Skjult loftsbelysning: Opførelse af gipsvæg og polystyrenskum

Kan et skjult loftslys skabes for hånd? Hvilke muligheder er der til rådighed, og hvilke materialer vil der være brug for? Lad os prøve at finde ud af det.

Smukt belyst loft - et fascinerende syn. Jeg spekulerer på, om du kan gøre højdepunktet selv?

Det er let at bygge skjult baggrundsbelysning af to typer:

 1. Brug af en gipsvæg niche;
 2. Med polystyren cornice.

Lad os se på begge muligheder igen.

gips gipsplader

I den første version løber en lille breddeboks langs rummets omkreds, som skjuler kilderne til belysning af loftet.

værdighed

 • Gipsvæg i kombination med galvaniseret profil mere varmebestandig. I dette tilfælde er vi mindre begrænset af lampernes varmefordeling: både glødelamper og halogenlamper kan bruges.
 • Gipspladekonstruktion på loftet er meget stærkere end alternativet. Eventuelle armaturer kan monteres direkte på profilen.

Her beskyttede gipsvægskassen ikke kun skjult belysning, men også spotlights.

 • Kassen vil skjule ikke kun lyskilder med ledninger, men også enhver anden kommunikation: klimaanlægsledninger, et gasrør eller en hopper af varmetårne ​​under loftet.

Tip: Bemærk at installation af en drywall-kasse i køkkenet er en tvetydig beslutning. Udsvingene i fugt og temperatur kan føre til revner i sømme efter blot et par år.

mangler

 • Gipsloft med skjult belysning monteret med en temmelig stor mængde tid og penge.
 • Installation af det kræver nogle byggeværdier. På et minimum - evnen til at samle rammen til loftet af gipsplader fra profilen og skære gipspladen.

Montering af kassen kræver meget tid og nogle færdigheder

montering

Så hvordan laver man et skjult baggrundsbelysning med en gipsvæg og en profil?

I første omgang er de vigtigste bestemmelser.

Hvis rummet, hvor du planlægger at fremhæve loftet, er loftets højde lille - det er bedre at være på en åben niche til belysning. Den bruger ikke en kant rundt om kanten; som følge heraf kan afstanden til overlapningen være minimal.

Det ligner en åben niche til den endelige finish

En lukket niche har en lav væg rundt om kanten (som regel bliver UD profilen dens basis). Denne mulighed giver dig mulighed for at skjule lamperne, store i størrelse; men nichen går ned et par inches under.

Forskellen mellem åbne og lukkede nicher er tydelig fra figuren.

Ovennævnte skema giver en meget klar ide om, hvordan skjulte lys er monteret i begge tilfælde.

 1. Niveauet markerer linjen på væggen, som profilen UD vil blive rettet til - grundlaget for vores niche.
 2. På loftet er profilens fastgørelseslinje markeret ved hjælp af et enkelt målebånd.
 3. UD-profiler er fastgjort med skruer med plastdykler. Brug af træ chopikov kontraindiceret: træet svulmer med svingninger i fugtighed og falder så nemt ud af hullerne. Afstanden mellem fastgørelsespunkter er 40-50 centimeter.
 4. Derefter skæres CD-profiler i størrelse og fastgøres med selvskærende skruer - vandrette segmenter og stativer. Da en stor belastning på rammen ikke er planlagt, behøver stolderne ikke at være bundet med en profil, der løber parallelt med væggen.

Tip: Billedet ovenfor for en lukket niche viser en ramme, der efterlader nichen selv uden stivere. Det er stadig rimeligt at udvide profilens vandrette sektioner til nichens meget grænse.

På dette stadium er loftet dekoreret med et sådant design.

 1. Ledninger er lagt til belysning.
 2. Gipsvæg er hæmmet. Det er vigtigt, at leddene af to ark nødvendigvis falder på en profil og fastgøres til den.
 3. Vi udfører den endelige finish. Sporene fra skruerne og sømene er anbragt med gipsstikket; Sømene er desuden tapet med papirtape. Kassen er primet og malet.
 4. Monterede armaturer. Anvendelsen af ​​LED-strimmel er optimal, men gipsvæg tåler et kvarter af varmere lyskilder.

Bemærk venligst: den mest økonomiske loftbelysning, både skjult og åben, det er lysdioder. LED-lampernes effektivitet når 22% - 10 gange mere end glødelamper.

Styrofoam Eaves

Alternativet er at bruge en bred tagskinne, som er lavet specielt til installation af skjult belysning.

Ulempen med den tidligere løsning er lavere styrke og varmebestandighed: kun LED-strimler monteres i plastikstænger.

Trods sin lave omkostninger og enkle installation, vil resultatet ikke skuffe med dets udseende.

Den indlysende fordel er uforligneligt enklere installation.

Alt arbejde kan udføres af en person om et par timer.

 1. Marker den linje, hvorpå kronen skal limes. Den optimale afstand af sin øvre kant fra loftet er 5 til 10 centimeter. Når loftet er ujævnt, er det bedre at fokusere på afstanden fra det og ikke i horisonten.
 2. Indsæt tagskæggene. Den ideelle løsning er at klæbe den på blød gips efter priming med primer; Du kan dog holde tagene og tapetet.
  I det andet tilfælde skal du vælge en cornice med det bredeste område under klistermærket. Lim - flydende negle, Titan eller dets analoger. Egnet og akryl kittet.
 3. Samlingerne mellem strimlerne på tagskæggene er også tapet; Desuden er det bedre at styrke dem med pinde fra kampe. Først og fremmest henviser dette til leddene i hjørnerne af rummet: cornice ofte sagsøger der.
 4. Indfør strømforsynings LED-strimlen under overskydende ledninger. At lægge det i tagskægget er ikke det værd: BP opvarmes betydeligt, og det vejer meget. Fix det til væggen. Kapron kabelklemmer er ret egnede som fastgørelsesanordninger.

Disse klemmer er lette at fastgøre strømforsyningen til væggen over tagene.

 1. Tilslut båndet til stifterne mærket "+" og "-". Glem ikke: Bånd på mere end fem meter lange er forbundet til strømforsyningen parallelt. Hvis de er tilsluttet i serie, kan de brænde spor.

konklusion

Her, i virkeligheden, alt om, hvordan du gemmer baggrundsbelysningen. Som du kan se, er mindst en af ​​metoderne ekstremt enkle og kræver ikke nogen specielle færdigheder eller høje omkostninger. Succeser i reparation!

Sådan laver du LED-baggrundsbelyst (skjult lys) på loftet

Den hurtige udvikling af teknologi udvider i stigende grad mulighederne for at dekorere lokalerne. En af disse funktioner - LED-loftslamper LED-stripe. Dens installation er ikke særlig vanskelig, men kræver viden om visse punkter.

LED strip til loftbelysning

Ved udførelse LED-bånd er normale og vandtætte. Fugtbevis indstilles, hvis loftbelysningen med LED-strimmel gøres i værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, pool, bad) eller på gaden. I normale lokaler (og også i køkkenet) er et almindeligt bånd nok. Hvis du vil gøre belysningen af ​​arbejdsfladen i køkkenet, skal du tage vandtæt i en gennemsigtig plastslange - det er lettere at passe på det.

LED taklamper - en af ​​de mest populære typer indretning

Monokrom eller universal

På den udsendte lys LED-strimmel er:

 • Monokrom (lys i en farve). Kan give hvid, blå, grøn eller rød. I beskrivelsen er det normalt skrevet, hvordan det skinner, men man kan se på markeringene, sæt R, hvis den lyser rødt (fra engelsk rød), B - blå (blå) og G - grøn (grøn).

Dette er et hvidt bånd med LED'er i forskellige størrelser.

Hvilken LED-stripe er bedre at bruge til at markere loftet? Mange er lokket til multi-color RGB tape - på grund af evnen til at ændre farver. Dette er sandt, men denne "legetøj" er interessant i højst en måned. Så vælges en af ​​farverne, og den forbliver næsten uændret. I dette tilfælde er lysstyrken af ​​RGB-båndene i basisfarverne (rød, blå, grøn) tre gange mindre - da kun en af ​​de tre krystaller lyser. Derfor, hvis du læner dig mod en slags farve, er det bedre at købe en monokrom-en - LED-baggrundsbelysningen bliver mere spektakulær og lys.

Tekniske parametre

LED strimler fremstilles ved hjælp af krystaller af forskellig størrelse. De mest populære er 3528 (sit spejlbillede er 2835) og 5050. Dette er ikke kun tal - det er LED'ernes dimensioner: henholdsvis 3 mm * 2,8 mm og 5 mm * 5 mm. Der er stadig mindre populære - 2020 og 5630, 5730. Du kan bruge disse størrelser, men for dem skal dataene søges uafhængigt.

LED-lamper kan se sådan ud

Hvad er dimensionerne af LED'erne? På lysstyrke og strømforbrug. Jo større LED'erne er, desto lysere er de, og jo mere elektricitet forbruges de. Dette er et generelt mønster, men krystallerne kan være af forskellig kvalitet - mere og mindre lyse, og spredningen er signifikant. Og en anden funktion, der skal huskes - monokrome lysdioder skinner lysere end universelle:

 • 3228 - monokrom 0,6-2,2 lm, RGB - 0,3-1,6 lm;
 • 5050 - monokrom 2-8 lm, RGB - 0,6-2,5 lm.

Denne lysstyrke gives uden at tage hensyn til tab på de beskyttende belægninger (til almindelige lysdioder). Enhver form for belægning (lak eller gennemsigtig slange) reducerer lysstyrken.

Det drejede sig om en enkelt LED af en given størrelse. Der er flere dusin af dem på båndet, og de kan arrangeres med forskellige tætheder. I det mindste - 30 stykker pr. 1 meter, er der stadig 60 stykker og 120. Dette er med en enkelt rækkeudgave. I den dobbelte række er der en tæthed på 240 stykker pr. Meter. Det er klart, at jo mere krystaller på en meter, jo mere lys giver det.

Alle single-row LED-strimler er forsynet med en konstant spænding på 12 V, for der kræves dobbeltstrømforsyninger på 24 V. Det betyder, at de kan tilsluttes direkte til et batteri eller batterier med de relevante parametre. For at oprette forbindelse til et netværk på 220 V kræves en konverter (også kaldet strømforsyning eller adapter).

Strømforsyning til LED-belysning

Strømforsyningens spænding er let at vælge - efter type bånd - 12 V eller 24 V, men strømmen eller den nuværende karakteristik skal overvejes. For det første beregner vi, hvad den nuværende skal producere strømforsyning. Beregningen er enkel:

 • vi finder den aktuelle forbrug af båndmåleren (der er på pakken);
 • multiplicere med antallet af meter, der vil blive forbundet til denne enhed;
 • Vi tager en margen på 30% - således at strømforsyningsenheden ikke virker ved grænsen (multipliceres med 1,3 det beløb, der er opnået i stk. 2).

Med en sådan nuværende værdi (eller mere) skal du kigge efter en adapter 220/12 V. Tag bare en strømforsyning uden 30% margen - det vil hurtigt svigte, og du bliver nødt til at købe en ny.

Du kan finde på etiketten eller i de tekniske specifikationer

Eksempel: Et bånd med lysdioder 3528 og en tæthed på 50 stk / m forbruger 0,4 a / m (fra billedet ovenfor). Fremhævning af loftet med LED-tape kræver et 14 meter tape. Vi overvejer den krævede strøm: 0,4 A / m * 14 m = 5,6 A. Tilføj 30% af margenen - 5,6 A * 1,3 = 7,28 A. Efter afrunding får vi 7,3 A. Vi skal finde adapteren hvilket giver ikke mindre end 7,3 A.

Ved samme metode kan betragtes som magt. Du kan finde den på etiketten eller i de tekniske specifikationer. Multiplicer med måleren, du har brug for den strøm, der forbruges af en meter af båndet, tilføj samme margen.

Metoden til tilslutning afhænger af den type enhed, du vælger. Der er de sædvanlige strømforsyningsadaptere med flere typer stik. Hvis du beslutter dig for at tilslutte via en sådan strømforsyning, skal du finde den passende stik og loddetid på båndets klemmer. Slut derefter strømforsyningen til LED-båndet - sæt bare stikket i.

Typer af strømforsyninger til LED-strimler

Andre typer strømforsyninger kræver lidt større indsats, men du kan tilslutte flere LED-strimler til dem. Derudover har de en indbygget spændingsregulator, som forlænger LED'ernes levetid. Disse strømforsyninger har kontaktpuder og trykskruer, der giver kontakt. For at forbinde dem skal du tage ledningerne, fjerne isoleringen med 7-10 mm, indsætte i de relevante stik, stram boltene.

Forbindelsesregler

Fra fabrikkerne kommer LED-båndet i ruller på 5 meter. For at kunne "ringe" den ønskede længde, kan den skæres ved bestemte mærker. For at gøre dette har et hvilket som helst bånd en særlig markering. Det er for hende skæret et stykke af den ønskede længde (eller tæt på den). I nærheden af ​​hver af skærelinierne er der kontaktpuder, hvorved det klippede stykke er forbundet med adapteren eller et andet stykke tape.

Sådan skæres en LED strip

Forbindelsesdiagrammer af to bånd til en strømforsyning

Takbelysningen med LED-strimmel er lavet under hensyntagen til den maksimale længde af strømforsyningen må ikke være mere end 5 meter. Det er på denne nuværende styrke, at krystallerne og sporene, der forbinder dem, er designet. Adapteren kan være kraftig, men så skal du tilslutte hvert stykke tape til det med separate ledninger.

Hvis du skal tilslutte en LED-stribe længere end 5 meter - fra strømforsyningen til hvert stykke træk adskilte ledninger. Når RGB-båndet er tilsluttet efter strømforsyningen, er controlleren tilsluttet, og allerede fra det trækkes ledningerne til to stykker af båndet

Hvis du tilslutter et kredsløb med en længde på f.eks. 6 eller 7 meter, kan de første lysdioder fra adapteren efter et stykke tid brænde ud (sandsynligvis det vil ske). Dette er i bedste fald. I værste fald vil sporene komme sig. Selvom dette ikke sker (kvaliteten vil være et bånd), vil LED'erne begynde at nedbrydes fra konstant overophedning (da mere strøm går igennem, mere varme genereres), vil deres lysstyrke reducere meget, meget hurtigt. Fordi den anbefalede længde er bedre ikke at overskride.

På samme måde kan loftbelysningen med LED-strimmel på tre, fire eller flere stykker laves. Bare brug for en mere kraftfuld strømforsyning og controller. Men det vil kræve et stort antal ledninger, så det er ikke den bedste måde.

Hvis du har brug for at forbinde fire bånd

Hvis du skal lave et skjult lys på loftet omkring omkredsen, er det bedre at bruge fire stykker tape - to til hver adapter.

Ved tilslutning af fire LED-strimler er det bedre at bruge to separate strømforsyninger.

Vi giver den mest almindelige ordning for tilslutning af LED-strimler til strømkilden, når belysningen af ​​loftet eller nicheen lyser. Lad omkredsen af ​​den skjulte loftsbelysning være 12 meter. Den ønskede længde kan være som følger: 3.5 + 3.5 + 2.5 + 2.5. Enhver anden kombination er mulig. Det er ligegyldigt.

Til strømforsyning tager vi to adaptere og forbinder to bånd til hver. Denne mulighed er mere økonomisk - kraftige adaptere kan koste meget mere end to med en tilsvarende total kapacitet. Derudover er forbindelsen ifølge denne ordning enkel - der er ikke meget brug for ledninger.

Tilslutning af RGB bånd

Universalbånd er forskellige, fordi de er 4-leder. Fra strømforsyningen går to ledninger - fase og neutral. Så uden en adapter er ikke nok. Derfor tilføjes en controller til kredsløbet efter strømforsyningen. Det koordinerer strøm, og modtager også signaler fra kontrolpanelet, hvormed farvebåndet ændres.

Ved indgangen på controlleren modtager to ledninger fra strømforsyningen, ud af det fire. Ved tilslutning er det vigtigt at observere polariteten - fasen og nulet kan ikke forveksles. Nul - dette er normalt en sort ledning, der tilsluttes stikket, underskrevet af det latinske bogstav N. Den anden variant af mærkning af det nødvendige input er V- (bogstav V med minus). Fasen er forbundet til den anden indgang (oftest - rød tråd). Det kan angives med bogstavet L eller V +.

Tilslutning af RGB-bånd med controller

Fire ledninger forlader allerede controllerens udgang. Det er bedst at forbinde farvede ledere til dem - for ikke at blive forvirret i fremtiden. På regulatoren har vi:

 • Den fælles ledning, der betegnes ved bogstavet W. Her kan du tilslutte en leder af enhver farve, men ikke rød / grøn / blå.
 • Tre farver - for at aktivere LED-stierne i den tilsvarende farve. Her er det ønskeligt at bruge ledninger til farve: Forbind den røde til udgangen med bogstavet R (rød), indskriften G (grøn) - grøn, til kontakten B (blå) - blå / blå. Og når du forbinder de følgende bånd, skal du holde samme farve logik.

Regulatorparametre vælges af strømmen af ​​bånd, der er tilsluttet det. Men med ovenstående skema, for at controllerne ikke skal "brænde", skal du tage dem med en stor magtmængde - cirka to gange den beregnede belastning. Dette er problematisk - det er svært at finde udstyr med sådanne parametre, og det er dyrt. For at forhindre, at controllerne brænder, når der tilsluttes flere bånd, kan du bruge en forstærker. Forbindelsesskemaet for en flerfarvet LED-strimmel bliver vanskeligere, fordi der foruden en forstærker er nødvendigt med en ekstra adapter.

Forbindelsesdiagram over to RGB bånd med forstærker

Plus, i dette tilfælde med en sådan forbindelse virker loftbelysningen med LED-tape i lang tid og uden problemer. Derudover kan du bruge mindre kraftfulde strømforsyninger, men de er mindre og billigere.

Hvilke ledninger at bruge

Ved belysning af loftet med LED-strimmel bruger de multicore kobberkabler med et tværsnit på mindst 1,5 kvadratmeter. mm. Wire type - nogen, men ved køb, kontroller den faktiske størrelse af ledere, som mange angiver forkerte data.

Installationsfunktioner

De fleste LED-strimler er selvklæbende. Limbasen har god vedhæftning med gipsvæg, det vil sige, de kan limes direkte på gipsvæggenes vægge. Desuden er de godt limet til møbler og andre materialer med en glattere overflade.

For nem montering på bagsiden påføres klæbemiddelsammensætning

På radiatoren eller uden

Under drift udsender LED'erne varme. Kraftige krystaller varme så meget, de kræver afkøling. For dette bruger normalt metalstrimler. LED stripe med krystaller på 3528 eller 2835 eller mindre i en enkelt række version (tæthed på 30 eller 60 stykker pr. Meter) kan monteres uden radiator. Krystallerne selvfølgelig opvarmes, men ikke til kritiske værdier.

Når overophedning nedbrydning kan være meget hurtig...

Hvis uden en køler at montere større - 5050 eller mere - begynder de hurtigt at tabe lysstyrken - nedbrydning. Dette vil virkelig ske meget snart. Med ikke meget høj kvalitet krystaller - efter et par dusin timers arbejde. Et eksempel er på billedet. Dette bånd med krystaller 5050, købt på Ali, arbejdede i 36 timer uden varmefjernelse. Til sammenligning er det resterende uafhentede stykke af samme tape forbundet. Forskellen er signifikant. Så det er bedre at tage sig af den normale drift af LED'erne.

Hvad skal man bruge som radiator

Til montering af LED-striber findes der mange specielle metalhjørner af aluminiumlegeringer. De leveres med gennemsigtige plastikdæksler med hylder - til mere bekvem installation. Udover at de fjerner varme, beskytter de også mod støv. Alt er godt, men de har en god pris. Så du skal kigge efter billigere muligheder.

En god udvej er en aluminiumstrimmel eller et hjørne, men stål kan også bruges (fortrinsvis galvaniseret, selv om dette er ukritisk i "tørre" rum). Til disse formål kan du tage profiler til gips. De kan bruges hele (lille sektion) eller skæres i strimler / hjørner.

Aluminium Corner... selvom kobber fjerner varmen endnu bedre.

Når den monteres på metal, skal den rengøres, helst fortyndes. Dette sikrer en god limning. For yderligere at forbedre vedhæftningen til metalet kan du varme det. Hvis du har en byg tørretumbler, varme profilen, metalstrimmel, hjørne, og indsæt derefter LED-båndet. LED-loftbelysningen lavet på denne måde vil blive afholdt i årevis uden problemer.

Sådan tilsluttes LED-strimlen

Under installationen af ​​loftet eller nichebelysningen er det nødvendigt at forbinde båndsegmenter. Dette kan gøres på to måder: Brug af specielle kontaktklemmer eller brug af loddejern. Hvis et almindeligt tape er tilsluttet uden et beskyttende silikone lag, er det umiddelbart klar til installation. Hvis LED'erne er fyldt med silikone, skal det omhyggeligt rengøres med en skarp kniv eller kniv. Det er nødvendigt at rengøre silikone fra forsiden over kontaktpladerne (ikke fra den ene, hvor klæbemidlet anbringes, men stå, hvor krystallerne er placeret).

Før du tilslutter LED-båndet, fyldt med silikone, er det nødvendigt at fjerne beskyttelsesfilmen fra puderne

De pads, der er forberedt på denne måde, er klar til tilslutning. Når du installerer stik, skal du vælge et element af en passende type (ved antallet af kontakter og tilslutte eller slutte), og åbn derefter låget på klemmen, tag stikket til slutningen af ​​båndet, fyld båndet under kontakterne, luk låget og press det godt med fingrene. Det er alt sammen. Forbindelse er klar.

Tilslutning af LED-bånd uden lodning -
brug af stik

Ikke alle kan lide forbindelsesdele - der er en mulighed for, at kontakternes kvalitet vil forringes med tiden. Lodning er mere pålidelig. Hvis du har et loddejern og ved, hvordan du håndterer det, vil denne type forbindelse være mere pålidelig, takbelysningen med LED-tape vil fungere uden problemer i mange år.

Loddejern til lodning er bedre at bruge lav effekt - 40-60 watt. Da loddemålet er lille, er det bedre at skærpe loddejernspidsen - i en skarp kegle. Du kan også prøve en af ​​de universelle metoder til skærpning - skæring i vinkel og få en oval i tværsnit. Efter lodning er standard:

 • tinnede isolerede ledninger;
 • tape kontakt puder på båndet;
 • bring ledningerne til stedet, varme forbindelsen med et loddejern med loddemetal;
 • Når loddet går i stykker, skal du fjerne loddejernet, hold tråden, indtil tinet afkøles.

Vi har brug for et lav-power loddejern med et tyndt eller skærpet spids

Hvis du ved, hvordan man lader det, er det let, men du bør forsøge ikke at overdrive loddejernet - båndet er for tyndt, det kan blive beskadiget. Derfor er højkvalitets tinnede ledninger og kontaktpuder vigtige. Hvis du stadig er bange for at overophede stedet for lodning, læg ned metalpladen. Hun vil fjerne den ekstra varme. Men med en sådan enhed skal man også kunne lodde.

Sådan laver du en skjult loftsbelysning - 10 nyttige tips

Ofte er denne mulighed skjult baggrundsbelysning i stuen og soveværelset, i det mindste i køkkenet. Dette skyldes det faktum, at loftlisterne er lavet af gipsplader, hvis levetid reduceres mærkbart, når de udsættes for fugt.

Som du forstår, er fugtigheden i badeværelset og køkkenet lidt forhøjet, og derfor anvendes kartonstrukturer sjældent her. I dette tilfælde er det bedre at installere spotlights i loftet!

Nu vil vi se på de typer af skjult loftsbelysning, samt hvordan man laver en sådan belysning med egne hænder.

Typer af cornices

Som vi har sagt, er det første skridt at installere tagskæggene, som vil skjule LED stripen. Til dato er det sædvanligt at lave opførelsen af ​​deres gipsvæg og polyurethan. Begge muligheder ser ret attraktive ud, forskellen er kun i omkostninger og styrkeegenskaber. Overvej fordele og ulemper ved hver mulighed.

Gipspladekonstruktion

Gipsplader til skjult loftsbelysning er en konstruktion af profiler (UD og CD) og gips, hvor lamperne er monteret.

Designfordele:

 • høj styrke;
 • kan installeres som et bånd og spotlights;
 • attraktivt udseende;
 • nichen under loftet er varmebestandig;
 • Tunge armaturer kan fastgøres til profiler.

ulemper:

 • høje omkostninger ved installation
 • lang installationstid (mindst en dag);
 • behovet for at bruge tjenester fra specialister.

Baseret på dette bør det konkluderes, at hvis der er tid og penge nok, vil det være mere korrekt at lave en skjult loftsbelysning lavet af gipsvæg!

Polyuretan design

Polyurethan-tagflader er mere populære, når man installerer elektriske ledninger i et hus eller en lejlighed. En sådan efterspørgsel er berettiget af de indlysende fordele ved denne type niche.

fordele:

 • lav pris (prisen på et bånd på 2 meter i intervallet 1.500 rubler)
 • enkelhed i installationsarbejdet (du kan nemt lave en struktur med dine egne hænder);
 • små tid omkostninger (skjult loftsbelysning kan gøres om et par timer).

ulemper:

 • lav styrke (det er umuligt at fastsætte store lamper på det);
 • lavere modstand mod høje temperaturer.

Resultatet er, at hvis du beslutter at forbinde LED-strimlen, er den anden mulighed mere rimelig, fordi det kræver mindre tid og penge!

Baggrundsbelysning montering

Med fordelene og ulemperne ved hver type af cornice, vi regnet ud, nu overveje metoderne til selvinstallation af en skjult loftsbelysning.

Gips niche

Først skal du forberede følgende materialer og værktøjer:

 • bore;
 • elektrisk planer;
 • skruetrækker;
 • nedstryger;
 • bygning roulette;
 • markør;
 • saks "til metal";
 • selvskærende skruer;
 • dowels med skruer til montering profil;
 • drywall;
 • Profil (UD, CD);
 • LED strip.

Så du skal først lave en tegne niche til montering af skjult loftsbelysning. Det kan lukkes og åbne type (et eksempel vises på billedet).

Enheden af ​​tagpladerne på gipspladen

Ifølge projektet er vægge lagt til fastgørelsesprofiler. For at gøre dette skal du bruge markøren og bygge roulette.

Derefter er der ved hjælp af en UD-profilskruetrækker fastgjort til væggen med dowels. Allerede disse profiler kan fastgøres CD-profil (hver 50 cm).

Når rammen af ​​profilerne bliver fuldstændigt forberedt, kan du installere gipsplader.

Vi gør opmærksom på, at fastgørelsen af ​​arkene skal udføres sammen til leddet. Sørg for at forsegle alle sømme med en speciel kittet, og når det tørrer, skal du prale de færdige taggrunde og fortsætte til installationen af ​​lamper.

Metode til fastsættelse af plader af gipsvæg på profiler

Det er bedst at udføre installationen af ​​LED-strimlen til skjult loftsbelysning, det passer simpelthen inden i strukturen med strømforsyningen.

Polyurethan niche

Ved montering af polyurethan tagger tid vil meget mindre blive påkrævet.

En bred vifte af polyurethan taggrunde

Først skal du forberede følgende materialer og værktøjer til installation af skjult belysning:

 • bygning niveau;
 • målebånd;
 • markør;
 • klare taggange;
 • klæbemiddel (flydende negle eller akryl kittet);
 • kapron kraver.

Først er væggene forberedt til arbejde: de er ryddet af tapet, puttied, færdig med maling eller nyt tapet. Dernæst skal du markere væggene til montering af tagene. Til dette formål anbefales det at tegne en linje parallelt med loftet, 5-10 cm lavere fra toppen, omkring rummets omkreds.

Vi gør opmærksom på, at hvis vægge og loft i rummet er ujævne, så er det bedre at bruge ikke bygningsniveauet, men afstanden fra loftet skal det være det samme overalt!

Derefter kan du gå videre til installationen af ​​tagskæggene for skjult belysning. Det er bedst at bruge flydende negle. For at gøre leddene i tilstødende strimler mere sikkert fastgøres, skal du bruge en forbindelsesforbindelse med almindelige kampe (små huller skabes i stødpunkterne, hvor forbindelseskampen er installeret). Sådanne stifter skal installeres i produkternes hjørnesamlinger. Når nichen er klar (limet hærder), er LED-stripen anbragt indeni, som yderligere kan fastgøres ved hjælp af nylonklemmer.

En anden vigtig nuance - strømforsyningen fra lamperne skal tages ud af nichen. Dette skyldes den største ulempe ved polyurethan - manglende evne til at modstå høje temperaturer. Under drift opvarmes strømforsyningen.

Jeg vil også gerne bemærke, at polyurethan ofte anvendes ved montering af skjult belysningstæthed.

Nyttige installations tips

Vi anbefaler, at du gør dig bekendt med nogle nyttige tips, der hjælper med at gøre den skjulte loftsbelysning mere korrekt og vigtigst sikkert:

 1. Metoden til at forbinde ledningerne ved installation af armaturer - wagos terminaler. Der skulle ikke være nogen vendinger.
 2. Prøv at undgå at forbinde aluminium og kobber ledninger.
 3. Hvis loftbelysningssystemet er svært, så skal du oprette det ved at vælge en separat gruppe ledninger fra hovedpanelet.
 4. Beskyt alle ledninger inde i nicheen (hvis spotlights er installeret) med et selvlukkende korrugeret rør.
 5. Ved tilslutning af en lyskontakt for at bryde skal faselederen gå, ikke nul.
 6. Til montering af baggrundsbelysning skal du bruge LED-strimler med højst 60 lysdioder pr. Meter længde. Produkter med 120 pærer vil være for lyse og vil ikke skabe en hyggelig atmosfære i rummet.
 7. Brug lamper af samme mærke og strøm. Hvis ordningen indeholder forskellige produkter i en linje, kan den skjulte belysning af loftet have forskellig lysstyrke og intensitet på fjerntliggende punkter, hvilket vil ødelægge udseendet af rummet.
 8. Læg ikke LED-strimlen i en niche længere end 5 meter i serie. Dette vil føre til, at der i stedet for dens passage vil være et udbrændt mærke. Tilslut kun det lange bånd parallelt.
 9. Polyuretanskornet bør have et stort område til limning med væggen. Ellers vil det hurtigt forsvinde.
 10. Når du slutter sig til gipsplader, limes de desuden sammen med papirtape.

Det var alt, hvad jeg ønskede at tale om, hvordan man kan lave skjulte loftslys med dine egne hænder! Hvis du har spørgsmål til dette emne, skal du sørge for at spørge dem til vores specialister i kategorien "Stil et spørgsmål til elektrikeren"!

Sådan repareres LED-strimlen, når du organiserer baggrundsbelysningen af ​​forskellige typer

Højdepunktet i enhver reparation er den belysning, der er skabt ved hjælp af belysningsudstyr som LED-strimmel. Det er et originalt og usædvanligt alternativ til traditionelle lamper og lamper.

LED strip lys

Men for at en sådan førte til at se imponerende ud og arbejde i den længste mulige periode, skal du vide, hvordan den er monteret med dine egne hænder. Denne artikel fortæller dig, hvordan du fastgør dette belysningsprodukt.

Generelle installationsregler

På trods af at LED-bånd på markedet for belysningsapparater i dag er repræsenteret ret bredt, er deres fastgørelsesorganer udført på samme måde og har fælles regler.

Vær opmærksom! Tilstedeværelsen af ​​et stort udvalg af LED stripe, dette produkt kan installeres på forskellige overflader i køkkenet, soveværelset, stuen, gangen og endda badeværelset.

LED stripe i køkkenet

For at fastsætte en hvilken som helst type LED-strimmel på overfladen skal du overholde følgende installationsregler:

 • Ledningen skal udelukkende tilsluttes via en særlig strømforsyning, som nedsætter netspændingen på 220 V til det ønskede niveau (12 eller 24 V). Dette behov dikteres af, at alle LED-produkter er lavspændingsprodukter;
 • da bånd kan skæres i fragmenter af forskellig længde, er det nødvendigt at forbinde dem med hinanden ved hjælp af visse stik og stik;
 • Det er nødvendigt at undgå overdreven bøjning af båndet under installationen. Ellers kan den elektriske komponent i produktet blive beskadiget;
 • Når man skærer produktet og forbinder de enkelte stykker, er det nødvendigt at observere integriteten af ​​de ledende stier, der bruges til at drive LED'erne

Tilslutning af stykker af LED-tape

 • Hvis segmentet vil være mere end 4A, anbefaler eksperter ikke at bruge specielle forbindelseselementer, men god gammel lodning. I dette tilfælde vil lodning tillade dig at skabe en mere pålidelig forbindelse af ledende elementer;
 • organiserer belysning i køkkenet eller i badeværelset, skal du vælge en model med en høj klasse beskyttelse mod støv og fugt. For andre værelser, såsom soveværelse og stue, kan du vælge billigere produkter med en lav fugtighedsbeskyttelsesklasse;
 • Før du fastgør det ledede tape, skal du korrekt forberede overfladen: Rengør mod snavs, støv og snavs.
 • Selvklæbende LED-strimler kan kun bruges en gang. I denne henseende skal længden af ​​ledningen gennemtænkes grundigt inden installationen. Den bedste løsning i denne situation ville være at pre-markere bane af LED-stripinstallationen på overfladen;
 • Seriel forbindelse er kun mulig for fem led. Ellers lyser lysdioderne på enderne mindre lyst. I fremtiden vil denne situation overbelaste en stabil plan for hele belysningssystemet.

Overholdelse af disse regler giver dig mulighed for at installere LED-strimlen med dine egne hænder og gøre belysningen i ethvert rum (i køkkenet, soveværelset, stuen osv.) Fejlfri.

Bedste sted at installere

LED stripe kan installeres på en række overflader. Men den mest effektive det vil se på visse steder:

 • niche på loftet. Her skal du oprette specialkasser. I dette tilfælde er de skjulte lys;
 • på loftet eller vægge ved brug af specielle anordninger - plasthjørner;
 • til loftsplint
 • headset belysning i køkkenet;
 • nicher i væggene, såvel som figurer partitioner.

Lad os nu i højere grad overveje ovenstående metoder til installation af ledningen.

Måder at installere lys på loftet

False lofter (især gipsplader) er den mest almindelige placering til installation af LED-stripe. På loftet kan dette produkt installeres på følgende måder:

Vær opmærksom! Måder at montere LED-strimlen til loftet svarer til at placere den på væggen (for eksempel i en parti af en partition eller væg).

 • skabe et skjult baggrundsbelysning ved at installere ledningen i kassen;
 • placering af lyskilde på en speciel profil
 • installation af produktet på loftsplinten.

Den mest almindelige måde at skabe et skjult baggrundsbelysning med en boks. I dette tilfælde, fra gipsvæggen skal du oprette en kasse med en skjult taggrænse.

Skjulte LED-lamper i en drywall-boks

Dette er en ret kompliceret implementeringsmetode, da det indebærer oprettelse af en kasse rundt om hele baggrundsrammens omkreds.
Ud over kassen kan LED-strimlen installeres på profilen, som i dag kan afvige både i materialet, hvorfra den blev lavet og i type. Den mest populære er aluminiumprofilen. Det er bedst at vælge, når du installerer i køkkenet.

Profil for LED strip

Men en plastikprofil kan også bruges her. Denne profil er egnet til soveværelset og stuen. Moderne modeller, der har øget modstand mod temperaturændringer og fugt, er perfekte til installation i køkkenet.
Profiler til LED-strimmel er af tre typer:

 • hjørne. Bruges, når der opstilles loftbelysning omkring omkredsen af ​​lokalerne. Med en sådan profil kan du skabe en usædvanlig belysning af loftoverfladen, selv om der er forskellige former på den;
 • Mortice. Mere relevant for møbler belysning. De bruges ofte i køkkenet, når der opstilles belysning til bordpladen;
 • forsænket. Når det er installeret, ser det ud til at være volumetrisk, hvilket gør det muligt at blive slået i det indre af lokalerne på forskellige måder.

En anden smuk original måde at klare LED-strimmel på loftet er installationen af ​​en loftsplint. Den største fordel ved denne metode til installation er den enkelhed i arbejdet, hvor du bruger mindst tid og kræfter. Her skal du bare installere soklen i en afstand på 8-10 cm fra loftet.

Loftsplade til LED-strimmel

Når installationsmetoden (boks, profil eller sokkel) er valgt og implementeret, er det muligt at fortsætte med installationen af ​​selve lyskilden.

Installation af lys på loftet

Installation af LED stripe i køkkenet eller i et hvilket som helst andet rum i huset vil indeholde følgende trin:

 • Vælg typen af ​​bånd;
 • bestemme den ønskede længde af baggrundslyset;
 • Vi køber alt nødvendigt udstyr og materialer: strømforsyning, stik, fastgørelsesanordninger;

Vær opmærksom! For at gøre LED-belysningen styret af lysstyrken, samt at ændre farven på lysstrømmen, skal du købe en controller og en fjernbetjening.

Controller med fjernbetjening

 • Derefter skæres ledningen ind i de ønskede stykker og forbindes med et stik eller ved hjælp af lodning. Typen af ​​stik (rund eller flad) er valgt afhængigt af LED-strimmelmodellen;
 • Dernæst beregner vi ledningenes strøm og vælger strømforsyningen fra de modtagne tal. Husk at den endelige figur skal tilføjes 20-30% af strømreserveren til konverteren;
 • alle komponenter skal monteres i henhold til en ordning, der afhænger af længden af ​​belysningsinstallationen, tilstedeværelsen eller fraværet af en controller og antallet af strømforsyninger;

Varianter af LED-båndets forbindelsesskema

 • Placer baggrundsbelysningen pænt i kassen / profilen / soklen;

Vær opmærksom! Da strømforsyningen i løbet af arbejdet er meget varmt, kan det hurtigt fejle. Derfor skal den placeres på en sådan måde, at den kan udskiftes uden at ødelægge loftkonstruktionens integritet.

 • Herefter er lyssystemet koblet til strømforsyningen.

Klarlygter

Som du kan se, er belysningen af ​​en gipsvæg eller en anden version af et loftsloft ikke så kompliceret. Men når man arbejder med hævede lofter, skal man følge en bestemt arbejdsgruppe. Her er belysningen først oprettet og installeret, og først så er den maskeret med et spændingsark. Denne mulighed implementeres med egne hænder meget problematisk på grund af behovet for særlig viden og værktøjer (for eksempel en varmepistol). Derfor anbefales det at kontakte specialister, der vil gøre alt hurtigt, kompetent og effektivt, når der installeres et strækloft.
Fastgørelsen af ​​et sådant bånd i loftet kan ske både ved hjælp af en selvklæbende bund og ved brug af specielle fastgørelsesdele eller lim. På denne måde kan du installere ledningen på loftet i soveværelset, stuen, køkkenet osv.

Indstilling af baggrundsbelysning på køkkenet

Meget ofte findes LED-lamper i køkkenet i dag. Og ofte led er brugt til høj kvalitet og høj grad belysning af køkkenets arbejdsområde.

LED-baggrundsbelysning arbejdsområde

Ud over arbejdspladsen på vasken, komfuret og bordpladen ved hjælp af LED-strimler, kan du helt effektivt oplyse køkkenet. Køkkenlysene kan installeres på følgende steder:

 • indehængende skabe. Således er hyldernes interne indhold fremhævet kvalitativt;

Indendørs belysning køkkenskab

 • oven på de hængslede køkkenskabe eller på bunden af ​​gulvsætet. I dette tilfælde udfører belysningen kun en dekorativ funktion;

Headset bag og bund belysning

 • Belysning af udtræk skuffer til skeer, gafler og andre ting, der er nødvendige i køkkenet.

Skuffelys

Du kan skabe enhver form for belysning her på to måder:

 • lim båndet direkte udstyret med en selvklæbende bund på overfladen af ​​køkkenenheden;

Installation af tape fra hovedklæbemiddel til kabinets overflade

 • brug mortise eller faktura profil. Listerprofilen gør belysningen så komfortabel som muligt til drift, men installationen kræver en betydelig mængde tid og kræfter til at skære det nødvendige hul i kabinettet. Overheadprofilen er nemmere at installere, men det vil skille sig lidt ud mod køkkenenheden.

Mortise og faktura profil i køkkenet

Som du kan se, er den nemmeste måde at fastgøre båndet i dette tilfælde simpelthen at klæbe det med en selvklæbende overflade. Alle faser af fastgørelsen af ​​disse produkter ligner den tidligere beskrevne installation i loftet.

Indstilling af baggrundslyset i nichen

I dag er nicher og gipsplader skillevægge meget populære i hjemmet. For effektivt at skelne dem fra den generelle baggrund er LED-strimler ofte installeret i sådanne nicher og designs.

Wall niche belysning

Den bruger den nemmeste måde at installere - på en selvklæbende base. Som følge heraf er installationen her efter montage af belysningsinstallationen som følger:

 • nichens overflade skal vasket godt og rengøres af fedtet snavs;
 • Fjern derefter beskyttelsesfilmen fra den selvklæbende base;
 • læg det forsigtigt på overfladen;
 • yderligere justere båndet langs hele dens længde;
 • først når resultatet har tilfredsstilt dig, tryk stærkt på produktet.

For at undgå yderligere afskalning kan bunden af ​​båndet savnes med superlim. Men i en sådan situation i fremtiden er det usandsynligt, at du kan fjerne ledningen uden at beskadige overfladen af ​​nicheen eller gipsvægspartitionen.

konklusion

LED tape kan simpelthen installeres med egne hænder på næsten enhver overflade i huset. Forskellige versioner af dets installation giver dig mulighed for at oprette en bestemt version af baggrundslyset, hvilket sparer tid og kræfter. Hvilken type fastgørelse der skal vælges, afhænger kun af dit ønske såvel som overfladeegenskaberne. Hvis du tager hensyn til de nødvendige anbefalinger, bør du ikke have nogen problemer.

LED taklamper: placering og design muligheder

LED-loftbelysning er en original designløsning, der gør loftet unikt. For at dette loftdesign skal være stilfuldt og hensigtsmæssigt, er det nødvendigt at studere finesserne af dets placering og de mest rentable designteknikker.

Særlige egenskaber

LED stripe er en funktionel belysningsenhed med en masse diodelamper. Designet består af en bund med en klæbende overflade og en beskyttende film. Nogle sorter er knyttet til loftet med plastikklip. I selve basen er hjælpekomponenterne, kontaktpuden og lysdioderne. For at gøre belysningen ensartet placeres lyskilderne i samme afstand fra hinanden.

Dette materiale er ret fleksibelt, båndet sælges i hjul, hvilket udelukker dannelsen af ​​krøller og har skærelinjer. Det er en hjælpelys, selv om strømmen i denne belysningsenhed ofte giver dig mulighed for at udskifte den centrale belysning. Strømforbruget på 1 m af båndet er fra 4,8 til 25 watt.

Antallet af lysdioder pr. 1 m kan være fra 30 til 240 stykker. Dens unikke karakter ligger i sin økonomi: Segmentet på 10 meter længde med hensyn til strømforbrug er mindre end en almindelig glødelampe.

Modstande eliminerer muligheden for en spændingsbølge, de begrænser strømmen. Bredden på båndet kan nå 5 cm. LED'ernes størrelse er også anderledes, og derfor skinner nogle sorter lysere end andre. Hvis det er nødvendigt at øge intensiteten af ​​loftbelysningen, sommetider bliver en yderligere række dioder loddet til båndet.

Ved tæthed er LED-strimler opdelt i tre typer:

 • ikke har tæthed (for sædvanlige værelser);
 • med en gennemsnitlig grad af beskyttelse mod fugt (for værelser med høj luftfugtighed);
 • i silikone, resistent over for vand (til badeværelset).

På det moderne marked præsenteres sådanne produkter i form af bånd af klassisk hvid farve, RGB sorter og enfarvet baggrundsbelysning.

fordele

LED-baggrundsbelysning i form af et bånd er praktisk og anderledes kvalitet.

Det er et efterspurgt loftdesignværktøj af flere grunde:

 • er en perfekt metode til at opdatere den indre sammensætning af det indre af et hvilket som helst rum;
 • sætter en unik atmosfære for ethvert rum
 • adskiller sig i lige og blødt rettet luminescens uden blinking og støj;
 • fastgjort direkte til loftet
 • reducerer energiforbruget betydeligt
 • har et attraktivt design
 • holdbar - har en levetid på ca. 10 år
 • det skelnes af muligheden for at vælge farveskygge for den indre sammensætning;
 • På grund af fleksibiliteten kan du tage nogen form;
 • uskadelig, udsender ikke giftige stoffer i luften under driften;
 • brandsikker;
 • Påvirker ikke tv-signaler og kommunikation (forstyrrer ikke).

Et sådant bånd kan være dekoration af ethvert rum i boligen.

Du kan dekorere loftet med det:

 • køkken;
 • arbejder kabinet;
 • hjemmebibliotek;
 • glaseret loggia;
 • balkon;
 • spisekammer.

Tape LED-baggrundsbelysning har en overkommelig pris. Det er let at installere, dets installation kan gøres manuelt uden at involvere eksterne eksperter.

Udvælgelseskriterier

Tape belysning på LED'er har mange sorter. Før du køber bestemt med typen af ​​belysning.

Hvis dette bånd udfører funktionen af ​​generel belysning, skal du fjerne alle belysningsenheder fra loftet. Derefter fastgør man på loftet flere bånd med større kraft, placerer dem rundt omkretsen, såvel som bag stretchfilmen (dyr metode). For at fremhæve konturerne fastgøres denne selvklæbende baggrundsbelysning omkring nichernes omkreds, hvilket skaber diffust lys og en visuel effekt af stigende plads.

Hvis du har brug for at fremhæve det formede fremspring, kan du gentage sin form delvis, hvilket er særligt vigtigt for ophængte strukturer. Båndets fleksibilitet begrænser ikke krumningen af ​​linjen.

Hvis loftbelysningen er planlagt at gentages, f.eks. Ved at fremhæve spejlets form eller overfor et køkkenforklæde, erhverve sorter, der er identiske i luminescens. For at vælge LED-strimlen korrekt og ikke gå tabt i en bred vifte af det viste område, skal du bestemme hvilken type montering, glødens skygge, lyskildernes strøm og deres mængde. Design ideen, hvorpå den endelige effekt af lystransmissionen afhænger også, er vigtig.

Derfor, når du køber det, er det værd at være opmærksom på substratet. Det er uønsket, at det fanger øjet. Det bliver farven på loftets vigtigste baggrund. Det kan ikke kun være hvidt. På markedet for sådanne produkter kan du finde muligheder med en brun, grå og lige gennemsigtig base.

Glødfarve

Bånd er ikke simpelthen opdelt i monokromatiske og farvede. I det første tilfælde er det pære, der kun brænder i en skygge (for eksempel hvid, blå, gul, orange, grøn). Desuden kan disse sorter udstråle infrarød og ultraviolet lys. Den anden er et bånd med indbyggede pærer, der kan tændes i forskellige farver skiftevis eller samtidigt. Forskellige karakteristika ved båndene påvirker prisen: muligheder med lysskift er dyrere.

Kraft og tæthed af indkvartering

Hvis det primære krav til belysning er lysstyrken af ​​lysstrømmen, er det nødvendigt at købe et produkt med et mindre interval mellem dioderne. I dette tilfælde vil strømforbruget være større end for sorter med sparsomme pærer. Hvis belysningen i loftets design kun har en dekorativ funktion, er det nok at købe til design af loftzonen LED - et system med antallet af lysdioder pr. 1 m ca. 30-60 stykker. Til hovedbelysningen er et bånd med antallet af pærer 120-240 stykker pr. 1 m længde egnet.

Samtidig er nuancen vigtig: Jo større rummet er, desto større er båndets bredde. En smal udgave på det store loft på et stort område vil gå tabt. Det er bedre at dekorere loftet med et bredt udvalg af lysdioder i 2 rækker.

Læringsgebyr

Faktisk er alt simpelt: Forkortelsen SMD, der er angivet på båndet, betyder "enhed til montering på overfladen." Ved siden af ​​bogstaverne er 4 cifre: Dette er længden og bredden af ​​en enkelt LED. Af de viste muligheder er de mest relevante muligheder parametrene 3020 (3 x 2 mm), 3528 (3,5 x 2,8 mm), 5050 (5 x 5 mm). Jo flere dioder og dens placering er, desto lysere lyser de. Hver type tape har en anden effekt. For eksempel forbruger SMD 3528 med antallet af dioder 60 stykker pr 1 m 4,8 W, hvis lyskilderne er 120, er effekten 9,6 W. Hvis de er 240, er forbruget 19,6 watt.

Metrisk område

Bandets metriske område afhænger af omkredsen af ​​det limede loftplan. Da LED'erne er karakteriseret ved lysets intensitet, købes den ikke tilfældigt: Hvis rummet er lille, vil overskydende lys ramme øjnene. Kort sagt, et samlet volumen på 11 watt vil erstatte en 100 watt glødelampe.

For at vælge lysniveauet måles det krævede målområde for det belysede område ved hjælp af et målebånd. Herefter multipliceres den resulterende tal med kraften på 1 m tape. Denne værdi giver dig mulighed for at træffe beslutning om køb af strømforsyning eller controller, hvis du til dekoration af loftet planlægger at købe et bånd med farvede lys.

Længden af ​​båndet til belysning af loftet er som regel 5 meter, selv om et sådant produkt i dag kan købes i et segment af mindre længde.

Beskyttelsesklasse

Hver type bånd med LED'er er designet til at dekorere loftet på forskellige typer lokaler.

Tilbage til emnet for notation er det værd at overveje mærkerne:

 • IP 20 er en etiket, der angiver muligheden for at bruge LED-strimler i værelser med tørtype (stuer, børne-, arbejdslokaler, korridorer).
 • IP 65 er en indikator, der viser, at bordet holder kontakt med fugt, det kan bruges i "våde" zoner (steder, hvor lækage er muligt i toppen af ​​naboerne).
 • IP 68 - kategori med isolering.

Ved køb er det værd at overveje, at sorterne med et silikone lag til at dekorere loftet ikke er egnede, da de forhindrer intensiteten af ​​lysfløften og tvinger substratet til at varme op, hvilket fremkalder opvarmning af overfladen af ​​loftet.

montering

Installer LED-lys med dine egne hænder er let. Men inden installationen er det værd at overveje, at båndene forsvinder en del af energien som varme. Derfor, inden du reparerer og tilslutter baggrundslyset, er det i nogle rum nødvendigt at overveje isolering. For højere effektdioder kan dette være et aluminiumsubstrat. Hvis baggrundsbelysningen er lille, er lampen nødvendig som dekorativ belysning, isolering er ikke nødvendig.

I soklen

Denne metode er praktisk, fordi baggrundsbelysningen kan monteres i loftet efter installationen af ​​loftdækket. Hovedopgaven er at købe en attraktiv ydersokkel, mens det er vigtigt at overveje, at det ikke var tyndt. Dette kan medføre, at baggrundsbelysningen taber ekspressivitet. I begyndelsen af ​​arbejdet er soklen fastgjort til loftet med et pålideligt klæbemiddel (for eksempel flydende negle), der efterlader en kanal omkring 8 - 10 cm fra loftet. For at sikre, at tagene er lige, kan du markere ud med et niveau.

Efter indstilling og tørring, fortsættes limen til båndets installation. For at gøre dette bliver pladens overflade rengjort, klæbemiddellaget fjernes fra bagsiden af ​​baggrundsbelysningen, og de er monteret på loftet eller bagsiden af ​​basispladen i spalten tilbage. Hvis det er upålideligt at lægge selvklæbende tape, kan du klæbe det på flere steder med silikone lim eller dobbeltsidet tape. Det forbliver at tilslutte strømforsyningen, og for mangefarvede sorter af RGB-boks, givet polariteten. Efter kontrol af spændingen i systemet kan du slutte båndet til strømforsyningen 220V.

I gipset cornice

Du kan gemme baggrundslyset i en gipsvægs boks under installationen af ​​loftet. På tidspunktet for installationen af ​​systemet er der lavet en åben eller lukket niche til at lægge den indbyggede båndbelysning. Boxens design er lavet ved at markere, forbinde bærerprofiler med cd-elementer til væggene og danne en niche. I dette tilfælde skal uanset system (enkelt niveau, to eller flere niveauer) monteres med et hul på 10 cm for at sikre lysets passage fra LED'erne.

Plader af gipsplader placeres på rammen, hvilket efterlader en niche til tapebelysning. Karmens omkreds lukkes af en side (cornice), som yderligere vil skjule båndfastgørelsen. Sømmene er maskeret, primet og malet, så er selvklæbende baggrundsbelysning monteret direkte på gipsvæggen. Fastgørelsen udføres på en sådan måde, at lysdiodens lys er rettet opad. Efter at have observeret polariteten skal systemet tilsluttes de nuværende ledere.

design

Udsmykning af loftet med LED stripe varieret. Det afhænger af de kreative evner, loftets designfunktioner, tilstedeværelsen af ​​fremspring, mønstre og typen af ​​lamper. Let tape kan placeres rundt om loftets omkreds, for at være et element i udsmykning af flere niveauer. Der er mange variationer af dens placering, i hvert tilfælde skaber den en individuel effekt.

Særligt interessant er loftbelysnings LED-strimmel, der deltager i vægten på konstruktionerne. For eksempel vil et højdepunkt på det andet niveau med en kombination af et bånd og en central lampe være smuk. Samtidig forsøger de at vælge baggrundslyset på en sådan måde, at dens skygge falder sammen i temperatur med det centrale lys.

Båndet gemt i nichen i den ophængte struktur vil fremhæve den ønskede loftszone, som følge af hvilken du kan zone rummet. For eksempel kan du på denne måde tildele et spiseplads i stuen kombineret med spisestuen. Den samme teknik kan positivt fremhæve gæsteområdet, hvilket skaber en særlig atmosfære i det på grund af farvetonen.

Baggrundsbelysningen af ​​de krøllede linjer i en bestemt del af loftets sammensætning ser smukke ud. Dette kan være en monokromatisk belægning eller designet af et strækloft med fotoudskrivning. Ved hjælp af en diod tape rundt omkredsen af ​​billedet giver billedet et volumen og en særlig effekt. Belysning små udskrifter ændrer deres opfattelse, det er et værktøj til at tilføje det ønskede humør til interiøret. Sådan belysning gør loftet visuelt bredere og lettere, selvom designet består af flere niveauer.

Sager og tekstur af loftet. LED strip-belysning afspejles f.eks. I et blankt lærred, der visuelt tilføjer lys til rum, hvilket er særligt vigtigt for værelser med vinduer mod nordsiden og mellemrum med små vinduesåbninger. Diodens retning opad skaber et blødt lys, fastgøring til siden af ​​nichen giver retningsstrøm og effekten af ​​et svævende loft.

Installation af tape mellem belægningsmaterialet og bunden skaber illusionen af ​​glød indefra. Kompliceret modtagelse er skabelsen af ​​designerbelysning ved hjælp af et bånd inden i strækloftet. Ofte for sådanne systemer bruger yderligere tråde med en kilde til luminescens i enderne af fibrene.