Sådan bygger du en lysekrone fra bunden - fuld kurs

I dag er det sjældent at finde en lysekrone bestående af et primitivt loft til en lyspære. Producenterne tilbyder i stigende grad sofistikerede designs med indviklede designs - luksuriøse, elegante. Men besværet! Nogle gange virker det umuligt at samle dette mirakel af designtænkning - nogle gange er lysekroner en bunke med detaljer.

Oftest er instruktionsmanualen til dette improviserede gør-det-selv-kit ikke medtaget. Bare en kasse med pakket lysekroneelementer. Og det vil tage tid at gøre disse detaljer til en ægte skønhed, stolthed og skinnende værelseindretning.

I dag er du nødt til at blive bekendt med klare og detaljerede instruktioner om, hvordan man bygger en lysekrone, så skynd dig ikke for at ringe til specialister. Tro mig, processen med at omdanne disse detaljer til et stilfuldt interiør giver dig stor fornøjelse - der er ikke noget mere behageligt end at lave noget med dine egne hænder.

I butikken ser vi hundredvis af modeller af lysekroner - de adskiller sig i materialet i deres fremstilling, designerne, hvilken type lamper der anvendes. Vær ikke bange! Det betyder ikke, at du skal undersøge alle mulige muligheder. Som hovedregel påvirker funktionerne i modellerne ikke særlig installationen.

Når du først har lært at montere en lysekrone, kan du "genoplive" absolut nogen model uanset antallet af horn, enhedsfunktioner og andre egenskaber.

Som et eksempel vil denne artikel overveje montering af en lysekrone med tre horn. Ordningen er ganske almindelig.

Lysekrone samling - mekanisk del

Det første skridt er at åbne kassen med lysekronen. Hvis du gør det uforsigtigt, kan du ved et uheld beskadige dets elementer. For at fjerne tape er det anbefalet at bruge en byggekniv.

Fabriksprodukter leveres normalt i blokke. Alt er foldet separat: loftlamper, horn, boliger, klemmer og andre dele. Ledninger er allerede forbundet til separate dele, det er kun nødvendigt at forbinde dem korrekt til hinanden.

Det er vigtigt! Før montering af lysekronen skal du sørge for, at absolut alle dele er tilgængelige. Normalt er der vedlagt en kort beskrivelse af produktet, hvilket angiver, hvor mange reservedele der skal være. Alt i alt tages i betragtning, herunder møtrikker og bolte. Det anbefales at kontrollere fuldstændigheden inden arbejdet påbegyndes, da det er vanskeligt at opbevare den pakkede lysekrone - nogle dele kan gå i stykker eller gå tabt.

De dele af lysekronen, som bruges sidst, er det bedre ikke at pakke ud og sætte til side. Vi taler om skrøbelige lofter, dekorative elementer og fjernbetjeningen (ikke til stede i alle produkter). Fjern forsigtigt alle andre dele fra emballagen.

Dernæst skal du samle den øverste del af lysekronens centrale krop, så for at sige "ramme", hvor hele rammen vil blive monteret. Vi tager en dekorativ "plade", installer den på lysestangen og stram den øverste møtrik.

Denne plade er designet til at dække hullet til loftet til fastgørelse af lysekronen i strækloftet, samt til lukning af forbindelsestrådene. Den dekorative plade selv (allerede sammen med hele strukturen) vil blive fastgjort til loftet ved hjælp af en fastgørelsesplade.

DIY lysekrone samling - monter horn

Nu kommer vi til scenen for at montere hornene. Afhængigt af armaturernes type og design kan deres nummer være anderledes. Men uanset antallet af lysekronehorn, er fastgørelsesteknologien ikke forskellig. Skru den dekorative møtrik, der sikrer beskyttelsesdækslet på sagen.

Vi tager et af hornene, fjern møtrikken og modstandsskiven fra den og sæt den ind i hullet i kroppen. Derefter er det fastgjort med samme møtrik og spændeskive. Det første horn er fastgjort i lysekronens krop.

Tilsvarende monterer resten af ​​hornene. Vi berører ikke ledningerne endnu, vi foretager forbindelsen af ​​ledninger i lysekronen sidst.

Inden den endelige fastgørelse af hornene kontrolleres symmetrien af ​​deres placering i forhold til hinanden. Juster om nødvendigt deres placering. Nu hvor alt er smukt, er det nødvendigt at stramme fastgøringsmøtrikkerne med en skruenøgle. Overdrive det ikke for ikke at forstyrre tråden.

Elektrisk del - Sådan forbinder du ledningerne i lysekronen

Jeg tror det vigtigste spørgsmål er, hvordan man monterer en lysekrone med tre horn lukket. Det er på tide at gå videre til det afgørende øjeblik - installation af elektriske ledninger. Der er to måder at forbinde: til en enkelt kontakt og til en dobbelt. Forbindelsestypen afhænger af gruppering af ledninger. I det første tilfælde vil der være to i den anden til tre. Adskillelse af kablet udføres efter farve.

Jeg vil forbinde lysekronen til one-key-kontakten, så jeg vil have to grupper - fase og neutrale ledninger.

Hvis du har en dobbeltkontakt, vil der være tre grupper: Alle de neutrale ledninger er de første, den anden gruppe er fasetråderne til en nøgle, den tredje gruppe er fasetråderne til den anden nøgle af kontakten.

Hvert outputhorn har to ledninger med forskellig farvet isolering. Deres farve kan være nogen. Jeg bryder altid ledninger efter farve på denne måde: Blå ledninger er nul, brune er fase. Du skal først arbejde med ledninger af samme farve, fx "fase", og gruppér derefter ledningerne i en anden farve - "nul".

Tilslutning af ledninger i lysekrone under enkeltnøgleafbryderen

Den nemmeste måde at tilslutte lysekronen til en enkelt kontakt. I dette eksempel er fase- og neutrale ledninger egnede til lysekronen, hvert horn har også to ledninger. Alle brune (fase) ledninger af hornene er forbundet med hinanden. Så forbinder vi alle de blå (nul) ledninger af hornene sammen. Således kom du ud 2 grupper af ledninger.

Dele ledningerne i grupper, de skal være forbundet til hovedforsyningskablet, dette er ledningen, der indsættes i stangen. Den ene ende går til dekorationsdækslet og der er tilsluttet ledningerne, der går ud fra loftet, den anden ende går bare ind i lysekronens krop. Nu er alle de brune ledninger forbundet til en af ​​strømkablerne, og alle de blå ledninger er forbundet til den anden af ​​disse ledninger.

Typisk omfatter et sæt lysekroner forbindelsesdæksler. Frigør ledningerne fra isoleringen i området 1-2 cm lang, drej dem med hinanden, og drej derefter stikket på dem med roterende bevægelser. Nu beskytter det pålideligt pålideligt.

Til pålidelighed kan vridningsstedet loddes.

Når ledningerne er lagt, kan du lægge et låg på lampens krop og feste det med en dekorativ møtrik.

Sådan tilslutes ledningerne i lysekronen, når den sluttes til to-nøgleafbryderen

Det første trin i forbindelse med en dobbeltkontakt er opdelingen af ​​lysekronehornene i to grupper. Den nemmeste måde er at forbinde et lige antal lyspærer. I dette tilfælde opdele dem i to grupper: ulige - første, lige - sekund. Naturligvis kommer nulkablerne ind i den tredje gruppe. Med denne forbindelse opnås fuldstændig symmetri og harmoni.

Noget sværere bliver nødt til at bygge en lysekrone med et ulige antal horn. I dette tilfælde vil det ikke fungere symmetrisk længere. Derfor vil i en gruppe der være flere pærer i den anden.

Hvis du for eksempel har en femhånds lysekrone, hvordan man monterer en lysekrone og forbinder den med en to-knap switch? Nå, for det første symmetrisk bryde ledningerne i grupper her vil det ikke fungere.

Her skal du forbinde ledningerne på en sådan måde, at en knap tændes, for eksempel 3 lys, den anden - 2 lys. Og hvis du tænder begge tændinger samtidig, tændes alle lamperne. Indstillingerne kan være forskellige.

Nu er det tid til at komme i gang: Nulkablerne kommer ind i den første gruppe, og fasetråderne bliver opdelt i to blokke, en tilsluttet til 1, 3 og 5 horn og den anden til 2 og 4.

Som i varianten med brugen af ​​en enkelt kontakt skal hver gruppe nu tilsluttes til forsyningskablet (den tråd, der er anbragt i lysekronens stang).

Så gør vi alt, som i forbindelse med enkeltnøgleafbryderen, forbinder vi alle disse grupper med hovedforsyningskabel. Men der er en forskel: Denne strømledning, der kommer ind i lysekronens krop, bør ikke være to- og tre-kerne. Alle blå (nul) ledninger er forbundet til en kerne, ledninger i gruppe 1 er forbundet til den anden kerne, ledninger i gruppe 2 er forbundet til tredje.

Nu er det kun for at afslutte lampens samling. Anbring forsigtigt ledningerne i huset og fastgør bunddækslet med en dekorativ møtrik. Loft og dekorative elementer installeres efter tilslutning af lysekronen.

Selvfølgelig kan samlingen af ​​lysekronen afvige lidt, men processen går som regel præcist som beskrevet ovenfor.

Sådan hænger du en lysekrone med dine egne hænder: monteringsmetoder, muligheder for tilslutning til netværket, principperne for demontering

Alle kan dygtigt og korrekt hænge lysekronen uden at være elektriker og uden at ringe til specialister. Selvfølgelig er installationen af ​​lysekroner under loftet ret alvorlig besættelse, men det behøver ikke en høj grad af special træning.

Der er flere forskellige måder at montere under loftet dekorative belysning armatur - lysekroner. Bestemmer taktik, først og fremmest produktets samlede vægt. Det er logisk, at en tungere lysekrone kræver en grundig, tankevækkende vedhæftning.

Overvej de mest effektive, ofte anvendte metoder.

Lysekronefastgørelsesmetoder

Fastgør lysekronen med en krog

Metalkrog er den mest forenklede og pålidelige løsning. Der er to måder at bruge forskellige typer kroge på:

1. Når lysekronens vægt er mindre end 3,5-4,0 kg, kan du sikkert bruge en gevindkrog. Installeringsteknologien er enkel - bor det rigtige hul (i diameter og dybde) i loftmaterialet, og du skal placere en plastikhane i kanalen. Så er det fortsat at omhyggeligt dreje krogen til den maksimale dybde.

Advarsel! Krogen holder lysekrone kan kun fastgøres til beton eller til en massiv træ base (bjælker, logs, barer osv.). Det er uacceptabelt at installere hovedelementet i gipsplader, plastpaneler eller dekorative overheaddele!

2. Hvis belysningsenheden er tungere end 4,0 kg, vil teknologien være anderledes. I dette tilfælde skal du bruge specielle ankerbolte (d> = 10,0 mm.kv.) med en afstandskrog. Efter at have boret den ønskede kanal, skal du sætte et anker i det og stramme det til grænsen. Nu er lampen pålideligt placeret under loftet.

For at maskere fastgørelsessystemet anvendes et dekorativt skålformet element (indbefattet i lysekrone). Denne del bevæger sig frit langs hovedstangen og kan fastgøres i dens øverste del. Derfor er det, hvis det ønskes, let at justere lysekronens højde.

Lysekrone monteringsbeslag eller beslag

Den anden fastgørelsesmetode, der indebærer brug af en beslag eller beslag, er mere kompleks, men er tilgængelig for uafhængig udførelse.

I luster kit, hvis produktet er af høj kvalitet, er en metal beslag (eller beslag) beregnet til suspensionen nødvendigvis inkluderet. I dette element er to skruer, der skal fastgøres med passende nødder. Nu er det skabte kompleks fastgjort til loftet, hvor kanalerne er forborede og PVC-dowels installeret.

Lysekronen bringes op til loftet, og ved at indsætte bolte i specielle huller, er det fastgjort under loftet.

Tip! Hvis loftet er træ, fastgøres beslaget med skruer til træet med den ønskede længde. Og når loftet er en gipspladskonstruktion, skal du lette lysekronen med metalskruer til profilprofilens bjælke!

Forenklet monteringsmulighed

Når den købte lysekrone er lille og lys, kan du undvære hjælpefikseringsmekanismer og fastgør belysningsarmaturet direkte til loftoverfladen. Ved bunden af ​​sådanne lysekroner er der en lille metalplade med flere huller til installation.

Installationsteknologi er ekstremt enkel. Placeringen af ​​skruerne er skitseret og kanaler bores på disse punkter. PVC dowels er placeret i hullerne, og lampen er fastgjort med mindst 2 skruer.

Nogle nyttige anbefalinger

Processen med placering og fastgørelse af lysekronen på loftet er fuld af forskellige nuancer, blandt hvilke de mest betydningsfulde er:

1. Massive, langstrakte lysekroner er kun egnet til placering i højt til loftet, ellers vil der være fare for elektrisk stød, bortset fra æstetisk disharmoni.

2. Lofter er bedre at udstyre med flade eller små lamper, tæt ved overfladen. Ellers vil fremtrædende gæster være i ubehagelige forhold. Også en stor glansmodel i et lille rum vil forårsage konstant psykologisk ubehag på grund af det lave overhæng.

Se videoen med nyttige anbefalinger til installation og tilslutning af lysekronen

Metode til tilslutning af lysekronen til netværket

Installationsproblemer er blevet overvejet, og nu kan du gå videre til det sværeste stadium - oprettelsen af ​​et elektrisk system med kontakter. Normalt leveres glanspakken i færdig tilstand, men det er nogle gange nødvendigt at foretage en uafhængig korrektion eller for at genoprette det lokale layout fuldstændigt.

Overvej de sandsynlige situationer med switche:

One-key switches

Der er ingen specielle uklare øjeblikke her. Fra hvert loft kommer et par ledninger sort / hvidt (dette er ikke kritisk). En ledning af alle lampeskærme skal bringes sammen i en enkelt kontakt, og de andre ind i den anden kombinerede vridning. Nu udsender vi en forbindelse til fasetråden, og den anden til nul-ledningen, som sammen går fra kontakten.

To-knappen switch

Faktisk er et sådant relæ en kombination af to enkeltknappets instrumenter, som har tre udgange (fælles og to separate).

Først skal vi håndtere ledningerne, som vi vil have 4: to to-core ledninger fra loftet, tre-core fra kontakten og dobbelt fra det elektriske panel.

Princippet om forbindelse er:

- forene i en twist en leder fra hvert loft og den neutrale ledning fra det elektriske panel;

- faselederen fra skærmen er forbundet med den almindelige kontakt af to-knap-kontakten

- Den resterende ledning fra hver loftlampe er forbundet til udgangen af ​​en af ​​tasterne;

- omhyggelig isolering af alle kontakter

- opmærksom kontrol af kontakter for fejl

- Genoptagelse af strømforsyningen i rummet.

Således opnås et netværk, hvor der ved en enkelt knap tændes det loft, der er forbundet med det med en ledning. Det samme med den anden knap. Når begge relæer er tændt, anvendes strøm til alle lamper.

Vi anbefaler at gøre dig bekendt med videoen, som viser i detaljer hvordan du forbinder lysekronen.

Demontering af lysekronen fra loftet

Når det er nødvendigt at fjerne armaturet af en eller anden grund, skal demonteringsoperationerne udføres i omvendt rækkefølge af installationen med det obligatoriske mangel på strøm i kredsløbet.

Det er vigtigt! Det er umuligt at ignorere reglerne for elektrisk sikkerhed, da konsekvenserne af nederlaget ved elektricitet ofte er dødelige. Det er bedre ikke at risikere og midlertidigt slukke for el i hele lejligheden for hele tiden af ​​arbejdet!

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

- Lysekronen er befriet fra skrøbelige, glas, skarpe og bløde elementer;

- ledningerne ved kontaktpunkterne er afbrudt, og hver ende er forsigtigt isoleret (eltape, gummikapper, silikoneindpakning osv.);

- demontering af monteringsstrukturen. Hvis demontering udføres på et strækloft, er det bedre at lade låserne stå under lærredet, da de måske vil være nyttige i fremtiden.

konklusion

Materialet beskrevet i artiklen viser, at installationen og forbindelsen af ​​lysekronen kan udføres fuldstændigt med egne hænder uden involvering af dyre tredjeparts specialister. Det vigtigste er at observere nøjagtighed og yderste sikkerhed, og udføre alt arbejde i henhold til en omhyggeligt gennemtænkt plan!

Online hjem guiden

En integreret del af indretningen er valget af belysning. Det moderne marked tilbyder et bredt udvalg af lysekroner, der varierer i stil, størrelse og antal horn. Men det største problem er forbindelsen af ​​alle elementer af lampen i en enkelt enhed korrekt. Derfor er det værd at overveje trinvise instruktioner om, hvordan man bygger en lysekrone.

Resume af artiklen:

Kit check

Ved første øjekast kan indholdet af kassen under under lysekrone virke som en bunke af dele, der ikke er meget sammenkoblede. Imidlertid er hovedkomponenterne i enhver lysekrone omtrent det samme, hvilket forenkler installationsprocessen.

Når du åbner pakken, skal du overholde den yderste nøjagtighed, da der er risiko for, at du uheldigvis beskadiger de skrøbelige dele. Pakken skal indeholde følgende elementer:

 • loft lamper;
 • horn;
 • boliger;
 • terminalblokke;
 • tråd;
 • fastgørelsesanordninger.

En obligatorisk del af processen vil være at kontrollere tilstedeværelsen af ​​alle nødvendige detaljer. Pakken indeholder et dokument indeholdende en oversigt over alle de dele, der er nødvendige til montage af lampen. Dette undgår misforståelser som følge af manglende dele på grund af fabriksfejl.

Montering af den mekaniske del og fastgørelse af hornene

Denne foto instruktion hvordan man monterer en lysekrone begynder med forbindelsen af ​​lampens krop med en dekorativ plade. Disse elementer udgør skelet af produktet, som alt andet er knyttet til. Formålet med pladen er at maskere ledningerne til lysekronen samt hullet til montering af enheden i strækloftet.

Disse elementer er forbundet med hinanden med en stift og fastgjort med en møtrik. Og ved at montere en særlig beslag er hele konstruktionen fastgjort til loftet.

Det næste trin vil montere hornene. For at gøre dette skal du skrue den dekorative møtrik på kroppen og derefter fjerne det dekorative dæksel. Hvert horn er fjernet møtrik og spændeskive, som skrues igen, så snart delen kommer an i spalten af ​​huset.

Når alle hornene er på positionerne, er det nødvendigt at kontrollere afstandenes identitet i forhold til alle elementer. Om nødvendigt er det fornuftigt at foretage tilpasninger. Dette princip, hvordan man korrekt monterer en lysekrone med tre horn, gælder for andre typer lamper.

Ledningsforbindelse med enkelt nøglekontakt

Den sværeste del af montering af en lysekrone er at arbejde med ledningerne. For at lette orienteringen er forskellige grupper af ledninger forskellige i farve. Og forskellen i mulighederne afhænger af typen af ​​switch.

Hvis denne enhed kun antager en nøgle, bliver ledningerne i armaturet opdelt i to grupper: nul og fase. Før arbejdet påbegyndes, skal alle ledninger kontrolleres for en pause for at undgå interferens i processen.

I dette tilfælde er forbindelsesdiagrammet for ledningerne i lysekronen simpelt: først fjernes topdækslet af sagen. Derefter forbindes ledningerne fra hornene i 2 grupper afhængigt af farven. To ledninger, gennem hvilke elektricitet kommer ind i hornene, er placeret inde i stangen på enheden. De tilsluttede grupper af ledninger er forbundet til dem: fase til en ledning og nul til en anden.

For at give isolering til leddene, er de tæt snoet indbyrdes og derefter lukket med et specielt stik. Arbejdet afsluttes ved at installere et dekorativt dæksel, og dets fixering med en møtrik.

Hvis der anvendes en to-knappen-knap

En lidt anden fremgangsmåde vil være ved at bestemme spørgsmålet om en lampe, der er forbundet med en kontakt med to nøgler. I dette tilfælde skal trådene fra hornene kombineres i 3 grupper. Nul udgør den første gruppe. En fase fra alle hornene skal opdeles i to dele.

Med et lige antal horn kan du oprette de resterende to grupper på symmetriprincippet og adskille de lige elementer fra de ulige. Men når man bestemmer sig for at montere en lysekrone med 5 horn, er det nødvendigt at danne grupper efter eget valg.

Så, når du trykker på en tast, kan 2 lyspærer tændes, den anden vil være ansvarlig for de resterende 3. Og ved at flytte begge nøgler til den aktive stilling, antages driften af ​​alle pærerne. Det forbliver kun at forbinde den resulterende gruppe og netledningen. I slutningen af ​​installationen af ​​lysekronen kan du fortsætte med installationen af ​​lampeskærme og andre dekorative elementer.

Egenskaber ved tilslutning af lysekroner med fjernbetjening

I sidste ende er det værd at overveje, hvordan man monterer en lysekrone med et kontrolpanel. Selv om driftsprincippet i dette tilfælde ligner installationen af ​​en lampe, der fungerer i samme tilstand, er det nogle gange nødvendigt at foretage nogle tilpasninger i processen.

Så skal der lægges mere vægt på korrektheden af ​​forbindelsen mellem fase- og nulkablerne på indgang og udgang. Nogle modeller af enheder udstyret med LED-udstyr, i tilfælde af en fejl, kan give en lille glød i slukket tilstand. Ved denne næppe bemærkelsesværdige funktion kan du bestemme behovet for at ændre ledningernes position på lysekronens resultater.

Separat er der spørgsmålet om at forbinde ledningerne til fjernbetjeningen, som indeholder 4 ledninger. En af dem udfører antennens funktion. Det er ofte markeret med et særskilt tegn, i mangel af hvilket der kræves en speciel enhed til diagnostik.

For at opsummere: installationen af ​​en lysekrone er en ret simpel proces, der kan gøres med hånden. Det vigtigste er at tilslutte hovedelementerne på enheden korrekt, og forbind ledningerne korrekt, afhængigt af typen af ​​switch.

Hvordan monteres og forbinder lysekronen?

Lysekrone er et af de vigtigste interiørartikler, mange producenter har fyldt detailnetværk med en lang række lysarmaturer. De adskiller sig i konstruktion, metoder til fastgørelse af enkelte elementer, det materiale, de er fremstillet af. Men de grundlæggende forbindelsesnoder har flere klassiske muligheder, og den elektriske forbindelse bestemmes af strenge regler, der er lette at forstå. I de fleste tilfælde er der vedhæftet dokumenter til lysekronerne, herunder forsamlings- og forbindelsesordningerne. Derfor har du ikke travlt med at kontakte mesteren, prøv at gøre det selv. For at gøre dette skal du have visse værktøjer, praktiske færdigheder og grundlæggende viden inden for elteknik, du skal forstå, hvordan man bruger et multimeter (i det mindste i opkaldstilstand) og indikatorskruetrækker.

De vigtigste faser af samlingen og tilslutning af lysekronen

Vi vil gå ud fra, at lysekronen udpakkes og alle komponenterne i henhold til listen over konfigurationer er tilgængelige. Endvidere kan hele processen opdeles i tre faser:

 • Kontroller de elektriske ledninger for korrekt tilslutning, trådens integritet og fraværet af kortslutning.
 • Mekanisk montage af lysekroner, individuelle elementer, i forskellige design, det kan være horn med lampeholdere og glasskygger eller en metalramme med skruer og glas vedhæng, andre elementer. Normalt vedhæftede monteringsanvisninger, detaljerede diagrammer og tegninger, selv i kinesiske lysekroner er de.
 • Loftmontering og elektrisk tilslutning.

Overvej en lysekrone med 6 lamper, i dette tilfælde kan det elektriske kredsløb monteres i flere versioner - tænder alle lamperne med en kontakt eller skifter lampen i 2 grupper til en dobbeltkontakt (en eller to lamper tændes med en tast, de andre med den anden).

Kontroller elektriske ledninger

Meget ofte sælges lysekroner i den allerede monterede tilstand, når ledningerne er forbundet med patronerne og føres ud gennem et rør på midteraksen, er alt, hvad der er tilbage, at vedhæfte glasloftlamper eller andre dekorative elementer. Trådene kan være af samme farve, det gør det svært at bestemme deres formål, selvom de er farvede, skal du sørge for, at forbindelsen er korrekt og tjekke med et multimeter:

 • Indstil instrumentet til ringetonefunktionen ved at dreje pakkeomskifteren til positionen med et diode eller summer-ikon. Sondens sorte ledning er forbundet i nederste højre hjørne til det laveste stik med jordskiltet, rødt over, i stikket med betegnelsen "VΩmA".
 • Berør sonden på metaltråden i patronen, den anden sonde til den ledige ende af en ledere. Hvis der er en kontakt på indikatoren, vises "0" og en summer lyder. Hvis der ikke er nogen kontakt, skal du vælge en anden ledning, så ring alle ledninger, der kommer ud af de skruede bundstifter.
 • Markér kontrollerede ledninger med en markør eller sæt en cambric af samme farve, anbefales blå eller sort.
 • Tilslut dem snoet til en kontakt, den vil forbinde til nulpunktet i netværket.
 • På samme måde skal du ringe og markere patronernes centrale kontaktledninger med en rød cambric. Det er tilrådeligt at nummereres i overensstemmelse med patronerne 1, 2... 5, 6. Disse ledninger forbindes til fasen i netværket.
 • Opdel fasetråderne i 2 grupper, tilslut 1, 3, 5 - en gruppe, 2, 4, 6 - den anden.
 • Ring fasetrådene med nulkontakt, hvis summersignalet ikke vises, alt er i orden, der er ingen kortslutning.

Mekanisk samling

 • Lysekroner med separate nuancer på hvert horn, gevindforbindelse forbundet med den centrale platform.
 • Ledningerne trækkes ind i det aksiale rør, på hvilket et dekorativt dæksel er indsat nedenfor, der dækker kontaktgruppen under loftet.
 • I tilfælde af at patronerne er installeret, skrues loftlamperne, glasplugterne eller andre dekorationselementer.

Der er mange forskellige designs, fastgørelsesmetoder kan også være forskellige: dekorative møtrikker, lås af forskellige typer, simpelt hængende på kæder. Derfor er det nødvendigt at indsamle, styret af monteringsvejledningen til lysekronen, som skal medtages i pakken. Under alle omstændigheder kaldes og distribueres trådene som beskrevet ovenfor.

Loftmontering og elektrisk tilslutning

Lysekrone montering til loftet udføres normalt på to klassiske måder:

 • Sløjfen, der ligger på den centrale akse, sættes på en krog i loftet. Hvis der ikke er nogen krog, skal kittet være en plastik. Du borer et hul i loftet, indsætter en dowel og skruer i en krog, hvorefter du kan hænge lysekronen.
 • Den anden metode indebærer fastsættelse til loftet med dykker på en plade, på hvilken to bolte er placeret.

Efter tilslutning skrues et dekorativt dæksel på disse bolte, som holder hele lysekronedesignet.

Lysekronen er normalt designet til to grupper af lamper og er forbundet med en to-knap switch, denne skema giver dig mulighed for at tænde hver gruppe separat eller alt sammen. For at gøre dette skal du finde ud af formålet med ledningerne i loftet.

I den klassiske version af krydset bør der gå fire ledninger:

 • gulgrøn - jorden;
 • blå eller sort - nul;
 • to med en anden isoleringskonfiguration - fase, forbundet via en kontakt.

Du bør ikke stole på farverne, det er ikke kendt, hvilken slags elektriker der ligger disse ledninger, check med et multimeter i opkaldsfunktionen:

 • Sluk afbryderen til lysnetværket i tavlen.
 • Den gule jordkabel og det blå nul er forbundet på koblingsbjælken eller på jordbøjlen. Tilslut multimeter testledninger til dem, hvis der er en kontakt, er kredsløbet monteret korrekt.
 • Kontroller, at der ikke er nogen kontakt mellem den neutrale ledning og fasetråden; displayet skal have et "1" og ingen summer signal.
 • Tænd for strømafbryderen på tavlen, og kontroller driften af ​​kontakten, integriteten af ​​fasetrådene med en indikatorskruetrækker.
 • Tænd en omskifterstang, tryk fasetråde igen, man bør indikere tilstedeværelsen af ​​en fase. Sluk nøglen, tænd den anden, den anden ledning skal vise tilstedeværelsen af ​​en fase.
 • Denne test kan udføres med et multimeter, sæt det i målemodus for vekspænding V 750, berør proberne på nul- og fasetrådernes kontakter. Ved tændingen skal displayet være 220 V.

Efter kontrol af alle ledninger kan du hænge lysekronen på krogen og tilslutte:

 • Sluk for automaten på tavlen;
 • De neutrale ledninger gennem forbindelsesblokken er forbundet til den neutrale ledning;
 • jordkabel - til lysekronens krop;
 • tofasegrupper til fasetrådene til forskellige lamper;
 • isoler forbindelserne grundigt med tape
 • løft og fastgør det dekorative dæksel, det dækker alle tilslutninger;
 • skrue i lampeholdere;
 • tænd for afbryderen på tavlen, og derefter på tælleren, begge taster igen.

Hvis alt er gjort korrekt, vil lysekronen arbejde pålideligt i lang tid underlagt driftsreglerne. Under drift må du ikke indsætte mere strøm i glødelampens pærer end angivet i produktets pas. Ellers kan patroner og andre dekorationer deformeres eller smeltes fuldstændigt. Når du bruger LED-pærer, forsvinder dette problem, de bliver næsten ikke opvarmede. Den mest økonomiske tilstand af strømforbrug er at installere tre watt pærer i lysekronen.

Sådan bygger du en lysekrone - rækkefølgen af ​​samling og tilslutning

Før du finder ud af, hvordan du skal montere lysekronen selv, skal du beslutte dig for dens designfunktioner.

Den mekaniske del af belysningsenheden har som regel ingen væsentlige forskelle, uanset model.

Nogle vigtige egenskaber kan dog variere betydeligt, så sørg for at blive taget i betragtning ved installation og tilslutning.

Mekanisk del

Den standard "klassiske" version af loftlyset indeholder et komplet sæt af alle teknologiske elementer, som som regel er repræsenteret af flere grundlæggende funktionelle detaljer:

 • Den såkaldte loftskål. Et sådant dekorativt element er nødvendigt for at fastgøre belysningsindretningen på loftoverfladen, og giver dig mulighed for at skjule alle forbindelser af elektriske ledninger.
 • Den centrale del af loftbelysningsindretningen er designet til at forbinde belysningsskålen med belysningsskålen, derfor bærer den i de fleste tilfælde en rent dekorativ belastning.
 • Fordelingsskålen er hoveddelen ansvarlig for korrekt distribution af al elektrisk strøm til hornene og deres direkte fiksering på lysekronens krop.
 • Hornene er oftest forskellige i form og giver dig mulighed for at bestemme lysstyrkenes størrelse og belysningsparametre på grund af et direkte forhold til antallet af lyskilder.
 • Lofter er designet til fuldt ud at sprede lysflowen og tillader det mest effektive at omdirigere al termisk energi fra lyskilder.

Lysekronens udseende og dekorative egenskaber afhænger i de fleste tilfælde direkte af lampeskærmens type, størrelse og form, som kan være glas, stof, metal eller fremstillet af andre materialer, der ikke er genstand for brænding eller smeltning.

Den generelle ordning for installation af lysekroner

Standardproceduren for montering af ethvert loftkroner er ret simpelt og udføres i nøje overensstemmelse med producentens anvisninger.

Som regel monteres den øverste del af den centrale ramme i den første fase, og den dekorative skål monteres på stangen og fastgøres med en særlig møtrik.

Monter horn

På scenen af ​​det demonterede hus af belysningen, som hornene med lamper og nuancer skal fastgøres, er det nødvendigt at omhyggeligt inspicere indersiden.

Fabrikanter sælger som regel deres produkter med to ledninger installeret: "fase" og "nul".

I dette tilfælde involverer øjeblikkelig tænding eller slukning af alle lamperne, så start om nødvendigt den tredje elektriske ledning. Til dette formål skrues ikke kun den nederste dekorative, men også den øverste møtrik af den centrale stang af, hvorefter alle plastiske O-ringe fjernes fra endedelen og ledningen.

Først efter indretningen af ​​den tredje tråd fastgøres hele bundtet med plastringstætninger fra enderne, og hornene er fastgjort på belysningsindretningens legeme. Lampens horn er ikke kun installeret på lysekronekroppen, men er også sikkert skruet indefra med en møtrik.

Lysekronetilslutning

Husholdnings ledninger udføres af ledninger "fase" og "nul".

Hvis der er en jordsløjfe i rummet, suppleres det elektriske ledninger med en tredje ledning, som forbinder jordbussen.

Standardfarvemærkning: gul isoleringsfarve - "jord", blå - "nul" og rød eller brun - "fase".

Den enkleste mulighed er at have et kabel med en "fase" og "nul" på loftet. Den første ledning afbrydes ved kontakten, og den anden går til krydset. Hvis hornene med ammunition er opdelt i flere grupper, kombineres alle ledningerne til "nul" sammen, og "faser" er opdelt i henhold til antallet af omskifter knapper.

Når en lysekrone med fjernbetjening går i stykker, tror mange ejere af enheden, at dette er en ekstremt kompliceret enhed, der ikke kan løses uden hjælp fra en specialist. Faktisk kan enhver mestre reparationen af ​​en lysekrone med en fjernbetjening.

Hvad er LED-strimlens kraft og hvilke typer bånd der findes, læs videre.

Diagram over tilslutning af fluorescerende lamper, som du finder i denne artikel.

Under en-knappen-kontakten

Den nemmeste måde at gøre det selv på er at forbinde loftlysekronen til en enkelt nøgleafbryder. I dette tilfælde passer et par elektriske ledninger: "fase" og "nul" til lysarmaturet. Inde i hvert horn er der også nul- og fasetråde.

Forbindelsen er meget enkel: "faserne" er sammenkoblet, hvorefter alle de neutrale ledninger er tilsluttet. Grupperne opnået som et resultat af sådanne manipuleringer er forbundet med hovedforsyningskablen placeret inde i lampens kerne.

Sådan tilsluttes en lysekrone til en one-key switch

Normalt forudsætter standardudstyret i loftlyset, at der findes specielle forbindelsesdæksler, hvorved det er meget nemt at lave højkvalitets og pålidelig forbindelse af elektriske ledninger.

Det er kun nødvendigt at strippe enderne af isolering og drejning, hvorefter hætterne drejes med rotationsbevægelser. Efter at have lagt de tilsluttede ledninger inde i lysekronehuset, sættes et dæksel på og fastgøres med en dekorativ møtrik.

Når der er tilsluttet en to-knap switch

I forbindelse med forberedelsen af ​​forbindelsen er det vigtigt at opdele lysekronens horn korrekt i et par grupper. Komplet symmetri er lettere at opnå med et lige antal horn, som er opdelt i to identiske grupper, og ledningerne til "nul" er tildelt til den tredje gruppe.

På tre-hornede og fem-hornede strukturer vil det være nødvendigt at bestemme antallet af lyskilder i hver gruppe, for eksempel i overensstemmelse med forholdet 1 + 2, 2 + 3 eller 1 + 4.

Tilslutning til to-knapkontakten

De elektriske fasetråde er forbundet til de valgte grupper af horn, hvorefter forbindelsen til hovedforsyningstråden er lavet. Det er vigtigt at huske, at brugen af ​​en to-knap-omskifter indebærer en trefjernetråd ved indgangen til loftets lysarmatur. En leder forbinder ledningerne til "nul", og fasegrupperne er forbundet til to separate ledere.

konklusion

Du skal imidlertid tage højde for det faktum, at når du vælger en loftlampe, er det meget vigtigt at fokusere på rummet i rummet.

I køkkenpladsen er det bedst at installere lamper med et minimum af dekorative elementer, og i stuen modsat vil en lysekrone med et betydeligt antal kegler og lampeskærme være passende.

Det ser ud til, at det kunne være lettere end at skifte patronen i lysekronen. Men i nogle tilfælde er der vanskeligheder forbundet med belysningsapparatets designfunktioner.

Ledningsdiagram over dobbeltkontakten til to lyspærer, se denne artikel.

Montering loftslys. Montering på kroge, stang eller tværsnits, forsænket lys. Demontering af gamle apparater

Når alle bygge- og efterbehandlingsarbejder er færdige, og det er tid til at dekorere rummet, er det første, du skal gøre, at forbinde og installere loftlamper. Ligegyldigt hvilken slags armaturer du vælger, kan du selv gøre det.

Lysekrone mount til loftet

Et sådant behov kan opstå ikke kun efter reparation, men også i tilfælde af at du simpelthen beslutter at skifte lampen eller flytte den til et andet sted. For ikke at se efter mesteren, ikke at vente på hans ankomst og endnu en gang ikke at betale store penge til simpelt arbejde, er det bedre at finde ud af, hvordan man monterer lampen og sætter den på plads.

Måder at montere loftlamper

Alle loftlamper er opdelt i ophængt, overhead og forsænket. Og monteringsmetoden til loftets overflade er anderledes (se. Montering af en lysekrone til et strækloft med egne hænder).

Hængende på en krog

I tidligere år var dette nok den eneste måde at installere loftlys på. Fordi de fleste blev suspenderet, og ingen vidste noget om de indlejrede. I hvert værelse i lejligheden i midten af ​​loftet var der et hul, hvorfra ledninger kigger og en metalkrog monteret i loftet. På denne krog og hængt en lampe eller lysekrone.

Denne fastgørelsesmetode er relevant i dag for hængende lamper på en metalstang eller ledning. Efter tilslutning af forsyningskablerne til armaturet, er hullet med en krog i loftet dækket med en dekorativ base til lysekronen.

Hvis der ikke er sådanne kroge i din lejlighed, eller hvis de ikke er placeret, hvor de er nødvendige, kan du selv installere dem.

 • Bor et hul i loftet med en perforator. Den skal placeres i nærheden af ​​det punkt, hvor strømkablet er tilsluttet.
 • Kør en plastikhane ind i hullet.
 • Skru den gevindskårne krog ind i dybden.

Advarsel! Hvis lampen er tung og massiv, skal du bruge en ankerkrog i stedet for dowel.

Ankerkrog og lysekrone monteringsskema

 • Før du monterer lampen og hænger den på plads, pakk krogen med flere lag elektrisk tape eller sæt et PVC-rør på det. Dette er nødvendigt for at eliminere krokekontakt med lampens metalelementer.

Hvis du allerede har et loftsloft, skal du først bore et rundt hul med en boremaskine med en særlig krone, og så bore over loftet for at installere krogen (se Kontorloftlys: typer og metoder til fastgørelse). I dette tilfælde bør kronens diameter være mindre end diameteren af ​​lampens dekorative glas, og krogen skal være lang nok til at passere gennem rummet bag det hængende loft og fastgøres sikkert i loftet.

Rådet. Hvis lampen er lille og lys, kan monteringen af ​​en loftslampe på et loftsloft udføres med en sommerfuglkrog, hvis "vinger" åbner ud over loftets overflade og holder den fast.

Monter på baren eller krydsstykket

De fleste moderne loftarmaturer er monteret på en lath, crosspiece eller anden flad base med specielle monteringsbolte.

Installation til lampens loft er som følger:

Fastgørelsesordningen på baren

 1. Monteringspladen påføres på loftet på et givet sted. På dens overflade gennem monteringshullerne anbringes etiketter.
 2. Afhængigt af loftets materiale bores et hul eller huller i det langs markerne i boret eller perforatoren.
 3. Fastgørelsesplade er fastgjort til loftet med dowel-negle.
 4. Inden du installerer loftlamperne til stangen, er de forbundet til lysnettet, der forbinder ledningerne.
 5. Lampen er slidt på boltene monteret i baren og sikret med dekorative møtrikker. Samtidig er både ledningerne og strimlen selv skjult af lampens bund.

Den sidste fase af fastsættelse af lysekronen

Med hensyn til montering på et hængende eller strækloft er der indbygget specialindlejrede elementer af metalprofiler eller træstænger under dem (se. Loft fra en bar: vi efterligner et træhus i en bylejlighed). Hvis dette ikke er gjort, bliver installationen af ​​lampen til loftet i de fleste tilfælde umuligt.

Til reference. Fastgør lampen på loftet af gipspladens loft, hvis du kommer ind i metalrammen. Den sædvanlige magnet vil hjælpe med at finde den. Et strækloft kan delvist demonteres for at installere realkreditlån.

Montering af forsænket armaturer

Spotlights er blevet meget populære i det seneste. De kom til os sammen med falske lofter og fik os til mere kompetent at løse problemet med belysning i hvert værelse. Hver sådan lampe giver et lille lys, men deres fordel er, at antallet af punkter i loftet kan være noget, og de kan placeres som du vil.

Hvis du er interesseret i at beregne antallet af loftlamper korrekt, skal du styre den følgende regel: En 20-watt armatur skal placeres på 1 kvadratmeter af rummet (se loftslysekroner til en hal: reglerne for valg og design). Hvis lampen har en kapacitet på 60 W, er det nemt at beregne, at det vil være nok til 3 kvm.

Advarsel! Denne regel fungerer, hvis du kun beregner antallet af spotlights. Hvis der er andre lyskilder i rummet udover dem, kan deres antal reduceres.

Placeringen af ​​armaturerne er planlagt inden installationen af ​​loftet. Ledninger er trukket til fikseringspunkterne, og hvis loftet er strakt, er der monteret monteringsringe på de givne punkter.

Forberedelse til installation af strækloft med indbyggede lys

Når et nyt loft er installeret, er installationen af ​​loftlysene som følger:

 1. Ifølge den tidligere udarbejdede plan for placering af lamper skal du markere punkterne i deres installation i loftet.
 2. Tag en boremaskine med en krone af passende diameter, sæt borekronen på mærket og bor et rundt hul i overfladen. Glem ikke, at den skal være lidt mindre end lampens dekorative ydre del.

Rådet. Det er bedre at lave huller i loftet på gipsvæggen før starten af ​​puttying og efterbehandling.

 1. Tilslut armaturklemmerne til ledningerne og test dens drift ved at tænde lyset.
 2. Klemme op fjederklip, drukne lampen ind i loftet.

Montering af en spotlight

Lamperne er bygget på samme måde i strækloftet, men hullerne i det er ikke boret, men skæres ud med en kniv inde i en specielt limet varmebestandig ring.

Sådan demonteres den gamle lampe

Hvis du i stedet for den gamle lysekrone ønsker at hænge en ny og moderne, skal du bestemme, hvordan du fjerner den gamle lampe. Dette gøres endnu nemmere end at installere en ny.

 1. Afbryd spændingen til lysekronen.
 2. Hvis lysekronen er suspenderet, skrues fast klemskruen under det dekorative glas og glider det ned.
 1. Skru ledningerne ud af klemmen og fjern lampen fra krogen.
 2. Hvis lysekronen sendes, skal du skrue de dekorative møtrikker, der er placeret på bunden, og holde lysekronen, tag ledningerne af.
 3. Skru montagestrimlen ud af loftet.

Hvis lampen er stor og tung, vil det ikke være nemt at arbejde alene. Bed nogen om at hjælpe dig, eller inden du begynder at arbejde, fjern alle dekorative elementer (armaturer, vedhæng) fra lampen og skru lyspærerne af. Før du demonterer loftlyset, skal du også sørge for strømafbrydelse.

Hvis du i stedet for et vedhæng installerer et opladet armatur, vil en krog, der stikker ud af loftet, forstyrre dig. Det skal skrues af. Hvis krogen blev lagt i pladen og monteret på tværs i den, skal den skubbes opad, indtil tværstangen er i lodret stilling. Derefter vil det let falde ud med en krog.

konklusion

Som du kan se, er det meget enkelt at fastsætte lampen på loftet. Du skal kun ringe til guiden, hvis du ikke er sikker på, at du kan klare den korrekte forbindelse til strømnettet.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft

Det ser ud til, at det kan være svært at hænge lysekronen fra loftet? Fra fjern barndom, husk metalkrogen, stikker ud i midten af ​​loftet, og ledningerne med resterne af elektrisk tape. Alle armaturerne var af samme type, og det var ret simpelt at fastsætte dem: Hæng på en krog og forbinde ledningerne med et twist. Men med dagens mange lysarmaturer er alt blevet lidt mere kompliceret - design og metode til fastgørelse kan variere meget. Alle måder til sikkert at rette en lysekrone på et betonloft er beskrevet i denne artikel.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft

Lysekroner og lamper: typer af fikseringer

Designet af moderne lamper kan være anderledes, fra et tæt monteret loft til en multi-mile lysekrone på en lang stang. Imidlertid varierer deres vægt samt belastningen i loftet også.

De mest almindelige monteringsmetoder:

 • kroge, fastgjort i loftet og ophængning på lampen;
 • monteringsplade i form af en bøjet metalstrimmel med to huller til fastgørelse til loftet og fastgjort med skruer eller pinde til montering af loftet;
 • korsformede monteringsplade - den adskiller sig i antallet af fastgørelsespunkter og passer til massive armaturer.

Monteringsmetoden er normalt ikke nødvendig - det afhænger af den købte lysekrone og er angivet i dataarket for enheden. Men den korrekte og pålidelige montering af lampen afhænger af dig.

Måder at fastgøre en lysekrone på et betonloft

Kabelføring: hvordan man ikke får sammenflettet i ledningerne

Gamle huse kan ikke prale af moderne ledninger med farvemærker. Fra et hul i loftpladen holder to eller tre ledninger normalt den samme form for isolering. Hvis ledningerne er nye og i overensstemmelse med kravene i reglerne for elektriske installationer, har de enkelte kabelledere en anden farve, hvormed du let kan bestemme deres formål.

Grundkrav til elektriske ledninger af boliger. Fil, der skal downloades.

Gammeldags lysekroner og billige moderne lamper kan have ledninger af samme farve, som også skal ringes for den korrekte forbindelse. I moderne lysekroner observeres denne regel oftere, og alle udgående ledninger i farvemærker samles på blokken. Desuden er forbindelsen beskrevet i detaljer i passet.

Farvebetegnelsen af ​​ledninger udføres i henhold til visse regler og kan let bestemmes ud fra bordet.

Tabel. Mærkning af ledninger efter isolationens farve.

Før begyndelsen af ​​fastsættelse af lysekronen er det nødvendigt at bestemme formålet med alle ledninger i både ledninger og armatur. Hvis både ledninger og lysekrone er nye, er forbindelsen ikke vanskelig, det er nok at forbinde ledere med samme mærkning på blokken.

Wire farve mærkning

Hvis du bestemmer formålet med ledningerne efter deres farve ikke virker, skal du gøre det ved hjælp af enheder. Det er ikke svært at gøre dette, det vigtigste er at overholde sikkerhedsforanstaltningerne og nøje følge instruktionerne.

Phasing ledninger

For at genkende ledninger, der ikke har farvemærkning, skal du bruge en faseindikator - en enhed, der viser tilstedeværelsen af ​​en fase i enden af ​​ledningen. Det ligner en skruetrækker og består af flere dele: En krop lavet af isolerende materiale, en ledende metal tip, en signal LED eller et elektronisk display og en metal terminal på enden af ​​enheden eller en knap.

Tilstedeværelsen af ​​spænding ved hjælp af indikatoren bestemmes som følger: Enheden er fastspændt mellem tommelfingeren og midterfingrene på højre hånd, og pegefingeren sættes på metalplinten. Stinget er i sin tur forbundet med alle ledninger; Når du berører en fasetråd, hvor der er spænding, lyser LED'en, eller der vises et ikon på det elektroniske display.

Det er vigtigt! Kontroller tilgængeligheden af ​​spænding og fase søgning indikator holde med den ene hånd! Det er forbudt at berøre ledningen eller indikatoren med din anden hånd på dette tidspunkt! Under isolationen kan der forekomme elektrisk stød, og når den passerer langs "hånd-til-arm" -banen, kan der opstå en pludselig sammentrækning af hjertet.

Trin 1. Først skal du deaktivere rummet, normalt er det nok at slukke for maskinen i instrumentbrættet eller skrue af stikkene. Skifte lysekroner er også slukket. Fjern den gamle lampe eller lampe, hvis de fjernes tidligere, og enderne er isolerede - slip dem fra elektrisk tape. Ved hjælp af indikatoren kontrollerer en efter en fraværet af fase på alle ledninger. Om nødvendigt rengøres isoleringen og frigør ca. 1 cm af metalkernen. Alle ledninger opdrættes til siden, så de ikke rører hinanden.

Trin 2. Tænd maskinen eller skru i korken. Tænd lysekronekontakten. Indikator vedrører den udsatte del af venerne og bestemmer fase- og neutrale ledninger. For nemheds skyld er den neutrale leder markeret med en markør, tape eller blot foldet.

Hvis tre ledninger kommer ud af loftet, og der er installeret en to-knapkontakt på væggen, virker de i følgende rækkefølge: Først tænder begge taster og find nul- og tofasedråder, mærker dem. Sluk en nøgle og kontroller, at fasen mangler på en ledning. Så slukker de en anden nøgle og sørger for, at spændingen på den anden ledning også er væk. I dette tilfælde kan du forbinde lysekronen på en to-trins ordning.

Phasing ledninger gør det selv

I mangel af indikatoren kan du bestemme nul- og fasetrådene med et multimeter, skifte det til måling af vekselstrøm.

Trin 3. Bestem det sted, hvor ledningerne passerer i loftet. Dette gøres for ikke at beskadige ledningerne ved et uheld ved montering af lysekrone monteringspladen. Til kontaktløs fase detektion er kun en elektronisk indikator egnet. Den er fastspændt i hånden, og når kontakten er tændt, udføres den kort afstand fra loftet på det sted, hvor det er planlagt at rette stangen.

Når fasettråden passerer, viser indikatoren et fasikon på bordet. Enheden køres frem og tilbage flere gange og noterer grænserne, hvor den finder fasen. Så bestemm retningen af ​​kablet og find ud af det sted, hvor du ikke kan bore. Sluk kontakten og maskinen i panelet. Du kan fortsætte til yderligere forberedelse.

Sekvensen af ​​operationer i faselinjen 10 kV

Lysekrone lysekrone

Hvis de ledninger, der går til terminalen, er monokromatiske eller deres markeringer ikke overholder standarden, er det bedre at ringe dem for at forbinde dem korrekt. Dette kan gøres ved hjælp af et konventionelt multimeter, inkluderet i opkaldstilstand. Skru af lampen, inden lampenes opkald slukkes.

Trin 1. Hvis lysekronens krop indeholder ledende elementer fremstillet af metal og tre eller flere ledninger, kan en af ​​dem formales. Find ud af denne måde: Sæt en sonde af enheden på den ledende del af kroppen, den anden successivt berører de ledige ender af ledningerne eller kontakterne på forbindelsesblokken. Udseendet af en lyd betyder at jordledningen er fundet.

Trin 2. Nulkablet bestemmes som følger: Sæt en af ​​testledningerne på sidekontakten af ​​en lysekroneholder. Rør vedvarende de umærkede ledninger før lyden. Bemærk nulkablet. De resterende ledninger er fase.

Trin 3. I en multi-track lysekrone med to grader af belysning er en eller flere patroner forbundet til hver fasetråd. Hvis du f.eks. Skal identificere dem for at korrelere med den ønskede nøgle på kontakten, skal du gøre det: Instrumentproben er fastgjort til en af ​​fasetråderne og derefter berørt de centrale kontakter på bunden af ​​patronerne. Lydsignalet bestemmer de patroner, der er tilsluttet denne ledning. Det samme gøres med en anden fasetråd.

Hvis armaturet har flere belysningsfaser, og i ledningsledningen en fasetråd, skal du forbinde alle patronerne. For at gøre dette skal fasetråderne, der kommer ud af lysekronen, kombineres med et twist eller med en jumper på blokken. Efter forberedelse af ledninger og lysekroner kan du fortsætte med at fastsætte det på loftet.

Trinvise instruktioner til fastgørelse af lysekronen på et betonloft

Før du installerer lysekronen skal du afslutte loftet. Hvis hullet i loftet, hvorfra trådene strækker sig, er større end lysekronens dekorative skål, skal det forsegles med gipsbaseret kittet, rengøres og males i hovedmålets farve.

Nødvendige enheder og værktøjer:

 • stabil trinladder eller afføring
 • indikator og multimeter;
 • Elektrisk installation værktøj: skruetrækkere, tang med isolerede håndtag;
 • monteringskniv eller wire stripper;
 • boremaskine eller hammerbor
 • fastgørelsesdele: dykker og kroge eller skruer, ankre;
 • en hammer;
 • isoleringstape, klemmer eller hætter som PPE.

Hvis ledningens længde kommer ud af væggen, tillader det ikke at fastgøre dem i armaturklemmerne uden spænding, skal ledningerne forlænges med et kabel eller installationsledning.

Lysekrone fastgørere

Vær opmærksom! Ledninger af kobber og aluminium kan ikke sammenkobles ved at vride! De vil hurtigt begynde at korrodere og blive dækket af grøn blomst, hvilket vil få kontakten til at forværres. Vedvarende opvarmning kan føre til smeltet isolering og derefter til kortslutning. Forbind kun ledninger af kobber og aluminium med en klemme.

Fastgørelse af lysekronen på krogen

Krogen løser tunge lamper eller lysekroner på en lang stang. De har en speciel løkke til hængende på krogen, som efterfølgende lukkes med et dekorativt glas eller en skål. Krogen kan allerede være til stede på dit loft, men nogle gange skal du installere det selv.

Processen med at hænge lysekronen selv er ganske simpel, men krogmonteringen bør overvejes mere detaljeret. Til lysekroner, der vejer højst 5 kg, kan du bruge en regelmæssig krog, der er parret med en plastik. For tunge armaturer er det bedre at bruge kroge på ankre - sidstnævnte er fastgjort i beton og er i stand til at modstå tunge belastninger. Hook bør prøves på den dekorative skål - den skal helt ind i den sammen med tilslutningsblokken.

Fastgørelse af lysekronen på krogen

Trin 1. Arbejdet udføres med den frakoblede kontakt, automatiske og snoet trafikpropper. Vælg et sted at fastgøre krogen. Det er vigtigt at sikre, at ingen ledninger passerer tykkelsen af ​​betonen - hvis de er beskadigede, skal du helt skifte ledningerne. Hvordan man gør dette er beskrevet ovenfor.

Trin 2. Placer til fastgørelse af krogmærket med en markør eller en blyant. Det skal være tæt på ledningerne, og krogen og ledningerne skal være helt lukket af lysekronens dekorative skål.

Trin 3. Bor et hul i loftet med den ønskede diameter og dybde med et bor eller slag. Indsæt dowel eller drev i ankeret, indtil det stopper, hvorefter krogen snoet.

Vær opmærksom! Så når det ikke bor i øjnene flyder betonsmulen ikke, og loftet bliver ikke snavset med støv, en kartonboks eller halvdelen af ​​en tennisbold kan sættes på boret.

Støv kan undgås med et glas slidt på en boremaskine.

Trin 4. Fjern de brudbare dele og pærer fra lysekronen for at undgå brud. Hæng den på den klare eller faste krog og tilslut ledningerne til skoen. I mangel af sidstnævnte er en twist eller PPE cap-forbindelse tilladt. Uopkrævede jordledninger skal isoleres.

Trin 5. Læg forsigtigt ledningerne inde i den dekorative skål og fiks det, så afstanden mellem kanterne og loftet er minimal. En gummi / plastpakning eller en lille skrue bruges normalt til at montere skålen på stangen.

Trin 6. Skru i pærerne og læg på loftet. Tænd maskinen i panelet og kontakten i rummet for at kontrollere lysekronens funktion.

Hvad er de bedste armaturer til et strækloft?

I denne artikel finder du svaret på dette spørgsmål samt mange andre nyttige oplysninger. Vi anbefaler også dig at finde ud af placeringen af ​​spotlights på strækloftet.

Montering af lysekroner på monteringsskinnen

Montering på monteringsbjælken eller beslaget bruges til de fleste lamper ved siden af ​​loftet samt til nogle lysekroner på stangen. Installationen af ​​en sådan armatur består af to faser: Fastgørelse af kant og installation af en lysekrone eller loftlys på den. Som i krogens tilfælde skal du slukke for el i lejligheden.

Hvis lysekronen er fastgjort til det sted, hvor krogen allerede er fastgjort, skal den skrues af, og hvis det er umuligt at bøje eller skære. Hulhul dækket med et kit.

Montering af lysekroner på monteringsskinnen

Trin 1. Demonter lampen og drej monteringsbjælken fra den, og fjern også de skrøbelige elementer og skru lyspærerne af. Skruerne på monteringspladen, der er konstrueret til fastsættelse af loftet, strammes fast på låsemøtrikkerne, ellers vil det være vanskeligt at fastgøre lampen selv.

Trin 2. Fastgør stangen til loftet og marker fastgørelsespunkterne med en markør. Det er vigtigt, at de er placeret væk fra kablet i loftet. Loftet er boret med en perforator eller hammerboremaskine til den ønskede dybde, indsat i hullets huller. Sæt stangen på loftet og fastgør den med skruer.

Vær opmærksom! Dowel kan desuden sikres med cementbaseret lim. For at gøre dette introduceres en lille smule knæet lim ind i det borede hul, hvorefter dykkerne indsættes og baren er fastgjort.

Trin 3. Fastgør låget eller lampen til monteringsbjælken med skruer monteret på den. For at gøre dette skal du kombinere hullerne med skruer, sætte lampen på og skrue møtrikkerne et par omgange.

Trin 4. Tilslut ledningerne, der kommer ud af loftet til armaturblokken, og træk derefter møtrikkerne helt fast og lyt lysekronen. Hvis skruerne er korte og ikke giver dig mulighed for at tilslutte ledningerne, når armaturet er suspenderet, skal du have en assistent til at holde den fast til fastgørelsen. Du kan også bruge en stærk nylonledning, som midlertidigt suspenderes fra lampen til monteringspladen.

Trin 5. Tænd lampeskærmen og drej pærerne, og kontroller derefter lampens ydeevne med en omskifter.

Tilslutning af en knapswitch

En lysekrone med en krydsformet monteringsplade er fastgjort på samme måde, kun fikseringspunkter til loftet er ikke to, men fire, og i tilfælde af en massiv lampe kan der være otte af dem.

Montering af lysekronen på en korsformet stang

Fastgørelse af lysekronen på et betonloft er ikke svært, det er vigtigt at følge reglerne for elektrisk sikkerhed. Hvis du ikke er sikker på dine elinstallationsfærdigheder - tag ikke risici, overfør forbindelsen til en professionel, da ukorrekt installation kan forårsage skade på lampen eller ledningerne.

Dette gælder også for komplekse lysekroner med flertrinsskift og kompleks logik. Som regel vil uprofessionel forbindelse bortfalde garantien på enheden, og i tilfælde af at lysekronen fejler, bliver du nødt til at reparere lysekronen på egen regning.

For bedre at forstå finesserne ved at forbinde lysekronen anbefaler vi at se videoen.