Funktioner af trimning og docking gulv og loft sokkel i hjørnerne

Sikkert før hver af os var det mindst en gang spørgsmålet opstået: Hvordan skår hjørnet af loftsplinten? Godt eller udendørs, afhængigt af situationen. Selvfølgelig er der færdige konnektorer til salg, men det er ikke altid muligt at vælge for hver specifik formstøbning.

Og her er det nødvendigt at komme ud på en eller anden måde, at gøre underbud på et øje, og derefter for at rette nogle gange. Men for at trimme formningen korrekt er første gang ikke så svært. I denne artikel vil vi fortælle, hvordan man skærer loftsplint, og også gulv. Én - ved hjælp af et specielt værktøj, og det andet - uden det.

Skær hjørnet af loftplinten med mousse

Som beskrevet ovenfor kan trimning af hjørnet ske med eller uden et specielt værktøj. Det sæt af andre ting, du har brug for, er det samme i begge tilfælde: et hacksav, en kartonkniv, en protractor og en blyant, en trinladder.

Hvad er bedre at købe til trimning

Denne artikel beskriver arbejdet med den enkleste stuslom, som i den venstre del af billedet. Det er muligt at skære soklen i en vinkel på 45 og 90 grader - dette er det nødvendige minimum. Og på højre side af billedet - drej stuslo. Hans enhed er mere kompliceret, indeholder en indbygget hacksav og giver dig mulighed for at skære materiale fra forskellige vinkler. Selvfølgelig er denne mulighed lettere at bruge og giver flere trimmer.

Men hvis du ikke er ejer af et privat hus, hvor du med jævne mellemrum skal tilslutte tømrerværket, ville det være bedre at komme forbi med den enkleste løsning. Til sammenligning koster det sædvanlige loft til en loftsplint 100-350 rubler, og du kan smide det på balkonen i slutningen af ​​reparationen eller smide det helt ud. Drejning kan koste så meget som et halvt tusinde plus det skal derefter opbevares et sted under rette forhold.

Hvordan og hvordan man skal skære en plastikplade: almindelige og drejelige tønder

Der er en anden måde at gash et loft sokkel. Video om hvordan man skal skære en baguette miter sav. Herudover vil du finde nogle nyttige tips og til at skære på almindelig stumle.

Begynd trimning: indvendigt hjørne

Vi tager loftstøbningen, som er placeret til venstre og ligger i et hjørne, så det presses tæt mod den modsatte væg og korrigerer om nødvendigt længden af ​​segmentet. Marker på nogen måde den side, der ser ned.

Nu går vi på skolen: Loftstøbningen er placeret i instrumentets herlighed til højre, med bunden tættere på dig. Hacksaven er placeret lige til venstre. Nu kan du klippe hjørnet. Diagrammet er venstre side af figuren. Vi gør også trimning til den rigtige støbning.

Sådan skæres hjørnet af loftsplinten: baguettes placering i kluden

Afrimning af det ydre hjørne af loftstøbningen

Her handler vi efter samme plan som ved skæring af det indvendige hjørne: Vi anvender væggen - vi kontrollerer længdenes overensstemmelse - markér punktet på hjørnet af væggen på baguettens nederste kant - gå til slusla.

Til trimning af det udvendige hjørne er loftslisterne placeret i enheden såvel som til indersiden. Vi foretager kun et ændringsforslag til hjørnet af hjørnet, som vi lægger på baguetten. Det bør falde sammen: med venstre spalte til venstre loftsplint og til højre henholdsvis med yderst til højre.

Sådan skæres hjørnet af loftsplinten: Baguettes korrekte position

Trimming hjørnet af loftstøbningen, som har en stor figur

Nogle gange er træk på overfladen af ​​kantsten meget stor, og du har lige ved leddene i hjørnerne. I dette tilfælde er vi nødt til at kæmpe med at klippe hjørnet af loftsplinten og kombinere siderne uden at krænke den samlede sammensætning. Faktisk er der intet kompliceret:

 • Skær et snit med et mønster + 5 cm fra hver side af loftstøbningen.
 • Opdel det resulterende segment i halvdelen.
 • Nu gør vi mærkning og trimning som beskrevet ovenfor.

Hvis du får mindre fejl i forbindelsen - maskerer du dem ved hjælp af forseglingstæt, efter at du har monteret baguetten på væggen og tørret limen.

Sådan docker du hjørnerne af loftsplinten, hvis den er bred og med et stort mønster

Vi trimmer uden køjen

Hvis du ikke har mulighed for at få kroppen, eller vinklen på væggen er meget mere eller mindre end 90 grader, bliver du nødt til at træne en lille tegning. Denne sag kræver maksimal koncentration fra dig, men sørg for at du kan klare det.

Vi former og skærer hjørnerne

For det ydre hjørne anvender vi loftet omskifteligt hver til sin side og tegner en linje langs dem til loftet og væggene. Således kan du endda gøre docking af tre baseboards på én gang, som i billedet. Som følge heraf får vi flere skæringspunkter, som i billedet nedenfor. Dernæst overfører vi disse punkter til listerne selv og tegner linjer fra toppen til bunden. Takket være disse linjer vil du forstå, hvordan du korrekt skærer loftplinten.

Bemærk: Trimmer og montering af loftsplinten skal startes før væggen er færdig og loftet skal startes. Så vi kan sikkert lave de nødvendige mærker på væggene og loftet uden frygt for at ødelægge gulvet.

Hvordan gash et loft sokkel til et ydre hjørne

For at trimme det indvendige hjørne skal vi også "trække". Som i det foregående tilfælde anvender vi soklen og tegner linjer langs dem og kigger efter krydspunkter. Vi sætter dem på loftet listerne selv og tegner trim linjer. I figuren ser vi på de røde linjer, de sorte er givet, så placeringen af ​​væg- og loftledene er tydelig.

Sådan skæres loftsplinten i det indvendige hjørne

Sådan skæres en loftsplint. Video om hvordan du kan skære hjørnerne af soklen ved hjælp af et bygningshjørne og et stykke papir.

Det endelige tryk før stikkende sokkel

Nu skal vi bare kontrollere, hvor præcist trimningen er færdig. For at gøre dette skal du tage venstre og højre side af loftsplinten i hånden og derefter forbinde dem i hjørnet. Hvis der ikke er slots, kan du begynde at klæbe, hvis der er fejl, gør vi trimmer med en hacksaw eller kartonkniv. Tjekken udføres på samme måde for både det ydre og det indre hjørne.

Bemærk: mærker øverste bund på listerne er bedst udført med tape. Det fjernes let efter trimning, mens sporene af en blyant eller markør skal maskeres. Dette er især vigtigt, hvis soklen ikke er beregnet til at blive malet yderligere.

Vi går sammen med hjørneelementerne i loftsplinten og kontrollerer kvaliteten af ​​trimning

Afskæring af gulvplinten med og uden en stussel

Vi forbereder værktøjssætet ens som til arbejde med loftsplinten, men med mindre ændringer: vi tilføjer en lille linjal, og kartonkniven vil ikke være nyttig for os. Med hensyn til spildtype er udvælgelseskriterierne de samme.

Formning af det indre og ydre hjørne ved hjælp af fartøjet

For at trimme det indvendige hjørne skal vi måle og trimme venstre støbning til den ønskede længde og markere den nederste kant. Og nu lægger vi gulvplinten ind i blokken: Drej den nedre kant mod dig og tryk den på siden af ​​blokken nær dig. Bladet under trimningen skal bevæge sig fra højre til venstre. Vi gør også trimning af den rigtige sokkel, vi gør kun placeringen i sliberen og retningen af ​​hacksagen som et spejl til venstre.

Hvordan passer et træ eller polyurethan skørt under det ydre hjørne

Trimming af det ydre hjørne er gjort på lignende måde, kun på nederste kant af støbeformen det sted, der falder på væggenes hjørne. Soklen er placeret i kassen, så punktet falder sammen med venstre eller højre stik i enheden på væggen, der er tættere på dig. At skære på gulvplinten et sted under undersiden, vi så stangen i en ret vinkel langs den centrale slot. Dette arbejde er overstået. Nu ved du hvordan man trimmer soklen i hjørnet.

Diagram, der viser, hvordan man bruger en stus til at skære bundplader.

Hvordan laver man trimning uden flush?

 • Vi tager højre og venstre baseboards skiftevis, stramt hver af dem i et hjørne og sætte punkter på væggen som vist på figuren.
 • Vi tager højre side, anvender den på væggen, og fra punktet "2" tegner en linje vinkelret på væggen, sæt et punkt "3" på støbningen.
 • Vi vedlægger venstre side, og vi sætter også punktet "3" på det.
 • Vi tegner kantsten langs gulvet langs deres nederste kant, markerer det sted, hvor linjerne krydser. Punktmærke på begge lister.

Nu skal du holde på soklens linje fra mærket "4" til "3". Trimming er udført på en sådan måde, at hacksagbladet på den ene side går langs "3-4" linjen og på den anden side på den modsatte kant af pladen. På billedet er denne kant markeret med en grøn prik.

Sådan forbinder du det indre hjørne og passer til elementerne

Og nu hvordan man skærer en sokkel i ydre hjørner. Påfør kantkantlinjerne på indersiden af ​​baguetterne. Derefter tegner vi bundpladen på bundpladerne på gulvet. Krydsningspunktet overføres til soklen, og derefter med hjælp af linjers højre vinkel - til den modsatte kant af brættet. Så vi fik trimestrengen.

Sådan forbinder du det indre hjørne og passer til elementerne

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Installering af en baguette er loftets afslutningstrin, og giver dig mulighed for at skjule det sammen med væggen, hvilket giver interiøret en vis perfektion. Ved første øjekast ser det ud til, at dockning af loftsplinterne er et simpelt spørgsmål, men det har også nogle vanskeligheder. De står over for alle, der er involveret i at reparere deres egne, og gør det for første gang.

Oftest spørger vores læsere spørgsmålet: "Sådan dækker du hjørnerne af loftplinten?". Vi vil forsøge at svare på det så meget som muligt og tilbyde en video om dette emne.

Loftplintens rolle i interiøret

Baguetter, eller som de hedder, fileter, er en integreret del af loftet indvendigt. Det er ligegyldigt, hvilken metode til afslutning af loftet der blev brugt: pudse bunden eller installere en ophængt konstruktion.

Den eneste undtagelse kan betragtes som stræklofter. Ved deres installation, sammen med traditionelle sokkler, kan specielle indsatser eller dekorative ledninger anvendes.

 • I andre tilfælde er der monteret monterede skråstænger, hvoraf en række er valgt afhængigt af de materialer, der anvendes til udsmykning af vægge og lofter. Hvis loftet er hemmed med et bord, eller væggene er foret med træpaneler, ser hjørnerne af træ mest harmoniske ud.
 • Gips stuck på loftet, tyder på, at udsmykningen af ​​dens samling med væggen vil blive lavet i samme stil. Der er også polyurethan lister, og denne mulighed kan generelt kaldes universel. Polyuretan sokler har utrolig fleksibilitet, som gør det muligt at anvende dem selv på sfæriske overflader.
 • Forresten kan du se på billedet ovenfor, at de bruges til at afslutte niveauerne af et rundt gipsplankloft. Eaves af udvidet polystyren kan betragtes som den mest populære mulighed, og ikke fordi de er noget bedre end polyurethan bundplader.

I dette tilfælde er kriteriet for valget af materialet af køberen det lave kriterium. Hvis vi taler om kvalitet, så kan det med hensyn til dets driftsmæssige og æstetiske indikatorer næppe konkurrere med polyurethan-baguetter.

Design af filet

Princippet om montering af bundplader afhænger ikke af fordelene ved en eller anden type gardinstang. Uanset hvilke produkter der anvendes til indramning af loftets overflade, er dockingsplint produceret af samme teknologi - selv når det antages at blive arrangeret af zakarniznoy-lys. Helt enkelt er baguetter i dette tilfælde noget anderledes end de traditionelle konfigurationsmuligheder.

 • Den sædvanlige sokkel er en plank af en vis bredde, som, når den er monteret på fugen, støder den ene side på væggen og den anden - til loftet. Billige muligheder for værelser med en lille højde, har den enkleste form og en geometrisk relief eller mønster på forsiden.
 • For højt til loftet er der gardinskinner af en mere kompleks konstruktion. De har en trinløs konfiguration, som gør det muligt ikke kun at skjule forgreningen af ​​loftet med væggene, men også for at give den form som en kasse. I eksemplet ovenfor kan du se en af ​​varianterne af sådanne sokkler.
 • Filletter designet til belysning af loftets omkreds har også deres designfunktioner. De er normalt monteret ikke på leddet, men på væggen.
 • En sådan sokkel kan også bruges som kabelkanal til lægning af andre kommunikationer: Internet, telefon, aircondition, videoovervågning mv. Baguetter designet til LED-strimmel, lidt anderledes i form.
 • De, til basen grænser op til kun en kant. Det andet ansigt er adskilt fra væggen i en vis afstand, takket være, lyset fra LED-båndet limet på væggen trænger ind i rummet.

Dockingen af ​​loftplankerne af denne type har ingen særlige forskelle og udføres ifølge teknologien, som vi vil diskutere i næste kapitel.

Indramning af loftets omkreds

Jo mere kompliceret konfigurationen af ​​planken i tværsnittet er, desto større opmærksomhed og nøjagtighed er det nødvendigt at lægge loftplinten på. For at gøre dette arbejde med egne hænder, og for at gøre det effektivt, er det vigtigt at overholde teknologien.

Kun en forkert udskæring er nok - og i stedet for krydsning af lameller er der dannet huller, som derefter ikke lukker op. Vi håber, at instruktionen om emnet: "Hvordan du docker loftloven" hjælper dig med at klare denne opgave.

Eaves-klistermærket startes, når installationen af ​​konstruktionen eller afslutningen af ​​bundfladen af ​​loftet er afsluttet. Hvad angår væggene, bør de på tidspunktet for montering af lamellerne justeres og males. Hvis de skulle dækkes med tapet, skal det vare.

Forberedelse til arbejde

Før du går ind i loftplinten, skal du købe en snedkerblok. Dette værktøj giver dig mulighed for at skære lamellerne i en 45 graders vinkel med maksimal nøjagtighed, som i kombination danner en ret vinkel.

 • Til dette formål vil det enkleste design være passende, og det koster ikke mere end syv hundrede rubler. I forbindelse med reparation kan værktøjet komme i brug mere end en gang: når du dør dørbeklædningen; installation af parket eller laminatgulve, boarding vægge eller loft. Så pengene vil ikke blive spildt.
 • Hvis der ikke er en køjeseng, skal du arme dig selv med en grader og en linjal og markere skærelinierne med en blyant. Bare husk på, at hvis soklen har et indre hulrum, er det praktisk taget umuligt at afskære det nøjagtigt ved hjælp af tilgængelige værktøjer.
 • Med hensyn til værktøjet, som du vil skære, skal du vælge det, afhængigt af typen af ​​baguette. Hvis det er skumplast, så er en stationær kniv med en bred kniv perfekt. At skære træ eller plast med en kniv virker ikke - i det mindste har du brug for en hacksav.
 • Den højeste skæringsnøjagtighed er kun opnået i miterboksen, og ved brug af en cirkelsag eller stiksav. Vi tror ikke, at ved at købe dyre polyurethan sokkel, vil du gerne skære dem med en kontorkniv, der risikerer en ujævn fælles. Forresten, når man arbejder med en hacksav, er kantene revet, hvilket også ikke bidrager til et kvalitetsresultat.
 • Plinter med komplekse konfigurationer, som blev nævnt i den forrige del af artiklen, sælges ofte med hjørner, der allerede er forberedt på at blive med. Det er meget bekvemt at montere dem, når der er vinduer i rummet, nicher, kolonner - det vil sige mange eksterne og indvendige hjørner.
 • Hjørneplinten skæres kun, når det er nødvendigt at lave en enkel endeforbindelse i en lige linje. Du må indrømme, at det er meget lettere at gøre dette end at klippe et hjørne korrekt. Det er ikke overraskende, at sådanne produkter er meget højere end almindelige strimler med lige ender.

Underlaget skal under alle omstændigheder være fladt, tørt og fri for støv. For at undgå at lim bliver absorberet i basen, skal den primeres.

Skærehemmeligheder

Bevæbnet med de nødvendige værktøjer, du kan komme til at arbejde. Start installationen fra hjørnet nærmest indgangen. Ofte - dette er det indre hjørne.

For at dockke baseboardet i den, er klippet lavet ikke fra bagsiden, men fra forsiden. Til dock i det ydre hjørne skal du skære indefra.

 • Manglen på professionelle værktøjer komplicerer arbejdet, især da geometrisk lige vinkler i lejligheder er en sjældenhed. For at gentage det ydre eller indvendige hjørne skal du lave en stencil af karton, for at skitsere hjørnet af konturen og allerede på den for at lave et snit.
 • Hvis afvigelserne er mindre, eller vinklen er ikke-standard, kan du simpelthen lave en montering. Forresten viser ovenstående billede sekvensen af ​​dine handlinger - fra montering til skæring. På den lægges der særlig vægt på rigtigheden af ​​at lægge baguettebaren i kassen.
 • Grundlaget er taget inde i hjørnet, hvilket er i ethvert rum. Samtidig er den nederste kant af planken trimmet i den ønskede vinkel længere end den øverste side. I tilfælde af det udvendige hjørne - det modsatte er sandt. Hældningen af ​​klippet på venstre hjørneelement gøres til højre og på højre skinne til venstre.
 • Før du går videre til etiketten, skal du prøve på lamellerne ved at fastgøre den til det hjørne, som de blev skåret af. Hvis vinklen nøjagtigt svarer til 90 grader, så er der ingen problemer, når du går med. En lille mismatch af skåret, der skyldes ujævnheden af ​​basen, kan elimineres med en kniv.

Alt er meget enklere med de ydre hjørner, sætter en sokkel til samlingen, tegner en linje langs konturen med en blyant, hvorigennem du laver et snit. Du skal bare huske på, at plankens anden ende på det tidspunkt, hvor pladen skal monteres, allerede skal være monteret på den foregående plint eller skåret til det indvendige hjørne, hvis du skal omgå det fremspringende arkitektoniske element.

Montering af soklister

I husene i den gamle bygning er der ofte afrundede ledd af loftet med væggene, og hjørnerne er som sådan simpelthen ikke der. Sådanne muligheder er de sværeste. Hvis afrundingen af ​​hjørnerne er ubetydelig, er plankerne forbundet ved hjælp af en trekantet indsats, der er skåret fra et stykke sokkel.

 • Du kan bruge de specielle hjørneelementer, kommercielt tilgængelige, med hvilke du kan skjule en ujævn ledd. Hvis afrundinger som i billedet nedenfor, vil kun polyuretanlister hjælpe med. Afhængigt af rummets højde er det bedre at montere dem enten på væggen, under begyndelsen af ​​afrundingen eller i loftet - hvor det slutter.
 • Som vist i vores eksempel kan lister indsættes vertikalt med en tilgang til loftet. De gør dette, så de gentager en glat overgang fra loftet til væggen, visuelt distraherer opmærksomheden til sig selv. Harmonien i dette design vil bidrage til at skabe en kontrast af basispladen i forhold til væggene eller en interessant kombination af malinger, der anvendes i dekorationen.
 • Sammenføjning af soklen i lige sektioner, udføres efter alle hjørner står overfor. Det vil sige, hvis det bliver nødvendigt at indsætte et kort segment, falder det i midten af ​​vægens længde. Eaves'ens ender har i første omgang retvinkler, så de har ingen problemer med dem.
 • Hvis du skal skære et stykke, så kan du gøre det på samme måde ved hjælp af en dåse eller en kvadrat. Ved montering påføres limen ikke kun på bagsiden af ​​planken, men de splejsede ender er belagt med en frakke. Først før dette er det ønskeligt at male dem med fint smaragdpapir.
 • Plint med klæbemiddel påført det i den ønskede position og forsigtigt presset til bunden. Tale om overskydende lim skal straks fjernes med en serviet. For at undgå spontan omplacering skal baguetten derfor fastgøres med maskebånd.

Når limen tørrer, kan du fjerne tape og forsegle leddene i loftsplinterne med hvidt tætningsmiddel. Styrofoam strips bliver normalt efterfølgende malet. Polyurethan sokkel er ofte tilbage i sin oprindelige form, da de har en perfekt glat, snehvid overflade og glædeligt glædeligt for øjet og uden efterbehandling.

lofter

Loftplinten limes ved vægge og loftets overgang og udfører primært dekorative funktioner. Fastgørelse af bundpladerne til væggene og sammenføjning i hjørnerne er en ret kompliceret procedure. Loftet sokkel selv er skåret i sektioner af en vis længde og forsigtigt gash deres ender i skarp vinkel ved hjælp af en miter boks og en lille tand hacksaw. Først efter dette samles støbestrimlen sammen. Derfor er det nødvendigt at finde ud af, hvordan man korrekt dækker loftplinten.

Indhold:

Funktioner ved brug af loftsplint

Loftplint er først og fremmest nødvendigt for at maskere konjugationen af ​​vægge og loft. I tilfælde af spændeskiver er hovedformålet med soklen at skjule hullet mellem selve panelet og væggens overflade. På disse steder er der ofte i løbet af tiden sprækker, der skal skjule på en eller anden måde. Hjørnerne og væggene i rummet selv er ofte ujævn, og dette problem kan også med held håndteres ved montering af en loftsplint.

Derudover kan loftsplinten bruges ved montering af den skjulte dekorative belysning i rummet. Ideen om sådan belysning er blevet anvendt af designere for længe siden. Dens betydning er, at på grund af baguetten falder det bløde lys dannet af loftsplinten med belysning på loftet. Det er også nødvendigt at vide, hvordan man laver samlingen af ​​loftsplinten.

Loftslister er lavet hovedsageligt ved ekstrudering af polyurethan eller polystyren, så de har en lille vægt. Lignende baguetter kan også laves af gips og træ. I salget af støbning er til stede i form af segmenter af standardlængde. Denne indikator er normalt 2 meter. Overfladen af ​​dette produkt er glat eller præget. Den mest populære er den hvide loftsplint, men i butikkerne er der også farvede plastpose.

Du kan kombinere loftrør perfekt med populære materialer, såsom plastfliser, tapet og paneler. I indretningen anvendes støbning ofte i tandem med elementer af stuckatur for at give rummet et komplet udseende.

Behovet for at dække loftplinten

Monteringsstøbning er ikke det sidste trin i reparationen, fordi du stadig har meget at gøre. Husk at det er sædvanligt at lim en baguette, før du måler loftoverfladen og klistrer på tapetet. Ved montering af loftsplinten er hovedproblemet ved docking af loftsplinterne, som består i at forbinde individuelle strimler i hjørnerne af rummet og tilslutte, når man øger strimlen langs hele omkredsen af ​​væggene.

Traditionelle loftsplinter fås i strimler af forskellig bredde og længde. Bredden af ​​strimlen er besluttet at vælge, afhængigt af størrelsen af ​​rummet. Længden af ​​strimlen kan være fra en meter til flere. Da installationen af ​​soklen altid er lavet af standard lameller, er det under arbejdet ikke muligt at undvære deres tilslutning. På samme tid er det ligegyldigt kardinal hvilket materiale fileterne er lavet af - gips, skumplast, træ eller andet polymermateriale.

Selvfølgelig kan du finde i butikkerne fileter, der allerede er forberedt til docking i hjørnerne af rummet. I dette tilfælde er princippet om det modsatte. Når du arbejder med en sådan nederdel, skal du lave lige, snarere end skråt, nedskæringer til elementets frontalforbindelse. Sandt nok er prisen på sådanne tilbehør meget højere i forhold til de klassiske stropper.

Docking af loftsplinten skal begynde med en grundig forberedelse af overfladen, hvor den fastgøres. Det skal være i en helt tør tilstand, glat, fri for snavs og støv. Inden du går ind i loftsplinten, skal overfladen være nivelleret, fyldt og primet. Hvis du skal montere en baguette på gipset, anbefaler eksperter oprindeligt at dække det med en vandbaseret malerisammensætning.

Havning af baseboards af høj kvalitet betragtes som gennemførlig, selvom vinklerne i rummet er ujævne, er det vigtigste at holde sig til teknologien i denne proces. Installationen af ​​strimlen begynder ved hjørnet af lokalet nær indgangen. For at skære skinnen korrekt i 45 graders vinkel er det nødvendigt at placere enden i en speciel anordning, en stålstang, som er en U-formet kasse med slidser i forskellige vinkler.

Værktøj til docking af loftfileter

Da det er sværere at arrangere hjørneforbindelsen i loftet, skal du først forstå, hvordan man går ind i hjørnerne af loftsplinten. For at gøre dette skal du forberede følgende sæt værktøj: et hacksav til metal- eller brevpapirkniv, miter box, protractor, linjal og blyant. For at trimme loftsplinten i ikke-standardvinkler (mere eller mindre end 90 grader), anvendes en byggekniv og udskiftelige knive.

Hemmeligheden bag en succesfuld opskæring af loftsplinten er, at det anbefales at skære stangen også fra forsiden og ikke kun langs yderkanten. Hvis du laver et eksternt hjørne, så indefra. Hvis du vil få leddene bedre end ærværdige reparatører, vil du finde nyttige værktøjer som en blok- eller elmittersave, som giver dig mulighed for at opnå høj skæringsnøjagtighed.

Loftsrammen kan trimmes med mere økonomiske værktøjer, såsom en manuel blok eller en hacksav. En enkel sav er billig, at arbejde med hjælp er ekstremt simpelt, men ulempen ved en sådan enhed er dens uhøflighed. Der er altid risiko for at ødelægge materialet. Hvis du for eksempel har købt et træ eller en plastik af ringe kvalitet, kan produktet under arbejdet begynde at stratificere til fibre eller smuldre.

Lav et hjørne på loftet sokkel uden burrs vil hjælpe et værktøj kaldet puslespil. Fordelen ved dette værktøj er, ud over den høje effektivitet og præcision af arbejdet, let at administrere. Du kan indstille stiksav til enhver bevægelsesretning og lave de højeste kvalitetsklipp.

Imidlertid er der ofte ingen hånd i hånd, og der findes sjældne vinkler i vores lejligheder. I dette tilfælde kan du forsøge at gøre kun improviserede midler. Fra et tykt papir eller pap skal du lave en stencil, der klart gentager det indre eller ydre hjørne af væggen.

Hvis inde i soklen er hul, så er det umuligt at holde det med hænder, når det skæres i opretstående stilling. Du skal bygge et hjørne af de tilgængelige materialer, i hvilke du lægger baguetten, som i en barrow. Der er ikke noget forfærdeligt, hvis hjørnet viser sig ikke ideelt. Du kan endda sammensætte to brædder. Det er vigtigt, at med deres hjælp kan du sikkert holde støbeformen i en position.

Læg derefter hjørnet over stencilen på en sådan måde, at hjørnet er lige over stencilvinklen. Sæt soklen i pladsen og skær den, styret af stencilen. I modsætning til fremgangsmåden til skæring med en stussel kan en kniv eller savklinge kun hvile mod et hjørne, så det er nødvendigt at være særlig forsigtig og opmærksom.

At arbejde med skummet giver ikke mening at bruge en så kompleks teknik som en hård kasse. I dette tilfælde har du brug for en almindelig byggekniv. Det vigtigste er at passe på, at han har et skarpt skærpet blad, så det vil være muligt at lave en høj kvalitetskæring uden stratificering og rive af materialet.

Hjørne docking loft soklen

Docking af loftplinten i hjørnerne kan dannes af 2 slags hjørner - de indvendige hjørner mellem væggene og de ydre. Indvendige hjørner findes i ethvert rum, og deres størrelse er altid mindre end 180 grader - som regel 90. Eksterne hjørner kan ses sjældnere. De har normalt en størrelse større end 180 grader - i de fleste tilfælde 270. Hver hjørnesamling består af to basisplader - højre og venstre. Afhængigt af hvilket hjørne af taggrænserne afregnes, skåres lamellerne forskelligt.

Indvendige hjørner

De vigtigste hjørner, der oftest skal skære - internt, med andre ord - hjørnerne af rummet. Før du går i hjørnerne af loftsplinten, skal du huske, at soklens side, der presses, når du skærer hjørner til kroppens sidevæg, limes til væggen, når den limes, og siden presset til bunden af ​​kroppen vil blive limet til loftoverfladen. For at skabe det indre hjørne af loftsplinten, skal dens nederste del stikke ud over den øvre, for de ydre hjørner er det modsatte.

Det første skridt er at måle vinklen mellem rummets vægge. Hvis det er halvfems grader eller deromkring, skal du trimme kanterne af planken i en 45 graders vinkel. For ujævne led mellem loftet og væggene skal hjørneradiusen opdeles i to. Forveksl ikke med hinanden detaljerne: Den baguette, der skal klistres til venstre, klippet skal have på højre side og højre lås på venstre side.

Ved at klippe loftstrimlen til det indvendige hjørne er det nødvendigt at installere bundpladen i blokken, tryk på bunden af ​​bundpladen lidt længere skåret til højre betegnelse på 45 grader og skær med et savblad. Hvis den lange del af soklen er placeret til venstre, når der skæres i hjørnet, skal vinklen, der afskæres, være venstre sidet, til højre - højre side.

Skær to hjørner til højre og venstre på en gang, og tryk derefter skæreplankerne i et hjørne for at kontrollere nøjagtigheden af ​​de skårne hjørner. Hvis vinklen i rummet er omkring 90 grader, er der ingen problemer med installationen af ​​soklen. Du kan altid skære en lille mismatch af vinklen med en kniv.

Udvendige hjørner

Det ydre hjørne i værelserne er meget mindre almindeligt end det indre, men det er stadig nyttigt at vide, hvordan man lægger loftplinten i de ydre hjørner. Skæring er også let. Her skal du gøre det modsatte. Først skal du notere start vinkel for denne presse fodpanelet til væggen på opmærkningen, så blyantsmærke label vinkel kant, hvor du vil skære det yderste hjørne, så du kan begynde den meget fremstillingsprocessen den yderste hjørne af soklen.

Husk, inden du anvender etiketten, skal loftsplinten være klar til at klæbe, det vil sige, du skal allerede afskære det indvendige hjørne eller være klar til direkte sammenføjning. Læg loftsplinten i blokken, tryk på.

Hvis den lange del af soklen er til venstre, skæres den til venstre på 45 grader, som når man skærer det indvendige hjørne, limes den side, der presser mod kroppens sidevæg, til væggen, når den limes. Skær derefter højre side af hjørnet på samme måde som venstre. Før du klæber igen, skal du prøve på soklen for at styre sokningen af ​​soklen.

Ikke-standard vinkler

Når du har behandlet eksterne og indvendige hjørner, er det værd at finde ud af, hvordan du lægger loftplinten i ikke-standardiserede hjørner. Nogle gange er der lejligheder med afrundede hjørner, de skal også klæbe loftsplinten.

I denne situation skal du skære soklen i stykker, afhængigt af krumningen af ​​vinklen, for eksempel 5 centimeter. Til limning i dette hjørne af soklen skal du bruge ca. 4 - 5 dele. Efter limning af den afrundede del skal du fjerne ekstra kitt med en spatel, så du kan klæbe loftsplinten yderligere i en lige linje.

Docking sokkel på lige sektioner

Vi har allerede fundet ud af, hvordan vi docker soklens hjørner, nu skal vi bestemme, hvordan plankens dockning udføres på lige sektioner. Det er nødvendigt at forbinde delene meget omhyggeligt, fordi der er tydelige fejl, og ikke kun fejl i hjørnerne. Glatte områder limes altid efter sammenføjning af hjørner. Samtidig skal kanten af ​​soklen også indstilles til en ret vinkel på 90 grader, fordi lamellerne kan skæres ujævnt i produktionen.

Og proceduren for tilslutning af soklen på lige sektioner er ret simpel. Efter at have monteret hjørnerne på loftet, er plankerne med lige ender stødt på en hjørnestrimmel og fastgjort. Den næste bjælke fra den tidligere dock på samme måde.

Når hjørnebjælken nås ved en lige stang i det fjerne hjørne, som er placeret på denne væg, skal du prøve det på længden på installationsstedet og anvende et mærke for at lave et snit efter det. Skær derefter forsigtigt på etiketbordet i en ret vinkel. For at dele af loftsplinten skal danne en ideel ledd, er det nødvendigt at polere snitkanterne grundigt med fint kornet lakpapir.

Når man tilslutter dele af baseboardstumpen til loftplanken, tilsættes lim uden fejl, baguetten presses på det rigtige sted, så overskydende klæbemiddel presses ud på væg og loft. Det anbefales at trykke bundpladen med kanten af ​​håndfladen, når det er muligt, da loftstøbningen, især skumstøbningen, let kan presses, hvorefter der er fingeraftryk tilbage. Overskydende sammensætning fjernes med en fugtig klud.

Efter tilslutning er det nødvendigt at sætte huller dannet efter installationen af ​​loftsplinten og omhyggeligt justere dem. Du kan også fylde disse huller med et specielt fugemasse. Derefter kan du male loftfileten eller bevare baguettes originale udseende.

Hvis du gjorde alt omhyggeligt, så er det ikke en skræmmende opgave at installere bundpladen i et rum under loftet. Du vil med held kunne slutte sig til støbningen på lige sektioner af loftet og i hjørnerne af rummet. Og det er værd at se, hvordan du lægger loftplinten på videoen og udrust dig selv med det nødvendige værktøj på forhånd, uden hvilken det ikke anbefales at starte uafhængigt arbejde.

Sådan dækker du loftplint i hjørnerne - teori og praksis

Loftsplanker er dekorative elementer, der installeres i de områder, hvor væggene er forbundet med loftet. Installation af sokler er en særlig operation, der kræver en kompetent tilgang, med størst opmærksomhed på docking af hjørnebrikkerne. Plinten før installationen skæres altid i stykker af den krævede længde. Kanten af ​​produkterne er pænt trimmet i en vis vinkel, så de kan forbindes ordentligt. Om hvordan man docker loftslister, og vil blive diskuteret i denne artikel.

Funktioner af loft sokler

Loftslister udfører ikke en praktisk, men en dekorativ funktion, som er at dække hullerne mellem væggene og loftet. Men i tilfælde af hængende lofter er denne funktion en nødvendighed - afstanden mellem lærredet og væggene er oprindeligt ret stort, så du skal skjule det på en eller anden måde.

Ud over maskeringskapaciteterne kan baseboards også anvendes i arrangementet af dekorative belysning. En sådan ide er implementeret meget simpelt, og effekten er yderst behagelig. Under baguette er der installeret små LED-pærer, der skaber et blødt lys omkring et rums omkreds eller i et bestemt område, der belyser spændingsmaterialet. Selvfølgelig, for installationen af ​​en sådan struktur skal du vide, hvordan du korrekt dækker loftplinten.

Ofte anvendes polyurethan eller polystyrenprodukter til lofter, men du kan også finde genstande fra gips eller naturligt træ til salg. Konventionelle lister er tilgængelige i to meter, men forskellige variationer fra denne standard er mulige. Overfladen af ​​sådanne produkter kan være både glat og med en vis volumenfaktura. Farven på soklen er normalt matchet til det specifikke interiør - og den mest populære indstilling er hvid, som ofte falder sammen med tændstoffets tone og lette vægge.

En vigtig positiv kvalitet af sokler er evnen til at kombinere med de fleste materialer, der anvendes til dekoration. Nederdele ser godt ud med f.eks. Plastpaneler eller med tapet. Du kan også forbinde loftslisterne med et udførligt udseende med stuccoelementer - dette vil supplere den visuelle stil i rummet.

Behovet for montering af skørt

Installation af loftplanker - dette er ikke den sidste fase i arrangementet af rummet. Pletter er normalt monteret inden den endelige afslutning af loftet og limer tapet på væggene. Overholdelse af installationssekvensen er imidlertid ikke et problem - det er meget nemt at forstå. Det er meget sværere at forstå, hvordan man dækker loftplinten og forstår teknologien til at forbinde individuelle lister.

Til salg kan du finde produkter af forskellig længde og bredde. Bredden vælges individuelt afhængigt af rummets dimensioner og finishens egenskaber. For at bestemme længden af ​​soklerne er det nødvendigt at måle rummet - men det skal forstås, at loftsplinterne under installationen stadig skal monteres, så du kan købe de længste produkter, der er mulige. Materialet til fremstilling påvirker slet ikke valget.

Når du vælger, kan du også bruge det modsatte princip. I dette tilfælde skal du købe dele, hvis hjørner allerede er forberedt til docking. Du behøver ikke at skære hjørnerne af sådanne fileter alene - du bliver nødt til at skære lige dele af basispladerne, og skæringen vil være lige henholdsvis. Docking loftet soklen i hjørnerne i dette tilfælde vil være lettere, men de er også dyrere.

Før du går ind i loftplinten i hjørnerne, og lige før installationen, er det nødvendigt at forberede de overflader, som produktet skal fastgøres godt på. Overfladen skal tørres, bringes til glat tilstand og rengøres fra forskellige forurenende stoffer. Desuden skal der arbejdes om udjævning, puttyning og priming af overfladen. Ved montering af soklen oven på gipset anbefales det at forbehandling produktet med vandbaseret maling.

Selvom hjørnets hjørner ikke er meget glatte, kan basispladerne stadig installeres korrekt - alt det, der er nødvendigt, er, at teknologien i denne operation skal følges. Skirtplader skal lægges fra hjørnerne på indgangssiden af ​​rummet. Til selvstændig trimning af dele skal du bruge en blokboks - et specialværktøj, der gør det muligt at skære bundplader i en vis vinkel (basispladerne skal ofte skæres i 45 graders vinkel).

Skære loft sokler

For at trimme bundpladerne før installationen, skal du forberede følgende værktøjer:

 • Papirkniv eller håndsav til metal (valget afhænger af det materiale, der bruges til at lave bordpladen);
 • Mitre;
 • albue;
 • hersker;
 • blyant;
 • Konstruktion kniv (valgfrit, om nødvendigt skære skørt på ikke-standard vinkler).

For vellykket opskæring af dele er det nødvendigt, ud over at omhyggeligt udføre alle de nødvendige operationer, også for at tage højde for forskellige nuancer. For eksempel er det ved konventionel opskæring af lameller nødvendigt at skære igennem ikke kun den indre, men også yderkanten af ​​delene. Hvis du har brug for at udstyre det ydre hjørne, skal de respektive detaljer skære igennem mere indeni.

Til skæring er det bedst at tage gode værktøjer, som kan give høj kvalitet og præcisionskæring. Selvfølgelig kan du bruge den sædvanlige sav, men disse værktøjer er ikke særlig velegnede til fint arbejde. Ved brug af værktøj af dårlig kvalitet er der altid risiko for at beskadige materialet under skæreprocessen, så det er bedre ikke at spare penge under installationen.

Det bedste værktøj til skæring er et elektrisk stiksav - det giver høj præcision arbejde og den største effektivitet. Derudover er det meget nemt at arbejde med et sådant værktøj, da det giver dig mulighed for præcist at indstille retningen af ​​nedskæringerne og gøre dem så præcise som muligt.

Kroppen kan trods sin alsidighed ikke være egnet i nogle situationer. Derudover bruges dette instrument sjældent i hverdagen, og det er svært at bruge det til det tilsigtede formål - det er langt fra at være muligt at møde lige hjørner i hver lejlighed. I sådanne situationer vil kun en skabelon af pap eller papir, der fuldstændig gentager hjørneformen, hjælpe.

For at forenkle processen med at skære hule bundplader, skal du lave et hjørne af skrotmaterialer. I et sådant hjørne vil det være muligt at sætte en skære bundplade, og den vil låse. Der er ingen specielle krav til hjørnetilstanden - det vigtigste er, at det pålideligt har produktet i hele arbejdet.

Hjørnet påføres den forberedte skabelon ovenfra, så vinkelkanten falder sammen med vinklen på skabelonen. Soklen er indlejret i hjørnet og trimmet i overensstemmelse med skabelonen. Fordelen ved denne metode er, at værktøjets kniv kun kan hvile mod selve hjørnet, så der er ingen begrænsninger i arbejdet.

Til skæring af skumdele og passer til en almindelig konstruktionskniv. Den eneste nuance der kræver opmærksomhed i dette tilfælde er skarpheden af ​​bladet. Hvis kniven er dårligt skærpet, kan klippet være bundter og huller, der er uacceptable, når det gælder kvaliteten af ​​forbindelsesplinterne.

Plint docking teknologi

Der er kun to typer vinkler, der kræver docking:

 • Interne hjørner, der forekommer oftest, er mindre end 180 grader (oftest 90);
 • Yderste hjørner, mere sjældne - en vinkel på mere end 180 grader (normalt 270).

Der er også nogle gange ikke-standardkonfigurationer, men de kan stadig betragtes som en bestemt form for ydre og indre vinkler. Uanset størrelsen af ​​vinklen består samlingen altid af højre og venstre planker, som skal forbindes. De vigtigste forskelle er i metoden til trimning af basisplader til forskellige vinkler, så du bør forstå disse forskelle, inden du forbinder baseboardet i hjørnet.

Hvordan man docker indvendige hjørner

I det overvældende flertal af tilfælde er det nødvendigt at skære de indvendige hjørner - dvs. hjørner af rummet. En del af soklen, der er ved at skære ved siden af ​​siderne af støbt metal, vil i fremtiden blive limet direkte til væggen. Den anden del, der er placeret i bunden af ​​sliberen, er forbundet med loftets overflade. Ved indretning af de indvendige hjørner skal bundplanken være over dens øverste del, i modsætning til de ydre hjørner - i dette tilfælde vil alt se diametralt modsat.

Før du justerer hjørnerne af loftsplinterne, skal du nøjagtigt måle vinklen mellem rummets vægge. Til højre vinkler bruges strimler, skåret i en vinkel på 45 grader. Hvis hjørnerne i rummet selv er ujævne, skal hjørneradiusen opdeles i halvdelen. I skæreprocessen er det nødvendigt at sikre, at delene til sidst passer sammen - den venstre sokkel skæres fra højre side og højre fra venstre.

I tilfælde af skæring til indvendige hjørner ser teknologien sådan ud:

 • Tilpasning af loftplinterne i hjørnerne begynder med at sætte dem i kassen og trykke på delen lidt længere end slidsen, der betegner en vinkel på 45 grader;
 • Soklen er trimmet i overensstemmelse med den side, hvor den skal placeres;
 • Inden du tilslutter soklen i loftet, skal du fastgøre det på dit sted for at kontrollere, om det er egnet til installation i et bestemt område (små afvigelser kan rengøres forsigtigt med en byggekniv).

Udvendige hjørner

Vi skal beskæftige os med eksterne hjørner meget sjældnere, men du har stadig brug for at vide om dem, så hvis du skal arbejde under sådanne forhold, vil du ikke gå tabt i, hvordan du korrekt forbinder loftplinten i hjørnerne. Skæring af de ydre hjørner sker i overensstemmelse med den teknologi, der står i modsætning til den tidligere version: Først skal du finde udgangspunktet for hjørnet og markere produktet på det sted, hvor det bliver skåret, og derefter kan du klippe soklen direkte.

Før mærkning skal soklen være fuldt forberedt til installation eller direkte sammenføjning. Det forberedte produkt passer ind i kroppen og presses. Hvis den lange del af plinten rager ud fra venstre, så skal du skære den af ​​ved den venstre betegnelse på 45 grader. På højre side er situationen helt gentaget. Før du går med i bordet i hjørnerne, skal detaljerne kontrolleres på jorden og raffineres om nødvendigt.

Ikke-standard vinkler

At opfylde vinklerne af ikke-standardværdier i moderne konstruktion er ret vanskeligt - de er praktisk taget ikke udstyret. Imidlertid findes sådanne vinkler også - for eksempel i enkelte designprojekter kan der være runde sektioner. Forbindelsen af ​​loftet og væggene i sådanne tilfælde skal stadig maskeres, så du skal finde ud af, hvordan du lægger loftplinten i hjørnerne med en ikke-standard bøjning.

Normalt løses problemet ved at skære soklen i flere små stykker, hvis størrelse afhænger af bøjningsvinklen. Det er fra disse stykker, at loftsplinterne i hjørnerne af en buet form vil blive forbundet. Efter fjernelse af overskydende kittet efter installationen, kan du fortsætte med installationen af ​​lige dele af bundplader.

Docking lige sektioner af basisplader

Når alle spørgsmål om hvordan man går med i loftsplinten i hjørnerne overvejes, er det kun for at forstå teknologien til at forbinde lige sektioner af dekorative strimler. Betydningen af ​​denne fase af arbejdet bør ikke undervurderes - de mindste fejl og stød vil ødelægge det indre af rummet.

Fortsæt med installation af lige sokler kan kun være, når alle hjørneelementerne allerede er blevet skåret og installeret. Før arbejdet skal produkterne selv undersøges, måles og modificeres om nødvendigt - ofte skåres bundpladerne i produktionsprocessen ujævnt, så deres kanter skal udjævnes uafhængigt.

Docking loftplinten på lige segmenter ser sådan ud:

 1. Når hjørnebåndet monteres, er det nødvendigt at fastgøre lige skørtplader til det fra begge sider, så de er tæt på hinanden. I fremtiden gentages denne operation med resten af ​​detaljerne.
 2. På et bestemt tidspunkt vil den lige bjælke nå vinklen modsat den, hvorfra installationen begyndte. Glat sok på dette stadium skal mærkes og skæres i overensstemmelse med etiketten. For at adskille dele på lige sektioner passer perfekt, er det værd at behandle deres kanter med fint sandpapir.
 3. Ved tilslutning af planker er det nødvendigt at bruge lim, der passer til et bestemt materiale. Listerne skal være godt, men presses forsigtigt under installationen, så overskydende klæbemiddelsammensætning stikker udad. Overskydende lim kan fjernes med en fugtig klud - prøv bare ikke at smøre det på væg og loft.
 4. Installation af alle dele på plads, det er kun at håndtere alle huller og huller ved hjælp af en speciel fugemasse eller kit. Loftplanker kan efterlades i fabriksformularen og kan dækkes med et lag maling.

konklusion

Docking loftsplinterne er en opgave, der er helt egnet til at gøre det selv. For at kunne løse dette problem skal du forberede materialer med værktøjer på forhånd og finde ud af, hvordan du går med i loftsplinterne i hjørner og lige sektioner.

Sådan tilsluttes loftplinten i hjørnerne

Hvordan man lægger loftstifter?

Loftsplint giver interiøret et færdigt, pænt udseende

Et af de vigtige elementer i indretning, det er en loftsplint. Det ser ud til at være en lille detalje, men uden det har rummet et ufuldstændigt udseende. At klæbe lige elementer er ikke svært, der kan opstå vanskeligheder med justering af hjørnerne. For at undgå at komme ind i en blindgyde under installationen skal du derfor vide, hvordan du lægger loftplinten - hvis det gøres forkert, vil det være ret svært at skjule fejlene.

Hvad du behøver at vide

Loftplint, det kaldes også fyldstoffer - en integreret del af moderne interiør. Deres brug giver dig mulighed for at skjule fejl i krydset af vægge og lofter og give interiøret et færdigt udseende. Loft baguetter er lavet af forskellige materialer, men de mest populære er skum og polyurethan. At arbejde med dem er ret nemt - de vejer lidt og er nemme at skære.

Stiften er produceret i lameller op til 2 meter i længden, så under installationen vil dockning være uundgåelig. De sværeste led er vinklet. De er af tre typer:

Plinterne er fastgjort til målvægge og loft, men overfladen skal være forberedt, nivelleret og behandlet med en primer. Hvis væggene ikke skelnes af en ideel fladhed, er det bedre at tage en smalere bundplade - det vil være meget lettere at dokke det. Derfor er det bedre at bruge brede skørt på lige vægge.

Hvis dockningen af ​​soklen ikke har været uden revner - dette sker ofte, når der monteres ikke-standardforbindelser, de kan forsegles med tætningsmiddel. Det er bedst at bruge akryl - det kan males. Når hullet er forseglet, skal du danne et led. Tætningsmiddel kan smøres med en finger, og tørre resten med en svamp.

Soklens trimning afhænger af vinkeltypen: ekstern eller intern

Samlingssekvens

Baguette skal limes i følgende rækkefølge:

 • første monteret loftsplint i hjørnerne;
 • Derefter limes flade områder.

Dockfileter skal have fladt areal. Derfor installeres og begynder med hjørnerne. Hvis du konsekvent lim basisbordet - vil der være problemer med passformen, fordi På lige sektioner er det meget lettere at skære fileterne til den ønskede størrelse. Samlinger, det er bedst at have i den del af rummet hvor de bliver mindre synlige.

Arrangementets rækkefølge

Først skal du forberede alle de nødvendige værktøjer. Det er dog ikke så meget:

 • konstruktion kniv eller hacksaw;
 • blyant, målebånd;
 • miter box;
 • vinkelmåler;
 • gummi spatel, svamp.

Før du monterer baguetter, skal du gøre to ting:

 1. Kontroller vinklen - hvis den er 90 grader, så kan du bruge en blokboks til passform, hvis ikke - du skal skære soklen manuelt.
 2. Fastgør stangen til loftet og mål med et målebånd: Hvor langt soklen kommer til loftet.

Denne afstand tjener som en vejledning til korrekt montering og montering af baguetter. Da installationen begynder ved hjørnerne, skal hver bar indstilles på dette niveau. Ellers kan du få en situation, hvor i forskellige hjørner af basispladen vil blive limet i forskellige højder.

Du skal bruge niveauet for at få hjørnerne i samme højde.

Hvorfor ikke købe beskårne varer

Fabrikanter af loftsplinter besluttede at gøre livet lettere for færdiggørelsen af ​​de allerede klipte elementer. Det ser ud til, at der på dette spørgsmål, hvordan man docker loftsplanker i hjørnerne kan lukkes - det er nok at købe færdige dele og lim dem. Desværre er ikke alt så simpelt.

Klar hjørne hjørner:

 • høje omkostninger;
 • Ofte er hjørnerne i værelserne ikke engang, dvs. ikke 90 grader, men mere eller mindre. Derfor er præfabrikerede forbindelseselementer ikke egnede.

Du kan kun erhverve dem efter at have tjekket alle hjørnerne i rummet.

Hvorfor skal jeg limse fileterne før tapetet

Dette spørgsmål bliver spurgt af mange begyndermænd - trods alt, hvis den første til limfileter, vil tapetet være sværere at tilpasse. Og hvis efter - den ujævne samling af tapet med loftet vil blive lukket med en sokkel. Du kan limes i en hvilken som helst rækkefølge, hver person bestemmer for sig selv, hvordan han er mere behagelig. Men der er en forskel.

Hvis du holder bundkortet efter tapetet:

 • alle ujævne sømme af honningens vægge og lofter vil blive lukket;
 • Når du skifter tapet, bliver du nødt til at skifte baguetter;
 • en høj sandsynlighed for at smøre tapetet med lim under installationen af ​​basisplader;
 • Under installationen kan der opstå huller mellem fileter og vægge, som skal fyldes med et kit. Hvis du gør det på de trimmet vægge - kan de være snavsede.

Ved installation af bundkortet kan der lidt lækkes lim

Hvis du holder soklen fast foran tapetet:

 • Du kan smadre væggen så meget som du vil - der er ingen endelig finish endnu;
 • alle huller er lukket uden problemer

Det viser sig, at det er bedre at klæbe fileterne til finishen - det er meget nemmere og hurtigere at arbejde på denne måde.

Brug af fartøjet

Kroppen er et specielt værktøj til at trimme hjørneelementerne i loftet og gulvplinterne. Den er lavet i form af en omvendt "P" med slidser i væggene i forskellige vinkler.

Brug af det er ret simpelt. Det er vigtigt at huske reglen - den del af soklen, der presses mod melassens side, limes til væggen. Og den der er fastgjort til bunden er limet til loftet. For at gøre det tydeligere, kan du forestille dig, at bunden af ​​instrumentet er loftet, og væggene i rummet er dets vertikale dele.

Sammenføjningen af ​​loftplinten gøres på denne måde:

 • Baguettebåndet er vendt om og indsat i kassen. Loftparten presses til bunden, den ene, der er limet til væggen - til den lodrette del. Stiften presses mod kroppens nærvæg;
 • klippet er udført pænt uden klemning - ellers får du revet kanter.

Forskellen i trimning af ydre og indre loft hjørner er den korrekte placering af venstre og højre stænger:

 • venstre indvendige og højre ydre hjørner skæres i en position;
 • Derfor justeres den indre højre og venstre ydre også på samme måde.

Derfor er det vigtigste ved at arbejde med stusl ikke at forvirre venstre og højre stænger. For at lette arbejdet og ikke at huske hver gang gennem hvilke riller at lave et snit, kan du lave tilsvarende signaturer på den for hver dockingstilling. Tid er brugt lidt - men i fremtiden vil det blive meget lettere at arbejde.

Trimming soklen er god at producere ved hjælp af tønde

Afskårne loftslister uden mursten

I nogle situationer er det nødvendigt at docke loftsplinten uden skylle. For eksempel, hvis det ikke er til rådighed, eller væggene er buede. Derfor er det tilrådeligt at vide, hvordan du docker hjørnerne af loftplinten ved hjælp af andre værktøjer.

Der er flere måder at docke manuelt på:

 • ved hjælp af en grader
 • gør en markering på væggen;
 • tegning stuslo.

Et vigtigt punkt - ud over det faktum, at plankerne skal mærkes, skal de holdes i samme position som på væggen, når de skæres. Ellers vil skæringen være en kurve. Normalt laves der et 90 graders mønster til dette.

For at gøre det enkelt:

 • at fastgøre en almindelig stang til en hvilken som helst overflade - det vil tjene som vægt for sammenføjede baguetter;
 • Hvis der ikke er nogen stang, skal du tegne en flad linje på flyet og bruge en firkant som stop.

Det er værd at bemærke, at gitterkassen ikke altid hjælper. Derfor er du nødt til at vide, hvordan du baserer dig på bundkortet manuelt.

Docking protractor

Generelt skal graden være inkluderet i arsenalen i enhver kommode - i vores lejligheder er vinklerne sjældent 90 grader. Ved brug af dette værktøj består dockning af loftsplinten af ​​følgende handlinger:

 • vinklen måles af graden;
 • Den resulterende værdi overføres til begge strimler af loftsplinten. Det er vigtigt at udsætte lamellerne på samme måde som de bliver limet til væggen;
 • Efter markering sættes bundpladerne med en hacksav eller en kniv, mens de ikke behøver at skynde sig for ikke at overvældes knivens kniv - så når der tilsluttes vil der være revner.

Hvis alt er gjort omhyggeligt - hjørnerne bliver smukke.

Rolig vinkel er praktisk ved hjælp af goniometer

Mærkning på væggen

Denne metode er nyttig, når der ikke er nogen grader. Til mærkning behøver du kun en blyant.

 • bringe et panel til hjørnet, tegne en blyant linje på soklens øvre kant på loftet;
 • lav den samme markering for den anden sokkel
 • Vinklen på væggen og skæringspunktet på linjerne i loftet er referencepunkter for udskæringen. For at markere snitlinjen skal du fastgøre bundpladen på væggen og forbinde de resulterende punkter.

Derefter kan kantsten skæres.

Tegn en køje

En anden mulighed for trimning er ved at tegne markering. Markeringen er trukket i overensstemmelse med arkets princip - to parallelle linjer tegnes, og vinkler er markeret mellem dem. Det er også muligt at overføre værdier fra graden til sådan mærkning - så det bliver mere klart at skære baguetter. I dette tilfælde må du ikke glemme at sætte, når du sænker soklen i den ønskede position.

Selvfølgelig vil disse metoder ikke i første omgang give et ideelt resultat - krydset skal tilpasses, men det gøres meget enkelt. Men over tid vil hånden marmelade, og udskæringerne bliver meget glattere.

Docking ydre hjørner

Docking nederdel i de ydre hjørner er færdig, såvel som i det indre. Hvis vinklen er flad, anvendes blokken. Hvis ikke, skæres med hånden.

 • På loftet er skørtningsafstanden for begge lameller markeret;
 • Den venstre og højre baguette anvendes skiftevis, mærker er lavet med en blyant langs plankens overkant modsat hjørnet;
 • linjens skæringspunkt er det øvre skæringspunkt, vinklen er den nederste;
 • paneler er fastgjort og lagt ud;
 • Baguetter skæres forsigtigt og skal opbevares i samme position som de kommer på væggen.

Når man går ind i loftsplinterne i yderhjørnerne, kan der opstå en ubehagelig funktion. Når baguetterne allerede er monteret og limet - begynder de at sprede sig. For at rette dem, er det godt at bruge lange nåle fra sprøjter. Til dette forbinder fileterne øverst og nederst. Når limen tørrer, skal nålerne fjernes - der vil være små huller, der er lette at reparere.

Ikke-standard vinkler

En god mulighed for halvcirkelformede hjørner er brugen af ​​polyurethan sokkel

Nogle gange kan du støde på en situation, når du skal lime fileter på ikke-standardiserede hjørner. For eksempel hvordan man går med i loftsplinten, hvis hjørnerne er halvcirkelformede? Dette gøres ganske enkelt.

Da det ikke er muligt at give den ønskede form til hele baguetten, skal den skæres i stykker på 3-5 cm. Størrelsen afhænger af hjørnet.

Docking flade områder

Den sidste fase i installationen af ​​loft baguette - limning lige sektioner. Alt er meget enklere her. Lige strimler er fastgjort til ende til hinanden fra et hjørne til et andet.

Sommetider skal skærebordet skåret - kanten kan blive beskadiget eller ujævnt afskåret fra fabrikken. For dette er det bedst at bruge en halv sag. For at holde planken godt skal du trykke den ned og holde den i hånden i flere minutter. Det skal huskes, at baguetterne er ret ømme, og det er nemt at forlade en bule på dem.

For at lave pæne led af loftplinterne er opgaven mulig. Det vigtigste er ikke at skynde sig og handle omhyggeligt. Her kommer et gammelt adage til nytte - måle det syv gange, skære det ene. Det er bedre at sørge for, at markeringen er udført korrekt, end at skære baguetten igen.

Sådan sokkel loft soklen i hjørnerne

Loftslister passer perfekt til finishen, er et vidunderligt dekorativt element. Nogle gange udfører de også en praktisk funktion, for eksempel lukker de det hul, der vises, når der monteres et strækloft. Baguette kan maske elektriske ledninger eller tjene som grundlag for placering af spotlights. Arbejde med fileter er ikke særlig vanskelig. Problemer kan kun opstå, når du skal bestemme, hvordan du dækker loftplinten i hjørnerne for at få et kvalitetsresultat.

Indhold:

Forberedelse til hjørne design

Arbejdet vil kræve flere værktøjer, tilbehør:

Eksperter mener, at de bedste værktøjer til skæring af lister er en frem- og tilbagegående sabel eller miter sav, et elektrisk stiksav. Men hvis de ikke var til stede, kan du bruge en konstruktion, kontorkniv eller en hacksav. Valget af værktøj afhænger af det materiale, hvorfra fileterne er lavet.

Skære eller skære en baguette skal gøres omhyggeligt for at undgå dannelse, uregelmæssigheder, burrs og ikke at smuldre materiale.

Før du afskærer loftsplinten skal du bestemme vinklen. Ideelt set må væggene konvergere i 90 ° vinkel. Men denne figur er desværre sjælden. Den reelle værdi skal opdeles i halvdelen for at bestemme, i hvilken vinkel det bliver nødvendigt at skære filetene.

En speciel enhed, som eksperter kalder tuslus, vil bidrage til at gøre perfekte nedskæringer. Hvis ikke, kan du bygge en U-formet krop eller et hjørne fra plankerne. På siden i den rigtige vinkel er en slids, som vil flytte bladet.

Du kan bruge en stencil af pap eller tungt papir, præcis at gentage konturens hjørne.

Dockingfileter i hjørnerne

I de fleste tilfælde skal du bestemme, hvordan du dækker loftplinten i de indvendige hjørner. Men i ikke-standardlayouter er der fremskrivninger. I sådanne tilfælde kræver designet ydre hjørner. Ideelt set bør deres værdi være 270 °. Hvis den reelle indikator afviger fra standarden, skal du tage højde for dette ved nedskæring af fileter.

På forberedelsesstadiet skal hjørnerne rengøres grundigt af støv og snavs. Før limning af sokler skal overfladen tørre godt. Hvis væggene er ujævne, skal du først udføre en gips. Efter tørring er den dækket af en primer. Dette sikrer god vedhæftning. I mangel af en primer kan du erstatte den med akryl vandbaseret maling. Det giver høj kvalitet montering af soklen på væggen.

Nogle forbrugere foretrækker at købe færdige hjørnefileter, for ikke at gå ind i deres opskæring. Sådanne elementer forenkler processen meget. Men det er nødvendigt at tage højde for, at disse baguetter har en højere pris end almindelige. Desuden er de kun egnet, hvis vinklerne i rummet er lige. Ellers kan et kvalitetsresultat ikke opnås.

Sådan skæres et loftstik i hjørnerne

Kvaliteten af ​​loftets overflade påvirker i høj grad udseendet af rummet. Fordi forsøge at gøre alt perfekt, eller meget tæt på det. Afslutningen er loftsplinten. De giver finish et komplet og komplet look. Strimlerne selv på glatte overflader er simpelthen monteret: På en speciel lim hvid farve, men med hjørnernes design er der problemer. Uden at vide hvordan man laver hjørnet af loftsplinten korrekt, er meget materiale forkælet. Om hvordan og hvad man skal skære det i hjørnerne og fortælle.

Hvad de gør og hvad der hedder

Den allerførste nederdel på loftet var lavet af gips. De blev støbt i specielle former, da blev løsningen installeret på loftet. Kaldet sådan figural ornaments filet. I dag kan de ses sjældent: de er dyre, men udadtil er de næsten ikke anderledes end billigere muligheder. Og navnet er næsten tabt.

Den mest populære loftsplint i dag er polyurethan eller polystyren. De er billige, flotte, nemme at installere, har en bred vifte af profiler og mønstre. Bredden kan være fra 5 mm til 250 mm. De bruges i næsten ethvert værelse indrettet i enhver stil. Undtagelsen er træhuse med tilhørende interiør. Træprodukter bruges oftest her - stilen dikterer sine egne forhold.

En del af sortimentet i en specialbutik

Der er en lignende finish af plastik. Det er hovedsageligt installeret i badeværelserne. Men selv i våde områder kan du sikkert installere polyurethanstrimler - de er ikke bange for fugtige.

Skær loftplinten i hjørnerne af ethvert materiale, du har brug for på en af ​​følgende måder. Den eneste undtagelse er plastrør: du kan kun arrangere et sådant hjørne ved hjælp af færdige hjørner.

Hvad og hvordan man skærer

At arbejde med bundplader af forskellige materialer indebærer brugen af ​​forskellige værktøjer til skæring. Under arbejdet med en loftsplint fra et træ er det mere bekvemt at arbejde en sav på et træ. Alle andre, herunder plast, skum og andre polymerer, er bedre skåret med et metalark. Det viser sig en mere jævnt snit, mindre burrs. Sager bruges normalt til arbejde med stusla.

Korrekt dekoreret hjørner ser attraktive ud.

Når du arbejder med skumlister uden specialværktøj, skal du skære dem med en god brevpapirkniv. Dens kniv er temmelig tynd og endda er skåret glat, ikke fastgjort. Hvis du arbejder med polyurethan eller polystyren med en sav, skal du ikke trykke hårdt: du kan moske.

Generelt, for at tilpasse lidt til værktøjet og materialet, tag et stykke og øve på det: klippe, sav, klippe. Så under arbejdet vil der være mindre problemer.

Sådan får du den rette vinkel

De fleste af problemerne, når man arbejder med loftlister, opstår, når man laver hjørner. Da overfladen af ​​produkterne er komplekse, bliver det kun skåret i den rigtige vinkel, at det ikke virker: Du skal stadig klippe, så de docker, og helst - uden store huller. Faktisk er der flere måder at gøre hjørnet af loftsplinten perfekt (eller næsten).

Med brugen af ​​dåsen

Hvis hjørner og vægge i rummet er lige, kan du bruge en speciel snedkerens værktøj - blokken. Dette er et trug i form af en omvendt "P", hvor linierne til skæring er markeret i en vinkel på 90 ° og 45 °. Indvendigt passer den del, i hvilken du vil lave gash, indsat i styresaven. Delen holdes på plads, afskåret i den ønskede vinkel.

Sådan ser det ud. Kan være plast, træ eller metal.

For sokklerne er ikke alt så enkelt: de skal samtidigt støde på to overflader, fordi de skal presses mod en eller anden væg af kroppen. Når man arbejder med loft, presses de i siden nærmest dig.

Sekvensen af ​​handlinger, når du afslutter det ydre hjørne, skal du lave en gash i en vinkel på 45 grader. Stuslo satte sig foran dig. Prøv på, hvordan baseboard vil blive placeret, og fastslå hvilken del der skal fastgøres til loftet. For ikke at blive forvirret og afskåret loftsplinten korrekt, ligger planken, der er placeret til højre, til højre, den til venstre er til venstre.

Sådan klippes et hjørne på loftplinten: Sæt det korrekt i en kasse

Den del, der viser sig at være på loftet, presses til bunden af ​​sprængeren. Den anden side er tættere på dig og hævet. Det hviler på enheden på enheden, så det ikke løses ved skæring. Det vil sige, at forsiden af ​​soklen vender væk fra dig. Klippets retning gør, som vist på billedet nedenfor. Ved at sætte de to skårne stykker sammen får du et fremspring - et ydre eller ydre hjørne.

Sådan laver du et eksternt hjørne af loftsplinten med en stol

Ved først at sætte de savede dele på plads "på tør", uden at lægge lim. Hvis vinkelgeometrien ikke var så perfekt, kan du finjustere lidt med en kniv. Små fejl lettere at dække med en speciel kitt.

Fra det indvendige hjørne af loftsplinten er situationen meget ens. Først forsøger du på hvilken side der vil være på loftet, tryk på denne del til bunden af ​​kroppen, den anden del du læner på væggen tættest på dig og lav klippet som vist på billedet nedenfor.

Sådan laver du det indre hjørne af loftplinten med kroppen

Og igen, prøv først uden at anvende lim, om nødvendigt, lidt korrekt. Påfør derefter en tynd strimmel lim på begge overflader, der limes til væg eller loft.

Hans version af hvordan man korrekt bruger stuslom, vist i videoen.

Sådan laver du et hjørne af loftplinten uden bagagerummet

Få mennesker i lejligheder eller huse har vinkler på nøjagtigt 90 °. Små afvigelser kan let korrigeres efter montering. Men ikke altid. Så skal du markere alt "på stedet" - under loftet.

Du skal bruge en fint defineret blyant (fast - det er ikke så synligt i loftet, men lader helt tydelige mærker lukke), et lille stykke bordplade, en linjal og en god kontorkniv, hvis du arbejder med polyurethanbagetter eller en metal sav til at arbejde med andre materialer.

Du anvender en sokkel i et hjørne, tegner en blyant langs yderkanten. Vedhæftning til den anden side af hjørnet, bemærk også. Du har et kors på loftet, hvor midten af ​​det markerer det sted, hvor loftlisterne skal konvergere (se billede). Efter at have monteret et stykke sokkel i hjørnet, der vil blive limet der og have lagt en ende mod væggen med sin ende, skal du overføre mærket til det.

Sådan laver du hjørner på loftsplinterne uden brug af specialværktøjer

Tag nu en linjal og tilslut kanten af ​​soklen med et markeret mærke. Hvis du bare lægger soklen på bordet og skærer den langs linjen, foldes de to dele stadig ikke i hjørnet: den indre del vil blande sig. Den kan klippes senere, forsøger i loftet. Den anden måde er at installere et stykke, der skal skæres på bordet, den del der vil være på loftet. Og skær langs linjen, men hold kniven i en vinkel på ca. 45 °. Det vil stadig være nødvendigt at rette op, men meget mindre (og mindre chance for fejl).

Gentag den samme operation med den anden bjælke. Sæt den på den ønskede væg, sæt støtmen mod den tilstødende væg, markerer det sted, hvor korset er tegnet, tegne en linje og skær den derefter af. Justering Udføres "på tør" uden at lægge lim.

Præcis de samme trin, som du gentager for den ydre (udragende) vinkel. Nu ved du en anden måde at lave vinklen på loftplinten, og uden brættet eller andre specielle enheder.

Ved hjælp af dekorative hjørner

Der er endnu en, den nemmeste måde. For plader af polyurethan eller polystyren anvendes færdige, dekorative hjørner i fabrikken. De er installeret i et hjørne, lameller sidder fast i nærheden af ​​dem. At skære dem, om nødvendigt, er meget simpelt: nogle få millimeter med en regelmæssig kontorkniv.

Eksempler på færdige hjørner til fileter

Hvordan man docker i hjørnerne

Hvis installationen af ​​det første hjørne er bestået, kan vi antage, at du allerede har lært næsten alt at gøre. "Næsten", fordi du stadig har brug for at lære at forbinde hjørnerne og trimme strimlerne i længden. Når en del allerede er limet og en lille afstand forbliver til hjørnet, hvordan kan man ikke forveksle med længden? Svaret er simpelt: Forlad lager.

I første omgang kan du klippe et stykke længere med 10-15 cm: det vil være muligt at gentage flere gange, hvis noget ikke trækker ud med det samme. Så laver du en vinkel som beskrevet ovenfor, prøv tørt, juster alt for at passe dig. Først derefter kan du sætte den allerede trimmet stang i hjørnet og markere det sted, som det kan forkortes. Det er nødvendigt at skære nøjagtigt under 90 °. Det er ikke nødvendigt at bruge en kasse. Bare prøv at sætte kniven (hacksaw) vinkelret på overfladen.