Hvordan man laver et gipspladloft selv uden hjælp

Hvordan man laver et loft af gipsplader - dette spørgsmål blev sandsynligvis bedt om af hvert nybegynderhus håndværker, da han tænkte på reparationer i en lejlighed eller et sommerhus. Gipspap er det mest tilgængelige materiale til realisering af de mest modige designbeslutninger.

Evnen til at udføre en konstruktion på flere niveauer gør gipsplader og papbrædder til førende inden for indretning af lofter og vægge. Gipsplader har i flere årtier været meget udbredt i byggeri og er endnu ikke blevet opfundet for at erstatte dem.

I denne artikel vil vi forsøge at forklare detaljeret, hvordan gipsplankloftet er udført. Efter omhyggeligt at læse dette materiale, kan du nemt montere enhver konstruktion af gipsplader.

introduktion

Først og fremmest skal du vide, hvilke elementer det suspenderede gipsloft består af. Som med enhver bygningsstruktur består gipsplankloftet af bunden - rammen og beklædningen (eller aggregatet) - gipspladerpladen.

Rammen er lavet af galvaniseret profil af forskellig størrelse og tværsnit. Designet viser sig at være meget lyst og praktisk taget udøver ikke særlig pres på gulvpladerne.

Følgende er en liste over komponenter og materialer til et suspenderet gipsplankloft:

 • Plader af gipsplankloft
 • Profilguide væg UD-27
 • Profil loftlager CD-60
 • Suspension lige U-formet
 • Stik til tværformet profil (krabbe)
 • Lige stik til loftprofil
 • Plastdykler og skruer (hurtig installation 6 x 40 mm anbefales)
 • Skruer til metal med en bor 12 mm (frø)
 • Sort 25 mm selvtagsskruer til fastgørelse af gipsvæg på rammen

Gipspladetykkelsen til loftet på 9,5 mm. De er lette og forenkler processen med at samle designet af hele loftet. For putty loft vil brug for følgende materialer:

 • Gitter selvklæbende (serpyanka) til HL ledd 50 mm bredt
 • Primer (enhver væske vil gøre)
 • Putty efterbehandling gips
 • Putty for leddene (du kan Fugenfüller eller lignende)
 • Slibemiddel
 • Sandpapir finkornet (nul)

Utvivlsomt opstår spørgsmålet om, hvordan man foretager en nøjagtig beregning af mængden af ​​hvert strukturelement og færdigmaterialer af sig selv. For at gøre dette skal du bruge nedenstående teknik.

Beregning af materialer til gipsplankloft

Der er enkle regler for beregning af materialer:

Antallet af profilstyrende UD-27 er lig med rummets omkreds (tilføj længden af ​​alle 4 vægge)

Lejerprofil på loftslofter til efterbehandling med gipsplade er fastgjort i følgende rækkefølge: Den første og den sidste i en afstand af 300 mm fra væggen er afstanden mellem de andre profiler 600 mm (måske mindre). Resten af ​​profilen er fastgjort til loftet med et interval på 600 mm. Antallet af profil CSD-60 er lig med antallet af rækker multipliceret med længden af ​​rummet

Bearing CSD-60 profil suspenderes på U-formede suspensioner med et trin på 1m. Jumpers fremstillet af profil CSD-60 profiler med en hældning på 0,6 m er installeret mellem bæreprofilerne. Der anvendes en krydsformet konnektor (krabbe) til forbindelsen.

Antallet af gipsplader er lig med loftet (for at gøre dette, formere bredden af ​​rummet med dens længde). Ved beregning til den resulterende figur tilføjes 5%. Dette er nødvendigt for at kompensere for forbrug af materiale under trimning

Vigtigt at vide! For nøjagtige beregninger anbefales det at tegne en grundplan (ovenfra). Marker på alle dimensioner (længde, bredde, det fremtidige lofts niveau), akserne for placeringen af ​​støtteprofilerne, fastgørelsespunkterne for de U-formede suspensioner, placeringen af ​​krabber og lintel.

For at afslutte gipspladens loft anvendes gipsplaster og dybe penetrationsprimere. Vigtigt at vide! For at forhindre revner i leddene på GCR-pladerne forstærkes leddene med selvklæbende glasnet og puttyes med et særligt kit til leddene.

Forbruget af gipskitt fra forskellige producenter er omtrent det samme. Det er 0,46 kg pr. 1 kvadratmeter af loftet med en lagtykkelse på 1 mm. Pre-priming udføres. Forbruget af flydende primer er ca. 200-300 gram pr. 1 m2.

Dyrt værktøj kan lejes i en specialbutik af byggeværktøjer. Hele resten er sikker på at blive fundet i hver hjemmester.

Laser niveau markering

Inden du rammer loftet med gipsvæggen ved hjælp af et vand- eller laserniveau, er et vandret plan markeret på væggene. Den minimale højde, hvor loftet er optaget af gipsvæg, er 3 cm. Hvis der anvendes indlejrede spotlights, sænkes loftniveauet med 10 eller 12 cm afhængigt af belysningsenhedens størrelse.

Hvis der kun bruges en lysekrone, så kan gipsrammens ramme reduceres af tykkelsen af ​​loftstøtteprofilen CD-60. I stedet for sin vedhæftning er et krydsfinerstykke på 40 x 40 cm og en tykkelse på 10 mm monteret på det eksisterende loft.

Mærkerne på væggene langs omkredsen er forbundet med hjælp af en maleri tråd. På loftet er akser også markeret til montering af direkte bøjler og bærende profiler.

Monteringsguide profil

Langs den markerede linje langs omkredsen med et trin på 35 - 40 cm fastgøres profilprofilen UD-27 profil ved hjælp af dowel-negle og installeres hurtigt. Udfør denne operation ved hjælp af chugging ud øvelser til beton med en diameter på 6 mm og en hammer.

Langs linjerne på loftet med en hældning på 600 mm fastgør hængsler og skruer lige suspensioner. Deres perforerede ender sænkes i en vinkel på 90 grader.

Profilen har en længde på 3 eller 4 m, så om nødvendigt sættes de sammen med en lige stik. Nogle gange er det lavet af samme transportørprofil.

Profilen er fastgjort til P-hængeren overskæg med 12 mm galvaniserede skruer, to til hver side. Gør det til en skruetrækker.

Montering af krabber og montering af tværgående jumpers

Krabber fastgøres til lejerprofiler i trin på 600 mm. Jumpers er monteret mellem parallelle profiler til krabber. For at gøre dette skal du bruge segmenter af samme transportørprofil. De er forbundet mellem krabber og styreprofiler med 12 mm selvdrejende skruer.

Det er vigtigt at huske! Tilslutende hoppere skal være strengt i en vinkel på 90 grader.

Gipspladens loft begynder at montere med et helt ark fra hjørnet. Hver efterfølgende række er lagt med en forskydning (i et tavlermønster). Fastgørelse til rammen med 25 mm - 45 mm selvskærende skruer. Vedhæft et ark rundt omkredsen med en afstand angivet med symbolet "X".

Vigtigt at vide! Forskydningen af ​​pladen i forhold til den anden skal være mindst en tværgående profil.

Forberedelse af huller til belysningsanordninger

Hulene til spotlights er boret ved hjælp af hulkronen og bor på de rigtige steder. Løkker af belysningskabler vises i hullerne.

Loftet er primet med dyb penetration primer. På leddene af gipsplader lim glasfiber. Den ene side af den har en klæbende overflade. Alle sømme er anbragt med en speciel kittet (Fugenfüller kan bruges).

Hele overfladen af ​​loftet putty gips kittet. Efter at den tørrer (ca. 12-13 timer), er overfladen poleret med et slibemiddel og smørklud.

Afslutter at forberede loftet til den endelige finish med et primerlag. Nu kan det males eller fikses tapet. Kig på videoen om hvordan man laver et loft ud af gipsplader på egen hånd - det vil helt sikkert hjælpe dig.

Hvordan man laver et loft på gipsplader - muligheder, trinvis installationsvejledning

Der er mange grunde til, at GCR lofter er blevet meget populære. Først og fremmest giver dette materiale dig mulighed for at skabe helt glatte overflader og skjule uregelmæssigheder og revner i loftet fra visning. Brug af gips er en fantastisk måde at skjule forskellige kommunikationer på.

Hver gipsplade består af to lag tykt karton, mellem hvilket der er en kerne af gips og en blanding af fyldstoffer. Takket være kombinationen af ​​modstand mod ydre påvirkninger i materialet og let stål, blev det brugt til at designe loftoverfladen.

Der er ikke noget svært i, hvordan man laver et loft i gipspladens rum. Dette vil kræve hjælp fra en partner og besiddelse af færdighederne i byggearbejdet.

Fordele og ulemper ved gipsloft

Gipsplader, der bruges til dekoration af loftplanet, har en række positive egenskaber, der gør denne proces mere bekvem:

 1. Basen i alsidigheden, der er lavet af dette materiale, giver dig mulighed for at udføre forskellige former for efterbehandling.
 2. Har mulighed for at udstyre en god varme og lydisolering.
 3. GKL gør det nemt at installere indbygget belysning.
 4. Under den suspenderede gipspladekonstruktion kan du nemt skjule ledninger og andre tekniske kommunikation.

Under arbejdet med dette materiale er det nødvendigt at overveje, at der også kan være nogle vanskeligheder:

 1. Sømene mellem tilstødende plader af gipsvæggen kræver højkvalitetsbehandling.
 2. En del af installationsprocessen i forbindelse med hvordan man gør loftet til gipset alene, uden at have den rette erfaring, vil være ret svært.
 3. Selv mindre fejl i beregningerne og udformningen af ​​loftbunden, fører til deformation af loftets finish og udbrud af revner.
 4. Installation af en ophængt struktur fører til et delvis tab af rummets højde.

Nødvendige materialer

Før du laver gipsplader, skal du købe sådanne basismaterialer til deres konstruktion som gipsplade og metalprofiler. De er forskellige i deres egenskaber og formål. Deres valg afhænger af ejendommens ejeres specifikke ønsker og rummets parametre.

Når du indretter stuer, for at lave et loft på gipsvæg, skal du bruge følgende typer gipsplader:

 1. Standard. Den har en grå farve. Den bruges i områder, der ikke er specifikke virkninger, for at skabe loftoverflader.
 2. Vandtæt. Det er monteret i køkkener og badeværelser. På trods af at materialet oprindeligt har beskyttelse mod høj luftfugtighed, kræver det en yderligere vandtæt finish. Fås i grønne ark
 3. Gipsfiber. Dens overfladelag er fremstillet af cellulosepapir. Påfør produkter på de steder, hvor der kræves øget styrke. Dens farve er anderledes.

Uanset hvilken type gipsvæg det altid har en standardbredde på 120 centimeter. Længden kan være 3 forskellige værdier i området fra 200 til 300 centimeter. Med hensyn til tykkelsen af ​​dette produkt varierer det i området fra 6,5 ​​til 12,5 millimeter.

Ud over de ovennævnte parametre er gipsvæg kendetegnet ved den type kant, som er:

Der er en rækkefølge i, hvordan man korrekt laver et loft af gipsplader. Først sættes rammen sammen med to typer metalprofiler og specielle fastgørelsesdele.

Følgende materialer købes til installation af suspenderet gipspladekonstruktion:

 1. Vejledningsprofil (brev UD). Fra den oprette en ramme omkring rummets omkreds.
 2. Hovedprofilen (CD). Den bruges til konstruktion af rammen over og langs loftslængden.
 3. Direkte suspension. Det er beregnet til montering af hovedprofilerne til loftet.
 4. Krabbe stik. Den bruges til at binde tværgående og langsgående profiler.

Inden du samler gipspladens loft, skal du også forberede værktøjer og andre materialer:

 • vand og bedre laserniveau;
 • skruetrækker;
 • konstruktion kniv;
 • maling ledning;
 • Punch;
 • spatel;
 • selvdrejende skruer (herunder med en pressevasker);
 • plug;
 • kit;
 • forseglingstape.

Layoutloft

Før du laver suspenderede gipslofter, skal du først tegne en tegning på papir og overføre den til udkastet til substrat. Dernæst skal du finde det nederste af hjørnerne i rummet. Fra det bemærke den afstand, hvorved loftsstrukturen vil blive placeret.

Mindste mellemrum mellem et beton eller træloft og et gipsplankloft er 5 centimeter. Hvis det er planlagt at installere ventilation og kommunikation i rummet mellem loftet, kan installationen af ​​tunge belysningsarmaturer øges til 10-30 centimeter.

Fra det punkt, der er markeret i hjørnet, skal du tegne en linje i samme højde langs rummets omkreds ved hjælp af et niveau. Hvis rummet er lille, kan du bruge et vand- eller bobleværktøj. For rummelige værelser er det bedre at bruge laserniveauet. For at markere linjerne ved hjælp af malingskablet - det strækkes ved væggenes hjørner mellem to punkter og derefter frigives, hvorefter en klar lige linje forbliver på overfladen.

Længere på loftet fastgøres pladserne til fastgørelse af længdeprofiler. Gabet mellem dem skal være et flertal af gipspladens bredde. Da bredden er standard og lig med 120 centimeter, anses det optimalt at montere profiler hver 40 centimeter. To af dem er sat langs kanterne af arket af materiale og en i midten.

På linjer trukket langs loftslængden markeres fastgørelsespunkterne for suspensionerne med intervaller fra 40 til 50 centimeter. Marker også GKL i overensstemmelse med installationsordningen. Om nødvendigt er de skåret.

Montering af rammen til loftet af gipsplader

Der er en bestemt rækkefølge af, hvordan man korrekt sætter et loft på gipsvæggen. Du bør starte med montering af rammen:

 • På linjen trukket rundt omkretsen, med et interval på ikke over 40 centimeter, bor huller. En UD-profil anvendes på væggen, og dens dowel er fastgjort med negle.
 • Installer derefter suspensioner. De fastsætter kun de vigtigste langsgående loftselementer og tværgående profiler, de er ikke påkrævet. Hver suspension er monteret i loftet med to dowel-nails eller anker-kiler.
 • Før installationen af ​​loftsprofilerne på cd'en skal det horisontale plan bestemmes over hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du bruge de strakte kapron tråde. Så de er pålideligt stramme og ikke bøjede, kan de være forbundet med fastgørelsesfjeder, som bøjer opad og dermed bevarer deres position.
 • For det første er den langsgående CD-profil fastgjort mellem modstående UD-produkter. Derefter fastgøres det i suspensioner, og deres "whiskers" sænkes, klemmer profilen og fastgøres med skruer. Se også: "Korrekt installation af et gipsloft - en trinvis vejledning."
 • Tværgående profiler er anbragt i afstand fra 50 til 60 centimeter. De er monteret på UD-designens ender, mens de fastgøres langs hele længden til længdeprofilerne på enkeltniveau-stik. De er indsat i alle leddene i de langsgående og tværgående profiler, tag disse steder og fastgør dem med skruer. Når et normalt gipsplankloft er bygget i et meget lille rum, f.eks. På et badeværelse, er det ikke muligt at installere tværgående profiler.
 • Den monterede ramme er nødvendig på hver side for at trække ned, hvilket gør det muligt at trække alle suspensioner i fuld længde og hjælpe dig med at opdage uregelmæssigheder i det lavede plan.

Installation af gipsplader

Inden du laver suspenderede gipsplader lofter, er det nødvendigt at arrangere det rum, der ligger i kløften mellem de to planer - en grov bund og plader af materiale. Det er nødvendigt at placere ledningerne i det bølgede rør, for at identificere stederne for installation af lamper, for at ventilere, læg en varmelegeme.

Sheathe loftet af gipsvæggen i faser:

 • For nemheds skyld reduceres GCR. Dette skal gøres, så dimensionerne af de resulterende plader svarer til parametrene for cellerne på rammen. Kanter på dem behandles og udjævnes.
 • Det er tilrådeligt, når du lægger arket i brug for hjælp fra en assistent. Hvis du er nødt til at installere gipsvægge enkeltvis - hvordan man laver monteringen? Vejen til at løse dette problem er af interesse for mange indenlandske håndværkere, der gør dette arbejde for første gang. Eksperter anbefaler at bruge mellemrummet monteret mellem gulvet og arket, og det vil trykke gipspladen på loftoverfladen.
 • Før du lægger gipspladerne, skal profilerne forsegles med et specialtape, hvilket giver bygningen ekstra støjisolering og stødabsorption.
 • Blokerer gipsvæggen fastgjort til rammen ved hjælp af skruer. Afstanden mellem kanterne og fixeringsstedet skal være 2 centimeter. Skruerne fastgøres med et interval på 10 til 15 centimeter. Deres hætter skal være forsænket i pladen et par millimeter.
 • Der er to måder at lave gipsplader på. De adskiller sig i muligheden for at lægge pladerne af materialet, som kan være tværgående og langsgående. Den anden af ​​dem tyder på, at den lange del af arket skulle falde sammen med længdeprofilen. Ved brug af tværgående metode placeres de vinkelret på hinanden.
 • Først skal du fiksere de lagner, der støder op til væggenes hjørner, så ligge rundt omkretsen, og i slutningen fastsætter loftet i midten.
 • Skruerne skal nedsænkes i metalprofilen mindst 1 centimeter. Hvis tykkelsen af ​​gipsvæggen er mere, skal du vælge skruerne i den ønskede længde.
 • Når gipspladen er større end cellestørrelsen, er materialet fastgjort både ved kanterne og til det sted, hvor de skjulte profiler på rammen er placeret under den. Til dette ark af gipsvæg mærke.
 • Mellem arkene forlader en afstand på 1 til 2 millimeter.
 • Pladerne skal kun være på profilen.
 • Det er nødvendigt at holde fast ved ordren, hvordan man korrekt laver loftmonteringer. Hvis skruen ikke er monteret, er den trukket tilbage, og en ny skrue skrues fra dette sted i en afstand på mindst 5 centimeter, da den bliver ustabil.

Gipsplader

Når rammen er dækket af gipsplader, skal det tage to dage. I løbet af denne tid vil materialet erhverve rummets temperatur og luftfugtighed. Derefter kan du fortsætte til det afsluttende trin i processen i forbindelse med, hvordan man laver et nedhængt loft af gipsplader.

Efterbehandling udføres som følger:

 1. Gipsplader ark anvendes med en primer, som giver yderligere beskyttelse mod fugt. Det er vigtigt, at det trænger ind i alle leddene, da de bliver de mest sårbare steder i driften af ​​loftstrukturen.
 2. Spatelkittens sømme mellem pladerne, ved hjælp af en hurtigtørrende gipsblanding "Knauf Fugenfüller" eller lignende sammensætninger. På alle ledd stok forstærkningsnet. Hvis der på dette sted er to fabrikskanter, skal du anvende et net med en bredde på 80-100 millimeter. Hvis mindst en kant af et ark på to har en afskærmning i en vinkel på 45 grader, skæres gitteret i længderetningen, så det ikke strækker sig ud over planet eller bruger et gitter med standardbredde og fylder hele overfladen med et lag 1 til 2 millimeter stort. For det første er fugen fyldt med 60% kittet, så er nettet indlejret i blandingen, glattet, og den resterende sammensætning lægges i fordybningen.
 3. Alle de samme "Fugenfyullerom" nærbilleder af skruerne. Til dette udføres en smal trowel med en bredde på 60-80 millimeter i flere retninger, således at kittet fylder fordybningen. Efter tørring af sammensætningen vil det være involveret. Genfordybning kan fyldes med en sædvanlig efterbehandlingstætning.
 4. Derefter påføres der efter eftertørring en finish, der har en længere tørretid og øger styrken af ​​leddet. Skruernes hoveder er også fyldt med kittens blanding.
 5. Sandpapir gned alle uregelmæssigheder.
Hvis du vil designe et design, skal du efter at have lavet loftet af gipsplader fortsætte med at male overfladen, hvidvask eller holde tapet på den.

Gør-det-selv-gipsloft - alle de hemmeligheder og nuancer, du ikke vidste om

Hvis du vil have et smukt og perfekt fladt loft i dit værelse, så prøv at lave det selv. Vis din fantasi!

Til gennemførelse af de mest komplekse og usædvanlige ideer er gipsvæg perfekt.

Med det kan du samle forskellige typer af loftcoating, blandt hvilke følgende designs er meget populære:

 • dobbelt (den fremragende beslutning for at modtage lydisolerede egenskaber);
 • køje (ideel til rummelige værelser med høje vægge);
 • figur (giver dig mulighed for at give den indre dynamik, der bruges til yderligere dekoration af værelser);
 • spænding (alternativ til dem, der ikke ønsker at arbejde med leddene).

Hvad er gipsvæg?

Gipsvæg tilhører kategorien universelle byggematerialer, der er meget udbredt til efterbehandling af vandrette, lodrette og skrånende overflader.

Designet af gipspladerne (GCR) indeholder to lag tykt karton, mellem hvilket der er en kerne. Hovedindholdet i det indre fyldstof er en frosset gipsopløsning, som kan indeholde forskellige modifikationsadditiver.

Plaster gipsplader, i modsætning til andre lignende byggematerialer, har fugtbestandige kvaliteter, relativt lav vægt og en række størrelser, hvilket gør den ideel til ruvning og efterbehandling lofter.

Ved hjælp af GKL er det muligt at konstruere både et klassisk enkeltniveau loft med belysning, og at installere et to-niveau loft med skjulte lyselementer.

Fordele og ulemper ved gips

Korrekt arbejde med gips er udført i nøje overensstemmelse med de foreskrevne tekniske normer, krav og sikkerhedsregler.

Specialister inden for kapitalreparationer og konstruktion skelner mellem følgende positive kvaliteter af materialet:

 1. Alsidighed i brug Velegnet til efterbehandling af opvarmede og uopvarmede lokaler til forskellige formål (stuer, badeværelser, husholdning og garageudvidelser, loggier)
 2. Lydisoleringseffekt kombineret med god luftudveksling og minimalt varmetab - Gipslofter er populære i private huse og landhuse med tagdækning af bølgepap eller metalfliser.
 3. Nem at indlejre punkt og hovedbelysning. Det er muligt at diskret udføre elektriske ledninger, telefonlinjer, ventilationssystemer og anden ingeniørkommunikation over gipspladerne uden at skade den æstetiske komponent af problemet.

Kompleksiteten af ​​installationsarbejdet er behovet for højkvalitetsbehandling af leddene. Afslutning af loftet med gips kræver en aktiv deltagelse af mindst to personer. Ved montering af rackkassen til loftet er fejl i beregningerne uacceptable, selv små defekter kan føre til dannelse af revner og deformation af pappladerne.

Nødvendige materialer til montering af gipsloftkonstruktion

For at skabe et hængslet loft på GCR skal du:

 • plader af gipsvæg (deres type er valgt ud fra de enkelte tekniske specifikationer og rummets format);
 • metalprofil (med hjælp er et skeletskelet skabt til en fremtidig struktur);
 • loftankerkile (giver dig mulighed for hurtigt og sikkert at fastgøre metalprofiler i loftet);
 • konstruktion kniv med udskiftelige blade (til at skære HL i nødvendige fragmenter);
 • Trådløs skruetrækker og skruer med en pressevasker (til fastgørelse af gipsvæg på profilen);
 • perforator (for at skabe huller til ankerbolte);
 • ekspansionspropper;
 • Specialtape til tætning af gipsplader;
 • smal konstruktion spatel;
 • kitt til efterfølgende efterbehandling.

Preliminære beregninger, mærkning og overfladebehandling

Inden du begynder at skære loftet, er det nødvendigt at bestemme den laveste zone af udkastet til loftet i rummet. Herfra er det nødvendigt at bemærke afstanden i højden, hvor det er planlagt at montere den fremtidige struktur. Dette er påkrævet for at gipsvægsrammen kan installeres korrekt.

I overensstemmelse med accepterede standarder bør afstanden mellem loftbunden og loftet af gipsplader være mindst 5 cm. I tilfælde, hvor interceilrummet fungerer som en slags kasse til maskering af tekniske netværk og store belysningselementer, skal niveauet af det dekorative loft mindst sænkes af 15-20 cm

Fra det opnåede punkt er det nødvendigt at tegne en jævn kontinuerlig linje, hvorved hele rummets omkreds indfanges. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved hjælp af et bygningsniveau (en laser er egnet til et stort område, det er tilstrækkeligt boble til små rum).

Det næste trin er at anvende konstruktion mærkning på de steder, hvor installationen af ​​profilskelet er planlagt. Afstanden mellem de langsgående profiler skal være et flertal af gipspladens bredde. Materialets standardbredde er 120 cm, så installationen af ​​en metalkonstruktion med en afstand på 40 cm anses for at være ideel: to guider er fastgjort i kanterne, en - i midten. Vedhæftede punkter skal også noteres på forhånd. Deres intervalhøjde skal være fra 40 til 50 cm.

Et eksempel på markering er præsenteret på billedet.

På det afsluttende trin af forberedende arbejde er det nødvendigt at markere hvert gipsplader i overensstemmelse med den godkendte plan for deres installation. Yderligere oplysninger om markeringen findes i videoen nederst på denne side.

At skabe en pålidelig metalramme til loftet på HL

Fremstilling af loftet begynder med installationen af ​​understøtningsbasis. Vejledningen til at skabe en metalramme indeholder 5 hovedpunkter.

På den forberedte linje bores huller på de angivne punkter. En UD-profil er fodret til udkastet, som er fastgjort ved hjælp af dykker-negle.

Installation af suspensioner pågår. Deres hovedformål er at fastgøre de vigtigste langsgående metalprofiler. For tværgående strukturelle elementer er de ikke nødvendige. Suspensioner er fastgjort med almindelige dowel-negle. Ved detektering af hulrum er det rationelt at anvende et loftankerkile.

Det næste skridt er at installere en cd-profil. Før du suspenderer dem, er det nødvendigt at bestemme et fladt vandret plan, der passerer gennem hele arbejdsområdet. Det er nok at stramme kapron-tråden.

Den langsgående CD-profil er i første omgang fastgjort mellem de modsatte UD-dele (specifikt er den indsat i rillerne specielt designet til dette formål). Derefter monteres det sekventielt i forberedte suspensioner. De frie ender af suspensionerne er bøjet lodret nedad, fuldstændigt indpakning af profilen og fastgjort med små universalskruer.

Det sidste trin i skabelsen af ​​rammen indebærer installation af tværgående profiler, som anbefales at være placeret i en afstand af en halv meter fra hinanden.

Den færdige ramme skal forsigtigt trækkes ned på hver side. Denne teknologi giver dig mulighed for at justere alle suspensionerne i samme længde og hjælper med at identificere mulige uregelmæssigheder i rammens vandrette plan.

De grundlæggende principper for arbejde med gipsplader

Inden montering af det suspenderede gipsplankloft er det nødvendigt at designe og organisere loftet over loftet. Alle elektriske ledninger og kabler er anbragt i fleksible korrugerede rør og fastgjort med metalklip til den hårde finish. På GKL er zonernes placering af lamperne angivet langs konturen af ​​den konturerede figur, hvor de tilsvarende huller skæres.

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan du reparerer gipsvæggen er som følger:

 1. Skær arkene for nem fastgørelse.
 2. Tæt metalprofilen med tape for at give yderligere dæmpning og lydisolering.
 3. Fastgør arkene ved kanterne til rammen. Afstanden fra kanten til fastgørelsespunktet skal være ca. 2 cm. Afstanden mellem skruerne skal være 10-15 cm.
 4. I henhold til installationsreglerne fastgøres panelerne først tæt ved hjørnesektionerne af væggene. Dernæst skal du fiksere de resterende ark omkring rummets omkreds. De centrale elementer i loftet strukturen er vedlagt sidst.

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet skal det færdige loft være "forsvaret" inden for 48 timer. Dernæst kan du fortsætte til mål. En primer bruges til behandling af leddene, hvorefter installationssømmene skal anbringes (en gipsblanding af Knauf-varemærket vil være perfekt til dette formål).

For at give yderligere stivhed og holdbarhed af overfladen anbefales det at bruge et forstærkningsnet.

For at gøre dette er det nødvendigt at påsætte 60% kittet, drukne masken med den stadig ikke frosne blanding, udjævne uregelmæssighederne med en spatel, fyld det resterende volumen af ​​fællesudsparingen med et andet lag af kitt. Rammen på loftet af gipspladen klar.

Hvordan finder man en profil under gips?

For ikke at overskride og få fastgørelsesudstyret nøjagtigt ind i metalrammen anbefaler vi at bruge kraftfulde neodymmagneter.

Med det kan du nemt finde under gipspladerens overflade, vejledende profil eller hjælpemetal lintel. Søgningen efter en profilrammeramme er nødvendig for at hænge belysningsindretningerne eller andre dekorative elementer i interiøret.

I tilfælde af en fejl i beregningerne vil hele strukturen falde sammen på gulvet før eller senere, så det er meget vigtigt at bestemme det korrekte punkt for fastgørelseselementer. Til dette har du brug for:

 1. Vælg den omtrentlige placering af den fremtidige vedhæftning.
 2. Fastgør et tyndt ark papir eller klud til loftet, så magneten ikke klæder overfladen.
 3. Anbring en neodymmagnet på stoffet og begynd at køre det langsomt langs den påtænkte søgesone.
 4. Når en magnetisk reaktion opstår, markere stedet med en blyant.

Vi gør opmærksom på, at det er bedre at bruge en stor magnet til den mest effektive søgning efter en metalprofil. Det er i stand til at dække en større radius ad gangen, og derfor vil detektion af metal ikke tage lang tid.

Video tutorial om emnet: "Sådan laves et niveau gipsplader loft med dine egne hænder"

Vi tilbyder dig at gøre dig bekendt med det nyttige videomateriale, der giver dig mulighed for visuelt at vurdere de kommende arbejdsvolumener samt at håndtere alle nyanser af enheden på enkeltniveau og på flere niveauer.

Hvordan man laver et loft på gips med egne hænder - trin for trin instruktioner

Indsamlet til at lave et gipsloft med dine egne hænder? Du kan forstå: det er et pålideligt og økonomisk materiale, der giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed den mest ikke-trivielle designidee. For ikke at lykkes, som i Viktor Tjernomyrdins udødelige erklæring - "Vi ønskede det bedste, men det viste sig som altid" - det vil være nyttigt at gøre sig bekendt med den trinvise instruktion, der detaljeret beskriver alle trin til afslutning af loftoverfladen.

For nemheds skyld og klarhed leverede vi den med 47 fotos, så du har ingen problemer med materialets opfattelse.

Værelse forberedelse

 • Fjern alle store genstande og møbler, der potentielt kunne forstyrre arbejde og bevægelse under installationen.
 • hvis det er umuligt at udføre den første handling, dække møblerne med en film for at beskytte den mod bygningsaffald, lim og støv;
 • Rens loftet for alt, der er overflødigt: det samme støv, små knuder og alt, hvad du sandsynligvis ikke vil nå i overskuelig fremtid efter installationen.

Værktøjsforberedelse

Hvordan man laver et loft på gipset med dine egne hænder korrekt, så at du senere ikke behøver at fortryde kurven med plademonteret og uorganiseret belysning? Det er rigtigt, nøglen til en vellykket installation er den kompetente markering og de nødvendige værktøjer til rådighed.

Først vil vi liste alt, hvad du behøver for at udføre det rigtige layout af rummet:

Og nu skal vi røre ved det obligatoriske sæt direkte nødvendige byggeværktøjer:

Som du kan se, er det ikke noget ualmindeligt at lave loftet på gipsvæggen med dine egne hænder, du behøver ikke. Et standard sæt af værktøjer, der kan købes hos enhver bygning supermarked.

Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger er grundlaget for enhver form for reparation, så tag denne anbefaling alvorligt.

Materiale forberedelse

I overensstemmelse med hvordan du ser dit fremtidige loft på HL'en, skal du lave en gipsplader af den ønskede størrelse. Det er ret nemt at beregne rummets samlede areal: længden multipliceres med bredden, og den præcise størrelse af materialematerialerne afhænger af gipspladestrukturens format, som du vil se i dit værelse.

Du skal også bruge:

 • UD loftsprofiler;
 • CD hoved loftprofiler;
 • direkte universelle suspensioner eller andre i overensstemmelse med layoutet
 • selvskærende skruer;
 • dyvler.

Det skal huskes, at UD profilerne er fastgjort til væggen omkring omkredsen, og cd'erne er allerede indsat i dem i længderetningen med det nødvendige trin i overensstemmelse med størrelsen af ​​gipspladens fragmenter.

Udgiftstabel

For at du groft kan forestille dig de fremtidige omkostninger og være i stand til at tilpasse dit budget forsigtigt, tilbyder vi dig et lille bord, der afspejler de gennemsnitlige faktiske priser på materialer, der bruges til at afslutte loftet med gipsplader.

mærkning

Et meget simpelt, men ret vigtigt skridt, om korrekt gennemførelse, som det endelige resultat afhænger af:

 • find det nederste hjørnepunkt på betonbunden af ​​loftet
 • Vi laver den nødvendige indrykning, styret af praktiske overvejelser: hvordan lysene vil blive monteret, hvor mange niveauer der kommer i det endelige design. Husk at der skal være en vis margen på nogle få centimeter, ellers bliver loftet af gipspap med dine egne hænder meget uhøfligt og uinteressant;
 • vi sætter et mærke ved hjælp af et niveau, hvis der er et hydraulisk niveau til rådighed, så kan problemet med glat overførsel af denne linje til hele planet betragtes som løst. Hvis ikke, så skal vi bruge den maskeringsledning, som vi har nævnt;
 • Vi forbinder alle mærker med hjælp af denne ledning og opnår en perfekt flad linje.

Mærkningens endelige slag tegner på loftet af det såkaldte gitter, som vil tjene som vejledning til installation af de forberedte suspensioner. Vær opmærksom på afstanden mellem linjerne, den er ca. 50 cm.

Det er hvad du skal have til sidst.

Hvis det samme er observeret på dit loft, tillykke med at du har gennemført det første skridt i vores trinvise vejledning.

ramme

Hvis markeringen er udført korrekt, skal konstruktionen af ​​rammen ikke give dig særlige problemer:

 • Start fra omkredsen, fastgør den forberedte UD vægprofil gennem et givet trin (op til 60 centimeter);
 • fortsæt med at fastsætte suspensionerne - brug dowels til dette, og igen skal forberedte suspensioner placeres i skæringspunktet mellem de langsgående og tværgående linjer af gitteret på loftets betonbase (se foregående afsnit);
 • forberede realkreditlån fra lysestagerne til lysekronen, hvis det vil blive brugt indendørs og også lede ledninger til de steder, hvor installation af pletter og andre typer belysningsarmaturer er planlagt;
 • Indsæt længdeprofilen af ​​cd'en i sporene på væggen og fastgør den med skruer. De burde være lige ved hånden, ikke?

Hvis du ikke vidste hvordan man laver et gipsloft med dine egne hænder korrekt, men fulgte de foreslåede trinvise instruktioner, er halvdelen allerede færdiggjort. Oprettelse af en ramme kronet med en montage kaldet drejning, på hvilket ark fra gipspap vil fastgøre.

Plader gipsplader

Sandsynligvis det mest grundlæggende og ukomplicerede trin, når du installerer gipsvæggen, som dog vil kræve hjælp i form af et par eller to ekstra hænder.

For at fremskynde eller endda forenkle loftets udsmykning med gipsplader med egne hænder, skal du bruge hjælp fra kamerater til at fastsætte lagnerne i loftet. Faktum er, at alene du næppe kan rette pladerne af gipsvæg med selvdrejende skruer.

 1. start fra en væg, systematisk at flytte til modsat;
 2. installationen af ​​det sidste fragment udføres ved at skære arket i overensstemmelse med dine målinger;
 3. læg fragmenterne i leddet, hvilket eliminerer forekomsten af ​​huller og uregelmæssigheder. Hvis vi taler om det sidste ark, anbefaler erfarne eksperter, at i dette tilfælde efterlade et lille hul.

dekoration

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan man laver et gipspladerloft med egne hænder, logisk nærmede sig efterbehandling af en allerede monteret overflade. Ved antallet af mikrooperationer skubber denne fase imidlertid selvfølgelig tilbage alle de tidligere:

 • kitteledd og huller;
 • overflade primer;
 • dekorative trim.

Valget af at implementere sidstnævnte er udelukkende på din samvittighed. Typisk for at give loftet af gipsplader mere udtryksfuldhed bruge smukke tapet, anvende dekorative gips, male loftet bunden med vandbaseret maling. Vælg en eller anden løsning, lav rabat på rummets funktionelle formål.

Det siger sig selv, at for et køkken eller et badeværelse, hvor der er høj luftfugtighed, og temperaturvariationer ikke er ualmindelige, er det bedst at foretrække gipsvæg til den mest praktiske type finish - maleri med en pålidelig vandbaseret maling.

konklusion

Gipsplankloftet lavet med egne hænder er ikke kun færdiggørelsen af ​​et hvilket som helst stadium i din større revision i en lejlighed eller et hus, men også en fremragende grund til din stolthed. Det er altid behageligt at skabe noget nyttigt manuelt, baseret på erfaringer fra velrenommerede specialister. Den foreslåede trin-for-trin instruktion opfylder sin funktion på den bedst mulige måde - at hjælpe med installationen af ​​gipsvæg til de ejere, der ønsker at pumpe bestemte typer af deres monterings- og efterbehandlingskompetencer. Hvis du har gennemført alle trinene korrekt og helt tilfreds med resultatet, kan du lykønske dig med et andet besejret punkt på vej til den ønskede professionelle top. Men der er ingen grænser til perfektion, og derfor præsenterer vi dig næste højdepunkt for erobringen: artiklen er en instruktion om, hvordan man selv gør loftet til plastpaneler.

Sådan laver du et gipsplankloft

Gipsvæg er et efterbehandling materiale bestående af to lag tykt pap og en kerne fyldt med gips blandet med andre fyldstoffer. Kombinationen af ​​lysstyrke og modstandsdygtighed over for ydre påvirkninger gør materialet praktisk til efterbehandling af lofter. Det er relativt nemt at lave et klassisk gipstak på et niveau. Det kræver deltagelse af mindst to personer og minimal viden om byggeteknologi.

Sådan laver du et gipsplankloft

Fordele og ulemper

Arbejder med gipsplader har en række fordele, der gør reparationsprocessen mere praktisk.

 1. Alsidighed: Afslutningsarbejde i forskellige retninger kan udføres med basen fra dette materiale.
 2. Anstændig varme- og lydisolering, evnen til at forbedre disse egenskaber med yderligere udvidelser.
 3. Nem at indlejre belysningsenheder.
 4. Ledninger og andre kommunikations- og infrastrukturer er let gemt under et sådant loft.

Ordningen med et loftsgipsplank

Det er nødvendigt at tage højde for nogle af de vanskeligheder, der vil hjemsøge en person, der arbejder med sådant materiale.

 1. Der er behov for højkvalitetsbehandling af sømme.
 2. Alene, en del af arbejdet er svært at udføre uden erfaring, hjælp fra en anden person er nyttig.
 3. Selv små fejl i beregningerne kan føre til revner og deformation af strukturen.
 4. Loftet taber en del af sin højde.

Arealet og højden af ​​gipsplankloftet

Nødvendige materialer

Gipsplader (gipsplader) og metalprofiler - disse er de vigtigste materialer, der anvendes ved afslutning af loftet ved hjælp af metoden beskrevet i artiklen. De har en række sorter, deres valg afhænger af værts specifikke behov og rummets egenskaber.

Installation af gipsplader på loftet: værktøj

Tabel nr. 1. Typer af gipsvæg anvendes i udsmykning af boliger.

Gipsvægens bredde er standardiseret og er 120 cm. Længden varierer mellem 200-300 cm, det vil sige et materiale med tre forskellige længdeegenskaber præsenteres på markedet. Tykkelsen varierer mellem 6,5 mm og 12,5 mm.

Størrelser af gipsplader

Gipsvæggen varierer også efter type kant. Det kan være lige, tyndt, afrundet, halvcirkulært.

Falske lofter

Rammens ramme består af to typer metalprofiler og yderligere fastgørelsesdele.

Gipsplankloftramme

Tabel nr. 2. Materialer til montering af gipsplankloft.

Guide Profile (UD)

Hovedprofil (CD)

Single Level Connector ("Crab")

Følgende hjælpematerialer og værktøjer vil være nyttige til udførelsen af ​​arbejdet:

 • konstruktion niveau, vand eller laser;
 • selvdrejende skruer (herunder med en pressevasker);
 • whipping ledning;

Beater Cord KAPRO 215

Beregninger og markering

For det første ser vi efter den nederste vinkel på udkastet i rummet. Fra denne vinkel er markeret den afstand, hvormed loftet kommer fra gipspladen. Mindsteafstanden mellem lofter og gipsplader er 5 cm, men hvis yderligere kommunikation, ventilation og bunden af ​​tunge belysningsanordninger ligger i mellemrummet, kan afstanden stige til 10-30 cm.

Layout for hævet loft

Fra det punkt, der er markeret i hjørnet, trækker et niveau en linje af samme højde omkring rummets omkreds. Vand- eller bobleniveauer er velegnede til små værelser, men i rummelige værelser kan deres brug føre til fejl, så det er bedre at bruge et laserniveau. Linjens mærkning udføres ved hjælp af en lakledning: den strækker sig mellem to punkter i væggenes hjørner og frigives, og en klar retlinie forbliver på overfladen.

Loftbjælke malingskabel

Endvidere er på udkastet loftet markeret fastgørelsesstedet for de langsgående profiler. Afstanden mellem dem skal være et flertal af GCR'ens bredde. Da bredden er standardiseret og er 120 cm, vil den bedste mulighed være at montere profilerne hver 40 cm: to profiler langs kanterne på gipspladen og en langs dens center. På linjer trukket langs loftslængden er fastgørelsespunkterne for suspensioner markeret med et interval på 40-50 centimeter.

Eksempel på markeret loft

Gipsplader er lagt ud i overensstemmelse med den accepterede plan for dens installation: om det bliver skåret eller ej, i længderetningen eller på tværs af den vil blive lagt osv.

Oprettelse af rammen

Trin 1. På linjen trukket langs omkredsen med et trin på højst 40 cm, bores huller. UD-profilen er bragt på væggen og fastgjort til den ved hjælp af dowels-negle.

Trin 2. Derefter installeres suspensionerne. De fastgør kun de vigtigste langsgående loftsprofiler og er ikke nødvendige til tværgående elementer. Hver ophængning til loftet er fastgjort med to dowels-negle (hvis der findes et hul i pladen, når du opdager suspensionen, så bruges en ankerkile til sikker fastgørelse, som er hamret med en hammer).

Anker kile 6x40 loft

Anker kile installationssekvens

Installation af UD-profiler og suspensioner

Det er vigtigt! Dowels til fastsættelse af suspensioner skal have så stor spacer som muligt, ellers vil de ikke blive fastgjort sikkert i loftbetonet og vil falde ind i dets tomme rum.

Trin 3. Inden du installerer lofts-cd-profilerne, skal du definere et fladt vandret plan over hele arbejdsområdet. Dette gøres ved hjælp af strakte kapron tråde. Så at tråden er strammet pålideligt og ikke bøjes, kan du hente den op med fastgørelsesbeslag, som til dette formål er bøjet opad og dermed bevarer spændingen (trådene).

Vi udskærer suspensionerne før montering

Trin 4. Den langsgående CD-profil fastgøres først mellem de modsatte UD-strukturer (indsat i deres riller). Endvidere er det konsekvent fastgjort i suspensioner. Bøjlerne "slukkes" sænkes, de vikles om profilen og skrues med små selvdrejende skruer.

Trin 5. Tværgående profiler er placeret i en afstand af 50-60 cm fra hinanden. De er fastgjort til UD-designens ender, og langs længden er de fastgjort med langsgående profiler ved hjælp af enkeltniveau-stik. Forbindelserne er indsat i hver samling af længde- og tværgående profiler, greb leddene og skruet på alle sider med selvdrejende skruer.

Installation af tværgående profiler er muligvis ikke nødvendig i tilfælde, hvor loftet afregnes i et meget lille rum - f.eks. I et kombineret badeværelse eller en lille korridor.

Tip! CD-profiler og gips må ikke medtages i UD-profilens stød. Det er nødvendigt at forlade et lille mellemrum mellem bygningerne for at sikre luftudveksling mellem rummets rum og det indvendige loft. Disse spalter vil også kompensere for temperaturdeformationen af ​​metal- og gipspladerne.

Trin 6. Den resulterende ramme skal trækkes ned på hver side. Dette vil trække alle suspensioner til deres fulde længde og tillade dig at finde uregelmæssigheder i rammens plan.

Arbejde med gipsvæg

Før du installerer gipsvæggen, skal du færdiggøre overheadpladsen. Alle ledninger er anbragt i korrugerede rør, konturer for installation af belysningsanordninger er skitseret, og hullerne til dem skæres ud i gipsvæggen, der udføres ventilation og isolering er lagt. Nedenfor er en algoritme af handlinger og anbefalinger om installation af GCR.

Tabel nr. 3. Installation af plader af gipsvæg trin for trin.

Afslutningsarbejde

Efter at have dækket hele rammen med gips, kan strukturen stå i en to-dages periode. Dette er nødvendigt for erhvervelse af materiel fugtighed og stuetemperatur. Efter denne periode kan du udføre efterbehandling.

Trin 1. Det er nødvendigt at anvende en primer på arkene, hvilket giver dem ekstra beskyttelse mod fugt. Det er vigtigt at sikre primerens indtrængning i alle led, da de vil være de mest sårbare steder i driften af ​​loftet.

Trin 2. Med en spatel sættes leddene mellem pladerne, hvor der ofte anvendes en hurtigtørrende gipsblanding ("Knauf Fugenfüller" eller dens analoger). Det er obligatorisk at klæbe forstærkningsnet på alle leddene. Hvis der ved krydset er to fabrikkanter, anvendes der et forstærkningsnet med en bredde på 80-100 mm. Hvis en eller begge kanter af gipspladen skubbes i en vinkel på 45 grader, skæres gitteret langs, så det ikke strækker sig ud over flyet, eller der anvendes et gitter med standardbredde, men så skal du kaste hele overfladen af ​​gipspladen 1-2 mm tykkere.

Vær opmærksom! Nettet skal altid være mellem lagene af kittet. Oftest på sådanne gitter i ruller er der en klæbebase: den er nødvendig for at lette opbevaring og brug. Du kan ikke holde gitteret på leddene og lægge et lag gips ovenpå. For det første er 60% af fyldningen af ​​kittet påført, så er nettet nedsænket i blandingen, glattet, og resten af ​​fordybningen er fyldt.

Gipsplade loft finish

Trin 3. Grooves fra skruerne. De samme "Fugenfüller" forseglede riller fra skruerne. En smal trowel (ikke mere end 60-80 mm) udføres i flere retninger, således at kittet fylder hele rillen. Når "Fugenfüller" tørrer, vil den blive trukket ind - det er normalt. Genfordybning kan allerede lukke den sædvanlige efterbehandlingstætning ("Knauf Satengips", "Knauf Finish" og så videre.).

Trin 4. Efter tørring, stoppose. Her kan du bruge et større værktøj og kitt, der har en længere tørretid og øger styrken af ​​leddet. Skruernes hoveder er også fyldt med kitteløsning.

Trin 5. Til sidst ved hjælp af sandpapir gnides alle uregelmæssigheder.

Hvis designplanlægning kræver det, kan du efter at have tømt og udjævne overfladen begynde at male, hvidvask eller anvende tapet på loftet. Hvis du planlægger at installere et loft på flere niveauer, kan du fortsætte med arrangementet af dets efterfølgende niveauer.

Plast badeværelse loft

Trinvise instruktioner til montering af loftet i badeværelset af plastpaneler findes her. Vi anbefaler også at læse om, hvordan du tømmer et gipspladloft med dine egne hænder.

Hvordan man laver et loft på gipsvæggen nybegynder i 5 faser

Installation af gipsvæg er den nemmeste og hurtigste måde at rude loftet på, hvilket giver dig mulighed for at give det en hvilken som helst form, ændre højden osv. Selvfølgelig indeholder dette værk sine egne nuancer, men på trods af dette kan alle hjemmehåndværkere klare det. Det eneste er, at du først skal gøre dig fortrolig med teorien, som vi vil gøre nedenfor - så vil jeg forsøge at fortælle dig så meget som muligt, hvordan du selv laver et gipspladerloft.

Gipsplankloft

Gipsvæg installation

Gulvbelægning af gipsplader udføres i flere faser:

Trin af installation af gipsvæg

Yderligere vil vi kende bekendtskab med hvert af disse faser.

Trin 1: Udarbejdelse af værktøjer og materialer

Så før du begynder at arbejde, skal du forberede følgende værktøjer og materialer til installation af gipsvæg:

 • loftprofil (PP);
 • guider (PN);
 • direkte suspension
 • forbinder kryds (krabbe);
 • dyvel-negle;
 • selvdrejende skruer.

For at beregne antallet af profiler skal du også måle længden af ​​væggene. Samtidig skal du huske på, at PP-profilen skal placeres i trin på ca. 40 cm, og trinet mellem suspensionerne er 50 cm;

 • starter kittet;
 • efterbehandling kittet;
 • selvklæbende forstærkningsbånd
 • primer.
 • bygning eller vandstand
 • maling ledning;
 • skruetrækker;
 • saks til metal;
 • sæt af spatler;
 • poleringsrist
 • fint kornpapir;
 • malerulle med palle;
 • lang regel med niveau.

Når alle materialer er forberedt, kan du begynde at anvende markeringen.

Loftmærker skal se sådan ud.

Trin 2: Mærkning

Før du laver loftet af gipsplader, skal du sørge for at udføre markeringen. Det afhænger af, hvor glat overfladen af ​​loftet er. Derfor er det nødvendigt at nærme sig dette stadium meget ansvarligt.

Først og fremmest skal vi se på, hvordan man markerer et fladt loft, som er monteret i tilfælde af, at formålet med arbejdet er at niveauere overfladen. Arbejdet udføres i følgende rækkefølge:

 1. hvis du ikke står over for opgaven med at reducere loftets højde, skal strukturen placeres så tæt som muligt på bunden. For at gøre dette skal du finde det laveste punkt i loftet og projektere det på væggen;
 2. så fra væggen skal du trække sig tilbage 3 cm - det er tykkelsen af ​​profilen og suspensionen. Nyt punkt at flytte til alle hjørner af rummet. For at gøre dette kan du bruge vandstanden;
 1. længere mellem punkterne i hjørnerne af rummet skal du slå af linjen. For at gøre dette skal du have en lakledning, som er fastgjort i punkter og trukket væk parallelt med den fremtidige linje. Herefter skal ledningen løsnes som en streng, som følge heraf vil den ramme muren og lade et mærke være i form af en lige linje mellem to punkter;
  De resulterende linjer er udformningen af ​​vejledningene i loftprofilen. For at sikre, at linjerne anvendes korrekt, skal du vedhæfte et niveau til dem
 2. nu skal du markere op på loftet selv, men før du gør dette, skal du bestemme retningen af ​​arkene. Ved siden af ​​skal der påføres linjer med et trin på 40 cm. For at gøre dette skal du først markere punkterne på hver af væggene og derefter slå af linjerne mellem dem ved hjælp af en lakledning ifølge ordningen beskrevet ovenfor;
 3. så på hver linje skal du markere placeringen af ​​suspensionerne i trin på 50 cm;
 4. gennem de opnåede punkter skal der være vinkelrette linjer. Som følge heraf skal loftet være rektangler. Vinkelrette linjer er nødvendige for at suspensionerne skal være placeret nøjagtigt og strengt vinkelret på loftprofilerne.

Dette fuldfører mærkningsprocessen. Det skal bemærkes, at når man installerer et loft på flere niveauer, er processen med at udføre denne operation noget kompliceret. Efter at have udført alle ovenstående handlinger, anvendes en kontur på det andet niveau - det kan være en halvcirkel eller bare en buet linje.

Samtidig er det også nødvendigt at afvise guiden af ​​guider på andet niveau på væggen. Jeg må sige, at loftprofilen og suspensionerne kan placeres på loftet ved mærkning af første niveau.

I nogle tilfælde er rammen på andet niveau fastgjort til rammen på første niveau. En anden fælles monteringsmulighed er at montere skinnerne i loftet, hvilket gør det muligt at bruge en profil i stedet for bøjler til fastgørelse af rammen og derved opnå en mere stiv struktur.

Alle disse nuancer af rammen skal vises på loftet, så senere vil der ikke være nogen vanskeligheder ved installationen.

Ceiling Frame Device Diagram

Trin 3: Rammeforbindelse

Nu vil vi overveje, hvordan man laver rammen korrekt. Hvis konstruktionen er enkeltniveau, udføres arbejdet i følgende rækkefølge:

 1. Montering af rammen skal begynde med installation af guider på væggene. Lad mig minde om, at de skal være vinkelret på retningen af ​​pladen af ​​gipsplader og dermed loftsprofilen.
  Det er muligt at fastgøre hjælpelinjer ved hjælp af selvdrejende skruer eller ekspansionsboltens beskyttelsespik, afhængigt af typen af ​​vægge. Under installationen af ​​hjælpelinjer skal du bruge bygningens niveau for at undgå fejl.

Monteringsguide profil

 1. Nu er du nødt til at fastsætte suspensionerne i loftet i henhold til markeringen. For at gøre dette kan du også bruge skruer;
 2. Efter montering af suspensionerne er det nødvendigt at installere profilerne, idet de tidligere har skåret dem i henhold til markeringen. Til dette skal profiler indsættes i guider og fastgøres i suspensioner.
  Ved første øjekast er dette arbejde ikke vanskeligt, men man bør huske på, at profilen bøjer under sin egen vægt, så du skal justere den, inden den fastgøres i suspensionen. Ellers vil gipspladens loft vise sig konveks og uinteressant.

Profiljusteringsskema med beacons

For at justere loftet kan du bruge en lang regel med et indlejret niveau. En anden mulighed er at installere profilerne i enden af ​​væggene og derefter stramme trådene imellem dem, hvilket vil fungere som bakker til installation af andre profiler;

 1. nu er det kun at montere hoppere. For at gøre dette skal du installere krabber (kryds) med et trin på ca. 50 cm og sikre mellem dem trimning profil. Alle disse dele er fastgjort med skruer.

Eksempel på en ramme på flere niveauer

Ofte er hjemmestere interesserede i, hvordan man fastgør profiler til en og samtidig justerer dem. I dette tilfælde skal du bruge rekvisitter og justere deres højde.

Denne proces er færdig. Hvis du skal udføre et krøllet loft, skal du først og fremmest gøre sin kontur. For at gøre dette skal du bøje profilen ved at lave udskæringer på siderne. Resten er det samme princip for installation er det samme som ved installation af en flad ramme.

Trin 4: installation af gipsvæg

Det næste skridt er at installere gipsvæg på loftet. Da gipsvæggen er ret stor og tung, er det bedre at gøre arbejdet med en eller endda to assistenter.

Mange mennesker er interesserede i at hæve gipsvæggen til loftet, hvis der ikke er nogen assistent? At løse dette "puslespil" er ret simpelt ved hjælp af enheder i form af moppe. Længden af ​​et moppes håndtag skal være over loftets højde.

Fix gipsvæggen kan endda klemme

For at moppen understøttes på den indvoksne væg, skal der sættes to beslag på 35-40 cm lange på den. Som følge heraf kan beslagene understøttes på væggen, mens moppen vil være omkring 35 cm væk fra væggen. Den anden mopp kan laves uden parentes.

Så vi antager, at du har forberedt armaturerne, nu laver vi loftet med gipsvæg:

 1. Før du går i gipsvæg, skal du støtte moppen på væggen over det område, du planlægger at sheathe. Afstanden mellem moppen og rammen skal være ca. 10 cm;
 2. så skal den ene side af gipsvæggen sættes på en moppe;
 3. yderligere er det nødvendigt at løfte den anden kant af arket og støtte det med en anden moppe, trykke den mod rammen;
 4. nu er det nødvendigt at trykke på kanten af ​​gipsvæggen, som hvilede på den første mopp til rammen;
 5. Endvidere er det nødvendigt at fastgøre gipsvæggen på rammen med skruer. Trinet mellem sidstnævnte skal være ca. 17 cm;
 6. ifølge dette princip er hele loftet beklædt.

Skruer til lukning af plader

Hjemmastere er ofte interesserede - hvor mange lag gipsvæg har du brug for i loftet? Ved overholdelse af teknologi til installation af en ramme og gipspap, er et lag ret nok.

Jeg må sige, at der er andre måder at skære en krop med gipsvæg på. Især er der specielle stik til løft. Fremgangsmåden beskrevet ovenfor er imidlertid den enkleste.

Hvis du skal skære et vertikalt krøllet plan, for eksempel i et loft på flere planer, skal du lave udskæringer på bagsiden af ​​arket. Derefter vil det ikke være svært at bøje materialet under den krævede radius.

Gipsplader lofter priming

Trin 5: Rå finish

Hvordan man monterede rammen og gipsvæggen, regnede vi det ud. Endelig overvej hvordan finishen udføres.

Denne procedure begynder med priming:

 1. Før brug skal primeren rystes grundigt og hældes i bakken til rullen;
 2. så skal rullen dyppes ned i jorden, lidt presses ud på en speciel platform af pallen, hvorefter loftets overflade skal behandles. Sørg for, at jorden ligger i et jævnt tyndt lag;
 3. Når gipsvægens overflade på loftet tørrer ud, skal du genbruge primeren.

Gipsplader afskærmning

Yderligere teknologi virker som følger:

 1. Arbejdet med efterbehandling begynder med afskærmning fra kanterne af gipsplader. Bredden af ​​afskærmningen skal være ca. 5 mm. Du kan klippe den med en monteringskniv.
  Hvis kanten af ​​arket er afrundet oprindeligt, kan kanten ikke fjernes;
 2. så skal lænderne på pladerne klæbe et selvklæbende net;
 3. yderligere er det nødvendigt at dække startkitskruerne og leddene på arkene;
 4. derefter lofterne er gipsvæg kitt start kittet. Sidst skal du ringe på en bred spatel, så tryk værktøjet ned med bladet til loftet og vippe skråt vinkel. For at anvende kittet skal du lave en jævn, men hurtig nok bevægelse på loftets plan
 5. For at kvalitativt afslutte overfladen, skal den stivnede kitt gnides med et gitter med et net, der fjerner alle alvorlige fejl på overfladen;

På foto - loft fyldstof

 1. Efter det skal du tørre overfladen med en fugtig klud og derefter prime;
 2. efter det skal du anvende et efterbehandling lag af jord. Arbejdsprincippet forbliver det samme som med startkittet, det eneste er, at sammensætningen påføres med et tyndere lag. Og du bør forsøge at anvende belægningen så forsigtigt som muligt;
 3. Nu er arbejdet næsten komplet. Endelig vil vi overveje, hvordan man laver malingen, som det endelige resultat afhænger af. For at gøre dette har du brug for en lille hud.

Opgaven med denne operation er at mash de mindste fejl på loftets overflade. Derfor er det nødvendigt at engagere sig i slibning i stærkt lys.

Mange mennesker er interesserede i - hvordan man laver et skyhøje loft? Til disse formål anvendes LED'er, der fremhæver loftets konturer. Sidstnævnte er som regel lagt i loftsplinterne.

Her, måske, alle oplysninger om, hvordan man korrekt gør loftet af gipsplader.

konklusion

Som vi fandt ud af, at loftet med gips er ikke generelt vanskeligt. For at konstruktionen skal være glat og stiv, er det imidlertid nødvendigt at overholde den teknologi, som vi har læst ovenfor.

Hvis du har spørgsmål vedrørende installation af gipsvæg på loftet, så spørg dem i kommentarerne, og jeg vil med glæde svare dig.