Sådan fjerner du strækloftet: finesser og tips

Skader på intern kommunikation, rekonstruktion af bygningen, fejlbehæftet VVS fra naboerne ovenfor eller andre objektive faktorer - alt dette kan være årsagen til at ophæve lofterne.

Denne artikel vil hjælpe dig med at håndtere alle finesser af demontering: Du vil lære at fjerne strækloftet i trin, hvilke værktøjer der er brug for, og hvor lang tid denne procedure tager. Vi garanterer, at efter at have studeret disse oplysninger, kan du træffe en beslutning: At invitere specialister til at fjerne loftet eller gøre det selv.

Årsager til og typer af demontering

Behovet for at afmontere stræklofter kan enten være tvunget eller frivilligt. Oftest er demontering udført i følgende situationer:

 • Hvis du hældte naboer øverst
 • Under genopbygningen af ​​bygningen eller eftersyn i rummet
 • Når der opstår huller eller huller i loftet
 • Hvis du er træt af tegning eller udseendet af loftet
 • I tilfælde af beskadigelse af skjulte kommunikationer
 • Hvis der er sket betydelige ændringer i det indre af rummet, og det hængende loft overtræder det overordnede harmoniske billede

Så hvordan kan man selv fjerne loftet, hvis en af ​​de ovennævnte situationer opstod? Før du besvarer dette spørgsmål, skal du finde ud af, hvilken type loft der er installeret i dit værelse.

Der er to kategorier:

 1. 1. PVC (høj temperatur er nødvendig for installation / fjernelse).
 2. 2. stof

Det næste vigtige punkt, der skal overvejes, inden loftet fjernes - delvis eller fuldstændig demontering?

Delvis demontering af loftet indebærer frigivelse af et bestemt område for at få adgang til de ønskede objekter. For eksempel at reparere skader på et elektrisk kabel (hvis du ved, hvor det er, eller hvis du har et kredsløb).

Hvis de naboer, der bor i lejligheden over dig, er vandforsyningen brudt, og de oversvømmede loftet, så er det nok at fjerne en lille del af lærredet for at dræne det samlede vand. Det er i denne situation, du har brug for en delvis demontering af loftet.

Ved fuldstændig demontering af loftet fjernes alle dens elementer sammen med hoveddelen. Disse værker udføres, når spændingsloftet udskiftes, eller du har fuld adgang til de meddelelser, der er underlagt det.

Anvendte metoder til montering af hævede lofter

Det er umuligt at afmontere strækloftet med egne hænder, hvis du ikke ved hvordan det er fastgjort til hovedloftet eller væggen. Disse oplysninger kan hentes fra de guider, der installerede den.

I dag anvendes der som regel de følgende metoder til fastgørelse af stræklofter:

 • Harpoon. En krogformet kant er tilvejebragt langs kanterne af loftet. Hun går ind i profilen, der er monteret på væggen og klæber til tænderne. Denne metode er kun relevant for loftslofter af PVC. Selve filmen er gradvist strakt ved hjælp af en varmepistol, der skaber varme. For at fjerne spalten mellem strækloftet og væggen anbefaler eksperter brugen af ​​loftsplinterne.
 • Cam / klip. Designet til PVC (polyvinylchloridfilm) og til stræklofter lavet af stof. Materialet kan ikke varme op. Holder lærredet på grund af profilplader. Nok billig og pålidelig måde at fastsætte.
 • Shtapikovy. I dette tilfælde er lærredet tæt presset til profilvæggene ved hjælp af "cams". Denne metode anvendes til ophængte PVC lofter.
 • Wedge. I dette tilfælde kommer lærredet ind i profilens hul og er fastgjort med en speciel kil. Meget simpelt design, der giver dig mulighed for hurtigt og sikkert at montere og demontere det nedhængte loft.

De angivne oplysninger hjælper dig med at demontere lofter med minimal indsats og tid.

Nødvendige værktøjer til fjernelse af stræklofter

Før du begynder demontering, skal du forberede værktøjerne, uden hvilke det er umuligt at udføre denne procedure. Læs omhyggeligt de angivne oplysninger! Du skal også bruge specifikt udstyr, som sjældent bruges til reparationer.

Så det er ønskeligt at udføre demontering af stræklofter med:

 1. 1. Spatel (fortrinsvis hård).
 2. 2. Special (konstruktion) kniv.
 3. 3. buet skruetrækker
 4. 4. Tænger med aflange glatte svampe.
 5. 5. Tøjnåle til fastgørelse af loftet.
 6. 6. Skruetrækker.
 7. 7. Hårtørrer (eller varmepistol).
 8. 8. Stepladder eller "geder".
 9. 9. Handsker.
 10. 10. Bredt gennemsigtigt tape.

Vigtigt punkt! For at udføre arbejdet med demontering af hævede lofter skal du have en assistent (konen vil ikke fungere). Dette gælder især situationer, hvor der anvendes en varmepistol eller hvis du ikke har erfaring med at udføre disse værker.

Demontering strækker PVC lofter

Processen med demontering af lofter begynder med fjernelse af forskellige dekorative elementer og belysning.

Fjern først alle lys, lysekroner og andre ting, der kan forstyrre fjernelsen af ​​lærredet.

Derefter skal du forsigtigt fjerne stikkene, som er placeret ved krydset mellem væg og lærred. Det er nok at pry dem med en spatel eller en skruetrækker (glem ikke at pakke metaldelen af ​​disse værktøjer med papir).

Den næste fase af denne procedure afhænger af metoden til fastgørelse af strækloftet.

Ved brug af harpoon fixeringsmetoden skal du bruge en trowel med en stiv spatel eller en bred skruetrækker til at tilslutte "krogen" og hæve den lidt. Ved hjælp af tænger skal du fange den ledige kant af bladet og fjerne det fra profilen. Når du har udført disse trin, kan du sikkert få det ledige lærred.

For at processen skal gå hurtigere og lettere, skal du opvarme harpunen med en regelmæssig hårtørrer (eller en varmepistol, hvis du pludselig har en).

Her er de rigtige herrer i detaljer om alle stadier af fjernelse af stræklofter ved hjælp af hjælpeværktøjer (start kig fra 01:59).

Hvis loftet blev monteret i hæftemode, skal du trykke profilens ydervæg med en skruetrækker og hente glaset selv. Lerret frigives, og du vil uden problemer kunne fjerne det.

Udførelse af demontering af loftet, som er fastgjort ved hjælp af "cams", skal du handle meget omhyggeligt. I dette tilfælde skal du bruge to skruetrækkere, der kommer i kontakt med bladet, så eksperter anbefaler at indpakke værktøjerne med tape for at undgå skarpe hjørner.

For at udføre fjernelse af strækloftet er det nødvendigt at indsætte en skruetrækker mellem kamrene i hjørnet af rummet og derefter gennem en halv meter. Du vil kunne frigive en lille del af lærredet, og ved at gentage proceduren kan du få hele filmen.

Kyndige håndværkere udfører demontering af stræklofter, som installeres ved hjælp af kammetoden ved hjælp af en spatel. For at gøre dette skal du indsætte et værktøj mellem kamrene og trykke på det bevægelige element, som frigiver lærredet og gradvist demonterer hele loftet.

Funktioner ved demontering af stræklofter fra stof

Stofloftlofter installeres oftest ved hjælp af et clip-on-fikseringssystem. Afmontering af sådanne lofter har en fordel - for at udføre denne procedure behøver du ikke at opvarme loftet med en varmepistol. Men der er en ulempe - en stor vægt af lærredet.

Er vigtigt. Tøjplade kan ikke delvist løsnes, det kan bryde fri for klip og beskadigelse (grunden - meget vægt).

Derfor er det nødvendigt at starte demonteringsarbejder fra midten af ​​væggene. Hvis kluden er fastgjort med kameraer, skal den fjernes med en spatel med skarpe hjørner indpakket i tape. Med en kile-fastgørelsesmetode er proceduren til demontering af strækloftet fremstillet af stof ikke anderledes end at fjerne PVC-stoffer.

Er det muligt at fjerne strækloftet fra stoffet uafhængigt uden assistent? Praksis viser, at et sådant arbejde, på trods af at varmepistolen i dette tilfælde ikke er brugt, er det bedre at udføre mindst to personer (dette skyldes takets store vægt).

Så det er alt, hvad vi ønskede at fortælle om, hvordan man fjerner strækloftet. Som du kan se, kan demontering udføres selv uden at være professionel. Det vigtigste er at overholde de anbefalede anbefalinger, ikke at haste, og også at løse problemet med værktøjerne, selv før man begynder at afmontere de nedlagte lofter.

Hvordan fjerner du strækloftet selv?

Canvas stretch loft kan fjernes med hånden, uden hjælp fra eksperter. For at gøre dette skal du kende funktionerne i fikseringsstrukturen (baguette) og egenskaberne af det materiale, hvorfra loftet er lavet. Trækloft og endda komplet installation af strukturen tager ikke meget tid.

Du vil straks forstå forekomsten af ​​fugt på strækloftet

Ejeren af ​​lejligheden kan demontere det gamle loft på grund af dets skader (vindstød, streg, pletter, skimmel, oversvømmelse og stærke strækmærker, forvrængning af lærredet på grund af deformation af væggene). Nogle gange er lærredet ændret for at installere et loft af en anden farve og tekstur eller en ny elektriker. Og PVC-film og stof kan fjernes fra baguetten (ramme) og derefter indstilles.

Værelse forberedelse

Hauling loft udført i et forberedt værelse. Objekter, som kan blive beskadiget ved høj temperatur, tages ud af rummet (hvis en varmepistol skal bruges).

Hvis der er opsamlet vand på strækloftet, er det tilstrækkeligt at afmontere en del og dræne den.

Akvarier fjernes fra rummet, kæledyr er fjernet. Du skal også fjerne eventuelle ting, der vil forstyrre arbejdet. Lampen fra strækloftet fjernes og fjernes til et sikkert sted. Du kan selv fjerne lampen, men hvis monteringen er vanskelig, skal du kontakte en elektriker. Loftplinten eller maskebåndet fjernes og fjernes.

Værktøj og udstyr

Før du fjerner og genmonterer lærredet, skal du købe det nødvendige udstyr, materialer og værktøjer. Til det nødvendige arbejde:

 • stepladder eller stærkt bord;
 • varmepistol (til opvarmning af vinylplader);
 • konstruktion spatler, hvorfra du kan lave knive og kroge eller specielle fabriksblad med en buet ende;
 • klip med ledninger til at holde den fjernede væv på vægt (krokodiller);
 • montering tape;
 • tænger med lange smalle ender;
 • isolerende tape;
 • skruetrækker;
 • konstruktion kniv

Håndværkere opdager ofte deres egne demonteringsværktøjer. Så for eksempel bliver metallkonstruktion spatler smalere, slibes, så de bliver kedelige, hjørnerne af spatelens klinge springer rundt.

Spatler til stræklofter

Spatler og tænger behandles med sandpapir for at fjerne alle burrs og udjævne uregelmæssigheder. Det stumpede blad er bøjet for at gøre det mere bekvemt for dem at nå profilskærmen, som harpunen hviler mod. Ethvert værktøj, der anvendes under arbejdet, bør ikke have skarpe hjørner og ru overflader for at undgå knæbrud.


Før du fjerner strækloftet, skal du finde ud af, hvordan det er fastgjort i profilen (disse data findes i kontrakten, som blev udarbejdet med den organisation, der lavede loftet). Der er tre typer fastgørelse af nettet i profilen: harpun, kil (hæftning) og klip.

Sådan fjerner du strækloftet med harpunmontering

En harpun er en plastisk fleksibel rem, som i tværsnit er en krog (eller harpun, hvorfra navnet kommer). Baren har en gennemsnitlig stivhed og er produceret af måleren.

Harpoon system til hævede lofter

Polyvinylchlorid lærred er lagt ud og skåret ud, nøjagtigt kopiering af loftets form. En harpun er svejset til lærredets kant langs hele sin omkreds. Dette gøres ved hjælp af HDTV udstyr, som er i virksomheder, der installerer stræklofter. Når harpunen er svejset omkring omkredsen, er den hårdt svejset ende til ende. Harpunklinge indsat i baguettesporet (profil), hvor den er fastgjort på profilens indvendige fremspring ved hjælp af din krog.

Hvis filmen er kantet med en harpun, bliver det ikke svært at fjerne strækloftet med dine egne hænder. For at gøre vinylloftet mere fleksibelt og strækbart opvarmes det jævnt af en varmepistol. Den anbefalede temperatur på varmestrømmen er 70 grader Celsius. Flytende loft starter fra hjørnet af rummet. Nogle håndværkere varme kun den vinkel, hvorfra harpunen er trukket, og brug en hårtørrer til at opvarme vinylen.

Harpoon mount stræklofter

Når du fjerner PVC-lærred, skal du fjerne harpunen fra hylden (hylde) inde i profilen. Hvis dette blev gjort på ét sted, fjernes resten af ​​lærredet ved blot at trække harpunen. Proceduren vil være som følger:

 1. Opvarm loftet jævnt, begyndende fra dets centrale del til hjørnerne.
 2. Tag et krumt blad og en skruetrækker.
 3. Find et sted i hjørnesektionerne i loftet, hvor der er en tilstrækkelig stor kløft mellem væggen og overfladen af ​​lærredet. Det er nødvendigt at sikre, at der ikke er plads til limning af en harpunbejd på stedet for fjernelse. Dette sted er ikke meget stærkt, det kan forårsage ruptur af filmen under fysisk eksponering.
 4. Ved hjælp af en skruetrækker skal du klemme harpunen, bringe det buede blad inde i spalten og koble harpunet.
 5. For at frigøre harpunen flyttes bladet 10-15 cm til højre og venstre, hvorved harpunet er let presset fra baguetten.
 6. På den anden, vinkelret væg er det samme gjort. Således vil harpunen i hjørnet af rummet blive tilsluttet af 2 vinger.
 7. Bladene parallelt med væggen med en lille indsats for at trække ned. Tøj med en harpun ud af profilen.
 8. Derefter bevæge sig langs væggen af ​​scapulaen og træk forsigtigt filmen. Hvis loftet er stort, er lærredet hængt på klip (krokodiller) for at undgå at strække og deformere.

Hvis loftet er lille, kan vinylbåndet fjernes uden forvarmning. For store tøj må forvarmning være påkrævet.

Demontering af loftet med shtapikovy (kile) mount

Kan jeg fjerne strækloftet med en hæftemonteret? Det er muligt, men vi skal huske på, at det vil være svært at sætte det tilbage, for efter bygningen forlader bygherrerne meget lidt lager på lærredet, men hvis der er en reserve, er det muligt.

Shtapik (kile) - en speciel plastikprofil af forskellige sektioner. Perlen er indsat i profilen, idet materialet strammes tæt. Denne type fastgørelse bruges til montering af både vinyl- og stofkonstruktioner.

Shtapikovy fastgørelsessystem

For at fjerne PVC-folien eller stoffet, skal du fjerne glasperlerne fra profilen og hekte dem med noget buet værktøj (buet spatel, spatel, hæklet). Afmontering begynder i hjørnet af rummet.

 • PVC-film før demontering opvarmes af en varmepistol. Stoffet behøver ikke at varme op.
 • Profilen er lidt løsrevet ved hjælp af et hvilket som helst bekvemt værktøj (for eksempel en tykk skruetrækker, tænger med lange ender).
 • Bag perlen forsvinder forsigtigt en buet skulderblad (eller to) eller en krog og trækker ned. Perlen kommer ud og lærredet frigives. Dette bør gøres meget omhyggeligt, da kanten af ​​vinylfilmen eller stoffet ikke er beskyttet af noget og er let beskadiget.
 • Med et stort loftsområde er det ledige lærred hængt på klip med snore.

Fjernelse af loftet med klip-on montering

Kun lavstrækkende polymerimprægnerede stoffer monteres i klemfæstningerne. Klipslåse - en speciel plastikprofil, som i snit er et klip.

Cam mount spænding loft (klip)

Stoffet er simpelthen gemt inde i klipset med en spatel, og klipset holder stoffet og forhindrer det i at komme ud.

 • Afmontering af det sømløse stofloft starter fra midten af ​​væggen og ikke fra hjørnet.
 • For at fjerne lærredet fra profilklipet, skal du moderat trykke på lærredet på et sted ved siden af ​​væggen. I dette tilfælde kan du let pakke ud monteringen med en skruetrækker eller tynd tang.
 • Spændingen af ​​stoffet svækkes, og den kan forsigtigt trækkes ud af bjerget.
 • Hvis stoffet blev skåret meget kort under installationen af ​​loftet, vil det være vanskeligt at fylde det i bjerget under efterfølgende installation.

Hvordan fjerner du strækloftets side med dine egne hænder?

Hvordan man fjerner siden af ​​strækloftet med egne hænder uden at beskadige rammen og PVC-folien, vil blive beskrevet i denne artikel. Franske eller PVC lofter er en ret stærk og holdbar struktur, designet til at tjene i 15-20 år. Installationsfunktionerne gør dem ikke modtagelige for udkastet til bygninger og sænkning af støttepladen.

Men livet gør sine egne tilpasninger til menneskelige planer. Desuden er disse tilpasninger ikke altid behagelige, og som regel ikke i tide. Det kan ofte være nødvendigt at fjerne spændevævet. Der kan være ganske mange grunde til dette: naboer oversvømmet, ledninger er blevet fejlagtige, eller en planlagt udskiftning af varmesystemets rør er undervejs.

Hvis PVC-stoffet er i god stand og passer til ejerne, kan det fjernes, og efter at have udført det nødvendige arbejde eller tørre rummet, skal du sætte tilbage.

Hvilke oplysninger er der brug for til at arbejde?

Før du fjerner strækloftet, skal du have visse oplysninger om typen af ​​fastgørelse af stoffet og en kort viden om enhedens belægninger.

Metoder til fastgørelse af lærredet

For strækkonstruktioner lavet af PVC-film udstedes der som regel et garantikort, hvor ud over levetiden de vigtigste tekniske egenskaber er angivet. Et af disse karakteristika er metoden til fastgørelse af nettet i en baguette. Fra denne metode vil afhænge af arbejdsmetoden. Hvis der ikke er nogen dokumentation for produktet, kan de nødvendige oplysninger opnås uafhængigt ved at studere designfunktionerne.

Ved installation af spændeklude anvendes sådanne former for fastgørelse i en profil:

 1. Harpoon. Ganske en fælles type fastgørelsesanordninger. Stoffer med sådanne kanter laves til ordre og er det nemmeste at arbejde med. Langs kanterne af filmen svejses en hård kant i form af en harpun. Indtastning af profilen bøjer denne kant og holder filmen i profilen.
 2. Clip (cam) type. I dette tilfælde er fikseringen af ​​filmen på grund af trykket af plastikposuettens elastiske plader. I denne version af fastgørelsesanordninger gælder ikke plugs og dekorative plader. Installation kan udføres uden forvarmning.
 3. Shtapikovy type. Denne type fastgørelsesanordning indebærer at presse folien mod profilens indvendige vægge med et specielt langsgående produkt - en perle.
 4. Wedge type. Nem at montere og demontere, systemet er tilgængeligt til selvstændigt arbejde.

I det andet og tredje tilfælde skal det bemærkes, at lærredet blev udsat for direkte kontakt med baguettes overflade og kan blive beskadiget.

Funktioner montering franske lofter

Hoveddelen af ​​franske lofter er polyvinylchloridfilm. Det er slidstærkt, miljøvenligt og fleksibelt materiale. En af dens egenskaber er et øget reaktion på en stigning i lufttemperaturen. Ved temperaturer over + 60º С PVC film bliver blød og strækker sig godt. Køler ned, den falder i størrelse og bliver solid.

Derfor bruges et specielt værktøj til at installere PVC-dåser - en varmepistol. Før du fjerner strækloftet, skal du tage sig af dets erhvervelse. For en engangsaktion er det ikke fornuftigt at købe det, men det er ret rimeligt og overkommeligt at leje. Der kræves en varmepistol både til demontering af bladet og til installation af det på plads.

OBS: Det skal bemærkes, at polyvinylchloridfilm, der har en utrolig trækstyrke, reagerer meget dårligt til skarpe genstande. Det er let at gennembore eller skære. Og dette er fyldt med udskiftning af hele loftet.

Metode til at fjerne lærredet

Nedrivningsarbejde kan i nogle tilfælde være vanskeligere end selve konstruktionen. Spørgsmål: Hvordan man fjerner forsigtigt spændingstypens loft selv er relevant for mange ejere af sådanne strukturer. At udføre en sådan operation er ret realistisk, forudsat at du arbejder med værktøjer af høj kvalitet, viser tålmodighed og en sekvens for at udføre alle handlinger.

Værktøj og udstyr

At arbejde med PVC-film kræver et ret specifikt udstyr, der ikke altid findes i hjemmet.

Så du har brug for følgende ejendom:

 1. Stålspatel til stræklofter med en bredde på 8-10 cm. Før du selv fjerner strækloftet, skal du runde hjørnerne af spatelen og slibe af alle skarpe kanter. Hvis du ikke gør det, så kan du klippe filmen.
 2. Stærk tang med lange buede kæber.
 3. Byggekniv.
 4. Robust skruetrækker med en buet ende.
 5. Særlige stifter til fastgørelse af lærredet på baguetter under installationen.
 6. Bord, stige eller geder.
 7. Varmepistol. Det anbefales at bruge en gasdrevet enhed. Et el-apparat har mere strøm og kan beskadige husholdningsledninger.

Når udstyr til arbejde er udarbejdet, kan du gå videre til næste fase - forberedelse af arbejdspladsen.

Arbejdsplads forberedelse

Før du fjerner siden af ​​lærredet eller hele overfladen, skal du udføre visse forberedende arbejder.

De omfatter:

 • demontering af loftlamper
 • fjernelse fra burrummet med fugle, akvarier og blomster;
 • beskyttelse mod overophedning af indvendige genstande, der kan lide af høje temperaturer (fjernsyn, plastikvinduer, elektroniske ure).

Efter at værelset og værktøjerne er forberedt, kan du begynde at fjerne lærredet med dine egne hænder.

Film fjernelse proces

Betydelig bistand i arbejdet vil have en video om fjernelse af lærredet i det franske loft. Det vil afsløre nogle nuancer og besvare spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at fjerne lærredet selvstændigt.

Teknologien til fjernelse af internettet afhænger direkte af typen af ​​webinstallation i profilen. Baseret på dette og demontering af strukturen.

Vigtige detaljer: Svar på spørgsmålet om hvordan man demonterer hele overfladen eller hvordan man fjerner siden af ​​strækloftet, bør overvejes separat for hver installationsmetode.

Harpoon mount

Facing med sådan en kobling med væggene adskille lettere end andre. Hvorfor? Årsagen er enkel: Denne type fixering giver mulighed for nem montering og muligheden for gentagen demontering af strukturen. Adskillelsen af ​​lærredet skal begynde med en del af væggen i hjørnet.

Fjernelse af internettet udføres i denne rækkefølge:

 1. Den dekorative strimmel på omkredsen eller kun på den ene side er adskilt.
 2. Med en varmepistol opvarmes rummet til + 70º C. Det er nødvendigt for lærredet at øge i størrelse og lette presset på harpunmonteringen.
 3. Med en trukket trowel er harpunen hooked og hævet.
 4. Tangen af ​​harpunen er fanget af tænger og fjernet fra profilen.
 5. Yderligere ekstraktion udføres manuelt uden stor indsats.

Installation af internettet foregår i omvendt rækkefølge.

Cam mount

Fjernelse af filmen med en sådan fixeringsmulighed er den enkleste og billigste, da der i dette tilfælde ikke er behov for at opvarme rummet. Men det er nødvendigt at observere øget forsigtighed, fordi spatelen vil kontakte direkte med filmen.

For at afbryde forbindelsen til filmen kan du handle på to måder:

 1. Indsæt 2 skruetrækkere mellem kamrene i hjørnet af rummet og i en afstand på 50-60 cm fra den. Kameraets tryk på segmentet mellem dem vil svække, hvilket vil give mulighed for frit at fjerne filmen fra klippet. Gentag operationen, indtil den ønskede mængde materiale er blevet ekstraheret.
 2. Indsæt spatelen mellem kamrene og tryk på den bevægelige. Materialet kommer ud af klipene på grund af webspændingen. Resten af ​​materialet ekstraheres manuelt.

Det skal huskes, at materialet kan forblive serifs fra klemmerne. Ved installation kan de være et ejendommeligt referencepunkt.

Shtapikovy mulighed

I dette tilfælde skal du bruge en skruetrækker, trowel og varmepistol.

Arbejdsfølgen er som følger:

 1. Værelset opvarmes.
 2. Den dekorative hætte fjernes.
 3. I hjørnet trykkes baguettens ydervæg med en spatel, og perlen klemmes med en skruetrækker og fjernes.
 4. Shtapik opsnappes med hånden og trukket ud af baguetten.

Hvis der er en tilstrækkelig forsyning af materiale, kan den let indsættes tilbage.

Wedge metode

Den nemmeste måde at fjerne filmen på.

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Den dekorative indsats, som spiller en kiles rolle, afbrydes, hvilket medfører en svækkelse af trykket på stikket.
 2. Hætten klæber til kanten med en skruetrækker og fjernes fra baguetten.

Tøjet kommer frit fra en rille.

Således er demontering af strækloftet ret muligt med egne hænder, underlagt overholdelse af en bestemt teknologi.

Stræklofter

Til tider bliver det nødvendigt at afmontere strækloftet. Årsagerne kan være forskellige: Skader på elementerne i loftet eller kommunikationen bag lærredet. Eller du skal opgradere eller udskifte ledninger, rør osv. Det sker, at det er nødvendigt at fjerne loftets lærred for at kunne dræne vandet, som gennem loftet kom ind på filmen. Er det muligt at fjerne strækloftet uden at beskadige det?

Du kan dog ikke noget design. Streklofter er adskillige typer, nogle er forholdsvis nemme at demontere, andre modsatte - næsten "engangs". I denne artikel vil vi se på typerne af fastgørelsesstræklofter, trin for trin demonteringsprocessen og nogle måder at reparere egne hænder på.

indhold

Typer af stræklofter og metoder til fastgørelse

For at demontere loftet er det første, der helt sikkert er sikkert at se ud. Hvordan finder du ud af det? Dette skal angives på brevhovedet i firmaet, der installerede strækloftet. Hvis disse dokumenter af en eller anden grund ikke er tilgængelige, kan du bestemme typen af ​​web og fastgørere i henhold til beskrivelsen i dette afsnit af artiklen. Hvorfor har vi brug for dette? Nedenfor vil du forstå, at demonteringsproceduren afhænger af den og dens faktiske mulighed.

Der er to typer lærred:

 • PVC - teknologien til montering / demontering af et sådant loft kræver en høj temperatur i rummet, ca. 700 ° C. Uden opvarmning er der risiko for at forblive uden et ark overhovedet. For at opvarme rummet skal der bruges en varmepistol. Desuden begynder montering eller demontering af et sådant lærred med hjørner til midten af ​​væggen.
 • Problemfri stof, bekvemt først og fremmest fordi de ikke kræver opvarmning i lokalet, hvilket i høj grad forenkler processen med installation eller demontering. Arbejde med lærredet starter fra midten af ​​væggen med yderligere overgange til hjørnerne.

For hver type lærred er der specielle typer af fastgørelsesdele:

 • harpunsystem bruges kun til PVC-klæder. Et sådant fastgørelsessystem sørger for demontering af banen.
 • hæftning eller kile metode til fastgørelse af nettet til baguette. Påfør både PVC og stofklæder. Denne type fastgørelse er "engangs", dvs. demontering med den efterfølgende installation er ikke leveret. Teoretisk er demontering mulig, men det er meget svært at slå en kil ud uden at beskadige nettet uden oplevelsen af ​​et sådant arbejde. Og den samme kile bliver nødt til at blive lagt tilbage, og lærredet kan strække sig. Påfør denne teknologi på grund af den lave pris og lave højde på rummet fra loftet (2 cm).
 • Fastgørelse med plastik klip anvendes kun til sømløse stofklæder. Et sådant loft er forholdsvis let at adskille.

Sådan fjerner du strækloftet?

Overvej nu processen med at adskille strækloftet. Da strækloftet er ret dyrt, er det bedre at betro arbejdet med det til mennesker med erfaring. Men hvis det af en eller anden grund ikke er muligt, så har vi bevæbnet os selv med oplysningerne nedenfor, kan du reparere det selv. Det vigtigste er ikke at skynde sig og få en assistent. Teknologien og værktøjerne afhænger af typen af ​​web og metoden til fastgørelsen.

 • Den sædvanlige gips trowel, ikke bred. Før du bruger det, skal du skære af skarpe hjørner med en slibemaskine eller sandpapir. Det er meget ønskeligt at pakke spatelens arbejdsflade med forstærket tape, og risikoen for at gennembore lærredet reduceres væsentligt.
 • tænger med aflange svampe.
 • stepladder eller i værste fald et stabilt bord.
 • monterers kniv
 • varmepistol, gas eller elektrisk. Til sidstnævnte har du brug for det rigtige ledninger, ellers risikerer du, ud over loftet, at også gøre lednings reparationer.
 • Det er nødvendigt at erhverve store specielle tøjnåle, de vil være nødvendige for at hænge filmen. Det er ekstremt ubelejligt at holde et lærred i lang tid. De kan købes hos de fleste hardwareforretninger.

Sådan fjerner du strækloftet korrekt? Først og fremmest afhænger det af designet af baguetten og filmen. Da vi har to forskellige typer lærred, vil demonteringsprocessen være anderledes. Overvej hver enkelt.

Demontering af PVC-loft.

Vi fjerner alt overskud fra lokalerne, så der er fri adgang til det påtænkte reparationssted. Vi fjerner alle unødvendige plastiske ting, PVC-vinduer skal beskyttes mod stuetemperatur med en klud. Ved hjælp af en varmepistol opvarmer vi rummet. Desuden finder demonteringsprocessen sted afhængigt af typen af ​​fastgørelse.

 • Harpun system. Begynd at fjerne lærredet skal altid være fra hjørnerne. Vi fjerner dekorative indsats, hvis det er, og ved hjælp af tænger med lange svampe tager vi lærredet ud for harpunen. Vær meget forsigtig, at tangen skal fange bare harpunen, ikke lærredet. Gribende lærredet og trækker med indsats, der er risiko for at rive den. Og dette er fyldt med fuldstændig udskiftning af lærredet. Sørg også for, at der ikke er tærskler på tangen, de skal poleres. Tøj dog stærk, men meget følsom over for skarpe genstande. Efter at en del af lærredet blev frigivet, fortsætter processen med at fjerne den fra baguetten ved hjælp af hænder. For dette er det bedst at bruge arbejdshandsker, siden På opvarmet plast er det meget nemt at forlade mærker. Fjernelse af PVC-film går altid fra hjørnet til midten af ​​væggen. Efter at have frigivet det nødvendige loftareal, kan du fortsætte til de planlagte typer arbejde.
 • Shtapikovy eller ahornsystem. Begyndelsen af ​​demontering svarer til harpunsystemet. Dernæst med vores hænder eller med en spatel forsigtigt og ubesværet at skrue aluminiumsprofilen lidt ned. Så det ville frigøre perlen. Ved hjælp af en skruetrækker med en buet ende tegner du perlen. Det er yderst vigtigt ikke at beskadige stoffet og ikke at deformere baguetten, så sting af hacksaven skal være stump. Montering af lærredet er i omvendt rækkefølge.
 • Med kilen lidt lettere, fjerner indsatsen, fold profilen med dine hænder for at løsne kilen og bladet. Fjern det samme fra hjørnet til midten af ​​rummet. Succesen med demontering og efterfølgende installation i sådanne fastgørelsessystemer vil afhænge af din dygtighed og om installatørerne har efterladt et tillæg på nogle få centimeter for dig. Dette er meget vigtigt. Siden til den efterfølgende installation skal du stramme lærredet, og hvis det ikke er nok, vil det være meget svært at gøre. For eksempel vil hullerne til lamper eller andre meddelelser med "for stor strækning" forlade "fra deres sted.

Demontering af sømløse stoflofter.

Sådanne høje temperaturer for denne type stræklofter er ikke nødvendige. Når hæfte- og kilesystemet demonteres som PVC. Forskellen med demontering er, at det er nødvendigt at starte fra midten af ​​væggen skifte til hjørnet. Installation er ens. Succes i fjernelsen og efterfølgende installation af en sådan web afhænger af dine omhyggelige og uhyggelige handlinger.

Succesen med re-stretching af stofklæder afhænger dog af, hvor samvittighedsfuldt installatørerne af dette stof var. Hvis installationen er skåret i "butt" for at opnå den perfekte stretch igen, vil det være meget svært, og i mange tilfælde umuligt. Men stoffet strækker sig ikke som en PVC-film. Men hvis eksperterne monterede loftet, forlod de et par "ekstra" centimeter. Træk derefter lærredet for at få problemer.

Og en ny nuance med stofklæder, og mere præcist med clip baguettes. Delvis demontering er ikke mulig, med denne montering bliver nødt til at fjerne hele lærredet. Hvis dette ikke er gjort, kan lærredet springe ud af klipene i betragtning af upålideligheden af ​​denne type fastgørelsesdele. Dette er fyldt med sin komplette udskiftning.

I løbet af hele demonteringstidspunktet og derefter installationen, glem ikke at opvarme lærredet. Hvis der efter montering af loftet forblev små uregelmæssigheder, skal du ikke bekymre dig. Varm varmerpistolen, og de vil udjævne. Da det stadig er plastik, skal du ikke bringe en strøm af varm luft for tæt på filmen. Kan blive deformeret eller smeltet.

Dette er ikke en vanskelig demontering proces. Nu ved du, hvordan du fjerner strækloftet. Det vigtigste er ikke at skynde sig og arbejde konsekvent, så kan du gøre uden at ringe til specialister. Nedenfor er en video om, hvordan man fjerner strækloftet.

Sådan fjerner du strækloftet

Streklofter (og de kaldes også fransk) er ikke kun holdbare, men også holdbare - med passende omhu kan livet på nettet være 15-20 år. På grund af installationen er disse lofter næsten immune mod forskydningen af ​​støttepladen eller krympningen af ​​huset. Livet er imidlertid en uforudsigelig ting, så nogle gange er der et behov for at afmontere spændingslærredet. Årsagerne kan være massen - fra de fejlede elektriske ledninger til banal oversvømmelse af naboerne ovenfor.

Stretch loft - en populær mulighed for at afslutte loftoverfladen

Hvis loftet er lavet af PVC, og dets tilstand stadig er ret tåleligt, kan ejerne fjerne det for eksempel at tørre det og derefter installere det igen. Men for at demontere korrekt, uden at beskadige filmen eller rammen, skal du vide om de vigtigste nuancer af processen.

Sådan fjerner du strækloftet

Hvor skal man starte?

Demonteringsteknologien afhænger stort set af, hvordan lærredet er fastgjort i en baguette. For at finde ud af, skal du undersøge garantikortet (det er udstedt til alle PVC-konstruktioner), hvilket ikke blot angiver driftsperioden, men også fastgørelsesmetoden. Fra dette vil vi starte. I mangel af sådan dokumentation kan du selv studere loftets designfunktioner.

Speciel monteringsprofil - Et af hovedelementerne i strækloftet

Der er 4 måder at fixere spændingsfilmen på i en baguette, lad os kende dem.

Typer af installation af strækloft

 1. Harpoon mount. Det nemmeste at arbejde, og derfor den populære mulighed. I dette tilfælde, langs kanterne på kanterne, er en hård kant svejset (i form af en harpun, dermed navnet), som efter at have kommet ind i baguetten, bøjer sig og holder så lærredet.
 2. Cam (et andet navn - klip). Filmen er fastgjort her ved hjælp af elastisk plastikprofil, som lægger pres på det. Ingen dekorative bånd og stik anvendes med denne metode til installation, og forvarmning er ikke nødvendig.
 3. Shtapikovoe. Denne fastgørelsesmetode tilvejebringer klemning af banen mod baguettes indre vægge ved hjælp af en langsgående vulst.

Shtapikovy eller ahorn (U-formet profil)

Vær opmærksom! I de to sidste metoder er det nødvendigt at være opmærksom på, at filmen kontakter direkte med profilens overflade, hvilket betyder at det kan blive beskadiget, hvis det håndteres uforsigtigt.

Funktioner ved at arbejde med PVC film

De fleste moderne stræklofter er lavet af polyvinylchloridfilm (der er også stofvalg, men om dem lidt senere). Dette materiale er ikke kun elastisk og holdbart, men også økologisk rent. Den anden funktion er reaktionen på ændringer i lufttemperaturen. Så hvis temperaturen stiger til + 60 ° C bliver polyvinylchlorid mere elastisk og bøjelig, og under afkøling hærder og falder den. Af denne grund anvendes en speciel enhed, en varmepistol, til montering og demontering. Det kan købes eller lejes.

Produktion af PVC-film til hængende lofter udføres i nøje overensstemmelse med kravene i ISO 9001-96

Vær opmærksom! PVC film har en meget høj trækstyrke, men det kan let blive beskadiget af en skarp genstand, hvilket derfor kræver en komplet udskiftning af nettet.

Afmontering skal udføres omhyggeligt for ikke at beskadige overfladematerialet.

Demontering af filmstrækloft

Processen består af flere grundlæggende trin, men for at gøre alt korrekt skal du være tålmodig, få gode værktøjer og handle i overensstemmelse med instruktionerne.

Fase nummer 1. Vi forbereder alt, hvad du har brug for

For at fjerne PVC-folien kræves specifikke enheder og værktøjer, der ikke findes i alle hjem.

Så forbered først:

 • tøjnåle til fastgørelse af banen
 • en varmepistol (det er bedre at give fortrinsstilling til en gasanordning, da den elektriske er meget kraftig og derfor kan forårsage skade på elektrisk ledninger);
 • en spatel designet til spænding af lærred (små, op til 10 cm brede) med forrundede hjørner og slidte kanter; hvis værktøjet ikke behandles på forhånd, så kan PVC-film klippes;
 • trin-stige (i mangel af sådan kan du bruge bordet);
 • højkvalitets skruetrækker med en buet ende;
 • tang (deres læber bør også være buede);
 • konstruktion kniv

Spatel (spatel) til stræklofter

Gaspistol MASTER BLP 33 M

Når alt det nødvendige udstyr er tilberedt, er du velkommen til at starte den anden fase - forberedelsen af ​​rummet.

Fase nummer 2. Vi forbereder værelset

Før vi tager strækvasken eller en af ​​siderne ud, gennemfører vi de relevante forberedende aktiviteter, herunder:

 • fjernelse af loftlamper;

Demontering af rampelyset

 • fjernelse af planter, dyr og fugle fra lokalerne (hvis nogen)
 • beskyttelse af møbler og apparater, der kan blive beskadiget af varme på grund af varmepistolen (plastikvinduer, computer, elektroniske ur osv.).

Forbereder plads til demontering af strækloftet

Nu hvor værelset og redskaberne er ordentligt forberedt, kan vi begynde at fjerne lærredet.

Fase nummer 3. Fjern filmen

Afmonteringsteknologien afhænger direkte af, hvilken af ​​de angivne typer fastgørelser der blev brugt under installationen. Baseret på dette vil vi demontere hele strukturen.

Vær opmærksom! Spørgsmålet om at fjerne hele spændingsvævet og kun den ene side af overfladen skal betragtes separat, og med hensyn til hver af installationsmetoderne.

Harpoon mount

Denne mulighed for montering af filmen er den nemmeste at demontere. Årsagen er meget enkel: harpoon fixation i sig indebærer nem montering og muligheden for flere demontering af loftet struktur. Fjernelse af lærredet i dette tilfælde starter vi med en del af væggen, der ligger nær hjørnet.

Diagram af harpunmonteringsspændingsloft

Aktionsalgoritmen er angivet nedenfor, for nemheds skyld er oplysningerne givet i form af et bord.

Tabel. Demontering af PVC-strækloft (harpoon mount version).

Sådan fjerner du strækloftet og sætter dig tilbage

Fjern det hængende loft med egne hænder uden problemer

Vinyl stretch loft i hjemmet interiør

Det er umuligt at forudsige situationen, som følge af, at de hævede lofter i lejligheden skulle afmonteres. Og de kan være meget forskellige - fra gennembrud af vandforsyning eller spildevand fra naboer på toppen eller ved uheldsskader på nettet til kondensatopsamling og behovet for at lægge nye elektriske ledninger i loftet over loftet. Under alle omstændigheder er det nødvendigt at fjerne loftet, og for det ville det ikke skade at vide, hvordan det virker, for at kunne bruge ganske dyrt strukturelle elementer igen.

Hvordan er stræklofterne?

Den vigtigste og uundværlige betingelse for vellykket og omhyggelig demontering er korrekt at bestemme typen af ​​ramme og typen af ​​selve strækloftet. Hvis du ikke har en handling på det udførte arbejde, der leveres af det team, der har lavet reparationer i din lejlighed, skal det gøres. Dette er imidlertid ikke noget kompliceret.

I øjeblikket anvendes to typer spændeklæder - en vinylfilm og et stof imprægneret med polymer. Hvad angår installationsprocessen selv, bruger de i praksis en af ​​de 3 teknologier, hvis kernen er bestemt af systemet til strækning og fastgørelse af nettet. Det kan være:

 • harpun;
 • shtapikovoy;
 • Clip. Typer af monteringssystemer til hævede lofter

Harpunsystem bruges til installation af vinylstræklofter. En krogformet kant er svejset på en PVC-film, der gradvist strækkes ved hjælp af en varmepistol. Sidstnævnte er fastgjort ved hjælp af tænder, lavet inde i vægbenet af den U-formede rille. Samlingen mellem lærredet og væggen er lukket ved hjælp af en dekorativ sokkel.

Shtapikovaya system bruges til at spænde stoflofter og er betydeligt dyrere end harpun. Det arbejder på princippet om selvklæbning: En baguette med forstærket (væg og loft) fastgørelse med en margin på 5-7 cm, går ind i lærredets kant, som gradvist spændes rundt om rummet og fastgøres med en perle eller som det også kaldes en cam. Under stoffets vægt presser perlen banen mod en permanent fast profil.

Shtapikovy monteringssystem

Kameraanlægget anvendes i sømløse loftkonstruktioner med både vinylfilm og polymerimprægneret stof. Den høje popularitet af denne teknologi på grund af dens lave omkostninger og nem installation, samt det faktum, at det giver dig mulighed for at tage det mindste rum fra loftet.

Klipsystemet anvendes til konstruktion af sømløse stræklofter lavet af materie og er kendetegnet ved dets lave omkostninger og nemme installation og demontering.

Klips monteringsspændingsloft

Vurdering af situationen

Med mindre skade eller mangel på midler til helt at erstatte lærredet eller installere et nyt eller strukturelt anderledes loft, er det værd at forsøge at løse situationen på bekostning af små kræfter og betyder:

Både tekstil- og vinylfilm til lofter er kendetegnet ved høj mekanisk styrke. Men ingen er imod ulykker, så det er tilrådeligt at have på hånden et lille stykke glasfiber eller stofklæbebånd og maling. Efter forsegling af hullet forbliver det for at tynde plasteren, så det passer til resten af ​​loftet. Spaltet før påføring af plåstret bliver nødt til at sy kapron tråde.

Breaking Vinyl Tape Near Baguette

 1. Oversvømmelse fra naboer over eller gennem et lækkert tag

På grund af risikoen for at ødelægge hele loftet, er det nødvendigt at være yderst forsigtig, når du fjerner lækager. Den første ting du har brug for for hurtigt at fjerne kilden til oversvømmelse. Yderligere i hjørnet nær sagen skal kluden fjernes fra baguetten, og vandet skal drænes til en fyldt beholder, idet du er forsigtig med ikke at fylde væggen. Derefter tørres strækloftet ved hjælp af en varmepistol og fastgøres igen.

Oversvømmet strækloft

 1. Sagging og spontane pauser

Dårlig spænding eller en kraftig stigning i temperatur og luftfugtighed i rummet kan føre til slag og revner på strækloftet. I dette tilfælde skal det omformuleres, og den krakkede sektor skal forsegles med samme materiale, glasvægbeklædning eller specialtape.

Film sagging på grund af ukorrekt spænding

 1. Mould udvikling eller farvning

I dette tilfælde vil kun en fuld talje af det beskadigede stof med den obligatoriske antiseptiske behandling af byggekonstruktioner og kontrol over monteringen af ​​støtteprofilen langs hele væggen hjælpe.

Stil på strækloftet

I modsætning til hæftning og klipsystemer, er harpoon fastgørelse loddet til vinylfilmen. Når hullet i sømmen anbefales at erstatte harpunen langs hele væggen.

Hvordan kommer man i gang?

Først og fremmest skal du fjerne alt fra rummet, der forstyrrer demonteringen, fra rummet. Yderligere handlinger vil kun afhænge af typen af ​​strækloft.

Listen over værktøjer, der er nødvendige til fjernelse af loftet, skal tilføjes:

 • mellemstore spatel;
 • tænger med aflange svampe (næsetænger);
 • konstruktion kniv;
 • beskyttelseshandsker;
 • trappestige;
 • varmepistol (til arbejde med vinylfilm);
 • montering pinde til at holde nettet;
 • skruetrækker;
 • skruetrækker.

For at undgå skader på lærredet er det bedre at tage en speciel spatel. Hvis du kun har et almindeligt metalværktøj ved hånden, skal du smalle af sine skarpe hjørner eller klip over forkant med forstærkede tape eller gummistrimler for at mindske risikoen for at punktere bladet.

Fjernelse af strækloftet: værktøj og udstyr på billedet

I en situation med for mærkbar kløft er det muligt at handle på en anden måde. Prøv at trække lærredet igen, og fjern det beskadigede område tættere på baguetten. Hvis strækloftet, vil dette trick ikke lykkes, da materialet under installationen skæres langs baguens linje.

Demontering af vinylfilmen

PVC-film på stræklofter er monteret og demonteret ved hjælp af en varmepistol. Uden det kan du ikke arbejde - du kan ved en uhell strække eller bryde kulden, og derfor ikke et fleksibelt lærred. Det bør kun fjernes fuldstændigt, hvis det er umuligt at reparere eller skjule skade eller tegn på slid.

Opvarmende Vinyl Varmepistol

Hvis fastgørelsessystemet på din harpun strækker loftet, skal det fjernes fra baguettes slot fra hjørnet af rummet og gradvist bevæge sig langs længden og derefter langs bredden mod midten. Først skal du fjerne den dekorative sokkel. For at fjerne harpunen og ikke beskadige spiken og baguetten selv skal du bruge en spatel og tænger. For at få fat i krogen er en spatel indsat i mellemrummet mellem væggen og lærredets kant, med hvilken du skal bøje væggene i baguettes slot og derefter trække lærredet mod dig.

Option demonteret harpoon montering spænding loft

Hvis du handler uforsigtigt, kan du rive filmen, så sørg for, at tangen holder nøjagtigt harpunen. De kan udskydes og frigøre de første 15-20 cm - resten af ​​filmen trækkes let for hånden. Handsker skal bruges ved fjernelse af vinylloftet, således at man ikke efterlader snavsede mærker på den opvarmede plast.

Hæftemonteringssystemet demonteres på samme måde. Kilen skal med stor omhyggelighed trækkes ud af rillerne - den skal skubbes ordentligt med en spatel og for at fjerne den fra rillen med en skruetrækker, bøj ​​lidt baguettes ydervæg. Hvad angår klip, fjernes de ved at løsne klemmen med en spatel eller en regel.

Fjernelse af klip

Genmontering af PVC-film på et hæfteklammer eller klipsfastgørelsessystem er kun mulig, hvis der er et lager af materiale, der er gemt under loftet. Hvis det ikke var forventet, er du usandsynligt at genvinde vinyl, så gør dig klar til en fuld talje.

Fjernelse af stofstrækloft

I de fleste tilfælde installeres sømløse stoflofter ved hjælp af hæfte- eller klipsystemer. Denne mulighed er mere bekvem ved installation og fjernelse, fordi det ikke kræver en så intensiv opvarmning af rummet. På den anden side er det kompliceret af, at stoffet vejer meget mere end vinylfilmen og er fastgjort med et selvklip. Det betyder, at du skal skyde den helt, for ikke at bryde baguetten eller perlen.

Fjernelse af hæfteklammen: Fjern bundpladen, bøj ​​profilen, fjern perlen, fjern lærredet

Mens du er involveret i at fjerne pladen fra bjerget, skal du ikke glemme at varme det op med en luftstrøm fra varmepistolen. Dette vil undgå dannelsen af ​​"accordeon" og små uregelmæssigheder efter fiksering i en baguette. Og endelig, når du demonterer et vinyl- eller stofloft, skal du huske om proceduren for fjernelse af belysningsenheder, hvis det er muligt, på spændingsplanet.

Hvis du skal helt ændre loftet, efter at du har fjernet lærredet, skal du lave en baguette. Det er nødvendigt at afmontere det omhyggeligt: ​​hvem ved, måske spænding loftet konstruktion vil se godt ud i ethvert andet rum i din lejlighed?

Stræklofter i det indre af lejligheden på billedet

Hvordan fjerner du strækloftets side med dine egne hænder?

Sådan fjerner du lærredstypenes loft?

Hvordan man fjerner siden af ​​strækloftet med egne hænder uden at beskadige rammen og PVC-folien, vil blive beskrevet i denne artikel. Franske eller PVC lofter er en ret stærk og holdbar struktur, designet til at tjene i 15-20 år. Installationsfunktionerne gør dem ikke modtagelige for udkastet til bygninger og sænkning af støttepladen.

Men livet gør sine egne tilpasninger til menneskelige planer. Desuden er disse tilpasninger ikke altid behagelige, og som regel ikke i tide. Det kan ofte være nødvendigt at fjerne spændevævet. Der kan være ganske mange grunde til dette: naboer oversvømmet, ledninger er blevet fejlagtige, eller en planlagt udskiftning af varmesystemets rør er undervejs.

Hvis PVC-stoffet er i god stand og passer til ejerne, kan det fjernes, og efter at have udført det nødvendige arbejde eller tørre rummet, skal du sætte tilbage.

Hvilke oplysninger er der brug for til at arbejde?

Før du fjerner strækloftet, skal du have visse oplysninger om typen af ​​fastgørelse af stoffet og en kort viden om enhedens belægninger.

Metoder til fastgørelse af lærredet

Metoder til fastgørelse af lærredet

For strækkonstruktioner lavet af PVC-film udstedes der som regel et garantikort, hvor ud over levetiden de vigtigste tekniske egenskaber er angivet. Et af disse karakteristika er metoden til fastgørelse af nettet i en baguette. Fra denne metode vil afhænge af arbejdsmetoden. Hvis der ikke er nogen dokumentation for produktet, kan de nødvendige oplysninger opnås uafhængigt ved at studere designfunktionerne.

Ved installation af spændeklude anvendes sådanne former for fastgørelse i en profil:

 1. Harpoon. Ganske en fælles type fastgørelsesanordninger. Stoffer med sådanne kanter laves til ordre og er det nemmeste at arbejde med. Langs kanterne af filmen svejses en hård kant i form af en harpun. Indtastning af profilen bøjer denne kant og holder filmen i profilen.
 2. Clip (cam) type. I dette tilfælde er fikseringen af ​​filmen på grund af trykket af plastikposuettens elastiske plader. I denne version af fastgørelsesanordninger gælder ikke plugs og dekorative plader. Installation kan udføres uden forvarmning.
 3. Shtapikovy type. Denne type fastgørelsesanordning indebærer at presse folien mod profilens indvendige vægge med et specielt langsgående produkt - en perle.
 4. Wedge type. Nem at montere og demontere, systemet er tilgængeligt til selvstændigt arbejde.

I det andet og tredje tilfælde skal det bemærkes, at lærredet blev udsat for direkte kontakt med baguettes overflade og kan blive beskadiget.

Funktioner montering franske lofter

PVC film til franske lofter

Hoveddelen af ​​franske lofter er polyvinylchloridfilm. Det er slidstærkt, miljøvenligt og fleksibelt materiale. En af dens egenskaber er et øget reaktion på en stigning i lufttemperaturen. Ved temperaturer over + 60º С PVC film bliver blød og strækker sig godt. Køler ned, den falder i størrelse og bliver solid.

Derfor bruges et specielt værktøj til at installere PVC-dåser - en varmepistol. Før du fjerner strækloftet, skal du tage sig af dets erhvervelse. For en engangsaktion er det ikke fornuftigt at købe det, men det er ret rimeligt og overkommeligt at leje. Der kræves en varmepistol både til demontering af bladet og til installation af det på plads.

Advarsel. Det skal bemærkes, at polyvinylchloridfilmen, der har en utrolig trækstyrke, reagerer meget dårligt på skarpe genstande. Det er let at gennembore eller skære. Og dette er fyldt med udskiftning af hele loftet.

Metode til at fjerne lærredet

Nedrivningsarbejde kan i nogle tilfælde være vanskeligere end selve konstruktionen. Spørgsmål: Hvordan man fjerner forsigtigt spændingstypens loft selv er relevant for mange ejere af sådanne strukturer. At udføre en sådan operation er ret realistisk, forudsat at du arbejder med værktøjer af høj kvalitet, viser tålmodighed og en sekvens for at udføre alle handlinger.

Værktøj og udstyr

Stepladder skal være stabil

At arbejde med PVC-film kræver et ret specifikt udstyr, der ikke altid findes i hjemmet.

Så du har brug for følgende ejendom:

 1. Stålspatel til stræklofter med en bredde på 8-10 cm. Før du selv fjerner strækloftet, skal du runde hjørnerne af spatelen og slibe af alle skarpe kanter. Hvis du ikke gør det, så kan du klippe filmen.
 2. Stærk tang med lange buede kæber.
 3. Byggekniv.
 4. Robust skruetrækker med en buet ende.
 5. Særlige stifter til fastgørelse af lærredet på baguetter under installationen.
 6. Bord, stige eller geder.
 7. Varmepistol. Det anbefales at bruge en gasdrevet enhed. Et el-apparat har mere strøm og kan beskadige husholdningsledninger.

Når udstyr til arbejde er udarbejdet, kan du gå videre til næste fase - forberedelse af arbejdspladsen.

Arbejdsplads forberedelse

Demontering loftslys

Før du fjerner siden af ​​lærredet eller hele overfladen, skal du udføre visse forberedende arbejder.

De omfatter:

 • demontering af loftlamper
 • fjernelse fra burrummet med fugle, akvarier og blomster;
 • beskyttelse mod overophedning af indvendige genstande, der kan lide af høje temperaturer (fjernsyn, plastikvinduer, elektroniske ure).

Efter at værelset og værktøjerne er forberedt, kan du begynde at fjerne lærredet med dine egne hænder.

Film fjernelse proces

Betydelig bistand i arbejdet vil have en video om fjernelse af lærredet i det franske loft. Det vil afsløre nogle nuancer og besvare spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at fjerne lærredet selvstændigt.

Teknologien til fjernelse af internettet afhænger direkte af typen af ​​webinstallation i profilen. Baseret på dette og demontering af strukturen.

En vigtig detalje. Svar på spørgsmålet om hvordan man demonterer hele overfladen eller hvordan man fjerner siden af ​​strækloftet, bør overvejes separat for hver installationsmetode.

Harpoon mount

Harpoon type mount

Facing med sådan en kobling med væggene adskille lettere end andre. Hvorfor? Årsagen er enkel: Denne type fixering giver mulighed for nem montering og muligheden for gentagen demontering af strukturen. Adskillelsen af ​​lærredet skal begynde med en del af væggen i hjørnet.

Fjernelse af internettet udføres i denne rækkefølge:

 1. Den dekorative strimmel på omkredsen eller kun på den ene side er adskilt.
 2. Med en varmepistol opvarmes rummet til + 70º C. Det er nødvendigt for lærredet at øge i størrelse og lette presset på harpunmonteringen.
 3. Med en trukket trowel er harpunen hooked og hævet.
 4. Tangen af ​​harpunen er fanget af tænger og fjernet fra profilen.
 5. Yderligere ekstraktion udføres manuelt uden stor indsats.

Installation af internettet foregår i omvendt rækkefølge.

Cam mount

Fjernelse af filmen med en sådan fixeringsmulighed er den enkleste og billigste, da der i dette tilfælde ikke er behov for at opvarme rummet. Men det er nødvendigt at observere øget forsigtighed, fordi spatelen vil kontakte direkte med filmen.

For at afbryde forbindelsen til filmen kan du handle på to måder:

 1. Indsæt 2 skruetrækkere mellem kamrene i hjørnet af rummet og i en afstand på 50-60 cm fra den. Kameraets tryk på segmentet mellem dem vil svække, hvilket vil give mulighed for frit at fjerne filmen fra klippet. Gentag operationen, indtil den ønskede mængde materiale er blevet ekstraheret.
 2. Indsæt spatelen mellem kamrene og tryk på den bevægelige. Materialet kommer ud af klipene på grund af webspændingen. Resten af ​​materialet ekstraheres manuelt.

Det skal huskes, at materialet kan forblive serifs fra klemmerne. Ved installation kan de være et ejendommeligt referencepunkt.

Shtapikovy mulighed

Fastgør lærredet med en perle

I dette tilfælde skal du bruge en skruetrækker, trowel og varmepistol.

Arbejdsfølgen er som følger:

 1. Værelset opvarmes.
 2. Den dekorative hætte fjernes.
 3. I hjørnet trykkes baguettens ydervæg med en spatel, og perlen klemmes med en skruetrækker og fjernes.
 4. Shtapik opsnappes med hånden og trukket ud af baguetten.

Hvis der er en tilstrækkelig forsyning af materiale, kan den let indsættes tilbage.

Wedge metode

Den nemmeste måde at fjerne filmen på.

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Den dekorative indsats, som spiller en kiles rolle, afbrydes, hvilket medfører en svækkelse af trykket på stikket.
 2. Hætten klæber til kanten med en skruetrækker og fjernes fra baguetten.

Tøjet kommer frit fra en rille.

Således er demontering af strækloftet ret muligt med egne hænder, underlagt overholdelse af en bestemt teknologi.

Beslægtede videoer

Hvordan fjerner du strækloftet selv?

Canvas stretch loft kan fjernes med hånden, uden hjælp fra eksperter. For at gøre dette skal du kende funktionerne i fikseringsstrukturen (baguette) og egenskaberne af det materiale, hvorfra loftet er lavet. Trækloft og endda komplet installation af strukturen tager ikke meget tid.

Du vil straks forstå forekomsten af ​​fugt på strækloftet

Ejeren af ​​lejligheden kan demontere det gamle loft på grund af dets skader (vindstød, streg, pletter, skimmel, oversvømmelse og stærke strækmærker, forvrængning af lærredet på grund af deformation af væggene). Nogle gange er lærredet ændret for at installere et loft af en anden farve og tekstur eller en ny elektriker. Og PVC-film og stof kan fjernes fra baguetten (ramme) og derefter indstilles.

Værelse forberedelse

Hauling loft udført i et forberedt værelse. Objekter, som kan blive beskadiget ved høj temperatur, tages ud af rummet (hvis en varmepistol skal bruges).

Hvis der er opsamlet vand på strækloftet, er det tilstrækkeligt at afmontere en del og dræne den.

Akvarier fjernes fra rummet, kæledyr er fjernet. Du skal også fjerne eventuelle ting, der vil forstyrre arbejdet. Lampen fra strækloftet fjernes og fjernes til et sikkert sted. Du kan selv fjerne lampen, men hvis monteringen er vanskelig, skal du kontakte en elektriker. Loftplinten eller maskebåndet fjernes og fjernes.

Værktøj og udstyr

Før du fjerner og genmonterer lærredet, skal du købe det nødvendige udstyr, materialer og værktøjer. Til det nødvendige arbejde:

 • stepladder eller stærkt bord;
 • varmepistol (til opvarmning af vinylplader);
 • konstruktion spatler, hvorfra du kan lave knive og kroge eller specielle fabriksblad med en buet ende;
 • klip med ledninger til at holde den fjernede væv på vægt (krokodiller);
 • montering tape;
 • tænger med lange smalle ender;
 • isolerende tape;
 • skruetrækker;
 • konstruktion kniv

Håndværkere opdager ofte deres egne demonteringsværktøjer. Så for eksempel bliver metallkonstruktion spatler smalere, slibes, så de bliver kedelige, hjørnerne af spatelens klinge springer rundt.

Spatler til stræklofter

Spatler og tænger behandles med sandpapir for at fjerne alle burrs og udjævne uregelmæssigheder. Det stumpede blad er bøjet for at gøre det mere bekvemt for dem at nå profilskærmen, som harpunen hviler mod. Ethvert værktøj, der anvendes under arbejdet, bør ikke have skarpe hjørner og ru overflader for at undgå knæbrud.

Før du fjerner strækloftet, skal du finde ud af, hvordan det er fastgjort i profilen (disse data findes i kontrakten, som blev udarbejdet med den organisation, der lavede loftet). Der er tre typer fastgørelse af nettet i profilen: harpun, kil (hæftning) og klip.

Sådan fjerner du strækloftet med harpunmontering

En harpun er en plastisk fleksibel rem, som i tværsnit er en krog (eller harpun, hvorfra navnet kommer). Baren har en gennemsnitlig stivhed og er produceret af måleren.

Harpoon system til hævede lofter

Polyvinylchlorid lærred er lagt ud og skåret ud, nøjagtigt kopiering af loftets form. En harpun er svejset til lærredets kant langs hele sin omkreds. Dette gøres ved hjælp af HDTV udstyr, som er i virksomheder, der installerer stræklofter. Når harpunen er svejset omkring omkredsen, er den hårdt svejset ende til ende. Harpunklinge indsat i baguettesporet (profil), hvor den er fastgjort på profilens indvendige fremspring ved hjælp af din krog.

Hvis filmen er kantet med en harpun, bliver det ikke svært at fjerne strækloftet med dine egne hænder. For at gøre vinylloftet mere fleksibelt og strækbart opvarmes det jævnt af en varmepistol. Den anbefalede temperatur på varmestrømmen er 70 grader Celsius. Flytende loft starter fra hjørnet af rummet. Nogle håndværkere varme kun den vinkel, hvorfra harpunen er trukket, og brug en hårtørrer til at opvarme vinylen.

Harpoon mount stræklofter

Når du fjerner PVC-lærred, skal du fjerne harpunen fra hylden (hylde) inde i profilen. Hvis dette blev gjort på ét sted, fjernes resten af ​​lærredet ved blot at trække harpunen. Proceduren vil være som følger:

 1. Opvarm loftet jævnt, begyndende fra dets centrale del til hjørnerne.
 2. Tag et krumt blad og en skruetrækker.
 3. Find et sted i hjørnesektionerne i loftet, hvor der er en tilstrækkelig stor kløft mellem væggen og overfladen af ​​lærredet. Det er nødvendigt at sikre, at der ikke er plads til limning af en harpunbejd på stedet for fjernelse. Dette sted er ikke meget stærkt, det kan forårsage ruptur af filmen under fysisk eksponering.
 4. Ved hjælp af en skruetrækker skal du klemme harpunen, bringe det buede blad inde i spalten og koble harpunet.
 5. For at frigøre harpunen flyttes bladet 10-15 cm til højre og venstre, hvorved harpunet er let presset fra baguetten.
 6. På den anden, vinkelret væg er det samme gjort. Således vil harpunen i hjørnet af rummet blive tilsluttet af 2 vinger.
 7. Bladene parallelt med væggen med en lille indsats for at trække ned. Tøj med en harpun ud af profilen.
 8. Derefter bevæge sig langs væggen af ​​scapulaen og træk forsigtigt filmen. Hvis loftet er stort, er lærredet hængt på klip (krokodiller) for at undgå at strække og deformere.

Hvis loftet er lille, kan vinylbåndet fjernes uden forvarmning. For store tøj må forvarmning være påkrævet.

Demontering af loftet med shtapikovy (kile) mount

Kan jeg fjerne strækloftet med en hæftemonteret? Det er muligt, men vi skal huske på, at det vil være svært at sætte det tilbage, for efter bygningen forlader bygherrerne meget lidt lager på lærredet, men hvis der er en reserve, er det muligt.

Shtapik (kile) - en speciel plastikprofil af forskellige sektioner. Perlen er indsat i profilen, idet materialet strammes tæt. Denne type fastgørelse bruges til montering af både vinyl- og stofkonstruktioner.

Shtapikovy fastgørelsessystem

For at fjerne PVC-folien eller stoffet, skal du fjerne glasperlerne fra profilen og hekte dem med noget buet værktøj (buet spatel, spatel, hæklet). Afmontering begynder i hjørnet af rummet.

 • PVC-film før demontering opvarmes af en varmepistol. Stoffet behøver ikke at varme op.
 • Profilen er lidt løsrevet ved hjælp af et hvilket som helst bekvemt værktøj (for eksempel en tykk skruetrækker, tænger med lange ender).
 • Bag perlen forsvinder forsigtigt en buet skulderblad (eller to) eller en krog og trækker ned. Perlen kommer ud og lærredet frigives. Dette bør gøres meget omhyggeligt, da kanten af ​​vinylfilmen eller stoffet ikke er beskyttet af noget og er let beskadiget.
 • Med et stort loftsområde er det ledige lærred hængt på klip med snore.

Fjernelse af loftet med klip-on montering

Kun lavstrækkende polymerimprægnerede stoffer monteres i klemfæstningerne. Klipslåse - en speciel plastikprofil, som i snit er et klip.

Cam mount spænding loft (klip)

Stoffet er simpelthen gemt inde i klipset med en spatel, og klipset holder stoffet og forhindrer det i at komme ud.

 • Afmontering af det sømløse stofloft starter fra midten af ​​væggen og ikke fra hjørnet.
 • For at fjerne lærredet fra profilklipet, skal du moderat trykke på lærredet på et sted ved siden af ​​væggen. I dette tilfælde kan du let pakke ud monteringen med en skruetrækker eller tynd tang.
 • Spændingen af ​​stoffet svækkes, og den kan forsigtigt trækkes ud af bjerget.
 • Hvis stoffet blev skåret meget kort under installationen af ​​loftet, vil det være vanskeligt at fylde det i bjerget under efterfølgende installation.