Sådan vasker du hurtigt af eller fjerner hvidvask fra loftet

Når vi starter en ny reparation i vores hus, står vi over for et problem - vi skal slette sporene fra den gamle.

En af de stærke reparationselementer er hvidvaskning, som undertiden er svært at fjerne. Vi fortæller dig, hvordan du hurtigt vasker hvidvaskningen fra loftet.

Hvad er whitewash?

Dette er en loftsbelægning med kalk- eller kridtopløsning, på grund af hvilken porerne optræder. Gennem dem er overfladen i stand til at trække vejret.

Denne loft finish er slidstærk og modstandsdygtig over for slid. Hvidvask er stadig en af ​​de mest populære måder at dekorere på hjemmet, men mange undrer sig allerede - hvordan man rengør loftet fra hvidvaskning?

Uanset hvilket materiale du har til hensigt at afslutte det nye loft og vægbeklædning på værelset, skal den tidligere whitewash fjernes.

Forberedende fase

For at fjerne hvidvask fra loftet med succes, skal du grundigt forberede dig, da arbejdet i sig selv er svært og støvet.

Det er nødvendigt at oprette alle betingelser for arbejde på forhånd.

En yderligere komplikation er, at arbejdspladsen er over hovedet, hvilket ikke er meget praktisk.

Her er hvad der skal gøres før fjernelse af whitewash fra loftet:

 1. 1. Tag alle ting og genstande ud af rummet, hvor du planlægger at reparere.
 2. 2. Hvis der er ting eller møbler, der ikke kan fjernes, skal du dække dem tæt sammen med plastikfolie.
 3. 3. Dæk gulvet med en film eller lærred og spred papir eller aviser på toppen, så den unødige fugt absorberes godt.
 4. 4. Forbered den passende beskyttelse for dig selv: dække dit hår, læg på ting, du ikke har noget imod forurening, samt briller og åndedrætsværn.
 5. 5. Afhængigt af den valgte metode til rengøring af loftet, skal du fylde op med de rigtige værktøjer og ikke glemme trinladderen.

Hvilke værktøjer er der brug for?

Valget af værktøj til arbejde afhænger af den valgte metode til fjernelse af whitewash.

Ofte kræver en metode flere værktøjer, da tilbagetrækningen selv består af flere trin. Ofte skal du bruge:

 • blød rulle (som bruges til maling af vægge og lofter);
 • børster;
 • blød børste;
 • en stor sprøjte (eller bare en spray);
 • skum svamp.

Du kan også have brug for forskellige værktøjer til fremstilling af løsninger (jod, salt, eddike, kridt, mel, vitriol osv.).

Hvad er de bedste måder at vaske hvidt vand på?

Der er mange teknikker og metoder, hvormed du hurtigt kan fjerne whitewash fra loftet. De kan opdeles i to grupper: våd og tør (nogle er forbundet med vandige opløsninger, andre er ikke).

Sådan vasker du hvidvaskningen hurtigt fra loftet med vand og salt?

Vandblegning er en lang og kompliceret proces, men den mest økonomiske og effektive.

Denne metode bruges til at fjerne kalk hvidkalk, da den er mindre fugtighedsbestandig sammenlignet med kalk.

Rengøring af loftet med vand kræver en regelmæssig skumsvamp og salt. Følg disse trin:

 • I 10 liter varmt vand opløses 1 kg salt;
 • Lad derefter blandingen stå et stykke tid for at afkøle til 45 grader;
 • rengør loftet med en svamp.

Vigtigt råd: Prøv at ændre løsningen ofte nok, så den er mindre end det mest vaskbare loft.

Hvidvasken fjernes også med normalt varmt vand. Du fugter kun loftet ved hjælp af en sprøjtepistol eller en børste. Så snart hvidvaskningen er godt gennemblødt, begynder du at fjerne lag med en skraber.

Slør loftet af hvidvask ved hjælp af klæbemiddel

Den klæbende sammensætning (også kaldet pasta) er i stand til at fjerne hvidvask fra loftet hurtigt og uden overskydende støv. Det er fraværet af overskydende støv, der er den største fordel ved denne metode.

Her er en trinvis instruktion:

 • Vi har brug for vand, mel eller stivelse (to spiseskefulde mel eller stivelse, beregnet for en liter vand);
 • fortyndet i køligt vand
 • Tilsæt til kogende vand og rør til en væske dannes;
 • med byggevalsen dækker vi loftet med et tykt lag lim og lad det tørre ud;
 • fjern hvidvask med en spatel.

Hvis du ikke ønsker at klæde dig selv, kan du bruge den sædvanlige industrielle tapetlim, som kan købes hos enhver hardware butik.

Hvordan fjerner man hvidvask fra loftet ved hjælp af gamle aviser og tapet?

Vask hvidvask fra loftet med aviser og tapet er ret praktisk, men det tager lidt længere tid.

I grund og grund er denne metode til fjernelse brugt til kalk hvidvask. For at rydde loftet for hvidvask skal du bruge instruktionerne og følge sekvensen:

 • Forbered klæbemiddelopløsningen (i den foregående metode, vejledningen er skrevet mere detaljeret) og bland det grundigt - vi har brug for en homogen masse;
 • Brug en rulle eller en bred børste til at dække overfladen jævnt med en klæbemiddelopløsning.
 • vi tager gamle tapeter og aviser, blød dem i en klæbende løsning og fastgør dem til loftet allerede dækket med denne løsning;
 • Lad lidt tid tørre.

Når klæbemiddelopløsningen og aviserne tørrer, kan du fjerne dem fra loftet. Sammen med papiret skal det øverste lag af hvidvask skylles af. Hvis nogle genstande ikke bevæger sig væk, kan du skrabe dem med en trowel.

Vigtigt råd: Når du fastgør aviser og tapet til loftet, skal du forlade kantene uberørt - så det bliver lettere at fjerne dem.

Hvordan man vasker hvidvask fra loftet endnu?

Ud over anvendelsen af ​​de blandinger og opløsninger, der er beskrevet ovenfor, er der flere flere opskrifter til fremstilling af sammensætninger, der hurtigt kan vaske hvidvaskningen fra loftet.

De mest populære blandt dem er:

 • alkoholopløsning - du skal opløse to spiseskefulde ammoniak i ti liter vand; Anbring derefter på loftet og fjern restene med en spatel (denne blanding er velegnet til fjernelse af kalk hvidvask);
 • jod opløsning - i de samme ti liter vand skal du opløse en krukke jod, blandes godt, appliceres på overfladen og afskrabes (denne sammensætning kan opløse selv de tykkeste lag af hvidvask);
 • eddikesyreopløsning - i samme mængde vand tilsættes to spiseskefulde eddikesyre og tre spiseskefulde vaskemidler;
 • speciel løsning til fjernelse af hvidvask - du kan købe på ethvert butiksmateriale; Påfør et sådant værktøj ved hjælp af en sprøjte og efterlade meget snavs.

Sådan vasker du hvidvask fra loftet med rust?

På trods af det hvidkalkede lofts holdbarhed og pålidelighed er det meget svært at forhindre udseendet af rustfarvninger. Rustne pletter på en hvid overflade ser sjusket ud.

Det er ubrugeligt at blanke et sådant loft igen fra oven, da rust også vil vise gennem nye lag. Denne hvidvaskning fjernes bedst ved hjælp af en vitriolopløsning.

For at forberede en sådan løsning skal du bruge vand (10 liter), sæbe (250 g), tør lim (240 g), kridt (2,5 kg), tørringsolie (30 g), kobbersulfat (130 g).

Først skal du opløse vitriolen i vand, derefter tilsættes alt andet og blandes grundigt til en homogen blanding.

Det færdige produkt skal påføres loftet (så hvert hjørne faldt). Efter lidt tid, indtil hvidvaskningen er gået, prøv at rense overfladen med et værktøj (en spatel er ideel).

Hvis hele laget er godt fjernet, vask hele loftet og begynde slibning.

Sådan fjerner du hvidvaskningen fra loftet uden lim og vand?

Der er en anden måde at fjerne whitewash, som er at bruge et specielt værktøj. Dette værktøj er en slibemaskine.

Ved at anvende det kan du meget hurtigt fjerne det gamle hvidvaskemiddel. På samme tid må du ikke glemme, at denne metode medfører meget støv, så prøv at fjerne alle møblerne fra stuen og klæde dig godt, herunder briller og åndedrætsværn.

Nyttige tips til rengøring af loftet fra hvidvaskning

Uanset hvilken af ​​de ovennævnte metoder til fjernelse af hvidvask du besluttede at bruge, tage nogle få punkter i betragtning.

 • Hvis området for fjernelse af hvidvask er stort, behandles det i små områder. For eksempel, mens en agent absorberes i et område, behandler du en anden. Dette vil hjælpe dig med at spare tid godt.
 • Når du vælger en spatel, skal du kigge efter en speciel spatel med en beholder. Med ham arbejder alt støv og snavs i en beholder uden at flyve rundt.
 • Hvis en del af whitewash ikke ønsker at bevæge sig, skal du bruge en hammer til at trykke på den.

Sådan vaskes hvidvaskningen hurtigt fra loftet

For et par årtier siden blev et lag kalk brugt til at afslutte loftoverfladen. Nu har alt ændret sig radikalt, nye materialer og teknologier har dukket op. Kun under forberedelsen er der et dilemma: hvordan man hurtigt vasker hvidvaskningen fra loftet.

I øjeblikket er der mange værktøjer og teknikker til at fjerne den gamle belægning, men husk at det ikke altid er nødvendigt at fjerne finishlaget.

Hvornår skal du fjerne dækslet

Hvis du planlægger at installere suspenderet eller nedhængt loft, er det ikke nødvendigt at foretage en fuldstændig rengøring af overfladen. Det er kun nødvendigt at kontrollere, om det vil falde ned, når der monteres fastgørelsesdele, og om der er skimmelsvamp på den. Det anbefales at fjerne hvidvask i følgende situationer:

 • planlagt at klæbe loftet tapet;
 • inden afslutning af polystyren skumplader;
 • før maling med vandbaserede formuleringer.

Hvis du bare skal opfriske rummet, kan du forlade den gamle belægning. Det skal rengøres og derefter dækkes med et nyt lag af materiale.

Tip! Når det ikke er kendt præcis, hvilken hvidvaskning lofterne var færdige med, anbefales det at fugte overfladen let med vand. Hvis væsken absorberes, er den kridt; hvis dråber dannes - kalk.

Dannelsen af ​​dråber ved vådt hvidtvasket indikerer at loftet er malet med kalk sammensætning

Flydende remover

Ceiling whitewash kan gøres ved hjælp af følgende stoffer:

 1. Vand. Dens brug er den ældste og billigste måde at rengøre loftet på. Perfekt i tilfælde af et enkeltlags kridtbelægning. For at øge effektiviteten tilsættes almindeligt salt nogle gange til vandet.
 2. En opløsning af sæbe og sodavand. Til madlavning er det nødvendigt at hælde 2-3 el i 10 liter vand. l. gnides alkalisk sæbe og 5 spsk. l. sodavand. Perfekt til fjernelse af flerlagsbelægninger.
 3. Tapet lim eller pasta. Fjernelse af hvidvask fra loftet ved denne metode anses for at være den reneste, fordi der under arbejdet ikke produceres støv, ikke dråber vand opløst hvidvask og så videre. Det er muligt at anvende både fabrikssammensætninger og personlig fremstillet pasta fra stivelse eller mel.
 4. Alkoholopløsning. I en beholder med 10 liter vand skal du hælde 2 el. l. ammoniak. Et sådant værktøj vaskes sædvanligvis bort belægningen af ​​kalk.
 5. Eddikeopløsning. For at rense overfladen af ​​den gamle hvidvask skal du bruge 2 spsk. l. eddikesyre og en lille mængde almindeligt opvaskemiddel til 10 liter vand.
 6. Jodopløsning. For at forberede opløses et hætteglas af jod i 10 liter vand. Stoffet er egnet til arbejde med overflader af enhver kompleksitet.
 7. Fabriksbyggede værktøjer. Instruktioner for brug og sammensætning findes på emballagen.
Professionelle værktøjer til vask af hvidvask

instrumenter

Før du fjerner hvidvask, skal du forberede:

 • plastfolie til bevarelse af gulv og møbler;
 • personlige værnemidler: åndedrætsværn, handsker, hat og så videre;
 • spray for at fugte hvidkalkede lofter
 • metal spatel;
 • svamp, klud eller vaskeklud;
 • stepladder, fordi arbejdet udføres i højden.
Nødvendige værktøjer og materialer til fjernelse af hvidvask

Indledende fase

Denne fase af rengøring er den sværeste og beskidte. Derfor skal alt muligt fjernes fra værelset, før du vasker loftet. Massive møbler, gulv og møbler anbefales til at dække med plastfolie. Du skal også forberede i forvejen og bringe alle redskaber ind i lokalet, så du senere ikke behøver at bære støv til andre værelser.

Hvidvask kan afvige lag, så det er vigtigt at forberede beholderen til store fragmenter. Hvis arbejdet udføres af to, skal en person stå på en trinladder, og den anden med kapacitet - tæt ved, så du kan minimere forurening.

Hvis en person arbejder, vil en selvfremstillet spatel med en beholder medvirke til at reducere forureningen ved fjernelse af hvidvask.

Ved udgangen af ​​rummet skal der sættes en fugtig klud, der forhindrer spredning af støv. I forvejen skal du forberede beholdere med varmt og koldt vand. Efter alle forberedelserne kan du begynde at vaske hvidvaskningen.

Fjernelse med væsker

Du kan fjerne hvidvask med specielle væsker. På trods af hvilke midler der skal bruges, er der en klar instruktion:

 1. Belægningen skal rengøres og fugtes med en svamp, spray, rulle, børste eller klud. Derefter skal du vente lidt.
 2. Brug en spatel, skrabe væk det gennemblødte materiale.
 3. Hvis du brugte kalk hvidvask og et lille lag, kan du blot vaske det af overfladen.

Brug en støvsuger

I nogle tilfælde skal du bruge et vaskevakuum til at udføre arbejdet så hurtigt som muligt. For at gøre dette skal du forbinde en tank med en løsning på den og udføre en regelmæssig vask. Processen gentages flere gange, indtil overfladen er helt rengjort.

Advarsel! Før du fjerner det gamle hvidvaskemiddel fra loftet med en støvsuger, skal du forberede dig på, at enheden ikke længere fungerer. Derfor er det bedre at bruge et unødvendigt apparat til dette formål.

Til vask er loftet ideelt vask med vandforsyning til penslen. For at fremskynde og lette processen bliver overfladen fugtet med vand fra en sprøjteflaske.

Brug afiser

I dette tilfælde skal du forberede tapetpasta eller pasta og blød dem med aviser eller andet papir. Derefter skal du limmaterialet til loftet, efterlade et hjørne fri og vente. Hvor hurtigt hvidvaskning imprægneres afhænger af antallet af lag og belægningens alder. Efter lidt tid skal du bare trække fri vinkel og fjerne avisen sammen med belægningen. De resterende fragmenter fjernes med en spatel.

For at gøre det lettere at fjerne limede aviser fra loftet, sidder arkets kanter tørt eller foldet.

Tørre måder

Du kan vaske af hvidvaskningen uden at bruge væske. Det skal straks siges, at uden snavs er det umuligt at udføre arbejde, i hvert fald vil der opstå en stor mængde støv, derfor er det især vigtigt at forberede sikkerhedsbriller og åndedrætsværn på forhånd. Der er flere måder at fjerne finishen uden brug af vand eller løsninger.

Ved hjælp af en slibemaskine

Hvis du ikke har en sådan enhed, kan du altid spørge dine venner eller leje den. Brugen af ​​denne maskine anbefales kun i helt tomme rum. Du skal bære en hat og beskytte dine øjne og åndedrætsorganer med specielle enheder. Derefter skal du sætte papiret med det største korn og gå på tværs af hele loftet, hvorefter man fjerner whitewash-laget for lag. Men du skal bruge en masse tid og kræfter på rengøring.

Brug af hammer

Hvis du skal rydde loftet fra hvidvaskning, og der ikke findes nogen maskine, anbefales det at bruge en almindelig hammer. Det er kun egnet i tilfælde, hvor belægningen ikke er for tyk. Du burde banke hele området af loftet, forsøger ikke at springe over områderne, så tag spatelen og fjern de skrællede fragmenter.

Hvis loftet er korroderet

I dette tilfælde er det påkrævet at forberede en opløsning: 130 g kobbersulfat og 250 g vaskevaske per 10 liter vand. Det er nødvendigt at blande og hæld 240 g tørt tapetlim og 2,5 kg kridt. Til sidst tilsættes 30 ml tørringsolie.

Sammensætningen skal påføres med en rulle til loftet med et tykt lag, håndter forsigtigt vanskelige at nå med en børste, vent et stykke tid og fjern hvidvask med en spatel. Derefter skal du skylle overfladen med varmt vand og efter tørring sand med sandpapir.

Det er vigtigt! Denne struktur må ikke sprøjtes.

Rust kan fjernes ved hjælp af en stærk opløsning af kobbersulfat, der påføres loftet 3-4 gange med et interval på 2 timer, hvorefter overfladen er primet med akrylprimer

Før du vasker hvidvaskningen fra loftet, skal du sørge for, at denne operation er nødvendig. Hvis du planlægger at afslutte dette materiale, og det gamle lag er i en acceptabel tilstand (det spildes ikke, der er ingen spor af snavs og skimmel), så er det bedre at blanke over den gamle belægning.

Sådan vasker du hvidvaskningen hurtigt fra loftet - 5 mest effektive måder

Processen med at fjerne hvidvask fra loftet er generelt ret simpelt. På grund af det faktum, at aktivitetsområdet er placeret over hovedet, og selv på en anstændig højde står hjemmevejlerne ofte over for nogle vanskeligheder. Derfor besluttede jeg i denne artikel at fortælle dig, hvordan du skal vaske den gamle hvidvask fra loftet hurtigt og ubesværet.

Fjernelse af hvidvask fra loftet

Når du skal vaske hvidt vand

Før jeg går videre til beskrivelsen af ​​processen med at fjerne den gamle belægning, vil jeg sige et par ord om, hvornår denne operation er nødvendig. Faktum er, at mange efterbehandlingsmuligheder kan udføres uden at fjerne kridt eller kalksten.

Så det er nødvendigt at fjerne denne belægning i følgende tilfælde:

 • hvis skimmel opstår på overfladen;
 • før maling med vandbaseret maling;
 • før de står over for polystyrenskumplader, der er limet.

Når du installerer hængende og spændingsstrukturer, kan du naturligvis ikke røre den gamle finish. Derudover er hvidvask af loftet på det gamle hvidvaskemiddel tilladt.

Hvidvaskning af loftet over den gamle belægning

Det eneste, før du blæser loftet på den gamle hvidvask, skal du fjerne forureningen. For at gøre dette skal du tørre overfladen med en fugtig svamp eller klud. Derudover skal du huske på, at sammensætningen skal være af samme type, dvs. det er umuligt at påføre kalk hvidvask på toppen af ​​kridt.

Det er meget nemt at afgøre, hvilken hvidvaskning loftet er dækket af, for dette skal du sprøjte overfladen med vand. Hvis dråberne absorberes, betyder det, at det er hvidkalket med kridt; hvis dråberne forbliver på overfladen, er det kalkholdigt hvidvask.

Før den gamle gulvbelægning fjernes, skal den være dækket af en film

Overfladebehandling

Uanset hvordan præcis vaskningen af ​​kridt vil blive udført, inden du fortsætter med denne procedure, er det nødvendigt at forberede:

 1. som vask er et beskidt arbejde, er det nødvendigt at fjerne møbler og andre genstande fra rummet;
 2. hvis nogen ting du ikke kan bære, skal de dække filmen;
 3. det er nødvendigt at forberede overalls - hovedbeklædning, beskyttelsesbriller osv. Hvis rengøringen sker ved en tør metode, skal du desuden bruge en åndedrætsværn eller i det mindste en gasbindelse til beskyttelse af dine åndedrætsorganer;
 4. Du skal også forberede en trinladder eller et højt bord, hvorfra du kan nå loftet. Desuden skal du bruge nogle værktøjer, som jeg vil fortælle dig om nedenfor.

Efter forberedelsen kan du gå direkte til arbejde.

Hvidvask fjernelse muligheder

Der er et par muligheder for at rengøre hvidvaskningen fra loftet. Den mest effektive og almindelige er følgende:

Herefter skal du overveje i detaljer alle disse muligheder for at fjerne hvidvask.

Metode 1: vand

Først og fremmest vil jeg fortælle dig, hvordan du hurtigt fjerner hvidvask fra loftet med vand, da denne metode måske er den enkleste og derfor den mest almindelige. For at arbejde har du brug for følgende værktøjssæt:

 • sprøjte eller malingsrulle, fortrinsvis et særligt skraldespand;
 • bomuld klud;
 • spatel.

Instruktioner til at gøre dette arbejde ser sådan ud:

 1. Før den gamle belægning fjernes, skal den fugtes. For at gøre dette, sprøjt vand eller fugt loftet med en malingsrulle. Vand skal anvendes sparsomt, så det ikke drypper fra loftet;
 2. Efter 10 minutter fugter loftet igen;
 3. Nu fra det fugtede loft skal du fjerne hvidvaskningen med en spatel. Belægningen skal falde fra lag. Hvis hvidvandet strømmer ned i spatelen, skal du vente lidt, indtil overfladen tørrer ud;

Spyling af den gamle belægning med en våd svamp

 1. efter at have fjernet kridt med en spatel, skal du vaske loftet med en bomuldsklud eller en svamp dyppet i varmt vand med dine egne hænder;
 2. Efter loftet tørrer ud, skru det med fingeren. Hvis der er kridt tilbage på fingeren, skal du vaske loftet igen.

Sprækker, der optræder på loftet under vaskeprocessen, bør udvides med en spatel. Så du forbereder straks loftet til reparation.

Ulempen ved denne metode er en stor mængde snavs. Derfor skal du sørge for at dække gulvet med en film, inden du blurer loftet.

Det må siges, at i nogle tilfælde, hvis belægningen påføres loftet med et tyndt lag, kan det straks vaskes af med en våd klud uden rengøring med en spatel. Men i dette tilfælde vil processen blive endnu mere beskidt.

I billedkogepastaen

Metode 2: Avispasta

Nu vil jeg fortælle dig, hvordan du fjerner hvidvask uden snavs. For at gøre dette skal du have gamle aviser og en pasta eller endda billig tapetpasta.

Processen med at fjerne den gamle belægning på denne måde ser sådan ud:

 1. Før du fjerner hvidvaskningen, skal du forberede en pasta. For at gøre dette skal du fortynde melet i en lille mængde vand, og sæt panden med rent vand på ilden. Når vandet koger, hældes gradvist i melopløsningen og omrøres.
  Efter opnåelse af konsistensen af ​​smeten fjernes gryden fra varmen og derefter afkøles den resulterende sammensætning;
 2. Derefter tager du de gamle aviser, behandler dem med pasta og lim til loftet. På samme tid forlade avisens hjørner ubearbejdet, så de let kan revet af;
 3. Vent nu, indtil pastaen tørrer og rive aviserne med en skarp bevægelse og trække dem rundt om hjørnerne;
 4. Derefter kan du vaske af rester af lim og hvidvask med en konventionel moppe med en klud.

På samme måde udføres denne procedure ved hjælp af tapetlim. Det vigtigste er at vente til pastaen eller limen er helt tør.

Hvidvask fjerner

Metode 3: Special Remover

I bygningsforretningerne kan du i øjeblikket købe et specielt værktøj til fjernelse af hvidvask. Rengøring af loftet med det er ret simpelt:

 1. Først og fremmest skal sammensætningen sprøjtes på loftet;
 2. videre, inden du fjerner hvidvaskningen, skal du vente, indtil den omdannes til en skorpe, der er let bag bunden;
 3. Nu skal du rengøre overfladen med ethvert egnet værktøj, for eksempel en trowel. Jeg må sige, at støvet i forbindelse med sådan rengøring ikke er dannet, men snavset kan stadig ikke undgås.

Vaskrengjort hvidkalkede loftareal

Metode 4: Hjemmelavet vask

Hvis du ikke fandt en whitewash fjerner til salg, skal du ikke modløses. Dernæst overveje, hvordan du hurtigt rengør loftet hjemmelavet remover.

For at gøre dette skal du udføre følgende trin:

 1. skriv i en ren beholder fem liter vand;
 2. Tilsæt en spiseskefuld eddike og flere hætter af enhver boblebad til vandet;
 3. behandle det resulterende areal af loftet på højst tre eller fire kvadratmeter;
 4. Før du rengør loftet, vent indtil belægningen er slank. Det tager normalt omkring fem minutter;
 5. Derefter skal overfladen rengøres med en spatel;
 6. i slutningen af ​​arbejdet skal loftet vaskes med varmt vand. Som i de foregående tilfælde, skal du dække gulvet med en film, inden du vasker overfladen.

Jeg må sige, at at vælge hvad man skal vaske af hvidvaskning, du kan også give præference for salt. Sidstnævnte opløses i varmt vand i forholdet 1:10.

Prisen på en hjemmelavet vask opnås betydeligt lavere end prisen på indkøbssammensætningerne, og effektiviteten er ikke ringere end dem.

Selvfremstillet whitewash remover

Metode 5: Skraber med beholder

Sådan vasker hvidvaskningen med vand og forskellige midler, vi regnede ud. Nu vil jeg fortælle dig, hvordan du fjerner belægningen på en tør måde. For at gøre dette har du brug for en speciel enhed - en skraber med en beholder suspenderet fra den.

Du kan selv lave en sådan enhed fra en lille spatel og et plastbad. Små huller skal bores i spatelen, så badet kan hænge på det ved hjælp af ledninger.

Som følge heraf kan du rense hvidvaskningen med en spatel, og det falder straks i beholderen. Ulempen ved denne metode er den store mængde støv, som dannes under renseprocessen. Derfor skal du, som nævnt ovenfor, sikre beskyttelsen af ​​luftvejene, inden du fortsætter arbejdet.

Her er måske alle de oplysninger om, hvordan man hurtigt vasker eller renser loftet for hvidvask, som jeg ville dele med dig.

konklusion

Hver af de ovennævnte metoder til fjernelse af hvidvask er ret effektiv, men indeholder samtidig dens ulemper. Derfor bør du vælge individuelt, afhængigt af betingelserne og tilgængeligheden af ​​visse midler til dine hænder.

Du kan lære mere af videoen i denne artikel. Hvis du er i færd med at rengøre loftet, står du i vanskeligheder, stiller du spørgsmål i kommentarerne, og jeg hjælper dig gerne.

Sådan vasker du hvidvask fra loftet: måder og midler

For nylig var hvidvaskning hovedfladen af ​​loftet, nu anvendes forskellige typer af belægninger til dette. Gør en ny reparation, i mange tilfælde fjernes gammel hvidvaskning fra overfladen. Da de fjerner det fra loftet, er det ikke meget praktisk at gøre. Det er nødvendigt at finde ud af, i hvilke tilfælde vask af hvidvaskning og på hvilken måde det er bedre at gøre det.

Forureningsegenskaber

Når reparationer udføres, er det meget opmærksomt at afslutte loftet, for hver eneste detalje i indretningen bør understrege den overordnede designide. Den øverste del af rummet skal være i harmoni med rummets generelle stil.

Ikke så længe siden blev kun hvidvaskning brugt til at afslutte lofterne, men i moderne design begyndte de at være særlig opmærksomme på disse overflader. Hængslet lofter, gipsplader eller polystyren skumplader, dekorative gips, forskellige typer tapet, maleri - dette er ikke en komplet liste over, hvordan du ændrer udseendet af loftet på rummet og omdanner det.

For at forberede overfladen til påføring af maling, klæbende tapet eller anden dekorative belægning, vask lag af hvidvask fra loftet. Det er ret nemt at gøre dette, men i betragtning af at du skal arbejde fra loftet, bliver arbejdet lidt mere kompliceret. Det bør straks meddeles, at hvidvaskning ikke altid skal fjernes fra overfladen. For eksempel er dette ikke gjort ved installation af et ophængt loft eller spændingsstrukturer. Du kan også hvidtætte loftet igen, hvis det gamle lag er i god stand.

Før du påfører et nyt lag af overflade rengjort af snavs, bliver loftet vasket med en våd svamp. Ved anvendelse af et nyt lag tages der højde for, at det forrige lag var hvidkalket - det kan være kalk eller kridt. Ved påføring af et nyt lag er det nødvendigt at tage højde for, at kridt skal påføres hvidkalket, og kalk skal påføres kalkskalaen.

For at bestemme hvilket lag der tidligere var, sprøjtes loftet med vand. Hvis vanddråber hænger på overfladen, blev loftet hvidkalket. Hvis der straks absorberes vand i overfladen, betyder det, at kridt blev brugt til hvidvaskning.

Sørg for at fjerne hvidvaskningen:

 • hvis skimmel opstår på overfladen;
 • maleri med vandbaseret maling er planlagt;
 • tapet vil holde fast;
 • hvis skumpolystyrenplader limes til loftet.

Afmontering af loftet er et vigtigt skridt. Hvis det er forkert eller dårligt at fjerne hvidvask fra overfladen, vil tapet, maling eller anden form for finish ikke holde sig godt.

Materialer og værktøjer

Fjern det gamle lag uden støv er usandsynligt at arbejde, derfor bør grundigt forberedt på arbejde. Ekstraudstyr og møbler, tæpper og gardiner fjernes fra værelset. Massive elementer eller møbler, der er vanskelige at udholde, er dækket af folie. På gulvet skal lægge et plastikdæksel, du kan nedbrydes og aviser, der absorberer overskydende fugt.

Der vil ikke være meget snavs på væggene under arbejdet, det er nok at tørre dem med en fugtig klud. Affaldssække skal udarbejdes på forhånd for hurtigt at fjerne gamle aviser og film, når de er færdige.

Et sådant arbejde er ret beskidt, så det er bedre at lave specielle tøj, læg et tøj eller en kasket på hovedet. Sørg for at bære beskyttelsesbriller for beskyttelse og brug åndedrætsværn.

Udover arbejdstøj skal du forberede de værktøjer, der skal bruges under arbejdet.

Under arbejdet skal du:

 • spatel;
 • svampe, klude;
 • sprøjte til vædning af overfladen;
 • stigen;
 • vandtank;
 • handsker.

Hvis der ikke er steptraders, vil et stabilt bord og en stol gøre, men det er ikke altid sikkert at bruge dem.

Under drift skal døre og vinduer lukkes for at forhindre, at kalkstøv kommer ind i tilstødende rum. I betragtning af at dette arbejde er meget støvet, skal du lægge en våd klud på tærsklen, så når du forlader lokalet, udføres snavs fra skoene ikke ud af rummet.

Selvfølgelig er dette den vigtigste liste over nødvendige værktøjer og forberedende arbejde. En mere præcis liste over dem kan variere afhængigt af den tilstand, hvor overfladen er.

midler

Efter det nødvendige beskyttelsesudstyr er der udarbejdet værktøjer og tøj, ekstra møbler blevet taget ud af rummet, gulvet er dækket af snavs, og hovedarbejdet er startet.

Vaskning af loftet er gjort tørt og vådt. Til den tørre metode til vask ved hjælp af en mølle og en spatel. I den våde metode vaskes kalk af med vand eller kemiske opløsninger, husholdningsmidler. Med den våde metode er det lettere at rengøre overfladen, men der vil være meget mere støv i rummet, og der er meget snavs på gulvet.

Fra hvilken type hvidvaskning der er brugt tidligere afhænger valget af rengøringsmetode. Hvis du holder hånden over kridtens overflade, vil et hvidt mærke forblive på din hånd, der vil ikke være et sådant mærke fra kalk. Ofte er lofter malet med vandbaseret maling. Når håndfladen holdes på den malede overflade af malingen på hånden, forbliver den ikke.

For at sikre, at lofterne ikke er hvidkalkede, men emulsionsmaling, skal du våd svampen og gnide et lille område. I det første tilfælde vil der ikke være nogen indlysende spor af maling på svampen, og væggen vil vaske lidt.

Det er nødvendigt at uddybe, hvilke metoder der anvendes til korrekt og hurtig fjernelse af hvidvask fra overfladen.

våd

Gamle hvidvaskemiddel fjernes med vand. Denne metode bruges ganske ofte.

Følgende værktøjer bør være forberedt på det:

 • rulle - til sådan rengøring brug en anordning med en vedhæftet palle, hvor affaldet straks falder;
 • forstøver;
 • klude, klude;
 • spatel.

Hvis du skal fjerne den gamle belægning, bliver loftet fugtet med en sprøjte, en våd rulle er også egnet til dette. Hvis du lægger vand på overfladen, skal du sørge for, at det ikke strømmer. Anvend det derfor moderat. Efter 10-15 minutter fugtes loftet en anden gang.

Det gamle lag af hvidvask er fjernet fra loftet med en spatel. Hvis opløsningen dræner under drift, betyder det at overfladen fugtes meget stærkt, du skal vente, indtil overfladen tørrer lidt ud.

Det er mere bekvemt at anvende vand til væggene og loftet med en spray. Når du arbejder med en rulle, kan du overdrive det og væsken vil dryppe ind i ansigtet. Fukt loftet jævnt, så hvidvaskningen kan fjernes fra overfladen i et lag. Ofte i løbet af arbejdet fugtiger de loftet på en del, så flytter de til en anden del og fortsætter med at arbejde der, hvorefter hvidvaskningen vil være tilstrækkeligt mættet med fugt.

Arbejde gør at stå på en stige. Før du starter det, skal du sørge for, at stigen er stabil. Det er godt, hvis der på nuværende tidspunkt er en hjælper i nærheden, der vil sikre, at trinladderen ikke falder.

Fjern et tyndt lag fra loftet ved hjælp af en spatel. Når alt hvidvask er fjernet fra overfladen, skal du tage en våd svamp for at vaske rester af laget. Når loftet er tørt, skal du kontrollere, hvor godt arbejdet blev gjort. For at gøre dette skal du holde håndfladen over loftet. Hvis der ikke er noget hvidvaskespor på det, blev arbejdet gjort perfekt.

Sommetider bruges denne spatel ikke. Når et tyndt lag hvidt vask fjernes med en våd klud. Den mest økonomiske mulighed kan kaldes at vaske overfladen med rent vand. Denne rengøring vil være den billigste, men med denne metode vil det være nødvendigt at anvende fysisk kraft.

Vand hældes i en spand, klude og børster tages, og hvidvaskningen vaskes fra loftet. Ved skylning med vand skal du vaske instrumentet oftere og ændre vandet. At arbejde var mindre tidskrævende, væsken er bedre at bruge varm. Det er svært at rense kridt og hvidvask fra loftet ved hjælp af denne metode, især da arbejdet altid kommer på ansigtet, og det gør arbejdet meget vanskeligt. Brug denne metode bedre på loftet med et tyndt lag maling.

Denne metode har en ulempe - desværre kan man ikke undvære snavs her. Desuden helt fjerne hele laget fra overfladen på denne måde vil det ikke lykkes. Som allerede nævnt skal du dække gulvet med plastfolie eller aviser. Dette vil reducere tiden for rengøring af lokalet efter arbejde betydeligt.

spatel

For at fjerne hvidvask fra loftet, brug en spatel.

For denne metode skal du forberede:

 • spatler - 2 stykker, bredt og smalt;
 • sandpapir;
 • gummi mallet;
 • støvsuger.

Når du starter arbejde, skal du inspicere overfladen. Ved hjælp af en gummihammere skal du slå loftet og afsløre steder med et svagt greb. Hvis gummihammeren ikke er hjemme, kan du forsøge at arbejde ved at banke overfladen med håndtaget af en almindelig trowel.

Steder, hvor den gamle hvidvaskning allerede er dårligt holdt, fastgjort med en smal trowel. Brug en bred trowel til at rengøre overfladen, pas på at ikke beskadige putten under drift. Det er meget mere praktisk at arbejde, hvis du lægger noget som en scoop under spatelen, så vil alt hvidvask blive der og ikke falde ned.

Denne metode kan forbedres lidt, og selvstændigt lave en enhed til rengøring af overfladen. Et hul er boret i spatelen, ledning eller fletning går gennem det og badet er hængt, hvor alt snavs vil falde.

I sluttrinnet ved hjælp af papirkurven fjernes resterne og overfladen rengøres. Derefter kan du støvsuge og nemt fjerne støv fra loftet. Derefter skal overfladen vaskes med en fugtig svamp eller børste den.

Når du arbejder med en spatel i rummet, vil der være meget snavs og støv, så det er vigtigt at forberede midlerne på forhånd for at beskytte luftvejene.

Særlige midler

Du kan fjerne hvidvaskningen fra væggene eller loftet ved hjælp af specialværktøjer, der sælges i hardwareforretningen.

At arbejde med dem er meget simpelt, for det skal du:

 • sprøjte på overfladen;
 • Når overfladen er dækket af en skorpe, fjernes hvidvaskning meget let;
 • moppe med en spatel.

Ved hjælp af denne metode vil der praktisk talt ikke være støv, men der vil være nok snavs. For at fjerne den gamle hvidvask er sådanne populære værktøjer som Metylan og Quelyd Dissoucol egnede. Med deres hjælp fjernes kridt og gips hvidvask, og Probel er egnet til fjernelse af støv.

Metylan fortyndes med 1 til 10 vand og påføres på en overflade og rengøres derefter med en spatel. Probel bruges ofte under reparationer. Til dette gøres en fugtig svamp fortyndet med vandmidler på overfladen. Når laget er blødgjort, fjernes hvidvaskning med en spatel.

Alfa-midler er valgt til fjernelse af hvidvaskning og til rengøring af lokalet efter reparation. Ved hjælp af disse produkter kan du hurtigt slippe af med reparationsspor. De forlade ikke på overfladen af ​​pletter og hvidhed. Arbejde med koncentrater bør være i handsker og beskyttelsesbriller. Fortyndet produkt i proportioner fra 1: 10 til 1: 100 og læg det på overfladen.

Vaskene, der sælges i butikken, er meget koncentreret, så de er nok til at klare en stor overflade. Ved valg af specialværktøjer skal det bemærkes, at de ikke er billige, så det er værd at inkludere dem på forhånd i de anslåede omkostninger til reparationer. Derudover er der tilfælde af forfalskning af disse midler, så de købes bedst i specialforretninger og ikke på markedet eller på et andet lignende sted.

Brug slibemaskine

Slibemaskine bruges til at fjerne hvidvask eller vandemulsion, hvis de fjernes dårligt med en spatel. Behandle overfladen bedre i små områder. For dem, der ikke er bekendt med slibemaskinens funktion, skal du læse instruktionerne og lave en lille prøve på overfladen for at evaluere resultatet. Ved hjælp af en spatel kan du rense hårdt tilgængelige områder.

Til arbejde tager:

 • vinkelslibemaskine;
 • støvsuger;
 • spatel;
 • personlige værnemidler: særlig beskyttelsesbriller, åndedrætsværn eller maske.

Når du tilslutter en slibemaskine til en støvsuger, kan du straks fjerne alt støv. For at rense overfladen tager de sandpapir, rengør straks loftet med sandpapir med et stort slibemiddel, og overfør derefter til et lavt. Når arbejdet er færdigt, fjernes støvet fra overfladen. For at gøre dette skal du tage en svamp, blød klud eller børste. Efter forarbejdning skal overfladen primeres.

At arbejde med en kværn, hurtigt og simpelt hen at slippe af med hvidvasken vil ikke lykkes, det er en vanskelig proces, foruden i rummet vil der være meget støv og snavs. Kalk hvidvask er bedre at fjerne den våde metode. Efter alle manipulationerne er loftet næsten helt klar til yderligere reparationer.

Med lim

For at slippe af med hvidvaskning på overfladen kan du bruge lim eller pasta.

Denne metode er velegnet til dem, der ikke vil rive rundt med at vaske ud snavs.

For denne metode skal du tage:

 • en stak gamle aviser;
 • rulle eller børste
 • pasta, der kan erstattes med billig tapetlim.

Før du starter, skal du lave en pasta. Til forberedelsen skal der være stivelse. Det er fortyndet med lidt vand og sat i brand. Klester koges og omrøres konstant. Efter afkøling er den klar til brug.

Gamle aviser påfører brygget pasta. De smeder hele avisen med dem, så kun hjørnerne tørre. Våd avis holder sig til overfladen og venter, indtil den tørrer. Ved at trække avisens tørre hjørner kan du hurtigt og nemt fjerne dem fra loftet sammen med et lag af hvidvask. Hvis der er steder med rester af lim eller hvidvask, fjernes de med en moppe, der er pakket i en fugtig klud.

I stedet for at indsætte, som brygges uafhængigt, kan du tage den sædvanlige billige tapetlim og bruge den i den tidligere beskrevne metode. Lim eller brygget pasta skal være helt tør, ellers vil det være sværere at fjerne hvidvaskningen fra loftet.

Nyttige tips

Når du starter reparationsarbejde, skal du overholde sikkerhedsforanstaltningerne og arbejde med beskyttelsesudstyr. Der skal lægges særlig vægt på, at kalk og andre materialer kan komme i øjnene og derved forårsage forbrænding eller anden skade på hornhinden. Det er kun nødvendigt at arbejde i specielle beskyttelsesbriller!

Sådanne reparationer tyder på, at der vil være meget støv i rummet, så der skal være en åndedræts- eller gasbindforbindelse til beskyttelse af luftvejene.

Det er vigtigt at bemærke, at vask af hvidvask fra loftet kan vådde ledningerne, så sluk lysene under arbejdet. Hvis lyset ikke er nok, er de rigtige steder fremhævet med lommelygte eller bærende.

Hvis der ikke er nogen særlig vask til rådighed, eller det er umuligt at anvende en af ​​de ovenfor beskrevne metoder, kan du bruge en hjemmelavet blanding.

Til en hjemmelavet vask skal du:

 • skriv i en spand 5 liter vand;
 • Tilsæt 5-6 hætter af badeskum og 1 spsk til vandet. en skefuld eddike;
 • denne sæbe-eddikesammensætning behandler små områder af overfladen;
 • vent 5 minutter for overfladen at rydde;
 • ved hjælp af en spatel at fjerne loftet
 • Når arbejdet er færdigt, vask loftet med varmt vand.

Når du arbejder med en hjemmelavet remover, skal du sørge for at lægge gamle aviser eller nogen olieduge på gulvet, da der vil være masser af snavs.

Du kan bruge en anden metode, der ikke kræver en særlig investering af penge - ved at bruge almindeligt salt. Bordsalt tilsættes til varmt vand. For 10 liter vand skal tage en pakke salt i 1 kg. En sådan hjemmelavet vask vil være meget billig, og resultatet bliver ikke værre end ved andre midler. Du kan nemt og ubesværet rense loftet fra hvidvaskning.

Selvfremstillede blandinger vil være meget mere økonomiske end købsmuligheder. En af de gamle måder, der blev brugt til at fjerne spor af hvidvask fra loftet, er brugen af ​​en opløsning med sæbe. Til opløsningen tages sæbe, som ikke indeholder farvestoffer eller andre tilsætningsstoffer. I dette tilfælde vil det være bedre at fjerne hvidvaskningen fra loftet og væggene. I en lille spand (5 liter) med varmt vand tilsættes en skefuld bagepulver og 2 eller 3 ske i vaskesæbe.

En sådan blanding kan klare enhver forurening og afvaskes ikke kun hvidvask, men også snavs fra overfladen, så det er ikke nødvendigt at bruge penge på køb af dyre vaskemidler.

Efter reparationsarbejdet er det svært at slippe af med spor af hvidvask på gulvet. Selvom en olieklæde, plastikpakke eller aviser er placeret på gulvet, er der stor sandsynlighed for, at gulvet stadig bliver snavset. Det er muligt at vaske hvidvaskningen fra gulvet ved at tørre det med vand og eddike, hvis det er meget snavset, skal gulvet vaskes mindst tre gange.

Anvendelse af en af ​​disse metoder kan du slippe af med hvidvaskning i loftet. Hver af dem har sine fordele og ulemper. Hvilken af ​​dem der skal anvende - hver beslutter individuelt, dette kan afhænge af de midler, der er tilgængelige, og på andre betingelser.

Sådan vasker du hvidvask fra loftet, se videoen nedenfor.

Hvordan man vasker hvidvask fra loftet

Reparation af loftet begynder normalt med fjernelsen af ​​den gamle belægning, men ikke alle materialer kan let demonteres. For at fjerne whitewash skal du for eksempel bruge en masse tid og kræfter. Dette er et beskidt og langsigtet job, men ikke meget svært, hvis du kender detaljerne og følger planen.

Særlige egenskaber

Overfladen behandles med hvidvaskning absorberer lim og maling ekstremt dårligt, hvilket gør det umuligt at udføre reparationer uden først at fjerne den gamle belægning. Så i hvert fald skal du først vaske hvidtvandet fra loftet, og derefter begynder du at anvende et nyt dekorativt lag. Det er ikke værd at risikere at tænke, at alting vil ske i dit tilfælde. Materialer vil blive forkælet og spildt tid.

Selvom du i nogle tilfælde virkelig kan forlade loftet hvidkalkede.

Disse muligheder omfatter følgende situationer:

 • montering af et hæftet loft eller stræk
 • tegner et nyt lag af hvidvask.

I sidstnævnte tilfælde skal du vælge et lignende materiale, der allerede dækker overfladen. Brug af forskellige whitewash-muligheder er forbudt. Under alle omstændigheder skal du fjerne al eksisterende forurening fra overfladen.

Der er også muligheder, når du skal fjerne den gamle dekorative belægning:

 • tilstedeværelsen af ​​skimmel og andre mikroorganismer på overfladen;
 • anvendelse i forbindelse med reparation af vandbaserede maling;
 • brug til polstyreplader, der skal limes.

Typer af hvidvask

Der er flere typer hvidvask. Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at bestemme den type materiale, som du skal arbejde på.

Hver af mulighederne kan fjernes på forskellige måder.

 • Kalk hvidkalk er let at identificere. Alt du skal gøre er at skrue fingeren over loftet. Hvis fingeren er malet hvid, er basisen af ​​dette materiale kridt. Denne belægning er forholdsvis let at fjerne.
 • Kalk er et andet materiale, der er hvidkalket. Det gælder ikke: Hvis du holder hånden over den, forbliver den ren. Slip af kalk hvidvask vil være vanskeligere end fra kridt.

Hvis hånden ikke er malet fra loftet, så kan den males og ikke dækkes med kalk hvidvask. Malingen fjernes på andre måder, de metoder, der beskrives nedenfor, hjælper ikke. Det bliver nødvendigt at blive revet af den tørre metode, og der produceres også stærke løsninger, der anvendes til maling.

instrumenter

Yderligere arbejde med demontering af whitewash fra loftet vil kræve værktøjer, som det er ønskeligt at forberede på forhånd:

 • trowel og pan for det, kan du erstatte beholderen med en skraber;
 • forstøver;
 • skum svampe, der kan erstattes med ruller eller i det mindste med klude;
 • lille hammer;
 • vand (fortrinsvis varmt) og den kapacitet, hvori den vil blive indeholdt;
 • trinladder, du kan bruge et højt bord eller et andet passende design;
 • film og aviser for at beskytte møbler, gulv og andre elementer af interiøret;
 • personlige værnemidler, der omfatter handsker, specielle briller, en hat og åndedrætsværn.

Midler til fjernelse

Vask hvidvask fra loftet er stadig et presserende problem, som normalt forsinker processen med at reparere rummet alvorligt. Menneskeheden synes at have kastet hele sin styrke i at løse dette problem. Men hvordan kan du så forklare det store beløb af midler, der håndterer denne opgave i to konti?

 • En sæbeopløsning, der kan bruges i stedet for almindeligt varmt vand. Dette værktøj er mere egnet til at fjerne et lille lag af dekorativt materiale. Til forberedelse er det nødvendigt at tage 2 spsk. skeer af almindelig vaskesæbe, der tidligere gnides. Denne komponent kan erstattes med et pulver, der er skabt på basis af sæbe. Også tag 5 spiseskefulde sodavand og fortynd det hele i 10 liter varmt vand. Den resulterende afkølede og filtrerede opløsning med en svamp gned den behandlede overflade. Vi efterlader hvidvaskning til hævelse, hvorefter den let fjernes med en spatel.

Sådan fjerner du det gamle hvidvaskemiddel fra loftet med dine egne hænder og vasker det hurtigt af, uden overskydende snavs

Eventuelle reparationer starter i forberedelsesfasen. For at den reparerede overflade skal kunne opnå høj ydeevne, er det ofte nødvendigt at rengøre basen.

Fjernelse af belægningen fra loftet er meget arbejdskrævende og af en vis kompleksitet, fordi du skal arbejde med konstant hævede hænder. Mængden af ​​smuldrende forurening og tykke skyer af fint støv kan fange fantasien hos nybegyndere håndværkere.

Selvfølgelig vil jeg fjerne hvidvaskningen fra loftet så hurtigt som muligt og uden snavs. Lad os prøve at forstå dette problem ved at vedtage råd fra erfarne fagfolk.

Har du altid brug for at vaske hvidt vand

Fornuft dikterer: Det er ikke nødvendigt at fjerne hvidvaskning i tilfælde, hvor det er planlagt at opbygge et suspenderet eller nedhængt loft, undtagen situationer hvor belægningen har spor af infektion med patogen mikroflora. I denne situation bør de berørte områder vaskes grundigt og behandles med en antibakteriel sammensætning.

Hvis du har brug for en simpel forfriskning, kan du også lade belægningen være på plads og blanke den med omtrent samme sammensætning, som tidligere blev brugt. For at afgøre om det var kridt eller lime, hjælper en meget simpel kontrol: Loftet sprøjtes med vand, og hvis dråberne absorberes, er hvidvaskningen kalkagtig, hvis ikke - lime.

Nå, hvis du beslutter dig for at male på den gamle maling, så kan du ikke gøre uden en primer

Det er vigtigt at vaske hvidvaskningen, inden du lægger tapetet, samt om det er planlagt at anvende maling på vandbaseret basis. Denne manipulation er også nødvendig, når man afslutter med polystyrenskumplader, som er fastgjort med en klæbemiddelsammensætning.

Værktøjsforberedelse og lokaler

Hurtigt vaske hvidvaskningen fungerer ikke, hvis ikke forberede værelset i overensstemmelse hermed. Alle forstyrrende genstande tages ud af det, især sofaer og lænestole, hvis polstring kan være håbløst ødelagt af snavset vand, stykker af kalk og kridtstøv.

Tungt voluminøse møbler, der er vanskeligt at bære, korrekt dækket med vandtæt film og sikret med det nyeste tape. Gulvene er dækket af aviser og indpakningspapir. Lysekroner og andre belysningsarmaturer demonteres fra loftets overflade, og ledningerne er deaktiveret for at forhindre kortslutninger. Følgende tilbehør er påkrævet:

 • trappe og varmtvandsbeholder;
 • blød svamp, klude og højkvalitets vandtæt film;
 • en plastikflaske på 2 liter i låget, hvor der er huller til hurtig befugtning af overfladen;
 • beskyttelsesbriller og åndedrætsværn;
 • hovedbeklædning, gummihandsker og arbejdstøj.
Omhyggelig forberedelse af rummet gør det muligt at rense loftet hurtigt og effektivt.

På tærsklen bør der sættes en våd klud. Det vil hjælpe med at tørre snavsede sko, når de flyttes fra et rum, hvor arbejdet udføres i et rent rum.

Hvordan er det lettere at rengøre loftet?

Du kan hurtigt rense loftet ved at arbejde ordentligt med en spatel eller en metalskraber med en beholder fastgjort til den for at samle smuldrende forurening. Brugen af ​​et instrument til dette formål, kaldet kværnen, skaber meget støj og en tyk skum af fint støv.

Det er meget produktivt at vaske kalk hvidkalk med en blød svamp fugtet med vand. Reducer dannelsen af ​​snavs betydeligt ved at anvende lim eller pasta. God hjælp i de gamle avisers arbejde.

Vi arbejder først med en spatel

For det første skal du arbejde med en spatel, selvom denne proces er temmelig ineffektiv, kræver en masse fysisk indsats og danner en utrolig mængde snavs. Denne metode anvendes oftest som en forberedende fase, inden du udfører vasken med en våd metode.

Metal spatel fra loftet tørre skraber den gamle belægning. Du kan også handle med en scraper, skrue en beholder til den med en ledning, hvor snavs der falder fra loftet vil smuldre.

Rengøring af hvidkalkslibemaskine - støjende og støvet

Ved brugen af ​​møllen dannes der en stor mængde støv, så når du arbejder med dette værktøj, er det vigtigt at beskytte øjnene med specielle byggeglas, åndedrætsorganer - med en respirator af høj kvalitet. Skrabning sker til betonbasen, først med groft slibeskive, så en mindre.

Du kan rense loftet med en boremaskine eller slibemaskine med den passende børste

Dette arbejde er langt og besværligt, så ved at bruge denne metode til fjernelse af hvidvaskning er næppe berettiget, det er meget lettere at fjerne den gamle belægning med en våd vask.

Vand er effektivt mod kridt

Det er hensigtsmæssigt at vaske kalk hvidkalk ved hjælp af en blød svamp fugtet med vand, hvortil der tilsættes et særligt produkt med aktive rengøringsmidler. De svækker kalkpartiklernes adhæsion til bunden, belægningen bliver bøjelig og fjernes let med en konventionel svamp.

Flere trin i simpel vask af den gamle vandbelægning

Kalk hvidkalk vaskes i cirkulær bevægelse, så vaskes den rensede overflade med vand med tilsætning af eddike eller kobbersulfat. Denne manipulation forhindrer udviklingen af ​​patogen mikroflora og fjerner rustflader.

Lim eller pasta - arbejde uden snavs

At slippe af med hvidvaskning uden dannelse af en betydelig mængde snavs vil hjælpe billig tapetlim eller pasta. Metoden er baseret på observatørens mestere: Efter at være faldet på hvidvaskning af tapetlim begynder det at skrælle efter det tørrer.

I fravær af lim vil pasta, der brygges fra stivelse, passe. Denne eller den sammensætning anbringes på overfladen af ​​belægningen og efterlades fuldstændigt til tørring. Derefter fjernes den eksfolierede hvidvaskning let.

Gamle aviser er en god hjælper.

Uventet hjælper almindelige aviser med at gøre arbejdet med at fjerne det gamle cover. Overfladen af ​​loftet er dækket med klæbemiddelsammensætning. Den samme lim anvendes på avispapir, og det limes til loftet. Efter tørring er avisens sammensætning trukket sammen med et lag af hvidvaskemiddel, der klæber til dem.

Fabriks vasker arbejde effektivt

Sammensætninger af fabriksproduktion fungerer meget effektivt. Kalkbelægningen fjernes perfekt med en speciel løsning "Alpha 20", fremstillet i beholdere på fem liter. Afhængig af tykkelsen af ​​kalklaget opnås opløsningens arbejdskoncentration ved at blande en del af sammensætningen med ti eller hundrede dele vand.

Industrielt renere loft er overflod

En del af blandingen "Methylan" fortyndes med ti dele vand. Dette middel er pakket i halv liter beholdere. Den specielle sammensætning til fjernelse af hvidvask "Space" viser sig meget godt. Efter at have påført det, skal du bare tørre loftet med en vaskeklud.

Du kan gøre vasken selv

I mangel af fabriksfremstillede løsninger kan du selv gøre det, og de vil ikke fungere værre. Til dette formål fortyndes ammoniak i en mængde på to spiseskefulde i en spand vand, og den hjemmelavede blanding er klar til brug.

I et andet tilfælde omrøres en krukke jod godt i samme spand vand. Denne blanding fjerner let meget tykke lag af den tidligere coating.

Du kan også lave en hvidvask med dine egne hænder.

Den tredje metode indebærer opløsningen i spidsen eddike i mængden af ​​to spiseskefulde og vaskemiddel i mængden af ​​tre spiseskefulde. For at opnå en hjemmelavet sammensætning på fjerde måde opløses to spiseskefulde finplanet sæbe, blandet med 5 spiseskefulde aske, i en spand vand.

Hvordan slippe af med rustfletter på loftet

Vel fjerner rustflader på loftet med et specielt værktøj Alfa-20. Det er en koncentreret sammensætning, der omfatter syre, så brugen er meget effektiv. Det er også muligt at slippe af med rustflader på loftet ved hjælp af en svag opløsning af kobbersulfat.

Disse spor bør bekæmpes seriøst.

For at forberede ovenstående sammensætning opløses et hundrede og tredive gram kobbersulfat i en spand vand, derefter 30 gram tørringsolie, to og en halv kilogram kridt, tohundrede og fyrre gram tørlim og to hundrede og halvtreds gram sæbespåner.