Ordningen med isolering af loftet mineralsk pool i et privat hus

Minvat til isolering af loftet er et pålideligt og overkommeligt materiale, der giver dig mulighed for at skabe et behageligt mikroklima i huset. Installation af mineraluld hjælper med til at forhindre dannelse af svamp og kondens ved temperaturforskellen. Montering af mineraluld kan gøres manuelt, det eneste krav - overholdelse af tekniske forskrifter.

Udvælgelse af mineraluld ved tekniske parametre

Opvarmning af loftet i et privat hus mineralull indebærer at vælge det rigtige materiale. Svaret på spørgsmålet, hvilken mineraluld er bedre, overvejer eksperter på grundlag af egenskaber.

Isolering har to klassifikationer:

 • Mats - lav styrke. Solgt i ruller for nem transport.
 • Plader - øget styrke, to typer - stiv og halvstiv.
 • Cylindre er et specielt materiale til isolering af rørledninger.

Ifølge de anvendte råmaterialer til fremstilling af: basaltuld, glas, slagge.

Det er basalt fiber, der er blevet udbredt. Stenuld (den anden betegnelse af basaltplader) er meget holdbar og bruges til isolerende lofter og vægge udsat for store belastninger, inkl. mekanisk.

Materialet er lavet af knust og smeltet basalt som et resultat af hvilket materialet har en fibrøs struktur. Efter at fiberen er presset og opvarmet under påvirkning af høje temperaturer. Det producerer basaltuld, herunder i form af plader.

Foretrukne ydeevne og valg af pladetykkelse

Følgende fordele er karakteristiske for mineraluld:

 • let vægt;
 • fasthed;
 • brandmodstand
 • lav pris;
 • lang levetid.

Mineraluldens tykkelse er en vigtig parameter ved valg af materiale. Dette tal afhænger af loftdækningen. Det tager også højde for hvilken metode der vælges til at isolere loftet med mineraluld. Så med betonggulve vælges uld ikke mindre end 10 cm tyk. I nærværelse af et opvarmet loftsrum anvendes en varmelegeme med en tykkelse på 8 cm.

Forberedende fase før isolering af loftet med mineraluld

Korrekt isolere loftet betyder, at du skal forsigtigt forberede overfladen. Den primære opgave er at gøre loftet perfekt glat. Overfladen rengøres af gamle efterbehandling materialer. I nærvær af stød og udragende dele elimineres de med en hammer og mejsel.

På lofter i gamle lokaler diagnostiseres ofte potholes, revner og signifikante fordybninger i leddene. Forsegle dem ved hjælp af kit. Hvis overfladen har sømme mellem panelerne, bliver de ryddet og forseglet med skum. Når du planlægger at installere eller udskifte de gamle ledninger, er disse begivenheder afgørende.

Hvis der er forskelle på loftet mindre end 1 cm i niveau, udføres justeringen i 2 lag kittet. Den første er nødvendig for udkast til værker, da En flad overflade er påkrævet. Efter påføring lades opløsningen tørre i 24-48 timer. Finishing justering udføre fint stop. Derefter tørres overfladen fuldstændigt, og den behandles med sandpapir.

Følgende værktøjer kræves til installation:

 • skruetrækker;
 • nedstryger;
 • skruetrækker;
 • vand eller laser niveau;
 • styrtdykke;
 • rulle eller maling pensel;
 • en hammer;
 • konstruktion hæftemaskine;
 • kontor kniv;
 • trappestige.

Liste over forbrugsstoffer:

 • mineraluld;
 • metal hjørner;
 • skruer på træ og metal;
 • Izospan til damp- og fugtisolering;
 • kit;
 • polyurethanskum og pistol til hende;
 • konstruktion tape;
 • træ af metal eller træ;
 • paste;
 • dowel skål.

Hvis du planlægger at installere et strækloft efter isolering, vil der blive brug for yderligere værktøjer og materialer.

Typer af fastgørelsesanordninger og monteringsteknologi minvaty indendørs

Indførelse af isolering indendørs, som regel holdt i lejligheden. Fastgørelse mineraluld udføres i flere faser:

 1. Opbygningen af ​​rammen. For at gøre dette skal du installere en metal kasse til hængende loft. Metallbeklædningsprofilen har standardparametre. For en ramme af træ anvendes plader på 30 × 100 mm eller 40 × 200 mm, baseret på pladernes vægt. Det er jo jo tungere de er, jo mere massive kassen vil være. Reiki er nødt til at feste dowel med bøjler, med et trin på 55-60 cm. Denne afstand er optimal, når mineralulden lægges i pladerne.
 2. Installation af vandtætningsmateriale. Filmen skæres i strimler på 65-70 cm, dvs. lidt større end bredden af ​​intervallerne mellem lamellerne. Til fastgørelse til en træramme anvendes negle til metalskruer.
 3. Isolering kan installeres på to måder - ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine eller på en specialiseret pasta. Parallelt med dette er dampspærren installeret som det øverste lag.

Resultatet af højkvalitetsarbejde er en stabilt holdbar "kage" af tre lag uden huller mellem mineralpladerne. Gipsplader sidder på den nederste profil, som dækker isoleringen. Derefter kan du installere belysning og udsmykning, ifølge projektet.

Trin-for-trin instruktion om isolering af loftet fra loftet

Ved at lægge mineraluld fra loftet kan du skabe det nødvendige mikroklima i et privat hus og forhindre forekomst af et patogen miljø i form af en svamp.

Til dine oplysninger: Minvat er et unikt materiale til isolering, men udendørs arbejde kræver fri adgang til loftdesign.

Arbejds rækkefølgen på isolering af mineraluld lofts fra loftet:

 1. Installation af dampspærre materialer. I tilstedeværelsen af ​​lags på loftet er filmen anbragt på toppen.
 2. Hvis der ikke er lags, skal du selv gøre det. For at gøre dette skal du tage lameller fra træ eller metalprofil. Samtidig er kappen høj og tykkelsen skal være identisk med isolationens dimensioner.
 3. Plader af mineraluld er lagt mellem lagene.
 4. Når installationen er færdig, skal mineralulden i loftet være dykker med en stor hætte diameter.
 5. Vandtætningslaget er lagt ned sidst.

Trin-for-trin instruktion til installation af mineraluld:

 1. Opstilling af rammer for loftlofter. Træbjælken eller en metalprofil bruges til arbejder med gipsplader. Det anbefales at slå rammen ned på gulvene, alt efter målene i området. Monteret klar obreshetka i to faser - installation af vandret stang og fastgørende lodrette skinner. Kassen er fastgjort med negle eller skruer på træ eller metal, afhængigt af det valgte materiale.
 2. Rammernes indre rum er fyldt med termisk isolering. I et passende område af gulvet eller bordet er skåret mineraluld, i overensstemmelse med størrelsen af ​​cellerne. Til fastsættelse af isolering anbefaler eksperter lim. Det skal påføres med en malerulle eller en bred børste.
 3. Efter at mineralulden er fikset, forstærkes den med dykker af typen "paraply". Først slagtes de i midten af ​​cellen og derefter ved kanterne. Mindste antal fastgørelsesdele pr. Celle er 5 stk.
 4. Installation af dampspærre materialer. På dette stadium bruges en konstruktion hæftemaskine til at reparere filmen. Lag stablet overlappende og yderligere fastgjort med tape. Filmen skæres i glatte striber ved en let bevægelse, da bredden skal være større end afstanden mellem bjælkerne. Ellers vil det ikke være muligt at fastsætte dampspærren.
 5. Når konstruktionen er klar til termisk isolering, fastgøres den ved hjælp af metoden til lateral fiksering med et modspor eller en metalprofil.
 6. Det endelige trin er afslutningen af ​​batten med plastpaneler, gipsplader eller strækloft.

Hvis isolering anvendes i ruller, vil metoden til fastsættelse af den være forskellig. For at gøre dette, er negle pakket ind i rammen i intervaller på 10-15 cm. Tråd er viklet på de yderste. Ved installation af mineraluld skal tråden være zigzagged på følgende negle. Resultatet er et gitter, der holder isoleringen inde.

Som regel arbejder varmeisolering indefra og uden for huset i undtagelsestilfælde. Et sådant behov opstår for lokalerne med konstant vedligeholdelse af varme indeni, dvs. saunaer og bade. I nogle tilfælde installeres en dobbelt type isolering i uregelmæssigt opvarmede rum, dvs. i landhuse og landhuse.

Teknologien til isolering af loftet med mineraluld

En person er komfortabel i huset, hvor det er varmt, tørt og hyggeligt. Korrekt rejst tag er ansvarlig for manglende lækage. Komfort i huset består af interiøret, atmosfæren og fraværet af fremmed støj. Opvarmning og isolering af loftet i en privat hus mineral pool vil gøre huset til et varmt og fredeligt sted.

Mineraluld. Generelle oplysninger

Inden isolering af mineralpladens loft er det nødvendigt at vælge det rigtige materiale og studere dets egenskaber. Mineraluld har to klassifikationer.

Den første er i formularen:

Bord af sorter af mineraluld

 • måtter (ruller i ruller til transport, har lav styrke egenskaber);
 • plader (stive eller halvstive, har forøget styrke og kan f.eks. anvendes i gulvkonstruktion);
 • cylindre (specialprodukter fremstillet af mineraluld, beregnet til isolerende rørledninger).

Den anden klassificering er for råvarer, der anvendes til produktion:

Basaltfiber er den mest almindelige type isolering. Det andet navn er stenuld. Denne type uld er den mest holdbare og bruges til at isolere overflader udsat for svær belastning og mekanisk belastning. Til fremstilling af materialet knuses og smeltes basalten, hvorefter de fineste fibre opnås derfra. Fibrene presses, før de opvarmes til en høj temperatur. Basaltisolering produceret i form af stive plader.

En metode til fremstilling af glasuld svarer til basaltfiber. Som en kilde til råmaterialer anvendes et andet mineralsk kvarts. Glasfiber giver dig mulighed for at bruge til genbrudt glas. Producenter i fremstillingen af ​​glas anvendt i kampen, kan mængden nå op til 80% af de samlede råmaterialer til produktion. Glasuld er tilgængelig i form af måtter, stive og halvstive plader.

Den sidste type mineraluld er slaggemateriale. Slaget er lavet af industriaffald. Følgende typer slagger anvendes som råmaterialer:

 • domæne;
 • kuppel;
 • arne;
 • ikke-jernholdig metallurgi slagge.

Denne type råmateriale har en lav pris, men miljøvenlighed efterlader meget at ønske.

Isolering af mineraluld loften er bedst udført:

 • hårde basaltplader til isolering ovenfra (uden for stuen, fra loftet);
 • måtter, der har en lille vægt for isolering nedenunder (fra siden af ​​rummet).

Fordele og ulemper ved mineraluld

Mineraluldsisolator til opvarmning i et privat hus har følgende fordele:

 • Højt termisk isolering (for at sikre termisk beskyttelse, er et tilstrækkeligt tyndt lag af materiale nødvendigt);
 • god lydisolering egenskaber;
 • brandsikkerhed og brandsikkerhed;
 • Materialet ændrer ikke form, når omgivelsestemperaturen ændres;
 • modstand mod mikroorganismer, skimmel og svampe;
 • modstand mod aggressive medier
 • styrke for nogle mærker.

Termisk beskyttelse af loftet på mineralpoolen har ulemperne:

 • tilstrækkelig stor vægt af materialet (sammenlignet med polystyren), dette er især vigtigt ved isolering af loftet i et privat hus nedenunder (fra siden af ​​rummet);
 • vanskeligheden ved at arbejde med materialet på grund af behovet for at anvende yderligere beskyttelsesmidler
 • Mineraluldens evne til at absorbere fugt, samtidig med at isoleringsegenskaberne reduceres.

forebyggelse af ulykker

Når man arbejder med en mineraluldsisolator i et privat hus, er det nødvendigt at tage hensyn til egenskaberne i sin struktur. Materialet er lavet af de mindste fibre, der kan adskilles og komme ind i menneskekroppen. For at forhindre skade på arbejdstagere og lejere i huset skal man være opmærksom på følgende punkter:

 • handsker, masker og tøj til arbejdstagere for at forhindre, at fibre kommer ud af huden og lungerne;
 • forhindrer luftstrømmenes kontakt med at komme ind i ventilationssystemet med isoleringens overflade for at undgå fare for beboere.

Isoleringsteknologi

Opvarmning af loftet med mineraluld kan gøres på to måder. Valg af metode afhænger af typen af ​​isoleret gulv. For interfloor, hvilken side at udføre aktiviteter, er ikke signifikant. Det er bedre at opvarme loftsgulvet fra siden af ​​kold luft (udenfor). Dette er en mere kompetent løsning ud fra varmekonstruktion. Isolering af loftsbunden indefra har følgende ulemper:

 • reducere højden af ​​rummet
 • Kun rummet er beskyttet mod kulde, gulvkonstruktionen udsættes for lave temperaturer;
 • kondensering kan forekomme i det indre af loftet;
 • vanskeligheden med at udføre arbejde på isolering i et privat hus, da de skal udføres i høj højde med hovedet forhøjet i lang tid.
Ordningen med isolering loftet gulv udenfor

Opvarmning af overlappende loft fra toppen (udenfor) bør udføres i overensstemmelse med følgende procedure for lægematerialer:

 • overlapper;
 • damp barrierelag;
 • isoleringslag;
 • vandtæt lag;
 • armeret betonplade.

I dette tilfælde gælder kun hårde typer mineraluld. Det er ikke tilladt at bruge materialet i ruller, da det deformeres, når man går på gulvet på loftet.

Ordningen med isolering af loftet med mineraluld

Når der udføres aktiviteter til varmeisolering af loftet i huset indefra i rummet, varierer arrangementet af lag (fra bund til top):

 • hovednavn;
 • dampbarriere;
 • isolering;
 • overlapper;
 • imprægnering.

Til disse formål må du ikke bruge tung mineraluld, som ved isolering udenfor. Det er bedre at købe mineraluldmåtter med en lavere densitet.

Opvarmning af loftet på interfloor overlapning udføres såvel som til loftet på øverste etage. Forskellen ligger i tykkelsen af ​​laget af isolerende materiale.

For at varmeisoleringen skal være effektiv, skal du vælge materialets rigtige tykkelse. For mineraluld i de fleste klimatiske regioner i landet er det nok at lægge et lag 10-15 cm tykt (til lydisolering 3-5 cm).

For at udføre en komplet beregning skal du gøre dig fortrolig med JV "Termisk beskyttelse af bygninger" og udføre beregninger manuelt. Du kan også bruge det specielle program "Teremok", som også en ikke-specialist kan håndtere.

Korrekt isolering af loftet ved brug af mineraluld kan eliminere problemerne med det indendørs mikroklima og det høje støjniveau. Samtidig er det vigtigt at huske, at mineraluld er bange for fugt, det er umuligt at forsømme vand- og dampisolering.

Termisk isolering af mineraluldstaket - en behagelig temperatur i huset er garanteret!

Termisk isolering af loftoverfladen med mineraluld gør hjemmet varmere, og reducerer også risikoen for skimmel og meldug i loftet.

Komforten i ethvert hjem afhænger af, hvor behagelig det er i hjemmet, tørt og varmt. Korrekt udstyret tag forhindrer kold luft i at komme ind i rummet. Samtidig er det i nogle tilfælde nødvendigt at opvarme loftet. Dette er især vigtigt for private huse med en kold loftsrum. Termisk isolering af loftoverflader i sådanne boliger er længe blevet lavet ved hjælp af mineraluld. Dette materiale er kendetegnet ved følgende fordele:

 1. 1. Modstand mod aggressive miljøer, virkningerne af svampe og mikroorganismer.
 2. 2. Høj effektivitet af termisk beskyttelse (høj kvalitet isolering af loftet af mineralulden opnås med en relativt lille tykkelse af materialet).
 3. 3. Tilstrækkelig styrke af isolatoren.
 4. 4. Uændret form for mineraluld med temperaturudsving.
 5. 5. Fremragende støjisoleringspotentiale.
 6. 6. Brandsikkerhed, brandhæmmende.

Mineraluld har høj termisk ydeevne

Ulempen ved mineraluld er sædvanligvis sin tendens til at absorbere fugt, hvilket reducerer materialets varmeafskærmningsegenskaber, en vis mængde installationstid på grund af den store isolationsmasse. Det største problem er installationen af ​​mineraluld fra boligkvarteret. I sådanne tilfælde kan materialet let fastsættes. Men fra siden af ​​et koldt loft er ullen lagt uden alvorlige vanskeligheder.

Vigtigt punkt! Det er nødvendigt at lægge den beskrevne varmeisolator under hensyntagen til egenskaberne af dens struktur. Minwatu er lavet af små fibre. De kan bryde væk fra et stykke materiale og falde på menneskekroppen såvel som trænge ind i hans åndedrætsorganer. Dette bør undgås ved at udføre alt installationsarbejde i overall, maske og vanter. Det er forbudt at lægge materiale af interesse for os uden brug af dette beskyttelsesudstyr.

Den beskrevne isolering er lavet i forskellige former. Det sælges i form af halvstive eller stive plader, nemme at bruge måtter og specielle cylindre. Pladeprodukter er kendetegnet ved høje styrkeegenskaber. Af denne grund bruges de ofte til gulvisolering. Mats er mindre holdbare, men deres installation forårsager et minimum af problemer for den selvlærte mester. Produkter i cylindre er designet til termisk beskyttelse af rørledninger.

Ved planlægning af isolering af mineraluldsloftet bør man også tage højde for den anvendte type varmeisolator. Vata er lavet af forskellige råvarer. På dette grundlag er det opdelt i:

Slaget uld bruges sjældent i hverdagen. Den er lavet af åbenhaard, blastovn og anden slagg, der bestemmer sin lave miljøvenlighed. Men basalt- og glasprodukter er bredt fordelt. Den førstnævnte fremstilles sædvanligvis i form af plader med et højt stivhedsindeks. Glasuld er lavet i form af måtter. Du kan møde hende i form af halvstive plader.

Opvarmning af loftet kan være internt, eksternt, kombineret.

Mere om dette vil vi nedenfor beskrive og beskrive hver enkelt isoleringsmetode. Men før det giver vi et råd. Ved hjælp af hårde basaltprodukter er det bedst at isolere loftet fra loftet (det vil sige ovenfra). Og måtter bruges oftest inde i huset. De har en mindre masse, hvorfor processen med installation og fastgørelse er forenklet.

Denne teknik anbefales til private huse med kolde loftsrum. Opvarmning af loftet på et privat hus med mineraluld fra loftet er som følger:

 1. 1. Læg asfalten (billig og effektiv dampspærre) på loftet på loftet. Materialet skal dække alt ledigt plads. I dette tilfælde er hullerne mellem de enkelte bånd af glassin uacceptable. Segmenterne på dampspærren skal lægges overlappende (8-10 cm), limning af leddene med konstruktionsbånd eller med almindeligt tape.
 2. 2. Tænd kasserens overlapning. Et sådant design er lavet af plader med en sektion på 3-4x10-20 cm. Bredden af ​​produkterne bestemmes ved hvilket lag isolering planlægges at blive lagt. Det er vigtigt! Ved ekstern varmeisolering i de fleste tilfælde er mineralulden monteret i et lag på 10-20 cm. Tag afstanden mellem pladerne inden for 0,5-0,6 m. Fastgør kappeelementerne med selvlukkende skruer eller negle af passende længde.
 3. 3. Placer isoleringen mellem den skræddersyede ramme. Her er det nødvendigt at sikre, at der ikke er huller mellem mineralulden og kappebjælkerne.

Isolering lettere at lægge på loftet

Hvis du bruger almindelig mineraluld, skal du dække det med et vandtætlag (tagmateriale, andet materiale). Produkterne lægges overlappede, tapet med tape, der desuden er fastgjort med tynde træplader. Hvis du har købt mineraluld, som har et folielag på ydersiden, er der ikke behov for yderligere vandtætning af isoleringen.

Det sidste trin er installationen af ​​en strandpromenade på en mineraluld og en vandtætningsenhed. Dette design kan laves af OSB, spånplader, almindelige træplader. Nogle eksperter anbefaler inden installation af mineraluld til at lægge et fem centimeter lag skum. I dette tilfælde kan du opnå maksimal beskyttelse af loftet fra damp.

Indførelse af isolering fra indersiden til loftet anbefales til lejligheder i højhuse og til private huse i 2-3 etager. Teknologien til installation af mineraluld vil være omtrent den samme som ved ekstern isolering, men med nogle funktioner. Først laves en kasse på loftfladen af ​​brædderne i det tidligere specificerede afsnit. I stedet for træplader kan du montere en metalprofil. Til loftet er fastgjort med skruer.

Derefter skæres strimler med en bredde på 0,6-0,7 m fra måttene, placer dem mellem rammedele og fastgør isoleringen på klæbens forbelastede overflade. Det er tilladt at fastsætte mineralulden med hæfteklammer ved hjælp af en byggemateriale. Vælg en mere bekvem løsning. Den installerede varmeisolering kræver dampbeskyttelse. Det er normalt lavet af den tidligere nævnte glasin. På mineraluld er dampspærren fastgjort med en hæftemaskine.

For at lægge mineraluld på loftet indefra, skal du også montere en kasse

Den endelige fastgørelse af den varme-dampbeskyttende konstruktion skal ske med skruer, hvis profilen er lavet af metal eller med skranker, når lathing var lavet af plader. Ved denne operation er den indre isolering forbi. Du kan håndtere den endelige overfladefinish, installere et strækloft, plastpaneler, gipsplader eller andre former for plettering.

Den kombinerede ordning med isolering af loftoverfladen indebærer lægning af mineraluld og loftside og indendørs. Denne teknik anvendes sjældent i boligbyggeri. Det er nødvendigt for bygninger, hvor der er behov for at opretholde luftens høje temperatur (saunaer, bade) i lang tid.

For at gøre isolering af loftoverfladen med mineraluld så kvalitativt og kompetent som muligt skal der tages hensyn til flere nyttige anbefalinger:

 1. 1. Fastgørelsen af ​​slangen fra metalprofiler skal udføres med selvskærende skruer af hærdet stål. De garanterer pålidelig fiksering af varmeisolering.
 2. 2. Tryk ikke på eller stempel mineralulden under installationen. Sådanne handlinger reducerer materialets varmeafskærmningsevne væsentligt.
 3. 3. Hvis kassernes bredde er mindre end tykkelsen af ​​det varmeisolerende materiale, skal du lægge yderligere træblokke på hovedbrættet.
 4. 4. Efter installation af metalprofilen og fastsættelse af mineralulden skal du sørge for at blæse alle hjørner på loftoverfladen med skum. Dette eliminerer risikoen for, at kold luft kommer ind i loftet.

Lad dit hjem være varmt og behageligt!

Metoder til termisk isolering af loftet med mineraluld

Loftet spiller rollen som ikke kun opdelingselementet mellem gulvene, men har også en opvarmning og lydisoleringsfunktion. For at forbedre disse vigtige kvaliteter er loftet isoleret. Til isolering af loftet ved hjælp af forskellige materialer og værktøjer: polyethylen skum, udvidet ler, mineraluld, skum. Men den vigtigste og mest populære metode er isolering af loftet med mineraluld, som har det maksimale sæt positive egenskaber. Det er en tekstilfiber, færdiggjort i form af blokke eller ruller. Men den bedste ydeevne har uld, som er lavet i form af en plade.

Minwatu er let at montere på loftoverfladen, det har også fremragende lydisoleringsfunktioner.

Mineraluld er et naturmateriale, det fremstilles ved at blande højovne slagge, gabb-basalt klipper, glasbrud med kvartssand i en centrifuge og smelte alt dette i en ovn ved en temperatur på en og en halv tusind grader. På grund af luftstrømens påvirkning er materialet formet fiber. Længden af ​​den enkelte villi kan variere alt efter fremstillingsmaterialet. Bindemidler tilføjes til det for at forme det. Derefter dannes plader eller måtter fra fibrene og sendes til størkning. Det resulterende materiale har egenskaberne af en sten.

Fremragende varmeisoleringsegenskaber af mineraluld giver luft. Fibrene i dette materiale ligger på en sådan måde, at der mellem dem er mange luftgab.

Typer af mineraluld

Mineraluld er af tre typer:

Ofte vælger basalt eller glasuld. Sidstnævnte er populær på grund af dets lave omkostninger, og den første har den bedste ydeevne.

Glasuld er lavet af knust glas eller kvartssand, det består af de mindste nåle af glas. Derfor bliver det i stigende grad erstattet af andre materialer under indretningen. Og glasuld anvendes hovedsagelig i færdiggørelsen af ​​bygningens facader.

Basaltuld er dyrere og er lavet af vulkansk rockbasalt. Det betragtes som det bedste isoleringsmateriale til loftet inden for ethvert rum.

Minvat afviger i densitet, som bestemmer dets isolerende egenskaber. For at isolere loftet er tilstrækkelig tæthed fra 30 til 60 kg / m³. Hvis loftet er isoleret fra siden af ​​loftet og fra det skal oprette en stue, så skal du bruge en varmelegeme med større densitet.

Ideel til isolering af loftfoliepladerne. De bevarer ikke kun varme, men afspejler også infrarød stråling.

For at være sikker på kvaliteten af ​​materialet og dets isolerende evne, bør du vælge produkter af kendte producenter.

Fordelene ved mineraluld

Minwat har mange fordele som følge af, at den er så populær på markedet:

 • lav varmeledningsevne i sammenligning med andre materialer;
 • let vægt sikrer nem montering af materialet på loftet;
 • luftledning, på grund af hvilken bomuldsuld aktivt anvendes til opvarmning af træhuse;
 • Ved brænding udsender materialet ikke giftige giftstoffer, der er sundhedsskadelige;
 • moderne kvalitet mineraluld er ikke bange for vand;
 • vokser ikke mugne;
 • har lang levetid
 • har miljøvenlighed og sikkerhed, som gør det muligt at bruge det til opvarmning selv i børnenes værelser.

Hvordan man arbejder med mineraluld

Dette materiale har ulempen ved støvning, især glasuld. Når man arbejder med mineraluld, falder de fine partikler på kroppen, i øjnene og i lungerne. Særligt farlige glaselementer, der udgør glasulden. I modsætning til basaltstøv forbliver de længe i lungerne og fremkalder sygdomsudviklingen.

Derfor er det muligt kun at opvarme loftet af mineralulden i en tæt knæet jakkesæt, i åndedrætsværn, briller og handsker. I slutningen af ​​arbejdet skal man tage et brusebad, men under ingen omstændigheder må man ikke gnide huden med en vaskeklud, for ikke at drive støv ind i huden. Dragten skal smides væk eller vaskes. Det er praktisk i dette tilfælde at bruge engangs maling overall.

Måder at lægge mineraluld på loftet

Der er tre måder at isolere loftet med mineraluld på:

Før isolering af loftet er der ingen særlige manipulationer nødvendige for at forberede overfladen til lægning af mineraluld. Det er nok at rense de smuldrende elementer med en spatel, prale loftet og behandle det med et antiseptisk middel.

I henhold til armaturernes placering skal alle ledninger fjernes og isoleres med elektrisk tape.

Intern isolering

Først skal du forberede kappen, der holder varmeisolatoren. Den er lavet af metalprofil eller brædder. Kassen er et netværk med celler omkring 50 cm. Isolering er placeret i den, så der ikke er huller. Når loftet er isoleret med mineraluld i plader, placeres de så tæt som muligt på hinanden.

Mellem isoleringen og overfladen af ​​loftet ligger et lag af vandtætning. Ofte spiller dens rolle af polyethylenfilm. For at forhindre kondensat i at komme ind i mineralulden udenfor, er det dækket af en dampspærrefilm.

Til fastgørelse af mineraluld til loftet brug en hæftemaskine, lim eller negle. Laying bør gøres omhyggeligt uden at knuse og ramming materiale.

Ekstern isolering

Isolering af loftet mineraluld udenfor udføres i tilfælde, hvor der er for lille plads til isolering indeni.

Nogle at øge isoleringseffekten af ​​ekstra stakplader af skum. Denne løsning øger varmeisoleringen og forbedrer også dampbarriereffekten.

Hvis isoleringen er lavet fra loftet, og der skal være en bolig, så ligger lags placeret på gulvet, som vil danne basis for fremtidens gulv. Og alle lag af isolering med vandtætning stak mellem dem.

Som med den indre isolering kræver den ydre anordningen af ​​beklædningen. Et vandtæt lag er placeret på gulvet, og mineraluld er placeret på den. Hvis der leveres et ekstra lag skum, skal du først lægge det på vandtætningsfilmen. Og over det er mineraluld. Der bør ikke være nogen kløft mellem lags og isolering.

Dernæst dækker alle dampspærrefilm. Hvis du bruger foliemateriale, er der ikke behov for dampspærre. Lay det skal være sådan, at den reflekterende del var udenfor.

Leddene i filmens hydro- og dampspærre er forbundet med tape.

Kombineret varmeisolering

Denne type isolering giver mulighed for samtidig lægning af mineraluld udenfor og indendørs. Denne metode til isolering bruges oftest i saunaer, bade og andre steder, hvor det er nødvendigt at holde varmen i lang tid.

Tips til opvarmning af loftet mineraluld

Opvarmning af loftet i et privat hus med en lille højde er bedre at udføre den eksterne vej. I en lejlighedsbygning skal du isolere loftet indefra, hvis du ikke bor på øverste etage. I så fald vil den ophængte struktur af PVC-paneler bidrage til at give det et mere æstetisk udseende.

Hvis du vil have isolering til at optage så lidt plads som muligt, men bevare deres isolerende egenskaber, skal du vælge plader med en mindre tykkelse med et folielag. Det afspejler den udgående varme tilbage i rummet.

Hvis dit hus har en uopvarmet loftsrum eller et betonggulv, vil et lag på ca. 12 cm være nok til at varme huset, hvis loftet opvarmes, vil der være tilstrækkelig plade og op til 10 cm. Et vigtigt kriterium for at vælge tykkelsen af ​​mineralulden er materialetætheden: det er højere, så den tyndere plade er nødvendig.

Hvordan lægge mineralulden i loftet

Opvarmning af loftet mineraluld i huset med egne hænder: tip

 1. Fjern alt skraldespanden fra loftet.
 2. Værker begynder i det fjerne hjørne af loftet;
 3. Den krævede mængde isolering skal udarbejdes på forhånd;
 4. Under lægning bør mineraluld betale for uregelmæssigheder og fremspring. Alle udragende genstande er pakket med isolering;
 5. Alle de dannede huller opvarmes med et ekstra lag mineraluld.

Med passende isolering af loftet i mineralvandshuset bliver loftet et ekstra rum, der kan bruges om vinteren. Attic genopbygget under kontoret, kreative værksted eller hvileværelse.

Beskyttelse og isolering af mineralbadet

Beskyt mod udkast ikke kun private hjem, men også alle beboelsesejendomme. Ved hjælp af mineraluld kan du varme loftsloftet og udføre højkvalitetsisolering af badet.

Bad vil altid besøge det om vinteren. Derfor er det nødvendigt at udføre højkvalitets isolering af dette rum.

Nedenfor overvejer vi mere detaljeret, hvordan man isolerer badets loft ved hjælp af mineraluld.

Murstenbadet opvarmes som følger:

 1. det er nødvendigt at fastsætte særlige beslag på væggen;
 2. læg mineralulden mellem parenteserne med ringe indsats;
 3. luk alle led med speciel lim;
 4. udefra skal mineralulden beskyttes mod fugt med et specielt isolerende materiale;
 5. Fix bjælkerne på beslagene for at skabe en stærk ramme, der holder mineralulden.

Lag af mineraluld skal gøres tykkere med halvdelen af ​​væggene.

Fordele og ulemper ved mineraluld

Forskellige varmeapparater har deres egne fordele og ulemper. Minvat er ingen undtagelse.

Fordelene er:

 • Komfortabel temperatur på værelset;
 • Nem gør-det-selv installation;
 • Lav pris;
 • Miljøvenligt materiale;
 • God lydisolering;
 • Optager ikke fugt.

Ved fastgørelse af mineralulden i loftet er det værd at huske på minuserne af dette isoleringsmateriale:

 • lav styrke;
 • brug med ekstra isoleringsmaterialer.

Korrekt isolering af loftet mineraluld

Ved isolering af loftet skal du vide klare sikkerhedsregler for arbejde med isolering.

Alt byggeri på isolering af et landhus bør være anderledes sikkerhed. Minvat udsender ikke skadelige stoffer.

Når du bruger glasuld, kan glasfiberpartikler komme ind i tøjet. Også partikler af mineraluld kan trænge ind i øjnene og lungerne. Derfor er det nødvendigt at arbejde med mineraluld i specielle beskyttelsesbeklædning.

Plader af mineraluld med høj densitet lægges på det første lag. På grund af dette vil der være en glattere overflade. På toppen af ​​mineralulden er et specielt isolerende materiale fastgjort. Og det vil beskytte isoleringen mod fugt.

Når du udfører alle ovenstående anbefalinger, kan du gøre alt installationsarbejdet med egne hænder. Velegnet isolering vil gøre dit hjem varmt og behageligt, selv i kold vintertid.

Termisk isolering af mineralloftet: en faseteknologi til et privat hus og lejlighed

Det skal bemærkes, at dette problem opstår både hos ejere af private huse og i beboere i typiske højhuse (især hvis din lejlighed er på sidste etage). Derfor vil vi i denne artikel overveje teknologien om isolering af mineraluld i begge tilfælde.

Mineraluld

Advarsel! Med en stor temperaturforskel inde i og uden for rummet, når loftet ikke er isoleret, kan der ses kondensat på det. Han til gengæld øger fugtigheden, hvilket fører til udseendet af skimmel og meldug og som følge heraf fremskyndet ødelæggelse af loftet.

Hvorfor valget faldt på mineraluld

Minvata i plader

At vælge isolering til en boligbyggeri skal først og fremmest styres af, at den var holdbar, miljøvenlig og brandhæmmende. Mineraluld (for eksempel Rockwool-isolering) opfylder alle disse krav mest og er derfor ideel til opvarmning af loggier, gulve, vægge og lofter.

Nedenfor er de vigtigste fordele:

 • Minvata er et miljøvenligt materiale, der ikke udsender nogen skadelige stoffer;
 • har fremragende brandmodstand
 • hun har fremragende varme- og lydisoleringsegenskaber;
 • det er ikke underkastet råtning;
 • gnavere og insekter starter ikke der;
 • Minvat - billig isolering. Prisen på dette isoleringsmateriale er meget attraktivt, hvilket gør det overkommeligt for alle kategorier af borgere.

Ulemperne består naturligvis også. Det væsentligste af disse er, at mineraluld absorberer meget fugt. Og hvis isoleringen bliver våd, vil den miste de grundlæggende kvaliteter.

Derfor afhænger det hele af den korrekte installation. Få mennesker ved, at hvis de ukorrekt nedlægges et år, mister mineralulden ca. 40% af dens varmeisoleringsegenskaber.

isolering Rockwool), og derfor ideel til isolering loggia, gulve, vægge og lofter.

Nedenfor er de vigtigste fordele:

 • Minvata er et miljøvenligt materiale, der ikke udsender nogen skadelige stoffer;
 • har fremragende brandmodstand
 • hun har fremragende varme- og lydisoleringsegenskaber;
 • det er ikke underkastet råtning;
 • gnavere og insekter starter ikke der;
 • Minvat - billig isolering. Prisen på dette isoleringsmateriale er meget attraktivt, hvilket gør det overkommeligt for alle kategorier af borgere.

Ulemperne består naturligvis også. Det væsentligste af disse er, at mineraluld absorberer meget fugt. Og hvis isoleringen bliver våd, vil den miste de grundlæggende kvaliteter.

Derfor afhænger det hele af den korrekte installation. Få mennesker ved, at hvis de ukorrekt nedlægges et år, mister mineralulden ca. 40% af dens varmeisoleringsegenskaber.

Efter udpakning vil mineralisoleringen genskabe sin volumetriske form.

Tip! Bevæbnet med en enhed som et termisk billede, kan du nemt afgøre, om isoleringen er korrekt lavet, eller hvis mineralulden ikke har aftaget. Hvis det stadig taber sine egenskaber, vises alle tab på enheden i rødt.

Med hensyn til den krævede tykkelse af mineralisolering varierer det for lejligheder og private huse. For loftet i et privat hus skal et lag mineraluld være mindst 15 cm. En fem centimeter varmeisolator, men med højere densitet, vil være tilstrækkelig til lejligheder.

Loftisoleringsteknologi

Legge mineraluld i et træhus

Sådan isoleres loftet med mineraluld? Når alt kommer til alt, afhænger resultatet af et kompetent udført arbejde: vil det være varmt i dit hus i koldt vejr, når du ikke engang vil gå udenfor, eller ej.

Loftet i dit hus - den interne metode til isolering

Hvis du planlægger at isolere med egne hænder loftoverfladen i et privat hus indefra, så er det mere rationelt at købe mineraluld i form af plader. I kombination med metalramme og gipspladerforing vil der være en uoverstigelig barriere for varmen, der undslipper gennem loftet.

Alt arbejde på isolering er opdelt i følgende faser:

 • Lags vandtætning. Til dette formål er en speciel vandtætningsfilm, glasin og andre isolerende materialer velegnede.
 • Byg rammen. Hvordan det bliver, metal eller træ - du bestemmer dig. Rammen er monteret og fastgjort med en stans og dowel-negle.
 • Lægge mineralisolering På dette stadium limes mineralulden til loftet. For at gøre dette bedre lim til fliser (det er han der giver øjeblikkelig vedhæftning af loftoverfladen og isoleringsmaterialet). Om nødvendigt passer det andet lag mineraluld.
 • På dette stadium lægges et vandtætningsmateriale over den allerede limede isolering.
 • Nu kan du skære det hele med et gulv af brædder eller gips.

Tip! Selvskærende skruer af hærdet stål er ideelle til plettering, fordi de har høj styrke og er i stand til at modstå store belastninger.

På billedet foretrak husets ejere en træramme i kombination med mineraluld og gipsvæg.

Det er vigtigt! Tryk ikke under min påskyndelse på minwata. Egenskaben ved at bevare varmen i en mineralisolator er netop det faktum, at luftbobler gemt inde i det forhindrer varmeoverførsel mellem værelserne og loftsrummet.

Loftet i dit hus - isolering udenfor

Sekvensen af ​​lag til ekstern isolering

Opvarmning af et landhus begyndte at forlade flere og flere penge, men er det stadig koldt om efteråret og vinteren? Vi er nødt til at varme loftet! Hvis der allerede er lavet en moderne reparation af høj kvalitet i værelset, vil det være besværligt og dyrt at gøre isolering indefra - du skal demontere et nyt loft, isolere det og derefter reparere det. Enig, det er ikke meget rationelt og ikke rentabelt.

Kun en vej ud - at isolere loftet. Hvordan er isoleringen af ​​loftet i et træhus udenfor?

Vores instruktioner hjælper dig med at gøre dette:

 • Loftrummet ryddes af unødvendige ting og snavs.
 • På loftet er en dampspærre lagt på loftet (glassin eller noget dampspærre materiale). Dens led er limet med et specialtape.
 • Dette efterfølges af Minwat. Hvordan laver man isolering i denne sag? Alt er meget simpelt: en rulle mineraluld er lagt oven på dampspærren mellem træbjælkerne. Det er kun nødvendigt at sikre, at der ikke er huller mellem bjælkerne og mineralvandet. Isoleringen vil tage sin endelige størrelse ca. 15 minutter efter installationen.

Det er vigtigt! Hvis det termiske isoleringslag viste sig over bjælkerne, så blev yderligere stænger spidset på dem med henblik på isolationslagets højde.

Processen med at lægge mineraluld

Tip! Hvis mineralulden er lagt i to lag, bliver loftet meget varmere. I dette tilfælde ligner metoden til lægning af mineraluld den måde at lægge mursten på. Det øverste lag dækker leddene i det nedre lag.

 • Der er ikke noget lag mineraluld på toppen. Du kan dog udvide brædderne for at kunne bevæge dig rundt i rummet eller montere en enkel gulvbelægning.

Pænt lagt loftsplader

Varmeisolering af loftet i lejligheden

Metalramme + Mineralisolering

I "width =" 640 "allowfullscreen =" "frameborder =" 0 ">

Så vi regnede med, hvordan man varmede loftet mineraluld i et landhus og lejlighed. I tilfælde af privat ejendom er præference naturligvis bedre givet til den eksterne metode, da den er meget enklere og billigere. Efter isolering af loftet vil du straks mærke til ændringerne - varmen vil blive bevaret og gøre atmosfæren i huset mere behagelig end det var før.

Endelig vil jeg gerne minde om, at isolering af boliger skal være miljøvenlige og brandsikre materialer. Hvis der opstår en brand, går luften op, derfor skal isolationen ikke brænde og udsende skadelige stoffer. Generelt er isolering af loftet med mineraluld ideel. Minvat opfylder alle krav til brandsikkerhed og miljøvenlighed (læs andre artikler om emnet "Sådan isoleres loftet i et privat hus").

I den præsenterede video i denne artikel finder du yderligere oplysninger om dette emne. Og hvis du er interesseret i andre spørgsmål om forbedring af hjemmet (for eksempel isolering af plastikvinduer), så vil du helt sikkert finde svarene på dem på vores byggeportal!

Instruktioner til isolering af loftet i et privat hus i mineralpoolen: 5 etaper

Mineraluld anvendes i vid udstrækning som varmeapparat til huse. I huset er det ofte et spørgsmål om tagisolering: Jeg ønsker at arrangere et loft eller bare holde varmen i huset. Oftest bruges mineraluld som varmelegeme, men det er værd at huske, at det er egnet til brug i boliger med højt til loftet, ellers kan loftet vise sig at være for lavt. Men om alt i orden, i dag vil vi tale om typer af mineraluld, vælge det bedste og fortælle dig, hvordan man korrekt opvarmer loftet.

Opvarmning af loftet med mineraluld

Sådan isoleres loftet i et privat hus? Den bedste løsning er naturligvis mineraluld.

Følgende fordele ved denne type isolering til loftet i huset kan nævnes:

 • Lav varmeledningsevne;
 • God lydisolering;
 • Øget brandmodstand
 • Rigtig lav pris;
 • holdbarhed;
 • Nem installation.

Mineraluld har dog nogle ulemper, det vigtigste er den absolutte mangel på modstandsdygtighed mod fugt. Når der kommer i kontakt med vand, bliver mineraluld hurtigt våd og deformerer, mister sin funktion. Også for ulempen kan det betragtes som en tilstrækkelig stor tykkelse af dette materiale, så det er bedst at bruge det til boliger med højt til loftet. Under udvælgelsen af ​​mineraluld til isolering af loftet skal du omhyggeligt overveje egenskaberne for at opnå et ægte højkvalitets materiale.

Den bedste løsning til isolering af lofter er mineraluld

Mineraluld har følgende egenskaber:

 1. Densitet. Denne kvalitet kan virkelig kaldes den vigtigste, den viser den tilladte belastning for mineralulden.
 2. Termisk ledningsevne. Vælg materialet med det laveste indeks - det vil sige med den bedste varmeisolering.
 3. Størrelse. Der er mange forskellige typer mineraluld, der er ruller, fliser og måtter. Vælg, hvad du synes er bedst egnet til arbejde.
 4. Tykkelse. Afhængig af tykkelsen varierer mineraluldens modstandsdygtighed mod lave temperaturer. Et tykt lag angiver, at materialet bevarer varme godt, vælg uld med en tykkelse på mindst 3 cm.

Den mest hensigtsmæssige er mineraluld, lavet i form af fliser, den har bedre elasticitet, og det er også meget nemt at fastgøre.

Sådan repareres mineralulden i loftet

Før du lægger mineraluld i loftet, er det nødvendigt at forberede alle værktøjer og materialer på forhånd, hvilket vil forbedre arbejdshastigheden betydeligt.

Så for at installere isolering på loftet brug for følgende materialer og værktøjer:

 • Mineraluld;
 • Polyethylen film;
 • fugemasse;
 • Træ lameller eller barer;
 • dyvler;
 • Ler;
 • bore;
 • Kniven.

Ved isolering er det muligt at udføre to typer isolering: udefra og indvendigt. Intern opvarmning vil tage dig mere styrke og vil koste mere, og vil også gøre loftet lidt lavere, vælg denne metode til et hus med højt til loftet.

Forbered visse værktøjer og materialer, inden du lægger mineraluld i loftet.

Opvarmning indefra foregår i flere faser:

 1. Først installeres vandtætningen, til denne brug polyethylen.
 2. Det andet trin er at skabe en ramme, den kan laves ved hjælp af træbjælker eller metalprofil. Rammen er fastgjort langs loftets omkreds med hjælp af dowels.
 3. Derefter skal du vedhæfte isoleringen til loftet, du kan gøre dette med en speciel lim, der påføres isoleringen og presses mod loftet.
 4. Lad limen tørre, først efter fuldstændig tørring, fastgør pladerne af mineraluld med dykker.
 5. Et andet lag af vandtætning sættes oven på mineralulden, den sidste fase er skabelsen af ​​et gulv af træ eller gipsvæg.

Minvata for loftet: Hvilket er bedre

Hvilken mineraluld er bedst for at gøre loftet opvarmning? Hvilken bomuld skal du vælge? Først og fremmest skal du være opmærksom på hvilket materiale produktet er fremstillet af. Mineraluld er lavet af sten eller glas, og kvaliteten af ​​mineraluld varierer afhængigt af det anvendte materiale.

Glasuld, som navnet antyder, er lavet af glas, under fremstillingen smeltes sand fra glas, hvilket resulterer i, at materialet får en lysegul farve.

I et træhus er det tilrådeligt at bruge glasuld til at isolere loftet og gulvet.

Mineraluld til loftet er af flere typer: glasuld, stenuld og økould

Glasuld har følgende fordele:

 • Den lethed;
 • God elasticitet;
 • Høj brandmodstand.

Vær også opmærksom på oprindelseslandet. Tysk glasuld er let at varme på værelset, generelt opmærksom på de tyske virksomheders mineraluld - i Tyskland, et af de højeste kvalitetsisoleringsmaterialer. Der er også stenuld, den har flere ulemper, men har også en bred fordeling. Denne type uld anvendes til isolerende lofter og som isolerende materiale har stenuld en lang levetid. Der er også økologi, der er lavet af cellulose og er også et isolerende materiale med en lysegrå farve.

Ecowool opvarmede også lofter, fordi det er ret rentabelt og behageligt materiale. Oftest bruges den i stedet for gipsvæg og installeres i slutningen af ​​isoleringsarbejdet.

Hvordan man lægger isolering på loftet: trin for trin instruktioner

Så vi opvarmer det indre af mineralvandet i et privat hus med egne hænder.

Sekvensen af ​​handlinger ved isolering i loftet er som følger:

 • Den første er et diagram over afstande mellem loftets bjælker;
 • Dernæst udformes bredden af ​​mineralulden, vi måler isoleringen langs loftsbredden med en lille overlapning;
 • Isolering er lagt mellem bjælkerne, sørg for at den ikke falder ud;
 • Isolér materialet tæt mellem spærrene;
 • Derefter skal du forsigtigt forsegle isoleringen for at forhindre kulde og udkast;
 • Fix materialet med dowels;
 • Det er også nødvendigt at lægge og reparere pladerne af varmeisolering, fylde hullerne med skum;
 • Forbered loftet med isolering til fastgørelse af gipsvægge;
 • Sheathe gipspladerum.

At lægge isolering på loftet skal være meget stramt for at forhindre udseendet af kulde i huset

Husk at lægningen af ​​isolerende materiale skal være tæt for at forhindre udseende af kulde i rummet.

Det er tilrådeligt at lægge isoleringsmaterialet udenfor, hvis rummet har lave lofter. I dette tilfælde udføres forberedelsen først: loftet ryddes af affald, og alle leddene forsegles forsigtigt med tape. Fastgørende isolering er i princippet den samme, læg materialet mellem træbjælkerne og behandle alle revner med skum. Fordelen ved den eksterne isoleringsmetode er, at den endelige behandling af loftet med gipsplader ikke er påkrævet. Hvis du ofte bruger loftet, kan du lægge et gulv, f.eks. Lavet af træ, over isoleringspladen.

Opvarmning af loftet med mineraluld gør det selv (video)

Afslutningsvis kan vi sige, at opvarmning af loftet i et privat hus med mineraluld er en billig og nem måde at fjerne problemet med udkast og kulde i rummet. Du kan selv installere isoleringsmaterialet på to måder: eksternt og internt. Den første metode er egnet til værelser med lave lofter, og den anden vil kræve flere penge fra dig og reducere loftet betydeligt. Hvilken vej er at foretrække - du bestemmer dig.