Hvordan man docker plastpaneler?

Plastpaneler er det mest almindelige materiale, når det er nødvendigt at opnå en anstændig effekt til minimal pris, ikke kun ved at skabe et eksklusivt design af finishen, men også ved at få en praktisk belægning, der er nem at vedligeholde.

Sådan repareres plastpaneler?

Fastgørelse af plastpaneler skal udføres på en specielt monteret kasse, som kan bruges:

 • Træbjælke - i rum med normale fugtighedsniveauer;
 • Metalprofil - i rum med normal luftfugtighed og på gaden;
 • Plastprofil - til badeværelser, badeværelser, saunaer og andre værelser med høj luftfugtighed;

Rammen er fremstillet i hele området bane væggen eller loftet, må dens kanter være arrangeret med lige banen, som er bestemt af tykkelsen og længden af ​​plastpladen, efter montering, er det ikke synke i interkostalrum når der trykkes, eller "slør".

Efter montering lægter udført samling paneler installation begyndende U-formet profil, og slutpunktet kan det være, hvis anlægget er udelukkende til væggen, eller F-formet profil, der anvendes til fastgørelse til det ydre lukkepanel hjørne.

Den skarpe ende af panelet er installeret først i profilen, og derefter er den stumplåse side fastgjort i forhold til batten.

Fastgørelsesanordninger er lavet med skruer, hvis der anvendes en træbjælke, så benyttes en hæfteenhed og beslag, kan specielle fastgørelsesanordninger også anvendes.

Alle disse forbindelser vil blive lukket af det næste panel, så kun en glat og æstetisk overflade forbliver i stand.

Sådan indsættes det sidste plastpanel?

På væggen kun med plastikpaneler ved første øjekast synes det vanskeligt, men man må kun forsøge at sikre sig, at besættelsen ikke kun er enkel, men også interessant.

Faktisk er installation et sæt af paneler, der allerede er skåret i størrelse i en ramme fra en profil af den ønskede form og fastgør dem i forhold til kanterne af rammen fastgjort på væggen.

Rammen selv kan være lavet af træstænger eller metalprofiler. En speciel plastikprofil anvendes til badeværelser og badeværelser, hvorved batten ødelægges.

Hele processen kommer ned til at installere hvert efterfølgende panel i sporet af den forrige og fastgør det med fastgørelsesanordninger, men efterbehandling af modstanden, mange der først besluttede at gøre dette har svært ved at installere det sidste panel.

Det er meget sjældent, at den sidste panel af sin størrelse svarer til den resterende del af overfladen, så det skal trimmes, dets skarpe kant indsættes først i den næstsidste panel lås, og trimmet side i efterbehandling profil.

Men den ekstra vedhæftning er ikke nødvendig.

Sådan demonteres plastpaneler?

En af fordelene ved beklædning med plastpaneler er evnen til altid at adskille strukturen om nødvendigt. Dette kan ske, hvis ejerne for eksempel besluttede at forny situationen, eller vandrørene gemt bag panelet, hvilket sker ret ofte, gav en lækage.

Under alle omstændigheder må de demonterede materialer ikke smides væk, selvom du ikke har planer om at installere dem igen, da en praktisk og snavsresistent overflade kan være nyttig overalt.

Hvis beklædningen genoprettes, skal de eksterne monteringsprofiler forblive intakte, så demontering begynder med det sidste panel, som ikke er fastgjort i forhold til batten.

Alle andre segmenter, der følger efter det, fjernes i den omvendte rækkefølge af installationen, henholdsvis frigøres fra deres fastgørelseselementer.

Vanskeligheder kan opstå kun i tilfældet, hvis panelerne var fastgjort til kassen med et klæbestof, men det kan løses, i dette tilfælde hjælp og assembler kniv, er det nødvendigt at skubbe bladet til den maksimale længde og forsigtigt, for ikke at nedbryde, for at trimme krydset.

 • Nyttigt materiale om, hvordan man laver plastikponeli.
 • Hvor vægpaneler er rettet - nyttige oplysninger her http://postroyka.org/kak-krepyatsya-stenovyie-paneli/
 • Sådan opdateres plastpaneler - se oplysningerne her.

Hvis panelerne blev fastgjort med en hæftemaskine, skal du fjerne beslagene med en skruetrækker, men det er stadig hurtigere end at skrue skruerne ud.

Se også en video tutorial med praktiske tips om, hvordan du docker plastpaneler.

Tilbehør til plastik PVC paneler

PVC eller polyvinylchlorid er et universelt polymermateriale, som på grund af sin høje miljømæssige ydeevne er meget anvendt til fremstilling af forskellige byggematerialer til indretning.

PVC har følgende nyttige egenskaber:

 • god plasticitet, som giver dig mulighed for at oprette forskellige produkter af enhver konfiguration;
 • mekanisk styrke;
 • modstandsdygtighed mod alkalier og syrer;
 • brandsikkerhed;
 • lav vægt

Hvad er PVC-panel

Takket være disse gavnlige egenskaber anvendes PVC til fremstilling af plastpaneler. I dag er PVC-paneler det mest anvendte materiale til indretning, da dette byggemateriale har mange fordele:

 • rimelig pris;
 • bredt udvalg med en række forskellige farver;
 • holdbarhed og brugervenlighed
 • høj lydisolering egenskaber;
 • modstand mod sol og fugt
 • antistatisk belægning;
 • hurtig installation og nem demontering
 • muligheden for at erstatte den beskadigede del af strukturen
 • enkel pleje.

Plastens styrke afhænger af mængden af ​​polyvinylchlorid i dets sammensætning. Jo mere PVC i sammensætningen, desto hårdere plastikpladerne.

Varianter af plastpaneler

På markedet for byggematerialer er der et stort udvalg af plastpaneler til indretning, som varierer i størrelse, farver, designfunktioner.

Pvc paneler i butikken

Ifølge omfanget af PVC paneler er opdelt for loftet og til væggene. Loftet er skørt og lettere end væggennemføringer. Derfor skal loftet på PVC-paneler monteres meget omhyggeligt for ikke at skade dem med skarpe genstande ved et uheld. Vægplast er mere holdbar og mindre fleksibel, da den indeholder mere PVC.

Efter type af et dekorativt lag af PVC-paneler udsender matte og glatte overflader. Overfladen af ​​de matte paneler uden nogen belægning, så de er billigere end blanke. Glatte lærred er dækket med specielle lakker på toppen, som desuden beskytter plasten mod sol og fugt, så det er meget lettere at passe på dem.

Plastplader varierer også i størrelse: bredde og tykkelse. De mest anvendte plastpaneler er 125 mm og 250 mm brede, da de er lettere at installere. Større bredder er mindre fleksible, hvilket gør det sværere at montere et hængende loft. Tykkelsen af ​​panelerne til vægge og loft er anderledes. Så til loftet ville det optimale valg være paneler med en tykkelse på 6 mm og 8 mm og for vægge - 10 mm og 12 mm. Det er langt PVC af klud standard - 5,95 mm. På markedet for byggematerialer sælger ofte paneler med længde 3 m, det tyder på, at de skæres i stykker.

Måder at dekorere PVC malerier

Tilstedeværelsen af ​​et billede på en plastik lærred indikerer at den er blevet dekoreret. Plastic dekoration kan forekomme på to måder:

 1. Ved brug af en termisk film overføres et bestemt mønster til en plastoverflade med en varmrulle.
 2. Direkte udskrivning høj ekspansion - ved hjælp af specielt dyrt udstyr. Dette påvirker prisen på færdige lærred. Denne type plastindretning bruges til at anvende nuancer til det, efterligne farven på træ, marmor, stof osv.

Funktioner af loftet efterbehandling af PVC paneler

Ved indretning af loftet med PVC-klæder bruger de kun rammemetoden til fastgørelse, hvilket gør det muligt at skjule kommunikation og også installere indbyggede belysningsenheder i loftet.

Loftet på plastpaneler har et simpelt design: Plastikstrimler ved hjælp af specialbeslag monteres på profiler fastgjort af selvdrejende skruer til bunden af ​​loftet. Derfor kan du selv sammensætte et sådant loft. Dette loftdesign muliggør om nødvendigt at trække plastikplader og få adgang til kommunikationssystemer, og så er det nemt at installere dem på plads.

Metal kasse til montering af plastpaneler på loftet i
badeværelse

Da plast er det letteste materiale til hævede lofter, kan du ikke være bange for at loftet falder på hovedet. For at installere plastpaneler kan du bruge lette profiler, såsom aluminium eller endda plast. Sådanne profiler kan nemt modstå plastikplader og høj luftfugtighed i rummet, så de kan bruges til at arrangere loftet på badeværelset. Men for værelser med et normalt fugtighedsniveau kan du bruge træprofiler med en tykkelse på mindst 5 cm.

For at gøre plastloftet helt fladt, skal du markere området under loftet, inden du installerer slangen. For at gøre dette skal du måle loftets højde i alle hjørner af rummet, fra siden af ​​vinduet, hvor loftet kan være ujævnt fra en stor mængde lys. Til orientering tages vinklen af ​​rummet, hvor lofthøjden er den mindste. Fra denne højde ned måle 5 cm og sætte et mærke, hvilket vil være niveauet af beklædningsfastgørelsesanordninger til plastik. Det resulterende mærke overføres til andre vægge. Mærkerne på alle vægge med ledning er de linjer, som profilskinnerne skal fastgøres på.

Hvis rummet er planlagt til at være indlejret belysning, er det efter at danne gitterrammen nødvendigt at opbygge den nødvendige kommunikation, og først derefter at afregne panelerne.

Placering af panelet i loftet kan være anderledes, men den bedste måde at fokusere på rummets form, det vil sige at lægge PVC-ark vinkelret på længden af ​​rummet. Dette arrangement af plastpaneler vil visuelt udvide rummet.

Plast begynder at blive lagt fra det fjerneste hjørne af rummet. Klæder stables stramt til hinanden, lukker i låsen. Således lå hele loftet.

Tilbehør til plastpaneler

For at samle et ophængt plastloft er der brug for særlig hardware.
Armaturer, som PVC-paneler, er fremstillet i henhold til den relevante GOST, som viser, at den er i brug.

Til tilrettelæggelse af plastforbindelser er sådanne beslag nødvendige:

 1. Startpladen er en U-formet støbning, hvorfra plastloftet begynder at blive lagt, dvs. det lukker panelets ende. Startplade, når du lægger plastpaneler på væggene, bruges til udformning af åbninger - dør og vindue.
 2. F-formet profil-ansigtsstøbning, som bruges til dekorativt design af hjørnesamlinger, samt plastikled med andre materialer. De kan også lave vinduer og døråbninger.
 3. Dockingprofil - H-formet støbning, forbinder panelernes korte sider, hvis der ikke er nok længde på et panel til at dække loftrummet.
 4. Det ydre hjørne - skjuler plastikkludens steder i yderste hjørner af rummet.
 5. Indvendigt hjørne - skjuler forbindelsen mellem plastikplader i rummets indre hjørner.
 6. Et dekorativt hjørne er et universelt hjørne, hvorved de ydre samlinger af kludene i en ret vinkel er indlejret.
 7. Universal hjørne - dekorative støbning, som på grund af sin evne til at bøje i alle vinkler kan bruges til både indre og ydre hjørner.
 8. Galtel - loftsplint, der hjælper med at glatte overgangen fra loftet til væggene og skjuler leddene.
 9. Det ydre hjørne til loftsplinten - gemmer leddene mellem bundpladerne på steder af fremspring, bjælker, søjler.
 10. Det indvendige hjørne til loftsplinten - lukker leddene i soklerne i rummets indre hjørner.
 11. Tilslutningselementet i loftsplinterne gør det muligt at forbinde bundpladerne til hinanden, når en loftsplint ikke er tilstrækkelig til at afslutte hele længden af ​​loftet.
 12. Guide skinner - lav en kasse til læggelse af plastpaneler.

Sådan bruges tilbehør ved montering af plastpaneler

Komponenter til PVC-paneler vælges efter deres farve, samt tager hensyn til tykkelsen af ​​plastikplader. Samtidig er det værd at være opmærksom på plastikfastgørelserne, så lærduerne er godt fastgjort til loftet og ikke falder ned over tid.

Fastgørelsesplader med plastikprofil med
specielle klip

Kassen er lavet af træstænger eller metalprofil. Vejskinner eller profiler er fastgjort til bunden af ​​loftet eller væggen med selvlukkende skruer eller galvaniserede negle samtidig med mindst 5 cm inderside fra deres kanter. De tværgående styringer er anbragt ca. 30 cm.

Inden du lægger det første loftpanel, er det nødvendigt at lægge det i startstrimlen og derefter fastgøre det med selvlukkende skruer. Det er nødvendigt at sikre, at skruen ikke går dybt ind i plastik, da det kan beskadige panelet.

Brug af lister bringer ikke kun en dekorativ effekt, men styrker også kanterne af plastkonstruktionen. Derfor, når man køber kvalitet, behøver plastikpaneler ikke at spare på gode beslag til deres installation.

PVC-paneler længde og tilslutning

God dag!
Ser på forumet om installation af PVC-paneler på loftet, besluttede jeg at gøre mig det samme. Alt er klart langs korridoren - det er smalt og panelerne på tværs ligger godt. Men med køkkenet var der et problem.
Faktum er, at dens dimensioner er 3x4 meter, og jeg kom ikke over paneler længere end 2,70. Sandt nok så jeg PVC-beklædning på 3 meter, men det viser sig stadig uden lager - det er skræmmende at rive med det.
Spørgsmålet er faktisk det her: om man overhovedet skal forlade dette venture eller er der nogen vej ud? Og at hverken langs eller på tværs fejler. Under alle omstændigheder forstår jeg, at der vil være en søm, der skal skjules. Søg i forummet for dette knudepunkt gav ikke noget. Hvis nogen havde præcedenser, hvordan man lægger disse paneler i et større rum, end de ville være, vil jeg være meget taknemmelig

Generelt er længden af ​​panelerne 3 meter (lidt dyrere). Vi har næsten alle sælgere i udstillingsprøver med to prislister - for 2,7 m og 3 m.

Sådan dækker du PVC-paneler

Populariteten af ​​PVC-paneler i byggeri skyldes ganske gode grunde. Attraktive er deres dekorative muligheder, der består af en række nuancer, mønstre og teksturer, lav pris, enkel installation, som er i stand til at gøre ejeren af ​​et hus eller lejlighed med egne hænder. Installation af PVC vægpaneler giver mulighed for lang tid at glemme behovet for renovering - overholdelse af driftsregler vil give dem mulighed for at opretholde et attraktivt udseende i lang tid.

indhold

Hvor der anvendes PVC-paneler

I betragtning af den moderne tilgang til færdigmaterialer er det noget svært at forestille sig, at plastvægpaneler vil blive brugt til at dekorere et soveværelse eller stue, men i korridoren, i køkkenet, i badeværelset eller på verandaen er de nogle gange simpelthen uforanderlige. De bruges også ofte til udsmykning af offentlige og kontorlokaler.

En række udvendige stilmodeller af deres PVC-paneler giver dem mulighed for at blive brugt i design af værelser i enhver stil, og deres fugtbestandige egenskaber præsenterer dem som en ideel, hygiejnisk godkendt finish til badeværelser og toiletrum. Ikke mindre værdifulde egenskaber af panelerne er deres evne til at modstå de belastninger, der skabes, når lejligheden oversvømmes af lejere, der bor på højere etager. Selv i tilfælde af en alvorlig ulykke skal panelerne ikke udskiftes med nye - de bliver let rengjort af urenheder og vil påtage sig deres oprindelige udseende efter tørring.

Ved hjælp af vægpaneler til køkkenet, hvor det er muligt at aflevere fedt og sod, vil PVC-materiale være tilstrækkeligt til regelmæssigt at tørre med varmt vand med almindelige rengøringsmidler.

Mold, svampe og bakterier kan ikke formere sig på overfladen af ​​materialet.

Størrelser af PVC vægpaneler

For det første kan alle fremstillede paneler divideres med tykkelse til 5 mm og 8-10 mm. Ark 100 mm bredt har normalt en længde på 3 m, hvis arkets bredde er fra 200 til 370 mm, så kan længden være 2,6 m, 2,7 m, 3,0 m.

Ifølge designet kan liner med en bredde på 100 mm afvige i låsens bredde - den er mindre for den "europæiske" og bredere for "polka". Foring 12,5 cm bred adskiller dobbelt profil, er på salg ret sjældne.

Panelmateriale adskiller sig fra foring i mangel af tilslutende sømme, panelets bredde kan variere fra 15 til 50 cm.

Forberedelse til arbejde

Som allerede nævnt er det ikke nødvendigt at foretage en grundig forberedelse af væggene før installationen. Men det er nødvendigt med maksimal nøjagtighed at måle de overflader, der vil være klædt og korrekt beregne mængden af ​​materiale til deres beklædning.

Derudover er det nødvendigt at bestemme, hvordan installationen skal udføres - hvis væggene og loftet i lokalet viser sig at være helt flade, så kan de blot klistres over med paneler. Men hvis opgaven er at give rummet de ideelle parametre, så skal man sørge for at installere rammen, den største fordel ved denne mulighed er evnen til at give rummet et æstetisk udseende ved at gemme alle tekniske kommunikation under panelets overflade.

Når du arbejder, skal du bruge følgende værktøjer:

 • komfortable trin-stige,
 • boremaskine eller perforator,
 • nedstryger,
 • målebånd og niveau
 • maleri kniv
 • med en hammer
 • selvdrejende skruer.

Det anbefales at gemme dem på forhånd, ellers vil det ikke være muligt at udføre samlingen præcist og kvalitativt. Efter at have samlet alt hvad du behøver, kan du begynde at markere. Til loftet anvendes PVC-paneler med en bredde på 100 mm almindeligt. lægter. Markeringen af ​​linjer til installation af profilen skal udføres hver 0.4 m. For det første bestemmes det laveste punkt på loftet, og mærker svarende til panelets bredde tages fra den. Ved hjælp af et niveau omkring rummets omkreds placeres mærkerne på de punkter, hvor ankeret eller hanken fastgøres, hvormed rammen fastgøres til væggene eller loftet.

Bærrammens profiler skal monteres vinkelret på de PVC-plader, der er fastgjort til dem. For at forenkle mærkningsprocessen anbefaler eksperter at bruge en tynd ledning ud over mærkning og udjævning. Det gnides med farvet kridt, presset mod markørvæggenes ende - der vil være et farvet mærke langs hele længden.

Sådan monteres rammen

Målets kvalitet afhænger af den rigtige samling af rammen, hvilket er en kombination af profiler. Forskellige materialer kan bruges som profiler:

Naturligvis har karaktererne for hver af dem egne fordele, som bestemmer rationaliteten ved at anvende materialet under visse forhold. Træramme anbefales for eksempel at blive brugt i værelser med normal luftfugtighed, hvis denne mulighed er acceptabel i køkkenet, så er det næppe tilrådeligt at bruge det på badeværelset eller på balkonen. Under alle omstændigheder, ved brug af naturligt og miljøvenligt træmateriale, skal det behandles med højkvalitets imprægnering, som beskytter mod fugtindtrængning og udvikling af svampe.

Ved montering af en træramme, fastgøres stængerne hver 0,6 m med dykker eller slagskruer. Hvis du vil give brædderne det rigtige niveau - brug foringen. Trærammen i dens egenskaber er noget ringere end plast- eller metalstrukturer.

Brugen af ​​U-formede plastprofiler giver dig mulighed for at udnytte følgende fordele:

 • lav pris
 • lav vægt
 • enkelhed af fastgørelseselementer,
 • evne til at modstå virkningerne af fugt, damp, temperatur ekstremer.

Montering af profilen udføres hver henholdsvis 0,3 m, præ-linjer. Fastgøringshuller eller selvdrejende skruer, der anvendes under installationen, installeres efter 1 m. Profildockingen udføres i en vinkel, den skal styres, så leddene er glatte, med velegnede profilflader.

Som en fordel er det muligt at bemærke muligheden for at anvende profilspor til lægning af elektrisk kabel.

PVC vægpaneler er lette og kræver ikke en særlig kraftig ramme. Hvis det alligevel besluttes at installere metalkassen, skal kablet lægges i specielle korrugerede PVC-rør - dette udelukker muligheden for beskadigelse af ledningskabelens fletning ved de skarpe kanter af rammeprofilen.

Grundlæggende regler for installation af plastprofiler og paneler

Ved installation af en PVC-profil skal følgende regler følges:

 • installationen skal startes efter at materialet er tilpasset rumtemperaturen, især hvis det blev opbevaret i et rum med en temperatur under + 10 ° C,
 • lameller bør placeres vinkelret på rammens skinneres retning,
 • hvis der er høj luftfugtighed i rummet, bliver der lavet ventilationsnedskæringer i rammen,
 • Glem ikke behovet for 5 mm kompensationshuller under hensyntagen til muligheden for at ændre parametrene af materialet med stigende temperatur,
 • installation af paneler uden mønster udføres vilkårligt, hvis der er et mønster på overfladen - arbejdet starter fra venstre hjørne og bevæger sig til højre,
 • det er umuligt at planlægge installationen af ​​PVC-strukturer og bruge dem som efterbehandling i rum med temperaturer over +40 C, f.eks. badesteder eller dampbad.

Installationsprocedure

loft

Direkte til installation af paneler, kan du fortsætte efter færdiggørelsen af ​​konstruktionen af ​​rammen. Begynd installationen med den ekstreme strimmel, den er fastgjort i selve hjørnet til tværsnittet ved hjælp af skruer. Hvert næste panel indsættes i sporet af den forrige. Fremgangsmåden gentages, indtil målvæggen når den modsatte væg. Om nødvendigt skæres det sidste panel til bredden. Men du kan gøre det på en anden måde: Drej panelet, så fastgørelsesspærren er på den anden side, og skub derefter rillen fra siden.

Da materialet er skørt, kan anvendelsen af ​​skarpe eksterne påvirkninger på det føre til udbrud af revner på overfladen, de kan ikke elimineres.

Anvendelse af panelet under installationen bør ikke anvendes specielt for dem. En brevpapirkniv kan bruges som et improviseret værktøj, kan kantene på plastpanelene styres med det smalle blad.

Når installationen af ​​det sidste panel er afsluttet, kan du fortsætte med installationen af ​​soklen. Til fastgørelsen anvendes flydende negle, de påføres på indersiden. Derefter presses soklen tæt mod den færdige overflade af loftet og holdes i 10 sekunder. Limrest fjernes forsigtigt.

Da hærdet af flydende negle er meget hurtigt, så skal du skynde dig med at fjerne sagging.

væg dekoration

Ved hjælp af PVC vægpaneler til badeværelser eller toiletter har boligejere eller lejlighedsejere mulighed for på kort tid at udstyre et praktisk og ret behageligt interiør i sanitære anlæg. Processen med færdiggørelse af væggene har næsten samme teknologi, som bruges ved montering af loftet.

På væggen behandlet med antifungal primer monteret ramme lavet af plast eller metal profil. Montering af det første panel udføres ved at indsætte det sammen med et hjørne ind i profilen, de efterfølgende er indsat i sporene i de foregående og fastgjort på metalstyrene ved hjælp af klemmer. Det sidste panel på væggen er installeret i det U-formede hjørne og med det monteret på rammen. Yderligere arbejder på installation af hjørner.

Visse vanskeligheder kan opstå, når der udføres installationsarbejde på vægge, hvor der kræves installation af kontakter og stikkontakter. Inden du installerer finishpladerne i dette tilfælde skal du installere kassen og køre det elektriske kabel. Ved installation af paneler er det nødvendigt at skære åbninger af passende størrelse på markerede steder til montering af stikkontakter.

Anbefalinger til valg af PVC paneler

 1. Ved køb af PVC-plader skal man sørge for, at der ikke er buede tværgående striber på dem, materialet skal være ensartet i farve, og der må ikke observeres fysiske fejl på overfladen. Nå, hvis panelets overflade er beskyttet af en speciel film.
 2. Forkøbte paneler skal have samme farve eller farve, de bør ikke være områder med et sløret mønster eller lav kvalitet maleri.
 3. Du skal sørge for, at der er nok stivere i panelet - et stort antal af dem kan sikre materialets styrke og modstandsdygtighed over for trykbelastninger.
 4. Når man forsøger at forbinde paneler, må der ikke dannes huller, overfladen ved krydset skal ligne en monolit.
 5. Du må ikke købe materialer, der ved krydset giver en anden oplysning - i den ene ende af sømmen kan den være 1 mm på den anden - op til 4 mm.
 6. Undgå at købe paneler på overfladen, hvor der er bølger og ribber synlige - dette er tegn på dårlig kvalitet.
 7. Det anbefales ikke at købe mere materiale fra en anden part, selvom artiklen vil falde sammen.

DIY installation af pvc paneler: professionel rådgivning

Installation af loftet på plastpaneler med egne hænder er en ret kompliceret proces, medmindre du selvfølgelig er ekspert på dette område.
PVC-paneler skal monteres fra indersiden af ​​venstre hjørne af rummet, som gradvist bevæger sig mod døren eller vinduesåbningen. Før du begynder at feste plastikremmen indsat i det indre spaltehjørne. Derefter fastgøres hylden til fastgørelse af PVC-paneler til trærammen.

Du kan selv installere plastpaneler. Men hvis du stadig har tvivl, er det bedre at henvende sig til eksperternes hjælp. Mange professionelle bygherrer mener, at plastpaneler kan fastgøres med lim. Men dette er hvis luften i rummet ikke er for fugtigt, og væggene er ret glatte. Men mange af denne vedhæftningsmetode anses ikke for meget pålidelige. Hvis mesterfinisheren endnu ikke har fået tilstrækkelig erfaring, vil han nok ikke få denne type vedhæftning. Mange af fagfolkene foretrækker en mere pålidelig form for fastgørelse, denne fastgørelse på en trækasse (ramme). Faktisk revet smukt og pålideligt rummets vægge ved at fastgøre plastpanelerne på en træramme, betragtes som den hurtigste og sikreste måde.

Arbejdsværktøjet, du har brug for til montering af plastpaneler, er:

 • Fin-tand sav eller håndsav
 • hammer
 • hæfteklammer
 • Hæftepistol
 • dyvler
 • Selvdrejende skruer
 • Elektrisk boremaskine
 • Målebånd
 • Bygningsniveau eller pumpe
 • fly

Monter selv PVC-paneler

Før du installerer PVC-paneler, skal du først beregne mængden af ​​materiale, der er nødvendigt til installation. For at gøre dette skal du måle længden på hele væggen og opdele den resulterende figur ved bredden af ​​et panel. For eksempel: 5.000 mm divideres med 250 mm, og det viser sig 20 paneler. Denne beregning skal udføres med hver væg. Efter at have beregnet antallet af plastikplader, der kræves til installationen, måler vi væggen fra gulv til loft. Hvis PVC-panelerne installeres lodret, måler du væggen på rummet i højden.

For at bestemme antallet af PVC-paneler, der skal bruges til installation, er det nødvendigt fra hele væggen, at trække vinduets og døråbningerne ud. Til montering over selve døren samt op og ned alle eksisterende vinduer, skal dette færdiggørelsesmateriale tælles særskilt.

Forberedelse af PVC paneler til installation

Alle værktøjer, der skal bruges til installation sammen med træstænger til batten (ramme), skal udarbejdes inden starten af ​​alt arbejde. For at installere PVC-panelerne skal de ikke straks pakkes ud. Sådant materiale har brug for noget tid til at lægge sig ned.

Indendørs, i udpakket form, bør de være:

 • Hvis de var i et rum med en minus temperatur, så mindst 48 timer.
 • Hvis temperaturen var fra 0 + 10, så fra 12 timer og længere.

Pak plastpaneler ud ved stuetemperatur. Det er også nødvendigt at overholde alle forebyggende foranstaltninger. Det er heller ikke nødvendigt at trække plastpanelerne ud af enden af ​​pakken for ikke at beskadige foringen på finishmaterialet.
Det skal huskes:
Umiddelbart inden montering af plastpanelerne installeres en ramme af træstænger, og væggen behøver ikke at blive glattet og pudset.

 • Montering af plastpaneler er praktisk, da vægplanet ikke kan forberedes til perfekt stand.
 • Til montering af plastikplader er kun nødvendige - skruer, dykker og fastgørelsesdele af metal.

Monter kassen (understøtningsstruktur) til fastgørelse af PVC-paneler

Efter væggene er blevet forberedt og lagt ud, fortsæt til fastgørelse af træplader på dem. Det skal fastgøres således, at afstanden mellem dem ikke er mindre end 0,50 - 0,60 mm, og alt dette er pålideligt fastgjort med klumper eller selvskærende skruer. Ved hjælp af konstruktionsniveauet dubler vi træplader lodret og vandret. Hvis du ikke følger disse ikke vanskelige regler, kan hjørnerne i rummet bukkes. Listerne på understøtningsstrukturen skal være vinkelret på panelerne, det vil sige i en vinkel på 90 grader.

 • Hvis panelerne er monteret vandret, monteres skinnerne vertikalt.
 • Hvis panelet er monteret lodret, skal du installere lamellerne tvert imod, vandret.
 • Ved fastgørelse af PVC-paneler skråtgøres skinnerne skråtstillet, men i en vinkel på 90 grader i forhold til lamellernes position.

Du bør også følge nogle vigtige regler, uden hvilken hele støttestrukturen kan blive ineffektiv:

 • Metalprofiler bør anvendes i stedet for træplader i rum, hvor luftfugtigheden er forhøjet. Hvis der pludselig ikke vil være metalprofiler, så skal træstængerne, som vil være en integreret del af strukturen ved installation af PVC-paneler, imprægneres med et særligt svampedræbende middel.
 • Før du begynder konstruktionen af ​​loftsplintens grænser ved loftets overgang med væggen, skal rundt omkredsen af ​​hele rummet fastgøres passende til denne fastgørelsesanordning. Dekorative loftsplinter er installeret i spærren af ​​fastgørelsesanordningerne efter fuld installation af plastpaneler.
 • Yderligere stænger skal fastgøres på væggen, på de steder, hvor de forudbestemte hængslede dele eller husholdningsartikler monteres.

Hvordan man starter installationen af ​​plastpaneler?

I alle hjørner af rummet er indvendige hjørner fastgjort med beslag. Processen med montering af PVC-paneler begynder med indsættelse af et plastpanel i den indvendige åbning af hjørnet, der allerede er fastgjort. Derefter på rammens træbjælke er det nødvendigt at fastgøre med hængsler en hylde til fastgørelse af PVC-paneler. Ved installation af det næste PVC-panel skal spidsen sendes til sporet af det tidligere faste panel. Derefter monteres monteringshylderen med hæfteklammer til rammens træbjælke. Præcis i samme rækkefølge skal monteres og alle andre plastpaneler.

Ved installation af PVC-paneler er det vigtigt at overholde en række regler:

 1. Altid er nøjagtigheden af ​​installationspositionen for alle paneler afhængig af den korrekte installation af det første PVC-panel. Derfor skal du forsigtigt styre panelet med et bygningsniveau for lodrethed, inden du fastgør det på en ikke-trækasse.
 2. Ved fastgørelse af PVC-paneler skal lamellerne passe meget tæt sammen.
 3. Forkort panelerne til den længde, der kun behøves med en fintipet fil eller et stiksav.

Det sidste stadium vil være installationen af ​​specielle plastplanker. De kan repareres som led, som ligger mellem loftet, gulvet eller væggen, men også forklædningskablet.

En detaljeret vejledning til installation af PVC paneler

Processen med fastgørelse af plastpaneler er ikke så kompliceret, og hvis du ønsker det, kan du lave det selv uden hjælp fra eksperter. Den mest almindelige metode betragtes som montering af PVC-paneler på en trækasse. En sådan ramme, installeret vinkelret på panelerne, og ved hjælp af skruer eller negle fastgør panelet til det. Du kan også vedhæfte den med en hæftemaskine, i dette tilfælde kan du blot målrette panelerne til trækassen. Hvis væggene skal isoleres, så i dette tilfælde mellem væggenes og panelernes overflader, kan den ene efter den anden installeres varmeisolering, dampspærre eller vindtæt membran.

Inden du installerer PVC-paneler, skal du bestemme i hvilken retning de vil være placeret. Derefter fastgøres træplader vinkelret i retning af plastpanelerne på tværs af hele vægplanet i en afstand af ca. 300-400 mm fra hinanden.

Installation af paneler begynder med installation af tilbehør, indvendige og udvendige hjørner samt profiler. Indsæt derefter det første plastpanel i rillen, så den har et hul på ca. 50 mm. Derefter justeres det med vinkel på det trimmede plan ved hjælp af en lodret eller konstruktivt niveau. Når det første panel er justeret, kan dets kanter fastspændes til 300 mm ved hjælp af træplader med selvskærende skruer eller beslag.

Det andet panel er indsat helt ind i sporet af den første og sikret på nøjagtig samme måde som den første. Alle efterfølgende PVC-paneler skal fastgøres på tilsvarende måde. Kanten af ​​PVC-panelet, som fastgøres sidst, forkortes med 10 mm. Derefter skal du blot indsætte og glide det i sporet af det ekstreme plastpanel. Panelet, som er den endelige løsning, er ikke det værd.

Det skal huskes, at panelerne kan modstå en masse på kun op til 1 kg. For at rette på dem yderligere hængende ting er det nødvendigt at installere en ekstra trækasse.

Til skæring af plastpaneler et perfekt hacksav eller sav med fine tænder.
Installation af PVC-paneler ved lave temperaturer anbefales heller ikke.

Du må ikke udpakke PVC-paneler og profiler, hvis temperaturen i rummet er mindre end 10 grader.
For at rense plastpaneler skal du altid bruge en svamp eller et lap fremstillet af en blød klud. Brug aldrig kaustiske rengøringsmidler. Efter afslutningen af ​​arbejdet behandler du hele plastpladens plan med et antistatisk middel.

For at undgå defekte paneler skal du beskytte dem mod stærke slag.
Du bør også overveje et par ikke komplekse tips:

 • Hvis væggen har uregelmæssigheder i sit plan, er det nødvendigt at forstærke skinnens træramme.
 • Listerne skal installeres vinkelret på plastpanelerne.
 • Afstanden mellem trærammerne skal være ca. 50 cm.
 • Ved montering af paneler i rum med høj luftfugtighed skal rammen af ​​deres træ behandles med en særlig forbindelse.
 • Trækasse eliminerer alle uregelmæssigheder i væggene i dette rum.

I alle hjørner af væggene, hvor vi installerer panelerne, forbereder vi hjørneprofilen. For at undgå mærkbar trimning på plastpaneler til maskering, brug en speciel startprofil. For at forbinde panelerne til hinanden langs hele længden, anvendes en forbindelsesprofil. Loftet soklen bruges til design ved leddene i loftet med væggen.

I rum med høj luftfugtighed, som f.eks. Badeværelser eller brusebad på leddene af profilen og træpladerne, er det nødvendigt at dække med fugemasse. Til denne perfekte vandtæt silikone.
For at gøre huller på plastpanelene til stikkontakter eller kontakter, skal du bruge en stiksav eller konstruktionskniv. Men før denne handling er det nødvendigt at lave en markering.

Loft fra plastikplastplader

På dette tidspunkt kan foder loftet med dekorative paneler af plast med rette kaldes en universel mulighed. Denne metode er den nemmeste og billigste. Hvis du ønsker det, kan PVC-loftet konfronteres med dit eget, fordi det ikke kræver nogen bygningserfaring eller færdighed. Når alt kommer til alt, hvis du ønsker det, og præcision, kan du gøre installation af plastpaneler i loftet med dine egne hænder uden hjælp fra eksperter.

I hardwareforretningerne findes PVC-paneler i et meget stort udvalg og til enhver smag. Alle er opdelt i to typer, det er: væg - de er tyngre og stivere og loft - som er ret lyse, men skrøbelige. At gøre loftet af PVC-panelerne med egne hænder bør være yderst forsigtig. Loftsplader kræver særlig omhyggelig håndtering af sig selv, da selv med en lille indvirkning på dem, kan en tandpude forblive, hvilket vil mærkbart skade dets udseende.

Loftsplader er mærkbart forskellige. De har forskellig bredde, tekstur, farve. Sådanne paneler kan også efterligne materialer, der er populære i udsmykning, som for eksempel marmor eller træ. De er matte, glatte eller lakeret.

Den vigtigste egenskab ved plastpaneler er, at de er fugtbestandige og ikke kræver nogen særlig pleje. På grund af sådanne egenskaber kan de finere badeværelserne, køkkenet og endda gangen. Bredt brugt til altaner og loggier.

Gør installationen af ​​plastpaneler på loftet med egne hænder, du kan skjule en række fejl på den. Også under PVC paneler kan du nemt skjule alle former for kommunikation, såsom kabler, ledninger eller rør. Og i dem er det nok bare at installere spotbelysning.

Plastic trim

Hvordan gør vægpanelpladerne det selv

Vægbeklædning med plastpaneler

Hvordan laver man plastpaneler på væggen? Hvis der er uregelmæssigheder, potholes eller svære at finde forme på væggene, der er vanskelige at fjerne fra overfladerne med gips og kittet, er den mest rationelle løsning at færdiggøre væggene med egne hænder med plastpaneler.

Korrekt monteret ramme på væggen gør det muligt at gøre belægningen ideelt glat for at få et fly til at dække alle fejl. Sådan gør du dette korrekt, spørger artiklen.

Egenskaber af vægbeklædning med plastpaneler

Vægplastik er produkter fremstillet af polyvinylchlorid (PVC), ekstruderingsmetode.

I denne proces:

 • Den smeltede tykke masse af sammensætningen på specialudstyr ekstruderes gennem dyser. svarende til profilpanelernes form.
 • Emnerne afkøles til en bestemt temperatur.
 • Skåret i størrelse.

Prøver af plastpaneler

 • Standard paneltykkelse er:
 1. 5 millimeter;
 2. fra 8 til 10 millimeter. På trods af svingningerne i tykkelsen er det en enkelt størrelse, for det er komponentdele, såsom lister, lavet ens.
 • Bredden af ​​plastikplader til vægindretning varierer fra 20 til 37 centimeter - det er ret brede plastpaneler til vægge.
 • Standard længde af varer:
 1. 2,6 meter;
 2. 2,7 meter;
 3. 3 meter.

Fordelene ved PVC-paneler er:

 • Sikkerhed. Udlad ikke skadelige elementer, når de opvarmes til en temperatur (+ 80 ° C).
 • Æstetik. Fraværet af sømme i leddene, en række farver og mønstre. PVC-paneler kan termisk printes med et billedbillede, malet, dekoreret med selvklæbende film. Dette tillader brug af materiale:
 1. i badeværelset (se. Overfor badekarret med plastikplader: gør det rigtigt);
 2. loggier (se PVC loggia trim paneler: installationsvejledning);
 3. stue.

Separate paneler er klæbede vægge i soveværelset for voksne.

 • Holdbarhed. over 10 år og høj modstand, på trods af fugt i badeværelset og temperaturudsving på balkonen.
 • Funktionalitet. let vedligeholdelse. Det er nok at fjerne støv med jævne mellemrum.

Sammen med dette har PVC paneler en række ulemper, som skyldes materialets kemiske sammensætning og egenskaber.

Disse omfatter:

 • Lav hygiejne. Plast indånder ikke, det tillader ikke damp, som kræver restriktioner i brugen heraf i soveværelset. Køkkenet skal være godt ventileret og oprette en kraftig hætte i rummet for at fjerne røg og sod. Glare fra den glatte overflade fra sollys og polarisering påvirker barnets psyke negativt.

Tip: Trim ikke børnenes soveværelse med glatte plastplader.

 • Toksicitet ved forbrænding. Ved antændelse brænder PVC aktivt med udslip af gasser med meget alvorlige konsekvenser. På grund af dette er køkkenet ikke fuldstændigt beklædt med plastikplader: I risikozonen er der en del af væggen over gaskomfuret. Afslutning bør ikke have kontakt med ledninger, opvarmning, boligarmaturer.

Hvilke elementer er der brug for til montering af paneler

Inden væggene med plastikplader lægges på, er det nødvendigt at købe ekstra lister og samtidig dekorative elementer, der giver det endelige udseende til beklædningen. Profiler er af flere typer vist på billedet.

 • Starter.
 • Efterbehandling.
 • Guider: øvre og nedre. Denne installation lister, skaber en ramme omkring omkredsen af ​​hele det trimmet plan.
 • Hjørne udendørs. Med sin hjælp dannes udragende hjørner af rummet.
 • Hjørne internt, monteret langs de indvendige hjørner.
 • Forbindelse. Designet til ansigtsforbindelse af elementer, med kombinerede finishpaneler i forskellige farver.
 • Plinter eller fileter. Fast på limen.
 • Enkle hjørner. Anvendes til trimning af hjørner, limet til huden.

Ordningen med installation af plastpaneler

Panelerne er fastgjort til trærammen med hæfteklammer og en byggestifter til metalrammen med selvdrejende skruer.

Tip: Polyvinylchlorid har en høj termisk ekspansionskoefficient, det følger heraf, at der under installationen skal fastgøres med et lille hul for elastiske deformationer af plastpanelet. I dette tilfælde gør beslagene det muligt at flytte plastik, men selvlukkende skruer "loppe" gør det ikke. I dette tilfælde skal du bruge en termisk vaskemaskine med selvlukkende skruer, der består af en tætningsring, et låg og en vaskemaskine med et ben. Der skal være et hul på mindst 1,5 mm mellem hullets væg i plastik og foden af ​​vaskemaskinen.

Før du laver væggene med plastikplader, vil video-lektionen fortælle dig nuanserne af arbejdet.

Sådan laver man en kasse til paneler

Plastvægbeklædning begynder med fremstilling af en ramme til paneler eller vægbeklædning. Dette vil i fremtiden gøre det muligt hurtigt at udskifte, om nødvendigt plastplader og sikkert fastgøre dem.

Til brugte kasser:

 • Woody barer.
 • Metal profil - mindre.

På samme tid kan små celler placeret bag konstruktionen bruges til læggning af isoleringsmaterialer. Kassen er fastgjort til væggen med klemmer eller skruer i dowels.

Enheden af ​​en obreshetka til plastpaneler

Fastgørelseselementerne i batten er installeret i trin på op til 0,5 meter. Mellem stængerne vælges afstanden, således at isoleringsmaterialets lægning er så simpelt som muligt.

Sådan installeres PVC paneler

Et af hovedelementerne i materialet er nem installation.

 • Plastplader til vægge, brede monteringshylder af dem er fastgjort til kassen med beslag eller skruer.
 • På den anden side af detaljen er der en lille fastgørelse hylde hængende over kassen.

Fastgørelse af plastpaneler

Før du køber væggene med plast, købes de nødvendige værktøjer:

 • Jigsaw, der passer til størrelsen af ​​monterede elementer.
 • Konstruktion hæftemaskine til fastgørelse af plastfragmenter til træ kasse.
 • Stuslo, til pålidelig fastgørelse af værktøjet, når der skæres.
 • Gipsspatel, for at lette bøjningen af ​​den del af finishprofilen.
 • Gummi mall hjælper med nemt at trække panelet til stedet.

Instruktioner til montering af plastpaneler efter anordningens kasser:

 • Profiler er installeret:
 1. guider;
 2. starte;
 3. efterbehandling.
 • Den første plade af panelet er installeret i den nederste profil, elementet er buet i en buet og installeret i den øvre profil.
 • Ved hjælp af en mallet presses pladen tæt mod startprofilen.
 • Fastgør på samme måde de resterende plastelementer undtagen det sidste.

Tip: Ved montering af det resterende element skal du være meget forsigtig.

 • Det sidste panel skæres fra siden af ​​den store hylde til fastgørelsesanordninger. En lille margin er lavet for sin udvidelse.
 • Efterbehandlingsprofilpanelet er bøjet, nederste del af det sidste element er installeret, så det passer godt ind i profilen. Til dette:
 1. en del af efterbehandlingselementet
 2. panelet starter til øverste hjørne;
 3. hylderne på efterbehandling og montageprofiler er bøjet af, og plastfragmentet er endelig fastgjort.
 • Panelet og efterbehandlingsprofilen er fastgjort til kassen med en byggestifter.
 • Arranger sokler.

Læs stoffet på væggene i stedet for tapet

Sådan lim PVC-paneler

På denne måde kan glatte, tørre overflader være færdige.

 • Der bør ikke være støv, snavs eller fedt på overfladen.
 • Lim anvendes specielt - "flydende negle". Brug ikke lim, der indeholder rengøringsmidler eller opløsningsmidler.
 • Når du dækker bruservæggen, er der et lille hul på op til tre millimeter tilbage for at forhindre en "gust" af materiale, når pallen udvides.
 • Sømme skal fyldes med silikoneforsegling.

Sådan plejer du paneler

Plastpleje er ret simpelt:

 • Rengør panelerne med en blød klud.
 • Brug til vask af specielle produkter, der ikke indeholder opløsningsmidler eller slibende partikler. Ofte nok almindeligt sæbevand.
 • Ved enden af ​​overfladen vaskes med rent rent vand.

Hvordan vi laver væggene med plastpaneler kan ses i videoen i denne artikel. Dækvægge med plastpaneler er en glimrende løsning, der hjælper med at spare nok penge og gøre et behageligt værelse. Prisen på PVC-paneler ved reparation af lokaler og væggeneration er meget forskellig, der er altid mulighed for at vælge den bedste løsning, der opfylder kvalitet og omkostninger.

Han blev uddannet fra arkitekturfakultetet i Penza State Institute of Architecture and Construction. I de sidste ti år har han været en førende specialist i et stort byggefirma i byen Penza, der beskæftiger sig med opførelse af fleretages beboelsesejendomme. Den samlede erhvervserfaring i specialet er 18 år. Rådgivning om design, valg af materialer til indvendig og udvendig dekoration, teknologi til efterbehandling.

Paneler væggene

I denne artikel vil du lære at lave reparationer i badeværelset PVC-paneler med egne hænder. Hvad er måderne, deres fordele og ulemper. Sådan monteres en metalramme under panelet og hvilke vanskeligheder der opstår. I midten af ​​artiklen finder du en video, der viser hele processen.

Væggene på badeværelset, dekoreret med plastpaneler.

Vægbeklædningsmetoder

Der er to teknologier til vægpanel: ramme og rammeløs. Den første metode til fastgørelse af beklædning indebærer oprettelse af kasser, de anden limningspaneler direkte på væggen. Hver af teknologierne har sine egne "plus" og "minuser".

På den ene side udføres relativt billigt rammeløs vægbeklædning på kortere tid. På den anden side giver denne teknologi en ideelt glat base. Og det kræver ofte ekstra plastering og plastering arbejde. Som væsentligt øger omkostningerne ved reparationer i rummet.

Derudover tillader brugen af ​​rammeløs vægbehandlingsteknik ikke varmeisoleringsarbejde og skjuler forskellige kommunikationslinjer i rummet. Derfor er denne teknologi nu praktisk taget ikke brugt. Den mest populære er rammetoden til vægbeklædning.

Beregning af materialekrav

Særlige beregninger vil ikke være påkrævet. Bestem den krævede mængde finishmateriale kan være en af ​​to muligheder:

 • på det samlede område af væggen;
 • af panelernes størrelse.

Den første metode er at bestemme det samlede areal af væggene. For at gøre dette skal du formere deres højde og bredde.

Den mest hensigtsmæssige løsning er at beregne efterspørgslen, baseret på panelernes størrelse. Det modstående materiale har følgende standardmål: længde - 3 m, bredde - 0,25 m. For eksempel, hvis badeværelset er 2 m bredt, skal du bruge 8 paneler (2 m. 0,25 m) til reparationer.

Ved beregning af antallet af paneler trækkes dør- og vinduesåbningsarealet og rummet bagved badeværelset, der er installeret flush med væggen. I processen kan du ødelægge foringen. Af den grund skal du til det anslåede antal paneler tilføje yderligere 3-4 stk.

Plastpaneler er et godt alternativ til fliser.

Forberedende arbejde

Overfladen af ​​væggen rengøres fra den gamle belægning. Fjernet smuldrende gips. Støv og snavs fjernes. Perfekt vægudjævning er ikke nødvendig. Men hvis det er muligt, skal du prøve at gøre dem glatte. Så det vil være mere bekvemt at montere kassen.

Ved det forberedende arbejde anvendes på væggene i den antiseptiske sammensætning. Dette forhindrer udviklingen af ​​svampe, hvilket forårsager en ubehagelig lugt i badeværelset. Hvad vil påvirke menneskers sundhed?

Det er muligt at undgå skimmel ved at skabe et effektivt ventilationssystem. Hvis der ikke er nok naturlig ventilation til at ventilere rummet, anbefales det at anvende en el-ventilator.

Før plastering af væggen med plastikplader anbefales det at udskifte gamle metalrør. Først, når du lukker rør i et badeværelse med plastpaneler, vil det være sværere at finde en lækage. For det andet er rørene placeret i en kort afstand fra væggens overflade. Og dette vil kræve en større udvidelse af batten, hvilket vil reducere rummet i rummet.

Enhedsramme

For at skabe kasser anvendes træstænger med en tykkelse på 3-4 cm og en bredde på 5-6 cm. Det er bedst, når lamellerne i længden svarer til størrelsen af ​​væggene. Det vigtigste krav til baren - det skal være tørt. Ellers fører processen med tørring af træ til forvirring af plastpaneler.

Baseret på vægternes størrelse bestemmes metoden til fastgørelse af batten. Reiki kan monteres både lodret og vandret. Det eneste krav - Fastgørelse af plastpaneler til kassen udføres i en ret vinkel.

Til fastgørelse af tømmeret på væggen anvendes skruer med dowels. Afstanden mellem de tilstødende rækker af rammen er 25-30 cm. Den første række af tømmeret er skruet ind på gulvniveau. Den ideelle løsning ville være at fastsætte den øverste række af kasser nær loftet. Du bør også sørge for tilstedeværelsen af ​​træstænger rundt om døren og vinduernes omkreds samt til placering af andre husholdningsartikler.

Læs Gipsfibervægsplade

Alle søjlerne i skytten skal være placeret i et enkelt plan. Hvis en plank falder ud af et plan, bruges foringer til at justere det. Kontroller stangernes korrekte placering ved hjælp af en lodret linje og niveau.

Inden plastpladerne installeres, bliver stængerne rengjort af snavs og dækket med et antiseptisk middel. Hulrummene i lathinget kan fyldes med isolering, som samtidig fungerer som lydisoleringsmateriale.

Installation af modstående materiale

Som et miljøvenligt og naturligt materiale kan betragtes som træpaneler.

Fastgørelse af plastpaneler starter fra hjørnet længst fra indgangen til rummet. Ved hjælp af en konstruktion hæftemaskine er den indvendige hjørne profil fastgjort til den skabte ramme. Opnået maksimalt tæt pasform profil til hjørnet.

Pålidelig fiksering af vinkelprofilen udføres fra to sider, det vil sige, at den støder op til begge vands bjælker. Profilen skal monteres på en sådan måde, at der ikke er "bølger" mellem de tilstødende stænger.

Det første panel er anbragt i sporet af vinkelprofilen på siden, hvor der ikke er nogen flad bred kant. Fremspringet skal være placeret på forsiden og er beregnet til fastgørelse af beklædningen til rammen. Til den endelige fiksering af plastpanelet til kassen anvendes selvlukkende skruer.

Tilsvarende installationen af ​​det næste panel. Den passer ind i sporet af det foregående panel, og den anden ende presses mod rammen med en selvdrejende skrue. I kontaktpunkter mellem de to paneler må der ikke være revner. Under installationen af ​​de resterende paneler er det ikke nødvendigt at kontrollere deres korrekte placering, da de første paneler skal udsættes for niveauet på alle væggene.

I processen bliver plasten nødt til at skære. Til disse formål skal du bruge en hacksav med fine tænder. Mærkning og skæring af panelet udføres fra forsiden. Før mærkning skal du fjerne beskyttelsesfilmen fra panelet. Efter færdiggørelsen af ​​arbejde med plast er der monteret lofter på loft og gulv. For at forbedre ventilationen af ​​den nye væg, købt sokkel med huller.

Vanskeligheder i vægpaneler

Selv om plastikbeklædning ikke er en vanskelig opgave, er der en række vanskeligheder, som alle kan støde på. De vigtigste er:

 • installation af det sidste panel
 • Tilstedeværelsen af ​​rør, blander og andre fremspringende elementer;
 • lægning af elektrisk kabel.

Montering af det sidste panel

Ofte skal det sidste panel skæres langs nettet. Hvis snittet passerer mellem forstærkningerne, kan du bruge en skarp kniv. I andre tilfælde skal du bruge en hacksav med små tænder.

Der foretages en måling mellem spidsprofilens profil og kontaktpunktet mellem det sidste og næstsidste panel. Til dette formål skal du bruge en flad lineal, som er placeret i rilleprofilen. Afstanden fra loftet til gulvet måles også. Hvis det er anderledes, skal panelet skære lidt i tværretningen.

1 cm trækkes fra de opnåede data. Denne margen er nødvendig for nemt at indsætte panelet i profilhjørnet. Det afskårne sidste panel indsættes i profilens mest ekstreme punkt, hvorefter det er forbundet med det tilstødende ark ved at potte bevægelser af hånden.

Når det sidste panel kommer ind uden huller, kan det ikke løses. Hvis der er en spalte, skal panelet fastgøres i hjørnet. For at gøre dette skal du bøje kanten af ​​hjørneprofilen og ved hjælp af en hælplade til at køre et glasspik.

Omgå udragende elementer (rør, blender osv.) Og elektriske ledninger

Plastpaneler bliver nødt til at blive skåret selvom der er forskellige fremspringende elementer i badeværelset (rør, vandhaner, VVS, osv.). Det er værd at overveje, at du ikke behøver at lave store huller mellem disse strukturer og stabile paneler.

Det er bedst at engagere sig i at skære et bestemt lærred i løbet af lægningen. De resulterende små huller er forseglet med silikoneforsegling, der er ens i farve til panelerne. Neem VVS kryds tæt på væggen.

Lægning af elektrisk kabel udføres direkte i væggen eller i rammen. Hvis der er lange ledninger i kassen, er det bedre at lave rillerne. For udgang af kablet til stikkontakterne, skifter og lamper i panelerne er lavet gennem huller. For at gøre dette skal du bruge en almindelig negle, en opvarmet hætte, der påføres plastik.

Vægbeklædning med plastpaneler

 • Sådan begynder du at bygge
 • Sådan installeres en ramme base
 • Vi monterer plastikdele

Folk, der for første gang står overfor deres plastikpaneler, undrer sig altid - hvordan man maler vægge med plastpaneler med egne hænder, uanset om det kun er et badeværelse, en balkon eller en stue? Faktisk er det ikke så svært at skære væggene med dette modstående materiale korrekt. Det vigtigste er at være tålmodige og nødvendige værktøjer.

Plastpaneler kan ikke kun skjule alle manglerne på væggene, men også dekorere dem. Derudover er brugen af ​​plastpaneler til vægge praktisk.

Sådan begynder du at bygge

Lad os starte med de værktøjer, der er nødvendige for at udføre dette arbejde:

 • boremaskine eller hammerbor
 • konstruktion hæftemaskine og hæfteklammer til det;
 • silikoneforseglingsmiddel (i farvepaneler eller farveløs);
 • selvskærende skruer eller dowels;
 • niveau og roulette.

Nu for plastpanelerne selv. Det moderne marked med byggematerialer vil tilbyde dig ikke kun forskellige producenter og forskellig kvalitet af plastpaneler, men et bredt udvalg af farver (monofonisk, med eller uden mønster), efterligning af naturlige materialer, størrelser og meget mere. Dens popularitet skyldes frem for alt dets enorme antal fordele.

 1. For det første er det dets tilgængelighed, fordi i forhold til andre modstående materialer er plastpaneler relativt billige, så alle kan købe dem.
 2. For det andet, den nemme installation, der udtrykkes i det faktum, at enhver uden undtagelse med egne hænder kan udføre det rigtige arbejde med dette materiale. Desuden kan panelerne placeres både lodret og vandret og diagonalt, og de docker perfekt, uden sømme.
 3. For det tredje har plasten en høj fugtighedsbestandighed, så det bruges ofte i dækningen af ​​badeværelset og balkonen.
 4. For det fjerde er de meget praktiske i plejen, det vil sige, de kan vaskes og rengøres med husholdningsvaskemidler uden at være særlig opmærksom på sammensætningen og koncentrationen.
 5. Nå og for det femte er det materialets holdbarhed og dets anvendelighed.

Læs Dekorative gips fordele og ulemper

Monter først panelets fastgørelseselementer. Dette er det endelige element, såvel som en intern eller ekstern vinkel. Hvis du skal panel hele væggen ned til loftet, så installer en anden
loftsplint.

Vi begynder arbejdet med at pleje væggene med egne hænder fra forberedende aktiviteter:

 • juster loftet og væggene, og mål dem derefter
 • vi køber plast selv, men bedre med en margen og tager hensyn til det sted, hvor du skal bruge det (entré, balkon eller andet) såvel som indretningen af ​​rummet;
 • guider og om nødvendigt varme- og lydisoleringsmateriale.

Nu fortsætter vi direkte med kasse og paneler. Du skal vide, at installationen af ​​plastpaneler kan udføres på to måder: rammeløs og ramme.

Sidstnævnte mulighed bruges meget oftere, da plastbeklædningen er lavet lige under rammen. Nå er den rammeløse version hovedsagelig brugt i plastisk trimning af balkonen, for ikke at reducere det allerede utilstrækkelige rum.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Sådan installeres en ramme base

Med installationen af ​​rammen (kasser) skal begynde.

Først og fremmest skal du købe guider, der er nødvendige for batten.

Det er nødvendigt at være særlig opmærksom på installationens kvalitet, og mere præcist til de ensartede paneler, der skal installeres.

Vejledninger er lavet af to hovedtyper af materiale - træ og metal, plastikførere er for nylig kommet på markedet, men det er stadig sjælden.

Hvis du vælger træplader, bør dette være et godt tørringsmateriale og med dimensioner på mindst 50 mm bredde og tykkelse på mindst 20-22 mm.

Længden bestemmes ud fra rummets højde, men vi tager nogle få centimeter på lager, da loftet måske ikke er helt glat, og det er lettere at afskaffe overskuddet end at instruere en kort.

Metal guider af standardstørrelser og eksperter anbefaler at bruge dem.

Kassen er monteret i overensstemmelse med hvordan panelerne vil blive placeret. Overvej den mest almindelige metode til placering - lodret.

I dette tilfælde placerer vi hjælpelinjerne vandret - de øverste og nederste profiler, der er fastgjort med dykker eller skruer og nøjagtigt nøjagtigt af niveau. Fastgør derefter styrene mellem dem (mellemliggende) i en afstand på højst 50 cm.

I så fald vil den afskårne væg ikke afslutte liningprocessen, og i hjørnet er det fornuftigt at installere en indvendig eller ekstern hjørneformning alt afhænger af selve hjørnet af rummet.

Også når du laver montering af plastpaneler med dine egne hænder, kommer du på tværs af konceptet af en profil (nogle gange kaldes støbning) - det er elementerne i vægdekorationen, der gør arbejdet lettere, nemlig paneler monteres på dem.

For eksempel er startprofilen brugt til at bestemme udgangspunktet for alle færdiggørelser, det er først knyttet.

Slutprofilen er installeret foran det seneste panel. Den ydre hjørneprofil bruges til at skære steder som vinduer, døre og nicher. Intern profil - i alle hjørner inde i rummet. Docking - når panelets længde ikke er nok, og du skal tilføje en anden, eller hvis du bruger en designløsning, skal du bygge et spejl eller andet objekt ind i væggen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Hvordan gør vægpanelpladerne det selv

Vægbeklædning med plastpaneler

Hvordan laver man plastpaneler på væggen? Hvis der er uregelmæssigheder, potholes eller svære at finde forme på væggene, der er vanskelige at fjerne fra overfladerne med gips og kittet, er den mest rationelle løsning at færdiggøre væggene med egne hænder med plastpaneler.

Korrekt monteret ramme på væggen gør det muligt at gøre belægningen ideelt glat for at få et fly til at dække alle fejl. Sådan gør du dette korrekt, spørger artiklen.

Egenskaber af vægbeklædning med plastpaneler

Vægplastik er produkter fremstillet af polyvinylchlorid (PVC), ekstruderingsmetode.

I denne proces:

 • Den smeltede tykke masse af sammensætningen på specialudstyr ekstruderes gennem dyser. svarende til profilpanelernes form.
 • Emnerne afkøles til en bestemt temperatur.
 • Skåret i størrelse.

Prøver af plastpaneler

 • Standard paneltykkelse er:
 1. 5 millimeter;
 2. fra 8 til 10 millimeter. På trods af svingningerne i tykkelsen er det en enkelt størrelse, for det er komponentdele, såsom lister, lavet ens.
 • Bredden af ​​plastikplader til vægindretning varierer fra 20 til 37 centimeter - det er ret brede plastpaneler til vægge.
 • Standard længde af varer:
 1. 2,6 meter;
 2. 2,7 meter;
 3. 3 meter.

Fordelene ved PVC-paneler er:

 • Sikkerhed. Udlad ikke skadelige elementer, når de opvarmes til en temperatur (+ 80 ° C).
 • Æstetik. Fraværet af sømme i leddene, en række farver og mønstre. PVC-paneler kan termisk printes med et billedbillede, malet, dekoreret med selvklæbende film. Dette tillader brug af materiale:
 1. i badeværelset (se. Overfor badekarret med plastikplader: gør det rigtigt);
 2. loggier (se PVC loggia trim paneler: installationsvejledning);
 3. stue.

Separate paneler er klæbede vægge i soveværelset for voksne.

 • Holdbarhed. over 10 år og høj modstand, på trods af fugt i badeværelset og temperaturudsving på balkonen.
 • Funktionalitet. let vedligeholdelse. Det er nok at fjerne støv med jævne mellemrum.

Sammen med dette har PVC paneler en række ulemper, som skyldes materialets kemiske sammensætning og egenskaber.

Disse omfatter:

 • Lav hygiejne. Plast indånder ikke, det tillader ikke damp, som kræver restriktioner i brugen heraf i soveværelset. Køkkenet skal være godt ventileret og oprette en kraftig hætte i rummet for at fjerne røg og sod. Glare fra den glatte overflade fra sollys og polarisering påvirker barnets psyke negativt.

Tip: Trim ikke børnenes soveværelse med glatte plastplader.

 • Toksicitet ved forbrænding. Ved antændelse brænder PVC aktivt med udslip af gasser med meget alvorlige konsekvenser. På grund af dette er køkkenet ikke fuldstændigt beklædt med plastikplader: I risikozonen er der en del af væggen over gaskomfuret. Afslutning bør ikke have kontakt med ledninger, opvarmning, boligarmaturer.

Hvilke elementer er der brug for til montering af paneler

Inden væggene med plastikplader lægges på, er det nødvendigt at købe ekstra lister og samtidig dekorative elementer, der giver det endelige udseende til beklædningen. Profiler er af flere typer vist på billedet.

 • Starter.
 • Efterbehandling.
 • Guider: øvre og nedre. Denne installation lister, skaber en ramme omkring omkredsen af ​​hele det trimmet plan.
 • Hjørne udendørs. Med sin hjælp dannes udragende hjørner af rummet.
 • Hjørne internt, monteret langs de indvendige hjørner.
 • Forbindelse. Designet til ansigtsforbindelse af elementer, med kombinerede finishpaneler i forskellige farver.
 • Plinter eller fileter. Fast på limen.
 • Enkle hjørner. Anvendes til trimning af hjørner, limet til huden.

Ordningen med installation af plastpaneler

Panelerne er fastgjort til trærammen med hæfteklammer og en byggestifter til metalrammen med selvdrejende skruer.

Tip: Polyvinylchlorid har en høj termisk ekspansionskoefficient, det følger heraf, at der under installationen skal fastgøres med et lille hul for elastiske deformationer af plastpanelet. I dette tilfælde gør beslagene det muligt at flytte plastik, men selvlukkende skruer "loppe" gør det ikke. I dette tilfælde skal du bruge en termisk vaskemaskine med selvlukkende skruer, der består af en tætningsring, et låg og en vaskemaskine med et ben. Der skal være et hul på mindst 1,5 mm mellem hullets væg i plastik og foden af ​​vaskemaskinen.

Før du laver væggene med plastikplader, vil video-lektionen fortælle dig nuanserne af arbejdet.

Sådan laver man en kasse til paneler

Plastvægbeklædning begynder med fremstilling af en ramme til paneler eller vægbeklædning. Dette vil i fremtiden gøre det muligt hurtigt at udskifte, om nødvendigt plastplader og sikkert fastgøre dem.

Til brugte kasser:

 • Woody barer.
 • Metal profil - mindre.

På samme tid kan små celler placeret bag konstruktionen bruges til læggning af isoleringsmaterialer. Kassen er fastgjort til væggen med klemmer eller skruer i dowels.

Enheden af ​​en obreshetka til plastpaneler

Fastgørelseselementerne i batten er installeret i trin på op til 0,5 meter. Mellem stængerne vælges afstanden, således at isoleringsmaterialets lægning er så simpelt som muligt.

Sådan installeres PVC paneler

Et af hovedelementerne i materialet er nem installation.

 • Plastplader til vægge, brede monteringshylder af dem er fastgjort til kassen med beslag eller skruer.
 • På den anden side af detaljen er der en lille fastgørelse hylde hængende over kassen.

Fastgørelse af plastpaneler

Før du køber væggene med plast, købes de nødvendige værktøjer:

 • Jigsaw, der passer til størrelsen af ​​monterede elementer.
 • Konstruktion hæftemaskine til fastgørelse af plastfragmenter til træ kasse.
 • Stuslo, til pålidelig fastgørelse af værktøjet, når der skæres.
 • Gipsspatel, for at lette bøjningen af ​​den del af finishprofilen.
 • Gummi mall hjælper med nemt at trække panelet til stedet.

Instruktioner til montering af plastpaneler efter anordningens kasser:

 • Profiler er installeret:
 1. guider;
 2. starte;
 3. efterbehandling.
 • Den første plade af panelet er installeret i den nederste profil, elementet er buet i en buet og installeret i den øvre profil.
 • Ved hjælp af en mallet presses pladen tæt mod startprofilen.
 • Fastgør på samme måde de resterende plastelementer undtagen det sidste.

Tip: Ved montering af det resterende element skal du være meget forsigtig.

 • Det sidste panel skæres fra siden af ​​den store hylde til fastgørelsesanordninger. En lille margin er lavet for sin udvidelse.
 • Efterbehandlingsprofilpanelet er bøjet, nederste del af det sidste element er installeret, så det passer godt ind i profilen. Til dette:
 1. en del af efterbehandlingselementet
 2. panelet starter til øverste hjørne;
 3. hylderne på efterbehandling og montageprofiler er bøjet af, og plastfragmentet er endelig fastgjort.
 • Panelet og efterbehandlingsprofilen er fastgjort til kassen med en byggestifter.
 • Arranger sokler.

Sådan lim PVC-paneler

På denne måde kan glatte, tørre overflader være færdige.

 • Der bør ikke være støv, snavs eller fedt på overfladen.
 • Lim anvendes specielt - "flydende negle". Brug ikke lim, der indeholder rengøringsmidler eller opløsningsmidler.
 • Når du dækker bruservæggen, er der et lille hul på op til tre millimeter tilbage for at forhindre en "gust" af materiale, når pallen udvides.
 • Sømme skal fyldes med silikoneforsegling.

Sådan plejer du paneler

Plastpleje er ret simpelt:

 • Rengør panelerne med en blød klud.
 • Brug til vask af specielle produkter, der ikke indeholder opløsningsmidler eller slibende partikler. Ofte nok almindeligt sæbevand.
 • Ved enden af ​​overfladen vaskes med rent rent vand.

Hvordan vi laver væggene med plastpaneler kan ses i videoen i denne artikel. Dækvægge med plastpaneler er en glimrende løsning, der hjælper med at spare nok penge og gøre et behageligt værelse. Prisen på PVC-paneler ved reparation af lokaler og væggeneration er meget forskellig, der er altid mulighed for at vælge den bedste løsning, der opfylder kvalitet og omkostninger.

Han blev uddannet fra arkitekturfakultetet i Penza State Institute of Architecture and Construction. I de sidste ti år har han været en førende specialist i et stort byggefirma i byen Penza, der beskæftiger sig med opførelse af fleretages beboelsesejendomme. Den samlede erhvervserfaring i specialet er 18 år. Rådgivning om design, valg af materialer til indvendig og udvendig dekoration, teknologi til efterbehandling.

Vægindretning med plastpaneler

PVC-paneler er et praktisk og slidstærkt materiale, og bruges derfor meget i dekorative vægdekorationer. De er velegnede til alle lokaler, og en række forskellige teksturer, former og farver giver dig mulighed for at gøre interiøret ikke kun behageligt, men også meget stilfuldt. Fastgørelsesteknologien er ret simpel, så udsmykningen af ​​væggene med plastpaneler er en god mulighed for en nybegyndermester.

Vægindretning med plastpaneler

Valget af paneler til efterbehandling

Sortimentet af plastpaneler er så stort, at det er meget vanskeligt for en uerfaret køber at regne ud. For at undgå fejl bør du gøre sig bekendt med egenskaberne ved dette materiale og dets sorter. Det er værd at overveje kun certificeret materiale, fordi panelerne af ringe kvalitet ikke har den nødvendige styrke og hurtigt falmer.

Sortiment af plast vægpaneler

De vigtigste fordele ved plastpaneler:

 • øget fugtresistens;
 • nem installation;
 • brandsikkerhed;
 • hygiejne;
 • lang levetid
 • modstand mod mikroorganismer.

Badeværelse, plastbeklædning

Ulempen ved dette materiale er lav slagfasthed, så når man transporterer og installerer panelerne, skal de håndteres omhyggeligt. Afhængigt af belægningen er panelerne opdelt i matte og blanke, og ifølge teknologien til tegning af et billede - i film og trykning.

PVC paneler i badeværelset er smukke og stilfulde.

 • bredde fra 200 til 350 mm;
 • længden er fra 2700 til 3000 mm;
 • tykkelse fra 8 til 10 mm.

Materialets styrke afhænger ikke kun af vægtykkelsen, men også på antallet af forstærkere placeret inde i panelet. For at kontrollere, hvor stærk materialet er, skal du trykke fingeren på overfladen - hvis plastik er bøjet, vil panelet ikke vare længe.

Glatte plastpaneler

Derudover bør du ikke købe paneler hvis:

 • forstærkere deformeres eller beskadiges
 • tegningen på forsiden har fuzzy linjer, fuzzy områder eller sløret kanter;
 • belægningen er anderledes i tone;
 • der er ridser på overfladen;
 • panelernes dimensioner stemmer ikke overens.

PVC vægpaneler

PVC vægpaneler

Sammenligningstabel af egenskaber ved PVC-paneler (til sammenligning tages plastpaneler med en slags belægnings-flexografisk tryk, 0,25 m bred og 3 m lang)

PVC-panel TM Decomax

Gennemsnitlige kinesiske panel

Regler og teknologi til vægdekoration med plastpaneler

Plastpaneler er et fremragende materiale, der ofte bruges til at give overfladen en række indretninger. Hvad er praktisk, dette produkt kan bruges i næsten ethvert rum. Der er mulighed for at skabe et helt unikt interiør. Og også færdiggørelsen af ​​væggene med plastpaneler er en ret simpel begivenhed, der ikke kræver bygningserfaring. Selv om du stadig har brug for at vide, hvordan man gør alt det mest korrekte.

Hvad er PVC-panel

Plastpaneler (vægpaneler) har et andet navn - PVC. Dette er forkortet navn på materialets hovedbestanddel - polyvinylchlorid. Produktionen er ret simpel og ligger i, at det smeltede stof drives af specielle former. Dette skaber en strimmel, der afkøles og skæres til den ønskede størrelse. Det viser sig at være et fremragende efterbehandling materiale, der kan modstå næsten enhver temperatur (indenfor lokalerne).

Vægbeklædningspaneler varierer i størrelse:

 1. Tykkelsen er opdelt i to typer - fem og ti (otte) millimeter. Den anden indikator er fusioneret i en, for der er identiske yderligere elementer.
 2. Bredden varierer fra tyve til trettito syv centimeter.
 3. Højden er der tre hovedstørrelser - 2,6 m; 2,7 m; 3 m.

Selvfølgelig er der mange flere størrelser. Således når bredden af ​​plastforingen 120 cm. Eventuelt kan en hvilken som helst ønsket ikke-standard gøres til ordre.

Fordele og ulemper

Det er umuligt at forestille sig et færdig- og byggemateriale, der ikke har sine fordele og ulemper.

Moderne PVC-paneler har et smukt udseende, såvel som mange andre fordele.

Vægpaneler har følgende fordele:

 • Levetiden er næsten ubegrænset.
 • Fremragende fugtighedsbestandighed. Med den rigtige forbindelse - skaber sømmen fuldstændig tæthed.
 • Materialet beskytter rummet mod yderst støj.
 • Pålidelighed og god modstand mod slid.
 • Den cellulære struktur giver yderligere varmeisolering. Når du vender mod væggene med dine egne hænder ved hjælp af en batten, vises der ekstra plads til det isolerende lag.
 • Moderne teknologi giver dig mulighed for at skabe forskellige typer indretning. Senest var valget ret begrænset, om ikke at sige primitivt.
 • Let at installere. Der kræves ingen komplicerede værktøjer.
 • Lav pris sammenlignet med andre produkter.
 • Miljøvenlighed.
 • Manglende evne til at modstå konstante temperaturændringer. Dette gælder ikke for sæsonmæssige fænomener.
 • Når antændes fra plastelementerne, frigives ætsende stoffer.
 • Forkert installation - reducerer mange positive kvaliteter til nul.

Som enhver anden plastik er PVC paneler "bange" for høje temperaturer, og når de antændes udsender de skadelige stoffer

Tip! I øjeblikket er der paneler, der har evnen til at modstå høje temperaturer. Men de skal have særlige markeringer.

Valg af materiale

Naturligvis vil jeg hurtigt skære væggene med plastpaneler, men de skal først vælges. Og dette bør næres med den største omhu. Efter alt afhænger det endelige resultat af valget er korrekt. Overvej følgende regler:

 • Til badeværelser og brusebad samt for alle typer vådrum - Egnede paneler, der er fugtbestandige og har ingen lindring.
 • For korridorer og balkoner (loggier) - det er bedre at vælge produkter, der kendetegnes ved deres immunitet mod mekaniske skader.
 • Vægene er dekoreret med vægpaneler i stuer - PVC-belægninger anvendes, som har forskellig lindring og mønster. Og også efterligne naturlige materialer.

Plastforing har en god fugtresistens, så det bruges ofte til efterbehandling af badeværelser

Når du køber, skal du være opmærksom på disse indikatorer:

 1. Udseende af emballage. Det skal være helt uden skade. Det er vigtigt at vælge materiale fra en batch.
 2. Antallet af celler. Jo mere - jo bedre. Du kan navigere efter vægt. Letvægtsprodukter er et tegn på fejl.
 3. Låsen. For at gøre dette skal du tjekke de to valgte paneler for en forbindelse - den skal være pålidelig.
 4. Pris. For billige produkter - sandsynligvis en falsk.

Muren af ​​vægge kræver foreløbige beregninger. De vedrører alle faser af arbejdet. Dette hjælper med at undgå problemer i fremtiden, samt betydeligt spare penge og tid.

 • Profilens placering er taget i betragtning. Det kan være lodret eller vandret. Det afhænger af installationen af ​​plastpaneler. Under alle omstændigheder er de altid vinkelret på batten posts.
 • De tager også højde for afstanden mellem dem, som er 30-45 cm. Fra det samlede antal beregnes det krævede antal rammedele (+ to profiler ved murens kanter).
 • Antallet af dowel-negle er taget i betragtning fra et trin på 35-50 cm.
 • Klyammerov - 20-25 stykker pr. Kvadratmeter.
 • Størrelsen af ​​væggen og det valgte panel måles. En indikator er delt af en anden, og få den nødvendige mængde.
 • Materialet i form af en flise beregnes ud fra kvadratmeter.

Denne gruppe omfatter alle andre dele og lister. For at beregne foranstaltningen hele omkredsen af ​​rummet. Tage hensyn til antallet af ydre og indre vinkler.

Yderligere elementer, der kan være nyttige, når du dekorerer vægge med plastpaneler

Tip! Alle beregninger foretages med en margen på 10%. En sådan reserve skyldes, at der kan være forskellige skader på produkter eller andre uforudsete omstændigheder. Og også dør- og vinduesåbninger tages i betragtning.

Ramme måder at afslutte vægge på

Vægbeklædning med plastpaneler med egne hænder kan laves på forskellige måder. Men før du vælger det mest egnede, skal du forberede de nødvendige værktøjer og købe materialet.

Til arbejde skal du:

 • Puncher og sæt af øvelser.
 • Bor og borer.
 • Skruetrækker eller skruetrækker sæt.
 • Pistol til fugemasse.
 • Niveau og konstruktion kniv.
 • Hardware og andre forbrugsstoffer.
 • Hæftemaskine.
 • Hammer.
 • Nødvendigt materiale og yderligere elementer.

uddannelse

Efter beregninger er det nødvendigt at forberede overfladen til foring med plastpaneler. Dette sker på baggrund af den valgte metode.

 1. Uanset valgmulighederne foretages de nødvendige beregninger, og alle størrelser tages.
 2. Markerede og klippede stativer til rammen - de er nummereret i rækkefølge.
 3. Fra væggene fjerne alt unødvendigt. Hvis der er skader i form af revner, bliver de spaltet.
 4. Overfladen er dækket af antiseptisk. Det er bedre at bruge to i en - en primer med tilsætning af stoffer mod svamp og skimmelsvamp.
 5. Hvis det antages at overfladen bliver plasteret med PVC, så er den forplaneret.
 6. Anvendelsen af ​​træelementer skal begynde med deres imprægnering. Dette gøres af antifungale formuleringer.

Tip! Primeren påføres i to lag. Den første styrker overfladen, den anden retter resultatet. Venter på deres fuldstændige tørring tager det mindst 6-12 timer.

Crate og dens installation

Skeletet er lavet, når der er store overfladefejl, og det vil tage for meget indsats for at rette dem. PVC trim på kassen - hjælper med at skjule alle uregelmæssigheder af væggene. Denne metode har to mærkbare fordele: det er muligt at sætte yderligere elementer af isolering og skjule kommunikation. For at opnå det ønskede resultat anvendes forskellige materialer, der ikke adskiller sig meget i vejen for montering.

Oprettelse af en træramme

Trærammeinstallation

 1. For at gøre dette skal du bruge træstænger, der har et tværsnit på 40 * 40 (40 * 30) mm. Fastgøring sker på dybden til betonbasen og på skruerne til træet.
 2. Når rummet er dækket lodret, starter installationen fra kanterne. Nemlig - Fastgør to første guider. Dernæst beregner du den samme afstand og sætter resten af ​​stativet.
 3. Mellem dem monteres tværs medlem.
 4. Hvis du vil opnå større stivhed, så sæt ekstra lodrette lameller.
 5. Det er nødvendigt at tage højde for, at hver detalje kontrolleres efter niveau. Hvis det er nødvendigt at niveauere, så brug foringer fra resterne af en bar. De er fastgjort til væggen.
 6. For større effekt er leddene i søjlerne og tværbjælkerne belagt med silikoneforseglingsmiddel.

Tip! Træbeklædningsmateriale anvendes bedst til tørre rum med moderat indeklima.

Metal profiler drejning

Metal Profile Frame

Denne mulighed gentager bogstaveligt installationen af ​​plader GCR. Efter dette arbejde er der mange skrubber, der om ønsket kan bruges til vægbeklædning med PVC-paneler.

Denne metode bruges ikke så ofte som andre. Faktum er, at omkostningerne ved en sådan ramme er meget høje.

 1. Først rettes den øverste og den nederste vejledning. Dette sker henholdsvis til gulv og loft. De er forudjusteret med hinanden.
 2. Nu kommer drejningen af ​​de vertikale guider. De er justeret med hinanden og fastgjort på væggen. Dette skyldes de U-formede parenteser.
 3. Horisontale tværstænger er fastgjort med lige højde. Generelt er det ikke nødvendigt, at metalprofilen og dermed skaber tilstrækkelig stivhed.

Når man skal omgå døråbningerne, forstærkes de lodrette søjler med en træbjælke.

Anvendelse af plastprofiler

Plastprofiler til installation af PVC-foring

Afslutning af plastpaneler ved hjælp af denne metode refererer til de mest moderne. Det overgår på mange måder alle de ovenfor beskrevne arter, men dens popularitet er ikke så høj endnu. Dette skyldes både omkostninger og øgede overfladebehov. Men plastkassen er ikke bange for eksponering for fugt og skimmel.

 • Installationen af ​​dette design på væggen sker i meget kort tid. Dette gøres ved hjælp af dowels. Ofte har disse guider allerede en genboring, hvilket i høj grad letter processen.
 • De er fastgjort med et lille trin på tredive centimeter. Dette gøres for at give størst stivhed.
 • I princippet er det ikke nødvendigt at arbejde med sådanne elementer. Men det er meget vigtigt at observere grundig vinkelrethed. Dette er den eneste måde at sikre den rigtige foring af PVC paneler.

1 - Fastgørelse af plastprofiler til væggen 2 - installation af hjørneelementet; 3 - installation af plastpaneler, fastgørelse til profiler ved hjælp af klemmer; 4-installation af den øverste sokkel.

Tip! Plastprofiler er gode til indvendige vægge i badkomplekser.

Montering af plastpaneler

Når rammen er endelig klar og kontrolleret efter niveau - starter den primære proces. Han giver en fuldstændig forståelse af, hvordan man skal skære vægge med plastpaneler.

 1. Det er bedre at starte fra venstre hjørne af rummet. Indstil straks elementet til de indvendige hjørner. I den er der riller ind i hvilke foder er indsat.

Montering af hjørneelementet

 • Mål afstanden på væggen (selv om dette allerede skal ske på forhånd). Af denne størrelse afskæres de øverste og nederste bundplader. Mange anbefaler at installere dem senere, når væggen er færdig med plastik, men det vil være ubelejligt.
  Fastgørelse af bundkortet til træskinnen
 • Mål den ønskede højde af det første panel. Vær opmærksom på at den vil blive indsat i den faste lister.
 • Om nødvendigt er en del af låsen trimmet. Dette sker ved en hurtig bevægelse af byggekniven.
 • Det første element er installeret i et hjørne og baseboard, det er fastgjort med en hæftemaskine.
  Installer det første panel
 • Nu er alt gjort meget lettere - de skar straks klappladen og indsætter den. For nemheds skyld kan den være let bøjet.
 • Når installationen er afsluttet, kommer tiden til endelige elementer.
 • Facing vægge med paneler, når du bruger en plastikprofil, er meget hurtigere. Det har allerede riller, hvor klemmerne er fastgjort. De fastsætter sikkert hvert element. Og også gøre det muligt at adskille hele strukturen uden skade.

  Limmontering

  Hvis væggene er tilstrækkeligt glatte, kan du udføre arbejdet uden at bruge rammen. Som fastgørelsesmiddel anvendes flydende negle.

  Når du vælger et klæbemiddel, skal du være opmærksom på dets sammensætning. Det bør ikke indeholde opløsningsmiddel. Ellers vil vægpanelet simpelthen falde sammen.

  uddannelse

  Når der udsmykes vægge med PVC-paneler med egne hænder, sker det i henhold til limvarianten, de er mest forsigtige med at forberede væggene. Det vil ikke være nok bare at fjerne overskydende - det er nødvendigt at rengøre overfladen helt. Og i nogle tilfælde oprette et nyt lag af kitt. Og sørg for at anvende antibakteriel primer.

  Tip! I øjeblikket er der typer af kit, som omfatter anti-svampe stoffer.

  Hele processen skal være hurtig nok, og alle bevægelser skal verificeres. Faktum er, at det vil være næsten umuligt at rette op på manglerne. Derfor kræver denne metode nogle færdigheder.

  Montering af plastikplader på lim

  • Primerlaget bør tørre godt. Der kan jo ikke udføres plast efterbehandling på en våd væg. Intet vil holde.
  • Lim fremstillet ifølge instruktionerne. Når der anvendes konserverede forbindelser, blandes de grundigt på forhånd.
  • Til arbejde brug en særlig pistol, rulle eller børste. Anvendelsesområdet for klæbemiddelsammensætningen bør ikke overstige to strukturelle elementer.
  • Den første sætter hjørneelementet. Bag den er indsatsen indsat og presset mod væggen. Du skal gøre dette uden ekstra indsats, og endnu mere - fastlægge pres. Det er meget nemt at beskadige materialets cellulære struktur.
  • Så konsekvent lim hele området med plastik med egne hænder. I slutningen skal du lette mållisterne.
  • Nu kommer de dekorative elementers tur.

  Afskærmning af vægpaneler kan forekomme på tape. Denne metode er endnu ikke forseglet, så du bør ikke stole på det. Og punktet er netop i det anvendte bånd. Dens kvalitet svarer ikke altid til de krævede parametre.

  Selvfølgelig kan hver mester tilbyde deres variationer, som bestemt fortjener respekt. Men når ægte oplevelse er ubetydelig eller mangler, er det bedre at tage en dokumenteret vej, selvom det tager lidt længere tid. Efter den første succes bliver det yderst klart: hvordan man skæver væggene med plastik.

  • Indvendig finish
   • loft
   • vægge
   • Døre, buer
   • vinduer
   • Komfur, pejs
  • Værelse dekoration
   • køkken
   • Badeværelse, toilet
   • Korridor, hall
   • Balkon, loggia
   • Andre værelser
  • Bygningsdekoration
   • Sommerhuse og private huse
   • Træhuse
   • Badeværelser, saunaer
  • Efterbehandling materialer
   • gips gipsplader
   • Facing paneler
   • Baggrund, kork
   • flise
   • Laminat, linoleum
   • Dekorative gips
  • Afslutningsarbejde
   • gips
   • underuld
   • caulking
   • Maling, hvidvaskning

  Ved hjælp af tekstureret gips kan du oprette et unikt præget mønster på væggene og loftet. Til dette.

  For ikke så længe siden har tapet flyttet ind i kategorien forældede materialer til dekoration af overflader. Men c.

  Maling døre er en procedure, der udføres på grund af forskellige omstændigheder. Men du skal tage højde for.

  Kilder: http://otdelka-expert.ru/materialy/paneli/obshivka-sten-plastikovymi-panelyami-svoimi-rukami-2598, http://stroyday.ru/remont-kvartiry/steny-i-potolok/otdelka- sten-plastikovymi-panelyami.html, http://otdelkagid.ru/materialy/oblicovochnye-paneli/otdelka-sten-plastikovymi-panelyami.html

  Plastpaneler i dag betragtes som et alsidigt materiale til udsmykning af væggens overflade. En sådan finish kan installeres i næsten ethvert rum - med høj fugtighed, lav temperatur, høj trafik osv. Er valget af steder til installation stort. Derudover er der hver gang mulighed for at skabe et helt unikt interiør takket være det bredeste udvalg af dette produkt. Artiklen vil tale om udsmykningen af ​​væggene med plastik med egne hænder.

  Indhold:

  1. Udvælgelse af plastpaneler
  2. Typer af plastpaneler til vægbeklædning
  3. Komponenter til plastpaneler
  4. Hvad skal man kigge efter, når man køber plastpaneler
  5. Beregning af mængden af ​​materiale
  6. Metoder til montering af plastpaneler
   • Montering på batten
   • Montering direkte på væggen med lim

  Plastvægspaneler er produkter fremstillet ved ekstrudering af polyvinylchlorid (PVC). Processen består i, at den smeltede tætte masse af et stof ekstruderes ved anvendelse af specielt udstyr gennem profilerede huller, som i form svarer til det producerede panel. Derefter afkøles emnerne til en bestemt temperatur og skæres i størrelse.

  • Der er to standarder for paneltykkelse - 5 mm og 8-10 mm. Den anden variant af dimensioner, selv om den adskiller sig adskillige millimeter fra hinanden, anses stadig for at være den samme, da de samme komponenter, især lister, fremstilles til det.
  • Bredden af ​​plademateriale til vægdekorationer kan variere fra 20 til 37 cm. Standardhøjden på produkterne er 260, 270 og 300 cm. Der er også en variation som plastvægpanel, hvis størrelse er 10x300 cm, arkversionen, op til 120 cm bred og 245 højde cm og paneler i form af kvadratiske eller rektangulære fliser, med dimensioner på 30x30 cm, 30x60 cm eller 90x90 cm.

  Udvælgelse af plastpaneler

  Før de fortsætter til den direkte installation af produkter, skal de først købes i den rigtige mængde, og for det andet i anstændig kvalitet. For at gøre det rigtige valg, bør du overveje funktionerne i forskellige typer plastpaneler.

  • For eksempel, når du planlægger vægdekoration med plast i badeværelset, i køkkenet eller i gangen, er det umagen værd at give fortrinsret mod fugtbestandige produkter med høj styrke og ikke med udragende elementer eller ornamenter.
  • Til balkoner er paneler, der er modstandsdygtige over for pludselige temperaturændringer, såvel som modstandsdygtige over for mekanisk belastning, egnede, da der på grund af den lille plads ikke kan undgås hyppige kollisioner med plastfladen.
  • lang levetid
  • god fugtighedsbestandighed, og på grund af den pålidelige tilslutning af panelerne til hinanden falder vand heller ikke mellem sømene;
  • materiale besidder de øgede lydsikker egenskaber;
  • modstand mod mekanisk belastning og slid
  • der er varmeisolerende egenskaber på grund af den interne cellulære struktur, derudover er det muligt at installere et ekstra lag isolering under panelet;
  • Forskellige designløsninger, herunder efterligning af forskellige overflader (træ, keramik, læder);
  • nem installation, der ikke kræver specielt udstyr og speciel viden, og når der arbejdes med produkter, er der næsten ingen støv og snavs;
  • simpel pleje er det nok at tørre de indrettede vægge en gang om måneden med en fugtig klud eller en renseklud, og når der er hårdt snavset vask med varmt sæbevand, må du ikke bruge slibende rengøringsmidler eller opløsningsmidler;
  • Det er muligt at installere på en hvilken som helst overflade, uanset graden af ​​ensartethed og glathed (på grund af installationen af ​​frame obreshetki), er det ligeledes ligegyldigt, hvad der blev anvendt før
  • kan bruges som finish i uopvarmede værelser (for eksempel på loggier eller balkoner) samt i rum med forhøjet temperatur (indendørs dekoration af bade, saunaer);
  • øget brandmodstand (modstå temperaturer op til 400 grader);
  • udsend ikke skadelige stoffer under operationen
  • lav pris på plast til vægdekoration.

  Selvfølgelig er der ulemper, og det vigtigste er forbuddet mod anvendelse på steder, der er beregnet til at evakuere i tilfælde af brand, da plast udsender ætsende stoffer og stærk røg ved brænding. Sådanne steder omfatter primært trapper og platforme.

  Typer af plastpaneler til vægbeklædning

  Det øverste lag af PVC-paneler kan laves på en af ​​tre hovedveje.

  • Laminering. Metoden indebærer at klæbe ved hjælp af et to-komponent klæbemiddel på overfladen af ​​plastpaneler af en speciel film, som på grund af en særlig tekstur kan efterligne en række naturlige materialer - træ, marmor, læder. Filmen er modstandsdygtig overfor fugt, lys og slid, således at produkterne, selv med langvarig brug, ser ud som nye.
  • Offsettryk. Til tegning af billedet anvendes to-trins printeren. Det første trin består i at udskrive mønsteret med maling, og i anden fase er panelerne belagt med en anti-statisk lak. Denne metode er oftest anvendt tegninger, der efterligner marmoroverfladen. Den største fordel ved offsetmetoden er, at det resulterende produkt er fugtbestandigt, modstandsdygtigt overfor fysiske effekter og kemiske midler.
  • Termisk overførsel / termisk udskrivning. Overførsel til overfladen af ​​mønstre og mønstre med en termisk film, der presses mod panelet og derefter rulles med en varm rulle lavet af silikone. Temperaturen, hvor processen foregår, ligger i intervallet 150-180 grader, under påvirkning af varme, lakken på filmen og det farvestrålende pigment overføres til PVC-emnet. Filmen bliver gennemsigtig og vikles på hjul til senere brug. Denne metode giver ikke noget ekstra beskyttende lag af lak. Samtidig er den resulterende overflade modstandsdygtig over for ydre påvirkninger, UV stråler, har en rig farve og originalt design.

  Komponenter til plastpaneler

  • start bar;
  • efterbehandlingsbaren
  • profil for det indre hjørne;
  • profil for det ydre hjørne;
  • forbindelsesstrimmel
  • gulvtæpper og gulvbelægning
  • F-profil;
  • Hjørnet er blødt universal (til et indvendigt og udvendigt hjørne).

  For at installere lister (komponenter) brug galvaniserede negle eller skruer, selvlukkende skruer. Mindst 5 mm trækkes tilbage fra elementets kant. Køb tilbehør skal være panelets farve. Sådanne elementer kan let skæres med en konventionel byggeskærer. Eksternt tilbehør limes simpelthen på den foret overflade, mens du ikke skal presse produkterne for tæt sammen, da du kan beskadige plastik og danner en form, hvilket næsten er umuligt at fjerne.

  Hvad skal man kigge efter, når man køber plastpaneler

  • Varernes udseende. Det er bedst at købe produkter fra samme parti og, hvis det er muligt, tjekke produkter fra forskellige kasser til matchende farver. Malingen skal påføres i et jævnt, uafbrudt lag, og overfladen skal være glat uden skade.
  • Tilstanden af ​​ribbenene og deres antal. Jo flere skillevægge i produktet, desto stærkere er det, mens stiverne ikke skal deformeres eller beskadiges, i et kvalitetsprodukt er de lige og ofte placeret. Hvis det er svært at visuelt bestemme antallet af interne partitioner, så kan du stole på vægten af ​​et panel - det skal være stort nok, men ikke for tungt.
  • Slotforbindelse. Kammen og rillen skal passe nøjagtigt sammen og må ikke danne huller eller uregelmæssigheder, når de er tilsluttet, og også tilslutte uden brug af superstyrke.
  • Prisklasse. Det er ikke nødvendigt at købe produkter til den laveste pris, du vil ikke kunne opnå høj kvalitet fra det, hvilket betyder, at det i den nærmeste fremtid skal udskiftes og som følge heraf overbetaling af penge. Det er ikke nødvendigt at præference for alt for meget af produktet, sandsynligvis omfatter prisen tillægsgebyret for mærket. De fleste af de paneler, der produceres af mindre kendte europæiske producenter, har et anstændigt priskvalitetsforhold.
  • Råmateriale Hvis det er muligt at finde ud af indholdet af kridt i det fremstillede produkt, så hvis der er for meget af det, så når produktet er bøjet, forbliver et mærkbart spor, og nogle gange svulmer.

  Beregning af mængden af ​​materiale

  For at reparationen skal finde sted i det mindste problematiske, skal det krævede materiale købes på grundlag af de foretagne beregninger.

  Beregning af profilen til kasser

  • Udføre beregninger på flere måder, er det mest simple eksempel betragtes på en væg højde på 245 cm og 400 cm i længden. Den optimale afstand mellem profilerne etableres ved 30-50 cm. Det skal erindres, at batten strap paneler er fastgjort vinkelret, dvs. horisontale arrangement af panelet planker monteret lodret og omvendt.
  • Efter at have bestemt positionen af ​​beklædningen, kan du beregne det krævede antal profiler. For at finde ud af hvor meget brug for at rack i lodrette stabling kasser, er det nødvendigt at opdele længden af ​​væggen af ​​afstanden mellem stolperne og tilsæt en ekstrem profil, det vil sige, 400/50 + 1 = 9. Det betyder, at du skal købe 9 stativer længde på 2,45 m.
  • Glem ikke at kassen er lavet omkring omkretsen, men vi tilføjer mindst to guider, hvis længde svarer til længden af ​​overfladen, der skal dekoreres. Således kan du finde ud af den samlede længde af de nødvendige profiler. Til dette tal bør du helt sikkert tilføje 5-10% for at tage hensyn til alle underbud eller fejl.
  • Med et vandret arrangement af drejning foretages beregninger baseret på lofternes højde. Derudover skal du tage højde for dør- og vinduesåbningerne, hvis der er noget, trækkes deres areal fra det resulterende tal.

  Beregning af fastgørelsesdele

  • Når du monterer kassen på beton eller mursten, skal du beregne antallet af dowel-negle. Beregningen er baseret på vægmets samlede længde. For hver 50 cm forbruges 1 dowel-negle. Du skal også tilføje et par procent i reserve.
  • Hvis installationen udføres ved hjælp af klemmer, anbefales det at bruge 20 fastgørelsesdele til 1 m2, som regel leverer producenterne dem i pakker på 100 eller 200 stykker.

  Beregning af PVC-paneler

  • At starte defineret længde af væggen (i eksemplet 400 cm), derefter blev det resulterende nummer divideret med bredden af ​​båndet (fx 20 cm), dvs. 400/20 = 20 stykker, hvis højde svarer til højden af ​​loftet. Denne mængde materiale er nødvendig for at vende mod væggen, montering af panelerne lodret.
  • Når du installerer panelerne i form af individuelle fliser, er det nemmere at beregne med kvadratmeter, ikke at glemme at tilføje 5-10% til mængden af ​​materiale hver gang. Beregningen omkring vinduerne og døråbningerne udføres bedst separat, idet denne værdi trækkes fra den samlede figur.

  Beregning af komponenter og tilbehør

  • Normalt svarer længden af ​​de fleste komponenter til 3 m. Hvis hjørneprofiler bruges til installation, er det nødvendigt at tælle de vinkler, der findes på overfladen, der skal dekoreres, og det er antallet af komponenter, der skal købes.
  • Beregningen af ​​loftet og gulvplinten er baseret på rummets omkreds, hvis størrelse er divideret med længden af ​​soklen (3 m) og afrundet.
  • Glem også de tilsluttende indvendige og ydre hjørner til basisplader, som beregnes ud fra antallet af hjørner.

  Metoder til montering af plastpaneler

  Næsten ingen byggeproces kan gøre uden brug af visse værktøjer, installationen af ​​plastpaneler vil ikke være en undtagelse.

  Materialer og værktøjer:

  • PVC paneler;
  • solid kasse eller ramme (afhængigt af den valgte indstilling, du måtte have brug for: træstænger, lameller, metalprofiler, spånplader eller fiberplader);
  • tilbehør til plastpaneler;
  • isolerende materiale (hvis du planlægger at arrangere et ekstra lag varme- og lydisolering);
  • lim, skruer, søm eller hæfteklammer (afhængigt af den valgte fastgørelsesmetode);
  • fugemasse;
  • målebånd, bygning niveau; linjal, blyant;
  • skruetrækker, hammer, håndsave med fine tænder;
  • skruetrækker, puncher, konstruktion hæftemaskine.

  Der er flere forskellige måder at installere plastpaneler på. Hver af dem har sine fordele og egenskaber. I nogle tilfælde kan du vælge det mest enkle og mindre tidskrævende. I andre tilfælde er der ikke et sådant valg, og du kan kun montere produkter ved hjælp af en bestemt metode.

  Montering på batten

  Forberedende fase

  • Dette trin forudsætter udførelsen af ​​målinger og tegnemærker til efterfølgende fastgørelse af en obreshetka. Du skal også sørge for, at alle de krævede materialer er tilgængelige i den rigtige mængde. Profiler kan forberedes til rammen, men hver stang skal nummereres, da højden eller længden af ​​væggene måske ikke altid er den samme i hvert enkelt sted. Hvis plastpladerne lige er købt, er det nødvendigt at lade dem hvile i 12 timer uåbnet.
  • Ved installation af paneler på profiler eller træplanker er det ikke meningen at rense væggen, men hvis der er alvorlig skade på overfladen, en form eller svamp, skal den behandles ordentligt.
  • Hvis du planlægger at installere en træramme i våde områder, skal alle detaljer behandles med specielle forbindelser, der forhindrer udviklingen af ​​bakterier og rådyr.

  Monteringskasser

  En kasse er nødvendig i tilfælde, hvor væggen har store forskelle i højde og uregelmæssigheder, og der kan lægges et ekstra lag isolering mellem væg og paneler. Det kan udføres i tre grundlæggende versioner: fra træplader, fra plastprofiler og fra metalførere. Generelt er forskellen mellem dem kun i metoden til fastgørelse af foringen på dem.

  Tip: Ved fastgørelse af panelerne i lodret plan udføres drejning i vandret retning. Jo mindre afstanden mellem guiderne er, jo stærkere hele strukturen. Det optimale trin anses for at være 30-50 cm.

  • Til montering af en træramme anvendes stænger med et tværsnit på 4x4 cm eller 4x2,5 cm. Reiki kan fastgøres til bunden med selvlukkende skruer eller dowels.
  • Når panelerne installeres lodret, begynder installationen af ​​batten ved installation af højre og venstre skinne. Så mellem dem er vandrette tværbjælker, med samme afstand imellem dem.
  • For større stivhed kan yderligere lodrette stolper monteres. Hver installeret bar kontrolleres ved hjælp af et niveau, så placeringen af ​​hele kassen er i samme plan.
  • Denne type kasser er noget dyrere end træ, men det betragtes som den mest pålidelige og holdbare. Profiler er lavet af aluminium.
  • Den første til at etablere den U-formede startprofil under loftet, så er det samme installeret på gulvet. Perforerede guider er fastgjort i dem, hvor panelerne vil blive monteret.
  • Vejledninger er fastgjort til basen med dowels eller selvdrejende skruer med en hældning på højst 90 cm. Det er tilladt at øge stævnen til 80 cm.
  • For at spare penge anbefales det at kombinere aluminiumsprofiler og træ (metalperimeter og skovstativer).
  • Dette er en moderne type ramme, lidt dyrere end træ og mere krævende på overfladenes ensartethed. På grund af det faktum, at plast er ikke omfattet af forfald, betyder det ikke danne mug eller svamp, samt ved en særlig metode til fastgørelse af installationen af ​​paneler sker på rekordtid, denne type af kasser er i stigende grad vinder popularitet blandt forbrugerne.
  • Plastikstyrene har specielle fastgørelseselementer, der smækker ind i panelet og holder det fast, det giver også mulighed for hurtig demontering af beklædning og genanvendelse af paneler, da de ikke beskadiges af beslag eller skruer.
  • Ved installation af en plastikprofil skal der lægges særlig vægt på placeringen af ​​stativene i et enkelt plan, da selv en lille afvigelse fører til, at klipene simpelthen ikke snapper på plads. Dette design bruges oftest til vægdekoration med plastik i køkkenet, badeværelset eller saunaen.

  Panelinstallation

  • Montering af paneler startende fra det hjørne, hvor den installerede specielle hjørne element (eller en efterbehandling profil), hvori der er indsat panelet og stramt fastgjort med skruer eller faste konstruktion hæftemaskine hæfteklammer den trækasse og med klemmer til metalrammen. Derefter forbinder sporet og tungen netop det andet panel, og så videre til enden af ​​væggen eller hjørnet.
  • Når du gennemfører installationen eller går gennem hjørnet til næste væg, skal specielle komponenter installeres, så den foretrukne overflade ser så harmonisk ud som muligt.
  • Det sidste panel er ikke fastgjort til kassen, det klikker på efterbehandlingselementet, som sikkert holder det fast. Hvis der er kontakter eller stikkontakter på væggen, skæres plasten simpelthen igennem og en boks placeres på toppen af ​​den.
  • Installationen er afsluttet med montering af tilbehør såsom lofts- og gulvstifter og hætter til dem samt hjørneelementer, der er limet på overfladen af ​​plastpaneler. Om nødvendigt kan leddene mellem panelerne behandles med tætningsmiddel.

  Plast væg dekoration video

  Montering direkte på væggen med lim

  I nærværelse af flade vægge kan du installere PVC-paneler direkte på bunden. For at fastsætte foderet er tilladt på flydende negle. Det skal huskes, at klæbemidlets sammensætning for plast ikke skal indeholde opløsningsmidler.

  Forberedende fase

  • Dette trin indebærer rengøring af vægoverfladen fra den eksisterende beklædning (tapet, maleri). Herefter er væggene fyldt med antibakterielle kit eller desuden dækket af et lag af primer, som indeholder beskyttende komponenter fra skimmel og svampe.

  Panelmontering

  • Når væggen er blevet ordentligt forberedt og tørret, kan du fortsætte med at pleje væggene. Klæbemidlet fortyndes tydeligt i henhold til vejledningen. Anbring løsningen på væggen med en rulle, børste eller klæbende trowel (afhængig af klæbestoffets struktur). Som klæbemiddelsammensætningen anvendtes fliser klæbemiddel eller flydende negle.
  • Det er uønsket at anvende agenten til et stort område ad gangen, det er nok til at dække med et klæbemiddel et areal svarende til 1-2 paneler.
  • Først og fremmest er hjørneelementerne installeret, så indsættes det første panel i dem og presses tæt mod væggen, i en tid, der er tilstrækkelig til at limen skal indstilles. Indstil derefter alle efterfølgende strimler. Installationen slutter med et efterbehandlingselement.
  • Hvis plastpanelerne er fastgjort på gipsplader, kan de monteres på små galvaniserede bolte eller selvlukkende skruer.
  • I sluttrinnet er dekorative elementer installeret, og om nødvendigt er leddene belagt med et specielt fugemasse.

  Ud over de grundlæggende fastgørelsesmetoder er der flere mindre populære metoder. Så fagfolk bruger en metode, hvor panelerne ikke er fastgjort direkte til kassen. På selvskærende skruer til rammen monteres finish eller hjørneelementer, og alle paneler sættes tæt ind mellem dem. Derefter er loftet og gulvplinten monteret, hvilket også trykker panelerne på kassen. Denne installation tager højst 2 timer i et rum på 45-50 m2. Selvfølgelig er denne metode mere egnet til kontorbygninger end til vægge i badeværelset eller i køkkenet.

  Sammenfattende kan vi sige, at selvmontering af plastpaneler er ret simpelt. Hovedindsatsen skal anvendes ved montering af batten. Overholdelse af alle de grundlæggende krav og regler finder fremadrettet sted i rekord lav tid og med minimale omkostninger.