Sådan laver du en cirkel af gipsplader på loftet

Enhver, der planlægger at installere et rundt gipsloft, skal være opmærksom på det væsentlige krav til arbejdet - højden af ​​hovedloftet er mindst 2,5 meter. Ellers vil konstruktionen, "stjæle" centimeter, visuelt gøre lokalet for trængt, mørkt og overbelastet.

Faktum er, at minimumsdybden på et cirkulært loft er 70 mm, hvilket betyder, at ejerne af standardlejligheder i "Khrusjtjov" bliver nødt til at afvise ideen med tiers, en cirkel eller en halvcirkel. De yndefulde, originale og funktionelle runde lofter er tilgængelige for glade ejere af rummelige lejligheder og huse i enhver konfiguration. Desuden er det nemt at montere dem selv.

Overflademærkning - Ansvarlig fase

Uafhængigt lav en cirkel af gipsplader i loftet, især når der ikke er nogen erfaring med de afrundede elementer i loftkonstruktionerne, vil det kun være muligt efter at have udført den korrekte mærkning.

Begynd ved at analysere rummet. Hvis loftet og væggen er forbundet med en lille afrunding, der efterligner tagskægget, fjernes den med en perforator.

Kun i dette tilfælde vil det være muligt at fastsætte profilen UD så tæt som muligt på loftets overflade.

I det næste trin skitserer rammen for strukturets første niveau. Dette skal gøres, da cirkel eller halvcirkel af gipsplader skal monteres på andet niveau. Begynd med et mærke af det laveste punkt af et loftdæksel. Ned fra hende med 25 mm, sæt et mærke på vægoverfladen, gentag trinene i hvert hjørne af rummet (du skal bruge et niveau til at kontrollere målingerne).

Markerede punkter er forbundet med en linje (chokline). De styres af det under fastgørelsen af ​​UD-profilen.

Den næste fase markerer selve loftfladen. I betragtning af monteringsretningen af ​​gipsplader er etiketter anbragt på modsatte vægge i trin på 50 cm. Mellem markerne i loftet og ved hjælp af choklin slår de af linjer.

Rammen for den første tier - samling

Den færdige markering vil være signalet for overgangen til den næste fase af arbejdet. Linjerne brudt på vægoverfladen bruges som en vejledning til montering af UD-profilen, fastgør den med nederste kant. Det er mere hensigtsmæssigt at bruge en profil med færdige huller på dette stadium. Hvis de ikke er, bor, og observere et trin på 40-50 cm, bliver enheden overtaget.

Klumper med en diameter på 6 mm og skruer med en lidt mindre diameter til pålidelig fastsættelse vil være velegnet til fastgørelse.

U-formede suspensioner skal blive det forberedende trin til installation af CD-profilen på loftet. De er fastgjort med en afstand på højst 60 cm fra hinanden ved hjælp af flaring dowels, der er mest egnede til arbejde i værelser med betonlofter.

Så snart suspensionerne er skruet, klippes CD-profilerne fast i den tidligere monterede UD-profil. Profillængden skal være mindre end afstanden mellem væggene med 5 mm. For at opnå en perfekt flad overflade af det fremtidige runde loft under rammen er en tråd nivelleret til udjævning, idet der trækkes cd-profiler ved hjælp af ørekroge bøjet under dem.

Ved hjælp af tråden som vejledning, er profilerne nivelleret (hver enkelt), fastgjort på bøjlerne, og der tilføjes selvdrejende skruer til siderne for at forhindre dannelsen af ​​spil. Leddene i profilerne er også forstærket med selvdrejende skruer - dette er den sidste fase på vej til at skabe første niveau ramme.

Derefter monteres et loft med to niveauer med en cirkel på overfladen, der går direkte til oprettelsen af ​​en cirkel.

Enheden af ​​cirklen og andet niveau: trin

For at en volumencirkel skal kunne ses på loftet, skal den trækkes. Det vil hjælpe en enkel ledning, skruet ind i gipsvægens overflade med en skrue med en blyant på enden. Det improviserede kompas giver dig mulighed for præcist at tegne en cirkel med den ønskede diameter. Hvis det endelige mål ikke er en cirkel, men en oval på overfladen, så for at opnå den, vil det være tilstrækkeligt at forbinde to cirkler med et kryds, der svarer til bredden af ​​det ovale.

Til montering af UD-profilen laves små hak på den hver 5-7 cm langs cirkelens konturer, hvilket øger fleksibiliteten. Den indskårne profil bøjer let i den rigtige retning. I denne stilling er den fastgjort til rammen af ​​den øvre del, skruer skruerne direkte ind i arkets overflade.

Det er muligt at arbejde ved hjælp af denne algoritme, ikke kun med UD-profilen, men også med UW-profilen, hvis bredde er fra 50 til 100 mm, hvilket betyder at du kan rette det andet niveau med større dybde.

Det næste trin er en linje på væggen på niveau med en cirkel. Hendes profil er vedhæftet UD. Forbind cirklen med vægprofilen ved hjælp af elementerne på cd og skruer, hvis cirklen var baseret på UD, suspensioner, hvis processen involverede UW.

Både runde og ovale lofter er beklædt med gipsplader i analogi med konventionelle flertallede strukturer. Sørg for at tage højde for, at arkets vertikale plan giver deformation, derfor skæres den optimale bredde af strimlen fra dem, skæres i 5-7 cm trin på den konvekse side af bøjningen. Billets fylder hulrummet i cirklen og fjerner overskydende materiale fra monteringskniven. Denne mulighed giver dig mulighed for at lave en halvcirkel eller cirkel med en stor radius ved hjælp af den tørre metode.

Den våde metode indebærer rigelig befugtning af pladerne af gipsvæg med en rulle eller børste med en anordning til små huller i overtrækslagets øverste lag (en anl anvendes). Dampede ark bliver mere fleksible og bryder ikke under monteringen af ​​figurerne med bøjninger.

Den færdige konstruktion er beklædt med gipsplader, leddene behandles, jorden, fyldes og males, ifølge designprojektet.

Bølge på loftet af gipsplader - hvordan man laver

En variation på en cirkel, oval eller halvcirkel er en gipspladebølge, som oftest spiller rollen som et overgangselement mellem niveauer. Du kan gøre det selv på et to- eller flerniveau loft med en afstand mellem tier fra 10 til 15 cm. Jo højere bølgehøjde desto dybere designet vises.

Figuren er monteret på det andet eller endda tredje niveau af loftet, monteret i overensstemmelse med rammeteknologien beskrevet ovenfor. Det er vigtigt at bemærke her, at rammen af ​​det første niveau vil kræve forstærkning med suspensioner.

Bølgen er fastgjort til en ramme lavet af metalprofiler anbragt langs markeringerne svarende til konturerne i figuren. Rammernes fleksibilitet forbedres ved hjælp af den førnævnte fremgangsmåde ved at lave snit på overfladen. Skab udformningen af ​​færdiglavede elementer af gipsvæggen i overensstemmelse med skitsen af ​​den færdige figur, behandle kanterne med et plan. Til fastgørelse brug skruer. Joints behandles med serpyanka og derefter puttyed.

Både cirkel og bølge og andre varianter af buede figurer på overfladen af ​​gipslofter ser mere harmonisk ud med belysning baseret på spotlights og lysdioder. Selv de enkleste figurer af denne type vil mærkbart forvandle rummet, opdatere og modernisere interiøret.

Interessante klargjorte ideer og inspiration til udvikling af unikke forfatterprojekter af loftkonstruktioner med eller uden belysning, dekoreret med cirkler og bølger, er blot taget fra nedenstående billede, hvilket klart viser fordelene ved sådanne beslutninger.

Sådan laver du en halvcirkel af gipsplader på loftet eller væggen

Når man laver buer, nicher, lofter på flere plan, stikkontakter til lysekroner, er det ofte nødvendigt at lave en halvcirkel af gipsplader eller en anden tredimensionel figur med glat buede linjer. Dette rejser spørgsmålet: Hvordan bøjes dette generelt, hårdt materiale uden at bryde det?

For dem, der ikke har behandlet dette materiale, kan det virke som om dette er umuligt. Men det er nok at se på billederne af realiserede projekter for at sikre det modsatte.

Gipsplader baggrundsbelyst Figur

Produktionsteknologi af afrundede strukturer

Som du allerede ved, kræver fastgørelse af gipsvæg en stiv ramme. Det betyder, at man opretter en cirkel, halvcirkel, oval osv. det vil være nødvendigt at bøje ikke kun GCR, men også de metalprofiler, hvorfra "skeletet" af den figur du har brug for, vil blive samlet.

Sådan bøjes en profil

For at gøre dette skal det skæres på begge sider. For hvad?

Det afhænger af, hvordan du skal bøje profilen.

 • Hvis du laver hak langs profilens stivere (flanger), vil den bøjes over ryggen.

Jo oftere hakene er lavet, jo stejlere profilen kan bøjes.

 • Hvis man forlader en af ​​siderne og skærer den langs anden side og tilbage, bliver profilen bøjet i en anden retning.

Side bøjning

I stedet for en buet vejledning til loftet eller væggen langs markeringen, kan du vedhæfte en lille trimprofil, der efterlader mellem dem den mindste afstand.

Guide til figureramme

Sådan bøjes gipsvæggen

At skære en form af enhver form fra et gipsplade er ikke et problem. For at gøre dette skal du tegne det på et helt ark og skære det med et elektrisk stiksav. Men for at lave en volumetrisk figur, skal du vide, hvordan du skal rulle ud i gipsvæggen, der forbinder de to flade dele.

Dette problem kan også løses på to måder.

Men først skal du udskære den del af den ønskede form og størrelse.

 • Sæt et stykke gipsplader på en hård overflade med den forkerte side op og rul nålrullen langs den. Hvis ikke, skal du bare lave et hul i pap med en skarp genstand. Våd derefter gipsvæggen, vent indtil dens gipskerne er blød og give den den ønskede form. Efter at gipset er tørret, vil materialet genvinde sin oprindelige styrke, og det kan fastgøres til rammen.

Våd del skal fastgøres i position.

 • Det er muligt at give detaljerne en buet form på en anden måde ved at anvende parallelle langsgående snit til emnet udefra. Dette er hurtigere end i det foregående tilfælde, men det vil være sværere at planere overfladen med en kitt.

Som i profilprofilen, jo tættere på hinanden kan skæringerne, jo mindre bøjningsradiusen opnås

Den video, vi tilbyder, viser dig mere tydeligt, hvordan alle ovenstående værker er færdige.

Rådet. Tyndt gipsplank med en tykkelse på 6 eller 9 mm til et bestemt punkt bøjer, uden at bryde, og uden yderligere behandling. Hvis du har brug for at lave en form med en stor bøjningsradius med dine egne hænder, kan du bruge dette materiale.

Installationsprocedure

Du ved, hvordan man laver emner til rammen og beklædningen, det er fortsat at fortælle, hvordan man laver en cirkel af gipsplader ind og ud. Eller enhver anden tredimensionel form med glatte former.

For eksempel tage en ring i midten, hvor en lysekrone vil hænge.

 1. Først lav en tegning på papir eller i et computerprogram med alle størrelser.
 2. Overfør dens vandrette fremspring på gipsvæggen, og ved hjælp af et stiksav eller hacksav gør det vigtigste emne.

Rådet. Den nemmeste måde er at tegne den korrekte ring på gipsvæggen ved hjælp af en improviseret armatur, som i det følgende billede. Kun du bliver nødt til at fastsætte to blyanter - for den ydre og indre radius.

 1. Fastgør klippet til loftet og cirklen. Så du får de linjer, som du skal bruge til at rette guideprofilen på.
 2. Mål længden af ​​hver linje, skær det tilsvarende segment fra PN-profilen. Hvis længden på en profil ikke er nok, så hele plus-segmentet.
 3. Vejledningen skal monteres på loftet på en sådan måde, at det er muligt at indsætte segmenter af en rackmonteret PS-profil lodret i den. Så bøjningen skal gå langs siden. Vi gør nedskæringer til det som beskrevet ovenfor.
 4. Fastgør profilen langs linjen til loftet. Fastgørelseselementer vælges afhængigt af basismaterialets materiale. Hvis det er en betonplade, brug en dowel-negle.
 5. Tilsvarende lav to yderligere buede profiler og skru en ring ud af gipsvæggen til dem.
 6. Skær fra PS-profil-segmenterne, svarende til den ønskede tykkelse af gipspladens struktur. De skal skrues til loftskinnerne hver 30-40 cm. Bagsiden af ​​profilerne på den ydre cirkel skal se udad, på den indre til midten af ​​cirklen.

Fastgørelsesanordninger er lavet med skruer med en pressevasker

 1. Løft gipsringen, sæt den på med styrene på de frie ender af de vertikale profiler og skru den.

Det er der sket

 1. Det er kun at skære strimlerne mod den lodrette del af rammen fra gipspladen, for at bøje dem på en hvilken som helst af de ovenfor beskrevne måder og at fastgøre dem.

Denne instruktion kan betragtes som universel til fremstilling af enhver form for gipsplader. Vi har beskrevet en af ​​de sværeste, en solid cirkel, en halvcirkel eller en oval vil blive gjort endnu lettere.

konklusion

I vores tid er prisen på byggearbejde undertiden højere end omkostningerne ved materialer, det vil sige, og reparation med involvering af specialister vil koste dobbelt så meget. Hvis du lærer at gøre alt selv, kan du ikke kun spare godt, men også være sikker på kvaliteten af ​​det udførte arbejde.

Overvej muligheder: hvordan man laver en halvcirkel af gipsplader i loftet, hvordan man markerer

For dem der søger interiørets originalitet, ville en halvcirkel af gipsplank i loftet være en glimrende mulighed. Når man opretter en sådan figur, opstår der et logisk spørgsmål: Hvordan giver man den ønskede form til et stift ark og ikke beskadiger det? Dem, der ikke har behandlet gipsvæg, ser ud til at dette er umuligt. Eksperter forsikrer det modsatte. Du kan se på billedet for at være sikker på det.

En halvcirkel lavet af gipskrater er en original designbeslutning, det være sig et kommercielt eller boligområde. Den usædvanlige figur bliver højdepunktet i interiøret og understreger dets værdighed. En halvcirkel er en kompleks konfiguration, men hvis du forstår de finesser og nuancer, tekniske aspekter, får du det uden stor indsats.

Det afgørende øjeblik er mærkning. Følg denne proces omhyggeligt og opmærksom på små detaljer. I begyndelsen tegnes cirklerne på overfladen og markerer de steder, hvor konfigurationen går i en flad linje. Dernæst på væggen og loftet mærker til montering af understøtningsrammen. Til fastgørelse af gips er det nødvendigt, så du skal bøje materialet selv og metalprofiler.

For at undgå forvirring trækkes linjer med forskellige blyanter eller markører. Border er bedre markeret med tykkere linjer.

Hvad kræves til installation?

Faktisk er installationen enkel. Vi vil forstå mere detaljeret, hvad der er nødvendigt for implementeringen.

Et sæt værktøjer - kan ikke undvære dem. Dette omfatter:

 • Punch;
 • reb (blød tråd vil gøre);
 • sakse til skæring af metaldele;
 • markør eller blyant
 • niveau;
 • Apparater til skæring af materiale - en kniv eller sav.

Materiale. I dette tilfælde anvendes plader af gipsvæg, det vil sige gipsplader. De købes bedst med en margen. Det skyldes, at den nøjagtige beregning ikke altid er mulig at udføre.

Metalprofiler. De er nødvendige til montering af en stiv understøtningsramme.

Skruer og skruer, vedhæftning "krabber" skal bruges til installation.

Det er vigtigt! Overfladen er helt rengjort fra den gamle finish.

At lave en halvcirkel på loftet på gips er let, hvis du holder dig til alle de tekniske punkter. Denne løsning bliver mere populær, da den giver mange fordele:

 • simpel teknologi;
 • brugervenlighed og overkommelige omkostninger;
 • miljøvenlighed
 • visuel forøgelse i rummets højde og rum
 • Mulighed for at udstyre figuren med lamper
 • originalitet.

Ved hjælp af en halvcirkel kamouflage taggrunde eller andre strukturer.

Brugen af ​​en halvcirkel af GKL i moderne stil

Hvordan markerer du materialet?

Som nævnt ovenfor afhænger det endelige resultat af korrekt og korrekt markering. Før denne proces fjernes restene af den gamle finish, belysningsarmaturerne demonteres, og overfladen er derefter primet. Fortsæt derefter til markering.

Til dette har du brug for et reb og en blyant. Den første skal være lige i længden af ​​radiusen for cirklen af ​​den ønskede installation. De resterende detaljer afhænger af placeringen af ​​figuren. For at tegne en cirkel skal du gøre følgende:

 • korrekt bestemme midten af ​​figuren
 • i midten er der placeret en skrue, til hvilken den ene ende af gevindet af den ønskede længde er fastgjort, og en markør eller blyant er direkte bundet til den anden;
 • en figur er tegnet ved hjælp af den opnåede mekanisme.
Form skitse

Markup kan anvendes på flere måder. I hvert tilfælde bør det foregå fra personlige præferencer og funktioner i rummet.

Rammontering

Før installationen af ​​selve figuren udføres installationen af ​​understøtningsrammen. Bemærk at det skal være stabilt og hårdt.

Monteringsramme

For at opnå dette anbefales det at anvende en galvaniseret metalprofil af følgende typer:

 1. Guide profiler. Anvendes ved montering af rammen omkring omkredsen til rummets vægge.
 2. U-formede eller streng suspensioner.
 3. Loftsprofil. Anvendes ved fastgørelse for at styre strimler over hele området på basen.
 4. Stik. De kaldes også "krabber".

Når understøtningsrammen er installeret, fortsæt til installationen af ​​det afrundede element. Dette gøres ved at anvende nedskæringer. Jo oftere de er placeret, jo lettere er det at bøje og give den ønskede konfiguration til strimlen. Den optimale afstand er 5-7 mm, sørg for at holde den samme afstand. Hakkede striber er let at bøje for at skabe den ønskede form.

Gipsplader er nemme at installere på loftbeklædningen. Installationsteknologien er ikke forskellig fra det sædvanlige. Det eneste - det er nødvendigt at bøje en lodret strimmel.

Varianter af bøjning GCR

Som allerede nævnt anvendes GCR til installation af en halvcirkel. Dette er et sammensat byggemateriale, der er baseret på gips.

Det ser ud til, at sådant materiale ikke vil bøje sig, men det er ret realistisk. Til dato er der to måder at bøje på - tør og våd. Hver af dem har sine egne egenskaber. I det første tilfælde er det vigtigt at overveje, at gipspladens fleksibilitet er direkte afhængig af tykkelsen. Denne mulighed bruges bedst, når en halvcirkel med stor radius er monteret. For ham udfører parallelle snit på materialet.

Hvis du beslutter dig for at bruge den våde metode, skal du fylde op med en rulle og el. Pierce en gipsplader ark i flere sektioner. Denne procedure udføres kun fra oversiden. Jo flere punkteringer, jo hurtigere kommer GCL'en til at gå i opløsning. Våd materialet med en rulle, indtil det ikke længere absorberer fugt. Derefter gives den en vis form, i dette tilfælde en halvcirkel.

Metoder til bøjning af materiale

Under alle omstændigheder er der risiko for at ødelægge materialet, hvis du ikke følger alle finesser og nuancer. Vær derfor forsigtig.

Kreativ ide til ethvert design.

Gipsplader halvcirkel ser original i ethvert interiør, fra klassisk til moderne. Installationen af ​​en sådan konstruktion er enkel, men før det udføres, er det bedre at konsultere fagfolk, der har erfaring med at udføre sådan arbejde. Dette vil undgå fejl og unøjagtigheder.

Glem ikke behovet for færdiggørelse af arbejdet. Ved at følge instruktionerne og vejledningen får du et usædvanligt og uovertruffen design, der vil tiltrække gæsterne.

For at reparere var vellykket, skal du omhyggeligt studere fotos og videoer.

Hvordan man laver en halvcirkelformet konstruktion i loftet, monteringsmuligheder

I dag er gipsplankonstruktionen på loftet ikke overraskende nogen. Men du kan forsøge at slå dens kompleksitet. Den bedste løsning er en gipspladercirkel på loftet. Også ofte fundet halvcirkelformede eller ovale designs.

Desuden kan du hurtigt og nemt lave en cirkel, en oval eller en halvcirkel på dit loft, selv med minimal viden om at arbejde med gipsplader, men efter de instruktioner du har brug for.

Oprettelse af et skema

For at lave sådanne lofter som en cirkel, en oval eller en halvcirkel af gipsplader, skal du udføre de nødvendige beregninger og tegne et diagram. For at gøre dette skal du gøre følgende:

 • læg på papirarket omkredsen af ​​loftet
 • markerer centrene for alle tal;
 • skitsere cirklen. Det ovale er tegnet ved at anvende to cirkler til loftet, som ved krydset vil give den ønskede form. Slet ekstra linjer
 • Marker overgangspunkterne i cirkler i lige linjer eller i en anden form.

Når tegningen er færdig, vil det være ret nemt at beregne mængden af ​​materialer, der kræves til arbejdet.

Forberedende arbejde

I denne situation er det vigtigt at forberede arbejdsområdet korrekt. Til dette har du brug for:

 • fjern eventuelle uregelmæssigheder fra loftet, der kan forhindre installation af en metalramme;
 • at prale overfladen;
 • Tegn loftet på de nødvendige geometriske former.

Loftslayout

Vær opmærksom! Alle linjer bør kun anvendes med et niveau.

Nødvendige værktøjer

Følgende værktøjer hjælper dig med at lave en oval, cirkel eller halvcirkel i loftet:

 • bore med et sæt øvelser;
 • Punch;
 • niveau;
 • blyant og målebånd;
 • saks til metal;
 • gipskniv;
 • spatel.

Du skal også bruge følgende materialer:

 • gipsplader;
 • Profil;
 • dykker og skruer;
 • særlige krabber;
 • kit;
 • primer;
 • serpyanka.

Eksperter anbefaler at bruge materialer fra et byggefirma.

Samlingsarbejde

Når det første niveau af gipsloftrammen blev monteret i henhold til standardskemaet, kan du fortsætte med at fastgøre ovalen eller cirklen.
Først og fremmest skal du lave metalrammen i den ønskede form:

 • du skal først tegne vedhæftede punkter
 • så installerer vi suspensioner, som vi vil rette op på alle støttende strukturer i fremtiden;
 • Tag derefter profilguiderne og giv dem den ønskede form. For at gøre dette skal du bruge saks til metal. Vi laver lige store segmenter på den ene side af profilen og bøjer den i den rigtige retning. Vi berører ikke den anden side;
 • fastgør dem til fortrykte linjer med dykker og skruer;

Vær opmærksom! Hvis du i løbet af installationsprocessen har sektioner af en profil, der er slået ud af en figur, kan de fjernes ved hjælp af en mølle.

 • Vi skærer profiler i stykker af den nødvendige størrelse, og vi etablerer langsgående kanter. For dem er monteringstrinnet ca. 50-60 cm;
 • efter det kan vi fortsætte med vedhæftningen af ​​tværgående ribber. Vi fastgør dem med krabber. Afstanden mellem dem er en meter;

Vær opmærksom! Hele loftkonstruktionen skal være stiv og robust.
Ud over denne metode til montering og installation er der endnu en. Ifølge ham kan hele strukturen monteres på gulvet, og kun derefter skrue den til loftet. Denne metode er dog kun egnet til små elementer, da det er yderst ubelejligt at installere kraftige rammer på denne måde.
Lidt ifølge en anden ordning er installationen af ​​en halvcirkelformet struktur. For at lave en halvcirkel i loftet skal du gøre følgende operationer:

 • vi etablerer helt det første niveau af et loft
 • skære profilen og give dem en halvcirkelformet konfiguration i hjørnerne af rummet;
 • Profilen her er også monteret på dykker med skruer.

Ramme under halvcirkel

Dernæst gennemfører vi de nødvendige ledninger i en særlig kabelkanal. Dette vil hjælpe med at undgå kortslutninger.
Så hele strukturen vi sheathe gipsplader ark i henhold til følgende skema:

 • vi skærer gipsvæggen i stykker af den ønskede størrelse;
 • anvende dem på rammen. Om nødvendigt tilpasser vi deres størrelse for at passe til figuren.
 • fastgør gipsskruer.

Hvis en cirkel eller oval er placeret tæt på vinduet, skal gipspladerne fastgøres, så de løber langs vinduet. Så linjerne i deres ledd bliver mindre synlige.
Situationen med kappen af ​​en halvcirkelformet struktur er noget mere kompliceret. Her gipsvæg kan fastgøres på to forskellige måder:

 • våd måde. Skær med et kniv lodret element, som skal bøjes. Vi passerer gennem det med en spidset rulle og våd godt med vand. Når indersiden af ​​arket blødgør, begynder vi at vedhæfte det til rammen og bøje det efter behov. Det er bedst at gøre, når rammen endnu ikke er fastgjort til loftet;
 • metode ved hjælp af nedskæringer. Langs hele længden af ​​stykket, som skal bøjes, laver vi lodrette snit. De går med jævne mellemrum.

Arkskæring

Vær opmærksom! Saw behøver kun den del af arket, som vil være forsiden. Gennemse er ikke nødvendig. På tidspunktet for vedhæftning til rammen bøjes stykket i overensstemmelse med det udførte snit. Denne metode ved den endelige finish vil kræve et højere forbrug af kit.

Afslutningsarbejde

Når en halvcirkel, cirkel eller oval er helt dækket med gipsplader, kan du fortsætte til den endelige finish. Denne fase involverer følgende procedurer:

 • bearbejdning af steder af et stykke lak med et specialtape (serpyanka)
 • puttying alle leddene og stedet for skrue i selv-tapping skruer. Ideelt set bør du få en flad overflade. I tilfælde af uregelmæssigheder skal du blot sand overfladen;
 • Forsæt hele strukturen med en dyb penetrationsprimer.

Det er kun at male loftet - og reparationen er forbi.

At skabe afrundede mønstre på et gipsplankloft er ret simpelt. Du skal bare følge instruktionerne, og alt vil fungere for dig!

Video: Lav en cirkel af gipsplader i loftet

Figured loft gipsplader gør det selv

Moderne byggeteknologier, der bruger gipsvægge, kan ikke kun lave loftet og skabe et helt loftsystem. Desuden vil du være i stand til selvstændigt at udføre alt arbejde uden at begrænse fantasien. I dag vil vi fortælle dig, hvad der er nødvendigt for at lave et formet loft af gipsplader, der passer ind i ethvert interiør.

Særlige egenskaber

Nu vil designere, udviklere og husejere ikke tænke på samme type og standard. Vi ønsker at omringe os med et usædvanligt interiør, og flere niveauer i form af geometriske figurer er meget nyttige i dette. Og hvis de første sådanne konstruktioner af gips er kedelige og vinklede, er der nu teknologier, der gør det muligt at gøre loftet elegant og elegant.

Figurerede lofter tilhører spændings- og ophængte loftssystemer. Deres vigtigste træk er evnen til at skabe unikke former baseret på en to- eller tre-niveau struktur. Et system på flere niveauer og den valgte figur er skabt på rammen af ​​den ønskede form ved plastering.

Et system på flere niveauer og den valgte figur er skabt på rammen af ​​den ønskede form ved plastering

Originalen af ​​et sådant loft er en af ​​hovedfordelene. Men derudover er der andre fordele.

fordele

 1. Gipsvæg er meget nem at bruge og billigt materiale. Det er let at vedligeholde, praktisk, hvilket betyder, at et sådant loft ikke vil medføre ulejlighed i fremtiden.
 2. Et loft på flere niveauer med gipsplader gør det muligt hurtigt og nemt at integrere belysning. Du kan vælge flere typer belysningsarmaturer, selv i forskellige stilarter.
 3. Den enhed formet multi-level loft giver dig mulighed for visuelt at øge rummet i rummet og dets højde. Derudover kan du nemt opdele rummet i funktionelle områder.
 4. Gipsplader vil spare dig for at gøre en seriøs reparation af overflader. Du behøver ikke omhyggeligt justere og kaste loftet, reparere revner og uregelmæssigheder - gipsvæg vil skjule alle fejlene. Derudover kan det gives enhver farve, klistret over med tapet eller dækket af maling.
 5. Under gipsplade på flere niveauer kan du nemt skjule forskellige kommunikationer - f.eks. Elektriske ledninger og ventilationsrør. På grund af den lethed at arbejde med materialet uden problemer, selv for en nybegynder.

Bemærk: Hvis dit hus eller lejlighed har lave lofter, er installationen af ​​et multi-level figur design uønsket. Gipsvæggen i sig selv er meget tyk, og i betragtning af forskellen i niveauer kan et sådant loft føre til betydeligt højtab.

mangler

 1. Samlet vægt. Gipsvæg er et ret tungt materiale, og en kvadratmeter af et sådant loft i færdig form kan veje op til 20 kg. Derfor skal du være opmærksom på fastgørelsens korrekthed under installationen.
 2. Gipsvæggen er meget ustabil til oversvømmelse. Materialet absorberer fugt, hvorfra det stærkt deformeres. Hvis dette sker, er det formede loft underlagt fuldstændig reparation.
 3. Loftkonstruktionen af ​​gipsvæggen efter den endelige reparation må under ingen omstændigheder adskilles. Derfor er det på forhånd nødvendigt, inden arbejdet påbegyndes, nøjagtigt at bestemme installationen af ​​al elektrisk kommunikation og installationsanlæggene for belysningsenheder.

De nødvendige værktøjer og materialer

Før vi fortsætter til forberedelsesfasen, vil vi forsyne os med alt, hvad der er nødvendigt for arbejdet. Listen viser sig at være voluminøs, men det er bedre at lade overskuddet forblive, end på det afgørende tidspunkt vil der ikke være nogen vigtige detaljer ved hånden. Så, du skal købe:

 • gips tykkelse fra 6 til 12,5 mm, afhængigt af det ønskede resultat;
 • metal loftprofiler CD;
 • UD guide profiler;
 • selvskærende skruer;
 • profilforlængere;
 • kit;
 • stik;
 • anker kiler;
 • suspensioner;
 • dyvel-negle;
 • forstærkende papir;
 • Billeder af færdige buede gipsplader lofter.
At arbejde vil kræve en række nødvendige værktøjer.

Til installation skal du bruge værktøjer:

 • reglen
 • niveau;
 • Punch;
 • målebånd;
 • skruetrækker;
 • cutter;
 • høvl;
 • spartler;
 • square;
 • konstruktion kniv;
 • slibemaskine.

For nøjagtigt at beregne mængden af ​​materialer, der er brug for, skal du beslutte dig for udformningen af ​​det fremtidige loft. Den nemmeste måde er at gøre bekendt med billederne af buede gipsplanklofter på internettet eller specialiserede blade. Du kan kontakte professionelle designere eller forsøge at udvikle et design selv. I sidstnævnte tilfælde skal du have færdigheder i særlige computerprogrammer.

Når du først har valgt design, kan du begynde at designe og markere loftet. Det første skridt er at lave et designskitse på papir og derefter overføre det til arbejdsfladen.

Design muligheder

Overfladebehandling

På trods af at gipsvæggen hjælper dig med at skjule fejlene i hovedloftet, skal du stadig udføre det forberedende arbejde.

 1. Rengør den gamle loftoverflade. Fjern tapet, loftpaneler eller fliser.
 2. Hvis dit loft har været hvidkalket og belægningen er i god stand, er det ikke nødvendigt at vaske det af. Men hvis der er mærkbare revner eller delaminationer på overfladen af ​​hvidvaskningen, skal du fjerne det, ellers vil det i løbet af tiden smuldre og falde på indersiden af ​​loftet og lægge vægt på det.
 3. Fjern lysekronen og armaturerne, der blev installeret på hovedloftet. Du vil muligvis installere specielle indbyggede lamper på ophængningsstrukturen, eller belysningsenhederne arrangeres i en anden rækkefølge.

Vær opmærksom! Det er på dette stadium af arbejdet, at loftet skal behandles med en antifungel forbindelse. Dette er især vigtigt, hvis installationen af ​​et krumt loft af gipsplader udføres i et rum med høj luftfugtighed.

Efter rengøring går loftet til markeringen. Det første skridt er at bestemme niveauerne af det fremtidige loft lodret.

Loftslayout og monteringsgrundlag

Mål højden på rummet i alle vinkler og vælg den mindste værdi. Tæl ned fra toppen af ​​det nederste hjørne 50-100 mm ned - det vil være højden af ​​det første niveau i loftet. Fokus på dette punkt tegner en vandret linje rundt om rummet. Glem ikke at på hvert niveau "sniger" omkring 10 cm af højden af ​​rummet, så overvej dimensioner af rummet.

Fra basislinjen igen, gå ned omkring 100 mm. Denne afstand afhænger af størrelsen af ​​de belysningsenheder, som du senere vil bygge ind i strukturen. Denne linje bliver grænsen for den nederste kant af andet niveau.

Nu skal du lave en vandret markering. På første niveau anvender du på loftet de linjer, hvorpå bøjlerne fastgøres. Opmærkning af andet niveau foretages afhængigt af hvilken konfiguration der blev planlagt: enten på første niveau efter det allerede er klædt eller direkte på loftet.

For at markere kurverne skal du bruge profilstangen, i hvilken hullerne er boret. I en indsætter et søm, som vil fungere som kompassnål, i den anden - en blyant eller en markør.

Montering proces

Når du sætter markeringen i loftet og sørger for at det er korrekt, skal du fortsætte til monteringen. Først skal du installere første niveau ramme. Du skal starte med startprofilen - den vil fungere som basis. Efter fastsættelse på markeringssuspensionerne. Fastgør hovedprofilen på dem med selvdrejende skruer, og sæt enderne i starten. Nu sheathe det første niveau af gipsvæg. Afhængigt af designet af andet niveau kan trimmen laves rundt om omkredsen eller delvist.

Når du installerer en sådan struktur, er det ikke nødvendigt for dig at gipse det første niveau af loftet helt.

Det næste trin kan være svært og vil kræve særlig opmærksomhed fra dig. Hvis du planlægger at lave et loft med bøjninger og buede linjer, skal du først udarbejde en grundlæggende profil. Gør i det skærer hvert halve meter, bøj ​​og tilføj det til hovedprofilens segmenter i en afstand på ca. 200-300 mm. Kontroller niveauet og fjern de udragende dele. Gentag proceduren afhængigt af hvor kompliceret tegningen er.

Funktioner skaber krøllede elementer

De tidligere tips giver dig grundlæggende kendskab til mærkning og installationsarbejde. Nu skal vi snakke detaljeret om, hvordan man laver et buet loft af gipsplader ved hjælp af forskellige elementer. At montere en firkantet eller rektangulær konstruktion er let nok, men for at bruge mulighederne med afrunding af gips, skal du prøve.

Klassisk indstilling: Loft på flere plan med en cirkel

Først skal du tegne en cirkel på loftet. For at gøre dette skal du skrue skruen i midten af ​​den sektion, hvor dette element er planlagt, binde en stærk tråd eller ledning til den, og fastgør en blyant i den anden ende. Hold linjen i en cirkel som om du bruger et kompas.

Til installation skal du have en 25 mm bred UD-profil eller 50, 75 og 100 mm brede UW-profiler. For eksempel, tag den bredeste profil på 100 mm, så dybden af ​​andet niveau, herunder kittens og tykkelsen af ​​gipsvæggen, er ca. 120 mm.

Profilens sidevægge er hakket i samme afstand (5 eller 7 cm). Skru profilen igennem gipspladen til den øvre ramme strikt i forhold til linjen med selvlukkende skruer.

Det ligner en profil, skruet langs de markerede cirkulære etiketider

På cirkelprofilens niveau skal du skrue UD-profilet på væggen og indsætte cd-profilerne i dem. På steder, hvor CD'en vil være længere end 50 cm, forstærkes profilen med en suspension.

Luk det andet niveau med gips. Skær arkene i en cirkel, efter at de er boltet. For at dække lodret plan skal du klippe en strimmel med den ønskede bredde og efter 5-7 cm, trim papiret på den konvekse side af bøjningen på den.

Video - hvordan man laver et loft i form af en cirkel

Video processen er vist mere detaljeret:

Hvordan man laver et loft med et ovalt element

Generelt er det ikke meget vanskeligere at oprette et loft på flere niveauer med en oval end at montere en cirkel. Men selvfølgelig er der nogle særegenheder.

Vær opmærksom: for et design med et ovalt element, er højtværelser foretrukne. Hvis dit loft er under 2,5 m, bør du ikke installere en struktur i denne form: det vil reducere rummet visuelt betydeligt.

Udformningen af ​​det ovale element

Overvej den angivne ordning mere detaljeret.

 1. Du skal opbygge et koordinatsystem med et primært målpunkt. I dette tilfælde bør parterne være lige. Du kan udskyde de samme segmenter i en lige linje på 4 sider. Disse vil være de ovaler, vi har brug for ved punkterne a, b, c og d.
 2. Punkter, og og med - er modsatte. Mål afstanden mellem dem. Dette vil være diameteren af ​​cirklerne. For eksempel 50 cm. Del med 2, vi får en radius på 25 centimeter. Ligeledes i punkt b.
 3. Vi opnår delt med 2 lige cirkler.
 4. Vi danner en oval gennem punkterne b og c, som vi stadig har. Vi forbinder to cirkler med en bue fra to sider.

Nu er du bevæbnet med en tråd, en blyant og flere skruer. Markér de ovale foci på loftet, så punkterne er i strid med centrene, a og c.

Fastgør skruerne, stræk tråden på dem med en blyant og hold den strengt lodret, udfør en oval. Ret linjen om nødvendigt.

Tag en profil og skær den i områder, der er lig med hinanden i størrelse. Fastgør til loftet og skru gipsvæggen.

Oprettelse af et Ellipse Loft (video)

Se videoen, hvor processen vises mere detaljeret:

Figur med en halvcirkel

Først og fremmest skal du lave et overfladelayout. Marker halvcirkelcentrene, træk cirkler, markér de steder, hvor de går ind i en retlinie. Marker rammebegrænsningspunkterne.

Tværgående ribber kan fortyndes 1 m fra hinanden; langsgående ribber gøres bedst i en afstand på 0,5-0,6 m.

Loftplan med element

For at gøre rammen skal du:

 • loft guide profil 28/27, som er fastgjort til væggen;
 • PP 60/27 loftprofil;
 • stik PP-profiler type "krabbe";
 • U-formede stik (direkte suspensioner), hvis afstanden fra hovedloftet til det monterede ikke er mere end 0,11 m;
 • streng suspension i en afstand fra loftet til den monterede mere end 0.11 m.

Markér på væggene niveauet af den øverste del af strukturen og fastgør PNP profilen. På de steder, der er markeret på loftet, monteres bøjlerne med dowels.

Fastgør hovedbærerammerne til suspensionerne og profilerne, og hold en afstand på 04, -0,6 m strengt parallelt med væggen. Endene af profilerne, der forbliver uden for stencilen, så af mølle.

Skær PP'ens profil i stykker svarende til afstanden mellem rammebærerne. Sikker med krabben. Overhold afstanden mellem den tværgående til 1 m.

Dekorer den buede kant af det fremtidige loft. For at gøre dette, på den ene side af profilen, lav en plads på lige afstand. Jo mindre radius afrunding, jo oftere er du nødt til at lave nedskæringer.

Den sidste ting at gøre inde i rammen er at distribuere ledningerne. Derefter kan du installere gipsvæg på en vandret overflade af hængslet struktur. Stencil arkene og fastgør dem forsigtigt til den færdige ramme. Placer gipspladen langs vinduet, så leddene er mindre synlige. Glem ikke at indlejre skruerne på skruerne.

Saml den lodrette del af loftet, buet et ark med gipsvæg i en halvcirkel.

Lav en halvcirkel på loftet (video)

Se en video om, hvordan du gør det selv.

Wave design

Hvis du forstår hvordan man laver en cirkel og en oval, så vil bølgen for dig ikke have nogen problemer. Opmærkning kan påføres ved hjælp af et kompas, som nemt kan erstattes med en skrue, ledning og blyant (som i de tidligere versioner) eller på andre måder:

 • for hånd - sæt punkter i loftet og tegne en kurve over dem;
 • ifølge et tidligere forberedt mønster påført loftet og et gipspladerplade;
 • ved øje - metoden er ikke den mest pålidelige, men giver dig mulighed for at skabe en eksklusiv; Brug kun hvis du er sikker på dine evner.

Generelt er processen ikke anderledes end de foregående muligheder.

Loftslayout med bølge og bøjningselementer

I dette diagram kan du se, hvor nemt det er at skabe det ønskede mønster ved hjælp af kompasprincippet.

Video - hvordan man laver en bølge i loftet

I videoen vil du se nærmere på hele processen:

Når alt arbejde er færdigt, skal du kun sætte loftet op, male det og installere belysningen.

Måder at skabe en bøjning

Hvis du arbejder med gipsvægge for første gang, kan du blive udsat for spørgsmålet: Kan et sådant stift ark bøjes, giver det glatte former og ikke bryde det? Ja, det er nemt at gøre. Vi vil give dig et par tips. For at jævnt bøje gipsvæggen, er der to måder: Brug af vand og brug af nedskæringer.

Det er let at bøje et ark med gipsvæg

I det første tilfælde har du brug for en færdig ramme. Brug et stiksav til at skære en stribe gipsvæg, som du vil montere på et lodret loftelement. Ruller med negle eller nåle rulle den forkerte side af arket for at gennembore det øverste papelag. Derefter fugter denne side med vand.

Når det indvendige lag er blødgjort, skal du binde strimlen til metalbøjlen og bøje som du har brug for.

Denne metode har en ulempe: hvis indersiden er lidt våd, i stedet for en glat overflade, får du folder på et ark, der vil være meget svært at gipse. Hvis du har monteret rammen på loftet, er det bedre at bøje arket på en anden overflade på stencilen.

Ved anvendelse af den anden metode i gipsvæggen strikkes der lodrette snit på lige afstande. Skær ikke igennem: et ydre lag skal forblive intakt. Derefter fastgør strimlen til rammen, og skab forsigtigt en bøjning langs kanten.

Som du kan se, er det ikke svært at klare et fladt planlagt loft lavet af gipsplader uden involvering af specialister. Hvis du har spørgsmål, så spørg dem i kommentarerne. Du kan også dele din erfaring med dette arbejde. Held og lykke til dig!

Gipsplade halvcirkel på loftet - en usædvanlig DIY loftsbeklædning

Designere og kendetegnere af originale ideer vil helt sikkert fokusere på det ekstraordinære loft på værelset. Uanset om det er et kontor eller en lejlighed, et privat hus eller en land ejendom, vil en usædvanlig belægning altid understrege det indre af rummet. Overvej en af ​​de oprindelige løsninger - en halvcirkel af gipsvæg på loftet.

Dette er en ret kompliceret konstruktion, men ved at forstå de tekniske aspekter kan du nemt installere dette loft.

Udvælgelse af materialer og værktøjer

Overvej hvad du skal købe fra materialerne, og hvad arbejde skal du gøre først.

Gradvist analyser hvilke materialer du skal købe før du installerer en halvcirkel af gipsplader i loftet:

 • et sæt værktøjer - en puncher, saks til metal, niveau, wire, blyant, sav til skæring af GKL (plader af gipsplader) eller en særlig kniv;
 • GKL - det er bedre at købe dette materiale med en margen, da det er meget svært at foretage en nøjagtig beregning af det krævede antal ark til en så kompleks struktur;
 • metalprofil - du skal installere en stiv ramme;
 • Skruer og skruer.

Mærkning og overfladebehandling

Til at begynde med, brug en spatel til at rense bundfladen fra rester af den gamle finish. Efter at have gennemført alt forberedende arbejde, rydder overfladen og laver ledningsføringskabler, kan du begynde at markere det fremtidige design.

Korrekt montering af gipsplader halvcirkel på loftet hjælper med at præ-markere på bunden. For at beskrive cirklens cirkel skal du gøre følgende:

 1. Bestem midten af ​​halvcirkel.
 2. Mål et stykke blødt tråd svarende til længden af ​​cirkelens radius.
 3. Skru skruen ind i midten og fastgør den ene ende af ledningen til den.
 4. En blyant er fastgjort til den anden ende af ledningen.
 5. Ved hjælp af den opnåede mekanisme skitserer vi konturen af ​​en halvcirkel.

Der er flere måder at anvende markup på basen. For eksempel kan du lave de relevante markeringer på tykt pap eller tynd krydsfiner og skære en fuldskabelige skabelon med puslesaven.

Installation af rammen på første niveau

For at udføre en robust og stabil ramme kræves en galvaniseret metalprofil. Profil til dette design, du skal købe flere typer:

 • guide strimler, der er fastgjort langs omkredsen til rummets vægge;
 • loftprofil - fastgjort til skinnen over hele området af bunden;
 • suspensioner - U-formet, streng;
 • stik (krabber).

I første omgang tegner vi en vandret linje rundt om hele rummet, som bliver en vejledning til montering af styringsprofilen og fungerer som den nederste kant af strukturen.

Længere langs den trækede linje etablerer vi en guide profil. Fastgøring sker med skruer. Langs hele lokalet gør vi markering for korrekt placering og fastgørelse af loftprofilen.

Godt at vide: Bånd skal fastgøres i en afstand på 50-60 cm fra hinanden.

Længden af ​​linjerne er fastgjort til bunden af ​​de U-formede suspensioner. Fikseren er lavet ved hjælp af dowels. Loftprofilen er fastgjort til føringsprofilen og til ophængene langs hele rummet. Rammen skal være hård og stabil.

Sektioner af strimler, der passerer i halvcirkelmærkningens plan, skæres af ved hjælp af en kværn eller saks til metal. Derefter skæres profilens længde, hvilket svarer til afstanden mellem rammens loftelementer. Disse segmenter forbinder profilens kanter ved hjælp af krabber.

Montering af rammen under de halvcirkelformede gipsplader

Det næste trin vil være fremstillingen af ​​et afrundet rammeelement. Til dette formål skæres der på den ene side af profilstrimlen. Jo mindre skæremængden er, jo lettere er det at give den ønskede form til et afrundet rammeelement. Normalt skæres der i en afstand på 5-7 cm fra hinanden. Det er vigtigt at holde den samme afstand mellem skæringerne. Desuden bøjer båndet uden store vanskeligheder og erhverver den ønskede form.

Til noten: Når du bruger guidevægsprofilen, vil dybden på andet niveau blive større.

Det kan nå 100 mm. Ved anvendelse af loftprofilen vil dybden af ​​den afrundede del af belægningen ikke være mere end 25 mm.

Installation af gipsplader på den afrundede del af loftbeklædningen er ikke særlig forskellig fra installation af ark på første niveau. En undtagelse ville være fastgørelsen af ​​et vertikalt buet strukturelement. For at gøre dette skal klippe efter strimlens størrelse bøjes.

Måder at bøje GCR

Der er to af de mest almindelige metoder til GCR bøjning:

Ved anvendelse af den tørre metode er det nødvendigt at huske, at pladens fleksibilitet afhænger af tykkelsen. Denne metode er velegnet til halvcirkler med stor radius. Hvis der er behov for at gøre halvcirkelradiusen mindre end de fysiske egenskaber af GCR'en, tillades der på den ene side af arket parallelle snit. På disse indsnit bøjer arket og tager den ønskede form.

Udfører bøjning med en våd metode, du skal bruge en rulle og en el. Vi gennemborer GKL med en ale på flere steder (jo flere punkteringer, jo hurtigere vil arket bryde op). Punkter skal kun laves med det øverste kartonovertræk. Ved at bruge en rulle, våd gipspladen, indtil pladen ikke længere absorberer fugt. Fugtmættet ark bøjer ganske enkelt.

Det skal huskes at bruge en af ​​metoderne - der er risiko for at beskadige GCR. Arbejdet skal udføres med stor forsigtighed.

Halvcirkelformede gipsplader lofter er ret en usædvanlig løsning for ethvert rum. Når du installerer en sådan struktur, er det bedre at konsultere på forhånd med eksperter, der har erfaring med at udføre sådant arbejde.

Hvad du behøver at vide for at finde ud af, hvordan man laver en halvcirkel af gipsplader på loftet

I dag, meget der vedrører forbedringen af ​​deres eget boliger, gør det selv for at spare penge. Oprettelse af en halvcirkel vil ikke være svær selv for begyndere - det er lige så let som at lave en cirkel ud af gipsplader i loftet.

Egenskaber og egenskaber

Gipslofter har flere fordele:

 • Gipsvæg - let at bruge og forholdsvis billigt materiale.
 • Fremkalder ikke allergiske reaktioner og er miljøvenlig.
 • Med en glat overflade, der er malet eller indsat med tapet.
 • Loft på loftet øger visuelt højden og rummet på rummet.
 • Med gode lydabsorberende og isolerende egenskaber.
 • Skjuler kommunikation - VVS- eller ventilationsrør, elektriske ledninger, forskellige kabler og så videre.
 • Lampene er indbygget i det.
 • Original interiørdesign.
Gipsvæg loftsdesign eksempel

Ulemper: gipsvæg absorberer fugt, hvorefter den er deformeret og er genstand for fuldstændig reparation. Derudover er det et tungt materiale, så når du installerer, skal du være opmærksom på det. Det anbefales ikke at installere en gipspladestruktur med lave lofter i rummet, da rummet er visuelt tabt.

Nødvendige materialer og værktøjer

Bestemt med udformningen af ​​det fremtidige loft for at beregne den krævede mængde materialer. Uanset det valgte design forbereder de sig:

 • Gipsplader (gipsplader) af forskellig tykkelse (fra 6 mm til 12,5 mm) afhænger af det valgte design. Det anbefales at købe med en margen, da det ikke er nemt at foretage nøjagtige beregninger;
 • Cd loftsprofiler og UD guide profiler;
 • Skruer og skruer;
 • Profilforlængere;
 • Putty og primer;
 • stik;
 • Dowel negle;
 • Særlige fastgørelseskrabber.

For korrekt at tegne en halvcirkel på loftet, har du brug for følgende sæt værktøjer:

 • Reglen og niveauet er enten et målebånd og en blyant;
 • Sakse til metal;
 • Bor med boremaskiner eller skruetrækker;
 • Puncher;
 • GKL kniv;
 • spartler;
 • Slibemaskine.

Hvordan man korrekt forbereder og markerer overfladen for at skabe en halvcirkel

Det er vigtigt at være opmærksom på den rette forberedelse af arbejdsområdet. Ved hjælp af en spatel skal du rengøre loftets overflade fra gammelt tapet eller fliser og derefter prime.

Arbejdsoverfladebehandling

Afmonter derefter lysekronen og led ledningerne, og fortsæt derefter til markeringen.

Til implementeringen tages der et reb og en blyant, der er bundet til det. Tauets længde er lig med radiusen for den fulde cirkel af den ønskede "installation". Så afhænger alt af placeringen af ​​det hængende loft. Hvis den er vinklet, holder den anden ende af rebet i hjørnet af væggen, og der dannes en halvcirkel. I tilfælde af dens placering i midten af ​​loftet holdes den anden ende af rebet i nærheden af ​​et af punkterne i cirklen. Træk derefter to halvcirkler, hvoraf den ene har en større diameter og den anden en mindre. Udsæt de steder, hvor rammen er fastgjort. Det er bedre at adskille de tværgående ribber i en afstand af 1 m, og fastgør de langsgående ribber 50-60 cm fra hinanden.

Derudover er der andre muligheder for at anvende markup. På en tykk pap eller tynd krydsfiner tegne en halvcirkel i naturlig størrelse, og skær den derefter med et elektrisk stiksav.

Installationsprocedure

Efter færdiggørelsen af ​​markeringen, fortsæt til installationen af ​​strukturen. Monter først rammen, som du har brug for:

 • Guide profil 27 x 28 mm, fastgjort til væggen;
 • Loftprofil 60 x 27 mm;
 • Særlige "nitter" - krabber;
 • Lige (eller U-formede) suspensioner eller strings. Direkte suspensioner anvendes, hvis afstanden fra hovedloftet til den hængslede struktur ikke er mere end 11 cm, og strengstrækninger - hvis denne afstand overskrides.
Materialer der kræves til rammen

Skær UD-profilen nu langs længden lidt mere end omkredsen. Det er nødvendigt, at der er to sådanne dele - på gulvet og i loftet. Ved hjælp af dykker monteres guiderne ca. 10 cm fra loftet gennem hullerne i dem. Hvis der ikke er sådanne huller, gør dem selvstændigt med en afstand på 50-60 cm. Derefter monteres profilens lodrette styringer mellem dem, som er fastgjort med krabber i krydsningspunkterne på profilerne. Afstanden mellem dem er en meter. Krabber skal fastgøres med skruer fra alle sider. Vær opmærksom på stivheden af ​​den hængslede struktur.

Den sidste ting at gøre er at distribuere ledningerne inde i rammen. Derefter fortsættes installationen af ​​gipsplader på en vandret overflade af loftkonstruktionen.

Installation af gipsvæg og metoder til bøjning

Nu er konstruktionen pænt beklædt med gipsplader af passende størrelser ved hjælp af borer og selvlukkende skruer. Under arbejdet være opmærksom på følgende:

 • For at montering af ledsamlinger ikke kan ses, skal du lægge gipspladen langs vinduet;
 • Hatte af skruer gemt i materialet, er det uacceptabelt, at de var synlige på overfladen.

Udfør derefter foldningen af ​​gipset i en halvcirkel.

Du kan se i detaljer hvordan man laver en halvcirkel på loftet selv ved hjælp af eksemplet på følgende video:

Det er muligt at bøje gipsvæggen i en halvcirkel ved hjælp af en af ​​de to metoder til at bøje arkene HL: tør eller våd. Men husk at du skal arbejde forsigtigt, da der er fare for at beskadige materialet.

Den tørre metode er velegnet til strukturer med stor radius. På en præfabrikeret ramme er fastgjort til den ene side af pladen, og den anden er presset imod den. Så arket er givet den ønskede formular. På enden af ​​arket er fastgjort på rammen.

For at bøje arket på en våd måde skal du tage en rulle (eller børste) og en el. GKL pierce på flere steder, men kun den øvre pap dække. Ved hjælp af en rulle bliver materialet fugtet med varmt vand, indtil fugt ikke længere absorberes i arket. Således bøjer fugtbehandlet gipsvæg godt.

Når strukturen er fuldstændig beklædt med gipsplader, skal du sætte alle skruen og skruerne sammen med en kitt og i slutningen prale det med en dyb penetrationsprimer og male loftet. Arbejdet er forbi.