Måder at installere armaturer på loftet

I arbejdet i ethvert elektrisk kredsløb er der altid opmærksom på stabiliteten og kvaliteten af ​​installationen. Belysningssystemer, især dem, der ligger over hovedet, skal fastgøres sikkert i bygningens kraftelementer og opbevares i dem, når de udsættes for belastninger af forskellige typer.

De mest almindelige metoder til at installere armaturer i loftet kan opdeles ved brug:

på industrielle produktionsfaciliteter

i boligområder.

Funktioner af industriel belysning

I laboratorier, workshops, workshops skal lyset ensartet belyse hele arbejdsområdet. For at gøre dette skal du ofte bruge store fluorescerende lamper, som fordeles i rækker i en bestemt højde.

Metoden til fastgørelse kan være anderledes. Enkelt udstyr er mere bekvemme at fastgøre direkte på loftets overflade.

Den høje højde og behovet for at rumme et stort antal sådanne lyskilder skaber dog visse vanskeligheder under installationen og deres efterfølgende vedligeholdelse.

Derfor er det mest anvendte kabelsystem. Producenter producerer endda specielle designs af kabelkabler og ledninger til sådanne belysningsinstallationer.

Et sådant system til placering af armaturer gør det muligt at frigøre loftet fra at montere yderligere strukturer på det og bringe lyskilder tættere på arbejdspladsernes overflader.

Ved denne metode skabes der en ekstra belastning på de vægge, hvor fastgørelsesanordningerne er installeret. Bygninger lavet af betonplader har sædvanligvis en øget sikkerhedsmargin og modstår de kræfter der påføres dem godt. En mur af skumblokke eller mursten har egenskaber. De skal testes for deres evne til at modstå indsatsen af ​​det spændte kabel og om muligt bruge bærerkolonner til disse formål.

En af mulighederne for tilslutning af kabelsystemet er vist på billedet nedenfor.

Der er en adapter og strammer med en krog, som kablet er tændt på. Området af vaskemaskinen, der ligger mellem stiften og væggen, er det ønskeligt at vælge mere. Nogle gange for at jævnt fordele belastningen på vægplanet i stedet for skiverne, installeres metalplader eller hjørner.

Måder at installere armaturer på loftet i boligområder

Loftets design, materiale og tykkelse påvirker metoden til installation af kunstige lyskilder på den.

Betonlofter

Fastgørende ledning

I bygningsbygningerne i den gamle bygning tog bygherrer i stedet for installationen af ​​lampen på loftet ikke kun de elektriske ledninger, men også et stykke ståltråd for at installere lysekronen. Armaturhuset blev suspenderet på dette bygningselement.

Elektrikerne havde kun brug for at forbinde ledningerne fra lysekronen til de elektriske ledninger gennem krydsekassen og luk krydset med en dekorativ beskyttelseshætte.

krog

Den samme metode virker i de fleste moderne bygninger. Kun her kan lysekronens placering, udarbejdet af bygherrerne, ikke altid tilfredsstille ejerne kreative hensigter, som har besluttet at lave den oprindelige designløsning til belysning af værelset.

I dette tilfælde for at hænge lysekronen på et nyt sted, er det nødvendigt at fastsætte krogen. Denne fastgørelse med forskellige måder at montere på loftet kan findes i salg.

Krogen med en dowel har den mest enkle design og installationsmetode, men er velegnet til lofter lavet af betonplader. Det er nødvendigt at bore et hul i dem med en diameter svarende til tykkelsen af ​​dykkeren til den fulde dybde af dens indgang.

Derefter drives dybden ind i hullet, og derefter skrues krogen fast. Da han flyttede, sprængte han dykkernes monteringsplader og klæbte det fast i betongpladens hul.

Monteringskonsol

Denne type fastgørelse ligner installationen af ​​en krog med en dowel, kun pladen er fastgjort i det mindste på to steder med selvdrejende skruer med dowels. Hullerne på lysekronens krop indsættes i stifterne, og de dekorative fastgøringsmøtrikker skrues på dem.

Mange moderne lysekroner, især dyre design med LED-lamper, bånd og fjernbetjening via radiokanalen via fjernbetjeninger, er charme skabt til montering i loftet netop ved denne metode. Og monteringsbeslaget selv er inkluderet i apparatets sæt.

Husmesteren, der besluttede at installere en sådan lampe, selv på stedet af den gamle lysekrone, bliver nødt til at bore nye huller og montere en monteringsbeslag nær el-ledningens udgang fra loftet, som vist på billedet ovenfor.

Letvægter

Den tynde understøtningsstruktur af bygningselementer tillader ikke at montere fastgørelseselementer i den til fuld dybde. Til et sådant loft anvendes en installation baseret på indsættelse af en fikseringsplade gennem hele tykkelsen af ​​loftet og fastsættelse af den på ydersiden. Til dette formål anvendes:

1. Fastgør kroge med drejestop eller plader;

2. aflange bolte med trykbræt.

Den anden monteringsmulighed er noget enklere, men den kan kun bruges, hvor det er muligt at sætte monteringsbolten ind i loftåbningen fra oversiden. Denne metode er oftest tilgængelig under byggeri af en bygning kun på bestemte stadier af konstruktion, og efter at have lagt oven på yderligere byggematerialer taber en sådan mulighed.

Hangers til fastgørelse af armaturer med pivot fastgørelsesanordninger giver dig mulighed for at komme ud af denne situation.

Deres kroge er lavet af flade plader, hvor der er boret et hul og en svingakse med bevægelige stop er indsat. De kan rotere lodret langs aksen, når krogen sættes opad gennem et hul i loftet og derefter placeres vandret og begrænser sænkning af dette kraftelement med krogen nede.

Drejepladen i denne position er placeret på begge sider af hullet og fastholder sin overfladekrog i loftet. Flytestop fungerer forskelligt. Deres design har en simpel låsemekanisme, der forhindrer yderligere rotation af elementerne omkring omdrejningsaksen.

Trælofter

Den nemmeste måde at fastgøre en lampe på er baseret på at skrue en speciel krog med en skrue med selvlukkende skrue ind i loftet træ, således at skruens længde ikke kun passerer gennem dekorationskortet, men også viser sig at være skruet ind i understøtningsbjælkens materiale.

I dette tilfælde opnås den maksimale fastgørelsesstyrke af lysekronen.

Fastgørelse af små lysarmaturer kan skrues direkte til brættet med selvlukkende skruer med en længde på 25 ÷ 35 mm.

Suspenderede lofter

At oprette dem bruger:

PVC bord;

strækmaterialer fra syntetiske stoffer eller film.

Disse materialer kan ikke modstå vægten af ​​de fleste lamper og deformeres under påvirkning af den påførte belastning. Derfor er specielle tekniske løsninger brugt til at rumme belysningskilder.

Lysekrone mount gennem hævede lofter

Tunge armaturer suspenderes på en solid betonbase af loftpladen ved hjælp af monteringsovergangsstrukturer, der er designet til at overføre lysekronens vægt til bundloftet og placeringen af ​​lyskildens bund i suspensionens plan.

Monteringsadapterens tykkelse vælges i overensstemmelse med den afstand, der er skabt fra basisfladen til det nedre plan af det hængende loft. Måderne ved montering af lysekrone og adapteren kan være forskellige, men de skal sikre styrken af ​​strukturen og dens dekorative udseende.

Som regel udføres sådanne arbejder under installationen af ​​loftet. Det er ret vanskeligt at lave en tung lysekrone på en allerede færdig og hængende ophængt struktur, og i nogle tilfælde er det problematisk.

Montering af spotlights i loftet af PVC boards

Små kilder til lys til at skabe lokal belysning er produceret på basis af halogen, energibesparende fluorescerende eller LED lamper med patron design tilpasset til at blive placeret i special armaturer.

De belastninger, der er skabt af dem, er meget mindre end dem, der stammer fra lysekronens vægt. Af denne årsag anvendes lette adapter-design. Konventionelle perforerede galvaniserede jernbånd er egnede til deres fremstilling.

De bøjer godt og giver dig mulighed for at vedhæfte enhver form til bjerget. Samtidig sikrer styrkeegenskaberne for den skabte struktur sin pålidelige og langsigtede drift.

Montering af spotlights i loftet af gipsplader

Styrken af ​​gipsplader af forskellig tykkelse muliggør fastsættelse af lyskilder for materialet i det hængende loft og ikke til hovedplanets basisplan.

Ved installation af lampen accepteres følgende sekvens af værker:

ledninger til elektronisk patron på hovedloftet inden installation af suspenderet;

boring huller på steder af fittings af patron fittings;

komprimering af monteringsfjedrene og indsættelse af lampen inde i det spalte hul.

De dekorative dæksler på patronen dækker enderne af det slidsede hul, og beslagene med fjedre holder sikkert vægten i gipsloftet.

Montering af spotlights i loftet

Det udstrakte lofts strakte stof eller film tillader ikke at oprette belysningskilderne i den. For at installere dem skal du bruge en speciel enhed.

Factory mount består af to dele. En af dem er skruet med skruer til hovedloftets overflade, og den anden, der er baseret på justeringsbeslag og skruer, giver dig mulighed for at indstille niveauet af lampen på spændingsmaterialets plan. Det er ønskeligt at placere det i en afstand på 6 ÷ 7 cm fra bundfladen.

Ledningernes længde er valgt, så du nemt kan tilslutte patronen, taget ud af ventilen.

På den strakte lærred i stedet for kontakt med den universelle platform limet gennemsigtig slidbane termisk ring. Efter limet tørrer stoffet inde i ringen. Gennem hullet opstår ledningerne, og patronen er forbundet med dem. Den monterede lampe indsættes i strækloftet og er fastgjort med fjederlåse.

At udføre alt arbejde med installation af lamper på loftet kræver opmærksomhed og nøjagtighed, som er tilvejebragt af viden om teknologi og visse praktiske færdigheder udviklet i forbindelse med professionelle værktøjer og elektriske apparater.

Sådan installeres og tilsluttes lampen med egne hænder

"Lad der være lys!" Sagde elektrikeren og afbrudte alle ledninger. Ja, det er en banal situation, der kan ske for nogen, hvis teoretisk viden og praktiske færdigheder ikke er nok til at udføre installationen af ​​belysningsarmaturer. Belysningen af ​​moderne lejligheder er ikke begrænset til den klassiske lysekrone. Mangfoldigheden af ​​lamper imponerer over sindet og glæder kundernes fantasi, og installationsprocessen "fører til en blindgyde".

Lamper af forskellige designændringer kræver en individuel tilgang til deres installation. Produktets styrke, mængde og placering i interiøret er alle vigtige kriterier for korrekt installation og korrekt tilslutning af armaturet til de elektriske ledninger.

Lille uddannelsesprogram

Enhver belysningsenhed, uanset fabrikantens type og formål, omfatter altid to hoveddele:

Dette er måske det eneste postulat der forener alle lamperne indbyrdes. Alle andre kvalitetsegenskaber varierer fra:

 • type belysning oprettet;
 • hvilken type lamper der anvendes
 • det materiale, som patronen er fremstillet af.

Reflektor, dens sag og fastgørelsesanordninger - disse komponenter i enheden er også forskellige og bestemmes udelukkende af producenten.

Lampens installation er en ansvarlig og farlig forretning, men det betyder ikke, at kun en professionel mester kan installere enheden. Du kan selv gøre det hjemme for at installere lampen med egne hænder, hvis du følger instruktionerne, en sekventiel algoritme for handlinger og anbefalinger fra eksperter.

På stedet for lokalisering af belysningsindretninger er opdelt i:

 • loft (er suspenderet og indbygget);
 • vægmonteret;
 • gulv og bord;
 • bærbar (når fastgørelsesstedet ikke er fastgjort).

Væglampe: installer, tilslut

Væglampens mission er den lokale belysning af enhver zone i rummet eller fremhævelse af lysstrømmene på emnet. Sådanne anordninger ser spektakulære og attraktive ud, skaber rolige, romantiske og afslappende strømme af lys i huset.

Efter at have bestemt stedet for installation, er det tilrådeligt at forudbestille det elektriske kabel inde i væggen. Den kan placeres i straffen eller til gips.

Algoritme praktisk handling

1. Afbryd kablet før elektrisk arbejde:

 • Sluk for kontakten (automatisk);
 • tjek spændingen. Det må være fraværende;

2. Undersøg lygten, og følg den foreslåede ordning ved hjælp af instruktionerne til belysningsapparatets sæt.

3. Belysningsvæggenes krop med specielle åbninger til fastgørelse af armaturet er fastgjort til væggen på det sted, hvor du planlægger at installere det.

4. Pencil markere hullerne;

5. Sæt instrumentkassen til side;

6. Gør hullerne under anvendelse af en perforator (hvis væggen er mursten eller beton) eller en boremaskine (hvis væggen er luftet eller gipsvæg), idet der tages hensyn til både dybden og diameteren af ​​de anvendte fastgørelsesdele.

 • hvis væggen er mursten eller beton, vil dowels gøre
 • hvis væggen er gipsplader eller har udseende af et plastpanel, er enheden monteret ved hjælp af mol;
 • huller er let lavet med en perforator, hvis væggen er lavet af mursten eller beton;
 • Hvis vægge er gips eller gasbeton, skal du bruge en almindelig boremaskine.

7. Fastgør enhedens bund (hus) på væggen;

8. Slut belysningsenheden til det elektriske netværk ved hjælp af en klemme. Den er placeret inde i armaturet;

9. Kontrollér drift efter tilslutning.

Loftsinstallationsregler for lofter

Forberedende fase

 • Start installationsprocessen, gør dig fortrolig med typen af ​​krog. Dette er vigtigt! Tross alt er krogtypen anderledes og afhænger af typen af ​​loft. I betragtning af at producenterne ikke indeholder flere typer kroge ved plukning, skal du derfor købe det selv;
 • Sørg for at købe øvelser og dowels under krogen. De skal matche perfekt i størrelse;
 • Forbered værktøj: perforator, boremaskine.

Sådan ser en krog til montering af en vedhængslampe ud.

Den vigtigste praktiske fase

 1. Bor et hul til dyvelen.
 • Ofte i boliger fremstillet af armeret beton er der allerede forsynet med færdige fastgørelsesdele. Derfor reduceres installationstrinnene;
 • Hvis loftet er lavet af træ, er installationsprocessen ens i handlinger;
 • Nedhængte loftkonstruktioner kræver brug af kroge af speciel form. Hvis krogformen er standard, er det nødvendigt at sætte skiver.

Gipsplankophæng: Nuancerne ved montering af lampen

 • Når du monterer krogen i et ophængt gipspladereduktør, skal du rette sin kasse af træ eller metal;
 • Hvis der ikke er en sådan boks, kan den monteres i en almindelig træbjælke, hvis størrelse er 10 cm 2.

Indbygget: installationsteknologi

Indbyggede belysningsanordninger adskiller sig fra tidligere modeller i et helt andet installationsprincip.

Nyttige oplysninger. For denne fremgangsmåde til forsyning af lys er det nødvendigt at forberede hullerne i de hængslede loftsstrukturer på forhånd.

Indledningsvis (under installationen af ​​loftet) åbner hullerne, og tilslut derefter de elektriske ledninger til dem;

 • Under installationen skal du bruge terminaler, en skruetrækker og en kniv. Kog dem;
 • De indbyggede belysningsenheder er udstyret med fjederbelastede klip, som skal trækkes opad for nem montering af armaturet i hullet.
 • efter fastgøring af klemmerne forsigtigt lavere. Produktet skal tage den rigtige position;

 • Tilslut lampen;
 • er klar.
 • Skema-svar "Sådan tilsluttes en spotlight?"

  Et simpelt kredsløb bestående af en strømkilde, en switch og selve selve belysningsproduktet er helt identisk med hensyn til tilpasningsevne til forbindelsesdiagrammerne for standardprøver.

  Spotbelysningsprodukter omfatter brugen af ​​pærer med en total effekt på 12 watt.

  Sådan repareres lampen, hvis loftspændingen?

  Lampens belysningsarmatur forekommer på en særlig suspension, den såkaldte basisoverflade;

  • hvis det besluttes at lave et hul selvstændigt, så før processen med at skære bladet, er det nødvendigt at lægge en forstærkningsring i stedet for det fremtidige hul;
  • Når limen er helt tør, kan du begynde at skære fra indersiden af ​​ringen;

  Trin for trin

  En sådan metode til montering af armaturer på loftet giver dig mulighed for at installere både overhead og hængende produkter, og det er ligegyldigt, om det er en betonloftflade eller en ophængt konstruktion.

  1. Klargør de nødvendige materialer og værktøjer (dowels, skruer, skruetrækkere, nøgler, borer).
  2. Lav huller under dowels.
  3. Fastgør stangen med skruer.
  4. Monter loftet ved hjælp af møtrikker, bolte og skruer.

  Som du kan se, er der vanskeligheder, men tilgængeligheden af ​​et kvalitetsværktøj, relaterede materialer og selvfølgelig fingerfærdighed vil medføre et vellykket resultat. Det vigtigste er at kende metoderne til installation og at vælge den rigtige installationsproces for dit eget individuelle tilfælde. Hvis problemerne stadig opstår, skal du bruge videotips eller fotoredigeringer af "erfarne". Held og lykke!

  Arrangement af loftbelysning

  Korrekt belysning af boliger gør det ikke kun muligt at leve og arbejde i dem komfortabelt, men skaber også hygge og komfort, varme på vinteraften, udvider rummene og værelserne, visuelt hæver lofterne. Ved hjælp af en særlig tilgang til valg af belysningsenheder, placering og orientering kan du udvide de smalle gange, og det generelle lys i stuen vil have venlige møder eller familiekommunikation samt ledsagende hvile, der læser bøger under en lokal væglampe eller gulvlampe, og når du ser fjernsyn vil bidrage til at bevare vision. Generelt er den rigtige installation af hjemmebelysning en kreativ proces, hvor det er muligt at vise din fantasi for at omdanne en bygning til et smukt og komfortabelt hjørne, og hvilke lamper, der skal vælges, billige demokratiske eller købt af kendte designere, betyder ikke meget. Af stor betydning er zoneinddeling af beboelsesrum ved hjælp af forskellige belysninger. Men for at kombinere lysstyrken, blødheden, dekorative egenskaber af forskellige slags lys, skal du først vide, hvordan man installerer et loftlys.

  Ved valg af belysning er det ønskeligt at tage højde for, at det skal være i harmoni med interiøret.

  Kompleksiteten af ​​installationen af ​​belysning

  Kompleksiteten af ​​installationen af ​​loftlampen påvirker typen af ​​belysningsenhed og loftets materiale.

  Den klassiske version af arrangementet af belysningsordninger.

  De fleste lofter er:

  • træ;
  • gipsplade;
  • PVC paneler;
  • type "Armstrong" (suspenderet);
  • spænding;
  • armeret betonpanel gulve.

  Lamperne er opdelt i:

  • mortise (herunder punkt og modulære;);
  • lysekroner;
  • loftlamper.

  De mest almindelige i dag er forsænket spotlights.

  De er drejelige og faste, og er forskellige i den anvendte type lampe. Lampe afhængigt af vejen til at udstråle lysflusser er glødelamper, fluorescerende (økonomisk), LED. For at kontakte lampen med et elektrisk netværk, er de udstyret med omskiftere som f.eks. En patron af varmebestandig plast, nogle gange keramik. Lampene i patronerne fastgøres ved at skrue ind i en skruegevind eller montere deres fødder i en speciel fjederbelastet stikkontakt. Afhængig af diameteren af ​​basens tråd er de mærket E14, E27, E40, ligesom i betragtning af afstanden mellem deres lampeben er angivet i navnet på deres type G5, G13, G9. På trods af den tilsyneladende kompleksitet kan installationen af ​​lamper gøres hjemme med egne hænder.

  Elektrisk installation

  Blokdiagrammet for placering af elektriske ledninger.

  Den første fase af installation af alle armaturer, uanset dens type samt loftmaterialet er installationen af ​​elektriske ledninger til hver enhed.

  For at installere loftslys kan følgende værktøjer og materialer være påkrævet:

  • en blyant
  • elektrisk boremaskine;
  • øvelser med pobedit lodning;
  • borekrone;
  • Punch;
  • målebånd;
  • skruetrækker til elektrisk arbejde;
  • sondeindikator (220 V);
  • hydro niveau;
  • saks til metal;
  • transformer;
  • forbinder blokke;
  • forbindelseskasser;
  • lamper;
  • tråd;
  • afbrydere eller dimmere;
  • skruer, dowels eller anker;
  • bølgepap.

  Kablingsinstallationsskema for gipsvæg.

  Hvis lamperne har 3 ledninger på udgangen med mulighed for jordforbindelse, så bruger vi en tre-kerne og uden jordforbindelse - et to-core aluminium- eller kobberkabel. Fra 220 V strømforsyningsboks lægger vi kablet under hensyntagen til omskifterens placering og om nødvendigt klassificerer hvert armatur i en gruppe i tilkoblingsordre ved parallel tilslutning til de fjerneste lyspunkter i hver af grupperne.

  Ved forbindelsen af ​​ledningerne fra kontakten (eller lysdæmperen) og fra lysene skal der installeres forbindelsesboks, hvis installation sker ved hånden på et tilgængeligt sted. Hvis loftet er suspenderet, beklædt med træplader eller gipsplader, er tråden pakket i et beskyttende plastbølgepap og ligger inden for loftet over loftet. Standard armeret betonplader har ledninger anbragt inden i hulrummene af pladerne, og i tilfælde af stræklofter fastgør de simpelthen med deres hænder til gulvet i rummet, før de strækker sig, inden de installeres. Vi markerer placeringen af ​​fremtidige lyspunkter og forlader de ledige ender af ledningerne her.

  Montering af spotlights

  Tilslutningsdiagram for 220V spotlygter.

  Montering af en spotlight er lavet i hullerne i loftet. For at gøre dette bores et gennemgående hul i en gipsvæg, træ, ophængt eller OSB-plade, PVC-paneler med en boremaskine og en borekrone af den passende diameter. Hvis armaturet er firkantet, skæres hjørnerne af hullet med et elektrisk stiksav.

  Gennem dette hul trækkes den elektriske lednings ende ud, hvis ender er afskåret af isolering i området 5-7 mm Disse strippede ender sættes i armaturklemmerne og klemmes i dem, når skruerne skrues fast med en skruetrækker. Derefter komprimeres fjedrene af lampen, indsættes med den i hullet og frigives, og de adskiller sig, støder op til loftet fra indersiden og tiltrækker lampen til hyldens yderside. Det er blot at indsætte pæren, dreje eller indsætte den i patronen. Når du installerer halogenlamper, skal det bemærkes, at de ikke bør røres med bare hænder og om nødvendigt gennem et rent klud eller papir. Hvis det stadig ikke lykkedes, skal lampen tørres af med en klud fugtet med cologne eller alkohol.

  Grundlæggende anden installation af spotlights i loftet. Før vi strækker loftet, før vi overlapper tinpladerne, installerer vi en lampe. Samtidig styrer vi ved vandstand, at de monterer overflader i samme plan med det fremtidige loft og fastgørelsesstrimler på væggene. Hvis det er nødvendigt at justere armaturerne, monteres de igen på andre åbninger i monteringspladerne eller bøjes dem. Træk enderne af ledningerne gennem installationsringen, og så skal du installere lampen såvel som i de ovenfor beskrevne tilfælde.

  Monteringen af ​​armaturer med halogenlamper på 12 V giver mulighed for tilstedeværelse af step-down transformere i mængden, således at den samlede effekt af de tilsluttede lamper ikke overskrider transformatorens nominelle effekt.

  Montering af loft og lysekroner

  Montering af loftlamper på alle lofter (undtagen stræklofter) foretages ved at fastgøre loftets loft direkte til loftet. Fastgøring udføres ved hjælp af selvdrejende skruer, der skrues ind i loftet eller i polymerdykler, der tidligere er drevet i boret gipsvæg, træ, OSB-plader, PVC-panel med huller til perforeringsblinde. Ved montering af sagen udføres trådens ender og forbindes i loftets klemkasse. Derefter skrues lampen ind og loftet lukkes med en gennemsigtig linse.

  Lysekroner er monteret med monteringsbeslag eller hængt på en krog i loftet. Sådanne kroge er installeret i lofter af armeret beton, eller om nødvendigt er anker kroge monteret i de borede huller. Installation i lofter af gipsvæg, træ, OSB-plader, PVC-paneler gøres lettere ved, at en særlig krog kan skrues direkte ind i loftet. Lysekronen er hængt på krogen, tråden er forbundet med terminalboksen, som er dækket af et lysekrone cover.

  Ved fastgørelse ved hjælp af en fastgørelsesplade fastgøres sidstnævnte ligesom loftets krop, og så fastgør vi en lysekrone til det med egne hænder.

  Det vigtigste ved installation af loftlys er sikkerhedsforanstaltningerne mod elektrisk stød. Pas på at undgå kortslutninger, der kan forårsage brand.

  Sådan tilsluttes loftlamper: ordning

  Belysning lofts enheder er installeret på enhver konstruktion, uanset hvilken type loft. Fastgørelseselementer er ofte skjult i mellemrummet mellem bundloftet og det ophængte stof. Vi ser kun den dekorative del af belysningen. Vi vil forstå mere detaljeret med tilslutning af loftlys med egne hænder.

  uddannelse

  Hvis du beslutter dig for at installere lampen i et hængende loft, skal du vide, at alt installationsarbejde er færdigt, inden du monterer det hængende loft og i henhold til ledningsdiagrammet.

  Det er nødvendigt at bestemme i hvilken højde og på hvilket sted belysningsenhederne vil blive placeret.

  Beregn antallet af inventar på forhånd, tildel pladsen i loftet til deres installation. Tegn et diagram for at gøre det klart, hvordan du forbinder. Tænk på belysningsstyrken, i betragtning af materialet i loftet. Du kan få brug for en transformer.

  Til placeringen af ​​den foreslåede installation af loftbelysningsarmaturer, skal du føre ledninger på forhånd. Ledninger vil passere gennem det bølgede rør for ikke at komme i kontakt med rammestrukturen. I hvert tilfælde har du brug for en ordning.

  instrumenter

  Til installation af loftlamper med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

  1. bore;
  2. distributionskasser;
  3. kabel med valgt længde;
  4. skruetrækker;
  5. konstruktion kniv;
  6. tænger;
  7. terminaler.

  Nogle af disse værktøjer er normalt i alle hjem.

  Valg af lysarmatur

  At vælge loftet eller lysekronen under det hængslede lærred, skal du forestille dig, hvilken slags belysning du vil se i rummet. Lysekroner og lamper adskiller sig i følgende parametre:

  • antal lyspærer. Når det er tilsluttet, er det hensigtsmæssigt at lave to grupper af lyspærer med en separat to-knap switch. Så du kan nemt justere lysstyrken af ​​belysningen;
  • ammunition. Når du køber lyspærer, skal du se, at de passer til basen.

  Når du køber lyspærer, skal du være opmærksom på deres strøm.

  installation

  Under loftet er der installeret en skjult type ledninger, som vises i midten af ​​rummet i henhold til ledningsdiagrammet. Vi anbefaler dig at se de trinvise instruktioner om, hvordan du tilslutter loftlysene i videoen nedenfor. Og læs følgende oplysninger om forbindelsesordningen.

  Installation af loftbelysningsanordninger kræver præcis udførelse i henhold til ledningsdiagrammet. De udføres i flere versioner.

  Overvej på diagrammet, hvordan man forbinder taklamper:

  1. Lamperne er opdelt i to grupper og er forbundet til en to-knap switch. Her er alle nulkontakter forbundet til den almindelige ledning. Derefter skal terminalblokken forbindes til neutral. Faserne er forbundet med de interne ledninger i henhold til deres valgte grupper og derefter til to ledninger, der er tilsluttet kontakten. Gennem kontakten - på fasen og til hjemmet elektrisk netværk;
  2. dimmer forbindelsesskema. Dimmer - en speciel elektronisk enhed, der gør det muligt at justere lyspærernes lysstyrke. Enheden kan ikke kontrollere alle pærer, det afhænger af deres strøm. Du skal forbinde via en transformer;
  3. Sådan tilsluttes lamperne på et falskt loft ifølge skemaet ved hjælp af skruer. Alle lysekroner og loftlamper er udstyret med specielle armaturer til montering på bundloftet. Fastgørelseselementet kan være en speciel sløjfe forbundet med lampens krop. Lysekronen er meget nem at vedhæfte - løkken er hængt på en krog. Krogen skal installeres på forhånd ved ledningsføring;
  4. Følgende ledningsdiagram for loftlamper er mere kompliceret. Armaturerne er fastgjort til loftet med huller i bunden af ​​kabinettet. Ved fastsættelse af en lysekrone anvendes en speciel strimmel, som er monteret på loftet.

  Monteringspunkt og LED belysning

  Forbindelsesplanen med punktmonterede loftslamper frembyder heller ingen særlige vanskeligheder. Når du installerer, skal du observere afstanden (minimum 10 cm) mellem bunden og det hængende loft.

  Korrekt installation af belysningsarmaturer lukker alle ledningsforbindelser. Sager vil ikke være synlige.

  Til spotpladearmaturer kræves en vis spænding. For at gøre dette skal du bruge flere transformatorer, der reducerer spændingen og ikke påvirker loftet.

  • enkel installation - forbinder til en ledning nogle løg, går separat. For at forhindre lygter at brænde ud, skal du tage sig af ensretterne i kredsløbet;
  • en anden mulighed. Fra fordelingsboksen er der tilsluttet en separat ledning til hver lyspære. I dette tilfælde er ensretteren ikke nødvendig.

  Tilslutning LED-loftslamper kræver ikke særlige færdigheder. Installation er ikke svært at udføre selvstændigt.

  LED belysning loftarmaturer er forskellige fra andre muligheder, fordi LED'erne er monteret direkte i lampehuset. Hvis lyset er ophørt, fungerer det ikke for at erstatte det - du skal have en komplet udskiftning af den mislykkede lampe.

  For at forbinde LED-lysene i loftet skal du beregne deres nummer og bestemme placeringen i loftet. Diagrammet skal være, hvordan man forbinder lyspærer i et falsk loft. Vælg pærer med hensyn til strøm.

  Tilslutningsledninger kan ikke kaldes let. Sådan udføres:

  1. i det hængende lærred til at lave huller til LED-stik;
  2. Efter tilslutning af ledningerne skal du sætte dem fast med dykker på basisfladen;
  3. Tilslutningen af ​​alle armaturer skal ske med multicore wire og i henhold til ordningen. Lodning ledninger skal installere suspension belægning;
  4. Efter tilslutning til netværket skal du sætte LED'erne i loftet ved at snappe.

  Sørg for, at lysene ikke er meget varme. Ellers kan loftet blive beskadiget.

  Fordele og ulemper

  Du ved, hvordan du forbinder taklamper, det er fortsat at vælge hvilke.

  At vælge mellem forskellige muligheder for loft og lysekroner til loftet, skal du vide, hvad der kan opstå i forbindelse med driften. Lad os se hvilke fordele der er i loftlamper:

  • stort udvalg;
  • anden installationsmetode
  • mulighed for installation i ethvert rum
  • udstråle diffust lys, der ikke skærer øjne.
  • Det er svært at udskifte lyspærerne, der kom ud af dem. Men det afhænger af typen af ​​armatur;
  • Kablet lagt på kontakten skal forlænges.

  Alt tales til fordel for installationen af ​​belysningsanordninger til hængende belægninger.

  Tips

  Forbindelsesordningen af ​​lamper i det falske loft kan variere afhængigt af loftets type.

  Sådan installeres loft LED-lamper

  Da jeg besluttede at gøre reparationen i gangen, var et af de første spørgsmål, der opstod, valget af typen af ​​loftindretning og hvad man skulle installere loftlamper. Med mange års erfaring i brugen af ​​stræklofter i badeværelset og stuen af ​​PVC, tog det ikke lang tid at vælge den type loft. Jeg besluttede at installere et strækloft af PVC, takket være dens mange fordele i forhold til andre typer loftindretning.

  På loftet havde lyset lidt tænkt. På den ene side ønskede vi at installere moderne LED spotlights, og på den anden side hængte et hjemmelavet sæt lysekroner og væglamper med hånden i gangen. Jeg kunne godt lide dem, og ønskede heller ikke at dele med lysekronen eller sconceen.

  Til sidst blev der fundet en kompromisløsning, der forlod lysekronen og sconce ved indgangen til gangen for at hænge på de samme steder, og i gangens korridor, hvor en enkeltlampearmatur hang på væggen for at installere indbyggede loftarmaturer.

  Inden du installerer strækloftet, er det nødvendigt at lægge ledningerne, og at lægge ledningerne er det nødvendigt at udvikle et elektrisk kredsløb, baseret på type og antal lamper, type pærer og deres strøm.

  Valg af en type glødelampe til et forsænket loftlys

  Før du køber et armatur indbygget i et ophængt loft, er det nødvendigt at vælge typen af ​​pærer og bestemme det nødvendige antal for at sikre tilstrækkelig belysning af rummet. I øjeblikket anvendes fire typer lamper til installation i loftsbelagte armaturer: glødelamper, halogen, kompakt (de kaldes også energibesparende eller fluorescerende lamper) og LED. Hver type pære har sine egne fordele og ulemper, og det påvirker også den minimale afstand mellem monteringshorisonten for det hængende loft og den faste, hvilket er afgørende for værelser med lave lofter.

  Ved hjælp af nedenstående tabel kan du nemt vælge det optimale valg af typen af ​​pærer til et hængende loft, baseret på deres krav og grænsevilkår.

  De tekniske parametre, der er markeret med *, kan variere op eller ned afhængigt af lampens design og pæren, lyspære, fabrikantens type, hængende loft. For eksempel er stræklofter fremstillet af PVC bange for at opvarme mere end 60 ° C, og dette begrænser den tilladte effekt af pærer i forsænket armaturer.

  Det skal bemærkes, at halogenlamper, der er beregnet til en forsyningsspænding på 12V og 220V, er meget følsomme for overspænding og ofte udbrændt. For halogenlamper på 12V kræves der en trinvis transformator eller strømforsyningsenhed (adapter), som du ikke behøver at glemme. Hvis du installerer et hæftet loft uden adgang til loftloftet, skal du sørge for et særligt sted på væggen.

  For mere information om glødelamper og halogen, energibesparende, LED, kan du komme ved at besøge specielt dedikerede sider på webstedet.

  Beregning af effekt og antal armaturer

  Lampens kraft afhænger af rummets størrelse (område, højde og form), vægternes og møblernes farve, formålet med rummet og ejerens præferencer. Nogen kan lide et stærkt lys, og nogen kan lide et varmt, diffust lys af lille lysstyrke.

  Den nøjagtige beregning af effekt og antal armaturer, under hensyntagen til alle faktorer, er praktisk taget umuligt at udføre. Til den estimerede beregning kan du bruge dataene på belysningen, der præsenteres i tabellen, takket være, under hensyntagen til lysstrømmen afhængigt af typen af ​​pære, kan du bestemme, hvor meget og hvor meget strøm du skal installere i armaturrummet afhængigt af dens type.

  Overvej et eksempel på den beregning, jeg gjorde for gangen korridoren. Planlagt installation af LED-loftslygter. Korridorens form er bogstavet T med områder på 2,8 m 2 og 4,5 m 2. Korridorens samlede areal var 7,3 m 2. Beregn den nødvendige effekt af armaturer 7.3 × 2 = 15.6 W. Da lofthøjden var 2,75 m, og det var planlagt at male væggene i creme brulees farve, under hensyntagen til den komplekse form af korridoren, ville den bedste løsning være at installere fire loftslygter med LED-lamper med en lille margen på 5,5 W installeret i dem 220 V forsyning med GU5,3 pin base. En stiftbase til hængende lofter er god, fordi den har små dimensioner, hvilket er vigtigt, når loftet er lille i højden.

  På væggene i korridoren før reparationen hang billeder af kunstnere, der planlagde at forlade på samme steder efter afslutningen af ​​reparationen. Derfor blev der valgt for ufortyndede LED-lamper med hvidt lys, farvetemperatur 4000 K. Hvis du har brug for varmt lys, skal du vælge en lampe med farvetemperatur 2700 K.

  Det skal bemærkes, at det forsænkede loft lyser i lokalerne til brug, da den eneste belysningskilde ikke altid er tilrådelig. Meget bedre resultater kan opnås ved hjælp af ekstra væglamper eller bordlamper i arbejds- eller hvilested. I dette tilfælde kan lampens effekt i loftlamperne reduceres.

  I nærværelse af lokale belysningsarmaturer er det helt muligt helt at opgive armaturerne indbygget i loftet, der erstatter dem med et oplyst loft med LED tape. Så når man beslutter om spørgsmålet om belysning af en lejlighed, er der hvor man kan vende kreativ fantasi.

  Trådvalg til ledningspladelygter

  Til ledningsføring af strømforsyningen af ​​fire udvalgte lamper med en total effekt på 22 W, vil enhver elektrisk ledning i dobbeltisolering, designet til ledningsføring, være egnet. Kobberstrenget dobbeltforbindelsestråd, for eksempel af PVA type 2 × 0,75, er bedst egnet. Det er muligt ikke at tænke på ledningernes tværsnit, da maksimal strøm ikke overstiger 0,1 A.

  Ved brug af halogenlamper til 12V i loftlamper, er det nødvendigt at beregne trådens tværsnit. En sådan 60 watt pære forbruger en strøm på 5 A. Og hvis du har brug for ti lyspærer til belysning, vil det aktuelle forbrug være 50 A.

  Udvælgelse og udformning af et indbygget loftplade

  Udvalget af indbyggede loftslamper i enhver lysbutik er enormt, men de er alle arrangeret på samme måde og adskiller sig kun i form af kropsindretning og ekstra dekorationer. I nogle modeller af indbyggede armaturer er det muligt at ændre lysfluxens retning inden for små grænser.

  Da jeg havde brug for at tænde korridoren, faldt valget på den enkleste type indbygget armatur, som også omfattede en soklet patron.

  Enhver indbygget loftslampe består af en krop, der er en figureret ring med pads til fastsættelse af to fjedre med ører. Afhængigt af lyspærernes type og effekt kan armaturernes krop være af forskellige diametre og kan være fraværende i dem, som lampen på billedet ovenfor, eller en elektrisk patron er installeret, normalt E14.

  Et særligt sted er optaget af LED-loftslygter, hvor LED'erne installeres direkte i det tilfælde, der er på printkortet.

  Lyspæren i en sådan armatur kan ikke længere udskiftes, og i tilfælde af svigt er det nødvendigt at skifte armaturet helt eller se efter LED'er til udskiftning. Disse lamper er dyre.

  Til armaturer uden stikkontakter tjener en fjeder i form af en skåret ring til at fastgøre pæren i huset.

  Lyspæren indsættes i armaturets krop og fastgøres af det faktum, at fjederringen, uklækket, kommer ind i en specielt fremstillet rille i kroppen. Denne lampe er velegnet til montering af både halogenpærer og LED. I tilfælde af udskiftning af halogenpærer med lysdioder eller omvendt, skal du huske at kontrollere, hvilken spænding de er designet til.

  For at fastgøre loftslyset i det falske loft, uanset dets type, skæres et hul på det givne sted i loftet, lidt mindre end den ydre diameter af lampens krops flange.

  Hænderørens fjedre reduceres til hinanden i en sådan grad, at de passerer ind i hullet i loftet. Øren sættes i hullet i loftet og frigives. På baggrund af det hængende lofts indvendige overflade trækker øret lampen så langt, som de vil gå gennem flangen ind i det nedhængte lofts nedre overflade, og dermed løse lampen.

  Sådan et simpelt design af montering af en loftslampe gør det muligt at skjule elementerne i dets montering, og det er let at fjerne lampen, hvis det er nødvendigt. Det er nok at tage fat på lampens bund og trække det ned.

  Efter installation af armaturhuset på det falske loft, ledes en ledning igennem den og forbindes til chucken ved hjælp af en klemme. Patronen bæres på bunden af ​​pæren, pæren indsættes i armaturets krop og fastgøres med en ekspanderende fjeder.

  Elektrisk ledningsdiagram
  til spotlygter

  Inden installationen af ​​et loftsloft, efter at have valgt typen af ​​pærer, beregning af deres effekt, antallet af armaturer og deres installationspunkter, udvikles et elektrisk ledningsdiagram. Ved udvikling af et elektrisk kredsløb er det nødvendigt at tage hensyn til punkterne og måder at forbinde ledningerne mellem sig selv og med lamperne.

  Da ledninger allerede var kommet ud af væggen, som en væglampe tidligere var blevet tilsluttet, blev det besluttet at forbinde loftlysene til disse ledninger. Det var planlagt at installere et suspenderet strækloft lavet af PVC, og ledningerne gik ud over strækningstakten, og derfor ville der ikke være adgang til ledningspunkterne efter at loftet var installeret. Derfor blev det besluttet at udføre alle ledningsforbindelser på den mest pålidelige måde, vride efterfulgt af lodning med tin-bly loddemetal. Rationspunkterne blev markeret på ledningsdiagrammet.

  Når du vælger et sted at installere lamper og lysekroner i rum, hvor der er et tv eller en computer, skal du huske at lysstrålingsvinklen er lig med refleksionsvinklen. Under hensyntagen til denne regel skal armaturerne installeres på steder, der udelukker deres refleksion på skærmen. Derfor skal man tænke over, hvordan møblerne skal arrangeres, hvor fjernsynet eller computerskærmen skal installeres for at vælge armaturinstallationspunkter.

  Ved valg af pærer til 220 V forsyningsspænding er installation af ekstra enheder ikke nødvendig. Ved brug af pærer til 12 V forsyningsspænding er det nødvendigt at tilvejebringe et sted til installation af transformere eller adaptere under hensyntagen til deres overordnede dimensioner og mulig adgang til dem til vedligeholdelse eller reparation.

  Advarsel! Før stikkontakten tilsluttes, er det nødvendigt at afbryde de elektriske ledninger for at undgå elektrisk stød. For at gøre dette skal du slukke den tilsvarende strømafbryder i tavlen og kontrollere, at den er afbrudt ved hjælp af faseindikatoren.

  Elektrisk installation
  til tilslutning af spotlygter

  Efter køb af armaturerne, bestemmelse af deres installationssteder, indkøbsmaterialer og plukning, kan du fortsætte med installationen af ​​elektriske ledninger.

  Installation af elektriske ledninger til tilslutning af armaturer kan udføres på et hvilket som helst stadium af reparationen af ​​lokalerne, indtil installationen af ​​hævede lofter. Men når man reparerede væggene i korridoren, viste det sig, at lyset fra den eksisterende lampe ikke var nok. Derfor skulle installationen af ​​elektriske ledninger først og fremmest foretages, og midlertidige patroner med energibesparende lyspærer blev forbundet med de elektriske ledninger til belysning.

  Før du installerer ledningerne, er det nødvendigt at markere i loftet lampens installationssteder (cirkler i cirkler på billedet) og punkterne for fastgørelse af ledningerne. Ledninger for at undgå sagging afhænger af deres stivhed, er fastgjort i trin på 40-50 cm.

  For at fastgøre ledningerne i loftet og i vægge er der specielle klemklemmer (i billedet til venstre) og sømbeslag (i billedet til højre) i forskellige størrelser. For at fastgøre dowel-clamp wire på væggen, skal du bore et hul, læg dowel-clamp på wire og drive dowel i hullet. For at sikre ledningen med en sømbøjle skal du trykke på ledningen til væggen og hamre neglen ind. Velegnet til montering af ledninger og kabler på træ, plast, gips.

  Neglebeslag hammede ind i et betonggipsloftloft kan falde ud og forblive liggende på PVC-arket. Derfor blev denne type vedhæftning kasseret. Dowel-klemmerne var ikke ved hånden, det viste sig derfor, jeg anvendte en enkel og pålidelig metode til fastgørelse af ledninger til væggen ved hjælp af en klemme fremstillet af et vinylchloridrør. Et hul er boret i loftet, en dowel er hamret i den, en skrue skrues ind i dybden gennem et hul i klemmen. Da vægten af ​​ledningen er ubetydelig, vil enhver selvdrejende skrue og dowel af den mindste størrelse gøre.

  Gør en ledning til ledninger
  loft spotlights

  Da ledninger til loftlamper efter installation af strækloftet er utilgængelige til vedligeholdelse og reparation, skal alle ledningsforbindelser i loftloftpladsen udføres ekstremt pålideligt. Forbindelser er typisk lavet ved hjælp af terminalstrimler, for eksempel Wago. Men den mest pålidelige type ledningsforbindelse er lodning, denne metode jeg brugte.

  For at minimere mængden af ​​arbejde i loftets højde blev der lavet en sele på forhånd, som kun vil blive fastgjort i loftet og forbundet med husholdningsskablerne.

  For at bestemme længden af ​​ledningerne i selen og loddemålerne på de tidligere udførte markeringer i loftet blev afstande mellem ledningerne til tilslutning og lampernes installationssteder målt. Måleresultaterne blev straks påført det elektriske kredsløb, som også var elektrisk på samme tid.

  Seleen var lavet af dobbeltisoleret kobberstrengetråd (venen er forankret med silketråd og dækket af PVC). For nemheds skyld blev trådene snoet i en pigtail.

  Efter at isolationen blev fjernet fra ledningerne blev de loddet med loddemetal. I det andet rum i korridoren skal trådene være forgrenede. Derfor blev trådene snoet og loddet parvis i loddet. Bemærk, at for at øge isolationens pålidelighed blev ledningernes forbindelsespunkter lavet til at skifte i forhold til hinanden.

  Før ledningerne blev isoleringsrør slidt på ledningerne, som efter afslutningen af ​​lodningen blev skiftet til leddene. For at eliminere forskydningen af ​​isoleringsrørene blev de fastgjort på begge sider af kamper tæt på siddene. Sammen med forskydningen af ​​leddene sikrede denne isoleringsmetode ledningens pålidelighed. Isolering af ledninger kan udføres ved brug af almindeligt isolerende tape. så ingen bliver forvirret på cambric markeringene.

  En lille del af ledningsnettet, når du drejer ned tværbenet, går under niveauet af det hængende loft. Denne del af ledningerne blev holdt under gips. For pålideligheden af ​​isoleringen blev der brugt et ekstra PVC-rør på den.

  Efter at ledningerne blev fastgjort på loftet, var det tid til at forbinde det til lejligheden ledninger. For dette blev længden af ​​lederne af den dobbelte ledning, der kom ud af væggen, skåret med forskydning. Siden ledningen var gammel blev dens isolering hård og for ikke at beskadige ledningerne blev den termisk fjernet ved hjælp af loddejern. Åbenene blev rengjort og loddet med loddet; isolerende rør blev sat på dem.

  Det er stadig at omslutte enderne af selen på ledningene på netledningen, loddet med loddet og påsæt isoleringsrør. Takket være teknologien til at skifte leddene af ledninger er rørene nødvendige næsten for menneskets sikkerhed og æstetik. Tilfældigt ledninger ledninger sammen kan ikke tilsluttes.

  Krydset er ophængt med en klemme med en skrue til loftet. Elektriske ledninger til spotlights er blevet gennemført.

  Midlertidige elektriske chucks i stedet for fremtidig installation af spotlights ved hjælp af klemmer er forbundet, pærerne skrues og du kan fortsætte reparationen.

  Installation af en LED-lampe til loftet
  PVC stretch loft

  Ovennævnte beskriver teknologien til montering af loftlamper, herunder LED, på ethvert hæftet loft, stiv struktur, såsom gipsplader, slattedæksel eller Armstrong. I tilfælde af montering af en punktloftlampe på et strækloft af PVC eller andet plastmateriale, skal der monteres en ekstra montering, da loftet ellers vil svæve under lampens vægt.

  Til disse formål fremstilles specielle armaturer. Billedet viser en universel platform (rampe) til montering af spotlights. Platformen har form af en kegle, hvis overflade er et trin.

  For at passe diameteren af ​​monteringshullet på platformen til en bestemt type loftlampe, er det nok at afskære de ekstra trin fra keglen med en skarp kniv.

  Platformen er fastgjort til hovedloftet med et stålperforeret bånd. Et stykke tape af den krævede længde såres fra en rulle og skæres med saks til metal.

  På platformen til fastgørelse af båndet med en skrue er der to platforme med huller. Hvis der ikke er nogen selvlukkende skrue af lille længde, kan du stramme en lang. Den fremspringende del af den skal fjernes med sideskærere.

  Beslagene til spotlights er boltet til loftet med skruer, LED-pærerne til test er forbundet. Alt fungerer, du skal fjerne pæren, og du kan begynde at installere et strækloft.

  Efter at strækloftet er installeret, fortsæt til installationen af ​​lamper. For at PVC-folien ikke skal gå i stykker og ikke opvarmes meget, inden der lægges et hul i det under lampen, limes en speciel plastisolerende ring til installationsstedet med en speciel lim.

  Filmen skæres langs ringens indre omkreds med en skarp kniv, patronen fjernes, og platformen er centreret. Perforeret tape er let deformeret, og loftet bøjer, så du nemt kan justere platformens højde og placering i vandret plan.

  Installation af loftlampen på platformen sikrer, at den er pålidelig, forhindrer afstivning af strækloftet og beskadiger det på grund af for høj opvarmning, når der anvendes halogenpærer.

  På billedet kan du se det endelige resultat af arbejdet med installation af spotloftlamper i strækloftet.