Hvordan man lægger loftbjælker

Hej, fortæl mig! Garage 9,80 / 5,70 ren, hvor mange træbjælker er nødvendigt i en afstand af 2 km, med et tværsnit + 2 KØBER PÅ 16 UNDER KRANSEBÆL på 1,5 tons. Der er en bar 10 / 15-11 PCS, LAFET 18 / 25-30-6 PCS WELL og 2 GAS DETALJER PÅ 16. Vær venlig!

Dmitry, Tayshet.

Hej, Dmitry fra Tayshet!

Du har desværre ikke påpeget et vigtigt faktum - hvad er størrelsen af ​​garagen i længden og hvilken bredde.

Garagen kan være både til biler og til lastbiler. Derfor vil længden af ​​loftbjælkerne være helt anderledes.

Baseret på logik og sund fornuft betragter vi kun en mulighed, uanset længden og bredden af ​​din garage, og bjælkerne vil kun være placeret i mindste størrelse. Det vil sige, deres længde vil være noget større end 5,7 meter og ikke omkring 10 meter. I det andet tilfælde vil deres afbøjning være maksimal selv under sin egen vægt, og trods alt skal de også lægges oven på taget.

Og kanal nr. 16 installeret på en kant (og svejset til hinanden i en I-stråle) med en længde på ca. 10 meter med en belastning i midten af ​​mere end 1,5 tons er ikke den bedste løsning, hvis du ikke siger, at det er uacceptabelt. Af hensyn til interesse skal du naturligvis gå til et nærliggende firma eller savværk for at sikre, at kranerne med spændinger på mere end 6 meter har mindst ekstra stativer, der er fastgjort til loftbøjlerne på toppen.

Ja, og bjælker og vognlængde på over 9,8 meter er for usandsynlige. Disse er normalt kun lavet på særlige ordrer. Og så er de normalt lidt over 6 meter lange.

Så option - længden af ​​garagen er 9,8 meter, bredde 5,7 meter. Placeringen af ​​alle bjælkerne, herunder kanaler, over garagen. Sandt nok vil vognen kranbalki kun bevæge sig over garagen og ikke langs dens længde. Hvad skal overvejes under reparationsarbejdet og placere monorail i stedet for fjernelse af samme motor. (Eller forveksler jeg noget?)

Den første omstændighed - for en ensartet omfordeling af alle lodrette belastninger (fra vægten af ​​taget, bjælkerne selv og lasterne løftet under arbejdet) på garagervægge, der kan være lavet af mursten, blokke eller støbt af armeret beton, rundt om væggens omkreds er bindekronen lagt. Han kan højst sandsynligt være i din vogn, som med sin mængde og med en standardlængde på ca. 6 meter vil forlade næsten alt det. Naturligvis med liggende fladt.

På steder, hvor kanalen understøttes på båndet, er det nødvendigt at lægge metalplader omkring 300 mm i størrelse og bredden er lig med bredden af ​​masten (du har 25-30 centimeter). Tørklæder tykkelse på mindst 10 millimeter.

Fra det referencemateriale, jeg har om dit spørgsmål, kan det siges at med selve lasten fra vægten af ​​loftet og taget (uden nogen loftsrum og anden etage over garagen!) For et spænd på 5,7 meter og et skridt (afstand mellem bjælkerne) 0,8 meter, skal tværbjælken af ​​træbjælkerne være omtrent lig med 15/22 centimeter. Naturligvis med installation af tømmer på kanten, og ikke fladt.

Da du ikke har et sådant tværsnit af træet, så kan du empirisk beregne, hvor meget en 10/15 centimeter træ skal bruges. Ifølge mine beregninger viste det sig, at når du installerer et sådant tværsnit af en stang efter 0,5 meter, vil det kræve 21 stykker.

Det vil sige resultatet er følgende. Køb mere 10 bar 10/15 centimeter sektion, tilføj 11 stykker, der allerede findes. Sæt dem i en afstand på 0,5 meter (langs de aksiale linjer) fra hinanden, med de to ekstreme direkte på vognen, som ligger langs væggene. Fejlene i størrelse bliver små.

Disse er teoretiske beregninger. De svarer stort set til byggekoder.

Stil et spørgsmål til Semenych (forfatter af materialer)

Vores hjemmeside opdateres jævnligt med interessante og unikke materialer og artikler om tømmer, byggematerialer og arbejde, giver forfatterens mening og kendskab til en ægte shabashnik med erfaring fra mere end 15 år. Der er en sektion - sjove historier shabashniki. Hvis du ønsker at modtage oplysninger om dette, skal du abonnere på nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Ikke-overførsel af din adresse til tredjepart er garanteret.

Loft loft gør det selv

Loftet spiller en central rolle i design af rummet. I betragtning af de forskellige muligheder for færdiggørelse, skal du ikke glemme, at en højkvalitets installation af loftet vil give et fremragende slutresultat.

Før du laver loftet med dine egne hænder, anbefaler vi at læse denne artikel.

krav

Overlappende lofter, uanset hvilket materiale der bruges til at gøre dem, skal opfylde accepterede standarder:

 1. Overlapningen er nødvendig for at modstå de driftsbelastninger, som du forud har beregnet. Den beregnede belastning omfatter vægten af ​​loftbjælkerne og loftets dekorationsmateriale efter eget valg;
 2. Stivhedens struktur skal modstå alle forventede belastninger, medens den ikke skal deformeres;
 3. Det er også nødvendigt at give loftet tilstrækkelige lyd- og varmeisoleringsegenskaber.
 4. Et af de vigtigste egenskaber ved loftet bør være dets brandmodstand.

Der er to typer lofter: plade og stråle.

Bjælke loft

Denne type gulvbelægning er meget populær til individuel konstruktion. Byg dit hus, godt studere metoden til opførelse af træbjælker.

Træbjælker, der bærer på bygningens lejervægge, danner grundlaget for stråleloftet. Beregn deres tværsnit afhængigt af længden af ​​skridtet mellem dem og afstanden mellem de understøttende vægge, som er dækket af bjælker og selvfølgelig på den forventede belastning i loftet.

Tag seriøst valget af træ til bjælker. Når du bygger et loft, husk at bjælker kan laves af forskellige træarter. Det vigtigste er, at de er godt tørrede i 100 dage. Dette afgør i vid udstrækning deres kvalitet. Kontroller bjælkerne inden konstruktionen af ​​loftet påbegyndes. Kontroller for råd, revner eller andre træskader. Brug ikke afviste bjælker under konstruktion.

 1. Læg bjælkerne på væggene og juster dem til flyet. Gør dette ved hjælp af dyner af tjæreplader af forskellige tykkelser. Brug aldrig kiler lavet af rå træ til at gøre dette arbejde.
 2. For at forstærke leddene på bjælkerne på de indvendige vægge, fastgør dem med metalklips og klemmer. I stedet for dem kan du bruge træforing lavet af plader, der ikke er mindre end 40 mm tykke.
 3. I henhold til brandsikkerhedsregler kan gulvbjælker ikke placeres tættere end 400 mm på skorstenen.
 4. Enderne af bjælkerne, der er indlejret i lejevægge, skal behandles med et antiseptisk, tjære og indpakke tagmaterialet. Disse foranstaltninger beskytter træbjælkerne fra forekomsten og udviklingen af ​​rådne.
 5. For at give stivhed til overlapningen, fastgør hver anden stråle til metalbeslaget indlejret i murværk.
 6. For at lave et groft loft skal du forberede kranestængerne og derefter fastgøre dem til bjælkens sidevægter. Vedhæft det materiale du vælger til det hårde loft til stængerne.

Slabulve

Grundlæggende er slabloft brugt i opførelsen af ​​lejlighedsbygninger.

Når du bygger dine egne huse, er denne type overlap mindre almindelig. Pladerne er kendetegnet ved en stor egenvægt, hvilket betyder, at når du installerer dem, skal du bruge specialudstyr, hvilket skyldes øgede kontantomkostninger.

Hvis du lavede installationen af ​​plader af plader i henhold til de gældende regler, vil du ende med en flad loftsoverflade, der ikke kræver yderligere udjævning og polering.

Til fremstilling af plader, der bruger tung og let beton, kan de være faste eller hule indeni.

Der er to typer af plader: monolitisk og præfabrikeret.

Ved installation af plader af pladen lægges de på bygningens lejebelægninger. For større pålidelighed opstilles konstruktionerne med en tykkelse på mindst 150 mm. Lejevægge skal være i afstand af 3 m fra hinanden. Hvis det overstiger denne værdi, så bliver du nødt til at montere crossbommen, hvilket vil gøre din konstruktion dyrere.

Når du starter opførelsen af ​​et privat hus, skal du bestemme præcis hvilket loftloft - skive eller stråle - det mest egnede i dit særlige tilfælde. Husk at det endelige resultat er stærkt påvirket af kvaliteten af ​​de anvendte materialer og overholdelse af alle teknologiske krav til installation af gulve. Hvis du gør alt rigtigt, vil du ende med det forventede resultat.

video

Se, hvordan du uafhængigt kan hælde en monolitisk overlapning:

Hvordan man laver en loftsstråle

For den effektive brug af det indre rum i et individuelt hus er det tilrådeligt at opdele det i flere niveauer eller etager. Overlaps bruges til dette formål. Vi vil fortælle dig, hvordan du laver en loftstråle med høj kvalitet og ved hjælp af elementære materialer.

Bjælke loft

Beamloft anvendes i private hytter. Hvis huset er lille, er det ikke nødvendigt at bruge tunge armerede betonplader eller at fylde gulvet med beton. Det er nok at montere en træbjælke, hvis vægt nemt kan modstå væggene og grundlaget for en træ- eller stelstruktur. Sådanne gulve er nemme at installere og har høje varmeisoleringsegenskaber. På grund af den relativt lille vægt til installation af træbjælker er der tilstrækkelig kraft for arbejderne, der er ikke behov for ekstra udstyr.

Træbjælker på billedet.

Træbjælke

Bjælkelofter består af tværgående træbjælker med en sektion fra 50 × 160 mm til 100 × 100 mm. Valget af tværsnit afhænger af afstanden mellem væggene og bredden af ​​spændingen mellem bjælkerne selv. Træbjælke skal opfylde visse kvalitetsstandarder.

Ved fremstilling af bjælker med hårdttræ og nåletræer. Bjælker bør ikke være rådne, have revner. Sørg for, at der ikke er spor af parasitskader, f.eks. Shashel, i fremtiden kan dette medføre ødelæggelse af hele overlapningen. En anden vigtig detalje: Tilstedeværelsen af ​​knuder svækker signifikant strålens styrke, og under belastning kan det briste.

Vær opmærksom på træets fugtindhold. Tørretiden skal være mindst tre måneder afhængig af luftens temperatur og luftfugtighed under opbevaring. Tørreren og alderen træet, desto stærkere er det, jo mindre bøjer det sig under påvirkning af ydre belastninger og egen vægt.

Installationsteknik af gulvbjælker

Det anbefales at installere installationen af ​​gulvbjælker langs den kortere væg vinkelret på den længere væg. Glem ikke begrænsningen af ​​spændvidden mellem væggene. Denne parameter bestemmer belastningen pr. Stråle. Jo større spænding, jo oftere skal stråler installeres. For den mellemliggende gulv span bredde bør ikke være mere end 5 m, til loftet er ikke mere end 6 m. Må ikke forsømme den teknologiske beregning af belastninger på træbjælkelofter. Dette er fyldt med svævende loft eller overgreb, hvilket ikke alene medfører økonomisk skade, men også udgør en trussel mod folkets sundhed og liv. Dette er en typisk teknologi til montering af bjælker, nu går vi videre til næste trin.

Montering af træbjælker

For eksempel er husets dimensioner 3 m brede og 5 m lange. Da monteringen af ​​træbjælker udføres langs den kortere væg, er det indlysende, at det er bedre at bruge tre meter bjælker. Den bedste løsning ville være stråleafsnittet på 60 × 120 mm. I dette tilfælde vil afstanden mellem dem være 125 cm til gulvet og 185 cm til loftet. Bredden af ​​spændingen påvirkes også af gulvbræddernes tykkelse. Hvis gulvbrættet er tykkere end 30 mm, skal bredden af ​​spændingen mellem bjælkerne reduceres. Ved montering er strålen installeret, så siden 120 mm er lodret, og siden 60 mm er vandret. Den tilladte sag af den installerede stråle er op til 3 mm pr 1 m længde.

Før installation foretages der specialriller i væggen, hvorpå bjælkerne indsættes. Ved overlapning af interfloor er hver stråle installeret, så dens yderkant ikke når yderkanten af ​​væggen med 20-30 mm. Hvis loftet er loftet, bliver bjælkerne frigivet ved kanterne med fokus på bredden af ​​den fremtidige cornice. Enderne af strålen i kontakt med en stenmur eller beton, indpakket i tagmateriale eller forglattet.

Harpiksbehandlet kant af strålen, indsat i rillen på billedet.

Beam loft enhed

Ved installation er det nødvendigt at observere niveauet for alle vertikaler og horisontaler. For at gøre dette skal du først trække lyset ledningen og installere hver stråle, med fokus på det. Dette er den eneste måde at sikre en ideel stråle loft enhed.

Dette sikrer ensartetheden af ​​alle bjælkerne i forhold til hinanden. For at forhindre bjælkerne i at flytte, monter dem sammen. Husk, at træ slab let antændelige, men hvis derigennem testet komfuret eller skorstensrør, mellem røret og elementerne overlapper skal opretholdes en afstand på mindst 40 cm. Alle elektriske kabler passerer i eller uden for overlapning, stablet i kabelkanalen (monterings kasse) eller korrugering.

Tabel. Afstanden mellem bjælkerne på interfloor (loftet) gulv, cm

sektion

Afstanden mellem væggene, m

Sådan monteres bjælker

Under opførelsen af ​​enhver lavhus er trægulve oftest brugt.

For at loftet ikke skal bøje sig over nogen mekanisk skade, er det nødvendigt at installere loftbjælker.

Disse er bjælker, lukket på begge sider med ark eller støbt materiale. Installation af gulvbjælker er et vigtigt og afgørende stadium i konstruktionen.

Overlapninger i form af træbjælker er også relevante i rammeform for konstruktion og ved opførelse af huse fra en bar eller en afrundet log. Bjælker af andre materialer anvendes også i konstruktion.

Metal bjælker bruges normalt i højhuse, fordi taket har en stor belastning.

For eksempel, armeret beton eller metal. Formålet med armerede betonbjælker er spænder (fra 3 til 7,5 m) ledsaget af brug af specialudstyr (kran), da deres vægt er ret høj, et sted fra 175 til 400 kg. Deres brug er tilrådeligt for overlappende store spændinger. Ulemperne er den obligatoriske brug af specialudstyr.

Bjælker af metal anvendes uden at begrænse spændvidden. Af deres natur er de holdbare, pålidelige, men stadig i opførelsen af ​​deres installation er ikke almindeligt. Ulemperne ved denne type bjælker indbefatter hurtig korrosion, når de udsættes for fugt, utilstrækkelig lydisolering og termisk isolering.

Typer af trægulve

Trægulve mellem gulve anvendes i små bygninger.

Nogen kan lide et hus med en loftsrum, nogen skal have en kælder. Derfor, uden trægulve vil ikke fungere. De tjener netop for at udføre adskillelsen af ​​stuer fra udhus. Afhængigt af formålet med en bestemt overlapning udføres deres klassificering:

 1. Loft kælder og kælder. Deres opgave er at adskille boligareal fra kælderen. Isolerende egenskaber i dette tilfælde skal være på et højt niveau.
 2. Loftet overlappings. Deres formål er at adskille boligareal fra loftet. De obligatoriske krav til denne type overlap omfatter apparatets dampbarriere og varmeisolering.
 3. Overlapningen mellem gulve. De er nødvendige, hvis den planlagte opførelse af sommerhuset. Hovedkravet for denne form for overlapning er en høj grad af lydisolering.

Hvis vi taler om kælderen loftet, så når bjælken er arrangeret, har bjælker følgende opgaver:

 1. Funktionen af ​​støttebenene (ekstreme strukturer) omfatter sikring af dele af loftet (kælderen).
 2. Opgaven af ​​mellemsystemer (intern) kan tilskrives støtteens ende i den nederste sele.
 3. Med hensyn til vægelementerne danner de en sammenføjning med bundstramningen, og deres installation udføres til indre vægge.

Installationsarbejde på enhedens gulve

Ofte er bjælker af overlap placeret på lejevægge. Trinet må ikke være mere end en meter, men ikke mindre end 0,6 meter. Bredden af ​​strukturen skal svare til en værdi, som ikke kan være mindre end 1/3 af den eksisterende spændvidde.

Under installationen placeres systemet først fremad, lavet af plader eller brædder. Godstyrkeprodukter har et tværsnit på 50x50 eller 40x40. Mange bygherrer placerer et sandlag oven på hjulet, hvilket tjener til at øge lydisoleringen. Så er der et lag af isolering, og så - gulvene af brædderne.

Hvis bjælkerne ligger i stor afstand fra hinanden, er det nødvendigt at lave dobbeltlag.

Glem ikke, at enderne af de elementer, der skal indlejres i ydervægge, er særligt sårbare. Dette skyldes, at strukturen på denne måde kommer i kontakt med redenen i væggen (kold), og derfor dannes der kondens, hvilket ødelægger træoverfladen.

For at undgå et sådant problem beskytter enderne mod kontakt med væggen ved hjælp af tagfilt eller behandling med en særlig forbindelse, der har beskyttende egenskaber. Hvis din konstruktion er af hovedstad, så kan sådanne elementer installeres på et forbindelses- og forstærkningsbælte af beton.

Installationen udføres på en "beacon" måde Det indebærer installation af ekstreme dele først og derefter mellemliggende. For at opretholde den rigtige position, når du lægger de ekstreme enheder, skal du anvende et niveau, for på dette trin af arbejdet er fejlene uacceptable.

Mellemliggende elementer kan kalibreres ved hjælp af en skinne eller skabelon. Til gennemførelse af justeringen under deres ende slutter lukkede trætrimmer (tarred), der har en anden tykkelse. Det anbefales ikke at udføre trimmingen af ​​enderne, samt at bruge som en foringsmateriale chips med en skrøbelig struktur.

Bjælker skal lægges på en "fyr" måde, hvor de ekstreme bjælker først monteres og derefter mellemliggende.

Rådgivning fra fagfolk er dybest set, at strålens ende ikke skal bringes til gadekanten et sted en centimeter for to. Og for at udføre forseglingen af ​​reden, kan du anvende monteringsskum eller skum. Fastgørelse af produkterne indbyrdes udføres ved hjælp af specialdesignede fastgørelsesanordninger af metal.

I tilfælde af, at bjælkerne er placeret tæt på skorstenen, skal afstanden til dem ikke være mindre end 38 centimeter. Hvis denne afstand er reduceret, er det afgørende at placere det ikke-brændbare asbestark mellem skorstensbunken og selve konstruktionen.

Ved opførelse af huse af beton, børste, mursten og sten med et span på mere end tre meter anvendes armeret betonbjælker. Deres installation er udført i trin på 130-150 cm og er forbundet med forstærkningen af ​​loftet. Hvis længden af ​​spændingen er mindre end seks meter, er det muligt at udføre installationen af ​​en ribbet enhed for at sikre et glat loft. Den nødvendige afstand mellem elementerne er fra 0,5 til 1 m.

Udvælgelse af gulvbjælker

Som bjælker kan du bruge træ i mindst 3 års lufttørring.

Valget af bjælker er et meget vigtigt stadium i opførelsen af ​​et bolighus, da brugen af ​​kvalitetsmateriale vil have en positiv effekt på konstruktionen som helhed. Den bedste løsning fagfolk overveje roundwood. Dens positive kvaliteter indbefatter slaggmodstand over tid.

Hvis du installerer overlapning af tømmer, kan det påvirke egenskaberne af styrke, da dette materiale oftest laves af en trækerne. Og det er meget ringere i hårdhed til andre lag af træ. Lofter lavet af runde træ med stor belastning til at klare sig bedre end overlapning af plader eller træ.

Der er en række obligatoriske krav til trægulve:

 1. Hvis der er etableret overlapninger mellem lokaler og boligområder, er det vigtigt at udføre deres isolering. Ellers vil stuen ikke beholde den nødvendige mængde varme.
 2. Gulvets styrke bør være på et højt niveau, da de har en stor belastning skabt af møbler, folk osv.
 3. En høj grad af lydisolering gør heller ikke ondt. For at forbedre det skal krydset repareres korrekt.
 4. I loftet, der er installeret over kælderen, er ventilationsarrangementet obligatorisk.

Fordelen ved træbjælker er utvivlsomt, da det er et naturligt og miljøvenligt materiale. Dens installation giver ingen problemer. Hvis du følger alle de teknologiske regler for montering af bjælker, så vil de tjene dig i lang tid.

Karakteristisk for loft bjælker

Loftbjælker understøttes på rammerne af ydervægge og mulig leje
skillevægge mellem dem.

Når du opbygger et hus alene, overveje denne type overlapning som en stråle-type konstruktion. Funktionerne i denne type system omfatter følgende nuancer:

 1. Bygningen er baseret på træelementets træelementer, deres støtte falder på bygningens vægge med natur. Med hensyn til afsnittet afhænger det af afstanden mellem delene såvel som bredden af ​​spændingen, som er underlagt overlapning. Selv ved bestemmelse af det ønskede tværsnit tages der hensyn til den planlagte belastning på loftet.
 2. Hvis du gør gulvet med dine egne hænder for første gang, skal du ikke glemme at valg af træ er en meget vigtig og ansvarlig opgave. Til sådanne elementer er der passende savetræ og hårdttræ. Den vigtigste kvalitet, som strukturen skal have, er dens tørhed. Højkvalitets tørring udføres i mindst tre til fire måneder.
 3. Et andet vigtigt punkt er manglen på fejl på bjælkens overflade til loftet (revner, rot). Brug aldrig bjælker af lav kvalitet til enhedens gulve.
  bjælker lagt på væggene, nødvendigvis justeret på et plan. For at gøre dette er der i deres ender indesluttede stykker af plader af forskellig tykkelse (nødvendigvis harpiks).
 4. Leddene af bjælker på loftet på væggene af indre karakter skal styrkes med beslag eller klemmer. I stedet for en metal klemme til forstærkning kan du bruge foring lavet af bord.

Det vigtigste er, at deres tykkelse ikke var mindre end 40 millimeter.

Nogle anbefalinger

Ved montering af lofter anvendes de samme materialer som til udendørs.

I denne proces skal du forberede værktøjerne på forhånd. Afhængigt af materialet kan disse være:

 • Punch;
 • svejsemaskine;
 • forskellige niveauer;
 • bulgarsk;
 • slibemaskine;
 • målebånd;
 • en hammer;
 • mejsel;
 • en økse.

Derudover skal du observere følgende:

 1. I overensstemmelse med kravene til brandsikkerhed må afstanden mellem loftstrålen og skorstenen ikke være mindre end 400 mm.
 2. Forsegling af bjælkens ender i væggene er det nødvendigt at udføre behandlingen med en antiseptisk sammensætning, tjære og dæk med tagmateriale. Så du beskytter bjælkerne fra for tidlig ødelæggelse og virkningerne af rådne.
 3. For at sikre en tilstrækkelig stivhed af loftlofterne skal hver anden stråle forsigtigt (stift) fastgøres på støttevæggen. Professionals bruger stålankre indlejret i murværk til dette.

For at udføre arrangementet af loftloftet (udkast) på støttebjælkerne, brug kranestænger. Deres installation er lavet til bjælkernes sider, og kun så er de fastgjort til overskæringspladen, hvorved selve loftet selv er dannet.

Montering af tagspærre på gulvbjælkerne: hvordan man korrekt understøtter trussystemet

Hvis du nu kommer tæt på spørgsmålet om valg af trussystemets design, skal du først og fremmest bestemme, hvordan du overfører lasten fra taget til huset. For eksempel er spærrene jævnt understøttet af enderne på væggene eller mauerlatet rundt om hele omkredsen eller på begge sider afhængigt af rammens form. Men ganske ofte i dag er bjælkerne knyttet direkte til bjælkerne på loftet, og ikke til mauerlat, og denne teknologi har sine værdifulde fordele.

Og hvordan man installerer tagspærerne på gulvbjælkerne, hvad er de tekniske løsninger og hvordan man udfører sådanne vedhæftede punkter - vi vil nu fortælle.

indhold

Når spærre fordelagtigt at læne sig på bjælkerne?

Selvfølgelig er opførelsen af ​​et tag med en kraftplade mere forståeligt og logisk siden Denne metode har været praktiseret i meget lang tid og er blevet undersøgt, men du skal studere bjælkerne på bjælkerne, og du vil ikke finde så meget nyttig information som vores hjemmeside giver overalt.

Men når du har brug for et sådant trussystem og hvorfor sådanne vanskeligheder, spørger du? Se, tilgangen er uundværlig, når:

 • byggepladsen har ret skrøbelige vægge, og det er svært at lægge pladen på dem;
 • Taget på det gamle hus bliver genopbygget, og taget er allerede gammelt;
 • Tagsystemet er ret kompliceret, og det har brug for mellemliggende støtter, men inde i huset er der ingen;
 • For den der bygger et hus, synes denne metode sig selv mere acceptabel.

Det er også svært at forestille sig et ægte mansardtag uden at støtte bjælker direkte på bjælkerne uden for væggene:

Er du overbevist? Tro mig, denne teknologi har så mange fordele som den klassiske.

Hvordan laver man en pålidelig base for spærre?

Det første skridt du skal tage er at bygge et solidt fundament for sådanne bjælker. Hvis gulvbjælkerne f.eks. Ikke har nogen støtte (i det mindste i form af en mellemvæg af huset), skal tagbøjlerne på den kun arrangeres i henhold til hængende princip. Hvis der er en støtte, kan spærrene sikkert understøttes direkte på bjælken uden hjælpefunktioner.

Enkelt sagt, hvis bjælken på loftet er monteret sikkert og har sin støtte, så kan den installeres og spærre, og hvis alt dette ikke er tilfældet, så er spærre det rigtig godt at forbinde med bjælkerne selv og suspendere som et enkelt system. Ellers skal du, før du bygger taget, støtte bjælkerne indefra i rummet, for hvilke der er tre forskellige byggemetoder:

 • Den enkleste klassiske støtte består af en stramning, en podbalka og stivere. Forsinkelsen er suspenderet i midten. Sådanne suspensionssystemer anvendes i dag oftest til store spændinger.
 • Den dobbelte støtte består af en puff, bøjler, to stivere og en bolt, der tjener som afstand mellem bordene.
 • Der er endda en tredobbelt backup, som er et særskilt tre ophængningssystemer, eller et dobbeltophængssystem og en simpel. Dette er et komplekst trussystem.

Her er systemerne:

Ideelt set kan du også beregne sådanne bjælker til afbøjning og strækning, så vidt de er parate til at holde hele taget over dem. Til dette er der specielle online regnemaskiner og formler, selv om det også vil være nok at invitere en erfaren snedker til din egen sjov.

Måder at forbinde bjælker med bjælker

Så du har to hovedmåder:

 1. Først installeres loftbjælkerne, idet de har installeret dem i væggene og derved skaber et skrånende tagsystem.
 2. Saml bagagerne på jorden og hæv dem til taget klar, mens den nederste stramning af karmene samtidig fungerer som en støttebjælke til det fremtidige loftsrum.

Hver af disse metoder har sine fordele og ulemper, men der anvendes forskellige fastgørelsesmetoder - til trusser er der normalt vedhæftet metal- eller træplader og til montering på taget, forskydning og hæft på spidsen.

Hængende bjælker: Stramning og bjælke i en rolle

Hvis vi taler om et lille byggeplads, som en garage, et badhus eller et skur, så er det nok bare at lave trusser på jorden, og kun så hæve dem til bygningens vægge og sikre dem med specialstifter på pladen. Her er gulvbjælkerne en integreret del af trusserne selv, og dette er meget tilfældet, når stramningen i trussen også tjener som støtte til loftsbunden.

Og sådan er det implementeret i praksis:

Men om mulighederne, når spærrene stole på loftets bjælker og ikke opretter et enkelt system med dem, vil vi nu se nærmere på dem.

Suspended rafters: afhængighed af bjælker på flere punkter

Her er en moderne mesterklasse til opførelse af et klassisk tag til et loft, hvor bjælkerne hviler på gulvbjælkerne direkte på taget og ikke bygger gårde på jorden:

Her er gulvbjælkerne ikke længere en del af et enkelt truss truss, men et uafhængigt element, som hele trussystemet bygger på. Desuden opstår lejet ikke kun på bjælkens sider, men også langs hele dets længde.

Sådan installeres truss fødder på gulv bjælker?

Så snart gulvbjælkerne er klar til at installere spærre på dem, fortsæt til fremstilling af resten af ​​konstruktionen og tilslutning af spærre med bjælkerne.

For at forbinde et rafterben med en stråle skæres enden i den rigtige vinkel, eller der gøres en vanskeligere snit på piggerne. Lad os overveje begge disse muligheder.

Forbindelse af en bjælke med en bjælke uden at skære

Du kan gøre uden at skære, hvis du så bruger fastgørelseselementerne - dette er en normal løsning. Så, for at lave et simpelt snit på spærrene skal du lave et mønster:

 • Trin 1. Tag byggepladsen og fastgør den til brættet.
 • Trin 2. Markér udskæringsstedet øverst på stiften.
 • Trin 3. Ved hjælp af en snedkerpraktor tegner du en parallel linie til den første sav på tværs af sneglen. Denne linje hjælper dig med at bestemme linjen fra vægten ved kanten af ​​bygningen.

Sådan ser det ud i praksis:

At gøre sådanne spærre er meget lettere end at skære. Det vigtigste er korrekt at bestemme hældningsvinklen på taget og det rigtige sted for fremtiden:

Som et resultat, ser i denne struktur sådan ud på gaveltaket:

Typer af rafterbøjle i gulvbjælken

Monteringskonfigurationen afhænger mere af hældningsvinklen. For eksempel til et tag med stejle skråninger, hvor snebelastningen er lille, kan du bruge et enkelt tandmontering. I single tandmetoden er der ofte lavet ekstra pigge, som hjælper spærrene til ikke at bevæge sig under belastninger. Og under en sådan spids vil det være nødvendigt at have en rede i bjælken.

Men du ved sikkert, at sådanne steder kan løsne bjælken, og deres dybde bør derfor ikke være mere end 1/4 bjælkens tykkelse og ikke tættere end 20 cm fra bjælkens kant (for ikke at danne en chip).

Men hvis du har et tag med en hældning på mindre end 35 grader, så er det fornuftigt at bruge en dobbelt tand, fordi en sådan bjælke gør det muligt at opnå højstyrkehunde. Som i den tidligere version kan du tilføje to pigge.

Med denne metode kan hver tand have både samme dybde og forskellige. For eksempel kan du kun skære den første tand i 1/3 af tykkelsen af ​​understøtningsstrålen, og den anden allerede - med halvdelen:

Den nederste linje er, at de to truss ben i designet med understøtningen på bjælkerne er fastgjort ved stramning. Men hvis enderne af disse ben glider, vil stramningens integritet hurtigt blive brudt. For at forhindre en sådan glidning er det nødvendigt at indsætte eller snarere klippe tømmerfoden i meget tæthed ved hjælp af en tand, med eller uden en spids.

I processen med at skære tømmerstangen i enden af ​​puffen, skal du flytte tanden så langt som muligt. Hvis du skal styrke montering af sådanne spærre, skal du bruge en dobbelt tand. Et andet punkt: tænderne selv kan være af forskellig størrelse.

Og endelig er det tilrådeligt at fastgøre enden af ​​flåderbenene med snoet tråd, så vinden ikke kunne rive ned et sådant tag. Som en ledning skal du tage galvaniseret ledning bedre og fastgør den med den ene ende til tagfoden og den anden til krykken, der tidligere er lagt i væggen, der ligger i en afstand på 30-35 cm fra overkanten.

Her er et godt eksempel på en pæn indstikspåner til stramning, som samtidig tjener som en stråle af loftet allerede i hofte taget:

Metal fastgørelsesanordninger til en sådan knude er stadig nødvendig, fordi selve fræseren ikke kan holde spænderbenene under belastning.

Typer af fastgørelsesanordninger til knudeforbindelser med en stråle

Lad os se på, hvordan man forbinder strøfteren til loftstrålen:

En af de mest pålidelige er boltbolten, hvor der anvendes et sæt bolte, møtrikker og skiver. Så gør alt trin for trin:

 • Trin 1. Ved den udragende ende af bjælken fra bagsiden skal der laves en trekantet indhak, således at dens hypotenuse er i en vinkel, der er den samme som vinklen på tømmerfladen.
 • Trin 2. Sænk den nederste del af rafterbenet i samme vinkel.
 • Trin 3. Installer spærre ved at skære direkte på bjælken og fiksere med negle.
 • Trin 4. Skyd nu gennem hullet til bolten.
 • Trin 5. Tænd bolten og fastgør knuden med møtrikken.

En anden helt acceptabel mulighed er at fastgøre stifteren og bjælken med et specielt metalfiksering:

Og her er et eksempel på fremstilling af trækåse til samme knudepunkt:

Hvis det er muligt, fastgør sådanne bjælker på bjælkerne smedet wire på et specielt anker, som er monteret i væggen.

Yderligere konstruktion "stol" til understøtning af spærre på bjælker

Ibland er montering af spærre på gulvbjælkerne en ret kompliceret virksomhed, hvor bjælkerne selv er 100% støtte til hele taget, og det er vigtigt at skrue det så godt som muligt.

For at trussen selv kan være tilstrækkelig stærk og pålidelig, anvendes den såkaldte "stol" som understøtningselementerne. Det her er trusserne, som forbinder alle elementerne, og i sammenhæng ser det hele rigtigt ud som de fire ben på en afføring:

I grunden er "stolen" stænger, som understøtter bjælken til sin fulde højde. dvs. sådan en "stol" indeholder normalt vertikale søjler, skråstænger og korte stivere. Med den nederste ende af stativet skærer stolen ned i trussystemets nedre bælte eller ligger vinkelret eller straks ind i gulvbjælkerne. Disse stole har også forskellige typer, afhængigt af om de er baseret på bjælkeløfterne eller direkte på spærrene.

Her er et godt eksempel fra denne serie:

Og det er allerede et eksempel på en usædvanlig konstruktion af trussystemet, hvor bjælkerne selv hviler på gulvbjælkerne i længderetningen, og på tværs af er strukturen af ​​de såkaldte opbakningsstole tydeligt synlig:

Kombineret system: Skiftende spærre

I dag praktiseres en sådan variant af taget, som består af flere ekstremt holdbare trusser, der ligger 3-5 meter fra hinanden, og kløften mellem dem er fyldt med byggepar.

Enkelt sagt er der installeret flere kraftige hovedskinner på taget, to eller tre, og de holder hele løbet på sig selv. Og allerede i rummet mellem de vigtigste trusser afhænger konventionelle spærre på sådanne kørsler ifølge en enklere ordning.

dvs. her er ikke alle bjælkerne baseret på bjælkerne, men kun nogle, og resten er baseret på kraftpladen. Således er hele belastningen bemærkelsesværdigt fordelt! Og begrebet sådan et system er simpelt: Hovedbøjlerne er lavet i henhold til ordningen med hængende bjælker og sekundære truss ben - i henhold til naslon-princippet, mens man kun stoler på jorden:

Faktisk er hele hemmeligheden ved et sådant kombinationssystem, at bjælkerne ligger lige på de trekantede hængslede buer. På en sådan vanskelig måde forsvinder bøjningsspændinger helt fra de hængende spærre, og kun trækspændinger forbliver. Og det tyder på, at det er muligt at reducere tværsnit af tagelementer betydeligt. Med andre ord - spar!

Som du sandsynligvis allerede har gættet, vil metoden til at støtte spærrene på gulvbjælkerne afhænge af, hvilken genstand du bygger: en garage, et badehus, et landhus eller et helt landskompleks. Under alle omstændigheder er alle disse metoder blevet testet, anvendes aktivt i dag i praksis og fortjener opmærksomhed ikke mindre end den mere velkendte brug af den klassiske Mauerlat.

Lægning af træbjælker

Trægulv bjælker er en understøttende struktur, der er ansvarlig for gulvets styrke og loftet mellem gulve. Montering af træbjælker er lavet mellem gulve, de skal understøttes på understøttende vægkonstruktioner.

Lofter - et vigtigt element i designet af ethvert privat eller landhus. De opdeler byggepladsen efter højde. Ifølge design af overlapningen kan de være strålefrie eller strålede.

Inden du laver et trægulv, skal du foretage en fuld beregning af belastningen på den, købe det nødvendige materiale og værktøj.

Bjælkens loft er det mest holdbare, deres installation er let, de er miljøvenlige, hvilket er et vigtigt aspekt for menneskers sundhed. Rammens layout knytter strukturen vandret og fordeler jævnligt belastningen på de bærende vægge.

Egenskaber og fordele

Laying vil løse mange problemer for strukturen:

 • varmebesparelser;
 • enkel installation;
 • fremragende akustik;
 • Mulighed for installation under alle temperaturforhold
 • Det er muligt at bruge både til interfloor og garret overlappende.

Konstruktionen af ​​træ interfloor overlapning (skema).

Vær opmærksom på, at inden der laves et trægulv, er det nødvendigt at tage højde for, at interfloor gulve kun bruger støjisolering, og termisk isolering med et vandtætningslag tilføjes til badeværelset og kælderen.

Ved installation af træbjælker bør der tages højde for deres egen vægtkategori og ekstra vægtkategori (personer, udstyr, møbler). Den egenvægt af træbjælker pr. Kvadratmeter kommer op til 250 kg, og den ekstra belastning er stadig ca. 200 kg. I betragtning af vægten og alle egenskaber, størrelsen af ​​belastningerne og længden af ​​spændingen er det muligt at beregne nøjagtigt afstanden mellem. I særlige tilfælde overstiger det ikke 1 m.

Når et materiale vælges, skal der tages hensyn til nogle parametre i bjælkerne:

Trægulvskema

 1. Materialetykkelse - 5 cm.
 2. Højde - 15 cm.
 3. Den lagt konstruktion skal være i 0,5 m trin, og mineraluld eller en anden varmeisolator skal anvendes ved lægning.

Ved installation skal det huskes, at alle overlapninger lægges på en ramme og panelstruktur for mere pålidelig strukturel stivhed. Grundlaget for loftbjælkerne, størrelser vælges i henhold til strukturens strømrammestruktur.

Funktioner i brug

For at få overlapning behøver man plader med en tykkelse på mindst 60 mm. Du kan bruge plader, parrede negle, 50 mm tykke, men i hyppige tilfælde bruges de til konstruktionen af ​​kassen. Hele princippet om overlapning reduceres til spænding på de bærende bjælker af gulvene af plader.

Når man bygger en stenmur, forlader de en speciel rede, så at der fastgøres en træbjælke i den.

For små forstadsbygninger foretages der i særlige tilfælde en overlapning af skam, da vigtigheden af ​​varmeisolering er relevant i løbet af den sæsonmæssige driftsperiode. Til plating på begge sider er der brug for tunge og spånplader til spænding. På den nederste del af pletteringen monteres et lydabsorberende materiale først.

Det varmeisolerende genfyldningslag skal være lys nok. Det er bedst at anvende savsmuld og husk, således at styrene ikke i fremtiden bevæger sig væk fra huden. Ca. loftet loftet gulvet ser sådan ud. Den øverste etage bliver gulvet til loftet. Hvis senere loftet bliver brugt under gips, anbefales det at bruge uplettede brædder og sørg for at kæbe - så vil vedhæftningen med materialet blive meget bedre.

I huse til permanent bopæl anvendes træbjælker med en spole, hvilket vil give øget varme- og støjisolering. Installation af overskridelse fremstillet af nedadgående brædder (skjolde) og monteret på lejebjælker. Denne type rulle tæler helt med isolatorens vægt, derudover vil være en fremragende termisk bro mellem isoleringen og strålen.

Samlingsarbejde

Forberedende arbejde og installation begynder med forberedelsen af ​​træbjælker, du skal vælge et materiale med et fugtindhold på op til 20%. Før du begynder alt arbejde, er det nødvendigt at rense materialet fra barken og behandle det med en antiseptisk sammensætning og en særlig brandbekæmpelsesblanding. Du kan købe færdigt materiale, som helt har bestået al teknisk behandling.

Ved installation skal du ud over materialet have følgende værktøjer.

Billedet viser et eksempel på monteringsbjælker på væggene og dockning af stålhjørner og plader, som er fastgjort med skruer.

1. Hammeren.
2. Skruetrækker.
3. Nøgler.
4. Ankerbolte.
5. hæfteklammer
6. Gangway eller stige.
7. Øksen.
8. hjørner
9. Skruer.
10. Negle.
11. Hacksave til træ.
12. stærkt reb.
13. Væskeniveau og byggekabel.
14. Roulette.

Efter erhvervelsen af ​​de nødvendige værktøjer og materialer udføres installationen af ​​understøtningsstruktur, gulvbelægning og arkivering. Fra materialet til installationsarbejde anbefaler eksperter at købe limede bjælker, 12 m lange, hvilket er den mest pålidelige løsning til sådanne formål. Sådan materiale fremstilles under en individuel rækkefølge, så der er ikke behov for at tilpasse råmaterialer på byggepladsen.

Valg af tværsnit og afstand mellem placering af bjælker afhænger af længden af ​​spændingen og den forventede belastning på overlapningen.

 • installation af lofter begynder med at lægge fra kanterne til midten af ​​støttebjælkerne, samtidig med at det er nødvendigt at kontrollere overholdelse af den nøjagtige afstand mellem stængerne og lige liggende. Kontrollen er lavet af bygningens niveau, især vandrette bjælker. Hvis der opdages uregelmæssigheder under installationen, og derefter tilpasses dem, er harpiksplader dækket af vandtætningsmastiks udskiftet i deres ender;
 • I de ydre vægge af bygningen, til montering af bjælker, er der tilsluttet specialstik, 20 cm dyb, hvor materialet er lagt. Støttedelen må ikke være mere end 180 mm. Men det skal beregnes på en sådan måde, at der er et hul på ca. 3 cm i nichen;
 • når de er monteret i vægplanet, er hver fastgjort med 3 ankerbolte. Før de lægges, er enderne af bjælkerne indpakket med flere lag af tagmateriale og dækket af et lag af beskyttende mastik for at undgå råtning. En niche er fyldt med ekstra isolering, skumplast eller mineraluld kan bruges som isolator.

Yderligere tip

Mellemrummet er lavet af to lag varmeisolerende og lydisolerede materialer og gulve. Det første lag er lavet af træskærme. Dette brættestyrke på 15 cm brede og 5 cm tykke, hule paneler bliver en god mulighed. For nederste del af loftet er hemmedbræt lavet af gipsplader eller spånplader perfekt.

Mellem bjælkerne stakkes varme- og lydisoleringsmateriale. Bundmonteret dampspærrefilm for at beskytte mod fugt og på toppen - vandtætningsfilm.

Efter opbygning af lag (gulv) er installeret pladerne i det varmeisolerende lag, dette kan være:

 • mineraluld;
 • skumplast;
 • ekstruderet polystyren skum;
 • perlit;
 • claydite.

Varmeisolerende plader anbefales at lægges tæt på hinanden. Til loftet er det dørende gulv ret egnet, fra 2 til 3 cm, til varmeisolering. Efter afslutning af påfyldningen vikles det forstærkende maske, hvorefter laget hældes med en cementplade, som er en ru bund under gulvbelægningen. På loftet på tværs af bjælkerne er bjælkerne hamret, hvor tungen og sporene er installeret. Mellem bjælker og bjælker anbefales det at sætte de tjære stykker pap eller hardboard. I næste fase kan du overveje kravene til loftbjælker i loftet.

Overlay forstærkning metoder

Overlapningen bør ikke sættes under belastningernes virkning.

Trægulve i huset skal opfylde visse krav til pålidelighed og kvalitet. Installationen skal have en sådan bæreevne, at den kan modstå vægten af ​​alle driftsbelastninger på den. Ved beregning af overlapningen er det nødvendigt at tage højde for selve materialet, plus den ekstra vægt af folks møbler og det nødvendige udstyr.

En vigtig rolle spilles af stivheden af ​​træbjælkerne, som nødvendigvis skal udformes til yderligere belastninger for at undgå deformation og sagging. Du bør også være opmærksom på lydisolering, og det anbefales at varmeisolering styrkes. Dette gøres i tilfælde, hvor der ikke er plads over eller en uopvarmet loftsrum er placeret. Derudover skal gulve have et højt niveau af refraktoritet.

For at opfylde ovenstående krav anbefales det at styrke trægulve. Hvis bjælkerne med et stort spænd, skal materialet monteres vinkelret på hinanden, på trods af at dette vil øge mængden af ​​arbejde. Derudover vil materialet behøve mere og bliver nødt til at lave snit i krydset og stramme dem med wire eller åg. Ud over siderne kan du tilføje foring af pladerne og derved øge tværsnittet.

Stråle strukturer

Ved hjælp af materialer af lamineret træ kan du blokere spændingen på op til 12m.

Denne type materiale anvendes oftest i individuel konstruktion. Derfor, hvis installationen af ​​gulve udføres uafhængigt, anbefales det at bruge bjælker af træ, hvilket vil forenkle installationsarbejdet meget.

Grundlaget for lejestrukturen omfatter bjælker, der understøttes på lejevægge. Ved beregning af spændvidden, afstanden mellem elementerne og belastningen i loftet, kan vi sikkert bestemme det nøjagtige tværsnit af bjælkerne. Når man køber et materiale, er det nødvendigt at være opmærksom på kvaliteten af ​​træ (obligatorisk tørring inden for 4 måneder). Hvis der blev fundet defekter og revner ved køb, bør de ikke anvendes under alle omstændigheder.

Hvis materialet ikke behandles på specielle måder, er det strengt forbudt at lade det installeres. Ved lægning skal du være opmærksom på den mindste nøjagtighed med nøje overholdelse af vandret position. Ved installation af brandbeskyttelsesregler skal man overveje, at afstanden mellem bjælkerne og skorstenen skal være mindst 50 cm. Når der er monteret et hårdt loft på bjælkerne, skal du bruge kranestænger. De er monteret på sidefladerne, så spolen er fastspændt, som tjener som et groft gulv.

9 måder at lave og lave loft bjælker med dine egne hænder

Køkkenbjælker i neoklassisk stil

I interiøret har jeg altid ønsket minimalisme: glatte, glatte overflader, minimum unødvendige detaljer, maksimal funktionalitet. Og i sidste ende tog det på noget mere behageligt, selv rustikt. Jeg er stadig ikke klar til at blive udskåret på møbler, en overflod af tekstiler eller en bunke af små vedhæng på en lysekrone, men jeg vil virkelig bruge i designet så mærkbare og rumskiftende detaljer som dekorative loftbjælker.

Og hvad de bare ikke sker! Træ, polyurethan, plast, spånplader, MDF og gipsvæg - til enhver smag og mulighed. Du kan købe færdige eller gøre det selv. Men i hvert tilfælde vil vedhæftningsmetoderne være forskellige.

Bjælker på loftet, murværk mure - design brutal stil loft

Valget af konstruktion og konstruktion af bjælker

Før du begynder at gøre noget, skal du lave en plan, tænke over designet, beregne materialerne. Når alt kommer til alt, kan loftbjælker ikke bare dekorere interiøret, men også skjule nogle overfladefejl, visuelt ændre rummets opfattelse af rummet, blive et funktionelt element i huset.

For eksempel kan du med deres hjælp:

 • skjul leddene af plader på loftet eller overgangen fra en type finish til en anden;

Bjælker lukker leddene og fremhæver loftets usædvanlige form

 • visuelt gøre rummet bredere (tværgående) eller længere (langsgående);

Bjælker på loftet i det indre af en smal korridor gør den bredere

 • "Land" uforholdsmæssigt højt til loftet for at gøre lokalet mere psykologisk behageligt. For at gøre dette er de ofte fast under hovedniveauet;

Dette gælder på loftsbunden.

 • vælg funktionelle områder, opdeling af et værelse med en tværbjælke med indbyggede lys eller placere flere i en del;

Begge tricks bruges her.

 • hule falshbalki indeni, der har et tværsnit af kassen - en ideel måde at skjule elektriske ledninger, rør, kanaler og andre kommunikationer samt installere indbyggede lamper uden at installere et hængende loft, hvilket reducerer rummets højde.

I et tømmerhus kan du kun skjule kommunikationen ved hjælp af dekorative elementer, hvis du ikke vil revet vægge og lofter

For at gøre interiøret til fordel for ikke at være overbelastet med unødvendige detaljer, skal du selvfølgelig tage højde for rummets parametre. For eksempel, hvis lofthøjden er lille, skal afstanden mellem loftbjælkerne gøres bredere, og de selv er mindre voluminøse.

Og omvendt: Hvis du vil sænke det visuelt, bliver loftbjælker hyppige og massive.

Og nogle gange bjælkerne og behøver ikke at installere sig - de eksisterer allerede og er bærende strukturer, irriterende beboere i deres udseende. Men enhver ulempe kan altid forvandles til værdighed, hvis du kender tricks til hvordan man kan slå bjælken og harmonisk passer den ind i interiøret.

Men jeg vil stadig ikke tale om æstetikken, men om den praktiske side af spørgsmålet: hvordan disse dekorative elementer - færdige eller hjemmelavede - laves og installeres.

træ

Træprodukter er massive - af massivt træ og præfabrikeret - fra individuelle planker. Oftest for deres fremstilling anvendes holdbare og praktiske nåletræer.

Under alle omstændigheder skal træet være tørt og rent, fri for råd og insekter. Og så de ikke fremstår i fremtiden, behandles det med antiseptiske forbindelser.

Metode 1 - gennem installation

Denne metode installerer massive bjælker af tømmer, for hvilket der gennembores et gennemgående hul i størrelsen af ​​fikseren, og det skrues direkte til bunden.

Montering af massive bjælker

Valget af fastgørere afhænger af basismaterialet:

 • Hvis dette træ er tilstrækkeligt lange skruer, skrues i trin på 15-30 cm, afhængigt af tykkelsen og vægten af ​​det dekorative element.
 • Hvis færdiggørelsen sker i et hus af blokke eller klodser med betonggulvplader, skal du have en dowel-negle eller et anker.

Hattefastgørelser skal være forsænket i træets krop. Efter installationen er disse huller fyldt med kitt på træ med en passende skygge.

Metode 2 - suspenderet

Her anvendes specielle metalplader på væggen med en stikkontakt, hvor bundens ende ligger.

Montering ved brug af metalforing

Denne metode er praktisk, når bjælkerne skal sænkes under loftet eller når de ikke kan gennembores gennem på grund af det lille tværsnit af fastgørelseskanten. For eksempel, som i tilfældet med brugen af ​​tykke boards, sætter du på kanten.

Foring skjuler derefter under et lag af gips eller foring. Hvis en sådan dekoration ikke er planlagt, kan de forklækkes ved at indpakke kæder, reb og andre dekorative ornamenter, der passer ind i stilen omkring enderne.

Metode 3 - til konsollen

En anden mulighed er at fastsætte bjælken uden at berøre loftet - for at lægge enderne på konsollen, monteret på væggen i den ønskede højde.

Træ konsoller fremhæve den valgte stil.

De sidste to metoder er det eneste, der er muligt for lysophænget gips eller stræklofter, hvis du ikke har tænkt på elementerne i realkreditlånet. Men de kan kun bruges til solidt, ikke splejset langs bjælkens længde. Og de selv skulle ikke være meget lange, ellers vil de saksøges med tiden, og de bliver ikke løst langs hele længden.

Hvis du tager et langt og tungt tømmer, er den eneste måde at klare bjælkens afbøjning på at installere understøtter under den. Men du kan slå dem og gøre dem til dekorative søjler eller stativer med hylder.

Her for eksempel

Metode 4 - Fastgørelse af falske bjælker på stængerne

Wooden falshbalki du kan købe eller gøre det selv. Dette vil kræve veltørrede kantede plader. Hvis du tager rå, så selv med en perfekt pasform af leddene, vil de til sidst blive mærkbare, da træet tørrer ud.

Afhængigt af tilgængeligheden af ​​værktøj er det muligt at lave en sådan kasse på to måder: med savklinge på 45 0 og uden savklinge. I det første tilfælde har du brug for dette værktøj:

Immersionssag med styreskinne

 • Vi tager tre brædder, markerer størrelsen og ses af i længde og bredde. På dette tidspunkt kan du straks holde en foreløbig dekorativ finish for hver plade. For eksempel slid overfladen ved at fjerne bløde fibre fra toplaget ved hjælp af en metalbørste eller en dyse på en boremaskine.
 • Derefter skærer vi med en nedsænkningsås en langsgående side af sidepladerne og to på sidepladerne.

Efter udskæringen justerer vi om nødvendigt - vi grinder skæringerne med sandpapir

 • Smør leddene sammen med lim - snedkeri, PVA eller specielle møbler, tryk dem sammen og fastgør leddet med efterbehandlingstænger eller bare tynde knopper med bidede hætter.
 • Når designen tager fat, grinder vi de ydre hjørner med sprængpapir, hvis der er huller - vi forsegler dem med et kit, efter at det er tørret, slib igen og dækker hele delen med en dekorativ sammensætning - lak, imprægnering, maling.

Her kan du se nellikerne. For at opnå et mere naturligt udseende af bjælken er det ønskeligt at køre negle ikke i en lige linje og med forskellige trin.

Nu hvordan man laver en lignende falshalku, hvis der ikke er noget at præcis skære enderne af. For at gøre dette, efter skæring og formaling af emnerne, er små stænger af samme længde skruet til sidedelen indefra. Skruer skal komme ind i brætets krop, men ikke gå udenfor.

Derefter bores i hver stang på de tilstødende flader mellem punkterne på fastgørelseshullerne for at fastgøre frontpanelet.

Før du fastgør frontpladen, skal du også lægge lim på stængernes nederkant. Næste - samme behandling som i den foregående version.

På trods af at sådanne loftbjælker er meget lettere end massive, har de stadig en anstændig vægt, så de skal fastgøres sikkert. For at gøre dette er der først monteret et tykt bord på loftet, hvilket er lig med den interne afstand mellem boksens sidevægge. I stedet for et bord kan du tage et par barer, som i det følgende billede.

Monteringstrin - højst 50 cm

Det er fortsat at bære en falshbalku på stængerne og fiksere den med skruer, drukne hætten og fylde rillerne med kitt. Hvis kassen er forholdsvis lys, kan du gøre det mere præcist at klare studsene - de er næppe synlige i den højde.

gips

Gipsvæg - alsidig materiale. Fra det kan du gøre designet af enhver form, endda buet. Og bjælken er den samme boks, som mange laver rundt om loftets omkreds for at installere spotlights. Kun i vores tilfælde vil de gå på tværs af det.

Metode 5 - på en metalramme

Jeg tror ikke, at det er nødvendigt at forklare noget i detaljer for dem, der allerede har behandlet gips. Og dem, der ikke havde, kan du læse artikler om dette emne, hvor alt er beskrevet detaljeret. Derfor kort og i billeder.

Vi konstruerer rammen af ​​metalprofilen

Skær gipspladens detaljer ud af rammens størrelse og fastgør dem med skruer til metal

Fyldning af led og vedhæftningspunkter

Efter afslutning af kittet for at afslutte sådanne lofter kan bjælker på nogen måde: maling, lim tapet, flise mv.

Metode 6 - på en træramme

Det samme gælder kun rammen af ​​træstænger. De vil hjælpe med at løse den vanskelige opgave at slå en stråle i loftet i en lejlighed: hvis det ser ud til at være upræcisabelt, er det nok til at lave lige lader på den og sheathe gipsvæggen.

Og så allerede til din smag:

 • lignende parallelle eller tværgående bjælker kan tilføjes;

I moderne stil

 • eller bygge lignende kasser omkring omkredsen;

Strålen deler køkkenet i arbejds- og spisestue

 • hvis du limer de skærende bjælker med polyuretanlister, kitt og maling, får du en lighed med et loftsloft i klassisk stil;

Dekorative bjælker på køkkenloftet

Et andet eksempel med trimelister

Færdige varer

Det er ikke nødvendigt at opfinde noget og lave ting selv, da dekorative bjælker kan købes færdige. De er lavet af trælignende materialer - spånplader, krydsfiner, MDF med finérfinish, farvning, laminering. Og også fra plastik som kabelkanaler og fra polyurethan.

De nyeste produkter er kendetegnet ved forskellige designs og former. Ofte efterligner de træ, og det er så sandsynligt, at det er umuligt at skelne dem fra naturmateriale.

Prøv at finde forskellene.

Ud over de æstetiske ydre parametre skelnes de af deres lave vægt og fugtighedsbestandighed. Produktets lethed gør det muligt at fastgøre det selv til gipsplanklofter uden installation af realkreditlån og fugtighedsbestandighed for at skjule vandrør og klimaanlæg i dem, og bekæmpelse af kondens på loftet under bjælkerne er ikke længere et problem.

For hver type færdige bjælker udviklede deres egne metoder til installation.

Metode 7 - på kilestænger

På denne måde monteres lette polyurethanbjælker i loftet. Hele processen er vist på billedet:

 1. Afstanden mellem boksens indvendige vægge måles, korte kileformede stænger skæres i denne størrelse.
 2. Markup er lavet i loftet.
 3. Et hul er boret i stængerne til en monteringsskrue eller anker, og de skrues langs markeringslinjen i intervaller på 1 meter, herunder ved sammenføjningen af ​​elementerne, hvis det er.
 4. Enderne af stængerne og bjælkerne smøres med lim.
 5. Dekorative elementer pænt "passer" på stængerne, presset mod loftets loft og desuden fastgjort med skruer.

Da leddene af polyurethanprodukter ikke kan slibes og pudses med kitt, er de dekoreret. Du kan bruge ru garn, reb, hæfteklammer og andre improviserede midler.

Men det er bedre at købe specielle gummi bælter, der simulerer smedning.

Metode 8 - bruger vejledninger

Nogle virksomheder fremstiller dekorative bjælker med skjult montering. Disse er metaldæk monteret på loftet, som bjælkerne er forbundet med specielle klemmer.

Indretningselementet klikker simpelthen på skinnen.

Guider kan ikke kun være metal, men også lavet af samme materiale som selve dekorative æsken, men uden afslutning - det er stadig ikke synligt efter installationen.

Når man slutter i et træhus, tillader det ikke, at kommunikationen bliver skjult. Sådanne kanaler, efterligning af loft og vægbjælker vil være en glimrende løsning på problemet.

Afhængigt af størrelsen kan du skjule alt i dem - fra ledninger til kanaler

Metode 9 - kabelbjælker

Det er den billigste, men også den mest kunstige type af vores dekorative element. Man kan kun have en rigtig træstråle i den med en god fantasi, da plastiket giver sig selv ud på tegningen eller farven under træet.

Kanalen i sig selv er fastgjort til væggen eller loftet, og efter at have lagt nogen form for kommunikation i det, klæber et cover på det. Alt er enkelt og hurtigt, men næsten ikke egnet til at skabe et varmt hjeminteriør. Selv om for højteknologi og minimalisme - hvorfor ikke? Du kan endda tage en hvid eller farvet æske uden imiteret træ.

Hvis støttebjælken

Bærestrukturer skal også færdiggøres. Hvis du overhovedet vil skjule bjælkerne, er de blot inkluderet i rammesystemet til paneler af materialer, klapbræt eller paneler.

Men det er ikke altid muligt, hvis lofthøjden er lille. For eksempel i et bad eller et gammelt hus. Så er det kun at revne bjælken selv med et træ eller, hvis dets størrelse tillader det, at "klæde" det i et polyurethan cover.

Og hvad skal man gøre, hvis strålen er bøjet eller revnet, og der er fare for, at den ikke modstår belastningen fra overlapningen? Der er mindst tre måder at løse dette problem på egen hånd.

 1. Den første er installationen af ​​en holdebjælke. Jeg nævnte det allerede.
 2. Den anden måde at styrke strålen på er at trække den af ​​med metalstriber. For at gøre dette bliver det først styrket og vender tilbage til det indledende niveau, så på begge sider anvendes lange strimler af metal, der er mindst 5 mm tykke, boret gennem hver 15-20 cm og spændt gennem tømmeret med bolte. Derefter kan støtten fjernes.

Gevinsten vil være mere pålidelig, hvis pladerne ikke er placeret langs bjælken, men i en vinkel opad til punktet for maksimal afbøjning

 1. Den tredje er at bruge en stang af samme tværsnit på den ene side i stedet for metalplader. Efter installation af understøtningen er den strammet med hovedstifterne.

Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at tale om strålernes æstetik forstærket af sådanne metoder. Derfor er det også ønskeligt at forbedre dem ved at lukke dem med en kasse af træ eller gips.

konklusion

Da i det nærmeste fremtid, hvis alt går godt, skal vi købe et træhus, problemet med dets elektrificering og vandforsyning bekymrer mig lige nu: Jeg kan ikke lide ledninger og rør i syne. Og loftbjælkerne, som intet kan forhindre mig i at installere på væggene, løser disse problemer perfekt, samtidig med at de tilfredsstiller det pludselig vækkede ønske om rustik komfort.

Hvis en af ​​læserne løser det på samme måde, vil jeg være taknemmelig for billedet og beskrivelsen i kommentarerne til denne artikel.