Sådan spikes en vægpanel

Foring er et populært materiale til beklædning af mange boliger og boliger, og for at spare penge på installationen af ​​produktet - det kan ske ved egen indsats. For at gøre dette skal du gøre dig bekendt med de grundlæggende finesser i arbejdet, for at bestemme rammerne for lining og installationsværktøjer.

Fastgøring på forskellige måder

Hvad er faser af installationen af ​​dette modstående materiale?

Drejning. Det ville være en forkert beslutning at spyre foringen direkte til bunden af ​​rummet, for disse eksperter anbefaler at lave en ramme eller kasse. Ydermere skal overfladen være flad, indeholde et varmeisolerende lag, alle dens elementer skal forsynes forsigtigt på samme niveau, så vægpanelet er lagt korrekt og smukt.

Rammen skaber et luftrum mellem de to lag, ventilation er dannet som et af grundene til produktets højkvalitetsdrift. Kassen er tørret ordentligt, naglet til væggene med dowel negle. Du kan bruge hjørnerne med lodrette huller til et glidende design i et træhus. Hvis væggene i huset kurver, skal du fiksere rammen med dykker, bolte eller skruer. Under installationen er det ønskeligt at anvende et niveau til implementering af horisontal og vertikal styring af flyet.

Sådan søm en kasse

Rammer skal installeres vinkelret på vægpanelet, de fastgøres til væggen med skruer og ærmer og kan målrettes med dowels. For at sikre den perfekte ensartethed af strukturen er træstykker placeret under lamellerne. Et reb strækkes mellem de ydre stænger og et niveau er sat langs, hvor resten af ​​elementerne er placeret.

Fremgangsmåder til montering af foring

Hvordan spiker vægpanelet på bunden? Hvilke enheder?

 • Du kan bruge negle eller en hæftemaskine, i dette tilfælde skal du bruge en toiletskål, som vil hjælpe dig til jævnt at drukne hætterne i det modstående bord.
 • Specielle beslag, klemmer, bruges også, de er velegnet til montering af foring af en lille tykkelse. Hæfteklammer er fastgjort med negle eller skruer. Fikseren lukkes med overlap med stropper, og for at skjule skruen er skruen brugt.
 • Klappladen med en bred indvendig låse er fastgjort med klip, papirclips samt negle og skruer. Ved afslutningen af ​​processen afskæres alle udragende dele og overfladen er poleret.

Der er tre måder at fastgøre vægpanelet på.

Lodret er lameller monteret i midten af ​​arbejdsfladen, og beklædningen af ​​ramklapet er lavet fra strukturens hjørne. I sådanne tilfælde er negle med en lille hat, såvel som hæfteklammer eller skruer, bedre til at fastgøre bordet.

 • Fra den venstre kant af arbejdsområdet sætter vi kammen til hjørnet af vægpanelet og spiker det på en bekvem måde.
 • Negle (eller et andet element) er fastgjort i slidserne, det andet bord placeres i den første og så videre til slutningen.
 • Vægpanelens efterbehandlingstrimmel er tilpasset til en bestemt størrelse og monteret på højre kant af basen.

Horisontal installation, du skal rette vægpanelet op for at undgå fugtkondensation inde i strukturen. Installation er bedre at lede fra toppen ned, så der ikke er synlige huller mellem strimlerne på efterbehandlingsbrættet.

 • Først er vægpanelet monteret i nærheden af ​​loftet, den anden er indsat i den første slot fra bunden og er fastgjort med negle eller skruer.
 • Det endelige bord er savet i henhold til den ønskede størrelse og er fastgjort til trinet af den sidste strimmel.

Diagonalarrangementet indebærer installation af det første bord fra hjørnet, og enderne af vægpanelet skæres i overensstemmelse med den angivne skitse.

Der er fire måder at fastgøre foring på

Sådan spikes en vægpanel

Det kræver dygtighed og nøjagtighed at skjule fastgørelseshætterne, de placeres i slidserne. Du kan bore et tyndt borehul under neglebenet for ikke at splitte træet.

Sådan spikes en vægpanel med skruer

Dens essens er, at du skal lave huller til skruer i spikesremmen. Derefter lukkes hullet på skakten.

Sådan søm en træ clapboard Kleimer

Hæfteklammer er monteret på bagsiden af ​​vægpanelet og fastgjort til væggen med negle. Til næste bord er den første klyimer fastgjort, og så er den forbundet og fastgjort.

Sådan spikes vægpanelskruerne

Hvis materialet er plastik, er selvskærende skruer egnede til det, det er indsat i den øverste del af brættet, og hætten er flush med spidsen. Og så videre til det sidste bord.

Vi clapboard dampbad

Det antages af erfarne badebeboere, at ved lodret montering af vægpanelet er temperaturen på pladerne nederst og øverst anderledes, dette påvirker produktets levetid. Når pladerne er vandrette, forekommer tørring og udvidelse mindre, denne metode til udvendig gør også badeværelset mere rummeligt og lettere.

Men den lodrette belægning af foring passer til saunaer (med tør luft og høje temperaturer). For effektiv luftcirkulation i brædderne laves huller, og problemet med dannelse af kondensat er løst.

Hvordan spåner vægpanelet i dampbadet korrekt og effektivt? Klyimer plating teknik. Denne metode gør det muligt i fremtiden at demontere let ved udskiftning af uegnede plader. Budgetindstillingen vil være negle. Galvaniserede elementer køres ind i monteringsskinnerne, og kapperne sænkes af en dobojnik. Men i dette tilfælde er der stor sandsynlighed for at begå en fejl og ødelægge materialet.

Til montering af vægpanel på hylder og sæder bruges selvlukkende skruer, overfladen af ​​belægningen er poleret, modstående bord holdes fast og ser smukt ud. Og for den gamle type foring er huller lavet i pladerne, forkammeret kommer under hovedet og skruerne skrues ind i rammens flush. Denne metode kan monteres plade på saunaens vægge.

Sokkelen er fastspændt på det modstående bord med negle (hætter fjernes på forhånd), og derefter gnides stedet med sandpapir.

Alle disse metoder gør det muligt hurtigt at skære dampbadet og vaskerummet med klappladen hurtigst muligt. Følg dokumenterede metoder og nyd de fremherskende egenskaber ved dette finérmateriale.

Se videoen af ​​erfarne håndværkere, hvordan man spiker vægpanelet. Lad din dekoration tjene i mange år, glæde alle beboere og gæster i huset med sin vidunderlige udsigt.

Sådan repareres vægpanelet til loftet

Til indretning med forskellige materialer. Men på trods af alle de moderne udviklinger reduceres foderets popularitet ikke. Dette materiale har mange fordele. Dette er den nemme installation, og det naturlige træs skønhed og lave omkostninger.

Ved hjælp af clapboard kan du arrangere forskellige overflader. I denne artikel vil vi snakke om, hvordan man monterer vægpanelet i loftet, hvilke nuancer og vanskeligheder der findes.

Forberedende arbejde

Det er værd at tale om nogle forberedende arbejde. Det første du skal bestemme om retningen af ​​efterbehandling. Vægpanelet kan lægges langs eller over en lang væg. Herfra afhænger udseendet af dit loft. Her afhænger valget helt af din smag. For at bestemme, kan du se billedet i slutningen af ​​artiklen..

Det næste skridt er at forberede vægpanelet selv. Dette materiale er lavet af træ, derfor skal det være beskyttet mod fugtindtrængning, udseende af svampe og forskellige insekter. Til dette formål anvendes forskellige imprægneringer. Hver skinne skal være dækket af dette værktøj fra alle sider og må tørre.

Loftet selv skal også udarbejdes:

 1. Fjern alle elementer i indretningen (lysekrone, belysning osv.).
 2. Kontroller loftets tilstand. Hvis du finder skrøbelige områder af gips eller hvidvask, skal du slippe af med dem.
 3. Det anbefales at behandle hele overfladen med et støbeforebyggende middel.

Hvis du beslutter dig for at lave loftet på vægpanelet med dine egne hænder, skal du forberede de nødvendige værktøjer og materialer. Du skal bruge:

 • perforator til fastgørelse af slangen til loftet;
 • skruetrækker, det vil i høj grad lette og fremskynde arbejdet;
 • Forskellige måleinstrumenter: Bygningsniveau, målebånd mv.
 • hacksav og kniv;
 • skruer, dykker og negle;
 • lameller til kasser.

Du skal også opbevare på et trinladder eller bord, så du nemt kan nå loftet.

Vi laver installation

Den første ting at tale om, før du laver loftet på vægpanelet er installationen af ​​batten. Uden et lignende design kan du næppe klare. Kassen er en ramme af skinner eller profiler monteret på loftet. Det er for hende, at du vil montere vægpanelet.

Det første skridt er markeringen. Det er nødvendigt at tage højde for direktiviteten ved at lægge vægpanelet selv, lamellerne eller beklædningsprofilerne skal ligge på tværs. Glem ikke at bruge niveauet. Kassen skal være lige så jævn som muligt. Ellers kan foringen ske.

Afstanden mellem lamellerne afhænger af loftets egenskaber og nogle andre faktorer. For eksempel, hvis du har brug for at foretage nogen kommunikation, så er du nødt til at forlade mere plads på dette sted. Du kan også lægge et lag af isolering (hvis du vil isolere loftet), i så fald skal afstanden mellem profilerne være mindst 45 cm.

For at skabe kasser kan du bruge både træplader og profil. Sidstnævnte type materiale foretrækkes. Profilen er ikke modtagelig og deformeres ikke over tid. Men prisen er højere end den af ​​træplader, så valget vil afhænge af dine økonomiske muligheder.

Når kassen er installeret, skal du tænke på fremtidige kommunikation. Hvis de er planlagt, skal de placeres på deres pladser før montering af vægpanel.

Før du installerer vægpanelet, bør du kontrollere ydeevnen af ​​den lagrede kommunikation, pålideligheden af ​​deres montering og styrken af ​​isoleringen.

Læg isoleringslaget, hvis det er muligt. Derefter kan du fortsætte med installationen af ​​efterbehandling materialer.

Klemmer til foring

Montering af vægpanel på loftet er det samme som for lodret plan. For at gøre dette skal du bruge en skruetrækker og skruer (du kan også bruge møbler negle med en lille hat).

Du vil helt sikkert have brug for en assistent. At holde skinnen på det rette sted alene vil være meget problematisk.

Det allerførste panel er monteret flush med væggen i hjørnet længst fra døren. Så fra hende passer de resterende skinner.

Det er nødvendigt at sikre, at der ikke dannes huller under installationen, så udseendet kan lide meget.

Montering med klemmer

På steder, hvor loftslampen installeres, er det nødvendigt at lave et hul i skinnen for udgangen af ​​elektriske ledninger. Hvis lysekronen vil vejes ordentligt, er det ønskeligt på dette sted at vedhæfte yderligere træstænger til udkastet.

Som det fremgår af artiklen, er installationen af ​​vægpaneler på loftet ikke meget forskellig fra vægindretningen. Hvis en assistent hjælper dig, vil arbejdet ske kvalitativt og på kort tid, og det resulterende loft vil glæde øjet med skønhed i trætekstur og farve i mange årtier.

video

Se, hvordan vægpanelet er monteret på væggene og loftet:

Fælles finish option

Vægpaneler i kombination med polyurethanbjælker

Sådan søm et vægpanel med negle - en trinvis beskrivelse af arbejdsgangen

I denne gennemgang forstår vi, hvordan man korrekt spiker vægpanelet, da det er den nemmeste løsning, som enhver person kan gøre. Processen vil blive opdelt i 3 faser, så du kan forstå det så godt du kan. Du behøver ikke mange års erfaring med at dekorere væggene eller loftet. Det vigtigste er at følge alle anbefalingerne.

På billedet: Det er meget enkelt at fastsætte målingen på denne måde.

Sådan installeres

Vi vil bryde hele processen i 3 dele:

 1. Forberedende arbejde
 2. Ramme konstruktion;
 3. Fastgørelse af vægpanelet til væg eller loft.

Husk, at det er vigtigt ikke kun at overholde teknologien, men også brugen af ​​kvalitetsmaterialer og værktøjer.

Trin 1 - forberedelse

Til at begynde med skal du fylde på alt hvad du behøver, listen er angivet i tabellen.

Teknologien til at spikere foringen med dine egne hænder tyder på tilstedeværelsen af ​​et bestemt sæt værktøjer:

 • En almindelig hammer vil blive brugt til fastgørelse. Du skal bruge små muligheder, der vejer fra 300 til 500 gram;
Der er en hammer i næsten ethvert hjem.
 • For ikke at beskadige foringen med en hammer, er det nødvendigt at bruge en speciel enhed - en doboynik. Med det kan du hamre negle uden at ramme træet;

Tip! Hvis doboynik ikke er ved hånden, så kan den laves af et søm, du skal bare afskære spidsen af ​​det.

Do-it-yourself dobrynik gjort om et par minutter

 • Materialet skæres ved hjælp af en hacksav med en lille tandstørrelse;
 • Monteringsrammen kan udføres på to måder. Til beton og murvægge kræves en perforator og dowels. Til træoverflader - skruer og skruetrækker.

Trin 2 - ramme konstruktion

Før du spiker vægpanelet, skal du bygge en solid base:

 • Først skal du kontrollere niveauet af basen for at finde ud af, hvor meget væggen kurver for dig. Dernæst er markeringslinjerne for stængernes placering. Husk den enkle regel - hvis vægpanelet monteres lodret, er rammen vandret og omvendt;
Den nemmeste måde er at skitsere designet på forhånd, så du har en klar ide om hvordan det skal se ud.
 • En blok er fastgjort langs linjerne, hvis væggene er lige så kan den fastgøres direkte til væggen, og hvis der er uregelmæssigheder, er det bedre at fastsætte bøjlerne hver 50 cm. Derefter bøjes bøjlerne, en blok er sat, nivelleret og fastgjort i den rigtige position.
Ved hjælp af suspensioner til at udsætte rammen er det ikke ligefrem svært

Trin 3 - monterings finish

Vi er kommet til hovedstadiet, og vi vil se på, hvordan vi kan slå vægpanelet korrekt. Undervisningen består af følgende handlinger:

 • Lad os først se på, hvordan man spiker vægpanelet vertikalt. Det første element sættes i et hjørne med en spids og fastgøres med negle gennem sporet, de er arrangeret i en vinkel på 45 grader for ikke at forstyrre dockingen af ​​det næste element.
Vi kører et søm med svage slag af en hammer
 • Arbejdet fortsætter simpelthen: Spidsen af ​​det næste element sættes i sporet af den forrige, hvorefter elementet kan fastgøres tæt og fastgøres gennem en træstang;
Den næste bar er negles på samme måde.
 • Lad os nu se på, hvordan man spiker en vægpanel med et vandret arrangement. Det vigtigste her er den rigtige placering, rillen skal altid se ned og spidsen op, så fugt vil ikke ophobes i rillerne. Arbejdet sker fra toppen ned, da det er nødvendigt at hamre neglene ind i rillen;
Vandret finish ser godt ud
 • Hvis vi spiker vægpanelet over toppen, vil arbejdet være lidt anderledes. Negle er pre-hammered i panelet, så de ikke ser ud fra bagsiden. Derefter sættes elementet på plads, drevet gennem et stykke foring, og først efter bliver ankarnerne gennem omklædningsrummet hamret på niveau med overfladen af ​​finishen.
Negle opnås efter tætning af leddene

Tip! Det er muligt at hamre i negle, så de synker dybt ind i overfladen, og at fastgøre fastgørelsesstedet med træstifter.

Denne mulighed kan også bruges.

Jeg håber du har fundet ud af, hvordan man spiker vægpanelet og hvordan man gør det korrekt. For at gøre det tydeligere viser diagrammet nedenfor den korrekte position af neglen, når den holdes sikkert og ikke forstyrrer dockingen af ​​det næste element.

Her er monteringsteknologien

Og en ekstra mulighed, hvordan man spiker foringen. I det, som du ved, en meget bred spike, så du kan rette elementerne lige igennem det. Vedhæftningspunktet er dækket af det næste panel, og alt ser godt ud.

Foring kan løses og så

konklusion

Som du kan se, er fastgørelse ved hjælp af negle en simpel proces, du skal bare rette et par elementer, og tingene går hurtigt. For bedre at forstå emnet, se videoen, det viser mange vigtige punkter. Hvis du ikke forstår noget, skriv dine spørgsmål i kommentarerne under anmeldelsen.

Sådan slår du vægpanelet på loftet

Til dekorativ dekoration eller tilpasning af loftoverfladen i boliger og boliger er ideel til moderne beklædningsgenstand - foring af træ, plast eller MDF plader. Installationen af ​​panelerne i sig selv giver ingen særlige vanskeligheder, men hvis du planlægger at udføre arbejdet selv, skal du vide om alle dets komplicationer. Hvad og hvordan man spiker foringen på den tidligere forberedte stativkasse, som kan være lavet af træbjælker eller metalprofiler?

Metoder til fastsættelse af foring

Princippet om fastgørelse af dekorative paneler af forskellige materialer er det samme og udføres i en bestemt rækkefølge. Men den største forskel ligger i valget af fastgørelseselementer, som er valgt til en bestemt type vægpanel. Bruges hovedsageligt negle, skruer, klyaymery (specielle parenteser). Metoder til fastsættelse af foring

Kom i gang, du skal vide, hvordan du spiker foringen på rammens struktur ved hjælp af en bestemt enhed:

 • Spikning i vægpanelet kræver færdigheder og færdigheder. Et pænt udseende kan kun opnås, hvis kappen på fastgørelseselementerne er usynlige. For at skjule dem i rillerne skal du bruge en toiletskål, hvorved neglene er jævnt indsat i skærebrættet. Det er også muligt at bore huller til neglen med en tynd bore for at forhindre træet i at splitte.
 • Skruer og skruer er egnede til fastgørelse af plastfolie. Fastgørelsen indsættes i toppen af ​​brættet, og hætten forbliver flush med spidsen.
 • Klyaymery anvendes ved montering af foring af forskellige typer og tykkelser, så det er meget vigtigt at vælge den rigtige fiksering til højden af ​​"tungen". Armaturet lægges på sporet af brættet og skrues til kassen med skruer eller fastspændt, hvilket betyder, at modstående bord ikke er beskadiget, og selve fastgøreren er usynlig. Til klapplastik eller MDF er Kleimers på 1 / 1,5 / 2 mm højde egnet til eurolining - 3 og 4 mm til træpaneler - 5 mm og blokhus - 6-8 mm. Disse er pålidelige og holdbare fastgørelsesdele, som til deres fremstilling anvendes stål med galvaniseret antikorrosionsbelægning. Denne metode er den mest praktiske, fordi det er muligt at demontere og udskifte uegnede paneler.

Tungt foring fastgjort åbent. Det er bedre at vælge negle med en lille hætte, da de drives ind i brættet udefra. Men i dette tilfælde vil de dekorative belægnings æstetiske egenskaber lide. Vægpanelets design giver dig mulighed for at montere i kassen "sug" - søm gennem rillen. Den mest hensigtsmæssige mulighed er et panel med en forskydningsprofil, hvor den nedre fremspring af rillen er længere end toppen.

Processen af ​​beklædning loftet

Når arbejdsfladen er forberedt, og rammen er monteret i form af træ- eller metalflader (fra profilen), kan du snakke om, hvordan man kan slå foringen. Processen foregår i følgende rækkefølge:

 • Det første bord er installeret på en sådan måde, at siden med spidsen er rettet mod væggen (hjørne). Placeringen af ​​væggen skal indstilles strengt vinkelret på kassen. Hertil kommer, at et bygningsniveau nødvendigvis anvendes.
 • Efter det første bord er fastgjort med skruer, kan du fortsætte med installationen af ​​det andet vægpanel. Sammenføjningen af ​​to paneler udføres i overensstemmelse med torn-sporet princippet. Efter justering er vægpanelet fastgjort på samme måde som den første.

En sådan sekvens observeres, indtil hele loftoverfladen er syet med klapbræt. I det afsluttende trin er den færdige belægning dannet med en sokkel rundt om omkredsen, som skjuler slidserne og kanterne af den beskårne beklædning.

Fremgangsmåder til montering af foring

Monteringsbeklædning til loft og vægge udføres på tre hovedmåder:

 • Lodret installation. Beklædningsrammens klapbræt løber fra væggen. Brættet er fastgjort til hver skinne i batten ved hjælp af beslag, selvskærende skruer (skruer) eller efterbehandling negle med et lille hoved placeret i en vis hældningsvinkel. Hvis kanten af ​​brættet har utilstrækkelig tykkelse, er det bedre at forborge hullerne for at undgå revner. Alle fastgørelseselementer er skjult af det næste panel.
 • Den vandrette metode indebærer at fastgøre foringen med kammen opad; i en sådan position inde i strukturen vil der ikke være noget kondensat. Når monteret fra top til bund, er der ingen synlige mellemrum mellem strimlerne af beklædningsgenstande. Det første panel er monteret i nærheden af ​​loftet, hvorefter det andet indsættes i rillens bund og fastgøres med negle eller skruer. Den endelige strimmel skæres til bredden og fastgøres i sporet af den foregående (der anvendes en primitiv neglestrikker til dette). Den nederste del er dækket af en sokkel.
 • Diagonal montering. Det første bord er placeret på hjørnet med den efterfølgende fremskridt langs loftets omkreds. Clapboardets ender skæres i en vinkel i henhold til den valgte skitse. Den mest bekvemme mulighed for fastgørelseselementer - kleimery, der sidder på skruerne.

Metoder til fastsættelse af foring

Når overfladen af ​​loftet og væggene bliver helt syet med klapbræt, er det nødvendigt at bruge dekorative elementer til at forsegle de ydre og indre hjørner. Særlige hjørner spidses. De kombinerede muligheder for placeringen af ​​vægpanelet ser originale ud, som giver dig mulighed for at tilføje individualitet til interiøret.

Sådan fastgøres vægpanelet til loftet og video-trimmen

Glaseret balkon eller loggia, der har behov for indretning ikke mindre end værelset. Ofte anvendes foring som en loftsfinish. Der er mange variationer af sådanne produkter, og de fleste af dem bruges som beklædning på en balkon. Foring er populært for dets praktiske, holdbarhed, nem installation og et stort udvalg af former, farver og typer af materiale. Vores artikel vil forklare, hvordan man vælger et passende produkt, samt hvordan man monterer vægpanelet i loftet.

Valget af træforing til loftet til altanen

Hvis du beslutter dig for at skære loftet på altanen clapboard, så skal du undersøge sorterne af dette materiale for at vælge den rigtige løsning.

Der er sådanne typer af paneler til salg:

 • metalprodukter;
 • foring fra MDF;
 • plast paneler;
 • trævarer.

Hvis du dækker altanloftet, kan du vælge enhver type paneler. Alle er velegnede til en loggia eller balkon. Oftest er loftoverfladen i dette rum hæmmet med træklapbræt. Pinepaneler eller produkter fra andet nåletræ er egnede til dette formål.

Overvej klassen af ​​træ. Hvis du sænker loftet på balkonen med lavkvalitets clapboard, skal du desuden male overfladen, niveauet og malingen for at give belægningen et æstetisk udseende.

Det er vigtigt! Separat bør det siges om euroforingen. Disse er produkter af højeste klasse, der ligner en typisk klapbræt, men meget højere end dens egenskaber og er lettere og hurtigere at montere.

Metoder til fastgørelse af vægpanelet til loftet

Der er flere måder at montere paneler på loftoverfladen. Valget af denne eller den pågældende metode afhænger af loftets fladhed på balkonen og på den anvendte type materiale.

Limmontering

Fastgørelse af vægpanelet til loftet på en klæbende måde er kun mulig, hvis der anvendes plastikplader, og overfladen er flad. Men denne fastgørelsesmetode anvendes ganske sjældent på grund af dens upålidelighed.

Fordelene ved denne monteringsmetode:

 • hurtig og nem installation
 • spare plads højde;
 • inden fastgørelsen af ​​vægpanelet til loftet er der ingen grund til at konstruere en ramme.

Til limning af paneler med flydende negle. Klæbemidlet spredes på overfladen af ​​materialet med en notet trowel og presses tæt på loftoverfladen.

Det er vigtigt! Når man bruger limfastgørelsen til en betonbase, er der ingen mulighed for yderligere at varme loftets overflade.

Montering af foring på rammen

Rammefastgørelsessystemet anvendes mere ofte. Samtidig udføres loftslibning under panelet på balkonen. Til fremstilling af rammen tages træstænger eller metalprofiler. Valget af rammemateriale afhænger ikke af den anvendte type paneler.

Til fremstilling af trækasser ved anvendelse af følgende materialer:

 • beslag eller bøjler til fastgørelse til loftoverfladen;
 • træstænger med en sektion på 40x40 mm fra tørt træ af nåletræer;
 • ankre til fastgørelse af suspensioner i loftet
 • Selvdrejende skruer til montering af stænger.

Metalrammen er fremstillet ved hjælp af følgende materialer:

 • anker og skruer;
 • profil suspensioner;
 • forbindelseselementer;
 • metal loftprofiler.

Teknologi liggende foring på loftet på balkonen

Efter at have overvejet de forskellige muligheder for færdiggørelse af lofter og vægge af loggia clapboard, vender vi os til undersøgelsen af ​​installationsteknologi. Da rammemetoden til fastgørelse af foring fra træ eller plast bruges mere ofte, vil vi overveje rækkefølgen af ​​installation af denne mulighed for efterbehandling.

Overfladebehandling, værktøj og materialer til arbejde

Inden du monterer trævægspanelet i loftet, skal du forberede loftoverfladen. Værker er i denne rækkefølge:

 1. Sørg for at demontere den gamle belægning. Det handler om andre paneler, gamle foring eller plastfliser. Rengøring af den gamle maling er ikke nødvendig.
 2. Hvis der er revner og huller i loftet, er de forseglet for at reducere varmetab i rummet og beskytte det fra træk. At forsegle revnerne ved hjælp af cementmørtel.
 3. Loftoverfladen skal beskyttes mod skader af svampe og andre mikroorganismer. For at gøre dette behandles det med antiseptiske formuleringer.
 4. Bundloftet kan isoleres med materialer som penofol eller izolon. Ellers lægges isoleringen imellem bjælkenes battefter efter installationen.

Til arbejde, lager op på følgende materialer og værktøjer:

 • Punch;
 • laser eller vand niveau
 • skruetrækker;
 • oplevede;
 • en hammer;
 • hacksav eller metal saks;
 • konstruktion hæftemaskine;
 • selvskærende skruer;
 • anker;
 • vægpaneler.

De nødvendige komponenter til fremstilling af den ramme, vi har nævnt ovenfor.

Rammontering

På dette stadium konstruerer vi en balkon loft kasse. Sekvensen af ​​indramningen er som følger:

 1. Ved hjælp af et laser- eller vandniveau finder vi den nederste vinkel på loftoverfladen. Fra det udsætter vi den afstand, hvormed loftet falder. Denne værdi afhænger af højden af ​​vinduerne i rummet og typerne af vinduesprofiler. Det nye loft skal ikke falde under grænsen for den øverste vindues profil.
 2. Ved hjælp af niveauet overfører vi det opnåede mærke til de øvrige hjørner af rummet og slår af linjen på væggene. Langs denne linje løser vi vejprofiler eller -stænger til vægoverfladen. Til fastgørelse brug dowels.
 3. Ophængt i loftet til montering af loftsprofiler eller stænger. I nogle tilfælde, hvis den højde, hvorpå loftet falder, er lille, kan du undvære brugen af ​​suspensioner og fastgøre profilerne (stængerne) direkte på loftet.
 4. Vi monterer loftsprofiler eller -stænger på suspensionerne ved hjælp af skruer. Ved hjælp af niveauet kontrollerer vi den horisontale installation af rammen. Inden vægpanelet fastgøres til loftet, skal du hænge bøjlerne, så de ikke forstyrrer montering af panelerne.

Opvarmning muligheder

Inden vægpanelet monteres i loftet, lægges varmeisoleringsmaterialet mellem rammen for at øge rumkomforten og beskytte mod træk og kulde. Ud over isolering af bundloftfladen kan isoleringsmaterialet lægges i mellemrummet mellem kappeprofilerne.

Basaltplader, mineraluld, polystyrenskum eller skum anvendes som termisk isolering. Mellem stykkerne i batten er det mere bekvemt at lægge bløde plader end stift skum eller polystyrenskum. Ved anvendelse af mineraluld skæres materialet ud med en reserve, så det passer godt til rammeskinnerne og på en sikker måde beskytter den mod kulde.

Montering af beklædning på loftet

Lad os nu tale om, hvordan man korrekt fastsætter vægpanelet til loftet. Sekvensen for installation af panelerne er som følger:

 1. Det første element skæres til den ønskede længde og indstilles således, at dens spids er rettet mod væggen, hvorfra installationen begynder.
 2. Fastgør elementet til kassen på en passende måde (vi vil diskutere yderligere valg af fastgørelsesmetode).
 3. Herefter monteres det næste panel med en kam i sporet af det tidligere vedhæftede element og fastgøres også til kassen.
 4. Skær det sidste element til den ønskede bredde på siden af ​​rillen og monter den på loftet.
 5. Efter det skal du installere loftlisterne rundt om balkonens omkreds.

Metoder til fastgørelse af vægpanelet

Der er flere måder at fastgøre huden på kassen på:

 • Ved hjælp af special klyaymerov. Disse elementer gør det muligt at reparere panelet uden at beskadige dets krop uden revner og chips. Derudover bliver fastgørelseselementerne gemt. Kleimer er et metalelement med en tand til fastgørelse af lamellen (indsat i sporet af brættet) og huller i bunden til fastgørelse til kassen.
 • Tungelementer fastgjort til rammen med tynde søm. De køres ind i elementets spalte i en vinkel, så sømmen passerer gennem brættet og låses ind i spærestangen. Hætten på elementet er indlejret i panelets krop, så det ikke forstyrrer spidsen af ​​det efterfølgende produkt. Ulempen ved denne monteringsmetode er risikoen for revner og beskadigelse af huden.
 • Plastpaneler er meget lette, så de er fastgjort med en byggestifter. Konsolet drives ind i rillen på plads over rammestyrene.

Sådan monteres vægpanelet i loftet - videoinstruktion nedenfor:

Nu ved du, hvordan du skal færdiggøre loftet på altanen clapboard. Hvis installationsprocessen udføres med overholdelse af teknologi, så dækker loftet dig ikke et år. Loftet, der holdes af eurolining, behøver ikke særlig pleje, kan modstå temperaturændringer og høj luftfugtighed.

Landespørgsmål

Byggeri og hytte i almindeligt sprog

Sådan repareres vægpanelet på loftet

Foring er en tynd finerplader af forskellig størrelse, som er fremstillet af genbrugt træ.

Det er meget nemt at rette træbeklædning til loftet

Det er lavet ved at skære kantede brædder. Langs sidekanten af ​​vægpanelet er der en rille, som i høj grad letter arbejdet med at fastgøre pladerne.

Det er et godt miljøvenligt materiale til både intern og ekstern dekoration.

klassifikation

Du kan skelne plankerne efter mange kriterier, i denne artikel vil vi se på typerne af træ og forskellige former for former.

Træklassificering:

Pine bruges oftest, det er både billigt og praktisk at bruge.

Mindre almindeligt anvendt er dyrere hårdttræ (eg, alder). Den dyreste er foring af mahogni. Det er muligt at bruge foring fra:

Klassificering efter form:

1. Foringspanelet har en ret simpel form og ligner form af en almindelig træbjælke.

2. Euro-lining - det adskiller sig fra simpel beklædning med en dybere rilleforbindelse og en stor spidsstørrelse, som er lavet til ventilation og fugt fjernelse fra under foringen selv.

Mere egnet til eksternt arbejde.

3. Foring - Calm bruges normalt til indretning af lokaler (hovedsagelig lofter og vægge). Denne beklædning er god, fordi den ikke har hylde - en forsænkning på forsiden.

værdighed

· Stort udvalg af priser og farver

· Økologisk naturmateriale

· Godt materiale til lyd- og varmeisolering;

· Plus fordelene ved det valgte materiale (ikke bange for ændringer i temperatur, fugtighed osv.).

mangler

· Skal beskyttes mod forskellige svampe og skimmelsvamp

· Sørg for at dække med en beskyttende belægning mindst en gang om året.

· Det er muligt i stedet for at vride til åben lak, men uønskede dampe er mulige.

Interessant video loft trim clapboard

Hvordan man kan dekorere altanen clapboard

Nødvendige værktøjer:

 • Puncher;
 • stiksave;
 • Bor med dyser under skruetrækker eller skruetrækker;
 • hammer;
 • kniv;
 • Konstruktion hæftemaskine;
 • Støbt;
 • Level.

1) Mængden af ​​materiale skal omhyggeligt beregnes.

(området i dit loft og det anbefales at tage 15-20% mere materiale).

2) Størrelsen af ​​strålen - 2 til 3 centimeter, afstanden mellem dem - måleren. Dette er grundlaget for hele strukturen.

3) Du bør også købe andre fastgørelsesmaterialer, især hjørner, dowels, skruer. (skruen skal indtaste mindst 3 centimeter og størrelsen af ​​materialer fra 5 til 12 cm.)

4) Fastgørelsesstænger. Vi bor huller til dowels i søjlerne, bare forbered hullerne i loftet.

5) Efter alle stængerne på deres steder og forsigtigt sikret, skal du installere L-formet, de er fastgjort med en byggestifter.

Paneler er også stablet på stængerne ved hjælp af en hæftemaskine.

6) Efter at have fastgjort det første panel, fortsæt til næste. Vær opmærksom på nøjagtigheden af ​​indtastningspladserne.

Og hæftemaskinen skal anvendes straks efter kontrol af alle fastgørelsesanordninger og kontrollere om vægpanelet var godt fastgjort på loftkonstruktionen.

7) Efter arbejdet er du nødt til at rengøre overfladen fra støv. (Let sæbeopløsning med varmt vand).

Interessant! Sommer køkken med pergola, projekter. HER!

Jeg vil gerne tilføje, at clapboard kan klare enhver overflade.

De er let knyttet til negle, skruer eller endda flydende negle. Ved at kende alle de oplysninger, der er givet til dig, kan du nemt lave træbeklædning på din altan, som vil vare i mange år.

Hvordan man laver loftet på vægpanelet ved lysets hastighed: 4 etaper af installationen

Headliner med massivt træ clapboard

Hvis vi vil lave loftet på vægpanelet, så mener vi mest sandsynligt træpaneler. Clapboard kaldes dog også MDF og PVC paneler på grund af ligheden i konfiguration og fastgørelsesmetode.

Træudsmykning er meget smuk, da det er et naturligt råmateriale, der altid forårsager beundring, plus den unikke aroma karakteristika for en bestemt træart. Jeg vil nu fortælle dig, hvordan du skal dække loftet i stuen, men ikke i et bad, som i et sådant rum behøver vi stadig isolering og dampspærring, og det er et lidt andet emne.

Artiklen fokuserer på de paneler, der bruges til indretning i huset eller i landet.

Kort beskrivelse af materialet

Lærk paneler

Mød træbeklædningen: Navnet på disse paneler kommer fra identiteten af ​​deres konfiguration med en tunge-og-spånplade, som bruges til at dække jernbanevogn:

 • størrelsen af ​​træpladepaneler har visse krav, det vil sige det er bedre og mere bekvemt at anvende tyndere paneler 12-14 mm tykke, selv om materialet kan være fra 12 mm til 25 mm;
 • men indendørs bruger de sædvanligvis paneler mindre end 20 mm tykke, og foring med 20-25 mm anvendes til udvendig belægning (det kaldes også en "kollektiv landbruger");
 • Fra GOST 8242-88 kan vægpanelets bredde på loftet eller væggene være fra 100 mm til 150 mm og højst 6 m. Derfor er det nødvendigt at skære de nødvendige dimensioner af dig selv;
 • hvis vi taler om de træsorter, hvorfra sådanne plader er planet, så er det normalt lærk, gran, fyr, eg, ask, linden eller alder, men det er kun de sædvanlige muligheder;
 • Sådanne paneler kan laves af alle træarter, herunder værdifulde eksotiske arter - det hele afhænger af dine økonomiske evner og ønsker.

Her er hvor sødt vægpanelet ser ud

Sådan repareres vægpanelet til loftet, jeg vil fortælle dig nedenfor, og straks advare dig om, at dette er ret simpelt og afhænger mere af kvaliteten af ​​batten. Og jeg ønskede også at røre spørgsmålet om, hvordan man maler loftet ud af sådanne paneler - det kan gøres med enhver maling til træ, anvende den med en pensel eller endda en maklavitsa.

Bemærk. Når du vælger træarter, skal du tage højde for en sådan funktion, at nåle (gran, fyr) ikke vil mørkne i flere årtier, mens andre racer vil blive dækket med patina om nogle få år.

Trin 1 - Markup

Kæmp orienteringslinjen under loftet

Under alle omstændigheder, om det er et loft med klapplader eller helt af paneler, skal det have lige planer. For at gøre dette, slår man på vægchoklinjen (maskeringsledning) af kontrollinjen.

Dybden af ​​loftet sinus vil afhænge af to faktorer:

 1. først er højden på rummet;
 2. For det andet, om de indbyggede lamper vil blive monteret, og hvilken type de vil være (de korteste er diode-enheder).

Afhængig af længden af ​​lampholderen skal du trække sig ud af loftet med loftet plus 10 mm til det ledige rum. Så 4 cm er normalt nok til diode enheder, men for resten - mindst 7 cm eller mere.

Hvis vægpanelet på loftet i bølger efter et år er dette en følge af en ukorrekt installation af batten. Faktum er, at afstanden mellem metalrammerne eller træprofilerne i loftrammen ikke må overstige 40-50 cm, især i lokaler med høj luftfugtighed, f.eks. I køkkenet.

På trods af udstødningen stiger den varme damp op og sætter sig i form af kondensat, lad os tilføje temperaturfald her. På grund af disse faktorer begynder pladerne at deformere, hvis de har for sjælden en fiksering (et stort skridt i batten).

Ca. linje på loftet for montering af suspensioner

For at kasse under loftsbeklædningen sikkert skal du korrekt beregne afstanden mellem lags. For at gøre dette skal du markere stedet for montering af hver profil og slå kontrollinierne med en chockline som i det øverste billede.

Ved to modsatte kanter af loftet efter 40 cm eller som sidste udvej efter 50 cm, læg mærker og slå dem af linjerne, hvis retning skal være vinkelret på panelets fremtidige installation.

Trin 2 - Mashboard Installation

Korrekt (i forgrunden) og forkert (i baggrunden) vedhæftning af suspensioner

Hvis loftet er beklædt med gammelt klappbræt, betyder det, at batten allerede er installeret der, og du skal bare skifte paneler. Men i vores tilfælde vil vi gøre alt lige fra begyndelsen.

Vi har allerede brudt kontrollinierne, og nu er det tid til at montere suspensionerne:

 • hvis profilerne er træ (lath 20-25 mm tykke), så afstanden mellem dem bør ikke være mere end 40-50 cm;
 • hvis fra metal (cd), så det kan øges til 60-70 cm.

Vær opmærksom på billedet ovenfor - Der er to muligheder for montering af en perforeret båndhænger der - rigtigt og forkert.

Installeret UD profiler rundt om rummets omkreds

Så vidt vægpanelets loft går ned, har vi allerede besluttet, at kontrollinjen omkring omkredsen af ​​rummet er blevet brudt. Den samme linje er også en vejledning til montering af UD-profilen.

På oversiden af ​​linjen skal du fastgøre UD-profilen med skruer og skruer. Hvis dette er en finish i et træhus, skal du blot fastgøre UD med skruer. Men for ikke at gå væk fra det vandrette plan, skal du forlade landemærket synligt, men lige ved siden af ​​profilen.

Indsæt cd'en i UD'en, ikke fastgør mellem sig selv og ikke fastgør til suspensionerne

Præcis det samme purlin, men fra en træprofil

CD-profiler skæres til 5 mm kortere end afstanden mellem de modsatte vægge og indsættes i UD. Men indtil du løser dem indbyrdes og ikke fastgør suspensionerne.

Du udsætter to ekstreme modsatte profiler efter niveau og fikser i alle parametre (dette vil fungere som en retningslinje sammen med UD-kantene). Og resten af ​​profilerne strammes i midten med suspensioner og bøjer ørerne, så alle cd'er midlertidigt bliver lidt højere end niveauet.

Små skruer ("lopper") til galvaniserede metalprofiler - længde 9-11 mm

Stræk nu CD'en over kapron-tråden og skru den med "lopper" til UD på modsatte sider - den vil fungere som et niveau for batten. Yderligere placering af hver profil er lavet på denne tråd.

I dette tilfælde skal cd'en være et halvt millimeter højere for ikke at banke tråden. Alle cd'er, der er rettet, sættes straks til UD og suspensioner, og hængende ører bøjes på siderne eller opad.

Trin 3 - Belysning

Da det er ubelejligt at spikre en rørformet korrugering, er det bedre at klare det med specielle beslag.

Da det kun er muligt at montere eurolining eller almindelige paneler med en beklædning, vil synden ikke udnytte den resulterende loftssin og ikke installere forsænket lys. Især hvis loftet er lavet af eurolining, vil spotbelysningen se så godt ud som muligt.

Og så skal du først lave layoutet. Ud over overheadbelysningen vil der helt sikkert være andre ledninger, så du skal pakke dem alle for sikkerheden til en metal- eller plastbølgepapning, som er bekvemt fastgjort med plastrørbeslag.

Et sæt crown cutters til træ

Før du begynder at installere vægpanelet i loftet med dine egne hænder, skal du gøre alle ledninger med nøjagtig angivelse af det sted, hvor projektørene skal installeres.

Så får du mulighed for at lave huller i panelerne ikke i den installerede tilstand, men under - lige før installationen - er det meget mere praktisk. Til boring af huller skal du bruge kroneskærere - i sæt kan du vælge den ønskede diameter for lampekonsollen.

Trin 4 - Panelmontering

Udsmykning af værelset med træ clapboard - processen er enkel

Først og fremmest skal vi beskæftige os med spørgsmålet om, hvorvidt vi skal klæde klapppladen i fronten - loftet eller væggene, er sekvensen principielt et spørgsmål? Jeg vil med det samme sige, at sekvensen ikke betyder noget i princippet, men det er meget lettere at passe væggene til loftet end at justere loftet til væggene.

Men der er også sin egen "men" - hvis du installerer UD på vægpaneler, så er der ingen problemer her, så gør det for din bekvemmelighed.

Klyaymery holder dowel

Panelerne er fastgjort til profilen med klemmer, der sættes på spidsens bundspids, som vist på topfotoet. Afhængigt af det materiale, hvorfra kassen er lavet, vil du bruge skruer eller negle til klammerne.

Hvis profilerne er lavet af metal, kræves der selvlukkende skruer, og hvis det er lavet af træ, så kan negle også bruges. Men da det er sværere at nagle beslaget end at fastgøre, er det bedre at bruge skruer i det andet tilfælde.

Afslutning af loftet med klapbræt på trækasse

Montering af panelerne i loftet er meget enkel - spidsen sættes ind i rillen og låsen er klar! Det viser sig, at den ene side af panelet holdes på bekostning af låsen, og den anden på bekostning af rydder.

De ekstreme bånd bliver selvfølgelig fastspændt eller skruet på skeden med skruer, mens hætterne skal passe så tæt som muligt på væggen, så de kan blokere af fileter.

konklusion

Naturlig skønhed og woody lugt, hvad kunne være bedre!

Som du kan se, er det ret nemt at lave et normalt loft ud af vægpanelet - installationen af ​​strukturen bliver vanskelig, hvis flere niveauer af loftet er lavet. Jeg håber, at jeg har åbnet emnet i detaljer. Måske har du nogle forslag eller kommentarer - skriv om det i kommentarerne.

Detaljerede instruktioner til headlining clapboard

Et af stadierne i enhver reparation kan kaldes loftarbejde.

At reparere loftet er et ret hårdt arbejde, så alle ønsker at forenkle og forenkle denne proces. Tagpladeklapbord betragtes som den mest enkle løsning, der ikke kræver nogen byggeoplevelse eller nogen særlige omkostninger. Men hvordan man klæder loftet klapbord korrekt?

For at besvare dette spørgsmål skal du nøje undersøge nogle af finesserne i processen. Skæreplankloft udføres i flere faser.

Vægpaneler ser ædel ud

Valg af materiale

Denne fase kan sikkert kaldes det vigtigste, fordi du skal hente kvalitetsmateriale, der vil tjene i lang tid.

Moderne byggemarked tilbyder en række materialer til udsmykning af boliger.

Et af disse materialer er foring. Det er et panel med en kam på den ene side og en rille på den anden side. Tilslutningen af ​​rillepaneler gør det muligt at oprette et pålideligt fikseringssystem.

Oftest til fremstilling af foring bruge naturligt træ. Linden, fyrretræ og cedertræ anses som ideelle råvarer.

Afhængigt af kvaliteten af ​​træforing er opdelt i kategorier:

 1. "Extra" er et panel af høj kvalitet, der er ingen knuder og mørke pletter på dem. Prisen på dette materiale er meget højt.
 2. "A" - materiale med tilstedeværelsen af ​​et lille antal knuder. Foring af denne klasse er tilgængelig for de fleste forbrugere.
 3. "B" - paneler med knuder på overfladen. Det er perfekt egnet til udsmykning af landhuse, værelser til hvile og altaner.
 4. "C" er et meget dårlig kvalitetsmateriale med masser af knuder og mørke pletter.

Trævægspanel på loftet

Ud over træ, til fremstilling af foring anvendes polyvinylchlorid. Plastpaneler har flere fordele:

 • modstand mod høj luftfugtighed
 • Der kræves ingen yderligere behandling med beskyttelsesudstyr.
 • Dekorativ film på overfladen kan efterligne noget dyrt træ.

Men der er PVC paneler og negative kvaliteter:

 • under tyngdekraften påvirker materialet sig,
 • fra solstråler "udbrændt" farveforing.

Når du har købt træforing til loftbeklædning, skal du bruge følgende tips:

 1. Efter udpakning skal det købte materiale nedbrydes i lokalet, hvor loftet skal være beklædt.
 2. For at tørre panelerne deformeres ikke, overfladen under dem skal være tilstrækkeligt glat.
 3. Tørring af vægpanelet anbefales i lang tid, fra en måned til tre.

Gennemførelsen af ​​disse anbefalinger vil muliggøre trim af høj kvalitet, og sandsynligheden for deformering af loftet minimeres.

Udvælgelse af værktøjer

Clapboard loftbeklædningen indebærer brug af simple værktøjer, der er tilgængelige i arsenalen af ​​hver ejer:

Forberedende arbejde

 1. Først og fremmest er det nødvendigt at fjerne den gamle belægning fra loftet for at rense smuldrende gips.
 2. Så skal du lave en markering under kassen. Rammerne er arrangeret vinkelret på den valgte retning af beklædningspladerne. Retningen er valgt med den betingelse, at panelerne i længden ikke har ledd.
 3. Hvis træstænger vælges til rammen, skal de desuden behandles med beskyttelsesmidler. Metal lathing har en lille margen fra loftet, som giver dig mulighed for at skjule de eksisterende ingeniør systemer og kommunikation.

Overfladen under rammen skal være helt flad. Dette vil forlænge loftets levetid og undgå unødvendige problemer.

Batten til plastforing kan være lavet af træplader

Montering af paneler på batten

Til afslutning af loftet kræver clapboard ikke et stort antal mennesker med særlig viden. Men hjælp fra en ven eller en familie vil i høj grad lette arbejdet. Dette gælder især for installation af lange paneler.

Det første panel presses tæt mod væggen og fastgøres i de steder, hvor rammen passerer. Kammeret på det andet panel indsættes i sporet af panelet i den foregående række og er fastgjort på samme måde. Arbejdet bør kun udføres ved en positiv temperatur og lav luftfugtighed.

Huller til rør og armaturer skæres i løbet af arbejdet for at undgå unødvendige indsnit.

Clapboard loft

Fastgørelsen udføres bedst på stederne på kammen i rillen.

Dette vil skjule fastgørelsesdækslets hætter. Når du dækker loftet med træklapplader, er det ønskeligt at bruge rustfri fastgørelsesanordninger for at forhindre udseende af rustne striber. Det er muligt at bruge skjulte fastgørelseselementer, men omkostningerne er ret høje.

Loftet, beklædt klapbræt, kræver ikke særlig pleje. Det vigtigste er at rengøre det fra støv og snavs i rette tid. Og på plastpaneler kan de opdagede skader og ridser gnides med voks.

Klappladens loft ser godt ud i interiøret

Udseendet af loftet er en vigtig del af det indre af ethvert rum. Det har ikke kun en dekorativ funktion, men har også praktisk betydning. Først og fremmest holder loftet varme, isolerer fremmede lyde og gør detaljerne i kommunikation og belysning usynlige.

Det moderne marked for byggevarer tilbyder et udvalg af efterbehandling materialer, der kan gøre loftet moderne, smukt og velplejet. En af repræsentanterne for sådanne efterbehandling materialer er foring. Overvej hendes synspunkter og hvordan man klæder klappplankloftet.

Typer af konstruktion clapboard

Træforing er et populært efterbehandling materiale. Det er lavet af løvfældende og nåletræer. Vigtigste fordele: Modstandsdygtig mod dannelse af svampe og skimmelsvamp, nem at behandle, der er et lille antal knuder.

For at skære loftet med sine egne hænder, vælger mange forbrugere på grund af styrke, holdbarhed og miljøvenlighed. I rum, hvor lufttemperaturen er meget højere end normalt, og loftet skal være clapboard, anvendes en lindebræt, da den ikke indeholder harpiks. Vægpanelet kan males med emalje af forskellige farver, lakeret eller bare have sit eget naturlige udseende og farve.

Plastforing udmærker sig ved nem installation og praktisk anvendelse, fraværet af forfald og korrosionsprocesser. Det kan enten være med søm eller sømløs, efterligne strukturen af ​​natursten, forskellige træarter, samt have ensartet farve. Efter montering af lofter er priming og maling ikke påkrævet.

Wallboard af MDF eller MDF paneler er lavet af træfiber ved at trykke, også bruges til at afslutte loftet med clapboard med egne hænder, men anbefales ikke til brug i værelser med høj luftfugtighed. Funktioner: På grund af det rige farveområde har de et smukt udseende og er holdbare.

Foring kan males eller efterlade en naturlig farve

Design af loftet lavet af foring

Praktisk taget er alle materialer, der anvendes i udsmykningen af ​​lokaler, perfekt kombineret med pladen af ​​klappladen, der bruges til at lave loftet med egne hænder. For bad og saunaer, landhuse, loggier og altaner er dette materiale ikke ens. Køkkenet kræver ikke mindre opmærksomhed.

Udformningen af ​​loftet på vægpanelet bør kombineres med det samlede indre af rummet og se stilfuldt og harmonisk.

For at overfladen ikke er monotont, udføres skinnerne i forskellige retninger, hvorved der dannes et bestemt mønster. Til samme brug af dekorative bjælker eller lameller af forskellige farver. Køkkenet vil se elegant ud, hvis det naturlige træ er til stede i loftet.

Hvilke værktøjer kræves

For at lofte klappladen med en træramme ikke medfører nogen besvær, er det nødvendigt, at du har til rådighed dit specifikke sæt værktøjer:

 1. Skruetrækker, hammerboremaskine eller slagboremaskine.
 2. Hammer.
 3. Niveau (vand eller laser).
 4. Building Corner.
 5. Roulette.
 6. Nedstryger. Til metalprofil - metal saks.

Ved konstruktion af en træramme anbefales det at anvende en stang af størrelse 20x40 mm, 40x40 mm, 50x50 mm. For at fastgøre det til loftet og væggene skal du bruge negle-skruer eller ankre sammen med plastdyk og skruer til træ. Hvis du har brug for at lave et loft ud af vægpanelet med dine egne hænder, men ved hjælp af en metalramme skal du desuden bruge:

 • CD-profil - tjener som grundlag for rammen;
 • UD-profil for at skabe en omkreds;
 • Krybbel og U-formede mounts af krydstype;
 • skruer "loppe" og skruer til metal.

For at skære loftet i et træhus kræver visse beregninger af antallet af nødvendige materialer. Foringen er fastgjort til rammen med hæfteklammer af byggestiften, specielle søm, klip og skruer med pressevask.

Overtræk kan laves både i en retning og i forskelligt for at skabe et mønster

Forberedende arbejde

Sheathing clapboard indebærer udførelse af obligatorisk forberedende arbejde. Når du køber dette materiale, skal du forstå, at panelet skal have samme temperatur og fugtighed i rummet, for at undgå sved og forvrængninger bagefter. Til dette formål skal den fjernes fra emballagen og lægges ud på gulvet i mindst en dag.

Hvis de gamle belægninger eller andre efterbehandlingsmaterialer er til stede i loftet, demonteres de uden fortrydelse, og afskallingsgipset fjernes. Overfladen rengøres fra støv og forskellige forurenende stoffer. Små huller er fyldt med en kitt og dybt med en kværn, de broderer og beton med cementmørtel.

For at undgå svampeinfektion behandles basen med en speciel løsning. Om nødvendigt laves isoleringsmateriale.

Overflademærkning

Denne fase af arbejdet er den mest ansvarlige, på kvaliteten af ​​hvilken hele afslutningen af ​​loftet afhænger. Opgaven med at skære loftet med klappladen bliver korrekt løst, hvis du markerer korrekt. Dens formål er at definere det vandrette, der betegner planen for den fremtidige placering af træet trim, samt tegning parallelle linjer på alle væggene i rummet.

Ved hjælp af et hvilket som helst niveau finder man det laveste punkt af basen, hvorfra andre mærker er lavet på andre vægge langs omkredsen.

Loftet sænkes inden for 7-10 cm. En lukket sløjfe påføres med en farvemort eller markør. Man må huske på, at den fastsatte linje skal konvergere på et tidspunkt, og forskydningen angiver en fejl i markeringen.

Rammontering

Det skal være korrekt monteret ramme til foring

At dekorere loftet med dine egne hænder er en simpel proces, men det kræver en vis opmærksomhed. Loftbeklædningen udføres i to trin: anordningen af ​​understøtningsbasis og dens foring.

1 mulighed: en ramme fra en træbar

I begyndelsen af ​​arbejdet, fra de modsatte sider af rummet er to bjælker monteret i en afstand på 10-15 cm fra væggen. Bjælken er fastgjort i loftet ved hjælp af negle, dykker eller ankre med et trin på 60 cm og vinkelret på panelernes valgte retning.

Afstanden mellem stængerne skal være 60-100 cm for træ og 40-60 cm for plastpaneler. Den nederste kant af stangen skal være nøjagtig parallel med gulvet og have samme niveau med de øvrige stænger. Langs den nedre kant af de installerede træstænger strækkes en fiskestang eller et reb, orienterer sig langs hvilke de resterende stænger er fastgjort.

Vi udfører styrkelsen af ​​strukturen. Jumpers er installeret fra samme stang mellem de lagt barer. De er især nødvendige, hvor installation af belysningsarmaturer er planlagt.

2 valg: en ramme fra en metalprofil

Installationen begynder med fastgørelse rundt om UD-profilens vægge langs den markerede kontur.

Vedhæft det med dowels. Så fra modsatte sider af loftet er CD-profiler monteret 10-15 cm fra væggene. Deres placering bør være strengt vinkelret på den fremtidige belægning.

Forbindelsen med profilens loft udføres ved hjælp af U-formede monteringer med en stigning på 40-60 cm. Installer den resterende ledning over loftets overflade ved hjælp af spændingsledningen. Afstanden mellem cd-profilerne må ikke være mere end 60 cm.

Forstærk metalstrukturen med broer ved hjælp af en kryds-type monterings "krabbe".

Efter fuld installation af alle typer rammer er elektrisk ledningsføring monteret, på de nødvendige punkter forlades ledningsenderne, hvor belysningsenhederne vil blive installeret.

Montering af foring

Så vi vil forstå, hvordan man klapper loftet med klapbrættet, så resultatet af arbejdet vil skabe en følelse af dyb tilfredshed.

Fra det valgte materiale fremstilles præforme i forvejen svarende til afstanden mellem parallelle vægge minus 5 cm.

Samlingen begynder med installationen af ​​den første plank, som er fastgjort på begge sider til stængerne med en hæftemaskine. Den anden og efterfølgende lameller indsættes i en lille vinkel ind i hullerne i den forrige. Til pålidelighed er hver plade banket på forsiden langs dens længde med en gummihammer.

Den anden side er fastgjort til styrene til den nederste del af låsekanten. For at gøre dette skal du tage negle eller skruer med en pressevask. Installer strimlen på den modsatte væg.

Ved brug af plastbeklædning eller et PVC-panel er installationens rækkefølge og størrelsen af ​​hullerne for mulig termisk udvidelse ikke lav. Lige før installationen af ​​den første strimmel langs hele omkredsen af ​​loftet under opførelse er det nødvendigt at fastgøre den U-formede rille, i hvilken de yderste ender af alle paneler vil blive indsat.

Sidste etape

Hvordan man laver loftet på vægpanelet er allerede kendt, men nybygget, det tager lidt mere tid. For at lukke kløften mellem væggene og vægpanelet er et hjørne eller en dekorativ sokkel fastgjort langs loften af ​​loftet.

At vide, hvordan man kan sheathe clapboard loft, kan du kompetent organisere hele processen med efterbehandling og dreje træplanker i et pålideligt og iøjnefaldende modigt stof.

Foring er en type efterbehandlingstavle, der blev brugt til sidespor biler i sovjetiske tider.

Men brugerne kunne lide det så meget, at deres anvendelsesområde i interiøret blev så bredt som muligt, på trods af at det moderne marked tilbyder mange efterbehandlinger til enhver smag. Dens fordele omfatter effektivitet, miljøvenlighed, samt et behageligt mikroklima og design af rummet, beklædt klapbræt. Sheathing clapboard loft - en af ​​de populære muligheder for brug af dette naturlige materiale.

Loftet i et træhus lavet af klapplader ser særligt økologisk ud, selv om denne mulighed for efterbehandling nu bruges i huse af forskellige typer og ser godt ud i kombination med et bredt udvalg af materialer - fra mursten og glas til gipsvæggen.

Typer af foring

Indledningsvis var vægpanelet udelukkende træpoleret bestyrelse til efterbehandling med riller og kamme til sammenføjning. Nu trimmer loftet clapboard kan laves ikke kun træ, men også metal, plast, PVC eller MDF paneler.

Træpaneler er perfekte til udsmykning af værelser og køkken, de vil se godt ud på verandaen eller i lysthuset. Det er også en meget almindelig mulighed, hvis du har brug for loft loftsbeklædning.

I badet og andre rum med høj luftfugtighed er det bedre at bruge plastpaneler. Det skal huskes, at de er meget modtagelige for sollys, og sådanne paneler skal beskyttes mod indtagelse for at undgå at falme. Plastbeklædning er meget fleksibel og skjuler helt uregelmæssighederne i loftet, men der kan forekomme revner, hvis det hele tiden skal modstå stress.

MDF paneler er ikke vandtætte og er kun egnet til tørre rum.

Vi bør også nævne typer af trævægspaneler.

Den kan klassificeres efter den type træ, den er fremstillet af, træarten - den vil variere afhængigt af typen og antallet af fejl, på profilen (valgt efter smag) og dimension. Russisk fremstillet beklædning er normalt tilgængelig i størrelser 6m X 15 cm X 1,2-2,5 cm. Foring har et større antal størrelser, hvorfra du kan vælge, om du har brug for et materiale af ikke-standardstørrelser.

Overfladebehandling til installation

Før du installerer klappladen, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde

 • I starten fjernes loftet af rester af den gamle belægning.
 • Uregelmæssigheder, revner og revner er anbragt.
 • Dernæst behandles antifungal opløsning.
 • Hvis der er behov for opvarmning, skal det gøres på dette tidspunkt, idet de har klistret over overfladen med valgt isolering og dampisolator.
 • I rum med høj luftfugtighed skal et opvarmningslag fastgøres med polypropylentråd og en byggestifter, så den ikke undertrykker.

For at sheathe loftet clapboard, skal du bruge en række værktøjer. I princippet kan alle måske allerede være på gården, fordi der ikke er nogen specifikke redskaber blandt dem - en skruetrækker, et stiksav eller et hacksav, et niveau, en perforator eller en boremaskine, en hammer og et målebånd.

Pladerne, inden montering af vægpanel begynder, skal ligge et stykke tid i lokalet, hvor loftet vil blive klædt.

Det er nødvendigt at afbalancere fugtigheden i rummet og materialet. Ellers kan vægpanelet deformeres, idet det allerede er monteret. Det anbefales også at male på forhånd, så pladerne er helt tørre ved installationen.

Også, før du starter arbejde, skal du beslutte om foderets layout. Dette kan enten være en simpel mulighed - et vandret eller lodret arrangement af skinnerne eller mere komplekse varianter, herunder forskellige retninger af skinnerne, diagonalerne, forskellige former eller skabelsen af ​​en effekt på grund af forskellige nuancer af brædderne. Selvfølgelig er vanskelige muligheder mere egnede til dem, der allerede har erfaring og færdighed til at fastgøre vægpanelet korrekt - så har du råd til at engagere dig i kreativt arbejde.

Efter bestemmelsen af ​​ordningen er det nødvendigt at skitsere det på overfladen, og fastgør rammen (kassen) ved at markere.

Udvælgelse og fastgørelse af batten

Loftkassen kan enten være metal eller træ.

Trælastning er en mere økonomisk mulighed, og lettere at montere paneler på den, men ikke egnet til værelser med høj luftfugtighed, og derudover skal den behandles med et antiseptisk middel. Krat af metalprofiler er perfekt til pladepladepladebelægning og til bade eller bad, på grund af modstandsdygtighed mod fugt. Det er sværere at fastgøre lamellerne til det, men det er mere holdbart.

Til træramme:

 • Du skal bruge loftsbøjler eller beslag, som først fastgøres med ankerfastgørelser og dowels til loftet.
 • For at justere kassen skal du bruge specielle små kile og niveau.
 • Herefter fastgøres beslagene vinkelret på bøjlerne (dette kan være samme skinnevogn som for foringsrøret, men af ​​lavere kvalitet) i trin på 40-50 cm. En vigtig nuance: Først skal du rette de ekstreme stænger og sørge for at de er parallelle med hinanden, og derefter til at ordne resten.

Hvis metal trim er valgt:

 • I begyndelsen fastgøres startprofilen langs omkredsen på det krævede niveau (5-10 cm) med dowels.
 • Ved siden af ​​loftet er loftshængere fastgjort, som er bøjet ned.
 • Hovedprofilerne er fastgjort, niveauet af alle elementer i systemet kontrolleres og den endelige fixering udføres.

Hvis loftet er træ og glat, kan du uden rammen overhovedet montere vægpanelet direkte på loftoverfladen, men hvis det kommer til at færdiggøre et rum med høj luftfugtighed, er rammen nødvendig, og den skal installeres som et ophængt loft, så på bagsiden af ​​bilstavene kunne få luft. Også for en god cirkulation af luftstrømmen kan en lille del af loftet blive forladt.

Montering af beklædning på loftet

Fastgørelsesforing kan gøres med hånden. Den er tilgængelig for enhver interesseret person, og kræver ikke komplekse færdigheder.

At fastgøre vægpanelet til loftet start fra det fjerne hjørne.

Den forberedte plade er lagt vinkelret på batten stænger, spidset i retning af hjørnet. Nivelleringen af ​​lægningen bestemmes af niveauet, hvorefter bordet fastspidses til rammen. Derefter indsættes en spids af den næste i sporet af det slagne bord, som også er justeret og sikret på den valgte måde.

De vigtigste metoder til fastsættelse af foring:

 • Negle neglene. Dette er den nemmeste og mest økonomiske løsning, der passer bedst til tavler.
 • Loft. Disse er speciel hardware i form af hæfteklammer, der vil være usynlige, så de er fastgjort i rillen uden at røre overfladen.
 • Ved hjælp af potaevskruer, der hammer ind i sprængen af ​​brættet og også usynlige fra siden.

Således er hele loftet monteret. Det sidste bord saves, om nødvendigt, og fastgøres på en åben måde.

Det færdige loft er belagt med lak, beskyttende imprægnering eller maling.

Pleje af loftet foret med clapboard

Foring er et naturligt materiale, derfor kræver det omhu på trods af dets holdbarhed og uhøjtidelighed.

For en simpel regelmæssig rengøring af støv og snavs kan du bruge en fugtig klud. Brug ikke aggressive opløsningsmidler eller slibemidler. Euroforing hvert par år kan opdateres med en særlig voks.

Til udsmykning af loftet i et træhus anvendes ofte praktiske og billige standardstørrelser planker - clapboard. Monteret i et enkelt lærred skaber det en smuk, holdbar og holdbar belægning. Installationsteknologien er enkel og tilgængelig, selv til en ikke-professionel.

 1. Typer af foring
 2. Hvad er der brug for arbejde?
 3. DIY trim

arter

Til dekorative efterbehandling af vægge og lofter indenfor og uden for huset anvendes ofte glatte planede, såkaldte støbte produkter ikke mindre end 2,1 m lange. Ligesom konventionelle paneler har dette materiale et torn-groove-forbindelsessystem, og det færdige lærred ligner en væg af profileret træ.

Loftet kan trimmes med strimler lavet af:

Træ. Forskellige nåletræ og løvfiskarter anvendes. De adskiller sig i niveauet af fugt modstand og klasse.

Den dyreste og mest modstandsdygtige over for negativfodring, der er fremstillet af lærk, egetræ, mærket som en slags "ekstra" (perfekt flad, glat rake uden knuder, sapwood og andre mindre defekter). Planede produkter fra linden, alder og andre lignende racer tilhører middelpriskategorien, budgetklassen er fyrretræ. I produktion er de to sidste arter opdelt i karakterer:

 • A (ingen knob).
 • AB (højst 2-3 knob på hvert niveau).
 • B (knuder med en diameter på ikke mere end 2 cm i hver lamell, måske en lille smule af saft, revner, slibning).
 • C (tilladt flere knobede, faldne fragmenter og mindre skade).

2. MDF-panel under vægpanelet.

Disse er stive plader 2,4-3 m lange med en beklædning af fugtbestandig polymerfilm. Overfladen har en struktureret træindretning. De kan ikke bruges i rum med høj luftfugtighed.

Plastforing med søm og præget i flere farver (hvid, grå, honning, brun og andre). Længden af ​​stroppen varierer fra 2,4 til 6 m. Dette er den billigste måde at trimme loftet på trods af den lave modstand mod mekaniske skader.

Traditionelt anvendte træbjælker. Giver dig mulighed for hurtigt at afslutte loftet eller væggene, passer perfekt ind i interiøret kombineret med andre byggematerialer og møbler.

Men følg ikke den samme installationsmetode. Hvis du har den dygtighed og fantasi med dine egne hænder, kan du oprette en original tegning på loftet: med zoneinddeling, yderligere layout eller bjælker, multilevel, med spotbelysning. Derudover er træ et naturligt og slidstærkt materiale, som er let at betjene og vedligeholde.

Loftet på vægpanelet er ikke uden fejl.

Dette bør omfatte hydrofobi, faren for udseendet af insekter og skimmelsvamp, samt behovet for at behandle træ med beskyttende forbindelser selv (brandbeskyttelse). Da installationsteknologien indebærer en stiv fiksering, anbefales det at male træplankerne fra alle sider før installationen. Dette forhindrer dannelsen af ​​hvide striber i loftet, der vises i tørretiden (på grund af opvarmning eller om sommeren under varme).

Materialer og værktøjer

Der er to måder at skære loftet på med en træbjælke - på rammen og uden den. I det første tilfælde skal du lave en slags "skelet" af almindelige bånd eller profiler til gipsvæg, hvortil strimlerne er fastgjort. I det andet sys vægpanelet lige på betonpladen.

En anden funktion er den type base til glatte boards.

Så hvis en kantplade, plader af OSB eller spånplader anvendes som et gulvplader i huset, så er der brug for en ramme af lameller. I lejligheden kan loftet være klædt uafhængigt både ved brug af konstruktion fra stålprofiler eller træplader, og uden det. Det afhænger af kundens ønske og kunstnerens færdigheder.

Således afhænger et sæt byggematerialer, værktøjer og hjælpemidler af den valgte teknologi. Vi giver den gennemsnitlige mulighed:

 • Jigsaw eller hacksaw.
 • Puncher.
 • Metal saks til skæring ramme profil.
 • Roulette, lineal, firkantet og konstruktion blyant til mærkning og skæring hjørneelementer.
 • Skruetrækker eller skruetrækker hammer.
 • Bygningsniveau.
 • Børster eller ruller, malebakker.
 • Mallet.

2. Metalramme:

 • UD- og cd-profiler, krabber, suspensioner.
 • Hardware: metal skruer, negle af typen "bugs" eller træ skruer.

3. Træramme:

 • Reiki 4x4, 4x6 cm og andre.
 • Fastgørelsesanordninger: Dowel negle 6x40 standard, klemmer til clapboard eller skruer på træ, negle almindelige.

4. Hoved- og hjælpematerialer:

 • Wall paneler.
 • Dekorativ skørt til loft af træ eller polystyren skum.
 • Malinger og lakker: Antiseptisk eller brandbeskyttende primer, beskyttende imprægnering, lak eller maling.
 • Tætningsmiddel og kittet til forsegling af mindre skader.
 • Dampbarriere - nødvendigt, hvis du vil skære loftet i et træhus, adskille den levende del af det uopvarmede loft. Det bruges også, når du afslutter loftet.

Hvordan skal man lave loftet selv?

Der er ingen fælles instruktion om brugen af ​​disse eller andre midler ved efterbehandling, men logik og sund fornuft tyder på, at det er bedre at bruge materialer, der har lignende fysiske og tekniske egenskaber (dampgennemtrængelighed, sæsonmæssige ændringer i lineære dimensioner og andre). Interiøret er mere harmonisk, der forventes ikke ubehagelige overraskelser.

For eksempel, hvis du i et træhus har til hensigt at lave et nymodigt strækloft, så vær forberedt på det forestående udseende mellem det og overlappningen af ​​mug, svampe. Årsagen - i mangel af luftcirkulation og en overtrædelse af normal dampbytte. Derfor er det mere logisk og mere korrekt at afslutte loftrummet i rammen med strimler af tilsvarende materiale.

I lejligheden er dette problem ikke så akut, og brugen af ​​støbte produkter - det er snarere en hyldest til ønsket om at få et interiør lavet af naturlige og relativt sikre efterbehandling materialer.

Installation på loftet af træbeklædning gør det selv med flere trin:

Trin 1: forberedelse.

Alle træelementer, herunder lameller til rammen, bør primeres med ikke-vaskbare antiseptiske forbindelser.

Man bør huske på, at enhver lak, endog gennemsigtig, lidt "brændende" træ, hvilket giver den en varm honningskygge. Derfor, før du bruger foringen, er det bedre at male. Belægningen vil ligge fladt og mætte hele baren, ikke kun den synlige del.

Trin 2: Loftmærkning.

Den første ting at gøre er at kontrollere loftets niveau. Det er godt at bruge laserniveauer til disse formål, som ikke kun bygger et tredimensionalt gitter på tværs af alle fly, men også danner et centergitter i et udvalgt område.

Hvis der ikke findes en sådan enhed, kan du bruge en mere traditionel metode - farvningstråd (checkline). Det er svært at gøre det selv, så der er brug for en assistent på dette stadium.

På basisbasen vælges det laveste punkt, det er indrykket fra 5 til 8 cm ned ad væggen, markeret med blyant og slår med en checklinie langs hele omkredsen. Evennessen kontrolleres af det sædvanlige hydroniveau. Således vil du forberede din egen markering med hensyn til hvilken rammerne vil blive dannet.

Trin 3: Installation af rammegitter på loftet.

Forarbejdede træplader skal måles, skær den ønskede længde.

Rammens ramme er en langsgående linje i en vinkel på 90 ° i forhold til vægpanelet. Afhængigt af typen af ​​base er hver strimmel fastgjort til loftet med skruer, dykker, negle eller ankre. Trinet mellem elementerne er mindst 40 cm, afstanden til væggene er 10-15 cm.

Foringsplader anvendes til justering. Ofte kræves forstærkning ved lampernes placering. I dette tilfælde monteres yderligere hoppere mellem bundskinnerne.

Hvis der er standard hule plader i lejligheden, er det bedre at lave en metalkasse. Hoved UD-profilen er fastgjort langs omkredsen, de resterende elementer er installeret med et interval på 40-60 cm. Afstanden til væggen er den samme 10-15 cm.

Leddene er fastgjort med negle og på punkterne af styrkelse - "krabber" (kryds). Suspensioner bruges til at justere højden. På dette stadium er lægning af kommunikation - ledninger, kabler og andre ting.

4 trin: installation af foring.

For at gøre de færdige rammestøbninger, vil der kræves passende fastgørelsesdele. Til træbeklædning er disse klumper, negle med flade hatte eller skruer på træ, til metal - skruer på metal.

Hver plank er skåret i længden, hvilket svarer til afstanden mellem de modsatte vægge minus 1-2 cm.

Dette er de såkaldte kompensationsforskelle. Det første element er fastgjort til styret, så spidsen af ​​den næste lamell er indsat i rillen, lidt forsynet med en gummibåd og fastgjort med hardware. Således er det nødvendigt at sheath hele loftet.

Den sidste plank skubbes på plads ved hjælp af kiler og spidses over sidelæns med nelliker. Ingen af ​​instruktionerne fra producenterne af vægpanelet anbefaler, at områderne af forbindelsen mellem bjælkerne er belagt med klæbemidler.

For at skære en væg eller et loft, har du kun brug for skruer. Endelig berøring er fastgørelsen af ​​en dekorativ sokkel rundt omkredsen, som vil skjule teknologiske huller og skabe et solidt interiør. Fastgjort med klæbende fugemasse eller skruer, og loftet på vægpanelet er klar.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.