Hvordan man laver et strækloft uden involvering af fagfolk

Smukt strækloft "himmel"

Udfør reparationer alene - mange ejere tager højde for denne beslutning, uden at ringe til opførelsen af ​​byggefirmaer. Men for at kunne reparere effektivt og effektivt, skal du vide, hvilke handlinger og i hvilken rækkefølge du skal udføre, hvilke værktøjer og materialer, der skal købes, hvilke nuancer du skal være opmærksom på, og gør alt arbejdet. Selvfølgelig, hvis vi taler om limning wallpapers eller maleri vægge, så kan alle gøre det uden detaljerede trinvise instruktioner og træning, men det er en meget vanskeligere opgave at installere et loft. Vores artikel vil fortælle, hvordan man laver et strækloft, og takket være den opnåede viden vil du kunne reparere dig selv og spare penge på mesterens arbejde.

Hvad skal der bruges til installation?

Lad os starte med værktøjerne, uden hvilke du ikke kan gøre, hvis du beslutter dig for at installere et hæftet loft alene. Du skal bruge:

 • Puncher;
 • Gasflaske;
 • Stepladder (geder er også egnede);
 • Varmepistol (ved hjælp af det, opvarmning af rummet og lærred vil blive udført);
 • Niveau (fortrinsvis lagerlaser);
 • dyvler;
 • Hammer med skruetrækker;
 • Kniv (kun ikke dum).

Når du har udarbejdet værktøjerne, skal du passe på at købe de nødvendige materialer. Det er vigtigt - før du selv gør det nedhængte loft, skal du tage målinger af rummet og først og fremmest bestemme omkredsen og loftet.

Strækloft med lamper, lavet i varme farver

Stretch loft materialer

Så skal du købe følgende materialer:

 • Baguette. Det er en plast eller aluminium profil strimler (aluminium kan prale større styrke og pålidelighed, men plast er billigere), hvorpå spændingsmembranen bliver "plantet". Beregn omkredsen af ​​rummet, og ud fra det, køb den rigtige mængde materiale. Du kan købe en baguette med en lille margen - bare hvis du aldrig ved det.
 • Dowel eller skruer. Køb dem med en reserve - ved hjælp af flere dowels i monteringsstrukturen, vil du gøre det mere stabilt og stærkt.
 • Film eller stof klud. Dette vil være dit hængende loft, der strækker sig under hovedet. Hans valg afhænger af dine personlige smag præferencer og ønsker.

I betragtning af at stræklofterne ikke er kendetegnet ved lyd- og varmeisolerende egenskaber, skal du være ekstra opmærksom på beskyttelse (især hvis du har støjende naboer). Som sådan beskyttelse er det bedre at bruge plader af mineraluld, som installeres mellem hoved- og spændingsloftet. På grund af dette bliver dit hjem varmere og mere støjsvagt, men hvis ingen lever over dig, og du har et højkvalitetsisoleret tag, er det ikke nødvendigt at lægge lydisolerede materialer.

Jeg vil gerne uddybe, hvordan man vælger et lærred med henblik på selv at lave et loft.

Anbefalinger til at hjælpe dig med at vælge et nedhængt loft

Loftfastgørelsesmetoder

Der er 2 typer klæder:

 • Stof fremstillet af polystyren og vil være en god mulighed, hvis du beslutter dig for at fastsætte loftet og overholder cam-metoden.
 • PVC film er lavet af polyvinylchlorid og kan monteres harpoon, hæftning eller kile metode. Den første er den mest pålidelige, men der er også en "omvendt side af medaljen", hvilket udtrykkes i kompleksiteten af ​​dens gennemførelse - det antages, at kroge er svejset til lærredet med en speciel enhed. Derefter anbringes kroge i profilen, og belægningen er spændt.

Markedet tilbyder i dag en bred vifte af lærred, forskellig i farve, struktur og pris. Ekstreme besparelser her er ikke passende - det er nødvendigt at afstå fra at købe den billigste, ellers kan du fortryde.

Vælg et loft, kontroller det for defekter. Forresten, hvis du har venner, der er velbevandrede i hævede lofter, så sørg for at tage dem med dig.

Hvis du vil øge rummets højde visuelt, er det fornuftigt at købe et loft af lyse farver (den største effekt er hvid), hvis rummet er for højt og du gerne vil "sænke" det, så kan du opnå denne effekt med lofter af mørke farver.

Så alt hvad du behøver er forberedt, gå direkte til installationen. Forresten, for en klarere forståelse af, hvordan man laver et strækloft, kan man se videoen, der er placeret under artiklen.

Stræklofter kan modstå store mængder vand i tilfælde af oversvømmelse fra uagtsomme naboer over!

Monter det nedhængte loft

Mange lejligheder er ikke uden sådanne fænomener som uregelmæssigheder i væggen og vægforvridninger. I lyset af dette er det første at gøre med målinger såvel som opmærkning, hvilket gør det muligt at opnå en ensartet fastgørelse af profilrammerne.

Vægmærker

Lad os begynde at markere væggene:

 • Mål højden af ​​væggene i rummet, hvor du planlægger at installere loftet på alle 4 hjørner og markere dem. Nogle gange når forskellen 2-5 og endnu flere centimeter. Tænk i så fald, hvor langt strækloftet er placeret fra den primære. Generelt er minimum 3 cm, men hvis du planlægger at installere lamper, skal du tage højde for dette øjeblik, da de skal have nok plads i åbningen.
 • Anvendelse af et laserniveau (det er optimalt egnet) tegner en linje rundt om rummets omkreds til fastgørelse af en baguette, men pas på, fordi den skal være i niveau.

Harpoon montering metode anbefales i vores artikel er den mest pålidelige, men for at bringe det til liv, har du brug for særlige færdigheder, viden og værktøjer. Det er bedre at bruge andre enklere måder (shtapikovy eller kile), som med en ansvarlig tilgang også vil give et glimrende resultat.

Fastgørelse af baguetten til væggene

Mærkning af væggene bagved, næste trin - montering af en baguette til væggene, udført af dykker eller skruer. Afstanden mellem fastgørelseselementerne 7-8 centimeter skal opretholdes. For at gøre det nemmere og lettere for dig at arbejde, kan du først lim profilen til væggens overflade. Det skal bemærkes, at dowels ikke skal være på kanten af ​​profilen, trække sig lidt tilbage. Hvis du begyndte at sætte lamperne, så skal du overveje deres bredde, type og nummer, når du udfører arbejde med fastgørelse af en baguette, fordi du efter installationen af ​​lærredet er for sent til at gøre det.

Montering af paneler

Efter fastgørelse af baguetten kan du fortsætte med installation af paneler. For korrekt og præcist at strække lærredet skal du først opvarme rummet med en varmepistol. Du kan købe det (det vil være nyttigt for dig selv efter at have installeret loftet, for eksempel til opvarmning af et bryggers eller en garage i den kolde årstid) eller du kan bruge det fra dine venner. Du kan begynde at udføre arbejde først, efter at rummet er opvarmet til 40 grader Celsius.

Montering af loftets hjørner

Webinstallationen er opdelt i følgende faser:

 • Med rene hænder skal materialet fjernes fra emballagen parallelt, og pas på ikke at forurene det. Derefter skal du vedhæfte et af hjørnerne (herrerne kalder det "basisvinklen") og opvarmer kluden på forhånd ved hjælp af alle de samme midler - en varmepistol.
 • Herefter fastgøres den modsatte basisvinkel. Fastgørelsen af ​​begge disse hjørner er lavet til "krokodiller" - foret klip (foreningen er nødvendig for at forhindre skader på lærredet).
 • Vi fastgør resten af ​​hjørnerne og opvarmer loftet til et endnu højere temperaturindeks. Forresten leveres en vejledning altid med loftet, hvor der står skrevet hvordan man laver strækloftet selv under hensyntagen til rummets omkreds. Det angiver normalt bundvinklen på det købte lærred. Lad være med at være doven, og før du starter arbejdet, læs denne indlægsseddel for at gøre alt uden fejl.
 • Efterfølgende opvarmning af filmen fjernes klemmen fra et hjørne, og indsæt langsomt kluden i baguetten ved hjælp af et vinklet klinge, der er anbragt i lærredens rille. Fastgør den næste del, den forrige holder det lidt med din hånd - det forhindrer det i at adskille sig fra profilen. Lerret bør holdes, indtil du har styrket mindst to lås på begge sider.
 • Det løser også de resterende hjørner. Samtidig skal du forstå, at kompleksiteten ved at fastsætte hjørnerne vil stige til slutningen af ​​arbejdet, så vær forberedt på at passe lidt mere i slutningen. Det vil være virkelig svært for en at klare, hvorfor det ville være fantastisk, hvis du inviterer en assistent.
 • Når man har faste 4 hjørner, er det nødvendigt at fortsætte med fastgørelsen af ​​sektionerne langs lige linjer, for hvilke der anvendes lige knive. Sømme med sømme bør sikres med 2-3 låse. Derefter er afstanden mellem dem inddelt i 2 lige dele, og den sikres også ved hjælp af flere låse. Efter at have håndteret ovenstående opgave, fortsæt til installationen af ​​de resterende afsnit. For at forstå mere detaljeret hvad er hvad, vil vi tilbyde dig at se et par videoer i slutningen af ​​artiklen, takket være, at du vil se førstehånds, hvordan arbejdet er udført. Men faktisk er der ingen superkompleksitet i selvmonteringen af ​​strækloftet, så der er ingen grund til at tilpasse dig til noget, der vil være meget svært. Hvorfor ødelægge nerver forgæves? Tusindvis af mennesker har håndteret denne procedure med egne hænder, hvilket betyder at du kan gøre det!
 • Når du udfører arbejde, skal du sørge for, at lærredet er jævnt strakt og uden folder og er sikkert forbundet til understøtningsstrukturen. At se, at noget går galt - øjeblikkeligt rette dette øjeblik og ikke udskifte det til senere.
 • Udseendet af folder på lærredet kan elimineres ved at opvarme disse steder med varmepistolen, der allerede er bekendt med os og pænt, uden pludselige bevægelser ved at udglatte dem med vores hænder. Se omhyggeligt på alle armaturer og forbindelser - hvis du ser en defekt, tag dig tid til at fjerne det i tide, og ikke efter at rummet er afkølet, og kluden vil strække sig.
 • Endelig installeres lamper i loftet, hvis du selvfølgelig har besluttet at installere nogen. De er monteret på specialstativer, og i slutningen, når membranen strækkes, skæres hullerne på den ved hjælp af en kniv, hvor det er nødvendigt. På dette stadium er det meget vigtigt at være yderst forsigtig og forsigtig, at gøre arbejdet langsomt, ellers bliver du nødt til at gentage alt.

Nogle ejere af huse og lejligheder foretrækker ikke et strækloft af polyvinylchlorid, men en stof. I dette tilfælde er installationen næsten ikke anderledes, det eneste - der er ingen grund til at varme op og lodne kluden.

Et andet æstetisk PVC-loft, hvis installation blev udført uden involvering af specialister

Det er alt, hvad du behøver at vide for en vellykket installation af lofter. Nu ved du, hvordan du laver et loft, og i sidste ende vil jeg gerne medbringe et par billedlofter lavet med dine egne hænder for at inspirere dig og indgyde tillid til at du vil lykkes!

Hvordan man laver et strækloft

For at give det indre forfinning og originalitet i rummet er der loftslofter installeret. Dette arbejde er ikke let og kræver øget ansvar. Men hvis du følger alle anbefalingerne og har en partner, så lav loftet selv under hver enkelt magt.

Installation af strækloftet.

Funktioner af strækloftet

Stræklofter er monteret enten af ​​PVC eller polyesterbaseret stof, der er fastgjort i profilen. Deres ulemper omfatter det faktum, at lærredet er let at skære igennem med en skarp genstand. Men installationen af ​​sådanne lofter har mange fordele.

Takket være dette loft kan du skjule eventuelle fejl på loftet og få en perfekt flad overflade. Gennemførelsen af ​​installationen er ikke nødvendigt at bruge indsatsen på at tage møbler ud af rummet. Stræklofter garanteres at vare mindst 10 år. De er multifunktionelle, da de bag dem kan skjule varme- og lydisolering, alle ledninger og installere armaturer i dem.

Typer af monteringsstræklofter.

PVC-blade er ikke bange for ild, så de kan installeres i køkkenet og i værelser med brandkommunikation. De er ikke bange for fugt, de kan modstå en masse vand, bøjning på samme tid til gulvet og ikke bryde. Og efter at den er pumpet ud, går loftet let ud af sin oprindelige position.

PVC lofter har en styrke, der svarer til 100 kg pr 1 m 2. Da de ikke samler kondensat, kan de installeres i rum med høj luftfugtighed. På grund af det faktum, at når de er monteret, reduceres højden af ​​rummet kun med 50 mm, stræklofter er velegnede til værelser med lave lofter. Det er meget nemt at passe på dem, for det behøver de simpelthen at blive tørret med en fugtig klud.

Monteringsmetoder

Der er 3 måder at montere et strækloft på. Harpoon fastgørelsesmetode bruges til loftet på basis af PFH. I dette tilfælde skal filmen kontrolleres, måles og skæres korrekt, dvs. dens størrelse skal være 7% mindre end selve loftets areal.

Derefter svejses en krog i form af en harpun, der er lavet af samme film på en speciel maskine på kanterne på lærredet. Under installationen er loftet stræk strækning skyldes, at denne harpun krog klæber til den installerede profil. Om nødvendigt kan lærredet let fjernes og installeres tilbage.

Typer af strækloft.

Klinovy ​​eller klipsovy-metoden er modsat af harpunmetoden. I dette tilfælde måles lærredet ikke, og mønsteret er ikke færdigt. Dens størrelse skal overstige loftets størrelse. Lærredet er strakt, og overskydende rest er afskåret. Da denne fastgørelsesmetode anvender plastpose, er den kun egnet til stoflofter.

Shtapikovy eller cam-metoden ligner en kilemetode, da lærredet ikke måles, er mønsteret ikke færdigt, dets størrelse skal være større end loftområdet. Forskellen er, at filmen er fastgjort til profilen med et specielt tape, der giver spænding.

Ved denne fastgørelsesmetode anvendes en U-formet aluminiumsprofil og træperle, takket være loftet fastspændt. Denne metode har ulemper. For det første kan en perle hoppe ud af rillen. For det andet er det meget svært at sikre filmen sikkert uden tilstrækkelig erfaring.

Rammeinstallation

 • laser niveau;
 • ledning;
 • lim;
 • bore;
 • selvskærende skruer;
 • rammemateriale.

Før du begynder at lave loftet med dine egne hænder, udfør det forberedende arbejde, dvs. ændre ledninger, forberede grundlaget for lamperne. Det skal huskes, at lyspærernes magt ikke må overstige 50 W, for ikke at skade loftet.

Ordningen med et to-niveau strækloft.

Installationen af ​​rammen begynder med markeringen. For at gøre dette måles højden på alle hjørner af rummet og markere den laveste af dem. Det er fra ham, at alle efterfølgende målinger udføres. Så trækker de sig tilbage fra denne vinkel med ca. 2 cm for at gøre det mere bekvemt at fastgøre profilen. Og ved hjælp af et laser- eller bygningsniveau er der markeret omkring periferien af ​​alle væggene.

Derefter kontrolleres korrektheden af ​​markeringen, hvor begyndelsen af ​​linien skulle falde sammen med dens ende. Derefter forbinder de modsatte hjørner af rummet med ledninger, de skal konvergere i midten. For lysekronen i stedet for deres forbindelse er vedhæftet stang. En krog er fastgjort på den, hvis bøjning skal stikke 20 mm under niveauet for det fremtidige loft.

Efter alt det forberedende arbejde udføres installationsprofil. Første rake er forberedt på det. Hvis det er længere i længden end rummets bredde, skal dets kanter skæres i en vinkel svarende til halvdelen af ​​hjørnet af rummet. Rumvinkler måles ved hjælp af en foldningsgradator.

I så fald bliver randen mindre end bredden af ​​rummet, og en af ​​dets kanter er også savet i en vinkel, og den anden er lavet nøjagtigt ved 90 °. Dette er nødvendigt, så han tæt tilsluttede den næste profilskinne, som har en skråning til vinklen på den modsatte side. Derefter limes alle de forberedte elementer til profilen med lim og presses mod væggen langs den markerede linje. Derefter fastgøres de med skruer eller skruer med en stigning på ca. 80 mm langs hele profilens længde med en afstand på 10 mm fra kanten.

Montering af lærred

En kort ordning med installation af strækloftet.

 • PVC eller stof;
 • varme pistol;
 • bygning hårtørrer;
 • lim;
 • spatel.

Efter at rammen er monteret langs hele rummets omkreds, udføres spændevævets installation. For at gøre dette opvarmes værelset med en varmepistol eller ventilator til en temperatur på 40 ° og derover, hvilket forhindrer det i at falde under hele arbejdet. Yderligere, uden at bringe PVC-folien tæt på den termiske enhed, skal du slappe af den.

For at øge dens elasticitet skal den opvarmes med en hårtørrer til 60 °.

Derefter er lærredet fastgjort i et af hjørnerne af rummet og derefter i modsat diagonal. Med de resterende to vinkler udføres operationen analogt. Fastgøring af siderne udføres fra hjørnerne til midten med et trin på 80 mm. Omkring profilens omkreds er filmen jævnt strakt og sikret med en spatel. Hvis strækloftet er lavet på stofbasis, begynder dets fiksering fra siderne og slutter i hjørnerne af rummet.

Fastgøringsordning af strækloftet.

Når du bruger shtapikovy eller kile fastgørelsesmetoder, afbrydes den resterende del af nettet. Alle de folder og striber, der er dannet på loftet, rette sig i en cirkulær bevægelse, opvarmer bygningstørret. Efter installation af loftsdugen indsættes dekorative stik. De er nødvendige for at skjule fastgørelseselementer. Derefter indstilles belysningen.

For at løse lysekronen er der lavet en plastikring, hvis ydre diameter skal være mindre end lysekronens dekorative beklædning. Den er fastgjort til loftet med lim, dets center skal falde sammen med det tidligere markerede punkt på lampens fastgørelsespunkt. Når limen tørrer, laves et hul i lærredet, lysekronen er monteret på den forberedte krog. Hvis du laver et loft på stofbasis, kan det belægges med akrylmaling, hvilket skaber forskellige effekter, som f.eks. Skyer, havbølger osv.

Stretch stof loft

 • træbjælke til rammen;
 • bore;
 • selvskærende skruer;
 • molar scotch;
 • kabelkanal;
 • portyerny stof.

Ordningen for loftmærkning til monteringsprofil.

Du kan installere loftet med egne hænder fra stoffet til gardiner. For at gøre dette er der taget et gardinstof af den ønskede farve, hvis bredde er 3 m. Hvis det er nødvendigt, laves en pæn søm, som ikke kan ses, når den strækkes på loftet. Længde og bredde af lærredet bør overskride rummets parametre med 20 cm.

Efter at have fundet det laveste punkt af vinklen og markeringen på rummets hele omkreds er rammen til rammen forberedt til installation. For at gøre dette bores huller på det i en afstand af 1 m under skruerne, og tilsvarende hak er lavet på væggen. Tilbagetrækning fra bjælkens kant er kabelkanalen fastgjort til den nedenfor. I hjørnerne af rummet er den placeret T-formet. Derefter udføres rammen omkring rummets omkreds.

Derefter rengøres overfladen af ​​loftet fra støv, vasker gulvet. Gardinvævet glattes med et jern og behandles med et antistatisk middel. For pålidelighed af fastgørelsen af ​​et stof er plastrør tidligere klistret over med et papirtape. Derefter dækker kanten af ​​stofbåndet det forberedte rør, så det indsættes i kabelkanalen og fastspændes ind i den.

Efter at have etableret alle kanter af en klud er det nødvendigt at strække stoffet så meget som muligt, begyndende fra midten af ​​rummet, der bevæger sig til hjørnerne. For nem brug kan nettet fugtes med en sprøjteflaske, da den tørrer bedre, når den tørrer. På dette stadium af arbejdet er en partner forpligtet, fordi strækningen skal udføres parallelt og bevæger sig i modsatte retninger. I dette tilfælde holder den ene hånd røret i rillen, og den anden justerer spændingen selv.

Derefter fastgøres materialet med skruer, der skrues i bunden af ​​plastrøret i en afstand af 50 cm fra hinanden. Den resterende kant af stoffet rulles op med en rulle og hæftemaskinen klikker på bjælken. Alle fastgørelsesdele dækker baguetter, som kan males i enhver farve og klæber dem på væggen på den sædvanlige måde. Ved hjælp af en konventionel lighter gøres der også et hul i den stærkt strakte lærred til lysekronen, trækkes elkablet forsigtigt ud. Ved denne installation af strækloftet er afsluttet.

Sådan gør du installationen af ​​hævede lofter

De tidspunkter, hvor ujævn lækage og gullige fnug forblev på loftet efter hver lækage er sunket i glemsel. Med ankomsten af ​​spændingsstrukturer er vi ikke længere nødt til at tage loftet op igen hvert femte år. Loftet af høj kvalitet vil vare mere end et dusin år og retfærdiggøre fuldt ud pengene.

Hvordan og hvad skal man vælge?

De vigtigste leverandører af loftlofter er Frankrig og Kina. Kinesiske produkter er meget billigere (fra 120 rubler pr. Kvm.), Men kvaliteten er tvivlsom. De franske producenters lofter har bestået mange inspektioner og har internationale kvalitetscertifikater, men de gennemsnitlige omkostninger ved sådanne lofter er 450-500 rubler per kvadratmeter.

Hvad angår fremstilling af loftet, er det bedst, hvis hele konstruktionen er fremstillet på fabrikken. Dette gælder også for svejsesømme, for at udføre dette arbejde direkte på anlægget kræver besværligt udstyr og specielle færdigheder til at arbejde på det, og kvaliteten af ​​sømene i dette tilfælde vil være meget lavere.

Hvad angår fremstilling af loftet, er det bedst, hvis hele konstruktionen er fremstillet på fabrikken. Dette gælder også for svejsesømme, for at udføre dette arbejde direkte på anlægget kræver besværligt udstyr og specielle færdigheder til at arbejde på det, og kvaliteten af ​​sømene i dette tilfælde vil være meget lavere.

fordele

Ud over de høje dekorative egenskaber har stræklofter følgende fordele:

 • Uhøjtidelig operation. Det er nemt at vaske et sådant loft (læs artiklen om det her), det tiltrækker mindre støv end almindeligt hvidvask.
 • Brandsikkerhed og miljøvenlighed. Tekstilet er anti-allergifremkaldende, udsender ikke toksiner, når det opvarmes og brænder ikke.
 • Holdbarhed og fugtighedsbestandighed. Når du lækker, kan filmloftet klare op til 100 liter vand, og efter at du har fjernet PE, er det nok at bøje filmen, tørre den og fiks den tilbage.
 • Strækloft kan demonteres flere gange, mens udsigten til filmen ikke ændrer sig.
til indhold ↑

mangler

 • Følsomhed over for temperaturændringer. Dette gælder for filmlofter, der knækker, når temperaturen er for lav og saks høj (over 60 grader).
 • Høj sårbarhed er også minus PVC-folien, som let beskadiges af skarpe genstande. Selv en brudt champagnekork kan lave et hul i loftet.
 • Installation af filmlofter i store rum er umuligt uden at tilslutte nogle få dåser, som følge af hvilke sømme er dannet. Udgangen her er installationen af ​​polyesterstof i stedet for PVC-film.
til indhold ↑

Typer af stræklofter

Stræklofter varierer i:

 • produktionsmateriale: film eller stof;
 • strukturer: single eller multi-level;
 • tekstur: blank, mat, satin;
 • kromaticitet: monofonisk, med fotoprint, kunstnerisk.

Grundlaget for film- og stoflofter er polyvinylchlorid. Kun i det første tilfælde anvendes en stykke klud (film), og i den anden er den lavet af vævet PVC-garn.

Kun filmlofter kan have en blank overflade. Til stoflofter er matt overflade eller satin tekstur (semi-mat) typisk.

I soveværelset, gangen, børnehaven og i lokaler hvor det af en eller anden grund ikke er muligt at installere et blankt loft (for eksempel i et godt oplyst rum vil et sådant loft give blænding), installere halvmattede (satin) og matte stoflofter. Omkostninger på 1 kvadrat. m. fra 120 rubler. Selv om farvepalet af sådanne lærred er begrænset til pastellfarver, kan du gøre loftet mere levende med billedudskrivning. Omkostningerne i dette tilfælde vil stige, men med den korrekte placering af lamper bliver et sådant loft et højdepunkt i rummet.

I rummelige værelser med højt til loftet kan du installere to- eller tre niveauer samt lofter med en bølgelignende overflade i form af en kegle eller klit mv. Designet består af et gipsplader, som lærredet er monteret på. Sådanne designs er de dyreste og koster fra 2000 rubler per kvadrat. m.

Monteringsteknologi

Det er ikke så svært at installere en spændingsstruktur. Den eneste advarsel er, at installationen af ​​et filmloft vil kræve en gas eller elektrisk pistol.

Hvis rummet er lille, så kan du gøre med en elektrisk pistol, hvis opvarmning område afhænger af typen er fra 14 til 180 kvadratmeter. Gaskanonen er en mere kraftfuld, men mindre sikker enhed og bruges kun i store rum.

Ikke desto mindre bør begyndere selv ikke tage arbejde med varmepistoler, men det er helt muligt at installere et stofloft med egne hænder med en partner. Installationsprocessen består af følgende trin:

 • Udfør målinger.
 • Installation af profiler (om installation af profiler til gipsvæg kan læses i denne artikel).
 • Montering af stativer til inventar.
 • Canvas fastgørelse.
 • Installation af armaturer.

Fra værktøjerne skal du bruge:

 • Laser niveau.
 • Roulette.
 • Puncher.
 • Dyvel-negle.
 • Spatel.
 • Aluminiumprofil.
 • Klud.
 • Plastringe.
 • Lim "Cosmofen".

Hvad er fastgørelsen af ​​strækloftet.

Så måler vi loftet, det vil sige, vi måler hver af sine fire (eller flere) sider. Hvis du planlægger at installere filmloftet ved hjælp af harpunmetoden, er det nødvendigt at trække 5-7 cm fra hver side af de opnåede dimensioner, da filmen stadig vil strække sig under installationen.

Webbredde

Du kan købe materialer til stræklofter i ethvert firma, som sælger byggematerialer. Stoffer er tilgængelige i ruller og er 3,1, 4,1 eller 5,1 meter bredt, filmlofter frigives også i ruller op til 5 meter brede. Men denne bredde er ikke altid nok til at dække store områder. Og så kræves svejsning af flere webs, som udføres af specialister i fabriksforhold på højfrekventstrømmaskiner (HDTV).

Stoffer er tilgængelige i ruller og er 3,1, 4,1 eller 5,1 meter bredt, filmlofter frigives også i ruller op til 5 meter brede.

Med hensyn til producenten er her de mest berømte producenter af lofter:

 • Arridel er et fransk firma, der fremstiller matte, satin, glans eller stiliseret stof til stræklofter. Omkostninger fra 300 til 1570 rubler per kvadrat. m.
 • Elegranto er en anden producent fra Europa (Belgien), der fremstiller dåser med mere end 20 nuancer. Omkostningerne ved produktion, der spænder fra 245 til 350 rubler per kvadratmeter. m., giver dig mulighed for at installere hævede lofter for personer med gennemsnitlige indkomster.
 • C-Light er et russisk firma, hvis lærred forskelligt ikke er så meget af æstetiske egenskaber som af praktisk anvendelighed. Omkostningerne ved 250 rubler per kvadrat. m.
 • DEXFORT er et kinesisk firma, der producerer smukke og billige lærred. Prisen på 120 rubler pr. Kvadrat. m.

At vælge et lærred, overveje rummets egenskaber. Så vil loftet af en mørk farve, der er installeret i et lille rum, gøre det endnu mindre. Men den mørke indsats i midten af ​​lysloftet giver rumdybden og løfter loftet visuelt.

Trin for trin installation

Installationen begynder med forberedelsen af ​​loftet og fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel. Hvis loftet ikke er forberedt, vil hvidvaskning i fremtiden smuldre og ses på en tynd film.

Monter derefter aluminiumsprofilen (om de typer profiler, du kan læse her). Den er fastgjort med skruer rundt om væggen på en afstand på 2 - 3 mm. fra det nederste punkt af loftet.

Yderligere monteret aluminium profil. Den er monteret med skruer rundt om væggen på en afstand på 2-3 mm. fra det nederste punkt af loftet.

Derefter installeres realkreditlån til spotlights og fastgørelse under lysekronen. Som realkreditlån anvendes barer, der fastgøres til loftet ved hjælp af dowels ifølge et tidligere skitseret mønster. Ledninger er startet over dem, og huller er lavet på steder af formodede armaturer, hvis diameter er lig med spotlampens diameter. I fremtiden indstiller de termiske ringe i disse huller og fastgør lysene. Lysekronen er fastgjort til en krog, der er monteret i hovedloftet, eller et trælån er installeret på den ovenfor anførte måde.

Hvordan trækker man?

Efter at have forberedt overfladen, fortsæt til installationen af ​​lærredet i profilen. Når du installerer filmen, skal temperaturen i rummet være 40 - 60 grader. Varm filmen gradvis og drej langsomt valsen.

Først fastgør lærredet i hjørnerne, og fra dem flytter vi allerede til midten. Fastgørelsen udføres på en af ​​4 måder:

 • Harpoon. Omkring perimeteren af ​​lærredet i fabrikken gøres ved at kante den type kroge (harpun), med hvilken lærredet automatisk strækkes og fastgøres i profil.
 • Shtapikovy. I dette tilfælde er lærredet fastgjort med en perle i den U-formede profil.
 • Cam. Lerret er fastgjort til baguetten ved hjælp af fremspring, der ligner en knytnæve, hvoraf den ene er bevægelig. I dette tilfælde presses et fremspring og spredes på nettet mellem det og det faste fremspring.

Først fastgør lærredet i hjørnerne, og fra dem flytter vi allerede til midten. Fastgørelse udføres på en af ​​4 måder.

Hvis det er nødvendigt at gøre en bypass af kommunikation (rør, stigerør), så gøres dette, selv inden lærredet indsættes i stewetten. Trim weben i en ret vinkel fra røret til kanten og lav et krydsformet snit i stedet for røret i nettet. Herefter skal du forsigtigt uden at øge indsatsen indsætte webens kanter i profilen og sikre den specielle plastring på undersiden af ​​filmen på stigerøret.

På samme måde omgå kæden. Det er nødvendigt at fjerne udstødningsrøret, fastgør en plastdyse til det og installer den igen. Hvis du ikke bruger et sandwichrør og den sædvanlige korrugering, skal du bruge termisk isolering i form af en gipspladeramme.

Når vi er færdige med et loft, løser vi lamper. For at gøre dette klæber vi plastikringe på de præmærkede steder ved hjælp af Kosmofen lim (koster 80-230 rubler pr. 20 gram), hvilket ikke tillader lærredet at varme op og sprede sig ud. Når limen tørrer, skår hullerne i ringene og installer armaturerne.

Brugen af ​​plastikringe er god, fordi de ikke tillader at skære gennem overskuddet i lærredet. Men der er stadig sket en sådan oversigt, situationen kan kun afhjælpes ved at installere falsk ventilation eller en større lampe i stedet for defekten.

Hvor meget koster en specialist?

Monteringsprisen for spændingsstrukturen afhænger af rummets rum, antallet af hjørner, lamper og typen af ​​montering. Den gennemsnitlige omkostninger ved installation af 1 kvadrat. m. lærred fra 300 til 500 rubler. Installation af profiler - 80 rubler per meter, installationen af ​​en dekorative indsats koster det samme. Installationen af ​​konstruktionen og spotlighten er 300 rubler, og montering til loftlysekronen er 600 rubler.

Hvad angår hjørnerne, påvirker deres antal ikke omkostningerne ved at installere lærredet i et standard 4-hjørne rum. Hvis indendørs mere end 4 hjørner, øger hver "ekstra" vinkel omkostningerne ved installation af en klud.

Hvordan man laver stræklofter

De særlige egenskaber ved fremstilling af strækloftet er først og fremmest interessante for dem, der planlægger at udføre reparationer og forny loftsbeklædningen. For at vælge det rigtige lærred skal du vide om dets sorter og produktionsmetoder samt installationsteknologien.

Hvordan man laver stræklofter

Typer af lofter og metoder til fremstilling af dem

Lærredet til strækkonstruktioner kan være lavet af polyvinylchlorid (PVC) eller et syntetisk stof med polyurethanimprægnering. Vi lærer, hvordan de produceres og hvad er deres egenskaber.

I moderne udsmykning af stuer er der meget udbredt plader af PVC-film. Det er lavet af en blanding af bulk polyvinylchlorid, der leveres i form af granulater, farvestoffer, blødgørere og forskellige additiver, hvilket giver materialet visse operationelle egenskaber. Når den opvarmes til høje temperaturer, bliver blandingen til en viskøs og plastisk masse, som derefter rulles ud på en maskine til tilstanden af ​​en tynd polymerfilm.

Stræklofter fra PVC film

Tabel nr. 1. Karakteristik af det opnåede polyvinylchloridark.

For det første bestemmes dimensionerne af det rum, hvor kunden har brug for et nedhængt loft. PVC-plader skæres og sys på en speciel maskine med hinanden for at få lærredet af den ønskede længde og bredde. Derefter rulles den op, pakkes og sendes til kunden.

PVC-folien selv er opdelt i flere undertyper i overensstemmelse med dens tekstur.

 1. Glansfilm - har en høj lysreflektans (op til 70%). Efter installation opnås en meget glat overflade med stærk glans. Fordelen er muligheden for visuelt at forøge rummet i rummet. Ulempen er, at enhver fejl, der opstår under driften af ​​loftet, er meget mærkbar.
 2. Mattfilm - dens lysreflektionskoefficient er tværtimod meget lav. Velegnet til de fleste interiører.

Matt strække loftet

Farveindstillinger til satinfilm til hævede lofter

Stræklofter med kunsttryk

Valget af farve til polyvinylchloridlofter er kun begrænset af kundens ønsker og de tilgængelige pigmenter. Desuden er PVC-film meget elastisk, stærk nok og indeholder i sin sammensætning brandhæmmende imprægnering, hvilket ikke tillader materialet at antænde.

Men det har også en ulempe - det er følsomt for virkningerne af høje eller lave temperaturer. I et rum, hvor termometeret falder under nul, bliver PVC-stoffet skrøbeligt og skørt. Og ved meget høje temperaturer udvides og materialiseres materialet. Denne ejendom tilføjer ejerne af lejligheder med fælles installation af stræklofter lavet af PVC og lamper med glødelamper.

Et alternativ til polyvinylchlorid er et polyesterstof med tilsætning af polyurethan. Ligesom ethvert andet stof, er dette materiale lavet på en væv. Derefter imprægneres polyester med polyurethan. Dette gøres for at tilføje elastik til materialet, komprimere egenskaber med stigende temperaturer og forbedre andre operationelle egenskaber. Det resulterende stof rulles op i ruller og sendes til yderligere installation i rummet.

Fremstilling af stofstræklofter

Til forskel fra PVC er stretch polyester-lofter sømløse. Materialet kommer oprindeligt i ruller 4-5 meter bredt, hvilket er nok for de fleste stuer. En speciel profil anvendes til større områder, som lukker kanterne af tøjpladens strukturplader med hinanden.

Tabel nr. 2. Karakteristik af polyester klud med polyurethan imprægnering.

Hvordan man laver et loftsloft gør det selv i 5 trin

For at installere spændingsarket selv skal du vide, hvordan strukturen er indrettet indefra.

For at finde ud af, hvordan man laver et strækloft, skal man kende sin enhed og installationsteknologi. I flere års arbejde med lignende strukturer kom jeg på tværs af mange nuancer, og nu ved jeg helt sikkert, hvordan man vælger materialer og hvordan man korrekt installerer spændeklædet. Besluttet at dele med dig.

Fordele og ulemper ved opløsningen

Selvfølgelig er der fordele og ulemper med hævede lofter. Jeg vil kun give de vigtigste funktioner, der kan påvirke valget af loft trim.

Fordelene ved stræklofter:

 1. Ideelt glat overflade. Stretched lærred danner et plan uden forvrængninger og folder, mens det perfekt maskerer manglerne i ethvert loft. Dette gælder både for store områder og små værelser (for eksempel badeværelser, balkoner og loggier).

Spændingsstrukturen på loftet er smuk og pæn.

 1. Vandmodstand. Loftsloft lavet ofte af materialer, der er godt tolereret fugt. Hvis det ikke er så vigtigt i stuen eller soveværelset, så er fugtmodstanden på loftet f.eks. En af de prioriterede faktorer.
 2. Yderligere varme- og lydisolering. Ved at strække loftet under loftet danner vi et næsten stramt luftrum med en tykkelse fra 40 til 150 mm. Denne "luftlomme" er en buffer i vejen for kraftige lyde, og det reducerer desuden varmetabet betydeligt.

Produkter med fotoudskrivning er de smukkeste, men det er vigtigt at vælge det rigtige design!

 1. Smukt udseende. Her er måske kommentarer overflødige - og den glatte vinylfilm og det strakte stof og de flere malerier med billeder ser meget attraktive ud.

ulemper:

 1. Lav styrke. Den strakte lærred kan bryde igennem med en punkt mekanisk indvirkning, og dette skal tages i betragtning.

Lerret er ret skrøbeligt og kan rive, det er meget svært at reparere det, og det er ofte umuligt

 1. Tendens til temperaturforvrængninger. Når temperaturen falder, kan strakte dåser (især polymere) enten sænke eller gribe. Dette ses tydeligt på steder, hvor der er et klart lokaliseret udkast.

Spændingsfejl (på billedet) opstår normalt, når installationsteknologien brydes eller under temperaturdeformation

I ekstrem kulde mister vinylpladen sin elasticitet og bryder under relativt små belastninger. Dette er et af hovedproblemerne ved installation af lofter på altaner og loggier.

 1. Høj pris Selve lærredet koster meget (fra 150 rubler per kvadrat - indenlandske og kinesiske materialer, 500 rubler og mere - europæisk). Hertil kommer, at installationen af ​​loftet, lavet af eksperter, også "koster en smuk krone." Du kan spare penge ved at lave dine egne hænder, men her skal du bruge tid og kræfter samt lære teknologi.

Dette design ser stilfuldt ud, men det koster meget

Hvis du beslutter dig for at finde ud af selv hvordan man laver stræklofter i henhold til alle regler, så gå videre.

Hvad skal du arbejde?

For at installere strækloftet har vi brug for et sæt værktøjer.

Sådan laver du lofter med egne hænder - Kun reparere dine egne hænder i lejligheden: fotos, videoer, instruktioner

Hvordan laver man et hæftet loft med egne hænder?

Hvordan laver man loftslofter?

Inden du installerer hævede lofter uden hjælp fra fagfolk, er det værd at læse vejledningen omhyggeligt. Også værd at vide, hvilke værktøjer der kræves. Denne artikel vil fortælle om, hvordan man selvstændigt og korrekt laver et nedhængt loft uden hjælp fra fagfolk. For at finde ud af, hvordan man laver stræklofter og om at installere dem med egne hænder, anbefales det at se billeder og videoer.

Hvilke værktøjer er der brug for?

Til installation skal du købe:

 • skarp kniv, skruetrækker, hammer og niveau;
 • Hvis du installerer polyvinylchloridlofter, kan du ikke gøre uden en særlig pistol, der er designet til opvarmning af rummet.
 • Punch;
 • gas cylinder;
 • plug;
 • stigen.

Når alle værktøjerne er købt, er det nødvendigt at måle rummet, det vil sige beregne omkreds og område af rummet. Så skal du købe materiale.

Hvilke materialer vil blive krævet?

Listen over materialer, der kræves til installation:

 • baguette;
 • det vigtigste materiale til at dække loftet struktur;
 • plug;
 • at isolere rummet, er det værd at købe andre nødvendige materialer.

Plastprofil

Det er en profil lavet af aluminium eller plast. Det er værd at bemærke, at prisen på et plastikprodukt er meget lavere end prisen på aluminium. Men med hensyn til styrke er de næsten ens. I fremtiden vil profilen blive fastgjort baguette.

Rummets omkreds angiver, hvor meget materiale der kræves. Det anbefales at købe lidt flere profiler end nødvendigt.

Rammeovertrækningsmateriale

Som belægning skal du bruge enten film eller stof.

PVC film

Hvis du installerer et filmovertræk, skal varmepistolen købes. Ved hjælp af det bliver materialet og værelset opvarmet. Du kan vedhæfte filmen på flere måder (harpoon metode, kil eller hæftning).

Bemærk. Harpoon fastgørelsesmetode anses for at være den sværeste, og samtidig den mest pålidelige. Fastgørelsesproces: Kroge (harpuner) er fastgjort til bladets omkreds ved hjælp af en maskine. Så er det kun at omhyggeligt strække filmen.

PVC film kan klare op til 100 liter vand, hvis naboerne oversvømmes. På trods af sin høje styrke er den bange for at spotte objekter.

Stofdæksel

Tekstilkluden er god, fordi den kan installeres både i opvarmede rum året rundt og i uopvarmede værelser. Også ved installation af sømme vil det ikke være. Det er bedst at montere cam-metoden.

Det valgte materiale vil være placeret lidt under bundloftet. Farve skal vælges afhængigt af indvendige og personlige præferencer.

Rådet. Det skal også huskes, at nogle belægninger og farver kan visuelt forstørre rummet, mens andre tværtimod vil gøre rummet mindre.

Køb selvdrejende skruer og dowels med lager. At designet var stærkere og mere pålideligt, det er værd at bruge dowels mere.

Lydisolering

Da belægningen ikke har lydisoleringsegenskaber, er det værd at tænke på lydisolering. For at gøre dette skal du købe et lydisoleret materiale, der let kan findes på ethvert byggemarked.

Mineraluld er perfekt. Læg den mellem bundloftet og spændingen (i fri plads). I tilfælde af ubrugelighed kan du ikke lave lydisolering.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger?

For mindre værelser er det bedre at vælge lyse farver.

I øjeblikket er der mange malerier, der ikke kun er forskellige i farve og struktur, men også i pris. Vælg ikke det billigste lærred. Som regel kan det være af ringe kvalitet. Før du køber dækning, er det værd at gennemgå materialet grundigt for fejl.

Det er værd at være opmærksom på den effekt, du planlægger at få fra den købte belægning. Hvis du skal visuelt forstørre rummet, så kan f.eks. Et blankt lærred gøre. På grund af spejloverfladen ser rummet ud til at være lettere og større.

Hvis du skal øge loftets højde, er det bedre at give præference for lyse farver. Mørke farver er egnede, hvis du skal visuelt reducere væggenes højde.

En vigtig detalje. Køb lærred, sørg for at der er et kvalitetscertifikat. Hvis du kender svaret på spørgsmålet: "hvordan man installerer stræklofter alene", så anbefales det at ringe til en assistent på trods af viden og erfaring.

Hvordan strækker lofter, uden hjælp fra eksperter?

Kile monteringsmetode er det nemmeste for begyndere.

For at belægningen kan vise sig at være helt glat, er det nødvendigt at måle rummet og lave opmærkning:

 1. Mål højden af ​​alle vægge. Tag dem. Sommetider er forskellen fem centimeter. Det er værd at overveje afstanden fra basen til den fremtidige dækning. Det bør ikke være mindre end tre centimeter.
 2. Ved hjælp af et laserniveau tegner du en flad linie rundt om omkredsen.
 3. Gå nu til valg af montering. Hvis du tænker på, hvordan du selv kan lave et loft og endvidere ikke har meget erfaring, så er det bedre at opgive harpunmetoden. Kile-metoden er meget lettere, selvom en nybegynder kan klare det.

Hvordan vedhæftes en baguette?

Processen med fastgørelse af baguetten til væggene er som følger:

 • Fastgørelsesanordninger er lavet med dykker, hvor afstanden skal overholdes (ca. 8 cm). For at gøre installationen nemmere skal du først vedhæfte profilen til væggen, og derefter klare kluden. Ekstreme dowels bør ikke placeres tæt på kanterne;
 • Glem ikke om belysning. Det er nødvendigt at tænke over hver detalje og lede ledningerne.

Opvarmning af en klud og et værelse

Når baguetten er fastgjort, kan du gå videre til installationen af ​​lærredet. Før installationen skal du opvarme rummet med en varmepistol til 40 grader.

 1. Fjern materialet fra emballagen omhyggeligt, det kan ikke på nogen måde blive beskadiget eller farvet. Derfor anbefales det at vaske dine hænder på forhånd. At lave lærredstart fra den markerede vinkel, men først er det nødvendigt at opvarme filmen til 65 grader. Det er mere elastisk og det bliver lettere at strække det.
 2. Når du har vedhæftet det første markerede hjørne, begynder du at fastgøre den modsatte ende. Hjørnerne er fastgjort med specielle klemmer med foring.
 3. Derefter repareres de resterende ender og opvarmer rummet til en højere temperatur.
 4. Nu er det nødvendigt at fjerne klemmen fra den ene ende. Derefter passeres filmen gennem profilen ved hjælp af det vinklede blad. Filmen skal opbevares, indtil låsene er sikkert fastgjort.
 5. Et lignende arbejde udføres med de resterende vinkler.
 6. Glatte dele er fastgjort med lige knive. Steder med svejsning af dele af materialet er fastgjort på et par låse. Herefter er kløften mellem dem opdelt i to lige dele, som er fastgjort med låse. De resterende sektioner er indstillet på samme måde.
 7. Ved strækning af filmen bør det ikke være nogen folder og uregelmæssigheder. Det er nødvendigt at sikre, at det er godt presset mod profilen. Hvis der stadig er folder, bør de opvarmes med en kanon og forsigtigt glattes med håndfladen.
 8. Det er værd at kontrollere alle leddene og armaturerne.
 9. Det er kun for at installere belysningen.

Læs Hvad bruges til tapet eller lofter

Advarsel. Tekstilbeklædningen er etableret næsten det samme som film, bortset fra opvarmning af rummet og materialet. Stoffet behøver ikke opvarmning.

For bedre at forstå installationen indeholder kittet detaljerede instruktioner, der beskriver hvert trin på russisk. Det anbefales at blive bekendt med det.

Video om installationen af ​​lærredens trækstruktur gør det selv

Do-it-yourself strækloft - generelle installationsregler

Selvom rummet er lavet perfekt reparation, brugt de højeste kvalitet / stilfulde efterbehandling materialer, vil tilstedeværelsen af ​​revnet loft reducere vurderingen af ​​arbejdet udført til nul. Og for ikke at male / omhugge loftoverfladen hvert år, anbefaler eksperter at bruge en moderne løsning på dette problem - vi taler om stræklofter.

Fordelene ved stræklofter

Denne type dækning løser flere spørgsmål med det samme:

 • gemmer små fejl på loftets overflade;
 • giver det perfekte udseende;
 • kræver ikke reparation og udskiftning i lang tid;
 • tillader brugen af ​​forskellige dekorative "chips".

Mange mennesker er forvirrede af behovet for at bringe mestere til at arbejde med installation af strækloftet, men hvis du nøje følger instruktionerne, trin for trin udfører alle manipulationer, så installer strækloftet med dine egne hænder, er helt rigtigt.

Forberedende arbejde

Installationen af ​​spændingsdugen er en omhyggelig og omhyggelig forretning, der ikke generer problemer. Derfor, før du lægger ud / fastgør lærredet, er det nødvendigt at udføre alt forberedende arbejde. Denne proces koger ned til følgende opgaver:

 1. At rense rummet fra møbler. Ideelt set skal det rum, hvor det er meningen at installere den betragtede type dekoration af loftoverfladen, være helt tom. Men hvis der ikke er plads til at tage møbler, er det nødvendigt at slippe af med mindst små interiørartikler, husholdningsapparater og tekstiler. Overdimensionerede møbler skal flyttes til midten af ​​rummet og dækkes af en tyk film for at beskytte mod støv og snavs. Hovedopgaven er at give fri adgang til rummets vægge.
 1. Undersøg loftet. Hvis der er noget, der falder af / afskalning (for eksempel gamle hvidvask eller malingrester), skal alt dette fjernes - du kan rense med en spatel. Sørg for, at der ikke er revner og revner i loftet, og der er ikke ledig plads i loftets og vægernes sammenføjningszone - disse to punkter kan ødelægge hele resultatet, da de vil bidrage til konstant dannelse af udkast. Generelt, hvis de listede fejl er til stede, så skal du bruge en spatel og kitt og rette dem.
 1. Vi arbejder med ledninger. Her skal du sikkert fastgøre den på den eksisterende loftsoverflade - lad ikke ledningens kontakt med strækloftet på lærredet.
 1. Opvarmning af værelset. Dette er det afsluttende trin i det forberedende arbejde - det rum, hvor installationen af ​​strækloftet skal opvarmes til 40-50 grader. Eksperter anbefaler at være særlig opmærksom på plastikvinduer (hvis der er nogen i rummet) - de skal fjernes fra hjørnerne.

Alt forberedende arbejde er færdigt, det er på tide at gå videre til installationen af ​​et strækloft med egne hænder. Men sørg for at kontrollere tilgængeligheden af ​​de nødvendige værktøjer og tilbehør. Disse omfatter:

 • målebånd;
 • Punch;
 • skruetrækker;
 • to små skovler - lige og vinklede
 • konstruktion hårtørrer eller varmepistol - enhver stærk opvarmning enhed.

Naturligvis skal strækloftets lærred og de profiler, som det bliver fastgjort til, bestilles og leveres. Profiler, der anvendes til montering af strækloftet, afviger i monteringsmetoden:

 • harpun, shtapikovy (kil) - bruges til at arbejde med filmbanen;
 • Klips - designet til at arbejde med et stofloft.

Det vurderes, at det er mere praktisk og mere pålideligt at udføre harpunmetoden til fastgørelse af strækloftet. Med denne metode (harpoon) er en kroge af identisk materiale svejset på lærredets kant (langs omkredsen), som loftsfarven selv - krogen er indsat i profilen (et klik høres) og lærredet spændes.

Mange foretrækker shtapikovuyu måde at montere strækloftet på grund af dets billighed, men glem ikke om ulemperne ved denne type montering af loftet:

 • demontering af strukturen er næsten umulig (men med harpoon-metoden er det muligt at delvis afmontere strækloftet);
 • med hæftemetoden er det meget vanskeligt at lave lofter på flere niveauer;
 • uden en harpun er det problematisk at strække lærredet - hæftemetoden sikrer dannelsen af ​​en slap;
 • træperler tørrer ud (dette er en naturlig proces) og kan simpelthen falde ud af profilen - i tilfælde af en harpun er dette udelukket;
 • shtapikovy metode indebærer installation af lærredet "ved øjet" - dette fører til ujævne sømme.

Læs ruller til maling af lofter med vandbaseret maling

Glem ikke de ekstra komponenter - hvis der er behov for specielle klip, vil der være behov for tøjspidser, så vælges de forskellige dekorative elementer og klemmer individuelt. Hvis du planlægger at installere lysekroner på et strækloft, så sørg for at købe plastikringe under lamperne.

Trin af installation af strækloftet med harpunmetoden

Der er ikke noget vanskeligt ved installation af det overvejede efterbehandling materiale - det er nok at læse instruktionerne og trinvise anbefalinger til at gøre alt med egne hænder. Men på den anden side bliver omkostningerne ved den dekorative belægning næsten halveret - så det er værd at prøve, selvom byggeri og reparationsfærdigheder er helt fraværende.

Trin et

Ved hjælp af roulette og plumb markerer vi loftet i de fremtidige fastgørelsesprofiler. Disse skal være helt flade linjer langs hele omkredsen af ​​overfladen. Profilen selv skal bores på flere steder - for eksempel hver 30-40 cm, hvilket vil betyde dets vedhæftning til loftet.

Derefter laver vi markeringerne på linjerne for at forstå profilvedhæftningspunkterne - disse punkter skal falde sammen med hullerne, der blev boret tidligere i profilen. Og nu på markeringen laver vi huller i loftet ved hjælp af en perforator - vælg diameteren på boren 6 mm. Det er kun at fastgøre profilerne på loftets omkreds, fastgør dem med skruer.

Bemærk venligst:Eksperter anbefaler, når man køber en profil for at give præference for aluminiumprøver - de er så lette som muligt og har en lang levetid.

Trin to

Pak film ud. Dette kan gøres allerede i et opvarmet rum, det vil sige i det forberedende arbejde, kan punktet med opvarmning til 40-50 grader hoppes over, men det kan gøres umiddelbart efter installation af profiler langs omkredsen af ​​loftoverfladen.

Bemærk venligst:Der bør ikke være skarpe hjørner i nærheden af ​​stedet for udpakning af filmloftet - de kan let klippe belægningen, hvilket vil resultere i behovet for at bestille en ny eller reparere den.

Du bør ikke bekymre dig om foldninger blev fundet på lærredet, når du pakker ud. Efter en kort tid, når strækloftet allerede er installeret, bliver alt udglattet. Strækloftets købte lærred har allerede de nøjagtige dimensioner (de er angivet på tidspunktet for ordren) og basisvinklen - hele installationsprocessen begynder med den. Vi hænger lærredet på suspensions-clips, som blev installeret i loftets hjørner på forhånd.

Bemærk venligst:Det er vigtigt ikke at ødelægge / beskadige bladet med klippernes skarpe kanter - du kan pakke dem med noget blødt.

Som et resultat af dette trin i processen med at installere strækloftet med egne hænder får vi et lærred med en sag fastgjort i hjørnerne.

Trin tre

Ved hjælp af en varmepistol, hvor luften opvarmes til 70-80 grader, gør vi lærredet mere elastisk og bøjeligt. For at gøre dette skal du blot rette strømmen af ​​varm luft til den allerede suspenderede belægning.

Nu kan du fortsætte til den endelige fastgørelse af hjørnet af strækloftet til profilen - vi fjerner klemmerne og hjælper os med en spatel, vi fylder hjørnerne af strækloftet i profilen. Kanten af ​​loftet stof har en speciel profil - en harpun. Det er en harpun med en spatel og gemt i profilens riller til et karakteristisk klik. Dette skal gøres meget omhyggeligt uden at beskadige materialet. Hvis du føler at det er svært at strække det og sætte det ind i profilen, skal du afbryde arbejdet og opvarme strækloftet mere fast.

Ideelt set udføres dette trin hurtigt nok - en velopvarmet film "hopper" ind i profilen selv uden mesterens indsats.

Trin fire

Først efter en klar fiksering af lærredens hjørner til profilen, kan du fortsætte med installationen af ​​lige dele af lærredet. For at forenkle processen skal du følge instruktionerne:

 • For det første er profilen gemt i profilen på leddene;
 • så er det resterende frie hængende rum mentalt opdelt i to eller tre fragmenter og skiftevis fastgjort til profilen.

Alt imens skal du holde øje med den konstante opvarmning af lærredet og opretholde temperaturen i rummet inden for 50 grader.

Bemærk venligst:hvis du på et tidspunkt følte, at spændingen af ​​loftet og fastgørelsen af ​​lærredet til profilen er svært, så afbryd igen arbejdet i et par sekunder og led luften fra varmepistolen til arbejdspladsen. I intet tilfælde kan ikke trække, gør fysisk indsats for at opnå et resultat - det vil beskadige strækloftet.

Den egentlige installation af strækloftet med egne hænder er afsluttet. Det er kun at indsætte en dekorativ gummiindsats i profilen for at skjule stederne for fastgørelse af lærredet eller bruge skumpakken - det limes til væggen og tjener også som dekoration.

Efter installation af strækloftet skal du hænge en belysningsenhed (eller enheder) - det er her, hvor du har brug for en plastikring. Det limes til lærredet, og et sted skæres langs den indre kontur til fremtidig fastgørelse af lysekrone / armatur.

Nuancer i installationen af ​​sømløse stofloft

Over de givne instruktioner til installation af et strækloft gøres det selv af PVC, men vævede beklædninger er sømløse, er de sømløse - er der særlige forhold i at arbejde med dem? Der er! Desuden skal du kende dem, så resultatet af arbejdet ville være perfekt:

 • Når der fastgøres et strækstofloft af en sømløs type, er der ikke behov for at varme op i rummet - du ser, dette er et klart plus;
 • profil installeret omkring loftets omkreds, skal du købe med noten "øget styrke";
 • det sømløse loft begynder at strække sig fra midten af ​​overfladen - der dannes et kryds af et kryds, hvorfra midlet er strækket til hjørnerne;
 • til højkvalitets stretch sømløs stofloft vil have brug for en speciel spatel;
 • Efter strækning bliver kanter, der hænger fra en profil, nødvendigvis dannet - de skæres simpelthen med en kniv.

Læs Sådan maler du loftet med vandbaseret malervals

Bemærk venligst:hvis man efter at have installeret et strækstof sømløs loft, er dannet folder med dine egne hænder, kan du bruge en varmepistol eller en tørretumbler - en retningsstrøm af varm / varm luft løser hurtigt problemet.

Sådan demonteres det nedhængte loft med egne hænder

Demontering af det overvejede efterbehandling materiale kan være nødvendigt i tilfælde af defekt ledninger (husk, fik vi det til overlapning?) Eller i tilfælde af væskesamling mellem materialet og overlapningen (fx de næste naboer blev udfyldt). Under alle omstændigheder kan demonteringen foregå manuelt uden indbydende specialister. Trinvise instruktioner:

 • vi slippe af med en dekorativ loftsplint;
 • varme pistolen eller opbygge hårtørrer for at varme filmen;
 • Træk forsigtigt harpunerne ud af profilerne (de "trykker" / sætter lærredet direkte) i hjørnerne af dækslet;
 • gør det samme omkring omkredsen - vi fjerner harpunerne.

I færd med at demontere strækloftet lavet af PVC, skal du konstant opvarme filmen - dette forhindrer tab af elasticitet og beskadigelse af materialet.

Hvis den beskrevne proces skal udføres med et strækstofloft, er der ikke behov for at bruge en varmepistol, men der kan være visse vanskeligheder ved at trække kluden ind i profilen - sådan materiale er fast "forlovet" med en perle eller et klip.

Efter demontering og løsning af problemet skal du gentage proceduren for at installere strækloftet med dine egne hænder igen.

Overvejet et færdigmateriale til loftoverfladen, måske den mest pålidelige til dato. Hvis det udføres korrekt og regelmæssigt udføres af ham "hygiejniske procedurer", vil det i lang tid ikke være nødvendigt at reparere eller udskifte.

Hvordan man laver et loftsloft gør det selv i 5 trin

For at installere spændingsarket selv skal du vide, hvordan strukturen er indrettet indefra.

For at finde ud af, hvordan man laver et strækloft, skal man kende sin enhed og installationsteknologi. I flere års arbejde med lignende strukturer kom jeg på tværs af mange nuancer, og nu ved jeg helt sikkert, hvordan man vælger materialer og hvordan man korrekt installerer spændeklædet. Besluttet at dele med dig.

Fordele og ulemper ved opløsningen

Selvfølgelig er der fordele og ulemper med hævede lofter. Jeg vil kun give de vigtigste funktioner, der kan påvirke valget af loft trim.

Fordelene ved stræklofter:

 1. Ideelt glat overflade. Stretched lærred danner et plan uden forvrængninger og folder, mens det perfekt maskerer manglerne i ethvert loft. Dette gælder både for store områder og små værelser (for eksempel badeværelser, balkoner og loggier).

Spændingsstrukturen på loftet er smuk og pæn.

 1. Vandmodstand. Loftsloft lavet ofte af materialer, der er godt tolereret fugt. Hvis det ikke er så vigtigt i stuen eller soveværelset, så er fugtmodstanden på loftet f.eks. En af de prioriterede faktorer.
 2. Yderligere varme- og lydisolering. Ved at strække loftet under loftet danner vi et næsten stramt luftrum med en tykkelse fra 40 til 150 mm. Denne "luftlomme" er en buffer i vejen for kraftige lyde, og det reducerer desuden varmetabet betydeligt.

Produkter med fotoudskrivning er de smukkeste, men det er vigtigt at vælge det rigtige design!

 1. Smukt udseende. Her er måske kommentarer overflødige - og den glatte vinylfilm og det strakte stof og de flere malerier med billeder ser meget attraktive ud.
 1. Lav styrke. Den strakte lærred kan bryde igennem med en punkt mekanisk indvirkning, og dette skal tages i betragtning.

Lerret er ret skrøbeligt og kan rive, det er meget svært at reparere det, og det er ofte umuligt

 1. Tendens til temperaturforvrængninger. Når temperaturen falder, kan strakte dåser (især polymere) enten sænke eller gribe. Dette ses tydeligt på steder, hvor der er et klart lokaliseret udkast.

Spændingsfejl (på billedet) opstår normalt, når installationsteknologien brydes eller under temperaturdeformation

I ekstrem kulde mister vinylpladen sin elasticitet og bryder under relativt små belastninger. Dette er et af hovedproblemerne ved installation af lofter på altaner og loggier.

 1. Høj pris Selve lærredet koster meget (fra 150 rubler per kvadrat - indenlandske og kinesiske materialer, 500 rubler og mere - europæisk). Hertil kommer, at installationen af ​​loftet, lavet af eksperter, også "koster en smuk krone." Du kan spare penge ved at lave dine egne hænder, men her skal du bruge tid og kræfter samt lære teknologi.

Dette design ser stilfuldt ud, men det koster meget

Hvis du beslutter dig for at finde ud af selv hvordan man laver stræklofter i henhold til alle regler, så gå videre.

Hvad skal du arbejde?

For at installere strækloftet har vi brug for et sæt værktøjer.