Loftslamper

Nogle gange i færd med at reparere en lejlighed, kommer meget interessante ideer om hvordan man kan dekorere loftet komme i tankerne. Nogle af dem er relateret til belysning. Ofte beslutter designere eller endda husejere selv, at loftet, der oplyser omkanten, vil se meget attraktivt ud. Og for at realisere denne ide, har du brug for en LED-strimmel.

Hvorfor har vi brug for lys

Fremhævning af loftet med LED'er er nu et af de mest anvendte designløsninger. Hvis du beslutter dig for at omdanne værelserne i dit hus grundigt, så hjælper det dig med at gøre det med den største effekt.

Tip! De første eksperimenter med LED-belysning begyndte i de ikke så fjernt 70'ere af det tyvende århundrede - det var da, at LED'erne selv optrådte på markedet. Men på det tidspunkt var de endnu ikke af en sådan kvalitet, at de kunne bruges i boligområder med det formål at organisere belysning, da de irriterede øjnene.

Stretch loft med LED lys

Tidligere blev kun sconces brugt som yderligere belysning eller belysning i værelserne, og senere fremhævede spotlights. Det er dog LED'erne, der har vist sig at være den mest succesfulde mulighed for montering af et skjult baggrundslys - du vil ikke altid have lyskilderne synlige for alle. Desuden giver LED'er mulighed for at realisere ekstremt interessante belysningsmuligheder, og ikke kun ekstra, men også grundlæggende.

Loftbelysning på flere niveauer

Hvad er godt, nøjagtigt LED-taklamper?

 1. Det giver dig mulighed for at indse ideen om et skjult baggrundslys - lyskilden, det vil sige LED-båndet, lægges, så det ikke kan mærkes af en person, men samtidig giver meget lys og skaber en glødende aura i rummet.
 2. Sådan baggrundsbelysning er let at montere selv.
 3. LED belysning i visse tilfælde kan fungere som den vigtigste kilde til lys.
 4. Det er en mulighed for at realisere de mest lydige fantasier og designbeslutninger vedrørende lys og farve.
 5. Baggrundsbelysningen kan ikke kun være hvid eller gul - LED-bånd er tilgængelige i forskellige farvevarianter.
 6. Ud over LED'erne kan du bruge fiber - en fremragende "leder" af lys, hvilket udvider mulighederne for at organisere baggrundslyset markant.
 7. Lysdioder under drift forbruges lidt elektricitet og derfor omkostningseffektiv.
 8. På baggrund af baggrundsbelysningen kan du tydeligt skelne mellem områder i rummet, hvis det er nødvendigt.
 9. Endelig kan baggrundsbelysningen udføre den sædvanlige dekorative rolle.

Fler niveau loft med belysning

LED-loftbelysningen har sine ulemper. Der er ikke mange af dem, men du bør vide om dem, hvis du planlægger at installere det i din lejlighed.

 1. Brug af farve lys er ikke altid et plus. Sommetider kan sådan belysning irritere øjnene. Derfor vil det være fantastisk, hvis du overvejer muligheden for at ændre baggrundslysets farver under installationen.
 2. LED'erne er ikke billige, men de er billigere at vedligeholde på grund af det lave strømforbrug.

LED lys til loftet

LED'ens levetid er stor nok. Nogle producenter hævder, at dette lille lys kan brænde i omkring 100.000 timer. Men tillid til dette tal er ikke meget værd. Faktum er, at LED-båndet over tid begynder at skinne ikke så klart. Servicetiden for dette belysningselement er perioden fra begyndelsen af ​​idrifttagningen til det øjeblik, hvor dets lysstrøm reduceres med 30%.

LED-strimlens struktur

Tip! Hvis du bruger LED-belysning ikke mere end 6 timer om dagen, fungerer båndet korrekt i ca. 10.000 timer. Det vil sige, faldet i lysstyrken af ​​det menneskelige øjens glød vil bemærke ikke tidligere end efter 4 år med denne LED-strimmel.

Typer af belysning

Der er flere typer belysning, der kan udstyres indendørs.

Tabel. Typer af belysning til loftet.

lofter

Indtil for nylig var en lysekrone stolt placeret i midten af ​​loftet, en beskeden væglampe og en majestætisk tårnhøje gulvlampe nær stolen brugt til at belyse rummet. I dag sætter folk pris på fordelene ved moderne belysning. Med deres hjælp kan du ikke kun udstyre belysningen, understrege fordele og forlade nogle af ulemperne ved geometrierne i lokalerne i skyggen, men også sætte et bestemt humør til rummet. Artiklen vil diskutere de forskellige installationer af loftbelysningen.

Indhold:

Talrige sorter af mini-lamper, pletter, bånd giver mulighed for at arrangere den oprindelige belysning i overensstemmelse med deres ønsker. Særligt fordelagtigt er mirakelet af teknologi på stræk- og gipspladelofter af komplekse former. Af den måde er der praktisk talt ingen begrænsninger på designets indviklede karakter.

Foto taklampe

Loft krav

 • Organiseringen af ​​loftbelysningen involveret i reparationen af ​​lokalet. Dette giver dig mulighed for at skjule elektriske ledninger, æstetisk forklædningstransformatorer, dimmere og andre relaterede enheder.
 • Stretch, suspenderet (lath, panel) og gipsplanklofter kan skabe komplekse konfigurationer. Dette er tilfældet, når fuldstændig frihed gives til realiseringen af ​​klientens fantasier. Hvilken slags materiale at vælge for loftets opstilling - valget forbliver hos ejeren af ​​ejendommen.

Tip: Grandiose designs vil vise sig i al deres herlighed i rummelige værelser med højt til loftet. I mindre rum er det hensigtsmæssigt at anvende enklere løsninger.

 • En vigtig ulempe ved spændingsstrukturer er imidlertid begrænsningen af ​​lampens magt, som skal installeres. Derfor, før du foretrækker PVC-film, er det nødvendigt at konsultere eksperter om belysningsenheder.

Tip: Under alle omstændigheder forhandles placeringen af ​​baggrundsbelysningen på projektets planlægning af ethvert loft. Da de elektriske ledninger, arbejdshuller, udføres fremspring til belysningsprodukter, inden montering af loftkonstruktionen.

 • Det skal siges, at ejere af et uhæmmeligt loft ikke bør være forstyrrede. Her vil du hjælpe med at være simpelt kyndig. For at arrangere belysningen omkring omkredsen af ​​rummet, tages der en almindelig loftsplint eller polystyren cornice, lim og LED-strimmel.
 • Stiften limes til loftet (væggen) omkring omkredsen af ​​rummet i en afstand på 10-15 cm fra de tilstødende vægge (eller loftet). En stribe lysdioder er fastgjort til indersiden af ​​fileten (en beskyttende film fjernes og påføres installationsstedet med en klæbrig side). Dette er den enkle måde at dekorere det tilsyneladende middelmådige loft på.

Typer af loftbelysning

En baggrundsbelysning er et hjælpelys. Her tjener belysningsarmaturer mere til at dekorere og skabe et miljø, der er egnet til at hvile. I den forbindelse er det ikke nødvendigt at tildele funktioner af fuldvandsbelysning til sådant udstyr.

I dag tilbydes et stort antal lysarmaturer, hvilket radikalt ændrer ikke kun loftets udseende, men påvirker også indretningen af ​​rummet. Listen indeholder:

 • spotlights, herunder enheder med drejemekanismer (spot);
 • neon rør;
 • LED stripe;
 • duralight striber.

Tips til at arrangere et to-niveau loft med lys

 • Når du vælger armaturer, skal du angive en række parametre, der skal svare til loftmaterialet (tilstedeværelsen af ​​termisk isolering, produktets vægt osv.).
 • Installation af armaturer udført før installation. Derfor udarbejdes de nødvendige forbrugsstoffer i forvejen, markeringer foretages, elektriske ledninger udføres mv.
 • Loftets æstetik afhænger helt af de tilkøbte belysningsanordninger og metoden til deres placering. Ved hjælp af belysning kan du visuelt ændre rummets geometri (indsnævre rummets lange side, udvide et smalt rum, hæve eller sænke loftet).
 • Uafhængig installation af belysningsudstyr udføres i nærværelse af mindst grundlæggende kendskab til elektricitet. Det vil ikke være overflødigt at læse yderligere oplysninger eller se videoen.
 • Valget af belysningsprodukter til belysningsdesign for loftet skal ikke kun baseres på personlige præferencer, men også under hensyntagen til materialet i den suspenderede (spændings) struktur. Vigtige parametre her er produktets vægt og effekten af ​​lamperne.

Spot og forsænket lys til loftbelysning

 • Ved udformningen skal der tages højde for, at rummet mellem hoved- og strækloftet kan være mindst 5 cm. Nogle spotlights har dog en base (sæde) ca. 15-20 cm høj.
 • Kompakte lamper kan fungere som en hjælpeprogram og hovedkilden til lys. Det hele afhænger af den rigtige placering, valg af lampeffekt. Teknologiske huller svarende til lampens diameter er lavet på forhånd. Ifølge typen af ​​vedhæftning er der 2 typer af punkt enheder.
 • Embedded. Lampebaser med skjul i loftrummet gennem fjederfastgørelserne, kun synlig for den dekorative del af enheden. De er gode til at organisere retningsbelysningen i en bestemt zone (spisestue, arbejde osv.). Som regel kan 1 enhed dække med stærkt lys op til 2 m2 område, som skal tages i betragtning ved beregning af deres nummer og placering.
 • Modeller designet til installation i loftslofter er udstyret med specielle termiske ringe, der forhindrer materialet i at blive opvarmet og også beskytter mod deformation og fading. Til sådanne lamper anvendes glødelamper, halogen, fluorescerende eller LED lamper.
 • Til stræklofter med belysning skal der gives fortrinsret til lamper med lavere varmeafledning (energibesparelse eller LED). Ved brug af glødepærer må deres effekt ikke overstige 60 W, for halogen modstykker, dette tal er 35 W.
 • Udvendig. Her er lampen sammen med baldakinen placeret direkte på loftet. Den udgående varme kan således ikke skade loftstrukturen. Spotlight tiltrækker særlig opmærksomhed, deres drejningsmekanisme gør det muligt at justere lysets retning.
 • Loftslamper med en patch-type montering, især med flere spotlamper, har ofte en imponerende vægt, så du bør tjekke dette hos fagfolk før du køber. Under alle omstændigheder vil dette ikke være en "kontraindikation" for installationen af ​​modellen, som du har ønsket, men det vil tjene som grund til at installere yderligere strukturelle elementer, når du installerer loftet.

Bagbelysning med egne hænder

 • Den første ting på loftet er mærkning for den fremtidige placering af belysningsprodukter. Til de markerede punkter ledninger ledes, hvilket anbefales at isolere det bølgede rør.
 • Enderne af ledningerne til tilslutning til projektørens terminaler skal efterlades med en margen (mindst 20 cm). Brug handsker ved håndtering af halogenlamper.
 • Endvidere er ekstraudstyret forbundet: transformatorer, dimmere, kontakter osv.
 • Det er nødvendigt at kontrollere ydelsen (serviceværdier) for hvert elektrisk led.
 • Til armaturer under strækophænget, beslagene, isoleringsringe er installeret på forhånd.
 • Alle elementer i systemet er tilsluttet og kontrolleret igen for brugbarhed. Hvis resultatet er positivt, er ledningerne isoleret, sektionen er deaktiveret, og loftet er installeret.

Neonrør

 • Lamper af denne art anvendes kun som loftindretninger på grund af deres lave lysstyrke og høj energiintensitet. De supplerer perfekt udformningen af ​​rummet på grund af det brede udvalg af farver. Baggrundsbelysningen kan være monokromatisk, regnbue eller kontrast.
 • Levetiden på kvalitetsprodukter er 10-15 år. Armaturerne fremstilles hovedsageligt med en længde på 1,5 m og en diameter på op til 1,5 cm. Den maksimale temperatur under drift af lamper overstiger ikke 40º, og under drift udsender de praktisk taget ingen støj.
 • På de steder, hvor armaturerne mødes, dannes der ikke mørke pletter, således opnås en ensartet og kontinuerlig glød. Ved vilje er det muligt at bestille rør af forskellig diameter og en konfiguration.
 • Et fremragende alternativ til produkter med individuelle størrelser vil fungere som en neon ledning. Takket være dens fleksibilitet er installationen enkel og nem. Dens luminescens svarer til udslip af lamper, men intensiteten er meget lavere. Hvad angår prisen, koster ledningen lidt dyrere rør.
 • For at skabe et loft på gipsplader med belysning skal der ske separate nicher i designet. Til drift af neonprodukter kræves en konverter, som øger frekvensen af ​​den elektriske strøm. Du bør vide, at en transformer tjener op til 7 m rør.

Montering af loftlamper fra neonrør

 • Installation af belysningsudstyr udføres på enhver base. Så til de plasterede overflader anvendes polystyren soklen, i gipspladerne er suspenderede og spændingsbaser nicher udstyret med den optimale størrelse: 20x50x70 mm. Ved beregning er det vigtigt at overveje dimensionerne af spændingsomformeren.
 • Afhængigt af smagens præferencer kan lysstrømmen rettes mod væggene eller til midten af ​​loftet. Lysets intensitet reguleres af siden af ​​strukturen, og jo højere siden er, jo lysere og klarere er lysstrimlen. Manglende side giver en diffust glød. Rørets diameter er også ansvarlig for lysstyrken. Installation af belysningsartikler med stor diameter kan få diffus belysning. Og omvendt - en lille diameter får lov til at få skarpe grænser for lysstrømmen.
 • Beregningen af ​​transformatorforbindelsespunkter og dermed deres nummer er baseret på 1 meter af lampens effekt (ca. 10 W). Omformere installeres hvert 6-7 m rør.
 • Butikkerne tilbyder neonlamper i pakken, som indeholder alt hvad du behøver (monteringer, ledninger, ledningsdiagram), så der ikke opstår problemer under installationen.

Sådan laver du LED-loftbelysning

 • Fremragende præstationsegenskaber er fleksible bånd med diodepærer. Alvorlige producenter garanterer deres fejlfri arbejde i 70 tusinde timer.
 • Normalt er båndet tilgængeligt i længder på 5 m, det kan udvides eller skæres i mindre stykker. En sådan fri anvendelse gør det muligt at udstyre belysningen af ​​strukturer af enhver geometrisk form. Lysdioder kan være monokrome eller flerfarvede.
 • Lysstyrken for LED-belysningen afhænger af antallet af dioder, der er placeret på målerbåndet. Denne indikator for belysningsudstyr på 12 V ligger som regel i størrelsesordenen 30-120 stykker, ved 24 V - op til 240 stykker, hvor lamperne placeres i 2 rækker. Jo flere diode lamper på strimlen, desto kraftigere skal strømforsyningen være. Transformatorens effekt skal beregnes med en 20% margen.
 • Lysstyrken og lysstyrken reguleres ved hjælp af en fjernbetjening eller en særlig kontakt gennem en lysdæmper. Således har ejeren mulighed for at skabe en stemning i stemningen.
 • Færdige sæt gør det meget lettere at montere LED-baggrundsbelysningen. Inden du laver et loft af gipsplader med belysning, skal du forberede alle de nødvendige elementer, og dette: strømforsyning, controller og kontrolpanel. Installationsprocessen består i den serielle forbindelse af alle elementer i systemet.

installation

Hvis baggrundslyset er samlet fra særskilt købte dele, består installationsprocessen af ​​følgende trin:

 • Det anbefales ikke at forbinde båndet med mere end 3 meter længder, sporene kan ikke modstå strømmen. Klippet er lavet langs skærelinien, angivet af producenten med skarpe saks i en bevægelse. Det skal bemærkes, at fugtbestandige bånd ikke er genstand for skæring for at undgå forseglingsprodukter.
 • Trådene loddes forsigtigt ved et smeltepunkt på højst 160 º med hensyn til polaritet. Kontakter ved vedhæftningspunkter til brættet er beskyttet med krympeslanger og specielle tip. Særlige klip giver dig mulighed for at forbinde kontakterne uden lodning.
 • Når enfarveprodukter er tilsluttet, er 2 ledere loddet og flerfarvede bånd - 4, hvor den sortbelagte skede svarer til "+" -terminalen.
 • Hele kredsløbet er monteret uden installation, det giver mulighed for at kontrollere arbejdstilstanden og udføre udskiftningen (korrigere systemfejlene) under gode forhold uden demontering.
 • Et stort belysningsområde indebærer brugen af ​​en kraftig blok med betydelige dimensioner. I dette tilfælde giver det mening at udskifte en kraftig enhed med flere enheder med indikatorer svarende til den samlede effekt.
 • For at fastgøre båndet på overfladen er det nok at fjerne beskyttelsesbåndet og holde det fast i basen med en klæbrig side. Her er det vigtigt at huske på, at det vil holde fast i polystyrenafskærmningerne "fast", men det vil efterhånden ligge bag de plasterede overflader.

Fremhævning af videolofter

Hvordan man laver et loft med oplyst duralight

 • Denne type belysning er en fleksibel plastikledning med en diameter på 10-16 mm, hvor miniaturglødelamper er forbundet i serie. Den usædvanlige lysstyrke, elasticiteten af ​​ledningen (frit tager nogen form) og lavt strømforbrug gør produktet populært i organisationen af ​​det dekorerede baggrundsbelysning.
 • Ledningen skæres i stykker for særlige risici. Forbindelsen af ​​flere dele udføres ved hjælp af en kobling. Ingen transformatorer eller konvertere bruges til at forbinde til lysnettet.
 • Produktet præsenteres både i sort / hvid form (fastgørelse) og flerfarvet palette (jagt). Den sidste mulighed, når der tilsluttes lysdæmperen, fungerer i en anden dynamisk rækkefølge, f.eks. I form af flimrende eller "løbelys" af samme farve. I en serie af kameleoner skiftes alternative lamper af to nuancer. Multi-chasing er 4-farve produkter. På vil multi-farvede ledninger kan kombineres i henhold til design beslutninger.
 • En af ulemperne ved disse belysningsprodukter er de høje omkostninger ved reparationer. Så når en af ​​pærerne brænder ud, er det nødvendigt at udskifte et helt stykke ledning.

installation

 • Installationsarbejdet på rørrøret er næsten det samme som installationen af ​​LED-strimlen. Den eneste forskel er fraværet af en transformer. Alle elementer samles først på bordet eller på gulvet.
 • Ledningen skæres i henhold til fabrikantens mærker. Så til fastsættelse er snittet af snitet 1 m, jagt og kameleon - 2 m, multichasing - 4 m.
 • Ved tilslutning af segmenter af forskellige længder anvendes overgangsmuffen. Enden af ​​ledningen skal ende med et specielt tip (hætte).
 • Et kabel med en stik til tilslutning af produktet til elnettet har normalt en længde på 1 m. Derfor er det vigtigt at tage højde for denne faktor, når du installerer både en ekstra stikkontakt og placeringen af ​​selve lysskinnen.
 • Efter montering kontrolleres systemet for ydeevne. Hvis resultatet er positivt, er duralight-ledningen monteret på det planlagte sted. Klemmer, beslag eller gummi sugekopper anvendes som fastgørelsesanordninger.

Anbefalinger fra specialister

 • Ved belysning af belysningen er det vigtigt at huske, at ingen har aflyst de vigtigste lyskilder: lysekroner, vedhængslamper, væglamper, gulvlamper. Belysning udfører kun en dekorativ rolle.
 • Før du opretter "sceneri", skal du være opmærksom på de mange billeder, der præsenteres på internettet. Illiteret valgt kredsløb kan føre til besværlige, vægtning af eventuelle suspenderede (spændingsstrukturer) strukturer, især til lofter på flere niveauer.
 • Med naturligt lys med baggrundsbelysningen slukket, kan designet se meget deprimerende. Derfor bør den organisatoriske proces tage højde for denne nuance.
 • Baggrundsbelysningen skal have en målopgave: at understrege indretningens karakter og stilretning eller strukturstrukturen.
 • Med ekstrem forsigtighed bør den bruges i værelser indrettet i retrostil, imperium mv. Den moderne løsning harmonerer ikke med massivt træmøbler; lysekrone med stearinlys og et bord dækket med en duge.

Nå for ikke at fortryde de brugte penge og det forkælet interiør henvises til meget professionelle designere, som vil tage hensyn til alle ønsker og tilbyde den bedste mulighed for at skabe og dekorere loftkonstruktioner.

Hvordan man laver lyset, suspenderes gipsplankloftet selv

Suspended lofter lavet af gipsplader er meget populære i dag. Med deres hjælp kan du helt omdanne al rummet i rummet og ændre accenterne i det. Samtidig er lofter med belyst meget populære.

For at gøre et sådant design selv, skal du kende strukturens hovedpunkter samt tilslutning af baggrundslyset. Vores artikel vil hjælpe dig med at forstå denne forretning og installere din egen suspenderede suspenderede gipspladestruktur med lys vil ikke være en vanskelig opgave for dig.

Valg af bygningstype

Først og fremmest bør du bestemme, hvilken type enhed der vælges til loftet med lys. Først da kan du gå videre til valget af belysning.
Lofter af gipsvæg, med belysning, kan have følgende muligheder for enheden:

 • åben type. I dette tilfælde er lampen suspenderet eller indlejret i strukturen;
 • skjult type. Her er lyset monteret på en niche, der er forberedt på forhånd. Dette design bruges, når loftet har to niveauer.

Vær opmærksom! Uanset hvilken type der vælges, skal der tegnes en tegning af den fremtidige struktur før installationen.

For at forenkle installationsarbejdet skal der tegnes et loftlayout. Ordningen bør ikke kun afspejle loftets designfunktioner, men også placeringen af ​​belysningsenhederne.

Så du kan uden problemer være i stand til at lave et loft med lys for dig selv.

Lampevalg

Det moderne belysningsmarked har et ret stort udvalg af belysningsprodukter, der kan bruges som baggrundsbelysning til en suspenderet gipspladestruktur.
Følgende lysarmaturer kan indsættes i denne type suspension:

 • projektører;
 • LED stripe;
 • reb;
 • fluorescerende lamper;
 • lys projektorer;
 • fluorescerende lamper;
 • standard lysekroner;
 • kombineret belysning.

Vær opmærksom! Ved at vælge nogle armaturer som baggrundsbelysning (f.eks. En LED-strimmel) vil du få mulighed for at styre belysning via fjernbetjeningen. I dette tilfælde kan du endda vælge flere farver for at fremhæve værelset.

Valget af belysningsenheden, som vil blive belyst i loftet, skal foretages i overensstemmelse med følgende parametre:

 • størrelse;
 • type loftkonstruktion (åben eller lukket);
 • Tilstedeværelsen af ​​isolering og støjisolering;
 • ønsket lysniveau
 • omkostningerne ved enheden
 • Lampens funktionelle eller dekorative rolle
 • installationsmulighed (gør det selv eller en mester).

Det er nødvendigt at stole på disse parametre, fordi hver type belysningsenhed er designet til specifikke formål og har forskellige tekniske egenskaber. Gør det rigtige valg kun muligt, hvis alt er korrekt vurderet. I ovenstående liste kan du inkludere en række andre parametre, der er relevante i en bestemt situation.
For eksempel, når du bruger LED-strimler, skal du købe specielt udstyr: en fjernbetjening, en controller osv.

Rammeindretning

Montering af en ramme til et hængende loft udføres i to varianter og afhænger af, hvorvidt den åbne eller lukkede konstruktion anvendes i hvert enkelt tilfælde.
Valg nr. 1. Åbn designmulighed.
Det er den nemmeste løsning og nem at gøre med dine egne hænder. I denne situation er der to installationsindstillinger:

 • inkorporering;
 • at lave huller;
 • hængende lampen under loftoverfladen. Vægten af ​​et armatur, der er suspenderet, må ikke overstige 10 kg. Dette skyldes det faktum, at ramme og gipsplader gipsplader ikke vil være i stand til at modstå mere vægt.

I dette tilfælde er rammen selv monteret i henhold til standardteknologi, som vi vil overveje på eksemplet om montering af en loftanordning med en niche.
Valg nr. 2. Skjult version af designet.
Denne metode er noget kompliceret at gøre det selv. Men hvis du følger installationsstadierne, vil et sådant design være ret gennemførligt.
Her udføres rammens installation i overensstemmelse med følgende skema:

Installation af hovedprofilen

 • Først skal du trække sig tilbage 10 cm fra loftet;
 • Ved at bruge et niveau (laser eller vand), tegner vi en vandret linje langs rummets omkreds.
 • langs markeringslinjen løser vi startprofilen til væggen ved hjælp af dowels. Det er nødvendigt at lave et trin med fastgørelse i 50 cm;
 • Derefter skal du indsætte hovedloftet i startprofilen. Dens fastgørelse udføres ved hjælp af distancere (suspensioner);
 • Til denne profil er det nødvendigt at lave et monterings trin på 40 cm;

Vær opmærksom! Alle hovedprofiler er fastgjort parallelt med væggen med et vindue.

 • Når alle hovedprofiler er installeret, tilføjer vi jumper mellem dem. Til dette bruger en krabbe blanding. Vi løser det på 4 dowels.

Resultatet er det første basisniveau, som på dette stadium skal være beklædt med plader af gipsvæg. Ifølge denne ordning bygger vi en åben type konstruktion. Men du skal huske at gøre én ting - at lede ledningen af ​​den centrale belysning. Normalt vises en lysekrone eller små spotlights i hans rolle.
Nu kan du begynde at opbygge en niche til belysning:

 • tegne niche markup på første niveau;
 • trække sig tilbage 4-6 cm og fastgør startprofilen. Denne afstand er lig med bredden af ​​tagskæggene;
 • profil skåret i ønskede stykker med saks til metal;
 • Herefter indsætter vi hoveddelen i startprofilen. Det skal være lige i længden til højden på andet niveau. Han spiller rollen som suspension;
 • Fra bunden skal der fastgøres en startprofil på suspensionerne.
 • Ved hjælp af loftets hovedprofiler forbinder vi hele strukturen.

Nu er nichen klar, og du kan begynde at studere det med gipsplader.

Strukturelle hylster

Når rammen af ​​det hængende loft er helt trukket tilbage, skal du fortsætte med trimmen. Gipsplader skæres i den rigtige størrelse stykker. Dette bør gøres meget omhyggeligt for ikke at beskadige materialet.
Fastgørelsesark som følger:

 • materiale indstillet på rammen;
 • Fastgør med skruer. Monteringstrin - 20 cm. Montage skal foretages omkring perimeter og midten af ​​pladen;

Vær opmærksom! På tilstødende plader skal montagestrinnet ikke være det samme.

 • kanten af ​​arket skal hænge i midten af ​​profilen.

På de steder, hvor de indbyggede armaturer er placeret, laver vi huller af den krævede diameter i gipspladerne. Skær dem med en særlig kniv.

Installation af belysning

Efter ovenstående handlinger kan du gøre mest lys. Overvej installationen af ​​belysning på eksemplet med LED strip, som bruges i dag ganske ofte.
Dens installation indebærer følgende trin:

 • Vi skærer båndet til steder, der er specielt tilpasset til dette;
 • Vi forbinder båndet ved hjælp af specielt designet LED-stik. I stedet for disse stik kan du bruge et almindeligt loddejern, men meget omhyggeligt;
 • Vælg en strømforsyning med 20-30% strømreserve;
 • fastgør båndet på nichens kant. I dette tilfælde skal fastgørelse til metaldele kun udføres gennem isoleringsmateriale.

For ikke at forveksle noget, er nedenstående et diagram for tilslutning af LED-strimlen.

Her er det vigtigste ikke at forvirre indgangen (220 V) til stikkontakten og udgangen (12 V).

Vær opmærksom! Alle manipulationer ved tilslutning af baggrundslys til det elektriske netværk skal udføres med slukket elektricitet.

I tilstedeværelsen af ​​en controller vil den røde ledning betyde plus og sort eller blå - minus. De kan ikke byttes. Hvis du skal tilslutte flere bånd, skal du bruge strømforsyninger, der skal tilsluttes parallelt med hinanden. Så du undgår at falde lysstyrke på det andet bånd.
Efter tilslutning skal du kontrollere LED'ens funktion på båndet samt den korrekte forbindelse for at undgå overbelastning og enhedsfejl.
Hængende loft af gipsplader med lys, med sekvensen, let at gøre med dine egne hænder. Der bør lægges særlig vægt på at forbinde baggrundsbelysningen for at undgå brandrisikosituation. Når du arbejder med egne hænder, skal du også sørge for sikkerhedsforanstaltninger, når du interagerer med elektriske apparater.

Hvordan man laver et smukt loft af gipsplader med lys gør det selv

En effektiv måde at dekorere et værelse på er at skabe et loft med yderligere belysning. En god lampe vil skabe og lyse og forbedre indretningen. Den succesfulde kombination af flere niveauer med forskellige typer lamper vil gøre interiøret mere interessant og visuelt udvide rummet. Lys af forskellige farver, om nødvendigt, vil skabe en fantastisk ekstravagant eller højtidelighed af situationen.

På trods af den tilsyneladende kompleksitet skaber oprettelsen af ​​et sådant "mesterværk" ikke vanskeligheder og er interessant. Overholdelse af anbefalingerne giver dig mulighed for at lave et loft på gipsplader med belysning med egne hænder uden hjælp fra eksperter.

Design funktioner

Gipslofter er opdelt i to undertyper i henhold til metoden for placeringen af ​​lyskilderne: med åben og skjult belysning.

Loft med åben belysning

I det første tilfælde suspenderes lamperne eller indlejres i det hængende loft i hullerne. I den anden er de monteret i nicher mellem forskellige niveauer. Lyset er rettet mod loftet og afspejler det fra, skaber en hyggelig atmosfære, der understreger værdien af ​​designet. Det ser mere interessant ud, men kræver færdighed og tid. Hvis du har brug for maksimal belysning, giver det åbne lys en større effekt.

Fremhæv markering

Et vigtigt spørgsmål er valget af en passende type baggrundsbelysning. LED eller luminescerende kilder bruges mere almindeligt. For korrekt valg af lamper og type belysning være opmærksomme:

 • Målet - lys, opdelt efter zoner eller indretning.
 • Hvilken slags loftkonstruktion - regelmæssigt, lagdelt eller beregnet - vil blive brugt. På dette afhænger implementeringen med hensyn til belysning.

Varianter af lyskilder brugt til et ophængt loft: punkt, dagslys, fiberoptik, lysekrone og LED.

Fordelene ved forskellige typer lamper

Pointkilden, takket være prisen, er den mest demokratiske. Det er praktisk i design af enhver form og bruges til forskellige formål overalt, let at installere. Men du skal være forsigtig med lydisolering af mineraluld - sådanne lamper er meget varme.

Installation af en fluorescerende lampe forårsager ikke vanskeligheder, prisen er tilstrækkelig. Den anvendes hovedsageligt i private lokaler, selv om variationer er mulige. Lysstofrør er ultraøkonomiske, de sparer over 50% af energien. De opvarmer svagt op og tjener i lang tid, men de er bange for spændingsfald.

Med fiberkilder skaber du billeder af stjerneklar himmel og andre lysende billeder. Loftet med sådan belysning er spektakulær, men installationen er kompliceret. De er ikke billige og er ikke egnet til værelser med lave lofter.

Loft med en kombination af belysning

Forsigtig ikke lysekronerne, som er lavet af forskellige materialer, har et smukt udseende og overkommelige priser. Valget er så stort, at det kun er begrænset af fantasien og størrelsen af ​​kundens tegnebog. Populære og bånd med lysdioder. De er økonomiske, praktiske, uhøjtidelige at installere, se spektakulære, hvilket giver bekvemmeligheden af ​​fjernbetjening af lys.

Men det smukkeste hæmmede loft opnås ved at kombinere lyskilder.

Loft forberedelse

Installationen starter med markeringen til opbygningen af ​​rammen. For led strip vil have brug for en cornice. For det første vælges forbindelsesprogrammet: fra et 220 volt netværk eller via en 12 volt transformer.

Den første er enklere, men er fyldt med en kortslutning, hvis isoleringen er beskadiget. Andet er ikke så omhyggeligt, men det bliver nødt til at bruge mere tid og penge. For våde værelser med høj brandfare er den anden ordning mere egnet, og for andre den første.

Når valget er lavet, vælges komponenterne og instrumentet:

 • Belysningsarmaturer;
 • Isolerede ledninger (mindst 0,75 mm);
 • Plastkasse;
 • Isolering tape;
 • Junction kasser, stik og transformer;
 • afbrydere;
 • bidetang;
 • kniv;
 • skruetrækker;
 • Sondefaser.

I tilfælde af LED-baggrundsbelysning udføres markering som denne.

Installation af skjult belysning

Ved hjælp af et niveau og en målt tråd laves en vandret linje i en afstand på 7-10 cm fra nederste hjørne. Under basislinjen trækkes en anden ud, hvorpå tagene ligger ned.

Langs omkredsen er vedhæftet profil med en henvisning til basen. Derefter fastgøres suspensionerne og dele af hovedprofilen til start-enheden. Hovedprofilpanelerne er fastgjort til suspensionerne med selvdrejende skruer, og rammen er beklædt med gipsvæg.

Hvis der planlægges flere niveauer, markerer den første grænsen for den anden. 4-6 cm fra markeringslinjen er startprofilen fastgjort, i hvilken hovedafsnittene med en længde svarende til den beregnede højde på andet niveau indsættes hver 5-6 cm. Alt er fastgjort ved selvdrejende skruer, herunder forbindelsen af ​​suspensionerne med profilen nedenfor.

LED-baggrundsbelysning installation

Hovedprofilen indsættes i den resulterende ramme. Ledningerne vises på siderne, og rammen suges med plader. Grænsen er fastgjort i en niche - den vil skjule båndet. Du kan klæbe taggen af ​​polystyren eller enhver plank med en passende bredde, det vil ikke være synligt. Endelig er ledningerne forberedt, og belysningen er installeret. Putty gipsvæg og ledd udføre før installation af baggrundslys eller efter. Teknisk interfererer man ikke.

Wire routing og frame

Vær opmærksom på, at LED-strimlens længde ikke er mere og ikke mindre end overfladen af ​​overfladen. Parametrene for transformatoren og enheden svarer til den nominelle. Elektrikerne udfører forbindelsen omhyggeligt og omhyggeligt, hvorefter det er obligatorisk at kontrollere kredsløbets ydeevne og først efter at det er fastgjort til nichen. Båndet skæres på de markerede punkter. Hvis der kræves mere end tre spoler (perimeterlængden er 15 meter), anvendes en parallelforbindelse.

Videoen er en version af et gipsloft med belysning:

Tillad ikke tilslutning af kobber og aluminium ledere. Når du lægger ledninger, undgå kontakt med elementer lavet af metaller, brug en beskyttende korrugering. Overhold polariteten af ​​forbindelsen og andre sikkerhedsforanstaltninger, når du arbejder med elektricitet.

Installation vil være let, hvis du følger reglerne. Resultatet er et stilfuldt, og vigtigst af alt, selvfremstillet hængende loft.

Belyset loft

LED strip valg

Markedet tilbyder en bred vifte af selvklæbende LED strimler af forskellige kvaliteter. De adskiller sig i den type LED (SMD-5050 eller SMD-3528), densitet (30, 60 eller 120 dioder per meter) og vand resistens (i en silicone wrap). LED stripe med en tæthed større end 60 er bedre at ikke bruge i en almindelig lejlighed. Den bedste mulighed er 30 dioder pr. Meter. Ud over monokrom er der farveændrende RGB-bånd, men der bruges en speciel controller til dem. Sandt nok er det billigt. Hvis det ønskes, eksperimentere. Hvis en hvid LED-lysstribe er installeret i det hængende loft, ændres det til en farve.

Fotogalleri

Her kan du se nogle eksempler på fremstilling af gipslofter med belysning med egne hænder, måske vil en af ​​de foreslåede muligheder også appellere til dig:

Neon lys på loftet i stuen vil være en stor dekoration Alvorlige former bliver blødere med elementer af belysning bløde blide lys gør at finde et værelse mere behagelig belysning er en vægt på loftet Diskret belysning ikke blot vil være en stor kilde til lys, men også dekorere loftet loft konstruktion i form af en snegl udseende eksotiske og attraktive belysning mættede farver ikke kommer i alle værelser, men nogle gange er de meget relevant, hvis du er en fan af high-tech, loftet i sort og hvid med elementer Tami baggrundsbelysning vil passe dig de mest lige linjer og skarpe konturer: dette arbejde vil ikke skabe vanskeligheder, selv for en nybegynder fra et rektangel til perfektion eller hvordan man forvandle rummet Delicate Linje på tværs af lokalet ligner en flydende strøm værelse i en ungdom stil vil appellere til alle, der tilslutter sig moderne livsstil Rektangulær Former, standard designs kan også være attraktive.

Hvordan man laver dit eget loft med lys

I dag tilbyder moderne designere at installere loftbelysningen, når de er færdige. Det ser æstetisk glædeligt ud, smukt og præsentabelt. Multi-niveau lofter kan visuelt udvide rummet og give rummet et unikt udseende. Når man ser på denne nåde, kan man beslutte, at det er ret vanskeligt at skabe sådan en ting, men eksperter siger, at selv en uerfarne nybegynder kan gøre det. Det er nok at følge en bestemt instruktion, og dit loft vil blive gennemført hurtigt og effektivt.

Loftet med belysning vil se smukt ud i ethvert rum.

Hvordan man laver baggrundslyset

For at lave et moderne loft bruges LED-strip til belysning, som nu sælges i butikker i et stort udvalg, og det er ikke så dyrt. Det kan blandt andet være en vedhæng lysarmatur eller spotlights monteret inde i loftet. Derfor vil det ikke være svært at erhverve det. Men før du begynder at arbejde, skal du fylde på værktøjer, materialer og tænke over loftets design. LED stripe er bedre at vælge en mere kraftfuld og flerfarvet, selvom det hele afhænger af dine personlige præferencer.

Gipspladens loft med belysning.

For at få et bedre overblik skal du trække opbygningen af ​​det fremtidige loft med belysning. Du kan bruge flere variationer. Hvis du har svært ved at gøre dette, kan du altid bede om hjælp fra designeren og gøre resten af ​​arbejdet selv.

De værktøjer, du har brug for:

 • skruetrækker;
 • bygning niveau;
 • skruer (skruer, skruer);
 • specielle hacksav til skæring af gipsvæg
 • målebånd;
 • ledning til mellemrum;
 • suspensioner og krabber;
 • profiler;
 • muligvis bulgarsk.

I første omgang skal du skære loftet med plader af gipsvæg, vedhæfte det til profilerne.

Montering af profilstruktur

Monteringsskema af armaturet indbygget i loftet

Først og fremmest er det værd at bemærke, at det er nødvendigt at lave sådanne lofter oven på kommunikation, det vil sige, du skal først udføre alle ledninger. Gå nu til markeringen. For at gøre dette skal du vedhæfte et langt niveau i hjørnedelen til væggen vandret og gøre et mærke med en blyant. På dette sted kan du køre en lille nellik. Gør det samme med alle vinkler. Nu skal polstringskablet være bundet til knopper på den ene væg og på den anden side, så de er modsatte.

Det næste skridt er at installere to guider på denne snøring. De er fastgjort med skruer, mens kappen skal gå 1-1,5 mm dyb. Derefter strækkes ledningen langs væggene, hvor styrene ikke er installeret. Derefter ophænges suspensioner i trin på 40-60 cm. Bemærk at trinafstand afhænger af loftets sværhedsgrad. Belysning kan ske både på et enkeltniveau og på flere niveauer. I det andet tilfælde styrkes suspensionerne med større frekvens. I hver suspension er der specielle huller til fastgørelsesanordninger. Efter at have styrket disse elementer, bør deres ender bøjes i en ret vinkel uden at skære noget ud.

Metalprofiler er fastgjort til suspensionerne. På grund af det faktum, at snoren er strakt, vil profilerne blive installeret ideelt nøjagtigt. De selvlukkende skruer, der fastgør profilniveauerne, skal helt drukne. På dette stadium fjernes ledningen og grinderne slipper alt for unødvendigt. Det sker også, at der ikke er nok en profil for hele afstanden, så du kan dokke den med en anden. Men leddene skal fastgøres af krabber, ellers er det umuligt at opnå stabilitet.

Sådan ledes ledningerne

Belyset loft involverer installationen inden for ledningerne, som LED-strimlen eller en anden enhed vil blive tilsluttet.

Ordningen med installation af LED-belysning på et ophængt loft.

I første omgang er det nødvendigt at oprette et bestemt system til placering af enheder på loftet. Det skal noteres de steder, hvor de vil blive installeret. Dette er nødvendigt for at gøre det nemmere at lede ledningerne. Udstationering er etableret ved to metoder. Så placeringen er pæn, og forbindelsen er praktisk i fremtiden, kan du montere kabelkanalen. Hvis du vil spare på længden, stables ledningerne i korrugeringen og strækkes gennem rammens struktur.

I det første tilfælde er kabelkanalen placeret mellem strukturen og loftdelen og er fastgjort på væggene. Dette er hvad angår belysningen, og for lysekronen er kabelkanalen fastgjort til loftet. Bor huller til fastgørelser langs hele omkredsen. Det er nødvendigt at starte fra det område, hvor kontakten vil blive placeret. I disse huller skal du køre dowels og skru kablet. Derefter leveres ledningerne til hver belysningsenhed.

Montering af halogenlamper med en transformer i et hængende loft.

I det andet tilfælde er det nødvendigt at bore huller i loftet for korrugationerne og indsætte klip. De styrker korrugeringen. For hver gruppe af belysning skal du tage en separat korrugering og føre ind i ledningen. Således er hele strålen placeret i en korrugering. Nogle gange bruger eksperter den kombinerede metode, det vil sige for visse enheder ved hjælp af en anden metode til installation.

Dernæst er der på de skårne plader af gipsvæg mærket med placeringen af ​​profilen og belysningsenhederne. Nu skal du installere gipsvæg på loftet. Ark stiger op og styrkes med selvdrejende skruer til profilerne, der er på loftet. Hvis du har tænkt dig at lægge termisk isoleringsmateriale, så skal du gøre det nu, lægge det under gips.

Sådan gør du baggrundslyset rigtigt

Efter at pletteringen er lavet, afstemmes projektet med hensyn til nøjagtigheden af ​​placeringen af ​​enhederne. Derefter bor huller til baggrundslyset. Dette gøres med en hulsås monteret på boret. Vi skal arbejde omhyggeligt, ellers kan gipsvæggen revne. Glem ikke beskyttelsesbriller, da støv vil flyve.

Nu fra disse huller er det nødvendigt at trække ledningerne ud og sørg for at strippe enderne. Som regel gøres dette af specielle klippere. Derefter sætter de på terminalen for forbindelsen, og forbind ledningerne på belysningsenhederne. Det skal fastgøres med en skruetrækker og indsættes i hullet, tæt presset til overfladen. Hvis du beslutter dig for at installere LED-strimlen, skal der ikke laves huller, fordi der er en klæbrig bagside på den forkerte side af strimlen. Du skal bare fjerne beskyttelsesfilmen og holde båndet fast. Den forbinder til netværket ved hjælp af et stik.

Bemærk, at dette bånd er designet til at skabe falmet lys, så det er installeret sammen med andre belysningssystemer. Bedst af alt vil båndet se ud, hvis det er dekoreret med specielle grænser, som sælges i enhver hardware butik. På dette arbejde anses for fuldstændig.

Men det er ikke alt, fordi du skal lave loftet eller rettere tage det i den rigtige form. For at producere et dekorativt finish gipsloft, skal du kaste alle leddene. Derefter påføres den sidste belægning. Til disse formål er det nødvendigt at anvende en primer og efterbehandlingstæt, der dækker hele overfladen, hvorefter loftet kan males eller klistres over med tapet. Typen af ​​maling i denne sag er ligegyldigt, fordi gipsvæggen kan males og vandbaseret og akrylblanding og latexmaling.

LED taklampe gør-det-selv LED tape

Allerede 3 år er gået siden datoen for idriftsættelse af hus-nye bygninger. For det første lavede jeg en simpel reparation med mine egne hænder. Nu har huset sat sig, væggene er opvarmet og der er opstået mangler. På loftet, ved krydset af pladerne, opstod to store revner 6 meter lange langs hele rummet.

Ægtefællen begyndte at kræve reparationer, men der er mange moderne og interessante efterbehandlingsmuligheder, og hun kan ikke beslutte. Jeg besluttede at gøre takbelysningen LED tape gøre det selv.

Jeg læste på andre steder om installationen, men der blev skrevet ubrugelig skum, fordi de er skrevet af forfattere, der ikke forstår dette og aldrig har gjort det. Jeg skal stadig forklare min kones finesser og fordele, så jeg besluttede at gøre dette skriftligt, det vil også være interessant for dig.
Jeg anbefaler at forlæse:
1. forberedelse til installation
2. Sådan vælges en strømforsyning til 12V
3. Tilslutning af LED-strimlen til 220V i henhold til skemaet

Typer af lofter

Overvej de vigtigste populære typer til huset:

 • spænding;
 • suspenderet gipsplader, rack, kassette;
 • suspenderet spænding, en hybrid af gipsvæg og spænding;
 • single-level og to-niveau.

Spænding - et moderne og praktisk udseende, hurtigt installeret. Et stort plus er den glatte overflade og gennemsigtigheden af ​​filmen, glansen afspejler lysflowen bedre.

Foto lys fra indersiden

Trump ser ud med LED stripe for at belyse loftet indefra. Hvis du har en fantasi, kan du f.eks.

 • stjerneklar himmel, ser smukke om natten
 • logo på dit sportshold eller bil
 • i det mindste en simpel tegning med palmer og havet.

Starry sky foto

Af alle typer valgte jeg spændingen med en foreløbig fastgørelseslydisolering under filmen.

Gipsplader og suspenderet spænding vil være ret optimale med et enkeltniveau projekt. Min lejlighed er perfekt hørbare naboer på toppen, især da de har 2 små børn, de kan banke på gulvet klokken 3 om morgenen, vi har det givet i tromlen. Under gipsvæggen kan der anbringes lydisolerede måtter, som ikke kan gøres på spændingen uden limning.

To-niveau lofter ser interessant ud fra design side, men de har en meget højere kompleksitet af udførelse og en stor mængde tørt arbejde. Jeg har råd til dem uden megen skade, min højde er 280 cm, hvilket er højere end den sædvanlige 250 cm. De ser smukke ud, men med hensyn til praktisk er der simpelthen ekstra omkostninger. I et par uger vil du ikke være opmærksom på ham. Jeg kan bruge dette beløb mere rentabelt end på ubrugeligt design.

Typer af belysning og belysning

Funktioner, der kan udføres, når de placeres på loftet eller på toppen af ​​væggene.

 1. dekorative hvidt;
 2. dekorative monokrome eller farve RGB;
 3. hovedbelysning;
 4. hjælpe, komplementære til de vigtigste, såsom fjernlys i bilen;

Jeg ønskede en combo type. Gode ​​og smukke lysekroner er dyre, og i moderne design passer ikke længere, de ser forældede ud. Klassisk, det er indbyggede lys og lyser rundt om rummet.

Solid fylde inde på andet niveau, et billede af rummet derhjemme

For ikke at lægge en kraftig diode tape og en dyr aluminium profil rundt omkretsen, tror jeg at placere Leda af gennemsnitskraft til at udføre funktionen af ​​ikke lysende belysning. For et lyst lys i midten af ​​rummet skal du installere et indbygget loftslyspanel under Armstrong, som på 60 i 60 cm skinner ved 3600 lm. Er kun 1 cm tykt. For mig vil prisen på et sådant lednings panel være omkring 1000 rubler.

Hvorfor panelet? - Faktisk behøver jeg ikke lyse belysninger i hvert hjørne, foruden mine vægge er malet lyse, vil lyset blive afspejlet. Det vil skinne så effektivt som muligt kun nedad, der vil være meget lys på gulvet for at spille børn.

Valg af diodetape

Mest populære modeller

Til baggrundsbelysning er det bedre at bruge LED-strimmel 3528 eller 5050, som ikke kræver en aluminiumsprofil til afkøling. Dens effekt bør ikke overstige 10 W / m.

For hvide vil det optimale være tætheden på SMD 5050 60 dioder pr. Meter. Den faktiske effekt kan variere i en eller anden retning, det kan kun kendes ved at måle det aktuelle forbrug. LED'erne 5050 kan være billige ved 13 Lm og høj lysstyrke på 19 LM, mærket som luksus i LUX (høj klasse). Hun har allerede et forbrug på 14-15 watt.
Den gennemsnitlige lysstyrke med 13Lm dioder vil være 800 Lm / m. hvilket svarer til en glødelampe ved 60-75W. Med lededioder på 19 Lm. lysstyrke på 1 m. 1150 lm., det svarer til en konventionel pære på 90W.