Tips til, hvordan du fjerner gips fra vægge og lofter hurtigt og nemt

Fjernelse af gips kan være nødvendigt i forskellige tilfælde. Dette kan være en naturlig ødelæggelse fra tid til anden, dårlig installation, eventuelle negative fysiske eller kemiske virkninger mv. Årsagen er ikke vigtig, det vigtigste er, at lokal reparation er umulig.

Dernæst ser vi på mulighederne for at fjerne finishen ved hjælp af et slag, en grov trowel / mejsel, en slibemaskine og en cyklus.

Sådan fjerner du gamle gips fra væggene med forskellige værktøjer

I forbindelse med gipsfjernelse, skal du sørge for at bære åndedrætsværn, især hvis du skal arbejde med en punch eller peeling maskine.

Fjernelse af opløsningen med en perforator

Den nemmeste og mest effektive måde at fjerne er at bruge en boremaskine eller perforator med en bred mejsel vedhæftet fil til dem.

 • Vi sætter dysen på værktøjet, tænder slottemodus.
 • Vi sætter perforatoren på væggen i en vinkel på ca. 80 grader og slag laget til fuld dybde.
 • Sænk vinklen straks til 30-40 grader, og flyt denne i væggen ved at fjerne gipset.

Det samme i spørgsmålet "Sådan fjerner du gipset fra loftet": Vi arbejder med et slag.

Bemærk: En stor indgangsvinkel bruges i tilfælde, hvor vi gennemborer et intakt område, og vi starter bevægelsen fra allerede behandlede dem med en lille. I processen sikrer vi, at stansen i færd med fjernelse ikke beskadiger det materiale, hvorfra væggen selv er lavet.

Sådan fjerner du det gamle gips fra væggene: video illustrerer et slag i et slag.

Sådan fjernes gipset fra væggene med en trowel eller mejsel

Du kan fjerne den gamle løsning uden brug af elværktøj. Dette er gjort med en bred mejsel eller en trowel. Værktøjet læner sig mod væggen først lodret og tapper på den med en hammer, vi gennembler en depression i hele tykkelsen af ​​belægningen. Videre tiltes mejlen / trowel på 45 grader, og vi fortsætter med at arbejde fra "undfangelsen": bevæger sig i enhver retning med kontinuerlig hamring på håndtaget med en hammer.

Til din information: Denne metode til at fjerne dækslet fra væggene er det støjsvage og medfører ikke udseende af støvskyder. Men det er kun ved at bruge det, når du skal fjerne et lille område, da arbejdets hastighed vil være meget lav.

Sådan fjerner du gammelt gips fra væggene: Brug en grov trowel

Fjernelse af dekorative gips

Sådan rengøres vægge fra gips, hvis det danner et meget tyndt lag? Dette spørgsmål opstår i tilfælde, hvor det er nødvendigt at fjerne det dekorative trim. Hvis vi i tilfælde af udjævning af belægninger måtte slå dem ned, så her skal vi male eller skrabe. Den hurtigste måde er at arbejde med en slibemaskine. På sin "sole" er hakkede ruller, som drejer sig om at fjerne et lille lag fra overfladen.

Sådan fjerner du dekorative gips fra væggene: Elværktøj er meget lette at gøre

Fjernelse af tekstureret eller venetisk gips på denne måde vil ikke være svært. Når maskinen er tændt, trykker vi den med "sålen" på væggen og bevæger den fra side til side. Antallet af passerer på samme sted bestemmes visuelt: Den grove belægning er bar - fortsæt til fjernelse af næste afsnit. Rengøring af overfladen sker hurtigt og med en minimal fysisk indsats. Minus - behovet for at købe ikke for billige værktøjer.

Sådan fjernes dekorative gips fra væggene: arbejdet med slibning og afskalning maskine

Egenskaber ved at fjerne gips fra forskellige overflader

Den nemmeste måde at fjerne gipsplaster på. De er ret løs og på samme tid følsomme for fugt. Derfor, cirka 15 minutter før borttagningen, vådede vi grundigt væggene. Eddikesyre kan tilsættes til vandet. Dette vil gøre overfladen blød og bøjelig. Det samme gælder for kalk- og lerbaserede plaster.

Og hvordan man fjerner gipset fra væggene, hvis det er lavet for nylig og fra god beton? For stærkt og tykt overtræk er til tider svært at fjerne selv med et slag. I dette tilfælde hjælper den bulgarske os. Vi skærer overfladen med det til dybden af ​​efterbehandling med firkanter på ca. 50x50 cm. Derefter bliver det meget lettere at fjerne. Og hvis der er en mursten under gipset, så glemmer vi ikke at gå langs sømme med en mejsel for at fjerne rester af overfladen, der ikke er synlige ved første øjekast.

Sådan fjerner du det gamle gips fra væggene: Gipsoverfladen kan være forvådt

Sådan fjerner du det gamle gips: Forholdsregler og metoder til fjernelse

Hvis du startede en reparation og fandt ud af at du ikke kan undvære det gamle gips, skynder vi dig til at fortælle dig, hvordan du fjerner det gamle gips fra væggene og loftet.

Gips selv er et meget slidstærkt efterbehandlingsmateriale, og hvis det er lavet af høj kvalitet, bruges de gipsede vægge til at betjene med deres hænder i århundreder. Men på grund af visse faktorer, såsom fugt eller oprindeligt ukorrekt sammensætning, kan det nogle gange bevæge sig væk fra væggen, drys, knække, svulme.

Afhængig af læsionen kan fjernelsen af ​​finishen være:

For at bestemme styrken af ​​den gamle belægning og hvor godt den holder på væggene, er det nødvendigt at undersøge hele området og først efter det træffe beslutning om fjernelse eller udskiftning.

Hvis cement eller lime gips begynder at smuldre med fjernelse af tapet eller maling fra det, så er det umuligt at "helbrede" det, i dette tilfælde er en fuldstændig fjernelse påkrævet.

Strength testen er lavet med en skraber eller trowel. Hvis belægningen kun afskales på enkelte steder, kan den dækkes med en opløsning på fintkornet sand, eller sprængning af svage områder kan udføres efter at være blevet rengjort med sandpapir og primet.

For at bestemme, hvor stærk gipset hælder, vægge eller loft, skal du trykke på hele overfladen af ​​en træhuggemand, hammer eller trowelhåndtag.

På steder, hvor gipset holdes svagt, er der dannet et hulrum under det, så der bliver hørt en kedelig lyd. På disse steder skal den gamle belægning fjernes.

Hammering en væg

Hvis fugtigheden har vist sig i nogle områder (nedenfor, ovenfor) og har svækket finishen, er fjernelsen af ​​den gamle belægning ikke kun nødvendig på disse steder, men 50 cm over fugtighedsniveauet.

Sprækkerne i det gamle, men faste gips er forseglet med cementmørtel og omhyggeligt gnides. I dette tilfælde eksploderes revnerne til en V-form og fugtes med vand.

Opløsningen påføres i flere faser: Først i bunden af ​​fordybningen, derefter efter tørring ved 2/3, og kun derefter fortsæt til fuldstændig forsegling af revnen.

Hvis der er fedtpletter på den gamle finish, er det ikke tilstrækkeligt at vaske overfladen alene. Det er nødvendigt at forberede væggene til gips som følger - skære ned de olierede steder og derefter forsegle dem med et nyt lag.

Værktøj og materialer

Fjernelse af gammelt gips kan gøres på forskellige måder, valget af værktøj afhænger af, hvor fast det holder på bunden.

 • spatel;
 • skraber;
 • en økse;
 • en hammer;
 • skovl;
 • Punch;
 • bulgarsk;
 • Maskine til at fjerne dækslet.

reklame

Sikkerhedsforanstaltninger

 1. Brug en åndedræt eller gasbindedannelse for at forhindre cementstøv i at komme ind i lungerne.
 2. Brug beskyttelsesbriller og handsker.
 3. Før arbejdet påbegyndes, skal du fastslå ledningsstedets placering, hvis det er nødvendigt, slukke for strømforsyningen.

Måder at fjerne det gamle gips

aflytning

Den enkleste metode, der kan bruges i første fase, tapper med det skarpe fremspring af hammerhovedet på hele arbejdsfladen. Svage områder af gips vil straks knække og falde væk. Skrab derefter væggene med en skraber eller spatel.

Stærke områder bør fugtes med vand med en klud eller en børste, og det er lettere at fjerne rigeligt dæmpet finish fra hammerblæser.

Spatel fjernelse

Grov grusgips kan gradvist rengøres lag for lag med en spatel, men denne proces er ret lang. Derudover kræver det stor styrke og hyppig ændring eller skarphed.

Til dette formål anvendes en speciel maske til stripping af ujævne overflader, som er monteret på en pind eller en speciel riller.

På billedet er en enhed til rengøring af overflader (pris - fra 120 rubler.)

Tip! For at reducere støv sprøjter jævnligt væggene med vand ved hjælp af en sprøjteflaske.

boremaskine

Når manuelle metoder bliver ineffektive, kommer "tungt artilleri", for eksempel en puncher med en chokfunktion, i spil.

Sådan fjerner du gipspunchen?

Instruktioner til at lave dine egne hænder:

For at gøre dette skal du fastgøre en af ​​de specielle dyser i værktøjets reden, f.eks. En pick eller mejsel og flytte omskifteren til "hit" -positionen, fortsæt til arbejde.

Nå, hvis du har mulighed for at bruge for at fjerne kværnen. Efter fastgøring af et skærehjul med en diamantkant på den, laves langsgående og tværgående snit på overfladen, og brug derefter håndværktøj som en trowel, skraber.

Ved reparation er det ofte et spørgsmål om, hvordan man fjerner gipset fra loftet omkring varme rørene eller mellem gulvpladerne.

Som regel er disse steder i gamle lejligheder plasterede meget uforsigtigt, der er bakker eller huler i loftet. For at nive loftet er det nødvendigt at bringe uregelmæssighederne ned med en luge og slibe af kværnen.

Ofte i leddene af gulvpladerne falder det krakkede gips af sig selv, og det behøver kun lidt hjælp med dette ved hjælp af en hammer, sjældnere en puncher.

Tip! Det er bedre at skrabe belægningen fra loftet med en spatel eller skraber på et langt håndtag, så du får mulighed for at arbejde med begge hænder.

Særlige elværktøjer - slibemaskiner (LSM, UShM, PSHM) eller specielle maskiner til fjernelse af gips (som Flex, AGP) gør arbejdet meget lettere.

Brugen af ​​et værktøj afhænger af tykkelsen, densiteten, typen af ​​gips og den ønskede overfladefinish.

For at fjerne belægningen fra facaderne i et stort område anvendes højtryksvandsenheder (AED), som kun kan anvendes af fagfolk.

Hvis du efter at have fjernet det gamle gips, har planer om at påføre en ny, skal overfladen rengøres grundigt med en metalbørste og derefter primeres og behandles med et antiseptisk middel.

Nu ved du hvordan man fjerner gammelt gips. De, der allerede har stødt på dette arbejde, forstår, hvor vanskeligt og ubehageligt processen er, men desværre uden det er det næsten umuligt at udføre en højkvalitets reparation af væggene og loftet. Det er fortsat for os at tilbyde dig en video i denne artikel.

Sådan rengøres loftet af gips.

Jeg skal fjerne gipset fra loftet under levkaserne, men der er ingen måde at frigøre rummet helt fra møbler og ting. Jeg lukker møbler og ting med film så meget som muligt. Fortæl mig hvad du kan tænke på, når du strippes, falder gipset ikke på gulvet, men det kan gøre en slags fælde, så der er mindre støv og snavs.

Plader eller krydsfinerbetræk. Intet andet kommer til at tænke på.

Peeling gips er pr. Definition et beskidt job. Tag dog omslaget. Rådene er - hvis det er muligt, er tingene ikke kun dækket af film, men pakket i poser eller indpakket med film, tapet med tape

Tak for rådgivning. Selvfølgelig er der ingen måde at komme væk fra støvet, men når gipset falder på gulvet, endnu mere støv og snavs, så er det sådan, hvordan man håndterer det?

Jeg købte et plastrullebad. Det er stort nok og let. Jeg sprøjtede loftet med en sprøjte og rensede hvidvask i badekarret med en spatel. Det er umuligt at undgå fuldstændig hvidvaskning på gulvet, men massen går stadig til badet.

Generelt afhænger sandsynligvis rengøringsmetoden af ​​det, du lægger gipset på? (I den forstand, hvad er loftet lavet af beton?) Mudder er virkelig uundgåeligt, men jeg vil ikke anbefale at rense det tørt (hvis du kun har det i stykker, falder du ikke ud af din skrå udsigt). Sidste år var det nødvendigt at rengøre loftet - tørr rengøring simpelthen urealistisk langt og meget støvet. Jeg er enig med Ged, at det bedste er først at suge gipset fra sprøjten. Personligt fjernede jeg det simpelthen med en temmelig smal spatel (tiden til neddypning og hvor meget vand du skal sprøjte eksperimentelt, men der er noget optimalt for det og for en anden - hvis du venter for længe - begynder gipset at tørre, hvis det er for lidt - det bliver ikke vådt nok). Hvis du fjerner spatelen, forbliver massen (men desværre ikke alle!) Af denne faste kalk forbliver (og falder næsten ikke) på selve spatelen. Brug en spand eller en pande vand til konstant at skylle væk, hvad der sidder fast i spatelen.

Må ikke med den våde metode blive snavset på gulvet. Ved at sprøjte loftet vil du uundgåeligt sprøjte gulvet - det vil halte på det og rense det - bedre skyde dig selv! For at fjerne snavs fra gulvet bliver du nødt til at skifte kuld hver gang.
Gipset i loftet er klæbrigt, det giver ikke noget særligt støv og springer som regel ud af det med ringe indsats og falder på gulvet i mindre stykker (men ikke støv).
Vælg en kemisk rengøringsmetode med en godt skærpet mellemstor spatel lavet af godt, stift stål. Hvis du går til loftet med vand, vil du synke ind i mudderet på gulvet!

Ups! Virkelig kneppet op - jeg malet alt om fjernelse af hvidvask

flydende pasta. Roller passerer gennem hvidvaskningen. Og så når lidt kommer inde - vi renser af spatelen. Eller vent, indtil det tørrer og hvidvaskeskår er børstet med samme spatel eller børste

Jeg vil rejse et gammelt emne, kan nogen tilføje noget. Vi besluttede at lave en mini-reparation i spisekammeret. De fjernede tapetet, og toppen af ​​væggene og loftet er dækket af noget hvidt, men det ligner ikke hvidvaskning, fordi Hvis du gnider en mur eller et loft med din finger, bliver din finger ikke smurt med flettet kridt. Jeg prøvede en metode til fjernelse som for hvidvaskning - vædning med en spatel - vandet absorberes ikke, men tørrer bare på overfladen. Måske er det en slags maling, der er ukendt. Kværn til at skyde - meget støv. Sådan fjerner du dækning? Derudover holder en anden gullig-pink en endnu mere tæt, hvor det ydre lag fjernes. Hvem står over for lignende - rådgive hvordan man fjerner!

BECHA skrev:
De fjernede tapetet, og toppen af ​​væggene og loftet er dækket af noget hvidt, men det ligner ikke hvidvaskning, fordi Hvis du gnider en mur eller et loft med din finger, bliver din finger ikke smurt med flettet kridt. Jeg prøvede en metode til fjernelse som for hvidvaskning - vædning med en spatel - vandet absorberes ikke, men tørrer bare på overfladen.

Det ligner lime oven på sovjetiske olie-lim kittet og "glædelig" vand emulsion. Rip derefter bare af. Da jeg var ung, formåede jeg at rive et lag lime og maling med minimal skade på lag af kittet med en spatel i fladet af en trowel. Men hvor længe og hvor snavset er det! Derefter polerede han og klistrede - i henhold til den daværende almindeligt anerkendte teknologi - aviser og tykke prægede papir tapeter duplex. Svigermor var tilfreds. Nu skal jeg bare tørre i bunden - lime sukker ikke og giver ikke ind, selvom det gnides med en hård nylonbørste med kogende vand.
Jeg huskede. I det lille soveværelse klædte svigermorret - efter råd fra sine venner - hurtigt tapet lige på kalken. Da opvarmning blev givet en måned efter reparationen, viste det sig, at alle de knappe importerede tapet inden for 24 timer, rullet op med ruller med hjertehånende knitring, viste sig at være på gulvet sammen med hvidvask fast på dem og en del af kittet.

Sådan fjerner du gips og kitt fra loftet?

Alle instruktioner til konstruktion og anvendelse af gips- eller kittensammensætninger begynder med ordene om forberedelse af overfladen til arbejde.

Rengøring fra den gamle belægning er hovedstadiet i fremstillingsprocessen, og hvis du ikke følger visse regler under implementeringen, er det simpelthen umuligt at opnå et kvalitetsresultat. Selv om det endelige resultat umiddelbart efter plastering eller fyldstof virker tilfredsstillende, vil det ikke vare længe. Efter en vis tidsperiode, selv med ubetydelige ændringer i temperatur eller ændringer i fugtighed, vil huller, der er lavet under forberedelsen af ​​overfladen, begynde at mærkes.

Når der høres en banke lyd, når der påtrykkes en påført belægning, begynder revner eller svulmer at forekomme i nogle områder, så sorg - bygherrerne søger en undskyldning for plasteringens dårlige kvalitet eller et andet øjeblik, der ikke er afhængig af dem. En erfaren byggherre kan let finde årsagen. Dette er ofte en dårlig bæreevne af overfladen, der skal pudses.

Et kig på et bestemt fly

Ved reparation af lokalerne er alle færdiggørelser på typen af ​​bearbejdede planer opdelt i tre typer:

 • gulvbelægning;
 • væg dekoration;
 • loft enhed.

For kompetent efterbehandling har hver af dem forskellige krav. Nej, som de fejlagtigt tror, ​​en universel tilgang til arbejde med vægge og loft.

Det vigtigste område, hvor de mindste fejl er mærkbare, er loftet på ethvert rum. Takket være tyngdekravsloven bruger enhver færdigblanding mulighed for at løsne fra overfladen, på hvilken den påføres, hvis den er på:

 • gammelt gips eller cementgips
 • enhver form for kitt;
 • der er malede steder;
 • fedtede pletter.

Garanteret kvalitetsarbejde

For at være sikker på, at du efter alt arbejde, fra plastering til maling, er garanteret et anstændigt resultat, skal du fjerne alt fra gulvpladerne til støv. Den eksisterende opfattelse om, at det kun er nødvendigt at rengøre kun områder, der ikke er fastholdt, er forkert. Det venstre fragment af gipsopløsningen vil uundgåeligt afstøde den cementbaserede forbindelse anvendt på den. I dette tilfælde vil ingen dyb penetrationsprimer, der tilsyneladende trænger igennem den gamle sammensætning tilbage og stikker den til bunden, hjælpe.

Spørgsmålet om, hvorvidt og hvordan man fjerner det gamle kitt ville ikke være, hvis selve processen ikke var i mange øjeblikke ret problematisk. Der er sager, der ikke er komplicerede, og hvad der påføres pladerne, bliver forbrændt af sig selv. Spatel og trinladder alt, hvad der er nødvendigt for sådan arbejde. Men som regel er alt ikke så glat.

Nuancer af at fjerne gips

Manuel fjernelse af den gamle belægning indebærer anvendelse af visse fysiske anstrengelser og konstant bevægelse. Et lille område er tilgængeligt fra trinladderen, og trinladderen kan vælges, hvis belægningen ikke giver ind og skal støde op. I rummet med en standardhøjde på 2,5 meter er det bedre at udføre arbejde fra et almindeligt køkkenbord. Det er sikrere plus du skal flytte bordet meget sjældnere end en stepladder.

Før du starter selve processen, er det tilrådeligt at lægge gulvet med en film - ellers vil det være umuligt at fjerne rester af kittet helt fra skræftet. I tilfælde af at gulvet er klar til at dække, efter reparation ikke er underlagt demontering, skal filmen spredes i to eller tre lag for at sikre pålidelig beskyttelse. Døre og vinduer bør også lukkes med dækfilm, rengøringstid efter reparationsarbejde reduceres.

Hvis heldig

Eksisterende loftplader er opdelt i to typer.

Den første er panel- og monolitiske huse, hvor gulvet er en solid plade, som sjældent er plastered. Dybest set blev der kun brugt kittestoffer her, og hvordan man fjerner kitt fra loftet afhænger af kvaliteten. Med en simpel mulighed for demontering skal du bruge et enkelt sæt værktøjer:

 • 10 cm bred trowel (fortrinsvis rustfrit stål) eller en speciel scraper;
 • mejsel;
 • stripper med et stort diamantnet eller slidstærk sandpapir
 • lang hår rulle;
 • bad til maling.

I første fase er det nødvendigt at bestemme, hvordan fast aftagelig belægning. For at gøre dette er det nok på forskellige steder i loftet at forsøge at fjerne det aflejrede præparat op til selve gulvpladen. Hvis dette lykkes, kan du begynde at arbejde.

Vand påføres griberen, som tages i arbejde med en rulle fra badet. I tilfælde af at loftet blev hvidkalket - er dette en forudsætning. Old whitewash absorberer vandet godt, så det er let at fjerne, efter flere passager med en rulle, med en spatel. Enhver anden belægning er befugtet for at reducere støv.

Der kan være behov for en mejsel for at fjerne de små knudeknuder på selve pladen. Det kan heller ikke undvære steder, hvor varme rør passerer gennem loftet. Dette er et vanskeligt område, som skal tinker, fordi rørene er placeret ved siden af ​​væggen, og hullet selv for dem er sædvanligvis forseglet med en mørtel.

Hvis processen ikke er vanskelig, vil det forblive at fjerne de manglende rester af belægningen med en diamantmaske.

Hårdt tilfælde

Værelset, hvor loftet er lavet af hulrumsplader, repræsenterer en mere kompleks udgave af arbejdet. En alvorlig minus og den største forskel fra panel- og monolitiske huse er tilstedeværelsen af ​​sømme og forskelle i højden mellem en række lagt plader. For at fjerne disse mangler blev der indtil for nylig brugt en kompleks mørtel - kalk, sand, cement i en vis andel. Hvis ekstra cement tilsættes til sammensætningen for bedre pasform, er denne løsning ikke meget forskellig fra beton i hårdhed.

Svære sager kan tilskrives sådan, når et sådant komplekst materiale til fjernelse som alkyd eller polymerkittet blev anvendt som udjævningsmateriale. Her opnås det ønskede resultat uden brug af et specielt værktøj. Når du løser problemet med, hvordan du fjerner gipset fra loftet, må du ikke gøre det uden brug af specialværktøjer.

Et værktøj til at hjælpe dig

Det specielle værktøj er opdelt i to kategorier - manuel og mekanisk. Til manuel omfatter:

 • børste til metal;
 • special metal scraper, ligner bunden af ​​boot climber.

Mekaniske værktøjer er mere forskellige:

 • Bulgarsk med skæreplader til beton og en dyse i form af en metalbørste;
 • puncheren med en dyse i form af en mejsel
 • bælteslipning med et bånd af groft sandpapir;
 • excentrisk mølle med karbidskærer;
 • Vibrerende diamantslibemaskine.

Først og fremmest løses løsningen ud af sømene og på dråberne af pladerne ved hjælp af en perforator med en mejsel. Yderligere handlinger afhænger af lagets tykkelse og gipsets styrke. Der er muligheder:

 • manuel - brug en skraber til at lave skære på pladen, og skub derefter gipset af med en trowel, og på særligt ubevidste steder børste man på metal;
 • mekaniske:
 • 1) med et lag op til 0,5 cm - med en excentrisk slibemaskine med et fræser;
 • 2) på et lag på 0,5 cm - med en mølle med en skive til beton, lav nedskæringer i form af et gitter, rengør derefter den forberedte overflade med en mejsel med en bred mejsel
 • 3) For at fjerne meget stærk kittet, såsom alkyd, vil vibrerende eller båndslibemaskiner hjælpe meget.

Skadesikkerhed

Der er folkemetoder til hurtigt at fjerne gipset fra loftet - fra kæderne på hammerboringen til sprinkling af forskellige hjemmelavede ætsende blandinger. Disse er ret traumatiske muligheder, og det er bedre at ikke bruge dem. Men i hvert fald er det yderst vigtigt at tage sig af arbejdets sikkerhed.

Udover at overholde reglerne for arbejde med elværktøjer skal du bruge personlige værnemidler:

 • lukkede beskyttelsesbriller;
 • respirator - fra støv og til delvis beskyttelse af ansigtet fra små fragmenter;
 • arbejdshandsker;
 • Arbejdstøj med elastik på ærmerne.

Ved rengøring af gipset i hjørnerne, hvor loftet er forbundet med væggen, skal der tages særlig hensyn. Sommetider er det elektriske ledninger, der løber langs væggen, ikke som det skal være 10 cm fra loftet, men går lige ved krydset og er kun dækket af en plastering. Ved arbejde med en spatel eller perforator er der sandsynlighed for skader og elektrisk stød. For at undgå dette er det tilrådeligt at ringe til det sted, hvor ledningerne er placeret, med en speciel enhed inden arbejde. Hvis dette ikke er muligt, er det nødvendigt på tidspunktet for arbejdet at afbryde værelset fra strømforsyningen.

Taket på vores håb

Hovedindikatoren for et kvalitetsloftbelægning er, når man peering, er det svært at bestemme den nøjagtige afstand til den - den er simpelthen ikke synlig. Den mindste fejl og indtryk forsvinder. Derfor skal vi huske at det dyreste gips, kitt og maling ikke vil give et anstændigt resultat, hvis der var krænkelser af teknologi i arbejdet. For at forberede grundlaget, selv ved at anvende de ovenfor beskrevne metoder, er det ret hårdt arbejde. Men det er nødvendigt at udføre det, så loftet i mange år var usynligt.

video

Se en nyttig video om, hvordan du fjerner gips og kitt fra loftet:

(3 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Sådan fjerner du den gamle hvidkalk fra loftet hurtigt og uden snavs

Mange mennesker i mange år udskyder at udføre større reparationer i rummet, hvis loft oprindeligt var dækket med kridt eller limemørtel. Efter alt er processen med dens fjernelse ret tidskrævende og er som regel ledsaget af en stor mængde støv. Ikke desto mindre er det muligt at forenkle og accelerere det betydeligt, samtidig med at du slipper for overskydende snavs, blot ved hjælp af råd fra fagfolk.

Forberedende arbejde

Hvis det er umuligt at fjerne møbler, kan du bruge en stærk plastikfolie, olieduge eller papir, der dækker alle overflader med dem og reparerer dem med tape.

Derudover skal du passe på døråbninger, vinduer og om nødvendigt væggene eller gulvbelægningen. På tærsklen til det rum, hvor fjernelsen af ​​kridtbelægningen udføres, er det bedre at sætte en våd klud for ikke at sprede støv i hele huset. Vinduer, vægge og gulv kan lukkes med papir eller film.

 1. Forberedelse af personlige værnemidler. Tørre metoder til fjernelse af kridt eller kalk hvidvask giver mulighed for udseendet af en vis mængde støv, hvilket har en negativ effekt på øjnene og luftveje. Beskyt dem med specielle plastikbriller og åndedrætsværn eller gasbind.

Til gengæld fører fjernelsen af ​​hvidvask ved den våde metode til dannelsen af ​​en svag alkalisk opløsning, som også kan komme ind i øjnene eller på huden, tørre det ud. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at forberede ikke kun briller og åndedrætsværn, men også arbejdstøj, der dækker både kroppen og handsker.

 1. Forberedelse af materialer og værktøjer. Deres antal afhænger af metoden til at fjerne belægningen fra loftet - tør eller våd. I det første tilfælde skal du have en trowel, slibeklodser til rengøring af overfladen eller en scraper med en samling, der er fastgjort til den, hvilket gør det muligt at samle hvidvaskningen. I anden - vandet, spray, malingsrulle, børste eller svamp. Om nødvendigt kan en spatel eller skraber også være nødvendig.

Væsentlig forenkle processen med at fjerne det gamle værktøj og løsninger til kalkbelægning, der sælges i hardwareforretninger.

De nemmeste måder at fjerne

Valget af den bedste måde at fjerne hvidvask fra loftet afhænger først og fremmest af det samlede areal af det rum, hvor arbejdet skal foregå. Hvis dens kvadratur er lille, er den traditionelle tørmetode fint.

tør

Det kræver brug af en bred metal spatel, takket være, lag for lag, vil det være muligt at rense hvidvaskningen fra loftet. I dette tilfælde kan alle de deraf følgende uregelmæssigheder udglattes med smørklud. Fordelen ved denne metode er i enkelheden og fraværet af behovet for at erhverve yderligere midler til fjernelse af den gamle coating. Og ulemper - i arbejdskraftintensitet, varighed og en stor mængde støv.

Men du kan slippe af med dem:

 • sætte på en spatel specialkasse. Det kan købes i hardwareforretningen med spatelen eller skraberen selv, eller du kan selv gøre det. Det unikke ved en sådan anordning er, at det undgår støvaflejring på alle overflader. Du kan erstatte det med enhver container.
 • ty til at bruge en slibemaskine. Det giver dig mulighed for at fremskynde processen med at fjerne hvidvask uden tab af kvalitet og er ideel til store områder.
 • Efterhånden påføres vand med en spray eller en våd svamp på lagene af hvidvask. Når de er gennemblødt, kan de let fjernes med en spatel, hvorved man undgår udseende af en støvskyde. I dette tilfælde vil det være muligt at erstatte spatelen med en skraber.

Når du vælger denne metode, bør du ikke suge hele loftet på én gang. Det er meget mere rimeligt at opdele det i flere sektioner og behandle dem igen. Som regel tager processen med befugtning af whiteninglaget 5-10 minutter.

Denne metode bruges bedst i små værelser eller i værelser med et lille lag hvidvask for at undgå udseendet af store mængder snavs. I mellemtiden kan dets forekomst også forhindres ved blot at tørre det hævede lag af hvidvask med en fugtig klud.

 • "Tapping" jævnt med en almindelig hammer på et gammelt hvidvaskemiddel, især hvis det er kalkholdigt og tykt. Peeling stykker fjernes let med en spatel.

våd

Det betragtes også som en af ​​de enkleste og er en regelmæssig vask hvidvaskning. Samtidig kan det gøres med en våd hård klud eller børste. Dens største fordel er i høj effektivitet, og ulempen er i arbejdskraftintensivitet og udseende af snavs. Du kan slippe af med det ved at ty til hjælp af en vaske støvsuger. Men under hensyntagen til dette råd skal du ikke glemme, at det kan påvirke husstandenes tilstand selv negativt.

Anvendelsen af ​​specielle løsninger

 1. 2 spsk. revet sæbe skal blandes med 5 spsk. soda og opløses i 10 l. varmt vand. Den resulterende opløsning skal påføres med en svamp eller rulle i loftet og venstre for at absorbere helt, og efter hævelse fjernes med en spatel og skraber.
 2. Bland 2-3 kasser til rådighed i huset med badeskum med 1 el. l. eddikesyre. Fortynd blandingen med 5 liter. varmt vand. Opløsningen bør også påføres i loftet og efterlades i 10-15 minutter, og efter hævelse fjernet med en spatel eller en hård lap. Det er ideelt selv for værelser med et stort firkant, men i dette tilfælde er det bedre at opdele det i små områder (op til 5 kvm.) Og behandle dem igen.
 3. Hæld 3% opløsning af eddikesyre eller saltsyre (det er i apotek) i en spand med varmt vand og sug hvidvaskningen op med den resulterende opløsning og fjern derefter dets rester med en spatel.

Valget af den optimale løsning bør baseres på typen af ​​belægning. Til Kreten, oftest nok sæbeopløsninger, mens det er lime, er det bedre at bruge sure løsninger. I mellemtiden rådgiver eksperter oprindeligt at forberede et lille antal af dem og kontrollere deres effektivitet i hvert enkelt tilfælde.

pasta

Denne metode indebærer klargøring af pasta - en særlig sammensætning af vand (1 l.) Og stivelse eller hvedemel (2 spsk). Sidstnævnte opløses først i en lille mængde vand og blandes derefter med den resterende del, indtil der er dannet en flydende gelé.

Derefter påføres det med en volumen, blød klud eller børste på loftets overflade jævnt og efterlader i nogen tid for at suge hvidvaskelaget. Pastaens unikhed er, at det efter størkning binder hele belægningslaget og gør det til en fast skorpe, der let fjernes med en spatel.

Korrekt forberedt og jævnt påført på loftspastaen går ikke bag støv eller snavs.

Fjernelse med lim og aviser

Dette er en af ​​de nemmeste måder at spare tid på rengøring af værelset. Det sørger for limning af gamle aviser til loftet med enhver billig lim. I dette tilfælde skal den ene kant af avisen forblive intakt for at kunne trække den efter at den er helt tørret. Unikt ved denne metode er, at det giver dig mulighed for at forlade næsten hele laget af hvidvask på avisen. Små rester af belægningen i loftet vaskes let af med varmt vand eller blot fjernes med en spatel.

Industrielle faciliteter

Et fremragende alternativ til ovennævnte løsninger til selvforberedelse er specielle industrielle værktøjer til fjernelse af hvidvask, som du kan købe i hardwareforretningen. Princippet om deres handling svarer til pasta. De forbinder også lag af kalksten eller kalkstencoating, som efter tørring fjernes ved en enkelt spatelbevægelse. Desuden er deres unikke i løsningen specielle struktur, som er i stand til at ændre farve efter fuldstændig tørring, hvilket indikerer at du kan begynde at fjerne hvidvask. Desuden er de kendetegnet ved bekvem emballage, som varierer fra 3-5 liter.

Brugen af ​​sådanne værktøjer er præget af høj effektivitet med minimal lønomkostninger og fravær af støv.

Kvalitetskontrol af det udførte arbejde

Det sidste trin i enhver metode til fjernelse af hvidvask fra loftet er at vaske det. Det udføres med rent varmt vand og en svamp. Efter tørring af overfladen skal du blot holde den for hånd. Fraværet af hvide spor på huden er nøglen til den høje kvalitet af det udførte arbejde.

Videoinstruktioner til fjernelse af hvidvask

De dage, hvor fjernelsen af ​​det gamle kridt eller kalkstenbelægning syntes en umulig opgave, er længe gået. At klare det i dag er let takket være brugen af ​​den kemiske industris resultater eller oplevelsen af ​​hele generationer. Vælg den bedste måde at fjerne hvidvask fra loftet i dit hjem! Og transformere det, glæder dig selv og din familie!

Sådan fjerner du den gamle kitt - hvordan og i hvilke tilfælde skal du fjerne belægningen

Enhver reparation er besværlig og beskidt, selvom du bare skal klæbe den fedtede tapet i køkkenet eller ændre stilen på gangen. Uden at fjerne den gamle coating kan det ikke på nogen måde, uanset om det er kedeligt tapet, gips eller krakket kitt.

Hvis du gør og kontrollerer alt personligt, så sørg for at lære at rense væggene ordentligt, fordi alle materialer har deres egne egenskaber, herunder den forældede kitt.

Sådan fjerner du kitt - forbered dig på forhånd

At slippe af med old puttying er en ansvarlig proces og involverer altid flere trin.

Når alle rester af tapet er blevet fjernet fra væggene, skal du først og fremmest inspicere overfladen: Hvis den sidste reparation blev gjort til en god samvittighed, er det ikke nødvendigt at fjerne kittet.

Se efter åbenlyse revner og chips: Hvis ikke mere end et dusin er akkumuleret på hele væggen af ​​sådanne "jambs", kan du prøve at rense problemområderne, dække dem med primer og kitt igen. Hvis reparationen blev lavet for lang tid siden, fik belægningen en ubehagelig skygge, og nogle steder var opsvulmet, tvivl til side - alt skal fjernes.

Hvis kvaliteten af ​​den gamle belægning efterlader meget at ønske - den skal fjernes.

Et råd: Hvis belægningen ligger fladt og ret stramt, men du er ikke sikker på, at du skal forlade kittet, skal du trykke på væggen i forskellige dele med et spatelhåndtag: En sløv lyd vil indikere behovet for destruktivt arbejde.

Før du fjerner kittet fra væggene, skal du forberede værelset: under reparationen vil det være svært.

Først skal du tage alle møbler ud eller pakke det tæt i polyethylen. Læg en film rundt om gulvets omkreds (du kan vedhæfte den til bundpladerne med maskebånd) eller unødvendige aviser og også rumme væggene mellem væggene og dørene med papirtape - ekstra rengøring i hele lejligheden gør ikke noget. Ved døren - et vådt ark. Forbered en åndedrætsværn (for dig selv), sikkerhedsbriller og værktøj.

Værktøj til fjernelse af gammel kitt

For at fjerne kittet fra væggene har du brug for et standard reparationssæt:

 • et stort stykke polyethylen eller en stak aviser;
 • tank til blødgøringsopløsning og en stor spray;
 • en klud eller et stort bad svamp;
 • hammer, mejsel og hård spatel;
 • perforator og (eller) bulgarsk;
 • stepladder og fæces;
 • sandpapir.

Metode en, klassisk

Forsøg ikke at straks ramme en mur med en spatel på en tør en - selvom belægningen bevæger sig let af, vil du ikke rense hele væggen som denne. Damp overfladen med vand fra en sprøjteflaske, vent 5 minutter, indtil sammensætningen er gennemblødt, og fortsæt. Hvis processen stadig ikke går - fjern stivelsesopløsningen hjælper med at fjerne kittet.

Forbered en destruktiv blanding som følger: For en liter vand, tag 2 spiseskefulde stivelse (majs eller kartoffel - efter din smag), rør om for at opløse alt og hæld det i en sprøjteflaske. Sprøjt derefter væggen, vent mindst 15-20 minutter, før værktøjet trænger dybere ind, og begynder at spyde kittens belægning med en spatel.

Hvis det er muligt, prøv at estimere belægningens tykkelse: Hvis kittet blev udsmeltet i et eller to efterbehandlingslag på 2-3 mm, ville spraypistolen fungere godt, hvis reparationer blev foretaget "i århundreder" og en tykkelse på mindst 5-6 mm, er det bedre at anvende stivelsen straks med en svamp eller en klud.

En opløsning af stivelse og vand hjælper med hurtigt at suge den gamle kitt

Metode to, radikale

Når et tykt lag af den gamle belægning ikke engang tager stivelse, hjælper de rigtige værktøjer med spørgsmålet om, hvordan man fjerner den gamle kitt.

Først kan du prøve en hammer og en mejsel: Vi anvender mejselet i en vinkel på 45 grader til de steder, hvor belægningen er tydeligt hævet og er ved at falde af, og vi begynder at fordele sektionen efter sektion.

Hvis mejlen ikke kan klare sig, vil puncheren komme til undsætning. Vi sætter en spatel ind i bygherrenes hovedværktøj og begynder at bryde hele kittelaget på væggen. I de mest forsømte tilfælde vil gipscement-sammensætningen helt sikkert rense kværnen med et diamanthjul: Vi laver et lille hak på væggen, anvender saven parallelt med overfladen og gradvist sliber kittens belægning.

De sidste 2 måder er den hurtigste, men også den mest beskidte: Sørg for at tage sig af briller og åndedrætsværn og gør dig klar til en stor rengøring.

Når den gamle kitt er på gulvet, skal du sandge væggen med sandpapir for at fjerne eventuelle uregelmæssigheder, gå med en våd klud - og du kan prale og sætte igen på overfladen.

Sådan fjerner du den gamle kitt fra loftet

Ofte er det nødvendigt at fjerne den krakkede gamle kitt fra lofterne, og her afviger bygherrernes meninger skarpt. Nogen siger, at den ideelle måde til loftet er stivelsesforarbejdning og den gode gamle spatel, mener nogen, at kun bulgarerne vil kunne fjerne kittelaget hurtigt og effektivt. Og alligevel, hvordan man fjerner den gamle kitt fra loftet?

At vælge den rigtige mulighed for dig, se rundt i loftet. Hvis kittet holdes på et ærligt ord og begynder at falde af allerede, når du banker, er det helt muligt at gøre på en stivelsesagtig måde. Men hvis belægningen er tyk eller holder fast, og loftet skal rengøres, skal du bruge en kværn: den er hurtigere og mere pålidelig.

For at rense den gamle kitt fra væggene helt eller ej - valget er dit. Men hvis du ønsker at få det perfekte værelse med moderne tapet eller endda maling, er det bedre at rengøre alt "til jorden" ved at vælge den metode, der passer til din væg.

Fjernelse af gips fra loftet

Sendt den 07/06/2017 i loftet kategori // 0 kommentarer // Indsendt af Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

På trods af at gipset med den korrekte anvendelse af det tjener mere end et år, kan det til sidst sprænge, ​​drys eller svulme. Før du er interesseret i at rengøre loftet på gips, bør du forstå, om dette er virkelig nødvendigt, da det er en tidskrævende og kostbar proces.

Hvornår skal du fjerne gammelt gips

Det gamle loft må muligvis ikke repareres, hvis det er intakt og ikke falder sammen. Eller hvis der opstår en gipsvægskonstruktion, hvoraf et lille sammenbrud er uretfærdigt (i modsætning til en træk).

Situationer, når det er nødvendigt at fjerne gammelt gips:

 • Det er nødvendigt at rengøre loftet i tilfælde af udslip af gips og udseendet af hyppige revner. I dette tilfælde kan du bruge en hammer til at trykke for at kontrollere om belægningen er holdbar. På steder med dårlig finish vil der blive hørt en tud. Hvis området for det gamle gips, der kræver udskiftning, er mindre end 20% af hele loftoverfladen, vil det være muligt at afskaffe delvis fjernelse af belægningen med inkorporering af frisk gipsmørtel. Sprækker syes op til formen af ​​bogstavet V
 • Svampeform giver en masse problemer for ejerne af lejligheden, en ubehagelig lugt og sorte pletter forkæler udseendet. Den mest almindelige årsag til skimmelsvamp er vandafstrømning efter oversvømmelse af naboerne eller fra et dårligt fast tag af huset, hvis lejligheden er på øverste etage. Efter fastsættelse af lækagen skal loftet rengøres til jorden, så det skal tørres og imprægneres med svampeopløsninger.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/potolok-v-takom-sostoyanii-kak-na-fotopotrebuet- kapitalnogo-remonta-600x450.jpg "alt =" Sådan rengøres gipset i loftet "width =" 600 "height =" 450 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/ 2017/07 / potolok-v-takom-sostoyanii-kak-na-foto-potrebuet-kapitalnogo-remonta-600x450.jpg 600w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/potolok-v -takom-sostoyanii-kak-na-foto-potrebuet-kapitalnogo-remonta-600x450-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/potolok-v-takom-sostoyanii- kak-na-foto-potrebuet-kapitalnogo-remonta-600x450-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/potolok-v-takom-sostoyanii-kak-na-foto -potrebuet-kapitalnogo-remonta-600x450-70x53.jpg 70w "størrelser =" (maks bredde: 600px) 100vw, 600px "/>

 • Rengøring kan være påkrævet i tilfælde af store fedtpletter eller striber samt at dække med indvendige maling.
 • Nogle gange er det nødvendigt at rengøre eller ændre gipslaget, når det er planlagt at ændre loftets finish.
 • Hvis du planlægger montering af lyd- eller varmeisoleringsmaterialer på væggen, skal overfladen rengøres fuldstændigt.
 • I de fleste tilfælde skal du gips igen ikke hele loftet, men kun problemområder. Det er vigtigt at huske, at når du rengør en del af den gamle belægning, fjernes området en halv meter rundt om det. Næste skal du påsætte gipset i flere lag, tørre hver. Gips kan give visuelt til sådanne materialer som maling eller plastik, men med korrekt design har det et ret anstændigt udseende.

  .gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/pered-tem-kak-snyat-staruyu-shtukaturku-s-potolka- ubedites-v-neobhodimosti-etogo-shaga.jpg "alt =" hvordan man rengør gipset i loftet "width =" 600 "height =" 450 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp- indhold / uploads / 2017/07 / pered-tem-kak-snyat-staruyu-shtukaturku-s-potolka-ubeditter-v-neobhodimosti-etogo-shaga.jpg 600w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads /2017/07/pered-tem-kak-snyat-staruyu-shtukaturku-s-potolka-ubedites-v-neobhodimosti-etogo-shaga-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/ 2017/07 / pered-tem-kak-snyat-staruyu-shtukaturku-s-potolka-ubeditter-v-neobhodimosti-etogo-shaga-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017 /07/pered-tem-kak-snyat-staruyu-shtukaturku-s-potolka-ubedites-v-neobhodimosti-etogo-shaga-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 600px) 100vw, 600px "/>

  Sikkerhedsforanstaltninger

  I arbejdet er det vigtigt at overholde nogle sikkerhedsforanstaltninger:

  • Når du rengør loftet og arbejder med tørre blandinger, skal du bruge åndedrætsværn eller gasbind for at undgå støv i dine øjne og åndedrætsorganer.
  • Det er vigtigt, at du bærer sikkerhedsbriller for at undgå at få løsningen i øjnene, hvis forstærkningsnetet vibrerer. Derudover skal du have handsker, gummistøvler og et forklæde.
  • Hvis det er nødvendigt, skal du sørge for at afbryde ledningerne, så der ikke er nogen kortslutning under drift

  Overhold forsigtighedsreglerne, når plastering af loftsbeklædningen er vigtigt ikke kun for nybegyndere, men også for fagfolk på deres område. Dette vil hjælpe med at beskytte dig selv og andre mod farlige skader.

  Måder at rengøre loftet fra gips

  For at rense loftet på den gamle finish skal du forberede værelset og tage alle møbler ud af det, fordi der kan være meget støv og snavs, når rengøring af loftsplasterne kan falde.

  Nu er det tid til at bestemme, hvordan man skal rense gipset i loftet, vælge værktøj og arbejdsmetode:

  • Med en hammer og trowel

  De svageste dele af loftet tappes med hammerhovedets knus, og de kan straks fjernes. Hårdt tilgængelige steder skal fugtes med varmt vand med en lap eller en børste, så stedet afgår bedre. Når det gamle gips blødgør, kan det fjernes med en spatel til selve fundamentet

  .gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/ochistka-ot-gipsovoy-shpaklevki.jpg "alt =" hvordan man renser loftet fra det gamle gips "width =" 550 "height =" 426 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/ochistka-ot-gipsovoy-shpaklevki.jpg 550w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/ochistka-ot-gipsovoy-shpaklevki-300x232.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07 /ochistka-ot-gipsovoy-shpaklevki-70x53.jpg 70w "sizes =" (maksimal bredde: 550px) 100vw, 550px "/>

  • Med et slag

  Hvis der er cement i loftsdækslet, skal du rengøre det med en perforator med slagfunktion, da en konventionel hammer ikke virker. En dyse, mejsel eller top er fastgjort i stansebroen, værktøjet sættes i slagtilstand, og gamle gipsafsnit brydes af, men overfladen skal fugtes regelmæssigt med vand.

  • Ved hjælp af kværnen

  En kværn med et afskåret diamanthjul bruges til at lave langsgående eller tværgående snit, som du så kan slå af med en hammer, trowel eller skraber

  • Ved hjælp af en slibemaskine

  Større resultat ved rengøring af loftets overflade kan opnås med en slibemaskine med et slibeskive, som har en vedhæftet støvsuger. Før du bruger møllen, skal du oprette den rigtige belysning i rummet, så de svage pletter i loftet kan ses tydeligt. Fejning udføres i cirkulære bevægelser. Metoden er egnet til at fjerne et tyndt lag - for eksempel dekorative gips.

  .gif "data-doven-type =" billede "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/spetsialnaya-shlifmashinka-po-betonu-s-pylesosom.jpg "alt = "hvordan man renser loftet af gips" width = "600" height = "401" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/spetsialnaya-shlifmashinka-po- betonu-s-pylesosom.jpg 600w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/07/spetsialnaya-shlifmashinka-po-betonu-s-pylesosom-300x201.jpg 300w "sizes =" (max- bredde: 600px) 100vw, 600px "/>

  Efter rensning bliver overfladen slibet for at fjerne rester.

  For at forstå, hvordan man rengør loftet på det gamle gips, er det først nødvendigt at bestemme, hvordan man fjerner det. Ved hjælp af de tilgængelige værktøjer kan du selv gøre det. Når du har fjernet gipset fra loftet, kan du bruge enhver anden form for finish.

  Sådan fjernes gipset fra væggen eller "pause - bygg ikke"

  Nødvendige værktøjer

  Forberedelse af basen involverer ikke kun dens primer, men også den indledende fjernelse af den gamle coating, som undertiden langsomt forsinkes på det stadium, hvor man tænker på, hvordan man fjerner gipset fra væggen. Og dette spørgsmål kræver virkelig en tankevækkende tilgang, fordi det engangsbehandlede efterbehandlingslag kan afskrække fra et uforsigtigt tryk (hvilket ville være fantastisk) eller tværtimod kan det holdes ekstremt fast. Vi vil fortsætte med den værste løsning og gør dig klar til seriøst arbejde.

  Før du fjerner gipset fra væggen...

  Selvom du selv har trimmet vægge og bestemt beslutter dig for at fjerne den gamle belægning, bliver du nødt til at kende det igen, eller rettere at teste for styrke. For at gøre dette arrangerer vi en lille test med en konventionel spatel, som snart skal rense væggene. Intet kompliceret, bare at banke værktøjet håndterer overfladen af ​​væggene hver 30-40 centimeter, lytter til lydene. Hvis slagene er resonante, som om du lægger dem på beton, betyder det, at gipsblandingen holdes fast på dette sted. En anden ting, hvis lydene er døve, lægge lidt mere indsats på dette websted, kan du nemt bringe ned et helt lag gips.

  Et andet tegn på dårlig belægning med basen er tilstedeværelsen af ​​våde pletter på overfladen, men dette kan kun observeres i områder med højt fugtindhold. Det er også helt sikkert muligt at genkende webstedet som upåliteligt, hvis det er klart revnet. Efter at have fundet mindst et af de angivne tegn, kan du sikkert nedsænke kanten af ​​værktøjet i belægningens tykkelse og rense alt, der giver sig selv uden kraftpåvirkning. Husk, du skal altid fjerne lidt mere, end det viser sig, et sted i de 40 centimeter omkring skudfragmentet. Spatelen kan imidlertid ikke klare denne opgave, og derefter komme til hjælp af andre metoder.

  Sådan fjerner du det gamle gips uden ekstra indsats

  Ikke altid dækket skal fjernes helt. Og ikke alle revner betyder en svag finish. Alt er relativt, og hver sag skal betragtes særskilt, selv om der stadig findes generelle regler. Den vigtigste af dem - efterbehandling er en unødvendig begrænsende faktor, og du skal slippe af med det, det være sig maling eller tapet. Forresten, i processen kan du "tabe" og det meste af gipslaget. For at fjerne malingen behøver du samme spatel, tapetet er lettere at fjerne, blødgør på forhånd. Hvis noget (eller alle) af leveling trim er tilbage, er det bare det rigtige tidspunkt for ovenstående prøver.

  Hvis der findes revner, skal du omhyggeligt undersøge dem for at skure kanter, tryk på belægningen på dette område. Hvis de døve lyde af slagene ikke er hørbare, og selve gipset holdes fast nok, skal du blot styrke dette sted. Ved hjælp af en økse eller et andet værktøj med en skarp, stærk kant syr vi en revne, så den har form af et latinsk bogstav "V" i tværsnit. I fremtiden vil der med ny behandling blive fyldt med to tredjedele af opløsningen, hvorefter de igen vil blive dækket igen med jord til endelig udglatning. Efter fugning fra de revnede områder forbliver det ikke et spor.

  I nogle tilfælde skal selv de mest pålidelige områder slettes. Årsagen er normalt den overdrevne tykkelse af den gamle belægning, hvilket er upraktisk at modstå takket være åbningen af ​​nye muligheder for moderne materialer. I dette tilfælde skal hele overfladen behandles med varmt vand, før overfladen er godt mættet med fugt, og det vil være meget lettere at fjerne det senere. Under rengøringen vil det også være nødvendigt at sprede væggene regelmæssigt for at forhindre støvdannelse eller i det mindste at reducere mængden.