Gør-det-selv-gipsloft - alle de hemmeligheder og nuancer, du ikke vidste om

Hvis du vil have et smukt og perfekt fladt loft i dit værelse, så prøv at lave det selv. Vis din fantasi!

Til gennemførelse af de mest komplekse og usædvanlige ideer er gipsvæg perfekt.

Med det kan du samle forskellige typer af loftcoating, blandt hvilke følgende designs er meget populære:

 • dobbelt (den fremragende beslutning for at modtage lydisolerede egenskaber);
 • køje (ideel til rummelige værelser med høje vægge);
 • figur (giver dig mulighed for at give den indre dynamik, der bruges til yderligere dekoration af værelser);
 • spænding (alternativ til dem, der ikke ønsker at arbejde med leddene).

Hvad er gipsvæg?

Gipsvæg tilhører kategorien universelle byggematerialer, der er meget udbredt til efterbehandling af vandrette, lodrette og skrånende overflader.

Designet af gipspladerne (GCR) indeholder to lag tykt karton, mellem hvilket der er en kerne. Hovedindholdet i det indre fyldstof er en frosset gipsopløsning, som kan indeholde forskellige modifikationsadditiver.

Plaster gipsplader, i modsætning til andre lignende byggematerialer, har fugtbestandige kvaliteter, relativt lav vægt og en række størrelser, hvilket gør den ideel til ruvning og efterbehandling lofter.

Ved hjælp af GKL er det muligt at konstruere både et klassisk enkeltniveau loft med belysning, og at installere et to-niveau loft med skjulte lyselementer.

Fordele og ulemper ved gips

Korrekt arbejde med gips er udført i nøje overensstemmelse med de foreskrevne tekniske normer, krav og sikkerhedsregler.

Specialister inden for kapitalreparationer og konstruktion skelner mellem følgende positive kvaliteter af materialet:

 1. Alsidighed i brug Velegnet til efterbehandling af opvarmede og uopvarmede lokaler til forskellige formål (stuer, badeværelser, husholdning og garageudvidelser, loggier)
 2. Lydisoleringseffekt kombineret med god luftudveksling og minimalt varmetab - Gipslofter er populære i private huse og landhuse med tagdækning af bølgepap eller metalfliser.
 3. Nem at indlejre punkt og hovedbelysning. Det er muligt at diskret udføre elektriske ledninger, telefonlinjer, ventilationssystemer og anden ingeniørkommunikation over gipspladerne uden at skade den æstetiske komponent af problemet.

Kompleksiteten af ​​installationsarbejdet er behovet for højkvalitetsbehandling af leddene. Afslutning af loftet med gips kræver en aktiv deltagelse af mindst to personer. Ved montering af rackkassen til loftet er fejl i beregningerne uacceptable, selv små defekter kan føre til dannelse af revner og deformation af pappladerne.

Nødvendige materialer til montering af gipsloftkonstruktion

For at skabe et hængslet loft på GCR skal du:

 • plader af gipsvæg (deres type er valgt ud fra de enkelte tekniske specifikationer og rummets format);
 • metalprofil (med hjælp er et skeletskelet skabt til en fremtidig struktur);
 • loftankerkile (giver dig mulighed for hurtigt og sikkert at fastgøre metalprofiler i loftet);
 • konstruktion kniv med udskiftelige blade (til at skære HL i nødvendige fragmenter);
 • Trådløs skruetrækker og skruer med en pressevasker (til fastgørelse af gipsvæg på profilen);
 • perforator (for at skabe huller til ankerbolte);
 • ekspansionspropper;
 • Specialtape til tætning af gipsplader;
 • smal konstruktion spatel;
 • kitt til efterfølgende efterbehandling.

Preliminære beregninger, mærkning og overfladebehandling

Inden du begynder at skære loftet, er det nødvendigt at bestemme den laveste zone af udkastet til loftet i rummet. Herfra er det nødvendigt at bemærke afstanden i højden, hvor det er planlagt at montere den fremtidige struktur. Dette er påkrævet for at gipsvægsrammen kan installeres korrekt.

I overensstemmelse med accepterede standarder bør afstanden mellem loftbunden og loftet af gipsplader være mindst 5 cm. I tilfælde, hvor interceilrummet fungerer som en slags kasse til maskering af tekniske netværk og store belysningselementer, skal niveauet af det dekorative loft mindst sænkes af 15-20 cm

Fra det opnåede punkt er det nødvendigt at tegne en jævn kontinuerlig linje, hvorved hele rummets omkreds indfanges. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved hjælp af et bygningsniveau (en laser er egnet til et stort område, det er tilstrækkeligt boble til små rum).

Det næste trin er at anvende konstruktion mærkning på de steder, hvor installationen af ​​profilskelet er planlagt. Afstanden mellem de langsgående profiler skal være et flertal af gipspladens bredde. Materialets standardbredde er 120 cm, så installationen af ​​en metalkonstruktion med en afstand på 40 cm anses for at være ideel: to guider er fastgjort i kanterne, en - i midten. Vedhæftede punkter skal også noteres på forhånd. Deres intervalhøjde skal være fra 40 til 50 cm.

Et eksempel på markering er præsenteret på billedet.

På det afsluttende trin af forberedende arbejde er det nødvendigt at markere hvert gipsplader i overensstemmelse med den godkendte plan for deres installation. Yderligere oplysninger om markeringen findes i videoen nederst på denne side.

At skabe en pålidelig metalramme til loftet på HL

Fremstilling af loftet begynder med installationen af ​​understøtningsbasis. Vejledningen til at skabe en metalramme indeholder 5 hovedpunkter.

På den forberedte linje bores huller på de angivne punkter. En UD-profil er fodret til udkastet, som er fastgjort ved hjælp af dykker-negle.

Installation af suspensioner pågår. Deres hovedformål er at fastgøre de vigtigste langsgående metalprofiler. For tværgående strukturelle elementer er de ikke nødvendige. Suspensioner er fastgjort med almindelige dowel-negle. Ved detektering af hulrum er det rationelt at anvende et loftankerkile.

Det næste skridt er at installere en cd-profil. Før du suspenderer dem, er det nødvendigt at bestemme et fladt vandret plan, der passerer gennem hele arbejdsområdet. Det er nok at stramme kapron-tråden.

Den langsgående CD-profil er i første omgang fastgjort mellem de modsatte UD-dele (specifikt er den indsat i rillerne specielt designet til dette formål). Derefter monteres det sekventielt i forberedte suspensioner. De frie ender af suspensionerne er bøjet lodret nedad, fuldstændigt indpakning af profilen og fastgjort med små universalskruer.

Det sidste trin i skabelsen af ​​rammen indebærer installation af tværgående profiler, som anbefales at være placeret i en afstand af en halv meter fra hinanden.

Den færdige ramme skal forsigtigt trækkes ned på hver side. Denne teknologi giver dig mulighed for at justere alle suspensionerne i samme længde og hjælper med at identificere mulige uregelmæssigheder i rammens vandrette plan.

De grundlæggende principper for arbejde med gipsplader

Inden montering af det suspenderede gipsplankloft er det nødvendigt at designe og organisere loftet over loftet. Alle elektriske ledninger og kabler er anbragt i fleksible korrugerede rør og fastgjort med metalklip til den hårde finish. På GKL er zonernes placering af lamperne angivet langs konturen af ​​den konturerede figur, hvor de tilsvarende huller skæres.

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan du reparerer gipsvæggen er som følger:

 1. Skær arkene for nem fastgørelse.
 2. Tæt metalprofilen med tape for at give yderligere dæmpning og lydisolering.
 3. Fastgør arkene ved kanterne til rammen. Afstanden fra kanten til fastgørelsespunktet skal være ca. 2 cm. Afstanden mellem skruerne skal være 10-15 cm.
 4. I henhold til installationsreglerne fastgøres panelerne først tæt ved hjørnesektionerne af væggene. Dernæst skal du fiksere de resterende ark omkring rummets omkreds. De centrale elementer i loftet strukturen er vedlagt sidst.

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet skal det færdige loft være "forsvaret" inden for 48 timer. Dernæst kan du fortsætte til mål. En primer bruges til behandling af leddene, hvorefter installationssømmene skal anbringes (en gipsblanding af Knauf-varemærket vil være perfekt til dette formål).

For at give yderligere stivhed og holdbarhed af overfladen anbefales det at bruge et forstærkningsnet.

For at gøre dette er det nødvendigt at påsætte 60% kittet, drukne masken med den stadig ikke frosne blanding, udjævne uregelmæssighederne med en spatel, fyld det resterende volumen af ​​fællesudsparingen med et andet lag af kitt. Rammen på loftet af gipspladen klar.

Hvordan finder man en profil under gips?

For ikke at overskride og få fastgørelsesudstyret nøjagtigt ind i metalrammen anbefaler vi at bruge kraftfulde neodymmagneter.

Med det kan du nemt finde under gipspladerens overflade, vejledende profil eller hjælpemetal lintel. Søgningen efter en profilrammeramme er nødvendig for at hænge belysningsindretningerne eller andre dekorative elementer i interiøret.

I tilfælde af en fejl i beregningerne vil hele strukturen falde sammen på gulvet før eller senere, så det er meget vigtigt at bestemme det korrekte punkt for fastgørelseselementer. Til dette har du brug for:

 1. Vælg den omtrentlige placering af den fremtidige vedhæftning.
 2. Fastgør et tyndt ark papir eller klud til loftet, så magneten ikke klæder overfladen.
 3. Anbring en neodymmagnet på stoffet og begynd at køre det langsomt langs den påtænkte søgesone.
 4. Når en magnetisk reaktion opstår, markere stedet med en blyant.

Vi gør opmærksom på, at det er bedre at bruge en stor magnet til den mest effektive søgning efter en metalprofil. Det er i stand til at dække en større radius ad gangen, og derfor vil detektion af metal ikke tage lang tid.

Video tutorial om emnet: "Sådan laves et niveau gipsplader loft med dine egne hænder"

Vi tilbyder dig at gøre dig bekendt med det nyttige videomateriale, der giver dig mulighed for visuelt at vurdere de kommende arbejdsvolumener samt at håndtere alle nyanser af enheden på enkeltniveau og på flere niveauer.

Hvordan man laver et loft på gips med egne hænder - trin for trin instruktioner

Indsamlet til at lave et gipsloft med dine egne hænder? Du kan forstå: det er et pålideligt og økonomisk materiale, der giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed den mest ikke-trivielle designidee. For ikke at lykkes, som i Viktor Tjernomyrdins udødelige erklæring - "Vi ønskede det bedste, men det viste sig som altid" - det vil være nyttigt at gøre sig bekendt med den trinvise instruktion, der detaljeret beskriver alle trin til afslutning af loftoverfladen.

For nemheds skyld og klarhed leverede vi den med 47 fotos, så du har ingen problemer med materialets opfattelse.

Værelse forberedelse

 • Fjern alle store genstande og møbler, der potentielt kunne forstyrre arbejde og bevægelse under installationen.
 • hvis det er umuligt at udføre den første handling, dække møblerne med en film for at beskytte den mod bygningsaffald, lim og støv;
 • Rens loftet for alt, der er overflødigt: det samme støv, små knuder og alt, hvad du sandsynligvis ikke vil nå i overskuelig fremtid efter installationen.

Værktøjsforberedelse

Hvordan man laver et loft på gipset med dine egne hænder korrekt, så at du senere ikke behøver at fortryde kurven med plademonteret og uorganiseret belysning? Det er rigtigt, nøglen til en vellykket installation er den kompetente markering og de nødvendige værktøjer til rådighed.

Først vil vi liste alt, hvad du behøver for at udføre det rigtige layout af rummet:

Og nu skal vi røre ved det obligatoriske sæt direkte nødvendige byggeværktøjer:

Som du kan se, er det ikke noget ualmindeligt at lave loftet på gipsvæggen med dine egne hænder, du behøver ikke. Et standard sæt af værktøjer, der kan købes hos enhver bygning supermarked.

Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger er grundlaget for enhver form for reparation, så tag denne anbefaling alvorligt.

Materiale forberedelse

I overensstemmelse med hvordan du ser dit fremtidige loft på HL'en, skal du lave en gipsplader af den ønskede størrelse. Det er ret nemt at beregne rummets samlede areal: længden multipliceres med bredden, og den præcise størrelse af materialematerialerne afhænger af gipspladestrukturens format, som du vil se i dit værelse.

Du skal også bruge:

 • UD loftsprofiler;
 • CD hoved loftprofiler;
 • direkte universelle suspensioner eller andre i overensstemmelse med layoutet
 • selvskærende skruer;
 • dyvler.

Det skal huskes, at UD profilerne er fastgjort til væggen omkring omkredsen, og cd'erne er allerede indsat i dem i længderetningen med det nødvendige trin i overensstemmelse med størrelsen af ​​gipspladens fragmenter.

Udgiftstabel

For at du groft kan forestille dig de fremtidige omkostninger og være i stand til at tilpasse dit budget forsigtigt, tilbyder vi dig et lille bord, der afspejler de gennemsnitlige faktiske priser på materialer, der bruges til at afslutte loftet med gipsplader.

mærkning

Et meget simpelt, men ret vigtigt skridt, om korrekt gennemførelse, som det endelige resultat afhænger af:

 • find det nederste hjørnepunkt på betonbunden af ​​loftet
 • Vi laver den nødvendige indrykning, styret af praktiske overvejelser: hvordan lysene vil blive monteret, hvor mange niveauer der kommer i det endelige design. Husk at der skal være en vis margen på nogle få centimeter, ellers bliver loftet af gipspap med dine egne hænder meget uhøfligt og uinteressant;
 • vi sætter et mærke ved hjælp af et niveau, hvis der er et hydraulisk niveau til rådighed, så kan problemet med glat overførsel af denne linje til hele planet betragtes som løst. Hvis ikke, så skal vi bruge den maskeringsledning, som vi har nævnt;
 • Vi forbinder alle mærker med hjælp af denne ledning og opnår en perfekt flad linje.

Mærkningens endelige slag tegner på loftet af det såkaldte gitter, som vil tjene som vejledning til installation af de forberedte suspensioner. Vær opmærksom på afstanden mellem linjerne, den er ca. 50 cm.

Det er hvad du skal have til sidst.

Hvis det samme er observeret på dit loft, tillykke med at du har gennemført det første skridt i vores trinvise vejledning.

ramme

Hvis markeringen er udført korrekt, skal konstruktionen af ​​rammen ikke give dig særlige problemer:

 • Start fra omkredsen, fastgør den forberedte UD vægprofil gennem et givet trin (op til 60 centimeter);
 • fortsæt med at fastsætte suspensionerne - brug dowels til dette, og igen skal forberedte suspensioner placeres i skæringspunktet mellem de langsgående og tværgående linjer af gitteret på loftets betonbase (se foregående afsnit);
 • forberede realkreditlån fra lysestagerne til lysekronen, hvis det vil blive brugt indendørs og også lede ledninger til de steder, hvor installation af pletter og andre typer belysningsarmaturer er planlagt;
 • Indsæt længdeprofilen af ​​cd'en i sporene på væggen og fastgør den med skruer. De burde være lige ved hånden, ikke?

Hvis du ikke vidste hvordan man laver et gipsloft med dine egne hænder korrekt, men fulgte de foreslåede trinvise instruktioner, er halvdelen allerede færdiggjort. Oprettelse af en ramme kronet med en montage kaldet drejning, på hvilket ark fra gipspap vil fastgøre.

Plader gipsplader

Sandsynligvis det mest grundlæggende og ukomplicerede trin, når du installerer gipsvæggen, som dog vil kræve hjælp i form af et par eller to ekstra hænder.

For at fremskynde eller endda forenkle loftets udsmykning med gipsplader med egne hænder, skal du bruge hjælp fra kamerater til at fastsætte lagnerne i loftet. Faktum er, at alene du næppe kan rette pladerne af gipsvæg med selvdrejende skruer.

 1. start fra en væg, systematisk at flytte til modsat;
 2. installationen af ​​det sidste fragment udføres ved at skære arket i overensstemmelse med dine målinger;
 3. læg fragmenterne i leddet, hvilket eliminerer forekomsten af ​​huller og uregelmæssigheder. Hvis vi taler om det sidste ark, anbefaler erfarne eksperter, at i dette tilfælde efterlade et lille hul.

dekoration

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan man laver et gipspladerloft med egne hænder, logisk nærmede sig efterbehandling af en allerede monteret overflade. Ved antallet af mikrooperationer skubber denne fase imidlertid selvfølgelig tilbage alle de tidligere:

 • kitteledd og huller;
 • overflade primer;
 • dekorative trim.

Valget af at implementere sidstnævnte er udelukkende på din samvittighed. Typisk for at give loftet af gipsplader mere udtryksfuldhed bruge smukke tapet, anvende dekorative gips, male loftet bunden med vandbaseret maling. Vælg en eller anden løsning, lav rabat på rummets funktionelle formål.

Det siger sig selv, at for et køkken eller et badeværelse, hvor der er høj luftfugtighed, og temperaturvariationer ikke er ualmindelige, er det bedst at foretrække gipsvæg til den mest praktiske type finish - maleri med en pålidelig vandbaseret maling.

konklusion

Gipsplankloftet lavet med egne hænder er ikke kun færdiggørelsen af ​​et hvilket som helst stadium i din større revision i en lejlighed eller et hus, men også en fremragende grund til din stolthed. Det er altid behageligt at skabe noget nyttigt manuelt, baseret på erfaringer fra velrenommerede specialister. Den foreslåede trin-for-trin instruktion opfylder sin funktion på den bedst mulige måde - at hjælpe med installationen af ​​gipsvæg til de ejere, der ønsker at pumpe bestemte typer af deres monterings- og efterbehandlingskompetencer. Hvis du har gennemført alle trinene korrekt og helt tilfreds med resultatet, kan du lykønske dig med et andet besejret punkt på vej til den ønskede professionelle top. Men der er ingen grænser til perfektion, og derfor præsenterer vi dig næste højdepunkt for erobringen: artiklen er en instruktion om, hvordan man selv gør loftet til plastpaneler.

Sådan laver du et gipsplankloft

Gipsvæg er et efterbehandling materiale bestående af to lag tykt pap og en kerne fyldt med gips blandet med andre fyldstoffer. Kombinationen af ​​lysstyrke og modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger gør materialet praktisk til efterbehandling af lofter. Det er relativt nemt at lave et klassisk gipstak på et niveau. Det kræver deltagelse af mindst to personer og minimal viden om byggeteknologi.

Sådan laver du et gipsplankloft

Fordele og ulemper

Arbejder med gipsplader har en række fordele, der gør reparationsprocessen mere praktisk.

 1. Alsidighed: Afslutningsarbejde i forskellige retninger kan udføres med basen fra dette materiale.
 2. Anstændig varme- og lydisolering, evnen til at forbedre disse egenskaber med yderligere udvidelser.
 3. Nem at indlejre belysningsenheder.
 4. Ledninger og andre kommunikations- og infrastrukturer er let gemt under et sådant loft.

Ordningen med et loftsgipsplank

Det er nødvendigt at tage højde for nogle af de vanskeligheder, der vil hjemsøge en person, der arbejder med sådant materiale.

 1. Der er behov for højkvalitetsbehandling af sømme.
 2. Alene, en del af arbejdet er svært at udføre uden erfaring, hjælp fra en anden person er nyttig.
 3. Selv små fejl i beregningerne kan føre til revner og deformation af strukturen.
 4. Loftet taber en del af sin højde.

Arealet og højden af ​​gipsplankloftet

Nødvendige materialer

Gipsplader (gipsplader) og metalprofiler - disse er de vigtigste materialer, der anvendes ved afslutning af loftet ved hjælp af metoden beskrevet i artiklen. De har en række sorter, deres valg afhænger af værts specifikke behov og rummets egenskaber.

Installation af gipsplader på loftet: værktøj

Tabel nr. 1. Typer af gipsvæg anvendes i udsmykning af boliger.

Gipsvægens bredde er standardiseret og er 120 cm. Længden varierer mellem 200-300 cm, det vil sige et materiale med tre forskellige længdeegenskaber præsenteres på markedet. Tykkelsen varierer mellem 6,5 mm og 12,5 mm.

Størrelser af gipsplader

Gipsvæggen varierer også efter type kant. Det kan være lige, tyndt, afrundet, halvcirkulært.

Falske lofter

Rammens ramme består af to typer metalprofiler og yderligere fastgørelsesdele.

Gipsplankloftramme

Tabel nr. 2. Materialer til montering af gipsplankloft.

Guide Profile (UD)

Hovedprofil (CD)

Single Level Connector ("Crab")

Følgende hjælpematerialer og værktøjer vil være nyttige til udførelsen af ​​arbejdet:

 • konstruktion niveau, vand eller laser;
 • selvdrejende skruer (herunder med en pressevasker);
 • whipping ledning;

Beater Cord KAPRO 215

Beregninger og markering

For det første ser vi efter den nederste vinkel på udkastet i rummet. Fra denne vinkel er markeret den afstand, hvormed loftet kommer fra gipspladen. Mindsteafstanden mellem lofter og gipsplader er 5 cm, men hvis yderligere kommunikation, ventilation og bunden af ​​tunge belysningsanordninger ligger i mellemrummet, kan afstanden stige til 10-30 cm.

Layout for hævet loft

Fra det punkt, der er markeret i hjørnet, trækker et niveau en linje af samme højde omkring rummets omkreds. Vand- eller bobleniveauer er velegnede til små værelser, men i rummelige værelser kan deres brug føre til fejl, så det er bedre at bruge et laserniveau. Linjens mærkning udføres ved hjælp af en lakledning: den strækker sig mellem to punkter i væggenes hjørner og frigives, og en klar retlinie forbliver på overfladen.

Loftbjælke malingskabel

Endvidere er på udkastet loftet markeret fastgørelsesstedet for de langsgående profiler. Afstanden mellem dem skal være et flertal af GCR'ens bredde. Da bredden er standardiseret og er 120 cm, vil den bedste mulighed være at montere profilerne hver 40 cm: to profiler langs kanterne på gipspladen og en langs dens center. På linjer trukket langs loftslængden er fastgørelsespunkterne for suspensioner markeret med et interval på 40-50 centimeter.

Eksempel på markeret loft

Gipsplader er lagt ud i overensstemmelse med den accepterede plan for dens installation: om det bliver skåret eller ej, i længderetningen eller på tværs af den vil blive lagt osv.

Oprettelse af rammen

Trin 1. På linjen trukket langs omkredsen med et trin på højst 40 cm, bores huller. UD-profilen er bragt på væggen og fastgjort til den ved hjælp af dowels-negle.

Trin 2. Derefter installeres suspensionerne. De fastgør kun de vigtigste langsgående loftsprofiler og er ikke nødvendige til tværgående elementer. Hver ophængning til loftet er fastgjort med to dowels-negle (hvis der findes et hul i pladen, når du opdager suspensionen, så bruges en ankerkile til sikker fastgørelse, som er hamret med en hammer).

Anker kile 6x40 loft

Anker kile installationssekvens

Installation af UD-profiler og suspensioner

Det er vigtigt! Dowels til fastsættelse af suspensioner skal have så stor spacer som muligt, ellers vil de ikke blive fastgjort sikkert i loftbetonet og vil falde ind i dets tomme rum.

Trin 3. Inden du installerer lofts-cd-profilerne, skal du definere et fladt vandret plan over hele arbejdsområdet. Dette gøres ved hjælp af strakte kapron tråde. Så at tråden er strammet pålideligt og ikke bøjes, kan du hente den op med fastgørelsesbeslag, som til dette formål er bøjet opad og dermed bevarer spændingen (trådene).

Vi udskærer suspensionerne før montering

Trin 4. Den langsgående CD-profil fastgøres først mellem de modsatte UD-strukturer (indsat i deres riller). Endvidere er det konsekvent fastgjort i suspensioner. Bøjlerne "slukkes" sænkes, de vikles om profilen og skrues med små selvdrejende skruer.

Trin 5. Tværgående profiler er placeret i en afstand af 50-60 cm fra hinanden. De er fastgjort til UD-designens ender, og langs længden er de fastgjort med langsgående profiler ved hjælp af enkeltniveau-stik. Forbindelserne er indsat i hver samling af længde- og tværgående profiler, greb leddene og skruet på alle sider med selvdrejende skruer.

Installation af tværgående profiler er muligvis ikke nødvendig i tilfælde, hvor loftet afregnes i et meget lille rum - f.eks. I et kombineret badeværelse eller en lille korridor.

Tip! CD-profiler og gips må ikke medtages i UD-profilens stød. Det er nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem bygningerne for at sikre luftudveksling mellem rummets rum og det indvendige loft. Disse spalter vil også kompensere for temperaturdeformationen af ​​metal- og gipspladerne.

Trin 6. Den resulterende ramme skal trækkes ned på hver side. Dette vil trække alle suspensioner til deres fulde længde og tillade dig at finde uregelmæssigheder i rammens plan.

Arbejde med gipsvæg

Før du installerer gipsvæggen, skal du færdiggøre overheadpladsen. Alle ledninger er anbragt i korrugerede rør, konturer for installation af belysningsanordninger er skitseret, og hullerne til dem skæres ud i gipsvæggen, der udføres ventilation og isolering er lagt. Nedenfor er en algoritme af handlinger og anbefalinger om installation af GCR.

Tabel nr. 3. Installation af plader af gipsvæg trin for trin.

Afslutningsarbejde

Efter at have dækket hele rammen med gips, kan strukturen stå i en to-dages periode. Dette er nødvendigt for erhvervelse af materiel fugtighed og stuetemperatur. Efter denne periode kan du udføre efterbehandling.

Trin 1. Det er nødvendigt at anvende en primer på arkene, hvilket giver dem ekstra beskyttelse mod fugt. Det er vigtigt at sikre primerens indtrængning i alle led, da de vil være de mest sårbare steder i driften af ​​loftet.

Trin 2. Med en spatel sættes leddene mellem pladerne, hvor der ofte anvendes en hurtigtørrende gipsblanding ("Knauf Fugenfüller" eller dens analoger). Det er obligatorisk at klæbe forstærkningsnet på alle leddene. Hvis der ved krydset er to fabrikkanter, anvendes der et forstærkningsnet med en bredde på 80-100 mm. Hvis en eller begge kanter af gipspladen skubbes i en vinkel på 45 grader, skæres gitteret langs, så det ikke strækker sig ud over flyet, eller der anvendes et gitter med standardbredde, men så skal du kaste hele overfladen af ​​gipspladen 1-2 mm tykkere.

Vær opmærksom! Nettet skal altid være mellem lagene af kittet. Oftest på sådanne gitter i ruller er der en klæbebase: den er nødvendig for at lette opbevaring og brug. Du kan ikke holde gitteret på leddene og lægge et lag gips ovenpå. For det første er 60% af fyldningen af ​​kittet påført, så er nettet nedsænket i blandingen, glattet, og resten af ​​fordybningen er fyldt.

Gipsplade loft finish

Trin 3. Grooves fra skruerne. De samme "Fugenfüller" forseglede riller fra skruerne. En smal trowel (ikke mere end 60-80 mm) udføres i flere retninger, således at kittet fylder hele rillen. Når "Fugenfüller" tørrer, vil den blive trukket ind - det er normalt. Genfordybning kan allerede lukke den sædvanlige efterbehandlingstætning ("Knauf Satengips", "Knauf Finish" og så videre.).

Trin 4. Efter tørring, stoppose. Her kan du bruge et større værktøj og kitt, der har en længere tørretid og øger styrken af ​​leddet. Skruernes hoveder er også fyldt med kitteløsning.

Trin 5. Til sidst ved hjælp af sandpapir gnides alle uregelmæssigheder.

Hvis designplanlægning kræver det, kan du efter at have tømt og udjævne overfladen begynde at male, hvidvask eller anvende tapet på loftet. Hvis du planlægger at installere et loft på flere niveauer, kan du fortsætte med arrangementet af dets efterfølgende niveauer.

Plast badeværelse loft

Trinvise instruktioner til montering af loftet i badeværelset af plastpaneler findes her. Vi anbefaler også at læse om, hvordan du tømmer et gipspladloft med dine egne hænder.

Hvordan man laver et loft på gipsvæg med egne hænder?

Valget af loftdesign er et af de sværeste, men underholdende gåder, når man reparerer en lejlighed.

Denne artikel vil hjælpe dig med ikke at gå vild i forskellige variationer på temaet stil, korrekt belysning og designdesign, så at loftet bliver færdiggjort i det nye interiør ved færdiggørelsen af ​​reparationsarbejdet.

Byggematerialemarkedet er et gigantisk udvalg af midler til at dekorere gulve, vægge og lofter. Meget af den præsenterede er kun egnet til kontorlokaler, mens den anden er tilrådelig at bruge kun i boligområder.

Men der er en tredje mulighed, universal - gipsvæg, som passer til enhver form for lokaler. Loftet ser ud til at være det vigtigste visuelle element i ethvert rum, for når vi befinder os på et nyt sted, er loftet det første, vi holder opmærksom på.

Særlige egenskaber

Gipsplader er et materiale, der anvendes i konstruktion til at dække, installere skillevægge og vender mod loftet, hovedsagelig i værelser med et tørt og umættet miljø. Det er et ark med to tætte lag af byggepapir og fyldstof af fortykket gips med forskellige yderligere fyldstoffer.

Gipsvæg er et unikt miljøvenligt og rent efterbehandling materiale.

Dette materiale er ikke egnet til at brænde og udsender ikke toksiner, opretholder en gunstig atmosfære i rummet. Standardstørrelsen af ​​enhver gipsvæg er 120 centimeter bred.

Gipsgipspladen fastgøres til den modstående overflade ved hjælp af gipsmastik eller på batten ved hjælp af metalskruer. At være et billigt, praktisk og praktisk materiale er gipsvæg i flere år et af hovedelementerne i byggearbejdet, som var foretrukket af mange bygherrer.

Tidligere blev gipspladerne udelukkende brugt til udjævning af overfladen, men efter nogle ændringer blev fremkomsten af ​​en bred vifte af gipsplader ark anvendt som strukturelle elementer. Materialet kom især til at smage designerne for de kreative muligheder, som han gav dem.

Gipsvæg kan ikke kun niveauere dit loft, men ændrer også din indretning drastisk. Loftet har en usædvanlig form med belysning, vægpaneler, pejs, en bue, en hylde, en skillevæg og meget mere - det er gode løsninger til at identificere levende områder, der gør det mere funktionelt.

Fordele og ulemper

Før du beslutter dig for et færdiggørelsesmateriale til en bolig, er det nødvendigt at finde ud af alle fordele og ulemper ved gipsplader. Besidder viden og finesser af dette materiale, kan du forsikre dig selv i fremtiden mod frustration og alle mulige ubehagelige situationer i reparationsprocessen. Brug af gipsvæg i loftets design har både positive og negative kvaliteter. Lad os analysere hver af dem.

fordele:

 • Nem installation. Når du installerer et suspenderet gipsplankloft, er det ikke nødvendigt at vente på, at mørtelet tørrer i betragtning af størrelsen på beboelsesrummet og endda de ringere reparationsfærdigheder - ikke mere end tre dages efterbehandling er færdig.
 • Lavvægt materiale.
 • Et bredt udvalg af former - ved hjælp af gipsvæg har du mulighed for at legemliggøre flere niveauer af forskellige former med usædvanlige bøjninger.
 • Høj plasticitet - når du bruger vand, har gipsvæg den form, du har brug for.
 • Det har et højt niveau af støj og varmeisolering. Ved hjælp af dette materiale vil du øge rummets isoleringsegenskaber.
 • Camouflage kommunikation. Nem og hurtig produktion af forskellige designs, hvor du kan skjule ledninger, kabel, rør, kanaler og forskellige former for kommunikation.
 • Overfladerne på gipsvægskonstruktioner kan bruges til yderligere maling, pasta af enhver art med tapet, afslørende med keramik og fliser.
 • Rigtigt udvalg af materiale. Markedet gør det muligt at vælge den nødvendige gipsvægg med den ønskede tykkelse med forskellige driftsegenskaber. For eksempel anvendes fugtbestandigt materiale til beklædning i et rum med høj luftfugtighed (køkken, badeværelse).
 • Belysningssystem Gipsloft bruges ofte som ramme til enhver form for belysning.

Med alle fordelene ved dette materiale er det værd at være forberedt på visse ulemper:

 • Reducerer højden af ​​rummet. Suspended loft strukturer er taget væk med størrelsesordenen fem centimeter i højden på grund af brugen af ​​yderligere prægede profiler henholdsvis er kontraindiceret i lave værelser.
 • Forekomsten af ​​revner Hvis gipsvæggen er installeret forkert, kan der forekomme revner i fugen i fremtiden.
 • For at bevare materialet i sin oprindelige form er visse forhold nødvendige, det er forbudt at opbevare gips i værelser med høj luftfugtighed og manglende opvarmning.
 • Det er ikke tilrådeligt at bruge gipsvæg til loftbeklædning i et rum, hvor der er stor sandsynlighed for at blive oversvømmet ovenfra, da gipspladerne svulmer under påvirkning af vand, massen bliver større og strukturerne kan falde sammen.
 • Ved installation af gipshyller anbefales det ikke at fastgøre massive elementer på dem, da det er let at beskadige gipset "fyldning".
 • I slutningen af ​​installationen er det yderst vanskeligt at lave ekstraordinære efterbehandlingsarbejder, for at maskere leddene på gipsplader og de revner, der er opstået.
 • Skrøbelighed. Gipspladerplader kan brydes under uforsigtig transport, installation og drift, så du skal være yderst forsigtig og forsigtig, når du reparerer eller bygger loftpartitioner. Det anbefales også at afstå fra at bruge gipsvæg, hvor det er planlagt at installere en tung struktur, for eksempel en massiv lysekrone. I dette tilfælde skal du bruge til færdiggørelse af et dobbeltlag af gipsvæg. Dette sikrer en sikker pasform.

Efter at have evalueret alle mulige fordele og mindre, men vigtige at bemærke ulemperne, skal du beslutte dig for en bestemt type gipsvæg, der opfylder dine nøjagtige behov.

Så i reparation af boliger er der flere typer gips. De har forskellige egenskaber. At de skulle fokusere.

GKL - gipsplader, der er foret på begge sider med let og blødt karton, fastgjort på overfladen af ​​gipset. Standardstørrelsen på dette ark varierer og rækker i længde fra 2.000 til 3.000 millimeter. Bredden forbliver normalt den samme - 1200 millimeter. Tykkelse - 12 eller 9 millimeter. For boliger anbefales det at tage højde for plader med en tykkelse på højst 9 millimeter for at svække massen af ​​loftkonstruktioner.

Det er meget udbredt i implementeringen af ​​design- og byggeplaner til reparation og installation af vægge og skillevægge. Ved produktion anvendes karton af grå nuancer.

GKLO - brandsikre gipsplader. Denne type materiale er overraskende ikke brugt i boligområder, men er bredt fordelt i industribygninger til færdiggørelse af kanal- og kommunikationsakslen.

GKLV - fugtbestandige gipsplader. Anvendes i rum med høj luftfugtighed, nemlig i badeværelset, køkkenet, badeværelset i tilstedeværelsen af ​​udstødningsventilation og beskyttelse af forsiden af ​​vandtætningssammensætningen, vandtæt maling, primer eller efterbehandling af keramiske fliser. Ved produktion anvendes karton af grønne toner.

ГКЛВО - Gipspladerplader af blandet udseende, der har høj modstandsdygtighed over for ild og fugtighed, kombinerer alle egenskaber ved de tidligere nævnte arter.

GVL - gipsfiberplader. Ved produktion er ikke fastgjort af en pap, som tidligere. Gips styrkes ved hjælp af specialkvalitets celluloseaffaldspapir. Denne type ark har høj styrke og varmebestandighed mod ild og flamme. Det svarer til standardstørrelsen på et almindeligt ark med en tykkelse på mere end 6 eller 10 millimeter. GVLV - gipsfibre fugtbestandige plader.

Arched gipsplader har den mindste tykkelse af de tidligere fremlagte arter - mindre end seks millimeter. Bruges til at gengive forskellige former for mønstre af forskellige kurvekurver og buede linjer.

Forgipsplader dækket af et glasfiberlag har en standardtykkelse på 12 millimeter. Ved produktion anvendes karton med gule nuancer.

Gipsplader med isolering - et modifikationsmateriale, hvor polystyrenblokke er fastgjort til standardarkene med en klæbebase. Isolerede lag når 60 millimeter, hvilket gør det muligt at øge væggenes isolationsparameter væsentligt.

Vinylcoated gipsplader er en anden ændring af vores tid, der forbedrer dets alsidighed. GKL-pakken er blevet udvidet, og i dag kan du købe en profil med dekoreret vinylcoating, som giver dig mulighed for at samle vægge med en færdigfarvet farveopløsning.

Ved hjælp af sådan GKL er det muligt at lave både enkeltniveau og flerniveau lofter.

form

Brug af gipsplader til at give en jævn overflade til væggene og loftet under reparationen er længe blevet udbredt. At lave komplicerede designs og dekorere loftet er blevet tilgængelige med standard gipsplader. Sådanne lofter skaber interessante belysningsløsninger og bliver ægte kunstværker.

Der er mange varianter af brugen af ​​gipsvægsformer, og for dette er det slet ikke nødvendigt at bruge en bygherres eller dekorators ydelser. Der er imidlertid nogle betingelser for anvendelse af dekorative former på loftbeklædningen, som skal revideres.

Det rektangulære loft af gipsplader er en alsidig mulighed, da den passer til alle typer lokaler. Han gør et fremragende arbejde med sin funktion - korrektion af rummets form. For eksempel er et rektangulært loft designet til smalle rum, det vil visuelt udvide væggene.

Det firkantede firkantede loft lavet af gipsplader er et slags rektangel, men det findes hovedsagelig i beboelseslokaler med tilsvarende egenskaber. Med denne type værelse anbefales et loft på flere plan med en cirkel i midten af ​​strukturen.

Et rundformet loft er den bedste mulighed for at fremhæve centrum af en bolig, for eksempel hvor det skal være et bord, en sofa eller et sted med den største menneskemængde.

Det ovale og buede loft på gipsvæggen forstørrer visuelt rummet, denne type loft anvendes til diskret zoneinddeling af rummet, uanset størrelse og form.

Loftet er en abstrakt eller geometrisk volumetrisk form af gipsvæg - det kan være formen af ​​en blomst eller en geometrisk figur, det tjener udelukkende til at give dekorativitet og originalitet til beboelsesrummet.

projekt

For at konstruere et komplekst gipstak på flere niveauer er det nødvendigt at ty til et specialiseret computerprogram, det vil beregne den anbefalede mængde materiale.

I denne artikel betragter vi et enkelt niveau, uden en kompleks indretningsloftstruktur. Oprettelse af enkeltniveau lofter involverer ikke udvikling af et komplekst projekt.

Det vil ikke være svært at beregne det hjemme, den eneste nuance i dette projekt, der ikke kan ignoreres, er, hvordan belysningsenhederne vil blive placeret, så lamperne ikke falder sammen med placeringen af ​​de bærende metalprofiler.

For at få klarhed og omtrentlige beregningsordninger lad os eksempelvis tage et værelse på 3 til 6 meter:

 • Den første i prioritetslisten er at beregne omkredsen af ​​det nødvendige rum, i dette tilfælde P = 6 + 6 + 3 + 3 = 18 meter. Dette er det nødvendige antal vejledninger af loftprofilen. Vær forsigtig og køb en lille forsyning på forhånd, hvis der opstår problemer under installationen. Glem ikke, at væggene i boliglokaler ofte ikke er ens, i dette tilfælde fokuserer på den værdi, der er større.
 • Så er det nødvendigt at beregne det krævede volumen for understøtningsloftprofiler. Denne enhed er meget vigtig. For eksempel tage et hul på 50 centimeter i længden - den afstand over hvilken profilerne vil blive rettet efter hinanden. Når et gipspladerark fastgøres langs længden af ​​rummet, er størrelsen af ​​et standardark 2500 mm, derfor falder grænserne på understøtningsprofilelementerne.

Så vi erstatter vores parametre og glem ikke at 6 m = 600 cm, derfor 600: 50 = 12. Tolv stykker er den nødvendige mængde profil.

Den anden mulighed er at placere gipsplader på tværs af rummets bredde. I dette tilfælde skal afstanden være seksti centimeter lang: 600: 60 = 10. Ti stykker er den anbefalede mængde profil.

 • Den næste fase involverer beregningen af ​​antallet af suspensioner. Suspensionerne er fastgjort til lejeprofilerne i en periode på 60 centimeter lang. For eksempel tage en profil med en længde på tre meter. Følgelig 300: 60 = 5. Fem stykker - det krævede antal suspensioner. Vi har tolv bærende loftsprofiler, derfor 12 * 5 = 60.

Til noten: Det anbefales at fastsætte de første og sidste suspensioner fra væggene i intervallet 30 centimeter og de resterende 60 centimeter fra de tilstødende.

 • I sidste fase beregnes det krævede volumen krabber - de korsformede elementer til fastgørelse af rammestrukturen. I vores tilfælde anbefales krabberne at få 24 stykker, med andre ord to gange mere end profilerne til loftet, beregnet i anden fase.

Skriv omhyggeligt tegningerne for at gøre arbejdet lettere i fremtiden.

Udstyr og materialer

Et ekstremt vigtigt stadium i installationen af ​​gipsloftet er naturligvis forberedelsen af ​​alle nødvendige materialer og værktøjer.

Så det er nødvendigt at arbejde med gipsplader:

 • guide profiler;
 • loftsprofiler - ikke foretrækker billigere materiale, da fremstillingen bruger et tyndere materiale, hvilket kan føre til sagging;
 • ret vigtig enhed - U-formet suspension;
 • profil stik;
 • fastgørelsesdele - dykker, ankre;
 • Plader af gipsplader - Loftet er normalt installeret fra plader, hvis tykkelse når 9 millimeter, med større størrelse er der risiko for nogle vanskeligheder (en stærkere rammekonstruktion eller alternativ installationsteknologi er påkrævet);
 • metal og gipsplader skruer;
 • tætningsbånd;
 • Materialer til termisk og vandtætning;
 • efterbehandling materialer;
 • metal stiksav og saks, hammer;
 • roulette, niveau - det anbefales at bruge to forskellige niveauer (den første er op til en meter, den anden er fra to til 3 meter);
 • konstruktion kniv;
 • perforator, skruetrækker;
 • hjælpematerialer.

montering

Efter færdiggørelsen af ​​forberedelsen af ​​alle nødvendige redskaber og materialer, kan du efter udviklingen af ​​projektet fortsætte til det mest underholdende trin i alt arbejde - installation af gipsvæg samt efterbehandling som følger.

Du kan hæmme GKL selv uden at benytte sig af professionelle tjenester, men det ville være nyttigt at bede nogen om at hjælpe dig. Indlevering af dette materiale skal ske i flere faser.

Ramme og varmeisolering

Til en begyndelse er det nødvendigt at måle alle hjørner af en bolig ved hjælp af et målebånd eller et niveau. Højden bestemmes fra den korteste vinkel. Vi markerer det 5 centimeter fra loftet, forudsat at installationen af ​​belysningsarmaturer ikke er planlagt i fremtiden, 9 centimeter - med den planlagte installation.

Ved hjælp af et niveau er lignende markeringer angivet i andre hjørner. Derefter langs væggene er angivet markeringer på samme niveau som det første mærke. Det er nødvendigt at samle alle mærker i en linje, når du bruger en lang lineal eller en strakt blonde - det er ret nemt at gøre. Længere er væggene faste profilprofiler.

I et stort rum er det tilrådeligt at forudindgå at styrke strukturen i leddene for at undgå forskydning af materialer under deres masse. Sheathe loftet kan være noget. For at styrke eventuelle tætte materialer passer til - plast, krydsfiner, som skal fastgøres oven på hver sammenføjningssøm og fastgøres til væggen med dowels. Efter fremstilling af profilernes hjørnesamlinger fastgøres.

Standardark med gipsvæg - 120 til 250 centimeter, og derfor anbefales det at fastgøre loftsprofilen i en afstand på 40 centimeter, da arkene bliver fastgjort langs grænserne og i midten. Dernæst er loftet markeret af linjer parallelt med hinanden i en afstand på 40 centimeter.

På steder med tværgående led skal du fastgøre en jumper af samme materiale som profilen. Sæt derefter krabben - et korsformet element til hærdning af rammens struktur. Herefter bestemmer du suspensionens placering. Hovedophænget er sat til 20 - 25 fra væggen, følgende - i en afstand af 50 centimeter.

Anker bruges til at fastsætte suspensionen, den sædvanlige dowel er i dette tilfælde ikke egnet, da der ikke er nogen tråd, og der er en mulighed for, at strukturen måske ikke modstår. Loftprofiler skal vedhæftes strengt til suspensionerne. Start arbejde fra hjørnet af rummet. Og på denne ramme er konstruktionen til gipsplankloftet klar.

Der skal lægges særlig vægt på installationen af ​​varmeisolering. Dette er en simpel og ligetil proces, der kræver lidt tålmodighed. Loftet er isoleret på samme måde som væggene. Efter installation af rammestrukturen er de tomme områder, der blev dannet i midten af ​​rammen og den eksisterende gulvplade fyldt med mineralisolatorer, hvis basis er glasfiber. Så kan du gøre lægningen af ​​elektrisk kommunikation.

Der er en vigtig nuance - de indbyggede belysningsenheder kan forårsage overophedning, og det er ligegyldigt, hvilken type lamper du har valgt - energibesparende, diod eller glødelamper. Kraftig overophedning giver anledning til en række ubehagelige konsekvenser. Ledninger i nærheden kan smelte, hvorefter der i bedste fald vil være en kortslutning, i værste fald vil der opstå en brand.

Hvis du fjerner en vis mængde isolering, løser det problemet med overophedning, men samtidig vil varmeisoleringsfunktionen blive reduceret betydeligt. I dette tilfælde anbefales det at opgive installationen af ​​det indbyggede belysningssystem og vælge en lysekrone eller væglampe.

Den første forberedelse af gipsvæg skal være særlig opmærksom. Han skal hvile i nogen tid ved stuetemperatur. Opbevaring af gips skal udelukkende ske i vandret position. Ved den første fase fjernes skamferen fra gipsvæggen. Med andre ord skæres dele af kanterne i en 45 graders vinkel. Denne procedure er nødvendig for at sikre pålideligheden af ​​yderligere efterbehandling. I dag producerer mange producenter ark med færdige kanter.

Installation af gipsplader ark starter fra hjørnerne. De er fastgjort med skruer i en afstand af 15 centimeter. Det er sædvanligt at placere skruerne på tilstødende ark i et tavlermønster. Ark er fastgjort lidt fra hinanden. Det betyder, at arkene ikke passer på en linje - det vil gøre det muligt for gipsvæg at få fodfæste mere pålideligt. Installation af gips færdig, den afsluttende fase - efterbehandling.

Afslutningsarbejde

Efter afslutningen af ​​det primære arbejde med installation af gipsvægskonstruktion spekulerer mange på, hvilken slags efterbehandling der vil følge. Der er mange variationer i dette emne - gå maleri, pokleit tapet, brug dekorative gips eller elementer af polyurethan til dekoration. Spørgsmålet er virkelig svært.

Til at begynde med skal det resulterende plan være ensartet - dette vil hjælpe med at skjule alle slags sømme, sømme og led af ark. Desuden, hvis der er et spørgsmål om maling eller efterbehandling med tyndt dekorativt gips, skal du i alle tilfælde justere loftet.

Vandbaserede og vanddispersionsmalinger er de mest populære materialer til loftarbejder.

Vandemulsion er en maling bestående af små dråber olie, der opløses i vand. Vanddispersionsmaling er en kombination af små partikler af forskellige polymerer, den er modstandsdygtig over for vask og har ingen stærk lugt. Begge er velegnet til maling af gipsplader, og de har også en funktion - det er muligt at vælge en matbase. Dette gælder for tilfælde, hvor der er små fejl i loftet, der forbliver efter kittet. Det vil perfekt maske dem.

Mal på basis af glans, tværtimod, udsætte al usikkerhed og ufuldkommenhed parade. Anvendelsen er kun hensigtsmæssig, når belægningenes kvalitet er ideel, for eksempel er den præ-indsat med tapet. På lofter anbefales det ikke at bruge oliebaseret maling.

Wallpapering foreslår to muligheder for efterfølgende begivenheder - med eller uden maleri. Valget af skygge og farve er, hvad du skal være forsigtig og opmærksom med. En overdrevent mørk skygge skaber en atmosfære af et lavt loft, der presser på dig, og en lys skygge øger visuelt højden af ​​stuen. Begge muligheder kræver, at du tager højde for det eksisterende reliefmønster på tapetet. Det giver ingen mening at klæbe præget tapet, så de går tabt under de imponerende lag af maling.

Det er værd at nævne denne type finish, som flydende tapet. Dette bruges ofte til materiale til efterbehandling, der passer perfekt til gipsvæggen. De er ens i sammensætning til tyk maling, hvortil dekorativt fyldstof er blevet tilsat.

Valget af gips til loftet er dit, det eneste, der ikke anbefales at bruge dekorative gips på et vandigt grundlag. Gipsplader tolererer ikke fugt, hvorfra det begynder at svulme, mister sin form og hele strukturen er deformeret. I rum med høj luftfugtighed anvendes dekorativt akrylbaseret gips. Det klare sig perfekt med fugtighedens virkninger og bevarer samtidig sine egenskaber.

Størrelsen på fyldgipset er opdelt i flere typer:

 • lavt slag - et fyldstof op til 1 millimeter;
 • srednefurnaturnaya - fyld op til 1,5 millimeter;
 • stor - et fyldstof fra 3 til 5 millimeter;
 • fintekstureret - fyldstofet er mindre end 1 millimeter.

Når du vælger en gips, skal du være opmærksom på, at tynde fyldstoffer ikke maskerer den ujævne overflade. Foretrækker mere tætte fyldstoffer.

Tile - en anden attraktiv mulighed for færdiggørelse af gipsplankloft. Men her er der en betingelse - på forhånd er det nødvendigt at behandle hele overfladen af ​​gipsloftet med en primer. Ignorerer dette stadium, vil flisen ikke vare længe og vil falde til enhver tid.

Loftsprodukter er sjældent trimmet med keramiske fliser, i dette tilfælde anvendes et materiale som polyurethan eller polystyren. Sådanne materialer holder lettere og hurtigere.

Der er mange muligheder for at dekorere overfladen af ​​gipsvæg med egne hænder, valget afhænger af boligarealets egenskaber og planer for designet af hele rummet. Vores trin-for-trin instruktion vil helt sikkert hjælpe dig med at montere gipsvæggen og trimme loftet.

Forsigtig ikke de trin og materialer til at forberede overfladen til fremtidig efterbehandling, f.eks. Udjævning af overfladen med kitt.

Tips og tricks

Før eller senere, når du arbejder med gipsplader, vil du støde på en situation, hvor pladen skal skæres i størrelse. For at gøre dette, brug en målebånd, linjal og en skarp konstruktion kniv, kontor er også velegnet. Efter at have lavet markeringen, ved hjælp af en kniv, skåret langsomt kartonlaget, og forsøgte at koble gipsfyldstofet. Derefter lægges pladen på bordgrænsen, og med en skarp bevægelse brydes gipsfyldstofet til bundpladens lag.

Forberedende arbejde med gipsplader er ikke kun begrænset til at skære det til den krævede størrelse. Hvis du vil have en flad overflade, skal samlinger og sømme maskeres efter installation på en metalramme. Teknologien til afskærmning ved kantene af gipspladen anvendes til dette. Dimensionerne af chamfers er direkte afhængige af den valgte metode, som vil være kittegipsplader.

Hvis du vælger en metode ved hjælp af forstærkningsbånd, fjernes chamfersne i 45 graders vinkel. Når du bruger et kit med en selvklæbende serpianka, er det nødvendigt at skubbe i en 25 graders vinkel, som allerede er to tredjedele af tætheden af ​​arket. Til fremstilling af denne proces skal du købe en specialplan på kanten.

Putty gipsplader og tætningsled er uundgåeligt, hvis du har brug for en flad overflade uden sømme.

Grout leddet og sømmen er lavet strengt efter at det er fjernet støv, krummer og andre små partikler tilbage efter installationen. Derefter behandles gipsvæg med en primer, hvilket øger lakningen af ​​arkene med kitt. Efter det første lag skal du vente, indtil det er helt tørt, så påføres et andet lag, og overskuddet fjernes med en spatel. Efter tørring af kitteleddet er det aktivt poleret ved brug af blærpapir. Samme procedure anvendes på steder, der er fastgjort med skruer, samt alle hjørner.

Som tidligere nævnt kan gipspladerne tage nogen sofistikerede krøllede former. Før du begynder at forme gipsvæggen, skal du huske at tørark kan bøjes, forudsat at radiusen ikke overstiger de etablerede standarder:

 • arktykkelse 6 millimeter - en radius på mindst 1000 millimeter;
 • arktykkelse 9 millimeter - en radius på 2000 millimeter;
 • tykkelse på 12 millimeter - en radius på 2700 millimeter.

I ønsket om at redde, foretrækker mange trærammen skabt af lameller og bjælker. Funktionen ved fastsættelse af gipspladerne udføres af en sådan ramme, men hvor holdbar denne konstruktion er er et andet spørgsmål.

Det er ingen hemmelighed, at træ har en lav modstandsdygtighed mod fugt og er endnu mere modtagelig for det end et gipsplader. Som følge heraf venter du på den konstante deformation af rammen af ​​træ, hvilket fører til fremkomsten af ​​nye chips, revner og ujævne led. Derudover er træ et naturligt materiale, som mange insekter foretrækker. Når du arbejder med gipsvæg, kan metalrammen give dig en garanti for en lang og holdbar fiksering af ark og vil lindre mange vanskeligheder i fremtiden.

Smukke eksempler i interiøret

Gipsloft er en god mulighed for ikke blot at give loftet et mere elegant udseende, men også at spille en vigtig rolle i det indre af rummet, for eksempel for at fremhæve ethvert objekt af interiøret. I dette tilfælde er kolonnerne.

De skarpe bøjninger i loftet lægger vægt på deres massivitet og elegance. Og det diagonale indbyggede lys giver rumsymmetrien og harmonien.

Komplekse konstruktioner af gipsvæg konstruktioner straks tiltrække opmærksomhed, give en ny form til boligareal, ændre det uden anerkendelse. Interiøret ser rigere og mere raffineret ud. Glat fleksibel linje, indbygget belysning giver en atmosfære af varme og komfort.

Loftet anbefales til at gøre en usædvanlig lys skygge, hvilket vil øge pladsen yderligere.

Korrekt udvalgt design af gipsloftet ændrer radikalt atmosfæren i hele boligen: det vil tilføje højde, volumen, luksus og øge rummet. Det såkaldte skyhøje gipsloft med belysningsarmaturer er et af de mest populære muligheder, der passer til både private huse og lejligheder.

Belysningen installeret langs gipspladens konstruktion giver indtryk af lys og blød glød. Det er lavet ikke kun for et æstetisk udseende, men også til maskering af fastgørelser.

For at lære at lave et gipsplankloft med egne hænder, se følgende video.