet, jeg monterer loftmodeller, husk at afstanden mellem fastgørelsesanordninger er 30-50 cm.

For eksempel skal vægskærer med en længde på 3 m have mindst 3 punkter af støtte: 2 på siderne, en i midten. I dette tilfælde kan du købe et stykke konstruktion L = 240 cm, eller et hold, hvor 2 skinner / rør 160 cm hver og så ud til den ønskede størrelse.

Skema, hvordan man laver målinger

standarder

Standardparametre blev afledt af ergonomien i typiske rum, hvor vinduerne og væggene er næsten ens, så der ikke er noget problem med længden. Men tekstilindustrien tilbyder en bred vifte af stoffer, fra meget lyse til tunge, massive og modedesignere kommer op med alle nye stilarter, med folder, pelmets, flæser, flerlags, så det er vigtigt, når du vælger en cornice at være opmærksom på:

 • det materiale, hvorfra det er lavet
 • skinnebredde, rørtykkelse.

Diameter og længde af metalrør

Den gyldne midten af ​​metalrør er D = 25-28 mm, der passer til næsten alle typer gardiner. Standard for smedede produkter 16 mm. Hule tyndvæggede produkter til lysgardiner har D = 16 mm, til tykkere - 2,5-4,0 cm afhængigt af fabrikanten. I flere række modeller, er rør af mindre (til tyll) og større (for hovedbanerne) normalt kombineret.

Mini skinner, designet til at dekorere små vinduer, under lys gardiner, har D = 1,0 cm, de overbelaster ikke interiøret og må ikke sættes som snore.

To-række systemer består af en tynd strimmel til tyl 10-16 mm og et rør D = 28 mm, for tykke gardiner. Normalt dækkes de på toppen med en dekorativ film, der efterligner naturlige materialer eller med maling. Rustfrit stål gør hjørner 25 mm i diameter. Standard L = 160,180, 200, 240, 280, 300, 320, 360 cm. Du kan også købe faste metalstænger med en diameter på 28-50 mm, 6 m lange.

Hvis varmesystemet passerer gennem et vindue med en bred sill eller på et plan, skal du være opmærksom på længden af ​​beslaget, optimalt fra væggen til indersiden af ​​cornice 10-15 cm

Standarder træ taggrunde

Træafskærmninger er ringere end metal i styrke, derfor er standarden for produkter D = 28 mm, som passer til lys og mellemvægt gardiner. Hvis du skal hænge tunge gardiner, skal holdere installeres gennem hver meter, hvilket ikke altid er praktisk for åbningen.

Stænger D = 16, 28, 35 mm er maks. 2 m lange, til brede åbninger skal du forbinde 2 stykker gennem beslaget.

Under massive tunge gardiner er det bedre at købe cornices D = 40-50 mm eller eksklusivt - D = 75 mm, disse kan være op til 4 m lange, de er dyrere i pris, men fordelene ved sådanne modeller er i holdbarhed og æstetik.

Vælg produkter fremstillet af slidstærkt træ, så over tid er der ingen afbøjninger

Standarder af plastmodeller

Den maksimale længde af et plastdæk er 4 m. Dobbeltsidet cornices giver en bredde på 8,0 cm, tre-rækker-8,7 cm, L = 150, 180, 210, 250, 280, 300, 320, 340, 360, 380 cm.

Hver producent kan sætte sin størrelse, så nogle gange varierer disse parametre lidt

Klassiske baguette lister af plast i et sæt har en dekorativ strimmel, dens bredde er 5 eller 9 cm, mindre ofte er der bredere 100, 150-300 mm, disse er små samlinger, mere eksperimentelle.

Plaststænger har en standard D = 28 mm, en parameter til lette modeller 12, 16 mm, egnet til køkkengardiner, i badeværelset, til vinduer i børnenes værelser. L = 200, 240, 300, 360 cm

Nyttige tips

For at beregne højden for at hænge kronerne korrekt måler du højden af ​​molen fra den vandrette hældning til loftet, divider parameteren med 3. 1/3 er afstanden fra loftet, 2/3 fra hældningen.

Hvis bryggen er smal, giver du fortrinsret til modeller med montering på loftet. Hvis du vælger at hænge vægkanter, skal du huske at afstanden fra den vandrette hældning til bundkanten af ​​beslaget skal være mindst 50 mm.

Afstanden fra vinduesåbningsbredden på 0,15-0,4 m er ikke kun et designtrick for æstetik. Denne afstand gør det muligt at flytte gardinerne så langt som muligt for fuldt ud at åbne vinduet, hvilket er vigtigt for mørke rum.

Vælge et fastgørelsessystem, styres af interiørdesign og model gardiner

At lære at beregne længden af ​​tagskæggene i forhold til vinduet (5 billeder)

Den traditionelle metode til registrering af vinduesåbninger i rummet er gardiner. De hjælper med at sætte det sidste hånd i det indre af lejligheden for at skabe komfort i huset.

Før du vælger et gardin, skal du bestemme stilen. Det kan være dekorativt. Denne type bruges i forskellige ceremonielle og samlingshaller, ofte i store stuer. Han betyder, at gardinerne vil blive dekoreret en gang: de er et møbel. Denne type gardiner er kun en æstetisk fornøjelse, men er ikke et funktionelt emne.

Den næste mulighed er gardinerne i stuerne, som hjælper med at skjule beboerne fra nysgerrige øjne, og i løbet af søvn begrænser overskydende lys fra vinduet. De er koncise, syet af tætte stoffer.

Den mest almindelige type er blandet. Derefter er gardinerne praktisk anvendelige - de skjuler ting, der kommer fra de ekstra øjne og samtidig ser smukke og dyre ud. Dette er en win-win for enhver bolig.

Hvordan laver man perfekte gardiner?

For at hente et drømmegardin kræver det ikke altid uddannelse af en indretningsarkitekt. Nok at have en smag og tage hensyn til nogle finesser. Hvem andet end udlejer ved, hvilken slags gardiner der er nødvendige for huset. For det første skal du finde ud af, hvad sammensætningen består af:

 1. Tulle er et let, gennemskinneligt stof. Det giver vinduet et færdigt udseende uden at forstyrre lyset for at belyse rummet og bruges sjældent adskilt fra andre komponenter. Producenter tilbyder hundredvis af muligheder for enhver smag og tegnebog. Den afgørende parameter er stoffet: slør, mesh, organza, bomuld, silke;
 2. Portiere - den mørke del af gardinerne. På grund af sin tunge massive struktur ser stoffet godt ud og er et afgørende element i vinduets udsmykning;
 3. Eaves - et element, som gardinet fastgør. Han tager al byrden på sig selv og overfører den til væggen. På trods af den tekniske funktion er et smukt design til hængende gardiner også en lille accent, når man opretter interiøret.

Og hvis udvælgelsen af ​​stofdelen er en sag og præferencer for hver person personligt, så er det nødvendigt at foretage en præcis beregning og viden, når man vælger en cornice.

Hvordan vælger man cornice?

Det er nødvendigt at træffe beslutning om deres typer. Afhængigt af de materialer, de er:

Således skelnes metalkroner af deres elegance og holdbarhed, og træskovler vil give billedet af naturlighed og friskhed. Plastprodukter anvendes i moderne eller komplekse interiører. Dette skyldes, at dette materiale kan tage nogen form.

Eaves konstruktion

Traditionelt består de af følgende elementer:

 1. rør;
 2. Sidedæksler, dekorative elementer eller afrundede hjørner;
 3. Beslag, holdere eller andre fastgørelsesanordninger.

Sådan beregnes længden af ​​corniceen

Længden af ​​cornice i forhold til vinduet overskrider enten bredden af ​​vinduesåbningen eller er lig med den, men er aldrig mindre.

Lige bredde anvendes i flere tilfælde:

 1. Panoramavindue i væggen. I dette tilfælde er der intet valg, skyggerne vil gentage væggenes konturer;
 2. På vinduerne er der kun lys tule, ingen gardiner. Fabric overfører perfekt dagslys;
 3. Romerske gardiner. En særlig type gardiner, der gentager ikke meget bredden af ​​vinduesåbningen som bredden af ​​den glaserede del.

I andre tilfælde skal længden af ​​tagskæggene være større end vinduets bredde, så du skal tælle den.

At lære at beregne længden af ​​tagskæggene i forhold til vinduet

At foretage målinger og beregninger, du bør styres af følgende principper:

 1. Længden af ​​tagskæggene kan være 100-400 mm bredere end vinduesåbningen;
 2. Fastgørelse det fra væg til væg bør være placeret på 2-3 cm af vinduesåbningen allerede;
 3. Efter hver og en halv til to meter er det nødvendigt at give en montering. Dette vil hjælpe bunden fast fast på væggen, fordi gardinerne ikke er en nem ting, samt de er udsat for konstant forstyrrelse fra siden. Montering af loftet cornice, det er umagen værd at arrangere festen hver 50 cm.

Så, for at vælge den rigtige længde af corniceen måles bredden af ​​vinduesåbningen med et målebånd eller målebånd. Tilføj til den resulterende figur fra 100 til 400 mm. Parameteren afhænger af stoffets tæthed og størrelsen af ​​rummet. Bredt kløft passer til massive draperede stoffer, samt gør rummet mere visuelt. Opdel længden opnået under beregningen med to. Så du får det nødvendige antal monteringer. Det er vigtigt at forstå, at med længden af ​​tagskægget mindre end 3 meter, vil det være nok 2x point af støtte, i andre tilfælde er det nødvendigt at rette det på 3 steder.

Der er sådanne værelser, hvor flere vinduer er placeret på en væg. I dette tilfælde kan du gøre med en eave på begge åbninger, forudsat at afstanden mellem vinduerne ikke overstiger en halv meter. Der er dog ingen strenge regler og krav til dette. Separate gardiner vil også se harmonisk og glædeligt for øjet.

Russiske standarder

Indenlandske producenter har længe kendt, hvor længe gardinstangen skal være. Takket være de russiske statsstandarder og andre standarder producerer producenter traditionelt gardinstænger på tre meter. Dette skyldes ergonomien i lokalerne og vinduernes konstruktionsegenskaber. I de senere år er sortimentet udvidet, flere og flere varer af forskellig længde præsenteres i butikkerne, men de er også rettet.

At vælge en gardinstang på tre meter er lige så nem som enhver anden type. Det er værd at være opmærksom på hvilket materiale det er lavet af. Der spilles ikke en lille rolle af rørets diameter. Til at begynde med bør du bestemme det generelle koncept for vinduesdesign. Diameteren vil være vigtig, hvis de valgte gardiner er meget massive og store. Tykke taggrunde vil ikke være i stand til at bøje eller ødelægge udseendet.

Hvilken moderne cornice er bedst at vælge. Hvordan vælger du taggenes farve korrekt?

Valg af gardinestang til gardiner kan ikke kun påvirke indretningen af ​​rummet, men også dens størrelse: en velvalet cornice kan visuelt "løfte" loftet, "udvide" en for smal væg, tilsæt lydstyrken til et lille rum.

Gardiner skal altid matche den valgte stil i interiøret, match farverne og komplementere det samlede billede. De spiller en vigtig rolle i indretningen af ​​rummet, men ikke mindre vigtige og cornices. Bortset fra at cornice har en konstruktiv opgave - at holde gardinerne, for at sikre deres pålidelige drift, lukning og åbning, skal den også stilistisk falde sammen og harmonisk passe ind i interiøret.

For at vælge den rigtige gardinstang til gardiner, skal du overveje følgende faktorer:

 1. Hver gardinstang er designet til specifikke belastninger, så estimer gardinens vægt groft og juster gardinestængerne, så de svarer til denne indikator.
 2. Beslut om monteringer til gardiner. De skal passe til det valgte stof, bevæge sig let på banen, uden at klamre og ikke "fast", og der skal ikke være lyde.
 3. Til lysgardiner, der passer til enhver form for montering af hjørner, både loft og væg. For tunge materialer er det bedre at foretrække loftmontering - det tåler mere vægt.
 4. Valget af cornice er påvirket af placeringen af ​​batteriet, varmeledninger, samt vinduesbrændets størrelse og bredde. Intet bør forstyrre den frie hængning af gardiner. Derfor skal du tage disse elementer i betragtning, når du sætter taggen på taggen.

Rådet. Husk, at en korrekt valgt cornice kan visuelt ændre opfattelsen af ​​rummet, rette fejlene og fremhæve fordelene:

 • Smal vindue Hvis vinduet har en lille bredde, kan du "forstørre" den - til dette skal du hente en lang cornice, så gardinerne hænger på den, dækker ikke kun vinduet, men også en del af væggen ved siden af ​​den.
 • Lofter. Loftet kan visuelt "hæves", hvis du vælger en cornice med loftmontering: et gardin hængende fra loftet til gulvet vil bidrage til at "forlænge" afstanden mellem dem.
 • Vinduet er for stort. For at rette opfattelsen af ​​vinduet, skal du vælge tagbøjlerne med en længde nøjagtigt bredden af ​​vinduesåbningen.

Eaves og værelse stil

Af de mange muligheder for gardinstænger på markedet, vælg de der passer bedst til din interiør.

 • Til udsmykningen af ​​lokalerne i en klassisk stil tilbydes baguette lister. Runde kroge ser også godt ud, især hvis de er træ.
 • Populær i dag minimalisme eller hi-tech kan suppleres med en cornice-streng eller rund metal gardin stænger.
 • Næsten alle "landsby" stilarter, hvad enten det er amerikanskt land eller fransk Provence, bruger smedede produkter som dekorative elementer. Smedede smedet hjørner passer til dem - både metalets naturlige farve og malet.
 • De japanske og romerske gardiner er godt kombineret med tagger fra aluminiumsformen.

Eaves Length

Den samlede længde af cornice omfatter længden af ​​tværstangen og to dekorative tips. Men før du begynder at måle længden af ​​corniceen, skal du bestemme, hvor det vil være, og hvordan du skal fastgøre det.

 • Når man vælger en gardinstang til gardiner, der dækker hele væggen med vinduet som helhed, skal gardinestangens længde være to til tre centimeter mindre end afstanden fra væggen til væggen. I dette tilfælde skal du bemærke, at fastgørelsespunkterne på en så lang kronkage skal være mindst tre!
 • Hvis tagene skal placeres nøjagtigt over vinduet, skal de beslag, der er monteret, ligge bag vinduesåbningen, ellers kan du ikke åbne vinduet helt, og de åbnede gardiner dækker en del af vinduet. I dette tilfælde bør kanten af ​​længden være tredive til fyrre centimeter mere end bredden af ​​vinduesåbningen.

beslag

Vær opmærksom på, at parenteserne har forskellige længder. Hvis denne længde er større end afstanden fra vinduets åbning til loftet, vil konsollen over vinduet ikke passe. Nogle gange i sådanne tilfælde er de fastsat under vinduets åbning, så kaldes et sådant arrangement "delvis over vinduet". Hvis tagskæggene har en længde på mere end to meter, skal den monteres på tre beslag, hvis mindre - to er nok.

Ideelt set bør afstanden mellem beslagene ikke være mindre end en og en halv og mere end to meter. I dette tilfælde vil cornice holde fast, dets stænger vil ikke blive deformeret, og gardinetæppet vil sænke.

Eaves Dimensions

For at vælge gardinstangen til gardiner, dens design og placering er det nødvendigt at foretage følgende målinger (i cm):

 • Længden af ​​væggen med et vindue fra den ene sidevæg til den anden.
 • Bredden af ​​selve vinduet.
 • Afstanden, som gardinerne bliver adskilt fra væggen.
 • Højde fra vinduet åbner til loftet.

Typer af monteringer

Hver type vinduet gardin har sine armaturer til hængende gardiner. Overvej de mest almindelige muligheder.

Profil systemer

Aluminiumsprofilen har guider, en eller flere, langs hvilke kroge glide - gardiner klamrer sig til dem.

Fordele. Aluminium er stærkt nok, men det er plastik, hvorfra det er muligt at lave afrundede taggrene til dekoration af nicher, karrevinduer, lancet eller andre ikke-standardiserede vinduer. Derudover er det profil gardinet stænger, der normalt giver automatiske styresystemer for gardinens position, hvilket er meget bekvemt, især hvis rummet har højt til loftet.

Der er også profil systemer lavet af plast, tiltrækker lav pris. De er kun egnet til lette stoffer, da tunge gardiner med deres vægt forårsager deres deformation.

Kroge til profilsystemer er lavet af gennemsigtig plastik - så de er mindre mærkbare. På toppen af ​​systemet til dekorative formål er normalt planker knyttet "under træet", "under stenen", "under huden". Installation og installation af sådanne strukturer er enkle og kræver ikke meget tid.

Hvis du har brug for flere rækker til gardinstænger, er profil det bedste valg. De kan bestå af gardiner i to, tre og endda fire rækker. For eksempel i den nærmeste profil til vinduet er gennemsigtig tyll fastgjort, den næste har et tykt gardin, og den ekstreme er en lambrequin. Eller for alle rækker kan du fastgøre gennemsigtig tyll af forskellige farver, hvilket vil give mulighed for at variere stemningen i lysstrømmen og dens skygge.

Rullende gardiner, japanske gardiner, romerske gardiner og persienner, der er populære i dag tilhører profilsystemerne og har et fælles grundlag, selv om der er strukturelle forskelle mellem dem.

Classic cornice

Den mest traditionelle type af vinduesafskærmninger - rørformede strukturer. De kan være lavet af træ eller metalrør. Jo større diameter corniceen er, jo tungere gardinerne kan den modstå.

Fastgørelser til sådanne gardiner kan være som følger:

 • Magnetiske klip, som ikke kun tjener som fastgørelsesanordninger, men også som dekoration. Kan være af forskellige former og farver.
 • Tøjsløjfer.
 • Øjenhår (huller i stoffet, kantet med metal eller plastik).
 • Ringe lavet af træ eller metal, hvortil gardiner er fastgjort med kroge. Tulle og organza kan rive på fastgørelsesdele, og det vil ikke holde tætte stoffer. Denne mulighed er kun egnet til mediumdensitetsstoffer.

Hvis du vælger en gummibelægning eller ringer som fiksering, når du vælger en gardinstang til gardiner, skal du kontrollere diameteren på kronen - den skal være mindre end fastgørelsesringen, ellers vil gardinet ikke glide langs styret.

Typisk har klassiske hjørner en eller to rørformede strukturer - de kan hænges med tyll og tykke gardiner. Det er også muligt at erstatte en af ​​strukturerne med en snor - den mest velegnede montering til tyll og snit. Klassiske tagkanter passer til ethvert interiør, det er kun vigtigt at vælge det rigtige materiale, som de er lavet af.

Smedede hjørner

Hvis du vil vælge en gardinstang til gardiner, der vil dekorere rummet i barokke, rokoko, imperium, land eller Provence stilarter, skal du stoppe med at se på smedede produkter. Afhængigt af hvilke tips de slutter, og hvilke stoffer der bruges til gardiner, ser disse lister helt anderledes ud.

Elegante imperium krøller og fløjl eller satin gardiner skabe en atmosfære af luksus i barok stil, og blomsterelementer af smedning og bomuldsgardiner i en lille blomst overfører Provence til en varm sommer.

Braketter smedede sig selv - indretning. Den ideelle mulighed er at bestille dem individuelt for at maksimere dine personlige præferencer og skabe et unikt udseende af dit hjem. Smedede hjørner bruger metalrør eller stænger som hjælpelinjer, og her ligner de de klassiske. Der kan også være flere guider, normalt ikke mere end tre.

String gardin stænger

Strenge cornices bruges som guider strakt metal wire - "string". Montager til gardiner - det samme som i den klassiske cornice, men mindre i størrelse. Magnetiske klip ser bedst ud på dette design. Plastikstrenge bruges også - de er velegnede til lysdækker af tule eller organza. En sådan cornice er næsten usynlig, og der er en følelse af, at tyllen flyder i luften uden nogen støtte.

Af alle muligheder for gardinstænger er denne mulighed den mest "lette" - den vil ikke holde tunge gardiner. Mere end andre er det velegnet til udsmykning af lokaler i højteknologi, minimalisme, i moderne såvel som kombinerede stilarter. Sådanne cornices med korrekt udvælgelse af beslægtede elementer er mest egnede til maskering af rummets mangler.

Baguette Cornices

Baguette cornices er ens i design til profilen dem, men i dem er fastgørelserne altid lukket med en dekorativ strimmel - en baguette. Baguette kan være bred eller smal, af forskellige former, størrelser, farver.

Gardinprofiler kan have fra en til tre rækker. I første række har man ofte en strimmel - "Velcro" for at sikre lambrequin. Når du vælger en baguette cornice, skal du styre baguetteens farve og form, og det er trods alt det vigtigste dekorative element og skal organisk passe ind i dit indre.

Antag, at du har købt nymodede gardiner, der passer perfekt til indretningen af ​​dit hjem. Nu er tiden, der også påvirker opfattelsen af ​​rummet. Når du har valgt et tilbehør til gardiner korrekt, kan du ændre visningen af ​​et rum - for at indsnævre det eller tværtimod for at udvide det og også lidt højere i højden.

Dekorative tagskærme til gardiner på vinduer

Hvis gardinerne er lavet af tunge tykke tekstiler, skal du tage højde for stoffets vægt og købe en gardinstang, der tåler en tung belastning. Hvordan man vælger en cornice til gardiner, næsten vægtløs? Det omfangsrige produkt vil se for stramt og prætentiøst ud - tagene skal komplementere gardinet og ikke komme i forgrunden.

Hvordan vælger man en cornice blandt de mange, der præsenteres i specialbutikker? For en start er det dejligt at gøre sig bekendt med alle sine typer og forstå, hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Eaves klassificering

Profil produkter

Fremstillet af metal, udstyret med plastbeslag, letvægts, bøjning i overensstemmelse med krumningsradius af vægkonstruktionen, ideel til installation på sofistikerede enheder og buede vinduesåbninger. De kan have en lane eller to på én gang. Sådanne modeller er fastgjort til væggen med fastgørelsesanordninger og ideelt "falder ned" for at fastgøre lysgardinet.

Det varierer fra 10 cm til 30 cm i længden, hvilket gør det muligt at udføre installationen med den nødvendige afgang. Derfor, selvom vindueskarmet strækker sig markant ud over vinduets fælles grænser, vil gardiner med en sådan cornice ikke "ligge" oven på den.

Faglærte håndværkere noterer sig alsidigheden af ​​profilprøverne, som kan løses ikke kun i boligområder, på kontoret, men også på teaterfaser på scenen. Det er meget bekvemt, at produkterne er udstyret med en enhed til tegning i gardiner - nu behøver du ikke røre dem med dine hænder og frygte, at de bliver for tidligt beskidte. Mekanismen giver mulighed for at løfte franske, romerske og østrigske gardiner, og alt fungerer automatisk uden tøven og brud.

Det vil være nødvendigt at tinker med gardinstavene, der er fastgjort på hjørnet, vender sig mod væggen - de er lavet på bestilling efter målinger leveret af kunden. Korrekte målinger giver dig mulighed for at undgå spalten, som normalt dannes mellem gardinerne og væggen.

Plastprodukter

På grund af tilstedeværelsen af ​​intern fyldstof kan tåle tunge gardiner. De betragtes som den enkleste og mest bekvemme enhed, som eventuelt er fastgjort til loftet.

Hvis interiøret indeholder klassiske noter, er der til sådanne modeller et dekorativt overlæg, der efterligner træ.

Metalprøver

Det overfører flere metalliske nuancer - guld, bronze, sølv, retrometaller. Derudover er de holdbare, vidunderligt kombineret med usædvanlige tematiske gardiner fastgjort til ringene, som kan erstattes med slips og sløjfer.

Du bør ikke regne med billedet af dette produkt - metalprodukter af høj kvalitet er dyre.

Smedede hjørner

Dette kunstværk, ved salg af sådanne modeller, er svært at finde. Smedning giver chic og luksus, men viser lidenskab og pretentiøsitet i forhold til møbler og til reparation af en lejlighed eller hus. Specielt fremtrædende smedet tips, lavet i form af pile eller rør.

Det er muligt at "kontrollere" gardinerne med en peger og en ledning - den første enhed justerer gardinens position til venstre eller til højre, sidstnævnte hæver og sænker dem. Produkter med elektrisk drev er udstyret med fjernbetjening på afstand. Som du kan se, er alt skabt udelukkende for forbrugernes bekvemmelighed og komfort.

Runde mønstre

Købere foretrækker runde dobbeltsidede og tre-rækkede hjørner med et rør - sådanne modeller er multifunktionelle og giver mulighed for at dekorere gardinerne, som dit hjerte ønsker.

Rør er lavet af metal, træ eller metal-plast, som hver især har en række fordele. Den klassiske er stadig populær - træversion.

String Products

Som du allerede har gættet, er rørene erstattet af elegante og koncise stænger af stål, der går fra en konsol fra den ene væg til den modsatte.

Du kan ikke regne med at strengen tåler et tungt tæt gardin - du kan kun vedhæfte tyl til det.

Baguette Cornices

Her er alle detaljer indrettet i plank, der udfører en dekorativ rolle. Du vil være i stand til at vælge en formet plank, præget med et mønster eller mønster.

Kan have 2 og 3 rækker. Når du køber en sådan model, skal du være opmærksom på tapetets farve og gardinerne - for mættede eller tværtimod kan falmede nuancer ødelægge udseendet af den tilstødende væg og loft.

Træ taggrunde

Deres omkostninger varierer betydeligt på grund af forskelle i kvaliteten af ​​de træarter, hvor produkterne fremstilles. Træmaterialet er repræsenteret af eg fyr, kirsebær, møtrik, det kan presses i en flad form eller være en rund stang-streng med ringene på den.

At vælge en sådan model til parket og loft er nemmere end nogensinde - naturlige farver passer til enhver design stil.

Spørgsmål til designere

Kriterier for at vælge en cornice for stilen i rummet

Erfarne designere delte deres egne hemmeligheder og anbefalinger om, hvordan man vælger de rette taggange:

 1. Et rummeligt værelse, ikke trangt på pladsen, udover lavet i den klassiske stil, fordeles med fordel af baguette og runde cornices.
 2. Hi-tech tolererer ikke platituder, så strengprodukterne vil falde her på det rigtige tidspunkt.
 3. Aluminiumsprofiler tilføjer subtilitet og raffinement til japanske og romerske gardiner.
 4. Hvis en lejlighed eller et hus er dekoreret med naturlige materialer, fx træ eller sten, skal du ikke snakke og købe smedede produkter.

Hvordan justerer du rummet ved hjælp af tagskægget?

På trods af at cornice er et hjælpefunktionelt element, er det i stand til at niveauere og skjule rummets fejl:

Rollen som tips og dekorative dele

Af en eller anden grund er tanken om, at corniceen er bedre at skjule end at vise sig, selvom den er værd, den rod i vores samfund. Designere fortsætter dog med at ændre kundernes mening og dekorere værelser med profiler. Usædvanlige tilbehør og dekorative detaljer tjener som gode hjælpere i en vellykket ramme.

Beslag, holdere, eyelets og andre fastgørelsesanordninger kan bruges som dekorative dele, og tips kan ikke dispenseres. De kan sælges i et sæt og kan vælges separat.

At tiltrække opmærksomheden på det smukke gardin hjælper tip fra krystal og Murano glas, de ser særligt usædvanlige ud i form af en kegle og en bold. I børnehaven er det hensigtsmæssigt at placere spidserne efterligne frugt, grønne og dyr.

Glem ikke om ringene - de bedste til dato er produkter med Teflon belægning, som sikrer en tav og glidende bevægelse af fastgørelseselementer på baguetten.

Sådan arrangeres corniceen

Før du køber en cornice, skal du beregne, hvilken længde produktet passer til dig. For at gøre dette skal du beslutte, hvordan enheden skal placeres:

 1. Fra væggen til den modsatte væg.

Mål afstanden mellem væggene ved hjælp af en bygningstape måling. Tilføj nu 2-3 cm - det vil være den endelige størrelse af cornice.

I dette tilfælde er referencen bredden af ​​vinduet, hvortil der er mindst 30-40 cm.

 1. Delvist over vinduesåbningen.

Du skal måle afstanden mellem væggene, vinduets bredde, minimale fremspring fra vægkonstruktionen til gardinerne, segmentet mellem loftoverfladen og vinduesåbningens overkant.

konklusion

Nu ved du alle hemmelighederne om, hvordan man vælger en cornice til gardiner i din lejlighed. Når du køber tagskæggene, skal du ikke glemme enhedens anvendelighed og pålidelighed, tage højde for vægten af ​​draperier og glanserne i værelseslayoutet.

Tagene skal selvfølgelig passe indretningens stil, vinduets form og gardinetype, men det er først og fremmest et funktionelt tilbehør. Det vil sige, hovedformålet er at støtte gardinerne og give alle mulige manipulationer med dem.

Metal profilskinner, der er udstyret med plastikbeslag, kan bøjes under en hvilken som helst radius - de er lette, derfor bruges de til indviklede buede vinduer, de kan være enkelt eller flad. Fastgør profilafskærmninger til loft eller væg med beslag.

Profilkroner vil passe i disse tilfælde, hvis du skal hænge lystulle eller hvis der er en lille afstand mellem loftet og vinduet, og også hvis du vil have gardinet usynligt.

Med hensyn til beslagene kommer de i forskellige længder - fra 10 til 30 centimeter. Dette giver dig mulighed for at rette på vægprofilens tagg med den ønskede afgang. På grund af dette vil gardinerne ikke "ligge" på vindueskarmet, hvis det er stærkt fremspringende. Længden af ​​den solide cornice af denne type er op til 6 meter. Hvis du bruger forbindelseselementerne, så kan længden være nogen.

Profil gardin stænger er udstyret med mekanismer til tegning i gardiner, så du kan ikke røre gardinerne med dine hænder. De er nemme at bruge - løbere til gardiner og tyl glider frit langs profilen, og med flere rækker kan du dekorere vinduet med flerlags gardiner bestående af stoffer i forskellige nuancer.

Profil plastic cornices med fyldstof bruges til tunge gardiner, såvel som til simple, lige vinduer. I disse tagger anvendes et dekorativt overlag under træets struktur, hvilket giver bunden et klassisk udseende.

Disse er velkendte for alle tagger med afrundede guider. Kan laves i guld, krom. Der er modeller til både moderne interiør og klassisk.

Metalafskærmninger er fastgjort til væggen eller til loftet. Tilbehør er også lavet af metal - kroge og ringe. Eaves af metal, ud over det funktionelle formål, kan også opfattes som dekoration, de er normalt dyrere end profilen. Metal cornice er egnet til tyll og gardiner. For sæt med lambrequin er det ikke egnet.

Sådanne gardinestænger er normalt lavet til ordre, de er i stand til at give værelset en speciel chic. Der er enkelt, dobbelt og tredobbelt, med rør og strygere. Det vigtigste dekorative element - smedede tips. Ledelsen er hovedsagelig manuel - ved hjælp af en ledning eller pen-pointer.

Ledningen giver dig mulighed for at åbne gardinet med kun en trækbevægelse til bunden, men der er også elektriske modeller udstyret med en knap eller fjernbetjening. Dette design ligner en aluminiumsprofil med en vogn, der drives af en elektrisk motor.

Dette er en traditionel slags cornice. Det er den mest alsidige, da det passer ind i det indre af enhver stil. Der er taggrunde med et rør, og også to-rækken og tre-rækken. Rørene af disse hjørner er lavet af træ, metal eller plast. Hvert materiale har sine egne fordele. Men en træskovl betragtes som en klassiker - det går aldrig ud af mode.

I disse hjørner anvendes en streng i stedet for et rør. Eaves ser minimalistiske ud og tiltrækker ikke meget opmærksomhed. Strukturelt er de en speciel stålstreng strækket mellem beslag, der er fastgjort til loftet eller væggene. String kan dække baguette. Den største ulempe er lav bæreevne, det vil sige for tunge gardiner er denne mulighed uacceptabel.

Baguette cornices svarer til profilen. I denne udførelsesform er alle monteringer gemt bag en dekorativ strimmel, hvilket er vigtigt for indretningen. Båndene kan være forskellige: store eller små størrelser, meget indviklede former og farver. Profilerne af disse tagbøjninger gør single-row, double-row og three-row. I den første række placeres ofte et stribeklæbende tape, der er fastgjort til bækkenet. Når du køber en baguette cornice, skal du først og fremmest være opmærksom på plankens farve og form, da dette er hovedelementet til at skabe en dekorativ sammensætning.

Træ taggrunde er en klassiker. De er lavet af eg, fyr, kirsebær, valnød og andre træarter. Med hensyn til formen er de flade eller runde med ringe. Sådanne gardinstænger vælges i henhold til muren eller parketets farve, hvilket gør interiøret mere harmonisk og komplet.

Valget af eaves parametre

Længden af ​​tagbøjlerne omfatter længden af ​​tværstangen og to spidser. Før du vælger længden, skal du først bestemme placeringen af ​​tagskæggene.
Under valgmuligheden "fra væg til væg" er længden af ​​cornice 2-3 cm mindre end afstanden fra væg til væg. Installer eaves på mindst 3 parenteser.

I versionen "over vinduet" skal du sætte beslagene bag kanterne af vinduesåbningen, så du kan åbne gardinerne og åbne vinduet helt. Den samlede længde af cornice i dette tilfælde skal du tage 30 - 40 centimeter bredere end vinduets åbning.

Bemærk at i begge tilfælde skal afstanden fra vinduets yderste punkt til loftet være tilstrækkelig til at montere beslagene. Hvis denne afstand er lille, vil konsollen ikke passe der. I dette tilfælde er muligheden "delvis over vinduet", når beslagene er anbragt lidt under vinduets niveau, ved kanterne derfra.

Når du vælger, husk om tilstedeværelsen af ​​batterier, rør, bredden af ​​vindueskarmet. Tæt på hinanden bør gardinerne hænge frit fra tagene. For at gøre dette skal der være en optimal afstand fra tagbøjlen til væggen.

Nu hvor mange parenteser at købe. Hvis længden af ​​tagene op til 2 meter, så kan du gøre med to parenteser. Den optimale afstand mellem beslagene er 1,5 - 2 meter. Derefter holder de tagskæggene forsvarligt, og søjlerne siver sig ikke under gardinens vægt.

 1. Afstanden mellem sidevæggene ved vinduet.
 2. Vinduets bredde.
 3. Mindste afstand fra væggen til gardinerne.
 4. Afstanden fra loftet til toppen af ​​vinduesåbningen.
 5. Med dette snydeark og gå til butikken.
 • Når du vælger en cornice, husk at det skal matche interiøret.
 • Til et værelse i en klassisk stil egnet baguette cornice. Du kan også bruge en rund cornice, især en træmodel.
 • Hvis designen af ​​rummet er minimalistisk eller high-tech, køb en streng cornice.
 • Aluminiumsprofiler er godt kombineret med romerske eller japanske gardiner.
 • I et værelse dekoreret med sten eller naturligt træ er det bedre at bruge smedede taggrunde, det er ideelt til høj stil.
 • Hvis rummet er lavt, køb loftet tagbøjler, så vil det virke højere.
 • For at visuelt forstørre vinduet skal du vælge en lang cornice. Hvis gardinerne dækker en del af væggen, vil vinduet synes større end det egentlig er.
 • For gardiner med lambrequin er det optimalt at rette cornice under loftet, så det ikke dækker en del af vinduet. Har brug for at tage en tredobbelt cornice.
 • For børnenes værelse er den ideelle mulighed plastikskiver, da de kommer i alle farver og er organisk kombineret med lyse møbler til børn.

Kornets farve har en stor rolle i udformningen af ​​rummets proportioner. Valget er påvirket af vægternes palæ, indretningsstilen, lofternes højde, gardinens farver, åbningens størrelse og geometri, vinduets størrelse og form, som du vil dekorere.

Sådan afhenter du

I dag er sortimentet af cornices repræsenteret af en enorm palette, du kan vælge ikke kun farve, men også nuancer. Her er hovedspørgsmålet: Hvad er en guide? I hvert enkelt tilfælde er svaret din, og ikke engang den mest erfarne designer vil give klare anbefalinger. Der er kun nogle få generelle tips, der vil hjælpe med at vælge farven på cornice til gardiner.

Under væggene

Udvælgelsen af ​​farven på tagskæggene til hovedtonen til tapet eller vægmaling er en universel løsning. Alternativet er neutralt, egnet til værelser af enhver størrelse, blander med hovedfarven på overfladen, "tabt" i interiøret. Sammensætningen er holistisk, og den største æstetiske belastning falder på gardinerne.

I farven på gardiner

Eaves, er faktiske i værelser med lave lofter. Denne kombination løfter visuelt åbningen lodret, hvilket ændrer proportionerne visuelt. Den samme løsning hjælper, når interiøret er fyldt med detaljer, og det tager lidt at roe indretningens tumult.

Kontrast med grundlæggende trim

Hvis rummet er højt, passer skovlen i modsætning til hovedbeklædningen. Prem er meget effektiv, hvis farverne er polære, for eksempel:

 • hvid / sort;
 • creme, lys beige / mørk chokolade, wenge, valnød, kirsebær i rige toner med rød farve - denne kombination kan kaldes en klassiker;
 • sort, mørk brun, burgunder, lilla, rige røde, grønne vægge / metalliske farver i gardiner - sølv, guld, messing, lysegrå, men armaturer til gardiner i naturlige træfarver - honning, raviner fungerer godt her.

Gardiner på kontrast med finishen skærer vandret og justerer geometrien. Desuden bruger designere ofte denne teknik, hvis du skal dekorere en meget lang åbning med flere vinduer. Her vælges gardinerne i gardinens farve, og denne sammensætning bryder visuelt den langstrakte væg og efterlader en følelse af strækning.

Under loftet

- en win-win mulighed i alle interiører. Valget her er lille - alle nuancer af hvidt, eller udvælgelsen af ​​nuancer, der matcher farven på spændingsarket. Eaves bliver umærkelige, fusionere med den generelle registrering og ikke trække opmærksomhed på sig selv fra andre detaljer.

Møbler, bundplader, dele og tilbehør

Teksturer og teksturer spiller også en stor rolle i valget af taggrene. Hvis håndtagene på dørene, er lysekronen lavet i bronze, så skal gardinstangen vælges i dette segment. Metallisk glans, for eksempel forkromede produkter, og en diskret glans af poleret metal, anbefales det at kombinere med grå nuancer i udformningen af ​​rummet. For guld tilbehør er det bedre at vælge en cornice i samme palette.

Hvis møbler lavet af lamineret spånplader eller træ samt bundplader og dørbeklædningspaneler er lavet i en mørk farve, skal gardinstangen stå i dette farvesegment og omvendt, så du undgår dissonans i designet. I moderne stilarter (højteknologiske, techno), er møbler af glatte materialer ofte brugt til indretning; gardinstænger med metalliske nuancer vil se godt ud her: skinnende poleret rustfrit stål, guld, sølv. De naturlige træmøbler, især i klassiske interiører, er ideelle til gardinstænger i bronzefarve, messing, alderen guld.

Når man vælger mellem metalliske og træskygger, anbefales det at se på det overordnede indretning. Nogle gange bør en lys, skinnende note tilføjes til et roligt brunt spektrum. Omvendt, hvis rummet allerede er fyldt med detaljer af metalliske nuancer, så er det bedre, hvis det ikke er muffled, så i det mindste ikke at tilføje skinne.

Farve, funktionel og indvendig stil

I dag kan du købe gardinestænger til absolut nogen farver, et større segment er repræsenteret af naturlige og neutrale nuancer, der er sjældnere modeller i en lys rig palette. Og her venter køberen på et vanskeligt valg.

funktionel

Ifølge logik af ting i et standardinteriør er det bedre at købe en cornice af de sædvanlige farver, men lyse tilbehør spænder fantasien, og du vil tilføje noget originalt accent. I sådanne situationer bør du styres af funktionaliteten i det rum, hvor du vælger tagskægget.

I soveværelset anbefales stuen at vælge armaturer til gardiner i en rolig, naturlig farve. Til design af køkkenet og børns passende lyse modeller skal du stole på din smag og den rigtige kombination af farver. Så hvis rummet udføres i en grøn / gul palette, skal du vælge nuancerne i dette segment, men den blå cornice er usandsynligt, at den harmonisk passer ind i et sådant interiør.

Lyse cornices er indretningen af ​​rummet, det er vigtigt at vælge den rigtige tone, monteringstype, model design.

Interiør stil

Indretningen er normalt en slags grundlæggende stil: klassisk, orientalsk, etno, øko, moderne, moderne, etc., der dikterer farvesegmentet til dekoration.

For eksempel er klassiske stilarter præget af hvid, beige, brun, naturligt træ, guld, naturlige nuancer af henholdsvis gul, grøn og blå, og gardinestænger til gardiner skal være i dette farvesegment. Til loftet base - grå, hvid, så vil der være relevante armaturer til gardiner i metal nuancer. Minimalisme - beige af forskellige farver i modsætning til mørk chokolade, wenge, så du bør give preference til træstænger eller baguette modeller med en simpel dekorative indsats uden overskydende. Til land og øko stilarter - varme træ nuancer: honning, nutty, halm, rav. Højteknologien er baseret på rene, mættede farver: sort, rød, grå, hvilket betyder at cornices skal være i farven på hovedfinishen eller metallisk glans.

Hvis du er meget for gardiner, kan du købe modeller, der ikke er mærkbare i interiøret, for eksempel fastgørelser med en strimmel under lambrequin. Wand er en tavle, men for deres enhed i færd med at reparere bør være en særlig niche. En god mulighed er træ- og metalstænger med enkle beslag og ubesværede tip. De bliver næsten usynlige i indretningen, hvis en lambrequin-nederdel.

Det er svært at forestille sig et vindue uden smukke gardiner. Det betyder, at det er på tide at kigge efter et egnet stof og lære at vælge tagskægget korrekt, fordi det er så svært at gå vild blandt alle de udvalgte butikker.

Sådan vælges en gardinstang til gardiner: fotos inspirerer

Blandt designere og ikke kun er der et udtryk for, at vinduer er øjnene på et rum, hvilket betyder, at de burde være værdige at ramme. Men inden du vælger gardinstænger til gardiner, hvor billederne kan findes i producenternes kataloger, er det vigtigt at bestemme, i hvilken stil vinduesåbningen bliver dekoreret. Eaves kan være en-, to og tre-rækker, og lavet af sådanne materialer som:

Træbyggeri er allerede en klassiker af genren, der passer perfekt ind i det indre af enhver retning. Til fremstilling af et sådant produkt tages træ med en tæt tekstur og udtalte fibre. Normalt foretrækkes følgende:

 • nødder;
 • eg;
 • kirsebær;
 • og nogle nåletræer.

Eaves fra et træ sker sjældent tre rækker og giver ikke en kombination "en tulle, et gardin-en lambrequin".

Plast er et mere økonomisk og alsidigt materiale, der passer perfekt til enhver stil og er repræsenteret af en bred vifte af farver og konfigurationer. Ulempen ved sådanne produkter er, at plastik af dårlig kvalitet kan falme eller knække over tid.

Metal cornices er ikke kun holdbare, men også et solidt look. De er perfekt kombineret med forskellige stoffer og kan i sig selv være et interessant tilbehør, og smedeelementer giver specielt chic til sådanne produkter. Eaves udstedes blank eller uigennemsigtig, og også udført af kobber, messing eller andre materialer. Sort, hvidt, guld eller "sølv" produkter er meget populære.

Hvilket dækker bedre: det perfekte valg

I spørgsmålet om hvilken kronkage er bedre, skal man starte ikke blot fra materialet, men også fra konstruktionen. Ved konfiguration skelne:

Det vigtigste er, at produktet passer til indretningens stemning og stil. Når du vælger en cornice, er det vigtigt at overveje en række faktorer:

 • afstanden mellem væggene;
 • vindue bredde;
 • vægens højde mellem loftet og vinduesåbningen.

Spørgsmålet om, hvordan man vælger længden af ​​tagskæggene, forvirrer ofte købere. Normalt defineres denne parameter som følger: Vinduets bredde er plus 40-50 cm. Sådanne beregninger gælder for små og mellemstore rum. Når man laver vinduer i store og aflange rum, trækkes stængerne langs hele væggen med indsnit langs kanterne på 3-4 tommer. Større længde kræver et større tværsnit af tagbøsninger og strimler, og for at undgå konstruktion sænkning tilføjes en ekstra beslag til hver 1,5 meter længde.

Ved at placere på væggen er afsnittene arrangeret på følgende måder:

 • fra hjørne til hjørne;
 • lige over vinduet;
 • delvist over vinduet.

På den ene eller anden måde kan rummet rummeligt tilpasses rummets geometri. Fra valget af tagskæggene afhænger udseendet af hele rummet.

Hvordan man vælger loftlister

I henhold til fastgørelsesmetoden er kløften opdelt i væg og loft, sidstnævnte er mere rentable, da de er perfekt kombineret med mange stilarter og giver dig mulighed for visuelt at lave lofterne højere. Så, hvordan man vælger loftet lister korrekt, hvilke parametre at være opmærksom på?

 1. Tagene kan være lavet af plast eller letvægts aluminium, som er mere holdbart og har gode præstationsegenskaber.
 2. Dekorative konsoller til produkter tjener som et ekstra element af indretning og giver vinduet et mere elegant udseende.
 3. Antallet af rækker af lærred.
 4. Type klip og kroge: Plast er mere støjsvagt, når du flytter, og metal - spektakulært.
Takskæggene med fastgørelsestype "under loftet" har en væsentlig fordel - ret gode varmeisolerende egenskaber, som skyldes gardins tættere passform til væggen, hvilket skaber en slags barriere for kold luft fra vinduet.

Den økonomiske side af spørgsmålet er også vigtig, men i dag præsenteres kronerne i en sådan mangfoldighed, at det ikke er svært at vælge den optimale model for alle parametre.

Og fra hvilket materiale er cornices i dit hus? Fortæl om det i