Billeder af gipsplader lofter i badeværelset

Et badeværelse kan ikke betragtes som enkelt i design: oftest er det et lille rum, nogle gange en ikke-standard konfiguration. Derudover spiller fugtighed og temperaturændringer også en rolle - ikke alle belægninger kan modstå disse faktorer.

Der er flere materialer til at lave lofter i dette rum, men hvilken er den bedst egnede? Vi mener, at disse er gipspladerlofter - i badeværelset har de arbejdet godt, og de næste par billeder viser, at de også kan laves smukt.

Har fin finish på badeværelset

Som vi allerede har sagt, er reparationen af ​​et badeværelse forbundet med en række visse vanskeligheder, som kan overvindes af det korrekte udvalg af materialer.

Først og fremmest bemærk venligst, at den sædvanlige gipsvæg ikke virker.

I stedet forbyder ingen sin anvendelse - men resultatet vil ikke vare længe (især maling). Standard gips absorberer fugt, hvilket betyder, at belægningen meget snart vil begynde at forringes, både eksternt og internt.

Derfor i butikkerne skal du kigge efter GKVL - fugtsikre gipsplader. De kan identificeres både ved passende mærkning på pakken og ved den karakteristiske grøn farve. Ingen grund til at tro, at det forpligter dig til et bestemt interiør - sådan en GCR er malet på samme måde som en normal.

Råd: Det er bedre at tage en maling, der ikke er vandopløselig, ellers bliver dit loft snart dækket af en slags skilsmisse.

Suspended gipsplader lofter vil se godt ud i et badeværelse i næsten enhver konfiguration. Men husk at de gemmer 10-15 centimeter af vægens højde. Hvis du beslutter dig for at lave et design på flere niveauer, vil dette antal stige - hensyn til dette ved udformningen.

Det er også vigtigt at være opmærksom på graden af ​​beskyttelse af armaturer - en parameter, der angiver, hvor meget lamperne ikke udsættes for fugt og støv. Hvis det for de fleste lokaler ikke er for vigtigt, så skal du omhyggeligt studere disse oplysninger for sikker og pålidelig belysning på badeværelset.

Udpegningen af ​​graden af ​​beskyttelse består af de karakteristiske bogstaver IP og to tal.

Så den mest populære til brug i almindelige boliger - IP20. Dette vil ikke være nok for dig: Sådanne lamper er ikke beskyttet mod indtrængning af vand, hvilket kan forårsage kortslutning.

Lamper med beskyttelsesklasse IP21 / IP22 vil gøre - de er ikke bange for fugt og små dråber, de modstår temperaturændringer godt. De må ikke nedsænkes i vand, men i loftet opstår en sådan risiko kun i tilfælde af oversvømmelse.

Selvfølgelig er der meget mere beskyttede lyskilder - f.eks. IP67 bruges til indendørs poolbelysning. Men de er meget dyrere, og der er ingen grund til at betale for dem.

Hvis du ikke er sikker på, at du er opmærksom på mærkning eller er i tvivl om din beslutning, skal du kontakte enhver hardware butik.

Efter at have behandlet nogle teknologiske funktioner, foreslår vi at flytte til det mest interessante - se vores fotogalleri af gipspladerlofter i badeværelset. Der er mange flotte muligheder.

Kombineret badeværelse

I mange lejligheder af typisk bygning bad kombineret med et toilet. Lad os forlade spørgsmålet om, hvorvidt det er praktisk. Vores opgave er at forstå, hvordan man arrangerer et sådant værelse ved hjælp af GCR.

Normalt er de kombinerede badeværelser ikke store i størrelse (der er undtagelser, men vi snakker om dem lidt lavere). Derfor anbefaler vi, at du foretrækker lysetoner.

Har du en høj, men ikke for rummeligt badeværelse? Prøv at installere et hvidt split-loft med skjult belysning. På den ene side vil en sådan løsning afbalancere rummet - nogle gange med denne konfiguration er der en ikke så hyggelig følelse af at være i en brønd. På den anden side vil lyse farver gøre rummet visuelt bredere.

Desuden skaber dette lys en volumetrisk effekt og ser interessant ud - en af ​​de få dekorationer, der passer til sådanne små badeværelser.

Forresten er det ikke nødvendigt at vælge en LED-strimmel med hvidt lys. Usædvanlig lysende kant - en hidtil uset og stilfuld reception. Sandt nok er det nødvendigt at omhyggeligt vælge skyggen, så den er i harmoni med andre farvede elementer.

Er badeværelset rummeligt nok? Derefter eksperimenterer med den originale form af en gipskonstruktion på flere niveauer med en indsats af gennemsigtigt stretchstof. Volumetriske elementer og spotlights ser meget interessant ud. Det vigtigste er en følelse af proportioner. Når du designer layoutet, skal du overveje alle dimensioner for ikke at overbelaste loftet - ellers får du resultatet modsat det, der var beregnet.

Nuance: Gipsvæg hjælper dig med at zone det kombinerede badeværelse. Brug til dette design "loft-gulv". Selvfølgelig er små rum på 2 til 3 meter ikke en mulighed - selv en meget tynd skillevæg gør det svært at flytte. Men for mere rummelig - ret rimelig og funktionel løsning.

Ikke-standard badeværelse konfiguration

Men med et typisk badeværelse er det ikke svært at forstå. Men hvad skal man gøre, hvis man er heldig med en ikke-standard konfiguration? For eksempel med placeringen på loftet eller en usædvanlig form for loft?

At dømme efter anmeldelser på talrige fora passer loften af ​​gipsplader i dette tilfælde også perfekt. Vi tilbyder at se vores fotogalleri for at se dette!

Det er muligt at lave konstruktioner af næsten enhver form fra gipsvæg. Derfor er det ikke svært at bruge det til at afslutte det trekantede tag. Giv fortrinsvis spotlights frem for massive lysekroner - sidstnævnte synes ikke at være meget relevant.

Desuden er det let at lave en kasse til et vindue i en gipsvæg - det er praktisk og meget økonomisk, da det ikke er nødvendigt at tænde lyset om dagen.

Bemærk: Hvis du ikke ønsker at forkæle udseendet, skal færdiggørelsen udføres meget omhyggeligt. De mindste uregelmæssigheder vil ødelægge alt det positive indtryk.

Unødvendigt smal og lang plads? Vær opmærksom på to-tier design af bølge form. Det vil medvirke til at gøre rummet lidt mere volumen. Det er sandt, det er ikke et panacea, men det er et forsøg værd.

Lige så vigtigt er belysningen: kassér store elementer til fordel for små flade lysekroner eller spotlights.

Afviger rummets layout fra det sædvanlige rektangel eller firkant? Der er to muligheder: enten forsøge at glatte det ud med et loft på flere niveauer eller omvendt understrege en usædvanlig form, som det blev gjort på det næste billede.

Den glatte overflade kommer næsten i kontakt med tagskægget, men badeværelset ser ikke for lavt ud. Alle ekstra hjørner på væggene er mærkbare. På samme tid afleder belægningen ikke opmærksomheden fra den oprindelige skål og mønstret flise.

Hvis rummet er omvendt, rundt, understrege det med glatte bølger i loftet. I et lille badeværelse kan de være passende, hvilket skaber interiøret. Sandt nok er det vigtigt ikke at overdrive det: Du bør ikke oprette et dusin niveauer med komplicerede skilsmisse. Men designet, som i dette billede - perfekt.

På trods af den tilsyneladende enkelhed ser dette design stilfulde og elegante ud.

Hjørne badeværelse med panoramavindue? Ikke den mest populære beslutning i vores land, men hvorfor ikke, især hvis visningen inspirerer til et behageligt ophold i varmt vand.

Figuren loft af fugt-resistente gips i et sådant badeværelse ville være det bedste valg. Du kan prøve efterligning af caissons (du vil lære om dem ved at læse denne artikel). Grasiøs symmetrisk ser godt ud, især hvis du fremhæver dem med spotlights.

Men det er bedre at nægte for hårde bjælker - de vil ødelægge hele indtrykket og fedt effekten.

Buede lofter

Vores udvalg af billeder af smukke gipsvæg lofter i badeværelset ville ikke være komplet, hvis vi havde glemt at nævne figured multi-level designs.

De adskiller sig fra mange af de sædvanlige belægninger med et eller to niveauer af kant rundt omkretsen. Sådan mere kompleks i implementeringen af ​​moderne ideer passer ikke til hvert værelse - der skal være plads til dem. Hvis du ikke er sikker på, at rummets størrelse er passende, skal du tænke på en anden mulighed.

Nuancen af ​​denne beslutning er ikke i dens dimensioner. Usædvanlige laminatindsatser er på ingen måde det mest anvendte materiale i bade. Forskellen i teksturer ser imidlertid fordelagtigt ud, og en temmelig typisk konfiguration bliver til et mesterværk af design.

Her er det nødvendigt at sikre, at farverne kombineres med hinanden. Selvfølgelig er hvid velegnet til alt. Hvad med møbler og tilbehør? Enhver, selv de højeste kvalitet reparationer kan blive forkælet af overdreven variation. Så husk om moderering.

Det volumetriske design med spejlindsatser er en fremragende løsning til højteknologisk indretning. Vær opmærksom på loftets form i dette billede - klare og glatte linjer, ingen bløde og afrundede hjørner.

De samme principper følges, når man vælger VVS, møbler. Sådan skarphed er karakteristisk for denne stil, så det er bedre ikke at afvige fra det.

Interessant tip: Prøv at fremhæve designet med farvede LED strips. Dette vil føje futurisme til interiøret og gøre det virkelig usædvanligt.

Vær ikke bange for at lege med blomster - hvem sagde at gipsvæggen skal være hvid? I butikkerne er der mange typer vandtæt maling - vi tror, ​​at du ikke vil være svært at vælge imellem en bred vifte af passende skygge.

Et glimrende eksempel på farve matching er i dette billede. Pastelblå og rosa er perfekt kombineret med hinanden. Denne teknik er god til et lille badeværelse - det gør det visuelt større, men samtidig ser loftet ikke kedeligt ud og standarden. Forsøg at finde den perfekte kombination for dig.

Vil du have noget lysere? Tænk på en kombination belægning. En lys blank indsats fra strækstoffet vil spille, hvis du laver det mere fastholdte gipsvægskasse.

Her skal dog være mere forsigtig. Vi har allerede skrevet om, hvordan du vælger farver i en separat artikel - følg disse regler, hvis du ikke vil give op på det endelige resultat.

Dekorer gipsplankloftet kan ikke kun ualmindelig form og interessante toner - prøv at anvende en række dekorative elementer.

Fresco - hvad du har brug for. Forvis dig ikke af det faktum, at maleriet normalt ikke bruges i badeværelser. Med den rigtige tilgang vil den se harmonisk og naturlig ud. Det er bedre at vælge en lille figur af billedet, især hvis rummet ikke skelnes af store dimensioner. Vælg et mønster, der er i harmoni med væggene og VVS.

Vi er sikre på, at du kunne lide vores samling. Vil du gerne se mere aktuelle designideer ved hjælp af PCG? Det tilbyder et stort udvalg af billeder af gipsplader lofter til alle værelser - der vil du helt sikkert finde noget, der vil behage.

Loftet i badeværelset af gipsplader: den forberedende fase, materialer og værktøjer, mærkning, installation og beklædning ramme

For et badeværelse er et gipsplankloft lige så godt en løsning som for andre værelser i huset. Ved hjælp af en ophængt struktur kan du skjule uregelmæssighederne i hovedbetonbundet, lave en smuk spotbelysning.

Hvordan kan du lave et gipsplader loft badeværelse med dine egne hænder, vi overvejer i denne artikel.

Badeværelse med ophængt gipsplankloft

Forberedende fase

Som alle andre bygningselementer opføres, kræver lofterne i gipspladebadeværket visse forberedende foranstaltninger.

Strømpe materialer

Det første skridt er at vælge den rigtige gipsvæg, som vil være beklædt falsk loft. Til badeværelset er den bedste løsning fugtbestandige loftsgipsplader. Sådant materiale, selv med det sædvanlige målmaleri, vil ikke være bange for at fordampe og kondensere fugt i loftet.

Derfor er det bedre at give ham præference.

Pladen af ​​fugtbestandig gipsvæg har en karakteristisk grønlig eller blålig farve af pap

Hvad angår materialer til konstruktion af ramme og fastgørelsesanordninger, vil deres liste være som følger:

 • Vejledning og hovedprofil.
 • Direkte suspensioner.
 • Skruer og dowels.

Madlavning værktøj

For at sikre, at lofterne af gipsplader i badeværelset er glatte og pålidelige, og deres installation ikke forårsager vanskeligheder, skal du have de nødvendige værktøjer med dig:

 • Konstruktionsniveau.
 • Roulette.
 • Marker.
 • Punch eller hammerboremaskine.
 • Skruetrækker eller skruetrækker.
 • Nedstryger.
 • Kontor kniv.

Montering af loftet i badeværelset af gipsplader

Mærkning af loftet i badeværelset og montering af rammen

Gipsplankloft i badeværelset kan arrangeres som følger

Mærkning i badeværelset til installation af et gipspladens falske loft er som følger:

 1. Ved hjælp af bygningens niveau og en markør rundt om badeværelset er der tegnet en linje svarende til monteringsstedet for føringsprofilen.
  Fra loftet bundlinjen skal anvendes i en afstand på 10-15 cm.
 2. Styreprofilen påføres med bunddelen flush med linjen og fastgjort til væggen med klap og skruer. Fastgørelseselementer i styringsprofilen installeres i trin på 30-40 cm.
 3. Derefter anvendes mærket til installationen af ​​hovedbæreprofilen. Til badeværelset, hvis dimensioner næsten altid er ret beskedne, kan rammen til loftet af gipsplader laves ikke i form af et gitter med en langsgående og tværgående monteringsprofil, men i form af ensrettet parallelle profiler.
  Mærkningslinjer på loftet skal svare til den yderligere placering af akserne på profilerne, der er anbragt langs linjerne.
  Pladsen mellem linjerne skal være 60-61 cm (for et 120 cm bredt gipspladerark).
 4. Dernæst tilpasses profilerne til hovedprofilen med en hacksav til badeværelsens længde (eller bredde) med enderne ind i hulrummet af føringsprofilerne parallelt med væggene og i overensstemmelse med markeringen og fastgøres derefter med skruer til styrene.

Princippet om fastgørelse af hovedprofilen til loftet ved hjælp af suspensionen

 1. For at gipslofterne nemt kan opretholde deres egen konstruktion og efterbehandling, er profilrammen underlagt yderligere styrkelse ved hjælp af suspensioner, der stramt forbinder profilstrimlerne med loftet, og som faktisk er de vigtigste understøtningselementer i rammesystemet.
  Suspensioner er fastgjort til loftet ved hjælp af dykker og selvskærende skruer med et trin på 40-60 cm langs strimlerne i hovedprofilen.

Således har fremtidens plan hængslet loft på badeværelset.

Efter installation af rammen i det resulterende mellemrum mellem overlapningen og bunden af ​​rammen lægges ledninger til fremtidige belysningssystemer. Ledninger, som regel, er desuden isoleret med specielle ærmer og fastgjort til bøjler.

Gipsplader gipsplader

Efter afslutningen af ​​installationen af ​​rammesystemet og elektriske ledninger skal loftet i gipspladens badeværelse dækkes.

Fremgangsmåden er som følger:

 1. Plader af gipsplader er skåret i størrelse efter behov. Dimensionerne af stykkerne skal være sådan, at det var muligt at fastsætte dem så sikkert som muligt langs hele omkredsen og midten, men samtidig var der et minimum af ubrugelig trimning.
  Opdelingen af ​​gipsvæg i dele udføres med foreløbig mærkning og efterfølgende skæring med en kontorkniv.

Princippet om fastsættelse af plader af gipsvæg til rammen

 1. Loftet på gipsplader i badeværelset skal have huller til installation af lamper.
  Til dette foldes de forberedte gipsvægstykker sammen på gulvet, der er markeret på planet for den fremtidige placering af armaturerne, og hullerne er lavet i de tilsvarende punkter på gipsvæggen.
 2. Og endelig er gipsvæggen fastgjort til rammen. Ark anvendes således, at deres led falder sammen med profilbjælkens akse og fastgøres derefter med skruer på selve kanten af ​​arket (indrykket ca. 1 cm) i intervaller på 20-30 cm.

På en helt lignende måde kan du oprette et loft på toilettet.

Forskellen i teknologi ligger kun i muligheden for at bruge konventionel gipsvæg i stedet for fugtighedsbestandige såvel som i den mindre arbejdskrævende proces på grund af det meget lille loftareal på toilettet.

Gipsplankloft på toilettet

I slutningen er gipsplankloftet forberedt til efterbehandling, hvor leddene af gipsplader såvel som monteringsstederne på de selvlukkende skruer er forseglet og udjævnet med et kit (se hvordan man tømmer gipspladens loft). Efter det skal du færdiggøre og samle forsænkede armaturer.

Instruktioner til afslutning af loftet i badeværelset med egne hænder, på trods af storheden, er ret simpelt at gennemføre, så uden frygt skal du selv starte virksomheden.

Loftet af fugtbestandigt gipsplader i badeværelset

Loftet er den mest iøjnefaldende del af det indre af ethvert rum, herunder badeværelset. Det skal ikke kun være glat og smukt, men også praktisk. For at opnå dette nemt, hurtigt og med minimale økonomiske omkostninger kan du ved hjælp af gipsplader. Overvej trin for trin hvordan man monterer loftet på gipsvæggen på badeværelset.

Hvorfor netop GCR?

Som noget andet har dette materiale sine fordele og ulemper. Fordelene ved at bruge gipsplader i badeværelset:

 • Pretty simple installation, tilgængelig selv til en novice master.
 • For at installere loftet kræver ikke specielle dyre værktøjer. Der anvendes sædvanlige materialer, som kan findes i enhver stor byggeforretning.
 • I rummet bag det nye loftplan kan spotlights placeres eller elementer af tvungen ventilation kan skjules der, hvilket er særligt vigtigt for et badeværelse eller et kombineret badeværelse. Om nødvendigt kan en varmelegeme eller lydisolering placeres i dette rum.
 • Gipsvæg er kompatibel med alle overflader. Den enkleste løsning er at belægge den med vandtæt maling af den valgte farve.
 • Endelig er det muligt at skabe ikke blot flade, men også fladkonstruktioner fra et gipsplader, så organisk som muligt, der passer dem ind i badeværelset og opnår det unikke design. Nogle interessante designløsninger er præsenteret på billedet.

Cons gipsplank loft i badeværelset

Selvfølgelig er der ulemper:

 • Falske lofter reducerer højden af ​​rummet. Mindst tykkelsen af ​​profilen, der blev brugt i installationen af ​​rammen.
 • Gipsvæg, selvom den er fugtighedsbestandig, er ikke designet til permanent kontakt med vand. Takets design kræver omhyggelig efterbehandling efter installation for at forhindre fugt i at trænge ind under overfladen. Dette kan føre til dannelse af mug eller meldug under overfladen, hvilket uundgåeligt medfører hurtig demontering og reparation. Derfor skal søm og tætning være meget omhyggeligt.

Funktionerne bruger GKL til loftet på badeværelset

Når du planlægger at skabe et gipsplankloft på badeværelset, skal du tage højde for flere vigtige nuancer:

 • I et rum som et badeværelse anvendes kun fugt-beskyttende gipsplader. Det er ret nemt at skelne det fra det sædvanlige: arkene er malet grønt og mærkes med GKLV.
 • Rammen på det hængende loft er lavet af galvaniseret metalprofil. Det er mere modstandsdygtigt mod fugt end træ.
 • Baseplanet under loftets overflade behandles omhyggeligt med en antiseptisk opløsning.
 • Hvis du planlægger at montere nogen massive dele af interiøret, bliver rammen forstærket på forhånd på disse steder.

Materialer og værktøjer

Efter de nødvendige målinger er foretaget og tegningen er udarbejdet, er det muligt at lagre på materiale. Det vil tage:

 • Vandtæt gipsvæg.
 • Guide og loftprofil.
 • Direkte suspensioner for udjævning af loftet.
 • Fastgørelsesanordninger: dowel-negle, metal skruer.
 • Tætning tape.
 • Forstærkning af glasfibernet.
 • Putty og primer til gips.

Det er vigtigt! I badeværelset kan du ikke bruge gipsplaster, der er bange for fugt. Egnet vandtæt cement eller polymer blanding.

Som nævnt kræver arbejdet ikke et særligt eller sjældent værktøj. Du skal bruge:

 • Punch med den ønskede boremaskine.
 • Skruetrækker. En særlig smule designet til at arbejde med gipsvæg er meget nyttig: det begrænser skruens dybde. Dette giver dig mulighed for ikke at skylle materialet under installationen.
 • Metal shears at skære profilen.
 • Spatel, pensel og rulle til tætning af ledd og gipsvægsprimer.
 • Malekniv
 • Mærkning og måleværktøjer: roulette, niveau, vinkel, blyant.

Rammeinstallation

Efter det forberedende arbejde, der består i at fjerne de løst vedhæftede elementer i den gamle belægning og anvende et antiseptisk middel, er mærket gjort:

 • På en valgt afstand fra basisplanet er niveauet af guiderne plottet ved hjælp af et niveau.
 • Markerede vedhæftede punkter bæreprofil. Trinet mellem disse elementer skal svare til gipsvæggenes dimensioner, normalt er det 60 cm.

Hvis badeværelset er lille, er det ikke nødvendigt at lave vinkelret lintel. Hårdhed, som vil give fragmenter af GCR, er nok.

 • På linie med fastgørelse af bæreprofilen markeres installationsstedet for direkte suspensioner.

Efter markeringen skal ramme:

 • Pladen af ​​guiderne støder op til væggen med en spjæld tape. Derefter er de monteret med dowel-negle med et trin på 40-60 cm.
 • Huller er boret i loftet, og direkte suspensioner er monteret.
 • Bærerprofilerne skæres i længde og indsættes i styrene. Det anbefales at gøre dem mindre end den ønskede størrelse med 1-1,5 cm. Derefter er de fastgjort med metalskruer.
 • Styring af niveauet for positionen af ​​lejeprofilerne, fastgør dem med direkte suspensioner. Der er en række huller i dette fastgørelsesorgan: skruer skrues i en af ​​dem, hvorefter de udragende dele af suspensionerne er bøjet mod loftet.
 • Om nødvendigt fastgøres vinkelret lint på samme måde.

Profilerne kan tilsluttes nettet ved hjælp af følgende teknik: nettet er skåret 2 cm større end den krævede størrelse, hvorefter sidestylderne fjernes i dens ender og tungen er bøjet af. Han og fastgør skruerne til lejeprofilen. Krabbe stik kan også bruges til pålidelighed.

Rammeaggregatet er beskrevet mere detaljeret i denne artikel.

Installation og forarbejdning af gipsvæg

Efter at have færdig monteringen af ​​rammen strækker de de nødvendige kommunikationer og forbereder fastgørelsen af ​​lamper eller andre anordninger anbragt i lofthulrummet. Herefter fastgør gipsvæggen:

 • Fragmenter af de ønskede størrelser er markeret og skåret. Gør det nemmere med en maleri kniv: papen er skåret på den ene side, så pladen er forsigtigt brudt langs denne linje og papen er afskåret på den anden.
 • På steder, hvor man kan tilslutte stykker af gipsplader med en malerikniv eller en kantplank, laves fliser i en vinkel på 45˚.
 • Beklædningselementerne fastgøres med skruer til profiler i intervaller på 20-25 cm. De skal udelukkende tilsluttes på profilens overflade.

Efter afslutningen af ​​installationen af ​​gipsvæg udføres behandlingen af ​​det resulterende plan:

 • Det forstærkende mesh er limet til sømme. Du kan lægge en lille kitt på leddet og trykke masken ind i den.
 • Putty påfyldning er forseglet flush med loftets plan.
 • Efter at blandingen tørrer, gnides sømmen med fint sandpapir. Regler for tætning af ledd og videoer, se her.
 • Hullerne dannet af skruerne på skruerne er også forseglet og gnidd.
 • Hele overfladen af ​​loftet er primet to gange med en universel sammensætning. Det andet lag påføres efter fuldstændig tørring af den første.

Så snart kittet er fuldt indstillet, kan loftet males eller udsættes for en anden finish. Til maling skal overfladen anbringes med vandtæt kitt i flere lag. Læs hvordan du gør det lige her.

Nøjagtighed og opmærksomhed under arbejdet sikrer kvaliteten og holdbarheden af ​​gipspladens loft på dit badeværelse. Visuelt vises redigeringsprocessen i videoen.

Gipsplankloft: Fordele og ulemper

Gipsplader lofter bruges ofte i bygge- og reparationsarbejde. De er installeret i stuen, gangen, køkkenet, toilet og badeværelse. I rum med høj luftfugtighed installerer de vandtæt gipsvæg, som er ergonomisk og æstetisk.

Fordele og ulemper ved at bruge gipsvæg til strøm på badeværelset

Før du laver loftet i badeværelset af gipsplader, skal du kende fordelene og ulemperne ved dette materiale.

Fordelene ved gips er:

 1. Højt niveau af brandmodstand, fugtighedsbestandighed og lydisolering. Dette materiale deformeres ikke selv i et rum med fugtighed op til 90%.
 2. Miljøvenlighed. Gipsvæg er kun fremstillet af naturlige ingredienser, der er helt sikre for menneskers sundhed.
 3. Æstetisk udseende. Materialet giver dig mulighed for at skjule alle uregelmæssigheder og defekter i loftet.
 4. Hurtig og nem installation. Gibsoboard-loftet kan installeres selv af en ikke-professionel med et minimalt sæt værktøjer.
 5. Lav materialomkostninger. Køb af materiale tager ikke meget penge, gipsvæg i forhold til andre byggematerialer er en af ​​de billigste.

Men gipsvæg har to væsentlige ulemper:

 1. Hvis naboerne oversvømmer loftet på dit badeværelse, vil gipsvæggen ikke opretholde en sådan belastning. Han bliver nødt til at ændre sig.
 2. Det er bedre at ikke bruge materialet i et badeværelse med et lavt loft, ellers bliver rummet endnu lavere. Den eneste vej ud er at kontakte en designer, der med succes kan designe loftet.

Hvordan tilbereder man et badeværelse til installation af hypos?

Gipsvæg på loftet på badeværelset kan installeres uafhængigt. For at gøre dette skal du have en metalprofil for at skabe en ramme, skruer for at styrke materialet, værktøj til arbejde (målebånd, niveau, boremaskine, skruetrækker), kittetyper.

Inden du installerer gipsvæg på badeværelset, skal du sørge for tilstrækkelig ventilation og behandle arbejdsfladen med antisvampemiddel. Før arbejdet påbegyndes, skal du sørge for at alle ledninger er isolerede og er i bølgepap.

Og her er en artikel om loftet af gipsplader i køkkenet.

Installation trin

Når forberedelsen er afsluttet, kan du fortsætte til hovedarbejdet - installation af loftet på gipsplader.

 1. Fastlæggelse af loftets niveau, markering af området. På loftet skal steder til fastgørelse af spændingen af ​​hovedprofilen og de områder, hvor de indbyggede lamper er placeret, være markeret.
 2. Montering af hovedprofilen på loftets omkreds. Til dette skal du bruge et niveau.
 3. Styrkelse af gipsvæggen. Efter forberedelsen af ​​rammen kan du gå videre til hovedfasen. Først skal du trimme gipsvæggen til den ønskede størrelse. Ved hjælp af en skruetrækker fastgøres materialet til rammen. På samme tid er det nødvendigt at bore hullerne fra lamperne og fjerne ledningerne.
 4. I sidste fase af installationen skal du håndtere skruerne og sømmen, og derefter udføre slibning. Eventuelt kan du lægge et lag af akryl primer, det vil øge niveauet af beskyttelse af materialet mod fugt.

Og så artiklen om reparation af gipsplader lofter.

Se vores hjemmeside http://ru-house.net/. Og du vil lære meget mere informativ, nyttig information.

Loftet i badeværelset er gips. foto

Gipspladens loft er i stand til at dekorere absolut ethvert badeværelse. For et lille værelse anbefaler designere at vælge et lyst materiale med lys. For at gøre badeværelset frisk, kan du tilføje grønne nuancer. Gul og sand nuancer er populære, og kombinationen af ​​sort og hvid vil bidrage til at understrege streng stil.

Loftet på gipsplader i badeværelset med egne hænder (10 billeder)

Badeværelset er til en moderne by lejlighed, et privat hus eller sommerhus er et af de mest funktionelle værelser. Her, som i køkkenet, bruger vi det meste af tiden. Den generelle tilstand af et boligobjekt afhænger af niveauet af komfort i badeværelset, så reparationen af ​​dette rum bliver ofte en nøglefaktor i fremtidige reparationer. Kvaliteten af ​​indretningen af ​​badeværelset bestemmes af de anvendte materialers teknologiske karakteristika. Dette gælder i vid udstrækning for lofter, som har et stort formål for badeværelset. Alle kan lave et smukt, holdbart og pålideligt loft på badeværelset med egne hænder, især hvis du har de nødvendige værktøjer og passende materialer.

Til dette formål kan du bruge et udvalg af efterbehandling materialer, der begynder med plastik og slutter med gipsplader. Sidstnævnte mulighed er ikke typisk for badeværelser og toiletter. Men hvis du opfylder visse krav til gipspladeteknologi, korrekt monteret på badeværelset - det vil være en ganske god teknisk løsning. Sådan gøres dette og hvordan man vælger denne metode er hovedemnet for denne artikel.

Hvad er lofterne i badeværelset, lavet af gipsplader

Trods de teknologiske og designmæssige egenskaber i dette rum, bør det altid være rent, hyggeligt og komfortabelt. Du kan opnå denne effekt på forskellige måder. Det vigtigste i denne sag, gør det rigtigt. Hvis situationen med panelerne og gulvet er entydig, er flisen det bedste efterbehandling materiale, så med lofterne kan der være mange kontroversielle problemer.

Vi er alle vant til at plast, spejle og polyurethan almindeligvis anvendes til lofter på badeværelset. Et højt fugtindhold er en af ​​hovedfaktorerne for, at det er her, at sådanne færdigmaterialer anvendes. Populær blandt forbrugerne er gipsvæg især brugt til at arbejde med lofter i andre rum. Uanset om det ville være hensigtsmæssigt at lave et gipspladerloft på et badeværelse er et andet spørgsmål. Er dette loft valgmulighed i et vådt rum berettiget ud fra et teknisk synspunkt? Lad os prøve at finde ud af det.

GKL-ark er et materiale, der er baseret på en papirramme fyldt med gips. Derfor er dette design meget modtageligt for fugt, hvilket får det færdige materiale til at blive ubrugeligt. Hvad i dette tilfælde kan bruges til at arbejde i badeværelset og i badeværelserne. Svaret er simpelt. Vandtæt gipsvæg er perfekt til disse formål. Dette produkt, der er karakteriseret ved øget modstandsdygtighed mod fugt. Takket være en speciel belægning kan fugtresistent GCR modstå fugtighedens virkninger i lang tid, idet de bevarer de grundlæggende teknologiske egenskaber og egenskaber.

Hvad er de vigtigste fordele og ulemper ved at bruge gipsvægge i badeværelset?

Fremkomsten af ​​gipsvæg har åbnet helt nye teknologiske muligheder for indretning. På grund af dette materiales særlige egenskaber blev det muligt at skabe et loftdesign, der er unikt i sine æstetiske egenskaber. At vide om sådanne muligheder for gipsvæg er det svært at ikke bøje for fristelsen, at montere sådanne strukturer på badeværelset. Hvis denne indstilling passerer i køkkenet, så hvorfor ikke bruge et gipsplader til at afslutte loftdelene i badeværelserne? Derudover kan et sådant loft af gipsplader laves ved siden af ​​badeværelset, på toilettet. Fordelene ved at en sådan finish har følgende:

 • Sådanne loftoverflader er både fugt og brandhæmmende;
 • Gipsvæg er et miljøvenligt materiale, der ikke udsender skadelige stoffer i atmosfæren ved opvarmning og ved høj luftfugtighed;
 • færdige loftdele har høje æstetiske kvaliteter;
 • enkel og ret klar installation
 • acceptabel materialeomkostning i forhold til træ og plast.

Bemærk: Fugtbestandigt HL føles normalt i et rum med konstant høj luftfugtighed, op til 90%.

Hvis situationen med fordelene ved udformningen af ​​lofter ved hjælp af en gipsplade er indlysende, så er ulemperne allerede åbenbare med tiden. Under operationen kan der være nødsituationer. Oversvømmelse af et badeværelse med vand fra øverste etage kan forårsage, at det hængende loft lavet af gipsplader tåler. Uden ny reparation er ikke nok.

Den anden, snarere end en ulempe, men en teknisk nyanse skyldes det faktum, at gipsvæggen er god at gå til i de rum, hvor højden tillader det. Uden ordentlig færdighed til at gøre loftet på gipsvæggen i badeværelset vil være ret vanskeligt.

Mulige loftsdesign muligheder for et badeværelse, når du bruger gips

Efter at have besluttet at lave et nyt loft i badeværelset af gipsplader ved hjælp af en ramme og gipsplader til dette formål forstår du først, hvilke typer design det er bedst at bruge i dette tilfælde. Det er ikke nok at gøre topdelen smuk, original og ikke-standard. Loftoverfladen i badeværelset skal være pålidelig og holdbar. Skønhed i dette tilfælde bør kombineres med praktisk og holdbarhed.

For det første giver gipsvæg dig mulighed for at justere det tunge loft, der gemmer manglerne og manglerne i husets strukturer.

For det andet kan du med fordel ophængningssystemet godt gemme ventilationskanalerne og installere et helt andet belysningsudstyr, hvilket giver interiøret større originalitet og æstetik.

For det tredje er den nye gipsvægsoverflade praktisk i drift og bekvem at vedligeholde. Dekorative elementer, der er indstillet i en generel plan, forbedrer i høj grad den æstetiske opfattelse af det indre rum. Det nye loft kan udstyres med spejle, yderligere lyskilder.

Til noten: i store badeværelser er det muligt at udstyre multi-niveau hængende strukturer, der strækker sig ind i gulvet. På grund af de flerlagede loftoverflader opnås den nødvendige indendørs zoneinddeling ved at adskille brusekabine, jacuzzi og toiletbord separat.

I små værelser og badeværelser er det bedre at bruge enkeltgips gips eller bunk strukturer med minimale trin og kanaler.

Hvis det ønskes, og tilgængeligheden af ​​midler i dette rum, kan du installere en kombination af suspenderede strukturer. Gipsvæg i kombination med et strakt stof eller film er også en god teknisk løsning. Den eneste begrænsning i dette tilfælde er den høje pris for denne finish.

Sådan laver du et smukt gipsplankloft på badeværelset

For at dit arbejde skal kunne se smukt og betryggende med hensyn til styrke og stabilitet, er det nødvendigt at installere lofterne strengt i overensstemmelse med teknologien. Den allerførste opgave, som det er nødvendigt at klare, er at forberede badeværelset til efterfølgende installation. Teknologien stiller følgende krav:

 • Der anvendes kun fugtbestandigt materiale (ved køb, se mærkning af GKLV);
 • Når der kombineres gipspladens loftflader med vægge dækket med keramiske fliser, opvarmes materialet i to lag;
 • Købt efterbehandling skal behandles yderligere med et middel (antiseptisk), der beskytter overfladen af ​​gipsvæg mod fugt og svamp;
 • Montering og installation af ophængningssystemet udføres kun på en metalramme;
 • Ved opførelse af lofter på flere planer, til efterfølgende fastgørelse af indvendige elementer og møbler, kræver rammen forstærkning;
 • Efterbehandling er en obligatorisk primer, kitt og fugning.

Det er vigtigt! Til badeværelset anvendes kun galvaniserede metalprofiler. Træstænger og lameller kan efterhånden blive deformeret under indflydelse af fugt, hvilket vil forårsage vævning og nedbrydning af hovedloftets overflade.

Arbejdsordre - rammeinstallation

For korrekt at lave et smukt og glat loft er det nødvendigt at udføre nøjagtig mærkning. Efter at have målt den krævede afstand fra pladen, ca. 15-20 cm, laver vi et mærke i et af hjørnerne. Dette vil være udgangspunktet, hvor linjen springer rundt hele rummets omkreds. Kontrollinjen vil være en retningslinje for den efterfølgende installation af metalprofiler.

For små værelser kan loftrammen laves uden tværgående profiler. I værelser på 8 kvadratmeter eller mere. Meter til en stærk ramme kræver installation af tværprofiler i en afstand på 50-60 cm fra hinanden.

Styreprofilen er fastgjort til væggen med dowels med et trin på 40-50 cm på kontrollinjeniveau. Yderligere suspensioner er monteret på loftet, som vil blive en støtte til de langsgående profiler. På de etablerede suspensioner fastgøres alle metaldetaljer. På den færdige ramme passer alle ekstra tilbehør: isolering, elektriske ledninger og ventilationskanaler.

Gipsplader

Rammens styrke kontrolleres for vibration og niveau. Den mindste højdeforskel vil medføre en forskydning af ark på fastgørelsesstedet. Materialer er fastgjort til profilerne ved hjælp af selvdrejende skruer hver 20-25 cm. Separate fragmenter placeres i en afstand af 3-5 mm fra hinanden. Leddene bliver senere forseglet med monteringsbånd og dækket af et kit.

Til noten: Normalt på et lille badeværelse er der 2 ark gipsplader. Det er bedst at lægge et ark på hele rammen, hvorefter det samlede areal af loftoverfladen er dannet af de udskårne stykker.

Afklaringer er nødvendige for at undgå mekanisk belastning mellem individuelle stykker materiale. Lignende huller forbliver de samme i kontaktstederne for gipsvæg med vægge. Forsøg at undgå korsformede ledd. Skru alle skruerne til enden, forsøger at skjule hætterne flush.

efterbehandling

Når gipsvæg allerede hænger på den suspenderede struktur, er det fortsat at gøre de sidste ting. Primeren vil tilføje hele overfladen af ​​den krævede styrke. Den efterfølgende indsætning af sømme og tætning af leddene ved hårde kitt er den sidste fase. Kvaliteten af ​​det efterfølgende maleri vil direkte afhænge af, hvordan gipsvæggen er anbragt og hvor meget den nye overflade opfylder de nødvendige kriterier.

I fremtiden kan det færdige ophængningssystem males med akrylmaling eller klistres over med tapet.

konklusion

Har du en ide om, hvilket materiale der er nødvendigt for at afslutte badeværelset og hvordan installationen udføres, kan du sikkert komme på arbejde. Særlige vanskeligheder bør ikke opstå, hvis du følger teknologien og overholder visse krav. For at alt skal være korrekt og korrekt, skal følgende aspekter huskes:

1. Til badeværelser anvendes kun fugtresistent gipsplader.

2. I værelser med et lille areal og med lave lofter anbefales det at anvende enkeltniveauet ophængte systemer.

3. Installation udføres på den sædvanlige måde med undtagelse af følgende punkter:

 • i små rum er der ikke behov for at installere tværgående profiler;
 • Takflader på flere plan kræver en forstærket ramme.

4. Gipsvægstaplinger med et hul på 3-5 mm.

Sådan laver du et gipspladerloft på badeværelset med dine egne hænder

Mulighed for at afslutte loftet i badeværelset er forskelligt: ​​fra det banale maleri til at strække designløsninger. Hvis du har brug for en billig reparation, kan gipspladens loft med dine egne hænder ved hjælp af praktiske tips artikler være en simpel og enkel affære.

Reparation i badeværelset på færdiggørelsesstadiet og arbejde med loftet er en gennemførlig opgave netop fordi det ikke kræver særlige færdigheder. Især når man vælger mere velkendte og praktisk at installere materialer. Selvfølgelig forsøgte gipsloftet på egen hånd at gøre mange.

Loftet i badeværelset af gipsplader og dets installation er ikke særlig forskelligt fra loftet i et andet rum, bortset fra gipsvæggenes specifikationer, som skal være fugtighedsbestandige.

Indledende: falsk loft

Hvilket loft at gøre i badeværelset, eller hvad er praktisk loft

Et badeværelse er som regel et lille lukket rum, der kræver god belysning. Det kan ikke bare skabe en følelse af boligareal, men også zone det, hvilket giver rummets fuldstændighed og ordentlig komfort. Et nedhængt loft er den nemmeste måde at gøre dette på.
Det er såkaldt, fordi det er monteret på en metal- eller træramme til hovedloftet. Det er praktisk og praktisk at installere alle typer og typer armaturer fra den tekniske side såvel som fra dekorativt synspunkt.

Grundlaget for lofterne er en stiv metalramme, styrket til hovedet med suspensioner. Pålidelige metalrammer sikrer stabilitet og sikkerhed i konstruktionen. Fasthængte lofter skaber illusionen af ​​en perfekt flad overflade og er særligt velegnede til boligområder, fordi de giver plads til designvariation, men lægge ikke pres på tekniske lækkerier, som gitter, kassette eller slatteløsninger.

Afhængigt, fast loft er lavet ikke kun fra gipsvæg, men også fra metal, træ og andre materialer. Gips karton er meget udbredt netop på grund af miljøvenlighed, lav pris og nem at klippe og installere.

Materialegenskaber

Gipsvæg er et ark tørt gips 1200 mm i bredden, som består af 3 lag: en hård indvendig gipsbase og to lag karton udenfor. Et badeværelse er imidlertid et rum med et højt indhold af dampe i luften, og derfor bruger de et fugtbestandigt gipsplader, der kan modstå 90% fugtighed i en vilkårlig lang tid.

Fordele og ulemper ved gips

Men inden afslutningen af ​​loftet i badeværelset er det nødvendigt at bestemme fordele og ulemper ved materialet og dets installation.

Fordele og fordele:

 • Sikkerhed og sikkerhed af råvarer
 • den lave pris på materialet og de samlede omkostningsbesparelser i reparationen;
 • Gipsloftet gemmer alle fejl i overfladen: ujævnt loft, rør, ventilation og ledninger;
 • Gipsplader med hængende loft giver et højt niveau af lydisolering og brandmodstand;
 • Gipsplankloft kan nemt gøres manuelt, da det ikke behøver specialværktøj og ekstraudstyr;
 • Falskt loft er bekvemt lavet af gipsplader og på grund af dets installation;
 • let at skære;
 • let at skære huller og bøjninger ud;
 • bekvemmelighed ved at give forskellige former, buede overflader og de rige muligheder for at installere lofter på flere niveauer;
 • Det hængende gipsplankloft er let at demontere og genopbygge.

ulemper:

 • falsk loft skjuler 5-10 cm rumhøjde,
 • Selv fugtbestandig gipsvæg er bange for direkte kontakt med vand, og i tilfælde af uventet oversvømmelse bliver gipsloftet ikke bare uæstetisk, men farligt at bruge;
 • gipsvæg med utilstrækkelig bearbejdning af materialer og tætningsledninger, samt ukorrekt ventilation af rummet er dårligt imod spredningen af ​​skimmel;
 • et solidt loft af gipsplader kræver yderligere efterbehandling efter installation: tætning af sømme, led og spor fra skruer, kitt til yderligere maling eller anden belægning.

Installation af gipsplader med gipsplader

Beregning af materialer

Installation og beregning af et loftspladeplade består af at vælge og købe flere komponenter:

arkbredde 1200 mm, længde fra 2000 mm til 3000 mm.
Det er vigtigt! Tykkelsen af ​​pladen må ikke være for stor (for et standard gipspladerloft - 8,5-9 mm) for ikke at øge vægten af ​​det hævede loft. Raffineret hæmning - udtynding ved kanten af ​​arket hjælper med at gøre leddet mere glat.

længder af stålprofiler og guider, der danner langsgående linjer.
Det er vigtigt! Trinet mellem guider - 600-610 mm.

suspensioner og dowels,
Det er vigtigt! Trinet mellem bøjler og dowels er 400 mm.

selvdrejende skruer.
Det er vigtigt! Trinet mellem skruerne er 250 mm rundt om perimeteren af ​​hvert ark.

Som du kan se, er gipspladerophænget i billedet en perfekt flad og glat overflade, som kan opnås under to forhold: For det første korrekte beregninger ved installation af profiler uden flade og på et præcist niveau over hele overfladen af ​​loftet og for det andet at forarbejde overflader i sidste fase - på scenen af ​​kitt og maleri.

Installation af strukturer

Tip: Det anbefales at starte forberedelsen af ​​loftet i et gipsplade badeværelse ved at behandle både hovedloftet og gipspladerne med en primer med en fugtbarrierefunktion og beskyttelse mod svamp og skimmelsvamp, der trænger ind i kapillærerne i loftet og pap og danner en tyk film, som beskytter mod damp, kondens, forme og svampe.

Trin 1. Markér på væggene med en markør og byggegrundlaget for rammerne for fremtidige metalstrukturer: en vægprofil, en styringsprofil.

Trin 2. Ved hjælp af dykker og skruer i en afstand på 300-400 mm forstærkes styringsprofilen på den markerede væglinje.

Trin 3. Marker i loftet linjerne af hovedbæreprofilen i en afstand på 600-610 mm (i overensstemmelse med bredden af ​​gipspladen).

Det er vigtigt! Det er ikke nødvendigt at opbygge et pålideligt og stabilt gitter af hoved- og styreprofilen, da dimensionerne af arkene og hele den ophængte struktur i badeværelset ikke er så store.

Trin 4. Skær strimlerne af hovedprofilen til den ønskede længde, installer dem i specielle hulrum i styringsprofilen og fastgør dem til profilen ved hjælp af selvlukkende skruer.

Trin 5. Styrk suspensionerne for hovedprofilen på loftet ved hjælp af dykker og skruer i en afstand på 400-600 mm.

Det er vigtigt! Suspensioner udfører en nøglefunktion - montering af suspensionen til loftet.

Montering af belysning og loftspanel i et gipsplader badeværelse

Trin 6. Marker placeringen af ​​belysningsarmaturerne i loftet, tilbered ledningerne til belysning, placer dem inden i profilerne og isoler dem i korrugeringen, og installer patronerne.

Trin 7. Skær gipsplader til fremtidige fastgørelsesdele og mark huller til armaturer på dem. For at maksimere symmetrien for placeringen af ​​lamperne kan du skære huller for alle ark samtidig, og sætte dem på hinanden.

Trin 8. Sæt loftet med et gipspladerark, der fastgør arkene tæt sammen og styr dem med en skruetrækker i en afstand af 250 mm ved hjælp af en skruetrækker. Sømmene mellem arkene skal tydeligt falde på metalprofilerne.

Det er vigtigt! Samlingerne mellem arkene med hinanden, pladen med vægens betonoverflade skal adskilles med selvklæbende tape.

Trin 9. Rengør loftet fra bygningsstøv. Behandl alle led og samlinger med et nylonnet, og desinficér og pryder overfladen grundigt.

Tip: For at gipsplankloftet skal vare længere, er det tilrådeligt at anvende tætningsmiddel, når man går sammen med sømme og vægge, på steder med åbninger til lamper og i eventuelle områder, der er potentielt farlige for indtrængning af svamp, damp og kondensat.

Overfladebehandling

Trin 10. Sæt loftsplinten. Lad overfladen af ​​loftet tørre og male. En af fordelene ved belægningen er forskelligheden af ​​farvepræferencer og evnen til at ændre det over tid.

Tip: Til gips er det bedre at bruge vandbaseret maling og uønsket olie.

Trin 11. Installer loftlamperne, som også kan ændres, når der er et ønske om at opdatere rummets design.

Suspenderede lofter kan være designer: bunk eller multi-tiered, eller med lys, eller med mønstrede kanter. Udviklingen af ​​sådanne projekter kræver imidlertid ikke kun fantasi og smag, men også yderligere tekniske løsninger til installation af transportør- og hovedprofiler.

Hvis spørgsmålet er, hvordan man laver et loft i badeværelset, bliver man spurgt sammen med tre andre typiske spørgsmål:

 • om tilgængeligheden af ​​særlige færdigheder og udstyr;
 • billige materialer og generelt beskedne investeringer;
 • så er svaret indlysende. Alle tre betingelser egner sig til gipsplader med egne hænder.

Hertil kommer, at et sådant loft er miljøvenligt, kan fungere i ubegrænset tid, fordi det ikke behøver kompleks vedligeholdelse, specifikke driftskrav.

Gipsplankloft på badeværelset: fordele og ulemper, installationsfunktioner

Hvem sagde det er bedre at stoppe med at bruge gipsplankloftet på badeværelset? Den eneste motivation for en sådan påstand er sandsynligheden for, at naboerne oversvømmer ovenfra. Men hvis du tænker på det grundigt, findes der sådan en chance i et andet rum, og det er ikke en grund til at nægte smukke buede lofter, f.eks. I hallen eller soveværelset? I denne artikel lærer vi sammen med webstedet vannaja.net, hvordan man korrekt sætter et loft på gipsplader i badeværelset og samtidig beskytter det ikke blot mod den øgede atmosfæriske fugtighed, men også fra mulige oversvømmelser ovenfra.

Er det muligt at lave et loft på gips på badeværelset

Gipsplankloft i badeværelset: fordele og ulemper ved dette design

Til at begynde med vil vi selv bestemme, hvor vigtigt det er at have et gipsplankloft på badeværelset. Hvis dette design er det mest optimale ud fra designsynspunktet, og intet andet fjernesystem kan erstatte det, så er det så. Og vær ikke opmærksom på den populære tro på, at gipsvæg på badeværelset er en tidsbombe. Se på denne situation fra den anden side. Stiller de vægge i badeværelset med gips? Vi kan sige mere - i nogle tilfælde anvendes dette materiale til fremstilling af indvendige skillevægge, der adskiller badeværelset fra andre rum i boligarealet. Så hvorfor ikke bruge det til at lave et gipsplankloft på badeværelset? Det hele er i installationen, hvor dens evne til at modstå fugt i nogen grad afhænger.

Gipsloft i badeværelset foto

Hvad kan der endvidere være imod populær mening? Mærkeligt nok, men meget. Og først og fremmest resultaterne af moderne videnskab, som giver et glimrende alternativ til gipsvæg kaldet gipsfiber.

Dette materiale er mere i stand til at modstå fugt, desuden er dets styrkeegenskaber meget højere.

Derudover bør du ikke se bort fra mulighederne for andre moderne materialer, der kan bruges som en ekstra beskyttelse mod fugt - deres valg er stort nok. Disse omfatter alle former for tørt vandtætningsmiddel blandinger, vandtæt tapet og andre efterbehandling materialer.

Gipsfiber i stedet for gipsplader til badeværelseloft

Og det er ikke alt. Dette problem skal løses grundigt - hver lille ting er vigtig, som i det mindste til en vis grad kan hjælpe gipsvæg modstå fugt. Det vil ikke være overflødigt at levere høj kvalitet ventilation ikke kun til badeværelset selv, men også for pladsen bag gipsplankloftet. Som en genforsikring kan du endda installere en hydrobarriere, som vil aflede vand i tilfælde af oversvømmelse og lægge den langs væggene ned til gulvet. Samtidig er det nødvendigt at levere specielle kanaler til dræning.

Gipsvæg loft i badeværelse foto

Her og komplekset af foranstaltninger ser det også ud til at fremme vellykket opposition af gipspap med vand. Nu et par ord om muligheden for en sådan tilgang til løsning af spørgsmålet, hvordan man laver et gipspladerloft på badeværelset? Alle disse foranstaltninger er på ingen måde en billig fornøjelse, så jeg gentager, at du skal tænke omhyggeligt om, hvorvidt du virkelig har brug for et gipspladerloft på badeværelset? En anden ting er, hvis du er hjemmehørende i den private sektor eller i øverste etage i en højhus - i disse tilfælde kan du ikke bekymre sig om risikoen for at installere et gipspladetak på badeværelset. Der er ingen til at drukne dig, og det er ret nemt at sikre beskyttelsen af ​​gipsvæggen indefra lokalerne.

Gipsloft på badeværelset: Fordele og ulemper

Sådan laver du et loft på gipspladen: Installationssekvensen i badeværelset

Til at begynde med inviterer vi dig til at gøre dig bekendt med videoen, hvilket tydeligt viser rækkefølgen af ​​installation af gipspladens loft på badeværelset.

Vi vil ikke dykke ind i finesserne ved installation af gipslofter og fokusere udelukkende på funktioner og strukturelle nuancer af dets enhed på badeværelset. Lad os starte i orden.

 1. Vandtæt loftet. Den bedste løsning ville være at bruge tørre blandinger som Ceresit CR65 eller CR66. Det er ret nemt at bruge det - loftet er primet, blandingen er fortyndet som alle tørre opløsninger, hvorefter den påføres på loftet med en spatel i to tynde lag. Hvert af disse lag skal lægges i modsatte retninger. Derudover skal den første, før den påføres det andet lag, tørres godt. Det ville ikke være overflødigt at lukke sømmen mellem pladerne, hvis der selvfølgelig er en på loftet på badeværelset. PSUL (præ-komprimeret tætningsbånd) er fremragende til dette formål.
 2. Mærkning og installation af profilrammens ramme. Der er ikke noget nyt her - alt som i tilfælde af gipsplankloft. Vi markerer flyet, vi syr profiler på væggene, så installerer vi cd-profiler og fastgør dem til loftet med bøjler eller beslag. Det skal forstås, at fastgørelsespunkterne for suspensionerne til gulvpladerne vil være et svagt punkt, gennem hvilket vand kan lække i tilfælde af oversvømmelse. At slippe af med dem vil ikke fungere, du kan kun reducere mængden af ​​sivende vand. Inden du monterer dowel i hullet, kan du pumpe et specielt fugemasse (for eksempel silikone).

Sådan laver du et loft på gipsplader i badeværelset foto

Loftet på gipsplader i badeværelset gør det selv billede

Det er alt sammen. Et sådant loft på gipsvæg på badeværelset vil tjene dig i mange år, uanset oversvømmelser, kondensater og andre farer. Jeg vil gerne minde om, at hvis det er muligt, er det bedre at give din præference til andre typer af ophængningssystemer. For eksempel et strækloft, som også koster mindre.