Nichet til gardiner og gipsgardiner: vejledning, installation

Det er ofte svært at harmonisk passe gardinstænger, hvor gardinerne er fastgjort til det indre af rummet. Problemet bliver mere kompliceret, hvis du planlægger at lave stræklofter: Du skal tænke på forhånd og udstyre fixturen af ​​tunge gardiner eller gardiner. Desuden vil alle disse elementer afspejles på den glatte overflade af loftet, hvilket ikke ser meget godt ud. Løsningen kan være installationen af ​​en særlig niche til gipsgardiner, som ikke kun vil skjule uønskede elementer, men også tilføje rummets elegance.

Gardin niche muligheder

Først og fremmest skal det bemærkes, at hvert projekt af den skjulte placering af tagskæggene forbundet med konstruktionen af ​​kanalen fra GKL er unik. Ved planlægning af en niche til gardiner tages der hensyn til de særlige rumfunktioner:

 • Bredden af ​​vinduesåbningen.
 • Længden af ​​væggen
 • Nødvendigt led fra vinduet. Det afhænger af de fremragende elementer inde i rummet, normalt en vindueskarme eller radiator. Gardinerne skal adskilles fra dem med mindst 2 cm, ellers vil de i konstant klæbe eller gnide på udragende dele, hvilket er fyldt med hurtig slid på materialet eller brud på fastgørelseselementet på tagene.

Derfor er boksens dimensioner, især dens dybde, bestemt individuelt for hvert rum. Der er tre primære nicheleksekverings muligheder:

 • I en kasse med en bredde på 25-30 cm er spotlights normalt monteret.
 • Det smalle design, 5-7 cm bredt, giver ikke mulighed for installation af yderligere belysning, med undtagelse af LED-båndet for at belyse gardinerne. For skønhed og glat overgang fra indersiden af ​​rummet er limet baguette. Bygningens højde skal lidt overstige dens bredde eller være lig med den.

Det er muligt at realisere en smuk belysning med et hvilket som helst niche design. LED-strimlen er placeret mellem tagbøjlerne og flyets kasse mod vinduet, hvilket øger nichens bredde med mindst 2 cm. Kontrollerne til lysdioder og strømforsyningen trækkes ind i kassen.

 • Bred boks dekoreret med baguette.

Loftsboks kan være af en hvilken som helst konfiguration og størrelse, så længe det passer ind i rummet og udfører sin hovedopgave: at skjule suspensionens elementer. Gardiner eller gardiner, der falder direkte fra loftets overflade, ser meget imponerende ud.

Nødvendige materialer og værktøjer

Til konstruktionen af ​​kassen gør du det selv:

 • Gipsplader. Designet vil ikke bære betydelig belastning, så det er nok at bruge loftet GCR med en tykkelse på 9 mm.
 • Galvaniserede jernbane- og loftsprofiler. Den nøjagtige beregning af den krævede mængde foretages efter udarbejdelse af en detaljeret tegning af den fremtidige niche.
 • Ramme til væggen anbefales at montere med dykker, negle.
 • Skruer til metal til bindefragmenter af rammen.
 • Om nødvendigt supplerende fastgørelsesanordninger, såsom direkte suspensioner.
 • Forstærkningstape eller serpyanka, kitt og primer til efterbehandling af den resulterende gipspladeroverflade.

Standard sæt værktøjer til konstruktion af strukturer fra gipsplader:

 • Puncheren med boren af ​​den nødvendige diameter.
 • Skruetrækker. Det er nyttigt at give ham en speciel flagermus til at arbejde med gips.
 • Metal saks til skæring profil.
 • Roulette, blikkenslager, byggeri.
 • Malkniv og hacksav til skæreark.
 • Spatel, pensel og rulle bruges til tætning af leddene og påføring af en primer på den færdige boks.

Samlingsprocesserne i brede og smalle kasser er forskellige, så det er fornuftigt at betragte dem særskilt.

Installation af en bred boksramme

Ofte har dette design en bredde på 40-50 cm og en højde på 7-10 cm.

mærkning

I første fase er markeringen lavet:

 • Afstanden fra kassen til det mest fremtrædende element i vinduesåbningen skal være mindst 16 cm. Den er lagt på begge vægge og forbundet med en linje i loftet. Denne linje bliver grænsen for nicheen. Til tegning er det praktisk at bruge maskeringen.
 • Parallelt udføres linien en anden, som er den indvendige grænse af kassen. Bredden mellem dem svarer til bredden af ​​strukturen.
 • På væggene falder lodret, hvilket begrænser rammens højde.

Nedenstående diagram viser en variant af nichen, som er tilvejebragt ved udformningen af ​​det hængende loft.

Rammeindretning

Forud for boksens begyndelse foretages alt elektrisk arbejde i forbindelse med placering af kabler og spotlights.

Vær opmærksom! Processen med at arrangere en niche til gardiner fra gipsplader har en vigtig egenskab: På grund af den lille afstand mellem vinduet og den ydre kant af kassen er det problematisk at fastgøre gipsvæggen på den. Derfor er denne væg monteret på gulvet og derefter fastgjort til loftet med fastgjort gipsplade.

 • En ledeprofil er fastgjort langs mærkningslinjerne til loftet og væggene. Fastgørelsen udføres ved hjælp af dykker i 40-50 cm intervaller.

Hvis overlapningen er træ, forenkles processen: dowels erstattes med skruer på et træ med en bred hat.

 • Til de nederste ender af guiderne, som er placeret på væggene, fastgøres profiler, som danner boksens nedre kanter.

Standardprofilens længde er 3 m. Dette er ikke altid nok til at danne strukturen. I dette tilfælde øges profilen ved hjælp af foring, fastgørelse mellem en sikt eller metal skruer.

 • For at styre afbøjningen af ​​de nederste kanter hjælper ledningen strakt mellem bundens nedre kant på væggene. Fokuserer på det, installer lodrette lintel lavet af loftprofilen (PP). De vil også give den nødvendige stivhed til strukturen og vil være nyttig ved fastsættelse af gips. Derfor er skridtet mellem hopperne 60 cm.
 • Med en boksbredde på over 30 cm kræves vandrette tværstænger. De er også lavet af PP profil. For styrke kan elementer fastgøres til loftet ved hjælp af direkte suspensioner eller profilsektioner. I sidstnævnte tilfælde fjernes sidevæggene fra profilen i enderne. Bøjet i rette vinkel "tunger" bruges til montering af en sådan hjemmelavet suspension.

Montering af rammens smalle boks

Med denne variant af arrangementet af nicheen til gardiner, er en en-plan ramme konstrueret. Gipsvæg er fastgjort til begge sider af profilen og danner en smal kasse:

 • På vægge og loft installere guider.
 • Strammet gevind, der viser boksens nedre kant.
 • Den nederste styring er skruet.
 • Fokusere på tråden, monter vertikale lintel.

Installation af gipsvæg og forberedelse til efterbehandling

Når der skæres HL-fragmenter, skal det bemærkes, at et ansigt af kassen, sædvanligvis bunden, skal være lidt bredere for at lukke enderne af de to sider.

Huller til spotlights skal bores på forhånd, inden du installerer gips. Det er også bedre at lave kamme i leddene af elementer. De er nyttige ved efterfølgende forarbejdning af sømme.

Beskæringsprocessen ser sådan ud:

 • Forberedte gipsvægstykker fastgøres på rammen med selvskærende skruer med en stigning på 25-30 cm. En speciel bit monteret på skruetrækken vil i høj grad lette: På grund af sin form gør det ikke muligt at skubbe skruen for langt og vaskes væk.
 • Som tidligere nævnt er boksvæggen mod vinduet mere bekvemt at montere i bunden. De små dimensioner af nicheen tillader ikke at "krybe" med en skruetrækker til fastgørelsespunkterne.
 • Efter installationen af ​​gipspladen er færdigklæbet, sømmerne limes med et forstærkningsbånd eller et serpi-net og forsegles med en speciel kitt til gips. Hun håndterer også og riller, der er dannet af skruerne på skruerne.
 • Efter tørring gnides sømene med sandpapir, og så er hele overfladen af ​​kassen primet. Primeren påføres i to lag. Efter den endelige tørring kan du fortsætte til finishen.

Således er det slet ikke svært at samle en niche til gardiner alene ved at samle en gipskasse. Dette design vil helt sikkert bidrage til skabelsen af ​​et unikt design af dit værelse. Detaljer om processen vist i videoen. Stil spørgsmål i kommentarerne!

Sådan laver du en niche til gardiner

Nichen til gardiner er nødvendig for at skjule plastdækket, som udfører funktionen af ​​et gardin. Nichet til gardiner kan laves på forskellige måder, men oftest er en niche dannet af en kasse med gips. For at gøre dette skal du installere en kasse med gipsplader på loftet, afvige 10-20 cm fra væggen, hvorigennem gardinet hænges. Afhængigt af designerens idé kan gipspladeskassen opdeles i to typer: bred og smal, med karmrammens design og designmetoder forskelligt.

Populære niche gardin muligheder

En bred boks til at organisere en niche til gardiner bruges, når det er planlagt at installere spotlights. I dette tilfælde er boksens bredde 40 - 50 cm, og boksenes højde er 7 - 10 cm.

En kasse med gipsvæg til en niche opsamles på traditionel vis. Samlingen begynder med rammen. På loftet og vægge gør markeringen, sæt de samlede dimensioner af kassen. Ifølge mærkning er en metalprofil fastgjort til loftet og væggene. Derefter skal man fra loftet på 7-10 cm installere to vandrette broer og fastgøre dem med loftprofilen med suspensioner. Suspensioner er lavet af en loftsprofil. Enhver profil kan bruges til at oprette en ramme. Men oftest brugt guide profil (PN).

Efter montering af rammen bliver den syet med gips. Det resterende rum mellem væggen og kanalen udgør en niche til gardiner.

Udover installation af spotlights er LED-strimlen monteret i en niche til gardiner, således at baggrundsbelysningsgardinerne er organiseret.

Også ofte til indretningen niche til gardiner er lavet ved hjælp af en smal boks. Denne fremgangsmåde bruges i tilfælde af at installation af spotlights ikke er planlagt, og en bred loftsplint (baguette) bruges til at designe loftet. I dette tilfælde er kassen nødvendig for at skjule gardinerne og fastsætte baguetten.

For at dekorere en niche-baguette skal højden være højde for baguetten, og boksenes bredde er minimal, dvs. ca. 5 cm. Denne boks er lavet af en anden teknologi. På loftet og vægen skal du rette profilen i stedet for installationen af ​​kassen. Derefter installeres en vandret jumper, lodrette jumpers er lavet af loftprofilen.

Herefter rammes rammen med gips.

Resultatet er en pæn og elegant niche til gardiner, og forbruget af materialer og kræfter er minimal.

Det er også ganske ofte, når man opretter og designer en niche til gardiner, en kombination af de beskrevne metoder anvendes.

Vi overvejede de to mest almindelige måder at danne en niche til gardiner. Disse metoder har fået stor popularitet på grund af nem implementering. Sådanne nicher til gardiner kan laves for hånd med et minimum af udgifter til materialer og kræfter. Samtidig skaber de betragtede konstruktioner en bekvem og pæn niche, der vil skjule styreskinnen og elementerne i gardinens dekorative belysning.

lofter

Loft niche - den bedste løsning til taggardinerne. Kassen giver dig mulighed for at skjule utilsigtede fastgørelsesdele, visuelt udvide rummets rum og vinduets område, brug yderligere belysning. At skabe en niche er normalt brugt gipsvæg - materialet er tilgængeligt og let at behandle. Med hjælp fra GKL kan du udstyre en boks med en hvilken som helst form - det hele afhænger af formålet med nichen selv og designers fancy.

Udnævnelsen af ​​en niche til placering af gardiner

I en lejlighed med en "frisk" reparation vil jeg have alt til at være perfekt - møbler, dekorative elementer, væg og gulv dekoration, belysningssystem var i harmoni med hinanden. En vigtig værdi i den overordnede opfattelse af interiøret vil spille gardinerne og tagene.

Mange foretrækker at hænge hele siden af ​​vinduet gardiner og gardiner, installere et loft dæk. Imidlertid slås sådanne kronikker ofte ud af det samlede billede af rummet. En af de mest bekvemme måder at dekorere et dæk på er nicher fra GCR ark. Kompakt design kan bygges uafhængigt.

Udnævnelse og træk af en niche til gipsplankegardiner med egne hænder:

 1. Boksen skaber en vis illusion af stigende lofter - gardinerne synes at komme ned fra ingen steder. Den visuelle effekt er især mærkbar når strækblanke lofter.
 2. Pæne tilføjelse til vinduesåbningen, uanset stilen på interiøret.
 3. Nichen skjuler tagene og styreenheden med elektrisk drev.
 4. Muligheden for at arrangere en usædvanlig belysning i vinduesområdet.

En nich for gardiner kan genskabes på et falsk loft eller direkte oven på gulvpladen - enhver mulighed kræver ikke meget kapitalinvestering, og vi kan fuldt ud indse det selv.

Typer af nicher til gipsplade gardiner

Det første spørgsmål er valget af typen niche. Ordren for fremstilling af gipsvægskonstruktion i næsten alle tilfælde er den samme, bortset fra nogle nuancer. Konventionelt kan alle loftnicher opdeles efter følgende funktioner:

Dybde. En overfladisk niche sætter sig under lys tule, som ikke kræver massive taggrunde. Hvis der i fremtiden er planlagt at tilføre gennemsigtige gardiner med tunge gardiner, er det bedre at straks gøre bygningen dybere.

Højden af ​​kassen, som regel, ikke overstiger 15-20 cm. Dette er nok til at skjule tagskæggene, fastgørelsesskarnerne og fodringsmekanismen.

Bredde. Parameteren afhænger af rummets størrelse. I et rummeligt værelse er det hensigtsmæssigt at se store mønstre op til 30-50 cm. Et sådant anvendelsesområde giver dig mulighed for at udstyre spotlysene langs kassen.

Et kompakt rum kræver en smal niche, der ikke overskrider pladsen visuelt. Til dekoration af cornice er en baguette med en bredde på 10-15 cm tilstrækkelig. De reducerede dimensioner gør det muligt at placere en LED-stripe i en niche, og spotlights skal opgives.

Konfiguration. Bokens form skelner lige og buede nicher. I figurerede mønstre er siden ved siden af ​​vinduet flad, og den modsatte del er buet.

Installationssted. Placeringsområdet afhænger af niches formål:

 • vindue - det mest populære design til at dekorere cornice ved vinduet;
 • indendørs - loft kant med et gardin bruges til zoneinddeling et værelse.

Byg en niche med egne hænder: proceduren

Lad os analysere hovedsekvensen af ​​værker i fremstilling af nicher til gardiner fra gipsvæg med egne hænder. Som et eksempel, tag en simpel priokonnaya konstruktion af en retlinet form.

Beregning af dimensioner og udarbejdelse af en skitse

Ved bestemmelsen af ​​en niche er det nødvendigt at tage højde for en række vigtige nuancer:

 • Gardinhængeren skal placeres således, at stoffets folder ikke rører ved vindueskarmets og radiatorens kanter - sørg for at tage hensyn til bredden af ​​deres udbulning fra væggen;
 • det er ønskeligt at sikre, at vindueskærmen i ventilationsposition ikke er i kontakt med gardinet;
 • Der skal være et lille kløft mellem gardinernes fold, tyllen og skillevæggen - ca. 1-2 cm;
 • Det er nødvendigt at give et sted på forhånd for at fastsætte LED-baggrundsbelysningen.

Rådet. Du bør ikke meget spare boksens indre rum, ellers vil det være svært at arbejde med en skruetrækker, når du rammer rammen

Et eksempel på beregning. For eksempel er der en dobbel række cornice til gardiner og tyll. Radiatoren strækker sig 16 cm fra væggen. Vinduesarket er smalt, dets ende er placeret i samme plan med væggen. Det er nødvendigt at tilføje mindst 2 cm til 16 cm.

Hvis vindueskarmet overlapper batteriet, er det dets kant, der tages som udgangspunkt. Til størrelsen af ​​den udragende del tilføjer vi bredden af ​​cornice og yderligere 2 cm. Hvis vinduet er dekoreret med lambrequins, er det nødvendigt at tilføje på bredden af ​​folderne.

Materialer og værktøjer

Til opførelse af en niche i et tørt rum vil almindelig gipsvægge gøre; i et fugtigt rum (køkken, badeværelse) er det bedre at bruge fugtisolerede plader. Ud over panelet skal der udarbejdes:

 • profilguider 28 * 27;
 • loftsprofiler - 27 * 60;
 • fælles håndtering tape;
 • kit;
 • antiseptisk, suppressiv udvikling af skimmel;
 • primer dyb penetration.

De nødvendige værktøjer til at lave en niche til gipsgardiner gør-det-selv:

 • Punch;
 • borer og borer;
 • styrtdykke;
 • bygning niveau;
 • murske;
 • sandpapir;
 • målebånd; blyant;
 • konstruktion kniv til skæring GKL;
 • metal saks - skæreprofiler;
 • rulle, børsteforseglingssamlinger, påføring af en primer.

Forberedende foranstaltninger

Særpræget i forberedelsesfasen med at lave en niche til gipsgardiner med egne hænder er at rense arbejdsfladen og anvende mærket korrekt.

Fjern gardinerne, demonter den eksisterende cornice, alle fremspringende elementer og kontroller loftets ensartethed. Området ved siden af ​​vinduet skal primeres med en støbeform.

At lave en skitse for en niche til gipsgardiner med egne hænder udføres i overensstemmelse med de beregnede dimensioner og observerer proportioner. Figuren viser: længden af ​​den tilstødende væg, bokens højde og dybde, lampens placering.

Det næste trin er overflademærkning. Fremgangsmåde:

 1. Marker punkter på begge vægge - kanterne af den fremtidige niche.
 2. Forbind prikkerne ved at tegne en lige linje parallelt med vinduesåbningen. Til tegning kan du bruge maletråden.
 3. Parallelt med mærket markerer den indvendige kant af kassen og afviger fra den ydre linje bredden af ​​nichen.
 4. Rammens højde vises på sidevæggene - lodrette linjer er tegnet fra to vandrette linjer, deres længde svarer til boksens samlede højde.

Montering og montering ramme

Opførelsen af ​​en metalramme for en niche kan opdeles i flere faser:

 1. På loftet langs de markerede parallelle linjer fastgør du UD-profilvejledningen. Til fastgørelse af brugskort, fastgørelseshøjde - 40 cm. Når det er monteret på en træbase, er der brug for almindelige selvskærende skruer.
 2. Til de nederste ender af føringsskinnerne fastgør monterings-CD-profilen.
 3. Bredden af ​​en cd-profil er 3 m standard. Hvis dette område ikke er tilstrækkeligt, er det nødvendigt at "vokse" loftskinnen. To segmenter er indbyrdes forbundne med specielle indsatser, og fastgør dem med skruer.
 4. For at give en niche volumen mount lodrette jumpers fra cd-profilen. Først skal du installere en støtte i nærheden af ​​hver væg, kontrollere deres ensartethed og stram ledningen mellem dem - en guide til de følgende jumpers. Trinet mellem de lodrette lameller er 60 cm.
 5. Hvis bredden af ​​cornice niche er mere end 30 cm, så for at give stivhed til strukturen, skal vandrette lintes installeres - dette vil gemme gipsvæggen fra sagging. De er fastgjort til loftpladen ved hjælp af suspensioner eller fastgjort til de installerede langsgående CD-profiler.

Det er vigtigt! Metalholdere og loftsbjælker skæres med metal saks. Ved montering af rammen er det altid nødvendigt at styre boksen vandret og lodret ved at bygge eller laser niveau.

Metal base plating og trim

Det næste teknologiske stadium - skære gips. Arkene markerer de skærede linjer under hensyntagen til, at undersiden af ​​nichen skal overlappe endefladerne på de vertikale sider.

En god brevpapir er egnet til skæring, du kan bruge et skarpt hacksav til at danne huller til lamperne.

Rådet. For et perfekt snit er det bedre at bruge et T-ark. Ved at skære papirlaget, er det nødvendigt at holde værktøjet i en position, kniven holdes strengt vinkelret

Når du laver klippet, er det nødvendigt at skære helt igennem papirlaget og tage en del af gipset. Herefter forbliver det at bryde gipsen langs snitlinjen.

 1. Fastgør stykker af stof til de lodrette stolper og fastgør med skruer, fastgørelsestrin - 10 cm. Hatte af skruer skal være lidt "druknet" i gipspladen.
 2. Når du har dækket siderne, skal du klæbe pladen af ​​gipsvæggen fra den vandrette del og fange enderne af stativene. Lerret må ikke gå ud over rammens elementer.

Når kassen er samlet, fortsæt til færdiggørelsen. Arbejds rækkefølge:

 1. Samlingerne skal forsegles med et fint forstærket maske og derefter kitt. Putty og kitt på skruerne, sammenligner laget med flyet GCR.
 2. Efter tørring gnides sømene med sandpapir, primer overfladen af ​​nichen.
 3. For at udføre dekorative efterbehandling af kassen i overensstemmelse med indersiden af ​​rummet: pasta over tapet eller maling.

Hvis der er planlagt belysning i nichen, lægges ledningerne fra indersiden af ​​kassen på tidspunktet for konstruktionen af ​​metalrammen. Efter dekoration - indsæt loftet eller tilslut LED-strimlen.

Anbefalinger til udsmykning af en niche: foto ideer

Skjult placering af gardiner er passende i ethvert interiør uanset stilen i dens præsentation.

Vedvarende minimalisme. Fraværet af unødvendige detaljer er indretningens hovedide. Den skjulte cornice for hele længden af ​​vinduesåbningen løser to problemer på én gang: den maksimale fylde af lejligheden med lys og den visuelle ekspansion af rummet.

Klassikere af genren. Nichen under tagene er en del af gipspladens falske loft. To-niveau overgange dygtigt baggrundsbelyst. Fin lambrequins og tulle dekoreret med præget loft baguette.

Moderne interiør. Figuren box rammer rammens omkreds. Værelset har en temmelig kompakt størrelse og lille højde, så den optimale løsning er en ikke-omfangsret niche med spotbelysning. Kassens konfiguration gentager helt og understreger den uregelmæssige form af rummet - den skrånende væg tiltrækker opmærksomhed. Bjergene er delikat dekoreret, interiøret er ikke overbelastet.

Luksus hall. Glansende loftfinish skaber blænding. Dette spil omfatter lineære lys og spotlights. Det melke-beige interiør er fortyndet med mørkere elementer: tapetindsatser, et kommode, en lænestol og en chokoladefarvet bar ved vinduet. Det overordnede billede suppleres harmonisk med lysgardiner og gardiner.

Klædning af tekstiler. Den oprindelige design idé til sengens seng er drapering og belysning. Den samme teknik bruges til at rumme gardinetrådene ved vinduet. I dette tilfælde spilles niches rolle af det nederste niveau af loftet, der besidder hovedområdet. En række tekstiler i det indre af soveværelset gør rummet ekstra toner af komfort og bekvemmelighed.

Niche for gardiner - en populær løsning til dekoration af taggrunde og lameller. Dens konstruktion under magten hos enhver hjemme mester, tager arbejdet ikke meget tid og kræver ikke store finansielle investeringer. Resultatet vil tilfredsstille de mest krævende kritikere - gardinet fungerer som en enkelt tandem med den stilistiske ide om interiøret.

Nicher til gardiner af gips do-it-yourself: video

Niche for gipsvægge gardiner - hvordan man bygger med egne hænder?

En niche til gipsgardiner er en speciel loftboks, der gemmer cornicebaren samt ringe, klip og kroge til hængende gardiner. Det er bygget for at give det indre af stuen et harmonisk og fuldt udbygget udseende. En sådan designteknik gør rummet mere rummeligt og forlænger vinduet. Det er nemt at udstyre den samlede struktur med belysning, male væggen med en enkelt farve, fastgøre et spejl på den og skabe en virkelig original indretning i stuen, hallen eller soveværelset.

I stuer med hængende og hængende lofter ser gardinerne godt ud, dækker væggen med et vindue i fuld længde. De er fastgjort på specielle dæk, herunder tagbjælker og ophængningssystem. Sådanne indretninger er fremstillet af plast. Udadtil ser de ikke meget præsentabel ud, som ikke passer til folk, der bruger mange penge på at skabe upåklageligt interiør i deres huse og lejligheder.

For at løse dette problem tillader en niche til gardiner af gipsplader (gipsplader). Hun skjuler den bar, som gardinerne er fastgjort på. På grund af dette ser det ud til, at gardinerne kommer ned direkte fra loftoverfladen.

De beskrevne kasser er opdelt i bred og smal. Dybden af ​​den første er 0,45-0,5 m, den anden - 0,15-0,2 m. Højden af ​​begge typer strukturer varierer mellem 0,15-0,5 m.

Smalle nicher er monteret, hvis overfladen er planlagt til at blive dekoreret med en baseboard kaldet baguette. Brede konstruktioner anbefales til situationer, hvor loftslyset er udstyret med belysning med diodebånd eller punktkilder til belysning.

Boksens form er lige og krøllet. I de fleste tilfælde er de konstrueret langs en væg med et vindue, mindre ofte - langs tre (vindue plus to sider).

Eksperter anbefaler uerfarne hjemmeproducenter at bygge enkle strukturer. Sådanne skjulte kroge kræver minimal lønomkostninger og ser samtidig ud til at være meget smukke.

For at lave en niche med dine egne hænder, skal du købe plader af gipsvæg, guider (PN) og loft (PP) profiler (de første dimensioner er 28x27, den anden er 27x60 mm), kittetape, tape til tætning af led, skruer og skruer. Forberedende og installationsaktiviteter udføres ved hjælp af følgende enheder og værktøjer:

 • holdbar tråd;
 • skruetrækker;
 • en blyant
 • målebånd;
 • spatel;
 • Punch;
 • en kniv

Den første fase af arbejdet - tegning markering. På dette tidspunkt skal du bestemme størrelsen af ​​kassen og vedhæftningen af ​​corniceen.

Nichens bredde vælges under hensyntagen til, hvor langt radiatoren eller vinduesarmen er inde i rummet. Tilsæt 15 cm til størrelsen af ​​et sådant fremspring og find ud af afstanden svarende til fjernelsen af ​​fastgørelsessektionen af ​​strukturen, der opstår fra væggen. Den bæres langs sidevæggene til loftet, hvorefter:

 • Ansøg på de opnåede punkter enden af ​​en stærk tråd (malingskabel);
 • slå af en lige linje.

Sidstnævnte bestemmer starten på fastgørelsen af ​​kassen. Fra hendes dybe indersiden udsættes værelset for en anden retlinie, der begrænser bredden af ​​den konstruerede åbning.

Niche for gipsvæg gardiner går på gulvet. Fra ledeprofilen er der lavet to bogstaver P, hvor de øverste tværbjælker er lig med rummets bredde, og sidesegmenterne tjener som stativer.

Standard PN længde er 300 cm. Hvis størrelsen på rummet er større (for eksempel 320 cm), skal elementerne forlænges. Denne operation udføres manuelt i henhold til en simpel ordning:

 • Det manglende 20 cm stykke adskilles fra profilen og bøjes straks i en ret vinkel.
 • Under den samme hældning bøjer hovedføreren.
 • Segmenterne er forbundet med hinanden ved hjælp af specielle lopper - små skruer. For hver detalje er der 2 hardware.

Den resulterende ramme stiger på den trukkede lige linje. Huller bores gennem loftet hver 0,6 m lige gennem MON. Den første af disse er lavet i en afstand af 5 cm fra væggen.

Den såkaldte hurtige installation hammes ind i disse åbninger med specielle metaldowels. De er også monteringsholdere, på nederste kanter af (en væg) montering af små sektioner af PN. De er placeret mellem sidestøtterne og spiller rollen som tværsnit, hvilket giver strukturen den nødvendige stivhedsgrad.

Den næste fase af arbejdet er at opbygge to profiler. I længden skal de svare til bredden af ​​det rum, hvor nichen bliver bygget. Mellem de modsatte vægge med faste indlæg trækkes en tråd. Den tjener som vejledning til montering af bunden af ​​kassen. Den aflange styring er fastgjort til understøtningernes nedre kanter. Efter installationen vil den bøje sig under sin egen vægt.

Softwaren er skåret i stykker på 8 cm. De sættes ind i de dele af rammen, der allerede er fastgjort og forbundet med dem med skruer. Afstanden mellem de resulterende mellemliggende understøtninger holdes inden for 0,4 m.

Den nederste PN-guide er nøje justeret med gevindet og fastgjort med kanterne af loftprofilen. Det er stadig at lave to bogstaver P en enkelt kasse, holde dem sammen hver 0,4 m med tværgående PP-elementer.

Den selvfremstillede niche står over for gipsplader kun fra forsiden og bunden. Skær båndet af den ønskede størrelse fra materialarket med en kniv. Deres fastgørelse til metalrammen er lavet af en skruetrækker og selvskærende skruer.

Bagbeklædnings bagsiden er ikke nødvendig. Det er ikke synligt fra ethvert sted i rummet.

En skjult cornice er installeret i den monterede og foret niche. Plader af gipsplader behandles på den måde, der passer til den nationale færdighed. En populær designmulighed er:

 • samlinger mellem gipsbånd
 • overfladen sættes i stykker
 • Efter tørring er kassen malet og malet.

Hvis det er planlagt at dekorere bygningen med tapet, bør den være præ-primed.

Sådan laver du en niche til gardiner af gipsvæg med dine egne hænder

Indholdet af artiklen

Velkommen! Mange mennesker tænker på, hvordan man gemmer en funktionel, men ikke særlig smuk gardinstang eller skaber en spektakulær LED-belysning. For at løse dette problem er der installeret en speciel gipsplad niche, hvilket ikke er svært at gøre med dine egne hænder. Det drejer sig om at bygge en niche til gardiner, vi snakker nedenfor.

Værktøj og materialer

For at installere en niche til gardiner har vi brug for følgende værktøj ud over selve gipsvæggen:

 • målebånd, blyant, mærkningsledning og bygningsniveau;
 • elektrisk boremaskine + borekroner til beton 6 mm og dowel-negle 6 mm;
 • skruetrækker, metal skruer;
 • styrende loft og rack profil;
 • metal saks, monterings kniv og spatler (smal og medium);
 • forstærkende maske, kitt til gipsvæg (udjævning + efterbehandling eller universal);
 • sandpapir (null).

Forberedende fase

Det første skridt er at tage målinger og forberede et projekt. Når du vælger en nichehøjde, skal du tage højde for installationen og tykkelsen af ​​ophænget til gardiner. Bredden af ​​den vandrette del af partitionen kan være hvilken som helst. Et design, der danner en niche til gardiner, kan være en del af et loft på flere planer - i så fald vælges vilkårene og konfigurationen af ​​den frie kant (længst fra vinduet) vilkårligt.

Vi vil overveje installationsteknologien af ​​det enkleste design - en smal rektangulær skillevæg fra væg til væg 8 cm høj, 5 cm bred med en afstand på 20 cm fra vinduet. Det giver dig mulighed for at skjule taghullerne til hængende gardiner eller blindsens mekanisme. I den resulterende niche kan du også placere LED-baggrundsbelysningen.

Hvis det er planlagt at lim en let dekorativ dekorative baguette, der danner loftet omkring perimeteren fra den ydre del af skillevæggen, kræver designet ikke særlig forstærkning, og lintelene kan fastgøres i 40 cm trin. Ved installation af et strækloft er jumpere fra den forstærkede profil monteret i trin på ca. 25 cm.

I værelser med normal luftfugtighed er bygningen monteret fra et standardgipsplader, og i køkkenet er det bedre at vælge et gipsplader - et fugtighedsbestandigt materiale, der ikke mister sit oprindelige udseende over tid.

For at bestemme den optimale nichebredde skal du være opmærksom på følgende punkter:

 • Gardinbrættet skal placeres, så det er indrykket fra vinduet, så stoffets folder ikke rører ved vindueskarmens kant og radiatoren;
 • Gardinernes folder bør ikke røre partitionen;
 • til LED-belysning skal give en strimmel fri plads mellem tagene til gardiner og skillevæggen.

Under alle omstændigheder skal nichen have en sådan bredde, at det ville være bekvemt at arbejde i det med en skruetrækker, og fastgør gipsvægsstrimlerne til den færdige ramme fra siden af ​​vinduet.

Strukturen skal monteres på et plant loft. Hvis du skal installere stræklofter, gemmer en ujævn base, skal du først plaster strimlen langs vinduet til bredden af ​​niche og gipspladestrukturen (med en lille margen). Loftbunden af ​​massiv betonplade kræver ikke særlig forberedelse, men kontroller den horisontale position ved montering af styringsprofilen.

Byg en niche

Trin 1. Med et målebånd og en blyant markerer du nichens hjørner og trækker sig tilbage fra væggen med et vindue til den ønskede afstand. Ved hjælp af en speciel ledning skal du slå af den linje, langs hvilken profilprofilen vil blive installeret senere. For at forenkle markeringen kan du bruge laserniveauet. Bemærk venligst, at linjen til installation af profilen skal placeres lidt længere fra vinduet sammenlignet med nicheens designbredde - tykkelsen af ​​gipspletteringen skal tages i betragtning.

Trin 2: Styrprofilen er fastgjort i loftet med dowel-negle (monteringstrin - ca. 40-50 cm) såvel som på væggene.

Ved siden af ​​profilskruerne fastgøres segmenter af stativprofilen med et trin på 25 - 40 cm

Trin 3: Det næste trin er at montere bunden af ​​rammen. Vejledningstakprofilen er fastgjort til de lodrette jumpers.

Bemærk: Metalrammeelementer er skåret til størrelsen af ​​metal saks. Under konstruktionens samling anbefales det at kontrollere nichelinstallationens vandrette stilling og lodrethed ved hjælp af et bygningsniveau.

Trin 4: Til rammens højde med en monteringskniv skæres gipspladestrimler. Først sys de vertikale sider af skillevæggen fra rummet og vinduet. Ved hjælp af selvdrejende skruer fastgøres gipsstrimlerne til vandrette guider og hoppere, fastgørelsestrin er ca. 10 cm, og hovedet på selvlukkende skruer skal være let forsænket. Lodrette samlinger skal falde på rackprofilen, som skal overvejes, når du vælger installationssteget på stativene.

Mål bredden af ​​den resulterende bundende og afskåret strimler af passende bredde fra pladen af ​​gipsvæg og fastgør dem til enden af ​​rammen.

Advarsel! Hvis partitionen skal placeres spotlights, er kassen monteret i overensstemmelse med et lignende princip: To parallelle metalstrukturer som beskrevet ovenfor er fastgjort, som er forbundet med broer fra en stativprofil og beklædt med plader af gipsvæg. Til skillevæggen kiggede pænt, nøjagtigt observere dimensionerne, når man markerer og skærer dele fra gipspladen.

Trin 5: På den sidste fase er gipsvæggen konstruktion kittet, hvordan man gør det korrekt kan læses her. Under arbejdet er det nødvendigt at fylde rillerne til fastgørelsesanordninger og sømme med kitt, forstærk hjørnerne med et forstærkningsnet, niveau overfladen.

Det færdige lag af kittet behandles med sandpapir - "null", hvorefter skillevæggen er fuldstændig klar til priming og maling eller vægpapir.

Video om "hvordan man laver en niche til gipsvægge gardiner:

Studio gardiner Decor Expert

Gardiner, openwork lambrequins, elektriske tagskærme, persienner. Tolyatti, Samara, Syzran.

Hovedmenu

Optag navigation

Hvordan man laver et loft niche til gardiner.

En simpel tynd hvide aluminiumsprofilafskærmning giver dig mulighed for at opnå et lignende (som et niche) æstetisk resultat, og folderne dannet af højkvalitets gardin tape forstærker det kun til det bedre, og du behøver ikke skjule noget, og det er meget lettere at montere tagene på et fladt loft. billigere. Sandt nok er der kunder, der virkelig ikke kan lide de almindelige folder af gardinbåndet. Det er, når de skal gemme sig i en niche eller lukke loftplinten. Derudover kan du skjule bjergene med elektrisk drev til de romerske gardiner. Effektive LED-belysning gardiner er også placeret i en niche.

I min praksis var der en sag, da der i samme rum i stuen til to tilstødende vinduer blev begge alternative loftsvarianter implementeret. Her er et billede: Du kan bruge museknappen til at forstørre billedet og sammenligne begge muligheder. Hvad vil der blive gjort for dig - du bestemmer dig.

Så tror vi på, at du har besluttet at lave en niche, og derfor fortsætter vi med emnet i vores artikel: "Sådan laver du en niche i loftet til gardiner". Eller rettere sagt, hvordan du indstiller dets dimensioner og dets placering korrekt. Artikler fra "loftet" om emnet "hvordan man laver" hele Runet er tilstoppede, men spørgsmålet om korrekte foreløbige målinger dækkes der meget dårligt. Som følge heraf møder jeg konstant år efter år de forkerte nicher... På denne måde fandt jeg emnet med de første ti af Yandex-problemet: Så lad os være tålmodige og eliminere dette informationsgab, fremhæve problemet ud fra designer-decoratorens synspunkt, specialist på gardiner...

Bredden af ​​loftet niche.

Antag for nøjagtighed, at nichens langt lodrette væg ligger i hovedmurens plan, som vores vindue er placeret på. Afstanden fra den til den lodrette niche, der er tættest på os, vil være dens bredde W. Vel, selvfølgelig ser vi alt dette indefra i lokalet.

Først skal du gøre opmærksom på radiatoren. Ja, ja - vi danser fra det, da ignorering af dets tilstedeværelse er kilden til 90% af fejlene i designet af loftnicher. Se om radiatoren vil stikke ud over vindueskarmens kant. Hvis det er, bestemmer vi den første parameter p - fjernelsen af ​​batteriet ud over havnens plan, ellers (ekstremt sjældent) tilfælde vil denne parameter være at fjerne vinduesværnet.

Derefter skal du bestemme hvilken model af gardiner du vil have monteret i en niche:

 1. simpel tyll (single row cornice)
 2. tulle med gardiner (dobbelt række eller tre rækken cornice)
 3. tyl med gardiner plus lambrequin (tre rækken cornice, måske plus en mere guide)

Fra den første til den tredje variant øges bredden af ​​tagskæggene og afstanden k mellem de (ekstreme) tagskinner, henholdsvis, og nichens indre bredde øges. En anden model, for eksempel en romersk blind, svarer i dens rumbehov til den første variant, og de japanske gardiner svarer til den tredje. For bestemt vil vi antage, at du, kære læser, vil have en anden mulighed - tyll med tykke gardiner på en to-rækken plastikskive (k

4 cm). For at forstå de to resterende parametre til beregning af bredden af ​​en niche, se omhyggeligt på min tegning:

Formlen til beregning af loftets niche

Parameteren a er afstanden fra fjernelsen af ​​batteriet til den første (nærmest vinduet) tagskinne, parameteren er afstanden fra den anden styring til nichemuren, som er korrekt i henhold til tegningen. De rum, der er defineret af disse afstande (fra 3 til 5 cm er tilstrækkelige) er nødvendige, så gardiner og gardiner foldes frit ind i dem, så de ikke går i stykker enten af ​​radiatoren eller nichens væg, så friktionskoefficienten, når gardinerne hænger i kroge Eave var minimal.

Det fremgår af figuren ovenfor, at bredden af ​​nicheen W er lig med summen af ​​de fire parametre, der overvejes. Og hvis du glemmer den største parameter p (fjernelse af batterier) ved beregning, er nichen sandsynligvis forkert. Det er netop det problem, der konfronterede mig med design af gardinerne til børnenes værelse "Girls Against Pink...". Der måtte de hænge gardinerne i en niche så tæt som muligt på dens nærvæg og i stedet for den sædvanlige tulle komme op med et originalt romersk gardin med øjenlåg og hænge det lidt foran gardinerne til loftet.

Længden af ​​loftet niche.

Denne størrelse L mellem venstre og højre kant af en niche afhænger af dens placering - nær vinduet i hele væggen (nichelængden bestemmes af vægens størrelse), fra den ene kant af vinduet til den modsatte væg og omvendt. Af hensyn til definitionen skal du vælge "nær vinduet". I dette tilfælde skal nichen gå ud over vinduets åbning til venstre og til højre. Spørgsmålet er hvor meget?

Antag at du har et lille vindue i forhold til vægens størrelse, og du ønsker ikke at åbne tætte gardiner (valgt tidligere for bestemthed) i løbet af dagen for at blokere det, hvilket reducerer lysstrømmen. I dette tilfælde skal indgangsnicherne bag vinduesåbningen være mindst 50 cm for at give plads til porterstofkonstruktioner. Men hvis du har besluttet at hænge et romersk gardin på dette vindue, vil i stedet for vores version være 10 cm nok for hver ringe til. Dvs. vi observerer igen afhængigheden af ​​størrelsen af ​​nicheen på den valgte gardinmodel.

En anden advarsel: Hvis din nonstandard vindueskarm strækker sig langt ind i kanterne, så skal nichen være sådan, at vores gardiner kan skjule disse kanter. I forbindelse med dette er også en anden sag fra min praksis vejledende. Dette er den variant af vinduer med uregelmæssige nicher jeg mødte i hallen af ​​sommerhuset med min kunde: Længderne L1 og L2 af de to nicher er sådan, at de på tre steder afslutter klart på vinduesåbningerne, fuldstændig ignorerer den betydelige vindueskarmadgang på havens mure... Ie kun den venstre ende, der når næsten til væggen, på nichen i det første vindue er korrekt. Hvordan de kom til sådanne former - historien er tavs. Det lykkedes mig at udjævne manglerne i nicherne i dette tilfælde: Jeg efterlignede fortsættelsen af ​​nichen til det andet vindue til højre med den tynde profilkornice, der var nævnt i begyndelsen og dækkede vindueskarmen på muren. Gardinerne kan ordne meget... og loftet niche, herunder...

For at fortsætte en niche til en af ​​væggene (eller begge dele), og dermed øge længden L, er det fornuftigt, hvis du vil gemme på væggen med gardiner, som du ikke kunne gemme konstruktivt under reparationen. Nå, eller måske kan du lide smukt gardinstof, der flyder fra loftet i fuld længde...

Dybden af ​​loftet niche.

Alt er enkelt med dybde... Dens minimumsværdi G skal være sådan at skjule, som vi er enige om ovenfor, foldene af gardinbåndet. Beregn: tykkelsen af ​​cornice h (

1,5 cm) plus båndhøjde s (fra 5 til 15 cm, afhængigt af typen af ​​bånd) plus ændringen u (

8 cm) for at kompensere for vinklen på synsvinklen af ​​det blik, du smider fra bunden op til nichen fra din sofa.

Formlen til beregning af loftets niches dybde.

Fra min synsvinkel skal den optimale dybde af nichen være 15-20 cm, hvis nichen er mindre, så skal den ikke gøres. Nå, den maksimale dybde af en niche afhænger af designet af hele loftet og dets designfunktioner. Den må ikke overstige 40 cm, ellers vil det være vanskeligt at installere tagbøjlen og gardinfæstet. Der er en anden nuance, lidt relateret til dybden, som det giver mening at diskutere her:

 • Det kan vise sig, at niches øvre vandret plan vil falde sammen med den behandlede og malede betonoverflade af det oprindelige loft, i dette tilfælde i fremtiden vil gardinstangen blive fastgjort uden problemer på det rigtige sted.
 • Hvis der i løbet af dannelsen af ​​en niche på alle dens ansigter gipsvæg anvendes, så er det nyttigt at tilvejebringe en standardmonteret metalprofil, der går i midten langs hele nisens længde over dens overflade. Til fastgørelse af gips kan denne profil få ringe mening, men det vil være meget nyttigt til sikker fastgørelse af vores plastik-dobbeltridset cornice...
 • For muligheden for at lave en niche i overensstemmelse med teknologien i strækloftet (denne mulighed bliver mere og mere almindelig), placeres specielle realkreditelementer på de rigtige punkter på niches fremtidige øvre horisontale plan, hvorpå vores skråninger vil fastgøres. Placeringen af ​​realkreditlån er bestemt af fastgørelsespunkterne på tagene.

Her i virkeligheden er alle de grundlæggende oplysninger om forudbestemmelse af størrelsen af ​​en niche i loftet: bredder W længde L og dybde G... Selvfølgelig er der også vanskelige tilfælde og uforudsete nuancer, som kun højtstående fagfolk kan finde ud af... Men hvis du i det mindste kontrollerer proces, korrekt henvendelse til din interiørdesigner eller bygherrer i rækkefølge for at udføre de korrekte målinger, så nichen i loftet vil blive lavet med høj sandsynlighed korrekt! Jeg håber, at denne tekst vil reducere antallet af mine møder med de forkerte nicher)))... For at få oplysninger om, hvordan du laver gardinstangen til loftet på gipsvæg, læs en separat artikel i denne blog.

Et andet billede af gardinerne, fastgjort i den rigtige niche af de projekter, jeg har gennemført:

PS: Hvis du allerede har den korrekte lofts niche, og dine yndlingsgardiner har længe hængt på en plastikskærm, og du vil opdatere projektet ved at tilføje et nyt dekorativt element - et åbent lambrequin med laserbehandling, så kan vores studie hjælpe dig. Vi fremstiller specielt til din cornice for dybden af ​​nichelementerne i openwork lambrequin med en øget topstang. Det er kun at vælge at bestille formen af ​​openwork lambrequin, og vælg farven. Ja... Og vi kan lave nye gardiner... Specielt siden vores levering til transportfirmaet er GRATIS! Og omkostningerne ved forsendelse af transport lambrequins eller lambrequins med gardiner vil være den samme 300-400r, afhængigt af regionen.

Gipsplad niche - to monteringsmuligheder

Ceiling cornices bruges i tilfælde, hvor vindueskarmene er for brede og gardinerne skal flyttes ind i interiøret. Ugly fastgørelse strukturer og selvlysningen er skjult ved hjælp af en gipsvæg niche - du kan selv bygge det.

Typer af design

Den første version er egnet, hvis installationen af ​​hævede lofter ikke er planlagt. Pladsen til kløften er skabt ved at montere en lodret plank i en afstand fra væggen med et vindue.

Du kan gøre stangen fra væg til væg eller ikke så lang - ved at opbygge en struktur i form af bogstavet P og indramme det med kun et vindue.

Den anden type er en niche i designet af det hængende loft. Enkelt sagt er loftet ikke helt færdigt, og installationen er i den rigtige afstand fra væggen med et vindue.

Sådan beregnes størrelsen

Først beslutte, hvor langt væk loftet skal være fra væggen med vinduet. Overvej ikke kun vindueskarmets bredde, men også dimensionerne af varmelegemet, som som regel er placeret under vinduet.

Det er vigtigt! Gardiner og gardiner bør ikke "falde" på vindueskarmet eller radiatoren, så lad nok plads.

Hvis du planlægger at hænge både gardiner og gardiner, skal afstanden mellem dem være mindst 2 cm. Læg den samme afstand til vindueskarmets eller radiatorens kant og samme afstand til nichens lodrette bjælke. Hvis du vil hænge volumetriske gardiner, skal du øge rummet - strimlen på gipset ser grimt ud, hvorefter stoffets draperi knuses. Glem ikke at forlade et sted under pelmen, hvis det findes i sammensætningen af ​​vinduesammensætningen.

Med hensyn til højden på den vertikale strimmel afhænger det hele af dine ønsker og rummets overordnede design samt design af cornice - det skal være helt skjult for visning. Hvis du sænker stangen for lavt, risikerer du visuelt at reducere lofternes højde i rummet. Men miniaturebaren er ikke altid en god løsning, da konstruktionen som helhed kan virke ufærdig.

Tip! Jo kortere gardinerne er, desto højere har du brug for at hæve den lodrette stang til design, så harmonisk.

U-formet design

For at lave en kompakt niche i form af bogstavet P, skal du først lave et mærke, der angiver placeringen af ​​konstruktionen på loftet og væggene.

 1. Tegn en linje i loftet parallelt med vinduet i en afstand svarende til dybden af ​​den fremtidige struktur.
 2. På væggen laves to vandrette linjer - den øvre og nedre kant af den dekorative strimmel.
 3. Mål bredden af ​​strukturen og tegne to lodrette linjer på væggen mod loftet.

 • Fastgør guideprofilerne ved hjælp af skruer med plastdyk.
 • Indsæt en bred profil i styringen nær væggen, fastgør den med suspensioner på det ydre bord. Skru suspensionerne med skruer direkte til loftet.
 • På samme måde monterer du den brede profil i en afstand fra væggen, der var planlagt på forhånd.

  Nu er det stadig at sætte hjørner og led, hvorefter du kan begynde at dekorere nicheen. Disse kan være tapet, maling, stucco osv.

  Niche i et falsk loft

  Hvis du planlægger at installere et gipspladerophæng, skal du i forvejen overveje en niche til gardiner i den.

  1. Udfør markeringen under hensyntagen til den fremtidige recesses dimensioner, loftets ujævnhed samt kommunikationen der finder sted mellem bunden af ​​loftet og gipspladerne.
  2. Monter guideprofilen på de tre vægge i rummet - undtagen væggen med vinduet. Brug det niveau, som designet ikke fører. Du skal bruge en hammerboremaskine og dowels, som skal placeres i trin på 40 cm.

 • Luk loftets omkreds, forbinder kantene på sideskinnerne og forlader pladsen for den fremtidige niche omkring omkredsen.
 • Fastgør dowels til loftet med direkte suspensioner med et interval på 50 cm.
 • Monter passende profiler.
 • Installer forbindelsesprofilerne med små skruer og et enkeltniveau stik.

 • Installer den endelige forbindelsesprofil, hvilket betyder den nederste kant af kassen.
 • Det næste trin er kommunikation. Ofte suspenderet loft forsyning suspension. Routing af elektriske kabler ifølge tegningen.
 • Markér ark af gipsvæg og skar detaljerne. Klippemateriale er bedst med en speciel kniv. Til fremstilling af dele af kompleks form, som findes i flere niveauer, kan du bruge stiksavet.
 • Installer arkene ved hjælp af en skruetrækker og skruer.