Hvordan man tegner en cirkel på loftet

Loftindretning i et rum kan omfatte oprettelse af cirkler eller mønstre af andre forskellige former. Ofte praktiseres dette under organisationen af ​​suspenderede gipsplader. For at tegne en oval, en cirkel, en halvcirkel, en regelmæssig ellipse med kompas og uden kompas på loftet, kan du bruge flere kendte metoder og forstå de små tricks fra bygherrerne. Så du får 4 muligheder for tegning af formularer i loftet - vi vælger de mest egnede af dem.

Metode nr. 1. Vi bruger et kompas til at tegne cirkler

Denne metode er den nemmeste, da cirkelens radius ikke er mere end 1 m.

Billedet viser et standardkompass med en radius på 64 cm. Med et kompas er den mest optimale og præcise metode til konstruktion af en cirkel i loftet.

En cirkel med kompas kan tegnes uden yderligere tegning, men situationen er anderledes med en oval og en ellipse.

For at gøre formen på cirklerne så nøjagtige og glatte som muligt:

 1. Design den ønskede form på papir med et forhold på 1cm: 1m under hensyntagen til hele loftets areal.
 2. Flyt hovedpunkterne i tegningen til loftet.

Samtidig vælger vi den mest egnede og bekvemme konstruktion:

 • ved hjælp af en diamant
 • to omgange;
 • et skød.

For at lave en oval tegning indtaster vi den i en rhombus

Skitseret ligesidet rhombus. Vi sænker perpendikulærerne fra toppen af ​​rhombus til nedre sider og omvendt (det skal være midt på siden), markér punkterne på segmenterne. Tegn to buer på modsatte sider af formen. Længden af ​​den vinkelrette er lig med cirkelens radius. Dernæst sættes kompasspunktet i krydset mellem to segmenter og en blyant i et af punkterne på rhombusens side og forbinder det med det modsatte punkt. Gentag handlingen fra den modsatte side.

Brug også tegningen ved hjælp af to cirkler

Anbring fire punkter på overfladen, for eksempel A, Q1, Q2, B (de vil være i selve ovalen). Tag afstanden mellem de ekstreme punkter og divider i halvdelen - vi får en radius af 2 cirkler med midten af ​​A og B. De to cirkler krydser af segmentet Q1Q2. Fra de opnåede punkter m, n tegner vi segmenterne 1,2,3,4. Forbind punkterne 1 og 2, 3 og 4 med de tilsvarende buer.

Punkt 1 og punkt n danner en radius af en cirkel.

Du kan give et skematisk billede af en anden måde at skabe en ellipse på.

Metode nr. 2. Den mest populære tegne metode

 • Tæt snøring;
 • Selvdrejende skrue;
 • blyant;
 • Boremaskine eller hammerboremaskine.
Denne metode er ideel til at anvende en cirkel, når du installerer et ophængt loft med gips.

Vi indlejrer skruer i arbejdsfladen på en præ-mærket afstand. Den valgte linje bestemmer størrelsen af ​​ellipsen. Mellem dem binder vi ledningen med den nødvendige margen, strækker ikke. Vi fastgør en blyant i ledningen og skitserer den ovalke pænt.

Arbejdets fremskridt vil være lidt anderledes, hvis den ene ende af ledningen (wire) er bundet til en selvdrejende skrue og den anden til en blyant. Tegn to separate cirkler. Når vi forbinder dem med buer, sletter vi de ekstra segmenter. Vi får et mere præcist billede.

Vi bruger denne viden til at skabe halvcirkler, bøjninger.

For klarhed skal du se videoen, som det gøres på et almindeligt ark (for nemheds skyld).

Vi mestrer metoden til at anvende en ellipse på loftet.

Metoden til "hjemmelavede kompasser" gør det muligt at tegne en oval af den mest forskellig størrelse i modsætning til den følgende metode.

Metode nummer 3. Gør en oval, en cirkel med et mønster: enkel, men ikke altid praktisk

For fremstillingen vil der være brug for et valg: papir, fiberplader, krydsfiner

 1. Det bruges af bygherrer til hurtig og præcis anvendelse af ovalen på loftet;
 2. Det kan være absolut nogen værdi.
 1. Det er svært at lave med hånden (selvfremstillet) og undertiden irrationel;
 2. Ekstra finansielle omkostninger.
 3. Evnen til at lave en stencil kun en lille størrelse.
Et alternativ i dette tilfælde ville være at oprette en skabelon, ikke for hele ovalen, men kun for halvdelen. Ved hjælp af en stencil skaber vi ikke kun cirkler, men også halvcirkler, bøjninger og bølger i loftet.

Metode nr. 4. Et lille trick ud - profiler

Få nybegyndere kender denne enkle og dokumenterede måde at skabe cirkler ved hjælp af en profil. Hemmeligheden er, at vi laver en oval uden først at sætte punkter på loftets overflade.

Alt du behøver er:

 1. Vi får 4ud-profiler af samme længde;
 2. Vi skærer det hver 5-7 mm;
 3. Bøj cirklen, anvend leddene, danner en ellipse cirkel.
 4. Juster længden af ​​profilerne;
Vi forbinder og bruger som en færdig skabelon.

Denne armatur er meget alsidig:

 • Giver dig mulighed for at ændre værdien af ​​cirklen;
 • Bruges til at lave tegninger på overfladen.
 • Enkel skabelon i drift.
 • Det kan være nyttigt at oprette en to-plan gipsloftramme med en ellipse.

Træningsvideoen hjælper med at forstå funktionerne i denne metode.

Efter at have mestret metoderne til anvendelse på loftet cirkler, halvcirkler, ellipse, vil vi forbedre færdigheder og give "fantasiens vilje":

Sådanne designs kræver nødvendigvis den oprindelige anvendelse af tegninger på arbejdsfladen.

Vælg en bekvem måde for dig at vise cirkler. Dette er det første skridt til en eksklusiv, stilfuld indramning af dit loft.

Hvordan man laver en oval

Bygning af en ellipse med kompasser. Hvordan man tegner en ellipse?

Ellipse - geometrisk form. I matematik har det meget underholdende egenskaber. Men vores opgave er ikke at beregne brændvidden, men at kunne bygge en ellipse på tegningen. I løbet af ingeniørgrafik er ellipser oftest fundet i tre tilfælde:
-keglens tværsnit gennemskærer keglens akse,
-tværsnittet af cylinderens skrånende plan
-billedet af cirkler i aksonometriske fremspring (konstruktion af en isometrisk fremspring eller dimetrisk fremspring)

Hvis man trækker en ellipse af lille størrelse for hånden og ved øjet, er det ikke så svært, så hvis man skal bygge en ellipse med akser for eksempel mere end 50-60 mm, anvendes en særlig teknik til konstruktion af ellipser - det påvirker i høj grad den endelige skønhed af tegningen, et lille plus i lærerens øjne, selvom han beder dig om at slette dem senere. Strengt taget er der flere metoder til konstruktion af ellipser. Vi vil kun overveje en af ​​dem.

For ikke at være helt abstrakt foreslår jeg at tegne en ellipse, som er et kort over cirklen i isometri. På samme tid husk forvrængningsfaktorerne. Så tag en cirkel med en diameter på 30mm. En sådan cirkel i isometri vil ligne en ellipse med akser 36,6 mm og 21,3 mm.

Lad os begynde at bygge en ellipse. I første fase er det nødvendigt at tegne to hjælpekredse fra ellipsens centrum, hvis diameter er lig med ellipsens store og mindre akser. Så tegner vi flere stråler fra midten, så de krydser begge cirkler. For nemheds skyld vil jeg overveje et kvart. Antallet af hjælpestråler afhænger udelukkende af den ønskede nøjagtighed af konstruktionen og størrelsen af ​​ellipsen. I vores tilfælde vil det være 3 stråler (jeg anbefaler dette antal stråler til ellipser med en hovedakse fra 60 og et sted op til 120 mm)

I næste trin får vi yderligere punkter i ellipsen. For dette vil vi gøre følgende med hver stråle: Fra skæringspunktet mellem strålen og den lille cirkel vil vi tegne en vandret linie i retning af den store cirkel og fra skæringspunktet mellem strålen og den store cirkel trækker vi en linje til krydset med den vandrette linje, der netop er tegnet. Således får vi point 2, 3 og 4. Punkt 1 og 5 tilhører også en ellipse.

Nu har vi fem punkter, vi kan nemt tegne en kurve gennem dem. Bemærk at ved skæringspunktet med akserne er ellipsens kurve strengt vinkelret på dem.

Det er fortsat for os at afslutte de resterende tre fjerdedele af figuren. Jeg anbefaler, at du ikke udfører lignende konstruktioner, men forsigtigt bevæger / reflekterer punkterne 2, 3, 4 gennem akserne. Men selvfølgelig kan du gentage de foregående trin for at konsolidere færdigheden.

Ved konstruktionen af ​​ellipseenderne. Jeg håber, at vi formåede at forklare materialet i tilstrækkelig detaljeret og tydeligt, og nu er det en lille smule at bygge en ellipse til dig. Jeg ønsker dig succes i dine studier! Hvis noget katastrofalt fejler, eller der slet ikke er tid og energi, kan du altid kontakte os for hjælp til tegning af tegningerne.

Du kan sige "tak!" Til forfatteren af ​​artiklen:

Klik på en af ​​de sponsorerede links i den venstre kolonne. Dette vil understøtte projektet "White Bird. Tegninger til studerende"

eller skriv ned vores telefon og fortæl dine venner om os - nogen søger sandsynligvis en måde at færdiggøre tegningerne på

eller lav en note om vores lektioner på din side eller blog, og en anden vil være i stand til at mestre tegningen.

Og det er ikke en annonce. Dette er en påmindelse om, at vi alle kan gøre. Hvis du vil - det er en anmodning. Vi har virkelig brug for dem:

Kommentar forfatter: Rustam
Dato: 2011-03-22

Kommentar forfatter: zakir
Dato: 2011-05-19

Mange tak, Pts hjalp ud.

Kommentar af: Vova
Dato: 2011-12-15

Kommentar forfatter: Bogdan Tarasyuk
Dato: 2012-01-13

Kommentar forfatter: Vanya
Dato: 2012-01-24

Kommentar af: Vitaliy
Dato: 2012-05-13

Kommentar af: Leon
Dato: 2012-05-25

Tak Alt er meget tydeligt forklaret.

Kommentar af: Anton
Dato: 2012-05-31

Tak, jeg trækker gennem kompassen ifølge dine eksempler, det ser ud til at være

Kommentar af: Vlad
Dato: 2012-10-08

mange tak! alt er klart. meget nyttigt

Kommentar af: Ilya
Dato: 2012-10-09

men der er en enklere måde. Jeg har lige glemt det i et halvt år, så jeg kom her
Du har ret! Derfor siger teksten, at der er flere måder, og vi betragter en af ​​dem. Jeg bemærker, at metoden angivet her (med et tilstrækkeligt antal point) giver den maksimale konstruktionens nøjagtighed.

Kommentar forfatter: Gifte sig
Dato: 2012-10-14

Tak. Meget hjælpsom!

Kommentar forfatter: Vitya
Dato: 2012-10-22

Kommentar af: Nkitka
Dato: 2012-10-26

dumme måde kompasser meget lettere og hurtigere

Og ingen hævder - bare en af ​​måderne. Det hele afhænger af, hvilken nøjagtighed du skal opnå. For eksempel foretrækker jeg generelt at trække i SAP-systemer. Og du? :)

Kommentar af: Tatyana
Dato: 2012-11-04

Kommentar af: Vladimir
Dato: 2012-11-24

Takket være reparationen er det meget nyttigt!

Kommentar af: Svetlana
Dato: 2012-12-17

Mange tak! Alt er enkelt og overkommeligt!
Tak for din tilbagemelding, Svetlana! Ord af en sådan plan får mig altid til at tænke: Hvorfor gør de mennesker, der modtager penge fra vores stat til at skrive metodiske manualer, gør det ikke bare, ikke klart og ikke tilgængeligt? Jeg håber virkelig, at de ikke er specifikt

Kommentar forfatter: Gifte sig
Dato: 2013-01-21

og at forbinde point fra en hånd? på en eller anden måde har jeg ikke meget glat.

Her er det. Ideelt set er det godt at forbinde dem med et stykke efter at have bestemt et bestemt antal point. Men jeg er sikker på, at denne mulighed ikke vil være en lettelse for dig, fordi jeg ikke kan huske på, at nogen ville blive undervist et sted at arbejde med buede linjer. Men hvis de er ved hånden - kan du prøve. Du kan muligvis finde de rigtige kurver. Nå, hvis ikke - så prøv bare at være mere forsigtig med at forbinde med hånden. Eller du kan øge antallet af hjælpepunkter (hvorefter du skal hader at bygge ellipser :)) Det vigtigste er ikke at opgive!

Kommentar af: DANIIL
Dato: 2013-01-21

Hjertet takker for dit arbejde

sposibo ochen pomoglo

Kommentar forfatter: Roma
Dato: 2013-03-12

Great!) Mange tak!)

Kommentar forfatter: Anatoly.
Dato: 2013-07-07

Tak! Meget klar og tilgængelig om konstruktionen af ​​ellipsen. Jeg har alt i orden med geometrien, men ellipsen er ikke bygget. Ifølge din metode vil du holde ellipsen i loftet, nu vil det helt sikkert fungere! Tak igen.

Kommentar af: Pavel
Dato: 2013-07-09

Mange tak, VN, meget tydeligt forklaret!

Kommentar af: Andranik
Dato: 2013-07-18

Mange tak! Reddet.

Kommentar af: Vladislav
Dato: 2013-09-04

Tak! Det tog et præcist hul til en rund skorsten i et skrånende plan, din metode til at bygge en ellipse hjalp meget!

Kommentar af: fariza
Dato: 2014-01-09

så simpelt, kun der er et spørgsmål, du kan fortælle afstanden mellem punkter (1,2,3,4,5)

Kommentar af: 999
Dato: 2014-02-16

"Nu, når vi har fem point, kan vi let tegne en kurve gennem dem" Hvad er de mocking?

Kommentar af: Serge
Dato: 2014-03-06

hvordan man tegner en bil i et kompas

Kommentar forfatter: Alexander
Dato: 2014-03-11

Hej! Hjælp med at beregne halv ellipse eller halv oval. Hvor længden er lig med a-4800mm og bredden af ​​halvdelen af ​​ovalen svarer til b-500mm. Tak

Kommentar forfatter: Andrey
Dato: 2014-05-03

Taknemmeligt alt er klart, enkelt og klart.

Kommentar af: Svetlana
Dato: 2014-05-17

Kommentar af: Majid Shabanov
Dato: 2014-06-17

Mange tak! Forklares på en meget tilgængelig måde uden ord.

Kommentar af: arhitektor stroitel
Dato: 2014-07-06

http://oval.ing-grafika.ru/1.html 2 måder at se på. Det er mere praktisk som.

Kommentar af: Albina
Dato: 2014-09-28

Tak! Meget tilgængelig angivet) Det viste sig godt)))

Kommentar af: natalia
Dato: 2014-10-12

mange tak

Kommentar forfatter: Alik
Dato: 2014-11-25

Stor menneskelig tak

Kommentar af: Julia
Dato: 2014-12-10

Kommentar forfatter: Alexander
Dato: 2015-01-06

Konstruktionsprincippet er meget klart. Det er dog ikke angivet, at den omstændighed, at der som følge af de udførte operationer skal være en ellipse og ikke en oval. Jeg forstår, at princippet om at konstruere en ellipse er korrekt, men der er ingen forklaring på hvorfor.

Kommentar af: Roman
Dato: 2015-03-02

Tak! Virkelig tilgængelig forklaret! Det hjalp virkelig.

Kommentar af: Misha
Dato: 2015-03-03

Endnu værre, de var viralisering, duzhe hjalp)))) +1

Kommentar af: Ilya
Dato: 2015-03-19

Om de dumme kompasser er meget lettere og hurtigere. Hvad er det sådan?

Kommentar af :: O
Dato: 2015-11-25

Damn.. Det er så simpelt!

Kommentar af: Elizabeth
Dato: 2016-02-04

TAKK! Jeg var ikke på et par, de blev bedt om at tegne et hus i en vis størrelse, de reddede bare det!

Nå, det er godt :) Hej, jeg kan stadig ikke forberede en efterfølger - bare en eller to måder at adskille

Kommentar af: j
Dato: 2016-10-22

Kommentar af: Vladimir
Dato: 2017-01-10

Det er enkelt, tak for kommentarerne.

Kommentar forfatter: Rustem
Dato: 2017-04-17

Kommentar af: Volodya
Dato: 2018-01-17

Du har allerede indstillet ellipsens store og små diametre, og jeg beder dig om at tilføje en serif-metode til denne version baseret på dataene om cirkelens diameter. S.U.Stenin.

Kommentar forfatter: Alexander
Dato: 2018-02-02

Stor. enkel, let at forstå og uden meget information !!

Kommentar af: Damir
Dato: 2018-04-03

Kommentar forfatter: Sanya
Dato: 2018-06-13

Hvordan man tegner en oval på loftet - anbefalinger fra eksperter

Tegn en firkant i loftet? Let. Men hvordan man tegner en oval på loftet, ikke alle ved. Selv dem, der konstant arbejder med gipsvæg, er dette tal på loftet i stand til at gå i stykker.

"Værtinden ønskede i salen at lave en regelmæssig oval form kasse på loftet. Så snart de ikke forsøgte at tegne

- Internetbrugeren udbryder og fortæller om den vanskelige ordre i arbejdet.

"Jeg har for nylig besluttet at lave voluminøse lofter i et af værelserne ved hjælp af gips. I midten bør der være en oval, en reces. Det er bare hvordan man tegner det ovale sig selv, så det ville være helt glat, cirklen er ikke svært, men den ovale har drevet mig til en blindgyde "

, - Besøgende på et populært sted, der er afsat til byggespørgsmål, klager over.

Vi vil bruge erfaringerne fra dem, der er bekendt med denne sofistikerede designidee. Ekspert anbefalinger og trin-for-trin instruktioner vil hjælpe med at klare opgaven hurtigt og effektivt.

Vi fremstiller ovale designs fra HL uafhængigt

I dag kan du lave et formet loft på forskellige niveauer af kompleksitet ud af gips. Nogen foretrækker komplekse rektangulære eller firkantede strukturer, mens andre gerne ovaler eller ellipser med yndefulde buede linjer. Ovale lofter især tiltrække opmærksomhed. Harmonisk indpasset i indretningen, de ser elegante og originale ud. Det er dog vanskeligere at gøre dem mere velordnede end kvadratiske eller rektangulære. Uden tegning her er det klart ikke nok. Vi tilbyder dig trinvise instruktioner og ekspertrådgivning.

Hvis højden af ​​rummet er mindre end 2,5 meter - anbefales det ikke at udføre et ovalt formet loft!

Oval på fransk betyder æg. Det vil sige, det er en ægformet figur, der er afgrænset af en buet linje. Mange identificerer begreberne oval og ellipse. Men selv om en ellipse ligner en oval, er det ikke. Ellipse tilhører buede kurver.

Hvis du har brug for et lille mønster i loftet, anbefaler vi at bruge en skabelon. Dette vil forenkle opgaven. Det er praktisk at lave en så lille skabelon fra pap. Ved at tegne en oval af den ønskede form på et papplade under, kan du bruge det til at markere omridset af denne figur i loftet. Hvis det ovale er nødvendigt i store størrelser, trækker vi direkte på loftet.

Hvor skal man starte?

Først beslutte du for din ide og mentalt tegner den planlagte ovale.
Hvilken størrelse vil den være, stærkt langstrakt eller tæt på cirklen? Tænk grundigt på designet. Skits ideen på papir.

Hvad skal være i nærheden:

 • en blyant
 • reb eller wire;
 • neglen.

Træet og det bløde reb ændrer deres form let, så det anbefales ikke at bruge dem. Tråd, tværtimod, holder sin form godt.

Følg trinvise instruktioner

Vi tilbyder trinvise instruktioner om, hvordan man male et ovalt gipsplankloft, et billede af et lignende design kan ses nedenfor.

 1. Opbyg et koordinatsystem, der først markerer et punkt. Parterne skal være lige. Du kan udskyde de samme segmenter i en lige linje på 4 sider. Disse vil være de ovaler, vi har brug for ved punkterne a, b, c og d.
 2. Punkter, og og med - er modsatte. Mål afstanden mellem dem. Dette vil være diameteren af ​​cirklerne. For eksempel 50 cm. Del med 2, vi får en radius på 25 centimeter. Ligeledes i punkt b.
 3. Vi opnår delt med 2 lige cirkler.
 4. Vi danner en oval gennem punkterne b og c, som vi stadig har. Vi forbinder to cirkler med en bue fra to sider.

Du kan tegne en oval på loftet på en anden måde.

Hvis der kræves høj præcision af arbejdet, anbefales disse metoder ikke.

Hvad skal du have for hånden:

 • tråd;
 • en blyant
 • flere skruer.

Sådan udføres:

 1. Vi fejrer på ovalets tricks. Punkterne skal omtrent falde sammen med centrene, a og c.
 2. Vi fastgør skruer: Vi strækker tråden så godt vi kan, vi holder blyanten stramt i en lodret linje
 3. Vi udlede den ovale
 4. Udfør om nødvendigt justeringen af ​​den resulterende ovale.

Vi markerede markeringen, skitse af ovalen blev med succes anvendt til loftet. Dernæst vil vi beskæftige os direkte med fremstillingen.

Hvad vi har brug for:

 • metal saks eller en almindelig kniv til kontor behov;
 • perforator og hammerbor
 • skruetrækker med skruer;
 • UD eller UW speciel profil til hængende loft.

Skær profilen hver 5-7 cm i lige stor afstand fra hinanden. Fastgør til loftet og fastgør gipsvæggen.

Hvordan laver man en oval gipsvæg på loftet?

Overvej den enkleste metode til fremstilling af et ovalt loft af ark med buet gipsvæg. Dens tykkelse er minimal - kun 6-6,5 mm.

Skal have:

 • metal profil;
 • saks, der kan skære buet gipsvæg;
 • selvdrejende skruer.

Udfør trin for trin:

 • vi monterer som normalt rammeprofil;
 • vi afskåret den buede gipsvæg af den nødvendige bredde til projektet;
 • bøje det;
 • vi monterer på den etablerede ramme, ved hjælp af selvdrejende skruer;

For at få en oval med en mindre bøjningsradius, prøv at væde et lille ark, så det bliver mere fleksibelt.

Denne metode er virkelig enkel, men prisen på en buet gipsvæg er stadig højere end normalt.

Det er stadig tilfældet for små: Luk sømmen og glans over synlige skruer, ellers vil den rust, der dukkede op snart, ødelægge alt arbejdet.

Begræns dig ikke til en enkelt behandling, dyb sømme bør smøres flere gange.

Vi klæber sømme med maskeringsbånd og får en dejlig flad overflade; der er ingen grund til at justere noget ekstra.

Hvis arbejdet er gjort samvittighedsfuldt, vil en sådan konstruktion vare i lang tid. Prøv det, og du vil helt sikkert lykkes. Og måske vil resultatet helt overstige alle forventninger.

Hvordan man tegner en oval

En oval er en lukket konveks flad kurve. Det enkleste eksempel på en oval er en cirkel. Tegn en cirkel er ikke svært, at bygge en oval er tilladt ved hjælp af et kompas og en lineal.

instruktion

1. Lad os vide bredden af ​​det ovale, dvs. dens vandrette akse. Vi konstruerer segmentet AB, forskelligt vandret akse. Vi deler dette segment i tre lige store dele ved punkt C og D.

Tip 2: Sådan laver du en ellipse

Ikke alle er berømte for, at en ellipse og en oval er forskellige geometriske figurer, selvom de udadtil er ens. I modsætning til det ovale har ellipsen den rigtige form, og trækker den med kompassens støtte alene vil ikke fungere.

instruktion

1. Tag et papir og en blyant, tegne to lige linjer vinkelret på hinanden. Sæt det punkt, hvor de krydser, kompasser og tegner to cirkler af forskellig diameter. I dette tilfælde vil den mindre cirkel have en diameter svarende til bredden, det vil sige ellipsens mindre akse, og den store cirkel svarer til længden, det vil sige hovedaksen.

Tip 3: Sådan tegner du en ellipse

På trods af at ellipsen og den ovale er udadvendt stærkt ens, er disse geomterisk forskellige former. Og hvis det ovale kun må trækkes med et kompas, så kan en ægte ellipse tegnes med et kompas, utænkeligt. Det viser sig, at vi overvejer to metoder til konstruktion af en ellipse på et fly.

instruktion

1. Den første og mest primitive metode til tegning af en ellipse. Pas to lige linjer vinkelret på hinanden. Fra deres skæringspunkt med et kompas tegner du to cirkler af forskellig størrelse: Diameteren af ​​den mindre cirkel er lig med den angivne bredde af ellipse eller mindre akse, diameteren af ​​den større - længden af ​​ellipsen, den større akse.

Tip 4: Sådan bukker du

Designeren er gentagne gange konfronteret med behovet for at opføre en bue af en given krumning. Denne formular kan have dele af bygninger, spænd af broer, dele af dele i maskinteknik. Afhandlingen af ​​at bygge en bue i enhver form for design er ikke anderledes end, hvad et skolebarn kan gøre i en tegningslektion eller geometri.

 • - papir;
 • - hersker
 • - graden
 • - kompasser
 • - Computer med AutoCAD-program.

instruktion

1. For at oprette en bue ved hjælp af almindelige tegneværktøjer, skal du kende 2 parametre: cirkelens radius og sektorens vinkel. De er enten angivet under betingelserne for problemet, eller de skal beregnes ud fra andre data.

Syv måder at lave en oval på loftet med gips gør det selv

Fra forfatteren: Velkommen til vores byggeportal, kære læser. Som du sikkert ved, er det ret simpelt at lave en form med retvinkler på et gipsplankloft. Ja, du har selv gentagne gange set hvordan en sådan struktur ligner, selvom du måske ikke har lagt meget vægt på det - så meget som denne version er allerede blevet "kedelig" for vores opfattelse. Men i dag vil vi tale om noget andet - hvordan man laver en oval på loftet af gipsvæg med egne hænder.

Ovale gipsplader lofter, såvel som rektangulære strukturer, er ikke en særlig sjældenhed. Men for dem, der ikke har meget erfaring med materialet, kan processen med at lave denne form være et mysterium.

Men der er intet fundamentalt vanskeligt. I artiklen vil vi forklare alle mulige uklare øjeblikke og overveje flere måder at lave en oval form på loftet.

Værktøj og forberedende arbejde

For at komme i gang udvikler du en skitse. Generelt, inden du starter reparationsarbejde, ville det være rart at have nogle skitser og skitser med dig. Med det vedrører det ikke kun det ovale loft, men også andre problemer i forbindelse med arrangementet af deres hjem. Således vil du få den mest komplette ide om, hvordan rummet vil passe efter reparationsaktiviteterne. Men nu handler det ikke om skitser og skitser, men om hvordan man laver et ovalt loft. Så først og fremmest har vi brug for værktøjer som:

 • reb / ​​wire. I det væsentlige vil alt gøre, det vigtigste er, at dette reb ikke strækker sig som et gummibånd, ellers kan der opstå unøjagtigheder under tegningen;
 • skrue / negle;
 • blyant / markør.

Her er en så lille liste over emner, der ikke kan kaldes værktøjer i ordets sædvanlige betydning. Nu, for at opnå det ønskede resultat - følg instruktionerne. Generelt er der flere effektive måder at designe og installere et ovalt loft på. Vi vil se på syv af dem, så du selv kan vælge det mest praktiske og efter din mening er hensigtsmæssigt

Måder at tegne en oval på gulvet

Metode nr. 1

 • vi skruer skruen / kører et søm i loftet - dette vil være centrum for den første cirkel;
 • vi fastgøres til selvdrejende skrue / sømtråd / reb;
 • Anbring en blyant / markør i den anden ende;
 • nu definerer vi midten af ​​den anden cirkel på samme måde som midten af ​​den første. Disse to cirkler skal skæres og danne en oval i krydset. Sådan tegner du en oval på loftet. Hvis du ikke har brug for en oval, men bare en rund form, så behøver du ikke at tegne en anden cirkel overhovedet.

Naturligvis definerer du diameteren vilkårligt i henhold til dit designprojekt.

Metode nr. 2

Du kan ty til at bruge en anden mulighed: Bare lav en oval form, siger fra tykt karton - og fastgør det til loftet (eller cirkel med blyant / markør).

Dette er hvad aktionsfølgen vil være, hvis du beslutter dig for at benytte denne mulighed:

 • vi tager materialet (pap / fiberplader / krydsfiner) - og tegner en oval på samme måde som vi malede det på loftet i "Metode # 1";
 • nu, som Michelangelo ville sige, afskårer vi alt, hvad der er overflødigt, det vil sige, vi forlader kun det, vi har brug for - en oval form;
 • Vi fastgør den resulterende ovale til loftets overflade. Du kan gøre dette med selvdrejende skruer / lim / og du kan bruge den på en anden måde (men det er sikrere at bruge skruerne);
 • Vi monterer lejeprofilen for det fremtidige gipsloft.

Og ja, hvordan man udfører efterfølgende arbejde med installationen af ​​rammen og så videre - vi vil tale lidt senere - når vi overvejer alle metoder til fremstilling af en oval form.

Metode nr. 3

Ikke den enkleste løsning, men for trods af soliditetens skyld bør man være opmærksom på denne metode. Det er nødvendigt at lave en tegning. For at gøre dette skal du tage millimeterpapir og genskrive vores loft i en skala af f.eks. 1: 1 (1 m = 1 cm).

Nu skal du notere kontrolpunkterne. I dette tilfælde er det nødvendigt at gå ud fra det faktum, at midten af ​​det ovale vil være placeret i midten af ​​loftet. Nu oversætter vi centimeter til meter og registrerer resultatet. Nu skal du markere arbejdsfladen ved hjælp af et målebånd og en linjal, styret af de opnåede data.

Metode nr. 4

Denne metode er velegnet til dig, hvis du er i stand til at tegne / tegne godt i stor skala. Du kan straks tegne den ønskede ovale form på loftet ved hjælp af blyant og måleinstrumenter.

På denne måde vil du lette opgaven, men i dette tilfælde er unøjagtigheder mulige. Dette er ikke kritisk, da selvom det ovale ikke er perfekt, vil det ikke være svært at rette fejlene i plastering.

Metode nr. 5

 • markere punktet i midten af ​​fremtiden oval;
 • skabe en slags vindrost: Fra det tilsigtede punkt tegner vi segmenter af samme længde. De skal sendes i fire retninger;
 • tegne en cirkel fra disse punkter med en blyant og wire / reb - og nu får vi det, vi har brug for.

Metode # 6

 • Vælg to punkter placeret på rummets midterlinie (dette er tilfældet - hvis den ovale er placeret i midten);
 • måle afstanden mellem to punkter. Denne afstand er diameteren af ​​den fremtidige cirkel, som vil tjene som grænsen for det ovale. Hvis en sådan forklaring ikke er helt klar (og det er slet ikke klart), så er der et specifikt eksempel til din tjeneste: Du har et segment, siger 0,5 cm lang. Da dette er hele cirkelens diameter, skal vi dele det i to lige store dele. Så har du den størrelse, du skal afgrænse.

Metode nr. 7

Denne metode kan ikke kaldes enkel. Men samtidig giver den den største nøjagtighed. Overvej det i faser:

 • tegne koordinatakser;
 • vi tegner en rhombus med en markør / blyant (størrelsen er ikke grundlæggende vigtig, det vigtigste er, at denne rhombus er ensidig);
 • tegne buer i modsatte hjørner - deres størrelse skal svare til længden af ​​vinkelret lige linjer, der sænkes ned i disse hjørner.

"Metode # 7" er særligt god, hvis du skal lave et buet loft på kort tid. Selvom du ikke har de højeste karakterer i udformningen i skolen, kan du gøre det, for her behøver du ikke være sofistikeret i denne faglige disciplin: faglige færdigheder er ikke nødvendige her.

Installation af byggematerialer

Som vi forstår, tegner en oval på loftet halvdelen af ​​kampen. Nu skal du montere selve gipsvæggen og "materialisere" den ovale / cirkel, som vi afbilder. Så forbered de nødvendige værktøjer. At arbejde har vi brug for:

 • skruetrækker;
 • skruer / dowels;
 • boremaskine / hammerbor
 • metal saks / papirvarer kniv med barberblad / hacksav.

Lav nu snit på profilen for hævede lofter (UD / UW). Trinet mellem disse snit skal være 5-7 cm. Denne afstand skal overholdes, så folden er jævn. Forresten, hvis du planlægger at montere et afrundet, buet loft, så er der måske ikke nogen nemmere måde.

Når vi bøjer profilen, skal den skrues til rammen (gennem et gipsplader). Forresten kan du simpelthen montere den allerede forberedte profil til loftet, og selve gipsvæggen er allerede knyttet til den. Nu er alt klar til efterbehandling.

Det er af afgørende betydning at dække skruernes sømme og hætter for at beskytte dem mod korrosion. Dette gøres ved hjælp af kit. Når sømmen er smurt, skal overfladen slibes. Dybe sømme skal anbringes i to lag. Påfør det andet lag af kitt, når den første tørrer.

Generelt er kitt et særligt emne, der er værd at overveje i en separat artikel, så nu vil vi ikke snakke om det i detaljer. Men der skal stadig bemærkes noget: sømmen, som du sætter, vil være overflødig at klæbe med maskebånd. Derefter bliver laget blødt og vil ikke kræve yderligere justering.

Forresten er det slet ikke nødvendigt at give dit loft en ret oval / rund form. Med samme princip kan du designe et buet, bølgende loft. Derudover kan du tegne og senere - for at realisere en anden form, for eksempel formen af ​​et hjerte, en blomst, Davidsstjernen, HIM-gruppens emblem og så videre. GKL (gipsplader) - dette er det materiale, der ikke begrænser din fantasi og kreative fantasi.

I dag er det alt, kære læser. Glem ikke at abonnere på vores grupper i sociale netværk. Alt det bedste, kom igen!

Du kan beregne mængden af ​​materiale på dit loft uden at forlade computeren!

I overensstemmelse med gældende lovgivning fraskriver administrationen eventuelle garantier og garantier, hvis bestemmelse ellers er underforstået, og frafalder ansvar for webstedet, indholdet og dets anvendelse.
Læs mere: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Var artiklen hjælpsom? Fortæl venner

Hvordan man tegner en oval på loftet

Hvis du skal lave en firkantet konstruktion på loftet, så forårsager denne procedure ingen særlige vanskeligheder. Alt er meget sværere, hvis du skal påtage sig mere sofistikerede former, for eksempel den ovale. Derfor overvejer vi, hvordan du gør det selv ved hjælp af eksemplet på populære loftsdesign.

Værktøj og materialer

For at tegne en oval skal du først indsende den og derefter lægge den på papir. Til påføring af formularen på overfladen skal du have en negle (skrue), en blyant og et reb. Hvis der ikke er et reb ved hånden, kan du bruge ledninger. Dette er endnu bedre, fordi længden ikke ændres. Derfor skal tovet være tæt.

Derefter laver vi markeringer for de to cirkler, der danner ovalen, krydset.

Så fastgør vi en blyant på den ene ende af ledningen og en negle på den anden. Først tegner vi en og derefter den anden cirkel. Unødvendige slagtilfælde kan fjernes ved at efterlade en oval. Derfor skal du ikke bruge en markør.

Baseret på dette er det muligt at oprette en afrundet loftsstruktur. Som du kan se, er det rigtigt at gøre alt med dine egne hænder.

profil

At tegne en oval er halvdelen af ​​kampen, men du skal også bygge opbygningen af ​​denne formular fra en profil, for eksempel.

Til dette har du brug for en hammerboremaskine (eller en hammerboremaskine), en boremaskine, skruer med dowels, saks til arbejde med metal. Profilen skal skæres i trin på få centimeter. Det er kun vigtigt at indføre omtrent det samme, så bøjningerne er lige. Dette vil skabe et buet loft. For at få en glat form, er det værd at bruge skruer, der vil blive skruet i plader af gipsvæg.

Skærer plader lavet indefra med samme trin. Jo større radius, desto større vil være afstanden. I dette tilfælde skal den ekstra længde afskæres, efter at profilen er fastgjort på arkene.

Indstillinger for hvordan man opnår en oval på loftet

 1. Du kan få den nødvendige form ved at bygge den fra et bestemt materiale. Til dette kan du bruge fiberplader, papir eller krydsfiner. Igen markere de to centre af cirklen, skåret ud langs linjen. Den resulterende form er fastgjort til loftet ved hjælp af skruer eller lim. Derefter kan du fortsætte til installationen af ​​profilen til strukturen.
 2. På en vis skala er tegning lavet på grafpapir. Første trukket loft. I midten markerer prikker den ovale. I overensstemmelse med skalaen oversætter vi også dimensionerne til de rigtige. Det er kun vigtigt at gemme i det mindste en kontur som følge heraf, da der kan opstå fejl.
 3. Du kan straks lave en oval på overfladen. Selvfølgelig kan denne metode ikke kaldes meget præcis, men det giver dig mulighed for at implementere alt ret hurtigt og nemt. Og hvis der er fejl i rammen, kan de repareres, når gipspladen er dækket.
 4. Dette er en universel metode. I midten af ​​loftet er et mærke, hvorfra lige linjer er markeret i fire retninger. De bliver de ovale centre. Yderligere er det nødvendigt at tegne en cirkel langs punkterne.
 5. Hvis der er brug for en oval i midten af ​​loftet, er to punkter markeret på rummets midterakse. Det er nødvendigt at måle afstanden mellem dem, som vil være diameteren for cirklen, og det vil være grænsen for det ovale. Dvs. den resulterende værdi er divideret med to, vi opnår radius af den krævede cirkel. Til rund form behøver du kun ét punkt.
 6. Den mest nøjagtige måde. For det første trækkes koordinære akser, og derefter en ligesidet rhombus. Yderligere buer er tegnet, hvis størrelse er lig med størrelsen af ​​lige linjer, som sænkes ned i disse vinkler.

Hvilke andre former kunne der være?

Moderne teknologier giver mulighed for at gøre loftet ikke kun firkantet, rundt eller ovalt. Du kan opnå og bølgende figurer. Kort sagt er alt begrænset kun af fantasi. Du kan f.eks. Lave et hjerte lavet af gipsplader eller et loft på to niveauer.

Hvis noget i ovenstående instruktioner til tegning af en oval med dine egne hænder er uforståeligt, kan du bruge foto- og videomateriale. Det vigtigste er at få et kvalitetsdesign af den krævede formular. Det er kun at forberede overfladen til efterbehandling for at udføre efterbehandling.

Hvordan man tegner en ellipse med kompas?

Ja, jeg skal nok huske tegneundervisningen. For at opbygge en ellipse har vi brug for en overflade, hvorpå vi kan bygge den og et kompas. Fra størrelsen skal du nok kun kende to, det vil sige den største og mindste

Vi tegner to koncentriske lige linjer med radius OA = a og OB = b. Gennem centrum O udfører vi en vilkårlig stråle TIL. Gennem punkterne L og M ', hvor ON møder to cirkler, tegner man lige linjer parallelt med akserne X'X, Y'Y. Disse linjer skærer ved punkt M. Dets ordinat PM (= KD) er kortere end ordinat PM1 i punkt M1 liggende på en cirkel af radius a og PM: PM1 = b: a. Så ligger punktet M på den ønskede ellipse. Ændring af strålens retning ON får vi nye punkter i ellipsen.

En ellipse kan tegnes på flere måder. Selvfølgelig er det nemmeste at bruge en ellipsograf. Men hvis du ikke har det, kan du bruge et kompas. Denne metode kræver ikke kun tid og tålmodighed, men også omhu.

At bygge en ellipse med et kompas, du har brug for:

1) et ark papir af den ønskede størrelse

Så først skal du tegne to linjer vinkelret på hinanden, og det punkt, hvor de krydser, er centrum for din ellipse. Lad os mærke det som "O". Yderligere handlinger på videoen.

Hvordan man tegner en oval på loftet

Hvordan tegne en oval på loftet af gipspladen: instruktioner

Tegn en firkant i loftet? Let. Men hvordan man tegner en oval på loftet, ikke alle ved. Selv dem, der konstant arbejder med gipsvæg, er dette tal på loftet i stand til at gå i stykker.

"Værtinden ønskede i salen at lave en regelmæssig oval form kasse på loftet. Så snart de ikke forsøgte at tegne

- Internetbrugeren udbryder og fortæller om den vanskelige ordre i arbejdet.

"Jeg har for nylig besluttet at lave voluminøse lofter i et af værelserne ved hjælp af gips. I midten bør der være en oval, en reces. Det er bare hvordan man tegner det ovale sig selv, så det ville være helt glat, cirklen er ikke svært, men den ovale har drevet mig til en blindgyde "

, - Besøgende på et populært sted, der er afsat til byggespørgsmål, klager over.

Vi vil bruge erfaringerne fra dem, der er bekendt med denne sofistikerede designidee. Ekspert anbefalinger og trin-for-trin instruktioner vil hjælpe med at klare opgaven hurtigt og effektivt.

Vi fremstiller ovale designs fra HL uafhængigt

I dag kan du lave et formet loft på forskellige niveauer af kompleksitet ud af gips. Nogen foretrækker komplekse rektangulære eller firkantede strukturer, mens andre gerne ovaler eller ellipser med yndefulde buede linjer. Ovale lofter især tiltrække opmærksomhed. Harmonisk indpasset i indretningen, de ser elegante og originale ud. Det er dog vanskeligere at gøre dem mere velordnede end kvadratiske eller rektangulære. Uden tegning her er det klart ikke nok. Vi tilbyder dig trinvise instruktioner og ekspertrådgivning.

Hvis højden af ​​rummet er mindre end 2,5 meter - anbefales det ikke at udføre et ovalt formet loft!

Oval på fransk betyder æg. Det vil sige, det er en ægformet figur, der er afgrænset af en buet linje. Mange identificerer begreberne oval og ellipse. Men selv om en ellipse ligner en oval, er det ikke. Ellipse tilhører buede kurver.

Hvis du har brug for et lille mønster i loftet, anbefaler vi at bruge en skabelon. Dette vil forenkle opgaven. Det er praktisk at lave en så lille skabelon fra pap. Ved at tegne en oval af den ønskede form på et papplade under, kan du bruge det til at markere omridset af denne figur i loftet. Hvis det ovale er nødvendigt i store størrelser, trækker vi direkte på loftet.

Hvor skal man starte?

Først beslutte du for din ide og mentalt tegner den planlagte ovale. Hvilken størrelse vil den være, stærkt langstrakt eller tæt på cirklen? Tænk grundigt på designet. Skits ideen på papir.

Hvad skal være i nærheden:

 • en blyant
 • reb eller wire;
 • neglen.

Træet og det bløde reb ændrer deres form let, så det anbefales ikke at bruge dem. Tråd, tværtimod, holder sin form godt.

Følg trinvise instruktioner

Vi tilbyder trinvise instruktioner om, hvordan man male et ovalt gipsplankloft, et billede af et lignende design kan ses nedenfor.

 1. Opbyg et koordinatsystem, der først markerer et punkt. Parterne skal være lige. Du kan udskyde de samme segmenter i en lige linje på 4 sider. Disse vil være de ovaler, vi har brug for ved punkterne a, b, c og d.
 2. Punkter, og og med - er modsatte. Mål afstanden mellem dem. Dette vil være diameteren af ​​cirklerne. For eksempel 50 cm. Del med 2, vi får en radius på 25 centimeter. Ligeledes i punkt b.
 3. Vi opnår delt med 2 lige cirkler.
 4. Vi danner en oval gennem punkterne b og c, som vi stadig har. Vi forbinder to cirkler med en bue fra to sider.

Du kan tegne en oval på loftet på en anden måde.

Hvis der kræves høj præcision af arbejdet, anbefales disse metoder ikke.

Hvad skal du have for hånden:

 • tråd;
 • en blyant
 • flere skruer.

Sådan udføres:

 1. Vi fejrer på ovalets tricks. Punkterne skal omtrent falde sammen med centrene, a og c.
 2. Vi fastgør skruer: Vi strækker tråden så godt vi kan, vi holder blyanten stramt i en lodret linje
 3. Vi udlede den ovale
 4. Udfør om nødvendigt justeringen af ​​den resulterende ovale.

Vi markerede markeringen, skitse af ovalen blev med succes anvendt til loftet. Dernæst vil vi beskæftige os direkte med fremstillingen.

Hvad vi har brug for:

 • metal saks eller en almindelig kniv til kontor behov;
 • perforator og hammerbor
 • skruetrækker med skruer;
 • UD eller UW speciel profil til hængende loft.

Skær profilen hver 5-7 cm i lige stor afstand fra hinanden. Fastgør til loftet og fastgør gipsvæggen.

Hvordan laver man en oval gipsvæg på loftet?

Overvej den enkleste metode til fremstilling af et ovalt loft af ark med buet gipsvæg. Dens tykkelse er minimal - kun 6-6,5 mm.

Skal have:

 • metal profil;
 • saks, der kan skære buet gipsvæg;
 • selvdrejende skruer.

Udfør trin for trin:

 • vi monterer som normalt rammeprofil;
 • vi afskåret den buede gipsvæg af den nødvendige bredde til projektet;
 • bøje det;
 • vi monterer på den etablerede ramme, ved hjælp af selvdrejende skruer;

For at få en oval med en mindre bøjningsradius, prøv at væde et lille ark, så det bliver mere fleksibelt.

Denne metode er virkelig enkel, men prisen på en buet gipsvæg er stadig højere end normalt.

Det er stadig tilfældet for små: Luk sømmen og glans over synlige skruer, ellers vil den rust, der dukkede op snart, ødelægge alt arbejdet.

Begræns dig ikke til en enkelt behandling, dyb sømme bør smøres flere gange.

Vi klæber sømme med maskeringsbånd og får en dejlig flad overflade; der er ingen grund til at justere noget ekstra.

Hvis arbejdet er gjort samvittighedsfuldt, vil en sådan konstruktion vare i lang tid. Prøv det, og du vil helt sikkert lykkes. Og måske vil resultatet helt overstige alle forventninger.

Kommentarer til artiklen

Hvordan man tegner en oval på loftet

Hvis du skal lave en firkantet konstruktion på loftet, så forårsager denne procedure ingen særlige vanskeligheder. Alt er meget sværere, hvis du skal påtage sig mere sofistikerede former, for eksempel den ovale. Derfor overvejer vi, hvordan du gør det selv ved hjælp af eksemplet på populære loftsdesign.

Værktøj og materialer

For at tegne en oval skal du først indsende den og derefter lægge den på papir. Til påføring af formularen på overfladen skal du have en negle (skrue), en blyant og et reb. Hvis der ikke er et reb ved hånden, kan du bruge ledninger. Dette er endnu bedre, fordi længden ikke ændres. Derfor skal tovet være tæt.

Derefter laver vi markeringer for de to cirkler, der danner ovalen, krydset.

Så fastgør vi en blyant på den ene ende af ledningen og en negle på den anden. Først tegner vi en og derefter den anden cirkel. Unødvendige slagtilfælde kan fjernes ved at efterlade en oval. Derfor skal du ikke bruge en markør.

Baseret på dette er det muligt at oprette en afrundet loftsstruktur. Som du kan se, er det rigtigt at gøre alt med dine egne hænder.

profil

At tegne en oval er halvdelen af ​​kampen, men du skal også bygge opbygningen af ​​denne formular fra en profil, for eksempel.

Til dette har du brug for en hammerboremaskine (eller en hammerboremaskine), en boremaskine, skruer med dowels, saks til arbejde med metal. Profilen skal skæres i trin på få centimeter. Det er kun vigtigt at indføre omtrent det samme, så bøjningerne er lige. Dette vil skabe et buet loft. For at få en glat form, er det værd at bruge skruer, der vil blive skruet i plader af gipsvæg.

Skærer plader lavet indefra med samme trin. Jo større radius, desto større vil være afstanden. I dette tilfælde skal den ekstra længde afskæres, efter at profilen er fastgjort på arkene.

Indstillinger for hvordan man opnår en oval på loftet

 1. Du kan få den nødvendige form ved at bygge den fra et bestemt materiale. Til dette kan du bruge fiberplader, papir eller krydsfiner. Igen markere de to centre af cirklen, skåret ud langs linjen. Den resulterende form er fastgjort til loftet ved hjælp af skruer eller lim. Derefter kan du fortsætte til installationen af ​​profilen til strukturen.
 2. På en vis skala er tegning lavet på grafpapir. Første trukket loft. I midten markerer prikker den ovale. I overensstemmelse med skalaen oversætter vi også dimensionerne til de rigtige. Det er kun vigtigt at gemme i det mindste en kontur som følge heraf, da der kan opstå fejl.
 3. Du kan straks lave en oval på overfladen. Selvfølgelig kan denne metode ikke kaldes meget præcis, men det giver dig mulighed for at implementere alt ret hurtigt og nemt. Og hvis der er fejl i rammen, kan de repareres, når gipspladen er dækket.
 4. Dette er en universel metode. I midten af ​​loftet er et mærke, hvorfra lige linjer er markeret i fire retninger. De bliver de ovale centre. Yderligere er det nødvendigt at tegne en cirkel langs punkterne.
 5. Hvis der er brug for en oval i midten af ​​loftet, er to punkter markeret på rummets midterakse. Det er nødvendigt at måle afstanden mellem dem, som vil være diameteren for cirklen, og det vil være grænsen for det ovale. Dvs. den resulterende værdi er divideret med to, vi opnår radius af den krævede cirkel. Til rund form behøver du kun ét punkt.
 6. Den mest nøjagtige måde. For det første trækkes koordinære akser, og derefter en ligesidet rhombus. Yderligere buer er tegnet, hvis størrelse er lig med størrelsen af ​​lige linjer, som sænkes ned i disse vinkler.

Hvilke andre former kunne der være?

Moderne teknologier giver mulighed for at gøre loftet ikke kun firkantet, rundt eller ovalt. Du kan opnå og bølgende figurer. Kort sagt er alt begrænset kun af fantasi. Du kan f.eks. Lave et hjerte lavet af gipsplader eller et loft på to niveauer.

Hvis noget i ovenstående instruktioner til tegning af en oval med dine egne hænder er uforståeligt, kan du bruge foto- og videomateriale. Det vigtigste er at få et kvalitetsdesign af den krævede formular. Det er kun at forberede overfladen til efterbehandling for at udføre efterbehandling.

Hvordan man tegner en oval på loftet. Arbejde med profil. Forskellige måder. Formularer. Overfladebehandling til efterbehandling

Det er meget nemt at lave en firkantet konstruktion på loftet: alt er klart. Men hvordan man tegner en oval på loftfladen, kun ved hjælp af tilgængelige værktøjer?

I denne artikel vil vi se på alle mulige muligheder for at skabe forskellige former for gipsplader og stræklofter.

Ovalt ophængt loft

Hvad er nødvendigt for at skabe en oval

Først og fremmest skal du lave en tegning i hovedet eller tegne det på papir. Du vil være i stand til at sætte pris på fordelene ved en eller anden form, og endda sætte en minimeret udgave af det ovale og en cirkel til loftet.

 • Tråd eller reb.
 • Blyant.
 • Skrue eller søm.

Følg derefter vejledningen:

 • Først og fremmest skal du tage en ledning eller et hårdt garn: Tråden er bedre, fordi det er svært at ændre den givne størrelse.
 • Marker i loftet to cirkelpunkter, som ved krydset danner en oval form.

Det er bemærkelsesværdigt, at hvis du beslutter at svare på spørgsmålet "hvordan man tegner en oval på loftet?" Ved hjælp af en kapron tråd er det forgæves: tråden er strakt og formen er ujævn.

 • Tilslut den ene ende af ledningen med en skrue, luk en blyant eller markør på den anden.
 • Tegn en cirkel, så den anden: efter det kan de ekstra linjer slettes, hvilket efterlader en flad oval på loftet.
 • For at skabe en afrundet form af det fremtidige loft, behøver du kun et punkt i loftet, som vil være centrum for cirklen.
 • Alle andre handlinger adskiller sig ikke fra, hvordan man tegner en oval på loftoverfladen.

Tegn en cirkel

Arbejde med profil

Det er ikke nok at tegne en oval, det skal også laves af byggematerialer.

Dette vil kræve et værktøj:

 • Hacksave, brevpapir kniv eller saks til metal.
 • Skruetrækker og skruer.
 • Boremaskine og hammerboremaskine.
 • Vi tager en profil for et hængende loft UD eller UW, som afviger i deres bredde, og gør udskæringer på sidevæggene hver 5-7 centimeter. Det er ønskeligt at opretholde afstanden til at bøje jævnt.

Profilskæring

Afrundet skåret profil på loftet

Således er det let at lave et buet loft.

 • Ved gradvist bøjning af profilen er det nødvendigt at fastgøre det til den øvre ramme gennem gipspladen.

Til dine oplysninger: For at justere formen på en cirkel kræves der yderligere skruer, kun de skal skrues ikke ind i en metalramme, men i gipsplader.

Det er muligt at fastsætte snitprofilen på loftet på forhånd, og skru gipsvæggen til den.

Trimming GCR

 • Fra indersiden af ​​arkene (konvekse) er det nødvendigt at lave et snit på papir hver 5-7 centimeter. Denne afstand kan reduceres, hvis radiusen er for lille, eller omvendt, hvis den er stor.
 • Alt arbejde med forarbejdning af overskydende gips udføres først, når det er fastgjort til profilerne: det er bedre at skære overskydende med en hacksav.

Oval på loftet - forskellige måder

Vi har kun overvejet dig med en af ​​mulighederne, hvordan du tegner en oval på loftoverfladen til stræk- eller gipsplader, selv om der er mange andre praktiske retningslinjer, der kan bruges til nemt at skabe lofter af forskellige former.

Metode en

Lav en oval form af ethvert materiale og fastgør det til loftet - for at opbygge en struktur i overensstemmelse med målene.

Dette vil kræve:

 • Tag materialet: papir, krydsfiner, fiberplader, den rigtige størrelse.
 • Markér to centre af cirklen for at gøre en oval: skære langs linjen. Medmindre du vil have et rundt loft, så er et punkt tilstrækkeligt.
 • Fastgør den resulterende form til loftet: med lim eller skruer.
 • Nu kan du installere en bæreprofil for hængende eller hængende loft.

Anden vej

Lav en tegning på grafpapir, for eksempel en skala på 1 cm = 1 meter.

 • Redraw hele loftet på papiret - dets størrelse.
 • Marker alle kontrolpunkter, baseret på beregningen, at i midten af ​​loftet - midten af ​​det ovale.
 • Resultaterne opnået i centimeter og millimeter oversættes til meter og skriver ned, hvad der skete.
 • Marker dit loft med en linjal, roulette og data opnået.

Memo: Ovallofter kan have en fejl, kun en kontur er nødvendig for at modstå.

Profilen er ujævn, men det er ligegyldigt

Tredje vej

Hvis du er god til at tegne og tegne i stor skala, kan du straks sætte en oval på loftets overflade ved hjælp af blyant og måleudstyr.

Denne metode giver ikke nøjagtighed, men letter i høj grad hele reparationsprocessen. Det ovale loft kan vise sig ujævnt i figuren, men når loftet er dækket med gipsvæg, er det nemt at fjerne alle fejl.

Fjerde metode

Velegnet til alle:

 • Du skal sætte et punkt i midten af ​​loftet, eller hvor den ovale skal være placeret.
 • Fra det i fire retninger er det nødvendigt at markere segmenter af lige længde, som vil være fremtidscentrene ovale.
 • Tegn en cirkel fra disse punkter med ledning og blyant.

Afrundede loftkonstruktioner af ujævn form kan laves afhængigt af din fantasi: Der er ingen begrænsninger.

Metode Fem

Du skal bruge et hjemmelavet kompas (fra ledning og blyant).

 • Vælg to punkter, der er placeret langs midterlinjen i rummet, hvis du vil få en oval i midten af ​​loftet.
 • Mål afstanden mellem dem - resultatet er diameteren af ​​den fremtidige cirkel, som bliver ovalens grænser.

Forklaring: Du har f.eks. Et halvlængdesegment. Da dette er diameteren af ​​hele omkredsen, skal den opdeles i halvdelen, og du får den størrelse, der skal trækkes. Hvis du planlægger at lave et rundt loft, så er alt meget enklere - et punkt og en længere ledning er nok.

Sjette måde

Det kan måske virke svært, men betragtes som den mest nøjagtige af alle ovenstående.

 • Først og fremmest skal du tegne koordinataksen og cirkulere en ligesidet diamant med en blyant eller markør. Størrelsen er vilkårlig.
 • Derefter trækkes bue i modsatte hjørner - deres størrelse er lig med længden af ​​vinkelret lige linjer sænket i disse hjørner.

Denne metode er god for de tilfælde, hvor det er nødvendigt at lave et buet loft på kort tid og uden nogen specielle tegnerfaringer.

Forskellige loftsformer

Ud over de ovale og runde former for gipsvæg, kan du lave nogen bølgete former, alt afhænger helt af din fantasi og fantasi.

For eksempel er det i sidste ende blevet populært at få hjerteformede figurer, som er monteret i soveværelset for elskere.

En interessant mulighed betragtes som et loft med to niveauer, hvis basis er udført i lige form, men andet niveau ligner en figur.

Afrundede loftsdesign ser interessant ud i stuer og planteskoler, hvor lamper er installeret i gipsvæg for at tilføje ekstra belysning til rummet.

Alt er klar til afslutning

Overfladebehandling til efterbehandling

Efter at loftet var monteret, og du fik den ønskede figur i loftet, skal du forsegle alle sømme mellem pladerne på gipsvæggen og smøre skruerne på skruerne, så de ikke ruster.

Sømmene er forseglet med kittet, omhyggeligt gnides. Hvis sømmen er for dyb, er det bedre at gå over to lag: det andet lag påføres efter den første tørrer.

Maskeringstape på sømme GKL

Det er bedre at klæbe den slyngede søm med maskeringstape og vent til materialet tørrer. Effektiviteten af ​​denne metode har vist sig: kittet er lige og kræver ikke yderligere justering.

Loftbue bør være vedholdende og høj kvalitet: meget afhænger af fastgøreren, selv om hvor pålidelig designet bliver.

Køb importerede producenter af kit, de er mere slidstærke og modstandsdygtige over for temperatur ekstremer.

konklusion

Runde lofter vil helt sikkert dekorere det indre af dit hjem, og hvis du følger hvad der er skrevet i artiklen, vil du helt sikkert opnå et positivt resultat. Den, der ikke bruger vores råd, tager fejl.

Syv måder at lave en oval på loftet med gips gør det selv

Fra forfatteren: Velkommen til vores byggeportal, kære læser. Som du sikkert ved, er det ret simpelt at lave en form med retvinkler på et gipsplankloft. Ja, du har selv gentagne gange set hvordan en sådan struktur ligner, selvom du måske ikke har lagt meget vægt på det - så meget som denne version er allerede blevet "kedelig" for vores opfattelse. Men i dag vil vi tale om noget andet - hvordan man laver en oval på loftet af gipsvæg med egne hænder.

Ovale gipsplader lofter, såvel som rektangulære strukturer, er ikke en særlig sjældenhed. Men for dem, der ikke har meget erfaring med materialet, kan processen med at lave denne form være et mysterium. Især dem, der i Pavel Kogans ord "fra barndommen ikke kunne lide det ovale."

Men der er intet fundamentalt vanskeligt. I artiklen vil vi forklare alle mulige uklare øjeblikke og overveje flere måder at lave en oval form på loftet. Sandsynligvis, efter at have læst teksten, vil du have en grund til at forelske sig i det ovale, hvis du ikke har haft så varme følelser for det før.

Af den måde, for dem, der ikke har behandlet reparationsarbejde før, men vil lave reparationer i deres lejligheder med egne hænder, er der et specielt træningsvideo kursus. Dens forfatter er en reparatør, Alexander Smolin, der i sin karriere reparerede mange huse, lejligheder, sommerhuse og andre lokaler til forskellige formål. Blot gennemse fotogalleriet af hans arbejde - og sørg for mesterens professionalisme. Du kan lave den samme reparation i din lejlighed!

Værktøj og forberedende arbejde

For at komme i gang udvikler du en skitse. Generelt, inden du starter reparationsarbejde, ville det være rart at have nogle skitser og skitser med dig. Med det vedrører det ikke kun det ovale loft, men også andre problemer i forbindelse med arrangementet af deres hjem. Således vil du få den mest komplette ide om, hvordan rummet vil passe efter reparationsaktiviteterne. Men nu handler det ikke om skitser og skitser, men om hvordan man laver et ovalt loft. Så først og fremmest har vi brug for værktøjer som:

 • reb / ​​wire. I det væsentlige vil alt gøre, det vigtigste er, at dette reb ikke strækker sig som et gummibånd, ellers kan der opstå unøjagtigheder under tegningen;
 • skrue / negle;
 • blyant / markør.

Her er en så lille liste over emner, der ikke kan kaldes værktøjer i ordets sædvanlige betydning. Nu, for at opnå det ønskede resultat - følg instruktionerne. Generelt er der flere effektive måder at designe og installere et ovalt loft på. Vi vil se på syv af dem, så du selv kan vælge det mest praktiske og efter din mening er hensigtsmæssigt

Måder at tegne en oval på gulvet

Metode nr. 1

 • vi skruer skruen / kører et søm i loftet - dette vil være centrum for den første cirkel;
 • vi fastgøres til selvdrejende skrue / sømtråd / reb;
 • Anbring en blyant / markør i den anden ende;
 • nu definerer vi midten af ​​den anden cirkel på samme måde som midten af ​​den første. Disse to cirkler skal skæres og danne en oval i krydset. Sådan tegner du en oval på loftet. Hvis du ikke har brug for en oval, men bare en rund form, så behøver du ikke at tegne en anden cirkel overhovedet.

Naturligvis definerer du diameteren vilkårligt i henhold til dit designprojekt.

Metode nr. 2

Du kan ty til at bruge en anden mulighed: Bare lav en oval form, siger fra tykt karton - og fastgør det til loftet (eller cirkel med blyant / markør).

Dette er hvad aktionsfølgen vil være, hvis du beslutter dig for at benytte denne mulighed:

 • vi tager materialet (pap / fiberplader / krydsfiner) - og tegner en oval på samme måde som vi malede det på loftet i "Metode # 1";
 • nu, som Michelangelo ville sige, afskårer vi alt, hvad der er overflødigt, det vil sige, vi forlader kun det, vi har brug for - en oval form;
 • Vi fastgør den resulterende ovale til loftets overflade. Du kan gøre dette med selvdrejende skruer / lim / og du kan bruge den på en anden måde (men det er sikrere at bruge skruerne);
 • Vi monterer lejeprofilen for det fremtidige gipsloft.

Og ja, hvordan man udfører efterfølgende arbejde med installationen af ​​rammen og så videre - vi vil tale lidt senere - når vi overvejer alle metoder til fremstilling af en oval form.

Metode nr. 3

Ikke den enkleste løsning, men for trods af soliditetens skyld bør man være opmærksom på denne metode. Det er nødvendigt at lave en tegning. For at gøre dette skal du tage millimeterpapir og genskrive vores loft i en skala af f.eks. 1: 1 (1 m = 1 cm).

Nu skal du notere kontrolpunkterne. I dette tilfælde er det nødvendigt at gå ud fra det faktum, at midten af ​​det ovale vil være placeret i midten af ​​loftet. Nu oversætter vi centimeter til meter og registrerer resultatet. Nu skal du markere arbejdsfladen ved hjælp af et målebånd og en linjal, styret af de opnåede data.

Metode nr. 4

Denne metode er velegnet til dig, hvis du er i stand til at tegne / tegne godt i stor skala. Du kan straks tegne den ønskede ovale form på loftet ved hjælp af blyant og måleinstrumenter.

På denne måde vil du lette opgaven, men i dette tilfælde er unøjagtigheder mulige. Dette er ikke kritisk, da selvom det ovale ikke er perfekt, vil det ikke være svært at rette fejlene i plastering.

Metode nr. 5

 • markere punktet i midten af ​​fremtiden oval;
 • skabe en slags vindrost: Fra det tilsigtede punkt tegner vi segmenter af samme længde. De skal sendes i fire retninger;
 • tegne en cirkel fra disse punkter med en blyant og wire / reb - og nu får vi det, vi har brug for.

Metode # 6

 • Vælg to punkter placeret på rummets midterlinie (dette er tilfældet - hvis den ovale er placeret i midten);
 • måle afstanden mellem to punkter. Denne afstand er diameteren af ​​den fremtidige cirkel, som vil tjene som grænsen for det ovale. Hvis en sådan forklaring ikke er helt klar (og det er slet ikke klart), så er der et specifikt eksempel til din tjeneste: Du har et segment, siger 0,5 cm lang. Da dette er hele cirkelens diameter, skal vi dele det i to lige store dele. Så har du den størrelse, du skal afgrænse.

Metode nr. 7

Denne metode kan ikke kaldes enkel. Men samtidig giver den den største nøjagtighed. Overvej det i faser:

 • tegne akse koordinater;
 • vi tegner en rhombus med en markør / blyant (størrelsen er ikke grundlæggende vigtig, det vigtigste er, at denne rhombus er ensidig);
 • tegne buer i modsatte hjørner - deres størrelse skal svare til længden af ​​vinkelret lige linjer, der sænkes ned i disse hjørner.

"Metode # 7" er særligt god, hvis du skal lave et buet loft på kort tid. Selvom du i skolen ikke havde det højeste mærke med udarbejdelse, vil du parre dig, for her behøver du ikke at blive fristet i denne faglige disciplin. Der kræves ikke faglige færdigheder her.

Installation af byggematerialer

Som vi forstår, tegner en oval på loftet halvdelen af ​​kampen. Nu skal du montere selve gipsvæggen og "materialisere" den ovale / cirkel, som vi afbilder. Så forbered de nødvendige værktøjer. At arbejde har vi brug for:

 • skruetrækker;
 • skruer / dowels;
 • boremaskine / hammerbor
 • metal saks / papirvarer kniv med barberblad / hacksav.

Lav nu snit på profilen for hævede lofter (UD / UW). Trinet mellem disse snit skal være 5-7 cm. Denne afstand skal overholdes, så folden er jævn. Forresten, hvis du planlægger at montere et afrundet, buet loft, så er der måske ikke nogen nemmere måde.

Når vi bøjer profilen, skal den skrues til rammen (gennem et gipsplader). Forresten kan du simpelthen montere den allerede forberedte profil til loftet, og selve gipsvæggen er allerede knyttet til den. Nu er alt klar til efterbehandling.

Det er af afgørende betydning at dække skruernes sømme og hætter for at beskytte dem mod korrosion. Dette gøres ved hjælp af kit. Når sømmen er smurt, skal overfladen slibes. Dybe sømme skal anbringes i to lag. Påfør det andet lag af kitt, når den første tørrer.

Generelt er kitt et særligt emne, der er værd at overveje i en separat artikel, så nu vil vi ikke snakke om det i detaljer. Men der skal stadig bemærkes noget: sømmen, som du sætter, vil være overflødig at klæbe med maskebånd. Derefter bliver laget blødt og vil ikke kræve yderligere justering.

Forresten er det slet ikke nødvendigt at give dit loft en ret oval / rund form. Med samme princip kan du designe et buet, bølgende loft. Derudover kan du tegne og senere - for at realisere en anden form, for eksempel formen af ​​et hjerte, en blomst, Davidsstjernen, HIM-gruppens emblem og så videre. GKL (gipsplader) - dette er det materiale, der ikke begrænser din fantasi og kreative fantasi.

I dag er det alt, kære læser. Vi opfordrer ikke dig til at elske det ovale, men denne mulighed for indretning er også værd at være opmærksom på. Glem ikke at abonnere på det gratis nyhedsbrev for artikler på vores websted og del et link til vores ressource i sociale netværk. Alt det bedste, kom igen!

Du kan beregne mængden af ​​materiale på dit loft uden at forlade computeren!

Tilmeld dig vores Vkontakte-gruppe for at holde dig opdateret med de seneste nyheder.