Instruktioner for korrekt installation af dampspærre i loftet

For at forhindre kondensatdampe i at komme ind i isolationslaget, er der brug for ekstra materiale, som vil fungere som en pålidelig barriere og forhindre isolationsblokerende. At lægge dampspærren i loftet løser fuldstændigt problemet med at fugte det varmeisolerende materiale og forhindre dannelsen af ​​mug.

Ukorrekt lag af dampspærre eller dets fravær kan negere isolationsens varmebesparende egenskaber på grund af dets befugtning, beskadige finishen og ødelægge mikroklimaet i rummet.

Hvornår har jeg brug for en loftsdampbarriere

Det er nødvendigt at lægge et dampspærrelag, hvis det materiale, hvorfra pladepladen er lavet, kommer i kontakt med et uopvarmet rum: loft eller loft eller direkte med tagpladen ved konstruktion af flade tage uden skråninger.

Apparatets dampbarriere udføres typisk til private boliger. Der er ikke behov for at opvarme gulvpladerne i en højhus, da de ligger i bygningens termiske kontur, med undtagelse af gulvpladen i den gamle serie af masselegeme 60-80 år.

Det er meget vigtigt at lægge en dampspærre korrekt i rum med høj luftfugtighed: bade, saunaer, spa-områder, svømmebassiner, eller når man glasker en balkon eller loggia med bindemiddel og loftisolering.

Filmdampbarriere bruges ofte før installation af stræklofter, hvilket skaber et beskyttende lag, ikke kun for kondensat, men for byggestøv, fordi selv ubetydelige millimeterfragmenter af eksfolieret loftgips forvrænger spændingsfladen meget og ødelægger dens fladhed. Dette er især mærkbart på blanke stræklofter.

Afhængig af typen af ​​loftmateriale, den tilsigtede finish og brugte isolering anvendes forskellige typer dampspærre materialer.

Valg af dampbarriere materiale

Når man vælger en dampspærre, spiller der foruden funktionaliteten og funktionerne i applikationen en lille rolle for prisen på det valgte materiale samt omkostningerne ved installationen. Dampspærren, der bruges til at isolere loftet, kan ikke henføres til særligt dyre byggematerialer. Produktionen af ​​højteknologiske film, herunder film af diffuse membraner, eksisterer i Rusland, hvilket forhindrede en stigning i priserne på denne gruppe af materialer forårsaget af valutakursudsving.

Lad os dvæle på hovedtyperne af dampbarrierematerialer med en vurdering af deres positive og negative egenskaber:

Et lag af tungt teknisk papir imprægneret med bitumenmaterialer. Leveres i ark, monteret på almindelige træ negle. Den åbenlyse ulempe er en høj sandsynlighed for frigivelse af skadelige stoffer ved opvarmning. Desuden er asfalt og dets analoger meget kortvarige, sådan en dampbarriere er god til sekundære strukturer eller udhus i landet eller haveplottet. Fordelen er kun materialets billighed.

Fås i forskellige tykkelser i ruller op til 2m brede. Den største fordel ved lave omkostninger og nem installation. Men dampspærren, der er lavet med hjælp, er fuldstændig forseglet, den naturlige luftudveksling er forstyrret i rummet, konstant luftning er påkrævet, ellers er der en følelse af stuffiness. Situationen vil blive rettet af en særlig perforeret polyethylenfilm. Dens installation kræver særlig pleje, da materialet kan rives langs perforeringslinierne.

Mest effektive, hvor du vil opretholde en høj temperatur. Det blanke lag afspejler de infrarøde varmestråler tilbage i rummet. Uundværlig for dampspærren i saunaer, badeværelser, svømmebassiner. For at kunne stabile foliematerialer korrekt er det nok færdigheder hjemme håndværker. Ulempen ved materialet er den relative høje pris.

 • Malte mastik og lakker.

Sørg for god dampbarriere tæt på de "åndbare" filmmembraner. Manglen på applikationskompleksitet, som kræver professionelle færdigheder og ubelejlig pakning i plastikpande. Når man arbejder i små områder, for eksempel lofter af opvarmede loggier og balkoner, forbliver meget ubrugt materiale. Ulempen er, at det tager tid at tørre og i nogle tilfælde anvende et sekundært lag. Det meste af materialet er egnet til at arrangere dampbarrieren på store områder under større reparationer, når tørretiden af ​​laget ikke er så kritisk, kan du udføre andet arbejde.

 • Flerlagsfilm - membraner, diffuse membraner.

Effektivt, let at sætte materiale, med en meget lang levetid, som giver dig mulighed for at "trække vejret" af hele kageisoleringsloftet. Effektiviteten af ​​sådanne film er en multifunktionel handling. Tolagsstrukturen beskytter isoleringen fuldstændigt: den fleecy side absorberer og fordamper kondensatet, det vanddampimpermeable lag tjener som en pålidelig barriere for dens indtrængning. Ved installation skal du omhyggeligt overvåge hvilken side for at sætte dampspærren på. Den fleecy side skal installeres udenfor.

Efter at have valgt det materiale, der er optimalt med hensyn til dets egenskaber og pris, er det nødvendigt at sikre korrekt installation.

Sådan isoleres loftet fra kondens og fugt

Manglende overholdelse af principperne om korrekt installation kan udgøre alle de anvendelige funktioner i dampspærren. Der er flere principper, hvis overtrædelse er meget uønsket:

Dampbarriere er altid det første lag af "tærte" af integreret loftsisolering. I områder med et skarpt kontinentalklima med betydelige temperaturforskelle mellem vinter og sommer placeres dampspærrelaget to gange før og efter installation af isoleringen. I dette tilfælde anbefales det at placere et ventilationshul på et par centimeter mellem loftoverfladen, isolering med dampspærre og finish.

Dampbarrieren skal lægges på en sådan måde, at det isolerende tæppe er et uadskilleligt panel, filmbanerne er forbundet med en overlapning med et mellemrum på 10-15 cm med dimensionering med et specielt tape-tape. Regelmæssigt papirbånd er ikke egnet til dette formål!

Dampbarrieresæppet skal være let savet, op til 10-20 mm i midten for at forhindre brud under påvirkning af varme.

Arbejdssekvensen, når du lægger dampspærre

Installation af dampspærre begynder med en grundig rydning af loftfliserne, så:

 • Luk forsigtigt alle hullerne, hvis der er behov for svampeimpregnering
 • Rullematerialet skæres under hensyntagen til det faktum, at dampspærren skal lægges langs loftsens lange side uden en kludets tværgående støvled;
 • En klud, der er skåret i størrelse, fastgøres efterhånden med negle med brede hoveder eller med en byggestift med bøjler. Fastgør dampspærren til loftet i trin på højst 30 centimeter. Det er nødvendigt at lægge små stykker materiale under fastgørelsespunkterne for at forhindre, at filmen trækkes fra fastgørelseselementerne;
 • Efter at have helt rullet ud af panelet og har fikset det fra to sider, skal man fortsætte med at lægge overlappende det næste måle lærred. Det er ikke tilladt at lægge filmen fra forskellige sider af loftet, på trods af at filmen er et ikke-vævet materiale, kan det stadig have en retning i spænding. Forskellige vektorer af sådan strækning i tilstødende dåser kan forstyrre sømkvaliteten. Selvklæbende tape på samlingen kan påføres efter lægning af alle lærredene. Det afhænger af arbejets bekvemmelighed;
 • På steder, hvor væggene og loftet er parret, skal en dampspærre limes rundt om omkredsen.

Ved indføring af et trækloft er dampspærrefilmen fastgjort til batten af ​​galvaniserede stålprofiler.

I træhuse er drejebænk til installation af dampspærre lavet af træstænger.

Korrekt udført dampspærre ud over de vigtigste funktioner til at skabe et behageligt mikroklima i huset vil øge bygningens samlede energieffektivitet.

Vi regner ud, hvilken side der skal sættes dampbarrieren på forskellige overflader

Uden dampbarriere vil isoleringstiden være kort. Fugt vil trænge ind i lagene af materiale og ødelægge det langsomt. Især er denne ejendom relevant i den kolde årstid, når temperaturforskellen inden for og uden for rummet er signifikant.

Af denne grund dannes der et dampvolumen i huset, som skal forlade det uden forhindringer. For at kunne udføre arbejdet med lægning af materialer korrekt, der forhindrer opsamling af fugt, skal du vide, hvilken side der skal sættes i dampspærren.

Forberedende arbejde med installation af dampspærre

Dampbarriere vil øge bygningens driftsmæssige egenskaber.

Under det forberedende arbejde er det nødvendigt at vælge mellem selve materialet, som anvendes i dampspærren.

I dag er markedet af materialer, der er egnet til beskyttelse mod fugt, der er forskellige muligheder, der er egnede til arbejde på gulvplader, lofter, under taget, på vægge eller endda på gulvet:

 • Ved montering af en dampspærre på trækonstruktioner: loftet, væggene eller gulvet, er det bedst at anvende membranfilm beregnet til sådanne tilfælde.
 • Til gulve af ethvert materiale - mastik baseret på polymerer og bitumen.
 • Den universelle "Izospan" er egnet til lofter, forskellige overflader af vægge og gulve, det isolerer perfekt strukturer mod fugt og kondensatopbygning.
 • Folie, polystyrenskum og megaizol er egnede til beton eller trævægge.

I tilfælde af ukorrekt forberedelse af overflader er dampspærren ikke effektiv. Komplekset af foreløbige værker afhænger af det specifikke materiale, hvorfra huset blev bygget, væggene, gulvet eller loftet blev rejst, og også om det er planlagt at bygge en ny bygning eller reparere en forfalden.

Overfladebehandling muligheder afhængigt af materialet:

 • Hvis der bygges et træhus fra bunden, er det først nødvendigt at imprægnere alle dele af bygningen med specielle anti-insektmidler, hvilket er vigtigt for undergulvet, loftet og væggene. Det er også værd at bruge imprægnering mod svampe, skimmel og ild. Når dette arbejde er færdigt, kan du deltage i dampspærre.
 • Under omhygger demonterer de forældede belægninger på gulvet af alle lag af isolering. Alle overflader rengøres, imprægneres med midler, og kun derefter sættes et lag fugtbeskyttelsesmateriale.

Betonbygninger kræver ikke særskilt overfladebehandling med specielle stoffer, det er nok til at rense væggene, gulvet eller loftet.

Dampbarriere hjælper med at forhindre dannelse af mug, mugg og råd i trækonstruktioner. Installation kræver ikke stor dygtighed, det er nok til at forberede overfladen korrekt og kende et par nyanser af arbejdet.

Vi sætter en dampspærre i loftet

Under arbejdet opstår der ofte spørgsmålet om, hvilken side der skal lægge dampspærren på loftet og hvordan man lægger den korrekt? Du finder svaret i denne artikel.

Til at begynde med er det nødvendigt at bestemme, hvor dampspærren har den forreste og den forkerte side. Normalt har dampspærren en glat og ru side. Mere ujævn overflade vender altid i retning af isolationslaget og glat på ydersiden.

Hvis du er i tvivl, kan du tage et lille stykke materiale og dække dem med et krus varmt vand. Kondensat vil sætte sig på den side, der forbliver vandtæt.

Instruktioner til lægning af dampspærre i loftet

Før du begynder at arbejde på loftets dampspærre, er det nødvendigt at rengøre alle uregelmæssigheder, der ikke overstiger 5 mm, og derefter rydde af støv og snavs og derefter prime og tørre.

Lægningen af ​​materialet afhænger af dens egenskaber, oftest er dampspærren placeret i lokalerne på indersiden af ​​loftet eller loftet.

Hvis klimaet er sådan, at temperaturen i vinter kan falde til lave højder, og væggene ikke er for tykke, anbefales det at installere dampspærren indvendigt og udad.

 • Dampisoleringsmateriale er normalt fastgjort til overfladen med en hæftemaskine.
 • Der skal lægges særlig vægt på hjørnerne, materialet skal lidt overlappe væggene rundt om loftets omkreds.
 • Materialet skal være fast, det er ikke tilladt at bruge flere stykker. Det er vigtigt, at kanten af ​​lærredet overlapper hjørnet.
 • Når du lægger en dampspærrefilm, skal overfladen være så tæt som muligt. Den sættes kun efter, at isoleringslaget allerede er lagt.
 • Filmen, der er anbragt mellem loftbjælkerne, er fastgjort med negle med et specielt bredt motorhjelm, der skal observeres en afstand på ca. 30 cm mellem dem.
 • Forbindelsen af ​​filmarkene på loftet skal udføres med overlapning. Leddene er forseglet med tape.

Sommetider er dampspærren lagt på loftet uden et isoleringslag, i hvilket tilfælde filmen kan fastgøres med plast- eller træplader, der er fastgjort til loftet med skruer. Skridtet mellem lamellerne skal være lille, og fastgørelsespunkterne skal placeres i en afstand på højst 30 cm.

Når materialet sættes på toppen af ​​dampspærren til isolering, er det ikke nødvendigt at montere dampspærren separat. Du kan ordne alt på én gang på en gang.

Fastgørelse forskellige typer dampspærre til loftet

Isolere loftet mere komfortabelt sammen

Plad damp og varmeisolering kræver en særlig tilnærmelse under installationen.

Først installerer du en speciel ramme af profilerne.

Det kan være træstænger eller specielle aluminiumslister. Det er meget lettere at arbejde med sidstnævnte, da de er beregnet til disse formål.

De har specielle riller, hvor arkene er fastgjort. For at fjerne afstanden mellem loftet og væggene, skal du fange en lille del af væggen.

Der er en slags dampbarriere af tagmateriale, denne type arbejde kaldes klæbemiddel. Dette materiale er anbragt på den forberedte overflade af loftet. Under pastning anvendes opvarmet bitumen eller mastik, der påføres uden huller.

Hvis der er led i overlapning eller hjørner, så er det nødvendigt at starte materialet med en lille overlap og fiks det med negle med en stor hætte på en specialskinne. Kanten af ​​materialet under varmeisoleringen bøjes.

Hvis du bruger malingstypen af ​​dampspærre i loftet, så bruges den mest brugte bitumen-kukersolnuyu mastik, lak eller varm bitumen. Lak skal være baseret på chloreret gummi eller polyvinylchlorid. Et lag af mastic er påført ved hjælp af en speciel sprinkler.

Lakbelægningen påføres to gange, og det er nødvendigt at vente på, at det første lag tørrer, inden det andet anbringes.

Funktioner ved at lægge dampspærre til varmeren

Når du arbejder, er det meget vigtigt at overveje, hvilken side der skal sættes dampspærren til varmeren. Hvis der i denne fase er en fejl, vil termisk isolering ikke være effektiv.

For alle materialer af filmtype gælder en regel: Filmen er placeret på en sådan måde, at den glatte overflade er fra isoleringssiden og ru i rummet.

Denne regel er egnet til beskyttelse af vægge, lofter og gulve mod fugt, men kun hvis materialet har en struktur bestående af to lag. Når du arbejder med en dampisolator med en aluminiumside, skal du sætte en blank overflade inde og en hård overflade mod væggen.

Når du bruger polypropylenmateriale, skal den ru side også blive omdannet til rummet og glat til isoleringen. Som regel har højkvalitets dampisolatorer instruktioner og instruktioner til lægning.

Installation af dampspærre på gulvet

Materialer til dampspærre bør kun lægges på den tilberedte base. For denne type arbejde ville den bedste løsning være at bruge izospan. Du skal også bruge en konstruktion hæftemaskine og duct tape egnet til sådanne formål:

 • Hvis filmen er dobbeltlaget, lægges det første lag direkte på et træ- eller betongulv.
 • Materialet skal lægges med indgangen på ca. 5-10 cm på væggen og fastgøres med et specialtape.
 • På steder, hvor filmen er limet sammen fra to baner, er det nødvendigt at feste lagene yderligere med en hæftemaskine. Når der lægges skal man få et enkelt lærred uden defekter. Det skal helt dække gulvarealet.
 • På toppen af ​​dampspærren anbringes ethvert materiale til isolering: mineraluld, skum, udvidet polystyren og andre. Efter et lag af isolering skal du lægge et andet lag materiale for at beskytte mod fugt.
 • Dampbarriere sætter en glat overflade til varmeren.
 • I det første lag vender den hårde side mod bunden af ​​gulvet og i anden - til rummet.
 • Efter korrekt lagt materialer monterer hovedetagen.

Når du bruger en folie-sidet film, lægges den ende-til-ende. For at forsegle lærredet skal du bruge et specielt klæbebånd med en aluminiumsoverflade.

Et lag med en metallisk glans placeres i retning af rummet, så vil al varmen reflekteres fra den og vende tilbage til huset.

Nogle gange til dampspærre gulv brug specielt gummi i flydende tilstand. Udkastet til gulvet udarbejdes på forhånd, overfladen skal tørres og rengøres af snavs.

Sæt derefter mastik med pensler eller rulle. Efter et stykke tid tørrer imprægneringen ud og danner en tæt film, der fuldstændig gentager gulvets tekstur.

Typer af dampspærre

Isolering sættes på den glatte side af dampspærren

Et vigtigt skridt i isolationsarbejdet er det rigtige valg af materiale.

For ikke så længe siden var den mest populære måde at beskytte mod fugt på brugen af ​​asfalt eller tagbeklædning.

I dag er markedet mættet med forslag, og den tekniske udvikling er gået langt fremme - man kan købe moderne kompositmaterialer, der kendetegnes ved pålidelighed og holdbarhed:

 • Filmen er en fremragende barriere for damp, tillader ikke kondensdannelse på væggene, taget og selve isoleringen.
 • Film med et lag aluminiumsfolie. Metaloverfladen har evnen til at afspejle varme og har fremragende dampbarriereegenskaber. Denne type materiale giver mening at bruge i våde områder: badeværelser, puljer, saunaer og bade.
 • Film med membran - har en begrænset evne til at passere damp. Afhængigt af dets tilstand kan det ændre dens egenskaber. Med en stigning i fugtighedsniveauet begynder filmen at passere damp, i tør tilstand er denne egenskab meget lavere.
 • Mastik på basis af bitumen - passerer luft og bevarer fugt.

Dampbarrierematerialer kan også fremstilles i plader og ruller. Afhængig af denne teknologi er installationen anderledes.

Når du bruger materiale i ruller, skal de rulles ud fra bunden. Lerret er fastgjort med træplader eller profiler i vandret retning.

Ventilationsåbningen er tilbage i spalten mellem dampbeskyttelseslaget og finishen indeni, dens størrelse skal være mindst 4 cm. Fikseren skal være holdbar.

Dampspærren i arkene er monteret i en forberedt ramme af profilen, og derefter installeres materialet i bunden fra bunden opad.

Egenskaber af dampspærre

Dampisoleringsmaterialer er nødvendige for normal cirkulation af fugt i rummet. En speciel membran i filmen tillader ikke isolering at akkumulere fugt. Derfor er det meget vigtigt at observere flere forhold, når der lægges et lag:

 • Hvis der anvendes en membran med vind- og vandtætningsegenskab, skal den være tæt i kontakt med isoleringen. Hvis der er huller, så vil materialet afkøle til en temperatur, som vil være lavere end for udgangsstampen. Derefter kan membranfilmen være dækket med et tyndt lag is og ophøre med at være effektive.
 • Det er nødvendigt at tilvejebringe et hul til fjernelse af damp på mindst 40-50 mm. Men størrelsen kan variere på grund af klimaforhold. Det er især vigtigt at opretholde en balance for store tage eller med en stump vinkel på hældningen, hvor luftcirkulationen er værre.
 • Den mængde damp, der passerer gennem systemet, bør være minimal.

Dampbarrieren har en vigtig funktion - det forhindrer fugt i at komme ind i isolationslaget. Men dette er ikke alt, når membranen fungerer som en barriere for indtagelsen af ​​enkelte fibre og flygtige stoffer, der kan skade helbredet, når der anvendes silikat eller polystyren skummaterialer, der opretholder varmen i hjemmet.

Luften går ikke ud gennem hullerne og hullerne i bygningerne, huset har en behagelig temperatur.

Anbefalinger til korrekt installation af dampspærre materialer

Planlægning for installation af en dampspærre begynder med at identificere de mest kritiske områder, hvor der er behov for særlig opmærksomhed. Det er nødvendigt at lægge materiale, som beskytter mod fugt, hvor overfladen bliver grænsen mellem varm og kold luft.

Oftest er disse steder kældre, gulve, tage, loftsrum, loftsrum og vægge. Særlig opmærksomhed under dampbarriere værker kræver opførelse af træ:

 • Laget, der beskytter mod fugt, skal lægges glat side til isoleringsmaterialerne. I dette tilfælde vil der ikke være nogen tilstrømning af damp, råd eller svampe vil ikke danne, vil varmen ikke gå tabt. Dette er især vigtigt for bygninger lavet af træ.
 • Hvis væggene er isoleret udenfor, er dampspærren placeret uden for rummet. Når termometre installeres internt, skal der også være et lag af fugtbarriere på denne side.
 • Den mest almindelige fejl - en løs passform af filmen til isoleringen.
 • Ved limning af sømmen af ​​dampbarriere klæder, skal du bruge et bredt klæbebånd på mindst 10 cm.
 • Når man arbejder inden for vinduesåbninger, bliver man ofte glemt at forlade en lille mængde film, som er nødvendig i tilfælde af deformation eller krympning. Det skal være en fold på 2-3 cm.
 • Filmen skal beskyttes mod sollys, på kun en sæson kan den udsatte overflade blive ubrugelig.
 • For at forbinde leddene i filmen med folieoverfladen skal du bruge metalliseret tape.

På den ene side kræver dampspærreværker ikke store færdigheder, men der er stadig en række nuancer, der skal tages i betragtning. Hovedbetingelsen for korrekt lagring af filmen er at installere den med højre side til isoleringen. Som regel er det ikke svært at identificere indersiden og personen i materialet. På videoen - hvordan man stable Izospan:

Hvilken side er monteret dampspærre til varmelegemidlet

Når man bygger et landhus eller privat bad, er et vigtigt skridt isolering af forskellige overflader. Desuden har isoleringen selv brug for høj kvalitet og pålidelig beskyttelse mod dampbarriere. For at forhindre den negative påvirkning af eksterne faktorer og dannelsen af ​​kondens på isolatoren, bør ethvert boligejer have en generel ide om, hvordan man korrekt installerer dampspærren for at sikre hele strukturens lange levetid.

Membranstruktur og driftsprincip

De mest populære med hensyn til ydeevne er åndbar flerlags membraner, der er designet til at skabe en pålidelig beskyttelse mod dampspærre.

De består af tre lag, som hver især udfører en vigtig funktion. Det første lag forhindrer dampens indtrængning i isoleringen, den anden giver bundens nødvendige styrke, den tredje beskytter mod fugt udefra.

Hvert separat lag har den nødvendige perforering til god luftudveksling. Det første lag fjerner overskydende fugt, der sikrer indtrængning af tørret luft. Det forstærkende lag holder de varme luftmasser inde på grund af trådens særlige vævning. Det tredje lag giver et tilstrækkeligt niveau af tryk i strukturen.

Nogle typer af membraner har et yderligere anti-kondensatlag på viskose- eller cellulosebasis. Det bevarer overskydende fugt afgjort på papirfibre. Til naturlig fjernelse af fugt fra membranen er der tilvejebragt et teknologisk mellemrum på 2,5 cm mellem dampspærren og den endelige overfladefinish.

Funktioner ved installation af dampspærre

Et vigtigt stadium i beskyttelsen af ​​isoleringsmaterialer er installationen af ​​et pålideligt dampspærrelag. Alt arbejde udføres i færd med reparation eller genopbygning af den færdige bygning eller i opførelsen af ​​en ny struktur. For korrekt udførelse af dampspærrenes installation er det nødvendigt at forstå, hvordan man forbinder membranark og hvilken side der skal fikses til den varmeisolerende base.

Forberedende arbejde

På nuværende tidspunkt arbejdes der med at vælge den passende type dampspærre under hensyntagen til funktionerne i installationsprocessen, ydeevnen og materialekravene.

Inden du sætter en dampspærre, kræves omhyggelig overfladebehandling. Det er vigtigt at tage højde for den type materiale, der anvendes til opførelse af gulve, vægge, lofter og tagkonstruktion.

 1. Under opførelsen af ​​tømmerhuset behandles alle strukturelle elementer med beskyttende antiseptika og brandhæmmende midler.
 2. Ved udførelse af reparations- og genopbygningsarbejde udføres fuldstændig demontering af efterbehandling, rengøring og forberedelse af overflader:

Træelementer behandles med anti-aging, rotting og brændende forbindelser. Beton-, blok- og murstenoverflader behandles med antiseptiske forbindelser med dyb penetration.

Korrekt overfladebehandling sikrer en lang levetid på isoleringsmaterialet og hele konstruktionen.

Teknologi til at lægge dampspærre i loftet

Hvis tagkonstruktionen og interflooroverlapningen er lavet af træ, udføres installationen af ​​en vandtætningsmembran på det forberedte fundament.

I mellemrummet mellem bjælkerne og logerne monteret rullet eller blok isolering, den bedste løsning - mineral eller basalt uld. Derefter kan du lægge en dampspærrebeskyttelse på loftoverfladen.

Når isoleringens tykkelse er lig med lagens højde, er rackladen desuden installeret for at opretholde naturlig ventilation.

Det er nødvendigt at installere en dampspærre i loftet med en lille overlapning på væggene langs omkredsen, idet der skal lægges særlig vægt på hjørnerne. Det er bedre at placere leddene på tømmer og at klæbe tape på forstærket basis fra begge sider.

Det er vigtigt! Ved montering af dampspærren bør sagning og deformation af banerne undgås.

Til termisk isolering af et fladt tag eller et betonloft monteres en vandtætningsfilm på indersiden på et selvklæbende tape, så er der monteret en kasse af træ eller metal.

Battenes højde bestemmes ud fra tykkelsen af ​​det isolerende materiale og den minimale teknologiske forskel for ventilation. Installeringstrinnet er 3 cm smalere end bredden af ​​varmeisolatoren, som muliggør isolering af høj kvalitet til de forberedte kasseceller.

Teknologi til at lægge dampspærre på gulvet

Installationsskemaet for dampspærrebeskyttelse på gulvet svarer til, hvordan materialet lægges på væg- og loftflader.

Trægulvet er isoleret ifølge de logs, som vandtætningen er lagt på. Desuden passer de i isolationen - uld på mineral- eller basaltbasis. Derefter udføres læggning af dampspærrematerialet.

Det rullede materiale skal lægges med en overlapning på 12 cm med en forsigtig limning af leddene med metalbånd på begge sider. En korrekt installeret dampspærre skal helt dække gulvfladen med en vægbeklædning på op til 10 cm.

For at udstyre dampspærrebeskyttelsen på en betonbase skal du installere en batten, i hvilke celler et vandtætningslag og en varmeisolator vil blive lagt.

Sidevalg til dampbarriereinstallation

Efter at materialet til dampspærren er valgt, skal der tages højde for et vigtigt spørgsmål - hvilken side der skal fastgør dampspærren til isoleringen. Sådanne materialer kan fastsættes som følger:

 • Polyethylenfilm (forstærket og simpelt) lægges på enhver side, hvilket ikke forringer materialets beskyttende egenskaber.
 • Foliefilm er installeret med reflekterende side inde i rummet for effektivt at afspejle varme.
 • Antikondensatfilm monteres på stoffets overflade inde i rummet, behandlet på den varmeisolerende base.
 • Membraner af enhver type er fastgjort med en glat overflade til en varmeisolator og en grov overflade - inde i rummet.
 • Isolatorer på skumgrundlag stables som membranmaterialer.

Det er vigtigt! Før du lægger dampspærren til varmeren, anbefales det at nedbryde det forberedte materiale på en plan overflade for korrekt bestemmelse af indersiden og ydersiden.

Ansigtet eller den forkerte side af dampspærren?

Hvis der anvendes en åndedrætsmembran til at skabe en beskyttende barriere, er det vigtigste at bestemme hvilken side for at sætte dampspærren på - ved ansigt eller indeni.

Dampbarrikkagen skal placeres således, at beskyttelsen rettes mod varmeisolatoren fra begge sider med en glat søm side og en grov frontside inde i rummet.

Den grove overflade giver beskyttelse mod fugtindtrængning til isoleringen, og en glat overflade bidrager til maksimal varmeakkumulering.

Bestemmelse af indløbets bredde under installationen af ​​membranen

På kanten af ​​isoleringsmembranen er der en særlig mærkning til bestemmelse af bredden af ​​overlapningen af ​​klæder, der er fra 8 til 20 cm.

Strimler af dampspærre på taget skal lægges i et vandret plan fra bunden opad og overlappes på hinanden 15 cm bred. I højden er overlapningen 18 cm, i endovo - 25 cm.

På væggene er lofter og gulve på lærredet monteret med en overlapning på 10-15 cm.

Er der behov for et mellemlag til ventilation?

I den nederste del af membran dampspærren er der et 5 centimeter ventilationsgab, som forhindrer dannelsen af ​​kondensat på overfladerne og isolatoren.

Diffusionsmembraner kan monteres på isolering, krydsfinerplader eller OSB. I anti-kondensatmembranen er der åbninger på op til 6 cm på begge sider.

For at skabe et hul for ventilation ved opvarmning af tagkonstruktionen anvendes en modgitter. I processen med fastgørelse af den ventilerede facade skabes det teknologiske hulrum under installationen af ​​stængerne placeret vinkelret på dampspærren.

Elementer til fastgørelse af dampspærre

For at sikre membran- eller filmdampbarrieren anvendes negle med brede hætter eller metalkonstruktioner. Den mest praktiske version af fastgørelseselementer - skranker.

For at forbedre strukturens stramme limes de enkelte elementer i dampspærren desuden sammen med dobbeltsidet tape eller bredt metalbånd.

For at sikre en lang levetid for moderne varmeapparater, har du brug for højkvalitets dampspærrebeskyttelse. Ellers vil det være vanskeligt at opnå det optimale forhold mellem temperatur- og fugtindikatorerne i værelserne. Det vigtigste i denne sag er at vælge det rigtige materiale korrekt og vide, hvordan og ved hvilken side at udføre lægningen til varmeisolatoren.

Hvilken side skal du sætte dampspærren på: Installationstips

Skønt dampspærren ikke er det vigtigste element i bygningen, afhænger de operationelle egenskaber ved tag, loftsgulve og lofter over den kælderisolerede kælder, hegnene på loftet og flerskikvægge i bygningen afhænger af det. Hvordan udføres installationen korrekt, og hvilken side skal du lægge dampspærrefilmen på?

Hvad er nødvendigt

Dampbarriere er designet til at forhindre dannelse af kondensat på de indvendige overflader af tag, vægge og gulve, hvilket kan medføre isolering og dermed - for at reducere dens termiske ydeevne. Forekomsten af ​​kondensat skyldes indtrængen af ​​varmt vanddamp, der er opnået som følge af menneskelig aktivitet på den kolde overflade af væggen eller belægningen og kondensering af fugt på dem. Materialet bevarer vanddamp og afspejler deres indtræden i rummet, hvilket eliminerer muligheden for kondensering.

For korrekt installation af dampspærre bør man forstå fænomenets fysiske natur, hvorfra det beskytter isolerings- og bygningskonstruktionerne.

Fugtgasser har altid en tendens til at bevæge sig fra området med højt tryk (varmt rum) til området med lavt tryk (miljø), mens de passerer gennem isoleringen. Derfor er det muligt at beskytte det isolerende materiale ved at placere filmen på dampens sti, det vil sige mellem det opvarmede rum og isolationslaget. Denne regel gælder for alle strukturer, uden undtagelse, både til lofter og til vægge og gulve.

Hvilken side skal lægges dampspærrefilm: Den korrekte installation

Det indenlandske marked for byggematerialer tilbyder i dag et stort udvalg af filmdampbarriere af forskellige indenlandske og udenlandske producenter. Men de enkelte typer kan have overflader af forskellige teksturer, så læs producentens anvisninger før installationen.

Og selvom det er let at fastslå, at den metalliserede overflade skal ledes til rummet, f.eks. Til materialet "Izospan V", når det bruges til isolering af værelser med høj fugtighed (bade, dampbad, badeværelser osv.) Med ensidet belægning af aluminiumsfolie. "Ikke så klart. Denne film har en tolags struktur - en glat og grov overflade. I producentens anvisninger bemærkes det, at en hård overflade lavet med en sådan faktura til at holde kondensatdråber og deres efterfølgende fordampning, skal rettes mod rummet, og en glat bør passe tæt på isoleringen.

Hvis installationen af ​​dampspærren blev udført korrekt, vil der ikke være kondens indeni

Funktioner af loftet isolering

 • Filmen er fastgjort til bjælkerne fra indersiden af ​​loftet med galvaniserede negle eller en konstruktion hæftemaskine, lukker isoleringen;
 • strimler af materiale stables vandret fra bund til top med en overlapning af en strimmel til en anden ikke mindre end 15 cm;
 • i rum med høj luftfugtighed er strimlerne fastgjort med hinanden med et specielt forbindelsesbånd;
 • Fastgørelsen udføres ved at fastgøre en ramme til spærre til fastsættelse af dekorative paneler eller gipsplader.

I alle tilfælde skal lining og dampspærre være et ventilationshul på 4-5 cm!

Sådan repareres dampspærren på loftet, gulv og loft

Når det er placeret under et uopvarmet lofts skrånende tag, skal loftet under det være isoleret. I dette tilfælde er filmen fastgjort nedenunder til bjælkens bjælkebjælker og fastgjort ved hjælp af elementerne i trækloftet eller efterbehandlingsrammen. Det kræver også et ventilationsgab mellem det isolerende lag og det færdige loft for at fjerne fugtig luft.

Ved isolering af gulve over en kold kælder, er dampspærren placeret på loftbjælkerne øverst og beskytter isoleringen mod varmt vanddamp, der strækker sig mod kælderen, hvor partialtrykket er lavere. For at skabe et ventilationsgab, strækkes ikke filmen, men placeres mellem bjælkerne på en varmelegeme, hvis tykkelse er mindre end bjælkens højde. Lags er naglet ovenfra, og gulv er arrangeret på dem - brædder eller bunden til linoleum, tæppe eller andet materiale.

Nedenfor er et par regler at overveje, når du installerer:

 • Dampbarrieren er lavet i hegnstrukturerne, der adskiller de opvarmede lokaler og det ydre miljø;
 • Pass altid mellem isolering og foring under indvendig finish;
 • Dampspærren og beklædningen til indvendig efterbehandling skal adskilles af et ventilationshul for at fjerne vanddamp.

Overholdelse af disse regler minimerer muligheden for kondensering!

Installation af dampspærre og isolering på taget

Video: Placering af dampspærrefilm

En bred vifte af dampspærrefilm og membraner produceret af indenlandske og udenlandske producenter giver dig mulighed for at vælge det materiale, der bedst svarer til rummets temperatur og fugtforhold og klimatiske forhold i byggepladsen. Det rigtige valg af isoleringsmateriale giver mulighed for at få den ønskede effekt med minimal omkostning.

Loftdampbarriere: hvordan man vælger og installerer en dampspærrebeskyttelse korrekt

Dampspærrenes hovedopgave er at beskytte isolationslaget mod penetration af husholdningsgasser. På vejen af ​​vand, der er suspenderet i luften, hvilket bidrager til nedbrydningen af ​​tagbeklædningens materialer og en betydelig reduktion i isoleringsegenskaberne, er det nødvendigt at opbygge en pålidelig barriere.

Til gardertag er varmeisolering monteret på det øverste loft. I sådanne tilfælde udføres en dampbarriere på loftet og ikke på de planlagte fly. De arrangerer det på en særlig måde, hvilket er værd at bekendtgøre uafhængige tagdrivere og nidkære ejere af ud-by-ejendom.

indhold

Har jeg brug for en loftsdampbarriere?

Hvis du ikke har planer om at arrangere et opvarmet loft i tagkonstruktionen, er der ingen grund til at bekymre sig om at reducere varmetabet gennem ramperne. Isoleringslaget placeres derefter på gulvbelægningen med plade m / b, placeret i mellemrummet mellem træbjælkerne eller i sektionsbokse, der er installeret tæt på hinanden i skjoldversioner.

Uanset isoleringsmetode og den type bund, der skal bygges under det isolerende lag, er det nødvendigt at lægge et dampbarriere materiale. Det forhindrer indtrængning i dampkagen af ​​damp, der udgives regelmæssigt under vejrtrækning, madlavning, rengøring mv., Beskytter træelementerne i tagrammen fra udseende af svamp og for tidlig svigt.

Tidligere, da der ikke var nogen populær isolerende materialer, spillede fedt ler sig rollen som beskyttelse mod fordampning. Det var hendes kontinuerlige lag på loftet. På toppen af ​​overlap lå jorden og vegetativt lag som en varmelegeme.

Termisk effekt af dette design var den mest effektive. Hverken frost eller vand eller varme kom ind i boligen. Træelementer, der støder op til naturlige organiske stoffer, tjente i hundrede eller flere hele år.

Nu er den gamle teknologi sammen med dens naturlige komponenter blevet erstattet af nye teknikker og en lang række forskellige isoleringsmaterialer. Men de har ikke en handling, der er lig med lerjords tandem.

Derudover anvendes syntetiske kilder i deres produktion, direkte kontakt med trækonstruktioner er yderst uønsket. Derfor, når der lægges isoleringslag på loftet, er det nødvendigt at nøje følge de teknologiske krav, som vil blive diskuteret i denne artikel.

Overvejelse af retningen af ​​bevægelse af dampe

Damptrykket i opvarmede boliger er betydeligt højere end samme parameter inden for de kolde lofter. Et tilsvarende forhold gælder for vand suspenderet på loftet og ud over dets grænser, dvs. i atmosfæren. For at korrekt sætte en dampspærre i loftet, bør du vide, hvordan og i hvilken retning den fugtige luft bevæger sig.

Ifølge fysikens forskrifter bevæger dampen sig støt i den retning, hvor dens tryk er meget lavere. I huse bygget på vores nordlige breddegrader bevæger den varme del af året sig udenfor. Kun på varme sommerdage sker det omvendt.

Det betyder, at inddampningen først strømmer fra boligkvarteret ind i rummet, der er afgrænset af taghældningerne, og derefter gennem tagdækket taster vægge og ventilationsanordninger ud.

Mens denne proces finder sted, er fordampningen delvist forsinket i tagsystemet. For at eliminere den negative påvirkning af luftbåren fugt på strukturer, installeres en dampspærre først i stien af ​​dampbevægelsen. I ordninger med en uisoleret loftsovn er den anbragt strengt på siden af ​​stuen foran varmeisolering, hvis beskyttelse er det direkte ansvar for dampspærren.

Dampspærrenes layout på den øverste overlap afhænger af destinationen på den uopvarmede loftet:

 • Hvis rummet under skråningerne ikke er beregnet til at blive brugt, er filmen kun installeret langs loftets plan. I sådanne tilfælde behøver isoleringen på loftet ingen vandtætning eller vindbeskyttelse. Kun på skråningerne arrangerer hydrobarrier fra penetrering af atmosfærisk vand.
 • Hvis det er beregnet til opbevaring af ting, emner, sommerferier, tørretøj osv., Er isolationen lukket med dampisolering på begge sider. Pitched planet, analogt med den tidligere version, er udstyret med vandtætning.

Bemærk, at funktionen til at beskytte bygningskonstruktioner mod overskydende fugt udføres ikke kun af tagspånens dampspærre. Til dette formål er der udviklet et komplet sæt af foranstaltninger, herunder ventilation af loftet, enheden til luftning under taget, installationen af ​​belysningsapparater og en ventileret højderyg. Dampbarriere er kun en af ​​siderne af beskyttelse, som kan fungere fejlfrit under forudsætning af kompetent konstruktion af taget og anvendelsen af ​​alle foranstaltninger.

Dampgennemtrængelighed som et pie-enhed argument

Alle byggematerialer har en vis grad af dampgennemtrængelighed, hvilket bekræfter deres evne til at passere dampvandet ind i og gennem sig selv. Hvis tagbeklædningen er konstrueret uden hensyntagen til denne kapacitet, i termisk isolering, dvs. I den største og største tykkelseskomponent af tagsystemet vil fugt ophobes og destruktivt virke på bygningskonstruktionens elementer.

Kompetent valgt dampspærrebeskyttelse skal enten ikke tillade inddampning til tagsystemet eller begrænser deres indtrængning kraftigt. Derfor vælges dampbarrierefilmen således, at dens dampgennemtrængelighed er den mindste.

Hvis en vis mængde fugt stadig passerer gennem dampspærren, skal det varmeisolerende lag sammen med den vandtætningsbeskyttelse, der ligger over isoleringen, skelnes med større kapacitet. Dette par byggematerialer skal aktivt fjerne vand, der er suspenderet i luften, så det ikke stagnerer i tykkelsen af ​​tagdækket.

Derfor sættes den første på siden af ​​rummet på loftsdampbarrieren som et materiale med en minimal båndbredde. Således er der ifølge reglerne for fri diffusion etableret termisk isolering, hvor dampgennemtrængelighed skal være højere end samme karakteristika for det første lag. Før du køber materialer, er det nødvendigt at studere deres tekniske data for korrekt valg af komponenterne i tagteripajen.

Indstillinger for isolering

Skematisk diagram over anordningen af ​​tæren af ​​det varme overlappende overlapning er anvendelig for alle typer isoleringsmaterialer. Men afhængigt af deres evne til at hoppe over par kan der være nogle afvigelser, for eksempel:

 • Ved anvendelse af ekstruderet polystyren er det ikke nødvendigt at lægge dampspærren på loftet over bygningerne med "tørre" driftsforhold. Denne type isolering er kendetegnet ved næsten nul dampgennemtrængelighed og behøver derfor ikke yderligere beskyttelse.
 • Når man anvender loftet for værelser med en "våd" driftstilstand, er dampspærren under alle omstændigheder anbragt, uanset hvilken isolering der anvendes til opbygningen af ​​kagen og dens karakteristiske egenskaber.
 • Ved anvendelse af mineral watt af alle grader af stivhed og skumplastik er loftoverlapningen nødvendigvis beskyttet af en dampspærre.

Dampbarrierematerialet lægges i form af en slags pall, hvis "vægge" skal være højere end tykkelsen af ​​varmeisoleringslaget. Hvis paneldækslet er samlet fra bokse med isolering, placeres dampspærrematerialet i hver af disse i præcis denne form. Hvis isoleringen er planlagt til at blive anbragt i mellemrummet mellem lagene, så pakkes de ind i en dampbarriemembran.

Når der anvendes en barriere af polyethylenfilm eller glassin, skal der være et ventilationsgab på 2-3 cm mellem isolerings- og dampbeskyttelsen. På denne måde fastgør de lameller, der samtidig tjener til arkivering af klapplader, dekorative paneler eller gipsplader.

Det er nødvendigt at tænke på, hvordan man bedst kan lægge en dampspærre i loftet, mens man designer et hus. Det er på dette tidspunkt, at du skal vælge den bedste mulighed for lægning og tænkning over monteringsordningen.

Men nu er der altid en mulighed for at rette fejlene på bygherrer og designere, der allerede er manifesteret under driften af ​​huset. For eksempel kan du kompakte lim polypropylen membranen på loftet. Kun det er nødvendigt at forstå egenskaber og teknologiske egenskaber ved egnede materialer.

Hvordan vælger du materiale til dampspærre

Hovedkriteriet for at vælge et dampspærremateriale er dets evne til at passere en minimal mængde damp, beregnet pr. Dag pr. Arealareal, dvs. på 1 m 2. En række dampspærrefilm på 24 timer giver ca. 3-5 g / m 2, i de fleste af dem når dampgennemtrængen ikke engang.

Den ældste kæmper for årsagen til beskyttelse mod damp er asfalt; det tilbringer ca. 80 g / m 2 dampvand i samme tid. Imidlertid blev den erstattet af en masse polymermembraner med bogstaveligt tyndt permeabilitet på ca. 0,02 g / m2. I udseende er syntetiske rullematerialer til beskyttelse mod damp og mod atmosfærisk vand meget ens.

I løbet af deres valg er det vigtigt at omhyggeligt studere de data, der er angivet af producenten, så i stedet for en dampspærre ikke at købe vandtætning. Resultatet af denne fejl vil være vådisolering, tung og tabt isoleringskvalitet. Som følge heraf skal varmeisoleringen ændres nådesløst, fordi det er næsten umuligt at tørre det.

Listen over mulige dampbarriertyper til loftinstallation omfatter:

 • Paroizolyatsionny-polymermembraner. Rullematerialer er glatte på den ene side og ru på den anden. Polymer dampspærren lægges med en hård side ned, så et minimum af dampe trænger ind i tagteriet. Denne overflade eliminerer dannelsen af ​​dug på den.
 • Polyethylen og polypropylenfilmmaterialer. Presenteret ustyrede og forstærkede versioner. Antag det obligatoriske udstyrsventilationsgab mellem dem og isoleringen. De bruges hovedsagelig i billigere byggeri, hvor læggesiden er uprincippet.
 • Foliemembran. Om nødvendigt anvendes de ikke kun for at forhindre, at damp siver ind i tagkagen, men også for at afspejle varmestrålerne for at omdirigere dem tilbage til det opvarmede rum. Installeret i folie i retning af damp og opvarmet luft.

Producenter af dampspærre materialer i den tekniske dokumentation for deres egne produkter beskriver som regel detaljeret alle metoder til installation og fastgørelsesteknologi. Inden du vælger et materiale, er det nødvendigt at undersøge om en dampspærre direkte kan komme i kontakt med en varmelegeme grundigt.

Ruller med dampisolerende polymerfilm dannes, da det er nødvendigt at rulle dem i processen med at konstruere et dampisolerende tæppe. Langs strimlernes lange side er en kant markeret, hvor materialet overlapper til at lægge et kontinuerligt isolerende tæppe på bygningskonstruktioner.

Polymer striber kan rulles sammen og over loftet. Det vigtigste er ikke at glemme at skabe overlapninger og limbåndets bånd i et enkelt lærred med et enkelt eller dobbeltsidet tape af samme firma som selve dampspærrematerialet.

Ved passage af loftet med skorstene og andre kommunikationsstiger, er det nødvendigt at sikre tætheden af ​​det isolerende tæppe på penetrationsstedet. Dampbarrieren på dette punkt er skåret, og dets kanter er fastgjort med tape til bygningskonstruktioner. Isolationsleddet med konstruktionen duplikeres af skinnen.

Anvendelsen af ​​materialer af forskellig produktion er fyldt med manglende tæthed under limning og undertiden endog ødelæggelse af materialet siden hver producent har sin egen formel, som den ikke har til hensigt at åbne for konkurrenter, og uopmærksomme forbrugere kan væsentligt lide væsentligt af sådanne hemmeligheder.

Den mest kendte producent af rulle tagmaterialer til byggeri i CIS lande er TechnoNicol, der producerer både polyethylen og polypropylen film samt en bred vifte af polymere dampspærre membraner.

Blandt de innovative polymermembraner er selvklæbende valgmuligheder, materialer, der indebærer fri installation med ballastvægte, limning på bitumenmastiks eller fusion med en gasbrænder.

Produkterne fra Izospan-mærket er aktivt efterspurgt. Ud over standardisoleringsfilm tilbyder denne virksomhedsproducent materialer til forbrugeren med en foliecoated ydre kappe, med et opvarmningslag med klæbende ryg osv.

Linjen af ​​dampspærrefilm til alle typer bygningskonstruktioner med Brane-logoet er velkendt i vores nordlige lande. Blandt de populære tilbud er dampbarrierematerialer med logoet "Utah", "Megaizol", "Ikopal". Det er klart, at det er let at vælge det mest egnede materiale til egenskaberne, men det er nødvendigt at følge producentens anbefalinger om installationsteknologien grundigt.

Video om valg og design af dampspærre

Video om de tekniske regler for apparatets dampspærre i loftet:

Hvorfor har jeg brug for beskyttelse mod dampspærre:

Sådan vælges materialet til dampspærren og hvordan det adskiller sig fra barrieren:

Med enheden dampspærre i loftet vil helt sikkert være i stand til at klare selvstændige hjem mester, hvis du korrekt vælge materialet og lægge det ordentligt.

Dampbarriere til loftet: hvordan man lægger (18 foto)

Træ er det mest miljøvenlige byggemateriale med mange fordele. Imidlertid er trækonstruktioner i en vis grad mindre holdbare end stål eller beton, da de er mere sårbare over for fugt og bakterier. Derfor skal træstrukturer for at forlænge deres levetid beskyttes mod de negative konsekvenser af disse faktorer ved hjælp af særlige metoder.

Overvej hvorfor du har brug for og hvordan man udfører en dampspærre for et loft i et træloft, der er udsat for damp og beslægtede faktorer.

Dampbarriere funktioner

Damp er ikke kun synlige hvide skyer over varmt vand. Enhver fordampning i et rum er også damp, fugt stiger opad, da disse vandmolekyler har større kinetisk energi. I kontakt med overfladerne har en lavere temperatur, sætter dampen sig på dem i form af vanddråber - den kondenserer. Kondensat, der trænger ind i træstrukturen, forårsager dets hævelse og som følge heraf deformation ikke kun af strukturen selv, men også af de elementer der er stift forbundet med den.

Derudover forårsager fugt i træet dannelsen af ​​mug på overfladen og rådner inden i strukturen, hvilket på kort tid fører til tab af dets styrkeegenskaber og æstetik. Spredning over træets røde struktur, fugt ind i andre rum og øger fugtigheden i dem, hvilket også er en negativ faktor.

 • beskyttelse af træ mod kontakt med fugt - for at bevare elementernes styrke, æstetiske egenskaber og deres overholdelse af hygiejniske og hygiejniske krav
 • isolering af isolationslaget fra fugt - for at bevare deres varmeisolerende egenskaber;
 • forsegling af loftet - for at reducere varmetabet fra den udgående varme luft;
 • forsinkelsen på kondensens skal - forhindrer lækage og sikrer gradvis fordampning af fugt fra overfladen.

De angivne funktioner er lige så vigtige, for at sikre opnåelsen af ​​et positivt resultat er det nødvendigt at anvende effektive teknologier, der ofte består af flere operationer.

Dampisoleringskrav

Effektiv installation af dampspærre i loftet er mulig under følgende tre forhold:

 • det rigtige valg af teknologi;
 • kvalitetsmaterialer;
 • god præstation.

Valget af teknologi afhænger af driftsforholdene: boligområde, antal etager af lokalet og formål med rummet, loftdesign, kvalifikation af entreprenøren. Det er nyttigt at rådføre sig med husejere, der allerede har gjort dette arbejde i deres hjem og kan karakterisere både den teknologi, der anvendes af dem og de anvendte materialer.

Med hensyn til forestillingen afhænger denne faktor af performantens kvalifikationer og rummets funktionalitet. Hvis du har brug for et dampspærrede loft i badet på dacha, så er det under kraften hos de fleste hushåndværkere, der ejer grundlæggende færdigheder i brugen af ​​husholdningsværktøjer. Hvis vi taler om at udstyre mere krævende lokaler med høje krav til målets æstetikniveau, er det bedre at overlade det til fagfolk, da det ikke er let at sætte en dampspærre på loftet på en kompleks profil eller for eksempel et moderne køkken.

 • acceptabel vægt pr. enhedsareal
 • damptæthed;
 • fugt og vandbestandighed;
 • varmeisoleringsegenskaber (for et træloft er ikke relevant);
 • tilstrækkelig varmebestandighed
 • modstand mod dannelse af svampe;
 • miljøvenlighed.

Manglende overholdelse af et af disse krav vil reducere effektiviteten af ​​dampbeskyttelse eller føre til fremkomsten af ​​andre problemer - deformation, forme, varmetab, giftig udledning.

Dampisoleringsmaterialer

Dampbarrieren er lavet af specialiserede virksomheder og er ved udførelse opdelt i følgende grupper:

 • ark produkter;
 • rulle materialer, herunder film;
 • maling og lak kompositioner.

Som dampbeskyttelse anvendes også tør cementbaserede blandinger, som lukkes med vand, før de påføres på substratet.

Pladematerialer til dampbeskyttelse

Udførelsen af ​​dampspærre fra arkmaterialer er udbredt. Dette skyldes, at nogle færdigmaterialer også har dampbeskyttende egenskaber, så når man bruger dem, løses to problemer samtidigt: efterbehandling og dampspærring.

Eksempler på sådanne finish er ark:

 • asbestcement (herunder bølget skifer);
 • gips på basis af gips (tørt gipsfugtbestandigt);
 • træfiber (hård).

Dampisoleringsmaterialer

Denne gruppe omfatter polyethylen og polypropylenfilm (almindelig, forstærket, folieret), aluminiumsfolie og mange moderne dampisolerende materialer med høje egenskaber, som er sorter og kombinationer af disse film.

Almindelig plastfilm Det har høje dampspærreegenskaber i alle retninger, men det er skrøbeligt. Filmen, forstærket med mesh eller stof, har øget stivhed, hvilket forenkler processen med lægning og gør materialet mere holdbart. Der er perforeret type polyethylenfilm, som anvendes, hvor det er nødvendigt at skabe betingelser for fordampning af kondensat.

Polypropylen-dampbarrierefilmen har et fluffpulp-viskoselag på ydersiden af ​​den uigennemtrængelige skal, hvis bunke forhindrer kondensatet dannet på det fra at strømme og sikrer dets gradvise fordampning.

Der er også såkaldte "åndedrætsmembraner", der anvendes som dampisolerende middel til ensidig handling - de er uigennemtrængelige for vand i åben form, da de har porer på titusinder gange mindre end en dråbe vand, men er permeable til damp i modsat retning.

Denne belægning bruges til at isolere tagens trækonstruktioner - nedbør ikke gennem taket, og dampen indefra fjernes frit udefra. Det bruges også til at beskytte loftvarmeren fra damp, men fra bundsiden, og materialet skal lægges på en bestemt måde - markering og med en enkelt farvet side til varmeisolatoren.

Maling og lakssammensætninger

I værelser med lave krav til æstetik af loftbehandling er forskellige typer bitumenbaseret polymermastik effektivt anvendt som en effektiv måde til dampbjælke trælofter. Fordelen ved en sådan belægning er brugervenlighed selv på komplekse overflader og fraværet af behovet for at anvende rammer og fastgørelsesdele.

Måder til dampisolering trælofter

Der er ingen universel teknologi til beskyttelse af træloft fra damp. Til specifikke driftsforhold er det nødvendigt at vælge den optimale teknologi og materiale af ydeevne, eller fortsætte med budgetmulighederne. Overvej hvordan man korrekt sætter en dampspærre på træ loft i de mest almindelige situationer for at forlænge træstrukturen.

Montering af en parozashchita fra plademateriale

Værker begynder med forberedelsesområder - loft træ behandles med en antiseptisk, så brandimprægneret, revner og chips er fyldt med træ kittet, for eksempel fra producenten Holzmasse. Hver operation udføres efter tørring af det foregående lag. Den sidste procedure til forebyggende behandling af træ vil være at behandle et af de komplekse beskyttende sammensætninger af overfladeaktion.

Det er vigtigt! Forarbejdning af træloftet i en sådan mængde udføres for at effektivisere isoleringen af ​​materialet, som ikke længere vil være til rådighed for visuel inspektion under en dampspærre.

Fiber- og gipsbaserede dampspærreplader for-belægges på begge sider med en vandig latexopløsning på 1: 2 og får lov at tørre.

Ved afslutningen af ​​rammens montage er det monteret butt-på dampspærrepladerne med selvlukkende skruer, forseglingen af ​​leddene udføres med et specielt materiale - izospan.

Huller i asbestcementplader til selvlukkende skruer bores med en borekrone med lodning i en afstand på mindst 2 cm fra kanten.

Apparatets dampbarriere lavet af rullematerialer

Teknologien for udførelse af dampbeskyttelse afhænger af kravene til æstetikniveauet for det endelige resultat.

Overvej hvad design Dampbarriere er nødvendig for loftet i elværktøjet eller bryggerset.

Hvis loftet er en bærende træbjælke, hvorpå der lægges en overlapning, kan den enkleste dampspærre laves ved hjælp af almindelig plastfilm, men tættere ved at fastgøre den direkte på strukturen og ikke pleje hvilken side til basen læg en dampbarriere Installationen af ​​filmen er lavet med en overlapning ned på væggene med en størrelse på 10-15 cm. Dampspærren er fastgjort til bjælkerne med hæfteklammer ved hjælp af en møbelstifter og vælger et monteringstrin, som giver tilstrækkelig styrke. Polyethylenstrimlerne lades på hinanden i 10 cm og udfører en overlapning langs bjælken, hvorefter en izospanstrimmel limes i sømmen, eller de indre grænseflader er belagt med silikoneforseglingsmiddel. Overlapningen af ​​filmen på væggene er også forseglet udefra med en langsgående strimmel af izospan eller indefra med silikone og fastgjort med parentes med en lille tonehøjde.

Hvis loftet efter at have udført en dampspærre skal være på en eller anden måde dekorativt trimmet, er det tilrådeligt at bruge en sidespor som en finishbeklædning. Pointepunktet er, at under dampspærren i dette tilfælde kan du installere en varmelegeme, der samtidig udfører funktionen og lydisoleringen. Siding trim, monteret bjælker eller bjælker, antager smertefrit byrden af ​​isolationsvægt.

I denne situation bør man tage højde for forskellen i dampbarrieres teknologi på loftet og gulvet, som er i udformningen af ​​dampspærre materialer.

Hvis konstruktivt over loftet er taget, Dampbarrieren for en sådan belægning er lavet af to typer dampbeskyttelse. Over isoleringsmaterialet har et isoleringsmateriale fra vind og bundfugtighed - dampgennemtrængelig membran. Og under isoleringen, fra siden af ​​rummet, installerer de beskyttelse med andre funktioner - en dobbeltsidet dampspærre med en udvendig overflade af spunbond, som holder kondensat på den for yderligere gradvis fordampning. Det er vigtigt ikke at begå en fejl, hvilken side at lægge denne type dampspærre i loftet - en fleecy overflade i retning af rummet.

Ved fremstilling af en dampspærre kan overlapning være lavet af et materiale af samme type - en dampspærre med en ensidig spunbond, som er placeret på begge sider af isoleringen. På toppen af ​​dampspærren er monteret skærebræt, behandlet med en hydrofob sammensætning og lagt med en forsigtig pasform.

Enheden parozaschity af folierede materialer

Aluminiumsfolie anvendes ikke kun som et uafhængigt middel til dampspærre, men også som en del af flerskiktsvalsede materialer. Flerlagsstrukturen i nogle belægninger giver dig mulighed for at udføre samtidig med dampspærren og andre funktioner - hydro-lydisolering og isolering. Eksempler på sådanne universelle materialer er:

 • Aukraft - folie på tolags basis af papir og polyethylen, der anvendes som en dobbeltsidet dampspærre og anbringes på termisk isolering på indersiden med et aluminiumsbånd eller en hæftemaskine;
 • Penofol (sorter A, B, C) - bunden af ​​skummet polyethylen, dækket på den ene eller begge sider med et lag folie, selvklæbende eller monteret med stropper, klæbebånd, udfører varme- og dampbarrieres funktioner
 • Armofol-folie polypropylen ikke-vævet stof (glasfiber), fås også i selvklæbende udgave.

Anvendelsen af ​​foliebelagte materialer er særligt effektiv ved installation af dampbarrierer i rum med store temperaturforskelle og høj fugtighed - bad, saunaer, brusere og vaskerier.

Lægemåder er almindelige for de nævnte typer, installationen kan udføres på en massiv træbase eller på en beklædning af stænger, fastgøring med scotch tape, beslag eller pude af spænderyg.

Dampbarriere maleri materialer

Denne metode er på trods af det lave æstetikniveau af isoleringsmaterialerne, der traditionelt er sort i farve, udbredt.

Beskyttelse af trækonstruktioner af lofter og tag i bryggerier er oftest ikke nødvendigt at udføre med et højt niveau af æstetik - der lægges vægt på tilgængeligheden af ​​metoden, funktionaliteten og holdbarheden af ​​belægningen.

Træelementer rengøres af støv og i tørsæsonen dækkes de med to eller tre lag bitumenmastik, hvilket gør det foregående lag helt tørt. Det første lag skal fortyndes lidt stærkere end de næste for at sikre imprægnering af det øverste lag af træ. Udover beskyttelse mod damp udfører moderne malermaterialer andre funktioner - de er antiseptiske og vandtætningsmidler, der forlænger strukturenes levetid.

konklusion

Vedhængende bygningskonstruktioner kræver produktion af mange typer beskyttelse: hydro-, termisk, lyd- og dampisolering, beskyttelse mod biologiske faktorer, ultraviolet stråling og andre negative miljøpåvirkninger. Hvis du vælger de rigtige materialer til ydeevne, er det muligt at opnå resultater i flere retninger med en enhed af en skal. Specielt kan et rationelt valg af dampisolerende materiale også løse problemet med hydro- og varmeisolering, så budgettet til beskyttelse af strukturer skal være bundet til rummets funktionalitet - i rum, der er planlagt til finish i høj klasse, for at beskytte væggen fra damp, hvis det er nødvendigt, bør dette ikke spares.

Hovedelementet i artiklen:

 1. Træ er et værdifuldt materiale, men sårbart over for damp.
 2. For at forlænge træets levetid er der brug for dampbarriere.
 3. Manglen på dampbeskyttelse reducerer effektiviteten af ​​varmeisoleringen.
 4. Det rigtige valg af varmeisoleringsmaterialer er et løfte om effektiviteten af ​​en dampbeskyttelsesanordning.
 5. Forkert installation af dampspærre reducerer effektiviteten af ​​selv de bedste materialer.
 6. Det rationelle valg af en dampspærre, der løser flere problemer.