Korrekt tilslutning af spotlights med egne hænder

I moderne design bruger de væglamper, en lysekrone og også spotlights, som kan levere et bestemt område med den nødvendige strøm af lys. Alle elektriske apparater, som omfatter belysning, har deres egen egenskaber under installationen. Tilslutning af spotlights med egne hænder er dog helt mulig, men underlagt arbejdsteknologi samt sikkerhedsforanstaltninger.

Tilslutning af et punktloftlys til en strøm på 220V.

Nogle nuancer af installation

Når du installerer pletter, bør du overveje funktionerne i loftet. Så hvis f.eks. Det byggemateriale, der anvendes til loftets afslutning, tilhører brændstof, skal følgende tages i betragtning:

Til ledningsføring af belysningsarmaturer er det nødvendigt at anvende specielle varmebestandige ledninger.

 • at udføre ledninger til belysningsanordninger, skal du bruge specielle ledninger, der er varmebestandige;
 • ledningsforbindelse ved tilslutning af spotlights skal være pålidelig og isoleret;
 • Effekten af ​​de lygter, der anvendes, skal overholde specifikationerne for ledningerne, ellers vil de blive udsat for overdreven overophedning.

Når du vælger ledninger til tilslutning af spotlights, skal du styres af følgende kriterier:

 • de burde ikke brænde;
 • skal være resistent over for langvarig eksponering for høje temperaturer.

Disse krav svarer til kablet, hvor det ydre lag af flettet er lavet af glasfiber, og den indre isolering er lavet af organisk gummi med høj styrke. Disse ledninger giver dig mulighed for at installere en projektør i lokalerne til ethvert formål, såsom køkkener, saunaer, badeværelser, badeværelser samt ubegrænsede mængder inden for rimelige grænser.

For at sikre forbindelsestrådens pålidelighed under installationen, kan du bruge et specielt værktøj - krympepresse. Det forbinder kabler med hule kobberskaller, der tjener som pålidelig isolering. Et alternativ til pressen kan være tang, som i princippet er identisk med dens drift.

Nødvendige materialer og værktøjer

Tilslutningslygter kræver følgende værktøjer og materialer, såsom:

Tilslutningsmuligheder til spotlights.

 • belysningsudstyr;
 • netledning, switch;
 • Særlige forbindelseselementer (klemmer eller ærmer);
 • isoleringstape eller varmekrympeslange;
 • tænger;
 • bor med en speciel dyse (hvis loftet er lavet af gipsplader, laminat, krydsfiner);
 • målebånd, blyant.

Spotlights inden for samme rum er valgt det samme. Dette giver mere præcis belysning i rummet og opretholder det overordnede billede af interiøret.

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag i lampen, hvilket giver øget lysudgang. Til spotlights vælges oftest en lampe, hvis effekt ikke overstiger 40 watt. Det giver god belysning på grund af, at sådanne belysningsanordninger er installeret på en forholdsvis tæt afstand fra hinanden.

Installationsfaser af spotlights

Forbindelsesprocessen reduceres til den sekventielle udførelse af følgende trin:

Trin til tilslutning af en spotlight.

 • design og layout
 • lægge og trække kabler til installationsstedet;
 • hulfremstilling og tilslutning;
 • forbindelse test.

En sådan detaljeret opdeling i etaper skyldes, at en del af arbejdet skal udføres, når loftet dannes.

Planlægningen af ​​placeringen af ​​armaturerne udføres, før den er trimmet med et færdiggørelsesmateriale, det vil sige under montering af rammen.

Design erhverver en særlig betydning i nærværelse af flere niveauer i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sørge for ledninger i lygternes fastgørelsespunkter på hvert niveau under hensyntagen til fordelingen af ​​lysstrømmen. Armaturer, der er placeret inden for samme niveau, skal danne et enkelt kredsløb.

Ved planlægning af antallet af spotlights, der giver den nødvendige belysning af rummet, er det nødvendigt at tage højde for, at afstanden fra væggen til dem ikke skal være mere end 60 cm, og afstanden mellem centrene skal være 25-30 cm. Samtidig skal lampen være mindst 30 se. Hvis lampen er placeret tættere på rammen, kan det være svært at installere det på det sidste trin.

Tilstedeværelsen og placeringen af ​​resten af ​​belysningen i rummet påvirker det endelige antal armaturer. Spotlightet kan udstyres med en drejemekanisme, med hvilken retningen af ​​lysstrømmen kan ændres. Derfor kan de trækkes tilbage, når du bruger flere lamper på samme tid.

Ledningerne er lagt under montering af rammen. Den er anbragt i en specialkasse eller fastgjort på den på en sådan måde, at det ikke er svært at få fat i huller til pletter. Hvis det ikke er muligt med valg af steder til installation af spotlights under installationen af ​​rammen, kan du køre kablet til kun 1 lampe. Og hver af de følgende punktlampe, der skal fastgøres til den forrige, trækker ledningen allerede i det monterede loft. Men denne metode til ledningsføring strider mod sikkerheden, da ledningerne forbliver liggende direkte på det nedhængte lofts overflade.

Kabel, når det ligger på rammen eller i beskyttelseskasser, kan bruges med 2 eller 3 ledere. Løkken til fastgørelse af hver spotlight er 10-15 cm i størrelse. Den er fastgjort til rammen ikke langt fra spotlightens placering ved hjælp af en plastikbinding. Men fastgørelsen bør ikke være stram, for ikke at forårsage vanskeligheder under afmontering under endelig tilslutning.

Boringshuller for hver spotlight udføres i slutningen af ​​loftets indretning. Korrekt design af stedet steder undgår deres placering på metalelementerne i rammen. Hvis punktlampen er placeret ved krydset mellem beklædningsarkene, skal det desuden flyttes eller omfordeles ark, så leddet flyttes til den ønskede afstand.

Så alle steder er placeret lige efter linjen, mærker de først med et målebånd og en blyant.

Forbindelsesdiagram over flere grupper af inventar.

Hullerne bores af en boremaskine med en speciel dyse - en hulsave, hvis centrale bor er installeret i midten af ​​lampens placering. Dannet en perfekt glat cirkel, som undgår unødige huller. Diameteren af ​​en sådan sav skal være 3-4 mm mindre end lampens tilsvarende ydre størrelse, men 3-4 mm større end de indre dimensioner.

Efter at alle hullerne er boret, skal du få en sløjfe af ledning, der blev tilbage for at rette stedet. Hvis sådanne sløjfer ikke er lavet, eller ledningerne til hver spotlight ikke er tilsluttet, skal du strække kablet til dem. Broaching tråden skal begynde med den sidste lampe, som gradvist bevæger sig videre langs deres installationslinie. Dette kan gøres med en krog, der er lavet af stærk ledning.

De sidste øjeblikke i arbejdsgangen

Efter at have lagt ledningen eller trækker sløjfen, er det nødvendigt at frigøre ledningen fra det isolerende lag for yderligere fastgørelse. Disse ledige ledninger er fastspændt i armaturklemmen i henhold til ledningsdiagrammet, som er fastgjort til enheden. På stedet er der betegnelser, hvorefter det er nødvendigt at lave forbindelser: L-fasetråd, N-neutral ledning, PE-jordforbindelse. På dette stadium er det nødvendigt at udføre alt omhyggeligt, omhyggeligt og teknisk korrekt, efter alle sikkerhedsforanstaltninger.

Efter tilslutning til strømforsyningen er det nødvendigt at sætte en spotlight ind i hullet, og bøj lidt på klip af strukturen. Dette vil gøre det muligt for ham at komme ganske tæt ind uden at danne huller mellem låget på lampen og hullet i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at fastgørelsestrådene ikke falder mellem beslagene.

Derefter tilsluttes netledningen til kontakten, lamperne skrues ind og testkørslen udføres. Så snart alle lysene lyser, betragtes installationen som komplet.

Montering af spotlights i loftet: planlægning, tilslutning, fastgørelse

Det er muligt at give ensartet belysning af rummet og alle genstande og møbler, der er i det, kun ved hjælp af en distribueret lyskilde. Selv den mest sofistikerede væglampe installeret i midten af ​​loftet kan næppe klare det her. Når alt kommer til alt kommer lyset fra et sted, og som følge heraf vil der være skygger. For at løse dette problem benyttes såkaldte pletter - spotlights af lille størrelse og strøm, der er jævnt fordelt over loftoverfladen. De er designet til montering af kun hængende loftsystemer. Det er nemt at installere spotlights i loftet med egne hænder. Det er vigtigt, selv i konstruktionstrinnet i loftet at passe om konfigurationen af ​​belysningssystemet.

Lidt om spotbelysning

Med design er spotlights, der styrkes flush til loftet, kun 30 grader af belysningssektor. Men på grund af dens kompaktitet kan de monteres ret tæt over loftet. For at sikre korrekt belysning bør afstanden mellem rækkerne ikke overstige 1 meter, afstanden fra armaturets sidste række til væggen må ikke overstige 60 cm. Tallene gælder for værelser med en lofthøjde på 2,5 meter. Kravet om, at skæringspunktet mellem belysningskeglerne fra hvert sted er placeret i en højde, der overstiger hovedparten af ​​objekterne i rummet, tages i betragtning.

Du kan montere spotlys på enhver form for hængende lofter. Installation af spotlights i gips er den enkleste og mest pålidelige løsning, men installationsprocessen er ikke anderledes i tilfælde af forlygning med plastik, aluminiumstrimler eller MDF, med nogle forbehold.

Kun installation af lamper i loftet skal foretages af håndværkere og installatører. Dette skyldes materialets teknologiske egenskaber og det faktum, at det er nødvendigt med brug af specialudstyr til at fastgøre de stramme indsatser af varmebestandig plast i stedet for installation af lamper. Disse indsatser forhindrer også materialet i at strække sig. I alle andre tilfælde kan installation ske uafhængigt.

Hvad er nødvendigt for installationen

Fra materialet skal du have følgende elementer:

 1. projektører;
 2. lamper;
 3. forsyningstråd;
 4. klemme eller ærmer til tilslutning af ledninger;
 5. isolering krympe, elektrisk tape;
 6. switch.

standard loftplade enhed

Det anbefales at vælge lamper af samme type for hver type belysning. I overensstemmelse med typen af ​​konstruktion købes lamperne selv af den krævede mængde. Det er vigtigt at nøje kontrollere tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag på keglen ved bunden af ​​bunden til glødelamper og tekniske egenskaber i overensstemmelse med lampens krav. Ved ophængte lofter anvendes 40W lamper, mere kraftige vil opvarme materialet i det hængende loft betydeligt og kan medføre beskadigelse af konstruktionen eller endda brand. Halogen- og LED-versioner af belysningselementer vælges i henhold til effekt og spektrum af det udsendte lys.

Tråden vælges afhængigt af det materiale, hvorfra det nedhængte loft er. Så for gipsvæg, som er et ildfast materiale, vil den sædvanlige to-kerne- eller tre-kerne tråd VVG-2 (3) x1.5 gøre. For materialer som MDF eller plast er det nødvendigt at vælge en brandsikker version af RKGM-ledningen. Ledningen skal være blød, det vil sige, at hver kerne er repræsenteret af et sæt små vener, forenet under en isolering.

For at forbinde ledningerne og forbinde dem til armaturer, kan du bruge specielle terminaler, som sælges i enhver hardware butik. Den boltede forbindelse betjenes dog. Det vil være nødvendigt at kontrollere spændeboltets spænding mindst to gange om året. I modsat fald kan terminalblokke og ledninger begynde at varme op og blive forkullet. En mere pålidelig og holdbar løsning er fastgørelse med kobber eller kobberformede ærmer.

Beskyt krydset er nødvendigt med elektrisk tape eller ved hjælp af et specielt varmekrympeslange for at isolere forsyningskablerne.

Installationsprocedure

Hele processen med at installere armaturer i loftet kan opdeles i følgende trin:

 • belysning planlægning;
 • ledninger til installationsstedet for lamper;
 • dannelsen af ​​huller for dem;
 • forbindelse;
 • konsolidering og verifikation.

Hvorfor er en sådan simpel opgave opdelt i flere faser? Dette skyldes det faktum, at hvert emne bedst udføres på et bestemt tidspunkt i selve loftets dannelse.

planlægning

Det er meget vigtigt at bestemme i forvejen, inden loftsbeklædningen, hvordan man anbringer lamperne i loftet. Dette gælder især når det hængende loft er dannet med flere niveauer. Hvert niveau skal tildeles et separat belysningskredsløb og distribuere derfor kilderne til lys fra den uafhængige brug af disse kredsløb. Glem ikke, at afstanden mellem lamperne skal respekteres inden for en meter fra hinanden, afstanden fra væggene skal være 60 cm. Det er vigtigt at distribuere lamperne, så placeringen af ​​deres installation ikke falder på de installerede rammeelementer. Det vil sige, hullerne for dem skal være i en afstand på 25-30 mm fra kanten af ​​hullet til lampen til nærmeste rammeelement. Ellers kan rammeprofilen forhindre, at armaturet fastgør armaturet.

Ved distribution af spotlights er det også nødvendigt at tage højde for tilstedeværelsen og placeringen af ​​lysekroner, væglamper og andre dekorative elementer på loftet og vægge. Ved samtidig brug kan du tage spotlights til siden. Eller divider belysningen kredsløb med spotlights af zoner nær andre lyskilder og resten af ​​rummet i separate kontakter.

Trådfordeling

Det er bedst at distribuere ledningerne på scenen for at danne rammen af ​​det hængende loft og fastgør dem til rammen på forhånd, så når du borer huller til lamperne, kan du nå ledningen og gøre forbindelsen. I det ekstreme tilfælde bringes ledningen til den første af dem, og for alle efterfølgende ledninger ledes trådene fra hul til hul. Ulempen ved sidstnævnte mulighed er manglende evne til at fastgøre ledningerne på rammen, og de vil simpelthen ligge på overfladen af ​​det hængende lofts materiale.

Med en normal forskydning af ledningen er det tilstrækkeligt at lægge et to- eller tre-kerne kabel på en optimal måde til alle armaturinstallationsstederne, idet der efterlades en sløjfe på 10-15 cm i hver bøjet tråd. Fastgøring på rammen skal ske med plastikbånd, men ikke tæt og med lidt slæk i ledningen uden at strække. Dette forhindrer skader på ledningen, når den termisk ændrer dens længde.

Derefter kan du gå videre til trimloftet.

Dannelsen af ​​huller til lamper

Den endelige bestemmelse af armaturernes position er kun mulig efter at loftet er fuldt beklædt. Ved design blev der allerede taget hensyn til tidspunktet for placering af pletterne på afstand fra rammelementerne. Nu er det også nødvendigt at tage hensyn til sømmenes placering mellem elementerne i det nedhængte loft. Dette er især vigtigt ved montering af armaturer i loftet, der er dækket af plast eller aluminium. Hvis placeringen af ​​lampen falder på loftet af loftelementerne, skal den flyttes til midten af ​​en af ​​strimlerne.

Huller er boret ved hjælp af en særlig krone på træet, som borede og fordybninger under kassen til stikkontakter. I dette tilfælde opnås perfekt justerede huller, denne mulighed giver dig mulighed for effektivt at reparere lampen i gipsvæggen. Diameterne af hullerne skal vælges i overensstemmelse med de anvendte instrumenters dimensioner. Den skal være mindre med 3-4 mm ydre diameter på lampens forside, men større end dimensionerne af dens indre del. Den mest almindeligt valgte størrelse er 60 eller 75 mm.

Vigtigt: Husk, at når et hul er boret, kan det ikke flyttes, så sørg for at det er korrekt.

Typisk tilslutningssystem til loftlamper

tilslutning

Efter at alle hullerne er boret, slækkes løkkerne af den tidligere lagt ledning ud. Alternativt lægges to ledninger fra hullet til hullet, startende fra den sidste til hvilket strømkablet er tilsluttet.

Vigtigt: Alt forbindelsesarbejde udføres kun, når den pågældende ledning er slukket.

Sløjferne på den ledede tråd skæres langs en bøjning og udsættes. To små ledningslængder på 10-12 cm bruges til at forbinde hver armatur. En 10-15 mm ledning udsættes for hver side, korte ledninger (ledninger) er fastspændt i den ene ende på armaturet i den ene ende, og den anden kant er forbundet med et strømkabel. Forbindelsen observeres ved brug af mærket på armaturet: L-fase, N-nul, PE-jord.

fastsættelse

De fleste indbyggede pletter sørger for montering i form af to beslag på siderne. De skal bøjes op til stop og i en sådan stilling indsættes i hullet i loftet. Vær opmærksom på, at ledningerne, der fodrer lampen, ikke falder under krogen. Når lampen er indsat, trykker krogen uafhængigt på loftet og holder den sikkert fast. Når alle elementerne er installeret, kan du tilslutte hovedstrømskablet til kontakten og forbindelsesboksen eller til strømforsyningen, hvis du bruger lavspændingslygter. Dette arbejde slutter. Du kan tjekke belysningen.

Sådan installeres spotlights i gipsvæg?

Montering af spotlights i et gipsloft har mange fordele, nemlig:

 • det er ikke noget kompliceret, selv en elektriker kan klare;
 • tager meget lidt tid (fix 1 stykke i ikke mere end en halv time, hvis alt er forberedt);
 • høj kvalitet belysning af rummet, især hvis du bruger økonomiske LED lamper;
 • pærer gemmer sig i loftet uden at forkæle det indre af rummet.

Vi gør opmærksom på, at LED-lamper anbefales til brug som lyskilder. de har en temmelig høj lysflow og en ressource af arbejde. Derudover kan disse produkter spare mere end 30% af elektriciteten!

Forberedende arbejde

Til en start trækkes kablet i en beskyttende korrugering gennem konstruktion af profiler til den omtrentlige installationsplacering af spotlights i gips. Selve tråden ledes fra hovedkortet til krydsekassen, fastgjort i selve rummet. Du kan lære mere om denne begivenhed i artiklen: Installation af elektriske ledninger i huset.

Fra forbindelsesboksen er det nødvendigt at bringe en kabelrute til installationsstedet for spotlights i gipsloftet. Til dette anbefales det at bruge en af ​​følgende ledere: VVGng 3 * 1.5; PVA eller GCGM. For at vælge den mest egnede leder anbefales det at udføre beregningen af ​​kabeltværsnittet. Normalt for linjen af ​​belysning er nok, 1,5 millimeter kobber leder.

Vi gør opmærksom på, at mange selvlærte elektrikere forsøger at lette deres arbejde og tilslutte lamper i rækkefølge fra en linje, blot ved at forbinde produkterne til hinanden med sløjfer. Vi anbefaler ikke at bruge denne installationsmetode, da i dette tilfælde vil belastningen stige markant og "falde på skuldrene" af det allerførste sted for forbindelse til hjemmet ledninger. Som følge heraf kan der forekomme overbelastning, hvilket fører til selvantændelse af ledninger og kortslutning.

Når ledningerne er skilt, kan du fortsætte til hovedprocessen.

Hovedproces

Så omfatter installationen af ​​pletter i gipsvæggen følgende trin:

 1. Væg forberedelse
 2. Produktforbindelse
 3. sikkerhedskontrol

Lad os overveje hvert trin i at montere en spotlight i mere detaljeret omfang.

Madlavning af væggene

I denne artikel overvejer vi installationsarbejdet, hvis loftet er gipsplader. Alt du behøver er at skære loftet fliser. Strober kaldes pladser til installation af lampen. De kan være firkantede eller runde, afhængigt af produktets form.

I begge tilfælde skal du installere en spotlight i gipsvæggen, og du skal bruge følgende materialer og værktøjer:

 • elektrisk boremaskine;
 • krone til arbejde med træ;
 • tynd og indikator skruetrækker;
 • terminalblokke;
 • tang.

Først og fremmest skal du slukke for strømmen i netværket og kontrollere dens tilstedeværelse med en indikatorskruetrækker (du kan bruge den i en stikkontakt eller på kontakter i loftet). Derefter bor et hul i gipsvæggen. Kronens diameter skal nødvendigvis falde sammen med kroppens diameter (maks. Løbe op til 3 mm).

Vi gør opmærksom på, at det er muligt, at dit valgte hul rammes af profilerne. I dette tilfælde ødelægger du kun loftet, fordi installer en spotlight under gipset mislykkes. For at undgå et sådant problem anbefaler vi, at du på forhånd markerer de steder, hvor profilerne er installeret, eller brug en hjemmelavet metaldetektor til at kontrollere deres tilstedeværelse på det rigtige sted.

Vi forbinder kontakter

Når hullet i gipsvæggen bliver skåret, skal du finde de ledninger, du har bragt fra forbindelsesboksen, og tilslut dem til lampen. Den mest effektive måde at forbinde ledninger på er at forbinde terminalerne eller til almindelige klemmer. Deres fordel er i god fiksering og isolering af kernerne, såvel som i høj installationshastighed. Derudover er det muligt ved hjælp af disse stik at fastgøre lederne af forskellige sektioner og fremstillingsmateriale.

Efter tilslutning er det nødvendigt at fastsætte spotlampen i gipsloftet. For at gøre dette holder vi forårsfødderne med vores hænder og sætter forsigtigt kroppen ind i stroben. Der er et såkaldt trick af elektrikere: Forbered benene med ledning (som vist på billedet) og efter installationen bider du ledningen med wire cutters. Dette trick er rimeligt at bruge, når du bruger skrøbelige lofter og dyre produkter, fordi Hvis fixeringen fejler første gang, kan fødderne beskadige loftmaterialet.

Når sættet sidder i sædet, er det nødvendigt at skrue en lyspære, hvis bundens type er gevind og fortsæt med at kontrollere.

Jobkontrol er ret simpelt. Alt du behøver er at tænde strømafbryderen, så spændingen går til hjemmenetværket. Hvis der ikke glitter noget, og lampen tændes, som det skal - du har gennemført installationen og tilslutningen korrekt!

Regler og tips

For at gøre installationen af ​​spotlights i gipsvæg hurtig og sikker, er du opmærksom på et par nyttige tips fra elektrikerne:

 1. Læs de farvekodede ledninger inden installationen. Nogle gange kan det være ikke-standard. Hvis du forvirrer fasen med nul og forbinder kontakterne forkert, undgår du problemer.
 2. Hvis du beslutter at tilslutte spotlights gennem en lysdæmper, skal du sørge for at købe dæmpbare LED lamper, siden konventionelle pærer vil hurtigt svigte, når de bruges med en dimmerkontakt.
 3. Sørg for at sørge for kvalitet jordforbindelse ledninger, fordi det kan redde dit liv.
 4. I stedet for terminalstrimler kan du bruge krympede kerner. Effektiviteten bliver den samme, bruger kun mere tid.
 5. Kabelføring er nødvendig, når væggene allerede er færdige.
 6. Vær ikke bange for at forbinde spotlights uafhængigt. Der er ikke noget svært der, foruden denne begivenhed kan du gemme mindst 400 rubler (den gennemsnitlige pris for installation af en enkelt spotlight af en mester).
 7. Når du bruger fluorescerende lamper, må du ikke berøre dem med dine hænder, ellers vil levetiden for belysningen reduceres markant.
 8. Hvis produktets krop er firkantet, skal du stadig skabe en rund shingled krone, så klippe hjørnerne med en kniv (gipsplankloft).
 9. I tilfælde af at du beslutter dig for at gøre belysningen på badeværelset med spotlights, skal du købe produkter, der arbejder fra en trin-transformer med 12 volt. Denne spænding er sikker for mennesker, og hvis der opstår en lækage af strøm, vil konsekvenserne ikke være farlige for dig.
 10. Før du installerer pletterne, er det vigtigt at placere dem korrekt i loftet, så de effektivt belyser rummet og samtidig ser smukke ud. Hvordan placere spotlights på loftet, vi fortalte i en separat artikel!

Det var alt, hvad jeg ønskede at fortælle dig om, hvordan du installerer en spotlight i gipsvæggen med dine egne hænder. Vi anbefaler denne belysningsmulighed til brug i køkkenet og i badeværelset, hvor der kræves retningsbelyst belysning af funktionelle områder!

Ledninger over strækloftet til tilslutning af lysekroner og spotlights

De elektriske ledninger over strækloftet er et af de mest afgørende øjeblikke ved renovering af lejligheder med egne hænder. For at rette noget efter den endelige installation af strækloftet, vil det ikke længere være muligt uden fuldstændig demontering af lærredet. Det er derfor, mange forsøger at lægge dette arbejde på skuldrene hos de ansatte fagfolk. Men i praksis er det ofte muligt at stå over for den modsatte situation, når de såkaldte "fagfolk" er i stand til at tildele dit loft med vendinger, hvilket i det mindste kan føre til manglende kontakt.

Med alle de tilsyneladende kompleksitetsprocesser ved ledningsføring af ledningerne over strækloftet er det helt muligt at gøre det selv. Først skal du bestemme ledningsdiagrammet, bestemme typen af ​​ledning og dens mængde, og fortsæt derefter til installationen. Trådens mærke strømmer ud fra trådens beregnede tværsnit. Og trådtværsnittet bestemmes efter analyse og udarbejdelse af det optimale ledningsdiagram.

Ledningsdiagram over strækloftet til spotlights

Normalt praktiseres to ordninger omfatter spotlights og følgelig to typer ledninger - parallel og stjerne. Kabellens parallelle ledningsopbygning over strækloftet betegnes også som en løkke og sørger for parallelforbindelse af alle armaturerne, med ledernes forbindelser i armaturet selv eller i nærheden af ​​det.

"Star" kredsløbet repræsenterer ledernes forbindelse på et tidspunkt, og båndet til hvert armatur udføres med et separat kabel.

Valget af elektrisk ledningsdiagram skal baseres på ledningsgraden og vedligeholdelsen af ​​hele kredsløbet. Men når man arbejder med spotlights, er der en funktion - forskellige driftsspændinger for fremtidige armaturer er 12 V eller 220 V. Som det er velkendt ifølge Ohms lov med samme effekt, er spænding og strøm omvendt proportional. Enkelt sagt, en lille strøm og en stor spænding i ét tilfælde eller en stor strøm og en lille spænding i en anden.

Valg af ledninger til elektriske ledninger over strækloftet

Før du køber et kabel til elektrisk ledningsføring til spændingsloftet, skal du beregne det ønskede tværsnit af ledere, som direkte afhænger af antal og strøm af de installerede armaturer. For eksempel planlægger vi at installere et strækloft i samme rum med en lysekrone og belysning omkring omkredsen af ​​otte lamper. Typisk har en forsænket spotlight på hængende lofter en effekt på 35-50 watt. Det betyder, at den samlede maksimale effekt af et kredsløb på otte lamper er 400 watt.

Overvej en parallel kredsløb ledninger. Hvis der anvendes lamper med en spænding på 220 V, får vi en totalstrøm på 400 watt / 220V = 1,8181 A. Derfor skal trådafsnittet for en sådan streng være ca. 10 gange mindre - ikke mindre end 0,1818 m2. mm. Ved brug af 12 volt lamper - vi får en strøm på 400 Watt / 12V = 33.3333 A og dermed en sektion på 3,33 kvadratmeter. mm!

Men ingen lægger et så kraftigt kabel, sædvanligvis til belysning ledninger bruger en ledning med en sektion på 1,5 mm. Kontinuerlig tilladelig strøm fra PUE til kobberleder med et tværsnit på 1,5 mm2 - 19A. For at løse situationen skal du levere et 220V tyndt kabel fra belysningsboksen under loftet til transformeren eller bedre to transformere. Og allerede fra hver transformer til at forbinde 12 volt lamper med en tykk tråd over loftet. Du kan også udføre ledninger til en arbejdsspænding på 220 V og en lav strøm, og installer en lav-effekt mini-transformer til hver armatur.

Overvej "star" -forbindelsesordningen i to faser: Fra installationsboksen til "Star" -forbindelsespunktet og fra forbindelsespunktet til hver lampe.

For en spænding på 220V har sektoren "boxstjerne" en strøm på 400 W / 220 V = 1.8181 A. En sektion af hver af de otte "stjernelampe" -lamper virker ved en strøm på 50W / 220V = 0.2273 A. Ifølge beregningsresultaterne, baseret på plot med en maksimal strøm, tværsnittet af ledningerne skal være mere end 0,18 kvadratmeter. mm. Fra standardområdet af fremstillede kabler er dobbeltmargin, teoretisk, en ledning med et tværsnit på 0,5... 0,75 kvadratmeter egnet. mm.

For en spænding på 12V har sektoren "box-star" en strøm på 400W / 12V = 33.33. "Stjerne-lampe" -segmentet virker ved en strøm på 50W / 12V = 4,1667 A, hvilket er nøjagtigt det samme som den ottende del af den samlede strøm. For otte "stjernelampe" sektioner er et kabel med et tværsnit på mindst 0,5 kvm M passende. Men hvad skal man gøre med box-star-webstedet? Strengt taget er der 220V spænding i belysningsboksen. Først efter transformeren handler vi om 12V og kraftig strøm. Løsningen er på overfladen: Tag en tynd ledning på 220V fra boksen til transformeren under loftet, og efter det fra opløsningen opløses 12V med tykke ledninger til hver lampe. Og det er muligt som en parallelforbindelse at opløse alt med en tynd ledning under 220V, og installer en mini-transformer på hver armatur eller brug en armatur med en indbygget transformer.

Af ovenstående følger en klar konklusion. Før du tager ledningerne op over kabelføringen, skal du vide præcis, hvilke lamper der skal bruges. Den betragtede sag er noget hypertrofieret og tjener som en illustration af det problem, der kan opstå ved udformning af elektriske ledninger til spotlights.

I det overvejende flertal tilfælde anvendes et kabel med et tværsnit på 1,5 kvadratmeter til belysningskabler. mm type VVGng eller strengetråds samlede tværsnit på 0,75 kvadratmeter. mm. type PVA. Hvis du har disse to værktøjer, kan du evaluere kredsløbets aktuelle belastning og bestemme det sted, hvor du skal sætte en eller flere transformatorer.

Forfatteren af ​​artiklen er Timofey Iskov 24. december 2014

Do-it-yourself spotlights installation

Installation af spotlights med egne hænder, i modsætning til folkelig mening, er ikke en kompliceret elinstallationsproces, tager lidt tid og kræver ingen speciel special træning. Denne artikel indeholder et detaljeret trin for trin foto af installationsmanualen, efter at have læst hvilket, hvis du installerer prikker med dine egne hænder, vil det ikke medføre problemer eller problemer.

Det er værd at bemærke, at den største fordel ved spotlights i forhold til andre belysningsenheder (lysekroner, væg- og loftlamper) er ensartet belysning af hele rummet og næsten fuldstændig mangel på skygge fra genstande, hvilket har en meget gavnlig indvirkning på vores vision.

Der er mange forskellige muligheder for montering af spotlights, som hver især bruger sit eget specifikke mærke af ledninger, metoder til fastgørelse af dem til loftet og tilslutning til lamper og mellem dem. Også lamper kan have forskellige lamper, for eksempel ved 12 volt, hvor forbindelsen er lavet gennem en down-current transformer, ved 220 volt, og LED-lamper bliver meget populære nu. I vores eksempel overvejer vi muligheden for at montere 220 volt spotlights med glødelamper, som er den enkleste, sikreste, mest pålidelige og praktiske.

Hvad er det nødvendigt at overveje inden installationens start?

Som regel er løveens del af ophængte lofter monteret af materialer, der er modtagelige for brænding; disse kan være plastpaneler, MDF-paneler, alle former for stræklofter, krydsfiner eller spånplader. I vores eksempel er loftet lavet af plastpaneler.

Denne type loft er særligt brændbart, så der skal lægges særlig vægt på brandsikkerhed. For denne sag er det:

 • ikke brændbare, varmebestandige ledninger
 • pålidelig metode til at forbinde ledningerne sammen
 • det rigtige valg af strømlampe, der vil blive installeret i lamperne

Kravet om anvendelse af ikke brændbare ledninger gælder for alle typer lofter, især når de anvendes i glødelamper og halogenlamper i spotlights. Da deres brug er en stærk varme udsendt af lampen på begge sider af loftet. Ledninger udsættes konstant for stærk varme, skal modstå langvarig temperaturbelastning, ellers kan isoleringen bryde, kortslutning og brand. Jo større lampeffekten er installeret i rampelyset, desto stærkere er den varme, som ledningerne udsættes for.

Vælg en ledning

Der er mange ubrændbare eller upåvirkede brændende mærker af ledninger, men vi skal finde en, der specifikt opfylder vores kriterier:

 • brænd ikke
 • modstå langvarig udsættelse for høje temperaturer

Disse egenskaber er fuldt besiddet af trådmærke RKGM.

Wire RKGM - blødstrenget, kobbertråd, varmebestandig, varmebestandig, ikke brandfarlig.

Det har to isolerende lag:

 • ydre, består af lakeret glasfibervikling
 • intern, lavet af silikongummi med særlig styrke

Temperaturegenskaber fra -60 til +180 grader Celsius. Det store omfang af denne ledning omfatter bade og saunaer, hvor opvarmning af luft og temperaturfald går op til kritiske værdier.

Trådforbindelse

For at forbinde ledningerne til hinanden skal du bruge en håndkrympning af håndpresser og kobberhinde.

For blød kobbertråd er denne metode til tilslutning næsten perfekt, som kun kan rides ved lodning med tin.

Hvis der ikke er nogen pres på hånden, kan en elektrisk tang eller wire cutters tjene som et alternativ til det, hvis funktionsprincip ikke adskiller sig fra princippet om ledningskrympepressen.

På hvilken afstand skal der placeres spotlights på loftet

Da spotlights er strukturelt installeret inde i loftet, har de en begrænset belysningsvinkel, lige ved siden af ​​armaturet er det 30 grader, og begynder derefter at sprede sig.

For optimal belysning skal armaturerne placeres således, at den lysfløde, som de udsender, nødvendigvis skærer hinanden. Således opnås en ensartet fordeling af en lysstrøm.

For eksempel; Med en lofthøjde på 2,5 meter er det ønskeligt at fordele lamperne fra hinanden ikke mere end 1 meter og højst 60 centimeter fra væggen.

Nu har vi mulighed for at se hele billedet og se, hvordan spotlysene vil se ud og om nødvendigt rette deres placeringer. Efter krydsene efterligner spotlysene jævnt fordelt på loftet, er det nødvendigt at udføre nøjagtig mærkning ved brug af et målebånd.

Vi laver nøjagtige markeringer af loftlamper

Først måler afstanden fra væggen til den sidste lampe. Derefter opdele afstanden mellem de andre lamper jævnt. Med en lofthøjde på 2,5 m anbefales det at installere de yderste spotlights i nærheden af ​​væggene i en afstand på højst 60 cm. Væggen må ikke forblive mørk og ubelyst, mellem resten ikke mere end 1 meter. For ensartet belysning skal lampens lysflader krydse.


Hvis loftet består af dockede paneler, som i vores tilfælde og lampens placering falder på samlingen, skal du flytte den lidt til siden. Hvis dette ikke er gjort, kan der laves et hul under lampen med stor sandsynlighed, at de to paneler kan beskadiges.

Vi laver huller til spotlights

Vi begynder at lave huller til lamper.

For ham har vi brug for:

 • elektrisk boremaskine eller skruetrækker
 • krone på træet af den krævede diameter, med de fleste armaturer er den lig med 68 mm

I vores eksempel anvendes en sådan krone, 68 diametre.

Her er alting enkelt og klart, vi sætter kronen ind i boret eller skruetrækker og på de steder, der er markeret på forhånd, laver vi huller og borer cirklerne i loftet.

Men hvis der ikke er nogen krone, vil processen med at lave huller være mere arbejdskrævende.

 • elektrisk boremaskine eller skruetrækker
 • tynd bore til metal eller træ
 • kontorkniv

For at gøre dette skal du tegne en cirkel, der er nødvendig for installationen af ​​lampediameteren. Jeg bemærker, at diameteren af ​​den ydre del af lampen, som vil være placeret på forsiden af ​​loftet, ikke bør falde sammen med hullet. Hullet skal være lidt mindre, ellers kommer lampen bare ind i loftet. Spotlampens ydre nederdel, der kommer ind i hullet, støder mod forsiden af ​​loftet, og fjedrene er designet til at fastgøre lampestøtten mod indersiden af ​​loftet. Således trykkes lampen pålideligt fra to sider til loftet.

En cirkel blev tegnet, nu med en tynd bore borer vi huller langs linjen i en cirkel. Jo tættere hullerne er til hinanden, jo lettere bliver det at lave et hul. Til den næste handling har vi brug for en kontorkniv. Ved hjælp af en kniv forbinder vi de borede huller med hinanden og skærer åbningerne mellem dem. Det viser sig et rundt hul. De resterende burrs fjernes med en kniv eller en fil.

Og så hullerne er alle huller klar, gå til næste trin.

Tråd installation

Alle spotlights skal forbindes med ledninger, de vil blive forsynet med elektricitet.

Først og fremmest laver vi jumpers mellem lamperne. Ved hjælp af et målebånd måler vi afstanden mellem hullerne.

Vi tilføjer til de modtagne 40 centimeter, måler ledningerne med de opnåede dimensioner og skærer dem af. Vi skal bruge to ledninger af samme længde, en vil blive brugt til at levere en nul til lampen, den anden til fasen.

Da ledningen er blød, kan der opstå problemer med ledningen. For at gøre dette, laver vi en broach fra et stykke hårdt stål eller kobbertråd krog. Med det vil vi strække ledningerne mellem de huller, vi har lavet under lamperne. I vores eksempel anvendes en hård, kobber, trefjernetråd med et tværsnit på 2,5 kvadrater. Ideelt, til dette formål, passende wire mærke PV1, sektion 6 firkant.

Vi maksimerer vores wire broach, så det ville være så fladt og lige som en antenne. Nu laver vi en krog i en af ​​dens ender.

Vi glider broachen ind i det første hul, så dets retning falder sammen med den anden og fanger krogen af ​​brochetråden i den. Hvis du har problemer med at trække, kan du lave en modkrog. Det er lavet ligner wire broach, har kun en kortere størrelse. Det er lanceret mod brochens wire og ved at fange det klæber til brochens krog, og det er helt presset mellem hullerne.

Nu, på den forberedte på forhånd, målt ved størrelsen af ​​ledningerne på en af ​​siderne, laver vi en lille loop.

Da ledningen er blød, bør sløjfen sikres med elektrisk tape.

Vi hakker sløjfen til brokekablets krog og trækker det meget let ind i loftet ved at trække broken sammen med ledningen.

Vi udfører lignende handlinger for alle lamper.

Ledningerne lægges af et tog, der forbinder alle lamperne til hinanden langs kæden. For klarhed overvejer vi alt i vores eksempel. På billedet nedenfor er der fire ledninger. To faser og to nuller. Strømmen skal komme til den første armatur, fasen fra kontakten og nul direkte fra forbindelsesboksen. For et specifikt eksempel vil der blive lavet spotlights ved hjælp af en enkelt nøgleafbryder, en detaljeret beskrivelse af kredsløbets funktionsprincip og dens visuelle, trinvise implementering; Den første armatur skal forbinde fra forsyningskablet, så hopperen (nul og fase) skal gå til næste andet armatur. Hvor alt er gjort analogt med 1 lampe, kom to strømledninger nul og fase fra den første til den anden lampe, to gik til den tredje, plus til disse ledninger, så vil punktlampen ved nummer to blive tilsluttet. I slutningen af ​​artiklen kan du se forbindelsesprogrammet for spotlights.

For at gøre det lettere at forstå, er kun jumperne vist på billedet nedenfor, to ledninger kom (nul og fase), lad det være strøm, vi markerer det med gul elektrisk tape, og de to ledere er væk (fase og nul) til den anden lampe. Hvilken ledning er nul, og hvilken fase er kun relevant for armaturer med gevindskår, i dette eksempel vises dette. For andre typer patroner, der normalt har en fabrikspatron med ledninger, der allerede er opladet, er det ligegyldigt. Undtagelser kan kun foretages, kun nogle typer LED-lamper, de skal være mærket kontaktbetegnelser.

Dette billede skal gentages på alle lamper, det vil sige i alle huller undtagen den sidste, vil der kun være strøm, fase og nul, en jumper fra den næstsidste lampe.

I vores eksempel er eksemplet kun to lamper.

Advarsel! Før du udfører elektrisk arbejde, bør du tage sig af deres sikkerhed. Derfor skal alle tilslutninger, ledere og ledninger, til hvilke forbindelsen skal foretages, afbrydes fra strømforsyningen. Så uden at fejle, sørg for at der ikke er spændinger på dem, og først derefter begynder arbejdet. Det er muligt at kontrollere tilstedeværelsen eller fraværet af spænding ved hjælp af en spændingsindikator, da spændingsindikatorer, sorter og brugsanvisninger er beskrevet detaljeret i artiklen.

Tilslutning af spotlights

Nu går vi videre til forberedelsen af ​​armaturer til installation. Afskåret to identiske stykker wire 20 cm lang, fjern isoleringen fra begge ender. På den ene side 7 mm på den anden 5 cm.


Wire stripping RKGM har sine egne egenskaber, det handler kun om glasfiberlakeret vikling, det er meget dårligt rengjort, shaggy og efterlader glasfiberhår, som derefter bliver meget forstyrret ved at forbinde ledningerne sammen.

Hvad du skal gøre for at undgå disse vanskeligheder.

Skær den nødvendige længde af ledningen, i vores tilfælde er det 20 cm, forbered isoleringsbåndet og kniven.

Vi måler den nødvendige afstand fra begge sider, som skal rengøres og vi vind elektrisk tape rundt om ledningen. Vi har disse dimensioner er 7 mm og 5 cm.

Derefter laves et snit langs kanten af ​​isoleringsbåndet rundt om ledningen, og fjern isoleringen fra ledningen. Det er unødvendigt at skære isolationen for meget, da de tynde vener og vores ledning fra 1,5 mm tværsnit vil blive beskadiget, så de bliver 1 mm allerede. Vores opgave er at omhyggeligt trimme glasfiberviklingen, den anden isolering af kernen, der består af silikongummi, fjernes godt.

Efter isolering af ledningen skal isoleringsbåndet på den side, hvor vi har fjernet 7 mm, fjernes, da denne del af ledningen forbindes til armaturet. I driftstilstanden udsættes kontaktlampens kontakter for langvarig varmeeksponering, især når der anvendes glødelamper og halogenlamper i lamper. Nogle typer af isoleringstape, når de udsættes for varme, producerer en ubehagelig ejendommelig lugt.

Den anden side af ledningen forbindes med de ledninger, som vi strakte sig mellem hullerne til armaturerne, her kan du ikke fjerne isoleringstapen.

Tilslut ledningerne til lampens kontakter. Spotlights kommer som regel i to versioner:

 1. Den første, med kontaktterminaler, som i vores eksempel.
 2. Den anden med færdige fabrikkledninger fastgjort til patronen. I dette tilfælde har trådene allerede fabriks-, ikke-brændbar og temperaturbestandig isolering.

Vi skruer klemskruerne på lampholderen og forbereder kontakterne for at forbinde ledningerne.

Nu forsegler vi trådens trådstreng, der består af små tynde hår af kobber, for vi twist dem med fingrene i en tæt fletning og trækker dem op med tænger. Dette gøres for at sikre, at kontakten i klemmen klemmer det maksimale antal vener. Vi sætter ledningen ind i klemmerne og stram skruerne, hvorefter vi sørger for at kernen er godt fastgjort i kontaktterminalen, da vi trækker den i modsat retning fra kontakten.

Som et resultat af alle manipulationerne viser det sig, at en punktformet lampe, der er forberedt til installation, er fyldt med ledninger.

Vores lampe har en standard patron med en skruegevind, som har to kontakter, den ene går til tråden, den anden er forbundet med den centrale lob med en kontakt inde i patronen. Når det er korrekt tilsluttet, skal nul være på tråden og fasen på kronbladskontakten inde i patronen. Dette er for at sikre, at ved udskiftning af lamaer ikke falder under spændingen, ved et uheld at røre tråden.

Slut den til strømkablerne.

Forbindelsesvenerne vil udføre metoden til krympning af ærmer. Først og fremmest forbindes nullederne. For at gøre dette tager vi en kerne fra hver retning, som vi har defineret som nul, en fra forsyningskablet, en fra jumperen til den næste lampe og en fra lampen. Vi slutter sig sammen med dem sammen med uret mellem hinanden, først med hænder og derefter med tænger.

I analogi med nulvridning forbinder vi fasen. Det skulle vise sig to drejninger på tre ledninger.

Udførelse af ledningsforbindelser. Vær opmærksom! Drej ikke fasen og nulet sammen, ellers sker der en kortslutning, når kontakten tændes. Vi har to indkommende ledninger, to udgående og to til lampen, i hver retning, en levet fase, den anden nul.

For at gøre det lettere at krympe, kan du reparere ledningerne, før du drejer med elektrisk tape. Så kler vi på twisthylsen. De kan være både kobber og kobber-dåse.

Muffernes tværsnit bestemmes af trådens samlede tværsnit. I vores eksempel, til belysning, bruger vi en wire RKGM sektion på 1,5 mm kvadrat. Vi overvejer: 1,5 + 1,5 + 1,5 = 4,5 mm, vi tager ærmernes størrelse opad, så det kan drejes frit, den nærmeste størrelse er 6 mm firkantet.

Ærmerne er klædt. Nu er de nødt til at blive komprimeret, en manuel presse eller tænger bruges til denne handling.

Vi laver to klemme i begyndelsen af ​​ærmet og i slutningen skal du trække sig 2-3 mm fra kanten, ellers kan ærmet bryde.

Bide off ved hjælp af wire cutters fremspring fra liner wire ledninger og isolere den færdige forbindelse med isoleringstape.

Tilsvarende forbinder vi alle de andre ledninger med lamper.

Armaturerne er tilsluttet, nu skal du installere spotlights i hullerne i loftet. Vi trykker de fjederbelastede ben på lampens indside og sætter det forsigtigt ind i hullet.

Nu skrue i lyspæren. For vores eksempel bruges 40 watt glødelamper hver.

Når du køber lamper til spotlights, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en spejlreflektor.

For glødelamper og halogenlamper, der anvendes på brændbare loftsmaterialer (plastophæng, lofter), må du ikke bruge pærer med en kapacitet på mere end 40 watt. Siden brugen af ​​mere kraftfulde lamper er der risiko for at ødelægge loftmaterialet under påvirkning af varmeflow. Som et alternativ til glødelamper og halogenlamper kan LED-lamper bruges.

Skru pærer i lamperne og tænd lyset.

Installation er færdig. Alt fungerer, tænder og slukker. I denne artikel undersøgte vi i detaljer spørgsmålet om, hvordan man forbinder spotlights med egne hænder.

Mere detaljeret og tydeligt om tilslutning og installation af enkelte ledninger af elektriske ledninger (stikkontakter, kontakter, herunder kontakter med lys, lysekroner, vedhængslampe og udstødningsvifte) her.

Tilslutningsdiagram på 220 volt spotlights, via en enkelt-knap switch

Tilslutning af to armaturer, vi diskuterede i artiklen, for større klarhed og klarhed nedenfor er et diagram over forbindelsen mellem tre spotlights til en spænding på 220 volt (uden trin-down current transformer).

Installation af ledninger til spotlights gør-det-selv

Statistikker viser, at ejerne af deres eget hjem forsøger at skabe et behageligt individuelt indretning, der ville tilfredsstille behovene og ønskerne. Mange typer arbejde, de gør alene, men installationen af ​​ledninger til spot LED lamper er et stort problem.

Det er selvfølgelig bedre at udføre arbejde på kapital eller renoveringsstadiet, men det er ikke altid muligt. Fortvivl ikke, der er et stort antal tilgængelige løsninger, der helt sikkert kommer til smag. Fra nu af er der ingen grund til at rive lejligheden for at gøre installation af spotlights.

Find ud af, hvor godt du er bekendt med belysningen! Besvar 7 spørgsmål (test)

Navigation (kun mission nummer)

0 ud af 7 opgaver udført

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

oplysninger

Testen vil vise dig: ved du meget om belysning?

Du har allerede bestået testen før. Du kan ikke køre det igen.

Du skal logge ind eller registrere for at starte en test.

Du skal gennemføre følgende tests for at starte dette:

resultater

Korrekte svar: 0 fra 7

Du scorede 0 ud af 0 point (0)

kategorier

 1. Ingen rubrik 0%

Tillykke med, du har bestået testen!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med et mærke til visning

Bordlampe er en lampe

 • Generel belysning
 • Lokal belysning

Den vigtigste type belysning er

 • lokal
 • overordnet
 • silke

Lokale belysningsarmaturer omfatter

 • Gulvlampe
 • Sconce
 • lysekrone
 • Bordlampe
hjælpe

Du kan vælge flere muligheder.

Belysningen, der fremhæver rummets æstetiske udseende, kaldes

 • naturlig
 • lokal
 • festlig
 • Dekorative
 • kombineret

Lamper, der skaber en smal lysstrøm giver

 • Arbejdslys
 • Lokal belysning
 • Retningsbelysning

Lamper, der varer i lang tid og forbruger fem gange mindre energi

 • Glød stik
 • Energibesparelse
 • fluorescerende

Indstil korrespondancen mellem typer af lamper (klik på "tip" nedenfor)

Sortering af varer
 • Sconce
 • Bordlampe
 • Gulvlampe
 • lysekrone
hjælpe

Træk de valgte svar med en mus (gulvlampe, lysekrone,...), så de er til højre modsat lyskilder (væg, bord,...)

Vi bestemmer på installationsstedet

Absolut enhver form for byggearbejde skal begynde med omhyggelig planlægning på papir eller ved andre tilgængelige midler. Mange kunder foretrækker at spare på udgiften, og efter at have afsluttet en del af arbejdet er der derfor mangler og fejl.

Hvis vi taler om installation af spotlights, så er der en liste over de sædvanlige steder, hvor de ofte installeres:

 • Over sengen;
 • Over arbejdsområdet;
 • I rekreativt område og et sted at læse;
 • I køkkenet eller rummet over borde.

Den højde, hvorpå ledningerne til husholdningslygter udføres, er omkring to eller to og en halv meter. Denne indikator er optimal, da lampehuset ikke forstyrrer daglig brug, og lysstrømmen bliver jævnt rettet til det rigtige sted.

Installation af en lysekrone er forskellig fra montering spotlights - de gør helt forskellige ting, der ligner hinanden udefra. Til en spotlight kan ledninger vises direkte fra distributionsboksen i et hus eller lejlighed. Du kan også tænde denne type belysning fra stikkontakten.

Generelle principper for installation af en spotlight

I henhold til gældende standarder og standarder er ledningerne til sådanne lamper gemt direkte i væggen. Denne tilgang giver dig mulighed for at slippe af med de hængende ledninger, som visuelt "kuld" indersiden af ​​rummet. Ikke desto mindre er det ikke bare nødvendigt at beregne trådens passage, men også dokumentere det på en bekvem måde.

Ofte er der problematiske situationer, når strømkablet er beskadiget under det ekstra arbejde. Ved reparationer er det nødvendigt at ødelægge en del af væggen for at udskifte den beskadigede ledning. Af denne grund bør du omhyggeligt kontrollere hvert trin for at undgå en fejltagelse.

For at gøre en fur til at lægge strømkablet, skal du have en slag eller en boremaskine med et stødfladje. Gutterens tykkelse skal være omkring et par centimeter, da nogle modeller af spotlights er udstyret med et tykt kabel.

Der er situationer, hvor ledningens længde ikke er nok til at tænde lyskilden. Det anbefales ikke at lave "hjemmelavede" og tilslut flere ledninger til en. I specialbutikker solgte kabler af forskellig længde, så du skal bruge den færdige løsning. Hvis det ikke desto mindre blev besluttet at bruge denne indstilling, skal du sørge for, at forbindelsen virker, og at forbindelsen er isoleret.