Er det muligt at lave et loft i badeværelset?

En af de mulige måder at få en perfekt flad overflade af loftet i en lejlighed eller et privat hus er strækstrukturer. Ejere værdsætter dem ikke kun for glatheden af ​​matte eller glatte stoffer, men også for deres styrke og holdbarhed. De mange farver og evnen til at udskrive på kundens anmodning er slående. Artiklen vil diskutere, om der skal installeres stræklofter i badeværelset og hvordan man gør det selv.

Indhold:

Strækloft: historie og egenskaber

 • I sig selv er spændingsstrukturerne på loftet ikke en gave af moderne bygherrer og designere. Stoffer til draperende overflader (herunder dem der ligger over hovedet) blev brugt af arkitekterne i det gamle Rom, så de ædle borgere ville være mere komfortable i rig interiør. Uanset hvor meget de trak stoffet under loftet, kom det over tid sammen med støv, sank og tabte et attraktivt udseende. Men fordi sådanne interiører blev betragtet som adelens privilegium, var materialet simpelthen forandret til en ny: skønhed og chic blev sat over omkostningerne.
 • Bygherrerne i Armenien ændrede en smule produktionskapaciteten af ​​stræklofter. Før bomuldsstof blev indretningen af ​​loftet, blev det gennemvædet i en kalkholdig opløsning. Efter strækning og tørring blev lærredet hårdt, hvilket skabte illusionen af ​​en solid og jævn overflade. En sådan løsning kunne betragtes som ideel, hvis kridt holdt på stoffet i lang tid og ikke begyndte at smuldre.
 • I anden halvdel af sidste århundrede begyndte den schweiziske industri at producere tynde, men holdbare vinylfilm. Det blev opfundet og brugt til andre produktionsbehov, indtil franskerne troede at kombinere det med en ramme lavet af aluminiumsprofiler. Og selv i denne form, fungerede designet som et reklamebanner, og ikke som et design til lofter i værelser. Når en sådan beslutning fandt sted for bygherrerne, blev den resulterende mulighed brugt under navnet "fransk loft". Så hvad forklarer dens popularitet med hensyn til tekniske egenskaber?
 • Den moderne udgave af strækloftet er en vinylfilm lavet uden usunde urenheder, strækket på en aluminiumsramme. Selve materialet er meget tyndt (0,4 - 0,15 mm), men det kan ikke kaldes skrøbeligt eller skrøbeligt. Materialet opvarmes ved hjælp af en varmepistol, og det er let gemt i en baguette. Når den er afkølet, reduceres filmen i størrelse og danner en jævn og jævn overflade.

Stretch loft i badeværelset foto

Forskellige producenter ændrer en smule udførelsen af ​​det materiale, de producerer, men gennemsnittet er som følger:

 • lærred er meget slidstærkt. Normalt er denne indikator lig med 17 MPa;
 • Vinylfilm har vist sig ved høje temperaturforskelle, den vil bibeholde dens egenskaber ved minus 30 ° og ved + 60 ° C;
 • På trods af dets styrke er materialet meget let, 1 m² vejer lige over 200 g;
 • hvis driftsbetingelserne ikke blev overtrådt, så er der i tilfælde af oversvømmelse fra toppen af ​​naboerne 1 m² strækloft i stand til at modstå et tryk på 100 liter vand. Materialet vil ikke rive og vil ikke knække;
 • lærred af forskellige typer og produceret af forskellige teknologier giver dig mulighed for at vælge muligheden for et strækloft til enhver form for budget og design. Sutur og sømløse lærred, der skaber glatte eller matte overflader over hovedet, kan være lavet af en polyvinylchloridfilm eller et syntetisk stof med særlige imprægneringer;
 • Gør stræklofter i badeværelset? Ja, de er gode ikke kun til stuer og til badeværelser. De er ikke bange for fugt, og de ledninger, der er gemt under deres overflade, giver dig mulighed for at skabe de nødvendige belysningsmuligheder.

Strækloft i badeværelset

Først skal du bestemme, hvilken overflade der skal efterligne lærredet på loftet.

 • Konservative, der er vant til den traditionelle hvidvaskningsmetode, vil elske matbasen. Tekstilens tekstur ligner den sædvanlige måde at efterbehandle, men loftet vil have en rigtig perfekt glat overflade. Derudover vil der være en dybdefølelse.
 • Glossy stof bidrager til den visuelle udvidelse af rummet. Dette materiale afspejler lys godt fra nogen kilder, det anbefales til værelser med lave lofter.
 • Sateen Loft ligner en malet overflade. Den har en glat pearly glans, og skaber ikke lyse højdepunkter.
 • De, der ikke er vant til at tænke på en standard måde, og endda forsøger at tilføje personlighed til en flad overflade, skal absolut vælge strakte lærred med trykte mønstre. For et bestemt tillæg og i nærværelse af et højkvalitets kildefoto kan du tilpasse loftet med dit eget design.
 • For dem der er bekendt med reglerne for sammensætning og valg af farver, er det nemt at lave kunstnerisk maleri. På et sådan improviseret lærred (vi taler kun om stofstræklofter), kan du ikke begrænse din fantasi. Hvis det ikke er muligt at invitere en professionel, og din egen viden ikke er nok - kan du ty til at bruge stenciler.

Men sådanne beslutninger er stadig prerogative for stykke designer interiører. Ved massebrug er fotoprint mere almindeligt. Men kunden er garanteret rige farver og en overflod af realistiske tegninger. De udføres på en blank base, og på satin ser effektivt vægmalerier. Tegningen vil ikke knække og forblive i sin oprindelige form i meget lang tid.

Stræklofter i badeværelset anmeldelser

 • Duktiliteten i lærredet gør det muligt at skabe både enkle og ret komplekse objekter og strukturer i loftet. Eventuelle former, bøjninger, buer, buer eller telte ser meget pæne ud og bliver helt glatte.
 • Installation tager ikke meget tid, standarddesignet tager plads på loftet i cirka tre timer. Desuden er selve processen ganske ren i forhold til andre metoder til afslutning af lofterne. Mængden af ​​støv er minimal - kun når profiler er fastgjort til væggen. Sammenlignet med gipspladekonstruktioner vil strækloftet tage en smule højde fra rummet - 3 cm vil være nok til at skjule uregelmæssighederne og for at udføre en højkvalitets stretch.
 • Tøj strækloft er genanvendelige. Bare rolig, at de penge, der bruges til at skabe et unikt interiør, vil flyve ind i røret, hvis du skal flytte. Efter at have forsigtigt fjernet materialet, kan det spændes på rammen i et andet rum.
 • Vandafvisende lærred kan betragtes som en positiv karakteristik fra to positioner på én gang: Det er en god beskyttelse mod oversvømmelser og en god mulighed for at skabe et unikt interiør i rum med høj luftfugtighed. Filmen samler ikke kondensat. Et andet strækloft skaber en ekstra lyd- og termisk barriere. Ejere af private huse, sådan information synes måske ikke relevant, men beboere i højhuse vil helt sikkert sætte pris på denne evne.
 • Den lette pleje er bemærket absolut alle værtinde. Selve filmen er et fremragende antistatisk materiale, støv og snavs er ikke tiltrukket af det. Men med et stort ønske er det nemt at vaske det med rent vand, selv uden tilsætning af vaskemidler.
 • Det rum, der er tilbage mellem det gamle loft og den nye konstruktion, er nok til at skjule den nødvendige kommunikation der. Og at komme til dem i tilfælde af sammenbrud er let.

Stretch loft i badeværelset cons

 • Overskridelse af de anbefalede temperaturer i rummet (såvel som sænkning) vil medføre øjeblikkelig destruktion af materialet. Men termometerets fald i lejligheder og huse under 30 ° og en temperaturstigning på mere end 60 ° er svært at forestille sig. Vær opmærksom på at vælge og installere belysning på et badeværelse med et strækloft. Spotlights er valgt med mindre strøm end for andre tilfælde.
 • På installationstidspunktet er materialet udsat for varme. Den specifikke lugt forbliver i rummet nogle gange i mere end to dage, men forsvinder efter regelmæssig luftning af rummet. Dette krav kan være ubelejligt om vinteren.
 • Styrken af ​​et materiale indebærer evnen til at modstå et betydeligt pres. Men at klippe eller gennembore filmen er meget let. Reparation er ikke altid muligt, derfor er en vis omhu (især på tidspunktet for den vådlige rengøring) påkrævet.
 • Det er heller ikke helt relevant at tale om den høje pris på strækloftet på badeværelset. Produkter fra indenlandske producenter er billigere end importerede kolleger, og installationen kan udføres med egne hænder.

Installation af strækloft på badeværelset

Som allerede nævnt er der ingen begrænsninger for brugen af ​​strakte lærred i badeværelser, tværtimod kan denne efterbehandlingsmulighed betragtes som den mest foretrukne for sådanne værelser. Så designet er valgt, og materialet venter allerede i vingerne. Behov for at få:

 • varmepistol (der burde ikke være problemer med det - du kan leje det);
 • spatel;
 • profil;
 • armaturer til lamper og lyskilder selv;
 • stigen;
 • Puncher;
 • metalprodukter;
 • klemmer - tøjnåle til fastgørelse af de frie ender af lærredet.

Selv for gennemførelsen af ​​det planlagte behov en partner. Derefter skal du handle i flere faser.

mærkning

 • Det er nødvendigt at notere niveauet for det nye loft og fastgørelsesstedet for profiler. Laserniveauet passer bedst, men det sædvanlige vandniveau hjælper med at fuldføre opgaven.
 • Mindste kløften mellem det gamle og det nye loft kan være 3 cm, men du kan også skjule volumetrisk kommunikation, for eksempel rør. Mærkning udføres rundt om rummet, og det er lettere at forbinde punkterne med en linje.

Profilfastgørelse

 • Det er nødvendigt at tage styringsprofilen og lave huller i den til montering. Pladsen er valgt i henhold til væggens materiale. For stærke beton-, træ- eller murstenfundamenter er det nok at fastsætte profilen med et interval på 40 cm. På plastpaneler og andre materialer er det nødvendigt at montere skinnerne i intervaller på 8 eller 10 cm.
 • Hvis badeværelsesvæggene er færdige med plastklapbræt, så skal den ekstra ramme på det sted, hvor profilen monteres, være forsigtig, selv når vægstrukturen er monteret.
 • For at passere hjørnet, er profilen arkiveret. Dette gøres ikke fra forsiden, men fra bagsiden udføres skæringen til forvæggen. Nu kan profilen bøjes for at få en 90 ° vinkel. Så guiderne er monteret rundt om rummet.

Montering af armaturer til montering af lamper

 • I loftet er det nødvendigt at bemærke placeringen af ​​lyskilderne. Der er ingen specifikke krav, mængden afhænger af hjemmesterens ønsker og præferencer. For at undgå, at lampen falder ud af lærredet, skal du bruge specielle fastgørelsesdele. Disse elementer på de udpegede punkter skal være knyttet til den gamle overlapning. Ledninger leveres til hvert punkt af belysningen, som er bedre fastgjort til loftet med specielle beslag. Dette er forsikring i tilfælde af sagge ledninger.
 • Armaturfastgørelser er plantet på hardware, og så skal de justeres i højden. Skal styres af niveauet for det fremtidige loft.

Montering af lærred

 • På badeværelset skal du installere en stige, en varmepistol, bringe materialet og tage en spatel, som kluden vil fylde i bunden. Spatelen erstatter med succes det specialværktøj, der anvendes i harpoonmetoden for filmspænding.
 • Arbejdet begynder i den vinkel, der er mest praktisk for installatøren. Langs kanterne af materialet er der en særlig fortykkelse - harpoon mount. Det skal bringes i en profil og at skubbe spatelen op til stop. Bevægelsen skal ikke være for skarp og stærk, der er risiko for at beskadige lærredet.
 • Resten af ​​hjørnerne er hængt på tøj og står alene. Den der forblev under styrer luftstrømmen fra varmepistolen til den faste ende af filmen. En mand stående på en trinladder fortsætter med at fylde fastgørelserne i profilen. Således udføres spændingen af ​​hele kluden i baguetten gradvist. Nogle uregelmæssigheder, der kan mærkes umiddelbart efter installationen, vil glatte ud efter et stykke tid. Det afkølede materiale er helt udglattet. Som en finish er en speciel sokkel monteret rundt om profilens omkreds. Det giver designet et færdigt og pænt udseende.

Installation af armaturer til lofter i badeværelset

 • Formonterede fastgørelsesdele under lamperne kan let mærkes gennem det strakte lærred. Tætningsringen rundt omkretsen er smurt med lim og påført det sted, hvor monteringen er placeret. Det har brug for et lille hold, og efter et par minutter at lave et hul i filmen svarende til diameteren af ​​ringen. Ledningerne fjernes gennem hullet, enderne er forbundet til lampens kontakter (det er bedre at bruge en klemme til tilslutningen). Nu kan lampen returneres til sin plads ved at indsætte i hardwaren.
 • Når du vælger lyspærer, bør du være styret af følgende anbefalinger: Halogenelementer i kraft må ikke overstige 35 W, konventionelle glødelamper - maks. 60 W, og på energibesparende pærer er der ingen begrænsninger på strømmen.
 • En sådan efterbehandling vil ikke overstige 3 til 4 timer, selv for en ikke-professionel installatør, og dette er betydeligt mindre end nogen anden form for finish. Og om de æstetiske fordele og holdbarhed og kan ikke tale.

Hvordan laver man et ophængt loft på badeværelset?


For nylig er mere og mere ofte moderne materialer blevet brugt i afslutningen af ​​lofter. I dag foretrækker mange mennesker at montere et fladt loft på aluminiumpaneler eller at lave et loft på plastpaneler.

Stræklofter, som i dag indtager en betydelig andel af det moderne marked for efterbehandling materialer, er ingen undtagelse. Og det er ikke tilfældigt.

Produktionens lave kompleksitet, nem installation, hygiejne og høj æstetik - disse er kun en lille liste over deres fordele.

Stække lofter kan monteres i stuen, børnehave, soveværelse eller badeværelse.

Lad os finde ud af i dag, hvad de er, hvad er deres fordele og ulemper, og også se, hvordan stræklofter er monteret.


Hvordan laver man loftslofter?

Stræklofterne strækkes under loftet af gulvpladerne materiale, der udfører en dekorativ funktion og er i det væsentlige et falsk loft.


Fordele og ulemper ved stræklofter

Ligesom enhver anden form for finish har ophængte lofter deres fordele og ulemper.

Alle stræklofter er opdelt i matte, blank og satin.

Den største ulempe ved stræklofter af ethvert materiale er lav styrke. De er bange for nogen piercing og skære genstande. Stræklofter kan blive beskadiget selv ved en champagneprop. Efter beskadigelse af strækloftmaterialet skal du ringe guiden for at installere plaster eller demontere den gamle og lave og installere et nyt loft i stedet.

Hvis lofterne er monteret i et rum, der er større end bredden af ​​rullen af ​​materiale, vil leddene blive synlige i loftet.


Hvilke stretchlofter er bedre?

Hvis du vil beskytte dig mod problemer i forbindelse med en ubehagelig lugt, hævning af loftet, andre problemer forbundet med brugen af ​​materiale af ringe kvalitet, så kig på kendte fabrikanters stræklofter: Cerutti, Clipso, Descor.


Beregning af strækloft

Som regel bruges et specielt computerprogram til at beregne den krævede mængde materiale på en strækloft. Måleren, der er kommet til dit hus, måler bredden og længden af ​​det rum, hvor det nedhængte loft monteres.


Strækmontering

Efter måling og beregning skæres materialet af den ønskede størrelse, hvorfra strækloftet bliver lavet.

Fastgørelsesloft monteringsskema vist i nedenstående figur:

Installationen af ​​hævede lofter vises i videoen nedenfor (klik på trekanten for at afspille):


Strek-loftslygter

Spotlights kan også indbygges i det hængende loft såvel som ind i loftet af plastikplastplader.

Tips til valg af spotlights til hævede lofter kan ses i videoen nedenfor:

Den maksimale effekt af 1 halogenlampe må ikke overstige 30-35 watt.

GX-53 armaturerne, der har lavt strømforbrug og nem installation, er meget populære i dag.

Sådan installeres spotlights i loftsloftet vist i nedenstående figur:


Loftslister til strækloft

Efter installationen af ​​stræklofter mellem loftets og væggenes materiale er der et lille hul, der ikke ser meget smukt ud, og at du vil lukke noget.

Gør i badeværelset strækloft: tips mestere

I dag tvivler nogen næppe på, om det er muligt at lave et ophængt loft i badet. Installationen af ​​matte eller glatte lærred er den hyppigst anvendte metode til at designe dette rum i realiteterne i moderne renovering. Spørgsmålet er snarere, hvad der skal laves på badeværelset.

Hvad forårsagede efterspørgslen efter stræklofter

Montering af et strækloft er den hurtigste måde at omdanne et værelse på. Installationen af ​​den valgte web og konfiguration af tierne tager ikke mere end et par timer. Som følge heraf modtager ejeren en overflade, som opfylder alle krav til bolig- og kontorlokaler. Følgende fordele er ubestridelige:

 • æstetisk appel
 • moderne design af rummet;
 • holdbarhed.

På spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at lave et loft i et badeværelse, giver eksperter et klart svar: ja. Installatører udfører daglige ordrer til denne type arbejde. For udlejer er det eneste problem i dette spørgsmål det rigtige valg af lærredet. Det afhænger af dette udseende og holdbarheden af ​​finishen.

Typer af malerier

Hovedkriteriet for at vælge et efterbehandling materiale i et badeværelse er fugt modstand. Kravet skyldes regelmæssigt stigende luftfugtighed i dette rum. Alle typer spændeklæder af enhver fabrikant er ikke-hygroskopiske og er derfor egnede til brug under forhold med overskydende fugtighed.

Efterbehandling materialer er klassificeret efter flere parametre:

 • udseende;
 • produktionsmateriale;
 • geometriske størrelser af lærred.

Ifølge det første kriterium skelnes to typer stræklofter:

Efter type materiale er de:

Tekstilernes geometriske dimensioner dikterer metoden til deres installation. I overensstemmelse med denne parameter skelnes der to typer lofter:

Hvilket strækloft er bedre til badeværelset, afhænger af den valgte stil i design af dette rum. Hver type stof har sine egne fordele og ulemper.

gloss

Den eneste type stof med reflekterende og spejlvendende effekter er blankt. De angivne egenskaber bestemmes af den type materiale, der anvendes til fremstilling af film - polyvinylchloridfilmen. Dette er et syntetisk produkt fremstillet af forskellige kemiske ingredienser. Derfor er miljøbeskyttelsen af ​​PVC-materialer ikke kun tvivlsomt, det er umuligt.

Alle blanke film, uanset producenten, udsender skadelige stoffer i det omgivende rum. Men nogle gør det mere, andre - i mindre grad. På det russiske marked er der dåse med følgende egenskaber:

 • tykkelse 0,15-0,35 mm;
 • bredde - 250-500 cm;
 • Maksimal tilladt belastning på et mellemrum - 90 kg / m2.

For at gøre strækloftet i badet, kan du vælge en film af den mindste bredde - 2,5 m. Det vil være nok til at montere en sømløs struktur.

Efter at loftet er installeret, vil badekaret blive forvandlet. Hun vil finde et moderne og stilfuldt udseende. Glansen vil fremhæve forfining af en flise og et interiør.

Matt lærred

Uigennemsigtige klæder kan være film og stof. Afhængigt af materialets struktur har de en glat eller mønstret overflade dannet af fremspring og udsparinger i lærredets struktur. Børstet ophængt loft i badeværelset - det traditionelle valg af dem, der foretrækker de klassiske løsninger i dekoration og interiør.

PVC-stoffer og film uden glans har deres fordele:

 • give jævn og stille belysning
 • Værelsesdesign bliver mere "varmt" og behageligt;
 • skabe en harmonisk og fredelig atmosfære.

Hvis der er tvivl om, hvorvidt badeværelset er lavet af et strækloft lavet af stofklæder, vil designtipperne fjerne dem. Det er teksturerede matte overflader, der er mest dekorative. De er gode til fliser i beroligende pastellfarver. Mest harmonisk kombineret med fliser, lavet "under stoffet." Derfor er der ingen tvivl om, at et strækloft lavet af stoffilm kan bruges i et bad. Du kan. Stof - den mest komfortable og præsentabel. Men de har deres egne "minuser".

 1. Overfladen er kun mat.
 2. Fotoprint er ikke så lyst og tydeligt som på glans.
 3. Ved langvarig eksponering for vand kan der opstå befugtning og drypning.
 4. Ikke egnet til montering af to- og tre-niveau lofter.

Ulemper og fordele ved stræklofter i badeværelset

Som alle andre beklædningsgenstande har spændende lærred egne "fordele" og "ulemper". Desuden er fordelene ved disse materialer meget større.

Af de nævnte fordele:

 • elasticitet, mest udtalte i matte og blanke PVC-film;
 • fugt modstand;
 • hurtig installation;
 • vedligeholdelse;
 • evnen til at modstå oversvømmelser ovenfra og holde en betydelig mængde vand.

Nogle brugere står over for det faktum, at strakte lærred bøjer og svinger under indflydelse af udkast. Dette skyldes ukorrekt installation af loftet. Manglen på luft gennemstrømning er en stor ulempe ved disse materialer.

I den henseende er der behov for at installere ventilationshuller, hvilket reducerer overfladenes æstetik. Standardventilationsanordningen er som følger:

 • i to hjørner, der er placeret diagonalt, lav huller;
 • sæt dem i dekorative gitter.

Således skabes luftudveksling mellem rummet og rummet mellem det øverste loft og strækloftet. Dette er den eneste måde at eliminere vibrationer af den spændte bane på.

Glatte film har ulempen ved at svede under indflydelse af varm damp. Endvidere kondenserer fugtigheden og har tendens til at falde ned under tyngdekraftens indflydelse efter afkøling af rummet. Således er der mulige dråber fra loftet. Men dette overholdes kun på store områder og med hyppig veksling af perioder med opvarmning og afkøling af badeværelset.

Hvordan vælger du farve og stil

Udtalelse fra designere er utvetydig: i små badeværelser ser almindelige farver mest fordelagtige ud. I en lille plads kan enhver lys indretning bringe disharmoni. Loftet er ikke så ofte opmærksom på væggene. Men han skal integrere og understrege rummets design. Dette er bedst lavet præcist monotone film.

Farvevalg

Sortimentet af farver og dekorative lommetørklæder er ekstremt bredt. Dette gælder for glatte og matte film og stoffer. Dybest set vælges loftets farve med fokus på to muligheder:

 • i tone i et indvendigt eller efterbehandlet materiale
 • i modsætning hertil.

Der er en tredje, neutral indstilling, der passer til enhver stil og farveopløsning af rumindretningen. Disse er hvide film og stofklæder, uigennemsigtig og blank. Dette er standardvalg for kontor og offentlige rum. Hvide vinder i flere positioner:

 • øger intensiteten af ​​naturlig eller kunstig belysning;
 • giver en afslappet atmosfære;
 • minimerer fejl i vægdekoration.

Hvidt strækloft på badeværelset er perfekt kombineret med keramik og fajance af sanitetsudstyr. Hvis du er i tvivl om valget af farve, kan du blive ved med denne beslutning.

Det stilfulde design vil fremhæve det sorte strækloft, badeværelset med ultramoderne. Men dette valg er kun muligt i tilstedeværelsen af ​​sort i indretningen og indretningen af ​​rummet. Kontrastfarver er iboende i den lakoniske hi-tech stil.

Valget af belysning

I planlægningsfasen af ​​færdigbehandling og udvendige arbejder opstår det uundgåelige spørgsmål: Kan strække lofter i badeværelset være dekoreret med kraftige lys, hvilke og i hvilken mængde. For at undgå fejl, styres de af to regler.

 1. I filmdugter indstilles mindre kraftige lamper end i stoffet. Dette skyldes, at de førstnævnte er mindre modstandsdygtige over for varme og kan deformeres af varme.
 2. Det er sikkert at installere i loftet til badeværelset tre typer belysningsenheder: energibesparende, LED, halogen.

Funktioner installation af hævede lofter i badeværelset

Montering af spændeklude udføres på to måder:

Ofte brugt først, da det er egnet til installation af nogen lærred. Ved hjælp af klip, strammes kun tekstilfilm. Harpoon metode giver den mest enkle og hurtige installation, eliminerer lærredet. Denne metode er det bedste valg for små værelser, som omfatter badeværelser og sanitære faciliteter.

Funktionen ved montering af et strækloft på et badeværelse er kun én ting: det ofte opståede behov for at installere guider direkte på en flise. I dette tilfælde er det nødvendigt at bore huller i keramik, hvilket kan føre til revner eller dannelse af chips.

Sådan arbejde kræver, at mesteren har visse færdigheder, specialværktøjer og enheder. I denne henseende vil installationen af ​​guider på flisen koste ejeren mere end væggene.

Ellers er arbejdet med at installere spændeklude i badeværelset ikke anderledes end lignende processer i andre lokaler. Harpunteknologi er enkel og består af flere faser.

 1. Perimeter markeringer udføres, markerer niveauet af det fremtidige loft på væggene. Brug et niveau eller bobleniveau med en hækletråd.
 2. Ved hjælp af markeringslinjerne installeres guider og fastgør dem til væggene ved hjælp af dowel-negle.
 3. Hvis der er vertikale rør (vand eller gas), bliver et hul i den ønskede diameter skåret ud og forstærket ved at klæbe en plastring på et passende sted.
 4. Boliglån til inventar og gardiner (kroge, loftsdæk).
 5. De vedhæfter tøjspidserne på hjørnet af lærredet og hænger filmen på styrene på de rigtige steder i rummet.
 6. De blokerer luftens adgang til rummet, krølle vinduerne og dørene med plastikfolie.
 7. Monter en varmepistol, tænd den og opvarm rummet til en temperatur på + 70 ° C.
 8. Ved hjælp af specialenheder kan du fylde kanvasens kanter i guiderne.
 9. Installer belysningsenheder.

Efter at loftet er installeret, afkøles badeværelset efterhånden. Åbn døren og udfør lufting. Fortsæt derefter med udformningen af ​​omkredsen af ​​loftet tidligere valgte metode.

Tips til valg af dækning for badeværelser

Når du vælger tekstur og farve på strækmaterialet til loftet i badeværelset, anbefales det at fokusere ikke kun på designtips. Ikke mindre vigtigt er anbefalinger fra psykologer. Ifølge dem er der flere udvælgelseskriterier.

 1. I et lille rum bør der ikke være mange lyse farver accenter. De kan forårsage mental træthed og følelsesmæssigt ubehag.
 2. Når man vælger fotoudskrivning eller lærred med mønstre (herunder perforerede), er store, klart definerede dekorative elementer ønskelige.
 3. For badeværelser er overbelastning ikke tilladt. Her er monoponiske konstruktioner på et niveau mest hensigtsmæssige.

Det er vigtigt at vælge den rigtige stoffabrikant. På det russiske marked er produkterne fra tysk, belgisk og kinesisk virksomhed mest repræsenteret. Den første har omdømmet til de bedste. Belgiske kun lidt ringere end dem i rangordningen. Den billigste og mest populære - kinesiske film, mat og blank.

Udtalelsen om den lave kvalitet af klæder fra producenter fra Kina svarer ikke altid til virkeligheden. Blandt produkterne i denne kategori er anstændige og pålidelige. De kan skelnes af en ret høj pris for materialet og installationen.

Nyttig video

Dernæst se videoen med design ideer af stræklofter til badeværelset:

Strekak - en populær løsning til design af badeværelser og toiletter. Hvis du nærmer dig valget af farve og tekstur af lærredet, kan du få en spektakulær og slidstærk belægning.

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Hængende loft på badeværelset: trin for trin instruktioner

Suspended (suspenderet) loft - et af de mest populære muligheder for at afslutte badeværelset, og det er ikke overraskende: Dette design er modstandsdygtigt mod fugt, ser godt ud og er ikke for dyrt. Samtidig tager installationen ikke meget tid. Overvej alle trin for at installere et ophængt loft på badeværelset.

Falsk loft på badeværelset

Valg af materiale til afslutning af loftet i badeværelset

Overvej de vigtigste typer af svækkede lofter, deres styrker og svagheder.

Tabel. Typer, fordele og ulemper ved nedhængte lofter.

Loftmontering og nødvendige redskaber

For at konstruktionen skal være stærk, er det nødvendigt at montere det på en pålidelig basis, som består af tre dele: de indledende, hoved- og langsgående yderligere rammer.

De vigtigste faser af installationen af ​​plastpaneler på loftet på badeværelset omfatter:

 • ledninger til spotlights;
 • layout;
 • installation af den indledende ramme rundt om rummet
 • montering af hovedrammen omkring loftets omkreds
 • installation af en yderligere langsgående ramme
 • installation af lameller, plast vægpanel, gipsvæg eller tape.

Et sæt håndværktøj til montering af et loftsloft

Fra værktøjerne skal du bruge:

 • linjal og blyant til mærkning
 • Punch;
 • kniv, håndsav eller sakse til metal, glasskærer, puslespil, bulgarsk, konstruktionskniv til trimning af efterbehandling materialer til den ønskede størrelse;
 • Bor med en smule (for at bore huller i panelerne);
 • skruetrækker til spændeskruer.

Dette er en ufuldstændig liste, afhængigt af hvilken type ramme der vælges, og materialet der skal fastgøres til det, kan andre værktøjer være nødvendige.

Ramme til montering af paneler

Der er tre hovedmaterialer til rammekonstruktion:

Træramme til badeværelset er ikke egnet, fordi dette materiale er ustabilt over for de konstante virkninger af fugt, vil over tid begynde at kæde og rotne. Selvom træet er grundigt behandlet med beskyttelsesforbindelser, er der enhver chance for, at det ikke vil være muligt at undgå disse problemer.

Suspenderet loftsramme

Plast, tværtimod, forringes slet ikke i et rum med høj luftfugtighed og rotter ikke. Plast har imidlertid en betydelig ulempe - den mangler styrke, så loftet, der er monteret på en plastramme, kan være for kortvarig.

Den bedste løsning, som vælges af næsten alle, der samler et ophængt loft, er en ramme fremstillet af metalprofiler. Dette design er slidt, pålideligt og sikkert, det er nemt at montere det, og det vil tjene i meget lang tid.

Afhængigt loftindretning

Installation af ledninger til lamper

Der er flere vigtige aspekter ved montering af armaturer og ledninger til dem, hvilket skal tages i betragtning.

 1. Afstanden mellem armaturerne, hvor glødelamper eller energibesparende lamper anvendes, skal være mindst 10 cm. For armaturer med LED- og halogenlamper skal denne figur være mindst 5 cm.
 2. Det er bedre at foretage en separat ledning til strømmen af ​​armaturerne, da det i dette tilfælde vil tage meget ledninger, men hvis der sker noget med en af ​​lamperne, vil de andre fortsætte med at brænde.
 3. Kabelføring i badeværelset skal være placeret mindst 1,5 m over gulvet.
 4. For at undgå kortslutninger skal hver ledning placeres i et korrugeret rør. Derudover vil der i dette tilfælde ikke være behov for at adskille loftet, hvis der sker noget ved ledningerne. For at erstatte den gamle ledning er det nok at lade den nye gennem røret, så den kommer ud på den anden side (på stedet for lampens installation).
 5. Fastgør ledningerne til det falske loft ved hjælp af klemmer. Samtidig skal længden være sådan, at enderne hænger ned 10-15 cm under rammeniveauet. I dette tilfælde vil det være bekvemt at installere lamperne.
 6. Monteringsboksen skal være under det planlagte loftniveau, i hvilket tilfælde du vil have fri adgang til det til enhver tid.

Installation af ledninger til lamper

Det er vigtigt! Til kontakten, som er placeret i badeværelset, skal du lede en ledning og fra kontakten til lamperne - flere ledninger i overensstemmelse med antallet af lamper.

Montering af startrammen til et hængende loft

Først og fremmest skal du montere startrammen (dens andre navne er væg- eller kantprofil). Dette er den basis, hvorpå hele det hængslede loft monteres. Til konstruktionen er det nødvendigt at anvende den U-formede profil i tilfælde af at den skal fastgøre plastpaneler eller gipsvæg på rammen, og for lath-typen vil både U-formet og L-formet være egnet. Under færdiggørelse kassetter normalt brugt hjørne.

Trin 1. Lav en markering ved at tegne vandrette linjer på væggene 10-20 cm fra hovedloftet. Også for at udføre markeringen kan du bruge malingskablet. Linjerne skal være meget glatte, fordi det afhænger af, om hele loftet bliver glat.

Trin 2. Skær metalprofilen i segmenter af den ønskede længde, så hver af dem klart kan stå på væggenes omkreds. Hvis du bruger den U-formede version, skal du først skære gennem siderne eller hylderne og derefter bøje metalprofilen i modsat retning til hylderne og afskære den del der ligger mellem dem - bagsiden. Hvis profilen tværtimod viser sig at være for kort, skal du fastgøre to eller endda tre stykker til en væg.

Trin 3. Bor huller i metalprofilen for skruerne. Du kan arrangere dem i en afstand af 0,5 m fra hinanden.

Montering af startrammen

Trin 4. Fastgør profilen til væggen langs den tidligere skitserede linje, bor huller der på punkter, som svarer til placeringen af ​​hullerne i profilerne.

Trin 5. Installer dybere i væggen, og stram derefter skruerne eller skruerne i dem.

Startramme til hængende loft

I tilfælde af at du bruger en U-formet profil, skal den stå i hjørnerne af rummet. For at gøre dette er det nødvendigt at udvide siderne af en af ​​profilerne med tang og derefter indsætte hylderne i den anden mellem dem. To segmenter af den L-formede profil kan overlappes, det vil sige på en sådan måde, at den nederste side af den ene går til bunden af ​​den anden.

Video - Falsk loft på badeværelset. Rammeindretning

Montering af hovedrammen

For konstruktionen af ​​hovedrammen anvendes:

 • Traverse (dæk-strengere) - i tilfælde af at loftet bliver trimmet med lameller;
 • profil type PP 60 × 27 mm eller profil CD - til loftet af plastforing og gipsplankloft;
 • L-profil - til kassettelofter.

Metal Legend

Montering af hovedrammen foregår i fem trin.

Trin 1. Lav mærker på væggene ved de punkter, hvor profilerne eller strengerne skal placeres. Den første kan placeres i en afstand på 30 cm og alle efterfølgende - i trin på 1 meter. Hvis den er beregnet til at bruge et tungt færdigmateriale, såsom metalkassetter, skal afstanden være kortere - ca. 0,5 m.

Trin 2. Mark loftet ved hjælp af en lakledning og fastgør bøjlerne på den.

Suspension monteringsskema til montering af gipsplankloft

For at gøre dette skal du skrue skruerne på de rigtige steder, så de springer ca. 0,5 cm ud og først trækker ledningen rundt om profilen på det niveau, hvor det ekstreme mærke er placeret, så pass det rundt om skruen og derefter - igen omkring profilen og den næste skrue.

Metal suspension med lydisolering

Trin 3. Det næste trin er at installere suspensionerne på hovedloftet. Skru de metalprofilsegmenter, der spiller rollen af ​​hængslede leddene til loftet, og træk derefter krogehængerne i dem.

Trin 4. Fastgør profiler eller strengere ved suspensioner. Hovedrammens profiler skal også hæftes med start-en, den eneste undtagelse er stativ- og kassettlofter - i dette tilfælde er det ikke nødvendigt at kombinere dem i en enkelt struktur.

Et billedligt eksempel på et rackloft design

Trin 5. Juster længden af ​​suspensionerne, så alle profiler eller strengere er placeret på samme niveau. Hvis du ønsker at få et fladt loft, skal dette trin nøje kontaktes. For at gøre dette skal du bruge en monterings tråd, der sikrer flere af sine rækker i 1-2 mm under hovedrammens niveau. Hvis en af ​​profilerne eller strengerne er i kontakt med tråden, skal du omhyggeligt justere suspensionen eller suspensionerne, hvorpå den hviler.

Montering af hovedrammen

Det er vigtigt! I så fald skal strengene, som du bruger, være kortere end længden af ​​rummet, så du skal rette dem i samme række 2 stykker tæt på hinanden. Derefter skal suspensionerne ikke have mere end 30 cm fra hver af kanterne af traversen.

Den korte profil kan udvides ved hjælp af plug-in-forbindelseselementer: Enderne af de to profiler indsættes i et sådant element og monteres derefter ved hjælp af selvlukkende skruer.

Opførelse af en yderligere langsgående ramme

En ekstra ramme er normalt lavet af profilsektioner. De er forbundet med hovedprofilen i en vinkel på 90 grader for at danne firekantede sider. For at fastgøre længderammen til hovedet kan du bruge specielle låse. Hvis gipsvæggen er fastgjort til rammen, er den ekstra ramme fastgjort til basen ved hjælp af specielle krabber. De sættes på hovedprofilen ovenfra, efter at en yderligere profil er påført, er antennerne bøjet og skruet på skruerne.

Det ligner en færdig ramme til montering af et hængende loft

Fastgør skinnerne til rammen

Trin 1. Beregn hvor mange laths du skal lukke hele loftet. Skær de sidste af dem sammen, så det tydeligt står mellem den næstsidste skinne og væggen, og lukk det resterende hul. Plastpladen skal skæres med en speciel kniv, for en metal skal du have en metalkniv.

Rack loftsinstallationsskema

Trin 2. Det kan også være nødvendigt at trimme lamellerne i længden. De kommer let ind i endeprofilen, hvis de er 3-5 cm kortere end længden af ​​rummet.

Trin 3. Skær huller i panelerne for lamperne. For at gøre dette kan du bruge et stik, en kniv eller en sakse til metal.

Trin 4. Sæt den første skinne på stringer så den går ind i profilen fastgjort til væggen.

Trin 5. Derefter lægger man en efter en ind i slutprofilen alle de andre skinner, drejer dem en smule i diagonalretningen og fastgør dem til stringer og trykker på, indtil et klik vises.

Trin 6. Straks efter at du har installeret panelet med et hul til lampen, skal du sende en færdigmonteret ledning gennem den.

Sekvensen for installation af rackloftet

Trin 7. Hvis det valgte loftdesign udnytter interpanelprofiler, skal du sætte dem i løbet af installationen af ​​skinnerne. For at gøre dette skal du først holde den ene ende mellem panelerne, og derefter den anden, så du trykker på den, så elementet passer sikkert på plads.

Trin 8. Det sidste trin er at forbinde armaturerne og installere dem i de forberedte huller. For at installere lampen skal du trykke på antennerne, indsætte den og trykke den godt.

Hul til armaturer gøres ved hjælp af en cutter med den ønskede diameter

Det forberedte hul til lampen

Ved denne installation af loftskinner kan betragtes som komplet.

Montering af plastpaneler på rammen

Plastplader ligner lameller, men de er monteret forskelligt.

Trin 1. Først og fremmest skal du fastsætte et indledende niveau eller en speciel loftsplint med en rille til fastgørelse af panelet nær væggen.

Trin 2. Dernæst skal du installere det første panel ved at indsætte en første og derefter den anden ende i sporet af bundkortet eller startbordet og trykke det fast, så produktet passer godt. Den fjerde side skal fastgøres med selvdrejende skruer.

Montering af plastpaneler på en metalramme

Trin 3. Alle efterfølgende paneler installeres på samme måde en efter en.

Trin 4. Hvis det sidste panel er for bredt, skal det trimmes med et elektrisk stiksav eller grinder, der justeres til den ønskede størrelse og installeres som alle andre.

Montering af et falskt loft af gipsplader

Installation på den forberedte ramme af gipsplader ark foregår i fem hovedfaser.

Trin 1. Om nødvendigt skal du skære finishmaterialet til den ønskede størrelse. For at gøre dette skal du sætte det på gulvet og tegne en mærkning med en blyant. Efter at have foretaget de nødvendige målinger og tegner den linje, langs hvilken skæringen skal udføres, skal du vedhæfte en metallinie til denne linje og holde den helt fast fra installationskniven med hånden, sæt knivkanten på linjen. Det er ikke nødvendigt at bruge en metal lineal, enhver erstatning med en skarp kant vil gøre. Observerer nøjagtigheden, du skal skære pap præcist langs linjen. Efter det behøver du kun at skære det i stedet for bøjningen.

Trin 2. Gipsvæg skal fastgøres til rammen med specielle skruer. De skal være placeret i en afstand af 20 cm fra hinanden.

Trin 3. Når alle paneler er installeret, skal de dækkes med primer.

Trin 4. Når primeren er tør, er det nødvendigt at putte alle sømme, leddene langs væggene og det sted, hvor selvlukkende skruer indgår i gipspladerne.

Installation af gipsplader

De sidste trin er udjævning af loftet, om nødvendigt, maling og limning af loftsplinten.

Montering af kassetteophæng

Når rammen er monteret, er det meget nemt at montere kassetaket. Hvis du vælger et loft med åben ramme, skal kassetterne placeres oven på cellerne. Om nødvendigt skal de først skæres til den ønskede størrelse: Mineralet kan skæres med et elektrisk stiksav, glas eller spejl kan klippes med en glasskærer dyppet i petroleum.

Aluminium- eller stålkassetter anvendes almindeligvis til skjult loft. På deres sider er der specielle fester, som de smutter ind i bunden af ​​rammen. Du skal starte med den sidste række, og derefter tilføje efterfølgende rækker en efter den anden.

Sådan repareres PVC paneler til loftet?

Detaljerede instruktioner kan findes her. Desuden vil du nok være interesseret i artiklen om de tekniske egenskaber ved det hængende loft Armstrong.

Ved første øjekast ser det ud til at installationen af ​​et ophængt loft er en kompleks og tidskrævende proces, men i virkeligheden er det ikke tilfældet. Du skal bare begynde med at købe de nødvendige materialer og lave markeringer på loftet, og derefter trin for trin, gør alt arbejdet, undgå unødig hast og observere den rigtige teknologi. Hvis du ikke har erfaring med at installere et sådant loft, kan det virkelig tage lidt tid, men du vil helt sikkert lide resultatet - det nye smukke loft vil være behageligt for øjet og vil tjene dig i mange år.