Svampe i loftet på badeværelset

Lejligheden værelse med høj luftfugtighed og temperatur - er et badeværelse. Hvis fugt er rigeligt, så er der stor sandsynlighed for dannelsen af ​​en svamp i loftet på badeværelset. Separate svampesporer er næsten altid til stede i luften, men de kan kun starte et nyt svampeliv, hvis der skabes optimale betingelser for dette.

Det er meget nemt at opdage svampens udseende i et lille rum. Mørk, modbydelig slags pletter på loftet og en skarp, ubehagelig lugt giver ingen tvivl om, at skadelige svampe vokser i badeværelset.

Faren for udseende af svampe på loftet

Ud over det grimme udseende og ubehagelige lugt er svampen en alvorlig trussel mod helheden for alle besøgende på badeværelset. Voksne svampe udsender milliarder sporer ind i luftrummet med mykotoksiner, hvilket kan forårsage forfærdelige sygdomme.

En kort liste over sygdomme forårsaget af svampe på loftet på badeværelset:

 • allergisk
 • hud
 • Luftveje
 • lever
 • Maligne tumorer

Du kan længe og svært at blive behandlet for forkølelse og hoste, og den egentlige årsag til deres forekomst er mykotoksiner fra svampen.

Toksiner i store mængder er i stand til at forårsage væsentlig skade på det vigtigste menneskelige rensningsorgan - leveren.

Men den værste konsekvens af svampen på loftet i badeværelset, der er kræft. Faren ligger i, at kræft kan manifestere sig om et par år efter at være i et rum med svamp.

Det er nødvendigt at begynde at håndtere farlige fænomener i loftet så tidligt som muligt.

Betingelser for udseende af svampe på loftet på badeværelset

Værelset, hvor badningsprocedurerne hele tiden holdes, har høj fugtighed. Hovedopgaven er den effektive eliminering af overskydende fugt gennem effektiv ventilation.

For fremkomsten af ​​svampeliv skal der være passende forhold:

 • Luftfugtighed over 90%
 • Lufttemperaturen er ca. + 20C
 • Manglende eller dårlig ventilation

I nogle tilfælde er den øgede fugtighed i badeværelset fastsat på grund af dannelsen af ​​kondens på vandet på dets loft eller vægge. Her er årsagen utilstrækkelig opvarmning.

Årsagerne til fremkomsten af ​​betingelser for svampens liv

Forståelse bedre hvordan man kan slippe af med svampen på loftet på badeværelset vil hjælpe med at kende årsagerne til at skabe optimale betingelser for sin vækst.

I en situation med kondensat er den forøgede fugt et resultat af en fejl i bygningens isolering udenfor i byggeplanen. Følgelig kan den kun fjernes ved at installere et ekstra isolerende lag.

Hvis badeværelset ligger i en etagers bygning eller på øverste etage i en fleretagesbygning, er det nødvendigt at være opmærksom på tagdækningens kvalitet, udover isolering. Selv små mængder nedbør kan dybt trænge ind i gulvmaterialernes struktur, og når de når loftet i badeværelset, giver de ideelle betingelser for udseendet af svampe.

På badeværelset er det vigtigste kommunikationsnet spildevand, varmt og koldt vand. Skader på et rør vil skabe betingelser for udseende af svampe. Lofter er særlig farlige for skader og fistler i lukkede gulvflader, da de er meget vanskelige at opdage og meget svært at fjerne. Vi skal lave et teknologisk hul rundt om rørene ved hjælp af kraftige perforatorer.

For at reducere risikoen for, at loftet oversvømmes fra oversvømmelser, er vandkvalitet af badeværelset af naboerne, der bor på næste sal, af høj kvalitet. Ellers kan udseendet af svampe være et af de ubehagelige konsekvenser af oversvømmelser. Dette kan kun undgås ved lang og fuldstændig tørring af rummet, dets vægge og loft.

Når der ikke er problemer med varmeisolering, vandrør og kloakrør, er den vigtigste og mest almindelige årsag til dannelsen af ​​konstant høj luftfugtighed i badeværelset ineffektiv ventilation. Der er også ekstreme tilfælde med fuldstændigt blokerede ventilationskanaler som følge af uautoriseret justering.

Det skabte drivhus klima i badeværelset er ideel til svampes liv. Et lignende klima kan også danne sig i underloftrummet af hævede lofter uden ventilation.

Manglen på tør luft kompenseres ved rengøring af blokerede ventilationskanaler, installation af tvungen ventilation.

Sådan fjerner du svampen i badeværelset på loftet

Fra svampens udseende er det bedre at forudbehandle loftet med antiseptiske opløsninger. Hvis svampen allerede har manifesteret sig, så skal kampen med den starte så hurtigt som muligt ved at fjerne årsagerne til dens forekomst.

Det er vigtigt! Svampe udslipper en enorm mængde sporer med mykotoksiner på tidspunktet for høstningen. Sørg for at bruge beskyttelsesudstyr til vejrtrækning, øjne og udsatte områder af kroppen.

Små foci af svampe fjernes let fra loftet med klorholdige opløsninger. Derefter bliver overfladen af ​​loftet grundigt tørret, og flere lag antifungale antiseptika påføres på overfladen. Jordbunden trænger dybt ind i efterbehandlinglaget, ødelægger det resterende mycelium og beskytter materialet mod svampe i fremtiden.

Hvis svampevækstprocessen løber, er proceduren til rengøring af svampen fra loftet i badeværelset meget mere kompliceret. Det er nødvendigt at fjerne hele overgroet mycelium. Rødderne af svampe trænger ind i det færdige materiale og ind i understøtningsstrukturerne, hvorved de får væsentlig skade.

Proceduren for rengøring fra loftet af store foci af svampe:

 • Hele gipslaget fjernes til loftets betonbase.
 • Overfladen behandles med antifungale primere i flere lag.
 • Jorden skal være dybt absorberet og helt tør.
 • Den dekorative dækning er restaureret

Gipsplader plader beskadiget af svampe er ikke længere egnet til at afslutte loftet på badeværelset og erstattes af nye.

Der er mange populære, tidstestede måder at fjerne svampen på loftet på badeværelset. De mest almindelige af dem - rengøring med en opløsning af kobbersulfat. Hvis du vælger mellem traditionelle metoder og moderne industrielle design, anbefaler vi at vælge fabriksdesign. De mest korrekt valgte antiseptika mod de fleste typer svampe.

Fraværet af svampe i badeværelset garanterer ikke blot hendes perfekte udseende, men garanterer også bevarelsen af ​​helbredet.

Sådan hurtigt slippe af med skimmelsvamp og skimmel på loftet i badeværelset

Svampen er ikke kun grim, men også meget skadelig! Ofte kommer skimmel på loftet på badeværelset, og i dag vil vi se på alle de effektive måder at slippe af med.

Du vil også lære, hvorfor skimmel valgte dette sted, foretrækker at "spise" byggematerialer der og hvordan man kan forhindre dette fænomen.

Hvad er skimmelsvamp og hvorfor skal du slippe af med det?

Her vil vi ikke engang overveje, at loftet er dækket af sort skimmel - det er grimt og sjusket, fordi alt er opdateret, da det ser grimt ud.

Mold er en levende organisme. For at kunne leve og frugtbart multiplicere i loftet, er det tyndt, du har brug for noget at spise.

Maden til svampen er ikke fugt i loftet, men maling, kitt, gips og endda trægulve!

Hvis processen med "besættelse" lanceres, vil træ gulve falde på hovedet efter et vist antal år. Selvfølgelig er beton for hårdt for hende, men hun vil ødelægge finishen renset.

Men ikke kun dette er grunden til, at det er nødvendigt at slippe af med det.

Den væsentligste skade på skimmelsvamp er, at den er meget sundhedsskadelig. Produkterne af dens vitale aktivitet er toksiner, eller mere simpelt, det gift, der kommer ind i kroppen gennem luftvejene.

Og det meste af alt er en gift, der afspejles i leveren, uanset hvor underligt det lyder. Efter alt skal hun genbruge det uendeligt, og hvis processen varer i årevis, er det ikke langt at skrumplever. Du kan ikke drikke alkohol, spise gode fødevarer, og leveren vil stadig blive forbløffet, hvis du regelmæssigt trækker vejr.

For luftveje er svamp også farligt. Det forårsager kronisk rhinitis og endda bronchial astma. Og jo mere svækket kroppen, jo hurtigere og mere destruktive "effekten".

Børn er det svageste led, så hvis du har et lille barn, tøv ikke med at fjerne infektionskilden.

Årsagerne til skimmel på loftet

Sådan fjerner du skimmelsvamp i badeværelset på loftet - du finder ud lige under, i den tilsvarende blok. Og nu, lad os tale om årsagerne til at fremkalde hendes udseende. Fordi, hvis de ikke er elimineret, vil denne kamp fortsætte med misundelsesværdige periodicitet.

Desuden er det værste ikke, at det bliver nødt til at blive rengjort hele tiden, hvilket betyder at det bliver plasteret og malet for evigt.

Faren er, at skimmelsvampe har en skadelig virkning på helbredet, selv når de endnu ikke er synlige! Så det første skridt er at identificere og fjerne grundårsagen.

Hvad kan forårsage skimmelvækst? Her er hvad:

 • Gamle rør af kommunikation, hvor der er mikrokaster. Fugt suger ind i loftet meget langsomt, og selvom det våde sted ikke er tydeligt synligt, er der en fremragende yngleplads til svampen. Generelt er de ideelle betingelser for skimmel 85-90% fugtighed og varme inden for 20 grader.
 • Mikro lækage i rørene fra naboerne ovenfor
 • Kondensat dannet på rør
 • Manglende god ventilation og høj luftfugtighed af denne grund.
 • De frysende vægge. Mould vises, hvis badeværelse væggen går ud i en kold trappe, der ikke er opvarmet. Eller på gaden, og husets vægge er ikke isoleret. Under sådanne forhold går dugpunktet ind i rummet og derved forårsager loftets øgede fugtighed.
 • Vægindretning med vandtæt materiale, når loftet forbliver frit. Fugt i dette tilfælde er ikke spredt jævnt over overfladerne i små mængder, og hele går op.
 • Permanent tørring af våde tøj i badeværelset med døre tæt lukket

Det er generelt, alle grunde til at "hjælpe" svampen til at slå sig ned og udvikle sig.

Identificer årsagen, fjern derefter støbefladen, og fjern straks grundårsagen.

Og hvis du bare fjerner svampen og re-whitewash loftet, vil det stadig komme tilbage. Og meget hurtigere end du gerne vil.

Fjern mal med improviserede og folkemæssige midler

Så hvordan fjerner du skimmelsvamp fra loftet?

Den første ting, du har brug for til helt at fjerne plasterlaget, på et sted, hvor der blev fundet et klart fokus. Prøv at fange et stort område, fjerne ikke kun sorte pletter, men også stederne omkring dem, inden for en radius på mindst 20 centimeter.

Og derefter kan du behandle loftet med sådanne midler:

 • Toiletrenser, der indeholder store mængder klor
 • Den mest blege ufortyndet
 • eddike

Påfør nogle af de valgte væsker på overfladen, lad det absorbere godt, og tør derefter loftet på en naturlig måde.

Og først efter det kan du igen anvende et lag af gips, hvori der fortrinsvis tilsættes kobbersulfat eller andet antisvampemiddel.

Svamp, som du har renset for svampen, er det nødvendigt at smide ud og det kan ikke bruges andre steder.

Fra det faktum at du skylder det, bliver det ikke rent. Svampen vil forblive der alligevel.

Ifølge vurderinger af husmødre er det mest kraftfulde hjemmet til skimmel det sædvanlige blegemiddel. Eddike trænger ikke så dybt ind i overfladen, og svampen på dette sted fremstår meget hurtigere end med blegemiddel.

Sterke midler til rengøring af toiletter - lige så effektivt, fordi det er baseret på blegemiddel.

Shop for skimmelsvamp

Butikkerne har mange værktøjer, der fjerner skimmelsvamp i loftet på badeværelset og tillader det ikke at komme igen. Derfor er spørgsmålet om, hvordan man kan slippe af med det, ikke længere værd efter en engangsbrug.

De koster anderledes. Der er dyre sprøjter, og der er den sædvanlige bluestone. Begge er lige så effektive, stort set.

Den eneste forskel er, at kobbersulfat efterlader farvede spor på væggene, og dyre produkter er farveløse og har ofte ikke en stærk lugt. Men du ved, fra dette bliver de ikke mindre skadelige.

Efter at have behandlet badeværelset med et sådant middel, er det nødvendigt at lade dørene stå åbne og lufte i et par dage. Det er tilrådeligt ikke at være i dette rum i mere end fem minutter, indtil stoffet endelig forsvinder.

Foranstaltninger til forebyggelse af skimmel

For ikke at se svampen på loftet i badeværelset og ikke tænke senere, hvordan man kan slippe af med det, er det nødvendigt med jævne mellemrum at anvende profylakse.

Hvis dit bad er i fare, som følger:

 • En væg er altid kold
 • Opvarmet dårligt
 • Ingen god hætte
 • Fra naboerne er der en lille lækage regelmæssigt

I dette tilfælde er det bedre at forsøge at fjerne årsagen. Men hvis det ikke løber ud, er det bedst at blot flyve rummet regelmæssigt.

Forlad aldrig tæt lukkede døre i sådanne badeværelser. Hæng aldrig tøj under det.

Også et godt resultat er bragt ved en særlig behandling med harpiksholdige stoffer, hvilket gør væggen helt ikke hygroskopisk. Det hedder - vandtætning.

Men det er ikke nødvendigt at anvende sammensætningen med en kontinuerlig film, da luften i badeværelset vil blive for gammel og bygningsmaterialerne hurtigt vil dæmpe (f.eks. Maling). Også spejle vil forringes meget hurtigt fra høj luftfugtighed. Anyway, der vil ikke være noget at trække vejret der!

Det er kun muligt at påføre vandtætningssammensætningen til rørets kontaktsted med loftet, hvorfra vand eller kondensat dræner. Valget af materialer til dette er enormt. Det er muligt at anvende sådanne blandinger med egne hænder uden involvering af fagfolk.

Afslutningsvis vil jeg gerne sige: en svamp er ikke en god ting! Tøv ikke med, hvis du ser et mørkt sted, da det påvirker dit helbred.

lofter

Problemet med mugg på loftet er ret relevant for mange værelser, især hvis de har høj luftfugtighed. Der er flere metoder til at bekæmpe dette ubehagelige fænomen. På deres egenskaber, teknologi og hvordan man fjerner skimmelsvamp fra loftet, overvejer vi det næste.

Indholdsfortegnelse:

Skimmelsvamp på loftet: årsagerne til uddannelse

Skimmelsvamp på loftet er mest almindeligt i badeværelser. Dette skyldes konstant fugt og høj luftfugtighed i rummet. For at undgå dette problem er det nødvendigt at organisere et højkvalitets ventilationssystem i rummet.

Fugtigt miljø og svamp fører til, at sorte pletter vises på overfladen af ​​loftet, som er mug. For deres fjernelse vil tage en stor indsats, så før udseendet af skimmelsvamp er det bedre at forhindre det.

Hovedårsagerne til skimmel er:

 • Tilstedeværelsen af ​​et fugtigt miljø, som er særligt karakteristisk for badeværelset og køkkenet - den mest almindelige årsag til skimmel på loftet;
 • mangel på normal ventilation i lokalet;
 • pludselige temperaturændringer i rummet, hvilket fører til dannelse af kondensat;
 • Skimmelsvamp i loftet i lejligheden fremstår som et resultat af at blive hældt af sine naboer, det er ikke nødvendigt at oversvømme din lejlighed; hvis der er lækage mellem badeværelset og væggen, kommer fugt gradvist på din gulvplade og derved fører til udvikling af skimmelsvamp i loftet;
 • Tilstedeværelsen af ​​fistler og stigninger i gulvpladerne mellem gulve, især hvis de er fremstillet af ikke-galvaniseret stål;
 • Tilstedeværelsen af ​​en støbt kloaksamling i en lejlighed eller blandt naboer er tilstedeværelsen af ​​lækager i støbejerns kloaksystemer ikke ualmindeligt, derfor er der i nogle tilfælde netop på grund af skimmel på loftet.

Derfor bør du begynde at slippe af med formen først, når årsagen til dens forekomst er kendt. For f.eks. Rum med for høj luftfugtighed er det nok at installere en kraftfuld ventilator.

Hvis du ikke beskæftiger sig med skimmelsvamp, så vil det i tillæg til loftets ubehagelige udseende også medføre sundhedsproblemer. For det første påvirker tilstedeværelsen af ​​skimmel i huset lungerne og fører til fremkomsten af ​​sygdomme på infektiøs basis. Derudover påvirker tilstedeværelsen af ​​svampe mange af kroppens systemer, især hos børn og mennesker med svækkede immunsystemer.

Multiplicering, svampesporer falder på andre områder af huset, taget, vægge, gulv, deres tilstedeværelse fører til den gradvise ødelæggelse af hele boligen. At bo i konstant fugt i flere år, kan huset simpelthen spredes i partikler. Derfor bør kampen imod dem i nærværelse af den mindste mistanke om udviklingen af ​​en svamp eller skimmelsvamp begynde med det samme.

Sådan fjerner du mugg fra loftet: forebyggelse og behandling

I mangel af skimmel direkte på loftet, men hvis der er grund til dets udseende, bør der træffes en række forebyggende foranstaltninger for at forhindre forekomsten af ​​denne ubehagelige proces.

Den første mulighed for at bekæmpe formen, der endnu ikke har fundet sted, er kobbersulfat. Dette værktøj har en antibakteriel virkning, men indeholder i sin sammensætning giftige stoffer. Tilføjelse af det til lime vil give det lidt af en blålig tone. Denne løsning er hvidvaskning af loftet i et rum, der udsættes for svampen.

Tip: Hvis du planlægger at lime, tidligere malet loft, gør det ikke. Da du som følge heraf får overfladen med et stort antal pletter og pletter på den.

For at fjerne sort mugg i loftet, brug specielle antiseptiske præparater i form af primere. De anvendes til reparationer, inden der påføres finish og efter efterbehandling. Primeren kan ikke kun ødelægge støbeformen, men forhindre dens forekomst. Ved hjælp af et antiseptisk middel er det endda muligt at trænge ind i betonflader og forhindre udseendet af mug på dem.

At vælge en bestemt primer sammensætning bør fokusere på det materiale, hvorfra loftet blev bygget. Der er mange antiseptiske sammensætninger, der er egnede til arbejde på træ, metal, pudsede, malede overflader.

Hvis du allerede har skimmelsvamp i loftet i dit hus eller lejlighed, så skal du i dette tilfælde tage sig af behandlingen.

Tip: Før du begynder at arbejde for at fjerne skimmelsvamp fra loftet, skal du finde årsagen til dens forekomst og fjerne den. Ellers vil alle foranstaltninger for at slippe af med skimmel være forgæves, og det kommer snart igen.

Først og fremmest fjernes trimmen fra loftet, hvis det tidligere var hvidkalket, så bruges der en almindelig svamp fugtet med vand. Samtidig skal arbejdet foregå i temmelig lang tid, da kalkbaseret hvidvaskning er ret stærk.

Hvis hvidvaskning blev påført betonbasen i et tilstrækkeligt tykt lag, så er det bedst at bruge en spatel til at fjerne den. Tidligere er hele loftet fugtet med vand, hvilket reducerer adhæsionsniveauet for hvidvask og betonbase.

En anden måde at slippe af med hvidvask er at anvende en opløsning på overfladen, som indeholder vand, sæbe og calciumbaseret sodavand. Sæbe skal revet på ti liter vand, du skal bruge omkring 5 spiseskefulde sodavand.

Efter rengøring skal overfladen af ​​hvidvaskningen vente til loftet er helt tørt. Derefter dækkes det med en primer med en antiseptisk virkning. Påfør en primer i flere lag, venter på, at hver af dem tørrer. Primerens tørretid er angivet i producentens anvisninger. For at behandle sømene mellem pladerne, brug en børste, den kan fylde hulrum godt.

Efter at den antiseptiske primer tørrer, følger processen med påføring af den penetrerende opløsning. I dette tilfælde vil det være muligt at øge adhæsionsniveauet af beton og gips.

Herefter er loftet gipset, efter at gipset tørrer, skal kittet påføres. Hvert af lagene af efterbehandling materialer, der påføres overfladen af ​​loftet, veksler med behandling af loftet med en primer. Efter påføring af kittet skal der slibes overfladen og primerbehandlingen. Herefter er loftet malet.

Instruktioner om, hvordan man fjerner skimmel fra loftet

Hvis den tidligere mulighed for at fjerne formen ikke passer dig, skal du bruge følgende instruktioner for at fjerne formen på en hurtig måde.

I dette tilfælde skal du bruge et rengøringsmiddel, der indeholder klorbaserede stoffer. En fremragende mulighed ville være at bruge den sædvanlige billige hvidhed. Forbered handsker til arbejde, da denne løsning er ret aggressiv. Derudover skal du bære beskyttelsesmaske og beskyttelsesbriller, så væsken ikke falder ved et uheld på slimhinderne i øjnene og næse.

De berørte områder af loftet behandles først med denne væske, og efter at de er tørret, hele loftet.

Tip: Hvis du har behandlet loftet med kobbersulfat, og der er pletter på pladen, så vil behandling med chlorerede forbindelser afhjælpe dem, og loftet bliver helt hvidt.

Hvis læsionerne ikke er for store, vil det være nok at bruge en sæbeopløsning med alkaliske forbindelser. I dette tilfælde skal du gnide en af ​​sæbe og hæld den med to liter varmt vand.

Et andet godt middel til skimmelsvamp i loftet er en opløsning af to spiseskefulde te-træolie og to glas vand. For at anvende løsningen, brug en pulveler.

Nogle eksperter anbefaler at bagepulver appliceres på de berørte områder efterfulgt af eddike. Anvend også en pulveler til dens anvendelse. Efter dannelsen af ​​reaktionen mellem disse stoffer fjernes de fra loftet med en slibebørste.

Måder at fjerne skimmel under strækloftet

Stretch loft er ofte lavet på basis af PVC film. Disse materialer er syntetiske og er ikke modtagelige for dannelse af mug eller svampe på dem. Men hvis der er høj luftfugtighed under loftet, rammer formen det stadig. Dårlig arbejde på installationen, vandtætningen og dampspærrenes strækloft fører til det faktum, at der i rummet mellem den og den sædvanlige loftmugg vises. Samtidig er det svært vanskeligere at slippe af med dette problem end skimmel på et almindeligt loft.

Hvis du har skimmelsvamp direkte på strækloftet, kan du være sikker på, at der under loftet er meget mere. I en sådan situation skal man sørge for at fjerne og re-overtighten hele strukturen. For at udføre dette arbejde, bør du bruge tjenester fra specialister, da det er ret vanskeligt at installere et nedhængt loft selv.

For at fjerne loftet skal man først og fremmest fjerne sin bundplade. Filmen forsinkes gradvist, og lærredet demonteres. Derefter bør du behandle de berørte områder med en antiseptisk opløsning. At han vil hjælpe med at overvinde støbeformen. Derefter skrues pletten af ​​med en børste, og hele loftet skylles med en fugtig klud. Hvis der er revner i loftet, skal der lægges særlig vægt på dem og også behandles med et antiseptisk middel.

Endvidere behandles revnerne med et fugemasse, der vil forhindre udviklingen af ​​mug indeni dem. Til forebyggelse behandles hele loftet med en primer, der har antifungale virkninger. I sluttrinnet installeres filmen på plads ved hjælp af specialudstyr. Derefter er det belagt med en primer. For at installere lærredet uden at sænke, skal du bruge en tørretumbler i færd med installationen.

Skab i loftet, hvordan man kan slippe af og forhindre

Der er et stort antal måder at bekæmpe skimmel på, men den nemmeste måde at forhindre deres forekomst på. For at støbeformen ikke vises i dit hus, brug disse anbefalinger:

 • luft rummet regelmæssigt;
 • tilvejebringe højkvalitets ventilationssystem i huset
 • Lad ikke vådt tøj stå i huset, hæng det udenfor, selv om vinteren;
 • Se tætheden af ​​alle rør, gennem hvilke vand strømmer i huset;
 • overvåge ventilationskanalernes sundhed i badeværelset;
 • Ved reparation skal du sørge for at de fleste materialer er fugtighedsbestandige.

Overvej at for dannelsen af ​​svampe og skimmelsvamp skal rummet have meget høj luftfugtighed, mere end 80 procent og en temperatur på ca. 20 grader. Derfor er der i nærværelse af for høj luftfugtighed vigtigt at ventilere rummet.

Sådan behandles loftet af skimmel: slippe af med skimmelsvamp i badeværelset

For arbejde til fjernelse af skimmelsvamp i loftet, brug materialerne i formularen:

 • spatel, mellemstørrelse;
 • handsker;
 • sprøjte;
 • stiger;
 • gulvbelægninger;
 • betyder at bekæmpe skimmel.

Fjern eventuelt alle møbler fra værelset, læg en film eller et ark på gulvet. Hæld vand i sprøjteflasken og sprøjt loftet med det. Derefter skal du bruge en spatel til at fjerne gipset, som der er en svampe på.

Det er bedre at fjerne loftslaget op til 10-15 cm. Da svampesporerne trænger dybt nok ind i væggene. Herefter skal du vente på loftet til tørring, til dette formål, brug svampedræbende middel. Blandt disse stoffer udsender stoffer i form:

 • blegemiddel;
 • kobbersulfat;
 • blegemidler;
 • sodavand og eddike;
 • sæbe.

Det er at foretrække at vælge en primer. Det påføres på bunden af ​​loftet i to eller tre lag. Læs instruktionerne, inden nogle primer påføres, mens nogle af formuleringerne kræver yderligere fortynding med vand.

Ved anvendelse af kobbersulfat skal den fortyndes med vand i et forhold på 50 gram til 5 liter vand. Overfladen behandles med en opløsning i flere lag.

Hvis du planlægger at bruge hvidhed, bliver den fortyndet med vand og påført også flere gange. Bemærk, at før sammensætningen af ​​loftet skal forsmøres. Efter to timer efter påføring af hvidheden vaskes den af ​​fra loftet med almindeligt vand.

Hvordan slippe af med skimmel på loftet i badeværelset?

Ofte møder man sådan et ubehageligt fænomen som sorte pletter på loftet i badeværelset - det er skimmelsvamp. Ud over det faktum, at det ødelægger udseendet af rummet, forårsager skimmelsvamp menneskers sundhed.

Produkterne af dens vitale aktivitet er giftige, og efter indånding kan personen udvikle allergiske reaktioner og forringe deres helbredstilstand. Selvom kampen mod skimmel og hårdt, men det skal nødvendigvis gøre og klare det, er det muligt.

Farer af enhver art

Der er konstant spor af form i luften, men de begynder at udvikle sig kun under gunstige forhold. Det kan ses på beton, mursten og andre overflader, være sort, grøn eller blå.

Typer af mug:

 • sort skimmel, dens udseende afhænger af udviklingsstadiet;
 • hvid skimmel på væggene er sjælden, det er ofte forvekslet med saltning, men hvis du tager den i hånd, vil den varme op og vysol smuldre;
 • blueness, det rammer træoverflader;
 • actinomycetes er et kryds mellem alger og svampe, også påvirker trægenstande;

Hvis vi taler om det menneskelige respons på mug, kan det opdeles i følgende grupper:

 • Allergisk, det er især farligt for mennesker med sygdomme i åndedrætssystemet, ofte årsagen til allergisk rhinitis.
 • Patogen, det kan forårsage forskellige sygdomme, sunde mennesker med stærk immunitet, plejer at klare det, og hos børn, gamle mennesker og mennesker med svag immunitet kan sygdomme som lungebetændelse, bronkitis etc. udvikles. Det danner grå og sorte kolonier.
 • Giftige arter kan forårsage alvorlige komplikationer og endog døden. Problemerne ved en sådan form kan være i form af irritation, andre manifestationer og endda føre til udvikling af kræft.

De mest almindelige sygdomme, der opstår ved udsættelse for mugg, er astma, lungebetændelse, andre luftvejssygdomme, fordøjelsesbesvær, forskellige udslæt på huden, hovedpine.

Ved langvarig eksponering for patogene arter kan en person udvikle indre blødninger, nyrer, lever og lungesygdomme. Når formen er kommet ind i menneskekroppen, kaldes den mycosis, til diagnose er det nødvendigt at kontakte et specialiseret laboratorium.

Årsagerne til skimmel

For at en form skal udvikle sig på badeværelset, skal følgende betingelser være opfyldt:

 1. Tilstedeværelsen af ​​sporer i luften;
 2. tilstedeværelsen af ​​et næringsmedium
 3. gunstigt klima: høj luftfugtighed, temperatur over 15 grader, dårlig ventilation, ujævn opvarmning og frysning af vægge.

Hovedårsagerne til skimmelsvamp i badeværelset:

 • dårlig ventilation, hvis det ikke er muligt at installere en effektiv hætte i loftet på badeværelset, er det nødvendigt at ventilere badeværelset oftere;
 • Tilstedeværelsen af ​​fugt på grund af vandforsyning og spildevandsproblemer;
 • med dårlig vandtætning kan fugt ind i huset gennem fundamentet;
 • tab af varme i hjørnerne af rummet på grund af dårlig vægisolering;
 • frysende vægge;
 • utilstrækkelig drift af drænsystemet.

Eliminering af årsager

Før du begynder at kæmpe skimmel, skal du først fjerne de årsager, der førte til dens udvikling. Hvis du ikke gør dette, vil ingen moderne eller folkemæssige retsmidler hjælpe dig med at slippe af med svampen, da det vil dukke op igen efter et stykke tid.

Eliminering af årsagerne til svampen består af følgende trin:

 1. Det er nødvendigt at slippe af med en kilde til konstant fugtighed, det vil sige at det er nødvendigt at reparere spildevandsanlæg og VVS, hvis der er lækager.
 2. Oprettelse af et normalt ventilationssystem i rummet. For at gøre dette skal du kontrollere ventilationskanalen, som kan lukkes, så den skal rengøres. En af måderne at ventilere badeværelset på er at installere en pusterum, kompakt ventilation, den er monteret på væggen og giver rummet frisk luft. Hvis rummet har et plastikvindue, anbefales det at installere ventilationskanaler.
 3. På badeværelset er det nødvendigt at opretholde et konstant temperaturregime for at forhindre stor temperaturfald. For at gøre dette er det nødvendigt at udføre højkvalitets vægisolering, installere en håndklædetørrer, lav et varmt gulv under flisen.

Fjern skimmel

For at fjerne skimmel fra loftet på badeværelset kan du bruge både købte og folkemæssige midler, men inden du bruger dem, skal du først behandle overfladen. De fjerner det øverste lag og tørrer alt godt sammen med en tørretumbler, luften i rummet skal være tør.

Blandt folkemæssige retsmidler er oftest brugt:

 • kobbersulfat (10% opløsning) er en effektiv måde, men bemærk at dette stof er giftigt, så du skal arbejde med handsker og åndedrætsværn, sammensætningen påføres med en børste i flere timer og vaskes derefter af
 • blegemiddelopløsning, det er også lavet 10%, påført med en pensel eller svamp, men det er ikke nødvendigt at skylle overfladen, tilstedeværelsen af ​​blegemiddel tillader ikke svampen at udvikle igen;
 • en opløsning af sodavand og eddike er også et effektivt værktøj, efter at den er påført, skal overfladen af ​​loftet vaskes med varmt vand og sæbe;
 • en opløsning af 2 teskefulde te-træolie og 2 glas vand, den påføres med en sprøjteflaske og behøver ikke vaskes
 • en opløsning bestående af hydrogenperoxid, vand, borsyre og eddike, der blandes i et forhold på 2: 4: 1: 2 og med denne sammensætning tørrer den berørte overflade.

Der er en anden effektiv måde - luft ionisering. I dette tilfælde bruges en speciel enhed, den leverer luftmættet med ioner og sporstoffer, der hjælper med at slippe af med skimmel og insekter, det gør også luften i rummet rent og sundt.

Hvis vi taler om købte produkter, er der mange af dem, de kan være både universelle og designet til en bestemt type svampe. De mest populære og effektive retsmidler er følgende:

 • "Atlas Mykos" hjælper effektivt med at fjerne mold svamp og mos, fortyndet med vand i et forhold på 1: 2;
 • "Teflex Anti-Mold Express" bruges til behandling af træ, beton, mursten, plastik;
 • "SZAVO" anvendes effektivt på steder med høj luftfugtighed, efter tørring, efterlader det ingen spor på overfladen;
 • "Belinka" er et simpelt og effektivt værktøj, det kan bruges ikke kun indeni men også uden for lokalet;
 • Udover dette er der mange andre midler, f.eks. "Spectrum Fungicide", "Antialga B25", "Mellerud", "Well Done", "Sne Sne Impregnering", "Boramon C30", "Titan Fungicide", "Boramon" osv..

Forebyggende foranstaltninger

Det er meget lettere at forhindre udviklingen af ​​skimmelsvamp i badeværelset end at håndtere det. Hvis du ikke udfører forebyggende foranstaltninger, så selv at komme af med formen, begynder den at dukke op igen efter et stykke tid, så dette ikke sker, anbefales det at overholde følgende regler:

 1. Værelset skal have lav luftfugtighed, så sørg for at installere en håndklædetørrer;
 2. sørg for god ventilation, installer en kraftig ventilator, ventilér badeværelset;
 3. Under reparationen skal du sørge for at behandle væggene med svampemidler;
 4. eliminere alle lækager i vandforsyningen og spildevandssystemerne
 5. tør ikke tøj på badeværelset;
 6. Behandle steder, hvor vand kan komme ind med fugemasse.

konklusion

Hvis du følger de grundlæggende forebyggende foranstaltninger, skal du beskytte rummet mod hypotermi, lad ikke store temperaturfald falde og sørge for god ventilation, så du aldrig har en form i badeværelset. Hvis det ser ud, skal du sørge for at fastlægge årsagerne, fjerne dem, og kun derefter fortsætte med at bekæmpe denne parasit.

Nyttig video

Sådan fjerner du skimmel på altid video:

Hvordan slippe af med skimmelsvamp i badeværelset og hvordan man kan behandle svampen i loftet

Problemet med forme på loftoverfladen står over for ejere af værelser med høj luftfugtighed, hvor ventilationssystemet er dårligt organiseret. Faktum er, at svampen aktivt vokser og multiplicerer kun ved optimal fugtighed og temperatur. Men overfladerne, der er ramt af skimmelsvampe, bør ikke ignoreres, fordi de udgør en trussel mod husstandens sundhed. Hvis du mærker skimmelsvamp i badeværelset på loftet, hvordan du kan slippe af med det og forhindre udseende af svampe i fremtiden, vil vores artikel fortælle.

Årsagerne til skimmelsvamp i badeværelset

Til at begynde med, lad os se på årsagerne til udseendet af denne mikroorganisme i vores huse og lejligheder. Et varmt, fugtigt miljø er det optimale sted for udvikling af svampe mikroorganismer. Det er derfor, de ofte vises i værelser med høj luftfugtighed (i badeværelser). Den bedste beskyttelse mod dette problem er ventilation af høj kvalitet.

Det er meget lettere at forhindre svampens udseende end at forsøge at slippe af med det senere. I denne henseende forsøge at fjerne på forhånd årsagerne til skade på forskellige overflader i huset med skimmel mikroorganismer:

 1. Mugg i badeværelset i loftet opstår oftest på grund af høj luftfugtighed, så efter badning skal du altid ventilere rummet godt.
 2. Hvis der ikke findes et ordentligt organiseret og korrekt fungerende ventilationssystem i rummet, bidrager dette også til skabelsen af ​​et gunstigt miljø for udviklingen af ​​mikroorganismen.
 3. Svampen ses nogle gange på loftoverfladen på grund af kondens på dette sted, hvilket skyldes pludselige temperaturændringer.
 4. Et lignende problem opstår ofte efter at være oversvømmet af naboerne ovenfor. Nogle gange behøver du ikke engang en stor oversvømmelse, det er nok, at gulvpladen konstant gennemblødt på grund af dårlig vandtætning af badeværelset fra naboerne ovenfor.
 5. Hvis der er fistler i stigningerne i varme- og vandforsyningssystemerne, der passerer gennem gulvene, bliver de en kilde til konstant fugtighed og befugtning af gulvene. Det samme kan siges om lækager i kloaksystemer.
 6. Lækende tag i et privat hus er også grunden til dannelsen af ​​et gunstigt miljø for udvikling af svampeorganismer.

Det er vigtigt! Inden du fjerner formen i badeværelset på loftet, skal du eliminere årsagerne til dens dannelse. Ellers vil svampen ses igen.

Ud over loftets ikke-æstetiske udseende er skimmelmikroorganismer skadelige for helbredet, især for børn og mennesker med svækket immunitet. De fremkalder forskellige sygdomme i indre organer op til onkologi. Desuden kan svampen fange flere og flere nye overflader og føre til ødelæggelsen af ​​trækonstruktionerne i huset.

Sådan fjernes skimmelsvamp fra loftet og forhindrer dets forekomst

Før du fjerner støbeformen fra loftet i badeværelset, skal du fjerne årsagerne til dens forekomst. For at gøre dette skal du gøre følgende:

 • Kontroller loftet for lækager (tag, lækager fra naboer, kloakrør eller VVS), hvis en årsag er blevet identificeret, skal den straks fjernes;
 • Kontroller driften af ​​ventilationssystemet (kanalerne skal muligvis rengøres, der skal installeres en ekstra udstødningshætte eller ventilator).
 • sollys dræber kolonier af svampen, så hvis der er en mulighed, sikr strømmen af ​​dagslys ind i rummet;
 • For at forhindre kondensering, forbedre isoleringen af ​​rummet (installer et ekstra lag isolerings-, hydro- og dampbarrierer);
 • Ofte indikerer en lille skimmelplade udseendet af en stor svampekolbe på bagsiden af ​​loftet (sørg for at kontrollere de skjulte steder og behandle dem med antiseptiske forbindelser);
 • installer en luft tørretumbler i rummet, så fugtigheden vil blive reduceret, hvilket ikke vil tillade mikroorganismen at vokse og formere sig;
 • for at fjerne for høj luftfugtighed i badeværelset efter badning, tænd ventilationsanlægget i mindst en kvart time og lad dørene stå i rummet.
 • våde håndklæder og tøjvask på balkonen, på gaden eller i et andet rum, så fugtigheden i badeværelset ikke stiger.

Svamp fjernelse

Lad os nu tale om, hvordan man skal håndtere skimmel på loftet på badeværelset. Sort, brun, grøn og orange pletter på overfladen indikerer udseendet af svampekolonier i loftet. På dette sted kan malingen svulme, skrælle, falme og knække. Indendørs er der en karakteristisk muggen lugt af fugt.

Det er vigtigt! Det er bedre at fjerne svampen på loftet i badeværelset, når det først vises. Så du beskytter husstandens sundhed og reducerer sandsynligheden for gentagne skader på overfladen. Desuden er kampen med svampen i den indledende fase meget lettere.

At bekæmpe svampeorganismer ved hjælp af folkemæssige midler og særlige kemiske forbindelser. Gode ​​resultater opnås ved anvendelse af antifungal primer. Men det er ikke nok bare at håndtere loftoverfladen, skal du sørge for at lave en forberedelse af loftet.

Til arbejde skal du:

 • trin-stige (helst på glidende gummiforing);
 • medium spatel;
 • beskyttelseshandsker;
 • vandspray;
 • plastfolie til beskyttelse af gulvet og møblerne;
 • børste eller rulle til påføring af imprægnering;
 • antiseptisk opløsning eller antifungal primer.

Følg følgende arbejdssekvens:

 1. Dæk gulvet, udstyret og møblerne med plastfolie.
 2. Monter en trinladder, læg på gummihandsker og brug en spray med vand for at fugte den berørte overflade. Dette er nødvendigt for bedre opløsning af gips- eller malingslaget, fordi det skal fjernes fuldstændigt, fordi støbeformen vokser dybt ind i det porøse materiale, og overfladefjernelse ikke hjælper her.
 3. Efter et par minutter kan fugtig gips skrabes af med en spatel. Det er tilrådeligt at fjerne gipslaget på stedet for en svampeskade på betonpladen. Samtidig er det nødvendigt at fjerne gipset med opfangning af en ren overflade til en bredde på 10-15 cm. Dette skyldes, at svampens porer har formået at trænge ind i de tilstødende områder, men endnu ikke spire på overfladen med synlige sorte pletter.
 4. Nu skal loftoverfladen tørre godt.
 5. Ved hjælp af en rulle eller børste anvendes et svampemiddel på loftet. Behandling kan gentages 2-3 gange med en pause på flere timer for at absorbere sammensætningen. Takket være denne behandling kan du helt slippe af med svampen og beskytte mod udseende i fremtiden.
 6. En dag senere, anvendes et nyt gipslag for at genoprette æstetisk appel af loftoverfladen.

Mold Forebyggelse

Hvis en svamp blev set på loftet i badeværelset, har vi beskrevet ovenfor, hvordan man kan slippe af med det, nu vil vi liste over almindelige færdige og hjemmehjælpemidler for at eliminere patogene svampeorganismer.

Hjem retsmidler

Derhjemme kan du forberede et effektivt værktøj til at bekæmpe skimmelmikroorganismer. For at gøre dette blandes 30 gram borax, en halv liter varmt vand og 250 gram eddike. Denne blanding dræber svampen, reducerer sandsynligheden for, at den genoptræder og genopfrisker luften i rummet.

Blandt de effektive hjemmehjælpemidler til bekæmpelse af skimmelorganismer er følgende:

 • Eddike ødelægger ca. 82% af alle sorter af skimmelsvampe, det er bemærkelsesværdigt for menneskets sikkerhed, økologisk renhed, ikke-toksicitet. Eddike godt deodoriserer luften, sælges i ethvert supermarked og er billigt. Produktet sprøjtes simpelthen på loftet og får lov til at tørre.
 • Borax er naturligt, udsender ikke giftige stoffer, betragtes som en naturlig hæmmer og fungicid. Borax renser luften og er rimeligt prissat.
 • Klorblekemiddel kan behandles med form. Sammensætningen dræber ikke blot organismer, men fjerner også pletter fra overfladen. Men klor trænger ikke godt ind i porøse overflader, beskadiger nogle typer belægninger og udsender skadelige dampe. En antiseptisk opløsning fremstilles ud fra vand og blegemiddel i et forhold på 10 til 1.
 • Et godt alternativ til klorblegemiddel er hydrogenperoxid. Dette sikre ikke-giftige middel bruges til at bekæmpe svampe mikroorganismer, bakterier og vira. Peroxid fjerner pletter fra formen. Det er nok at sprøjte en tre procent opløsning på de berørte områder.
 • Ammoniak er egnet til at kontrollere svampekolonier på glatte, ikke-porøse overflader. Det er forbudt at blande det med blegemiddel på grund af frigivelse af giftig gas. For at rengøre loftoverfladen brug en blanding af ammoniak og vand i lige store mængder.
 • Sikker at bruge sodavand ødelægger svampen og genopfrisker luften. På grund af det faktum, at soda absorberer fugt, vil overfladen være pålideligt beskyttet mod mikroorganismens genopkomst. Soda ødelægger de typer svampe, som eddike ikke kan håndtere, så disse to produkter bruges ofte i par. Til arbejde forberede en løsning med den hastighed, at for et glas vand tage 10 gram bagepulver.
 • Et effektivt naturligt middel til at kontrollere mold organismer er tea tree olie. Det er et sikkert, men temmelig dyrt antiseptisk middel. Et glas vand tager en teskefuld olie.

Færdigfremstillede forbindelser

Blandt de mest populære antiseptiske butikker er det værd at nævne følgende:

 1. En kemisk forbindelse kaldet Atlas Mykos. Det bruges til at ødelægge svampe, mos, lav og alger. Koncentreret opløsning er velegnet til brug i ethvert rum med høj luftfugtighed såvel som til udendørs brug. Afhængigt af den type belægning, som opløsningen påføres, fortyndes den med to eller fem dele vand.
 2. Lægemidlet Xiolat ødelægger skimmel ved at ødelægge det indefra. Værktøjet trænger dybt ind i materialets struktur og er egnet til behandling af overflader af beton, træ og mursten.
 3. Sammensætningen af ​​det vandbaserede Dali bruges til at ødelægge svampekolonier på en hvilken som helst overflade. Blandingen er egnet til forebyggelse. Denne farveløse løsning sælges i 5-liters beholdere eller i 600 ml sprøjter.
 4. Kraftig antiseptisk Teflex er værdsat for dets sikkerhed, miljøvenlighed og langvarig desinfektionsvirkning.
 5. Spectrum fungicid er egnet til desinfektion af træ, malede og pudsede overflader. Den anvendes til eksterne og interne værker.
 6. Imprægnerende primer Snowball bruges til at bekæmpe lav, svamp, mos og alger. Mørtelet er egnet til behandling af murstenoverflader, gips- og malingbelægninger. Snowball bruges til forarbejdning udenfor og inde i bygningen.

På trods af det store udvalg af butiks- og hjemmemekanismer til bekæmpelse af skimmelkolonier, er det bedre ikke at lade dem komme frem på væggene og loftet i rummet. For at gøre dette er det nok til hurtigt at fjerne lækager og håndtere høj luftfugtighed.

Svampe på loftet i badeværelset, hvordan man kan slippe af

Hvordan slippe af med skimmel på loftet og vægge på badeværelset?

At vide, hvordan man fjerner skimmelsvamp fra loftet og andre dele af rummet, vil være nyttigt for enhver person. Formentlig stødte alle husmødre udseendet af denne svampes hus og bosatte sig på fugtige steder, især i badeværelset og i køkkenet.

Hvad er farlig svamp og hvorfor virker det?

Mould er en meget vedholdende organisme. Hun spredes aktivt mikroskopiske tvister omkring sig selv, og selv når det ser ud til, at hun endelig blev elimineret, afventer disse tvister gunstige forhold for at begynde at sprede sig aktivt igen.

Mould gradvist eroderer ikke kun gips og maling, men endda meget stærke betonstrukturer, som følge heraf smelter de gradvist og i værste fald kan på et tidspunkt falde sammen. Udover det faktum, at svampen forkæler udseendet af rummet og ødelægger nogle materialer, skaber det en muggen lugt i rummet, hvilket kan føre til lungeinfektioner og allergiske reaktioner.

Hovedbetingelsen for skimmel er fugt. Der er spor af svampe næsten overalt, men de formere sig ikke i et tørt rum, og på et vådt sted vil et par uger være nok til en grim svag plet af svamp at sprede sig over væggen, loftet eller møblerne.

Åbenbart er badeværelset under alle omstændigheder det mest råsted i lejligheden, der kan ikke gøres noget ved det. Men ofte forværres dette ved dårlig ventilation, lækende rør, dryppende vandhaner og andre ekstra kilder til fugt.

Forebyggende foranstaltninger

Det er ikke nok at ødelægge en koloni af en svamp én gang;

 1. Den håndklædetørrer hjælper med at tørre luften på badeværelset. Hvis vandtørrer ikke er oprindeligt leveret, kan du selvstændigt installere en elektrisk og tænde den efter behov.
 2. Hvis en af ​​væggene grænser op ad en trappe, skal den opvarmes yderligere for at undgå permanent kondensering.
 3. Alle revner og sprækker på væggene og loftet skal repareres, så snart de blev opdaget, så vanddamp og skimmelsporer ikke akkumuleres der.
 4. Det er også vigtigt at holde alle rør og vandhaner i god stand for ikke at skabe overskydende fugt.

Hvis lejligheden har alle VVS i god stand, er luften forholdsvis tør, og der er stadig skimmelsvamp i loftet, så problemet kan være en fejl i rørene fra naboerne på gulvet ovenfor.

For at afslutte badeværelset er det værd at bruge gips og primere indeholdende antiseptiske additiver til at erhverve efterbehandling materialer designet til drift i fugtige rum.

Hvordan skal man håndtere svamp?

Hvad skal man lave, hvis skimmelsvampen er på loftet på badeværelset? I den mest forsømte tilfælde kan du have brug for et radikalt middel - fjern alt møbler og udstyr derfra, tag afdækningen, tør tørret i rummet med en kraftig bygnings hårtørrer. Derefter er det nødvendigt at anvende antifungale midler. Som regel er de ret skadelige for kroppen, så arbejdet skal udføres i en beskyttelsesdragt. Efter fuldstændig tørring kan imprægnering foretages i værkstedet.

Men hvad nu hvis reparationen i badeværelset blev gjort for nylig, og du ikke vil gentage det overhovedet? Er det muligt på en eller anden måde at slippe af formen i loftet uden at skade for en frisk finish? Ja, det kan du.

 1. Med glatte fliserlignende overflader kan støbeformen fjernes med et rengøringsmiddel og en hård svamp. Med porøse overflader er det vanskeligere, fordi svampen trænger dybt ind i materialets struktur.
 2. Eventuelle chlorholdige præparater er effektive mod svampen. Dette kan være klorblegemiddel (blegemiddel, efter populært navn), pulvere som Comet eller særlige meget aggressive anti-mold produkter som Dufa. Men klorforbindelserne i disse produkter er meget usunde for kroppen, så det er bedre at arbejde med handsker, beskyt dine øjne med briller, næse og mund - med åndedrætsværn eller i det mindste med en tyk klud.
 3. Husholdningskemikalier, der ikke indeholder chlor, er mindre skadelige for mennesker og husdyr, men deres effektivitet er betydeligt lavere, så de anvendes hovedsageligt som en forebyggende foranstaltning.
 4. Et tilstrækkeligt effektivt værktøj er ammoniak. Den fortyndes i omtrent lige stor mængde til vand, påføres på berørte områder i flere timer og vaskes med vand. Imidlertid bør der i håb om større effektivitet ikke blandes ammoniak med chlorholdige stoffer, da deres reaktioner frigiver toksiske stoffer.
 5. Eddike - en anden god måde at slippe af med svampen på badeværelset, mens det er helt harmløst for mennesker. Ufortyndet hvid eddike påføres på det berørte sted med en klud eller spray, der forlades i en time eller to, derefter tørres med en ren klud og tørres. Også sikkert men meget effektivt er borax (et svagt salt af borsyre er natriumtetraborat). Den bruges i opløsning - 1 kop tørt produkt til 2-3 liter vand. Påfør overfladen med en pensel.
 6. Hydrogenperoxid, på trods af sin fuldstændig harmløse kemiske sammensætning hjælper også med at slippe af med muldvarp meget godt. Ufortyndet peroxid påføres på overfladen på en hvilken som helst bekvem måde. Da produktet har en hvidtningseffekt, er det værd at teste det på et ubetydeligt sted i loftet, før det bruges på farvede overflader.
 7. Et par spiseskefulde sodavand (undertiden med tilsætning af eddike) opløst i et glas vand er en sikker måde at fjerne svampen på. Opløsningen påføres med en spray, hvis det er nødvendigt, gnides overfladen af ​​loftet med en børste eller en stiv svamp, og gnid derefter alt snavs.
 8. Naturlig antiseptisk, hvilken skimmel er meget bange for - tea tree olie. Opløs et par dråber i en kop vand og sprøjt det berørte område uden skylning. Værktøjet kan kæmpe ikke kun med formen, men også med den ledsagende lugt af fugt og mustiness. Olie skal dog bruges med forsigtighed, hvis der er allergier i huset.
 9. Også potentielt allergifremkaldende, ikke billige, men meget effektive midler - ekstrakt af citrusfrø (appelsiner, grapefrugter, citroner).

Hvis formen optrådte på leddene forseglet med tætningsmiddel, er det bedre at fjerne det, behandle dette område, tør det grundigt, og brug derefter et fugemasse med antifungale tilsætningsstoffer.

Hvordan slippe af med svamp i loftet

Svampe på loftet i badeværelset Årsagerne til udseendet af svampen på loftet, skimmelens form for menneskers sundhed, den radikale metode til rengøring, hurtige folkemetoder til rengøring af loftet fra svampen.

 • Årsager til
 • Sundhedsskadelig sundhed
 • Kæmp med særlige midler
 • Hvordan slippe af med blå vitriol
 • Anvendelse af hvidhed
 • Folkelige retsmidler

Svampen i loftet kan ses i enhver lejlighed, uanset bygningens alder. Ud over æstetisk skade har denne ulempe en direkte trussel mod menneskers sundhed. Mold og svampe i loftet er årsagen til de mest almindelige luftvejssygdomme, det påvirker også den generelle immunitet hos en person. Det udvikler sig meget hurtigt, fordi du altid bør være opmærksom.

Årsager til svampe i loftet

Kondensation som en årsag til svampe i loftet

Som du ved, multiplicerer svampe sporer. Svampen på lofterne er ingen undtagelse. Stierne for indtræden af ​​ondsindede tvister er meget forskellige: Vi kan bringe dem fra gaden på tøj eller i kroppen, de kan flyve ind under ventilationen, såvel som gennem luftudluftninger i lejligheden.

Hvis din lejlighed er tilstrækkeligt opvarmet og udstyret med ventilationssystemer, er chancerne for "forurening" af væggene med en svamp meget lille. For at tvister skal udvikle, har vi brug for særlige forhold:

 • Konstant fugtighed skal være over 90%.
 • Lufttemperaturen skal ligge i området +20 til +27 grader;
 • Dårlig ventilation.
 • Årsagerne til svampen i loftet kan være følgende:

  1. Flow af spildevand eller vandforsyning fra de øverste etager. Vand trænger ind i hullerne mellem væggene eller mellem væggen og badeværelset. Den afgørende faktor er vandtætning af dårlig kvalitet, der ikke kan stoppe lækagen.
 • Rør, der har været i drift for længe uden reparation. Stigerørene til opvarmning og vandforsyning er lavet af stål, der kan lække ud over tid.
 • Kondensationsprocesser i bygningen. De passerer, når vandet er koldere i rør af stål end miljøet. Fugtigheden kondenserer i dette tilfælde og drypper på gulvet og overfladerne.
 • Frysning vægge af huset. Denne situation forekommer ofte i gamle huse med dårlige kvalitetsvarmesystemer.
 • Den indlysende årsag til svampens udseende er også konstant fugtighed i rummet, f.eks. På badeværelset eller i køkkenet.

  Skimmelsvamp for menneskers sundhed

  Svampe i loftet

  Sort form i loftet, dvs. en svamp, fodrer ikke kun med organisk materiale, men også med mineralske komponenter. Reproduktion af svampen over tid fører til ødelæggelsen af ​​loftet, da byggematerialer begynder at smuldre.

  Men den største skade bringer svampe til menneskers sundhed. Sporer, der flyver i luften i et rum med en svamp, kommer gennem luftvejene i de menneskelige lunger. Over tid, mitoxinerne, der er indeholdt i sporer forårsager følgende sygdomme: dermatitis, astma, forskellige allergier, leversygdomme, kræftsygdomme, conjunctivitis, thrush.

  En person, der bor i et rum med en svamp, føler sig konstant hovedpine, lider af søvnløshed. Hoste, som vi ofte opfatter udelukkende som et symptom på forkølelse eller ARVI, kan også være et farligt signal om svampens skadelige virkninger på kroppen.

  Kæmp mod svampe i loftet på særlige måder

  Svampeområde behandling

  Jo hurtigere du diagnosticerer et problem på dit loft, jo hurtigere vil du slippe af med det. For at fjerne svampen helt i loftet skal du gøre en indsats. Enkel rengøring med vaskemidler er i dette tilfælde hjælpeløs. For fuldstændigt at slippe af med problemer, har vi brug for mere radikale metoder.

  Til rengøring af svampen i loftet kan følgende anvendes: Primer-antiseptisk "Natura Antimantar", Anti-Mold Desinfector "Biolavatio", "Homeenpoiste" - Hypochloritopløsning til beton og træ, "C-Hydrotex-P" - blandingspulver, som er egnet at bekæmpe svampen i ethvert rum (badeværelse, køkken, toilet).

  Disse værktøjer har strenge instruktioner, der skal undersøges grundigt, inden arbejdet påbegyndes. Du skal også bruge beskyttelsesudstyr (maske og handsker).

  For fuldstændigt at fjerne svampen i loftet, følg denne ordning:

  • Fjern hvidvask og gips fra de områder af loftet, der er ramt af svampe (15-20 cm mere end det berørte område). Vi forlader kun gulvpladerne. For at gøre afmonteringsprocessen let, fugter vi først loftet med vand fra sprøjten og lad det sænke i 2-3 timer.
 • Jord den rensede overflade med en antiseptisk primer eller desinfektør. Vi forsøger forsigtigt at udarbejde små revner med en smal børste.
 • Når den antiseptiske primer er helt tør, påfør et primerlag. Denne gennemtrængende blanding vil gøre loftet mere robust og forbedre vedhæftningen med kittet.
 • Ved hjælp af akryl kittede vi alle hullerne og hulerne.
 • Slib overfladen med en slibemaskine.
 • Trykte dele af loftet genopbygges eller desinficeres.
 • Efter alt arbejdet med ødelæggelsen af ​​svampen, kan du begynde at afslutte.

  Hvordan slippe af med svampen på loftet af bluestone

  Fremstilling af en opløsning af kobbersulfat for at bekæmpe svampen

  Hvis du ikke har mulighed for at købe dyre specielle antiseptika, kan du bruge det gamle og velprøvede folkemateriale - kobbersulfat. Det er en turkis farvekrystal.

  Vi bruger det som følger:

  1. Fortynd med vand i forholdet 100 gram vitriol pr. 1 spand vand. Rør med en børste eller rulle.
 • Påfør overfladen af ​​betonen efter rensevalsen.
 • Vi børster små sømme med en børste.
 • Lad blandingen stå i et par timer, hvorefter vi dækker loftet med en primer for bedre vedhæftning til det friske lag af gips.
 • Følg derefter den klassiske ordning (gips, kitt, maleri).
 • Denne metode er ideel til at fjerne svampen i loftet på badeværelset. Men glem ikke, at efter en sådan mini-reparation skal du overholde brugsbetingelserne for rummet. Det omfatter: hyppig luftning, tørring af værelset efter at have taget et bad eller bad samt aftørring af overflader fra vand.

  Brug til at bekæmpe svampe på lofthvidhed

  Hvid fra svampe i loftet

  Den radikale metode til rengøring af svampen fra loftets overflade er ikke egnet for alle. Det tager tid. For hurtig rengøring af svampen i loftet skal vi have følgende beskyttende og kemiske midler: et åndedrætsværn, gummihandsker, beskyttende plastikbriller, "Hvidhed" -værktøjet.

  Grundlaget for det indenlandske lægemiddel "Hvidhed" er natriumhypochlorit. Det er en god antiseptisk og dræber svampen på enhver overflade, der efterlader ingen rester. Dette billige værktøj er egnet som en engangs rengøring af loftet i de tidlige stadier af udviklingen af ​​svampeform.

  Med værktøjet "Hvidhed" infiltrerer vi hele loftet i det forurenede rum under overholdelse af sikkerhedsreglerne (åndedrætsværn og handsker). Det giver ingen mening at behandle individuelle områder, fordi svampen multiplicerer sporer, der ikke er synlige for det blotte øje. Efter rengøring af en del af loftet, i morgen vil du se en svampe på en anden.

  Folk måder at bekæmpe svampen

  Bagepulver fra svampe i loftet

  Blandt de tidskrevne opskrifter til bekæmpelse af svamp anvendes også sådanne stoffer: eddike, sodavand, blegemiddel. Disse stoffer hæmmer udviklingen af ​​svampekolonier, men er ikke stærke nok til at dræbe det fuldstændigt. Hvordan man kan slippe af med svampen i loftet fortæller vi folks oplevelse.

  Der er tre opskriftsblandinger til rengøring af overflader fra svampen:

  • 1,5 kg kobbersulfat blandet med 10 liter vand.
 • 1,5-2 liter eddike blandet med 10 liter vand og 1-1,5 kg kobber eller jernsulfat.
 • 1,5 liter eddike blandet med 10 liter vand og 400 g borsyre.
 • 1 spand varmt vand blandet med en halv pak bagepulver og 3 spiseskefulde vaskepulver.
 • Efter påføring af en af ​​disse blandinger på loftets overflade skal rummet opvarmes og derefter ventileres. Først derefter kan du lave kosmetiske reparationer.

  Sådan fjerner du svampen fra loftet - se videoen:

  At bekæmpe svampen i loftet kan effektivt udføres ved hjælp af professionelle værktøjer samt hjemmebaserede formuleringer. Enhver metode indebærer overholdelse af temperatur, samt kontrol med fugtighedsniveauer. Det er meget svært at håndtere fælles overgroet mycelium, fordi de første skridt skal tages straks efter diagnose af problemet.

  Kan du lide denne artikel? Del det med dine venner gennem sociale! Hvis du bruger kun 10 sekunder af din tid på to klik på den sociale netværksknap, hjælper du vores projekt. Tak!

  Relaterede nyheder

  Hvordan slippe af med skimmelsvamp på væggene?

  Svampe på væggene: årsager og måder at kæmpe på

  Toenail svamp: årsager, tegn, behandling

  Hvordan slippe af med fod lugt

  Svampe i badeværelset

  Hvordan slippe af med skimmelsvamp?

  Fedt fra maven og lårene vil tage 3-5 dage, hvis du drikker VanTuSlim hver morgen

  Om morgenen vil du være en klump af parasitter og orme! Tjekket personligt med Detoxic!

  Alt fedtet vil forlade kroppen, hvis du drikker mangostensirup 2 gange om dagen.

  Minus 21 kg pr. Måned! Skriv opskriften: For 1/2 ske sodavand, tag 1 fane. Eco slank

  Papillomer og vorter vil falde, hvis Papillux tilsættes til vand

  Titanium Gel vil stige med 5 cm, strække sig til en time og tilfredsstille 100%

  Prostatitis behandles for 1 kursus! Græsindsamling Prostafor №1 i CIS

  Bedstemorens opskrift fra alkoholisme. Afsky for alkohol efter 2 dage.

  Kommentarer (0)

  © 2012-2017 TutKnow.ru - tips, opskrifter, anmeldelser og svar på spørgsmålene: Hvordan? Hvad? Hvor? Hvornår? Hvorfor? Hvorfor?

  Alle materialer på hjemmesiden tutknow.ru er kun til orienteringsformål og ikke anbefalende. Inden selvbehandling skal du kontakte din læge!

  Alle rettigheder til information og tekstmaterialer, der udgives på denne ressource tilhører deres forfattere og er beskyttet af lov om ophavsret og beslægtede rettigheder. Fuld kopiering af materialer fra webstedet er forbudt! Med delvis citat er hyperlinket til tutknow.ru obligatorisk og ikke lukket for indeksering.

  Alle fotografiske materialer, der tilhører Tutknow.ru, skal efterfølges af et aktivt hyperlink til vores hjemmeside. Andre billeder i fri brug.

  Sådan fjernes skimmelsvamp fra loftet

  Problemet med mugg på loftet er ret relevant for mange værelser, især hvis de har høj luftfugtighed. Der er flere metoder til at bekæmpe dette ubehagelige fænomen. På deres egenskaber, teknologi og hvordan man fjerner skimmelsvamp fra loftet, overvejer vi det næste.

  Indholdsfortegnelse:

  Skimmelsvamp på loftet: årsagerne til uddannelse

  Skimmelsvamp på loftet er mest almindeligt i badeværelser. Dette skyldes konstant fugt og høj luftfugtighed i rummet. For at undgå dette problem er det nødvendigt at organisere et højkvalitets ventilationssystem i rummet.

  Fugtigt miljø og svamp fører til, at sorte pletter vises på overfladen af ​​loftet, som er mug. For deres fjernelse vil tage en stor indsats, så før udseendet af skimmelsvamp er det bedre at forhindre det.

  Hovedårsagerne til skimmel er:

  • Tilstedeværelsen af ​​et fugtigt miljø, som er særligt karakteristisk for badeværelset og køkkenet - den mest almindelige årsag til skimmel på loftet;
  • mangel på normal ventilation i lokalet;
  • pludselige temperaturændringer i rummet, hvilket fører til dannelse af kondensat;
  • Skimmelsvamp i loftet i lejligheden fremstår som et resultat af at blive hældt af sine naboer, det er ikke nødvendigt at oversvømme din lejlighed; hvis der er lækage mellem badeværelset og væggen, kommer fugt gradvist på din gulvplade og derved fører til udvikling af skimmelsvamp i loftet;
  • Tilstedeværelsen af ​​fistler og stigninger i gulvpladerne mellem gulve, især hvis de er fremstillet af ikke-galvaniseret stål;
  • Tilstedeværelsen af ​​en støbt kloaksamling i en lejlighed eller blandt naboer er tilstedeværelsen af ​​lækager i støbejerns kloaksystemer ikke ualmindeligt, derfor er der i nogle tilfælde netop på grund af skimmel på loftet.

  Derfor bør du begynde at slippe af med formen først, når årsagen til dens forekomst er kendt. For f.eks. Rum med for høj luftfugtighed er det nok at installere en kraftfuld ventilator.

  Hvis du ikke beskæftiger sig med skimmelsvamp, så vil det i tillæg til loftets ubehagelige udseende også medføre sundhedsproblemer. For det første påvirker tilstedeværelsen af ​​skimmel i huset lungerne og fører til fremkomsten af ​​sygdomme på infektiøs basis. Derudover påvirker tilstedeværelsen af ​​svampe mange af kroppens systemer, især hos børn og mennesker med svækkede immunsystemer.

  Multiplicering, svampesporer falder på andre områder af huset, taget, vægge, gulv, deres tilstedeværelse fører til den gradvise ødelæggelse af hele boligen. At bo i konstant fugt i flere år, kan huset simpelthen spredes i partikler. Derfor bør kampen imod dem i nærværelse af den mindste mistanke om udviklingen af ​​en svamp eller skimmelsvamp begynde med det samme.

  Sådan fjerner du mugg fra loftet: forebyggelse og behandling

  I mangel af skimmel direkte på loftet, men hvis der er grund til dets udseende, bør der træffes en række forebyggende foranstaltninger for at forhindre forekomsten af ​​denne ubehagelige proces.

  Den første mulighed for at bekæmpe formen, der endnu ikke har fundet sted, er kobbersulfat. Dette værktøj har en antibakteriel virkning, men indeholder i sin sammensætning giftige stoffer. Tilføjelse af det til lime vil give det lidt af en blålig tone. Denne løsning er hvidvaskning af loftet i et rum, der udsættes for svampen.

  Tip: Hvis du planlægger at lime, tidligere malet loft, gør det ikke. Da du som følge heraf får overfladen med et stort antal pletter og pletter på den.

  For at fjerne sort mugg i loftet, brug specielle antiseptiske præparater i form af primere. De anvendes til reparationer, inden der påføres finish og efter efterbehandling. Primeren kan ikke kun ødelægge støbeformen, men forhindre dens forekomst. Ved hjælp af et antiseptisk middel er det endda muligt at trænge ind i betonflader og forhindre udseendet af mug på dem.

  At vælge en bestemt primer sammensætning bør fokusere på det materiale, hvorfra loftet blev bygget. Der er mange antiseptiske sammensætninger, der er egnede til arbejde på træ, metal, pudsede, malede overflader.

  Hvis du allerede har skimmelsvamp i loftet i dit hus eller lejlighed, så skal du i dette tilfælde tage sig af behandlingen.

  Tip: Før du begynder at arbejde for at fjerne skimmelsvamp fra loftet, skal du finde årsagen til dens forekomst og fjerne den. Ellers vil alle foranstaltninger for at slippe af med skimmel være forgæves, og det kommer snart igen.

  Først og fremmest fjernes trimmen fra loftet, hvis det tidligere var hvidkalket, så bruges der en almindelig svamp fugtet med vand. Samtidig skal arbejdet foregå i temmelig lang tid, da kalkbaseret hvidvaskning er ret stærk.

  Hvis hvidvaskning blev påført betonbasen i et tilstrækkeligt tykt lag, så er det bedst at bruge en spatel til at fjerne den. Tidligere er hele loftet fugtet med vand, hvilket reducerer adhæsionsniveauet for hvidvask og betonbase.

  En anden måde at slippe af med hvidvask er at anvende en opløsning på overfladen, som indeholder vand, sæbe og calciumbaseret sodavand. Sæbe skal revet på ti liter vand, du skal bruge omkring 5 spiseskefulde sodavand.

  Efter rengøring skal overfladen af ​​hvidvaskningen vente til loftet er helt tørt. Derefter dækkes det med en primer med en antiseptisk virkning. Påfør en primer i flere lag, venter på, at hver af dem tørrer. Primerens tørretid er angivet i producentens anvisninger. For at behandle sømene mellem pladerne, brug en børste, den kan fylde hulrum godt.

  Efter at den antiseptiske primer tørrer, følger processen med påføring af den penetrerende opløsning. I dette tilfælde vil det være muligt at øge adhæsionsniveauet af beton og gips.

  Herefter er loftet gipset, efter at gipset tørrer, skal kittet påføres. Hvert af lagene af efterbehandling materialer, der påføres overfladen af ​​loftet, veksler med behandling af loftet med en primer. Efter påføring af kittet skal der slibes overfladen og primerbehandlingen. Herefter er loftet malet.

  Instruktioner om, hvordan man fjerner skimmel fra loftet

  Hvis den tidligere mulighed for at fjerne formen ikke passer dig, skal du bruge følgende instruktioner for at fjerne formen på en hurtig måde.

  I dette tilfælde skal du bruge et rengøringsmiddel, der indeholder klorbaserede stoffer. En fremragende mulighed ville være at bruge den sædvanlige billige hvidhed. Forbered handsker til arbejde, da denne løsning er ret aggressiv. Derudover skal du bære beskyttelsesmaske og beskyttelsesbriller, så væsken ikke falder ved et uheld på slimhinderne i øjnene og næse.

  De berørte områder af loftet behandles først med denne væske, og efter at de er tørret, hele loftet.

  Tip: Hvis du har behandlet loftet med kobbersulfat, og der er pletter på pladen, så vil behandling med chlorerede forbindelser afhjælpe dem, og loftet bliver helt hvidt.

  Hvis læsionerne ikke er for store, vil det være nok at bruge en sæbeopløsning med alkaliske forbindelser. I dette tilfælde skal du gnide en af ​​sæbe og hæld den med to liter varmt vand.

  Et andet godt middel til skimmelsvamp i loftet er en opløsning af to spiseskefulde te-træolie og to glas vand. For at anvende løsningen, brug en pulveler.

  Nogle eksperter anbefaler at bagepulver appliceres på de berørte områder efterfulgt af eddike. Anvend også en pulveler til dens anvendelse. Efter dannelsen af ​​reaktionen mellem disse stoffer fjernes de fra loftet med en slibebørste.

  Måder at fjerne skimmel under strækloftet

  Stretch loft er ofte lavet på basis af PVC film. Disse materialer er syntetiske og er ikke modtagelige for dannelse af mug eller svampe på dem. Men hvis der er høj luftfugtighed under loftet, rammer formen det stadig. Dårlig arbejde på installationen, vandtætningen og dampspærrenes strækloft fører til det faktum, at der i rummet mellem den og den sædvanlige loftmugg vises. Samtidig er det svært vanskeligere at slippe af med dette problem end skimmel på et almindeligt loft.

  Hvis du har skimmelsvamp direkte på strækloftet, kan du være sikker på, at der under loftet er meget mere. I en sådan situation skal man sørge for at fjerne og re-overtighten hele strukturen. For at udføre dette arbejde, bør du bruge tjenester fra specialister, da det er ret vanskeligt at installere et nedhængt loft selv.

  For at fjerne loftet skal man først og fremmest fjerne sin bundplade. Filmen forsinkes gradvist, og lærredet demonteres. Derefter bør du behandle de berørte områder med en antiseptisk opløsning. At han vil hjælpe med at overvinde støbeformen. Derefter skrues pletten af ​​med en børste, og hele loftet skylles med en fugtig klud. Hvis der er revner i loftet, skal der lægges særlig vægt på dem og også behandles med et antiseptisk middel.

  Endvidere behandles revnerne med et fugemasse, der vil forhindre udviklingen af ​​mug indeni dem. Til forebyggelse behandles hele loftet med en primer, der har antifungale virkninger. I sluttrinnet installeres filmen på plads ved hjælp af specialudstyr. Derefter er det belagt med en primer. For at installere lærredet uden at sænke, skal du bruge en tørretumbler i færd med installationen.

  Skab i loftet, hvordan man kan slippe af og forhindre

  Der er et stort antal måder at bekæmpe skimmel på, men den nemmeste måde at forhindre deres forekomst på. For at støbeformen ikke vises i dit hus, brug disse anbefalinger:

  • luft rummet regelmæssigt;
  • tilvejebringe højkvalitets ventilationssystem i huset
  • Lad ikke vådt tøj stå i huset, hæng det udenfor, selv om vinteren;
  • Se tætheden af ​​alle rør, gennem hvilke vand strømmer i huset;
  • overvåge ventilationskanalernes sundhed i badeværelset;
  • Ved reparation skal du sørge for at de fleste materialer er fugtighedsbestandige.

  Overvej at for dannelsen af ​​svampe og skimmelsvamp skal rummet have meget høj luftfugtighed, mere end 80 procent og en temperatur på ca. 20 grader. Derfor er der i nærværelse af for høj luftfugtighed vigtigt at ventilere rummet.

  Sådan behandles loftet af skimmel: slippe af med skimmelsvamp i badeværelset

  For arbejde til fjernelse af skimmelsvamp i loftet, brug materialerne i formularen:

  • spatel, mellemstørrelse;
  • handsker;
  • sprøjte;
  • stiger;
  • gulvbelægninger;
  • betyder at bekæmpe skimmel.

  Fjern eventuelt alle møbler fra værelset, læg en film eller et ark på gulvet. Hæld vand i sprøjteflasken og sprøjt loftet med det. Derefter skal du bruge en spatel til at fjerne gipset, som der er en svampe på.

  Det er bedre at fjerne loftslaget op til 10-15 cm. Da svampesporerne trænger dybt nok ind i væggene. Herefter skal du vente på loftet til tørring, til dette formål, brug svampedræbende middel. Blandt disse stoffer udsender stoffer i form:

  • blegemiddel;
  • kobbersulfat;
  • blegemidler;
  • sodavand og eddike;
  • sæbe.

  Det er at foretrække at vælge en primer. Det påføres på bunden af ​​loftet i to eller tre lag. Læs instruktionerne, inden nogle primer påføres, mens nogle af formuleringerne kræver yderligere fortynding med vand.

  Ved anvendelse af kobbersulfat skal den fortyndes med vand i et forhold på 50 gram til 5 liter vand. Overfladen behandles med en opløsning i flere lag.

  Hvis du planlægger at bruge hvidhed, bliver den fortyndet med vand og påført også flere gange. Bemærk, at før sammensætningen af ​​loftet skal forsmøres. Efter to timer efter påføring af hvidheden vaskes den af ​​fra loftet med almindeligt vand.