Sådan fortyndes vandbaseret loftmaling

Hvordan og hvad skal man opløse vandbaseret maling? Dette spørgsmål opstår ganske ofte. Den rigtige beslutning er en garanti for en pålidelig og holdbar belægning og fravær af komplikationer under arbejdet.

Når det er nødvendigt at fortynde vandbaserede formuleringer

En vandemulsion er en vandbaseret formulering. I den i form af små dråber findes forskellige fyldstoffer, der giver materialet de endelige egenskaber. Da opløsningen påføres overfladen absorberes en del af væsken, og en del af den fordampes. På grund af den hurtige fjernelse af fugt beskyttende lag er dannet efter en kort periode. Den endelige tørring afhænger af overfladematerialet.

Diagram der viser inddampningsprocessen med vand med den efterfølgende dannelse af stærke bindinger, når der påføres vandbaseret maling på overfladen

Nu på salg er der forskellige muligheder for vandbaseret (vanddispergeret) maling. Mange producenter producerer produkter under deres egne varemærker. Derfor er det tilrådeligt at fortynde blandingen under hensyntagen til de enkelte kendetegn ved hver sort i følgende tilfælde:

 • Hvis det efter åbningen konstateres, at opløsningen er for tyk, skal den fortyndes. For at bestemme, at konsistensen ikke er egnet til anvendelse, er det ret simpelt: for dette er sammensætningen godt blandet. Hvis en stor mængde produkt forbliver på omrøringsobjektet, der ikke strømmer tilbage, skal der anvendes et opløsningsmiddel.
Fortynding af maling er vigtig for ikke at overdrive det, da filmtykkelsen falder med fortyndingen af ​​sammensætningen og følgelig de operationelle egenskaber af belægningen
 • Hvis de anvendte værktøjer er vanskelige at anvende fortykket sammensætning. Processen udføres manuelt og mekanisk:
  • Til den første mulighed skal du anvende børster og ruller. Manuel håndtering af vægge og lofter kræver, at blandingen er mere viskøs. Derved sikres ensartetheden af ​​laget og fraværet af pletter, som skyldes, at malingen er for flydende.
  • Den anden metode er brugen af ​​en sprøjtepistol. En sådan anordning letter processen og giver dig mulighed for at arbejde på store områder. Instrumentets egenart er, at farvestoffet under tryk passerer gennem dysen, som følge af, at suspensionen falder mere jævnt på substratet. Derfor skal konsistensen være flydende for at bruge sprøjtepistolen. Sammenlignet med den tidligere version, falder viskositeten med 1,5-2 gange. De nøjagtige proportioner afhænger af instrumentets model og typen af ​​emulsionssammensætning.
På markedet er der specialiseret sprøjtepistoler til vandbaserede maling, både elektrisk og manuel type
 • I strid med betingelserne for opbevaring og brug af produkter. Det sker, at beholderen efter åbningen ikke er tæt korket. Hvis tiden ikke løser situationen, bliver materialet fuldstændigt værdiløst. Men på et bestemt tidspunkt, når blandingen endnu ikke har haft tid til at tørre, kan den genoprettes.

Tip! Hvis sammensætningen er flydende, kan den korrigeres på to måder: Lad vandet fordampe lidt eller tilsæt en hærder. Den anden metode er mere kompliceret, den anvendes i tilfælde, hvor malingen i første omgang ikke har den ønskede konsistens.

Brug af vand til fortynding af maling

At vælge det rigtige fortyndingsmiddel er nøglen til succes. Der er mange tips og råd om brugen af ​​forskellige stoffer til denne proces. Men den eneste rigtige beslutning er brugen af ​​vand, fordi det er grundlaget for produktet.

For bedste fortynding bør væsken rådgive visse parametre:

 1. Temperatur. Vand skal være ved stuetemperatur. Hvis arbejdet udføres udenfor, tilføjes en komponent til facadeopløsningen, som lidt overstiger miljøets temperaturindikatorer.

Når man beslutter, hvor meget opløsningsmiddel der skal tilsættes til maling, er det vigtigt at bemærke, at sammensætningen ved lave temperaturer har en tendens til at blive tykkere og i varmen - for at blive mere flydende.

 • Tilstedeværelsen af ​​urenheder. Vand er et glimrende opløsningsmiddel, så det kan indeholde et stort antal umærkelige stoffer, der har en skadelig virkning på farvestoffet (reducere dets egenskaber, skift farve). Den bedste fortynding sker med destilleret vand. At opnå en renset væske derhjemme kan være en række forskellige måder. Hvis urenhederne er for aktive, bringes fortyndingsmiddelet til kog og sættes til side.
 • Destilleret vand kan findes i næsten enhver bygning eller bilforretning, mindre almindelig i apoteker

  Advarsel! Det anbefales at fortynding kan gøres med opløsningsmidler, der anvendes til emalje eller olie maling. Dette er forkert. Hvis et sådant stof tilsættes til vandemulsionen, så bliver blandingen ofte simpelthen rullet op. I dette tilfælde kan reaktionen muligvis ikke vises umiddelbart, hvilket er vildledende.

  proportioner

  De største problemer (især for dem, der udfører alt arbejdet selvstændigt og uden erfaring) stammer fra proportioner. Faktum er, at der ikke er nogen klar sammenhæng, det er nødvendigt at styre de parametre, som hver enkelt producent angiver på etiketten.

  Generelle anbefalinger er som følger:

  1. Op til 10% væske kan anvendes til fortynding. De nøjagtige parametre afhænger af overfladematerialet og malingens mærke.

  På etiketten angiver producenten altid den tilladte procentdel af tyndere til den samlede mængde maling.

 • Forskellige teknologier til udførelse af arbejde tyder på, at avlen vil være anderledes. Hvis den vandige emulsionsakrylkomposition anvendes i tre lag, tilsættes derpå 5-8% vand til opløsningen til den første anvendelse. Den resulterende blanding er godt fordelt over basen. Denne belægning er ofte en primer. Til det andet lag anvendes 2-3% af væsken, den tredje kræver ikke fortynding. Dette giver dig mulighed for at få en høj kvalitet og pålidelig overflade.
 • Tilsætning af vand er ikke altid berettiget. Med optimal konsistens og viskositet egnet til håndværktøj, vil vand kun øge malingforbruget.
 • Tip! Overdreven fortynding udøvet af skrupelløse herrer. Dette gør det nemt at lægge hvert lag, hvilket reducerer den dekorative effekt. Hertil kommer, at hvis købet ikke udføres af ejeren af ​​lejligheden, gør det muligt at øge skønnet.

  Hvordan male?

  For at fortynde det valgte materiale med vand, er der ikke behov for at anvende komplekst udstyr. At arbejde har du brug for et enkelt sæt værktøjer:

  • nettokapacitet af passende størrelse;
  • bor med dyse-mixer;
  • lille spatel (hvis du vil fjerne klumper).
  1. Malingen hældes i beholderen. Processen udføres omhyggeligt, sammensætningen er let blandet.
  2. Vand tilsættes gradvist. Selv under hensyntagen til de forhold, der er angivet af producenten, er det bedre at konstant kontrollere viskositeten.
  3. Efter at have tilføjet hver servering er alt grundigt blandet. Hvis klumper er synlige, er homogeniteten endnu ikke opnået.

  Man bør huske på, at farven påvirkes af farven, så den tilsættes fortyndet i en væske.

  Sådan fortyndes vandbaseret maling?

  Hvordan man fortynder vandbaseret maling bad mange brugere. Et sådant spørgsmål opstår ganske ofte. Dit korrekte valg vil være en garanti for et kvalitetsresultat, såvel som holdbarheden af ​​denne belægning. På denne måde vil du helt sikkert undgå alle de komplikationer, der kan ligge i vente på dig under byggearbejde.

  Hvornår fortyndes

  Sammensætningen, som vand er en komponent kaldes en vandemulsion. Hvis du anvender opløsningen på overfladen, så kan du se, at næsten hele væsken hurtigt fordamper. Materialet får sine egenskaber på grund af specielle fyldstoffer, der skaber en malet overflade.

  Det beskyttende lag kan opnås efter kort tid efter fuldstændig tørring. Varigheden af ​​denne proces afhænger af det materiale, som det anvendes på.

  Moderne bygningsbutikker tilbyder en bred vifte af vandbaserede maling. Når du vælger, er det bedre at fokusere på mærker af kendte producenter, der værdsætter deres navn og sikrer kvaliteten af ​​deres produkter.

  Tyk maling

  Hvis du åbnede en dåse, men indeni så du en fortykket sammensætning eller blander stærkt. I disse tilfælde er det nødvendigt at anvende opløsningsmidler. Men du bør ikke overdrive det, for så vil sammensætningen begynde at dræne og danne pletter. Det beskyttende lag vil blive tyndt og vil ikke have holdbarhed, ydeevnen vil falde dramatisk.

  Svære at anvende

  Overdreven tæthed kan bestemmes af en signifikant mængde af blandingen, som forbliver på overfladen under farvning. Der er grundlæggende to måder at anvende maling på.

  Den første mulighed er at bruge alle slags børster eller byggevalser. I dette tilfælde bør blandingens struktur være tilstrækkeligt viskøs. Så det bliver lettere at lave en manuel behandling af loftet eller vægbeklædningen. Sammensætningen vil ikke afløb og vil gå til et ensartet lag. Hvis malingen er for flydende, vil det være ekstremt svært at anvende.

  Den anden mulighed er sprøjtepistoler eller sprøjtepistoler, som er manuelle eller elektriske. Ved hjælp af sådanne enheder kan du arbejde selv på meget store områder. De letter også meget processen og malingen falder helt glat. Værktøjets egenart er sprøjtningen af ​​forbindelsen gennem en speciel dyse under højt tryk. Derfor er det nødvendigt at anvende en flydende konsistens for enheder. Doseringen afhænger af den valgte instrumentmodel.

  Overtrædelse af holdbarhed

  Det vil være nødvendigt at fortynde sammensætningen, hvis opbevaringsbetingelserne er blevet overtrådt. Dette kan ske, hvis du åbner en dåse og så lukker den dårligt. Efter et stykke tid vil alt det tørrede materiale være uegnet til brug. Men nogle gange kan det gendannes. For at gøre dette skal du bruge specielle opløsningsmidler, som vi diskuterer nedenfor. Du kan også opløse malingen med PVA lim. Men det er en ganske dyr vej.

  Nogle gange efter at have åbnet en dåse, kan man konstatere, at sammensætningen er meget flydende. I dette tilfælde kan du lade det stå lidt åbent uden låg, så overskydende væske vil fordampe.

  En udvej kan være tilsætningen af ​​en speciel hærder.

  Hvordan man anvender vand

  Hovednøglen til succes er valget af det mest egnede fortyndingsmiddel. Til processen anvendes helt forskellige stoffer. Ofte, brug stadig almindeligt vand. At det er grundlaget for dette produkt.

  Hvis du vælger vand som fortyndingsmiddel, skal du vide, hvilke parametre det skal svare til:

  1. Først og fremmest skal du være opmærksom på temperaturindikatorerne. Mest egnet væske ved stuetemperatur. Hvis det er nødvendigt at opløse malingen til udendørs arbejde, så skal væskens temperatur være lidt højere end omgivelsestemperaturen. Det er værd at huske at i varmen er det nødvendigt at tilføje mindre væske: sammensætningen fortykkes intensivt ved lave temperaturer.
  2. Det er bedst at fortynde med destilleret vand. Det er ikke nødvendigt at købe en sådan væske, du kan få det hjemme, for der er mange måder. Den mest populære metode til vandrensning koger. Derefter skal væsken afregne.

  Destilleret vand kan ikke kun laves af dig selv, men også købt hos enhver hardware butik. Du kan også købe denne type vand på apoteket.

  På internettet kan du finde råd om, at avl er bedre med alle slags opløsningsmidler. Lignende formuleringer anvendes ofte til olie maling. Det er værd at bemærke, at det er absolut umuligt at gøre. Dette er helt forkert. Hvis du tilføjer et opløsningsmiddel til olie maling, vil blandingen simpelthen curdle. Og værst af alt, vil en sådan reaktion ikke ske straks. At rense væggene vil have en lang og smertefuld.

  Grundlæggende proportioner

  Hvis du gør arbejdet selv og for første gang, så har du måske nogle problemer. Især vanskeligt at beregne proportioner. Først og fremmest skal du kigge efter bestemte proportioner på etiketten, og derefter teste konsistensen på prøveplanen og foretage justeringer om nødvendigt.

  Hvordan male loftet med vandbaseret maling uden skilsmisse?

  Blandt de forskellige finishmaterialer til loftet er i første omgang den velkendte vandemulsion - demokratisk til en pris, der ikke kræver særlige færdigheder i arbejdet og elegant og stramt i design.

  Fordele og ulemper ved hvidvaskning

  Maling af loftet med vandbaseret maling har sine fordele og ulemper. Fordelene er:

  • ingen ubehagelig stank
  • duften af ​​fugt efter udluftning forsvinder;
  • hvidvaskede komponenter er ikke-giftige;
  • teknologisk i arbejde (bare fortynd, omrør, farvetone og anvende);
  • evnen til at få nogen farve efter tilføjelse af farveskemaer
  • det vaskes let af fra en krop, tøj, et gulv;
  • kan gøres af ikke-professionelle - hvidvask af loftet med vandbaseret maling er muligt;
  • lave omkostninger ved efterbehandling
  • kombineret med forskellige typer og typer af interiør.
  • manglende evne til at tolerere lave temperaturer - under påvirkning af frost kan overfladen af ​​malingen knække;
  • store lønomkostninger ved at forberede loftet for hvidvaskning;
  • den malede overflade bliver hurtigt snavset og mister sit oprindelige udseende.

  Forberedelse til maleri

  Hvidvaskning af loftet på den gamle maling eller tapet er muligt, hvilket er grunden til mange gør. Resultatet af en sådan beslutning vil dog være synlig den næste dag: den hvide hvide overflade af loftet med en anden struktur af den påførte maling fanger straks øjet og eliminerer hele virkningen af ​​reparationen.

  Til et mat eller blankt loft så æstetisk glædeligt, må det først være forberedt på maleri. Efterhånden er hele forberedelsesprocessen som følger:

  • vægge, gulve, vinduer og døre er beskyttet mod støv med plastfolie;
  • Tidligere efterbehandling materialer (maling, tapet, flise) fjernes;
  • loftoverfladen repareres og om nødvendigt styrkes med glasfiber;
  • loftet er primet og derefter spatteret.

  Værktøj og materialer

  Før du starter arbejde, skal du købe på forhånd:

  • primer til maleri ("Knauf", "Miners", "Optimist" eller "Ceresit");
  • hvid vandbaseret hvidvaskning (taget et parti - mulige nuancer i farvetoner);
  • maskebånd (crepe);
  • kuvette;
  • konstruktion tape;
  • 5-8 cm bred børste til maling på svært tilgængelige steder;
  • en lille børste (med hjælp er malingen rettet i hjørnerne og i nærheden af ​​varmeledningerne);
  • sæt maling ruller.

  Ved store mængder malearbejde kan du bruge en sprøjtepistol med en kompressor eller en sprøjtepistol med en sprøjtepistol. Derudover skal du:

  • polyethylenfilm til beskyttelse af vægge, gulve og møbler fra malingstænk;
  • konstruktion tape;
  • stigen;
  • elektrisk boremaskine eller skruetrækker;
  • kapacitet til blanding af maling
  • gamle tøj med en hat og briller.

  Udvælgelse og forberedelse af vandbaseret maling

  Ekstern opfattelse og levetid hvidvask er afhængig af typen af ​​vandbaseret emulsion. For kun 20-30 år siden var valget begrænset kun til farven. I dag kan du købe det under alle driftsforhold.

  Vandbaserede maling til loftet er dispergeret vandemulsion fra vand, farvepigmenter og uopløselige små partikler af polymere materialer i suspension, der danner en tynd polymerfilm på en malet overflade efter afdampning af opløsningsmidlet (tørring af malingslaget). Sammensætningen kan også tilsættes forskellige urenheder, der ændrer malens egenskaber.

  Afhængigt af additiverne kan vandemulsion være.

  1. Ved hygroskopicitetsniveauet:

  • til tørre værelser (soveværelse, hal, børnerum);
  • våd (korridor, gang)
  • med et højt fugtindhold (badeværelse, køkken, toilet).

  2. Grader af glans:

  • matt (rummet ser visuelt ud af et større volumen, men de mindste malingsfejl er synlige på det, det er svært at rengøre det);
  • halvblank;
  • glans (alle defekter er synlige, men det vasker godt);
  • halvblank.

  Den bedste løsning er en halvglans eller halvglans overflade.

  3. Pleje muligheder:

  • uegnet til vådrensning (rengøres med en støvsuger eller en tør klud);
  • uudslettelig (kan vaskes uden brug af specialværktøj);
  • vaskbar (modstå behandling med detergentsammensætninger).

  Afhængig af de uopløselige partikler er vandemulsionen:

  Mineral whitewashing - den billigste type maling produkter. Det er lavet på basis af cement eller lime. Den har god vedhæftning med beton, mursten, gipsplader, træ og andre materialer.

  Samtidig har det en række ulemper - hygroskopicitet, som ikke tillader maling i vådrum, manglende evne til at rengøre med en våd metode og en kort levetid - hvilket medførte et kraftigt fald i dens popularitet.

  Akrylbaseret vandemulsion er den mest populære maling på byggematerialemarkedet. Her er den mest optimale kombination af pris og kvalitet, at den har en lang levetid, lavt forbrug pr. 1 m 2 af den malede overflade (god skjulkraft), evnen til at stramme mikrosprækker op til 1 mm bred, kan rengøres med en fugtig klud.

  Når de påføres i 3 lag, er større fejl gemt, for eksempel slots op til 2 mm brede. Tilstedeværelsen af ​​akrylharpikser i maling gør det muligt for den malede overflade at modstå væsentlig mekanisk belastning og en stor temperatur- og fugtighedsfald.

  Ulempen er dannelsen af ​​et damptæt lag, som ikke tillader at male en dårligt tørret overflade.

  Grundlaget for silicatmaling er flydende glas. Dens lave popularitet til en lav pris og lang levetid (20 år eller mere) skyldes den lave fugtighedsbestandighed af malede overflader (det er umuligt at male badeværelser, køkkener, korridorer).

  Silikone farvestof består af vand, farvestoffer og silikoneharpikser. Dette er den seneste præstation af byggebranchen. Det er præget af vandmodstand, elasticitet, modstand mod mekaniske og naturlige påvirkninger, lang levetid, høj æstetiske egenskaber mv.

  Samtidig svarer den højeste pris blandt lignende maling til produktets høje kvalitet.

  De vigtigste egenskaber ved vandbaseret hvidvask er tabuleret.

  Hvordan male en rulle

  Maleri med egne kræfter udføres hovedsagelig med malingsruller. Købet af en sprøjtepistol eller kompressor til små malede områder er upraktisk set ud fra et økonomisk synspunkt.

  På hylderne på bygningsbutikker finder du en række ruller:

  • Faux pels med en kort, mellemlang og lang bunke;
  • skumgummi;
  • velour.

  Mange uerfarne reparatører bryr sig ikke om, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling med en rulle og køber de billigste sæt. Men der er hemmeligheder her:

  • Velour-rulle absorberer dårligt vandbaseret maling - efterbehandling er forsinket i tide på grund af langsom farvning;
  • skumgummi efterlader små bobler på loftet;
  • Faux pels med en kort lur er stærkt sprøjtet med meget små partikler af maling.

  Derfor skal loftet males med en ruller med mellemlang og lang lur, fremstillet af kunstig pels. I dette tilfælde bør villi sidde godt (ikke klatre ud af basen, når du træk), sømmen skal gå diagonalt og ikke skille sig ud.

  polstring

  Maling af loftet med vandbaseret maling kræver, at det forbehandles med en primer. De fleste ejere af lejligheder, der udfører disse værker uafhængigt, hopper over dette trin og anvender malingslaget direkte på kittet eller bunden af ​​gulvet, analogt med væggen.

  Efter at have fået en lidt anden kvalitet, kan de ikke forstå, at fysiske kræfter på væggen og loftet manifesteres helt anderledes. Hvis væggen ikke er primet under maling, vil dens vedhæftning til den malede overflade stadig være tilstrækkelig til lang service. På loftet har malingen tendens til at falde under påvirkning af dens vægt, der danner bobler, pletter og revner under tørring.

  Anvendelse af jorden tillader:

  • forbedre vedhæftningen mellem loft og lakmateriale;
  • reducere maling forbrug;
  • styrke overfladen af ​​overlapningen;
  • Beskyt loftet fra forskellige svampe og skimmel;
  • øge pålideligheden og holdbarheden af ​​den behandlede overflade.

  Primeren skal vælges under bunden af ​​den hvide: akrylprimeren er egnet til akryl, til silikat - silikat mv. Primeren påføres på loftet uden kittet med en børste i 2-3 lag, mens opløsningen skal gnides ind i overfladen af ​​overlapningen. På kitt kan primeres med en rulle - der er nok 2 pass.

  Det er muligt at prale loftet med maling fortyndet med vand i forholdet 1: 2. Dette er meget værre end en speciel primer, men meget bedre end slet ingen jord.

  Farveinstruktioner

  Hvordan male loftet med vandbaseret maling? Der er ikke noget svært i denne proces. Du skal kun følge nogle få enkle regler.

  • Maling begynder efter at primeren er helt tør. Hvis du bryder reglen - vil malingen bare ikke holde sig på loftet.
  • Med 2 passager påføres det første lag af malingbelægning over lysfløjen fra vinduet. Det andet er parallelt med lyset (se diagrammet).
  Maleri skema i 2 lag.

  Hvis du planlægger at ty til 3 lag hvidvask, sættes det 1. lag maling fra vinduet vinkelret på sit plan, den anden er over det første lag, den tredje er også som den første parallelt med lyset, men værker begynder ved den fjerne mur og førte til vinduet, hvilket tydeligt ses i diagrammet.

  Skemaet med maleri i 3 lag.

  • Hvert efterfølgende lag påføres på en fuldstændigt tørret overflade - mindst 12 timer.
  • Det er bedre at arbejde om aftenen - solens stråler (ultraviolet) på en tør maling er tilbage med mørke pletter. Når du arbejder i løbet af dagen, skal vinduet lukkes med en film eller klud.
  • Udkast fører til udseende af pletter på grund af ujævn tørring af malingslaget. Det samme sker, når du tørrer loftet med elvarmer.
  • Anvendelse af et lag maling skal være inden for tidsintervallet på 15-20 minutter. Derfor er brud og røgbrud ikke tilladt.
  • Hvert lag maling skal påføres med en ny rulle. Forsøg på at vaske det under en strøm af koldt vand vil ikke give mulighed for at opnå hvidkalkning af høj kvalitet (de vaskede ejere smider ikke den vaskede rulle ud - det kan være nyttigt at arbejde med olie maling).

  Whitewash rulle

  Du kan blanke loftet med en rulle, sprøjtepistol og børste. Hver teknologi har sine egne egenskaber. Hvordan blæser loftet med vandbaseret maling uden striber ved hjælp af en rulle? Bare følg den teknologi, der er udviklet gennem årene:

  • Dæk loftet sammen med vægge omkring omkredsen med maskeringstape.
  • Beskyt tapet, møbler og gulv fra malingssprøjter med plastfolie.
  • Forbered malingen til arbejde. Dette kan være en simpel omrøring eller fortynding med vand til den ønskede konsistens. Sådan udfører du dette trin af arbejdet (fortyndet eller simpelthen omrørt), kan du læse i instruktionerne på pakken.

  Til reference: Malere med erfaring rådgiver for 1. lag for at fortynde vandemulsionen lidt mere end hvad der er skrevet i instruktionerne.

  Blanding gøres bedst med en mixer. Hvis der forekommer små korn på overfladen af ​​malingen under driften, skal emulsionen rengøres. For at gøre dette er det nødvendigt at spænde gennem gasbind, foldet i 3 lag.

  • Brug en bred børste til at male over grænsen mellem loftet og væggen samt de steder, der er utilgængelige for rullen (tæt på rørene). Bredden på gangen er 8-10 cm. For at vandemulsionen skal ligge jævnt, dyppes penslen ind i den med 1/3, hvorefter den presses på kankens kant for at fjerne overskydende. Hvis dette ikke er gjort, begynder malingen nødvendigvis at dryppe ned og strømme ned på børstehåndtaget. Samtidig er en stor mængde maling vanskelig at gnide ind i et tyndt lag på loftets overflade.
  • Hæld hvidvasket i en kuvette (du kan bruge et bassin med et rent stykke olieklæde, hardboard eller linoleum spredt ud side om side) og sug rullen rundt om hele omkredsen. For at gøre dette dyppes den ind i malingen og rulles over kuvettens ribbeoverflade (olieklud, linoleum osv.), Indtil hele overfladen er gennemblødt jævnt med en vandemulsion. Hvis du overskrider denne operation, er dårligt malede pletter, der er usynlige, når de bliver våde, dannet i loftet (fagfolk kalder dem "ikke-farver").
  • Våd del af rullen og forsigtigt trykke den på kanterne af badet for at fordele malingen over hele overfladen af ​​bunken. For at male må du starte fra hjørnet i henhold til ordningen. Bredden af ​​strimlen - højst 50 cm. Maleringen skal gå i retning af rullen. Strimlerne påføres med en overlapning på 5-10 cm. Rullehåndtaget skal vinkle til loftoverfladen på 45 grader - når rullen ligger over hovedet forsvinder kontrollen af ​​stramme pasform til overfladen, der skal males langs hele rullen.
  • Kvalitetskontrol skal udføres enten af ​​lysstrålen fra lommelygten eller ved at ændre malerens synsvinkel, som han skal se på det malede område fra siden. Malingssejl fjernes med en rulle udviklet - nap vil absorbere overskydende vandbaseret emulsion. Spor af rullen når overlapning rengøres med en tør (udviklet) rulle W-formede bevægelser i løbet af maleriet.

  Under arbejdet, som farvematerialet indtages, skal trykket på rullen øges. For at starte det andet lag kan det være tidligst 12 timer, indtil malingen er helt tør.

  Airbrush maleri

  Arbejde med sprøjtepistolen giver ikke kun et glimrende resultat af malingen, men giver også tilfredshed med selve processen - det er nemt og behageligt. Til højkvalitets maleri er det nødvendigt:

  1. Fortynd vandemulsionen. Hvad er acceptabelt for rullen og børsten passer ikke til sprøjtepistolen - blandingen skal være mere sjælden;
  2. Sæt malingen - små partikler tæpper ofte dysen. Under reparationen tørrer de malede områder op. Fortsættelse af arbejdet er umuligt uden frisk maling på det allerede tørrede, som følge heraf grænserne vil være tydeligt synlige. For at fjerne dem skal du vente, indtil det påførte lag er helt tørt og tørre synlige defekter med fint lakpapir. Det andet lag vil skjule fejl i arbejdet;
  3. Juster malingsforsyningen, for hvilken man skal male en unødvendig genstand i 20-30 sekunder - første gang sprøjtepistolen smider ud meget farvestof;
  4. Farvning begynder efter stabilisering af malingstrømmen. Dysen holdes i en afstand på ca. en halv meter fra loftet. Flyt med en hastighed på 1 m om 5 sekunder. Dysens hældning skal være konstant, fortrinsvis vinkelret på overfladen, der skal males;
  5. Det er nødvendigt at male med områder: først, i en retning og derefter på tværs af dem, og fortsæt til næste plads. Tempoet er glat. En let forsinkelse vil føre til et tykt lag af maling, som bliver nødt til at røre rundt i lang tid. Det er bedre at undermaling end at male igen - de efterfølgende lag lukker "under-paint";
  6. Det bedste resultat opnås ved påføring af 3 lag hvidvask.

  Pensel maleri

  Nostalgisk i gamle tider maler loftet med en børste. Her, hvor mange prøver ikke, vil resultatet af efterbehandling blive meget værre: udtværinger og pletter er synlige. Samtidig øges malingforbruget: noget vil dryppe på gulvet, noget vil forblive i et tykkere lag af maling.

  Teknologien er anvendelig i bryggerier, garager, værksteder. Til enighed om en pensel er det nødvendigt at tage højde for arbejdstiden - det vil være 3-4 gange mere.

  Sådan undgår du skilsmisser

  Hovedpine hos enhver maler - udseendet af skilsmisse. Dette problem er især akut for nybegyndere at male. Hvordan male loftet med vandbaseret maling uden skilsmisse? Først skal du følge maleriets proces. For det andet overholde følgende tips:

  • fjern alle varmeapparater (dette gælder især for belysning i loftet), afbryd batterierne eller pakk dem op under arbejdet;
  • forhindre udkast
  • opretholde konstant kontrol over malingens kvalitet eller ved hjælp af lys eller flytte til side, ændre synsvinklen
  • ikke afbryde arbejdet med røgpauser og pusterum
  • Må ikke male direkte over dit hoved;
  • Gå ikke fra sted til sted.

  Overensstemmelse med teknologien gør det muligt for en nybegynder at få en perfekt malet loftsoverflade.