DIY lysekrone: produktionsmetoder, eksempler, fotos

En indendørs lysekrone er ikke kun en lysarmatur. Uden overdrivelse kan vi sige, at det er den vigtigste udsmykning af værelset. Særligt værdifulde ting er lavet med egne hænder. Dette giver dig mulighed for at fremhæve den særlige smag af husets ejere, samt et ekstraordinært og kreativt sind. Selvfølgelig er denne type arbejde ret kompliceret og kræver øget koncentration. Men på samme tid, når du opretter dekorationer til dit hjem, kan du finde mange interessante og kreative løsninger i det!

Denne artikel præsenterer nogle ideer til dekoration af en lysekrone med egne hænder samt instruktioner til dem. Alt er skrevet så simpelt og tydeligt, at enhver person vil være i stand til at opfylde sine planer derhjemme.

For at lave en lysekrone, brug nogle gange de mest usædvanlige materialer. For eksempel er alle allerede vant til glas eller træ, plast og så videre. Men nogle gange, når du vil have noget helt "usædvanligt", træspidser, glasvinflasker, dåser, forskellige trægrene, pap og endda strå kommer i spil. Du skal vælge alt efter ideen om skaberen og ønskerne fra ejerne af lejligheden. Det er også nødvendigt at tage hensyn til det generelle indre af rummet, hvor det er planlagt at placere det færdige produkt.

En interessant ide om en plastisk ske lysekrone

Plastic disponible mad skeer er et af de enkleste og mest tilgængelige materialer til at skabe en lysekrone i rummet. Deres fordele er lav pris, forskellige farver og vil tjene et lignende materiale i temmelig lang tid. For at skabe en sådan ekstraordinær lysekrone, har du brug for et minimum af investeringer, både fysisk og materiale.

 • en tom drikkevandsflaske på 5 liter;
 • plastsked (mængden afhænger af flaskeens størrelse);
 • lim til plastik;
 • en gammel lysekrone (eller rettere en patron fra den);
 • skærpet kniv.
 1. Først skal du forberede en plastikflaske til yderligere handling. Fjern etiketten på forhånd, afskåret bunden, tør godt.
 2. Derefter skal du få plastikkene ud af pakken og omhyggeligt afskære de unødvendige håndtag med en kniv, der efterlader ca. 2-3 centimeter over scoopen.
 3. Limemner "scoops" har brug for bunden af ​​flasken. Påfør en stor mængde lim til venstre "hale" og tryk den på overfladen (med den konvekse side af skeden udad). Det er nødvendigt at dække hele flasken i en cirkel, indtil hele omkredsen er optaget af plastiske "skeer". Det er tilrådeligt at arrangere dem i et tavlermønster og flytte lidt sammen. Så der vil være mindre "frie pletter".
 4. Med de gamle unødvendige lysekroner skal du fjerne patronen, og læg den derefter i den allerede indsatte og tørrede flaske og fiks den på rammen.
 5. En dekorativ skål kan også laves af plastiske skeer: stok "scoops" rundt om halsen.
 6. Installer og tilslut lysekronen, kontroller dens arbejde.

Vær opmærksom! Muligheden for dekorative malerier eller maleriske skeer i absolut enhver farve er muligt. Således vil dit produkt se endnu smukkere og mere originalt!

Lyseblomsterkronekroner

En anden usædvanlig mulighed i indretningen vil være en lysekrone, lavet i form af blade. Det er skabt af enkle plastflasker, en række farver, som giver dig mulighed for at arbejde i de mest usædvanlige farver og legemliggøre de mest dristige ideer.

 1. Skær plastflasker i emner, formet som fremtidige blade.
 2. Hvert emne har allerede endelig fastgjort formens form.
 3. Et loddestang med et tykt sting og en ensidig skråning er nødt til lidt at smelte snitene på hvert stykke papir for at give det fremtidige produkt den største effekt.
 4. På samme måde, takket være loddejernet, skal du give arkstrukturen til emnerne. Du skal handle meget nøje og præcist, fordi du nemt kan lave et hul i plastik. Et sådant blad med skitserede vener og lidt smeltede kanter vil se fuldstændigt ud.
 5. En varm nål på "benene" i hvert blad skal smelte et par huller for at fastgøre dem.
 6. Takket være en tynd wire formes grenene og fastgøres til ståltrådrammen.

Det er også en god ide at lave en ny lysekrone i form af et loft til en gulvlampe eller en lampe på bordet. Således vil det være en god tilføjelse til det foregående produkt!

Papir Butterfly Lysekrone

Den mest almindelige version af produktet er en lysekrone med sommerfugle. Og det er ikke tilfældigt. Til at begynde med ser denne mulighed luksuriøst og dyrt ud, og for det andet kræver dets produktion ingen særlige fysiske omkostninger. Således kan et barn endda deltage i skabelsen af ​​en lysekrone.

 1. Det er baseret på enten en gammel lysekrone eller en lignende ramme. Hvis der ikke er nogen, så kan du tage den enkleste træ- eller metalfælge. Hvis dette materiale ikke er tilgængeligt, kan du som en mulighed tage en tyk ledning og lave ca. 2-3 skækker, så der dannes en cirkel.
 2. Skær papir sommerfugle på mønsteret. Det er nødvendigt at tage et sommerfuglmønster og justere det til den ønskede størrelse. Det er også meget usædvanlig mulighed, når sommerfuglene ligger sommerfugle af flere størrelser på en gang (igen afhængigt af ønsket). Overfør konturerne til papir og skar forsigtigt, helst med en skarp papirmaskine eller med små, ikke-afrundede saks. Materialet til skabeloner selv er bedre at bruge tæt, ikke meget snavset og ikke tiltrækker støv. For eksempel er det meget dårligt velegnet til fløjlpapirprodukter, fordi i fremtiden skal du støvsuge lysekronen ganske ofte.
 3. Tag en tråd fra caprone eller gennemsigtig fiske linje og fastgør sommerfugle på den. Du kan løse det på to måder: enten pierce sommerfuglens kroppe eller klæb dem på silikonelim.
 4. Dernæst føjes trådene med sommerfugle til bunden af ​​rammen og dekorere det.
 5. Du kan også prøve en interessant mulighed, hvis du laver en trådbold! Det er nødvendigt at tage et vedhæng fra en lysekrone i det og placere flere sommerfuglmønstre på den ved hjælp af en limpistol.

Stof lysekrone

Denne lysekrone er også baseret på rammen. Som i den tidligere version er enten gamle metalkonstruktioner eller tæt wire egnet til fremstilling.

Når du har forberedt basen, skal du fortsætte med at skære det stof, som lampeskyggen vil blive lavet i fremtiden. Hvor længe det færdige produkt vil være, afhænger af dit ønske, men det skal huske på, at stoffets bredde skal være den samme som rammens diameter! Så snart du er færdig med mønsteret, skal du gøre et passende.

En anden nuance er, at det bliver nødvendigt at sy det øverste stof lige på rammen, hvilket betyder at det (rammen) skal være solidt. Ellers, hvis det er muligt at tråd det direkte ind i stoffet, bør du først bøje den øverste kant af mønsteret og blinke det og derefter stryge det med et strygejern. Søm derefter sømmen på siden af ​​produktet.

Loftlysekrone gør-det-selv: 60 foto ideer

Lygterne er ikke kun en kilde til kunstig belysning i indretningen, men også et vigtigt element i indretningen, uden hvilken sammensætningen ser ufærdig ud. Du kan skabe lyse accenter ved at lave en lysekrone til din egen lysekrone, fordi det ikke er nødvendigt at bruge store mængder penge på køb af designer-modeller. Om nuancerne af arbejdet - læs vores artikel!

Hvor skal man starte?

Når du opretter et loft med dine egne hænder, skal du huske på at bruge glødelampe ikke er en god idé. Det er bedre at opholde sig på energibesparende lyspærer, som ikke opvarmer så meget og derfor ikke opvarmer tætte dele og dermed sikrer sikkerhed. Derudover er de ret økonomiske, hvilket giver mulighed for ikke at bruge penge på elektricitet, samt varige.

Valg af materiale til loftet, fokus på både æstetiske egenskaber og tekniske egenskaber. For det første skal det være miljøvenligt, fortrinsvis naturlige baser, som ikke distribuerer usikre stoffer med minimal opvarmning.

For det andet må dækslet ikke samle meget støv: nogle overflader, som stoffer, er mere tilbøjelige til dette end andre. Vælg en indstilling, som er nem at rengøre, let at tørre med en fugtig klud. Dette er ikke tilfældet for papir, men på grund af materialets billedkvalitet og enkelhed - sådan lysekrone kan altid udskiftes efter behov.

For det tredje bør lysekronen belyse rummet godt uden at skjule det. Men for nogle indretninger er et dæmpet lys mere egnet: i børnehaven, soveværelset eller stuen til en intim atmosfære. I sådanne tilfælde kan du vise fantasi ved at lave en lampeskærm og skabe lyse mønstre i rummet. Du som forfatter kan gøre nogle af dine beslutninger - og det er nok den største fordel ved hjemmebagte loftlamper.

Vi vælger loftet for den indvendige stil

Lysekrone kan være en klar accent i interiøret eller dens usynlige, men en vigtig tilføjelse. Med ethvert valg af loftet skal harmonisk tilpasses til stilen i rummet.

Desværre kan du med egne hænder oprette ikke alle produkter. For eksempel er klassikerne præget af elegante krystal-, glas- eller metalprodukter, der ikke kan fremstilles uafhængigt. Men der er andre muligheder.

minimalisme

Den lakoniske og lakoniske sammensætning af minimalisme kan let brydes på grund af en ekstra detaljer, som i et sådant interiør vil være særligt mærkbart. Uanset rumtypen vil det være hensigtsmæssigt at se på simple geometriske former, fraværet af hængende elementer samt det ensartede farveområde, som indgår i rummets overordnede palette.

Metalrammens strukturer, der dæmper lyset lidt eller papir nuancer uden dekorative detaljer er velegnede.

Det er her, du virkelig kan strejfe, så det er i loftet, som organisk ser ud som hjemmelavede produkter fra usædvanlige materialer. Det er ikke skræmmende, hvis lysekronernes udseende giver deres ikke-produktive oprindelse, fordi mange af detaljerne i denne stil fremfører deres ufuldkommenhed som den største fordel.

Det er endda muligt at bruge kendte genstande til lofter: gennemsigtige dåser, metalapparater, wire eller trådrammer. Hvis lofthøjden tillader det, vil en lang suspenderet lysekrone med en minimalistisk hætte være en glimrende løsning.

Skandinavisk stil

På trods af sin nordlige oprindelse ser denne trend i det indre meget hyggeligt og moderne ud. Helt minimalistisk, den skandinaviske stil foretrækker naturlige materialer, såvel som lys, for det meste hvide, farveskala.

Lysekrone design muligheder er mange - stilen er ikke meget begrænset i formularerne. Men ikke alt kan skabes uafhængigt. Sfæriske, luftige modeller af tråd eller papir vil gøre.

Provence

Kom til os fra fjerne franske landsbyer, Provence foretrækker simple hyggelige æstetik af naturlige materialer, blomstermønstre samt lys nuancer. Ca. dette bør være loftet for lysekronen.

Passende udseende produkter fra stoffet eller runde blonder. Med et lille håndværk kan du lette glasdækslet med en decoupage, hvorved du sparer penge - fordi trods sin enkelhed betyder autentiske Provence betydelige omkostninger i arrangementet.

Papir nuancer

På trods af at papir ikke betragtes som det mest pålidelige grundlag for lampeskærme, men enkelheden ved at arbejde med den og den mærkbare billighed har gjort dette materiale meget attraktivt blandt håndværkere. Derudover kan den bruges til at opdatere indretningen mindst hver måned, hvilket skaber nyt håndværk.

Origami loft

Hvem var ikke glad for origami i barndommen, designe små dyr eller komplekse modulære papirprodukter? Nu kan du anvende dine færdigheder til mere praktiske formål. Men selv mennesker, der først kom over denne aktivitet, kan også nemt mestre det og gøre origami lysekroner med egne hænder.

Disse er lakoniske mønstre af forskellige geometriske former, der passer perfekt ind i et moderne interiør. Det anbefales ikke at bruge meget stærkt papir, da det ikke passerer godt godt.

Figurerede produkter

Imidlertid kan elskere af en mere varieret indretning skabe papir nuancer af forskellige former. For eksempel omgiver en lampe med papirhuse, sommerfugle eller konvolutter.

Udseendet af et sådant loft afhænger også af overfladen - monokromatisk, mønstret, avis og så videre. Ved at kombinere disse materialer kan du opnå helt forskellige effekter.

Kinesiske lanterne

Hvis du har papir lanterne hjemme, skal du ikke have travlt med at bruge dem som et separat loft, fordi dette er et glimrende grundlag for andre eksperimenter.

Du kan klæbe det med alt, hvad du vil, men for at undgå et hjemmelavet look, foreslår vi at dekorere bolden med små papirskalaer eller lange "fjer", der lækkert vil hænge ned til bunden.

Loftslamper

Forskellige tråd og tovværk er et glimrende grundlag for en lampeskærm, som er egnet til at skabe en intim atmosfære på grund af mørkningen.

Graceful cocoon

Meget simpel og stilfuld på samme tid ligner et rundt loft af tilfældigt viklede tråde. For at holde dette materiale i den ønskede form, er den fastgjort med lim i en ballon, som efter arbejde er fjernet delikat.

Selv om feltet for kreativitet er lille her, kan du altid eksperimentere med farver, vævning i flere nuancer.

Strikket cover

En sådan løsning af tråde ser mindre kaotisk ud. De vigtigste betingelser for sin fremstilling - evnen til at strikke eller tilstedeværelsen af ​​en bedstemor, der vil binde dig en serviet. Det færdige produkt skal anbringes på ethvert grundlag - metalramme, gennemsigtig beholder, kinesisk bold. På samme måde kan du med den første mulighed lette lampeskærmen i en ballon med lim.

Flaskelofter

Stilfulde lysekroner til værelser af forskellige typer kan endda laves fra flasker. Dette omfatter både glas- og plastbeholdere.

Glasflasker eller krukker

Princippet om at arbejde med et sådant fundament er simpelt: Vælg den smukkeste og gem lampen i den. Langstrakte flasker eller små krukker kan bruges. Du skal sørge for, at glasset passerer den ønskede mængde lys til rummet, og i tilfælde af mangel - du kan bruge flere kilder.

Hvis lysekronen spiller en mere dekorativ funktion, kan flasken være belagt med akrylmaling eller maling.

Plastplade

Plastflasker bør ikke bruges intakt. Men for at lave dem billige dele til et hjemmelavet loft er det helt rigtigt.

Luksuriøse (så vidt dette ord er almindeligt anvendeligt til plastik) lysekroner fra den nederste del af almindelige flasker ligner en blomst. De er fastgjort sammen med en ledning til bedre fiksering og skaber en række forskellige kompositioner.

En anden mulighed - en 10-liters ægplade, gipset med plastiske skeer, der er opstillet i flere rækker, som skalaer. Designet vil passere det dæmpede, men ensartede lys, der desuden vil dekorere et produkt.

Metallofter

Metalprodukter er også ret usædvanlige løsninger til lysekroner. Heldigvis behøver du ikke gøre dem selv, så du behøver ikke specielle færdigheder til at arbejde med metal. Men et spektakulært udseende gives under alle omstændigheder.

Køkkenapparater

Forsøg ikke at smide gamle skjeer og gafler - de vil være nyttige for dig at skabe et originalt design. Placerer et dusin apparater rundt om lampen, du får et godt dæksel til køkken lysekrone, som passer perfekt til emnet.

Den samme effekt kan opnås ved hjælp af for eksempel en rivejern. Generelt kan du eksperimentere med nogen enheder, især hvis dit interiør er indrettet i stil med et loft. Bare sørg for, at metaldelene ikke bliver meget varme.

Kuglehjul

Hvis du vil tilføje en lille steampunk i dit liv, skal du lave et loft for lysekronen. De kan opnås ved at demontere den gamle cykel eller købe på loppemarkedet. Men resultatet er absolut værd at indsatsen!

Loft lysekrone gør-det-selv - foto

Vi kiggede på detaljerne ved fremstilling af lysekroner til gør-det-selv lysekroner og de mest populære løsninger fra forskellige materialer. Men selvfølgelig er der meget mere interessante muligheder - som det fremgår af vores udvalg af fotos. Glad visning!

Hvordan man laver en loftslampe gør det selv

Lys i huset er en meget vigtig komponent, når du skaber komfort og skønhed i rummet. Hertil kommer, at menneskers sundhed afhænger af belysning. Synetiveauet og øjenhelsen er direkte relateret til den slags dækning, som vi har på arbejde og hjemme. Selvom mange mennesker ikke er opmærksomme på dette, afhænger en persons psykiske tilstand også af belysningenes kvalitet. En meget god mulighed ville være at lave et loftlys med egne hænder.

Figur 1. En loftslampe med lygter inde holder loftet rent.

Typer af belysning

Når huset bliver renoveret, er belysningsarmaturet et uundværligt nyt element i indretningen. Det moderne marked for sådanne produkter er ret forskelligt. Udvalget af belysningsprodukter er forskellige design, form, driftsprincip og designfunktioner. Hvad skal man vælge? Hvad er parametrene til at vælge en lysekrone?

Et meget vigtigt og relevant øjeblik i dag er erhvervelsen af ​​en sådan enhed, hvor du kan installere en energibesparende pære. På dette afhænger af besparelser i fremtiden. Det er bedst at vælge design, lamperne der ligger inden for loftet, og ikke udenfor. Takket være dette vil loftet altid forblive rent og smukt (fig. 1).

Figur 2. Loftslampe med nedadgående lamper egnet til små værelser.

Hvis du virkelig kunne lide loftlysekronen med åbne pærer, så sørg for at strømmen af ​​lyset bliver rettet nedad. Og det er meget vigtigt at huske, at jo enklere designet er, jo lettere bliver det at installere loftlamper (figur 2).

Når man vælger en lampe til loftet, er det vigtigt at tage højde for egenskaberne for det rum, som det er beregnet til. Den rummelige hal med et højt loft angiver suspenderede lysekroner. Og i en lille lejlighed er det bedst at få en flad version af loftlampen.

Alle loftlamper er opdelt i traditionelt og fladt ophængt, hvilket medfører montering så tæt på overfladen som muligt (figur 3). Flad enheder er igen opdelt i indbygget og overhead.

Overhead loftslamper er den perfekte løsning til et badeværelse, køkken, korridor eller hall. De køles hurtigt af en speciel separationsplatform, så de er helt sikre.

Figur 3. Flad armatur fastgjort til loftet så tæt som muligt.

Indbygget eller spotlights installeres ofte i møbelafskærmninger, ophængte strukturer og buede åbninger.

I øjeblikket er der flade belysningsenheder af forskellige typer, former, farver og konfigurationer.

Ud over de typer armaturdesign udmærkes lyskilderne selv:

 1. Glødelampe er den mest almindelige, enkle og billige lyskilde. Sådanne produkter er ret let at beskadige, de har en sårbar struktur og ofte brænder ud.
 2. Fluorescerende lamper - disse er de samme energibesparende lamper i en mere bekvem præstation. Deres fordel i effektivitet, lang levetid. I alle udviklede lande er det den mest populære lyskilde.
 3. Lysdioder er ganske dyre lyskilder og anvendes sjældent. Det er dog værd at bemærke, at de har en meget høj effektivitet (mere end 90%), har stor holdbarhed og pålidelighed.

Materialer til installation

Installation af loftslys giver mulighed for følgende materialer og værktøjer:

Ordningen om fastsættelse af lysekronen til betonloftet.

 • belysningsenhed;
 • forbindelseskasser;
 • skruetrækker;
 • dimmere eller switche;
 • tråd;
 • isolerende tape eller polymer caps;
 • sondeindikator eller spændingstester
 • tænger;
 • skrueterminal klemmer (tilslutningsblokke).

Det er bedst at installere loftlamper for uafhængigt at tilslutte ledninger ved hjælp af tilslutningsdækslerne. Men hvis du af en eller anden grund ikke har et sådant produkt, kan du simpelthen vride de ledige ledere med tang og derefter pakke dem tæt sammen med elektrisk tape eller placere dem inde i polymerhætterne. Det er vigtigt, når du drejer for at sikre, at ledningerne snoet snoet sig om hinanden.

Det er nødvendigt at overveje ved installation og materiale af ledninger. Det er fortrinsvis identisk: aluminium-aluminium; kobber - kobber. Hvis du drejer ledningerne fra forskellige materialer, så vil de med tiden brænde, og kontakten vil blive brudt.

Arbejdsalgoritme

Trinnene til at lave et loftlys fra en plastflaske og skeer.

I første omgang er det nødvendigt at bestemme fasen af ​​ledningerne på loftet for at installere loftlys med egne hænder. Brug en dipstick til dette. Når den sluttes til faseledere, lyser den, og når der er tilsluttet til nulfase, opstår der ikke lynnedslag.

Det andet trin er at bestemme faserne på belysningsenheden. For at gøre dette skal du sætte de to ledninger i stikket uden at røre den tredje. Hvis lysekronen har flere pærer, så skal halvdelen som regel lyse op. Så skal du forlade en ledning i stikkontakten, og den anden skal udskiftes, den anden halvdel af lyspærerne skal lyse op. Det er vigtigt at opnå en sådan effekt, at de to ledninger tænder lamperne en efter en, og den tredje, der er i stikket, vil hele tiden være nul.

Derefter er loftet fastgjort til loftet. Installation af mange moderne produkter udføres ikke ved hjælp af en krog, der stikker ud af loftet, men ved hjælp af en speciel fastgørelsesskinne, der følger med belysningsarmaturet. Hvis en krog forbliver fra den gamle lysekrone, skal den fjernes.

Tilslutningsarmaturer

Klassificering af armaturer i henhold til lysstrømmen.

Hvis du skal tilslutte en gulvlampe eller en lampe til et to-core-kabel, og lysekronen også har to grene, så har du den nemmeste måde at installere belysning på. Det er nok at forbinde en gren med en vene, og den anden - med en anden. Når der er flere komponenter i armaturer, er det vigtigt at dreje dem parvis i to grupper og forbinde hver enkelt gruppe til en bestemt kerne af kablet.

Når et kabel har tre ledere betyder det, at de to ledere bærer 2 faser, og den tredje kerne er nul. Det er vigtigt at omhyggeligt afgøre med en måleindikator, hvilken kerne der ikke er spænding, og kun derefter slukke for strømmen og installere armaturet.

Overvej at ledningerne kommer ud af selve lyset. Blå isolerede ender snoet sammen. Endvidere forbinder vi parvis udtag med brun isolering. Begge brune grupper skal tilsluttes to ledere, hvor spændingen under testen var, men de blå ledninger er forbundet til kernen, hvor der ikke var fasespænding.

Nogle gange har kablet i loftet 4 jordledninger. Ofte har den en gul-grøn farve. Det skal skrues til armaturets krop med en skrue. Alle tilsluttede ledninger skal isoleres. Installation er klar.

Kreativt på loftet

Nogle gange ønsker ejeren af ​​et hus eller lejlighed at organisere usædvanlig belysning i sit værelse. I dette tilfælde skal du selv lave lysarmaturet.

Landbolig eller landsted kan foreslå tilstedeværelse af lamper fra naturlige eller skrotmaterialer.

De mest usædvanlige ting kan bruges til at fremstille en lysekrone: Tykke grene af træer, blade, forlakeret, tykt garn af enhver farve og diameter, kurve af kurv og endda gamle vinylplader. DIY-made lysekroner koster næsten ingenting. Er nødt til at købe kun elementerne af elektrikere. Det er vigtigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne og forstå, at de udvalgte materialer kommer i kontakt med en varm pære i en eller anden grad.

Hjemmelavede lysekroner: valg af design, belysningssystem, lamper

Lysekronen er en temmelig dyr vare, men ikke teknologisk sofistikeret. Under alle omstændigheder kan produktionsprocesser, der ikke kunne udføres hjemme, næsten ikke være nødvendige til fremstilling af lysekronen, eller de kan erstattes med tilsvarende manuelle, visuelle og pålidelige effekter, der giver samme effekt.

Lovers af egne hænder lavet og lavet mange taklamper med generel belysning (og det er hvad lysekroner er), som ikke har nogen analoge i et stort salg og nogle gange har et meget ekstravagant udseende, se fx fig. Håber og læser, håber vi ikke at besætte. Imidlertid er der desværre sjældne prøver, der opfylder kravene til sikkerhedsteknik og belysningsteknik i boligområder, desværre i placeringen af ​​billeder af selvfremstillede lysekroner på internettet. Snarere meget sjældent.

Denne artikel diskuterer først og fremmest, hvordan man gør lysekronen selv teknisk og belysning. Der er ikke noget særligt vanskeligt her; Det er noget som en Moliere karakter, som det viser sig, hele hans liv talte i prosa. Men nogle grundlæggende ting at vide gør ikke ondt. Desuden kræver det originale harmoniske design (som ikke er udeladt) også et solidt fundament, ellers hvad skønhed at beholde?

Bemærk: For eksempel hvordan man laver en lysekrone i stuen med egne hænder derhjemme, se videoen nedenfor. Ved design går det ind i det indre af enhver stil, der accepterer klare former, og dette er en meget bred vifte fra mandarin kinesisk til fusion.

Video: gør-det-selv lysekrone


Derfor er finesserne af design og konstruktion af hovedbelysningen og samtidig dekorative elementer i lysekrone - lampeskærme og lampeskærme emnet for en anden artikel; ramme / support lamper, som også er vigtige som en del af det overordnede design - en anden. På den generelle belysning design af boliger er det heller ikke overflødigt at finde ud af linket. Og i denne artikel vil vi klare det faktum, at de alle har fælles, plus den elektriske del:

 • Belysning og konstruktion - begyndelsen til husholdninger;
 • Elektriske fittings, især med hensyn til sikkerhed;
 • Hvad skal man gøre lysarmaturer med vægt på muligheden for at lave skrotmaterialer;
 • Har lysekroner til boliger til forskellige formål;
 • Valget af lyskilder til en bestemt lysekrone.

Bemærk: For dem der tvivler på, hvad dybderne er her for, lad det være kendt - hjemmebagte armaturer holder fast i de første ti til husholdningselektrisk traumatisme, brandfare og som årsag til visuel skade, især hos børn.

Hvad skal ikke være bange for?

Faktum er, at træ, når det opvarmes over hele massen op til 150-250 grader, blødgør og bøjer, og når det afkøles, bevarer det sin form. Du kan opvarme et stykke træ til en sådan temperatur uden charring med en bygnings hårtørrer. Det er kun nødvendigt at huske at forborre de aksiale huller (for eksempel til ledning af et elektrisk kabel), bliver det umuligt i en allerede buet del.

Bemærk: det er lettest at bøje, når opvarmet træ er let eller medium tæthed, tyndt lag - birk, ahorn, aske, linden. Bambus og nogle arter af tropisk træ er generelt bøjet, opvarmet til 90-100 grader ved dampning af vand. MDF på grund af homogeniteten af ​​dens struktur bøjer meget godt og præcist, men kræver mere varme.

Endelig kan en helt elegant trækroner laves af ubøjede detaljer: Moderne lyskilder gør det muligt at gennemføre en sådan løsning. Herefter er loftlampen lavet i form af et lysekrone-loft, se nedenfor.

Hvad skal man se efter?

På de gamle sovjetiske lysekroner og generelt husholdningslamper. Sovjetunionen, som vi ved, var et meget tvetydigt fænomen, som især blev udtrykt i sovjetiske forbrugsvarer. Hvis du har en gammel lysekrone af "sovjet" -produktionen, der ligger i spisekammeret, så er dens lysdisponerings- / lysoverførende dele sandsynligvis lavet af højkvalitetsglas, og porcelæn / fajance dekorative er lavet af samme kvalitetsmateriale. Lad 1 "horn" på 4-5 brudt, resterende på den nye hjemmelavede lysekrone er nok. Er malingen skræl? Nu på salg er der vasker og fremragende akryl emaljer. En del af "vedhængene" tabt? Af de andre kan du også bygge noget meget smukt, der ville være en opfindelse og smag.

Belysning og vision

Ca. 10 år siden blev gennemstrømningen ifølge informationen i den optiske nerve målt nøjagtigt. Det viste sig 5-6 gange mindre end mængden af ​​informationer på billedet, som det optiske system i øjet trækker på nethinden, og forskerne må endelig genkende det som en kendsgerning: et sted i øjet er noget som en videoprocessor. Mistanke om dets tilstedeværelse opstod selv for 200 år siden, fordi Visse visuelle illusioner afhænger ikke af fagets fysiske og mentale tilstand. Det var nødvendigt at indrømme, og nu er det en sikkerhed, at billedet i hjernen ikke kommer i rå, men på en eller anden måde forarbejdes. I lyset af belysningsteknologi og indflydelse af belysningenes betydning for sundhed og velvære er denne kendsgerning også vigtig: en god lampe skal ikke kun give lys, men også blødt, så det klart skelner mellem dele af forskellige farver og ikke trættende øjne.

Bemærk: Vi minder læseren om, at en fotoreceptor af 2 typer - pinde og kegler - fjerner billedet på nethinden. De første er de mest følsomme, men de opfatter kun den generelle lysstyrke, derfor om natten er alle katte svovl. Kegler af 3 typer, opfatter separat rød (R), grøn (G) og blå (B) områder af farvespektret. Husk også, at øjet er mest følsomt for grønne stråler, lidt mindre til rødt og mindst til blåt.

Lyskilde spektre

Lys med et kontinuerligt spektrum, pos. 1 i pic: alle synlige dele af objektet er mere eller mindre jævnt oplyst. Hvis spektret er begrænset, er de, der ikke falder ind i det, simpelthen ikke synlige. Øjenprocessoren behøver ikke "tegne noget", og det er det, der dræber synet og ødelægger det mest af alt.

Spektra af forskellige lyskilder

Faktum er, at for "tegning" af en dårligt skelnelig optik af øjet skal konstant og ofte refokusere, og det fotomodtagende system ændrer sin indkvartering, dvs. overordnet følsomhedsniveau. Denne procedure er på en eller anden måde ligner udarbejdelsen af ​​detaljer i Photoshop ved hjælp af normalisering af niveauer og "trækker op" af tynde kurver, men hvem ved hvordan man gør dette ved de: et meget trægt billede i starten, hvis du helt sikkert skal "trække" detaljerne, bliver grov til "revet". Og hvis vi taler om vores egen vision, begynder hjernen til sidst at forstå "tåre" som normen og justerer derfor øjenmuskulaturen og algoritmerne i den visuelle processor, hvilket fører til synsforstyrrelser.

Desværre giver lyspærer, almindelig og halogen, et kontinuerligt spektrum fra lyskilder, der passer til sikkerhedskravene til levevilkårene. Først og fremmest er de uøkonomiske i henhold til moderne krav. For det andet er deres spektre termiske og har derfor en stærk blokering i den blå region. Det vil sige, den korrekte farveopfattelse med sådan belysning er umulig at opnå.

Glødelamper i huslyskilder er dog ret anvendelige: i millioner af år med evolution har det menneskelige øje været vant til selv at tillade yellowness og synshandicap med sådan belysning er kun mulig ved utilstrækkelig eller overdreven lysstyrke. Hvad angår natriumlamperne, som kun skinner i det gule område, er deres lys også uskadeligt for synet, men der er ikke behov for at tale om en passende farveopfattelse.

Med næsten perfekt farvegengivelse, ved lavest mulig visuel træthed, et syntetisk eller additivspektrum, pos. 2. Øjenprocessoren behøver ikke at overdrive: toppen af ​​R-, G- og B-zoner går ud over det optimale lysniveau lidt med denne generelle lysstyrke, og ved deres krydsninger genopretter hele detaljerne, er det nødvendigt at tilføje delvise (bestemte) billeder i tilsvarende farver. Som følge heraf er det samlede hvide niveau næsten lineært, og detaljerne i en hvilken som helst farve er tydeligt synlige, og de grå toner smelter smidigt ind i hinanden.

Og igen, desværre: Kun skærme af gode katodestrålerør (kinescoper) giver et additivspektrum. Fluorescerende lamper (husholdere) med en 3-4-lags phosphor, nogle prøver af LED-belysning og TFT-skærme, men langt fra fuldstændig løsning af problemet, kommer langsomt og sikkert hen til ham. Derfor har grafiske designere, fotografer og kunstnere, der arbejder på en computer, oplevet og passet om deres vision (som i dette tilfælde også er det vigtigste værktøj), stædigt klæber til "pipe" skærme, køber professionelle produkter til fornuftige priser eller leder efter brugte rør siddende ned.

Bemærk: Lyset fra kilder med additivspektrum kaldes ekstremt blødt. I naturen er ekstremt blød belysning morgen i let skyet, når solens skinne skinner gennem skyerne lidt.

I dagligdagen tillader den acceptable lysethed at opnå sine kilder med et øspektrum, pos. 3. Det ligner 3 solide begrænsede, men det er tilfældet, når mængden bliver til kvalitet. Efter at have set de 3 zoner i primære farver vil øjet helt sikkert forsøge at undersøge, og hvad er der mellem dem. I hullerne mellem øerne kan der ses noget andet, omend på belysningsniveauet, hvilket er væsentligt mindre end optimalt for en given bolig. Øernes toppe er også ret højt, men også inden for acceptable grænser.

Øspektret leveres af de fleste husholdere og gode LED lamper; hvordan man skelner dem straks ved køb fra, lad os sige, ikke meget gode, se yderligere i afsnittet om belysning. Det er uønsket at arbejde med sådant lys i et sådant arbejde, der kræver øjenbelastning, men det er muligt at læse / skrive 3-4 timer om dagen.

Øspektret har 2 vigtige funktioner til husholdningens belysning. Den første er, at den kan reduceres væsentligt ved hjælp af lysformningsenheder, se nedenfor. Den anden - "halerne" af rød og blå går ikke til IR (infrarød) og UV (ultraviolet) områder, og til det synlige spektrums grænser falder til sort. Derfor, hvis detaljerne i en farve i øen belysningen er dårligt synlige, øge den generelle lysstyrke - kun skade synet. I så fald er det nødvendigt at bruge lokal glødelamper eller husvogtere / LED'er med en anden farvetemperatur, deres spektrumøer vil være placeret forskelligt.

Det mest skadelige spektrum for sight-line, pos. 4. I det første overlapper de meget smalle zoner af primærfarver ikke. For det andet, for at skabe en tilstrækkelig samlet lysstyrke er det nødvendigt at "hente" toppene af linjerne, især den blå, over det maksimalt tilladte. Lyset synes ikke at være meget lyst, men skærer øjnene. Alt i alt er tilsyneladende tilsyneladende godt, men detaljerne går tabt et sted, og du kan slet ikke gøre noget, selvom dine øjne brister.

Dette lys kaldes ekstremt hårdt. Den leveres af billige LED lamper og individuelle husholderske modeller med 1-lags phosphor. Det er ikke muligt at blødgøre det med lystransformatorer, da i dypene mellem linjerne lyder intet op. Ved langvarig brug af sådant lys er det muligt at udvikle ikke kun nærsynthed / hyperopi, men også forskellige forstyrrelser i farveopfattelsen (øjenprocessoren er overdrevet, forsøger at udarbejde det usynlige) og endog retinal løsrivelse.

Elbeslag

Overtrædelsen af ​​TB-reglerne, som oftest medfører uønskede konsekvenser under den uafhængige produktion af lysekroner, hænger dem fra et elektrisk kabel: dens ende passerer ind i lampeholderen, bundet i en knude, sådan er det hele. En lysekrone, selv den letteste, skal hænge på en separat bøjle, stiv eller fleksibel.

Den hårde suspension af lysekronen er kendt for alle: Det er et rør, hvori kablet er strakt. Traditionel fleksibel fjederkæde; kablet passerer i dette tilfælde gennem forbindelserne. Nu på salg er der også specielle kabler til lysekroner, ud over de 3 ledninger under den fælles kappe er der også en stærk ledning til suspension. Det skal bringes ud og fastgøres på 2 steder: øverst til krogen og i bunden til lysekronens ramme, ellers kan ledningen krybe ud over tid, og lysekronen vil hænge på ledningerne. Når du hænger kablet på en separat ledning, er det nødvendigt at cirkulere rundt med det med flere drejninger (og ikke omvendt!) Og fastgør enden af ​​"slangen" med tape eller ikke med en blød tråd.

Patroner til husholdningsbelysningslygter

Lejlighedsvis situationer med lysekroner opstår oftest ved indførelsen af ​​ledninger i lampeholderen, så patroner skal også fastgøres til rammen separat. Den mest egnede til dette er en E17 patron under en minion lampe (en lyslampe) med en skrue klemme til fastgørelseslamellen (angivet med en pil i position 1 i fig.). Hvis rørets ramme opnås lamellerne ved at fladere deres ender. Lameller af stål 1-1,5 mm tykt og 10 mm bredt kan fastgøres til en træramme med små skruer.

E17 patroner med endeklemme (skaft), pos. 2, for hjemmet mester mindre praktisk, fordi Klemmen er fastgjort med et par møtrikker, under hvilke røret skal være gevind. Hvis der er plads nok i lysekronen, så er det bedre at bruge en E27 patron (normal, "plump") med en sidekrage, pos. 4. Klemmer, for at opnå den ønskede orientering af lamperne, kan du forsigtigt bøje. Og endelig, i lysekronerne med en enkelt pære kan det være mere bekvemt at have en E17 eller E10 (supermignon) patron med øjenlåg til montering, pos. 5, men de steder, hvor ledninger er forbundet med dette, skal være omhyggeligt isolerede.

Bemærk: Ordinære E27-bakelitpatroner kan også fastgøres stift, til dette formål er der en speciel gevind i hullernes åbningsbeslag. Men du skal have den samme tråd på røret, som patronen er fastgjort til, og der er ingen håndkraner til den.

Om installation og tilslutning

Lysekronen med en total effekt på op til 60 W kan drevet fra netværket med et kabel med et tværsnit af ledende ledninger på 0,35 kvadratmeter. mm; op til 120 W - 0,5 kvadratmeter. mm; op til 300 W - 0,75 sq. m. mm. Brug et dobbeltisoleret 3-core kabel. Jordledningen (gul med en lang grøn stribe) er forbundet til nulværket i netværket, og de resterende 2 ledninger kommer fra kontakterne af lysekronersektionerne i fasetråderne.

Bemærk: Det er uacceptabelt at kigge efter en fase ved hjælp af indikatorlyset, vende omskifterne! Det er nødvendigt at bruge indikatorfaseindikatoren!

Tilslutning af ledninger til klemmerne af lampeholdere og i almindelig ledning af lysekronen udføres under trin for trin i følgende rækkefølge:

 1. Sørg for ved hjælp af en faseindikator at der ikke er spænding på ledningerne, og ingen kan ved et uheld klikke på kontakten. For at gøre dette kan deres håndtag midlertidigt lim tape.
 2. Fra kabelens loftender er der foretaget en midlertidig sele fra kablet med ledere, der ikke er mindre end i standardafsnittet.
 3. De renser enderne af lysekronens standardkabler, forbinder dens fælles indgang til den midlertidige bygning. Glem ikke at isolere forbindelserne!
 4. Afmonter patronen.
 5. Sæt enden af ​​kablet i chuck coveret gennem standardhullet.
 6. Tænd det med låseskiven, der forhindrer afslappet trækker sig ud af chefen. I ekstreme tilfælde - binde kablet i en knude.
 7. Luk de udsatte ender af ledningerne i terminalerne. Strengede tråde rulles op før forsegling og fortrinsvis konserveret, således at de ødelagte vener ikke forårsager en kortslutning (kortslutning)
 8. Sæt klempladen i dækslet, og sæt det udsparinger på de tilsvarende fremspring i den.
 9. Kontroller, om der er en lille kabelsløjfe under dækslet, og hvis det ikke er trukket ud.
 10. Mens du holder klemblokken så den ikke kommer ud, er patronlegemet skruet på dækslet.
 11. I slutningen af ​​monteringssektionen er lamperne skruet ind, kontrolleret ved at tænde acc. omskifteren, hvad enten det skal brænde præcist.
 12. Bloker igen omskifterne fra et uheld at tænde, fjern asfalten.
 13. Læng lysekronen på plads, forbind dens indgang til loftenderne.
 14. Kontroller: det brænder glat, blinker ikke - installationen er færdig, du kan bruge den.

Belysningsarmaturer

Lyset af lysekronen (lysformet system) styrer for det første lyset på en ordentlig måde for denne type rum. For det andet blødgør det det ved at reducere lysets overfladestyrke. Og for lyskilder med et øspektrum er der en mere gunstig omstændighed.

I skolen og til og med generelle universitets kurser i optik, for ikke at forvirre eleverne for meget, menes det, at når frekvensen spredes, reflekterer og bryder lys, forbliver frekvensen den samme; dette gør det muligt at visuelt udlede deres grundlæggende love. Faktisk er der ikke helt lineære medier, og en vis andel af lyskvanta i disse processer genudgives, hvorfor den ændrer dens frekvens og følgelig dens farve. Det vil sige, at "halerne" på spektraløerne modtager en lille luminans "make-up", som letter arbejdet i øjenprocessoren. dette er ensbetydende med en yderligere blødgøring af lyset.

arbejdsgange

I belysningsarmaturer til husholdningslygter anvendes hovedsagelig diffus refleksion og spredning af lys. Spejlrefleksionen har kun lidt brug, siden i sig selv reducerer ikke overfladens lysstyrke og blødgør ikke lyset. Refraktion i gennemsigtige medier er meget udbredt: krystalvedhæng giver ikke kun et behageligt lysstykke, men også væsentligt blødgør det uden signifikant tab af lysstrøm. Og til sidst, i nogle tilfælde, for eksempel. i lampeskærme af tråde, i dannelsen af ​​lysstrømmen er der en betydelig andel af diffraktion.

Eksempler på usundt syn

Bemærk: Ved diffraktion og skygger generelt, pas på. Lyset i rummet, som er til venstre i figuren, kan forårsage en nervøs sammenbrud hos en voksen, og de stikkende stråler fra lampen til højre på samme sted vil ikke være til gavn for synet. Her er det faktum, at lysets intensitet ved toppene i diffraktionsmønstret kan være meget højere end på den primære udstrålende overflade.

Forme elementer og systemer

Blødgøringen af ​​lys og dannelsen af ​​det krævede strålingsmønster (DN), se nedenfor, ved brug af refraktion i gennemsigtige medier og / eller spejl / total intern refleksion kræver et stort antal sådanne optiske handlinger: i hvert af dem er lyset tabt, men lysomdannelsesgraden er også lille. flow fordi gennemsigtige medier er derfor gennemsigtige, fordi deres ikke-linearitet manifesterer sig i ubetydelig grad. Traditionelt kræver dette mange brydningselementer med høje optiske egenskaber; dermed dyrt eller lejlighedsvis. Nu hjælper amatørhåndværkere plast: Den originale lysekrone på brydningen og refleksionerne kan udelukkende laves af affaldsmateriale, se nedenfor. Formen af ​​sådanne lysekroner "luft"; levetiden er 1-3 år.

Hvis der ikke er krystalvedhæng til rådighed, skal du bruge spredning og diffus refleksion. Lette tab vil være mere, men i dette tilfælde er det muligt at gøre med improviserede materialer. Det er nok at få kun 1-3% af ikke-lineære optiske handlinger i hele belysningssystemet. En almindelig lysmåler med et sæt lysfiltre fanger ikke et så mange "venstre" kvanta, men det er nok, at belysningen af ​​dipsene mellem øerne i spektret stiger over "bunden" af boligområdet og øjet ikke overarbejder.

Kernen i belysningen på de diffuse optiske processer er 3 elementer: loftet, lampeskyggen og diffus reflektor. Loft, pos. 1 i fig. - en kappe af jordglas eller et materiale der ligner det i overensstemmelse med de optiske egenskaber. Ud af verden kan det kun komme ud i spredning. For yderligere dannelse af lysstrømmen er rummets optiske egenskaber irrelevante eller meget små.

Elementer og eksempler på belysningssystemer

Lampeskærm, pos. 2, en del af det primære lys frigives uden omdannelse; ikke nødvendigvis nede. Blødgøringen af ​​det primære lyspunkt opnås på grund af dets belysning ved diffust lys reflekteret fra væggene og loftet, derfor er rummets optiske egenskaber væsentlige i dette tilfælde. De bliver afgørende for den diffuse reflektor, pos. 3, ved hjælp af en ændring i graden af ​​gennemsigtighed af reflektoren, deres størrelse, konfiguration og placering gør dette belysningssystem mulighed for dannelse af forskellige DN'er.

Lys lysekrone systemer er bygget som regel ved at kombinere elementære drivere. For eksempel i pos. 4 - en velkendt lysekrone fra forskudte koncentriske lampe nuancer, suppleret med en lille næsten flad baldakin. Ved første øjekast bør lyset i det være godt, men husk: at oplyse skolegymnastikområdet på ca. 400 kvadratmeter. m og med en lofthøjde på 6 m var der nok ineffektive glødelamper til en samlet effekt på 800-1200 watt.

Blandt de nye lyssystemer er lysekroner, loftlamper, pos. 3. De er så navngivet, fordi de begge er nuancer og belysning og arkitektoniske loft, se billede. Essensen af ​​denne type optik er, at i primærkammeret kommer den primære kvanteoplevelse flere refleksioner og lyset ud meget mere blødt.

Udseendet af lysekroner-loft blev gjort muligt ved tilstedeværelsen af ​​lidt varme udgivende moderne lyskilder; især LED. Lampehusholdere i de lukkede kamre af lysekrone-loft fejler det samme hurtigere end normalt, men for LED-lyskilder, der kun udsender 3-6 watt "parasitisk" varme, er manglen på ventilation ubetydelig. Derfor kan lysekronens loft til lysdioder være lavet af træ uden særlige forholdsregler og komplekse værker. Hertil kommer, at kameraet blødgør lyset så meget, at LED-bånd kan bruges som primære kilder. I så fald er det ved at forsyne dem med stabile strømkilder til lysdioder muligt, efter ønske og behov, at ændre farvetonen i belysningen over et bredt område.

Materialer til belysningssystemer

Ved køb af lysekroner lavet af glas eller speciel plast, kan du bemærke at:

 • Glas skal vælge et spejl, farveløst eller rent hvidt på skraberen.
 • Under enhver lyskilde, undtagen glødelamper, er det bedre at tage optiske dele, der ikke er frostige fra overfladen, men i bulk, såkaldt. mejeri, den ønskede grad af gennemsigtighed.
 • Det er uønsket at bruge akrylcomputerskiver i lyssystemer: Et gennemsigtigt metallag i dem absorberer kun lys uden nogen grund, og en næsten fuldstændig gennemsigtig og farveløs optisk akryl ændrer ikke lysstrømmen mærkbart.

Gode ​​hjemmelavede lysekroner er lavet af mad PET flasker. Brydningsindekset og gennemsigtigheden af ​​PET (polyethylenterephthalat) er ret høje, hvilket gør det muligt med små lystab at opnå en betydelig blødgøring af lyset. PET-flasker fås i forskellige farver og gennemskinnelige, således at lysekronen kan bygges på basis af både brydning og overgrowth og diffuse processer.

Ud over billighed og tilgængelighed er en betydelig fordel ved PET, at det er nemt at behandle hjemme og i gode hænder gode dekorative egenskaber. For eksempel hvordan man laver flasker på flasker, se masterklassen på linket: https://www.youtube.com/watch?v=8TXXoiTLhVA

Blomsterudsmykning vil ikke blot dekorere lysekronen, men på grund af stigningen i antallet af brydningsflader vil det betydeligt forbedre sin belysningsteknologi. Der er andre muligheder for optisk brugbar og smuk indretning af plastflasker, men vi lader dem til artikler om lampeskærme.

Andet plast til lysekroner med husholdningslygter er også velegnet som reflektorer. For dem skal du tage materialet som hvidere og lidt ru eller med satinglans. Gennemsigtige dele fra husholdningsplastik er ikke særlig gode, fordi som fyldstof, kridt eller talkum med farvestofadditiver anvendes oftest. Lysetab i sådanne vil være stort og blødgøring af lyset - kun på grund af en dråbe i overfladens lysstyrke. Det er foretrukket at anvende propylen, fordi PVC fra lyset bliver snart gul og bliver sprødt.

Det andet er et meget godt og overkommeligt materiale til lysekroners optiske system. Hvis lampen er lysemitterende diode, vil en lysekrone af papir med den vare i flere år: papiret bliver gul og mister lysoverførsel fra varme og UV-eksponering, som LED-lamperne næsten ikke giver overhovedet.

Lysoverførslen af ​​papirkomponenten i lysekronen vælges ved at vælge et materiale med passende densitet, fra 20 til 220 g / sq. m. Det moderne skrivepapirs reflekterende egenskaber er næsten fejlfri: med en hvidhedskoefficient under 0,8-0,85 er den simpelthen ikke tilgængelig. Af den måde arbejder nogle kloge producenter med hvidhedstal på 1,05 og endda 1,15. Ved hvilken målemetode når de superværdierne, som i princippet ikke kan være større end 1, hvem ved det. Men fra fysikens synsvinkel er dette en latterlig absurditet: han placerede et sådant blad foran et spejl, mellem dem - et solbatteri, når han skinnede en lommelygte, er her en evig bevægelsesmaskine af den anden slags. Eller et frugtbart emne af diskussion i forumet for technomists. Hvad er der galt med det? Siden KB> 1, så et lys af lys og dermed dets energi udsender mere end det modtager.

Bemærk: En glødelampe med en effekt på 60 W kan varme op til mere end 100 grader Celsius. Derfor, for lysekroner med nuancer, lampeskærme og reflekser lavet af plastik, klud, tekstiler og tråde, skal du bruge glødelamper på ikke mere end 40 watt og halogenlamper op til 15-20 watt.

Video: master klasse om at gøre lysekroner af reb eller tråd

Lysekrone i rummet

Hovedtyperne af bundmidler til belysning af boliger er vist i fig. Kardioiden danner loftet, det er lys til små soveværelser, planteskoler, gange. Faldet øverst er dannet af hatten af ​​hætten. Børns lysekrone bør være udstyret med en sfærisk baldakin, stærkt, men uden overdreven lystab, spredningslys. Særligt blød og meget ønskelig, skyggefri belysning i børnehaven er nødvendig for ikke at skade det stadig svage syn. Derfor er loftet på en børns lysekrone bedst lavet af papir, og det skal undgås at bryde materialer.

Retningsmæssigt mønster af husholdningsarmaturer

En ottedimensionel dna opnås ved anvendelse af flere diffuse reflektorer og et godt bleget loft. gipsplader. Et sådant lys er nødvendigt i en ret stor stue med ledig plads i centrum, en undersøgelse og andre rum, hvor zoner er belyst med lokale lyskilder.

Blæser DN giver en simpel lampeskærm og kronbladet, der styres af blænden (soklen) opad. Petalbundene er karakteristiske for sconces, som ikke er helt i emnet, men lysekroner med blæserformede underlag er velegnede til en lille stue med spisebord i midten eller i køkkenet. Især for sidstnævnte: Lyset bidrager til aflejring af dampe af organiske stoffer og deres bituminisering i flydende fase, således at loftet ikke er særligt oplyst til noget, lad det potentielle sod gå til emhætten.

Bemærk: Den mest ensartede belysning af gulvarealet med det minimale forbrug af elektricitet til belysning giver den såkaldte. cosecant square DN. Men det viser sig ved hjælp af meget komplekse lysarmaturer, vægge og loft skal oplyses separat. Det bruges hovedsagelig til belysning af store produktionsområder, åbne rum, sportsfaciliteter mv.

Lysekrone lamper

Ikke alle producenter af husholdningsbelysningslygter giver deres spektrale karakteristika på steder og i specifikationer, derfor kender sælgere ofte dem ikke. Hvad angår lampehusholdere, er det lettere for en uvidende køber: Spektret er ukendt - vi tager farvetemperaturen på 4300 K. I værste fald får vi et kontinuerligt begrænset spektrum. Han vil ikke give dig et kig på farvekortet eller illustrationen i bogen med al sin herlighed, men det gør ikke dit syn. Visuelt er dette lys næsten hvidt med en lille yellowness. Den elektriske effekt af sådanne lamper er 1,8-3,4 W pr 1 kvadratmeter. m af belyst område, afhængigt af konfiguration og samlet tone i rumdesign.

Bemærk: Fitolamps til hylder med blomster, drivhuse / væksthuse og akvarier kan ikke bruges til generel belysning. Deres spektrum er skarpt styret, det er nyttigt for planter til fotosyntese, men ikke for mennesker at se.

LED-lamper vælges for det første til en farvetemperatur på 2800-3300 K, gullig. For hvide er reglen normalt regeret, hvilket øjeblikkeligt mærkes: deres lys skærer øjnene i en naturligt oplyst handelshal. Ifølge de synlige designfunktioner skal du vælge lamper med en matpære og dens dybe skaft, pos. 1 i fig. Hvis du kunne lide lampen "majs", så skal du styres af følgende tegn på pos. 2:

 • LED-samlingen skal være dækket med en gennemskinnelig pære, hvilket garanterer først og fremmest lampens holdbarhed. "Naked corn", med lysstrukturer under en beskyttende film, er følsom overfor forurening og generelle eksterne påvirkninger.
 • Antallet af individuelle udstrålingsstrukturer skal være mindst 15-20.
 • "Head", dvs. shell-holder udstrålende strukturer, bør være gennemsigtig. Kombineret med tidligere. Denne tilstand vil give et større antal refleksioner inde i pæren, større ensartethed af det primære lys og de bedste muligheder for dannelse af lysflow.

For ikke at "falde" på liniespektrum bør også undgå imiteret Globes og "corn" i form af pærer med klart glas, der sidder direkte på basen, og en lille mængde af udstrålende strukturer, pos. 3. Belysningen fra dem i et lille rum og visuelt viser sig at være ujævnt, og spektret er ofte lineært. Også til belysning af boligområder uegnede LED-lamper retningslys, pos. 4. De er beregnet til hjælpelys / servicebelysning og er skadelige til langvarig brug.

Afslutningsvis

Materialet i artiklen kan virke kedeligt for nogen. Men desværre vil enhver oculist bekræfte: Random at eksperimentere med hjemmelavede lamper er stærkt modløs. Og teoretisk viden forhindrer ikke, men tværtimod hjælper de med at oversætte ideer til smukke, elegante produkter. Der er der også nok finesser, men vi vender os til dem i en anden artikel om lampeskærme til lysekroner og ikke kun.