Fleksibel nederdel gulv og loft, tips om hvordan man bøjer dem korrekt

Somme tider krumme vægge i rummet eller tilstedeværelsen af ​​søjler tillader ikke brugen af ​​almindelig lige sokle, både til gulvet og til loftet. Og i dette tilfælde har vi tre måder at løse problemet på: Bestil en halvcirkelformet træplint, køb fleksibel plast og bøj almindelig, lige.

Dernæst vil vi beskrive, hvordan man bøjer en plastikstik eller træ, og også berører emnet af færdige fleksible lister.

Sådan rundes bordpladen med dine egne hænder

Måske fra første gang vil du ikke være i stand til at lave en sokkel til en rund væg. Dette er normalt, som i enhver virksomhed, der kræver færdigheder, skal du først "få en hånd" til at træne. Derfor, hvis du tænker på, hvordan du bøjer bundkortet med dine egne hænder, så vær forberedt på at beskadige flere lister under de første tests.

Lav en halvcirkelformet støbning

Fremstillingsmetoden, som vil blive beskrevet senere, er egnet til lister fremstillet af polyurethan, PVC og duropolymer. Fra de værktøjer, du har brug for at forberede en hacksav og en byg tørretumbler - det kan lejes i nogle byer. I princippet, hvis støbeformen er tynd, så vil en almindelig 1500-2000W hårtørrer gøre den fleksibel.

For at bøje, på bagsiden af ​​støbeformen, skal vi lave trekantede snit. Afstanden mellem dem er fra 2,5 til 5 cm, afhængigt af hvor meget du skal bøje støbningen. Vi laver opskæringerne, så ca. 0,5 cm er tilbage til kanten.

Sådan laver du en sokkel en halvcirkel: Vi laver gash fra bagsiden

 • Vi opvarmer støbeformen, så hopperne tilbage i kerfene bliver fleksible. Vi udfører opvarmning pænt på bagsiden af ​​støbeformen. Sørg for, at ydersiden ikke deformeres af varme.
 • Når baguetten er godt opvarmet og bliver fleksibel, skal den forsigtigt, men hurtigt bøjes. Plast køler ret hurtigt, så tøv ikke med på dette stadium.

Derefter skal du holde profilen i en halvcirkelformet tilstand, indtil den køler ned og ophører med at være fleksibel. Nu kan du installere støbningen på gulvet eller loftet.

Bøjning sokkel. Denne effekt opnås ved opvarmning af plastik

Lavning af halvcirkelformede træposuetter

Og her er alt mere kompliceret. Du kan ikke skære, og den metode, vi foreslår at bruge, giver dig mulighed for at bøje profilen lidt. Men hvis du kun skal passe bundkortet under en ujævnt væg, så passer denne mulighed perfekt.

Forbered først stiverne på træets profil. For at gøre dette skal du tage brættet og tegne det en halvcirkel af den fremtidige bøjning. Nu, på hver side af linjen, fastgør eller søm stængerne selv. For eksempel kan lange negle tjene som dem. Du kan også komme med en slags egen. Struts gentager profilens fremtidige halvcirkel og er arrangeret i et skakbrætmønster, som i diagrammet herunder.

Spacers kræves for at gøre halvbordet halvcirkelformet

Nu er vi nødt til at dampe baguetten til at lave en fleksibel bundplade til loftet eller gulvet og give det en halvcirkelformet form. Den nemmeste måde er at koge en pulje vand på komfuret og holde profilen over den. Hvor lang tid det tager, at støbeformen bliver fleksibel, afhænger af typen af ​​træ. Dette øjeblik kan bestemmes ved berøring, når du forsøger at bøje profilen begynder at give ind.

Efter at træet er fordampet og bliver fleksibelt, fjern det fra dampen og læg det i halvkredsen af ​​stiverne, som vi forberedte tidligere. Her skal profilen forblive, indtil træet er helt tørt. Ideelt danner vi lamperne om aftenen og lader dem bøje i en halvcirkel til morgenen. Efter tørring kan den bøjede profil installeres på det tilsigtede sted.

Vi laver et loftsplint fra en træprofil, fleksibel

Køber færdige lister

Til salg kan du finde færdiglavet fleksibel sokkel til gulv og loft. De er lavet af forskellige materialer:

 • Stiften er gulv polyurethan, fleksibel.
 • Blød støbning og sokkel PVC tape.
 • Fleksibel bundplade gulv af kork, halvcirkelformet, bøjet.

Den fleksible sokkel fra polyurethan har en optimal kombination. Priskvaliteten bruges ofte. Skørt tape er forholdsvis ikke dyrt, men det er lunefuldt i installationen, og ikke alle typer lim passer til den. Det bruges ofte til badeværelset. Den fleksible bundplade gulvkork er den dyreste af disse tre typer, men det er i sin fordel at materialet er naturligt og ser godt ud.

Fleksibel sokkel, gulv, kork

Den radialbøjede sokkel er lavet af et naturligt træ. I den færdige form køber sådanne lister næsten ikke, da de er lavet langs radiusen af ​​en bestemt bøjning af en mur eller søjle. Derfor købes denne indretning som regel på bestilling, og den kan ikke betragtes som billig. Men bøjede halvcirkelformede lister af træ utvivlsomt overgår plastik i udseende, derfor er alle tidsmæssige og finansielle omkostninger berettiget.

Plint radius vinkel, rund, bøjet

Sådan laver du en sokkel i en halvcirkel eller bøjer lidt

Flere og flere moderne reparationer flytter væk fra standarder. Den enkle bystil erstattes af mere elegante og fleksible designløsninger. Rette linjer erstattes af krøllede, glatte, afrundede former, så der er behov for nye teknologier til indretning.

Facing materialer kan være meget forskellige, men uden sokler er det svært at forestille sig et renoveret rum, dette element af dekoration er utvivlsomt uundværlig i ethvert interiør. I artiklen vil vi fortælle dig, hvad en fleksibel sokkel er gulv og loft, og hvordan man bukker en sokkel fra forskellige materialer med egne hænder.

Skirting loft fleksibel giver dig mulighed for at afslutte komplekse afrundede former

muligheder

Det skal bemærkes, at markedet for efterbehandling materialer hurtigt reagerer på behovet for moderne reparation. Nu er der forskellige modeller af bøjningsplanker, der er til salg, og hvis polystyrenstrimler er meget skrøbelige og næsten ikke bøjer, er polyurethanprofilen med tilsætning af gummi meget fleksibel og duktil.

Den bedste løsning til at afslutte en kompleks krøllet, med mange kurver er en blød, fleksibel basisplade. Dette er normalt en vinyl eller fleksibel polyurethan bundplade med en høj procentdel af gummi. Profilen er meget elastisk og sælges i ruller, det er nemt for dem at bøje sig omkring både den ydre og den indre radius.

For eksempel anvendes fleksible sokler til gulvet i rum med komplekse former til buer, søjler, afrundede podier mv., Og den fleksible sokliste til loftet anvendes til afslutning af buede strukturer af gipsplader eller spændingssystemer.

Ud over fleksible modeller på salg er en bred vifte af buede bundplader præsenteret med en radius af forskellige diametre og forskellige materialer. Disse er som regel træ- og polyuretansegmenter på et rundt hjørne eller en søjle.

Fleksibel vinyl bordplade halvcirkulær selvklæbende, let at skære og bøje under enhver radius

Sådan bukker du soklen med dine egne hænder

På trods af det store udvalg af bløde, fleksible og radiusprofiler, er det ikke altid tilrådeligt at bruge dem. Som regel er det nogle gange nemmere at bøje en almindelig bøjningssokkel. Plast, kork, MDF og træplinter kan let bøjes på glatte halvcirkelformede bøjninger.

Men for at bøje dem langs en lille cirkelradius skal man kende teknologiens hemmeligheder. Da de fysisk-kemiske egenskaber af materialer er forskellige, er fremgangsmåden til processen, hvordan man runder soklen, meget forskellig.

Plinth polyurethan gulv fleksibel gør det nemt at bøje omkring en halvcirkelformet overflade med en blid radius

Så en fleksibel sokkel fremstillet af komposit plast kan let bøjes i en halvcirkel ved hjælp af en husholdnings hårtørrer med en kapacitet på 1 kW eller derover. Det er nok at varme profilen på det rigtige sted og forsigtigt runde det i form af en halvcirkelformet væg. Det skal bemærkes, at plastbøjningskompositbordspladen med spånpladepåfyldning er vanskelig at skelne fra den finerede profil, så den er ideel til indretning med gulve lavet af naturligt træ.

For at bøje en plastikplade med en kabelkanal på en forsigtigt skrånende halvcirkelformet overflade, er det nødvendigt at skære alle stivere, idet kun det dekorative lag er intakt. For at støbeformen skal blive fleksibel opvarmes den af ​​en bygnings hårtørrer og bøjes forsigtigt på installationsstedet under processen, så tag den pisken, så den "husker" den nødvendige runde form.

Tip: For ikke at beskadige den dekorative belægning, og ikke forkæle plaststrukturen, skal du ikke holde hårtørrer tæt på profilen, hold den ikke på et tidspunkt, men kør her og der i en afstand på ca. 300 mm fra pisken, så opvarmningen bliver jævn.

Kork fleksibel bundplade gulv kan let bøjes, men på små runde former skal bøjes rundt ved hjælp af damp

Hvis profilen ikke er fleksibel nok, og du skal gå rundt i de halvcirkelformede former med en skovplast, skumplast, MDF og nogle polyuretanmodeller, så er det i dette tilfælde nødvendigt at formatere fileten. Til dette formål laves tværgående snit på den forkerte side, næsten dybt i profilen, idet kun det forreste lag på 3-5 mm er uberørt. Det er bedre at lave udskæringer med en hacksav til metal med et tykt blad hver 5-7 mm.

Formatering af en fleksibel PVC-profil

Når profilformning ikke hjælper, for at kunne gå rundt på overfladen skal du anvende en radikal metode. En ikke-fleksibel sokkel skæres i små stykker, og hver del justeres individuelt for en rund væg. Men en sådan metode til fremstilling af halvcirkelformet form kræver alvorlige færdigheder, så det er meget vanskeligt at oprette et lignende afrundet segment alene.

Som regel benyttes sammenføjning af flere separate dele, hvis interiøret er forsynet med en loftbrede polystyren sokliste til en rund væg. Efter afslutning er det bøjede område forsigtigt kittet, og soklen er malet på flere lag, således at leddene bliver usynlige.

Billedet viser, hvordan man trimmer en afrundet overflade med en ufleksibel pisk.

Hvordan man laver et bøjet segment af træ

Massivt træbaseboard bøjer normalt med damp. Det er nødvendigt at måle det runde område og skære den ønskede profilstørrelse med en kant på 50-75 mm på hver side. Dernæst sættes en stor gryde vand på komfuret, koges, når dampen bliver intens, er den skårne bundplade fastgjort ovenpå.

Afhængigt af typen af ​​træ er for eksempel mere fleksibel, skal du dampe profilen i 30-60 minutter og sige: "Jeg vil vride torturen, jeg vil bøje profilen!" radius. Til træ tog den ønskede form, skal du rette det på flere steder. Men denne metode kan let føre til deformation af basispladen efter tørring.

Bøjet træprofil i interiøret

Professionelle med henblik på at bøje en træpisk i en halvcirkel, lav et specielt mønster og derefter lave et mønster på det. Fast på den er en dampet pisklemmer, metal prik og bånd, så den bøjede halvcirkelform er mere jævn og pæn. Inden du laver en sokkel i en halvcirkel, anbefales det at suge indersiden af ​​bagsiden med PVA lim, så det bøjede segment efter tørring bevarer sin halvcirkelformede form bedre.

Vi har også udarbejdet en video til dig, hvordan man bøjer en plastbord med dine egne hænder i en halvcirkel. Vi håber, at vores råd vil hjælpe dig i reparationen, husk, nøglen til et smukt interiør er nøjagtighed og en kreativ tilgang til processen.

Sådan laver du en fleksibel sokkel eller et loft

I moderne lejligheder og huse er hjørnerne ofte ikke lige, men afrundede. Dette komplicerer noget installationen af ​​soklen. Der er dog specielle teknologier, hvorved man kan bøje både træ og stiv plast eller endda skummodel.

Derudover sælges fleksibel sokkel til salg på gulv eller loft af blød plast, polyurethan og lige gummi i dag. I mangel af et ønske om at tinker med bøjning af lamellerne, kan du købe bare en sådan mulighed eller bestille en radial.

Hvordan bøjes en gulvplint?

Så du vil ikke bruge en polyurethan sokkel gulv fleksibel eller en model af noget lignende elastisk materiale, men foretrækker at installere det sædvanlige træ eller plast. Fremstillingen af ​​en halvcirkulær mulighed for gulvet i dette tilfælde er normalt betroet en specialist. Du kan dog prøve at runde den ønskede bar og dig selv.

Afrundet indretning bruges til montering på buede vægge.

Sådan rundes træplanker

For at bøje en træplank er den pre-dampet. Hæld vand i et bassin og sæt det i brand. Baren skal varme op og dampe ud over en strøm af damp i en halv time. Sådan bukker du en træplade:

 1. Det er muligt at runde baren ved at hænge det og sikre en vis vægt på begge sider;
 2. Nogle gange bruge en speciel enhed:

Du kan runde elementet på en speciel armatur.

 1. Du kan også vedhæfte to søjler til gulvet i en vis afstand fra hinanden og indsætte en skovl mellem dem.
Vigtigt: Vær meget forsigtig, når du bruger denne metode. Hvis en af ​​enderne af elementet glider ud af understøtningen, vil den flyve væk og kan skade dig.

Sådan afrundes en meget hård træplade? I dette tilfælde skal stangen sandsynligvis skære i flere stykker, fiksere dem på væggen og montere overgange mellem dem.

Hvis du ikke kan bøje bundpladen, skal den skæres i stykker

Sådan rundes en model af hård plastik

Nu vil vi se, hvordan vi bøjer plastbordet. Du kan afrunde den ved hjælp af teknologien til træ beskrevet ovenfor. Nogle gange bruger de også den på en lidt anden måde. Samtidig laves indskæringer på bagsiden af ​​remmen. Desuden er det opvarmet med en bygnings hårtørrer.

Plastmodellen kan afrundes ligesom en træ.

Sådan bøjes en filet til loftet

Hvis du ikke vil bruge fleksible loftsplader, kan du forsøge at bøje skummet eller polystyrenskummet.

Den halvcirkelformede loftsskørt skal også bruges ganske ofte.

Skumbagullet behøver ikke rigtig at bøje sig, men skal meget omhyggeligt afrundes, klemme i små sektioner. Når en ikke-fleksibel skrøbelig filet har den ønskede form, er den belagt med lim og trykt presset mod vægoverfladen, hvilket sikrer pålidelighed med små knopper.

Bøj skummodellen kan, forsigtigt knuse langs længden

For at gøre det tydeligere, hvordan man runder skummet, foreslår vi at du ser denne video:

Hvordan laver man en basisplade i en halvcirkel i tilfælde af at buebuen har en for lille radius? Polystyrenfileten på samme tid, som træ, skæres i flere stykker, som er monteret i en krøllet vinkel.

Stykker af skumfilet

Fleksibel gulv og loft dekoration

Afrundning af soklen i hjemmet, det er stadig ret vanskeligt at have en vis erfaring. Det er nemmere at supplere gulvene ved hjælp af bøjning bordplade.

Fleksibel bundplade gulv eller loft bøjning er meget let

Der er flere typer af dem:

 1. Gummi. Kan have en meget lys farve;
 2. Kork fleksibel;
 3. Blød, fleksibel PVC-sokkel. For en rund væg passer meget godt. Solgt sår på Babin;
 4. Flydende træ. Efter en tid efter installationen på en buet overflade hærder, bevarer den resulterende form.
 5. Fleksibel sokkel lavet af polyurethan. Kan have en række farver. Også solgt fleksibel polyurethan version til maling.

Den fleksible sokkel til loftet af polyurethan er meget let at bøje

Hvor præcis det er at montere bundkortet på hjørnet, hvis det er afrundet eller på søjlen, beslutter du selvfølgelig. Hvis du er sikker på dine evner, skal du købe en regelmæssig hård indretning og forsøge at bøje den. Hvis du ikke har tilstrækkelig erfaring, skal du købe fleksible bundplader til gulv eller loft.

Hvordan bøjes en plastikplade, træ, skum?

Traditionelt loft og gulvfileter godt ramme et rektangulært rum. Men hvad skal man gøre, hvis man har et ikke-standardværelse: med søjler, halvcirkelvægge eller et strækloft med en kompleks konfiguration?

Du vil passe til en fleksibel sokkel og loft. Med deres hjælp kan du skjule mindre reparationsfejl, overflade uregelmæssigheder samt rammebelægninger.

Du vil lære om sorterne af fleksible sokkler, hvordan man bøjer og fastgør dem i denne artikel.

Fleksible baguetter: deres egenskaber

Hvis design af din lejlighed giver en halvcirkelformet eller ikke-standard elementer af indretning - du har brug for fleksible loftlister. Det vil ikke bare blive en dekoration af loftet, men vil perfekt dekorere suspenderede cirkulære strukturer, skjule fejl og uregelmæssigheder ved krydset af loft og vægge.

Fleksibel skørt til loftet vil fremhæve alle fordelene ved rummet

Skarpe vinkler kan forårsage angst og aggression. Hvis du beslutter dig for at skabe en rolig atmosfære i rummet, skal du give rummet blødhed - brug en halvcirkelformet bordplade i dens design.

Varianter af buede stropper

Hvordan bøje gulv og loft baguettes

Mange mennesker i færd med at reparere er der et rimeligt spørgsmål: hvordan man bøjer bundkortet for at give det en cirkelform? Afhængigt af baguettes materiale kan den bøjes på flere måder:

 • gør flere udskæringer fra baksiden af ​​fileten. Efter det skal du prøve, om baguetten bøjer. Hvis det er nødvendigt, lav yderligere nedskæringer for at bøje produktet
 • skære i små stykker og kombinere dem på en halvcirkelformet profil;
 • ved varmebehandling. Produktet opvarmes med en bygning hårtørrer, bøjet, og derefter afkøles i koldt vand for at rette bøjningen;
 • danner en halvcirkel ved at skære stivere fra bagsiden af ​​produktet.
Tip: Den nemmeste måde at bøje plankerne på er den første og den fjerde, resten er mere arbejdskrævende, de kræver særlige færdigheder.

Halvcirkelformet baseboardradius i interiøret

Materialer til fremstilling af fleksible fileter

Til indramning lofter bruger oftest polyurethan baguetter. Fleksibel polyurethan bundplade er i stand til at bøje i enhver retning. Produktet kan prøves flere gange for at designe de halvcirkelformede elementer - kolonner, buer, karrevinduer.

Stiften gulv polyurethan fleksibel vil smukt lave lofter i en halvcirkel

Sådan rundes bundpladen af ​​træ, så den ikke knækker? For at gøre dette skal det først dampes. På bare en halv time for at være over den varme damp, bliver træposuetten fleksibel til omdannelse. Når produktet bøjer og tager den ønskede form, skal den fastgøres, indtil den er helt tør. Dette kan gøres ved at anvende en belastning, eller ved at lave en speciel formular.

Afrunding af en skovl af træ - bøjning langs en radius

Hvordan bøjes en plastikplade? Ved hjælp af opvarmning med hårtørrer eller varmt vand kan en PVC-baguette også bøjes. Under påvirkning af temperaturer over 80 grader bliver det bøjeligt og blødt, der er i stand til at tage nogen form.

Fastgør den buede PVC-gulvbagull på lim eller skruer i en cirkel; Plastkomponenter monteres på hjørnet og leddene.

PVC-produkt, et eksempel på, hvordan man laver en sokkel halvcirkel

Særlige bøjningsfileter til loft og gulv

Den enkleste type halvcirkelformet ramme er fleksibel PVC tape. Det er selvklæbende og kan bøjes i halvt og danner en lige vinkel.

Ribbon produkter er tilgængelige i forskellige farver, det er et ideelt bundkort til en rund væg

Hvis du har brug for en kvalitet bøjning sokkel, så en komposit træfyldt kantning vil være en god løsning. Den er fremstillet ved hjælp af den nyeste teknologi ved sprøjtestøbning og presning.

Fleksibel sokkel til et træfyldt gulv

Innovativt produkt til design af runde elementer - Fleksibel sokkel gulv lavet af PVC. Det udsættes ikke for ultraviolet stråling, fugt, opløsningsmidler, brænder ikke og kan være af forskellige farver. Disse baguetter bøjer perfekt og er derfor velegnede til søjler, indramning af halvcirkelformede podier, karrevinduer.

Blød plastikbaguette glider bøjeligt

For at danne en krøllet form opvarmes produktet til 70 grader, og så begynder de at bøje glat langs den ønskede radius. I tilfælde af størkning opvarmes den i varmt vand, og fræsningen af ​​den halvcirkelformede form fortsætter.

Ikke-standardiserede designløsninger hjælper med at realisere den fleksible korkkant. Fastgørelse til væggene udføres med lim, hvilket gør det muligt at bøje rundt lige runde søjler.

Fleksibel baseboard gulvkork

Hvis der er kolonner, karrevinduer, halvcirkelformede fremspring i indersiden af ​​rummet, så kan de bruge bøjede bundplader eller bøje gulv og loft. Fleksibel indramning vil give stil og blødhed til rummet, gøre det mere behageligt, individuelt og behageligt.

Hvordan man laver og docker gulvbelægningens hjørner

Hvordan man laver og docker gulvbelægningens hjørner

Ved installation af gulvplinten er den sværeste opgave at afslutte hjørnesektionerne. Baseboardsne skal skæres i separate elementer i henhold til rummets omkreds. Eksperter anbefaler at tegne et visuelt layout af installationen på papir, male alle størrelser og skematisk skildre hvordan man laver gulvplintens hjørner. Med et sådant led ved hånden vil færdiggørelsen blive meget hurtigere.

Sådan laver du det indre hjørne af gulvplinten

Selvom lokalerne normalt er et regelmæssigt rektangel, kan deres vinkler ikke svare til 90º. Om den ideelle vinkelkonvergens af væggene, har udviklere og reparatører som regel kun at drømme.

Sådan klippes hjørnerne af gulvplinten, hvis du er heldig, og du har rette vinkler i din lejlighed, så skal du klippe bundpladerne, du skal gøre følgende:

 • den tomme sokkel skal placeres i en blok (et specielt byggeværktøj til trimning af lamellerne i en vis vinkel);
 • På værktøjets sidepanel skal du kigge efter mærket på 45º, sætte hacksaven i den tilsvarende spalte, så den overskydende del af emnet af.
 • Endvidere behandles den skårne kant forsigtigt med sandpapir.

Det er vigtigt! Ved skæring af skørtplader er det nødvendigt at tage hensyn til dets placering (placeringsside). Det anbefales at udføre et snit med en lille stigning, hvilket gør det muligt at tilpasse bordet så tæt som muligt. Hvis der anvendes træplint, behandles leddet desuden med en speciel kitt til maling.

Hvad hvis vinklen på de konvergerende vægge er ujævn?

Gips gips og bredt serpyanka tape vil hjælpe i denne situation.

 • Ved krydset mellem de tilstødende vægge på ca. 10 cm i hver retning anbringes en lille mængde gipsmørtel.
 • Derefter anbringes et forstærkende tape i en vinkel, forsigtigt presset ned med en træstang.
 • Hjørnet er givet den korrekte form, overskydende opløsning fjernes med en spatel.

Det er vigtigt! Det er nødvendigt at arbejde med en spatel meget omhyggeligt for ikke at forstyrre positionen af ​​tape serpyanka, men ikke langsomt, så gipset ikke tørrer ud

Sådan dækker du de ydre hjørner af gulvplinten

Når rummets udvendige hjørner er 90º, er proceduren til skæring af bundpladen den samme som for de indvendige hjørnesamlinger. Det er vigtigt, når man laver skæring for at huske den fremtidige side af plankens placering. Enderne af leddene af plastplinter lukkes med specielle stik. Hvis skæring af lamellerne blev udført ikke særlig succesfuldt, kan du rette op på denne mangel ved hjælp af mastik og derefter dække den med en stikkontakt.

Sådan dækker du hjørnerne af gulvplinten, hvis de ikke har 90º:

 • Først skal du bruge bundpladen til den første væg;
 • vi tegner en blyant (markør) alle grænserne;
 • vi udfører lignende handlinger med den anden sokkel fastgjort til en anden væg;
 • Ved anvendelse af markeringen skal en rhombus udvise, som i situationen med den indvendige hjørnesamling, kun den vil være placeret udenfor, henholdsvis diagonalen er snitlinjen af ​​emnerne;
 • efter at have udført klippet, trim endene af stafetten med sandpapir;
 • Monter derefter soklen, hjørneforbindelserne overlapper med et stik (til plastprodukter). Leddene af træplinter er pudset med kitt til maling.

Efter montering af bundpladerne på hjørnesektionerne kan de permanent fastgøres langs hele rummets omkreds med selvdrejende skruer, flydende negle, efterbehandlingsspik eller et specielt klæbemiddel.

Docking baseboards på ikke-standard vinkler

Hvis du skal trimme et afrundet hjørne, skal skærepladen skæres i 4-5 separate dele, og brug specielle stik til at forbinde dem. Fastgørelsen er lavet med kitt eller specialklæbemiddel.

Hvordan gash hjørnerne af soklens gulv i det indre ydre hjørne:

 • vi anvender den første halvdel af planken på væggen, på basis af gulvet trækker vi grænsen med en blyant (markør);
 • så anvender vi den næste halvdel af planken, tegner to punkter: den første er skæringspunktet med grænsen på den foregående plank, den anden med væggen;
 • Yderligere forbinder vi disse punkter indbyrdes, vi udfører et snit;
 • Enderne af snitene af plastprøver er lukket med stik, træene er forrensede og derefter plettet med kitt.

Sådan skæres hjørnet af gulvplinten uden køjen

Plint indvendigt hjørne

 • profilen sættes på installationsstedet, den skal være hvile mod den tilstødende væg;
 • på det seksuelle grundlag med en blyant (markør) er en kontrollinie;
 • lignende handlinger udføres nær den anden væg
 • Krydsningspunktet mellem de to styresegmenter er det nederste snit, parringspunktet i hjørnet er det øvre snit.

Afslut hjørne

 • i dette tilfælde udføres lignende handlinger, kun profilen vises ud over hjørnet af de konvergerende vægge;
 • hvor kontrol segmenter skærer - den nedre sektion, den øvre sektion - hjørnefladen.

Det er vigtigt! Til kantløb skal du forsøge at holde en hacksav, når du skærer ved 45º.

Vær opmærksom! Det anbefales stærkt at købe et køb for at trimme hjørner - det er ikke dyrt, men at forkæle eller lave et ujævnt og grimt hjørne er ægte uden det!

Docking af plastikplader

I dag til plastikplinter producerer yderligere elementer: koblinger, stik, hjørner, som hjælper med at lukke sektionerne af lamellerne. Derfor er det ikke nødvendigt at trimme bundpladerne, når hjørnerne er færdige.

Hvordan er installationen af ​​soklen:

 • Længden af ​​begge vægge måles, langs hvilken strimlerne skæres.
 • Plinten skrues til væggen med skruer (flere detaljer om, hvordan man fastgør gulvplinten).
 • På hjørnet er plastikbåndene forbundet med en speciel enhed, der også er lavet af plast.
 • Så er hjørnet af soklen lukket med en hjørnepude, som du bare skal lægge på kantene på lamellerne.

Det er vigtigt! Ved brug af forskellige stik til hjørner og docking af plastikpladen anbefaler vi dig også at fastgøre dem (ud over standardfiksere) med en lille mængde lim eller flydende negle - dette gør det muligt at "fast" rette hjørnet og med en lille fysisk påvirkning (for eksempel med din lillefinger fanget på ydersiden hjørne)))) Stikket vil ikke vise skarpheden (mindre sandsynligt at bryde fastgørelseselementerne eller stikket selv med soklen).

Hvordan kan du bøje stiften af ​​PVC. Funktioner montering og betjening. Cork baseboard - en gave fra Indien selv.

Flere og flere moderne reparationer flytter væk fra standarder. Den enkle bystil erstattes af mere elegante og fleksible designløsninger. Rette linjer erstattes af krøllede, glatte, afrundede former, så der er behov for nye teknologier til indretning.

Facing materialer kan være meget forskellige, men uden sokler er det svært at forestille sig et renoveret rum, dette element af dekoration er utvivlsomt uundværlig i ethvert interiør. I artiklen vil vi fortælle dig, hvad der er fleksibelt og hvordan man kan bøje basispladen fra forskellige materialer med egne hænder.

Skirting loft fleksibel giver dig mulighed for at afslutte komplekse afrundede former

muligheder

Det skal bemærkes, at markedet for efterbehandling materialer hurtigt reagerer på behovet for moderne reparation. Nu er der forskellige modeller af bøjning bundplader til salg, og hvis polystyren strimler er meget skrøbelige og næsten ikke bøjes, så er der med tilsætning af gummi meget fleksibel og duktil.

Den bedste løsning til at afslutte en kompleks krøllet, med mange kurver er en blød, fleksibel basisplade. Dette er normalt en vinyl eller fleksibel polyurethan bundplade med en høj procentdel af gummi. Profilen er meget elastisk og sælges i ruller, det er nemt for dem at bøje sig omkring både den ydre og den indre radius.

For eksempel anvendes fleksibel i værelser med komplekse former, til buer, søjler, afrundede podier mv., Og det fleksible bundplade til loftet bruges til at afslutte buede strukturer lavet af gipsplader eller spændingssystemer.

Ud over fleksible modeller på salg er en bred vifte af buede bundplader præsenteret med en radius af forskellige diametre og forskellige materialer. Disse er som regel polyuretansegmenter på et rundt hjørne eller en søjle.

Fleksibel vinyl bordplade halvcirkulær selvklæbende, let at skære og bøje under enhver radius

Sådan bukker du soklen med dine egne hænder

På trods af det store udvalg af bløde, fleksible og radiusprofiler, er det ikke altid tilrådeligt at bruge dem. Som regel er det nogle gange nemmere at bøje en almindelig bøjningssokkel., kork, MDF og træplanker kan let bøjes på glatte halvcirkelformede bøjninger.

Men for at bøje dem langs en lille cirkelradius skal man kende teknologiens hemmeligheder. Da de fysisk-kemiske egenskaber af materialer er forskellige, er fremgangsmåden til processen, hvordan man runder soklen, meget forskellig.

Plinth polyurethan gulv fleksibel gør det nemt at bøje omkring en halvcirkelformet overflade med en blid radius

Så en fleksibel sokkel fremstillet af komposit plast kan let bøjes i en halvcirkel ved hjælp af en husholdnings hårtørrer med en kapacitet på 1 kW eller derover. Det er nok at varme profilen på det rigtige sted og forsigtigt runde det i form af en halvcirkelformet væg. Det skal bemærkes, at plastbøjningskompositbordspladen med spånpladepåfyldning er vanskelig at skelne fra den finerede profil, så den er ideel til indretning med gulve lavet af naturligt træ.

For at bøje plasten på en forsigtigt skrånende halvcirkelformet overflade, er det nødvendigt at afskære alle stivere, idet kun det dekorative lag er intakt. For at støbeformen skal blive fleksibel opvarmes den af ​​en bygnings hårtørrer og bøjes forsigtigt på installationsstedet under processen, så tag den pisken, så den "husker" den nødvendige runde form.

Tip: For ikke at beskadige den dekorative belægning, og ikke forkæle plaststrukturen, skal du ikke holde hårtørrer tæt på profilen, hold den ikke på et tidspunkt, men kør her og der i en afstand på ca. 300 mm fra pisken, så opvarmningen bliver jævn.

Kork fleksibel bundplade gulv kan let bøjes, men på små runde former skal bøjes rundt ved hjælp af damp

Hvis profilen ikke er fleksibel nok, og du skal gå rundt i de halvcirkelformede former med en skovplast, skumplast, MDF og nogle polyuretanmodeller, så er det i dette tilfælde nødvendigt at formatere fileten. Til dette formål laves tværgående snit på den forkerte side, næsten dybt i profilen, idet kun det forreste lag på 3-5 mm er uberørt. Det er bedre at lave udskæringer med en hacksav til metal med et tykt blad hver 5-7 mm.

Formatering af en fleksibel PVC-profil

Når profilformning ikke hjælper, for at kunne gå rundt på overfladen skal du anvende en radikal metode. En ikke-fleksibel sokkel skæres i små stykker, og hver del justeres individuelt for en rund væg. Men en sådan metode til fremstilling af halvcirkelformet form kræver alvorlige færdigheder, så det er meget vanskeligt at oprette et lignende afrundet segment alene.

Som regel benyttes sammenføjning af flere separate dele, hvis interiøret har en bred polystyren bundplade til en rund væg. Efter afslutning er det bøjede område forsigtigt kittet, og soklen er malet på flere lag, således at leddene bliver usynlige.

Billedet viser, hvordan man trimmer en afrundet overflade med en ufleksibel pisk.

Hvordan man laver et bøjet segment af træ

Fra arrayet bøjer det sig normalt med damp. Det er nødvendigt at måle det runde område og skære den ønskede profilstørrelse med en kant på 50-75 mm på hver side. Dernæst sættes en stor gryde vand på komfuret, koges, når dampen bliver intens, er den skårne bundplade fastgjort ovenpå.

Afhængigt af typen af ​​træ er for eksempel mere fleksibel, skal du dampe profilen i 30-60 minutter og sige: "Jeg vil vride torturen, jeg vil bøje profilen!" radius. Til træ tog den ønskede form, skal du rette det på flere steder. Men denne metode kan let føre til deformation af basispladen efter tørring.

Bøjet træprofil i interiøret

Professionelle med henblik på at bøje en træpisk i en halvcirkel, lav et specielt mønster og derefter lave et mønster på det. Fast på den er en dampet pisklemmer, metal prik og bånd, så den bøjede halvcirkelform er mere jævn og pæn. Inden du laver en sokkel i en halvcirkel, anbefales det at suge indersiden af ​​bagsiden med PVA lim, så det bøjede segment efter tørring bevarer sin halvcirkelformede form bedre.

Vi har også lavet en video til dig, hvordan du bukker med dine hænder i en halvcirkel. Vi håber, at vores råd vil hjælpe dig i reparationen, husk, nøglen til et smukt interiør er nøjagtighed og en kreativ tilgang til processen.

Enhver reparation i forskellige typer lokaler slutter med installation af basisplader. Ved hjælp af disse dekorative elementer tager rummet et komplet og harmonisk udseende. Tidligere blev kun træprodukter brugt som basisplader, men de er kun relevante for rektangulære eller kvadratiske værelser. I moderne lejligheder forlader de allerede kedelige lige linjer, hvilket betyder, at træprodukter ikke kan anvendes i sådanne tilfælde. Men der er en løsning - det er en fleksibel sokkel til gulvet

Mål og opgaver, der løser en fleksibel nyhed

Så snart byggeri og design begyndte at opgive de retlinede vægge, gulve og begyndte at montere kolonnerne og andre dekorative arkitektoniske elementer med en krøllet sektion, opstod spørgsmålet om basispladerne til disse strukturer straks.

Tidligere bøjede hjemmelavede eksperter gipspladerfragmenterne, brugte plastindsatser, der var endog forsøg på at efterligne krydsfinerplanker. Lavet specielle designs af gips.

Behovet for fleksible produkter er tydeligt. De fleste af bundpladerne på markedet er ikke så let at bruge med halvcirkelformede eller buede vægge. Først og fremmest vedrører det tætte materialer, såsom keramik eller et laminat. I dette tilfælde vil kløften forblive, hvilket fra estetikens synsvinkel er bedre at skjule. Soklen skjuler også helt på kanterne af tapetet, der ikke er jævnt skåret, når det limes. Det tillader ikke støv og snavs at komme ind i samlingen mellem væggen og gulvet.

Gulvstiften til søjlen er meget vanskelig at lave fra stykker. I udseende ville en sådan struktur ikke være meget attraktiv, og desuden ville det ikke være muligt at lave et komplet system. Bare et par lette mekaniske effekter er nok til at gøre hele strukturen tabt sin ubetydelige udseende, eller endda smuldre. Ved hjælp af en fleksibel sokkel til et gulv er det muligt at løse alle disse opgaver mest effektivt.

arter

Det moderne byggemarked tilbyder flere typer af disse fleksible produkter. Afhængigt af materialerne kan alle produkter opdeles i plastskørt, kork og flydende produkter.

Ideelt set ville en sokkel fremstillet af gummi helt klare alle opgaverne. Men karakteristikaene af styrken af ​​gummi kan ikke opfylde de krav, der i dag pålægges soklerne.

Plastprodukter

Dette sammenføjningsprodukt tjener til efterbehandling såvel som overgang fra vandrette til lodrette overflader. Den bevarer den ønskede form perfekt i lang tid. Kemister har udviklet en ideel formel, der kan løse alle problemer.

Ofte er sådanne sokler designet til brug på bøjninger af små radier. I hjertet af den U-formede del og en dekorativ rem.

For at soklen skal være rigtig fleksibel, anbefaler fabrikanterne at placere den i vand op til 60-70 grader. Ved denne temperatur kan polymerer øge deres duktilitetsegenskaber.

Installationsarbejdet skal begynde med installationen og sikring af basen. Monteringshuller skal foretages på bunden. Under installationen er basen fordelt omkring rummets omkreds. Om nødvendigt trimmes materialet til egnede målinger. Derefter markeres hullerne på væggen gennem hullerne på bundpladen. Afstanden fra gulvet til midten af ​​hullet skal være mindst 2 cm. Brug derefter en perforator til at lave huller i væggen med en bor, hvis diameter er 6 mm. Plastdykler er installeret i hullerne. Så udfolder bunden og fastgøres med skruer.

Fleksibelt dekorativt produkt efter arbejdet i baren. I det ideelle tilfælde skal den nederste kant af den dekorative del være meget stram og uden huller i gulvplanet. Når det dekorative element endelig køler ned, vil det afhente den styrke, der er nødvendig for pålidelig drift.

Plastplade med kabelkanal

Dette produkt anses for at være et af de mest populære. Dette produkt er universelt og tilbydes til en overkommelig pris.

Denne løsning er præget af fleksibilitet af lamellerne, nem installation, såvel som lav vægt. Profilen giver dig mulighed for at trykke den meget tæt på væggen. På trods af fleksibiliteten har produktet tilstrækkelig høj styrke og holdbarhedskarakteristika. Desuden er produktet fugtbestandigt, modstandsdygtigt mod ultraviolet stråling, temperatur ekstremer. Profilen er giftfri og helt sikker for mennesker og brænder heller ikke. Der er ikke behov for forbehandling for at bruge dette produkt. En anden fordel - en bred vifte af farver til ethvert materiale.

Tilstedeværelsen af ​​kabelkanalen giver dig mulighed for i hemmelighed at lægge kabler og ledninger. Omsorg for en profil er meget enkel.

Hoveddelen af ​​designet er kabelkanalen. Det har plads nok til at lægge selv ret tykke kabler. Denne del af profilen er fastgjort til væggen. Efter lægningen kan kanalen lukkes med et specielt dekorativt panel. Montering af profilen udføres ved hjælp af skruer på monteringsbeslag eller lim.

Ulempen ved denne sokkel er behovet for at købe tilbehør. Disse er eksterne såvel som indvendige hjørner, sidestik og forbindelseselementer til sammenføjning. Før installationen skal arbejdet meget præcist beregne hjørnerne. Uden disse elementer vil dens installation være umulig.

Cork baseboard - en gave fra Indien selv

Fleksibel skørt til gulvet kan laves ikke kun af polymerer, men også af naturlige materialer. En vigtig og ubestridelig fordel ved disse produkter er deres miljøvenlighed. Det er nu meget værdsat i verden.

Tidligere blev kork leveret fra Indien. I dag produceres det i andre lande. Plint fra det vil være en glimrende tilføjelse til reliefen, eller kork tapet.

Plinths kan finéres. I dette tilfælde påføres et tykt lag af naturlig og dyr træfiner på bunden. Denne teknologi er på mange måder ligner produktionen af ​​krydsfiner, men korkprodukter er mere miljøvenlige.

Disse skirtinger modstår også slid og mekaniske belastninger, er ikke bange for udsættelse for fugt. Det antages, at korken har fremragende lydisoleringsegenskaber, men i forhold til grundpladerne er der noget at sige om dette.

Det er meget nemt at arbejde med en kork. Det er nemt at skære, og også uden problemer og vanskeligheder limmet til nogen vægbeklædning. Selve materialet er meget let og har gode vedhæftningsegenskaber. At arbejde med sådanne bundplader kan du bruge hurtigtørrende klæbemidler.

Fineret sokkel kan dækkes med et lag lak eller plet. Resultatet bliver et meget effektivt og attraktivt eksternt element, der ligner dyrt træ.

Installation er meget forskellig fra installationen af ​​plastprodukter. Før lukning anbefales det at lakse det. Til installation, som allerede nævnt, vil en lim gøre. Du kan endda bruge "flydende negle."

Klæbemidlet skal spredes på det fleksible produkt indefra. Derefter trykkes varen tæt på væggen, og bundkanten skal ligge mod gulvet. Derefter fjernes produktet, og efter et par minutter presses det fuldstændigt mod væggen. For at undgå dannelse af revner kan den øvre kant presses med tape.

Softwood Skirting

Teknologier udvikler sig konstant, og de materialer, der plejede at være usædvanligt vanskelige, får i dag fleksibilitet og plasticitet. Det handler kun om flydende sokler.

Produktionen af ​​et sådant produkt er ret kompliceret, da materialerne er massive træarter. Dette er primært eg, aske og andre racer. Under påvirkning af specielle kemikalier bliver cellulose til en geléagtig konsistens. I dette tilfælde er farven fuldt bevaret. Under indflydelse af ilt opnås den nødvendige hårdhed, og soklen i vakuumpakker sælges.

Installationsteknologien vil ikke forårsage vanskeligheder, men det kræver særlig pleje og opmærksomhed. Først og fremmest anbefaler fabrikanterne at udfolde produktemballagen på overfladen langs væggene. Så åbnes pakkerne en efter en, og massen er lagt ud på steder, hvor gulvet forbinder med væggen. Produktets konsistens vil i starten ligne gummi, men så hærder produktet og tager sin endelige form.

Polyuretanprofiler

Polyuretan fleksibel profil eller Rico Flex er et dekorativt gulvelement, der vil give fuldstændighed til ethvert sted.

Specifikationer afhænger generelt af sammensætningen. Men polyurethanprofilen er letvægts, høj fleksibilitet og nem installation, holdbarhed, enkel vedligeholdelse. Det kan også males i enhver farve.

Installation af fleksibel sokkel til gulvet starter fra enhver vinkel. Profiler skal skæres i en vinkel på 45 °. Før installationen skal du sikre nøjagtigheden af ​​dockingen. Installation er i høj grad lettere ved fleksibilitet - du kan stramme produktet selv fast til meget ujævne vægge. Til fastgørelse må der ikke anvendes selvlukkende skruer - installationen udføres kun på lim. Enhver høj kvalitet lim vil gøre, men oftere fremstiller skørtfabrikanter også klæbemiddelsammensætninger.

Ved anvendelse af en pistol lim blanding på bagsiden af ​​produktet i kontinuerlige striber. Når soklen er installeret, påføres der også en lille lim på leddet. Derefter presses profilen mod overfladen, fjernes derefter og giver limtiden til at tørre. Herefter lægger soklen sig. Overskydende lim skal fjernes straks. Det er tilladt at lim profilen kun på væggen, men ikke på gulvbelægningen.

Rabatter på 3-20% via telefon og online!

Typer af fleksible sokler til gulvet

Moderne indretninger af værelserne i Moskva er fyldt med komplekse arkitektoniske former: afrundede kanter, søjler, glatte overgange mellem gulv mv. Glatte konturer skaber vanskeligheder for efterbehandling, især søgen efter gulvplint. Tætheden af ​​klassiske materialer tillader ikke at passe under krøllede strukturer.

PlintusMarket, et arkitektonisk renoveringshypermarked, byder på at købe fleksibel bundplade i Moskva. Polyuretanprodukter er gode til komplekse konturer af væggene, mens deres pris gør sådanne reparationer overkommelige.

I dag er der tre fleksible muligheder til salg:

Gulvbelægninger skjuler de ujævne kanter af tapetet, tillader ikke fugt, lad ikke opsamle støv og snavs i leddene med væggen. Det er svært at forestille sig et alternativ til fleksible polyurethan bundplader. Hvis du består af små stykker, så er der ikke behov for at tale om et anstændigt udseende, såvel som om styrken af ​​en sådan struktur.

Overvej fordelene ved disse typer.

polyurethan

I dag er det den mest populære og overkommelige løsning i Moskva. Custom stand design forudsætter, at ikke kun gulvstøbning er påkrævet, men også. Fleksibel polyurethan sokkel er nem at installere.

Langs gulvet placeres den fleksible bar. Det har allerede fastgørelseshuller, så det er stadig at installere dowel og fastgør stangen. For at give fleksibilitet i det varme vand sænkes plastlister. Fabrikanten angiver temperatur og eksponeringstid på emballagen (25-20 minutter ved 70 ° C).

I opvarmet tilstand presses den fleksible gulv- og loftsplint i det færdige låsemiddel, størrelsen og samlingskanterne er trimmet.

Flydende sokkel

Det er baseret på et træ af kommercielle arter: eg, ask, bøg. Specialbehandling forvandler træstrukturen til noget som en gelform. Træet er i denne tilstand, så længe der er et vakuum i pakken. Efter kontakt med luft bliver træmaterialet hurtigt hårdt.

Der er ingen garanti for, at baseboardet ved tørring gentager kurven på den buede væg. Af denne grund er flydende, fleksibel sokkel til gulvet ikke brugt til problemvægge, hvor sandsynligheden for yderligere ændring er stor.

Trafikpropper

Sammenlignet med polyurethan muligheder er korkstøbning ikke et valg af praktiske årsager, men på grund af deres overholdelse af gulvet eller præget tapet. Cork betragtes som et miljøvenligt materiale.

På toppen af ​​hovedkorklaget somme tider pålægges naturligt træ. Den finerede overflade af den fleksible sokkel til gulvet er lakeret eller malet. Korkmateriale har god modstand mod slid og mekanisk belastning, det er nemt at håndtere. Til installation skal du købe lim.

Fleksible muligheder for baseboards er præsenteret i online butik "Plinthmarket". Vi tilbyder hele rækken af ​​arkitektonisk design: lister, cornices, stucco, osv. Vælg produkter fra troværdige producenter til kvalitetsreparationer.

Afslutning af ethvert rum er en gradvis gennemførelse af visse trin ved hjælp af forskellige byggematerialer. Og hvis du smukt dekorerer væggene, gulvene og loftet i et rum med en standard geometrisk form - videnskaben er forståelig, så med udsmykningen af ​​værelser med vinkler af uregelmæssig form, kolonner, krøllede sektioner og andre dekorative elementer - dette er en reel test for en novice-mester. For et smukt design af samlingen mellem gulvet og væggene skal i nogle tilfælde endda bruge en fleksibel sokkel.

Fleksibel skørt, som navnet antyder, på grund af dets evne til at bøje godt, er ideel til efterbehandling værelser, der har en usædvanlig form af vægge, hjørner - runde eller polygonale. Især det letter arbejdet hos bygherrer, der designer kolonnerne - en yndlings dekorative eller bærende element af mange. Selv ved at forbinde meget små stykker af det sædvanlige tætte bord med hinanden, vil du stadig ikke være i stand til at afslutte samlingen mellem gulvet og væggene smukt og pænt. Kun en fleksibel sokkel, som også kaldes et soklintape, kan medvirke til at opnå den ideelle bøjning.

Buet bundplade - en række muligheder

Tip! Hvis der anvendes højkvalitets tilslutningsmaterialer ved montering af fleksibel sokkel, er det muligt at opnå en perfekt pasform af profilen til hele bøjningsfladen.

Fordelene ved at bruge baseboard er anført nedenfor.

 1. Installation af profilen er ret simpel. På samme tid i arbejdet er materialet godt monteret på overfladen. Forberedelse, undtagen trimning, er ikke påkrævet.
 2. Lav vægt og lille størrelse, som letter transport og arbejde med materialet.
 3. Holdbarhed og modstand mod mekaniske skader.
 4. Enkelhed i forlader og langvarig driftstid for alle typer materialer.
 5. Modstandsdygtig overfor fugt og fading.
 6. Ikke-toksicitet, høj brandsikkerhed.
 7. Rige farver og masser af variationer.

Tip! Blandt de mange baseboards er der dem, der gør det muligt at bruge dette element til lægning og maskering af ledninger langs væggene. Sådanne typer af fleksible sokler har specielle kabelkanaler.

Den eneste minus af den fleksible sokkel er hans frygt for lave temperaturer. Det falder selvfølgelig ikke under deres indflydelse, men mister sin fleksibilitet og kan bryde under mekanisk handling. Derfor kan den ikke bruges på gaden.

Hvilke materialer er bøjede? Typer af baseboards

Hvad kan der laves af fleksibel sokkel? Langt fra noget materiale er egnet til dette. Så han skal have elasticitet, det vil sige, det er let nok at bøje uden at bryde.

Til fremstilling af fleksible sokler kan anvendes:

 • kork træ;
 • polyvinylchlorid;
 • polyurethan;
 • "Flydende træ".

Sidstnævnte type materiale anvendes sjældent, da det er meget vanskeligt at arbejde med det, og prisen er forbudt høj. Det flydende træ hærder meget hurtigt ved kontakt med luft. Det er nemmere at bruge andre, mere velkendte til moderne menneskematerialer.

Fleksibel plastplade

Plast er et bredt begreb, det kombinerer flere typer polymerer på én gang. En fleksibel sokkel er lavet af polyvinylchlorid. Forresten er almindelig plastikplint lavet af samme polymer.

Tip! Almindelig PVC skørt har også god fleksibilitet. Men den har langsgående ribber, der er nødvendige for muligheden for dens installation, samt en tæt kabelkanal. Både det og en anden gør det stift nok og giver ikke chancen for at bøje let. Men der er måder at bøje en almindelig plast bundplade på egen hånd.

Men ikke alle disse eksperimenter løber glat, så de fleste foretrækker bare at købe en speciel fleksibel sokkel. Det er en lang tape lagt roll - dermed navnet "plint tape". Materialet bøjer let og er i stand til at tage enhver form.

Fleksibel PVC-sokkel har mange farvevarianter: Du kan købe den i hvid eller brun eller hente træ eller sten. Der er andre farveindstillinger.

Installationen af ​​en sådan sokkel afhænger af elementets underarter. Eksempelvis er selvklæbende versioner til rådighed, og der er dem, der er monteret ved hjælp af en speciel base og kræver forvarmning i varmt vand (ca. +70 grader). Den samme base, der er lavet i form af bogstavet P, er fastgjort til overfladen med skruer.

Tip! Den første version af plintbåndet er bedst at desuden klæbe "væskespikene" - forbindelsen bliver mere pålidelig.

Den ubestridelige fordel ved plastisk fleksibel sokkel er dens pris. Sammenlignet med andre arter er denne den billigste. Det er dog normalt brugt til at dekorere leddene af overflader med en lille radius. Forresten kan en sådan bundplade bruges til at forsegle kløften mellem væggen og badeværelset (vask), mellem bordpladen og væggen i køkkenet.

For nogen tid siden kom denne type fleksible sokkel ind i mode. Korkgrænser, dækket af et tyndt lag af værdifulde træarter udenfor, har et elegant udseende og ser ikke kun stilfulde, men også dyre. Derfor bruges de ofte til registrering af buede sektioner.

Fordelen ved korkstiften er dens miljøvenlighed, fordi der til fremstilling af elementet anvendes naturmateriale. Og også korken er meget funktionel og tager let enhver form, der gør det muligt at udforme lige komplekse indvendige elementer. Da denne bundplade har fremragende vedhæftning til klæbemidler, er dens installation kun at trykke let på materialet med lim på væggen. Det er bedst at bruge flydende negle.

Forresten, inden der fastgøres et element, skal nogle af dens typer være lakeret. Men på den anden side kan korkplanken få den ønskede farve ved at male med en farvende forbindelse inden lakering.

Advarsel! Korkstiften bør ikke bruges til at dekorere leddene mellem væggen og gulvet i værelser med højt fugtindhold.

Kork sokkel ser godt ud i værelser med efterbehandling lavet med naturlige materialer. Den er perfekt kombineret med den sædvanlige træplade, præget tapet, korkgulve. Dens ulempe er den høje pris.

Softwood sokkel

På trods af brugen af ​​kompleksiteten er det umuligt ikke at dvæle på sådant materiale som flydende træ. Interessant er sådan en sokkel lavet på grundlag af de mest almindelige massivt træ - aske, eg og andre arter. Produktionsteknologien er dog ret kompliceret. Rå træ er udsat for særlige stoffer, der erhverver en gelélignende konsistens, mens stoffet formår at bevare sin naturlige farvekarakteristika for træ. Hærder denne sammensætning og kommer i luften. På en sammenhæng minder den flydende sokkel gummi.

Det ser ud til, at installationen af ​​sådanne bundplader er ret simpel: de frigives igen fra den enkelte vakuumemballage og anvendes simpelthen på overfladerne. Men kompleksiteten ligger netop i færd med korrekt og smuk styling af masserne. Korrektionsfejl efter størkning af soklen virker ikke - udskift bare. Og det er en dyr fornøjelse.

Bukning af polyurethan

Der er typer af fleksibel sokkel lavet af polyurethan. De er også kendt som gummi. Generelt er denne opfattelse ikke anderledes end almindelige basisplader, men bryder ikke, når den er bøjet. Dette blev opnået ved at tilsætte gummi til udgangsmaterialet under produktionen af ​​produkter.

Tip! Polyuretan fleksibel soklen bøjer let over en radius på 50 cm.

Polyurethan skørt er ikke bange for vand, fordi det kan installeres på badeværelset. Det har også høj styrke, nem at betjene, giftfri. Du kan male det i enhver farve du kan lide og få det til at ligne et interiør. Til farvning er det bedre at bruge malinger baseret på akryl, og selve processen udføres efter installationen af ​​produktet. Montering af en sådan sokkel udføres med speciel lim.

Størrelser af fleksibel sokkel

Afhængigt af hvad den fleksible sokkel er lavet af, kan den have forskellige størrelser og former for frigivelse.

Tabel. Størrelser af fleksibel sokkel.

Sådanne dimensioner skyldes let transport og installation. Blandt PVC-produkter mest almindeligt anvendte soklens højde 50-60 mm og et tværsnit på 20 mm. De er mest bekvemme at bruge til installation i lejligheder.

Beregning af det krævede antal sokler

Beregningen af ​​soklen er ret simpel. Det første skridt er at måle omkredsen af ​​det rum, hvor baseboardet vil blive brugt. I dette tilfælde skal alle målinger foretages meget nøjagtigt. Resultatet er fast.

Tip! Den mest hensigtsmæssige måde er at tegne et rumdiagram med alle vinkler, nicher, kolonner, døråbninger og underskrive hver måling separat. Dette vil medvirke til korrekt at estimere den nødvendige mængde af hele soklen og tillade så få ledd som mulig under installationen.

Dernæst måles bredden af ​​døråbningerne, som trækkes fra den samlede sum af længderne af alle sider, dvs. omkredsen. Nu er det kun at dele det resulterende tal med længden af ​​en soklængde. Forresten, hvis resultatet er fraktioneret (og i de fleste tilfælde er det tilfældet), så bliver det altid afrundet.

Det er også vigtigt at overveje mulige fejl og dannelse af affald. For disse "behov" til det resulterende nummer tilsættes omkring 5-10% af resultatet. Dette er det endelige antal baseboard, der er nødvendigt for at dekorere et bestemt rum. For at beregne soklen til hele lejligheden er det nødvendigt at foretage alle målinger og beregninger for hvert værelse, det vil sige i hvert værelse separat.

Anbefalinger til valg af basisplader og tilhørende beslag

Valget af fleksibel sokkel er ikke anderledes end valget af almindelig sokkel. Det er vigtigt at overveje nogle få grundlæggende punkter.

Montering af fleksibel PVC sokkel

Når alle nødvendige beregninger er foretaget, kan du gå til butikken for en sokkel, og efter at have kommet hjem, start arbejdet.

Men at erhverve en profil er ikke alt, hvad der skal gøres, fordi følgende elementer og værktøjer kan være nødvendige for at installere en fleksibel sokkel:

 • stik, hjørner (ekstern og intern) til soklen, stik;
 • klæbende eller simpel skarp kniv;
 • målebånd;
 • en blyant
 • skruetrækker;
 • selvskærende skruer;
 • børste, spatel;
 • lim til sokkel.

Tip! Det er ikke nødvendigt at købe alle ovennævnte emner, med mulig undtagelse af komponenter. Generelt vil valget og nødvendigheden af ​​køb bestemmes ved valget af metoden til montering af soklen.

Der er tre installationsmetoder:

 • ved hjælp af klip, der er fastgjort med skruer til væggen i en afstand på ca. 3-5 cm fra hinanden. Soklen er simpelthen slidt på dem. Metoden bruges kun på flade vægge;
 • ved hjælp af dowels, når soklen er fastgjort i kabelkanalens område, og fikseren senere lukkes med en ekstern dekorativ strimmel;
 • med lim. Eksperter anbefaler for pålidelighed at også fastgøre soklen med skruer. I dette tilfælde er ens komponenter indstillet til limning.

Installation af fleksibel PVC-sokkel er som følger.

Trin 1. Sokkel påføres på væggen, da den vil stå. Blyant på væggen er markeret med angivelse af højden.

Blyanten er markeret

Trin 2. En mærkning, der markerer den øvre grænse af soklen, påføres hele væggen.

Trin 3. En speciel limmørtel påføres på overfladen af ​​væggen med en lille trowel (ikke bredere end soklens højde).

Trin 4. Limopløsning påføres på bundpladens bagside.

Trin 5. Baseboardet er pænt limet til væggen langs den tidligere markerede øvre grænse. Under installationen er elementet godt presset ned manuelt. Samlingen mellem væg og gulv er udarbejdet med en metal spatel.

Trin 6. Særlig opmærksomhed er værd at de indvendige hjørner. Det første er blødgøringen af ​​soklen ved hjælp af en tørretumbler.

Trin 8. For ikke at have et grimt fremspring i hjørnet, er der på den fremspringende del af soklen foretaget en pæn snit i en 45 graders vinkel.

Trin 9. "Ledge" halvdele er stablet pænt oven på hinanden. Overskud med en kniv.

Trin 10. Det ydre hjørne skal også udføres korrekt. Plinten opvarmes igen af ​​en hårtørrer. Derefter bøjes materialet forsigtigt på en anden væg. Samlingen arbejdes med en spatel.

Nøjagtigheden af ​​installationen

Hvis installationen af ​​PVC eller polyurethan sokkel er lavet ved hjælp af monteringsstrimmel eller klip, er fastgørelsesanordningerne simpelthen fastgjort med skruer og dykker i samme højde langs væggen. Stiften opvarmes i vand og klikker så enkelt på fure. Når materialet køler ned, bliver soklen tættere. Alt arbejde er ønskeligt at starte fra hjørnet af rummet.

Hvis installationen er færdig med lim, kan klæbemidlet ikke gemmes. Du bør vælge den højeste kvalitet løsning. Og forresten er den ikke påført gulvfladen, især hvis der er lagt et laminat eller parket.

Tip! Nogle derudover fastsætter en sokkel ikke med selvdrejende skruer og møblerne negle, der ikke har hatt. Det er imidlertid nødvendigt at behandle stederne for tilstopning med fugemasse.

Interessant kan du på almindelig polymersokkel også på ubøjede buede overflader. Sådan bøjes det, kan du se i videoen nedenfor.

Video - Sådan bøjes en almindelig sokkel

Fleksibel sokkel er en ægte frelse for lejligheder med et usædvanligt layout. Han vil gøre reparationen ren og færdig. Og alt takket være, at soklen bøjer perfekt. Ingen (selv den højeste kvalitet) polymersokkel vil aldrig være i stand til at bøje uafhængigt, da den fleksible sokkel bøjer. Og dette er den største fordel.

Sommetider krøllede vægge i rummet eller tilstedeværelsen af ​​kolonner tillader os ikke at bruge almindelige lige linjer, og. Og i dette tilfælde har vi tre måder at løse problemet på: Bestil halvcirkelformet, køb fleksibel plast og bøj almindelig lige.

Sådan rundes bordpladen med dine egne hænder

Måske fra første gang vil du ikke være i stand til at lave en sokkel til en rund væg. Dette er normalt, som i enhver virksomhed, der kræver færdigheder, skal du først "få en hånd" til at træne. Derfor, hvis du tænker på, hvordan du bøjer bundkortet med dine egne hænder, så vær forberedt på at beskadige flere lister under de første tests.

Lav en halvcirkelformet støbning

Fremstillingsmetoden, som vil blive beskrevet senere, er egnet til lister fremstillet af polyurethan, PVC og duropolymer. Fra de værktøjer, du har brug for at forberede en hacksav og en byg tørretumbler - det kan lejes i nogle byer. I princippet, hvis støbeformen er tynd, så vil en almindelig 1500-2000W hårtørrer gøre den fleksibel.

For at bøje, på bagsiden af ​​støbeformen, skal vi lave trekantede snit. Afstanden mellem dem er fra 2,5 til 5 cm, afhængigt af hvor meget du skal bøje støbningen. Vi laver opskæringerne, så ca. 0,5 cm er tilbage til kanten.

Sådan laver du en sokkel en halvcirkel: Vi laver gash fra bagsiden

 • Vi opvarmer støbeformen, så hopperne tilbage i kerfene bliver fleksible. Vi udfører opvarmning pænt på bagsiden af ​​støbeformen. Sørg for, at ydersiden ikke deformeres af varme.
 • Når baguetten er godt opvarmet og bliver fleksibel, skal den forsigtigt, men hurtigt bøjes. Plast køler ret hurtigt, så tøv ikke med på dette stadium.

Bøjning sokkel. Denne effekt opnås ved opvarmning af plastik

Lavning af halvcirkelformede træposuetter

Og her er alt mere kompliceret. Du kan ikke skære, og den metode, vi foreslår at bruge, giver dig mulighed for at bøje profilen lidt. Men hvis du kun skal passe bundkortet under en ujævnt væg, så passer denne mulighed perfekt.

Forbered først stiverne på træets profil. For at gøre dette skal du tage brættet og tegne det en halvcirkel af den fremtidige bøjning. Nu, på hver side af linjen, fastgør eller søm stængerne selv. For eksempel kan lange negle tjene som dem. Du kan også komme med en slags egen. Struts gentager profilens fremtidige halvcirkel og er arrangeret i et skakbrætmønster, som i diagrammet herunder.

Spacers kræves for at gøre halvbordet halvcirkelformet

Nu er vi nødt til at dampe baguetten til at lave en fleksibel bundplade til loftet eller gulvet og give det en halvcirkelformet form. Den nemmeste måde er at koge en pulje vand på komfuret og holde profilen over den. Hvor lang tid det tager, at støbeformen bliver fleksibel, afhænger af typen af ​​træ. Dette øjeblik kan bestemmes ved berøring, når du forsøger at bøje profilen begynder at give ind.

Efter at træet er fordampet og bliver fleksibelt, fjern det fra dampen og læg det i halvkredsen af ​​stiverne, som vi forberedte tidligere. Her skal profilen forblive, indtil træet er helt tørt. Ideelt danner vi lamperne om aftenen og lader dem bøje i en halvcirkel til morgenen. Efter tørring kan den bøjede profil installeres på det tilsigtede sted.

Vi laver et loftsplint fra en træprofil, fleksibel

Køber færdige lister

Til salg kan du finde færdiglavet fleksibel sokkel til gulv og loft. De er lavet af forskellige materialer:

 • , Fleksibel.
 • Blød støbning og sokkel PVC tape.
 • Fleksibel bundplade gulv af kork, halvcirkelformet, bøjet.

Den fleksible sokkel fra polyurethan har en optimal kombination. Priskvaliteten bruges ofte. Skørt tape er forholdsvis ikke dyrt, men det er lunefuldt i installationen, og ikke alle typer lim passer til den. Det bruges ofte til badeværelset. Den fleksible bundplade gulvkork er den dyreste af disse tre typer, men det er i sin fordel at materialet er naturligt og ser godt ud.

Fleksibel sokkel, gulv, kork

Den radialbøjede sokkel er lavet af et naturligt træ. I den færdige form køber sådanne lister næsten ikke, da de er lavet langs radiusen af ​​en bestemt bøjning af en mur eller søjle. Derfor købes denne indretning som regel på bestilling, og den kan ikke betragtes som billig. Men bøjede halvcirkelformede lister af træ utvivlsomt overgår plastik i udseende, derfor er alle tidsmæssige og finansielle omkostninger berettiget.

Plint radius vinkel, rund, bøjet