Sådan placeres lamper på et strækloft: muligheder, ordninger, foto

Hvorfor er den rigtige placering af armaturerne på strækloftet så vigtigt? Og fordi det ikke kun afhænger rummet af belysningen af ​​dette, men også den visuelle effekt af interiøret som helhed og endda levetiden for dit strækloft.

I dag vil vi se på alle mulige finesser, der er forbundet med dette problem, samt give dig et visuelt layout, understøttet af rigtige billeder i interiøret.

Funktioner ved valg af armaturer til hævede lofter

Stræklofter er forskellige, lamper - også. Det mest afgørende øjeblik i udvælgelsen af ​​pletter til et strækloft er ikke deres yderlige tiltrækningskraft og størrelse, men magt. Fra det og skal "danse", da der er stor sandsynlighed for at beskadige belægningen gennem varmen.

Et smeltet ophængt loft er ikke genstand for reparation, du forstår. Så vær forsigtig i dette øjeblik, så det senere ikke ville være uhyggeligt smertefuldt.

Hvilke stræklofter er: film (PVC) og stof. Samtidig, den ene, at en anden mulighed ikke tåler stærk opvarmning, men stoffet er lidt mere stabilt. Desuden vil du, hvis du stærkt opvarmer filmloftet, foruden hurtig forringelse få en daglig del af formaldehyddamp i luften, da den frigives ved en temperatur på mere end 70 grader.

Så hvad er den optimale effekt mulig for punktlys?

Til stoflofter:

 • Galogenki - op til 35 W
 • Glødelamper - op til 60 W

Til filmlofter:

 • Galogenki - op til 20 W
 • Glødelamper - op til 40 W

Der er også en anden stor mulighed - LED lamper. Deres omkostninger er lidt mere end ovenstående, men:

 • tjene meget længere;
 • smelte loftet ikke på nogen måde;
 • da de næsten ikke udsender nogen varme.

Men her er der også et lille øjeblik: For at "lancere" disse lamper er det nødvendigt at forbinde dem med en speciel adapter, som ikke kun opvarmes, men bogstaveligt talt "tændt". Derfor må du under ingen omstændigheder placere denne enhed på loftet selv under filmen!

Det er bedre at placere det et sted på væggen, i hjørnet bag gardinet. Det vil være endnu mere bekvemt for dig, da adaptere jævnligt har brug for reparation, og at adskille strækloftet til dette formål er ikke sjovt for svagt af hjertet, for det mindste.

Derudover har vi ikke noget mere at tilføje. Du er fri til at vælge absolut ethvert design og størrelse af pletter, der udelukkende afhænger af din egen smag og tegnebog.

Beregning af det krævede antal armaturer

Til væggene om aftenen syntes ikke dyster, og værelset ubehageligt, belysning skulle være nok. Det er værd at spare på nogle ti pletter og alt, udseendet af rummet mister sin friskhed om aftenen.

Ikke kun at lamperne skal være nok, så de skal også grupperes korrekt. Den optimale løsning er placeringen af ​​en armaturgruppe over rummets "arbejdsområder". Det vil sige, hvis vi taler om køkkenet - er det vigtigste beløb placeret over spisepladsen og arbejdsbordet, hvis vi drejer om soveværelset - vi grupperer dem i skabet, påklædningsbordet og sengen mv. Afhængigt af hvilken type værelse og dets møbler.

Hvad angår den rigtige mængde lumen, er alt ekstremt simpelt:

På 1 kvadratmeter er nok 20W, bare.

Det vil sige, hvis du tog en spotlight med en effekt på 35 W, kan du sikkert øge dækningen med en og en halv gang. Det vil sige, 35W er nok til 1,5 meter af loftet.

Det følger simpel matematik. Tag loftets samlede kubiske kapacitet og divider den med 20 (35 W). Hvis du har et loft på 10 kvadratmeter, så skal du bruge 10 armaturer på 20 watt hver eller 6-7 armaturer på 35 watt hver.

Overvej at vi taler om den lette trafik fra udelukkende punktpunkter. Hvis du har en lysekrone eller en anden lyskilde, kan nummeret sikkert opdeles i tre, idet de har mere til skønhed end for et funktionelt formål.

Grundlæggende regler for placering af spotlights

Reglen her er en - har ikke lamper tættere end 15 cm til sømmen af ​​strækloftet. Fordi, hvis du ellers gør det, er der stor risiko for at beskadige spændedækslet under installationen.

Resten er fuldstændig handlingsfri, men hvis man vil observere i det mindste noget geometri, er det fornuftigt at holde fast ved nummer to - ikke at placere lamper tættere end 20 centimeter til hinanden.

Og hvis den nøjagtige afstand ikke er din sag, og du vil skildre kaotisk kaos i loftet, så stole udelukkende på din smag.

Og alligevel, inden du laver huller i strækloftet, er det bedre at forsigtigt krise ud cirkler på overfladen af ​​gulvet i stedet for de påståede punkter. Så du kan se meget bedre end at tegne på papir. Billedet er altid det samme, men i virkeligheden - alt ser helt forkert ud, og du får ikke et hul i et hul!

Det er bedre at tilbringe den ekstra halv time, tegne alt og se nærmere på, hvad der kommer ud. Som regel forsvinder ønsket om at eksperimentere med asymmetri med det samme.

Analoger af spotlights

Udover punktbelysning er der noget andet, endnu bedre. Disse er lange LED-pærer, der kan placeres direkte under stretch-loftfilmen.

Virkningen af ​​en sådan belysning er simpelthen fantastisk, og med den korrekte fordeling af lysstrålerne ser det ud til, at du ikke er i rummet, men i rumfartøjets rum.

En dristig beslutning, men ganske interessant og ret budget.

Kombinationen af ​​lamper med lysekroner og andre belysningskilder

I nedenstående diagrammer kan du se mulighederne for placeringen af ​​lamper i kombination med lysekroner. Men før vi ser på billederne, vil vi gerne understrege, at lysekronen og pletterne i princippet er en vanskelig ting at kombinere.

Spots ser meget moderne ud, og lysekroner - ofte med et klassisk udseende. Derfor tænk hårdt, før du laver et punkt, der lyser stuen, som pryder vintage, kobber lysekrone. For at få lyset i dette tilfælde er det bedre ikke fra loftet, men fra sconces der matcher stilen, der ligger på væggen. Hvis du ejer en moderne lysekrone, så vedrører dette ændringsforslag dig ikke.

Interessante spot layouter

Og her kan du vælge en af ​​de ordninger, som du "ligger" til sjælen. Overvej dit overordnede rumdesign og stræk lofttekstur.

Hvis du har det blankt, så husk at spotlyset giver en temmelig ubehagelig blænding og placerer dem i den zone, som øjet konstant rusher på - er uklogt. Med stof - ikke noget problem. Spotlys på dem ser nøjagtigt ud som på et malet loft.

Spotlights i det indre:

Og nu får vi se specifikationerne og se på virkelige eksempler, hvordan kan de arrangeres. Som vi har sagt, er det skematiske billede meget forskelligt fra virkeligheden, og du kan se dette ved at se vores udvalg af fotos.

køkken

Normalt er spørgsmålet om, hvordan man lægger lys i køkkenet ikke for kompliceret. Værelset er normalt lille og placeringslamper omkring omkredsen eller på en eller anden måde udtænkt - det giver ingen mening.

Praktik er vigtig i køkkenet, hvilket betyder at du bare skal lave et "slag" af lumen over arbejdsområderne: bordpladen og bordet.

Der er ingen andre funktionelle steder i køkkenet. Sandt, hvis du har det stort, har en "ø" og andre usædvanlige elementer, så sørg for at overveje deres tilstedeværelse og ikke lade det være uden belysning. Dystert køkken - et dyster skuespil.

badeværelse

På badeværelset er det nødvendigt at belyse badet selv, vasken, og resten er valgfri. Generelt er badeværelserne sjældent særligt store, derfor er standard 3 - 4 pladser nok til 5 små lamper, der er arrangeret i en cirkel.

Stue

Der skal lægges særlig vægt på placeringen af ​​pletter i hallen, da romets stil og generelle udseende direkte afhænger af dette. Et punktbelysning her er ikke nok, af en enkelt grund, at det vil se kedeligt ud.

Det er bedre at kombinere punktbelysning med andre belysningsenheder, mens det er ønskeligt at have dem langsigtet i særlige loftnicher, der skal laves i forvejen, i planlægningsfasen af ​​loftet selv.

Dagligstue ser meget interessant ud i hvilke zoner fremhæves ovenfra ved hjælp af loftdråber. For eksempel over sofaen - over spisebordet - en cirkel med pletter mv.

soveværelser

Spots i soveværelset - mesteren. Men i dette rum, som i andre er det vigtigt at huske højdepunkterne.

Hvis strækloftet er blankt, bør du ikke i almindelighed kontakte spotbelysningen. For en lounge er en højdepunkt en aggressiv og irriterende ting, der vil forstyrre søvn.

I denne artikel så vi på alt og endnu mere på et givet emne. Vi håber, at efter læsning af vores materiale er placeringen af ​​lamperne på strækloftet ikke længere et problem for dig!

Placering af spotlights på strækloftet - diagrammer med eksempler

Korrekt monteret PVC-klud vil sikre dig deres korrekte drift i mange år. Men hvordan de passer ind i dit indre, påvirkes af meget forskellige faktorer. Blandt dem er i første omgang den kompetente belysningsorganisation, hvor den generelle atmosfære i et rum ofte afhænger af, og det visuelle harmoni læser i det. Du hjælper med grundlæggende ordninger og billeder med eksempler fra interiøret, hvilket vil bidrage til at opnå den optimale placering af spotlights på strækloftet.

Installation specialister kalder disse armaturer anderledes: mortise, spot, spotlights, spotlights, forsænket, og så videre. Essensen ændres imidlertid ikke - i mange henseender er det de, der spiller hovedrollen i at opbygge et unikt lysforhold i rummet, hvilket hjælper med at fokusere på bestemte zoner.

I lyset af en sådan popularitet har mange på en eller anden måde helt glemt, at deres oprindelige formål var at udføre funktionen af ​​yderligere belysning i et boligområde, hvor en lysekrone i midten regner som en bold.

Men sidstnævnte som en kilde til lys bliver mere og mere ignoreret. Ikke i alle tilfælde kan det betragtes som berettiget, men ofte kan konstruktionen af ​​et lysmønster i et rum udelukkende ved hjælp af pletter anses for vellykket.

Spot placering regler

Men for at presse den maksimale æstetiske appel fra et monteret panel, skal du kende de grundlæggende regler for sikker placering af pletter på strækloftet. Lad os prøve at liste under dem, der anses for at være grundlæggende:

 1. hvis pletterne befinder sig langs væggen, så hold den minimale afstand, der er nødvendig for højkvalitetslysfordeling - 20 cm. Hvis du ignorerer denne anbefaling, vil du ikke kunne få niveauet af belysning, du vil have fra de monterede armaturer;
 2. Den anbefalede afstand mellem pletter er fra 30 centimeter, den optimale bestemmes af det lokale behov og typen af ​​strakt klud;
 3. Parallelt placerede spotlights forlænger visuelt rummet - dette kan med held bruges til værelser, der kræver visuel korrektion;
 4. Det rektangulære layout er ideelt til små og smalle rum, men kræver oftest støtte i form af "tungt artilleri" - en tung lysekrone i midten;
 5. hvis du bruger pletter i forbindelse med stræklofter lavet af konventionel PVC film, så er den maksimale tilladte effekt for halogenlamper op til 20 W, for et satinpanel lidt over 35 W;
 6. Det nøjagtige antal armaturer bestemmes altid af typen af ​​lysmønster i rummet, men et sted kan ikke belys mere end 2 m2 ledig plads. Denne figur skal tages i betragtning ved udarbejdelsen af ​​en plan for placering af spotlights på et strækloft.

Spotlights med lysekrone

Ligegyldigt hvordan lysekronen ser ud, undertiden arkaisk, men nogle gange uden at det ser nogle værelser udroligt kedeligt ud.

Brug af pletter som ekstra belysning mindsker ikke deres rolle som lyskilder. Som det fremgår af sætningen af ​​de mest almindelige ordninger, er de ansvarlige for zoneinddeling og den nødvendige belysning af visse områder, langt væk fra den centrale lysekrone.

Lad os se på, hvordan dette implementeres i praksis.

Spotlights uden lysekroner

I en række værelser tager spotlights hovedrollen i belysningen af ​​belysningen på grund af manglende muligheder for montering af den centrale lysekrone. Også sidstnævnte kan ofte ligne et fremmed element i separate interiører, for eksempel i en smal korridor eller et lille badeværelse. I tilfælde hvor brugen af ​​lysekronen er uhensigtsmæssig, får den korrekte placering af pletpletterne på strækloftet ekstra betydning.

De mest almindelige muligheder for brug af pletter i sådanne tilfælde beskrives detaljeret i skemaet nedenfor.

Igen, sådan ser det ud i en række interiører.

Varianter af placeringen af ​​lamper i forskellige rum

Det er ret nemt at lære at distribuere spotlights korrekt over hele området af strækloftet - du skal bare forsøge at forestille dig det endelige lysmønster i rummet. Men for at undervise dette - en tvivlsom ide. For mange forskellige faldgruber flyder til overfladen, og omstændigheder, der ikke er indlysende for alle, begynder at påvirke deres placering på strækloftet direkte. Ikke desto mindre forbliver nogle generelle tips til forskellige funktionelle vilkår for lokalerne fuldt ud gyldige.

I soveværelset

Forsøg ikke at bryde alle optegnelser på lysets kraft. Soveværelset er et soveværelse, et af de mest fredelige steder i din lejlighed eller hus, så den primære opgave er at skabe en rolig, afslappet atmosfære. Hvis du bruger en variant med en central lysekrone på et strækloft, kan du ved hjælp af spotlights understrege en zone nær spejlet eller et sengebord. Det er praktisk!

Ofte i soveværelset, og alt kan begrænses til nogle spotlights på stræklofterne. Gode ​​råd - brug det gule lys. Det er ikke så lyst som den klassiske hvide, og vil aldrig forårsage irritation.

I stuen

Hvis der er nogen faktor, der begrænser din kreative fantasi, når du fjerner spotlights i dette rum, så kommer det som det fremgår af billedet ned til loftoverfladen. Her kan du bruge en række forskellige belysningsmuligheder, herunder glødens dynamiske lysstyrke.

Store stuer kan deles med succes i zoner. Det valgte layout af spotlights på spændingsdækkerne afhænger oftest af indretningens stil. For minimalisme, som nu har fået særlig popularitet, er streng geometri og symmetri mest relevante. For klassikere - lidt glathed i hjørnerne.

køkken

Yderligere belysning af spisestue eller arbejdsområde på strækloftet ved hjælp af spotlights er en af ​​de teknikker, der giver dig mulighed for at skabe et særligt humør og komfort i dette rum.

Resten af ​​spotlights i køkkenet er ofte placeret langs det installerede headset - i denne version er der en slags tradition, men meget ofte på grund af den beskedne størrelse af køkkenet som helhed. Og som et resultat, et meget lille rum til manøvrer.

Men der er også ret originale måder at arrangere pletter på loftet på - på billedet nedenfor.

Badeværelse / toilet

Det endelige valg afhænger af dine personlige præferencer. Er du en dygtig for klar symmetri og perfektionisme? Den geometriske distribution passer nøjagtigt til dit smagsmønster.

Foretrækker bevægelsesfrihed og ikke-trivielle, undertiden endda uventede løsninger? Du kan gøre det, som i billedet nedenfor.

Alligevel er det svært at forsømme et råd, som for et rent funktionelt rum som et badeværelse, har en særlig betydning: hvis spejlet ikke har sin egen belysning, kan du bruge princippet om zoneinddeling med en klar samvittighed og sætte et sikkert fokus på dette emne i dit indre.

Gang / korridor

På nogle af nuancerne af placeringen af ​​lamperne på strækloftet i korridoren har vi allerede diskuteret ovenfor. Lad os tydeliggøre ideen mere bredt: En vis nøjagtighed i korridorrummet kombineret med dårlig belysning giver ubehag for både dig og dine gæster, hvilket er ret logisk. Dette kan undgås med et lille trick: sæt pletter i loftet vinkelret på korridorets vægge og derved danne et klassisk rektangel, og ideen om din svage og ubehagelige korridor vil ændre sig drastisk i et øjeblik.

På samme måde kan en lille sal laves visuelt lidt mere på grund af den nu parallelle placering af pletter på strækloftet - lige langs væggene. Rummet vil blive udvidet, og dine gæster vil være i stand til at føle sig mindst en smule, men friere. Ja, og du også!

konklusion

Som de mange billeder, vi har brugt, er placeringen af ​​spotlights på et strækloft i dag ikke en bagatel, som kun supplerer indretningen, men næsten det vigtigste kompositionsværktøj, hvis kompetente besiddelse giver dig mulighed for at gøre selv et meget kedeligt og usammenhængende interiør til et ægte slik. Har du mestret denne fantastiske evne til at programmere stemningen i et rum ved hjælp af sådanne tilsyneladende baggrunde som spotlights? Du har mulighed for at tjekke dette i praksis, hvis dagsordenen er reparation i dit eget hus eller lejlighed. Og fra denne artikel lærer du om, hvad der er typer af spotlights og funktioner i deres valg.

Regler for placering af lamper i loftet

Grundlæggende placeringsregler

Så det første du skal vide - kravene til belysningens placering. For at lyset skal være af høj kvalitet og mest effektiv, anbefales det at placere produkterne i henhold til følgende regler:

 1. Mindste afstand fra murens kant til spotlights på loftet skal være 20 cm.
 2. Hængende lysekrone behøver strengt i midten af ​​loftet. Hvis dette er et studie, er det bedre at placere det midt i en bestemt zone (stue eller køkken), der starter fra det indre af rummet.
 3. Ved nedhængte lofter skal afstanden fra forsænket armatur til sømmen af ​​PVC-film være mindst 15 cm.
 4. Et sted kan belyses ikke mere end 2 m 2 værelser. Ved beregning af antallet af spotlights er det bedre at gå ud fra antagelsen om, at et produkt vil give tilstrækkelig belysning på 1,5 m 2.
 5. Hvis du beslutter dig for at arrangere en symmetrisk placering af loftbelysning, skal du sørge for at produkterne installeres i samme afstand som muligt med hensyn til hinanden og væggene.

Hvad angår reglerne for placeringen af ​​lamper med hensyn til vinduer, især taler ingen om dette øjeblik. I forhold til vinduesåbningerne kan du placere produkter som du vil. Det vigtigste er, at belysningszonen er så effektiv som muligt, dvs. lyset faldt på nogen genstande.

I betragtning af disse anbefalinger vil det være lettere for dig at placere LED-stedet på et suspenderet, strakt eller endda fladt loft. Nu overveje, hvad der er layoutet af produkterne.

Toplayouts

Til dags dato bruger belysningsdesignet på loftet følgende muligheder for placering af pletter og lysekroner:

Derudover vises soffit placeringsordninger på video:

Hver metode til placering af spotlights er unik på sin egen måde og er ikke egnet til absolut ethvert værelse. Derfor vil vi nedenfor give eksempler på belysning for alle værelser i en lejlighed / hus: køkken, soveværelse, badeværelse, stue og endda en korridor. Under gennemgangen af ​​hver specifikke lokaliseringsindstilling vil vi også angive med den tilsvarende figur, ifølge hvilken ordning det er bedre at arrangere lamperne.

Eksempler på fotobelysning

Korridoren

Da korridorerne ofte er i lejligheder (især i Khrusjtsjovs) ikke særlig bekvem planlægning - lang og smal, T-formet eller lille firkant, er placeringen af ​​lamper på loftet i dette rum rent individuelt. I rektangulære og lange gange anbefales det at placere pletterne langs gipsloftet i midten eller symmetrisk modsat hinanden. Eksempler på placeringen af ​​produkter, du kan se i fotos og billeder nedenfor:

køkken

I køkkenet anbefales det at placere lysekronen over spisebordet og i arbejdsområdet for at gøre belysningen med spotlights. De mest relevante ordninger i dette tilfælde er 2, 5, 8 og 9. Vær opmærksom på placeringen af ​​belysningsarmaturer i et zigzag mønster. Vi råder dig til at bruge denne variant af arrangementet, således at pletterne kun belyser de mest nødvendige køkkenområder, omgå omklædningsrummet, emhætten osv.

I hallen kan du placere spotlights som du vil - omkring en lysekrone, i hjørner af en firkant, en oval i midten af ​​loftet og endda en rhombus. Du kan gøre uden en lysekrone ved at vælge placeringen af ​​loftfladerne rundt, hvilket vil gøre dempet belysning i stuen. Vi anbefaler dig at være særlig opmærksom på ordningen nummer 5 - det vil være behageligt for filmvisninger, fordi vil gøre det muligt at skelne rummet på den mørke og oplyste zone.

Hvis du ikke ved hvordan du arrangerer spotlights med en lysekrone i loftet, og du ikke har nogen specielle placeringskrav, anbefaler vi dig at vælge på skema 6, som er en klassiker i hallgenrenen. Også til læsning af bøger kan du placere sconces på væggen over sofaen.

soveværelse

I soveværelset er der slet ikke brug for lyse belysning, så her kan du tænke på, om du har brug for en lysekrone overhovedet. I moderne interiør af soveværelser er der mere og mere fundet indbyggede og overhead spotlights, som er placeret i en cirkel eller oval. Det anbefales også at placere pletterne i en zigzag eller forskudt måde for at give loftbelysningen en vis grad. Til læsning kan du placere over sconce bed, som vil være nok.

planteskole

Da planteskolen oftest er opdelt i 2 zoner: Til undersøgelse og søvn anbefales det at placere belysningsenhederne i henhold til skema 9. Spotlights kan installeres over skrivebordet for at gøre dette område lysere og bruge en lysekrone til generel belysning. De resterende anbefalinger om belysningen af ​​børnenes værelse, som vi har angivet i den relevante artikel.

badeværelse

Nå, den sidste af værelserne - badeværelse. Her afhænger alt igen af ​​layoutet. Hvis badeværelset er stort, anbefaler vi at placere vandtætte pletter symmetrisk rundt om loftets omkreds. For at belyse ansigtet i badeværelset behøver du ikke at bruge taklamper. Meget bedre og mere effektivt - hæng en sconce over ombordbordet. Vi gav de smukkeste placeringsmuligheder for punktprodukter i badeværelset i fotogalleriet:

Du kan også se flere ideer i videoen:

Det var alt, hvad vi ønskede at fortælle om den korrekte placering af pletter i soveværelset, køkkenet, hallen, badeværelset og gangen. Vi håber, nu ved du, hvordan du kan arrangere lamperne på loftet af gipsplader og PVC-film for at gøre det smukt og vigtigst - rigtigt!

Det vil være interessant at læse:

Hvordan placeres stræklampe?

I indretningen af ​​rummet spiller en vigtig rolle belysning. Et ordentligt udvalgt arrangement af armaturer på et strækloft eller en anden finish kan omdanne et rum uden for anerkendelse, i en stor hal kan du zonen rumme, og et lille område kan udvides visuelt. Som et eksempel vil vi nævne flere typiske layoutmønstre til armaturer, samt præsentere interessante designløsninger til forskellige typer lokaler. Da indvendig belysning nu er populær spotlights (pletter), betalte hun den maksimale opmærksomhed.

Grundlæggende regler, anbefalinger og funktioner ved placering

Hvor man placerer belysningsenheder på loftet, er alle frit til at vælge sig selv, men det skal tage højde for de tekniske nuancer såvel som de grundlæggende regler for mærkning:

 1. Belysningsenheder skal skabe en vis belysning for en bestemt del af rummet. For eksempel er det bedre at lave "dæmpet" belysning på et hvilested, hvis der ikke er nok lys på et lyst sted, kan du altid installere ekstra belysning (bordlampe, gulvlampe, væglampe osv.).
 2. Det er nødvendigt at overholde de generelle regler ved placering af loftslygter:
 • Hvis belysningen er placeret omkring rummets omkreds, skal minimumsafstanden fra pletter til væggene være mindst 20,0 cm. Afvigelse fra denne regel vil medføre forringelse af lysdisplayet og mulig overophedning af vægoverfladen.
 • Mellem de nærmeste lamper bør der ikke være mindre end 30,0 cm. Afhængigt af belysningsdesignernes konstruktion kan loftets overflade samt andre faktorer, som regel, revideres i stor retning.

Vi har opført de grundlæggende standarder for alle typer loftspændingsdæksler, nu vendes vi til oplysningerne.

Udvælgelse af armatur til lofter

Separat bør nævnes effekten af ​​belysningsanordninger monteret på spændeklæder. Da sidstnævnte er kritiske for en kraftig stigning i temperaturen, skal der tages højde for en række begrænsninger. Til PVC-film er de som følger:

 • Kraften i glødelampe (LF) må ikke overstige 40 watt.
 • Halogenlampe - 20 watt.

Til satinplader:

 • LN - højst 60 watt.
 • Armaturer til lofter på halogenlamper - højst 35 watt.

I dag bruges LED-pærer og bånd mere og mere, da deres varme- og strømforbrug er meget lavere end for andre loftlamper med samme niveau af lysstrøm. Ved tilrettelæggelse af en LED-baggrundsbelysning skal det tages i betragtning, at der er behov for specielle strømforsyningsenheder (driver) til at binde båndene, som skal placeres på et tilgængeligt sted. Hvad angår lamper af samme type, er deres chauffører indbygget i stikkontakterne.

Populære armatur layout mønstre

Der er mange muligheder for belysning design, men det er ikke muligt at nævne det mest optimale arrangement af loftlamper. Dette skyldes, at det er nødvendigt at tage højde for mange faktorer, der spænder fra rummet i rummet og slutter med placeringen af ​​vinduerne. Du bør også bestemme, om spotlights vil blive brugt som ekstra belysning (i forbindelse med hængende lysekroner) eller hovedbelysningen.

Hvis der er mulighed for det, er det bedre at rådføre sig med belysningsdesigneren om placeringen af ​​armaturerne. For dem, der beslutter at behandle dette problem alene, kan vi tilbyde flere typiske muligheder for placering af loftlamper.

Figur 1. De mest almindelige ordninger til yderligere belysning til den centrale lysekrone.

Sådanne valgmuligheder bidrager ikke kun til den ensartede fordeling af belysning over hele området, men giver også mulighed for at gøre lysbelysning af arbejdsområder om nødvendigt.

Spots kan også fungere som hovedbelysningsarmaturer. I dette tilfælde er det vigtigt at distribuere dem på en sådan måde, at de ikke kun ser smukke ud, men også opfylder deres direkte formål, der passer ind i indretningen.

Foto eksempler på interessante muligheder

Vi præsenterer flere succesfulde belysningsdesignløsninger til forskellige typer lokaler. Blandt eksemplerne vil være til stede både typiske ordninger og originale kompositioner.

Til korridoren og gangen

I sådanne rum er der ikke behov for at lave lys belysning, derfor kan den centrale lysekrone ikke installeres. Kilder installeres langs væggene eller rundt omkredsen, hvis der er spejle, er det ønskeligt at belyse dem yderligere ved hjælp af væglamper.

Det klassiske system med belysning af korridoren, der passer til næsten ethvert interiør

Nedenfor er en lignende mulighed, men med en central lysekrone.

Mulighed med central lysekrone

Hvis korridoren er smal, skal du placere spotlyset i midten af ​​den og skabe en lysbane. Om nødvendigt kan du lave den nederste ekstra belysning på væggene, som vist nedenfor.

Et eksempel på en lysbane i midten af ​​loftet i et smalt rum

Et sådant arrangement er også muligt på et loft på flere niveauer, som det kan ses fra figuren, er en sådan udførelsesform mere original.

Multi-niveau hævet loft med en lys vej

Hvis der er et blankt strækloft i korridoren, ser opadlygterne sig som ekstra belysning. Deres stråler reflekteres i loftet vil skabe et interessant lysstykke.

Brug af lygter (spotlights) til yderligere belysning

Armaturerne på strækloftet behøver ikke installeres på lige afstande fra hinanden, den asymmetriske ordning ser ret oprindelige ud.

Asymmetrisk hallway belysning skema

Til små firkantede gange kan vi anbefale en klassisk ordning til 5 lamper. Det er vist i figur 1 (A), mens lysekronen kan udskiftes med en loftslampe.

Til køkkener

Denne type værelse anses for at være den letteste, det er problematisk at lave mad i skumringen, især for at producere skæregrøntsager. Derfor bør der lægges særlig vægt på korrekt belysning af køkkenet. Dette gøres lettere ved at opdele rummet i zoner, i den ene er der madlavning, i den anden er der et spisebord mv. I sådanne tilfælde installeres lamperne i overensstemmelse med rummets indvendige layout og niveauet af naturlig belysning.

Af de typiske muligheder i figur 1 er "I" og "K" ordningerne bedst egnet til sådanne formål.

Et eksempel på gennemførelsen af ​​ordning I for 10 lamper

Mulighed "K" er mere velegnet til rummelige værelser.

Det er ikke nødvendigt at bruge ovenstående ordninger, du kan finde andre løsninger, så længe der er nok lys i arbejdsområdet.

Køkkenets arbejdsområde bør altid være godt oplyst.

Det er lige så vigtigt, at lamper også sendes til spisebordet, som vist i eksemplet nedenfor.

Spisebordet er placeret under den centrale lysekrone.

Det er slet ikke nødvendigt at bruge en suspenderet lysekrone med den rigtige placering af pletterne, du kan klare sig uden.

Køkkenbelysning uden vedhæng lysekrone

Nedenfor er en anden version af "non-flush" -skemaet til et køkken med et loftblad.

Løsning til multi-level stretch loft

Til hallen

Dette er det største rum i huset, og da det anses for at være den vigtigste forudsætning, skal den svare til denne status. For store områder er det klassiske system med hovedlampen i form af en vedhængslysekrone og yderligere belysning af zonerne muligvis ikke effektiv. I sådanne tilfælde er det bedre at anvende et ensartet arrangement af lamper på strækloftet.

Ensartet belysning af hallen

Alternativt kan du overveje ordningen med ujævnt arrangement af lamper i loftet. I sådanne tilfælde kan pletterne koncentreres i forskellige dele af rummet, hvilket skaber zoneinddeling.

Eksempel Ujævnt arrangement af lamper

Denne måde at bo på er fantastisk til studielejligheder, der hovedsagelig består af en stor hal. Med den korrekte placering af pletterne er et stort rum let opdelt i flere zoner.

Et eksempel på zoneinddeling i en studie lejlighed

En god mulighed ville være at installere flere lamper i loftet med en oval, mens figuren kan opdeles i flere segmenter, der indgår separat.

Lamper kan arrangeres i form af geometriske former.

Løsninger med lofter på flere niveauer, hvor der er installeret pletter, ser godt ud.

Belysning af hallen med et loft på flere planer

Når man vælger en ordning, er det nødvendigt at tage hensyn til indretningen, da valg af en anden løsning vil kræve større reparationer.

Lys skema skaber zonalitet

Til soveværelset

Faktisk er dette rum et kontinuerligt rekreativt område, derfor er det nødvendigt at holde sig til moderat belysning.

Lyset i soveværelset skal være moderat

Hvis lyset ikke er nok, kan du altid installere ekstra kilder i form af en sconce eller gulvlampe.

Om nødvendigt kan du installere en sconce eller gulvlampe nær sengen.

Hvis vi overvejer de klassiske ordninger (se figur 1), anbefales det at være opmærksom på to muligheder "E" (8 armaturer) og "H" (12 armaturer). Også en lille pendant lysekrone i udkanten af ​​flere figurer fra LED stripen ser godt ud.

Lysekrone, LED strip og et par spotlights

Du kan vælge en variant med en efterligning af den stjerneklare himmel, et eksempel på implementering er præsenteret nedenfor.

Grupperede små kilder til virkningen af ​​den stjerneklar himmel

Bemærk at interiøret også kan påvirke belysningen. Lys reflekteret fra draperiet, erhverver sin skygge. Dette ses tydeligt i figur 24, hvor almindelige "varme" hvid-hvide lamper bruges til at belyse rummet. Interiøret tilføjer røde undertoner.

Et eksempel på indflydelse af indvendig belysning

Der er ingen begrænsninger for fantasier, du kan skabe noget fabelagtigt og usædvanligt.

Futuristisk stil soveværelse belysning

Til stuer

Denne type værelse adskiller sig fra hallen af ​​et mindre område, derfor er det bedre at bruge ordninger med en central kraftig kilde (lysekrone) midt i rummet med flere pletter. Sidstnævnte kan placeres omkring omkredsen eller fremhæve hjørnerne af rummet. Hvis vi overvejer de klassiske varianter (se figur 1), så kan vi vælge ordningerne: A, C, D, F, G, J og L. Hver af dem opfylder fuldt ud betingelserne for problemet.

Et eksempel på et klassisk belysningssystem "C"

I dette tilfælde behøver omkredsen ikke at have den rigtige form, mangler retvinkler et helt andet humør.

En interessant løsning til perimeterbelysningen

Over siddeområdet kan du ikke installere baggrundslyset, det vil med held erstatte sconce.

Sconce i rekreativt område

I stuen såvel som i hallen er det muligt at forlade de vedhængende lysekroner helt, hvis du bruger flere kraftfulde armaturer med et eksternt arrangement.

Oval fra udendørs lyskilder

LED-stripe i et gipsloft på flere niveauer for at klare stuen er ikke værre end en lysekrone.

Lys skema med indbyggede lys og LED stripe

Hvis stuen er lille, er det nok bare at installere pletter omkring omkredsen.

Klassisk ordning uden lysekroner

For et barns værelse

Sådanne værelser er som regel zonet til et sted til at sove, studere og en legeplads. Derfor bør en gruppe af ekstra lamper installeres på strækloftet over bordet, og en væglampe bør placeres i nærheden af ​​sengene.

I soveområdet skal du installere sconces

Alternativt kan en bordlampe installeres på skrivebordet.

Bordlampe som en ekstra lyskilde

Da børnehaven ikke er sjældent en legeplads, er lysekronen i rummet ikke ønskelig. Spille rundt, børn kan såre hende. Ensartet placering af kraftfulde pletter giver dig mulighed for at gøre uden voluminøse lysekroner.

I børnehaven er det bedre ikke at installere en suspenderet lysekrone

Korrekt belysning vil medvirke til at skabe en lys, fabelagtig atmosfære i børnehaven.

Den korrekte ordning vil fylde med farver stræklofter med fotoudskrivning Foto tapet vil få et mere realistisk udseende Flerfarvede lys vil skabe illusion af et eventyr

Til badeværelse

Da dette rum i typiske panelhuse ikke er stort, er det muligt at vælge option B med 6 lamper (se figur 1). For en sådan situation er det ikke engang nødvendigt at gennemføre ordningen fuldt ud, det er tilstrækkeligt at vælge en af ​​to typer armaturer til loftet. Om nødvendigt kan der i nærheden af ​​spejle installeres sconces eller drejelygter.

En af de enkle badeværelsesbelysning muligheder

Hvis badeværelset er større, udvides mulighederne for fantasi betydeligt. Du kan bruge den klassiske version med jævnt fordelte pletter.

Jævnt fordelt badeværelse armaturer

Lys kan markere zoneinddeling.

Let zoneinddeling En anden zoneinddeling understreger

At bruge modtagelse med at give lys af den nødvendige skygge.

På grund af farven på flisen og strækloftet får lyset en salatskygge. En variant med en varm blå farvetone.

Spotbelysning: Sådan placeres lys på loftet (+68 fotos)

I interiørdesign spiller belysning en stor rolle. Ved hjælp af lys i ethvert rum kan du lave en lille, men stadig et mirakel. Literatiseret lys giver dig mulighed for at skubbe grænserne for rummet og ikke dvæle på de sædvanlige skjule fejl, øge loftets højde, udvide de smalle korridorer, og et lille rum bliver til en stor hall. Få disse effekter vil hjælpe spot belysning lofter. Overvej placeringen af ​​lamper og billeder med eksempler.

Detaljeret om spotbelysning

Afhængigt af designidéen giver belysningen på loftet dig mulighed for at maksimere fordelingen af ​​lyskilder i hele rummet, fremhæve vigtige områder, skjule visse dele i rummet. Det er vigtigt at forstå, at ved at bruge traditionelle lyskilder, for at få et punktlys vil det ikke fungere. Påfør specielle lamper til loftet - de er tynde, i en anden kaldes de pletter.

Systemet baseret på spotbelysningsenheder kan udstyres enten i ophængte eller nedhængte lofter. Dette kan være en konstruktion i form af et loft på flere niveauer af gipsplader, MDF, aluminiumspaneler. Disse lamper ser godt ud i et plastloft.

I tilfælde af moderne loftkonstruktioner er hængning af en traditionel lysekrone ikke den rigtige tilgang. Eksternt lys falmer. På mode af et nyt, internt punktlys.

Hovedfunktioner

Hovedtræk ved eventuelle spotlights er en lille vinkel af lysdisplay. Så vinklen er 30 grader. Lyser kun en lille del af rummet. På grund af denne kendsgerning skal lampens placering være meget tæt. En anden funktion er, at lysstrømmen har en konisk form.

For at sikre ensartet og vigtigst af høj kvalitet belysning er det nødvendigt at placere lamper, så keglerne i lysstrømmen skærer på et niveau over alle objekter i rummet.

Fordele og ulemper

Denne type belysning har både fordele og ulemper, men først fremhæver vi de vigtigste fordele:

 • Punktlys gør det muligt kun at oplyse et bestemt rum delvis. Mange mennesker har brug for at dække kun nogle få ting. Unødvendige zoner bør ikke tændes.
 • Lamper kan placeres i alle dele af rummet og på grund af dette får det mest oplyste rum. Ofte kraftige lysekroner er ikke måder at belyse fjerne hjørner og steder på.
 • En anden vigtig fordel er den fuldstændige mangel på skygge. På et hvilket som helst tidspunkt i rummet skabes en strøm direkte over hovedet, hvilket reducerer skyggen betydeligt. Samtidig kommer lyset også fra andre dele af rummet.
 • Du kan vælge og koste. En loftslampe til arbejde bruger mindre strøm end store lysekroner, der belyser hele rummet.
 • En punktlampe spredt lysstrømme i små vinkler, det viser sig at give belysning af objekter nedenunder. Dette er meget gavnligt med hensyn til design. Kvaliteten af ​​lys er meget højere - den er lysere.
 • Sammenlignet med den traditionelle lysekrone er levetiden på spotlights længere, hvilket sparer penge ved deres køb.
 • For at organisere en sådan løsning er det ofte nødvendigt at levere en strøm med en spænding på 12 V. Dette øger sikkerheden flere gange og sparer også ressourcer.
 • Ved hjælp af disse lamper kan du få en flerfarvet glød - det giver dig mulighed for at spille og prøve nye ting. Dette forbedrer indretningens skønhed.
 • Disse systemer er meget billigere hvad angår belysningsomkostningerne. Stor og kraftig lysekrone til pengene ikke at købe.

Nu om ulemperne er det naturligvis langt fra ideelt på trods af alle fordele:

 • I processen med at designe og organisere belysning er der visse vanskeligheder. Systemet er et stort antal enheder, så oprettelsen af ​​projektet vil kræve store investeringer end udviklingen af ​​generelle belysningssystemer.
 • Nogle typer af belysningsenheder kan kræve et særligt loftdesign, for eksempel et loftsloft, og det er ikke egnet til små værelser med lave lofter.
 • Hvis du planlægger at installere lampen på 12 V, så skal de have transformatorer eller separate strømforsyninger.

Placering af lamper

Ved udformningen af ​​flere niveauer og stræklofter giver spotlights dig mulighed for at skabe unikke interiører. Værelset køber en særlig arkitektur og atmosfære. Det vigtigste her er placeringen af ​​lamper. Mangel på dem og den forkerte placering vil let føre til kaos.

Overvej vellykkede indkvartering muligheder:

 • Parallelle arrangement. Lampe i loftet er placeret i to eller flere rækker - dette er en god mulighed, der passer til smalle såvel som lange værelser.
 • Rektangulær placering. Med dette loftlys kan du udvide rummet visuelt. Men der er en nuance her - det anbefales også at installere en central kilde i loftet. Denne mulighed går godt med lysekroner.
 • Placeringen af ​​belysningspunkterne i loftet i form af en lysbuen. Dette er en temmelig ukonventionel mulighed. Ved hjælp af en sådan ordning kan du accentere en vis del af interiøret.
 • Du kan bruge et korsformet mønster. Dette er den bedste mulighed for små interiører, når du skal gøre uden massive lysekroner eller sconces.
 • Scene lys. Ideel mulighed for tilrettelæggelse af belysning i køkkenet samt andre områder, hvor det er vigtigt at belyse den centrale zone og hjørner.
 • Circular arrangement af lamper uden en lysekrone på loftet. Mere egnet til badeværelser eller små gange.

Der er en lang række muligheder for placering af spotlights. Det hele afhænger af rummet, loftets højde og designet som helhed. Eksempler på ordninger, du kan se på billedet nedenfor.

Sådan arrangeres spotlights på strækloftet

Spotlys på strækloftet - ordninger og eksempler på brug

Belysning er ikke køkkenet - dette er et ømt punkt for mange husmødre. Fordi manglen på lys gør det svært at arbejde og forårsager for tidlig træthed, irritation. Det er klart, at en lysekrone ofte ikke er tilstrækkelig til at belyse arbejds- og spisepladsen tilstrækkeligt. Hvordan kan man arrangere lamperne i køkkenet, især hvis der er et loftsloft?

Grundlæggende regler for placering af lamper

 1. Fra stedet til væggen skal forblive 20 cm.
 2. I nærvær af en søm, er det nødvendigt at trække sig tilbage fra det 15 cm til nærmeste armatur.
 3. Antallet af pletter beregnes med formlen: N = S / 1.5, hvor N er antallet af belysningsenheder, S er det belysede gulvs areal.
 4. Belysning skal være meningsfuld, dvs. æstetisk og funktionel.
 5. Stramningstæppet modstår op til 80 graders varme. Hvis pæren opvarmer stærkere, kan filmen forringes. Derfor er der begrænsninger for strømmen af ​​indbyggede ikke-roterende lamper: glødelamper - op til 40 W for PVC og 60 W for stof og halogenlamper - 20 W for PVC og 35 til satin.
 6. Hovedlyset giver en lys lysekrone. Fra det til loftets overflade holdes 15 cm eller mere.
 7. Lampens udvendige arrangement gør det muligt at øge effekten af ​​spotlights op til 70 watt.
 8. Rotary-modeller udvider belysningsfunktionaliteten, så du kan være mere fleksibel med hensyn til teknologiske afstande og behovet for at belyse et bestemt område.

Den grundlæggende layout af lamper med en central placering af lysekronen

Der er mange ordninger for placeringen af ​​lamper på strækloftet, som giver dig mulighed for at skabe højkvalitetsbelysning i køkkenet. Hvilken er den rigtige for dit hjem? Lad os prøve at finde ud af det.

 • Spot i hjørnerne. Anvendes i små rum. Belysning af arbejdsområdet sker ved installation af belysningselementer i bunden af ​​vægskabene.
 • Spots i en lige linje over køkkenet.
 • Spot i en lige linje langs de modsatte vægge.
 • Lamper i hjørnerne i grupper på 3-5 enheder, gentagelse af hjørnerne.
 • Spotlys er en buet langs en af ​​væggene.
 • Pletterne skitserer de halvcirkelformede linjer langs de modsatte vægge.
 • Lamper omkring omkredsen.
 • En linje med yderligere belysning danner en glat zigzag langs loftet.
 • Belysning langs to tilstødende vægge.
 • Omkreds midt i køkkenet.
 • Velegnet til økøkkener, plet i en lige linje over køkkenet og over øen.
 • Spot hjørner og firkantet / diamant omkring lysekronen.

Derudover er der mange andre ordninger, der kan fortælle belysningen på baggrund af dine parametre. Lysekronen kan for eksempel flyttes til nattergrænsen, nogle gange skal du justere flere lampeskærme i træk, sænke dem tættere på bordet osv.

Afhængigt af køkkenområdet vælges antallet af lamper, deres størrelse og konfiguration.

Yderligere belysning

Spotbelysning kan også placeres direkte på skabene og yderligere elementer i køkkenet. Det er bekvemt at anvende drejelygter til at lede lyset i den rigtige retning. For eksempel har husmødre et behov for at se indholdet af vægskabe. Det er let at arrangere, hvis du sender en indfaldende lysstråle til facaden.

Arbejdsområdet er også et stort område med mulighed for spotlights. Hvorfor? Faktum er, at lysstofrør virker i koldspektret, hvilket forvansker produktets udseende. Derfor er det bedst at vælge lyselementer med hvidt eller gulligt lys.

Arbejdsforklæde og bordplade med den rigtige belysning er altid godt synlig. I dette tilfælde falder skyggen af ​​hænder og genstande fra værtinden til væggen. dvs. det forstyrrer ikke arbejde og er næsten umærkeligt.

Før du stoler på dine køkkenmestere, er det ønskeligt at tydeligt forestille dig, hvor de mest belyste områder vil være, hvor du kan skabe en penumbra. Dette gør det muligt for fagfolk at udvikle den mest optimale placering for spotlights.

Stræklofter hjælper ikke kun med at lave en visuel korrektion i rummet. De giver dig mulighed for at skabe ubeskrivelige illusioner. Og spotlights forbedrer kun denne magi.

Video: Hvad er de bedste armaturer til loftet?

Sådan placeres lamperne korrekt på strækloftet

Installationen af ​​et strækloft har altid været betragtet som en pålidelig metode til at gøre designet til værelset oprindeligt og attraktivt. Men simpelthen denne metode til efterbehandling kan ikke kaldes.

En af de største vanskeligheder er den korrekte belysningsenhed. Hvordan opnås det, at rummet begyndte at lege med lyse maling, og strækloftet var samtidig sikkert og forsvarligt? Du finder svarene på disse spørgsmål i nedenstående materiale.

Grundlæggende regler

I tilfælde af strækloftet er hænderne på den designer, der designer belysningen, forbundet med en omstændighed: den film, der udgør et sådant loft, er varmefølsomt og kan endda kæde eller smelte selv med lille opvarmning. Af denne grund er de typer armaturer, der er karakteriseret ved den laveste varmeudløsning, bedst kombineret med strækloftet.

De absolutte champions i denne sag er LED lamper og energibesparende lysstofrør, men købet af disse enheder er stadig ret dyrt. Klar projekt af belysning til lejligheden

Du kan bruge andre lyskilder, men du skal overholde nogle begrænsninger:

 1. Til polyesterlofter. Den maksimale effekt af glødelampen er 60 W, halogen - 35 W.
 2. Til vinyllofter. Den maksimale effekt af glødelampen er 40 W, halogen - 20 W.

Stretchloftet har en stiv overflade og kan derfor ikke anvendes til fastgørelseslamper eller andre enheder. I denne henseende skal du bruge følgende metode ved installation af belysningsenheder.

En specialbøjle eller bare en træbjælke er fastgjort til hovedloftet (hovedstaden), hvis nederste kant støder op til strækloftet. Til dette element kan du sikkert tilslutte nogen, selv den tungeste lampe.

For at installere armaturerne i henhold til det beskrevne skema, skal du lave et hul i filmen i strækloftet. For at gøre dette, skal du på det sted, hvor fremtiden skæres, først montere en særlig plastring, der holder internettet i stykker.

På trods af betydelig varmeproduktion anvendes halogenlamper ganske bredt. Deres popularitet skyldes følgende fordele:

 • høj intensitet af en lys stream;
 • små størrelser;
 • holdbarhed.

For at forhindre overophedning af filmen anvendes varmeisoleringsforinger og specielle armaturer med succes. hvis krop er lavet af materialer med lav varmeledningsevne.

Den mest progressive type lyskilder, superlysede LED'er. oftest brugt i form af bånd bestående af et sæt serieforbundne elementer. LED stripe har et substrat med et specielt klæbende lag, hvilket i høj grad letter installationen af ​​en sådan lampe.

Moderne LED-belysning til lofter

LED-bånd sælges som standardlængdespoler, hvorfra enkelte fragmenter ofte skæres. Bemærk at klippet ikke kan udføres på et vilkårligt sted, da der er specielle områder markeret på en særlig måde. Hvis du slår båndet tilfældigt, vil integriteten af ​​det elektriske kredsløb blive brudt, som følge heraf lampen fejler.

Hvilken slags lamper er bedre at bruge til strækloftet

En sådan belysningsordning er blevet traditionel, hvor der anvendes en lang række strømkilder med lav effekt - de såkaldte LED armaturer til et loft af stræktyper. Denne teknik eliminerer muligheden for overophedning af lærredet.

En standard spotlight til et strækloft består af følgende komponenter:

 • patron med to korte stykker wire;
 • boliger;
 • et par fjederbelastede klemmer i form af ben;
 • dæk eller beskyttelsesglas.

På trods af det meget enkle udseende giver spotlights designeren en ret bred vifte af muligheder. Disse elementer kan arrangeres i en hvilken som helst rækkefølge eller i form af en figur med en hvilken som helst ønsket disposition, hvilket giver rumdesign individuelle egenskaber.

Sådan bruges dimmere til LED-lamper og skabe fantastiske dynamiske lyseffekter, læs artiklen.

Derudover kan spotlights grupperes i flere grupper med deres egen switch, som gør det muligt at løse problemet med ruminddeling effektivt.

Lysekroner bruges også til at belyse værelser udstyret med lofter. I dette tilfælde forsøger designerne at overholde to betingelser:

 • Længden af ​​lysekronens suspension skal være sådan, at pærerne er mindst 150 mm fra strækloftet
 • Lampeskærmen eller loftlamperne skal placeres således, at lyspærernes lys og dermed varmeenergien er rettet mod væggene, ikke loftet.

Ofte anvendes en kombineret lysskema, hvor en lysekrone er ophængt i midten af ​​et rum og spotlights i hjørnerne eller langs vægge. En sådan løsning tillader på den ene side at modtage et tilstrækkeligt stærkt lys og på den anden side gør det muligt at variere lysstyrken i et bredt område. Samtidig er der ikke behov for at installere en lysdæmper, der ikke er kompatibel med alle typer lamper.

I værelser med en lille lofthøjde fra lysekronen på et langt ben skal det opgives. Her kan du som et alternativ bruge udendørs armaturer, som med en placering fjernt fra strækloftet kan være ret kraftfulde - op til 70 watt.

En meget praktisk metode til belysningsanordninger baseret på et lille antal lavkildekilder er at anvende drejelys. Designet af reflektoren af ​​et sådant element tilvejebringer en smal stråle af lys, som styres om nødvendigt ved at dreje lampen. En anden fordel ved denne metode er, at det giver dig mulighed for effektivt at vælge et bestemt område af rummet.

Normalt når der designes belysning til et ophængt loft på 1,5 - 2 kvadratmeter. m af sit område lå mindst en indbygget lampe. Så for et værelse på 20 kvadrater skal du bruge 10-13 kilder. Selvfølgelig kan dette nummer på kundens anmodning øges.

Belysningssystem i forskellige rum

Ud over de grundlæggende principper for belysningsenheden er der en række særlige regler relateret til et rums funktionelle formål. Her er layoutet af lyskilderne foreslået at blive brugt i de dele af lejligheden, hvor stræklofter er installeret.

Belysning i stuen er oftest arrangeret i henhold til den klassiske ordning: I midten af ​​rummet er der en lysekrone, og i hjørnerne er der flere spotlights anbragt i et "hjørne" eller i en linje, der skærer vinklen diagonalt eller lige rundt om hovedbelysningsarmaturet. I de tilfælde, hvor der er brug for et lyst lys, lyser lysekronen, resten af ​​tiden, kan du begrænse dig til lamper, der giver blød, diskret belysning.

Firkantede lamper ser virkelig selvsikker i indretningen. Central lysekrone (halogen) + retningsbelysning med lyse diodelamper. Stue lyset af et stort antal små LED-spotlights. Et sådant arrangement af lamper i stuen gør pladsen let og "sikker".

Husk at lysekronen ikke kan befinde sig nær strækloftet, så i en lille stue er denne mulighed sandsynligvis uacceptabel. Her vil det være mere hensigtsmæssigt at erstatte lysekronen med flere spotlights eller LED strips placeret langs væggene.

Det skal bemærkes, at stuen er et sted at se tv-shows, yndlingsfilm. Derfor bør belysningen udformes således, at lamperne ikke blinder seerne. Det er bedst, hvis de ligger bag, måske i en halvcirkel. Vær ikke bange for asymmetri - det vil kun give design originaliteten.

Det er lettere at løse problemet med belysning i et soveværelse med stræklofter yndefuldt end i et andet rum, for der er næsten aldrig nok stærkt lys her. Du kan eksperimentere med et dæmpet blødt lys hælde som om fra ingen steder.

For at gøre dette er der et par spotlights placeret bag kanten af ​​gardinerne, hvor de forbliver usynlige, og deres lys er rettet mod loftet. Hvis du samtidig bruger lærredens lysfarve, vil hele rummet blive belyst af det reflekterede lys.

En anden meget spektakulær mulighed er forbundet med placeringen af ​​lamper i loftet over loftet. Strækloftet selv er lavet af et mat gennemsigtigt lærred. Det skaber en lignende virkning: Lyset strømmer i en stabil strøm fra et sted over, mens lamperne selv er skjult for visning.

Ulempen ved denne løsning er behovet for at spænde lærredet under det normale, så det ikke forringes på grund af opvarmning af lamperne. Men hvis du bruger LED-strimler, behøver du ikke at gøre dette.

Hvis lysstyrken af ​​loftbelysningen ikke er nok, kan den suppleres med vægsconces eller en gulvlampe. I soveværelset ser sådanne lys altid mere end passende ud. Valg placering af belysning i soveværelset

Den vigtigste opgave, som designeren placerer i et lille rum som en gang, er at skabe illusionen af ​​et stort volumetrisk rum. Og strækloftet i kombination med korrekt valgt belysning bidrager så meget som muligt til dette.

Ved at installere et blankt lærred løser man problemet med at trænge sammen og for at øge effekten bliver loftet belyst nedenunder med flere væglamper. Her såvel som i soveværelset kan de installeres på en skjult måde. Samtidig vil gæsterne i huset føle, at dette er det spejlede loft selv, på en mirakuløs måde, pludselig oplyst med lyse pletter.

For en smal hallway plads, er det bedre ikke at bruge store belysningsenheder, men snarere at placere flere små omkring omkredsen.

badeværelse

Lyset i badeværelset skal i første omgang være lyst nok til at spejle og alle slags kromelementer skal være tydelige. Men før vi taler om design, er det nødvendigt at diskutere flere tekniske problemer, der nogle gange er vigtigere end æstetik. Faktum er, at der ofte er en høj luftfugtighed i badeværelset, og når der skal designes belysning, skal det tages i betragtning. Sådan vælges den rigtige vandtætte lampe til badeværelset, læs her.

Placeringen af ​​LED-lamper i det moderne interiør på badeværelset

Vælg lamper i det hermetiske etui med en høj klasse af fugtstofstøvbeskyttelse (den er betegnet med bogstaver IP).

Under sådanne forhold har halogenglødelampe vist sig godt. som i modsætning til energibesparelser ikke har elektroniske kredsløb, der er bange for fugt i deres design. Glem ikke om strømbegrænsningerne for sådanne lamper, når du installerer dem i et hængende loft.

For at organisere belysningen af ​​et rum med et strækloft korrekt, skal man ikke kun have god smag, men også en vis viden om funktionerne i de anvendte materialer og enheder. Disse tips hjælper dig med at vælge den optimale belysningsordning, samtidig med at du undgår overophedning af lærredet.

Sådan placeres stræklampe, fotos og tip

I de senere år er stræklofter, der kan blive til udsmykning af absolut noget rum, blevet mere og mere populære og skaber en atmosfære af hygge og komfort. Men ingen udsmykning af loftets overflade er fuldstændig uden placering af lamper, som er vigtige for at ordne ordentligt. Det er placeringen af ​​armaturerne på strækloftet, hvoraf eksempler er samlet i billedvalget, som begge kan gøre loftet til hovedelementet i interiøret og helt ødelægge hele indtryk af arbejdet.

Valget af belysning

Det er vigtigt ikke kun at placere lamperne, men også for at gøre det rigtige valg af belysningskilder. Blandt de mest egnede valgmuligheder for hævede lofter anvendes oftest:

 • hængende lysekrone i midten. Mange fortsætter med at give præference for en så kendt lyskilde, som har både fordele og ulemper. Ulemperne er belysningen af ​​rummets centrum og den dårlige belysning af hjørnerne, skabelsen af ​​skygger;
 • spotlights - eksempler på fotoet viser, at de er den mest populære belysningsmulighed. Takket være en bred vifte af former og farver kan de indarbejdes i ethvert design;
 • glødelamper - sådanne belysningskilder er overkommelige, pålidelige og nemme at bruge. De kan endda bruges til støvede og fugtige værelser. Blandt ulemperne ved sådanne lamper er lav effektivitet og for høj varmeafledning;
 • halogenlamper - da de er meget varme, bør du ikke vælge mere kraftfuld end 35 W for lampens spændingsstrukturer;
 • Lysstofrør - opvarm ikke meget og kan prale af høj effektivitet. Hvad angår ulemperne, kan de ikke bruges med en lysdæmper, foruden er de bange for høj luftfugtighed;
 • LED'er - perfekt kombineret med lofter, da de har minimal opvarmning og høj effektivitet. Ulemper - høj pris og upålidelighed af strømforsyninger.

Halogenlampe Glødelampe Fluorescerende lamper Suspended lysekrone LED strips Spotlys

Ofte anvendte armaturlayout muligheder

Der er variationer i placeringen af ​​lamper på stræklofterne, som oftest anvendes:

 • Oval ordning - lyskilder er placeret i loftet i form af en stor oval, samtidig med at loftets midte er tomt og svagt. Alternativt kan en smuk lysekrone placeres i midten, som vist på billedet;
 • cirkulære arrangement - efter at have arrangeret lamperne i form af en cirkel, vil du belyse den centrale del så meget som muligt, men lad hjørnerne af rummet være mørke;
 • vinklet sted - denne mulighed er bedst kombineret med en lysekrone, ellers vil midten af ​​rummet være meget dårlig belyst;
 • i form af to halvcirkler - en mulighed der passer til dem, der har brug for at belyse alle hjørner af rummet så meget som muligt. Den centrale lysekrone i dette tilfælde er nødvendig;
 • korsformede arrangement - denne metode giver dig mulighed for at gøre uden lysekrone, da det repræsenterer et alternativ til central belysning;
 • "Rektangel" -ordningen er en fantastisk måde at visuelt udvide et værelse på, som det kan ses ved at se på billedet.
 • ordning "Arc" - passende om nødvendigt zoneinddeling plads. Buen kan placeres på det sted, hvor du skal fokusere, fremhæve det med belysning;
 • ordning "Wave" - ​​en mulighed for værelser med ikke-standard dimensioner;
 • mønster - for at give rummet originalitet, kan du på overfladen af ​​spændingsstrukturen lave et originalt mønster af lyskilder.

Placeringen af ​​lamperne på strækloftet

Beregning af det krævede antal lyskilder

Før du går videre til beregningen af ​​det krævede antal belysningskilder, er det nødvendigt at bestemme hvilke lamper der skal bruges. Antallet af lyskilder afhænger direkte af, om lysdioder, lamper med halogenlamper eller andre vil blive brugt på stræklofterne.

Ved beregning af det krævede antal lamper skal du have oplysninger:

 • værelse område;
 • type af pærer brugt;
 • tilstedeværelsen af ​​vinduer og deres placering
 • plads zoning muligheder;
 • værelse design og dets formål.

Der er visse regler, som også skal styres i beregningen.

Det er vigtigt at huske, at hvert spotlys ofte belyser 1,5-2 kvadratmeter område, og for eksempel vil et rum på 20 kvadratmeter kræve 10 til 13 lamper, og afstanden mellem dem skal være mindst 30 cm. For nemheds skyld placering af kilder til kunstig belysning er bedre at vælge et lige antal lyspærer.

Når du har valgt det ønskede antal lamper, bestemmer du, om du vil vælge dette nummer eller vælge mellem større eller mindre. Det er bedre at vælge mere, fordi der på grund af det bløde lys udsendt af spotlights ikke eksisterer for mange af dem, hvilket er perfekt demonstreret af billedvalget.

Indkvartering muligheder for forskellige værelser

Belysningsindstillingen er strengt individuelt, og valget af hvilket bestemt rum i lejligheden, der skal belyst, spiller en stor rolle ved valg af.

Soveværelset er rummet, belysningen, hvor du skal være særlig opmærksom. Her er spotlights særligt relevante, som på trods af deres lille størrelse er i stand til at give maksimal mulig kunstig belysning. Samtidig er lyset fra denne type armaturer blødt, diskret og diffunderende.

Den bedste mulighed for at placere lamper i soveværelset er deres placering omkring loftets omkreds. Lamper er bedst at vælge en størrelse, farve og form. For at styre belysningen kan du bruge en lysdæmper.

Som et af designmulighederne for loftet i soveværelset er placeringen i midten af ​​en smuk lysekrone og smuk kant i form af lysstofrør omkring omkredsen. Det vil se flotte skjulte lys, placeret bag lister og cornices.

Til børn passende zonering mulighed med lamper. Dette kan gøres ved at placere en gruppe lamper over rummets spille- eller arbejdsområder. Resten af ​​loftet kan placeres kilder til omgivende lys. Hver armaturgruppe kan forsynes med en separat kontakt, som vil gøre det muligt at skabe skumring i rummet om nødvendigt. Takket være spotlightsne kan du oprette et rigtigt eventyr i børnehaven ved at placere lyskilderne på strækloftet i form af en smuk figur ved hjælp af lamper af forskellige former og farver.

I stuen er belysningskilder bedst placeret omkring omkredsen og kombinerer dem med en lysekrone i midten. Således får du mulighed for til enhver tid at ændre lysstyrken af ​​belysningen. Under alle omstændigheder, uanset hvilken slags placering af lamper du vælger, i stuen kan du ikke gøre uden en central lysekrone. Brugen af ​​udelukkende spotlights bruges ofte i en lille stue, som det fremgår af billedvalget.

Ved hjælp af belysning kan køkkenet opdeles i funktionelle zoner og spotlights i dette vil give en uvurderlig service. Efter at have lagt flere lamper langs midten af ​​loftet og på begge sider af loftet til et smalt køkken, kan du således visuelt udvide rummet. Desuden hjælper lamperne med at fylde køkkenet med et blødt diffust lys og vil undgå skyggerne.

I et stort køkken skal du forsøge at belyse hele rummet i rummet ved at placere lyskilder over hele loftoverfladen. Desuden vil lamper give dig mulighed for at vælge bestemte områder, såsom et spisebord eller arbejdsflade, som skal være så tændt som muligt.

En entré er et rum, hvor man ofte observerer trange og halvmørke. For at forhindre dette skal du forsøge at bruge belysning for visuelt at udvide rummet. Du kan gøre dette ved at fremhæve de blanke lofter nedenfor. Hvad angår armaturets farve og form, er det bedre, hvis de har samme farve og form.

Der er et trick, der er egnet til brug i gangen. Det er muligt at belyse væggene med et retningsbestemt punktlys, hvilket gør loftet selv mørkt og gør hele rummet mere visuelt rummeligt.

Til badeværelset passer spotlights, som oftest monteres i en spændingsstruktur i samme afstand fra hinanden. For at tænde et lille badeværelse ville 4-8 punkt lys være nok.

Når du vælger det, er det vigtigt at huske at lamperne skal være forseglede og ikke være bange for fugt. Det er bedst at vælge halogenlamper.

Installationsvejledning

Installationen af ​​armaturer på spændingsstrukturen begynder med belysningen af ​​belysning på bundloftet, og denne proces skal udføres inden installationen af ​​spændingsstrukturen.

Når installationen af ​​ledningerne er afsluttet, er det nødvendigt at udføre markeringer på de steder, hvor armaturer vil blive placeret i fremtiden, for hvilke fastgørelsesanordninger skal tilvejebringes. Efter installation af strækloftet på lærredet, hvor der monteres armaturer, laves slots, for hvilke termiske ringe anvendes, hvilket ikke tillader at lærredet kan bryde igennem.

Ved montering af armaturer i et loftsloft skal der foretages en omhyggelig forberedelse af loftet selv.

Ledninger fremstilles i de forberedte åbninger, som lyskilder efterfølgende er tilsluttet.