Forbindelsesdiagrammer for spotlights

Efter at vi lavede en plan for placeringen af ​​spotlights på loftet, i kabinets belysning, skal vi tænke på deres elektriske forbindelse. Hvordan tilsluttes spotlights, ifølge nogle ordninger, hvilke ledninger og kabler - alt dette videre.

Seriel forbindelse

Tilslut spotlights kan konsekvent, selvom det er - ikke den bedste måde. På trods af at denne type forbindelse kræver et minimum af ledninger, er det praktisk taget ikke brugt i hverdagen. Alt fordi det har to væsentlige ulemper:

 1. Lampene gløder ikke i fuld styrke, da de er underspænding. Hvor meget der er reduceret afhænger af antallet af tilsluttede pærer. For eksempel er tre lamper forbundet til 220 V - det er nødvendigt at opdele med 3. Dette betyder at 73V kommer til hver lampe. Hvis 5 lamper er tilsluttet, divideres med 5 osv.

Princippet om seriel forbindelse

Af denne årsag anvendes denne type forbindelse udelukkende i juletræskranser, hvor der samles et stort antal lavenergikilder. Du kan selvfølgelig bruge den første ulempe: Tilslut til netværket 220 V 12 V pærer i mængden 18 eller 19 stykker. I alt giver de 220 V (med 18 stk. 216 V, med 19 - 228 V). I dette tilfælde behøver du ikke en transformer, og dette er et plus. Men hvis en af ​​dem brænder ud (eller endda forringelse af kontakt), vil det tage lang tid at søge årsagen. Og dette er en stor minus, som negerer alle de positive aspekter.

Diagram af serieforbindelsen af ​​pærer (spotlights)

Hvis du beslutter at tilslutte projektørene i serie, gør det enkelt: Fasen omkalder alle lysene en efter én, nul tilføres til den anden kontakt af den sidste lyspære i kredsløbet.

Hvis vi taler om den faktiske implementering, bliver fasen fra forbindelsesboksen ledet til kontakten, derfra til den første spotlight fra den anden kontakt til den næste.... og så videre til enden af ​​kæden. Den neutrale ledning er forbundet til den anden kontakt i den sidste armatur.

Diagram over den serielle forbindelse af spotlights gennem en enkelt trykknapkontakt

Denne ordning har en praktisk anvendelse - i verandaerne af huse. Du kan forbinde to glødelamper parallelt med et normalt 220 V netværk. De vil gløde i gulvet, men de vil sjældent blive brændt ud.

Parallel forbindelse

I de fleste tilfælde anvendes en parallelforbindelsesordning med spotlights (lamper). Selvom der kræves et stort antal ledninger. Men spændingen på alle belysningsenheder er den samme, når den udbrændes, fungerer den ikke alene, resten er i drift. Derfor er der ingen problemer med at finde placeringen af ​​en sammenbrud.

Ordning for parallelforbindelse af spotlights

Sådan tilsluttes spotlights parallelt

Der er to måder til parallelforbindelse:

 • Stråling. Der er et separat kabel til hver belysningsenhed (to eller tre kerner - afhængigt af om du har en jordforbindelse eller ej).
 • Stub. Fasen, der kommer fra kontakten og neutralen fra tavlen, går ind i den første lampe. Fra denne lampe er et stykke kabel til det andet og så videre. Som følge heraf er hvert armatur, bortset fra det sidste, forbundet med to stykker kabel.

Måder at implementere en parallel forbindelse

stråling

Den radiale forbindelsesordning er mere pålidelig - hvis der opstår problemer, lyser kun denne pære ikke op. Der er to minusser. Den første er et stort kabelforbrug. Du kan klare det, da ledningerne gøres en gang og i lang tid, og pålideligheden af ​​en sådan implementering er høj. Den anden minus - på et tidspunkt konvergerer et stort antal ledninger. Deres kvalitative forbindelse er ikke en let opgave, men løselig.

Et stort antal ledninger kan tilsluttes ved hjælp af en konventionel klemme. I dette tilfælde leveres fasen fra den ene side, den skilles i det nødvendige antal kontakter ved hjælp af jumpers. Fra den modsatte side er ledninger forbundet med pærerne.

Metoder til tilslutning af ledninger til radial ydelse

På næsten samme måde kan du bruge Vago's terminalblokke til det tilsvarende antal kontakter. Du skal vælge en model til parallelforbindelse. Det er bedre, at de er fyldt med en anti-oxidationspasta. Denne metode er god - nem at udføre (at strippe ledningerne, indsætte i stikkontakterne og alt), men mange lavkvalitetsforfalskninger, og originalerne er dyre (og det er ikke et faktum, at originalen bliver solgt til dig). Fordi mange mennesker foretrækker at bruge den sædvanlige terminalblok. Forresten er der flere typer af dem, men carbolites med en beskyttende skærm anses for at være mere pålidelige (i ovenstående figur er de sorte).

Og den sidste acceptable måde er at vride alle ledere med efterfølgende svejsning (lodning fungerer ikke her, da der er for mange ledninger, er det meget svært at sikre pålidelig kontakt). Ulempen er, at forbindelsen er opnået all-in-one. I så fald skal du fjerne den svejsede del, fordi du har brug for en "strategisk" forsyning af ledninger.

Et eksempel på udførelsen af ​​den radielle forbindelse af spotlights

For at reducere forbruget af kablet med den radiale forbindelsesmetode, fra omskifteren til midten af ​​loftet trækker de en linje, fastgør den der og trækker ledninger fra den til hver lampe. Hvis du har brug for at lave to grupper, skal du sætte en to-knap (toposition) kontakt, trække en separat linje fra hver tast, og sluk derefter lysene i henhold til det valgte skema.

Loopback forbindelse

Et tog bruges, når der er mange armaturer, og det er meget dyrt for hver enkelt motorvej. Problemet med denne implementeringsmetode er, at med et forbindelsesproblem på ét sted, viser alle de andre også at være ubrugelige. Men lokalisering af skader er simpel: efter en normal arbejdslampe.

Den egentlige gennemførelse af en parallelforbindelse i en plume-metode

I dette tilfælde kan du også opdele lamperne i to eller flere grupper. I dette tilfælde har du brug for en switch med det passende antal nøgler. Forbindelsesordningen i dette tilfælde ser ikke ud til at være meget vanskelig - en gren vil blive tilføjet.

Sådan tilsluttes en spotlight til en dobbeltkontakt

Faktisk er ordningen gyldig for begge måder at implementere en parallelforbindelse på. Om nødvendigt kan du lave tre grupper. Sådan - tre-position - skifter også. Hvis du har brug for fire grupper, bliver du nødt til at sætte to to positioner.

Tilslut de indbyggede loftslamper med LED-pærer 12 i

Spotlights kan arbejde på underspænding 12 V. De sætter derefter LED-pærerne. De er forbundet i parallel kredsløb, strøm fra transformatoren (spændingsomformeren). Den er placeret efter afbryderen, fra dens udgange forsyner de spænding til lamperne.

12V spotarmaturforbindelse gennem en fælles transformer

I dette tilfælde er transformatorens effekt fundet som den samlede effekt af den belastning, der er forbundet med den, med en margin på 20-30%. For eksempel skal du installere 8 lyspunkter ved 6 watt (dette er strømmen af ​​LED-pærer). Den samlede belastning er 48 W, marginen er taget 30% (for at trance ikke skal fungere på grænsen af ​​mulighederne og tjene længere). Det viser sig, at det er nødvendigt at kigge efter en spændingsomformer med en effekt, der ikke er lavere end 62,4 W.

Hvis du vil bryde lyskilder i flere grupper, skal du bruge flere transformere - en for hver gruppe. Du skal også bruge en multi-position switch (eller nogle få ordinære).

Tilslutning af 12 V lamper via en dobbeltkontakt

Begge disse ordninger har en ulempe - når adapteren fejler, virker en gruppe lamaer eller endda dem alle ikke. Hvis det ønskes, kan du tilslutte en 12 volt spotlight for at øge pålideligheden af ​​deres arbejde. For at gøre dette skal du installere sin transformator for hver lyskilde.

Tilslutning af 12 V spotlights med personlig transformer

Fra driftens synspunkt er en næsten ideel tilslutningsordning til 12 volt armaturer med en transformer til hvert belysningselement.

Tilslutningsdiagram på 12 V spotlights med personlig transformer

I dette tilfælde forbindes transformatorer parallelt, og armaturerne selv er forbundet til deres udgange. Denne metode er dyrere. Men når en transformer fejler, lyser kun en lampe, og der er ingen problemer med at identificere skadeområdet.

Vælg trådstørrelse

Når der anvendes en lavspænding, går strømmen til lamperne højt, og tabene i længden vil være signifikante. Derfor er det vigtigt at vælge det korrekte kabeltværsnit for at forbinde 12 V-spotlights. Den nemmeste måde at gøre dette på bordet er at fokusere på længden af ​​kablet lagt til hver lampe og den aktuelle forbrug.

Tabel til bestemmelse af kabletværsnit ved tilslutning af 12 V spotlights

Strømmen kan beregnes: divider strømmen til spænding. For eksempel forbinder vi fire spotlights med 7 W LED lamper. Spænding - 12 V. Den samlede effekt - 4 * 7 = 28 watt. Strøm - 28 W / 12 V = 2.3 A. I tabellen tager vi nærmeste større værdi af strømstyrken. I dette tilfælde er det 4 A. Med en længde på op til 8,5 meter kan du tage et kobberkabel med et tværsnit på 0,75 mm 2. En sådan lille sektion opnås udelukkende på grund af LED-lampernes lave effekt. Ved brug af husholdere, halogenhætter eller glødelamper, vil tværsnittet være meget større, da strømmen stiger betydeligt.

Denne metode til beregning af kabeltværsnit er egnet til en stub-type parallelforbindelse med en transformer. Ved stråling skal de samme handlinger udføres for hver lampe.

Installationsfunktioner

Mount spotlights normalt i suspenderede eller spændingsstrømme. En anden mulighed - belysningskabe. Under alle omstændigheder er pakningen i henhold til PUE skjult, og det anbefales at anvende kablet i en ikke brændbar kappe. Den mest populære mulighed er at forbinde punktlamper med et VVGng-kabel. Hvis det ønskes, kan du vælge en endnu mere sikker version af det - VVGNG Ls, der udsender lidt røg under brand.

Brug af kabler eller ledninger, der ikke indeholder bogstaverne NG i mærkningen, er kun på egen risiko og risiko. Da belysningen frembringer varme, der kan føre til brand.

Hvis spotlights er monteret i et ophængt loft, kan kablet lægges i tværprofilerne, som gipsvæggen ikke er fastgjort til. Du bør ikke lægge den i længderetningen, da der er en høj chance for at beskadige isolationen med en selvdrejende skrue, når du installerer gipsplader. En anden mulighed er at fastgøre kablerne til profilerne på siden og trække dem med plastikbånd.

Du kan lægge kablet til tilslutning af spotlights i tværgående profiler, som er højere

I dette tilfælde skal du først montere rammen og derefter strække ledningerne og efterlade enderne i 20-30 cm for nem installation. Ved brug af 12 V armaturer placeres transformatorer i umiddelbar nærhed af et af hullerne. Hvis skader eller vedligeholdelse er nødvendige, kan du nå det ved at trække lampen ud.

Hvis du planlægger at strække loftet, er kablerne først og fremmest fastgjort direkte til loftet. I dette tilfælde bliver de ofte lagt i gofroshlang - for at forbedre brandsikkerheden. Du kan bruge en hvilken som helst egnet armatur til ledninger, dowels, bånd, klip af passende størrelse, wirebakker osv.

Tilslutning spotlights til gipsplader lofter

Eventuelt loft, uden ekstra dekorative elementer, ser ærligt ud kedeligt. Derfor anbefaler professionelle designere at vælge den rigtige belysning, som helt kan ændre både loftets udseende og den samlede atmosfære i rummet.

En af de mest populære belysningsmuligheder for værelser er forsænket spotlights, som giver mulighed for at løse to hovedopgaver på én gang: Sikring af ensartetheden af ​​lysfluxen over hele rummet og forbedring af æstetiske egenskaber ved et standard enkeltgipsgipspladeloft.

Spotlights har flere fordele, for eksempel kan du arrangere yderligere belysning for bestemte zoner, eller installere dem i grupper med separate forbindelser til det elektriske netværk. Det er værd at bemærke, at installationen af ​​denne type belysningsarmaturer er meget enklere, end det forekommer ved første øjekast, og kræver et minimum af viden om elektroteknik fra installatøren. For deres vellykkede installation er det nok at studere flere grundlæggende funktioner ved installationen.

Hej kære læsere af Electric in House hjemmeside, i dag vil vi overveje en anden artikel om emnet belysning, nemlig installation og ledningsdiagram for tilslutning af spotlights til gipspladens lofter til en to-knap switch.

LED spotlights

I butikker, der sælger belysningsarmaturer, er der en bred vifte af indlejrede drejede lys, designet til at arbejde med forskellige typer lamper. Formen, farven og størrelsen kan også variere betydeligt, men installationen gøres altid ved hjælp af samme teknologi.

Jeg foreslår at overveje standardmetoden til installation af denne type belysningsenheder. Eksempelvis vil spotlights til gipslofter i SVETOKOMPLEKT mærket, udstyret med en G5.3 base, blive brugt.

Det er nødvendigt at præcisere, at de brugte lamper med G 5.3 base kan være af forskellige typer: fluorescerende, halogen eller LED. For nylig er LED-lamper med en række fordele populære:

 • - Lyset fra lampen er rettet i en retning (der er ingen omvendt glød) - en vigtig faktor ved montering i hængende og nedhængte lofter
 • - kompaktitet, lampens installationshøjde overstiger normalt normalt ikke 50 mm;
 • - høje lysstrømhastigheder;
 • - Effektivitet, LED-lampe med en effekt på kun 4 W, i henhold til parametrene for lysstrømmen er sammenlignelig med en standard 60 watt glødelampe. Lamper er ideel til den praktiske gennemførelse af begrebet energibesparelse, som bliver stadig vigtigere hver dag;
 • - lav varmeemission i forhold til halogenlamper;
 • - der er ingen flimmer effekt karakteristisk for kompakte fluorescerende lamper;
 • - Moderne LED lamper kan bruges ikke kun til at fremhæve bestemte områder i rummet, men også som den vigtigste kilde til belysning;

I retfærdighed kan du se, at halogenlamper har et bredere spektrum af lysemissioner, men denne egenskab spiller ikke en særlig rolle, når du vælger en kilde til belysning.

Valget af installationssted og installation af huller i loftet

Så hvad kan man sige om stedet for installation af point. Den første er, at det er nødvendigt at bestemme på forhånd, hvor de vil blive installeret i hvilken rækkefølge og i hvilken mængde. Det er i færd med at installere rammen (før gipspladepanel), du kommunikerer med mesteren (elektriker) og siger, hvor mange lamper du vil have, og hvordan de skal medtages, generelt diskuterer alle arbejdsmomenter.

Dette giver dig mulighed for at forudinstallere flere uafhængige lyskredse og distribuere kilder korrekt. Den bedste mulighed er at markere installationsstedet på arbejdsskitse.

For eksempel at designe hele ting på computeren. På samme tid og se, hvordan placeringen af ​​lyskilderne på den ønskede loftsfigur vil se ud. Det er ikke så svært i vores tid.

Når du vælger et installationssted, er det meget vigtigt, at hullet under lampen ikke falder på rammelementerne (metalprofil). Nå, forestil dig, når rammen er klar, kommer en elektriker ind, skærer et hul under prikken og får en krone i metalprofilen. Selvfølgelig skal hele denne forretning blive redone, og det er ikke nødvendigt for nogen.

Afstanden til nærmeste profil skal være 2-3 centimeter fra hullets kant. Ellers vil armaturet ikke kunne fastgøres med en standardlås.

Efter installation af plader af gipsvæg kan du gå videre til skærehullerne for lamper. Der er flere måder at skære huller på, men det er bedst at bruge en særlig krone til gips. For det første er det praktisk, og for det andet svarer diameteren af ​​hullet fuldt ud til det valgte spotlys. Inden du skærer hullerne, skal du omhyggeligt dobbelttjekke kronens størrelse og sørge for, at det er den rigtige diameter.

Du skal ikke være bekymret, hvis der sker små skævheder eller uregelmæssigheder i processen med at skære igennem hullerne, bliver de lukket af den ydre del af sagen. Nogle herrer bruger en almindelig kontorkniv, men det er ikke altid praktisk, og nogle gange traumatisk.

Jeg har set tilfælde, hvor mine kolleger ikke havde en krone ved hånden, vejen ud var ret simpel. Vi trækker lampen ud af lampen, sæt den i loftet, cirkulerer den rundt om perimeteren med en blyant og derefter borer hullerne i gipset med en regelmæssig øvelse langs den tilsigtede linje. Brug derefter en brevpapirkniv til at afskære alt overflødigt langs kanterne.

Et vigtigt punkt: Hvis placeringen af ​​spotlights ikke blev fastlagt på forhånd, og der er en chance for at komme på metalprofilen, skal du selv angive placeringen af ​​strukturelementerne selv. Der er to muligheder: spørg arbejdstagerne, der monterede loftet, eller brug en magnet.

Efter at hullerne er skåret igennem, er loftet færdigt - maleri, klæbende tapet.

Jeg var heldig, jeg så strukturen i færd med at installere, det vil sige rammen selv inden gipsplader. Under installationen skal du enten sprede ledningen jævnt over hele overfladen, eller spørg installatørerne om det.

Ledning i rammen

Det er også tilrådeligt at lægge ledningerne under montering af rammen, igen opmærksom på dette punkt - det er bedst at bestemme på forhånd, hvor spotlightsne til gipspladens lofter vil blive installeret, og hvilken slags tilslutningssystem vil blive brugt! Dette vil betydeligt fremskynde forbindelsesprocessen og undgå uønskede vanskeligheder.

Hvis du installerer mange prikker på et hængende loft i tæt afstand fra hinanden, kan du lægge en ledning til kun en (det nærmeste hul på loftet til indgangspunktet for ledningerne er valgt). Så er loftet monteret, og hullerne skæres igennem, og tråden trækkes simpelthen fra punkt til punkt.

Men det er dog bedre at lægge kablet på forhånd til alle installationssteder, så det sikres til rammen med plastikbånd. Ledningen er fastgjort uden at strække, jeg anbefaler at aflade en lille sagging.

I mit tilfælde strækkede ledningerne langs væggen fra forbindelseskassen og blev bragt ind i kassen. Han lagde en tre-core wire, da det var planlagt at placere seks spotlights på rammen, opdele dem i to grupper og forbinde dem til en to-knap switch. Tilslutningsskemaet til 220 volt spotlights blev monteret på en sådan måde, at en gruppe (tre lamper) blev tændt med en kontaktnøgle, den anden gruppe - med den anden.

Og selvfølgelig spørgsmålet med valget af kabel, hvilken skal man bruge? Kablet til at forbinde til at vælge, baseret på kriterierne for pålidelighed og kvalitet.

Det er bedst at bruge en kobberkabelserie VVGng. Problemet med aluminiumskablet er ikke engang overvejet. Over tværsnittet kan jeg sige for de nuværende økonomiske lamper med et tværsnit på 1,5 mm2 ville være nok. I dette eksempel brugte jeg kablet VVGNG 3 * 1.5 (tre-core, som tilsluttet en to-knap switch).

Installation af spotlights i gips

Når hullerne er klare, er loftet malet, så vi kan fortsætte med installation af spotlights. Dette arbejde kræver øget opmærksomhed, da det er nemt at beskadige loftets dekorative belægning.

Først og fremmest skal du strække ledningerne i de skårne huller, og kun derefter fortsætte direkte til installationen. På sagen er der specielle fjederbelastede antenner, som fastgør den til gipsvæggen.

Installationsteknologien er meget enkel: antennerne bringes sammen, så er lampen indsat i hullet i loftet. Under fjedrenes virkninger divergerer antennerne og presser kroppen tæt på pladen af ​​gipsvæggen.

Da fjedrene er stærke nok, holder du dem med dine hænder meget ubelejligt, og du kan også beskadige loftet.

Og hvis lampen ikke kunne installeres fra første gang, er det ret problematisk at fjerne det. Derfor skal alt gøres langsomt og omhyggeligt. For nemheds skyld kan du trække lampen ud af huset (hvis designet tillader det) og allerede justere installationen med fingrene indefra.

Sådan monteres forbindelsesdiagrammet for spotlights 220V

Den sidste fase af vores arbejde er at forbinde bunden af ​​rampelyset til hovedkablet og feste lamaen i sagen med en speciel låse.

Forbindelse til hvert punkt vil blive lavet af en loop uden at bryde hovedledningen.

Først skal du justere længden af ​​strømkablet (efterlader en margen for yderligere installation i loftet), fjern derefter beskyttelsesskappen og tag isoleringen fra de ønskede kabelkerner.

Så forbinder vi ledningerne fra bunden til de ledige ledninger. Alle forbindelser er lavet ved lodning. Anbring forbindelsen korrekt, isoler. Så gør med hvert punkt.

Det sidste skridt er at indsætte lampen i patronen og fastgøre den i lampehuset med en speciel låse.

Og det er det, det udførte arbejde ser ud (en omskifter er tændt)

Og så fungerer belysningen med fuld kapacitet. (S. S. En lampe var endnu ikke blevet indsat i kassen)

Jeg håber, at disse tip hjælper dig med hurtigt og præcist at installere spotlights til gipspladens lofter og fuldstændig omdanne det indre af rummet.

Sådan installeres spotlights i gipsvæg?

Montering af spotlights i et gipsloft har mange fordele, nemlig:

 • det er ikke noget kompliceret, selv en elektriker kan klare;
 • tager meget lidt tid (fix 1 stykke i ikke mere end en halv time, hvis alt er forberedt);
 • høj kvalitet belysning af rummet, især hvis du bruger økonomiske LED lamper;
 • pærer gemmer sig i loftet uden at forkæle det indre af rummet.

Vi gør opmærksom på, at LED-lamper anbefales til brug som lyskilder. de har en temmelig høj lysflow og en ressource af arbejde. Derudover kan disse produkter spare mere end 30% af elektriciteten!

Forberedende arbejde

Til en start trækkes kablet i en beskyttende korrugering gennem konstruktion af profiler til den omtrentlige installationsplacering af spotlights i gips. Selve tråden ledes fra hovedkortet til krydsekassen, fastgjort i selve rummet. Du kan lære mere om denne begivenhed i artiklen: Installation af elektriske ledninger i huset.

Fra forbindelsesboksen er det nødvendigt at bringe en kabelrute til installationsstedet for spotlights i gipsloftet. Til dette anbefales det at bruge en af ​​følgende ledere: VVGng 3 * 1.5; PVA eller GCGM. For at vælge den mest egnede leder anbefales det at udføre beregningen af ​​kabeltværsnittet. Normalt for linjen af ​​belysning er nok, 1,5 millimeter kobber leder.

Vi gør opmærksom på, at mange selvlærte elektrikere forsøger at lette deres arbejde og tilslutte lamper i rækkefølge fra en linje, blot ved at forbinde produkterne til hinanden med sløjfer. Vi anbefaler ikke at bruge denne installationsmetode, da i dette tilfælde vil belastningen stige markant og "falde på skuldrene" af det allerførste sted for forbindelse til hjemmet ledninger. Som følge heraf kan der forekomme overbelastning, hvilket fører til selvantændelse af ledninger og kortslutning.

Når ledningerne er skilt, kan du fortsætte til hovedprocessen.

Hovedproces

Så omfatter installationen af ​​pletter i gipsvæggen følgende trin:

 1. Væg forberedelse
 2. Produktforbindelse
 3. sikkerhedskontrol

Lad os overveje hvert trin i at montere en spotlight i mere detaljeret omfang.

Madlavning af væggene

I denne artikel overvejer vi installationsarbejdet, hvis loftet er gipsplader. Alt du behøver er at skære loftet fliser. Strober kaldes pladser til installation af lampen. De kan være firkantede eller runde, afhængigt af produktets form.

I begge tilfælde skal du installere en spotlight i gipsvæggen, og du skal bruge følgende materialer og værktøjer:

 • elektrisk boremaskine;
 • krone til arbejde med træ;
 • tynd og indikator skruetrækker;
 • terminalblokke;
 • tang.

Først og fremmest skal du slukke for strømmen i netværket og kontrollere dens tilstedeværelse med en indikatorskruetrækker (du kan bruge den i en stikkontakt eller på kontakter i loftet). Derefter bor et hul i gipsvæggen. Kronens diameter skal nødvendigvis falde sammen med kroppens diameter (maks. Løbe op til 3 mm).

Vi gør opmærksom på, at det er muligt, at dit valgte hul rammes af profilerne. I dette tilfælde ødelægger du kun loftet, fordi installer en spotlight under gipset mislykkes. For at undgå et sådant problem anbefaler vi, at du på forhånd markerer de steder, hvor profilerne er installeret, eller brug en hjemmelavet metaldetektor til at kontrollere deres tilstedeværelse på det rigtige sted.

Vi forbinder kontakter

Når hullet i gipsvæggen bliver skåret, skal du finde de ledninger, du har bragt fra forbindelsesboksen, og tilslut dem til lampen. Den mest effektive måde at forbinde ledninger på er at forbinde terminalerne eller til almindelige klemmer. Deres fordel er i god fiksering og isolering af kernerne, såvel som i høj installationshastighed. Derudover er det muligt ved hjælp af disse stik at fastgøre lederne af forskellige sektioner og fremstillingsmateriale.

Efter tilslutning er det nødvendigt at fastsætte spotlampen i gipsloftet. For at gøre dette holder vi forårsfødderne med vores hænder og sætter forsigtigt kroppen ind i stroben. Der er et såkaldt trick af elektrikere: Forbered benene med ledning (som vist på billedet) og efter installationen bider du ledningen med wire cutters. Dette trick er rimeligt at bruge, når du bruger skrøbelige lofter og dyre produkter, fordi Hvis fixeringen fejler første gang, kan fødderne beskadige loftmaterialet.

Når sættet sidder i sædet, er det nødvendigt at skrue en lyspære, hvis bundens type er gevind og fortsæt med at kontrollere.

Jobkontrol er ret simpelt. Alt du behøver er at tænde strømafbryderen, så spændingen går til hjemmenetværket. Hvis der ikke glitter noget, og lampen tændes, som det skal - du har gennemført installationen og tilslutningen korrekt!

Regler og tips

For at gøre installationen af ​​spotlights i gipsvæg hurtig og sikker, er du opmærksom på et par nyttige tips fra elektrikerne:

 1. Læs de farvekodede ledninger inden installationen. Nogle gange kan det være ikke-standard. Hvis du forvirrer fasen med nul og forbinder kontakterne forkert, undgår du problemer.
 2. Hvis du beslutter at tilslutte spotlights gennem en lysdæmper, skal du sørge for at købe dæmpbare LED lamper, siden konventionelle pærer vil hurtigt svigte, når de bruges med en dimmerkontakt.
 3. Sørg for at sørge for kvalitet jordforbindelse ledninger, fordi det kan redde dit liv.
 4. I stedet for terminalstrimler kan du bruge krympede kerner. Effektiviteten bliver den samme, bruger kun mere tid.
 5. Kabelføring er nødvendig, når væggene allerede er færdige.
 6. Vær ikke bange for at forbinde spotlights uafhængigt. Der er ikke noget svært der, foruden denne begivenhed kan du gemme mindst 400 rubler (den gennemsnitlige pris for installation af en enkelt spotlight af en mester).
 7. Når du bruger fluorescerende lamper, må du ikke berøre dem med dine hænder, ellers vil levetiden for belysningen reduceres markant.
 8. Hvis produktets krop er firkantet, skal du stadig skabe en rund shingled krone, så klippe hjørnerne med en kniv (gipsplankloft).
 9. I tilfælde af at du beslutter dig for at gøre belysningen på badeværelset med spotlights, skal du købe produkter, der arbejder fra en trin-transformer med 12 volt. Denne spænding er sikker for mennesker, og hvis der opstår en lækage af strøm, vil konsekvenserne ikke være farlige for dig.
 10. Før du installerer pletterne, er det vigtigt at placere dem korrekt i loftet, så de effektivt belyser rummet og samtidig ser smukke ud. Hvordan placere spotlights på loftet, vi fortalte i en separat artikel!

Det var alt, hvad jeg ønskede at fortælle dig om, hvordan du installerer en spotlight i gipsvæggen med dine egne hænder. Vi anbefaler denne belysningsmulighed til brug i køkkenet og i badeværelset, hvor der kræves retningsbelyst belysning af funktionelle områder!

Installation af ledninger til spotlights gør-det-selv

Statistikker viser, at ejerne af deres eget hjem forsøger at skabe et behageligt individuelt indretning, der ville tilfredsstille behovene og ønskerne. Mange typer arbejde, de gør alene, men installationen af ​​ledninger til spot LED lamper er et stort problem.

Det er selvfølgelig bedre at udføre arbejde på kapital eller renoveringsstadiet, men det er ikke altid muligt. Fortvivl ikke, der er et stort antal tilgængelige løsninger, der helt sikkert kommer til smag. Fra nu af er der ingen grund til at rive lejligheden for at gøre installation af spotlights.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

Vi bestemmer på installationsstedet

Absolut enhver form for byggearbejde skal begynde med omhyggelig planlægning på papir eller ved andre tilgængelige midler. Mange kunder foretrækker at spare på udgiften, og efter at have afsluttet en del af arbejdet er der derfor mangler og fejl.

Hvis vi taler om installation af spotlights, så er der en liste over de sædvanlige steder, hvor de ofte installeres:

 • Over sengen;
 • Over arbejdsområdet;
 • I rekreativt område og et sted at læse;
 • I køkkenet eller rummet over borde.

Den højde, hvorpå ledningerne til husholdningslygter udføres, er omkring to eller to og en halv meter. Denne indikator er optimal, da lampehuset ikke forstyrrer daglig brug, og lysstrømmen bliver jævnt rettet til det rigtige sted.

Installation af en lysekrone er forskellig fra montering spotlights - de gør helt forskellige ting, der ligner hinanden udefra. Til en spotlight kan ledninger vises direkte fra distributionsboksen i et hus eller lejlighed. Du kan også tænde denne type belysning fra stikkontakten.

Generelle principper for installation af en spotlight

I henhold til gældende standarder og standarder er ledningerne til sådanne lamper gemt direkte i væggen. Denne tilgang giver dig mulighed for at slippe af med de hængende ledninger, som visuelt "kuld" indersiden af ​​rummet. Ikke desto mindre er det ikke bare nødvendigt at beregne trådens passage, men også dokumentere det på en bekvem måde.

Ofte er der problematiske situationer, når strømkablet er beskadiget under det ekstra arbejde. Ved reparationer er det nødvendigt at ødelægge en del af væggen for at udskifte den beskadigede ledning. Af denne grund bør du omhyggeligt kontrollere hvert trin for at undgå en fejltagelse.

For at gøre en fur til at lægge strømkablet, skal du have en slag eller en boremaskine med et stødfladje. Gutterens tykkelse skal være omkring et par centimeter, da nogle modeller af spotlights er udstyret med et tykt kabel.

Der er situationer, hvor ledningens længde ikke er nok til at tænde lyskilden. Det anbefales ikke at lave "hjemmelavede" og tilslut flere ledninger til en. I specialbutikker solgte kabler af forskellig længde, så du skal bruge den færdige løsning. Hvis det ikke desto mindre blev besluttet at bruge denne indstilling, skal du sørge for, at forbindelsen virker, og at forbindelsen er isoleret.

Do-it-yourself spotlights installation

Installation af spotlights med egne hænder, i modsætning til folkelig mening, er ikke en kompliceret elinstallationsproces, tager lidt tid og kræver ingen speciel special træning. Denne artikel indeholder et detaljeret trin for trin foto af installationsmanualen, efter at have læst hvilket, hvis du installerer prikker med dine egne hænder, vil det ikke medføre problemer eller problemer.

Det er værd at bemærke, at den største fordel ved spotlights i forhold til andre belysningsenheder (lysekroner, væg- og loftlamper) er ensartet belysning af hele rummet og næsten fuldstændig mangel på skygge fra genstande, hvilket har en meget gavnlig indvirkning på vores vision.

Der er mange forskellige muligheder for montering af spotlights, som hver især bruger sit eget specifikke mærke af ledninger, metoder til fastgørelse af dem til loftet og tilslutning til lamper og mellem dem. Også lamper kan have forskellige lamper, for eksempel ved 12 volt, hvor forbindelsen er lavet gennem en down-current transformer, ved 220 volt, og LED-lamper bliver meget populære nu. I vores eksempel overvejer vi muligheden for at montere 220 volt spotlights med glødelamper, som er den enkleste, sikreste, mest pålidelige og praktiske.

Hvad er det nødvendigt at overveje inden installationens start?

Som regel er løveens del af ophængte lofter monteret af materialer, der er modtagelige for brænding; disse kan være plastpaneler, MDF-paneler, alle former for stræklofter, krydsfiner eller spånplader. I vores eksempel er loftet lavet af plastpaneler.

Denne type loft er særligt brændbart, så der skal lægges særlig vægt på brandsikkerhed. For denne sag er det:

 • ikke brændbare, varmebestandige ledninger
 • pålidelig metode til at forbinde ledningerne sammen
 • det rigtige valg af strømlampe, der vil blive installeret i lamperne

Kravet om anvendelse af ikke brændbare ledninger gælder for alle typer lofter, især når de anvendes i glødelamper og halogenlamper i spotlights. Da deres brug er en stærk varme udsendt af lampen på begge sider af loftet. Ledninger udsættes konstant for stærk varme, skal modstå langvarig temperaturbelastning, ellers kan isoleringen bryde, kortslutning og brand. Jo større lampeffekten er installeret i rampelyset, desto stærkere er den varme, som ledningerne udsættes for.

Vælg en ledning

Der er mange ubrændbare eller upåvirkede brændende mærker af ledninger, men vi skal finde en, der specifikt opfylder vores kriterier:

 • brænd ikke
 • modstå langvarig udsættelse for høje temperaturer

Disse egenskaber er fuldt besiddet af trådmærke RKGM.

Wire RKGM - blødstrenget, kobbertråd, varmebestandig, varmebestandig, ikke brandfarlig.

Det har to isolerende lag:

 • ydre, består af lakeret glasfibervikling
 • intern, lavet af silikongummi med særlig styrke

Temperaturegenskaber fra -60 til +180 grader Celsius. Det store omfang af denne ledning omfatter bade og saunaer, hvor opvarmning af luft og temperaturfald går op til kritiske værdier.

Trådforbindelse

For at forbinde ledningerne til hinanden skal du bruge en håndkrympning af håndpresser og kobberhinde.

For blød kobbertråd er denne metode til tilslutning næsten perfekt, som kun kan rides ved lodning med tin.

Hvis der ikke er nogen pres på hånden, kan en elektrisk tang eller wire cutters tjene som et alternativ til det, hvis funktionsprincip ikke adskiller sig fra princippet om ledningskrympepressen.

På hvilken afstand skal der placeres spotlights på loftet

Da spotlights er strukturelt installeret inde i loftet, har de en begrænset belysningsvinkel, lige ved siden af ​​armaturet er det 30 grader, og begynder derefter at sprede sig.

For optimal belysning skal armaturerne placeres således, at den lysfløde, som de udsender, nødvendigvis skærer hinanden. Således opnås en ensartet fordeling af en lysstrøm.

For eksempel; Med en lofthøjde på 2,5 meter er det ønskeligt at fordele lamperne fra hinanden ikke mere end 1 meter og højst 60 centimeter fra væggen.

Nu har vi mulighed for at se hele billedet og se, hvordan spotlysene vil se ud og om nødvendigt rette deres placeringer. Efter krydsene efterligner spotlysene jævnt fordelt på loftet, er det nødvendigt at udføre nøjagtig mærkning ved brug af et målebånd.

Vi laver nøjagtige markeringer af loftlamper

Først måler afstanden fra væggen til den sidste lampe. Derefter opdele afstanden mellem de andre lamper jævnt. Med en lofthøjde på 2,5 m anbefales det at installere de yderste spotlights i nærheden af ​​væggene i en afstand på højst 60 cm. Væggen må ikke forblive mørk og ubelyst, mellem resten ikke mere end 1 meter. For ensartet belysning skal lampens lysflader krydse.


Hvis loftet består af dockede paneler, som i vores tilfælde og lampens placering falder på samlingen, skal du flytte den lidt til siden. Hvis dette ikke er gjort, kan der laves et hul under lampen med stor sandsynlighed, at de to paneler kan beskadiges.

Vi laver huller til spotlights

Vi begynder at lave huller til lamper.

For ham har vi brug for:

 • elektrisk boremaskine eller skruetrækker
 • krone på træet af den krævede diameter, med de fleste armaturer er den lig med 68 mm

I vores eksempel anvendes en sådan krone, 68 diametre.

Her er alting enkelt og klart, vi sætter kronen ind i boret eller skruetrækker og på de steder, der er markeret på forhånd, laver vi huller og borer cirklerne i loftet.

Men hvis der ikke er nogen krone, vil processen med at lave huller være mere arbejdskrævende.

 • elektrisk boremaskine eller skruetrækker
 • tynd bore til metal eller træ
 • kontorkniv

For at gøre dette skal du tegne en cirkel, der er nødvendig for installationen af ​​lampediameteren. Jeg bemærker, at diameteren af ​​den ydre del af lampen, som vil være placeret på forsiden af ​​loftet, ikke bør falde sammen med hullet. Hullet skal være lidt mindre, ellers kommer lampen bare ind i loftet. Spotlampens ydre nederdel, der kommer ind i hullet, støder mod forsiden af ​​loftet, og fjedrene er designet til at fastgøre lampestøtten mod indersiden af ​​loftet. Således trykkes lampen pålideligt fra to sider til loftet.

En cirkel blev tegnet, nu med en tynd bore borer vi huller langs linjen i en cirkel. Jo tættere hullerne er til hinanden, jo lettere bliver det at lave et hul. Til den næste handling har vi brug for en kontorkniv. Ved hjælp af en kniv forbinder vi de borede huller med hinanden og skærer åbningerne mellem dem. Det viser sig et rundt hul. De resterende burrs fjernes med en kniv eller en fil.

Og så hullerne er alle huller klar, gå til næste trin.

Tråd installation

Alle spotlights skal forbindes med ledninger, de vil blive forsynet med elektricitet.

Først og fremmest laver vi jumpers mellem lamperne. Ved hjælp af et målebånd måler vi afstanden mellem hullerne.

Vi tilføjer til de modtagne 40 centimeter, måler ledningerne med de opnåede dimensioner og skærer dem af. Vi skal bruge to ledninger af samme længde, en vil blive brugt til at levere en nul til lampen, den anden til fasen.

Da ledningen er blød, kan der opstå problemer med ledningen. For at gøre dette, laver vi en broach fra et stykke hårdt stål eller kobbertråd krog. Med det vil vi strække ledningerne mellem de huller, vi har lavet under lamperne. I vores eksempel anvendes en hård, kobber, trefjernetråd med et tværsnit på 2,5 kvadrater. Ideelt, til dette formål, passende wire mærke PV1, sektion 6 firkant.

Vi maksimerer vores wire broach, så det ville være så fladt og lige som en antenne. Nu laver vi en krog i en af ​​dens ender.

Vi glider broachen ind i det første hul, så dets retning falder sammen med den anden og fanger krogen af ​​brochetråden i den. Hvis du har problemer med at trække, kan du lave en modkrog. Det er lavet ligner wire broach, har kun en kortere størrelse. Det er lanceret mod brochens wire og ved at fange det klæber til brochens krog, og det er helt presset mellem hullerne.

Nu, på den forberedte på forhånd, målt ved størrelsen af ​​ledningerne på en af ​​siderne, laver vi en lille loop.

Da ledningen er blød, bør sløjfen sikres med elektrisk tape.

Vi hakker sløjfen til brokekablets krog og trækker det meget let ind i loftet ved at trække broken sammen med ledningen.

Vi udfører lignende handlinger for alle lamper.

Ledningerne lægges af et tog, der forbinder alle lamperne til hinanden langs kæden. For klarhed overvejer vi alt i vores eksempel. På billedet nedenfor er der fire ledninger. To faser og to nuller. Strømmen skal komme til den første armatur, fasen fra kontakten og nul direkte fra forbindelsesboksen. For et specifikt eksempel vil der blive lavet spotlights ved hjælp af en enkelt nøgleafbryder, en detaljeret beskrivelse af kredsløbets funktionsprincip og dens visuelle, trinvise implementering; Den første armatur skal forbinde fra forsyningskablet, så hopperen (nul og fase) skal gå til næste andet armatur. Hvor alt er gjort analogt med 1 lampe, kom to strømledninger nul og fase fra den første til den anden lampe, to gik til den tredje, plus til disse ledninger, så vil punktlampen ved nummer to blive tilsluttet. I slutningen af ​​artiklen kan du se forbindelsesprogrammet for spotlights.

For at gøre det lettere at forstå, er kun jumperne vist på billedet nedenfor, to ledninger kom (nul og fase), lad det være strøm, vi markerer det med gul elektrisk tape, og de to ledere er væk (fase og nul) til den anden lampe. Hvilken ledning er nul, og hvilken fase er kun relevant for armaturer med gevindskår, i dette eksempel vises dette. For andre typer patroner, der normalt har en fabrikspatron med ledninger, der allerede er opladet, er det ligegyldigt. Undtagelser kan kun foretages, kun nogle typer LED-lamper, de skal være mærket kontaktbetegnelser.

Dette billede skal gentages på alle lamper, det vil sige i alle huller undtagen den sidste, vil der kun være strøm, fase og nul, en jumper fra den næstsidste lampe.

I vores eksempel er eksemplet kun to lamper.

Advarsel! Før du udfører elektrisk arbejde, bør du tage sig af deres sikkerhed. Derfor skal alle tilslutninger, ledere og ledninger, til hvilke forbindelsen skal foretages, afbrydes fra strømforsyningen. Så uden at fejle, sørg for at der ikke er spændinger på dem, og først derefter begynder arbejdet. Det er muligt at kontrollere tilstedeværelsen eller fraværet af spænding ved hjælp af en spændingsindikator, da spændingsindikatorer, sorter og brugsanvisninger er beskrevet detaljeret i artiklen.

Tilslutning af spotlights

Nu går vi videre til forberedelsen af ​​armaturer til installation. Afskåret to identiske stykker wire 20 cm lang, fjern isoleringen fra begge ender. På den ene side 7 mm på den anden 5 cm.


Wire stripping RKGM har sine egne egenskaber, det handler kun om glasfiberlakeret vikling, det er meget dårligt rengjort, shaggy og efterlader glasfiberhår, som derefter bliver meget forstyrret ved at forbinde ledningerne sammen.

Hvad du skal gøre for at undgå disse vanskeligheder.

Skær den nødvendige længde af ledningen, i vores tilfælde er det 20 cm, forbered isoleringsbåndet og kniven.

Vi måler den nødvendige afstand fra begge sider, som skal rengøres og vi vind elektrisk tape rundt om ledningen. Vi har disse dimensioner er 7 mm og 5 cm.

Derefter laves et snit langs kanten af ​​isoleringsbåndet rundt om ledningen, og fjern isoleringen fra ledningen. Det er unødvendigt at skære isolationen for meget, da de tynde vener og vores ledning fra 1,5 mm tværsnit vil blive beskadiget, så de bliver 1 mm allerede. Vores opgave er at omhyggeligt trimme glasfiberviklingen, den anden isolering af kernen, der består af silikongummi, fjernes godt.

Efter isolering af ledningen skal isoleringsbåndet på den side, hvor vi har fjernet 7 mm, fjernes, da denne del af ledningen forbindes til armaturet. I driftstilstanden udsættes kontaktlampens kontakter for langvarig varmeeksponering, især når der anvendes glødelamper og halogenlamper i lamper. Nogle typer af isoleringstape, når de udsættes for varme, producerer en ubehagelig ejendommelig lugt.

Den anden side af ledningen forbindes med de ledninger, som vi strakte sig mellem hullerne til armaturerne, her kan du ikke fjerne isoleringstapen.

Tilslut ledningerne til lampens kontakter. Spotlights kommer som regel i to versioner:

 1. Den første, med kontaktterminaler, som i vores eksempel.
 2. Den anden med færdige fabrikkledninger fastgjort til patronen. I dette tilfælde har trådene allerede fabriks-, ikke-brændbar og temperaturbestandig isolering.

Vi skruer klemskruerne på lampholderen og forbereder kontakterne for at forbinde ledningerne.

Nu forsegler vi trådens trådstreng, der består af små tynde hår af kobber, for vi twist dem med fingrene i en tæt fletning og trækker dem op med tænger. Dette gøres for at sikre, at kontakten i klemmen klemmer det maksimale antal vener. Vi sætter ledningen ind i klemmerne og stram skruerne, hvorefter vi sørger for at kernen er godt fastgjort i kontaktterminalen, da vi trækker den i modsat retning fra kontakten.

Som et resultat af alle manipulationerne viser det sig, at en punktformet lampe, der er forberedt til installation, er fyldt med ledninger.

Vores lampe har en standard patron med en skruegevind, som har to kontakter, den ene går til tråden, den anden er forbundet med den centrale lob med en kontakt inde i patronen. Når det er korrekt tilsluttet, skal nul være på tråden og fasen på kronbladskontakten inde i patronen. Dette er for at sikre, at ved udskiftning af lamaer ikke falder under spændingen, ved et uheld at røre tråden.

Slut den til strømkablerne.

Forbindelsesvenerne vil udføre metoden til krympning af ærmer. Først og fremmest forbindes nullederne. For at gøre dette tager vi en kerne fra hver retning, som vi har defineret som nul, en fra forsyningskablet, en fra jumperen til den næste lampe og en fra lampen. Vi slutter sig sammen med dem sammen med uret mellem hinanden, først med hænder og derefter med tænger.

I analogi med nulvridning forbinder vi fasen. Det skulle vise sig to drejninger på tre ledninger.

Udførelse af ledningsforbindelser. Vær opmærksom! Drej ikke fasen og nulet sammen, ellers sker der en kortslutning, når kontakten tændes. Vi har to indkommende ledninger, to udgående og to til lampen, i hver retning, en levet fase, den anden nul.

For at gøre det lettere at krympe, kan du reparere ledningerne, før du drejer med elektrisk tape. Så kler vi på twisthylsen. De kan være både kobber og kobber-dåse.

Muffernes tværsnit bestemmes af trådens samlede tværsnit. I vores eksempel, til belysning, bruger vi en wire RKGM sektion på 1,5 mm kvadrat. Vi overvejer: 1,5 + 1,5 + 1,5 = 4,5 mm, vi tager ærmernes størrelse opad, så det kan drejes frit, den nærmeste størrelse er 6 mm firkantet.

Ærmerne er klædt. Nu er de nødt til at blive komprimeret, en manuel presse eller tænger bruges til denne handling.

Vi laver to klemme i begyndelsen af ​​ærmet og i slutningen skal du trække sig 2-3 mm fra kanten, ellers kan ærmet bryde.

Bide off ved hjælp af wire cutters fremspring fra liner wire ledninger og isolere den færdige forbindelse med isoleringstape.

Tilsvarende forbinder vi alle de andre ledninger med lamper.

Armaturerne er tilsluttet, nu skal du installere spotlights i hullerne i loftet. Vi trykker de fjederbelastede ben på lampens indside og sætter det forsigtigt ind i hullet.

Nu skrue i lyspæren. For vores eksempel bruges 40 watt glødelamper hver.

Når du køber lamper til spotlights, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en spejlreflektor.

For glødelamper og halogenlamper, der anvendes på brændbare loftsmaterialer (plastophæng, lofter), må du ikke bruge pærer med en kapacitet på mere end 40 watt. Siden brugen af ​​mere kraftfulde lamper er der risiko for at ødelægge loftmaterialet under påvirkning af varmeflow. Som et alternativ til glødelamper og halogenlamper kan LED-lamper bruges.

Skru pærer i lamperne og tænd lyset.

Installation er færdig. Alt fungerer, tænder og slukker. I denne artikel undersøgte vi i detaljer spørgsmålet om, hvordan man forbinder spotlights med egne hænder.

Mere detaljeret og tydeligt om tilslutning og installation af enkelte ledninger af elektriske ledninger (stikkontakter, kontakter, herunder kontakter med lys, lysekroner, vedhængslampe og udstødningsvifte) her.

Tilslutningsdiagram på 220 volt spotlights, via en enkelt-knap switch

Tilslutning af to armaturer, vi diskuterede i artiklen, for større klarhed og klarhed nedenfor er et diagram over forbindelsen mellem tre spotlights til en spænding på 220 volt (uden trin-down current transformer).