Loftet i badet: En billig og pålidelig løsning

I et sådant rum som bad skal lofterne have høje varmebesparende egenskaber. Desuden skal de beskyttes mod udsættelse for høj luftfugtighed. Overvej hvordan man gør loftet i badet varmt og holdbart, mens man bruger et minimum af familiebudgettet.

Der er tre grundlæggende krav til et badeloft:

 • Strukturel styrke
 • Pålidelig varmeisolering
 • Beskyttelse mod vand og damp (vandkondensat ødelægger isolering, metal og træ)

Når rumkassen er rejst, opstår spørgsmålet - hvordan man laver loftet i badet. Tre typer loftindretninger anvendes til badet, men de har visse begrænsninger og varierer i priskomponenten:

 • Skærm eller panelloft
 • Gulvbelægning loft
 • Loftsmontering

Vigtigt at vide! Til installation af loftet på badet anbefales at bruge tørt tømmer fra nåletræ. Bjælker og planker skal indeholde et minimum af harpiks.

Skærm eller panelloft

Forberedte skjolde lavet af kantede eller rillede plader anvendes til montering af et panelloft. De er banket tværs i to søjler 40 x 40 mm eller 60 x 60 mm. Langs skærmens omkreds bringer negle ned et bord på mindst 100 mm bredt.

En dampspærre er anbragt på skærmen (plastfolie, tagfilt, tagfilt, vokspapir). Et lag varmeisolator (glasuld eller basaltuld) lægges ovenpå. Et lag af vandtætning (polyethylenfilm) lægges på varmeisolatoren.

Vigtigt at vide! Når vand kommer ind i mineralulden, mister den sine isolerende egenskaber. Fibrene bliver skøre og falder sammen. Derfor fungerer dampspærre og vandtætning med stor omhu.

Fra oven er skjoldet syet med et bord på mindst 25 mm tykt. Skærme lægges på loftbjælkerne, hvor kassen er færdigpakket fra bunden af ​​bjælken. Skærme passer godt til hinanden.

Mellem dem er det nødvendigt at indsætte en varmeisolator lavet af filt indpakket i polyethylen, eller der anvendes folieisolering. På brædder ligger gulv eller stabel fiberboard eller krydsfiner på mindst 10 mm tykt. Bunden af ​​loftet monteret dampspærre lag og færdiggør arbejdet med efterbehandling.

Du kan også bruge færdige vægpaneler, men de er dyre. Generelt er skjoldloftet ikke en billig og tidskrævende fornøjelse.

Gulvbelægning loft

Loftet er installeret i små værelser eller i værelser med en fælles mole. Alt er begrænset af loftets længde. Ved konstruktion af et sådant loft lægges tavlerne direkte på murens murværk.

Det er vigtigt at huske! Tykkelsen af ​​gulvbrættet til loftet skal være mindst 50 mm. Spændvidden er begrænset til en længde på ikke over 2,5 m.

Et sådant loft har ikke særlig styrke, derfor bruges det i tilfælde, hvor der ikke er nogen loftsrum i badet.

Kantede plader strammer godt til hinanden, og rundt om bjælkens eller bræddernes omkreds udføres fastholdende sider. Sæt en dampspærre på brættet. Den er fastgjort med en byggestifter eller små negle. Isolering er lagt på dampspærren. I dette tilfælde anbefales brugen af ​​ekspanderet ler eller en blanding af ler og savsmuld.

Ved anvendelse af claydite som varmelegeme anbefales det at anvende en blanding af korn af forskellige fraktioner. Store granulater blandes med det samme antal små granulater. Små korn vil kile store og forhindre krympning af isolering.

Ved anvendelse af en blanding af ler og savsmuld blandes to dele ler og tre dele savsmuld. Vand tilsættes til den tørre blanding og blandes grundigt. Den færdige opløsning placeres oven på dampspærren med en tykkelse på mindst 100 mm.

Tørretiden er 30 dage, hvorefter alle revner på overfladen gnides med en flydende opløsning af ler og savsmuld. Fra oven er loftet dækket af et bord, tagmateriale, og derefter skifer eller fliser lægges. Fra indersiden er en dampspærre fastgjort til loftet med en hæftemaskine eller små negle og syet med træklapbræt.

Fordelene ved et sådant loft omfatter brugen af ​​billige varmeisoleringsmaterialer (ler, savsmuld eller halm). Ved ulemper - begrænsning af størrelsen af ​​det overlappende rum.

Loftsmontering

Den mest almindelige type fremstilling af loftet til et bad er et hæmmede loft. Denne metode er kendetegnet ved brugen af ​​relativt billige materialer og moderate arbejdsomkostninger til produktionen.

Før arbejdet udføres, skal alle trædele af det fremtidige loft (bord og bjælker) behandles med en antiseptisk sammensætning. Hvis du ikke kan købe en sådan sammensætning, kan du bruge den sædvanlige primer dyb penetration eller linolie.

Fremstillingsteknologien af ​​et podshivny loft består af følgende: bærestråler lægges på badestammen på badet. Dette sker i trin på ikke mere end 1 m og ikke mindre end 0,5 m. Bjælkens optimale størrelse: tykkelse 50 mm, højde 180 mm. Spændvidden kan nå op til 5 m. Lofthøjden i badet må ikke overstige 2 100 - 2 200 mm.

Nederst på bjælkerne hegnudkast. Længden af ​​skærebrættet afhænger af afstanden af ​​bjælkerne. Pladerne er fastgjort på bundens bundkant med træskruer 60 mm. Gør det en skruetrækker med to skruer på hver side.

Stykker passer tæt på hinanden. Når hele intergutterrummet er dækket med et trækloft, er damptæppet af badeloftet tæppet. Den er lagt i striber mellem bjælkerne med en overlap på 10 cm på den næste stråle.

At gå på dampspærren bør være yderst forsigtig, så du ikke beskadiger materialet med sko eller faldt værktøj. Hvis dette sker, forsegl hullet med et bredt bånd.

Fastgørelse udført med en hæftemaskine eller små negle. Mineraluld er lagt mellem bjælkerne. Det produceres i form af måtter eller ruller. Varmeisolatoren er placeret på en sådan måde, at 3-5 cm forbliver op til bjælkens overkant.

Dette mellemrum er nødvendigt for ventilation og fordampning af mulig kondensat. Det kan danne sig, når temperaturen falder. På toppen af ​​bjælkerne lagt laget vandtætning badets loft. De reparerer det såvel som dampspærre.

Dæk loftet med et gulvbræt eller krydsfiner 10 mm tykt (kan være DVP). Efter en sådan forberedelse kan ethvert gulvbelægning lægges på loftet fra loftet. Nederst til loftet på badet med en hæftemaskine fastgjort dampspærre film.

Hvordan at dæmpe loftet i badet? Normalt er arbejdet afsluttet ved at trimme loftet med klapbræt. Dette miljøvenlige og naturlige materiale (fyr) med bakteriedræbende egenskaber vil skabe en hyggelig atmosfære for besøgende.

Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - en trinvis vejledning til installation

Korrekt siger de, at efter et godt bad glæder ikke kun kroppen, men også sjælen. Nøglen til et vellykket dampbad er imidlertid den korrekte temperatur i rummet, og loftet i denne plan spiller en central rolle. Fungerer i ekstreme temperaturforhold, kræver badet særlig opmærksomhed på tilrettelæggelsen af ​​loftoverfladen. Vi tilbyder dig en bekvem trin-for-trin guide, der fortæller dig på en nem og tilgængelig måde, hvordan du laver et loft i et bad med dine egne hænder korrekt - og det er en fornøjelse at komme efter dampbadprocessen.

Kriterier til loftet

Rummets specificitet pålægger et alvorligt aftryk på karakteren af ​​de grundlæggende krav til loftoverfladen. Det akutte behov for at holde varmen inde i badet kræver en særlig organisation af loftet og gør det nødvendigt at søge nye tilgange til styrkelse og forberedelse. Døm for dig selv: Den kritiske temperatur er op til 100 grader i dampbadet, konstant fugtighed - fra 90%. Under sådanne omstændigheder er der desuden belastet cyklisk opvarmning og afkøling, deformation af noget materiale er ikke mere end et spørgsmål om tid. Vi har identificeret de vigtigste kriterier, så du bedre kan forstå, hvad der skal være loftet i badet, som du skal gøre med dine egne hænder:

 • korrekt funktion under ekstreme temperaturforhold
 • fuldføre brand- og miljøsikkerhed
 • god vand og damp loft
 • holde den ønskede temperatur i dampbadområdet.

Korrekt udvalgte materialer kombineret med en særlig installationsteknologi gør det muligt at klare alle disse opgaver og gøre loftet i badet til et pålideligt funktionelt element i det valgte rum.

Udvælgelse og forberedelse af materiale

Materialer til montering af loftoverfladen - et stort antal, men badets format gør det kun i retning af den mest pålidelige og dokumenterede: Miljø- og brandsikkerhedens prioritet - et uhyggeligt punkt, som du skal overholde, hvis du vil klare sagen med højeste kvalitet:

 • savetræ - har en karakteristisk harpiksformet struktur, der forhindrer rottningsprocessen, realiserer fuldt ud sine bedste kvaliteter, når de anvendes som gulve og montering af rammen;
 • Løvfældende træer - Aspen og alderen er velkendte for alle, de er nemme at behandle og udsender ikke farlige harpiksdråber i luften, disse arter kan sikkert bruges til indvendig beklædning;
 • Asfalt, dampspærremembraner - materialet skal klare opgaven med at forhindre lækage af damp gennem loftet og modstå de kritiske temperaturforhold op til 120 grader;
 • mineraluld, basaltplader - en fremragende mulighed for isolering, der gør det muligt at opbevare dyrebar varme i rummet, udelukkende anvendes til vandtætning, da den let påvirkes af fugt og mister sin ydeevne
 • ensidige membraner - for optimal vandtætning og deling med udvalgte isoleringsmidler;
 • skruer, negle - det er ønskeligt at bruge kun galvaniserede elementer, da de ikke er bange for fugt og forhøjede temperaturer, må de ikke ruste og er næsten usynlige for det blotte øje.

Der skal især nævnes, at det ikke kategorisk er egnet som materialer:

 • krydsfiner;
 • polyurethanskum;
 • polyethylenfilm;
 • polystyrenskum;
 • Spånplade.

De er ikke kun brandfarlige, men også dødelige: I drift i rum med ustabile temperaturforhold frigiver de phenol under opvarmning, hvilket kan forårsage en række farlige sygdomme. Derfor bør du undgå at bruge de stemte muligheder i dit bad - fordi sikkerheden for dig og dine kære, bør gæsterne placeres i forkant, ikke?

Vælg den type loft

I øjeblikket er der flere muligheder, som hver især har sine egne teknologiske træk og specificitet af formålet. Hvis du ønsker at lave et loft i badet, men ikke ved, hvilken type loftoverflade der skal vælges, vil det være nyttigt for dig at overveje dem nærmere.

podshivnoy

 • egnet til både store og beskedne badeværelser;
 • garanterer god varmeisolering og lang levetid;
 • har høj styrke
 • kræver den obligatoriske opførelse af gulvbjælker, som er anbragt på den opstillede krone af bjælkehuset.

Sandsynligvis den mest almindelige mulighed, elskede af mange for dens holdbarhed og sikkerhed. Udvalgt træmateriale syes til de allerede monterede bjælker nedenunder, og det frie rum imellem dem er rigeligt fyldt med isolering med obligatoriske lag med hydro- og dampisolering (læs mere om dette i artiklen: "Sådan isoleres loftet i badet - valg af materiale").

græsning

 • oftest brugt i små saunaer uden et loft
 • Det er en billigere og mere overkommelig måde at organisere en loftsbase på;
 • eliminerer muligheden for at lægge et lag af isolering.

Hvis du ikke har et loft i badehuset, men du ikke har planer om at bruge det, så er denne mulighed for dig. Med hensyn til driftsegenskaber er det på ingen måde dårligere end andre strukturelle løsninger, men det giver det hurtigt og uden særlig teknisk viden mulighed for at klare alle detaljer i reparationen.

panel

 • universel;
 • kompleks installation;
 • ekstremt stiv og robust konstruktion
 • massiv, kræver obligatorisk forsegling af talrige slidser og led.

Det er usandsynligt, at du vil være i stand til at lave et panelloft i et bad med egne hænder - du vil få brug for et par andre, hjælpepersoner, da installationen indebærer oprettelse af kasser med deres efterfølgende syning. Denne mulighed har dog mange fordele, så hvis der er mulighed for at tiltrække yderligere arbejde, skal du notere det.

Trinmontering

Overvej trin for trin handlinger i tilfælde af installation af den mest almindelige og bekvemme mulighed for at organisere et loft overflade i et bad - podshivny loft:

 1. foretage målinger og sørg for, at højden af ​​dit saunarum efter en ren finish er mindst 2,2 meter;
 2. Overlapningen er lavet af samme trætype, der blev brugt til opførelsen af ​​bjælkehuset: bjælkerne er stablet på den korte side af bjælkehuset, du skal følge et trin på mindst 1 meter;
 3. logs, som du vil bruge som måtter, skal skæres til enogtreds af hele diameteren ovenfra og nedenunder;
 4. tilpasse måtten under bjælkerne;
 5. fastsættelse af hydro- og dampspæremembranerne: overlappe strimlerne med ca. 20 centimeter, det anvendte materiale skal gå til væggene i omtrent samme afstand, alle leddene skal behandles med vandtæt tape;
 6. loft fyldplader: ru og dekorative. I det første tilfælde tager de et skåret nålebræt og hænger det direkte til matricerne og sætter en dampspærre ovenpå. Alt dette kommer til sidst med arkivering ved forsideforing. Resultatet er den såkaldte "termos effekt", som er fremragende til opbevaring af varme. Hvad har du mere brug for fra badet? Hvis skridtet med at skabe et udkastloft skal springes over, så er det bedst at vælge et tunge-og-groove bord til direkte fastgørelse til loftbjælkerne.
 7. Legering af isolering - sker direkte på loftet, teknologiens nuancer afhænger af valget af et bestemt materiale, men under alle omstændigheder skal der fastgøres en diffus membran over det lagede lag. Det vil opfylde rollen som en ekstra hydroisolerende og forhindre udseendet af kondensat på loftbjælkerne, beskytte loftstrukturen fra rottningsprocessen og efterfølgende uønsket deformation.
 8. efterbehandling af gulvet - hvis du ønsker at bruge loftet, kan du desuden skære gulvet med brædder, hvilket giver endnu et plus - pålidelig beskyttelse af isoleringen mod mekanisk skade.

konklusion

Vores trinvise vejledning har til formål at hjælpe dig med at lave et loft i badet med egne hænder, men det kan selvfølgelig ikke blive den ultimative sandhed. I sidste ende afhænger alt af dit valg: Hvilken type loft passer bedst til et bestemt rum i badet, hvilket materiale du skal håndtere, og endelig, hvor mange hænder du vil have under den direkte installationsproces. En konsistent analyse af alle punkter i loftarrangementet med foto- og videomateriale giver dig mulighed for at visualisere de teknologiske egenskaber i processen og svare på de spørgsmål, der uundgåeligt opstår i det indledende fase af projektudviklingen.

Hvordan man laver et stort loft i badet med egne hænder

Korrekt arrangement af badet omfatter installation af loftet. Til dette formål skal du vælge materialet, teknologien og efterbehandling. Så du kan oprette et pålideligt og effektivt design til behagelig betjening af badet.

Designet af sauna loftet

Loftet i badet er en overflade, der er modstandsdygtig over for temperaturbelastninger og fugtighed. Designet indeholder flere lag, som hver især udfører en specifik funktion. Isolering og finishplating er påkrævet, men også damp- og vandtætningslag er nødvendige. I dette tilfælde præsenteres den øverste del af taget i form af et loft eller loft. Dette giver yderligere opvarmning af varme inde i badet, fordi den udstyrede loftet tjener som et luftgab, der udfører funktionen af ​​termisk isolering. Udgangspunktet for røret gennem loftet er udstyret med brandsikkert materiale, hvilket gør badet sikkert.

Alle designelementer i loftet er lavet af høj kvalitet og sikkert materiale. Dette krav er relevant både for lokaler med og uden et loft. I hvert tilfælde udføres isoleringen, lægge hydro- og dampspærre.

Loft til bad: typer og funktioner

Til dampbadet anvendes tre grundlæggende typer af loftdesign. Enhver mulighed kan gøres ved hånden, idet man tidligere har mestret installationsteknologien og kendskab til coatingens egenskaber.

Tvunget loft kræver betydelige omkostninger, men er en pålidelig løsning. Designet indebærer installation af et bestyrelsesbræt, på hvilket dampspærring og isolering er lagt, og derpå anbringes et lag af vandtætning på siden af ​​loftet. Derefter er loftet beklædt med ubehandlede eller kantede brædder. Hvert lag er lagt i serie, hvilket vil sikre funktionaliteten og kvaliteten af ​​designet.

Designet af gulvtype er skabt ved hjælp af plader, hvis tykkelse skal være mindst 50 mm. Afstanden mellem væggene må ikke være mere end 2,5 meter. En dampspærrefilm lægges på træskærmen og derefter en løs isolering, som kan erstattes med mineraluld. Ved brug af bulkmateriale omkring loftet på loftet er der konstrueret små sider.

Færdige paneler er nødvendige for at skabe et panelloft i badet. Elementerne er bærestænger med lag af damp- og varmeisolerende materialer samt indvendig foring. I dette tilfælde består loftet i badet af sådanne paneler, og i nogle tilfælde sker fastgørelsen uden loftbjælker. Skjolde udarbejdes på forhånd ved at beregne deres antal og størrelse.

Grundreglerne for at vælge en bestemt loftsvariant er, at vægten af ​​taget og loftet skal være optimalt for bygningens bærende vægge. For eksempel i et rammebad er det bedst at lave et let hemmedloft. Log bygninger modstår forskellige belastninger.

Fordele og ulemper

Alle typer loftsdesign til badet adskiller sig i installationsmetode, materialer og udseende. Valget tager også hensyn til fordele og ulemper ved hver indstilling. Disse funktioner er angivet i tabellen, som giver dig mulighed for at gøre det bedste valg.

Tabel: Fordele og ulemper ved forskellige lofter for et bad

Forberedelse: materialer, deres beregning, værktøjer

Bad er et rum, der er kendetegnet ved høj luftfugtighed og betydelig lufttemperatur. Som følge heraf frigiver mange kunstige materialer skadelige komponenter i luften. Derfor skal du kun bruge høj kvalitet, sikker og miljøvenlig konstruktion, når du bygger et loft og anbringer et bad. For eksempel er mineraluld optimal for isolering, ledsaget af en dampspærre.

Loftet i badet vil give komfort, givet følgende punkter:

 • lofthøjde skal være mindst 2,2 m, men det hele afhænger af brugernes vækst;
 • et lille bad er økonomisk ved opvarmning, men tillader ikke at dampe med komfort;
 • alle lag er monteret i rækkefølge
 • det er umuligt at male loftet og bruge stoffer, der ikke er beregnet til at afslutte badet;
 • Alle træflader skal behandles godt.

At lave en tegning er nødvendig for et loft, der skelnes af en kompleks struktur eller har et originalt dekorativt design. I andre tilfælde er tegning ikke nødvendig.

Materialer og beregning af deres nummer

Høj kvalitet loftet i badet afhænger af omhyggelig forberedelse. Det er vigtigt at beregne mængden af ​​materiale og oprettelsen af ​​et elektrisk belysningssystem. For at bestemme mængden af ​​materiale, for eksempel isoleringsark, multiplicere længden af ​​rummet ved bredden. Resultatet er øget med 5-7% (uproduktivt uundgåeligt affald).

Før beregningen foretages, er det nødvendigt at bestemme materialer til loftet. Den indvendige beklædning udføres ofte ved hjælp af plader fra træet af racen, hvorfra hylderne er lavet og vægdekoration. Til isolering anvendes som løs ler og mineraluld. Obligatorisk krav er naturen af ​​alle materialer. Sørg for at lægge en dampspærrefilm, der beskytter isoleringen mod skader og tab af egenskaber, og opretholder varmen i badet.

Værktøj til arbejde

Do-it-yourself loft i badet simpelthen og uden brug af sofistikeret udstyr og apparater. Hovedkravet er at overholde reglerne for arbejde med lægning af materialer samt højkvaliteten af ​​alle lag.

For at skabe et selvstændigt loft med egne hænder, har du brug for følgende værktøjer:

 • konstruktion niveau, målebånd og kniv;
 • hacksav, puslespil;
 • blank tape til dampspærre;
 • skruer og negle, skruetrækker og hammer.

Alle værktøjer og materialer, fastgørelsesanordninger skal være af høj kvalitet og pålidelighed. Skruer eller negle med anti-korrosionsbelægning er den bedste løsning.

Loftet i badet: trin for trin instruktioner

Efter at have valgt og forberedt alt, hvad du behøver, skal du nemt lave et loft i badet med dine egne hænder. Til dette skal du studere layoutet af lagene af materialer, hvilket i høj grad vil lette installationen. De vigtigste faser af arbejdet er som følger:

 1. En dampspærrefilm er fastgjort til loftet lags inde fra rummet. Malernes kanter lægges med en overlap på ca. 10 cm og fastgøres sammen med en klæbrig film. Langs murens omkreds er faste monteringsstænger, som er nødvendige for en mere tæt pasning af materialet.

Håndtering og pleje

Loftet i badet er ofte lavet af træ, der er miljøvenligt og sikkert for helbredet. Materialet er ikke tilstrækkeligt resistent over for fugt og mekanisk belastning og kræver særlig behandling. Til dette formål kan der anvendes specielle formuleringer, og de sædvanlige malingskomponenter kan ikke anvendes. Under indflydelse af varme og fugtighed udsender de skadelige stoffer i luften, der forårsager sundhedsskader og ikke giver beskyttelse til træ.

For at bevare loftets ydeevne og æstetiske udseende skal du overholde følgende regler:

 • Nyt loft behandlet med antiseptiske væsker til træ. Sammensætningerne forhindrer bakterier i at multiplicere og materiale rotte
 • tonede antiseptika gør processen praktisk, da allerede behandlede områder er umiddelbart synlige;
 • Blegemiddelbrædder hjælper specielle blegemidler til træ, designet til bade og saunaer;
 • Akryl beskyttende forbindelser forhindrer ikke kun materielle skader, men giver også et smukt udseende.

Konventionelle lakker anvendes ikke til behandling af vægge i badet. Kun særlige formuleringer kan forøge levetiden for finishen. De er sikre og nemme at bruge, for eksempel er løsningen let at anvende med en børste eller skum.

Video: gør det selv loft i badet

Loftet i badet er et vigtigt design, hvor opvarmning af rummet afhænger. Effektiv drift af dampbadet er kun muligt med kvalitetsenheden alle overflader.

Loftet i badet med egne hænder

Enhver, der planlægger at bygge et bad på egen grund, skal tage højde for et stort antal specifikke nuancer af denne bygning. Alle er for det meste relateret til funktionerne i driften - hyppige temperaturændringer med en meget stor amplitude og et højt fugtighedsniveau. Således bør alle badehusets strukturer have operationelle karakteristika, der gør dem i stand til at modstå sådanne ekstreme virkninger.

Loftet i badet med egne hænder

Badeværelset er ingen undtagelse. Derudover er indflydelsen af ​​fugtighed på det særligt kritisk, da varmluft og damp altid har tendens til toppen, og normalt i området med overlapning i dampbadet eller vaskerummet, observeres de højeste temperaturer og fugtighedsniveauer. For de nye til byggeri, der besluttede at lave et loft i badet med egne hænder, er trin for trin guide et must. Dette problem er dedikeret til denne publikation.

Grundlæggende krav til badeplade

Der er flere grundlæggende design af loftet til badet - de vil alle blive diskuteret nedenfor. Men hvad en af ​​dem vælges som base en, skal alle opfylde visse krav:

Et hvilket som helst loft skal være holdbart

 • Et hvilket som helst loft er en temmelig massiv konstruktion, især hvis badeværelset er planlagt til brug som et bryggers, bryggers eller endda som et ekstra brugbart område - et loft. Takdesignet skal således skelnes af høj pålidelighed med hensyn til modstand over for mekaniske belastninger. Selv om loftet på loftet ikke vil blive brugt til bevægelse af mennesker eller placeringen af ​​visse genstande, skal loftet modstå både sin egen vægt og isoleringslaget - det er en nøgleregel for sikker drift af ethvert rum overhovedet.

Et af de vigtigste krav er pålidelig varmeisolering.

 • Badningsprocedurer vil kun medføre sundhedsmæssige fordele, hvis der oprettes et passende mikroklima på stedet. Loftet er det strukturelle element i en bygning, hvorigennem et meget stort varmeforløb altid er muligt. For ikke at skulle bruge en utrolig mængde brændstof til at opretholde den ønskede temperatur, mens det for det meste er "opvarmning af gaden", er det nødvendigt at give loftet den mest pålidelige varmeisolering.
 • Materialerne til loftkonstruktionen bør ikke være bange for fugt og forhøjede temperaturer. Hvordan bliver det? Når alt kommer til alt, bruges naturligt træ for dette overvældende? Der er løsninger på dette problem - brugen af ​​visse træarter og speciel behandling af dele med sammensætninger, som dramatisk øger materialets modstandsdygtighed mod fugt og til processerne med biologisk nedbrydning.

Særlig imprægnering dobbelt handling

Af den måde giver mange af de moderne imprægneringer et andet nyttigt resultat. De indeholder specielle tilsætningsstoffer, flammehæmmere, hvilket øger træets modstandsdygtighed betydeligt - det er ekstremt vigtigt for et bad.

 • En af de vigtigste "fjender" af træ er høj fugtighed, og i badet uden det er der ingen steder. For at maksimalt beskytte trelagerelementerne i strukturen mod fugtindtrængning, kræves pålidelig hydro- og dampisolering. Samtidig bør man ikke tillade kondensat at akkumulere i tykt af et træ eller isoleringsmateriale. Så det er nødvendigt at give mulighed for fri frigivelse af vanddamp op i atmosfæren.

Ovenstående viser en dampbarriere, nedenunder - en diffus membran.

Dette sikres ved brug af specielle rullebelægninger, membraner, og hvert lag skal være strengt på et bestemt sted, ellers vil den korrekte virkning ikke opnås.

 • Og endelig vil det være behageligt at tilbringe tid i badet, hvis loftet også er smukt. Måske er det nogle hjemmestere, der tillægger dette krav til den kategori af overskud, men stadig er de dekorative kvaliteter af væggene og badeværelset et slags visitkort fra ejerne, og du bør ikke glemme de færdige spørgsmål.

Du bør aldrig glemme æstetikken i badets design

Vi vender nu til overvejelsen af ​​badebygningens grundstrukturer - hemming, gulv og panel type.

Loftsmontering

Dette design bruges oftest. Det er ret simpelt, forståeligt, opfylder alle krav, giver dig mulighed for at bruge loftsrummet som et brugbart område.

Grundlaget for installationen af ​​et sådant loftsystem er loftbjælker. Alle andre detaljer, både over og under, er baseret på dem. Formålet med designet er, at der ikke er nogen begrænsning på længden og bredden af ​​rummet. Det antages, at gulvbjælkerne er installeret i henhold til det udviklede projekt med det nødvendige trætværsnit (eller logens diameter) og med det nødvendige trin. Således tilvejebringes den fulde mulighed for at dreje loftet ind i et fuldt fladt interfloor-loft, som åbner mulighed for den gavnlige brug af loftet.

Skematisk kan hæfteplade repræsenteres som følger:

Ca. layout af hemming

1 - badets hovedvægge. Det er klart, at naturligt træ oftest anvendes, og i dette diagram vises en monolitisk væg kun for forenkling.

2 - loftet gulv bjælker. Inden loftet installeres, skal de fastgøres fast på væggene med isoleringen af ​​de noder, der passer til dem.

3 - loftborde. I denne variant, der er vist i diagrammet, spiller de samtidig rollen som loftets overflade, selvom det ikke altid er tilfældet.

4 - vanddampbarrierelag. Det er optimalt, hvis der anvendes en speciel vanddampfast membran til dette formål. Endnu bedre, hvis det har et folielag, der vender nedad - det er en yderligere barriere for fugt og en reflekterende overflade, som forhindrer varmetab.

5 - et lag af termiske isoleringsmaterialer mellem bjælkerne.

6 - dampgennemtrængelig membran, der ikke tillader vand at trænge ind i isoleringen ovenfra, men ikke forstyrre naturlig dampudveksling - det vil sige, at loftdesignet kan "trække vejret" og slippe af med akkumuleret fugt.

7 - loftet gulvbrædder.

Måske er den største ulempe ved en sådan konstruktion af underetaget et betydeligt forbrug af savet tømmer og en ret stor arbejdsmængde til installation. Man må dog ikke glemme, at der samtidig "to harer bliver dræbt" - ved udgangen er der et opvarmet badeloft og et praktisk taget færdig loftsrum (loftet).


Er badet og loftet kompatibelt?

Med ordentlig planlægning, hvorfor ikke. Det er yderst praktisk - efter badningsprocedurer uden at gå udenfor, klatre ind i et fuldt udrustet hvilestue.

Læseren kan kende projektet om et lille 5 x 4 m bad i en særlig artikel af portalen.

Installationsarbejde

Værker udføres i følgende rækkefølge:

 • Hvis bjælkerne i loftet før installationen endnu ikke er blevet behandlet med specielle beskyttende imprægneringer, er det nu på tide at fjerne denne ulempe. Der lægges særlig vægt på bordets ansigtsfacetter - her kan du ikke fortryde de tre lag af primer.
 • I det tilfælde, hvor loftet er arrangeret i det rum, hvor saunaovnen er placeret, skal du straks sørge for passage af skorstenen. For at gøre dette, er der installeret to broer mellem bjælkerne, hvilket vil begrænse et rektangel eller en firkant, som er nødvendig for installation af en metalboks.

Begrænsning af passagen til passage af skorstenen

Værdierne for A og B skal svare til størrelsen, når kassen er fundet eller selvstændigt lavet - dette afhænger i vid udstrækning af skorstensrørets diameter.

Metal kasse til passage af rør gennem loftet

Denne "skitseret" firkant falder midlertidigt ud af arbejdsområdet - det bliver ikke syet med brædder enten ovenfra eller under, ingen membraner lægges i det, og isoleringen passer ikke.

 • Det næste trin er at over hele rummet af rummet, fastgør bunden til bjælkerne af hydra dampspærre membranen. Det skal være på væggen ca. 200 mm på hver side - dette vil være nødvendigt for at skabe et samlet system af vand og dampisolering af rummet.

Det optimale valg er et specielt rullemateriale designet specielt til dette formål. Hvis dette ikke er muligt, er det acceptabelt at anvende tæt polyethylen med en tykkelse på mindst 0,2 mm, men isoleringens kvalitet vil ikke være den samme. Strimlerne er fastgjort til loftbjælkerne på en sådan måde, at der skabes en overlapning på mindst 200 mm, som nødvendigvis limes med vandtæt tape.

Hvis der er købt foliemateriale, placeres det med den skinnende side nedad, og overlappene limes med special aluminiseret tape.

 • Kun nu kan du gå til loftet hemming boards. Der er mindst to muligheder her.

Den første er som vist i diagrammet ovenfor. Arkivbrættet, forudsat at det er et kvalitetsmateriale (bedst af alt, groovy) vil straks spille rollen som en dekorativ belægning. Fastgør dem til loftbjælkerne, som i dette tilfælde er en slags "lags". Til fastgørelse brug enten negle eller selvskærende skruer af den nødvendige længde. Skruer ser mere fortrinsvis ud, da de holder ophængt brædder mere pålideligt, og under installationen kræves der ikke stødkræfter, som ikke er helt "nyttige" til gulvbjælker.

Denne metode bruges dog sjældent - det viser sig at være lidt dyrt, da en god tunge- og rilleplade 20 ÷ 25 mm tykt ikke er billig. Desuden er det ønskeligt at skabe et lille luftrum mellem vandtætningen og den forreste hud. Så til det originale bindemiddel kan du bruge et materiale i tredje klasse, der simpelthen skaber grundlaget for isoleringslaget, som skal lægges ovenpå. Og bunden er et lidt anderledes design:

Skema med ekstra arkfodring

2 - gulvbjælker.

3 - vanddampbarrierelag, det samme som i det foregående tilfælde.

4 - trækbræt (spole). Det er ret passende materiale er ikke den højeste dekorative kvalitet.

5-lag med folieret rullet isolering. Dette er en anden vandtætningsbarriere, plus "termos" -effekten er skabt i rummet, hvilket er meget vigtigt, især for dampbadet.

6 - Et lag af folieret isolering presses til de overlappende plader med modstandere, som er placeret vinkelret med den nødvendige pitch (400 ÷ 600 mm) til montering af vægpanelet.

Folieisolering under lamellerne

7 - Naturligt foring, der bliver til forsiden af ​​saunarummet. Det bruges normalt i loftet og på væggene.

Installation af vægpanelet fuldfører arbejdet herunder.

Når loftsbeklædningen er færdig, skal du sætte røggaskanalen op og fastgøre den til loftet.

Efter den nederste del af loftet er beklædt, kan du flytte til loftet til yderligere arbejde.

 • Det næste trin er at lægge isoleringslaget. Og her er det vigtigt at lave en meget vigtig note.

Ofte i publikationer når bade lofter, kan du finde anbefalinger først for at hænge bundpladerne, og derefter at dække ovenover, langs gulvbelægningen og langs bjælkerne, en vanddampspærrefilm. Lad os se på ordningen - det ser ud til, alt er nøjagtigt det samme som ovenfor. Men der vises en fejl her - den er fremhævet med en rød pil.

Så følg ikke!

Hvis du lægger dampspærren på denne måde, viser det sig, at gulvbjælkerne ikke har nogen beskyttelse mod fugt, der stiger ovenfra. Desuden er muligheden for fordampning af fugt op i atmosfæren helt udelukket, det vil sige, at bjælkerne ikke tørrer ud selv når badet ikke er i brug. Desværre replikeres denne fejl "på tværs af ekspansionerne af internettet, og som følge heraf dæmper mesteren, der anvender en sådan ordning, loftets design for skrøbelighed.

Den samme fejl er i billedet

Pladerne på det forreste loftbinder vil under alle omstændigheder være i kontakt med dampen, men de er nemme at ændre, når de slides ud. Men bjælkerne har en rolle, og hvis de går igennem støvdannelsesprocessen eller dannelsen af ​​en svamp, så vil strukturen styrke være et stort spørgsmål, og reparationsarbejdet vil "koste en pæn penny".

Bjælker skal forblive åbne ovenfra - så med den rette organisering af isolering vil overskydende fugt simpelthen fordampe ind i atmosfæren.

Overlappende dampspærre skal lukkes ovenfra, ikke

Mineraluld anvendes meget ofte som varmeapparat til badets loft - det er sikkert ud fra tændingssynspunktet, ufarligt for mennesker (hvis der anvendes stenuld. Glasuld eller slaggeuld i bade er uønsket). Isoleringsmåtter strækkes mellem loftbjælkerne, så de passer så tæt som muligt og giver ingen huller.

Det udvidede polystyren, der i vid udstrækning anvendes i byggepraksis til isolering af badeloftet, bør ikke anvendes. For det første er materialet ikke designet til høje temperaturer, og med stærk opvarmning kan deformeres, "float". For det andet er mange spørgsmål til skummet og miljøvenlighed - over tid er dets nedbrydning uundgåelig med frigivelsen af ​​giftige stoffer. Og for det tredje kan udvidet polystyren ikke klassificeres som ikke-brændbare materialer, og for badet er det ekstremt vigtigt.

Det er ret anvendeligt til opvarmning af et loft og udvidet ler

For isolering af loftet anvendes der ofte lerayfyldning mellem gulvbjælker med en tykkelse på ca. 100 ÷ 150 mm. Metoden er ikke dårlig, men kun ved brug af højkvalitetsudvidet ler, da du kan finde meget kritiske anmeldelser fra folk, der brugte billig materiale, og er ikke begejstrede med resultaterne.

Mister ikke populariteten og de gamle "bedstefædre" måder at isolere loftet på badet. Så normalt er der i løbet af opførelsen af ​​bjælkehuset mange spåner og savsmuld. Og dette er et meget godt isoleringsmateriale. Under normale forhold hældes de ind i rummet mellem bjælkerne i tør form, men for badet er det bedre at lave en tæt våd opløsning ved hjælp af cement eller ler. Du kan overveje et eksempel:

I stedet for savsmuld anvendes der til tider hakket halm, men i dette tilfælde er det bedre at bruge en leropløsning.

Uanset hvilken isolering der anvendes, anbefales det at fastgøre den dampgennemtrængelige diffuse membran på loftbjælken. Egenskaberne ved dette materiale er sådan, at fugt fra oven for at komme ind i isoleringen ikke kan og vanddamp frit ud. Sådan naturlig ventilation forhindrer dannelsen af ​​kondensat og et fald i isolerende egenskaber.

Virkningen af ​​det diffuse membranvand beholdes, og dampen passerer

Efter at membranen er lagt og fastgjort med bjælker til bjælkerne, kan du gå videre til gulvbelægningen på loftet, hvis det var planlagt. Normalt, når lofttyper tilføjes, er loftsgulve altid lavet i fuld længde, rummet kan bruges, og isoleringen får beskyttelse mod mekanisk skade.

Video: En interessant teknik til opvarmning af loftet i badet

Flydende Sauna Loft

Denne type loft er meget lettere at installere, kræver en meget mindre mængde tømmer. Det er dog ikke altid muligt at anvende det.

Gulvbelægning - på en miniaturemodel af et bad

Gulvbelægning loftet vil kun være egnet til værelser af lille størrelse - 2, maksimalt 2,5 meter. I dette tilfælde skal gulvbrædder have en tykkelse på ca. 50 mm. Som regel overvejes brugen af ​​loftet som et brugbart område i sådanne tilfælde - gulvet vil ikke have den nødvendige styrke. Men på den anden side er varmeprocessen væsentligt forenklet - det termiske isoleringsmateriale i sig selv kræver ikke yderligere beskyttelse ovenfra.

Et eksempel på gulvbelægning er vist i figuren:

Gulvbelægning loftslayout

1 - vægge. Afstanden mellem hovedvægge er højst 2500 mm (lyspartitioner tages ikke i betragtning).

2 - gulvbrædder, der er fastgjort med negle eller skruer direkte til vægstrålen. Tykkelsen af ​​pladen er mindst 50 mm, bredden af ​​dens tilgang til væggen er den samme - 50 mm. God til disse formål passer højkvalitets planet bræt, som kan sættes tæt på hinanden, uden huller.

3 - et lag af dampisolering, det er ikke anderledes end det, der er nævnt ovenfor.

4 - isoleringsmateriale. Næsten alle kan bruges. Men hvis der anvendes bulkmateriale, er det nødvendigt at lave skillevægge fra en stang (pos. 5, vist med en prikket linje som et valgfrit element), således at efterfyldningen stadig har den nødvendige ensartede tykkelse.

Forresten, ofte i dette tilfælde, er hjemmelavede måtter lavet af vandtæt film og fyldt med ledigt isolerende materiale ofte brugt som termisk isolering. For eksempel kan det være spild af en sintepon, tørre nåle osv.

Da der ikke er planlagt bevægelser på loftet, er det ikke nødvendigt at lægge gulvet over isoleringslaget.

Isolering er ofte tilbage, ikke engang dækket ovenfra.

Figur 6 viser et lag af dampgennemtrængelig diffus membran. I dette tilfælde er dette heller ikke obligatorisk. Hvis tagkonstruktionen er lavet i overensstemmelse med reglerne, anvendes en sådan membran allerede under tagmaterialet, og der vil blive tilvejebragt en gratis dampudveksling. Pålidelig tagdækning bør fuldstændig eliminere den direkte indtrængning af vand, og da loftet ikke bruges til husholdnings- eller husholdningsbrug, er et utilsigtet udslip af vand ekstremt usandsynligt. Så her kan du spare meget.

Pæne overflade af loftet

Gulvplader spiller ofte ofte rollen som en finish. Hvis der f.eks. Er behov for et dampbad, når du slutter et dampbad, kan du gøre det samme som i tilfælde af et hemmede loft. Fyld vinkelret på skranken, hvilket foliemateriale vil blive presset til overfladen, og læg den naturlige vægpanel.

Video: Eksempel på at installere et loft

Tagplade type

Udformningen af ​​et sådant loft til en vis grad kombinerer funktionerne i den flade og hemmed-ordningen. Loftoverfladen er samlet på jorden, her kan processen med opvarmning og vandtætning også forekomme, og så bliver de færdige paneler hævet til en højde og monteret på væggens øvre krone.

Hvad er sådanne paneler normalt? Disse er batteredeskærme, hvis basis er repræsenteret af to bjælker, som er parallelle med hinanden i en afstand af 500 mm. Strålens tværsnit afhænger af længden af ​​spændingen, men normalt antages det at være 50 × 100 mm - det giver dig mulighed for at opnå høj styrke i loftkonstruktionen - den fungerer fuldt ud som et gulv til loft eller loft. Og samtidig er 100 mm tilstrækkelig tykkelse til fuld isolering.

Stængerne udlægges parallelt på en jævn, stabil base i en afstand af 500 mm på ydersiden, idet kantene tilpasses. Derefter er de fyldt med stykker af et bræt omkring 25 ÷ 30 mm tykt, 600 mm langt. Bræddernes bredde er ligegyldigt - der bruges som regel rester af savet tømmer, hvilket forresten gør det muligt at spare meget på et sådant loft. Hvert bord er fastgjort til tømmeret med to negle for at sikre strukturenes uendelighed. Pladerne er anbragt på en sådan måde, at de ligefrem støder på siderne af skærmen med 50 mm.

Når panelet er slået ned, er det vendt på hovedet. Ved hjælp af hæftekonsoller fastgøres en vanddampspærrefilm på sin indre overflade (angivet med en pil). Bemærk venligst at toppen af ​​broen forbliver åben.

Inde i panelet er lagt ud af vanddampbarriere.

Hvis der er nok arbejdere, eller hvis der er løfteanordninger, der kan hjælpe med at hæve panelet i en højde, kan du straks og på jorden udføre isoleringen af ​​panelet (hvis vi selvfølgelig taler om ruller eller måtter af termisk isolerende materiale). For eksempel er installationen af ​​mineraluld ikke for tung til panelet - men det er ikke nødvendigt at udføre disse værker på loftet.

Isoleringsmåtter stables stramt i spalten mellem stængerne, dækket af en membran. For at den resulterende struktur skal opnå yderligere stivhed, der er nødvendig for at løfte den i en højde, sæt 2 ÷ 3 skråtstillede midlertidige hoppere fra brædderne.

Panel med isolering klar

1 - måtter (blokke) af isoleringsmateriale - mineraluld.

2 - midlertidige "skrå" lintel til at løfte panelerne på væggene.

Paneler stiger til et sted etablere. Dette kan være kronens øvre plan eller en vandret skåret rille valgt specifikt til panelkonstruktionen. En anden mulighed er at lave et tømmer med en minimumstykkelse på 50 mm til væggene langs omkredsen, som bliver en "hylde" til installation af færdige paneler.

Under alle omstændigheder skal placeringen af ​​panelerne isoleres. Normalt til disse formål bruger de jute filtbånd - det vil helt dække hullerne mellem væg og paneler.

Panelerne ligger tæt på hinanden, fjern midlertidige lintel. Efter sammenføjning mellem panelerne, baseret på deres design, forbliver der et hul 100 mm bredt. Det blev ikke tilfældigt tilfældigt: dets formål er at opvarme leddene.

Endelig installation af loftpaneler

2 - Filtbånd forsegling ledninger af væg og paneler.

3 - færdige paneler med midlertidige hoppere er allerede fjernet.

4 - skåret stribe af isolerende materiale.

5 - brædder fastgør panelerne indbyrdes.

Ved hver af disse åbninger ved krydset strækker sig den samme hydro- og dampspærrefilm langs bunden og væggene. Derefter skæres en bred strimmel ud af mineraluldpladerne, som passer ind i åbningen med den maksimale tæthed (vist med store grønne pile). Således bliver koldbroen ved krydset sikkert lukket.

Det er stadig at fastgøre panelet indbyrdes. For det første spredes en diffus membran over dem, som er fastgjort til stængerne ved parentes. Derefter lægges et solid bord med en dybde på ikke mindre end 30 mm - helst med en længde langs hele længden af ​​rummet, som i alt skal fastgøre alle installerede paneler på én gang. Hun spikret (skruet) til hver stang. Det samme bord placeres straks på modsat side af panelloftet. Derefter er det muligt at skære den resulterende overflade med et kort bord, 600 mm langt - det danner loftet på loftet. Samtidig glemmer de ikke, at de lange plankers forbindelsesplader ikke kun skal gå langs de modsatte vægge, men også mellem dem, med et trin på højst 1000 mm.

Nedenfor kan loftet være beklædt klapbræt med al den samme teknologi, som allerede er nævnt ovenfor.

Fordelene ved en sådan teknik til loftinstallation:

 • Hovedforsamlingen og endda opvarmning udføres i et bekvemt og sikkert miljø - på jorden.
 • Bygningen er holdbar - det er et fuldt isoleret gulv til et loft, der kan bruges til fordel.
 • Et sådant loft kan monteres i værelser med næsten enhver rimelig størrelse.

Ulemperne er:

 • En meget stor mængde arbejde.
 • Behovet for løfteudstyr eller teknologi, eller flere menneskers bestræbelser.
 • Installering af et sådant loft skal udføres inden montering af trussystemet - og det er ikke altid hensigtsmæssigt ud fra bygningsorganisationens synspunkt.

Så blev de vigtigste typer af trælofter for et bad overvejet, teknologiske anbefalinger om deres installation blev givet. Det er nødvendigt at omhyggeligt undersøge alle fordele og ulemper ved hvert system for at vurdere mulighederne for installationen i forhold til de eksisterende forhold i det eksisterende bad, afvejning af dets muligheder, både hvad angår de nødvendige byggevirksomheder og materialekostnader. Det er umuligt at begå fejl i sådanne forhold - et loft af dårlig kvalitet vil helt sikkert have en negativ indvirkning på badprocedurernes komfort, og dens ændring er en ekstremt kompleks og kostbar virksomhed.

Gøre loftet i badet - hemmed, gulv og panel muligheder

En god grundskolekursus i fundamentet af fysik viste overbevisende, at når luften opvarmes, skylles luften op, og at dets største tab opstår gennem de øverste etager. Det er i badet, at lækage af varme er yderst uønsket; dets urimelige forbrug påvirker driftsomkostningerne. Ud over varme bliver overlapningen konstant påvirket af våd fordampning, hvorfor strukturerne kræver periodisk reparation. Derfor skal loftet i badet være forsynet med særlig pleje, skal bibeholde varme, praktisk talt ikke reagere på fugt, saml ikke kondensat og behage ejerne med holdbarhed og nøjagtighed.

Traditionelt, det mest teknologisk avancerede og nemt at behandle materiale til loftet i badet - træ. Det er også godt for helbredet, og overfaldet af varme damptransporter nemt, deformerer ikke og samler ikke kondensat. Det optimale valg er et rillet aspenbræt, der ikke udsender nogen harpiksholdige flygtige komponenter. For at øge isoleringen og lette arbejdet er tungen og sporelementerne forsynet med profilspor og tunge- og rillekammer. Det er muligt at erstatte spidser med gran, det anbefales at afvise alt for harpiksagtig fyr.

Med reglerne for valg af materiale til opførelse af badfaciliteter vil vi introducere videoen:

Til at begynde med vil vi bestemme den prioriterede bygningstype af badeloftet.

Typer af lofter til badstrukturer

I listen over opførte problemer er løsningen af ​​alle genstande tilgængelig for de mest komplekse og dyre strukturer med en flerlagsstruktur. Der er dog omkostningseffektive muligheder for at realisere som vil kræve et minimum af midler og arbejdskraftindsats. Penge eller prioriteter for udnyttelse vil danne grundlag for ejeren, at vælge ham. Og vi vil i detaljer beskrive hvordan man laver loftet i badet med fokus på bygningernes strukturelle egenskaber, budgetmuligheder og lønomkostninger.

Billige loftloft

Grundlaget for dets opførelse er træbjælker, hvoraf loftet er lavet. Alle andre komponenter i flerlagskagen er fastgjort til dem fra to sider. Fra siden af ​​interiøret er loftet beklædt med en plade eller kantet bord. På toppen af ​​de oprindelige paller, der er dannet mellem bjælkerne og beklædningen, skal du først sætte dampspærrelaget, så læg isolationen og dækslet med vandtætningsfilm. I slutningen af ​​loftet arrangere gulv af kantede eller ubehandlede brædder.

Vær opmærksom. Over dampbadene og vaskerummet anbefales det at lægge et dobbeltdampbarrierelag.

De almindeligt anerkendte fordele ved under-loft er:

 • Enkelhedens design, badets loft ifølge denne ordning kan udføres af en husmester uden særlige snedkerevner;
 • evnen til at bruge loftsrummet, bevæge sig langs overgulvet uden frygt for at beskadige de isolerende lag;
 • vedligeholdelsesevne, evnen til når som helst at ændre den mislykkede komponent.

Der er ulemper - brugen af ​​dyre materialer af høj kvalitet: plader med en tykkelse på mindst 50 mm med en længde, der er tilstrækkelig til fuldt ud at dække spændingen mellem lejevægge.

Budget planer indstilling

Det kan kaldes en "let" analog af en hemmed konstruktion med et reduceret antal lag. Den består af planker indbyrdes forbundne med hinanden, hvis ender kun kan hvile på lejevægge. Efter indretningen bliver hullerne mellem brædderne rullet op med ler på siden af ​​loftet, eller loftet er helt dækket af et lag af krøllet ler 1,50-2,00 cm. Over gulvet er dækket af et dampspærrelag efterfulgt af et lag af isolering.

Hvis ejeren beslutter at bruge udvidet ler, savsmuld fugtet med cementmørtel eller en blanding af tørv og jord som isolering, før der lægges isoleringsfilm, er det nødvendigt at lave en kopi af et lille hegn omkring omkredsen. Lægte lag er dækket med plader med et omtrentligt trin på en halv meter.

Uanset de grundlæggende forskelle i strukturen bestemmes højden af ​​loftet i badet af den øverste hylde. Når du sidder, bør en person ikke røre hovedet af loftet med hovedet. Med små afvigelser varierer højdeværdien sædvanligvis omkring standardmærket på 2,20 meter.

Fordelene ved denne mulighed er:

 • Dette er det enkleste loft - ejerne kan bygge en elementær struktur med egne hænder uden assistenter og uden erfaring i konstruktion.
 • Enheden vil kræve et minimum af ikke de dyreste materialer.
 • Installation tager et minimum af tid.

Ulemperne er forbuddet mod at flytte folk ind på loftet, der kun er egnet til opbevaring af badebørser. Reparationsprocessen vil også være meget vanskelig, da det isolerende "lag" uundgåeligt vil blive beskadiget.

Gulvopsætningen bruges primært til at arrangere kompakte dåser med et enkelt eller gaveltak uden et loft. Gulvene kan kun understøttes på bærende vægge. En intern skillevæg kan ikke bruges som en støtte, hvis det ikke er hovedvæggen mellem dampbadet og resten af ​​rummet. Mellem støtterne kan der ikke være mere end 2,5 meter, da det under påvirkning af bordets vægt er trivielt "sagged".

Panelloft og dets specificitet

Størstedelen af ​​arbejdsstyrken vil kræve en paneltype loft struktur. Den er samlet af elementer af paneler, som hver er lavet separat. Det færdige panel ligner en palle med isolerende lag og lag lagt i den. Da panelets plade er ret vægtigt og svært at løfte det opad, passer alle lag ikke ind i det oprindeligt.

Varmeisolator og vandtæt udstyr udruste hejsede og dockede sektorer. I krydsningszonerne i hver sektor skal der være et isolerende materiale. Loftet på badehuset, bygget af skærmpaneler, hviler på stænger, der ligger mellem bjælkerne, der spidses langs bjælkens nedre kanter. Bindingen af ​​væggene, som strukturen skal stole på, er udstyret med et lag af slæbebånd. Fra loftet loftplade sheathe brædder.

Fordele ved paneltype:

 • Økonomi. Til konstruktionen af ​​panelerne behøver ikke høj kvalitet tømmer. Et billigt unedged bord og alle slags rester 60 cm lange og mere vil gøre.
 • Evnen til at bruge rummet under taget.

Ulemper i udførelsens kompleksitet, behovet for at tiltrække yderligere arbejde. Hvis tagens tagskinner vil påvirke bevægelsen over loftet med et panelloft, skal du genopbygge taget.

Konstruktionen af ​​panelet loft i trin

De tre mest almindelige måder at lave et loft på i badet, vil give mulighed for at vælge den bedste mulighed for enheden. På enkle måder er det let at forstå de beskrevne ordninger, en kompleks paneltype skal undersøges i detaljer.

Fremstillingsskærme - de vigtigste "hitch"

Til opbygningen af ​​skjoldet er der brug for en platforme, for at gøre dette skal du planlægge et stykke land eller lægge krydsfiner. For nemheds skyld og kontrol har du brug for en flad gauge og 3 skabeloner 50 cm lang.

Sådan er arbejdet gjort:

 • To stænger lægges parallelt på det plane plan, mellem dem skal der være 0,5 m. Mønstre hjælper med at foretage en grundig justering af afstanden på hvert punkt. Nøjagtigheden af ​​lokationen er verificeret ved hjælp af den vinkelrette montering af hjælpeskinnen.
 • Vinkelret på stængerne er negleplader. Længden af ​​de plantede plader er 0,6 m. Ved hver kant skal den tværgående plade "hænge" over stængerne med 5 cm. Ved sammenføjning af inverterede paneler skal disse indsnit danne en lomme, der er nødvendig for isolering og dampisolering placeret i leddene mellem de enkelte elementer. På hver side af brættet er der fastgjort to skruer eller to negle. Sheathe loftet i det russiske bad anbefales galvaniserede negle med en temmelig bred hætte. To søm negles på ét sted på grund af den ekstra belastning fra vægten af ​​isoleringen.
 • Det bundne skærm skal omstilles, omhyggeligt fordelt og dampspærren fastgøres til den indre overflade af "kassen" med en hæftemaskine. Det anbefales at sømme stubberne til dette "halvfabrikata" for at flytte det mere bekvemt til loftmonteringsstedet.

Montering af panelloft

 • Inden du installerer panelerne på badets vægge på steder, hvor de er i kontakt med strålepakningen. 5 cm af panelet skal ligge på bjælken, 10 cm af strålen er tilbage til enhedens trussystem.
 • Ved installation af panelerne mellem dem på grund af forekomsten af ​​overlapninger skal der dannes en "lomme". Den indeholder dampspærre og isolering. Paneler forbinder ikke med bånd, og enderne hviler ikke på bjælkerne. Til deres forbindelse ved hjælp af tværgående plader.
 • Varmeisolerede plader installeres i tæt monterede dampisolerede plader. Ofte er det mineral eller glasuld.
 • Udstyret med isolering "kasser" er fastgjort med tværgående brædder. Startbordet skal dække hele bredden af ​​loftet. Spik de tværgående planker til panelernes søjler.
 • Derefter kan du sømme nogle korte tværgående brædder, så igen et langt bord. En sådan vekselvirkning bidrager også til besparelser ved at reducere forbruget af langt savet træ.
 • Ledningerne af leddene er lukket med patchplader.

Loftet monteret fra paneler er klar, men oftest slutter arbejdet ikke der. Hvis der ikke blev brugt til fremstilling af skjold, der ikke er for præsentabel, skal du bruge indvendig trimpladebad. Men det skal gøres efter opgradering af trussystemet.

Ændringer i truss

Ifølge de nøjagtige dimensioner i spærrene er det nødvendigt at vælge de vinklede hak, så foden kan læne sig på den øvre krone. Udgravningerne vil lidt reducere bæreevne af tagsystem. Forstærkning vil være nødvendig ved at installere to vertikale søjler med en vandret tværstangs-tværstang. For at installere understøtningsstrålen er det nødvendigt at skære et hak og installere en understøtning i den. Rafter ben skal være fastgjort med skruer-grouse til overbenet og til kronen i det savne hjørne. Skruerne fastgør skæringspunktet mellem bolten og understøtningen og skæringsstedet for bolten og trussens fod.

Tre måder at arrangere et bade loft på er kendetegnet ved teknologien, bæreevne og omkostningerne ved tømmer. Ejeren af ​​en lille familie badehus med et magert tag, sandsynligvis vil arrangere en simpel gulv. Men ejeren af ​​et solid badhus har et valg: hemmed og panel type. Den første sort vil hjælpe med at spare tid og kræfter, den anden - finansielle investeringer.