Hvordan laver man overlapningen mellem gulve

Obligatoriske detaljer i enhver bygning er overlapningen, som er bygget mellem gulve. Det adskiller rummet i højden og danner gulve. Afhængigt af den konstruerede struktur og de anvendte materialer, vælg typen af ​​overlapning. Dette er et meget vigtigt skridt. Omkostningerne ved overlapning er op til 20% af de midler, der bruges til bygning af bygningen, så det er meget vigtigt at vide, hvordan man overlapper gulvene korrekt.

Overlap muligheder

Overlapninger er opdelt i designfunktioner og funktionelle formål. Disse omfatter interfloor, kælder, loftet gulv. De er stråle, præfabrikerede og solide. Når du vælger en gulvstruktur, skal du overveje forskellene i installationsteknologierne i de forskellige varianter.

 1. Konstruktionen af ​​bjælkelofterne udføres ved hjælp af metal, armeret beton eller træbjælker. De skal have en stor sikkerhedsmargen.
 2. Afstanden mellem bærebjælkerne skal være 70-80 cm. Træbærebjælken må ikke være mere end 5 m i gulv mellem gulve og mere end 6 m - mellem loftet og underværelset.
 3. Spændvidden for armeret beton eller metal bærende bjælker kan være nogen.
 4. Hule og faste plader bruges til at skabe faste plader. For at pladerne ikke skal bevæge sig, skal de fastgøres med cementmørtel. Ved installation af pladerne skal du bruge specielt løfteudstyr.

Fordele og ulemper

Hver type overlapning har visse fordele og ulemper. Trægulve kan opføres i enhver arkitektonisk kompleksitet. Træbjælker er ikke for tunge, og du behøver ikke løfteudstyr. Til opførelse af trægulve skal du bruge seriøse finansielle investeringer.

Metal bjælker er holdbare og super-pålidelige. De brænder ikke, må ikke rådne. Men selv med alle disse fordele anvendes metalbjælker mindre og mindre. I en fugtig atmosfære er de modtagelige for korrosion, og de har heller ikke god varme- og lydisolering.

Forstærket betonbjælker er slidstærke, må ikke brænde, de kan lægges op til 7,5 meter, men for deres installation kræves et specielt løfteudstyr.

Trægulve

Bjælker lavet af blødt træ er hovedkomponenten af ​​hårdttræsgulvet. Det består af bjælkerne selv, gulv, hjul og isolering. Hvis gulvbræddernes tykkelse ikke er mere end 30 mm, må afstanden mellem bjælkerne ikke overstige 50 cm.

Ankerbolte sikrer træbjælkerne. Monter kranestængerne på deres sideflader. Lav en rulle brædder eller skjolde, som er fastgjort med skruer til kraniet. Ifølge den etablerede hjul skal loftet udføres.

Så lægger du isoleringen, oftest til brug for mineraluld, skumplast.

Metal og armeret beton bjælker

Som jernbjælker kan du tage en rullende profil. Mellem bjælkerne placerer du ni centimeter armeret betonplader. De hælder slagge på dem og fikser alt sammen med armeret betonplade.

Forstærket betonbjælker skal lægges i en afstand på 60-100 cm fra hinanden. Mellem bjælkerne har lette betonplader. Så er overlapningen lyd og varmeisoleret.

girderless

Sådanne overlapninger er en monolitisk plade eller paneler liggende tæt på hinanden. Rammeløs overlapning kan præfabrikeres, kombineret eller monolitisk. I murstenshuse anvendes præfabrikerede armeret betongulve normalt og består af faste og hule kerneplader. Den strålingsløse overlap karakteriseres af høj styrke og lang levetid: den brænder ikke, rotner ikke, den er konstrueret til en belastning på 200 kg pr. 1 kvadratmeter.

Pladen placeres på en flad overflade på et lag cementmørtel. Bygningens vægge skal være mindst 250 mm tykke. Når du er færdig med installationen, er det nødvendigt at fastgøre pladerne med forstærkningsstang og fastgøre dem i væggene med ankre.

Monolitisk plade

En sådan overlap består af en monolitisk plade, som er lavet på stedet og hviler på væggene. Til fremstilling af anvendt forstærkningsnet og beton.

Den monolitiske plade er kendetegnet ved en høj overfladekvalitet, den kan laves af enhver form for kompleksitet.

Hvis du korrekt vælger muligheden for at overlappe dit hus og udføre alt installation og konkret arbejde, får du en holdbar og pålidelig overlapning.

video

Video om teknologien til støbning af ribbet monolitisk overlapning, se nedenfor:

Hvordan man laver en loftsbjælke af brædder

Overlapningen er en vægge mellem gulve. Forstærket betongulv er velkendt for alle, det er nok at løfte hovedet og se på loftet på vores lejligheder. Reducere omkostningerne ved armeret beton gulve i amatør konstruktion vil ikke lykkes. I dette kapitel vil vi overveje overlapning af træ.

Overlapningen udføres på bærende bjælker. Bredden og højden af ​​de bærende bjælker afhænger af længden af ​​det spænd, der skal dækkes, afstanden mellem bjælkerne og tykkelsen af ​​gulvbrædderne. For et standardområde på 6 m anvendes bjælker på 10 × 15 (h) cm med et trin på 1 m. Normalt er bjælker monteret på to måder: med indlæg eller indskæring af enderne i vægge og på murstenstolpe.

For eksempel overveje enheden overlapper i et murstenshus. Tømmer 10 × 15 cm installeres samtidig med murværk med en hældning på 1 m med en tykkelse på gulvbrædder på 50 mm, en stigning på 0,8 m med en tykkelse på 40 mm, en stigning på 0,5 m med en tykkelse på 25 mm. For at give større stivhed er træet placeret på kanten, det vil sige at 15 cm er bjælkens højde. Gulvbjælker er installeret på samme niveau i hele huset.

Med korrekt implementerede anbefalinger til enhedens base er det nemt at gøre. Det er nødvendigt at udvide bjælken på kælderen vandtætningen. Sæt en lang, flad bord oven på dem og kontroller niveauet af dets vandrette position. Om nødvendigt hæves bjælkens ender, indtil de bliver vandrette. Ved enderne af bjælkerne indesluttes en løsning eller mursten afhængig af løftebjælkens højde. Træflis er ikke lukket, de rotter hurtigt.

Enderne af bjælkerne skal indpakkes med tagfilt eller tjære fra fem sider, og strålen selv behandles med et antiseptisk middel (bitumen, harpiks eller blot malet). Efter den endelige justering af de vandrette bjælker og skridtet mellem dem ligger en murvæg, lægges enderne af bjælkerne. For stabiliteten af ​​det fremtidige gulv under bjælkerne udlægge 2-3 murstensøjler. Deres anordning er tydelig fra figur 1.

Fig. 1. Enheden podbalochnyh kolonner af mursten: 1 - vandtætning; 2 - mursten søjle 250 × 250 mm; 3 - træblok; 4-stråle 150 × 100 mm; 5 - gulvbrædder; 6 - plating fra tesa

Antallet af kolonner afhænger af bjælkens spænding, afstanden mellem dem må ikke overstige 2 m. Ved bunden af ​​bjælkerne skal der laves et bindemiddel af tesa 25 mm tykt. Et lag af dampbarriere lavet af glasin lægges på bindemidlet, hver efterfølgende strimmel skal overlappe den forrige med 10-12 cm. Dampbarrieren skal forhindre dampens passage fra det nedre rum og forhindre mætning af isoleringen med vand. Ellers vil isoleringen blive parret i par, og om vinteren bliver den til is, og is, som du ved, opvarmer ikke.

Isolering er lagt på dampspærren. Varmelegeme kan være enhver: slagge, savsmuld, skum, halmskæring, tørt løv osv. Det er ikke tilladt at bruge mineraluld i overlapningen, når det går på overlapning, producerer det usundt støv. Jeg anbefaler ikke at fylde isoleringen i ren form, det er bedre at blande det med cement og hælde det i flydende form. Kvaliteten af ​​termisk isolering vil falde, men det vil i nogen grad beskytte mod gnavere.

Isoleringens tykkelse vælges ved hjælp af varmeberegning afhængigt af typen af ​​isolering. Markisolering vælger den laveste, for eksempel opilkobeton M5. Fyld en varmeapparat over en stråle - du vil ikke forveksle. På toppen af ​​bjælkerne ligger rene gulve. I overlapningen mellem 1. og 2. etage kan isolering ikke sættes. Partitioner fungerer som kolonner her, men hvis der ikke er partitioner, bliver der ofte lavet bjælker.

Fig. 2. Billig overlapning på bjælker, lavet af planker: 1 - arkivering; 2 - dampbarriere; 3 - isolering; 4 - køn; 5-søm stråle; 6 - stang langs hele længden af ​​bjælken 50 × 50 mm (40 × 40); 7 - filt (slæb), fugtet i opløsning

Hvordan man reducerer omkostningerne ved overlapning? Bjælker er ikke nødvendigvis sat ud af baren. Det er helt muligt at erstatte dem med bjælker, banket sammen fra brædder. Sådanne bjælker er lavet af to plader med en tykkelse på 3-4 cm, men ikke til hinanden, men med et hul. Midt i bjælkerne indsættes korotyshi, 3-4 stykker. på bjælken. Korotysh savnet plader af samme tykkelse eller brug træaffald. På bæreevne af sådanne bjælker er ikke ringere end faststof. Som et resultat af det faktum, at pladerne er forskudt, er sådanne modstande det samme som ved kontinuerlige bjælker.

Bindning i bunden af ​​bjælkerne er heller ikke nødvendigvis udført af et godt værktøj, det er helt muligt at gøre med plader og savet affald (f.eks. Efter demontering af stillads og forskalling). Et bindemiddel, som vist i fig. 2, gem og negle. Binder er meget lettere at lægge og du kan ikke søm. Ved hjælp af denne indgivelsesmetode vil alle trimbord, der uundgåeligt forekommer på en byggeplads, gå på arbejde enten ved fremstilling af bjælker eller på undergulvet.

Hvordan man laver en loftsbjælke af brædder 6 meter lang med en størrelse på 50x150 mm, med en spids på 6 meter fra væg til væg.

Ved konstruktion kræves der konstruktion for beregning af bjælkens bæreevne. Ved individuel konstruktion anvendes i de fleste tilfælde trækråler i form af planker, stænger eller stænger af forskellig længde.
Det optimale tværsnit og trin på bjælkerne vælges afhængigt af længden af ​​spændingen og de forventede belastninger. Så for en stråle med en sektion på 150x150 mm med et spændvidde på 6000 mm er installationstrinnet 500 mm, overbelastningsbelastningen overstiger normen med 2,46 gange, ved 400 mm stigning er det 2 gange og ved 300 mm stigning er det 1,5 gange og den beregnede belastning området er 300 kg / m 2. Den fordelte belastning er 90 kg / m 2. Et muligt trin til montering af bjælker med en sektion på 150x150 mm, hvor overlapningen kan modstå en sådan belastning, er 200 mm. Det skal dog tages i betragtning, at værdien af ​​brudbelastningen under alle omstændigheder er 1.650 kg.
Styrken og pålideligheden af ​​overlapningen afhænger af bjælkens tværsnit. Så med en strålehøjde på 200 mm bred ved 150 mm vil overbelastningen kun være 1,04 gange, og hvis den tværtimod vil være 1,88 gange med et installationstrin på 500 mm, den ovennævnte belastning.
Overlapningsstrålen i en sådan spænding bør således være hovedstad og ikke en sammensætning af brædderne med en sektion på 50x150 mm. Når alt kommer til alt, hvis der er en 2. sal, så lægges det grundigt. Desuden er længden af ​​pladerne - 6000 mm, hvilket betyder at fastgørelseselementerne i bjælkens komponenter virker på skæret. Hvis du installerer en mere solid hardware, vil den svække strålen selv.

Diskussionsspørgsmål på forummet:

Indsendt: 17-05-2012 21:08

Del med venner:

Andre publikationer overskrift «Tag. Tag. Tagisolering

Vi bygger et nyt hus 6 til 8 meter med et skrånende tag, men der er ingen størrelse på taget. Dette er højden af ​​stativerne og den omtrentlige vinkel af hældningen. Fortæl mig, tak.

Fordelen ved et hus med et loft er, at med en relativt lille ydre størrelse af bygningen, kan en ekstra etage betydeligt øge boligarealet. Ofte.

Fortæl mig om tagmaterialet "rezol". Hvor meget koster det, hvor kan du se og købe?

"Rezinol" er et basisløst ark sammensat polymermateriale beregnet til brug som tagbeklædning. Fås i forskellige farver -.

Er det muligt at male taget af kirsebærkirsebær ondulinbrun?

I annotationen på tagmaterialet "Ondulin" siges det, at pladerne i sin fremstilling er malet før imprægnering med bitumen, hvilket gør deres farve modstandsdygtig overfor ultraviolet og.

For samarbejde og reklame, kontakt venligst [email protected]

Sådan laver du interfloor trægulve i huse af mursten og træ

Overlapningen er et af elementerne i huset, der bygges, hvilket i høj grad påvirker bygningens styrke. Afhængigt af materialet er de træ og armeret beton (monolitisk, præfabrikeret, præfabrikeret monolitisk). Til fremstilling af konstruktionselementer i privat lavkonstruktion vælges ofte træstænger, brædder eller stænger, da opførelsen af ​​trægulve er mindre arbejdskrævende under installationen og kan udføres uden særlige færdigheder.

indhold

Når der opbygges et privat hus, når en overflade af træbjælker bygges med egne hænder, afhænger succesen af ​​en virksomhed i høj grad af rigtigheden af ​​valget af byggemateriale. Stænger, som er rygraden i hele strukturen, opfatter ikke kun deres egen vægt - de er under pres fra gulvens masse, de er påvirket af driftsbelastninger.

Overlappe i huset

Til sådanne formål anbefales det at vælge savetræ eller lerkræ, da sådant materiale har den bedste styrke i forhold til hårdttræ. Stænger, brædder eller brædder skal være tørre - fugtighed på højst 14% er tilladt. Normalt erhverver tømmer sådan fugt i et år, når de rette opbevaringsforhold skabes.

Træfugtmåling

Bjælker skal ikke have et stort antal knuder, det er tilrådeligt at afvise skoven, som har udtalt skråhed eller bøjning - fibrene skal placeres langs baren eller bordet. Det er godt, hvis tømmeret blev behandlet med et antiseptisk middel og en sammensætning, der øger brandsikkerheden af ​​træ.

Afhængigt af hvor trægulve anvendes, er det nødvendigt at vælge mellem stænger eller brædder i henhold til sektionens størrelse, som bygger på pålideligheden. Hvis der opbygges et interfloor-sted, stilles de samme krav på sektionen, og når loftet bliver bygget, kan bjælkens tykkelse være mindre. Valg af materialet, du kan følge bordene, gør det muligt at beregne tværsnittet af de brædder, logs eller logs der bruges.

Beregning af strålesektionen afhængig af længden af ​​spændingen med en anslået belastning på 350-400 kg / m²

Beregning af logens diameter afhængig af længden af ​​spændingen med en belastning på 400 kg / m²

Selv om du ikke kan tage den øgede værdi af belastningen på gulvene, hvis rummet ikke er planlagt at placere en stor mængde møbler eller andre interiørtyper. I dette tilfælde hjælper en anden tabel, som hjælper med at vælge tværsnit af bjælkerne under hensyntagen til belastningen på gulvet i rummet.

Valg af strålesektion afhængig af belastning og spændvidde

Korrekt valg af materialet, fortsæt til installationen af ​​gulvbelægning. Korrekt fremstillet trægulv i huset giver styrken af ​​hele rammen af ​​strukturen, og for dette er det nødvendigt at måle bjælkens længde og kalibrere dem ordentligt.

Af det materiale, der vælges af sektionen, fremstilles bjælker med en nøjagtig størrelse, herunder "lager" -afstanden, som vil spille rollen som understøttelse af strukturen på de bærende vægge. Det er nødvendigt at bruge mindst 10 cm af en stang til understøtning, og mindst 2/3 af vægtykkelsen bruges som en støtteplatform.

Længden af ​​spændingen, hvor loftet ligger, må ikke overstige 6 m for sikkerhed. Den ideelle overlapningsafstand skal være 4-5 m. struktur.

Ved beregning af det trin, med hvilket de forberedte søjler eller brædder er placeret, er det nødvendigt at anvende de data, der er reflekteret i SNiP 2.01.07-85. Ifølge dette dokument skal du styres af følgende værdier af tilladt totalbelastning:

 • til interfloor overlappings, herunder kælder 350-400 kg / m²;
 • til et ikke-lastet loftsrum 130-150 kg / m²;
 • til brugt loftrum op til 250 kg / m².

Beregningen af ​​distributionsstrinnestænger eller brædder

For at kunne distribuere benene korrekt kan du bruge trinberegningstabellen, som gør det muligt at overlappe anden etage på træbjælkerne, der er tilstrækkeligt holdbare.

Fordeling af bjælker under gulvet

Bjælker skal omhyggeligt fordeles, idet de har strengt vandret og parallelt med hinanden. Afstanden mellem placering af stænger eller planker skal være den samme over hele området.

Den tilladte afbøjning af gulvet må ikke overstige 1/350 af strålelængden, dvs. længden af ​​afbøjningen må ikke være mere end 10 mm pr. 3,5 m længde af strålen. Hvis spændingen er stor, og tværsnittet for at skabe den nødvendige styrke ikke er nok, kan du installere lodrette søjler og bygge yderligere lejevægge. Ved installation af ekstra kolonner eller bærende vægge anvendes specielle perforerede fastgørelsesdele.

I kontaktsteder med sengens understøtningselementer skal du lægge isoleringsmaterialer, som f.eks. Dæmperbåndet. Du kan bruge flere lag gummi eller lak gummi, som også tjener som vandtætning.

Perforeret stangstøtte

Ofte begyndte de at anvende specielle beslag af perforeret metal, hvilket gør det muligt at udføre bjælkenes ende-til-ende med støttevæggen, samlede led af tværstænger og korte stænger. For eksempel bliver det klart, hvordan man overlapper anden sal med en åbning til placeringen af ​​en trappe eller en passage til en skorsten.

En sådan forbindelse har visse fordele:

 • Den T-formede knude adskiller sig i pålidelighed;
 • installationen sker hurtigt og uden at skære sædet i bjælken ned, hvilket bevarer strukturens styrke;
 • i væggen er der ikke behov for at oprette et hulrum til stopstrålen, hvilket ikke bringer vægens isolerende egenskaber i fare;
 • det bliver muligt at anvende bjælker af kortere længde end åbningsbredden er lukket.

Monteringsindstilling med understøtninger

Derefter fastgøres til de installerede gulvplader med de nødvendige lag af isolering. Antallet af isoleringslag og typen af ​​anvendte materialer afhænger af typen af ​​overlapning.

Typer af gulve og deres enhed

Husene har en kælder og loftsrum, og uddanner ofte loftsrummet. På dette afhænger den type overlapning, som i forskellige tilfælde er forskellige krav pålagt.

Der er følgende opdeling af bærende vajer efter type:

 1. Interfloor overlappende, som ikke kræver god isolering, da det adskiller boligområder. Hovedkravet er god lydisolering.
 2. Loftet, der adskiller sig fra loftet på loftet. Afhængigt af det opvarmede loft (loftet) eller i rummet under taget er der ingen varme, gulvet er lavet af det nødvendige isolerende materiale. Men der kræves et lag af dampspærre, hvilket forhindrer dannelsen af ​​kondensat.
 3. Kælder eller kælder, der tjener som grænsen mellem kælderen. Her er i første omgang isoleringen, afkøling af kulden, der kommer nedenfra.

I-bjælke loftet gulv

Afhængig af kravene til gulvbelægningen tilsættes lag af isolering, dampspærre eller lydisoleringsmaterialer til en vis tykkelse.

Trægulve

Hvis vaulten er monteret på stenmurene, er det nødvendigt at pakke enderne af bjælkerne med tagfilt eller behandle dem med harpiks og sikre vandtætning. Åbningen i væggen, der bruges som støtte til bjælkerne, der understøtter trægulve mellem gulvene i murstenen, er skabt så stor, at der er et hul for ventilation. Dette vil undgå dannelse af kondensat og spare træ fra ødelæggelse længere.

Proceduren for montering af egne hænder:

 1. Ved at bygge et hus, ikke glemme at installere bjælker, i væggene i den krævede højde, er der arrangeret nicher med en dybde på 15 cm til 20 cm. Det er især bekvemt at skabe nicher til at bygge vægge lavet af dobbelt silicat mursten.
 2. Før installationen trimmer du enderne af logfilmene i en vinkel på 60 ° -70 ° for at forbedre ventilationen efter installationen, gør yderligere behandling af særlige forbindelser.

Skæring af enden af ​​strålen

 1. Enderne af slaggen behandles med vandtætning uden at røre enderne for at sikre fugtighed ud af træet. Om nødvendigt behandles bjælkerne med et antiseptisk og brandhæmmende middel.
 2. Udfør lægning af plader eller plader i nicher, så der mellem deres ender og muren er et hul på ca. 5 cm til ventilation.
 3. Hver tredje eller fjerde bjælke er fastgjort med en ankerbolt til væggen.

 1. Mellemrummet mellem væggen og stangen er fyldt med tætningsmiddel.
 2. Yderligere, vinkelret på gliderne syer de stænger på 50x50 eller 40x40, der opnår en kasse til fastgørelse af træpaneler eller lette betonpaneler.
 3. Nedenfor til bjælkerne kan du negle brædderne, panelerne eller pladen gips.
 4. I enheden af ​​trægulve mellem gulve er det nødvendige isoleringslag placeret på træplader. I tilfælde af loftet kan der tages en sådan løs isolering som udvidet ler. Du kan bruge indstillingen, når hældt ler-sandlag, over hvilket et lag af sand eller slagge er fordelt.
 5. Over isoleringen er lagene fastgjort i trin på 50-70 cm.
 6. Strugany boards er spikret til lags.
 7. Som et alternativ til bjælker og planede brædder kan du lave en betonplade med forstærket mesh.
 8. Udfør den endelige finish af gulv og loft.

Det afhænger af, hvilket materiale bygningen er bygget af, hvordan man overlapper gulvene i huset. Ved opførelsen af ​​bygninger med trævægge er der også visse nuancer.

Installationen af ​​træ fra træ er lavet af egne hænder i henhold til de særlige fyrtårne ​​- de ekstreme slynger er oprindeligt monteret og orienterer til hvorefter de mellemliggende slynger løsnes. Ved fastsættelse af de ekstreme bjælker skal der tages højde for, at de ikke skal være placeret tættere end 5 cm på nærmeste væg. Brug dette mellemrum, læg et lag isolering.

Nicher til støtte kan ikke udarbejdes på forhånd - i de byggede vægge, ved hjælp af en elektrisk eller motorsav, skærer de nødvendige riller.

Nicher til trægulve

Fased installation af gulvet i et træhus:

 1. Før installationen skæres enderne i en vinkel på 60 ° -70 ° for at forbedre ventilationen efter installationen, og yderligere behandling udføres med specielle forbindelser.
 2. Efter behandling af enderne af stængerne med bitumen og indpakning af tagmaterialet, sæt dem i en niche. Begynd med at lægge med ekstreme bjælker, fortsæt med at lægge mellemliggende med at kontrollere det vandrette positioneringsniveau.
 3. I processen med at lægge hver tredje eller fjerde bjælke er fastgjort til væggen ved hjælp af forankringsbolte eller andre fastgørelsesanordninger, f.eks. Beslag.
 4. Derefter løser de stængerne 50x50 eller 40x40 vinkelret på pladerne og forbereder kassen til montering af træplader.
 5. Top sydede ruvejer, der ikke bruger planlagte brædder eller træplader.
 6. Gennemførelse af overlappning, spik arkmaterialet eller lyspladerne nedenunder.
 7. Et isolerende lag er fastgjort på undergulvet og udfører i hvert tilfælde en bestemt opgave. Hvis en overlapning af 1. sal er udstyret, er det nødvendigt at lægge et varmeisolerende lag for at beskytte det mod kulde fra kælderen. Og når gulvet er lagt på 2. sal, er det nok at sikre god lydisolering.
 8. På toppen af ​​isoleringen snerper de, hvorpå de planlagte gulvbrædder fastgøres. I stedet for brædder kan du bruge OSB-pladen.
 9. Det endelige toplag kan være linoleum, keramisk flise, laminat eller parket.

Eksempel på montering af loft i væg af belukket beton

Hovedtræk er, at luftbeton med alle sine positive egenskaber ikke har tilstrækkelig styrke. På grund af dette anbefales det ikke at opbygge bygninger med mere end to etager fra almindelig luftbeton.

Gulvbelægning mellem gulve

Til installation af gulvbelægning mellem gulve, især når det er nødvendigt at montere loftet på 2. sal i et hus af luftbeton, skal du forberede en forstærket støtte fra det armerede betonbælte, der ligger rundt om bygningen eller lokalerne.

Gør-det-selv-arbejdsstadier:

 1. Enderne af bjælkerne skal saves i en vinkel på 60 ° -70 °, hvilket skaber et ekstra hulrum til ventilation efter installation.
 2. Herefter er stængerne i stedet for kontakt med væggen indpakket med tagfilt, hvilket forhindrer slid på understøtningsstrukturen. Sluten skal stå åben for at fjerne fugt fra træet under ventilationen.
 3. Oprettelse af en niche til at lægge ned, du skal beregne deres størrelse, så afstanden mellem træet og væggen ovenfor var mindst 50 mm. Efter ligning af bjælkerne er isolering anbragt i dette hul, for eksempel mineraluld.
 4. Installation begynder med de ekstreme stænger, montering af loftet på træbjælkerne. Derefter installeres det mellemliggende sleg, kontrollerer installationen på byggeniveau.
 5. Bjælkebue er fastgjort til det forstærkede bælte ved hjælp af metalhjørner, pinde eller specialplader.
 6. Det næste skridt er installation af brædder og stænger fastgjort i bunden af ​​bjælkerne.
 7. Efter fastgørelsen af ​​det nederste lag fordeler strukturerne det isolerende lag og vælger dets egenskaber afhængigt af typen af ​​overlapning - der giver varmeisolering, forbedrer lydisolering eller vandtætning.

Stråle gulvbelægning

Til sidst lægges lag på toppen, hvor der er monteret et færdigt gulv. Den nederste del af taget er også raffineret, kappe clapboard, fiberboard, krydsfiner eller andet efterbehandling materiale.

Af alle typer gulve af træ er mere foretrukne, når man bygger et hus alene - trægulvskonstruktioner kræver mindre omkostninger og er ikke særlig arbejdskrævende. Ved hjælp af tømmer kan du bygge gulve af enhver art - interfloor, loft eller kælder (jord). Det er kun nødvendigt at beregne belastningen korrekt og vælge tømmeret korrekt til konstruktion, hvilket sikrer styrken og holdbarheden af ​​konstruktionen.

Vi anbefaler relaterede artikler

Isolering til rør: En gennemgang af isoleringsmaterialer, sammenlign, vælg

Træbjælker på gulvet for et stort spænd

Hvordan længden af ​​træbjælkerne bestemmes: FORUMHOUSE-eksperter fortæller om nuancer af beregning og selvproduktion.

Muligheden for ustøttet overlapning af store områder udvider markant de arkitektoniske muligheder ved design af et hus. En positiv løsning på stråleproblemet giver dig mulighed for at "spille" med rummængden, installere panoramavinduer, bygge store haller. Men hvis det ikke er svært at blokere en afstand på 3-4 meter med et "træ", så hvilke bjælker der skal bruges i et spænd på 5 m eller mere, er allerede et vanskeligt spørgsmål.

Træbundsbjælker - dimensioner og belastninger

De lavede et trægulv i tømmerhuset, og gulvet ryster, bøjer, "trampolin" -effekten fremkommer; Vi ønsker at lave træbjælker af overlapning på 7 meter; det er nødvendigt at blokere rummet med en længde på 6, 8 meter for ikke at lænke lags på mellemstøttene; hvad skal loftet være på 6 meter, et hus af træ; hvad hvis du vil lave et gratis layout - sådanne spørgsmål bliver ofte stillet af medlemmer af forummet.

Jeg har et hus omkring 10x10 meter. På gulvet "kastede jeg" træstammer, deres længde er 5 meter, tværsnittet er 200x50. Afstanden mellem lags er 60 cm. Under overlapningsoperationen viste det sig, at når børnene løber i et rum og står i den anden, er der en ret stærk vibration på gulvet.

Og det er ikke det eneste tilfælde.

Jeg kan ikke forstå, hvad bjælker for interfloor lofter er nødvendige. Jeg har et hus 12x12 meter, 2-etagers. Første sal er lavet af luftbeton, anden etage er mansard, træ, dækket af en bar 6000x150x200mm, lagt hver 80 cm. Lags er lagt på en I-bjælke, der hviler på en stang monteret i midten af ​​første sal. Når jeg går på anden sal, føler jeg mig at ryste.

Stråler på lange spændinger skal modstå store belastninger. Derfor skal de omhyggeligt beregnes for at opbygge et stærkt og pålideligt trægulv med stor spænding. Først og fremmest er det nødvendigt at forstå den belastning, som en trælag af en sektion kan modstå. Og så overveje at bestemme belastningen til gulvbjælken, som skal gøre en hård og finish gulvbelægning; hvordan loftet bliver hemmed; om ordet vil være et fuldt udbygget stue eller en non-residential loft over garagen.

For at beregne belastningen på gulvbjælkerne skal du tilføje:

 1. Indlæs på egen vægt af alle strukturelle elementer i overlapningen. Dette inkluderer vægten af ​​bjælker, isolering, fastgørelseselementer, gulve, loft osv.
 2. Operationel belastning. Den driftsmæssige belastning kan være permanent og midlertidig.

Når man beregner driftsbelastningen, er det derfor nødvendigt at tænke over alt - hvad slags møbler du planlægger at installere, og om der i fremtiden er mulighed for at installere en sportsimulator, som også vejer mere end et kilogram.

For den belastning, der virker på træbjælkerne i loftet med stor længde, accepteres følgende værdier (til loftet og gulvflader):

 • Loftet - 150 kg / kvm. Hvor (ifølge SNiP 2.01.07-85), under hensyntagen til sikkerhedsfaktoren - 50 kg / kvm M - er belastningen af ​​sin egen vægt af gulvet og 100 kg / kvm M - standardbelastningen.
 • Ved overlappings og overlapninger på loftet er den samlede belastning taget til 350-400 kg / kvm.

Overlappende plader 200 med 50 og andre løbestørrelser

Her er bjælkerne på et span på 4 meter tilladt normer.

For overlappende længder på 6 meter eller mere er dimensioner 50x150, 50x200, 100x150 ikke længere egnede.

En fordelt og koncentreret belastning virker på gulvbjælken. Derfor er træbjælker til store spændinger ikke konstrueret "butt", men med en styrke og tilladt afbøjning. Dette sikrer normal og sikker drift af loftet.

For at beregne den belastning, der modstår overlapningen, skal du have den rette viden. For ikke at gå dybt ind i matens formler (bygningen af ​​garagen er absolut overflødig), behøver en almindelig udvikler kun at bruge online-regnemaskiner til beregning af enkeltbjælke træbjælker.

Selvbygger er ofte ikke en professionel designer. Alt hvad han vil vide, er, hvilke bjælker der skal monteres i loftet, så det opfylder de grundlæggende krav til holdbarhed og pålidelighed. Dette giver dig mulighed for at beregne online-regnemaskiner.

Brug af sådanne regnemaskiner er simpel. For at gøre beregningerne nødvendige værdier, er det nok at indtaste lagets dimensioner og længden af ​​spændingen, som de skal dække.

For at forenkle opgaven kan du også anvende kladdeborde indsendt af guruer fra vores forum med kaldenavnet Roracotta.

Jeg tilbragte et par aftener for at lave tabeller, der ville være forståelige selv til en nybegynderbygger:

Tabel 1. Den præsenterer data, der opfylder minimumsbelastningskravene til gulvene på anden sal - 147 kg / kvm.

Tabel 2. Her er dataene på den gennemsnitlige belastning for gulvene på første og anden etage - 293 kg / kvm.

Tabel 3. Her er dataene for den beregnede forøgede belastning på 365 kg / kvm.

Sådan beregnes afstanden mellem I-bjælker

Hvis du læser omhyggeligt ovenstående tabeller, bliver det klart, at med stigende længde af spændingen er det for det første nødvendigt at øge logens højde og ikke dens bredde.

Det er muligt at ændre stivhed og lagstyrke i retning af at øge ved at øge dens højde og gøre "hylder". Det er - en træ I-stråle er lavet.

Uafhængig fremstilling af limede træbjælker

En af løsningerne til blokering af store spændinger er at bruge en træbjælke i loftet. Overvej spændingen på 6 meter - hvilke bjælker kan modstå en stor belastning.

Ved tværsnit kan en lang bjælke være:

Der er ingen konsensus blandt selvbyggere, hvilket afsnit er bedre. Hvis du ikke tager højde for de købte produkter (I-bjælker fabrikkeskabte), så går det først og fremmest for at gøre det lettere at fremstille under "feltbetingelserne" uden brug af dyrt udstyr og værktøj.

Hvis man ser på tværs af en hvilken som helst metal I-stråle, kan man se, at fra 85% til 90% af metalets masse er koncentreret i "hylderne". Bindvæggen tegner sig for ikke mere end 10-15% af metalet. Dette er lavet på grundlag af beregningen.

Hvilken bord at bruge til bjælker

Ved co-branding: jo større del af "hylderne" og jo længere er de adskilt fra hinanden i højden, desto større vil belastningen være imod I-strålen. For bygherren er den optimale teknologi til fremstilling af en I-stråle en simpel boksekonstruktion, hvor de øverste og nederste "hylder" er lavet af planker, der er fladt. (50x150mm, og sidevæggene er lavet af krydsfiner med en tykkelse på 8-12 mm og en højde på 350 til 400 mm (bestemt ved beregning) osv.).

Krydsfiner er hylder til hylderne med negle eller skruet med selvlukkende skruer (kun ikke sort, de arbejder ikke på skæret) og skal plantes på lim.

Hvis du installerer en sådan I-stråle på en seks meter spændvidde med et trin på 60 cm, så modstår det en stor belastning. Derudover kan en I-bjælke til et loft på 6 meter lægges med isolering.

Ved hjælp af et lignende princip kan du også forbinde to lange brædder, samle dem i en "pakke" og sætte dem ovenpå hinanden (tag brædder ved 150x50 eller 200x50), som følge heraf bliver strålesektionen 300x100 eller 400x100 mm. Brædder er plantet på lim og stilet eller plantet på træskovle / dowels. Det er også muligt at fastgøre eller spike krydsfiner til sidens overflader af en sådan stråle, efter at have smurt det med lim.

Også interessant er oplevelsen af ​​et forumchanin under kaldenavnet Taras174, som besluttede at uafhængigt lave en limet I-stråle for at blokere spændvidden på 8 meter.

For at gøre dette købte forumchanin ark af 12 mm tykt OSB, skær dem i længde i fem lige store dele. Så købte jeg et bord 150x50 mm, 8 meter lang. Cutter "svalehale" valgte en hak 12 mm dyb og 14 mm bred i midten af ​​brættet for at gøre en trapezoid med ekspansion nedad. OSB i rillerne Taras174 limet med en polyesterharpiks (epoxy), først "skydning" en strimmel af glasfiber 5 mm bred til enden af ​​pladen med en hæftemaskine. Dette, ifølge forumchanin, ville styrke designet. For at fremskynde tørringen blev det limede afsnit opvarmet af en varmelegeme.

På den første stråle praktiserede jeg "fyldt min hånd." Den anden lavet i 1 arbejdsdag. Til kostpris, under hensyntagen til alle materialer, inkluderer jeg en hel bord på 8 meter, omkostningerne ved en stråle er 2000 rubler. til 1 stk

På trods af den positive oplevelse undgik en sådan "samostroi" ikke et par kritikpunkter fra vores eksperter. nemlig:

 1. Det er uacceptabelt at bruge et nyligt savet og afklædningsbræt i limede konstruktioner, da det er umuligt at forudsige, hvordan en sådan stråle vil opføre sig i det lange løb.
 2. Brug ikke epoxy som klæbemiddel.

Epoxier har dårlig vedhæftning til træ. Det tager også lang tid, før de hærder. Leje strukturer er limet på melamin, resorcinol eller polyurethan. Disse klæbemidler brænder ikke kun, men er termohærdende. Det er jo jo højere temperaturen jo jo stærkere bliver forbindelsen.

 1. Fræsning af rillen til installation af OSB. Præfabrikerede bjælker er formalet, så sporet er indsnævret - såkaldt wedge. Sheet OSB er limet ind i "hylde" i spændingen. Dette øger tætheden af ​​pladens og træets passform.
 2. Lavteknologisk arbejde, hvilket fører til en stigning i tiden til produktion af en stråle og dens endelige omkostninger.

For fremstilling af strålen behøver man ikke bruge glasfiber, varme limlinjen. Det er simpelt: Vi maler sporet, anbringer melaminlim, sæt det ind i OSB-sporet, klem det med en klem og hammer i en 45 graders søm. Retur med 20 cm og gentag operationen. Neglen tjener som et midlertidigt fikseringsmiddel. Alt om alt tager 2 timer. Og efter seks timer kan du allerede installere strålen.

På trods af afvigelsen fra den traditionelle teknologi har I-strålen lavet af forummedlemmet gennemgået en seriøs test af styrken af ​​klæbemiddelleddet og modstået det.

Jeg sikrede bjælkens ender på to understøtninger på en syv meter afstand og lastede den med en last med en samlet vægt på mere end et halvt ton. Du kunne høre sømmen knitrende først, men så stoppede lyden. Strålen (fra vandret) indspændes kun med 20-24 mm.

Under virkelige forhold vil en stråle ikke blive udsat for en sådan koncentreret belastning på ét sted, og uafhængig erfaring med fremstilling af en I-stråle kan derfor betragtes som vellykket. Ifølge forumchanin er dette den bedste mulighed for at dække en afstand på mere end 6 meter og lave et frit layout i huset. Desuden kan det på trods af "metallstyrken" af et sådant design også løftes og monteres af en person.

Hos FORUMHOUSE kan du finde ud af i hvilke tilfælde og hvordan du kan lave metalbjælker i et spændvidde på 4 meter og 6 meter, og hvad er stålstrukturens egenskaber.

Opførelse af trægulve mellem gulve: detaljeret konstruktionsteknologi

Under opførelsen af ​​private lavhuse huse af træ, betonblokke eller klodser mellem gulvene rejste oftest trægulve. Disse strukturer har i sammenligning med alternative betonplader flere fordele. Trægulve overbelaster ikke væggene, mens installation ikke kræver involvering af løfteudstyr. Derudover har de høj styrke, holdbarhed og rimelig pris. Installation af sådanne lofter er ret simpelt, så mange hjemmestere gør det selv.

Gulvstruktur

Grundlaget for trægulve er bjælkerne, der holdes på lejemuren og tjener som en slags "fundament" for resten af ​​de strukturelle elementer. Da bjælkerne i driften af ​​overlapning bærer fuld belastning, skal der især tages hensyn til deres korrekte beregning.

Til bjælker bruger de normalt fast eller limet lamineret tømmer, logs og nogle gange - brædder (enkelt eller fastgjort i tykkelse med negle eller hæfteklammer). For overlapninger er det ønskeligt at bruge barberbjælker (fyr, lærk), som kendetegnes ved høj bøjningsstyrke. Hardwood boards fungerer meget mere fleksibelt og kan deformere under belastning.

Udkastskort (OSB, krydsfiner) fastgøres til loftbjælkerne på begge sider, på toppen af ​​hvilke de syr frontdækslet. Nogle gange er gulvet på anden sal lagt på bjælkerne, som er fastgjort på bjælkerne.

Det er værd at huske, at træloftet på siden af ​​første sal bliver loftet og på siden af ​​anden sal (loftet, loftet) - gulvet. Derfor er gulvets overdel beklædt med gulvmaterialer: et hylster, laminat, linoleum, tæppe mv. Den nederste del (loft) - klapbræt, gipsvæg, plastpaneler mv.

På grund af tilstedeværelsen af ​​bjælkerne er der dannet et mellemrum mellem trækpladerne. Det bruges til at tilføje overlap til yderligere egenskaber. Afhængigt af formålet med anden etage ligger mellem bjælkets bjælker isolerende eller lydisolerede materialer, der er beskyttet mod fugt ved vandtætning eller dampspærring.

I tilfælde af at anden sal er et ubeboet loft, der ikke vil blive opvarmet, er termisk isolering nødvendigvis lagt i loftets opførelse. For eksempel basaltuld (Rockwool, Parock), glasuld (Isover, Ursa), skum mv. Under isoleringslaget (fra siden af ​​det første opvarmede gulv) er der placeret en dampspærrefilm (asfalt, polyethylen og polypropylenfilm).

Hvis EPS, som ikke absorberer vanddamp, blev anvendt som termisk isolering, kan dampbarrierefilmen fra "kagen" udelukkes. Over varmeisolerende eller lydisolerede materialer, der absorberer og kan forringes af fugt, læg et lag af en vandtætningsfilm. I tilfælde af at udelukkelsen af ​​atmosfærisk fugt på loftet var afsluttet, kunne isoleringen ikke beskyttes af vandtætning.

Hvis anden sal er planlagt som opvarmet og boligareal, behøver gulvets "tærte" ikke yderligere varmeisolering. For at reducere virkningen af ​​støj, der vil opstå, når folk bevæger sig langs overlapningen, lægges der et lydtæt lag mellem bjælkerne (normalt bruges de sædvanlige varmeisolerende materialer).

For eksempel basaltuld (Rockwool, Parock), glasuld (Isover, Ursa), skumplast, lydabsorberende ZIPP-paneler, lydisolerede membraner (Tecsound) osv. Ved anvendelse af materialer, der kan absorbere vanddamp (basaltuld, glasuld), er der placeret en dampspærrefilm mellem stueetagen og lydisolatoren, og vandtætningen placeres oven på lydisolatoren.

Bjælkefastgørelse til væggen

Gulvbjælker kan tilsluttes til vægge på flere måder.

I mursten- eller tømmerhuse glider bjælkens ender ind i riller ("rede"). Hvis der anvendes stænger eller stænger, skal bjælkens dybde være mindst 150 mm, hvis brædderne - mindst 100 mm.

De dele af bjælkerne, der kommer i kontakt med væggene i "reden" er vandtæt, indpakning dem med to lag tagmateriale. Enderne af bjælkerne skæres ved 60 ° og efterlades uisoleret for at sikre fri vejrtrækning.

Ved anlægget i "reden" mellem bjælken og væggen (fra alle sider), er der ventiler på 30-50 mm, der er fyldt med varmeisolering (slæb, mineraluld). Strålen understøttes på bunden af ​​rillen gennem et antiseptisk og hydroisoleret træplank med en tykkelse på 30-40 mm. Siderne af sporet kan fyldes med ruder eller dækkes med cementmørtel til 4-6 cm. Hver femte stråle er desuden fastgjort til væggen ved hjælp af et anker.

I træhuse er bjælker begravet i rillerne af væggene mindst 70 mm. For at forhindre rystelser lægges der vandtætningsmaterialer mellem sporets vægge og bjælken. I nogle tilfælde skæres bjælkerne ind i væggene, gør svalehalefuger mv.

Strålerne kan også monteres på væggen ved hjælp af metalstøtter - stålhjørner, klemmer, beslag. De er forbundet med vægge og bjælker med selvskærende skruer eller træskruer. Denne monteringsmulighed er den hurtigste og mest teknologiske avancerede, men mindre pålidelige end ved placering af bjælker i vægsporene.

Beregning af gulvbjælker

Ved planlægning af gulvkonstruktionen skal vi først beregne grundstrukturen, det vil sige længden af ​​bjælkerne, deres antal, det optimale tværsnit og afstanden. Dette afgør, hvor sikker din overlapning vil være, og hvor meget belastning det kan modstå under driften.

Strålelængde

Bjælkens længde afhænger af bredden af ​​spændingen, såvel som metoden til fastsættelse af bjælkerne. Hvis bjælkerne er monteret på metalstøtter, vil deres længde være lig med bredden af ​​spændingen. Når de indlejres i vægernes riller, beregnes bjælkens længde ved at summere spændingen og dybden af ​​strålens to ender ind i spalterne.

Beam position

Afstanden mellem bjælkernes akser holdes i området 0,6-1 m.

Antal bjælker

Beregningen af ​​antallet af bjælker udføres som følger: planlægge at placere de ekstreme bjælker i en afstand på mindst 50 mm fra væggene. De resterende bjælker placeres jævnt i spændingsrummet i overensstemmelse med det valgte interval (trin).

Stråle sektion

Bjælker kan have en rektangulær, firkantet, cirkulær, I-sektion. Men den klassiske version er stadig et rektangel. Ofte anvendte parametre: højde - 140-240 mm, bredde - 50-160 mm.

Valget af strålesektionen afhænger af dets planlagte belastning, spændvidde (langs rummets korte side) og stråleplaceringsintervallet (tonehøjde).

Belastningens belastning beregnes ved at summere egenvægtens vægt (for gulvflader - 190-220 kg / m 2) med den midlertidige (driftsbelastning) (200 kg / m 2). For de betjente gulve antages lasten normalt at være 350-400 kg / m 2. For loftet gulve, der ikke betjenes x, kan du tage en mindre belastning op til 200 kg / m 2. Særlig beregning er nødvendig, hvis der forventes betydelige koncentrerede belastninger (f.eks. Fra et massivt bad, pool, kedel osv.).

Bjælkerne er lagt langs en kort spids, hvis maksimale bredde er 6 m. Ved et større spænding er bjælkningens ujævnhed uundgåelig, hvilket vil føre til deformation af strukturen. Men i denne situation er der en vej ud. For at understøtte bjælkerne på et bredt spænd, opret kolonner og understøtninger.

Strålens tværsnit afhænger direkte af spændvidden. Jo større spændingen er, jo mere kraftfulde (og holdbare) stråle skal du vælge at overlappe. Det ideelle span for overlappende bjælker er op til 4 m. Hvis spændene er bredere (op til 6 m), skal du bruge ikke-standardbjælker med en øget sektion. Højden af ​​sådanne bjælker skal være mindst 1 / 20-1 / 25 af spændingen. For eksempel, med en spænding på 5 m, er det nødvendigt at bruge bjælker med en højde på 200-225 mm og en tykkelse på 80-150 mm.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at udføre stråleberegningerne uafhængigt. Du kan bruge færdige tabeller og diagrammer, der angiver afhængigheden af ​​bjælkens dimensioner på den opfattede belastning og bredden af ​​spændingen.

Efter udførelsen af ​​beregningerne kan du fortsætte til enheden overlapper hinanden. Overvej hele processen, begyndende med fastgørelse af bjælkerne på væggene og efterbehandling med overfladebehandling.

Trægulvteknologi

Trin # 1. Montering af gulvbjælker

Ofte er bjælkerne installeret ved at placere dem i sporene på væggene. Denne mulighed er mulig, når loftet installeres i hjemmet.

Installationsprocessen i dette tilfælde er som følger:

1. Bjælker dækket af antiseptika og flammehæmmere. Dette er nødvendigt for at reducere trækstrukturenes tendens til at rådne og give brandsikkerhed.

2. Enderne af bjælkerne skæres i en vinkel på 60 °, farvet med bitumenmastik og indpakket i tagpapir i 2 lag (til vandtætning). Samtidig skal enden forblive åben for fri vanddamp gennem den.

3. Start installationen med installationen af ​​to ekstreme bjælker, som er placeret i en afstand af 50 mm fra væggene (minimum).

Stænger starter i "nest" ved 100-150 mm, hvilket efterlader ventilationsgabet mellem træ og vægge på mindst 30-50 mm.

4. For at styre bjælkens vandrette stilling placeres et langt bord på kanten af ​​det øvre plan på kanten og et bobniveau over det. For at justere bjælkerne på niveauet skal der anvendes trædyser af forskellig tykkelse, som er placeret i den nederste del af rillen på væggen. Dies skal forbehandles med bitumen mastik og tørres.

5. For at eliminere strålens knæk og blokere adgangen til kold luft, er hullet fyldt med mineralisolering eller slæbning.

6. Læg resten, mellemliggende bjælker på det lagt kontrolkort. Teknologien for deres etablering i murens rede er den samme som ved installationen af ​​de ekstreme bjælker.

7. Hver femte stråle er desuden fastgjort til væggen med et anker.

Når huset allerede er bygget, er installationen af ​​bjælker til gulv lettere at udføre ved hjælp af metalstøtter. I dette tilfælde er installationsprocessen som følger:

1. Bjælker er imprægneret med flammehæmmere og antiseptika.

2. På væggene, på samme niveau, i overensstemmelse med det beregnede trin af bjælkerne, er understøtninger (vinkler, klemmer, beslag) fastgjort. Fastgørelsen udføres med skruer eller skruer, skrue dem ind i hullerne på understøtningerne.

3. Bjælker lægges på understøtninger og fastgøres med selvlukkende skruer.

Fase nr. 2 Monter kranestænger (hvis nødvendigt)

Hvis det er mere hensigtsmæssigt at lægge gulvkonstruktionens "tærte" ovenpå, er det fra anden etagers side, kranestænger med et tværsnit på 50x50 mm fyldt langs bjælkens kanter. Den nederste del af stængerne skal gå i spids med bjælkens overflade. Cranialstænger er nødvendige for at lægge rullebrætter, som er et groft grundlag for loftet.

Det er muligt at gøre uden kranestænger, hvis hemming rullebrædder fra bunden, fra siden af ​​stueetagen. I dette tilfælde kan de monteres direkte på bjælkerne ved hjælp af selvlukkende skruer (negle er ikke egnede, da de er vanskelige at hamre lodret ind i loftet).

Trin # 3. Fastgørelse af rullebræt til loftets udkast

Ved installation fra siden af ​​anden etage fastgøres overlapningsbrædderne til kranestængerne med negle eller selvskærende skruer (OSB, krydsfiner er mulige).

Ved fastgørelse af rullen fra første sal, er pladerne fastgjort på bjælkerne nedenunder ved hjælp af selvlukkende skruer. Hvis det er nødvendigt, læg et tykt lag af isolering eller lydisolerende materiale imellem bjælkerne, er muligheden for arkiver nedenunder at foretrække. Faktum er, at kranestængerne "spiser" en del af mellemrummet, og uden deres brug kan tykkelsen af ​​overlapningen være fuldstændig lagt med isoleringsmateriale.

Fase nr. 4 Dampisolering (om nødvendigt)

Dampspærren ligger i konstruktionen af ​​loftet foran isoleringen (som også kan udføre en lydisolatorfunktion), hvis der er fare for dampindtrækning i det eller forekomsten af ​​kondensat. Dette sker, hvis overlapningen er anbragt mellem gulve, hvoraf den første er opvarmet, og den anden er ikke. For eksempel er en uopvarmet loftsrum eller loft opstillet over det første boligareal. Damp kan også trænge ind i gulvisoleringen fra våde værelser på første sal, f.eks. Fra køkken, badeværelse, pool osv.

Dampbarrieren er lagt oven på gulvbjælkerne. Duvene ligger overlappende og sætter kanterne på det foregående lærred i de næste 10 cm. Joints limes med konstruktionsbånd.

Trin # 5. Enhedsisolering eller lydisolering

Mellem bjælkerne på toppen af ​​lejepladen eller rullevarme eller lydisolatorer. Det er nødvendigt at undgå revner og hulrum, materialer skal passe tæt til bjælkerne. Af samme grund er det uønsket at bruge trimning, som skal forbindes til hinanden.

For at reducere forekomsten af ​​støjstøj i loftet (med et boligareal), er lydisoleringsstrimler med en minimumstykkelse på 5,5 mm placeret på bjælkens overflade.

Trin # 6. Lægning af vandtætningsfilm

En vandtætningsfilm placeres over varme- eller lydisoleringslaget. Det tjener til at forhindre indtrængning af fugt fra overetagen til isoleringsmaterialet. Hvis den øverste etage er ubeboet, vil der ikke vaskes gulve der og penetrationen af ​​atmosfærisk fugt vil også blive udelukket, vandtætningsfilm kan ikke bruges.

Vandtætningsfilmen er lagt med lak, overlappet med 10 cm. Leddene limes med tape for at forhindre fugt i at komme ind i strukturen.

Trin # 7. Fastgørelseskort (krydsfiner, OSB) til undergulv

En grov bund til gulvet på anden sal syes langs bjælkerne på toppen. Du kan bruge almindelige brædder, OSB eller tykk krydsfiner. Fastgøring sker med skruer eller negle.

Trin # 8. Dækker overlappende bund- og overfladebehandlinger

På toppen af ​​udkastet, under og over loftet, kan ethvert egnet materiale lægges. På øverste side af gulvet, der er på anden sal, arrangerer de laminat, parket, tæppe, linoleum mv. Når man anbringer gulvet på et boligområde, kan trækplader efterlades uden trimning.

På bundens overflade, som tjener som loftet til første sal, er loftsmaterialer syet: træforing, plastpaneler, gipspladestrukturer mv.

Overlap operation

Hvis bygningen brugte bjælker med en stor sikkerhedsmargin, der er lagt med et lille trin, behøver en sådan overlapning ikke at blive repareret i lang tid. Men du skal stadig kontrollere styrken af ​​bjælker regelmæssigt!

Hvis bjælkerne er beskadiget af insekter eller som følge af vandlogning, styrkes de. Til dette fjernes den svækkede stråle, udskiftes med en ny eller styrkes med holdbare plader.