Sådan placeres lys på loftet

I de seneste år har belysningen af ​​lejligheder og private huse gennemgået dramatiske ændringer - det er blevet vanskeligere at konstruktivt, men mere praktisk og funktionelt. Moderne rumbelysning består sjældent af kun en lysekrone, der hænger i midten. Det kan være der, men der er også en række ekstra lyskilder, hvoraf de fleste er placeret i loftet. Det handler om, hvad arrangement af lamper på loftet vælger, og vil blive diskuteret yderligere.

Typer af loftbelysning

For at vælge placeringen af ​​lamperne i loftet, vil vi lære om de typer belysning, der bruges i huse og lejligheder. På loftet er der lamper af forskellige design:

 • Lysekroner. Traditionelle belysningsenheder, som normalt er placeret i midten af ​​loftet. De har som regel mange horn, lyser godt midt i rummet.

Lysekroner kombineres ofte med pletter.

Kun spotlights kan bruges uden andre lyskilder.

Belysning - for skønhed, funktionel belastning, bærer den næsten ikke

Derudover er der stadig væg, bordlamper samt gulvlamper. Kombinere og kombinere forskellige typer lamper, belysning og skabe moderne belysning på værelset.

Hvilke lamper kan bruges i indbyggede lys

Indbyggede lys på loftet er med forskellige sokler. Under enhver base er der forskellige lamper. Når du vælger dem, er det nødvendigt at fokusere på den nødvendige belysning og på den type loft, som armaturerne er indlejret i.

Der er begrænsninger i spændingsstrømmene: de stoffer og film der anvendes til dem tåler ikke varme. Derfor er halogen- og luminescerende lamper (med basis), hvis effekt ikke er mere end 20 watt, placeret på filmstrækloftene. Du kan også vride glødelamper - ikke mere end 40 watt. På stofstræklofterne kan du sætte kraftigere: henholdsvis 35 W og 60 W.

Ifølge denne tabel kan du sammenligne effektiviteten ved at bruge forskellige typer lamper. Men glem ikke at dataene her er givet til "ideelle driftsbetingelser." Faktisk er alt ikke så rosenrøst, men ikke dårligt

Der er stadig LED-lyskilder, men der er ingen begrænsninger på dem, da de opvarmer meget mindre. Derfor er valget her kun i form (standard type kolbe, majs, usædvanlige former), farvetemperatur og lysstyrke.

Lyskilder til baggrundsbelysning

Når man vælger placeringen af ​​lamper i loftet, er det nødvendigt at tage hensyn til alle kilder til lys. Og også baggrundslyset. Selvom hun spiller mest. dekorative rolle, men bidrager også til belysningen.

Til baggrundsbelysning anvendes lineære lamper mere almindeligt. De er fluorescerende, neon. LED-lineære lamper eller LED-bånd anvendes også. Den bedste mulighed i dette tilfælde - LED'er i enhver ydeevne. De har flere fordele. Den første er, at de er mere økonomiske (forbrug 3-4 gange mindre elektricitet end husholdersken), den anden er mere holdbar (sandt, hvis temperaturen observeres), bliver den tredje opvarmet meget mindre end de andre. De har også ulemper: de kræver en underspænding (24 V eller 12 V) for strømforsyning, og derfor har de brug for omformere. De koster også penge, de har brug for et sted at placere, og så de er tilgængelige til vedligeholdelse og reparation. Og en mere minus er den høje pris. Men hvis man overvejer, at deres arbejdsmæssige ressourcer vurderes i tusindvis af timer, viser det sig at være billigt.

Neonlys ser godt ud

Hvis en eller anden grund ikke passer til LED'erne, skal du vælge mellem fluorescerende og neonlys. Normalt vælges luminescerende, da installation og tilslutning er enkle, og du kan selv gøre det uden hjælp fra en specialist. Ulemper - flimrende lys og "kold" glød.

Neonlamper ser godt ud i baggrundslyset, men det er svært at installere dem, og det er ikke så nemt at regne ud. Derfor inviterer de enten specialister, eller vælger andre lyskilder.

Mindste afstande

Når man anbringer lamper i loftet, er det nødvendigt at tage højde for ikke kun lampens kraft, men også deres afstand fra væggene. De opvarmer også, og derfor, hvis der er en række lamper langs væggen, så fra ikke mindre end 20 cm. Ellers er der fare for opvarmning af væggene også.

Ved placering af lamper i loftet er det nødvendigt at opretholde mindste afstande

Det er også nødvendigt at huske, at minimumsafstanden mellem de indbyggede loftslamper er 30 cm. Dette er et nøglepunkt, der skal overvejes, når lamperne på loftet udvikles.

Sådan beregnes antallet af armaturer

Før du vælger lampens placering i loftet, skal du korrekt beregne deres nummer. Normalt er beregningerne baseret på standarder. For forskellige værelser er de forskellige - i udhusene (spisekammer, påklædningsrum mv.) Har du brug for mindre lyst lys i stuerne - mere lyse. De nuværende belysningsstandarder er i bordet, de er angivet i suiterne.

Belysningsstandarder pr. Kvadratmeter til lokaler til forskellige formål

Proceduren til beregning af antallet af lamper i loftet er:

 • Rummets areal multipliceres med belysningsraten. Vi får den samlede strømforsyning, der kræves.
 • Derefter skal du bestemme effekten af ​​lyskilderne og deres type for at finde ud af, hvilken lysstrøm de giver ud. For at hjælpe - tabellen nedenfor.
 • Den samlede effekt er divideret med lampens kraft, vi får deres nummer. Så er det kun et spørgsmål om at vælge en ordning for deres placering i loftet.

For at gøre det klart, giver vi et eksempel på beregning af antallet af lamper i loftet. Vi udvikler et belysningssystem til en stue på 16 kvadratmeter. Vi bruger 2W LED pærer. Dette er 200 lk. Her er beregningen:

 • Vi overvejer den nødvendige lysstrøm i normen: 16 kvadrater multipliceret med 150 Lx. 16 * 150 = 2400 Lk. Det vil sige, den samlede lysstrøm fra alle lyskilder bør ikke være mindre (mere).
 • Nu bestemmer vi mængden: divider den resulterende figur ved lampens lysstrøm. 2400 Lx: 200 Lx = 12 stk. Det vil sige, for alt dette rum er nok 12 LED-lamper af en sådan strøm.

Tabel over korrespondance af magt af lamper af forskellige typer

I denne takt er belysningen ret lys, og nogle gange vil du have et dæmpet, blødt lys. Dette skal tages i betragtning ved valg af lygternes placering i loftet: det er ønskeligt at lave det, så du kan variere belysningen. For at gøre dette er lamperne opdelt i flere grupper. Hvis to, skal du forbinde til samme linje gennem en og føde en to-knap switch. I dette tilfælde kan du tænde lampen gennem en og der vil være et svagt lys eller alt - så vil alt blive oversvømmet med lys. Lampene kan om ønsket opdeles i et større antal grupper, bringe dem separat til afbryderne og tænde som ønsket eller efter behov.

Generelle regler og tendenser

Placeringen af ​​lamperne på loftet vælges primært ud fra rummets form og tilstedeværelsen / fraværet af andre lyskilder og nogle andre faktorer.

Med lysekrone

Hvis rummet skal have en lysekrone, er det normalt placeret i centrum. Med hensyn til dette punkt og bygger videre sammensætning. Det kan være symmetrisk eller asymmetrisk, men lysekronen er altid udgangspunktet.

Layout af indbyggede lys i nærværelse af en lysekrone i midten

De to første ordninger er egnede til små værelser. Den første og fjerde "justerer" belysningen, som med den eneste stedets eneste lyskilde, er den mørk i hjørnerne. Forskellen er kun i størrelsen af ​​rummet: №1 for små, №4 for dem der er større.

Ordningen №5 vil bidrage til at korrigere den visuelle opfattelse af et langt og smalt køkken. Hvis du arrangerer baggrundslyset langs den korte side, bliver det visuelt lidt bredere.

Den anden ordning anvendes oftest i køkkener - med et lineært arrangement af køkkenenheden - langs en væg. Her langs headsettet og sætte yderligere lyskilder. Skema nr. 9 kan også bruges i køkkenet og også over sættet, men kun hvis det er vinklet. Også ved hjælp af et sådant arrangement af lamper er det muligt at tildele et rekreativt område i stuen. Eller hvis køkkenenheden har sin egen belysning, så "fremhæve" spisepladsen.

I ordninger 5, 6, 10 buer, cirkler og ovaler anvendes. Dette er også en ret almindelig type arrangement af lamper i loftet. Det passer godt i soveværelserne, stuerne, børnene, hvis i dem stilen af ​​dekoration med et strejf af romantik.

Ingen lysekrone

Hvis belysningen kun skal bygges på de indbyggede lysarmaturer, ikke mindre muligheder. Måske endnu mere. I dette tilfælde gør næsten altid lyskilder til grupper - i varierende grad af belysning. I diagrammerne er de markeret med lamper af forskellige farver (i ovenstående diagrammer findes der også et par diagrammer med opdeling i to grupper).

Placeringen af ​​lamperne på loftet uden lysekroner

Som du kan se, kan de enkelte kontakter slå på belysningen af ​​forskellige zoner. Også en meget interessant mulighed.

Flere muligheder for placering af lamper i loftet

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​forskellige zoner i rummet. Ofte er zoneinddeling fremhævet ved belysning. For eksempel er belysningen på kontoret høj. Men det betyder ikke, at arrangementet af lamper i loftet skal være ensartet. På kontoret er der normalt et opholdsområde, hvor der er en stol, måske en sofa. På dette område kan lyset være mere dæmpet og blødt, derfor kan antallet af lamper her være mindre. Over bordet er det fornuftigt at koncentrere dem i større mængder.

Spot loft i interiøret: fotos i forskellige rum

Hvis du ikke har set placeringen af ​​lamperne på loftet, er ordningen ret svært at forestille sig resultatet. Selv de enkleste ordninger - i hjørner, i en halvcirkel nær en af ​​væggene, langs modstående eller tilstødende vægge - er ret problematiske at præsentere. Desuden varierer udseendet betydeligt afhængigt af formen, lampens størrelse, på den type lampe, der er valgt i den. Der er trods alt de med forskellige spredningsvinkler - fra snævert rettede (ca. 30-40 °) til skinner i forskellige retninger (120-180 °). Derfor samledes vi i dette afsnit billeder af ordninger og grupperede dem efter typer af lokaler, fordi udseendet også ændres fra designet.

Stue

I stuen bruger de oftest en lysekrone, og oftest er den ret stor. Hvis rummet er firkantet eller tæt på pladsen, giver det mening at vælge symmetriske ordninger. De understreger den korrekte geometri.

Spotlights er placeret omkring lysekronen og i hjørnerne

Dette gælder kun for de tilfælde, hvor det ikke er nødvendigt at understrege zoneinddeling. I dette tilfælde er asymmetri mere egnet, og du kan bruge pletter, der adskiller sig i udseende.

I nogle områder kan antallet af pletter være større.

I stuer bruger oftest et stort antal lyskilder, der er opdelt i flere grupper. Dette gør det muligt at variere lysstyrken over et bredt spektrum.

Zoning understreges ikke kun af lys, men også af belysning.

Det er ligegyldigt med eller uden en lysekrone, men diagrammerne indeholder mere end et dusin pletter og oftere dusinvis. Så i dette tilfælde, for at spare energi, giver det mening at sætte LED-lamper. Ja, de er meget dyrere, men de er ikke lige store i økonomi. Anyway, bye.

soveværelse

Det er nødvendigt at vælge lampens placering i loftet under hensyntagen til, at atmosfæren skal være hyggelig og afslappende. Når man vælger lamper, er det derfor nødvendigt at vælge dem med en varm temperatur af lys, det vil sige dem, der giver et let gulligt lys. Sæt lamper med en blå eller lys hvid skygge i soveværelset er ikke det værd - det vil være svært at slappe af.

Lyset skal være varm skygge

Belysningsordninger for soveværelser er normalt ikke meget komplekse. Konturen af ​​små lamper omkring omkredsen af ​​rummet, måske nogle få af dem over sengen. Det er alle fornøjelser. Jo enklere jo bedre. Opgaven er at skabe en hyggelig atmosfære og alt er underordnet det.

Hvis du vil have noget originalt

Hvis der er andre områder i soveværelset - et toiletbord eller endda en arbejdsplads, kan du "få" belysningen ved hjælp af væglamper. Den anden vej ud er at installere et større antal belysningsenheder i dette område, introducere dem til en separat switch og tænde dem efter behov.

Ved sengens hoved hænger de normalt på en sconce eller sætte bordben på sengeborde.

Så når man vælger indretningen af ​​de indbyggede lys i soveværelset, er et af de grundlæggende regler konsistens.

køkken

Oftest er køkkenet, selv om det er lille, opdelt i to dele. I en koger de mad, i den anden tager de den. Når der udvikles et belysningssystem, understreges disse zoner ofte. I dette tilfælde placeres pletterne sædvanligvis langs køkkenet, og et rektangel, en oval og en vilkårlig figur er bygget over bordet.

Lampens placering i køkkenet: to zoner, to ordninger

Hvis køkkenet er ret lille, kan du ikke oprette komplicerede ordninger. I sådanne tilfælde er pletter fordelt rundt omkretsen eller langs to vægge - modsatte eller tilstødende. Det er allerede nødvendigt at se på situationen, men begge muligheder er ikke dårlige.

I køkkener anvendes simple ordninger ofte.

Også ser godt ovalt eller firkantet ud. Bare installer ikke i et lille rum store lamper med komplekse nuancer. Selvfølgelig ser de smukke ud, men mere egnet til stuen, i en lille mængde er gode i soveværelset. Selv i gangen og gangen er passende. Men ikke i køkkenet. For det første er det meget svært at vaske dem, og for det andet, i et lille rum ser de ikke ud. Her er koncise former mere egnede. Men cirklen eller firkanten - dette er valget for dig.

Sådan placeres spotlights i køkkenet korrekt

Du kan bruge lamper af forskellige typer. For eksempel som på billedet - på lange ben. Dette er forresten en af ​​tendenserne. Loftslamper kan være af nogen form, men de mest almindelige er cylindriske eller runde former.

Sådan placeres lamper på et strækloft: muligheder, ordninger, foto

Hvorfor er den rigtige placering af armaturerne på strækloftet så vigtigt? Og fordi det ikke kun afhænger rummet af belysningen af ​​dette, men også den visuelle effekt af interiøret som helhed og endda levetiden for dit strækloft.

I dag vil vi se på alle mulige finesser, der er forbundet med dette problem, samt give dig et visuelt layout, understøttet af rigtige billeder i interiøret.

Funktioner ved valg af armaturer til hævede lofter

Stræklofter er forskellige, lamper - også. Det mest afgørende øjeblik i udvælgelsen af ​​pletter til et strækloft er ikke deres yderlige tiltrækningskraft og størrelse, men magt. Fra det og skal "danse", da der er stor sandsynlighed for at beskadige belægningen gennem varmen.

Et smeltet ophængt loft er ikke genstand for reparation, du forstår. Så vær forsigtig i dette øjeblik, så det senere ikke ville være uhyggeligt smertefuldt.

Hvilke stræklofter er: film (PVC) og stof. Samtidig, den ene, at en anden mulighed ikke tåler stærk opvarmning, men stoffet er lidt mere stabilt. Desuden vil du, hvis du stærkt opvarmer filmloftet, foruden hurtig forringelse få en daglig del af formaldehyddamp i luften, da den frigives ved en temperatur på mere end 70 grader.

Så hvad er den optimale effekt mulig for punktlys?

Til stoflofter:

 • Galogenki - op til 35 W
 • Glødelamper - op til 60 W

Til filmlofter:

 • Galogenki - op til 20 W
 • Glødelamper - op til 40 W

Der er også en anden stor mulighed - LED lamper. Deres omkostninger er lidt mere end ovenstående, men:

 • tjene meget længere;
 • smelte loftet ikke på nogen måde;
 • da de næsten ikke udsender nogen varme.

Men her er der også et lille øjeblik: For at "lancere" disse lamper er det nødvendigt at forbinde dem med en speciel adapter, som ikke kun opvarmes, men bogstaveligt talt "tændt". Derfor må du under ingen omstændigheder placere denne enhed på loftet selv under filmen!

Det er bedre at placere det et sted på væggen, i hjørnet bag gardinet. Det vil være endnu mere bekvemt for dig, da adaptere jævnligt har brug for reparation, og at adskille strækloftet til dette formål er ikke sjovt for svagt af hjertet, for det mindste.

Derudover har vi ikke noget mere at tilføje. Du er fri til at vælge absolut ethvert design og størrelse af pletter, der udelukkende afhænger af din egen smag og tegnebog.

Beregning af det krævede antal armaturer

Til væggene om aftenen syntes ikke dyster, og værelset ubehageligt, belysning skulle være nok. Det er værd at spare på nogle ti pletter og alt, udseendet af rummet mister sin friskhed om aftenen.

Ikke kun at lamperne skal være nok, så de skal også grupperes korrekt. Den optimale løsning er placeringen af ​​en armaturgruppe over rummets "arbejdsområder". Det vil sige, hvis vi taler om køkkenet - er det vigtigste beløb placeret over spisepladsen og arbejdsbordet, hvis vi drejer om soveværelset - vi grupperer dem i skabet, påklædningsbordet og sengen mv. Afhængigt af hvilken type værelse og dets møbler.

Hvad angår den rigtige mængde lumen, er alt ekstremt simpelt:

På 1 kvadratmeter er nok 20W, bare.

Det vil sige, hvis du tog en spotlight med en effekt på 35 W, kan du sikkert øge dækningen med en og en halv gang. Det vil sige, 35W er nok til 1,5 meter af loftet.

Det følger simpel matematik. Tag loftets samlede kubiske kapacitet og divider den med 20 (35 W). Hvis du har et loft på 10 kvadratmeter, så skal du bruge 10 armaturer på 20 watt hver eller 6-7 armaturer på 35 watt hver.

Overvej at vi taler om den lette trafik fra udelukkende punktpunkter. Hvis du har en lysekrone eller en anden lyskilde, kan nummeret sikkert opdeles i tre, idet de har mere til skønhed end for et funktionelt formål.

Grundlæggende regler for placering af spotlights

Reglen her er en - har ikke lamper tættere end 15 cm til sømmen af ​​strækloftet. Fordi, hvis du ellers gør det, er der stor risiko for at beskadige spændedækslet under installationen.

Resten er fuldstændig handlingsfri, men hvis man vil observere i det mindste noget geometri, er det fornuftigt at holde fast ved nummer to - ikke at placere lamper tættere end 20 centimeter til hinanden.

Og hvis den nøjagtige afstand ikke er din sag, og du vil skildre kaotisk kaos i loftet, så stole udelukkende på din smag.

Og alligevel, inden du laver huller i strækloftet, er det bedre at forsigtigt krise ud cirkler på overfladen af ​​gulvet i stedet for de påståede punkter. Så du kan se meget bedre end at tegne på papir. Billedet er altid det samme, men i virkeligheden - alt ser helt forkert ud, og du får ikke et hul i et hul!

Det er bedre at tilbringe den ekstra halv time, tegne alt og se nærmere på, hvad der kommer ud. Som regel forsvinder ønsket om at eksperimentere med asymmetri med det samme.

Analoger af spotlights

Udover punktbelysning er der noget andet, endnu bedre. Disse er lange LED-pærer, der kan placeres direkte under stretch-loftfilmen.

Virkningen af ​​en sådan belysning er simpelthen fantastisk, og med den korrekte fordeling af lysstrålerne ser det ud til, at du ikke er i rummet, men i rumfartøjets rum.

En dristig beslutning, men ganske interessant og ret budget.

Kombinationen af ​​lamper med lysekroner og andre belysningskilder

I nedenstående diagrammer kan du se mulighederne for placeringen af ​​lamper i kombination med lysekroner. Men før vi ser på billederne, vil vi gerne understrege, at lysekronen og pletterne i princippet er en vanskelig ting at kombinere.

Spots ser meget moderne ud, og lysekroner - ofte med et klassisk udseende. Derfor tænk hårdt, før du laver et punkt, der lyser stuen, som pryder vintage, kobber lysekrone. For at få lyset i dette tilfælde er det bedre ikke fra loftet, men fra sconces der matcher stilen, der ligger på væggen. Hvis du ejer en moderne lysekrone, så vedrører dette ændringsforslag dig ikke.

Interessante spot layouter

Og her kan du vælge en af ​​de ordninger, som du "ligger" til sjælen. Overvej dit overordnede rumdesign og stræk lofttekstur.

Hvis du har det blankt, så husk at spotlyset giver en temmelig ubehagelig blænding og placerer dem i den zone, som øjet konstant rusher på - er uklogt. Med stof - ikke noget problem. Spotlys på dem ser nøjagtigt ud som på et malet loft.

Spotlights i det indre:

Og nu får vi se specifikationerne og se på virkelige eksempler, hvordan kan de arrangeres. Som vi har sagt, er det skematiske billede meget forskelligt fra virkeligheden, og du kan se dette ved at se vores udvalg af fotos.

køkken

Normalt er spørgsmålet om, hvordan man lægger lys i køkkenet ikke for kompliceret. Værelset er normalt lille og placeringslamper omkring omkredsen eller på en eller anden måde udtænkt - det giver ingen mening.

Praktik er vigtig i køkkenet, hvilket betyder at du bare skal lave et "slag" af lumen over arbejdsområderne: bordpladen og bordet.

Der er ingen andre funktionelle steder i køkkenet. Sandt, hvis du har det stort, har en "ø" og andre usædvanlige elementer, så sørg for at overveje deres tilstedeværelse og ikke lade det være uden belysning. Dystert køkken - et dyster skuespil.

badeværelse

På badeværelset er det nødvendigt at belyse badet selv, vasken, og resten er valgfri. Generelt er badeværelserne sjældent særligt store, derfor er standard 3 - 4 pladser nok til 5 små lamper, der er arrangeret i en cirkel.

Stue

Der skal lægges særlig vægt på placeringen af ​​pletter i hallen, da romets stil og generelle udseende direkte afhænger af dette. Et punktbelysning her er ikke nok, af en enkelt grund, at det vil se kedeligt ud.

Det er bedre at kombinere punktbelysning med andre belysningsenheder, mens det er ønskeligt at have dem langsigtet i særlige loftnicher, der skal laves i forvejen, i planlægningsfasen af ​​loftet selv.

Dagligstue ser meget interessant ud i hvilke zoner fremhæves ovenfra ved hjælp af loftdråber. For eksempel over sofaen - over spisebordet - en cirkel med pletter mv.

soveværelser

Spots i soveværelset - mesteren. Men i dette rum, som i andre er det vigtigt at huske højdepunkterne.

Hvis strækloftet er blankt, bør du ikke i almindelighed kontakte spotbelysningen. For en lounge er en højdepunkt en aggressiv og irriterende ting, der vil forstyrre søvn.

I denne artikel så vi på alt og endnu mere på et givet emne. Vi håber, at efter læsning af vores materiale er placeringen af ​​lamperne på strækloftet ikke længere et problem for dig!

Sådan laver du et spotloftbelysning

False lofter lavet af forskellige materialer er meget populære i dag. Sådanne strukturer kan monteres fra gipsvæg, plastik, PVC-film. Dette design vil skjule ujævnheder og er ret nemt at udføre. For at belyse lokalerne anvendes også forskellige belysningsarmaturer. Hvis i fortiden blev loftet kun dekoreret med en lysekrone, er dagslyset i loftet mere almindeligt. Sådanne lamper kan fordeles over hele området. Derudover deltager de i zoneinddeling af rummet og udfører denne funktion perfekt.

Spotlysloft bruges normalt som baggrundsbelysning.

Belysning ved hjælp af sådanne elementer kan gøres uafhængigt, det vigtigste er at følge visse regler og tage hensyn til funktioner. Afhængig af det materiale, hvorfra loftet er lavet, afviger funktionerne i dets installation.

De vigtigste egenskaber ved udformningen af ​​punktbelysningselementer

Enheden spotlight.

Spotbelysning er en lille belysningsarmatur, der er installeret i en ophængt konstruktion. Som et resultat vil apparaterne skylles med overfladen. De er små i størrelse, så for at kunne belyse rummet fuldt ud, skal du bruge flere elementer. Det er meget vigtigt at arrangere dem i hele området.

Armaturernes struktur, der er designet til montering i gipsplader, har en speciel forårsmontering. Denne mount er indsat i et specielt forberedt hul og rettes i den. Ved hjælp af det holder de meget pålideligt en gipsplade. For at lukke kløften mellem hul og bunden laves der et særligt dekorativt dæk udefra. Det kan have en anden form, farve, størrelse, så det er ikke svært at vælge den, som bedst passer ind i rummet.

Grundlæggende retningslinjer for lampeplacering

Varianter af placering af spotlights.

Næsten alle punktlys har en lille belysningssektor, som ikke overstiger 30 °. Derfor er det nødvendigt at placere lamperne i træk, mens det er nødvendigt at observere en vis afstand imellem dem.

 1. Belysningsanordninger skal anbringes i rækker, og afstanden mellem dem må ikke overstige 1 m.
 2. I rækken mellem belysningselementerne må afstanden ikke være mere end 1,5 m.
 3. Fra væggen skal man ikke trække sig tilbage end 60 cm.

For at oplyse rummet så jævnt som muligt anbefales det at arrangere spotbelysningen i et skakbrætmønster.

Sådan belysning kan også installeres på gipsplader elementer af vægge, møbler og andre dekorative elementer.

Hovedvarianter af punktlamper

I planlægningsfasen er det værd at overveje, hvilke enheder der skal bruges til belysning. For at vælge den mest egnede mulighed er det nødvendigt at tage hensyn til visse faktorer. Afhængigt af typen af ​​design af enheden kan de opdeles i to typer - roterende og ikke-roterbare.

Non-turn lamper har et meget simpelt system.

Typer af spotlights.

I dette tilfælde installeres de i en position, mens lysstrømmen altid er rettet i en retning, og det er umuligt at lede det til den anden side.

Rotationsanordninger har en mere kompleks form, hvilket medfører en mere tidskrævende proces med at installere en sådan lampe i et gipsplankloft. Fordelen ved en sådan lampe er evnen til at styre lysstrømmen i den ønskede retning.

Lyskilden kan være følgende typer lamper:

 • almindelig glødelampe;
 • halogenarter;
 • fluorescerende;
 • LED muligheder.

Valget af lyskilde bestemmer mængden af ​​forbrugt energi, emissionsspektrum, størrelse og parametre. For at installere en almindelig glødelampe skal du bruge en baggrundsbelysning, hvis højde er 12 cm. Derfor skal du i forvejen tænke på den højde, som gipspladen skal sænkes. Med hensyn til LED og fluorescerende muligheder for at installere dem, skal niveauet sænkes med kun 6 cm. Det er værd at bemærke straks, at omkostningerne ved sådanne lamper vil være meget højere.

Hver version er repræsenteret af et stort modelområde, som giver hver kunde mulighed for at købe den nødvendige mulighed. Før du køber det, er det vigtigt at studere alle detaljerne i den præsenterede model, og først efter det er det endelige valg.

Fremhævning af loftet: planlægningsfasen og forberedende arbejde

To-niveau loft med spotlights omkring omkredsen af ​​rummet.

Når armaturerne er valgt, kan du begynde at montere dem. Hvis loftbelysningen er skabt af dine egne hænder, skal du starte dens udførelse på det stadium, hvor du monterer metalprofilrammen. Denne fordel gør det muligt at udføre ledningsopbygningen og placere lamperne på de nødvendige steder.

Under planlægning er det værd at gøre følgende arbejde:

 • på grundlag af loftet for at lave en markering, hvor lyskilderne vil blive installeret
 • Alle belysningsanordninger skal være placeret i en afstand på 25-30 cm fra metalprofilen.
 • Det er meget vigtigt at overveje lofterne og markere de forskellige niveauer af loftet.

I planlægningsfasen er det meget vigtigt at tage højde for sådanne belysningsanordninger som loftlysekrone, væglamper og sconces. Hvis en lysekrone er monteret i midten af ​​loftet, kan spotlights placeres rundt om rummet eller i adskilte områder.

Ledninger: anbefalinger

Ordning af ledninger i et falsk loft og montering af en spotlight.

På montagefasen er rammen til et hængende loft at lave en markering, som vil blive lagt til ledninger. Ved en sådan mærkning er det meget vigtigt at lave et mærke, hvor lysene, skifterne, lysekronen vil blive placeret. Hvis der vil være elementer på væggen med belysning, skal der foretages markering.

Til ledninger kan du bruge forskellige ledninger. For at vælge ledningen skal der tages hensyn til nogle aspekter. Det anbefales at bruge blødstrenget ledning til pålidelig forbindelse til armaturer. For at udføre alle ledninger er at bruge hård eller blød ledning VVG eller ShVVP - 3x1.5. Den anden mulighed ville være tilrådeligt at bruge, hvis klemmer bruges til at forbinde armaturerne. Til ledninger skal du bruge bølgepapir. En sådan isolering forhindrer forskellige mekaniske skader.

Korrugeret rør forhindrer fugt i at komme ind i ledningerne. For at de elektriske ledninger ikke kan hænge ud under rammen, kan den fastgøres til metalprofilerne med specielle plastikklemmer.

Udfør huller til installation af belysning

Skemahuller til spotlights.

For at installere en spotlight i et gipsvæg, er det nødvendigt at lave huller med passende diameter. For at lave huller med den korrekte diameter er det værd at undersøge oplysningerne på emballagen fra lampen. Ofte angiver fabrikanter, hvilken diameter der skal udføres. Det anbefales også at kontrollere dimensionerne selv.

Ofte er huller lavet med en diameter på 60-75 mm. For at udføre et sådant hul skal du bruge en boremaskine med en speciel dyse "krone". Det er værd at udføre sådanne værker på løse ark, men det er muligt at udføre arbejde og på et klart design.

Når alle hullerne er lavet, og ledningerne er færdige, kan du begynde færdiggørelsen. Sådanne arbejder omfatter plastering, slibning og maling. Spotbelysning installeres, efter at loftet er fuldt forberedt.

Den første til at etablere hullet i rampelysets ramme. Når det er løst, kan du installere den valgte lyskilde. Lyspæren er forbundet med patronen, og det dekorative overlæg sættes i sidste ende på. Efter at have installeret alle elementerne, kan du kontrollere effektiviteten af ​​hele systemet.

Det anbefales at kontrollere ledningssystemet, inden det er dækket med gipsplader. Til dette skal du installere løg i alle patroner. Hvis systemet ikke virker, kan du rette det.

Hvordan man laver et belysningsloft gør det selv - enhedsfunktioner, instruktioner til billeder og videoer

For at sikre ensartet belysning af rummet kan du ty til brug af punktlyskilder. Samtidig vil selv den mest sofistikerede væglampe, som er monteret i midten af ​​rummet, ikke kunne give et tilsvarende resultat af belysning. Derfor vil der i rummet uundgåeligt blive skygger af forskellige ting. Til det samme, for at jævnt fylde rummet med lys, anvendes såkaldte pletter (fra engelskspidspunktet) - det er små lamper af lille kraft, der er jævnt fordelt over hele overfladen af ​​loftet. Samtidig kan et sådant belysningssystem kun installeres i udformningen af ​​lofter. Gør-det-selv spotbelysning af lofterne er ret ægte, det er kun vigtigt at tænke på installationsskemaet i loftets designfase.

Lidt om spotbelysning

På grund af deres designfunktioner har spotlights en 30-graders vektor belysning. Derfor er en sådan lyskilde ikke nok til et værelse, men samtidig gør en sådan egenskab det muligt at montere lamper tilstrækkeligt tæt over hele loftplanet.

For at fylde rummet med lys bør afstanden mellem lamperne ikke være mere end 100 cm. Samtidig skal ekstreme pletter ikke placeres mere end 60 cm fra væggen. Sådanne indikatorer er typiske for lofter 2,5 m høj, så installationstrinnet skal bestemmes afhængigt af forholdene i dit værelse. Hovedbetingelsen for placeringen af ​​lamper er skæringspunktet mellem belysningskeglerne i en højde, der er større end hovedparten af ​​objekterne i rummet.

Det er muligt at installere spotbelysning af lofterne på de suspenderede strukturer af enhver konfiguration. Den enkleste og mest pålidelige løsning ville være at installere spotlights i et gipsplankloft. Men samtidig er installationsproceduren ens for MDF-lofter, plastpaneler, aluminiumstrimler.

I stræklofterne bør lamperne kun installeres af en professionel. Dette skyldes egenskaberne af loftoverfladen og behovet for at anvende specielle indsatser i fastgørelsespunkterne til stræklofter. Sådanne indsatser er termiske ringe, der beskytter stoffet mod stretching og overophedning.

I alle andre tilfælde kan loftbelysningen af ​​lofterne organiseres uafhængigt. For at gøre dette behøver du kun de værktøjer, visse færdigheder og ønsket om at skabe høj kvalitet belysning dit hus selv.

Hvad er nødvendigt for installationen

Til arbejdet har du brug for følgende materialer:

 • Dot lampe;
 • strømkablet;
 • klemmer til tilslutning af ledninger;
 • elektrisk tape eller isolerende krympning;
 • switch.

Standard loftplade enhed

Det anbefales at bruge til loftlamper af samme type for hver zone. Således kan du korrekt beregne og købe det nødvendige antal lamper. Det er vigtigt at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en reflekterende kegle ved bunden af ​​glødelamperne. Ved hængende lofter anbefales det at anvende lamper med en effekt på højst 40 W, da loftet overophedes, hvilket kan medføre beskadigelse af konstruktionen eller endog brand.

LED- og halogenlamper skal vælges ud fra effekt- og farvespektret. Tråden vælges afhængigt af loftets materiale. Så for eksempel vil den sædvanlige to- eller tre-core wire VVG-2 (3) * 1.5 være egnet til gipsvæg. For MDF- eller plastplader vælges en brandsikker ledningsvariant på loftet. Samtidig skal det være blødt, hver kerne skal være repræsenteret af en lang række små tråde vævet under en isolering.

For at forbinde ledningerne og tilslutte lamper til dem kan du bruge specielle terminaler. Men det er værd at huske på, at den boltede forbindelse skal kontrolleres to gange om året. Ellers kan terminalerne på klemmerne og ledningerne løsne, hvilket resulterer i overophedning og charring af overfladerne.

En mere holdbar og pålidelig løsning er fastgørelse med kobber eller kobbervæggede ærmer. Leddene er beskyttet med tape eller krympeslange (læs også: "Sådan hænger du en lampe i loftet").

Installationsprocedure

Spotbelysning af lofter er monteret i flere faser:

 • planlægning;
 • avl ledninger;
 • dannelsen af ​​huller i loftet;
 • forbindelsesledninger;
 • fastsættelse af armaturer og kontrol af systemet.

Hvorfor er sådan en simpel opgave opdelt i flere faser? Dette skyldes det faktum, at hvert trin er bedre at udføre på et bestemt tidspunkt installationen af ​​lofter.

planlægning

Selv før loftspletteringen skal det valgte materiale bestemmes ved placering af lamper i loftet. Dette gælder især for multi-level suspenderede strukturer. Hvert niveau er tildelt i et separat lyskreds. Glem ikke den anbefalede afstand mellem lamperne.

Det er vigtigt at distribuere alle lyspunkter, så de ikke falder på rammens strukturelle elementer. Således skal hullerne til pletter være i en afstand på mindst 3 cm fra rammelementerne. I modsat fald kan profilen forstyrre lampens normale fastgørelse ved hjælp af låse.

Når du distribuerer armaturer, overvej også installationsfunktionerne i lysekroner eller sconces. Ved samtidig brug af disse to typer belysning kan spotlights flyttes til siderne. Du kan også oprette to ledningskredsløb - til den centrale lysekrone og spotlights.

Trådfordeling

På tidspunktet for dannelsen af ​​loftrammen er det nødvendigt at distribuere ledningerne og rette dem således, at når de borer huller til lamperne, kan de let nås. I det ekstreme tilfælde kan du strække ledningen til det første hul, og til resten af ​​armaturerne ledes ledningen fra hul til hul. Denne metode har imidlertid en betydelig ulempe - du kan ikke rette ledningerne på rammen, det vil sige, de vil simpelthen ligge på loftmaterialet.

Med den sædvanlige metode til distribution af ledningerne lægges ledningen ifølge en bestemt ordning til installationsstederne med en lampe, der efterlader 10-15 cm ledning ved hvert punkt. Ledningerne er fastgjort på rammen med plastikbånd. Men stram dem ikke for meget, fordi ledningerne har tendens til at ændre deres længde, når de opvarmes. Nu kan du begynde at installere et ophængt loft.

Dannelsen af ​​huller til lamper

Så, du har et projekt, men det er stadig endeligt fastslået, at lampens position kun er mulig efter en komplet loftplade. På dette tidspunkt er det vigtigt at tage hensyn til sømmenes løb mellem de enkelte ark af materialet i det hængende loft. Hvis monteringspunktet for et rampelys til et nedhængt loft falder på leddet, skal det flyttes til siden.

Hullet under lampen er lavet med en særlig krone på træet. Med sin hjælp er det muligt at skabe helt glatte huller, hvilket har en positiv effekt på fastgørelsen af ​​lampen. Samtidig gør en sådan krone perfekt et hul både i MDF-loftsplader og i gipsplader eller plast.

Hulets diameter er valgt i forhold til belysningen. Dens størrelse skal være 3-4 mm mindre end den ydre diameter på lampens forside, men samtidig større end indersiden af ​​stedet. Derfor varierer hullets bredde ofte mellem 60-75 mm.

Før du borer gennem loftet, tænk igen. Sørg for, at lampens placering er korrekt, og kun derefter fortsæt til boringen (for mere information: "Sådan placeres spotlights i loftet").

Installation af spotlights, detaljeret videoinstruktion:

tilslutning

Når du har lavet alle hullerne, går ledningsløbet (de 10-15 cm, du forlod) udenfor. Hvis du vælger den anden måde at lægge ledningerne på, så er det tid til at strække ledningen fra hullet til hullet.

Husk, at du skal slukke for den rigtige ledning inden du begynder ledningsarbejde.

Loops af ledninger er skåret i en bøjning og bar. For at forbinde hver armatur anvendes en ledningslængde på 10-12 cm. En 10-15 mm ledning er udsat for hver side, enderne er fastspændt i klemmen på armaturet og forbundet til netledningen. Samtidig er det nødvendigt at observere mærkning på lampen. Så, L-ledningen er en fase, N er nul, PE er jorden. De kan have en anden fletningsfarve, så tjek bare, hvis hver ledning med en skruetrækkerindikator eller en tester.

fastsættelse

De fleste spotlights er monteret i form af parenteser på siderne. De er bøjet op til stop. I denne stilling indsættes lamperne i hullet. Pas på, du kan ikke lade ledningerne falde under krogen. Når du har indsat armaturet, presses kroge uafhængigt mod loftet og holder pletten på overfladen (læs: "Sæt på et strækloft").

Efter installation af alle elementerne kan du tilslutte belysningssystemet til hovedstrømskablet på forbindelsesboksen, strømforsyningen eller omskifteren. I dette arbejde kan installation af et spotbelysningssystem anses for afsluttet.

Som du kan se, er der ikke noget svært at installere spotbelysning i huset. Resultaterne af sådant arbejde, du kan se på billedet. Brug af lamper af forskellige farver og lysstyrke, kan du vælge bestemte elementer i indretningen eller opdele rummet i funktionelle områder.

Do-it-yourself spotlights installation

Installation af spotlights med egne hænder, i modsætning til folkelig mening, er ikke en kompliceret elinstallationsproces, tager lidt tid og kræver ingen speciel special træning. Denne artikel indeholder et detaljeret trin for trin foto af installationsmanualen, efter at have læst hvilket, hvis du installerer prikker med dine egne hænder, vil det ikke medføre problemer eller problemer.

Det er værd at bemærke, at den største fordel ved spotlights i forhold til andre belysningsenheder (lysekroner, væg- og loftlamper) er ensartet belysning af hele rummet og næsten fuldstændig mangel på skygge fra genstande, hvilket har en meget gavnlig indvirkning på vores vision.

Der er mange forskellige muligheder for montering af spotlights, som hver især bruger sit eget specifikke mærke af ledninger, metoder til fastgørelse af dem til loftet og tilslutning til lamper og mellem dem. Også lamper kan have forskellige lamper, for eksempel ved 12 volt, hvor forbindelsen er lavet gennem en down-current transformer, ved 220 volt, og LED-lamper bliver meget populære nu. I vores eksempel overvejer vi muligheden for at montere 220 volt spotlights med glødelamper, som er den enkleste, sikreste, mest pålidelige og praktiske.

Hvad er det nødvendigt at overveje inden installationens start?

Som regel er løveens del af ophængte lofter monteret af materialer, der er modtagelige for brænding; disse kan være plastpaneler, MDF-paneler, alle former for stræklofter, krydsfiner eller spånplader. I vores eksempel er loftet lavet af plastpaneler.

Denne type loft er særligt brændbart, så der skal lægges særlig vægt på brandsikkerhed. For denne sag er det:

 • ikke brændbare, varmebestandige ledninger
 • pålidelig metode til at forbinde ledningerne sammen
 • det rigtige valg af strømlampe, der vil blive installeret i lamperne

Kravet om anvendelse af ikke brændbare ledninger gælder for alle typer lofter, især når de anvendes i glødelamper og halogenlamper i spotlights. Da deres brug er en stærk varme udsendt af lampen på begge sider af loftet. Ledninger udsættes konstant for stærk varme, skal modstå langvarig temperaturbelastning, ellers kan isoleringen bryde, kortslutning og brand. Jo større lampeffekten er installeret i rampelyset, desto stærkere er den varme, som ledningerne udsættes for.

Vælg en ledning

Der er mange ubrændbare eller upåvirkede brændende mærker af ledninger, men vi skal finde en, der specifikt opfylder vores kriterier:

 • brænd ikke
 • modstå langvarig udsættelse for høje temperaturer

Disse egenskaber er fuldt besiddet af trådmærke RKGM.

Wire RKGM - blødstrenget, kobbertråd, varmebestandig, varmebestandig, ikke brandfarlig.

Det har to isolerende lag:

 • ydre, består af lakeret glasfibervikling
 • intern, lavet af silikongummi med særlig styrke

Temperaturegenskaber fra -60 til +180 grader Celsius. Det store omfang af denne ledning omfatter bade og saunaer, hvor opvarmning af luft og temperaturfald går op til kritiske værdier.

Trådforbindelse

For at forbinde ledningerne til hinanden skal du bruge en håndkrympning af håndpresser og kobberhinde.

For blød kobbertråd er denne metode til tilslutning næsten perfekt, som kun kan rides ved lodning med tin.

Hvis der ikke er nogen pres på hånden, kan en elektrisk tang eller wire cutters tjene som et alternativ til det, hvis funktionsprincip ikke adskiller sig fra princippet om ledningskrympepressen.

På hvilken afstand skal der placeres spotlights på loftet

Da spotlights er strukturelt installeret inde i loftet, har de en begrænset belysningsvinkel, lige ved siden af ​​armaturet er det 30 grader, og begynder derefter at sprede sig.

For optimal belysning skal armaturerne placeres således, at den lysfløde, som de udsender, nødvendigvis skærer hinanden. Således opnås en ensartet fordeling af en lysstrøm.

For eksempel; Med en lofthøjde på 2,5 meter er det ønskeligt at fordele lamperne fra hinanden ikke mere end 1 meter og højst 60 centimeter fra væggen.

Nu har vi mulighed for at se hele billedet og se, hvordan spotlysene vil se ud og om nødvendigt rette deres placeringer. Efter krydsene efterligner spotlysene jævnt fordelt på loftet, er det nødvendigt at udføre nøjagtig mærkning ved brug af et målebånd.

Vi laver nøjagtige markeringer af loftlamper

Først måler afstanden fra væggen til den sidste lampe. Derefter opdele afstanden mellem de andre lamper jævnt. Med en lofthøjde på 2,5 m anbefales det at installere de yderste spotlights i nærheden af ​​væggene i en afstand på højst 60 cm. Væggen må ikke forblive mørk og ubelyst, mellem resten ikke mere end 1 meter. For ensartet belysning skal lampens lysflader krydse.


Hvis loftet består af dockede paneler, som i vores tilfælde og lampens placering falder på samlingen, skal du flytte den lidt til siden. Hvis dette ikke er gjort, kan der laves et hul under lampen med stor sandsynlighed, at de to paneler kan beskadiges.

Vi laver huller til spotlights

Vi begynder at lave huller til lamper.

For ham har vi brug for:

 • elektrisk boremaskine eller skruetrækker
 • krone på træet af den krævede diameter, med de fleste armaturer er den lig med 68 mm

I vores eksempel anvendes en sådan krone, 68 diametre.

Her er alting enkelt og klart, vi sætter kronen ind i boret eller skruetrækker og på de steder, der er markeret på forhånd, laver vi huller og borer cirklerne i loftet.

Men hvis der ikke er nogen krone, vil processen med at lave huller være mere arbejdskrævende.

 • elektrisk boremaskine eller skruetrækker
 • tynd bore til metal eller træ
 • kontorkniv

For at gøre dette skal du tegne en cirkel, der er nødvendig for installationen af ​​lampediameteren. Jeg bemærker, at diameteren af ​​den ydre del af lampen, som vil være placeret på forsiden af ​​loftet, ikke bør falde sammen med hullet. Hullet skal være lidt mindre, ellers kommer lampen bare ind i loftet. Spotlampens ydre nederdel, der kommer ind i hullet, støder mod forsiden af ​​loftet, og fjedrene er designet til at fastgøre lampestøtten mod indersiden af ​​loftet. Således trykkes lampen pålideligt fra to sider til loftet.

En cirkel blev tegnet, nu med en tynd bore borer vi huller langs linjen i en cirkel. Jo tættere hullerne er til hinanden, jo lettere bliver det at lave et hul. Til den næste handling har vi brug for en kontorkniv. Ved hjælp af en kniv forbinder vi de borede huller med hinanden og skærer åbningerne mellem dem. Det viser sig et rundt hul. De resterende burrs fjernes med en kniv eller en fil.

Og så hullerne er alle huller klar, gå til næste trin.

Tråd installation

Alle spotlights skal forbindes med ledninger, de vil blive forsynet med elektricitet.

Først og fremmest laver vi jumpers mellem lamperne. Ved hjælp af et målebånd måler vi afstanden mellem hullerne.

Vi tilføjer til de modtagne 40 centimeter, måler ledningerne med de opnåede dimensioner og skærer dem af. Vi skal bruge to ledninger af samme længde, en vil blive brugt til at levere en nul til lampen, den anden til fasen.

Da ledningen er blød, kan der opstå problemer med ledningen. For at gøre dette, laver vi en broach fra et stykke hårdt stål eller kobbertråd krog. Med det vil vi strække ledningerne mellem de huller, vi har lavet under lamperne. I vores eksempel anvendes en hård, kobber, trefjernetråd med et tværsnit på 2,5 kvadrater. Ideelt, til dette formål, passende wire mærke PV1, sektion 6 firkant.

Vi maksimerer vores wire broach, så det ville være så fladt og lige som en antenne. Nu laver vi en krog i en af ​​dens ender.

Vi glider broachen ind i det første hul, så dets retning falder sammen med den anden og fanger krogen af ​​brochetråden i den. Hvis du har problemer med at trække, kan du lave en modkrog. Det er lavet ligner wire broach, har kun en kortere størrelse. Det er lanceret mod brochens wire og ved at fange det klæber til brochens krog, og det er helt presset mellem hullerne.

Nu, på den forberedte på forhånd, målt ved størrelsen af ​​ledningerne på en af ​​siderne, laver vi en lille loop.

Da ledningen er blød, bør sløjfen sikres med elektrisk tape.

Vi hakker sløjfen til brokekablets krog og trækker det meget let ind i loftet ved at trække broken sammen med ledningen.

Vi udfører lignende handlinger for alle lamper.

Ledningerne lægges af et tog, der forbinder alle lamperne til hinanden langs kæden. For klarhed overvejer vi alt i vores eksempel. På billedet nedenfor er der fire ledninger. To faser og to nuller. Strømmen skal komme til den første armatur, fasen fra kontakten og nul direkte fra forbindelsesboksen. For et specifikt eksempel vil der blive lavet spotlights ved hjælp af en enkelt nøgleafbryder, en detaljeret beskrivelse af kredsløbets funktionsprincip og dens visuelle, trinvise implementering; Den første armatur skal forbinde fra forsyningskablet, så hopperen (nul og fase) skal gå til næste andet armatur. Hvor alt er gjort analogt med 1 lampe, kom to strømledninger nul og fase fra den første til den anden lampe, to gik til den tredje, plus til disse ledninger, så vil punktlampen ved nummer to blive tilsluttet. I slutningen af ​​artiklen kan du se forbindelsesprogrammet for spotlights.

For at gøre det lettere at forstå, er kun jumperne vist på billedet nedenfor, to ledninger kom (nul og fase), lad det være strøm, vi markerer det med gul elektrisk tape, og de to ledere er væk (fase og nul) til den anden lampe. Hvilken ledning er nul, og hvilken fase er kun relevant for armaturer med gevindskår, i dette eksempel vises dette. For andre typer patroner, der normalt har en fabrikspatron med ledninger, der allerede er opladet, er det ligegyldigt. Undtagelser kan kun foretages, kun nogle typer LED-lamper, de skal være mærket kontaktbetegnelser.

Dette billede skal gentages på alle lamper, det vil sige i alle huller undtagen den sidste, vil der kun være strøm, fase og nul, en jumper fra den næstsidste lampe.

I vores eksempel er eksemplet kun to lamper.

Advarsel! Før du udfører elektrisk arbejde, bør du tage sig af deres sikkerhed. Derfor skal alle tilslutninger, ledere og ledninger, til hvilke forbindelsen skal foretages, afbrydes fra strømforsyningen. Så uden at fejle, sørg for at der ikke er spændinger på dem, og først derefter begynder arbejdet. Det er muligt at kontrollere tilstedeværelsen eller fraværet af spænding ved hjælp af en spændingsindikator, da spændingsindikatorer, sorter og brugsanvisninger er beskrevet detaljeret i artiklen.

Tilslutning af spotlights

Nu går vi videre til forberedelsen af ​​armaturer til installation. Afskåret to identiske stykker wire 20 cm lang, fjern isoleringen fra begge ender. På den ene side 7 mm på den anden 5 cm.


Wire stripping RKGM har sine egne egenskaber, det handler kun om glasfiberlakeret vikling, det er meget dårligt rengjort, shaggy og efterlader glasfiberhår, som derefter bliver meget forstyrret ved at forbinde ledningerne sammen.

Hvad du skal gøre for at undgå disse vanskeligheder.

Skær den nødvendige længde af ledningen, i vores tilfælde er det 20 cm, forbered isoleringsbåndet og kniven.

Vi måler den nødvendige afstand fra begge sider, som skal rengøres og vi vind elektrisk tape rundt om ledningen. Vi har disse dimensioner er 7 mm og 5 cm.

Derefter laves et snit langs kanten af ​​isoleringsbåndet rundt om ledningen, og fjern isoleringen fra ledningen. Det er unødvendigt at skære isolationen for meget, da de tynde vener og vores ledning fra 1,5 mm tværsnit vil blive beskadiget, så de bliver 1 mm allerede. Vores opgave er at omhyggeligt trimme glasfiberviklingen, den anden isolering af kernen, der består af silikongummi, fjernes godt.

Efter isolering af ledningen skal isoleringsbåndet på den side, hvor vi har fjernet 7 mm, fjernes, da denne del af ledningen forbindes til armaturet. I driftstilstanden udsættes kontaktlampens kontakter for langvarig varmeeksponering, især når der anvendes glødelamper og halogenlamper i lamper. Nogle typer af isoleringstape, når de udsættes for varme, producerer en ubehagelig ejendommelig lugt.

Den anden side af ledningen forbindes med de ledninger, som vi strakte sig mellem hullerne til armaturerne, her kan du ikke fjerne isoleringstapen.

Tilslut ledningerne til lampens kontakter. Spotlights kommer som regel i to versioner:

 1. Den første, med kontaktterminaler, som i vores eksempel.
 2. Den anden med færdige fabrikkledninger fastgjort til patronen. I dette tilfælde har trådene allerede fabriks-, ikke-brændbar og temperaturbestandig isolering.

Vi skruer klemskruerne på lampholderen og forbereder kontakterne for at forbinde ledningerne.

Nu forsegler vi trådens trådstreng, der består af små tynde hår af kobber, for vi twist dem med fingrene i en tæt fletning og trækker dem op med tænger. Dette gøres for at sikre, at kontakten i klemmen klemmer det maksimale antal vener. Vi sætter ledningen ind i klemmerne og stram skruerne, hvorefter vi sørger for at kernen er godt fastgjort i kontaktterminalen, da vi trækker den i modsat retning fra kontakten.

Som et resultat af alle manipulationerne viser det sig, at en punktformet lampe, der er forberedt til installation, er fyldt med ledninger.

Vores lampe har en standard patron med en skruegevind, som har to kontakter, den ene går til tråden, den anden er forbundet med den centrale lob med en kontakt inde i patronen. Når det er korrekt tilsluttet, skal nul være på tråden og fasen på kronbladskontakten inde i patronen. Dette er for at sikre, at ved udskiftning af lamaer ikke falder under spændingen, ved et uheld at røre tråden.

Slut den til strømkablerne.

Forbindelsesvenerne vil udføre metoden til krympning af ærmer. Først og fremmest forbindes nullederne. For at gøre dette tager vi en kerne fra hver retning, som vi har defineret som nul, en fra forsyningskablet, en fra jumperen til den næste lampe og en fra lampen. Vi slutter sig sammen med dem sammen med uret mellem hinanden, først med hænder og derefter med tænger.

I analogi med nulvridning forbinder vi fasen. Det skulle vise sig to drejninger på tre ledninger.

Udførelse af ledningsforbindelser. Vær opmærksom! Drej ikke fasen og nulet sammen, ellers sker der en kortslutning, når kontakten tændes. Vi har to indkommende ledninger, to udgående og to til lampen, i hver retning, en levet fase, den anden nul.

For at gøre det lettere at krympe, kan du reparere ledningerne, før du drejer med elektrisk tape. Så kler vi på twisthylsen. De kan være både kobber og kobber-dåse.

Muffernes tværsnit bestemmes af trådens samlede tværsnit. I vores eksempel, til belysning, bruger vi en wire RKGM sektion på 1,5 mm kvadrat. Vi overvejer: 1,5 + 1,5 + 1,5 = 4,5 mm, vi tager ærmernes størrelse opad, så det kan drejes frit, den nærmeste størrelse er 6 mm firkantet.

Ærmerne er klædt. Nu er de nødt til at blive komprimeret, en manuel presse eller tænger bruges til denne handling.

Vi laver to klemme i begyndelsen af ​​ærmet og i slutningen skal du trække sig 2-3 mm fra kanten, ellers kan ærmet bryde.

Bide off ved hjælp af wire cutters fremspring fra liner wire ledninger og isolere den færdige forbindelse med isoleringstape.

Tilsvarende forbinder vi alle de andre ledninger med lamper.

Armaturerne er tilsluttet, nu skal du installere spotlights i hullerne i loftet. Vi trykker de fjederbelastede ben på lampens indside og sætter det forsigtigt ind i hullet.

Nu skrue i lyspæren. For vores eksempel bruges 40 watt glødelamper hver.

Når du køber lamper til spotlights, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​en spejlreflektor.

For glødelamper og halogenlamper, der anvendes på brændbare loftsmaterialer (plastophæng, lofter), må du ikke bruge pærer med en kapacitet på mere end 40 watt. Siden brugen af ​​mere kraftfulde lamper er der risiko for at ødelægge loftmaterialet under påvirkning af varmeflow. Som et alternativ til glødelamper og halogenlamper kan LED-lamper bruges.

Skru pærer i lamperne og tænd lyset.

Installation er færdig. Alt fungerer, tænder og slukker. I denne artikel undersøgte vi i detaljer spørgsmålet om, hvordan man forbinder spotlights med egne hænder.

Mere detaljeret og tydeligt om tilslutning og installation af enkelte ledninger af elektriske ledninger (stikkontakter, kontakter, herunder kontakter med lys, lysekroner, vedhængslampe og udstødningsvifte) her.

Tilslutningsdiagram på 220 volt spotlights, via en enkelt-knap switch

Tilslutning af to armaturer, vi diskuterede i artiklen, for større klarhed og klarhed nedenfor er et diagram over forbindelsen mellem tre spotlights til en spænding på 220 volt (uden trin-down current transformer).