Sådan vaskes hvidvask efter reparation fra gulv, vægge og loft

Ofte, efter afslutningen af ​​en større renovering eller genopretning forbliver alle overflader af rummet dækket af hvidvask eller et lag af kalkstøv, selvom der anvendes beskyttende plastdæksler og aviser. Det ser ud til at vaske af hvidvaskningen nemt.

På trods af at sammensætningen er repræsenteret af de mindste moter, som skal vaskes med vand uden problemer, er det i praksis vanskeligt at vaske de hvide formationer og skilsmisser. Der er dog flere gennemprøvede metoder, der hurtigt og uden besvær kan genskabe renheden af ​​gulv, vægge og andre overflader.

Midler, hvormed du kan fjerne spor af whitewash fra forskellige overflader

For at rengøre hvidvaskesporerne og forhindre udviskning af uklare pletter på forskellige overflader, kan efterfølgende reparationer udføres:

 • Anvendelsen af ​​vegetabilsk olie. I en spand eller et bækken blandes varmt vand og vegetabilsk olie (til 1 liter af et halvglas produkt). Den resulterende sammensætning tørrer gulvet, du kan håndtere og overfladen af ​​væggene. Så ændrer vi vandet, og denne gang i samme proportioner blander vi køligt vand og eddike. Vi skylder overfladerne med dette middel og tørrer dem med rent vand og lader det tørre med god adgang til frisk luft.
 • Anvendelse af bordssalt. For at vaske hvidvaskningen, som ikke kun er repræsenteret af støv eller pletter, men med et tykt lag, skal du først grundigt vaske overfladen af ​​væggene og gulvet med en sammensætning fremstillet af varmt vand og opvaskemiddel (ikke mere end en spiseskefuld pr. Bassin vand). Derefter tørres dem med en opløsning af salt (et halvt glas fint pulver i en spand med væske). Hvis vi ikke helt vasker ned reparationssporerne, tilsæt derefter halvdelen af ​​et glas 3% eddike til den færdige saltpræparat og gentag manipulationen. For at afslutte proceduren skal gulv- og vægfladerne tørres med rent vand og tørres.
 • Manganopløsning. Det er også i stand til hurtigt at fjerne vedvarende forurening, men det er bedre ikke at bruge dette værktøj til behandling af lakkerede overflader, der kan være pletter. Fortynd kaliumpermanganat med lunkent vand for at opnå en opløsning af lyserød farve, hvormed vi tørrer overflader, der er blevet beskadiget under reparationsprocessen. Flush behøver ikke noget!
 • Kerosin mod vedvarende pletter. Hæld et par spiseskefulde kerosin i en spand vand (med stærk forurening kan volumenet af den aktive komponent bringes op til et halvt glas), rør og vaske problemområder. Brug efter dette rent vand er nødvendigt.

Tip: Hvis der på grund af brugen af ​​stærkt ildelugtende stoffer (fx petroleum eller benzin) forbliver en vedvarende ubehagelig lugt i rummet, skal de behandlede overflader af gulv og vægge tørres med en meget svag opløsning af eddike. Lad dem så tørre ved at åbne vinduerne.

 • Universal rengøringsmidler. Gode ​​resultater er givet af sådanne færdige produkter som Domestos. Vi fortynder det i forhold til to spiseskefulde pr. 5 liter vand og bruger det til at tørre forurenede steder. Rengør overfladen allerede flere gange med rent vand.
 • Rengøringsmidler til gulvet. I tilfælde, hvor forureningerne er tilbage fra reparationen, er mindre, kan du forsøge at rengøre dem med de enkleste midler til behandling af gulve (Mr. Muscle eller Mr. Proper). Et ekstra plus ved denne tilgang er atmosfæren af ​​friskhed og behagelig lugt som følge af rengøringen.

Ud over det ovennævnte er der profilværktøjer, der er designet specielt til fjernelse af spor af hvidvask fra væggene og gulvet. Det vigtigste er at anvende dem strengt i overensstemmelse med instruktionerne, uden at krænke de anbefalede doser og overholde aktionssekvensen.

Sådan vaskes den gamle hvidvask inden du starter arbejdet?

Selv i begyndelsen af ​​reparationen bliver det normalt nødvendigt at fjerne det gamle lag af hvidvask fra loftet eller væggene. For at udføre en sådan procedure er det ikke nødvendigt at ringe til herrerne, du kan forsøge at håndtere alene. Hele processen består af flere faser:

 1. Før du fjerner hvidvaskningen, skal du frigive rummet fra møblerne eller i det mindste dække det med beskyttende plastikdæksler. I dette tilfælde skal du ikke tænke på, hvordan du rengør objekter og overflader mod snavs.
 2. Der er mange måder at fjerne uønsket lag på. Det mest almindelige er muligheden for at bruge en sprøjte. Ved hjælp af en speciel eller hjemmelavet sprøjtepistol er det nødvendigt at fordele vand over loftet, så det ikke drypper, men trænger ind i materialets tekstur og gør det tabt. Vi venter 10 minutter og gentager manipulationen. Tag derefter en spatel og fjern forsigtigt limelaget fra loftet. Vi arbejder hurtigt, indtil råmaterialet igen tørres op.
 3. Der er en anden effektiv mulighed for at fjerne hvidvask fra loftet. Til implementeringen har vi brug for en avis, der skal smøres med et tyndt lag af billig lim og limes til loftet, hvorved arkets spidser er fri. Så snart konstruktionen tørrer til loftet, skal du forsigtigt fjerne den sammen med hvidvask. Således behandler vi hele loftet og forbereder det til reparationen.

Efter rengøring skal du rengøre loftet fra restene af kridt med en tæt svamp. Efter at overfladen er tør, kan du fortsætte med videre behandling.

Sådan vasker du kridt fra loftet

Du blev ejer af et hus eller lejlighed, hvor de tidligere ejere dækkede lofterne og hvidkalkede vægge. Naturligvis vil du ikke ånde støv og hele tiden blive beskidt på væggene. Derfor er beslutningen om at vaske kridt fra loftet en regelmæssighed i dag, da hverken maleri eller limning af tapet på hvidvaskning anbefales ikke. Det er her, du skal finde ud af, hvordan du vasker kridt fra loftet på den enkleste måde.

Til at begynde med er det vigtigt at bestemme sammensætningen, der whitened loftet - kridt eller kalk.

1. Kalk hvidkalk, når du rører med det samme, bliver snavset. Tryk på overfladen med en våd finger. Hvis fugt absorberes straks, så er dette en kalkholdig belægning.

2. Dug absorberer fugt ikke straks og mindre snavset.

Hvorfor er det bare nødvendigt at vaske kridt fra loftet, inden resten af ​​arbejdet er færdigt? Hvad skal der overvejes i forbindelse med rengøring af loftet? Hvis du ikke fjerner hvidvaskningen, vil du ikke være i stand til at holde på tapetet eller male det - alt vil forsvinde, og den yellowness, der er opstået, vil ødelægge hele udseendet endnu tidligere. Hvis metalelementer i strukturen er placeret tæt på loftoverfladen, så vil den rust, der er kommet ud, forårsage stor nød. Men selvom du beslutter dig for at lave ophængte lofter, hvorfor har du brug for støv, på en eller anden måde falder på den ophængte struktur, og så i rummet?

Rul dine ærmer op, dette beskidte og støvede job for hårde og stærke mennesker. Dine hænder bliver konstant spændt i "hænder op" -positionen; sørg for at bruge sikkerhedsbriller, gasbind eller åndedrætsværn.

Forberedelse af lokalerne omfatter gulv med polyethylen eller pap, hvis du ikke planlægger næste gulvskifte. Alt overflødigt, møbler og apparater, det er også nyttigt at lave.

Ankomne rustfletter vaskes med vand og dækkes med blå vitriol (1 spiseskefuld vitriol pr. 1 liter vand, i en emalje skål), der rummer rummet.

Det er bedre at rense sodfletter med 2 eller 3% saltsyreopløsning (brug en maske og beskyttelsesbriller).

Fedtpletter vaskes af med en varm opløsning af sæbe eller kaustisk sodavand.

Der er to måder at vaske kridt væk fra loftet - tørt og vådt.

1. Sådan vasker du kridt fra loftet ved hjælp af "tør" -metoden.

- For at reducere mængden af ​​støv, der bliver hævet, er det stadig nødvendigt at fugte loftet med en rulle, børste eller sprøjtepistol og vente, indtil hvidvaskningen er væk. Yderligere i løbet vil gå en bred spatel, skraber eller en metal børste. Det er mest hensigtsmæssigt at fastsætte trowel eller scraper til slutningen af ​​det lange håndtag og under forkant - en lille tank til at samle den revet hvide vask. Derefter vil du kunne arbejde med to hænder, mindre trætte, og der kommer mindre snavs ned, herunder på dig. Hvis det gamle hvidvaskemiddel er limholdigt, hvilket komplicerer opgaven, skal du bruge vand med en lille smule eddikesyre til at vaske det.

Det er bedre at vaske den resterende kalkholdige belægning med saltvandsløsning (1 kg salt i en spand vand) med en klud eller svamp, som ofte vasker dem rent. Hvis forholdene tillader dig, kan du også bruge en støvsuger (såsom en "Curher", men det vil give meget fugt i rummet).

Kalkblegning forbliver stærkere, derfor skal du bruge en spatel med en skarp og hård skærekant efter at have fugtet overfladen med varmt vand.

2. Sådan vaskes kridt fra loftet på en "våd" måde.

Hvis du vælger denne tidskrævende metode, skal du bruge en hård lap og med tålmodighed og udholdenhed til at vaske kridtet, indtil det forsvinder helt.

I dag er der forskellige muligheder for særlige vasker, der gør arbejdet meget nemmere, men ikke erstatte det.

Afslutningsvis vil vi forklare, hvordan man vasker kridt fra et andet loft. Særlig "hemmelig" løsning - 1/3 kop kartoffelstivelse pr. Liter vand! Sæt den på hvidvaskningen og vent. Efter et par minutter begynder hvidvaskningen at boble og ligge bag loftet, hvilket vil lette dets fjernelse. Flere lag af hvidvaskning vil kræve gentagelse af proceduren.

Ønsker: Må denne procedure aldrig gentages i dit liv, succes!

Sådan vasker du hurtigt af eller fjerner hvidvask fra loftet

Når vi starter en ny reparation i vores hus, står vi over for et problem - vi skal slette sporene fra den gamle.

En af de stærke reparationselementer er hvidvaskning, som undertiden er svært at fjerne. Vi fortæller dig, hvordan du hurtigt vasker hvidvaskningen fra loftet.

Hvad er whitewash?

Dette er en loftsbelægning med kalk- eller kridtopløsning, på grund af hvilken porerne optræder. Gennem dem er overfladen i stand til at trække vejret.

Denne loft finish er slidstærk og modstandsdygtig over for slid. Hvidvask er stadig en af ​​de mest populære måder at dekorere på hjemmet, men mange undrer sig allerede - hvordan man rengør loftet fra hvidvaskning?

Uanset hvilket materiale du har til hensigt at afslutte det nye loft og vægbeklædning på værelset, skal den tidligere whitewash fjernes.

Forberedende fase

For at fjerne hvidvask fra loftet med succes, skal du grundigt forberede dig, da arbejdet i sig selv er svært og støvet.

Det er nødvendigt at oprette alle betingelser for arbejde på forhånd.

En yderligere komplikation er, at arbejdspladsen er over hovedet, hvilket ikke er meget praktisk.

Her er hvad der skal gøres før fjernelse af whitewash fra loftet:

 1. 1. Tag alle ting og genstande ud af rummet, hvor du planlægger at reparere.
 2. 2. Hvis der er ting eller møbler, der ikke kan fjernes, skal du dække dem tæt sammen med plastikfolie.
 3. 3. Dæk gulvet med en film eller lærred og spred papir eller aviser på toppen, så den unødige fugt absorberes godt.
 4. 4. Forbered den passende beskyttelse for dig selv: dække dit hår, læg på ting, du ikke har noget imod forurening, samt briller og åndedrætsværn.
 5. 5. Afhængigt af den valgte metode til rengøring af loftet, skal du fylde op med de rigtige værktøjer og ikke glemme trinladderen.

Hvilke værktøjer er der brug for?

Valget af værktøj til arbejde afhænger af den valgte metode til fjernelse af whitewash.

Ofte kræver en metode flere værktøjer, da tilbagetrækningen selv består af flere trin. Ofte skal du bruge:

 • blød rulle (som bruges til maling af vægge og lofter);
 • børster;
 • blød børste;
 • en stor sprøjte (eller bare en spray);
 • skum svamp.

Du kan også have brug for forskellige værktøjer til fremstilling af løsninger (jod, salt, eddike, kridt, mel, vitriol osv.).

Hvad er de bedste måder at vaske hvidt vand på?

Der er mange teknikker og metoder, hvormed du hurtigt kan fjerne whitewash fra loftet. De kan opdeles i to grupper: våd og tør (nogle er forbundet med vandige opløsninger, andre er ikke).

Sådan vasker du hvidvaskningen hurtigt fra loftet med vand og salt?

Vandblegning er en lang og kompliceret proces, men den mest økonomiske og effektive.

Denne metode bruges til at fjerne kalk hvidkalk, da den er mindre fugtighedsbestandig sammenlignet med kalk.

Rengøring af loftet med vand kræver en regelmæssig skumsvamp og salt. Følg disse trin:

 • I 10 liter varmt vand opløses 1 kg salt;
 • Lad derefter blandingen stå et stykke tid for at afkøle til 45 grader;
 • rengør loftet med en svamp.

Vigtigt råd: Prøv at ændre løsningen ofte nok, så den er mindre end det mest vaskbare loft.

Hvidvasken fjernes også med normalt varmt vand. Du fugter kun loftet ved hjælp af en sprøjtepistol eller en børste. Så snart hvidvaskningen er godt gennemblødt, begynder du at fjerne lag med en skraber.

Slør loftet af hvidvask ved hjælp af klæbemiddel

Den klæbende sammensætning (også kaldet pasta) er i stand til at fjerne hvidvask fra loftet hurtigt og uden overskydende støv. Det er fraværet af overskydende støv, der er den største fordel ved denne metode.

Her er en trinvis instruktion:

 • Vi har brug for vand, mel eller stivelse (to spiseskefulde mel eller stivelse, beregnet for en liter vand);
 • fortyndet i køligt vand
 • Tilsæt til kogende vand og rør til en væske dannes;
 • med byggevalsen dækker vi loftet med et tykt lag lim og lad det tørre ud;
 • fjern hvidvask med en spatel.

Hvis du ikke ønsker at klæde dig selv, kan du bruge den sædvanlige industrielle tapetlim, som kan købes hos enhver hardware butik.

Hvordan fjerner man hvidvask fra loftet ved hjælp af gamle aviser og tapet?

Vask hvidvask fra loftet med aviser og tapet er ret praktisk, men det tager lidt længere tid.

I grund og grund er denne metode til fjernelse brugt til kalk hvidvask. For at rydde loftet for hvidvask skal du bruge instruktionerne og følge sekvensen:

 • Forbered klæbemiddelopløsningen (i den foregående metode, vejledningen er skrevet mere detaljeret) og bland det grundigt - vi har brug for en homogen masse;
 • Brug en rulle eller en bred børste til at dække overfladen jævnt med en klæbemiddelopløsning.
 • vi tager gamle tapeter og aviser, blød dem i en klæbende løsning og fastgør dem til loftet allerede dækket med denne løsning;
 • Lad lidt tid tørre.

Når klæbemiddelopløsningen og aviserne tørrer, kan du fjerne dem fra loftet. Sammen med papiret skal det øverste lag af hvidvask skylles af. Hvis nogle genstande ikke bevæger sig væk, kan du skrabe dem med en trowel.

Vigtigt råd: Når du fastgør aviser og tapet til loftet, skal du forlade kantene uberørt - så det bliver lettere at fjerne dem.

Hvordan man vasker hvidvask fra loftet endnu?

Ud over anvendelsen af ​​de blandinger og opløsninger, der er beskrevet ovenfor, er der flere flere opskrifter til fremstilling af sammensætninger, der hurtigt kan vaske hvidvaskningen fra loftet.

De mest populære blandt dem er:

 • alkoholopløsning - du skal opløse to spiseskefulde ammoniak i ti liter vand; Anbring derefter på loftet og fjern restene med en spatel (denne blanding er velegnet til fjernelse af kalk hvidvask);
 • jod opløsning - i de samme ti liter vand skal du opløse en krukke jod, blandes godt, appliceres på overfladen og afskrabes (denne sammensætning kan opløse selv de tykkeste lag af hvidvask);
 • eddikesyreopløsning - i samme mængde vand tilsættes to spiseskefulde eddikesyre og tre spiseskefulde vaskemidler;
 • speciel løsning til fjernelse af hvidvask - du kan købe på ethvert butiksmateriale; Påfør et sådant værktøj ved hjælp af en sprøjte og efterlade meget snavs.

Sådan vasker du hvidvask fra loftet med rust?

På trods af det hvidkalkede lofts holdbarhed og pålidelighed er det meget svært at forhindre udseendet af rustfarvninger. Rustne pletter på en hvid overflade ser sjusket ud.

Det er ubrugeligt at blanke et sådant loft igen fra oven, da rust også vil vise gennem nye lag. Denne hvidvaskning fjernes bedst ved hjælp af en vitriolopløsning.

For at forberede en sådan løsning skal du bruge vand (10 liter), sæbe (250 g), tør lim (240 g), kridt (2,5 kg), tørringsolie (30 g), kobbersulfat (130 g).

Først skal du opløse vitriolen i vand, derefter tilsættes alt andet og blandes grundigt til en homogen blanding.

Det færdige produkt skal påføres loftet (så hvert hjørne faldt). Efter lidt tid, indtil hvidvaskningen er gået, prøv at rense overfladen med et værktøj (en spatel er ideel).

Hvis hele laget er godt fjernet, vask hele loftet og begynde slibning.

Sådan fjerner du hvidvaskningen fra loftet uden lim og vand?

Der er en anden måde at fjerne whitewash, som er at bruge et specielt værktøj. Dette værktøj er en slibemaskine.

Ved at anvende det kan du meget hurtigt fjerne det gamle hvidvaskemiddel. På samme tid må du ikke glemme, at denne metode medfører meget støv, så prøv at fjerne alle møblerne fra stuen og klæde dig godt, herunder briller og åndedrætsværn.

Nyttige tips til rengøring af loftet fra hvidvaskning

Uanset hvilken af ​​de ovennævnte metoder til fjernelse af hvidvask du besluttede at bruge, tage nogle få punkter i betragtning.

 • Hvis området for fjernelse af hvidvask er stort, behandles det i små områder. For eksempel, mens en agent absorberes i et område, behandler du en anden. Dette vil hjælpe dig med at spare tid godt.
 • Når du vælger en spatel, skal du kigge efter en speciel spatel med en beholder. Med ham arbejder alt støv og snavs i en beholder uden at flyve rundt.
 • Hvis en del af whitewash ikke ønsker at bevæge sig, skal du bruge en hammer til at trykke på den.

Sådan vaskes hvidvaskes hurtigt fra loftet

Reparation af loftet begynder med fjernelse af den gamle belægning, for eksempel ved afvaskning af hvidvask. Opgaven er ikke svært, men det er snavset og det tager også meget tid. Helt naturligt opstår spørgsmålet - hvordan man fjerner gammelt hvidvask fra loftet hurtigt og uden ekstra indsats? Overvej de mest populære og dokumenterede metoder til at rense loftet for hvidvask.

Sådan vaskes hvidvaskes hurtigt fra loftet

Når det er nødvendigt at vaske hvidt vand?

Dette spørgsmål bliver ofte stillet af begyndere, skrabning af et lille område af hvidvask fra loftet og bestilling af det i processen. Er det virkelig nødvendigt at fjerne den gamle belægning helt, når du forbereder loftet til endelig efterbehandling?

Erfarne reparationsmastere anbefaler at rengøre hvidvaskningen til jorden i flere tilfælde:

 • før en ny hvidvaskning, hvis den gamle belægning skræller af eller der er pletter, pletter og drypper på den;
 • før maleri indvendig maling;
 • når du forbereder loftet for at holde tapet;
 • om nødvendigt reparation af led - gips, kitt, tætningsgab;
 • inden du lægger lyd- og varmeisoleringsplader til limen.

I andre tilfælde er det nok at fjerne eksfolieringsområderne i hvidvaskningen ved hjælp af den tørre metode (ved hjælp af en spatel eller en sander), og så børstet loftet med en tør børste. Så du kan forberede loftet til montering af lofter fra gipsplader, paneler eller aluminiumsplader samt til installation af et loftsloft.

Hvad du skal gøre før du fjerner hvidvask

Hvis du beslutter at vaske hvidvaskningen, er det første skridt at forberede værelset, beskytte gulve, vægge og møbler fra snavs. Hvis det er muligt, skal møbler og husholdningsartikler fjernes fra værelset. Ellers bør de omhyggeligt dækkes med plastikfilm i to lag. Leddene i filmen er tapet.

Gulve skal også dække med en film, mens den skal være stærk nok. Hvis filmen er tynd, fra oven kan den lukkes med aviser eller pap for ikke at rive. Når du fjerner hvidvaskningen, bliver væggene lidt beskidte, du kan ikke beskytte dem mod snavs, men tør dem bare efter arbejde.

Du skal passe på stativet eller trinladderen, hvorfra du vil skylle loftet. Det skal være behageligt og stabilt - din sikkerhed afhænger af det. De værktøjer og materialer, der er nødvendige for at rengøre loftet, afhænger af den valgte metode.

Vær opmærksom! Når du vasker hvidvaskningen med vand på stedet for tilslutning af lampen, kan du ved et uheld væde ledningerne. For ikke at forårsage et kredsløb, er det bedre at slukke armaturet på dette tidspunkt og lette loftet med en bære eller lanterne, som også skal udarbejdes på forhånd.

Sådan vasker du hurtigt af loftet: dokumenterede metoder

Alle måder at vaske loftet på, kan opdeles i tør og våd. Til tørre metoder kan tilskrives fjernelse af hvid med en spatel eller slibemaskine. Vådmetoder - vask med vand og kemisk aktive opløsninger. Sidstnævnte giver dig mulighed for at rense loftet grundigt, men det giver mere snavs.

Valg af metode afhænger af typen af ​​hvidvaskning. Det er ret simpelt at afgøre, hvordan loftet er hvidkalket. Du skal gnide det med fingeren. Kridt efterlader en tyk hvid blomst på hånden, men lime er næsten ikke hvidt. Derudover kan loftet males med vandbaseret maling, som ikke efterlader nogen mærker på fingeren. I dette tilfælde fugtes en lille del af loftet med en svamp og gnides det, vandbaseret maling slettes ikke, men kun lidt vaskes.

Måder at fjerne hvidvask fra loftet

Til det kridtede loft er eventuelle rengøringsmetoder egnede. Tørr rengøring med en spatel udføres i tilfælde, hvor hvidvaskning af hvidvaskning med loftet er fattigt, og det bevæger sig let væk. Samtidig skrækker kittet i nogle tilfælde, og loftet skal sættes igen. For at undgå unødvendigt arbejde behøver du ikke lægge for meget pres på spatelen; det er bedre at vaske rester af hvidvask med vand.

Vandvask med en svamp er kun effektiv til kridtbelægning. Skyl med en svamp eller vandbaseret maling er vanskelig, det vil tage meget tid, kræfter og vand. Kemisk vask er mere effektiv. Du kan fremskynde denne proces ved hjælp af en spatel - de renser den for fugtede hvidvask. Derefter vaskes loftet endelig med vand.

Mekanisk rengøring med en mølle kan bruges til enhver form for hvidvask, det fjerner let belægningen, uanset dets vedhæftning til underlaget. Effektiviteten af ​​metoden er høj, men det giver meget støv, så du skal stadig vaske det for at rense loftet helt.

Fjernelse af whitewash slibemaskine

Fjernelse af hvidvask fra loftet: instruktioner

Når du vælger en metode til rengøring af loftet, skal du forberede værktøjet og de nødvendige materialer. Pas på også øjen- og næsebeskyttelse, især når du skal rense. Beskyttelsesbriller og en petal respirator skal være til stede.

Renseri med en spatel

Denne metode bruges ofte som en forrensning inden en våd vask, mens visse områder med dårlig vedhæftning fjernes.

Fjernelse af hvidtvasket spatel

Til arbejde skal du:

 • gummi mallet;
 • spatler, bred (fra 10 cm) og smal (5-7 cm);
 • groft sandpapir.

For at fjerne støv kan du bruge en støvsuger med en engangspose. Luftindtaget på samme tid kan bringes direkte til stedet for rengøring af loftet.

Nedenfor ses en række værker.

Trin 1. Pladser, hvor hvidvaskningen er blevet distended eller flyttet væk, forsigtigt banke med en gummihammer. Til dette formål kan du også bruge spatelens håndtag. Samtidig skylles hvidvaskning, med et svagt greb, helt af.

Trin 2. En smal spatel hækker de svage punkter og fjerner laget af gammelt hvidvask fra dem. Forsigtigt udvide den med en bred trowel og glat ud til en solid base, pas på at ikke ridse kittet. Til hvidvaskning falder ikke på gulvet, du kan erstatte en scoop under spatelen.

Trin 3. Resten af ​​hvidvaskning rengøres med sandpapir. Det er bekvemt at fjerne støv, der dannes under denne proces, med en støvsuger. Efter afslutningen af ​​arbejdet fejes loftet med en børste eller dækkes med en våd svamp.

Sådan fjerner du hvidvask med en spatel

Denne metode er for besværlig at rengøre hele området af loftet, til dette formål er det bedre at bruge en mølle.

Fjernelse af hvidvask med en sander

Slibemaskinen bruges normalt til kalk hvidvask eller vandbaseret maling, der er dårligt vasket af og fjernet med en spatel.

At arbejde vil kræve:

 • vinkelslibemaskine med slibeskive
 • støvsuger;
 • øjen- og åndedrætsværn.

Efter forberedelsen kan du gå videre til arbejde.

Trin 1. Under drift genereres der meget støv, før du begynder at rengøre loftet, skal du bære sikkerhedsbriller og åndedrætsværn. Det er bedre at forbinde kværnen til støvsugeren, så vil det meste af støvet fjernes i tide.

Trin 2. Slib coatingen på loftet med en mølle, mens du først bruger sandpapir med et stort slibemiddel, og efter fjernelse af det meste af hvidvaskningen, skiftes til en mindre.

Trin 3. Rengøring udføres til bunden - betonpladen. Efter afslutning af slibningen forbliver støv i loftet, det skal vaskes af med en svamp eller en blød klud eller fejet med en blød børste efterfulgt af en primer. Derefter er loftet klar til reparation og dekoration.

Fjernelse af hvidvask med en sander

Vær opmærksom! I tillæg til mekanisk fjernelse med en spatel er metoden til slibning ret kompliceret og længe vil rummet også være støvet og snavset. For at bruge denne metode til at fjerne kalk hvidvask er upraktisk, er det meget lettere at fjerne det ved den våde metode.

Vask loftet med en svamp

Det er nok at vaske et tyndt lag af kalkholdig belægning med almindeligt vand med tilsætning af vaskemiddel eller andre aktive ingredienser.

Dette vil kræve:

 • bækken eller spand med varmt vand, med tilsætning af vaskemiddel;
 • svamp eller mopp med en svampet dyse.

Arbejdsfølgen er angivet nedenfor.

Trin 1. Forbered en sæbeopløsning: 50 ml ethvert vaskemiddel med overfladeaktive stoffer - overfladeaktive stoffer tilsættes til 5-7 liter vand. Bland grundigt for at danne et let skum. Overfladeaktive stoffer forværrer kalkpartiklernes adhæsion til basen og til hinanden, fordi denne hvidvask bliver løs og let vaskes væk.

Fjern hvidvask med en svamp

Trin 2. Brug en svamp til at fugte loftets overflade, lad det svømme i et par minutter, vask derefter kridtens hvidvask i en cirkulær bevægelse og tag den ud af loftet. Vand skal ændres, da det bliver snavset og husker at tilføje vaskemiddel.

Trin 3. Det vaskede loft tørres med let syrnet vand. Til dette gør du en spiseskefuld eddikesyre eller en teskefuld citronsyre til vandet. Du kan også bruge en svag opløsning af kobbersulfat (20-30 gram tørt produkt pr. Liter varmt vand). Med det kan du ikke kun rengøre hvidvaskningen, men fjerner også rustne pletter, renser loftet og forhindrer skimmel og meldug.

Denne metode kan vaske hvidvaskningen kvalitativt og uden at beskadige laget af kitt. Men denne proces er ret lang, beskidt og ubehagelig. For at accelerere det kan du bruge en spatel.

Fjern våd hvidvask med en spatel

Ganske populær, enkel og billig måde. Den kan bruges til enhver form for hvidvask, mens effektiviteten kan øges ved hjælp af forskellige tilsætningsstoffer.

 • tank til vand eller vaskeopløsning
 • sprøjtepistol eller spray;
 • spatel;
 • svamp.

Fjern våd hvidvask med en spatel

Tabellen viser tilsætningsstoffer, der anvendes til fjernelse af forskellige typer hvidvask. De tilsættes til opløsningen til sprøjtning på loftet. Doseringen er angivet pr. 10 liter.

Tabel. Løsninger til vask af hvidvask fra loftet.

Sådan vasker du hvidvaskningen hurtigt fra loftet - 5 mest effektive måder

Processen med at fjerne hvidvask fra loftet er generelt ret simpelt. På grund af det faktum, at aktivitetsområdet er placeret over hovedet, og selv på en anstændig højde står hjemmevejlerne ofte over for nogle vanskeligheder. Derfor besluttede jeg i denne artikel at fortælle dig, hvordan du skal vaske den gamle hvidvask fra loftet hurtigt og ubesværet.

Fjernelse af hvidvask fra loftet

Når du skal vaske hvidt vand

Før jeg går videre til beskrivelsen af ​​processen med at fjerne den gamle belægning, vil jeg sige et par ord om, hvornår denne operation er nødvendig. Faktum er, at mange efterbehandlingsmuligheder kan udføres uden at fjerne kridt eller kalksten.

Så det er nødvendigt at fjerne denne belægning i følgende tilfælde:

 • hvis skimmel opstår på overfladen;
 • før maling med vandbaseret maling;
 • før de står over for polystyrenskumplader, der er limet.

Når du installerer hængende og spændingsstrukturer, kan du naturligvis ikke røre den gamle finish. Derudover er hvidvask af loftet på det gamle hvidvaskemiddel tilladt.

Hvidvaskning af loftet over den gamle belægning

Det eneste, før du blæser loftet på den gamle hvidvask, skal du fjerne forureningen. For at gøre dette skal du tørre overfladen med en fugtig svamp eller klud. Derudover skal du huske på, at sammensætningen skal være af samme type, dvs. det er umuligt at påføre kalk hvidvask på toppen af ​​kridt.

Det er meget nemt at afgøre, hvilken hvidvaskning loftet er dækket af, for dette skal du sprøjte overfladen med vand. Hvis dråberne absorberes, betyder det, at det er hvidkalket med kridt; hvis dråberne forbliver på overfladen, er det kalkholdigt hvidvask.

Før den gamle gulvbelægning fjernes, skal den være dækket af en film

Overfladebehandling

Uanset hvordan præcis vaskningen af ​​kridt vil blive udført, inden du fortsætter med denne procedure, er det nødvendigt at forberede:

 1. som vask er et beskidt arbejde, er det nødvendigt at fjerne møbler og andre genstande fra rummet;
 2. hvis nogen ting du ikke kan bære, skal de dække filmen;
 3. det er nødvendigt at forberede overalls - hovedbeklædning, beskyttelsesbriller osv. Hvis rengøringen sker ved en tør metode, skal du desuden bruge en åndedrætsværn eller i det mindste en gasbindelse til beskyttelse af dine åndedrætsorganer;
 4. Du skal også forberede en trinladder eller et højt bord, hvorfra du kan nå loftet. Desuden skal du bruge nogle værktøjer, som jeg vil fortælle dig om nedenfor.

Efter forberedelsen kan du gå direkte til arbejde.

Hvidvask fjernelse muligheder

Der er et par muligheder for at rengøre hvidvaskningen fra loftet. Den mest effektive og almindelige er følgende:

Herefter skal du overveje i detaljer alle disse muligheder for at fjerne hvidvask.

Metode 1: vand

Først og fremmest vil jeg fortælle dig, hvordan du hurtigt fjerner hvidvask fra loftet med vand, da denne metode måske er den enkleste og derfor den mest almindelige. For at arbejde har du brug for følgende værktøjssæt:

 • sprøjte eller malingsrulle, fortrinsvis et særligt skraldespand;
 • bomuld klud;
 • spatel.

Instruktioner til at gøre dette arbejde ser sådan ud:

 1. Før den gamle belægning fjernes, skal den fugtes. For at gøre dette, sprøjt vand eller fugt loftet med en malingsrulle. Vand skal anvendes sparsomt, så det ikke drypper fra loftet;
 2. Efter 10 minutter fugter loftet igen;
 3. Nu fra det fugtede loft skal du fjerne hvidvaskningen med en spatel. Belægningen skal falde fra lag. Hvis hvidvandet strømmer ned i spatelen, skal du vente lidt, indtil overfladen tørrer ud;

Spyling af den gamle belægning med en våd svamp

 1. efter at have fjernet kridt med en spatel, skal du vaske loftet med en bomuldsklud eller en svamp dyppet i varmt vand med dine egne hænder;
 2. Efter loftet tørrer ud, skru det med fingeren. Hvis der er kridt tilbage på fingeren, skal du vaske loftet igen.

Sprækker, der optræder på loftet under vaskeprocessen, bør udvides med en spatel. Så du forbereder straks loftet til reparation.

Ulempen ved denne metode er en stor mængde snavs. Derfor skal du sørge for at dække gulvet med en film, inden du blurer loftet.

Det må siges, at i nogle tilfælde, hvis belægningen påføres loftet med et tyndt lag, kan det straks vaskes af med en våd klud uden rengøring med en spatel. Men i dette tilfælde vil processen blive endnu mere beskidt.

I billedkogepastaen

Metode 2: Avispasta

Nu vil jeg fortælle dig, hvordan du fjerner hvidvask uden snavs. For at gøre dette skal du have gamle aviser og en pasta eller endda billig tapetpasta.

Processen med at fjerne den gamle belægning på denne måde ser sådan ud:

 1. Før du fjerner hvidvaskningen, skal du forberede en pasta. For at gøre dette skal du fortynde melet i en lille mængde vand, og sæt panden med rent vand på ilden. Når vandet koger, hældes gradvist i melopløsningen og omrøres.
  Efter opnåelse af konsistensen af ​​smeten fjernes gryden fra varmen og derefter afkøles den resulterende sammensætning;
 2. Derefter tager du de gamle aviser, behandler dem med pasta og lim til loftet. På samme tid forlade avisens hjørner ubearbejdet, så de let kan revet af;
 3. Vent nu, indtil pastaen tørrer og rive aviserne med en skarp bevægelse og trække dem rundt om hjørnerne;
 4. Derefter kan du vaske af rester af lim og hvidvask med en konventionel moppe med en klud.

På samme måde udføres denne procedure ved hjælp af tapetlim. Det vigtigste er at vente til pastaen eller limen er helt tør.

Hvidvask fjerner

Metode 3: Special Remover

I bygningsforretningerne kan du i øjeblikket købe et specielt værktøj til fjernelse af hvidvask. Rengøring af loftet med det er ret simpelt:

 1. Først og fremmest skal sammensætningen sprøjtes på loftet;
 2. videre, inden du fjerner hvidvaskningen, skal du vente, indtil den omdannes til en skorpe, der er let bag bunden;
 3. Nu skal du rengøre overfladen med ethvert egnet værktøj, for eksempel en trowel. Jeg må sige, at støvet i forbindelse med sådan rengøring ikke er dannet, men snavset kan stadig ikke undgås.

Vaskrengjort hvidkalkede loftareal

Metode 4: Hjemmelavet vask

Hvis du ikke fandt en whitewash fjerner til salg, skal du ikke modløses. Dernæst overveje, hvordan du hurtigt rengør loftet hjemmelavet remover.

For at gøre dette skal du udføre følgende trin:

 1. skriv i en ren beholder fem liter vand;
 2. Tilsæt en spiseskefuld eddike og flere hætter af enhver boblebad til vandet;
 3. behandle det resulterende areal af loftet på højst tre eller fire kvadratmeter;
 4. Før du rengør loftet, vent indtil belægningen er slank. Det tager normalt omkring fem minutter;
 5. Derefter skal overfladen rengøres med en spatel;
 6. i slutningen af ​​arbejdet skal loftet vaskes med varmt vand. Som i de foregående tilfælde, skal du dække gulvet med en film, inden du vasker overfladen.

Jeg må sige, at at vælge hvad man skal vaske af hvidvaskning, du kan også give præference for salt. Sidstnævnte opløses i varmt vand i forholdet 1:10.

Prisen på en hjemmelavet vask opnås betydeligt lavere end prisen på indkøbssammensætningerne, og effektiviteten er ikke ringere end dem.

Selvfremstillet whitewash remover

Metode 5: Skraber med beholder

Sådan vasker hvidvaskningen med vand og forskellige midler, vi regnede ud. Nu vil jeg fortælle dig, hvordan du fjerner belægningen på en tør måde. For at gøre dette har du brug for en speciel enhed - en skraber med en beholder suspenderet fra den.

Du kan selv lave en sådan enhed fra en lille spatel og et plastbad. Små huller skal bores i spatelen, så badet kan hænge på det ved hjælp af ledninger.

Som følge heraf kan du rense hvidvaskningen med en spatel, og det falder straks i beholderen. Ulempen ved denne metode er den store mængde støv, som dannes under renseprocessen. Derfor skal du, som nævnt ovenfor, sikre beskyttelsen af ​​luftvejene, inden du fortsætter arbejdet.

Her er måske alle de oplysninger om, hvordan man hurtigt vasker eller renser loftet for hvidvask, som jeg ville dele med dig.

konklusion

Hver af de ovennævnte metoder til fjernelse af hvidvask er ret effektiv, men indeholder samtidig dens ulemper. Derfor bør du vælge individuelt, afhængigt af betingelserne og tilgængeligheden af ​​visse midler til dine hænder.

Du kan lære mere af videoen i denne artikel. Hvis du er i færd med at rengøre loftet, står du i vanskeligheder, stiller du spørgsmål i kommentarerne, og jeg hjælper dig gerne.

Sådan vaskes hvidvaskningen hurtigt fra loftet

For et par årtier siden blev et lag kalk brugt til at afslutte loftoverfladen. Nu har alt ændret sig radikalt, nye materialer og teknologier har dukket op. Kun under forberedelsen er der et dilemma: hvordan man hurtigt vasker hvidvaskningen fra loftet.

I øjeblikket er der mange værktøjer og teknikker til at fjerne den gamle belægning, men husk at det ikke altid er nødvendigt at fjerne finishlaget.

Hvornår skal du fjerne dækslet

Hvis du planlægger at installere suspenderet eller nedhængt loft, er det ikke nødvendigt at foretage en fuldstændig rengøring af overfladen. Det er kun nødvendigt at kontrollere, om det vil falde ned, når der monteres fastgørelsesdele, og om der er skimmelsvamp på den. Det anbefales at fjerne hvidvask i følgende situationer:

 • planlagt at klæbe loftet tapet;
 • inden afslutning af polystyren skumplader;
 • før maling med vandbaserede formuleringer.

Hvis du bare skal opfriske rummet, kan du forlade den gamle belægning. Det skal rengøres og derefter dækkes med et nyt lag af materiale.

Tip! Når det ikke er kendt præcis, hvilken hvidvaskning lofterne var færdige med, anbefales det at fugte overfladen let med vand. Hvis væsken absorberes, er den kridt; hvis dråber dannes - kalk.

Dannelsen af ​​dråber ved vådt hvidtvasket indikerer at loftet er malet med kalk sammensætning

Flydende remover

Ceiling whitewash kan gøres ved hjælp af følgende stoffer:

 1. Vand. Dens brug er den ældste og billigste måde at rengøre loftet på. Perfekt i tilfælde af et enkeltlags kridtbelægning. For at øge effektiviteten tilsættes almindeligt salt nogle gange til vandet.
 2. En opløsning af sæbe og sodavand. Til madlavning er det nødvendigt at hælde 2-3 el i 10 liter vand. l. gnides alkalisk sæbe og 5 spsk. l. sodavand. Perfekt til fjernelse af flerlagsbelægninger.
 3. Tapet lim eller pasta. Fjernelse af hvidvask fra loftet ved denne metode anses for at være den reneste, fordi der under arbejdet ikke produceres støv, ikke dråber vand opløst hvidvask og så videre. Det er muligt at anvende både fabrikssammensætninger og personlig fremstillet pasta fra stivelse eller mel.
 4. Alkoholopløsning. I en beholder med 10 liter vand skal du hælde 2 el. l. ammoniak. Et sådant værktøj vaskes sædvanligvis bort belægningen af ​​kalk.
 5. Eddikeopløsning. For at rense overfladen af ​​den gamle hvidvask skal du bruge 2 spsk. l. eddikesyre og en lille mængde almindeligt opvaskemiddel til 10 liter vand.
 6. Jodopløsning. For at forberede opløses et hætteglas af jod i 10 liter vand. Stoffet er egnet til arbejde med overflader af enhver kompleksitet.
 7. Fabriksbyggede værktøjer. Instruktioner for brug og sammensætning findes på emballagen.
Professionelle værktøjer til vask af hvidvask

instrumenter

Før du fjerner hvidvask, skal du forberede:

 • plastfolie til bevarelse af gulv og møbler;
 • personlige værnemidler: åndedrætsværn, handsker, hat og så videre;
 • spray for at fugte hvidkalkede lofter
 • metal spatel;
 • svamp, klud eller vaskeklud;
 • stepladder, fordi arbejdet udføres i højden.
Nødvendige værktøjer og materialer til fjernelse af hvidvask

Indledende fase

Denne fase af rengøring er den sværeste og beskidte. Derfor skal alt muligt fjernes fra værelset, før du vasker loftet. Massive møbler, gulv og møbler anbefales til at dække med plastfolie. Du skal også forberede i forvejen og bringe alle redskaber ind i lokalet, så du senere ikke behøver at bære støv til andre værelser.

Hvidvask kan afvige lag, så det er vigtigt at forberede beholderen til store fragmenter. Hvis arbejdet udføres af to, skal en person stå på en trinladder, og den anden med kapacitet - tæt ved, så du kan minimere forurening.

Hvis en person arbejder, vil en selvfremstillet spatel med en beholder medvirke til at reducere forureningen ved fjernelse af hvidvask.

Ved udgangen af ​​rummet skal der sættes en fugtig klud, der forhindrer spredning af støv. I forvejen skal du forberede beholdere med varmt og koldt vand. Efter alle forberedelserne kan du begynde at vaske hvidvaskningen.

Fjernelse med væsker

Du kan fjerne hvidvask med specielle væsker. På trods af hvilke midler der skal bruges, er der en klar instruktion:

 1. Belægningen skal rengøres og fugtes med en svamp, spray, rulle, børste eller klud. Derefter skal du vente lidt.
 2. Brug en spatel, skrabe væk det gennemblødte materiale.
 3. Hvis du brugte kalk hvidvask og et lille lag, kan du blot vaske det af overfladen.

Brug en støvsuger

I nogle tilfælde skal du bruge et vaskevakuum til at udføre arbejdet så hurtigt som muligt. For at gøre dette skal du forbinde en tank med en løsning på den og udføre en regelmæssig vask. Processen gentages flere gange, indtil overfladen er helt rengjort.

Advarsel! Før du fjerner det gamle hvidvaskemiddel fra loftet med en støvsuger, skal du forberede dig på, at enheden ikke længere fungerer. Derfor er det bedre at bruge et unødvendigt apparat til dette formål.

Til vask er loftet ideelt vask med vandforsyning til penslen. For at fremskynde og lette processen bliver overfladen fugtet med vand fra en sprøjteflaske.

Brug afiser

I dette tilfælde skal du forberede tapetpasta eller pasta og blød dem med aviser eller andet papir. Derefter skal du limmaterialet til loftet, efterlade et hjørne fri og vente. Hvor hurtigt hvidvaskning imprægneres afhænger af antallet af lag og belægningens alder. Efter lidt tid skal du bare trække fri vinkel og fjerne avisen sammen med belægningen. De resterende fragmenter fjernes med en spatel.

For at gøre det lettere at fjerne limede aviser fra loftet, sidder arkets kanter tørt eller foldet.

Tørre måder

Du kan vaske af hvidvaskningen uden at bruge væske. Det skal straks siges, at uden snavs er det umuligt at udføre arbejde, i hvert fald vil der opstå en stor mængde støv, derfor er det især vigtigt at forberede sikkerhedsbriller og åndedrætsværn på forhånd. Der er flere måder at fjerne finishen uden brug af vand eller løsninger.

Ved hjælp af en slibemaskine

Hvis du ikke har en sådan enhed, kan du altid spørge dine venner eller leje den. Brugen af ​​denne maskine anbefales kun i helt tomme rum. Du skal bære en hat og beskytte dine øjne og åndedrætsorganer med specielle enheder. Derefter skal du sætte papiret med det største korn og gå på tværs af hele loftet, hvorefter man fjerner whitewash-laget for lag. Men du skal bruge en masse tid og kræfter på rengøring.

Brug af hammer

Hvis du skal rydde loftet fra hvidvaskning, og der ikke findes nogen maskine, anbefales det at bruge en almindelig hammer. Det er kun egnet i tilfælde, hvor belægningen ikke er for tyk. Du burde banke hele området af loftet, forsøger ikke at springe over områderne, så tag spatelen og fjern de skrællede fragmenter.

Hvis loftet er korroderet

I dette tilfælde er det påkrævet at forberede en opløsning: 130 g kobbersulfat og 250 g vaskevaske per 10 liter vand. Det er nødvendigt at blande og hæld 240 g tørt tapetlim og 2,5 kg kridt. Til sidst tilsættes 30 ml tørringsolie.

Sammensætningen skal påføres med en rulle til loftet med et tykt lag, håndter forsigtigt vanskelige at nå med en børste, vent et stykke tid og fjern hvidvask med en spatel. Derefter skal du skylle overfladen med varmt vand og efter tørring sand med sandpapir.

Det er vigtigt! Denne struktur må ikke sprøjtes.

Rust kan fjernes ved hjælp af en stærk opløsning af kobbersulfat, der påføres loftet 3-4 gange med et interval på 2 timer, hvorefter overfladen er primet med akrylprimer

Før du vasker hvidvaskningen fra loftet, skal du sørge for, at denne operation er nødvendig. Hvis du planlægger at afslutte dette materiale, og det gamle lag er i en acceptabel tilstand (det spildes ikke, der er ingen spor af snavs og skimmel), så er det bedre at blanke over den gamle belægning.

Sådan fjerner du uafhængigt hvidvask fra loftet

Problemet med reparation lyder altid meget spændende, og hvis du selv også ønsker at udføre alle de nødvendige foranstaltninger, vil ansvaret fordoble. I denne artikel vil vi diskutere et af de mest almindelige forberedende aspekter ved opdatering af dit hjem - fjernelsen af ​​den gamle hvidvaskning. Ved første øjekast synes alt at være ekstremt enkelt og forståeligt, men for at arbejdet skal kunne gøres hurtigt og nemt, er det værd at vide om nogle af nuancerne i implementeringen. Lad os se på dette problem trin for trin.

Hvorfor vaske af hvidvaskningen

Hvis du planlægger at udføre reparationer i henhold til de nyeste modetrends og ved hjælp af moderne materialer af høj kvalitet, er det sandsynligt, at du ikke behøver at fjerne den gamle hvidvaskning (du kan f.eks. Bare installere et hængende loft over det). Der er imidlertid en række andre tilfælde, hvor korrekt forberedelse af overfladen ikke kan undgås.

 • før du måler loftet eller klæber det med tapet, da et lag af kalk signifikant svækker adhæsionen af ​​disse materialer til overfladen;
 • før re-whitewashing, men ved hjælp af en anden sammensætning (vedhæftning til det foregående materiale kan være kortvarigt);
 • før reparation af led (kitt, plastering) eller fjernelse af revner
 • før installation af lyd eller varmeisolering belægning;
 • når pletter af sod, rust (fra strømmen af ​​rør) eller skimmel optræder, som er vanskelige at dække, og det er bedre at fjerne dem straks, så de ikke vises i fremtiden.

Nødvendige materialer og værktøjer

Valget af specifikke materialer og værktøjer til fjernelse af hvidvask er afhængig af den metode, du valgte at fjerne den, men oftest vil det være uundværligt:

 • spatel (helst med et bredt smalt blad);
 • skraber med et langt håndtag (bruges til overfladebehandling i vanskelige steder);
 • en rulle til fugtning af loftet og en vandtank (om nødvendigt kan du tilføje det angivne sæt med en sprøjtepistol);
 • svamp til vask af hvidvask;
 • stige eller trinladder
 • Personligt beskyttelsesudstyr: lukket tøj, beskyttelsesbriller, åndedrætsværn eller gasbind.
Hvis du beslutter dig for at fjerne den gamle belægning ved hjælp af specialværktøjer, så skal du i en ekstra ordre købe en børste til at anvende dem og kemikalierne selv.

Forberedende arbejde

Reparation er næsten altid støv og snavs, for at gøre det lettere at reparere rengøringen efter reparation, skal du ordentligt forberede rummet.

 • Først skal du tage møblerne ud eller dække den med plastikfolie.
 • For det andet skal du sørge for at demontere lysekronen, brochurer, malerier og andet indvendigt tilbehør, som kan blive påvirket under dit arbejde.
 • For det tredje skal du under filmen også skjule alle de strukturelle elementer, som sædvanligvis præsenteres i form af døre, vinduer, kolonner eller andre komponenter i rummet.

Det er obligatorisk at slukke for elektriciteten, især hvis du bruger flydende materialer, som strømmer langs væggene i dit arbejde.

Ved afslutningen af ​​forberedelserne forbliver det kun at indsamle alle nødvendige værktøjer og materialer, og du kan fortsætte med at arbejde.

Sådan vaskes hvidvask

Traditionelt kan metoderne til fjernelse af det gamle hvide vaskelag opdeles i to typer: tørt og vådt, selvom i hver af disse muligheder kan nogle underarter desuden identificeres.

Vask af med vand

Vask hvidvask med varmt vand er den ældste og nemmeste måde at løse dette problem på. Alt du behøver er en spand vand og en svamp, og for at fjerne en særdeles resistent belægning kan du desuden opløse salt i en væske i et forhold på 1 kg pr. 10 liter.

Som et alternativ kan du forberede en blanding af 3 spsk. l. ethvert vaskepulver, fem af samme ske sodavand og 10 liter vand. Den færdige løsning påføres på loftet med en rulle eller børste og skylles med en svamp, og proceduren udføres, indtil den stopper med at smøre med lime. På vanskelige steder hvor rullen simpelthen ikke er nok, kan du bruge en sprøjtepistol og en børste, hver gang du forlader det befugtede område, indtil det er helt vådt. Blødt hvidvask kan nemt fjernes med en konventionel spatel eller en metalbørste. Så snart hele loftet er renset, er kalkresterne meget let afvaskede med en svamp fugtet med vand.

skraber

Brugen af ​​en scraper kan tilskrives den tidligere omtalte "tørre" metode til udførelse af opgaven. Der er ikke noget trick i et sådant tilfælde, og alt hvad der kræves af dig er at gnide loftet med det angivne værktøj, skrabe kalk efter en del af det. Selvfølgelig vil der i dette tilfælde være meget mere støv, så du skal straks bruge åndedrætsværn.

For at undgå at falde i stykker af hvidvask på gulvet, kan du tilføje den valgte skraber med en separat beholder, skruet til spatelen med ledning. Som følge heraf bliver hele hvidvaskningen droppet omgående ind i beholderen og spredes ikke rundt i rummet.

Ulemperne ved at anvende en skraber indbefatter den samme fysiske aktivitet som ved anvendelse af "våd" fremgangsmåden såvel som muligheden for at komme ind i små partikler af kalk i luftvejene, hvilket selvfølgelig er yderst uønsket.

Rengøring med pasta

For at minimere mængden af ​​støv, når du udfører alle de ovenfor beskrevne rengøringsaktiviteter, skal du prøve at klargøre en pasta. Gør det nemt, fortynd kun 2 spsk. l. mel (eller stivelse) i 1 liter vand, tilsæt derefter blandingen til kogende vand og bland til en viskos stat.

Den resulterende blanding skal påføres på loftet med en børste og lade i 15 minutter tørre. Hvidvasken imprægneret med pasta fjernes let med en spatel, og resten af ​​blandingen vaskes af med en svamp fugtet med sæbevand.

Udskift selvforberedt klæbemiddel sammensætning kan være den sædvanlige tapetlim, fortyndet to gange mindre end det, der kræves af instruktionen. Faktisk har en sådan sammensætning samme egenskaber som hjemmelavet pasta, og det er billigt. Fra ulemperne ved denne metode kan vi skelne procesens kompleksitet på grund af behovet for at forberede en pasta, selvom det i sandhed er en lille smule.

Brug papir

Kogt pasta kan også bruges som et lag mellem loftet og aviserne. Papirarkene smurt af ham limes til loftet på en sådan måde, at den ene kant af hver af dem forbliver fri. Efter en kort ventetid skal du rive alle plader af og vaske rester af kalk med rent vand.

Ideelt set bør aviserne limes med et andet lag, der dækker toppen med en klæbrig sammensætning, selv om denne mulighed ikke garanterer fuldstændig rengøring af overfladen fra hvidvaskning. Under alle omstændigheder skal du også vaske loftet med rent vand og forsøge at fjerne ikke kun hvidvaskningen, men også pastaen selv.

Måske er dette den største ulempe ved at bruge en sådan blanding, der forresten fuldt ud kompenseres af manglen på meget støv og snavs i rummet.

Rengøringsløsninger

På trods af de mange færdige løsninger designet til hurtig og høj kvalitet fjernelse af hvidvask fra loftet (vi snakker om dem senere), kan du lave et passende værktøj derhjemme. Overvej nogle af de mest kendte muligheder for sådanne opskrifter.

Mulighed 1. I 5 liter rent vand skal du opløse to hætter af badeskum og tilsæt 1 ss. l. 9% eddike. Den resulterende sammensætning behandles alle områder af loftet, idet man forsøger at opnå maksimal befugtning af whitewash-laget. Gennemtrængt belægning er let at fjerne med en skraber eller trowel.

Mulighed 2. Hvis der blev brugt kridt i stedet for kalk til hvidvaskning af loftet og derefter forberede "vask" er det bedre at lave saltopløsning, hvoraf et kilo fortyndes i en spand varmt vand og påføres på overfladen af ​​loftet med en rulle. Efter fjernelse af det gennemblødte hvidvaskemiddel med en spatel, er det kun for at skylle overfladen med varmt vand ved hjælp af en klud eller en mopp.

Særlige midler

Hvis du ikke ønsker at bruge hjemmelavede kompositioner, så kan du købe færdige værktøjer til at fjerne hvidvask. De kan findes i næsten ethvert butiksmateriale, og de mest populære muligheder omfatter følgende:

 1. "Probel" - designet til at fjerne gips og kridtbelægning samt fjerne støv.
 2. "Metylan" og "Quelyd Dissoucol" - bruges til at fjerne hvidvask og tapet.

 • "Alfa-20" - klarer sig godt med hvidvaskning (det er ligegyldigt, om det er lavet med kridt eller kalk) og rengøring efter reparation.
 • De fleste af disse specialværktøjer er tilberedt på en limbase og påføres på loftet med en børste. Efter tørring kan sammensætningen let rengøres sammen med hvidvaskning, for hvilken den sædvanlige spatel anvendes.

  De utvivlsomme fordele ved en sådan løsning omfatter lette forberedelser (læs vejledningen) og hastigheden af ​​alle færdige produkter, og blandt de største ulemper er kun nogle af dem eller de høje omkostninger (især i sammenligning med muligheden for at klargøre en pasta).

  Sikkerhedsforanstaltninger

  Uanset hvor svært du forsøger at fjerne det gamle hvidvaskemiddel med en minimal mængde støv og snavs, kan du ikke helt slippe af med dem. Derfor er det meget ønskeligt at beskytte dig mod at indånde mikroskopiske partikler af kalk eller kridt, før du går videre til aktive handlinger.

  Den nemmeste måde at gøre dette på er at bruge en åndedrætsværn, men i ekstreme tilfælde er en flerlags gazeforbinding også egnet. Plastikbriller, handsker og tykke tøj bruges almindeligt til at beskytte øjne og udsatte dele af kroppen. Du kan også tænde for hooden, men den er ikke tilgængelig i alle værelser.

  Forbereder på at fungere ordentligt og vælger den mest effektive måde at fjerne den gamle hvidvask på, skal du sørge for, at reparationen ikke er så dårlig som det ser ud ved første øjekast.

  Video: Sådan fjernes hvidvask fra loftet