Installation af spotlights - det er nemmere end du tror!

Arbejdet på taget er næsten fuldstændigt, og før mig var et andet spørgsmål: hvordan man arrangerer tagkornet. Mit valg faldt på spotlight vinyl varemærket Dyuke. Hvad er en spotlight? Hvilke materialer er der til arkivering af taggrene? Hvordan man laver installation af spotlights med egne hænder? Hvilke værktøjer er der brug for? I orden af ​​alt.

Hvilket materiale at vælge for arkivering?

For 20 år siden hjalp jeg min far til at hylle en cornice af huset. Vi var nødt til at gøre alt sammen med vores egne hænder. Ved fremstilling af en cornice blev et perforeret metalark "mined" på en fabrik brugt til "flydende valuta" fra en lokal Mikhalych. Til min glæde er valget af materialer i dag begrænset kun af mængden af ​​penge brugt på arbejde og materialer eller er dikteret af det udseende, der er planlagt at blive givet til huset.

Byggemarkedet er repræsenteret af allerede kendte materialer som kantede plader, vægpaneler, metalplader, plast eller metalbeklædning. Den største ulempe ved træ, jeg anser behovet for at bruge maling. Metalplader er bange for kondensering.

Siding af soffit og vindbræt sidespor

For nylig er spotlighten ved at blive mere og mere populær. På italiensk er ordet sofit den nedadvendte overflade af en loftsstråle, en bue, en tagbøjle eller andre arkitektoniske detaljer, ofte med dekorative behandlinger. Siderne, der blev brugt i udformningen af ​​tagets taghuller, fik derfor navnet. Disse er paneler med en særlig perforeret eller solid struktur. Perforering fremmer fri omsætning af luft og ventilation af tagets tag.

For hvad jeg valgte vinyl:

 1. Det er let og nemt at installere. Og når du arbejder med dine egne hænder, vil du ikke bære tyngdekraften;
 2. Dette er trods dets lethed et meget slidstærkt materiale. Desuden rotter det ikke og er ikke bange for direkte sollys;
 3. Behøver ikke pleje. Belægningen forsvinder ikke;
 4. Det brænder ikke. Ikke bange for hverken svamp eller skimmel. Jeg troede det ikke, og jeg oplevede selv et lille stykke med en cigaretlighter.
 5. Det bredeste farveskala. Jeg valgte den "lækre" chokolade.

Anerkendt som markedsleder inden for tagmaterialer, Döke Extrusion. Produktet kaldes simpelthen "Dyoke" eller "Deke". Fordelen ved Deke over andre mærker er den højeste kvalitet. Som følge heraf forlænges garantiperioden til 50 år! For mig personligt er det behageligt at indse, at jeg i de næste 50 år ikke behøver at beskæftige mig med tagene på mit hus.

Arkiverende cornices med en soffit

Instruktioner til installation af spotlights

Så, hvordan man starter installationen af ​​spotlights med egne hænder? Selvfølgelig med forberedelsen af ​​værktøjet. Værktøjer til at installere spotlights gør-det-selv:

 1. niveau;
 2. roulette;
 3. Konstruktion kniv;
 4. Hjørne eller linjal med en grader (det er på tide at huske skolens geometri);
 5. Metal snedkerens hammer;
 6. Sakse til metal;
 7. Hacksave med fine tænder;
 8. Trådløs boremaskine (skruetrækker);
 9. Cirkelsav.

Jeg bemærker, at den cirkulære sav og den trådløse boremaskine ikke er påkrævet, men deres tilstedeværelse forøger hastigheden hurtigere.

Tagplade

Hvordan beregner du den krævede mængde af materialer til himmeltaket? Meget simpelt. Vi måler bygningen langs omkredsen, så bredden af ​​tagene. Husets størrelse er 9 til 9 meter. Dette betyder at perimeterlængden er 36 m. I mit tilfælde er cornice 50 centimeter bredt. Ifølge mine beregninger viste det sig at være 36x0.5 = 18 kvadratmeter. Dimensionerne på et panel er 305x15 cm. Dæk. Størrelsen på et panel (3,05x0,15 = 0,46) kvadratmeter. Som følge heraf er det anslåede antal paneler til dækket, vi får (18: 0,46 = 40) stykker, tilføj et par paneler i tilfælde af fejl. Som resultat heraf viser det sig 19,32 kvadratmeter eller 42 paneler i firmaet "Döke".

Tip: Hvis du ikke har et projekt derhjemme med beslutningen om at installere fliserne, skal du lave en tegningstegning for nemme beregninger.

Jeg valgte T2 modellen delvist perforeret fra Dyoke. Jeg tror, ​​at der er brug for fuldt perforerede paneler, hvis tagdækningsmaterialet er pyntede eller metalfliser. I mit hus er materialet af tagpladerne "Onduline".

Efter at have hængt tagets taghuler med dine hænder, begynder man med den foreløbige fremstilling af rammen eller vandret boksen. I mit tilfælde er taggene ikke brede, men jeg besluttede stadig at rake centret til forstærkning. Antallet af stænger til rammen betragtede jeg betinget og med en margen. Afstanden mellem tærskelmåleren. Derfor er den samlede længde (36 + 37 + 38 + 35 = 146) m. Under hensyntagen til margenen tog jeg 160 m. Størrelsen af ​​stængerne er 4x5 cm.

Jeg anbefaler stærkt at leje skove. Det sparer tid og nerver, hvis man omarrangerer trappen igen, ødelægger facaden. Glem ikke: Isoleringen af ​​facaden eller anden afslutning af huset skal være afsluttet inden installationen af ​​taggrænserne.

Soffits tag

Monterede lameller langs facaden. Tidligere overførte niveauet gutternes niveau til væggene. For det første bemærkede han således niveauet på hjørnerne af husets tag, og blev derefter overført til hele facaden. Fastgør stængerne til væggene med dowels. Fastgøring af stængerne til spærre og tværstænger kan ske med skruer. Rammen er klar! Algoritmen til fastgørelse af spotlyset er ikke kompliceret. For at gøre arbejdet med mine egne hænder, har jeg brug for galvaniserede skruer med en pressevasker og faktisk elementer i spotlights. Spotlight til firmaets tag "Duke" i mit tilfælde består af fire elementer:

 1. H-profil;
 2. J eller L-profil (silhuetten af ​​profilen ligner bogstaver);
 3. J-chamfer (også kaldet frisepanelet)
 4. Panel soffit T2.

Vi fastgør J-profiler ved kanterne af tagskægget. H-profilen er nødvendig for at forbinde paneler, når de forbinder i lige vinkler eller som en sildben i hjørnerne af tagets taghuler. Panelerne selv skæres i fragmenter over bredden af ​​tagene. Det er vigtigt at overholde følgende regler for fastgørelsespaneler:

 1. Vinyl soffit fastgøres pænt, uden spændinger og bøjninger.
 2. Sørg for at opretholde et hul på ca. 6-10 cm for at kompensere for sæsonudvidelse.
 3. Forbind ikke sidesporet for tæt;
 4. Når du monterer panelet, skal du ikke klemme det helt ned for at lade panelerne bevæge sig.
 5. Til samme formål skrues skruen ca. midt i det perforerede hul.
 6. Når du vedlægger profiler, skal du følge et trin på 30-40 cm;
 7. Detaljer er sammenføjet vinkelret på det karakteristiske klik på låsen.

Eaves arkivering spotlights

Venner, som du kan finde ud af, at installere en spotlight med egne hænder samt andre typer spotlights, med tilstrækkelig undersøgelse af materialer og tid, kan være en interessant besættelse. Når du bygger dit hus, skal du prøve at lave enkelt arbejde og anvende nye materialer mere dristigt. Du vil opdage, at det bringer glæde, tilfredshed og selvtillid!

Montering af spotlights på tagets taghuler: hvor og hvorfor skal arkivering

Tagoverhænget er et af bygningens karakteristiske arkitektoniske elementer. Arkivering af tagbøjlerne og overhængene er det sidste akkord i tagkonstruktionen. Det er især praktisk at bruge spotlights som dekorativt materiale. Kittet, der er designet specielt til arkivering af overhængene, ud over selve lamellerne, indeholder også alle de nødvendige komponenter til spotlights.

Tagoverhænget er dets nederste del, som står for væggenes plan. Det er primært nødvendigt at beskytte grunden og væggene i huset fra regn. Som regel er bredden omkring 40-100 cm.

Arkivering af tagskæggene hjælper især:

 • beskyt tagdækningen fra stigende luft i stærke vinde,
 • skjul "køkken" tag udstyr: træ spærre, vandtæt film, bunden af ​​materialet til taget fra bunden, osv.

hvordan man laver en spotlight perforeret

Bindet af taget udføres efter færdiggørelsen af ​​installationen af ​​væg-, tag- og dræningsværdier. Den moderne løsning på dette problem er tagpaneler.

Hvad er spotlights i konstruktion ↑

Soffits er paneler med en polymer belægning, der er fastgjort til kanalen langs kanten af ​​taget. Panelerne er lavet på basis af materialer som aluminium, plast og kobber. Når de dockede bruges låsemetode. Dette forbindelsesprincip gør det lettere at installere spotlights på taggitterne. Desuden kan du skjule vedhæftede filer.

Man kan sige, at soffits er i det væsentlige - samme foring eller sidespor, men beregnet til at dekorere loftet. Det eneste der adskiller sig fra andre typer dekorative paneler er, at de kan perforeres.

Overhæng er opdelt i taggrunde og pynt.

 • Cornice. Gennem tagbjælken trænger luften ind i tagterrassen og fortsætter med at bevæge sig op til takets højderyg og giver dermed ventilation af taget. Hvis hylsteret hænger tæt under, vil ventilationen ikke finde sted. Desuden, hvis dette ikke er gjort, vil insekter, mus, fugle efterhånden komme ind i tagterrassen, og den fremspringende del af spærrene skal konstant behandles med specielle formuleringer fra dæmpning.

Perforeret ventileret soffit er nøjagtigt tagbeklædningselementet, som kan sikre uhindret passage af luft gennem sig selv og sikre luftcirkulation under taget.

 • Gavl. I forbindelse med tagventilation deltager ikke pedimentoverhænget, i modsætning til tagbøjlerne. Gabelens skråplan påvirkes af nedbør, vind, som kan blæse fugt i tagkonstruktionen. I tilfælde af et Mansard-tag er dette generelt uacceptabelt for at forhindre, at varmeapparatet bliver vådt i tagbeklædningen "tærte".

Hvilke paneler at vælge: plast eller aluminium spotlights til taget ↑

Soffits vinyl (plastik) ↑

Den mest almindelige type af paneler til taggrunde trim i dag - soffit perforeret. Hvid, især elegant, roligt og samtidig iøjnefaldende, koster mindre end farve, især brun version. En farvet perforeret plast soffit indtager, til en pris, en mellemplads mellem hvid og brun. Disse paneler bruges ofte med sidespor, da arkivering af tagets taghuller ikke skiller sig ud fra facaden.
Plastic soffits:

 • slidstærk
 • elastisk,
 • ikke falme
 • modstandsdygtige mod pludselige temperaturændringer
 • installation næsten ubrugelig,
 • praktisk at installere.

Foto: Perforeret spotlight

Kort sagt, i dette tilfælde er forholdet mellem pris og kvalitet optimal.

Aluminium soffits ↑

Aluminium soffit, der ligner plastik, er lavet af et tyndt folie af aluminium belagt med en polymer farvesammensætning. I modsætning til sidstnævnte er aluminium spotlights ubrændbare, og deres ekspansion / kompressionsforhold er ikke så mærkbar. Derfor kan de ikke opfylde "bølgeeffekten", som så ofte findes især på en plastplade.

Massive perforerede soffits bruges ofte til arkivering af lofter og gavloverhæng.

på billedet: aluminiums sofa

 • Soffit aluminium perforeret bruges til hæmning af cornice overhangs. Samtidig giver den optimal ventilation i underetagen. For større effektivitet er taget forsynet med tagventilatorer eller luftblæsere placeret tættere på højden.
 • Centerpieces eller soffits med perforeringer i midten efter installation er alternerende striber: to faste, en perforeret. Selv om de forlader indtryk af fast bindemiddel, tillader de dog at ventilere tagdækningen.

Således er spørgsmålet om hvilke spotlights der er bedst til arkivering af taget, bestemt på baggrund af tagets overhæng.

Montering af spotlights på taggitteret: monteringsmuligheder ↑

Installationen af ​​panelerne begynder med installationen af ​​den modtagende rille (profil) - på overhænget af taget er det en J-chamfer eller J-profil. Afhængigt af trussystemets design er der flere muligheder for at installere den modtagende rille. Brug derefter niveauet til at overføre det resulterende højdemærke til væggen, hvor modtageprofilen er indstillet. Det vil sige, at profilernes indvendige riller på overhænget og væggen skal ligge på samme niveau og i samme plan. Dette er et meget vigtigt skridt, fordi J- eller F-profilerne tjener som støtte til panelerne. Når du installerer åbne overhæng, skal du bruge F-profilen og lukke henholdsvis J-profilen.

Sådan installeres spotlights på det åbne ledgeoverhæng ↑

Typisk er fjernelsen af ​​taghældninger bag væggen 0,3-0,5 m, og den anbefalede fastgørelsesafstand er 0,3-0,4 m.

Fastgørelse af soffit på åbne cornice overhangs har nogle særegenheder:

 • hvis deres længde ikke overstiger 40 cm, fastgøres ikke softerne - de er kun indsat i sporet af modtageprofilen,
 • i andre tilfælde fastgøres panelerne på ekstra installerede træplader. Fastgørelseselementer er lavet med negle, skruer eller hæfteklammer.

Efter bestemmelse af panelets længde trækkes 6 mm fra sin størrelse (teknologisk kløft), og delene af den opnåede længde skæres. Dernæst fører panelerne med den ene ende ind i en af ​​føringsprofilerne, fortrinsvis til begyndelsen af ​​væggen, så - i modsat retning. Denne operation udføres let, takket være den overvejede forudbestilling.

Stabiliteten af ​​disse tagelementer til temperatur ekstremer og atmosfærisk eksponering gør det muligt at installere soffits uanset vejrforhold og sæson.

DIY installation af spotlights

Startside »Installation af eaves filler SOFIT

Montering af spotlights med egne hænder.

1. Installation af kasser til installation af spotlights.

Montering af spotlights med egne hænder skal udføres på en forberedt kasse. Kassen er lavet af træstænger af 40x50mm eller galvaniserede profiler. Når du bruger træplader, skal du kun vælge tørt (fugtindhold ikke over 15-18%) lige materiale uden revner og knuder. Det er nødvendigt at montere batten til batten ved væggen og ved kanten af ​​tagskægget, i en afstand på 30-40 centimeter mellem hinanden. Monteringsskinner drejebænk monteret parallelt med bygningens væg.

Hvis du har lavet en cornice bredere end 60 cm, skal du i dette tilfælde have brug for en ekstra skinne, helst installeret i midten, mellem den ydre og indvendige batte af batten. Tilslut også lamellerne sammen, spild af tid og materiale.

Det er altid ikke behageligt at installere soffits med egne hænder i vinterperioden, så montere lamperne og Sofit-panelerne ved temperaturer op til 15 ° C og ikke lavere. Før installationen er det nødvendigt at tage Sofit-panelet til gaden i 2-3 timer for at materialet skal stabilisere sig. Temperaturtolerancen for kompression og udvidelse i Sofit-paneler er 8-10 mm.

2. Installation af J-trim-striber og Sofit-paneler.

Når monteret kasse, skal du installere strimler J-trim. Det er nødvendigt at fastgøre J-trimestrimlerne på batten af ​​batten, parallelt med bygningens mur, den ene er ved siden af ​​den anden væg tæt ved kanten, og typen af ​​installation afhænger af designet af tagbøjlenes overhæng og dit ønske og smag. Du kan sætte jordens vandrette plan eller skråt. Efter det udførte arbejde kan vi gøre installation af spotlights med egne hænder. For at gøre dette skal du tage et målebånd eller en linjal og måle afstanden mellem J-trimestrimlerne. Du skal trække 6 mm fra den resulterende størrelse for mulig termisk udvidelse. Hvis J-trimestrimlerne er installeret parallelt med hinanden, så kan du uden frygt afskære soffitpladerne i denne størrelse, og hvis i en vinkel, så er det i dette tilfælde nødvendigt at måle hver næste plank og skære det individuelt. Afskær Sofit-panelerne, buk lidt, monter J-trim i strimlens riller vinkelret på byggevæggen. Med denne metode monterer vi resten af ​​skærepanelerne og forbinder dem sammen i en lås. Vi fastgøres uden spændinger, efterlad en frihjuling, hvorefter vi ikke strammer fast i kassen og giver mulighed for ekspansion eller kompression. Afstanden mellem fastgørelsespunkterne skal være ca. 30 centimeter.

3. hjørne docking spotlights.

Hvis du har arbejdet hårdt gør installation af spotlights med dine egne hænder. De nåede hjørnet af bygningen og tænkte på, hvordan man skulle gøre det. Bare rolig, der er to enkle metoder til at tilslutte spotlights, lige og diagonale. Hvis du sædvanligvis vælger en firkant i hjørnet, så er den direkte vej, når strålernes bjælker går direkte til selve kanten af ​​tagene på taget på den anden side. Rektanglerne af de to sider af bindemidlet er laterale. Den anden mulighed er, når et hjørnefelt drejes diagonalt, og dockingen af ​​soffitpanelerne passerer langs denne linje. I begge varianter af sammenføjning, paneler med soffit, er det nødvendigt at installere to J-strimler, som skal berøre hinanden med bagvægge. For god stabilitet skal du desuden sikre sig på kasser J-strimlerne. Docking diagonalt ser smuk ud, men bliver nødt til at bruge mere tid og arbejde. Efter montering i hjørnerne J af lamellerne, trim panelerne af soffit, så de riller, der går på panelerne, er forbundet med hinanden, der danner en kontinuerlig linje fra den ene side af bygningen til den anden.

4. Krav til fastgørelsesanordninger til soffitpaneler.

Ved montering af spotlights med egne hænder er det kun nødvendigt at anvende fastgørelsesanordninger med en speciel belægning eller lavet af farvede materialer. Fastgørelsesdækslet skal være 8 mm eller mere, benets diameter er 3 mm. Installation af spotlights er ikke svært at producere, for at give mulighed for termisk udvidelse. Det er nødvendigt at forlade et 1 mm mellemrum mellem fastgørelseshovedet og soffitpladerne til samme formål. Monter kun fastgørelsesanordningerne i specialdesignede huller. Afstanden mellem fastgørelseselementerne skal være 30 - 40 centimeter. Det er nødvendigt at hamre eller stramme fastgørelserne i en ret vinkel med det installerede materiale. Vi minder dig om at stramme soffitpanelerne under installationen, er ikke tilladt, det vil yderligere føre til deformation og tab af hudens udseende.

Monter kun fastgørelsesanordningerne i specialdesignede huller. Afstanden mellem fastgørelseselementerne skal være 30 - 40 centimeter. Det er nødvendigt at hamre eller stramme fastgørelserne i en ret vinkel med det installerede materiale. Vi minder dig om at stramme soffit-panelerne, når du installerer soffits med dine egne hænder, er ikke tilladt, dette vil yderligere føre til deformation og tab af udseende på huset.

5. Skæring af soffit paneler.

Ved udførelse af denne type arbejde er det nødvendigt at følge sikkerhedsreglerne og også at anvende beskyttelsesudstyr designet til disse formål. Afskæring af panelerne med en cirkelsav er det nødvendigt at installere et tyndt skæringsværktøj med en skæretand i den modsatte retning af rotation for en høj kvalitet og blødt skæring. Når du bruger saks, er det nødvendigt at skære materialet i to tredjedele af bladet. Når vi bruger en kniv, tegner vi en dyb linje og bøjer den på en eller anden måde, indtil den går i stykker. Start skæreplader, der er nødvendige fra fastgøreren.

6. Transport og opbevaring af soffit paneler.

Transport og yderligere opbevaring af soffit-paneler udføres på en flad, flad platform på foringer, som er placeret på tværs af hele bredden og længden af ​​pakken. Opbevaring udføres i pakker i stakke på højst 15 stk. Når soffitpaneler opbevares udendørs, skal emballagen åbnes for at undgå kondensdannelse.

Installation af spotlights - det er nemmere end du tror!

Hvilket materiale at vælge for arkivering?

For 20 år siden hjalp jeg min far til at hylle en cornice af huset. Vi var nødt til at gøre alt sammen med vores egne hænder. Ved fremstilling af en cornice blev et perforeret metalark "mined" på en fabrik brugt til "flydende valuta" fra en lokal Mikhalych. Til min glæde er valget af materialer i dag begrænset kun af mængden af ​​penge brugt på arbejde og materialer eller er dikteret af det udseende, der er planlagt at blive givet til huset.

Byggemarkedet er repræsenteret af allerede kendte materialer som kantede plader, vægpaneler, metalplader, plast eller metalbeklædning. Den største ulempe ved træ, jeg anser behovet for at bruge maling. Metalplader er bange for kondensering.

Siding af soffit og vindbræt sidespor

For nylig er spotlighten ved at blive mere og mere populær. På italiensk er ordet sofit den nedadvendte overflade af en loftsstråle, en bue, en tagbøjle eller andre arkitektoniske detaljer, ofte med dekorative behandlinger. Siderne, der blev brugt i udformningen af ​​tagets taghuller, fik derfor navnet. Disse er paneler med en særlig perforeret eller solid struktur. Perforering fremmer fri omsætning af luft og ventilation af tagets tag.

For hvad jeg valgte vinyl:

 1. Det er let og nemt at installere. Og når du arbejder med dine egne hænder, vil du ikke bære tyngdekraften;
 2. Dette er trods dets lethed et meget slidstærkt materiale. Desuden rotter det ikke og er ikke bange for direkte sollys;
 3. Behøver ikke pleje. Belægningen forsvinder ikke;
 4. Det brænder ikke. Ikke bange for hverken svamp eller skimmel. Jeg troede det ikke, og jeg oplevede selv et lille stykke med en cigaretlighter.
 5. Det bredeste farveskala. Jeg valgte den "lækre" chokolade.

Anerkendt som markedsleder inden for tagmaterialer, Döke Extrusion. Produktet kaldes simpelthen "Dyoke" eller "Deke". Fordelen ved Deke over andre mærker er den højeste kvalitet. Som følge heraf forlænges garantiperioden til 50 år! For mig personligt er det behageligt at indse, at jeg i de næste 50 år ikke behøver at beskæftige mig med tagene på mit hus.

Arkiverende cornices med en soffit

Instruktioner til installation af spotlights

Så, hvordan man starter installationen af ​​spotlights med egne hænder? Selvfølgelig med forberedelsen af ​​værktøjet. Værktøjer til at installere spotlights gør-det-selv:

 1. niveau;
 2. roulette;
 3. Konstruktion kniv;
 4. Hjørne eller linjal med en grader (det er på tide at huske skolens geometri);
 5. Metal snedkerens hammer;
 6. Sakse til metal;
 7. Hacksave med fine tænder;
 8. Trådløs boremaskine (skruetrækker);
 9. Cirkelsav.

Jeg bemærker, at den cirkulære sav og den trådløse boremaskine ikke er påkrævet, men deres tilstedeværelse forøger hastigheden hurtigere.

Tagplade

Hvordan beregner du den krævede mængde af materialer til himmeltaket? Meget simpelt. Vi måler bygningen langs omkredsen, så bredden af ​​tagene. Husets størrelse er 9 til 9 meter. Dette betyder at perimeterlængden er 36 m. I mit tilfælde er cornice 50 centimeter bredt. Ifølge mine beregninger viste det sig at være 36x0.5 = 18 kvadratmeter. Dimensionerne på et panel er 305x15 cm. Dæk. Størrelsen på et panel (3,05x0,15 = 0,46) kvadratmeter. Som følge heraf er det anslåede antal paneler til dækket, vi får (18: 0,46 = 40) stykker, tilføj et par paneler i tilfælde af fejl. Som resultat heraf viser det sig 19,32 kvadratmeter eller 42 paneler i firmaet "Döke".

Tip: Hvis du ikke har et projekt derhjemme med beslutningen om at installere fliserne, skal du lave en tegningstegning for nemme beregninger.

Jeg valgte T2 modellen delvist perforeret fra Dyoke. Jeg tror, ​​at der er brug for fuldt perforerede paneler, hvis tagdækningsmaterialet er pyntede eller metalfliser. I mit hus er materialet af tagpladerne "Onduline".

Efter at have hængt tagets taghuler med dine hænder, begynder man med den foreløbige fremstilling af rammen eller vandret boksen. I mit tilfælde er taggene ikke brede, men jeg besluttede stadig at rake centret til forstærkning. Antallet af stænger til rammen betragtede jeg betinget og med en margen. Afstanden mellem tærskelmåleren. Derfor er den samlede længde (36 + 37 + 38 + 35 = 146) m. Under hensyntagen til margenen tog jeg 160 m. Størrelsen af ​​stængerne er 4x5 cm.

Jeg anbefaler stærkt at leje skove. Det sparer tid og nerver, hvis man omarrangerer trappen igen, ødelægger facaden. Glem ikke: Isoleringen af ​​facaden eller anden afslutning af huset skal være afsluttet inden installationen af ​​taggrænserne.

Soffits tag

Monterede lameller langs facaden. Tidligere overførte niveauet gutternes niveau til væggene. For det første bemærkede han således niveauet på hjørnerne af husets tag, og blev derefter overført til hele facaden. Fastgør stængerne til væggene med dowels. Fastgøring af stængerne til spærre og tværstænger kan ske med skruer. Rammen er klar! Algoritmen til fastgørelse af spotlyset er ikke kompliceret. For at gøre arbejdet med mine egne hænder, har jeg brug for galvaniserede skruer med en pressevasker og faktisk elementer i spotlights. Spotlight til firmaets tag "Duke" i mit tilfælde består af fire elementer:

 1. H-profil;
 2. J eller L-profil (silhuetten af ​​profilen ligner bogstaver);
 3. J-chamfer (også kaldet frisepanelet)
 4. Panel soffit T2.

Vi fastgør J-profiler ved kanterne af tagskægget. H-profilen er nødvendig for at forbinde paneler, når de forbinder i lige vinkler eller som en sildben i hjørnerne af tagets taghuler. Panelerne selv skæres i fragmenter over bredden af ​​tagene. Det er vigtigt at overholde følgende regler for fastgørelsespaneler:

 1. Vinyl soffit fastgøres pænt, uden spændinger og bøjninger.
 2. Sørg for at opretholde et hul på ca. 6-10 cm for at kompensere for sæsonudvidelse.
 3. Forbind ikke sidesporet for tæt;
 4. Når du monterer panelet, skal du ikke klemme det helt ned for at lade panelerne bevæge sig.
 5. Til samme formål skrues skruen ca. midt i det perforerede hul.
 6. Når du vedlægger profiler, skal du følge et trin på 30-40 cm;
 7. Detaljer er sammenføjet vinkelret på det karakteristiske klik på låsen.

Eaves arkivering spotlights

Venner, som du kan finde ud af, at installere en spotlight med egne hænder samt andre typer spotlights, med tilstrækkelig undersøgelse af materialer og tid, kan være en interessant besættelse. Når du bygger dit hus, skal du prøve at lave enkelt arbejde og anvende nye materialer mere dristigt. Du vil opdage, at det bringer glæde, tilfredshed og selvtillid!

Vi anbefaler også at læse:

Tag højde for harmonien af ​​farven på taget og huset. Tips om korrekt opstilling af skorstenen på taget. Arkdækning: øjnene er bange, og hænderne gør. Hvordan man laver jern på taget

Teknik installation af spotlights

Til det endelige design af de udragende dele af taget anvendes en speciel sidekomponent. Det hedder en spotlight. Installation af spotlights udføres for følgende dele af bygningen:

Udover det dekorative design udfører det også en beskyttende funktion. Soffits beskytter rummet under taget fra nedbør og giver den nødvendige ventilation.

Typer af paneler

Afhængigt af de operationelle krav kan spotlysene være faste eller perforerede. Til gavler anvendes faste paneler. Og i de tilfælde, hvor der er behov for tilstedeværelse af ventilation og fordampning af dampe, udføres installation af spotlights med delvis perforering. Strimlen med huller på sådanne paneler er placeret i midten. Det ventilerede område forhindrer dannelsen af ​​støbeform under sidesporingen.

Fuldt perforerede produkter bruges oftest. De laver ikke kun de udragende elementer af taget, men også havehuse og åbne verandaer. Facing med soffits af denne type giver god ventilation af rummet under det, det giver dig også mulighed for at opretholde tagstrukturen uden reparation i lang tid.

Spotlights er lavet i form af en strimmel med tre sektioner. Materialet kan bruges:

Hver type spotlights har ikke kun kvalitetsegenskaber, men giver også mulighed for forskellige monteringsmetoder.

Aluminiumsplade

Dette element bruges både til private huse og til fleretages bygninger. En beskyttende film på overfladen af ​​materialet forhindrer de negative virkninger af ultraviolette stråler og modstår temperaturændringer i miljøet.

Også aluminiumsoffit 1,6 mm tyk med værdighed modstår enhver termisk effekt. Polymerbelægningsoverflade tillader at opnå produkter af forskellige nuancer. Aluminium soffit har en lav pris, god ydeevne og nem installation.

Galvaniseret sidespor

Det er et stålplade, dækket med et lag jord og polymer. Metal soffit er ikke bange for enten fugt eller ild. Denne belægning er karakteriseret ved pålidelighed og holdbarhed til lave omkostninger.

Produkter fremstillet af galvaniseret stål har en tilstrækkelig stor vægt, så hvis det bliver brugt, kræves der en særlig fastgørelse. Også til skæreark skal du bruge specielt udstyr, hvilket i høj grad komplicerer installationen manuelt.

Vinyl trim

Det er mest udbredt på grund af vinylens universelle egenskaber. Både faste og perforerede paneler af dette materiale har en lille vægt og evnen til at opfatte temperaturområdet fra -50 til + 50 ° C. Vinyl soffit er også ikke udsat for det biologiske miljø, på overfladen danner der ikke skimmelsvamp og svamp.

Nem installation giver dig mulighed for selv at gøre arbejdet. Om nødvendigt kan du nemt udskifte slidede områder af huden. Vinyl spotlight er en budgetmulighed på grund af den lave pris.

Woody komposit

Softwood og hårdttræ kan bruges som råmateriale. Ved at blande trækompositmaterialet med polymerer i en vis andel opnås basisen for fremstilling af finermateriale. Produktets overflade er dækket med akrylfarvestoffer. De beskytter materialets struktur mod ødelæggelse.

De resulterende produkter har god styrke, men produktets omfang er begrænset. Dette skyldes, at den modstående overflade kræver særlig pleje og behandling. Paneler af denne type fås i to størrelser - 115 og 155 mm.

Kobberprofil

Dette er den mest pålidelige, men også dyre løsning. Kobberpaneler er i stand til at modstå et temperaturområde fra -60 ° С til + 150 ° С, og spotlysets levetid kan nå 150 år. Materialet har høje brandfaste egenskaber og styrkeegenskaber.

Kobberbeklædning kræver ikke særlig pleje, men det er ikke muligt at installere det selv. For at installere kobberprodukter skal du ty til hjælp fra specialister.

Spotlights fastgørelse

Det er ønskeligt at udføre et bindemiddel ved lufttemperatur ikke lavere end 15 ° С. Før installationen skal panelerne være mindst 2-3 timer udendørs. Du kan trimme i både vandret og skrånende plan. Korrigerer hældningsvinklen ved hjælp af kasser. Valget af placering af flyet afhænger af husets ejerens behov.

Enhedskasser

Det er muligt at fastgøre en sidespor først efter installation af den særlige tilpasning, som følgende krav pålægges:

 • Som materiale skal du bruge en træstråle eller galvaniseret profil;
 • Monteringsskinner skal være parallelle med bygningens vægge;
 • to ekstreme bjælker skal placeres på kanten af ​​tagets overhæng og tæt på væggen;
 • afstanden mellem styrene må ikke overstige 30-40 cm.

Når man laver overhænget på taget, er det nok to skinner, fordi bredden med standard dimensioner ikke overstiger den angivne figur.

Hvis en baldakin over en veranda eller et lysthus skal binde, skal guider lægges over hele bredden af ​​strukturen med et trin på 30-40 cm.

Installationskrav

Arkivering spotlights kræver visse regler, der skal følges. På grund af materialets termiske udvidelse er det ikke muligt at strække panelerne. For at gøre dette skal der være et mellemrum fra fastgørelseshovedet til sidesiden på 1 mm. Det er kun nødvendigt at bruge alle fastgørelsesdele af ikke-jernholdige metaller eller galvaniseret stål.

Afstanden mellem fikseringspunkterne er 30-40 cm for vinylprofilen. Aluminium soffit er fastgjort i trin på 100 cm. Fastgørelsesanordninger skal placeres i midten af ​​de langsgående huller. Skrue ind eller køre i fastgørelsesanordninger skal kun udføres i en ret vinkel.

Montering af glideskinner og paneler

J-profil bruges til fiksering. Hvis du sidder hele strukturen med sidespor, er det bedre at begynde at installere strimlerne inden slutningen af ​​installationen af ​​det sidste vægpanel. Opfyldelse af denne betingelse vil give en smuk ledd. Gør-det-selv arbejder i denne rækkefølge:

 • J-strip er monteret på tagkonstruktionens overhæng
 • den er installeret på batten og den anden profil er fast i samme afstand langs hele længden; uregelmæssigheder kan fjernes ved hjælp af foringer;
 • den resulterende størrelse mellem J-strimlerne overføres til panelet minus temperaturudvidelsesgabet på 6 mm;
 • den afskårne del af panelet indsættes med den ene ende i profilen nær væggen;
 • så foldes den ned og vinder op i den anden styring;
 • det indsatte panel er justeret strengt vinkelret på bygningens væg
 • ifølge samme teknologi er det næste segment indsat
 • Forbindelsen af ​​de to elementer er lavet ved at låse låsen.

Hvis de mellemliggende stænger af kappen er forsynet langs bredden af ​​det planede plan, fastgør de segmenterne af det perforerede søjle.

Tilslutning af vinkler

Docking vinkelrette plotter kan gøres på to måder:

Begge varianter sørger for sammenføjning af forbindelsen mellem to J-profiler af bagvæggen. I det første tilfælde vil forbindelsen finde sted i diagonal vinkel eller på en af ​​siderne af bindemidlet.

Diagonalmetoden er mere tidskrævende. De indsatte paneler skal skæres i en vinkel. I dette tilfælde vil krydset have et smukkere look. Den direkte måde er, at foringen på den ene side af bygningen udføres til kanten af ​​tagets overhæng. Vendingen af ​​den vinkelrette side vil blive sammenføjet med den binde side af bindemidlet, der allerede er lagt.

Vores websted hjælper dig med at let navigere i de forskellige facade teknologier, der anvendes til opførelse af landhuse, lejligheder, kontorer og industribygninger. Her kan du finde den optimale løsning til at arrangere facaden på et indkøbscenter eller butik, der begge besidder en separat bygning og en højhus beliggende på første sal. Oplysningerne vil være nyttige, selv for erfarne bygherrer og kommoder, der følger de seneste resultater på dette område.

Montering af spotlights på taggitterne

Hvis vi overvejer konstruktionen af ​​et tag i detaljer, så kan vi være sikre på, at det er en temmelig flerlags og kompleks struktur. Det er på, hvor præcist det er designet og gennemtænkt, vil afhænge af dets pålidelighed. Installation af et moderne tag er væsentligt anderledes end den proces, der blev udført tidligere - for 50 år siden blev taget bygget forskelligt. I dag bruges moderne materialer ofte, såvel som elementer, der ikke er blevet hørt om før, nu er de en uundgåelig del af designet. Montering af spotlights på taggitterne er simpelt arbejde, men disse elementer vil øge husets sikkerhed fra vind og nedbør og give det færdige udseende til hele strukturen.

Montering af spotlights på taggitterne

Hvad er spotlights?

Soffits er elementer, der er syet til bunden af ​​taget. De ligger mellem kanten og husets mur, hvor der som regel efter arbejdet er færdig, er der et hul, hvor fugle let kan trænge ind, affald går ind, og vinden blæser også. De kan være lavet af forskellige materialer, har perforering eller laves uden det.

Soffits til taget - hvad er det

Spotlight - et lille panel, der lige lukker kløften mellem bygningens væg og taget. Fabriksindstillinger er som regel ret enkle at installere. De er holdbare, lette, kan installeres til enhver tid på året og 100% udfører den krævede beskyttelsesfunktion.

Perforerede Soffits

Typer af spotlights

Alle spotlights produceret i salget, samt dem, der er lavet for hånd, kan klassificeres efter en bestemt type. For eksempel ved den type materiale, der anvendes til fremstilling eller struktur.

Spotlights er monteret under taget, hvilket eliminerer muligheden for direkte sollys, sne og regn.

Korrekt installation af spotlights

Fabriks spotlights ligner ofte sidesporelementer i udseende. Men indbyrdes kan de afvige lidt. Så er der følgende muligheder for arkivering af tagkonstruktioner.

 1. Soffits perforeret. Denne type lameller er helt dækket af små huller, der tillader luften at cirkulere frit og falder ind i underetagen og sikrer god ventilation af materialer. Normalt dækker overhængene med bare sådanne soffits. Hullerne er små og tillader ikke fugle og store insekter at komme ind i hullerne, men luften passerer perfekt gennem dem.

Soffit dobbelt perforeret

Delvist perforerede spotlights

Soffit hvid uden perforering

Tip! Ved valg af spotlights er en vigtig faktor bredden af ​​lamellerne. Det kan variere fra 30 til 80 cm. Dette giver dig mulighed for at vælge den mest passende løsning i hvert enkelt tilfælde.

Spotlights kan også laves af forskellige materialer. Afhængigt af dette vil de have visse egenskaber.

Tabel. Hvilke materialer er soffits lavet af?

Tip! Der er også spotlights lavet af træ. Men normalt bliver de lavet med egne hænder.

Beregning af den krævede mængde og udvælgelseskriterier

Før du går til butikken for spotlights, skal du beregne, hvor mange elementer af denne type der skal kræves under hensyntagen til ventilation og bygningens størrelse. Så ventilationen skal optage ca. 1/150 af det samlede ventilerede rum. Det betyder, at det samlede areal, der skal have ventilation, er divideret med 150. Derefter trækkes ventilationselementerne (for eksempel dørvinduer osv.) Fra denne værdi. Endvidere sammenlignes resultatet med perforerede spotlights. Baseret på arealværdien, som vil blive besat af et soffitpanel, beregnes også det samlede antal elementer, der kræves til arbejdet.

Det er vigtigt! Massiv belægning tæt på taggen kan ikke være. Ventilation skal under alle omstændigheder være. Den bedste mulighed er at købe perforerede soffits og beregne, hvor mange der skal bruges til at lukke alt mellemrummet mellem væggen og tagene langs hver væg i huset.

Soffits til arkivering af taget

Med hensyn til udvælgelseskriterierne er det vigtigt kun at overveje at det anbefales at installere perforerede sofits på gaden, og soffits uden huller kan bruges indendørs. Med hensyn til farven - her kan du vælge din smag, men i hvert fald er det vigtigt at forudevurdere, hvordan den valgte farve vil se i total harmoni derhjemme.

Monteringsmuligheder

Soffitpanelerne kan installeres på to måder - diagonal og vandret. I det første tilfælde placeres elementerne parallelt med strukturens overhæng. Monteringsprofilen er monteret på spærre. Metoden er optimal til indretning af taget med en hældningsvinkel på ikke mere end 25 grader. På samme tid kan længden af ​​overhænget ikke overstige 5-6 m. En diagonal er ikke den mest hensigtsmæssige måde, da det vil være nødvendigt at installere fastgørere til spotlights på steder, der er vanskelige at få adgang til. Og øger materialernes forbrug betydeligt.

Arkivering af taghuler

Den vandrette metode er meget enklere i udførelse og sparer tid og materiale. I dette tilfælde vil soffit strips blive monteret parallelt med basen. Her fra stængerne er der monteret en slags kasse, hvorpå karmelementerne er fastgjort. At lave taget på denne måde er ret hurtigt.

Cornice arkivering muligheder

Installation af soffit elementer

For at arbejde med PVC-elementer skal du bruge en skruetrækker, skriveinstrument, målebånd, trinladder, skruer og en skarp kniv. Du bliver også nødt til at købe soffits og profiler selv (H, F, J), som følge af hvilken fastgørelsen vil blive lavet.

Trin 1. Installation af spotlights er umulig uden behandlede træplader på 3x5 cm. Før arbejdet påbegyndes, behandles de med forskellige sammensætninger, der forhindrer råtning og forringelse af træmateriale.

Træ lameller til montering spotlights

Skinnernes dimensioner - 3x5 cm

Trin 2. Ved hjælp af bygningens niveau anvendes mærkning af fastgørelsen af ​​skinnerne til væggen af ​​huset. For det første er lokaliteterne placeret tættere på bygningens hjørner, så er alle tags forbundet med en enkelt linje, langs hvilken lamellerne vil blive monteret. Ved markering af bygningsniveauet påføres taggitterne - i forhold til det og påførte markeringer på væggene.

For det første anvendes markeringen tættere på bygningens hjørner.

Vægmærker ved hjælp af bygningsniveauer

Trin 3. Listerne er fastgjort til væggen ved hjælp af de såkaldte hurtige monteringstænger. Deres længde afhænger af tykkelsen af ​​væggen såvel som isolering. Stifter skrues med en skruetrækker.

Quick-fit stud

Skinnen er fastgjort til væggen

Rack montering proces

Trin 4. Også lamellerne er monteret langs hele længden af ​​podzlolobny bæltet. Her er de fastgjort med træskruer under hensyntagen til parametrene for J-profilen.

Markerede fastgørelsespunkter på skinnerne langs hele længden af ​​podzhelobnogo bæltet

Fastgør lamellerne med træskruer

Trin 5. Hvis det er nødvendigt, installeres yderligere træplader, som er fastgjort på podzhelobnom bælte- og rafterben samt på lamellerne fastgjort på husets væg. De vil tjene som en ekstra støtte til spotlights.

Hjælpelamper vil yde ekstra støtte til spotlights

Montering af hjælpeskinner

Trin 6. I midten af ​​de installerede tværstænger er monteret en lang træbat, som også fungerer som et ekstra støttepunkt.

I midten af ​​tværbjælker fastgøres den lange lath

Trin 7. Installation af fastgørelsestænger S-25 (J-profil). Men før det er de enkelte elementer indbyrdes forbundne for at opnå den ønskede længde. For at gøre dette skærer en af ​​lamellerne et lille stykke af monteringselementet, og denne kant indsættes i den anden lamell. Takket være dette vil om nødvendigt lamellerne kunne udvides lineært.

Næste skal du installere J-profilen

Afmontering af holderen

Trin 8. Listerne er fastgjort under lamellerne monteret på væggen af ​​bygningen med flade hovedskruer.

Trin 9. I hjørnet af bygningen skal lamellerne forbindes i en vinkel, den form, der svarer til bygningens hjørne. Vinklen er dannet butt.

Docking strips i hjørnet af bygningen

Trin 10. Hele bygningen er færdig med disse lameller på de steder, hvor soffitpanelerne vil blive installeret.

Slats installeres, hvor spotlights vil blive monteret.

Trin 11. For at spotlights skal gennemgå termisk udvidelse, skal de trimmes. Arbejde kan udføres med brug af værktøj - stiksav, metal saks osv.

Ved installation af soffit er det vigtigt at forlade et lille hul.

Metoder til at skære spotlights

Trin 12. Det forberedte soffit-panel indsættes med den ene kant i den tidligere installerede profil og derefter med den anden kant ind i profilen fra den modsatte side.

Installation af soffit paneler

Trin 13. To tilstødende planker bør låses sammen i låsen med et tydeligt klik. Det betyder, at lamellerne er korrekt op.

Tilslutning af to tilstødende spotlights

Trin 14. Hver soffitstang er fastgjort med fladhovedskruer på placeringen af ​​monteringshullerne.

Fastgørelse af soffitpanelet med skruer

Trin 15. Monter derefter den hældende H-profil. Vinklerne i bygningen er forskellige, fordi det er vigtigt at begynde at trimme lamellerne korrekt. For at gøre dette skal du tage en H-profil, fra kanten er den delt i halvdelen - mærket påføres med en blyant. Derefter sættes denne kant i hjørnet, hvor tidligere installerede profiler er forbundet. Bandets anden kant er placeret nøjagtigt midt i vinklen på podzhelobnogo bæltet.

Den ene kant af H-profilen er delt i halvdelen

Én profilkant er installeret i hjørnet, hvor tidligere installerede profiler er forbundet

Placeringen af ​​stroppens anden kant

Trin 16. Stangen er midlertidigt fastgjort på understøtningerne. Ved hjælp af bygningens niveau overføres konturen af ​​bygningens facade til baren. Markeringen er påført med en blyant.

Midlertidig fastgørelse af remmen

Trin 17. Det resulterende element i form af en trekant er skåret.

Profil er klippet af markup.

Trin 18. Herefter er stangen monteret på hjørnet. Næste er anvendelsen af ​​den ønskede markering på den anden side af planken - også formen af ​​vinklen på leddets samlinger. Overskydende strimler skæres.

Mærkning på den anden side

Trin 19. Den trimmede H-profilstrimmel er monteret i hjørnet.

Montering af trimmet H-profil

Trin 20. Yderligere installation af soffit boards fortsætter. Kun nu har de brug for beskæring. Kanten af ​​stangen med låsen indsættes i låsen på den tidligere installerede stang. Næste på spotlights anbragte markeringer på vinklen på H-profilen. Det resulterende overskud er afskåret.

Markeret sted skåret

Mærkningsprocessen

Afrimning af soffitpanelet

Trin 21. Det trimmede panel er monteret på plads. Sådanne handlinger gentages indtil hjørnet, indtil hullet er helt skjult.

Montering af trimmet soffit

Trin 22. Installationen af ​​panelerne med sildbenet starter fra installationen af ​​en ret vinkel mellem panelets kant og kanten af ​​hjørnet af profilen fastgjort under tagene.

Sildbenet panel installation

Sildbenplader installeret sildben

Trin 23. Direkte montering af lamellerne afsluttes på denne måde - dens låsende del afskæres fra det ekstreme panel. Den er monteret på den tidligere installerede S-25-skinne (den der blev monteret i begyndelsen af ​​arbejdet). Derefter skal du indstille det ønskede størrelses segment af soffit panelet. Den installerede lås gør det ikke muligt for planken at gå i vinden.

Fra den ekstreme panel er afskåret sin slotdel

Fastgør den afskårne del

Montering af soft panel

Video - Soffit Filing

At have hemmede tage af et professionelt blad

Som spotlights kan du bruge segmenter af det profilerede ark og hæfte taget med dem. Hertil kommer, at materialematerialer skæres i stykker, der er lige bred i afstanden mellem husets mur og tagets taghuler. På samme måde som ved montering af plastrækker, monteres støttebjælker langs væggene og tagbøjler, der er også monteret ekstra understøtninger. Desuden er segmenterne af det faglige ark fastgjort på dem ved hjælp af skruer.

Det er vigtigt! Skærearket skal behandles på afskæringsstedet med beskyttelsesforbindelser, ellers bliver det hurtigt ubrugeligt på grund af den udviklende korrosion.

At have hemmede tage af et professionelt blad

Hele taget er syet på samme måde. Til registrering af samlingen mellem soffits og vægge kan du bruge metalprofiler eller lameller af plast.

Anbefalinger og tips

Før du begynder at arbejde med spotlights, bør du gøre dig bekendt med en række anbefalinger.

 1. Opbevar plastikpakker inden installationsarbejde er påkrævet i et skyggefuldt sted - en lys og brændende sol vil påvirke deres tilstand negativt.
 2. Transport af spotlights bør foretages i horisontal tilstand.
 3. Når man snapper ind i låsearbejder under installationen, bør de ikke udsættes for stærkt pres - de kan bryde.

Regler for installation af spotlights

Installation af spotlights er ikke så kompliceret som det ser ud ved første øjekast. Men han vil gøre taget og strukturen som helhed smuk, pæn, komplet. Det er værd at bruge en fritid og udføre disse færdiggørelser.

Stepan Rusovs chefredaktør

Forfatter af publikationen 12/01/2017

Kan du lide denne artikel? Spar for ikke at tabe!

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
3.7

Spørgsmål og svar

Hvor lang tid vil keramiske fliser arbejde?

På en keramisk flise ret stort levetid. Og det bedste bevis på dette er, at de gamle fliser ofte bruges til restaurering af bygninger. Derudover bekræfter arkæologiske fund også det lange levetid for dette tagmateriale. Eksemplernes alder er f.eks. Mere end 5 tusind år.

Hvad skal man gøre hvis revet skifer?

Et sådant problem løses bedre ved at erstatte et skifer, men alene er det svært at klare det. Den hurtigste og nemmeste løsning er at placere skifer på det beskadigede sted eller dens (sted) forsegling. Hvis skifer kan ses huller fra neglene, kan de også forsegles; Som en mulighed kan du lodde et stykke tagmateriale ved hjælp af en fakkel.

Hvad er lasten på taget?

Belastningen på taget kan variere fra 70 kg til 200 kg pr. 1 m² vandret fremspring. Hvad der er karakteristisk, skal taget - uanset hvor meget det vejer - også modstå de såkaldte midlertidige belastninger, som omfatter reparationer, snelag om vinteren og dens (sne) rengøring.

Hvordan forsegler hullerne i skruens profil?

Den enkleste løsning er at skrue nye skruer ind i disse steder. Hvis der ikke er en sådan mulighed af en eller anden grund, kan hullerne forsegles ved hjælp af et polyurethan eller akrylforseglingsmiddel.

Har et blødt tag fejl?

Det bløde tag har sine ulemper og betydelige. Så det er ikke altid muligt at forsegle dampspærrelaget helt, fordi vanddamp, der kommer ind i laget af isoleringsmaterialer, akkumuleres der (for det skyldes det tæthedt vandtætningsmagnet, at fugt ikke fordampes). Over tid begynder fugtigheden i isoleringen at strømme ned og våde pletter vises på loftet. Desuden fryser fugt ved frysende temperaturer, dets volumen stiger, og vandtætningen kommer som følge heraf ud af bunden. Selv under drift er vandtætningen udsat for mekaniske / klimatiske påvirkninger, hvorfor der forekommer revner på den. Gennem disse revner går vandet ind i huset, og det er nogle gange ret svært at opdage og eliminere årsagen til sådanne lækager.

Hængende spærre - hvad er det?

Hængende kaldte disse bjælker, der kun er baseret på to ydre vægge. Dette er en slags taggitter, som loftet er monteret på. Hvis spændingen i de hængende spærre overstiger mærket på 6 meter, er der desuden monteret en lodret hængestang mellem de øvre ender af spænderbenene. Hvis spændingen varierer fra 6 til 12 meter, suppleres opbygningen af ​​spærre med stivere, hvilket reducerer længden af ​​spærrebenene.

Hvordan pleje en metalflise?

For at sikre en lang levetid og optimale betingelser for brugen af ​​metalplader, er det nødvendigt at inspicere taget regelmæssigt. Således at polymerbelægningen holdes ren, er der ofte nok regnvand, men her falder blade og andre forureninger ikke i alle tilfælde. Derfor er det nødvendigt at rengøre overfladen mindst en gang om året. Det samme gælder for dræningssystemer.

Brug vand og en blød børste til at fjerne snavs og mørke overflader. Det er muligt at rense taget med en vandstrøm (trykket må ikke overstige 50 bar), og for at fjerne stædigt snavs skal du bruge vaskemidler beregnet til farvede polymerovertræk. Før du begynder arbejdet, skal du læse instruktionerne til vaske- og rengøringsmidlet for at sikre, at det passer til en sådan overflade. Hvis forureningen ikke fjernes, kan du prøve at fjerne dem med en klud fugtet med alkohol. Taget skal vaskes og flyttes fra top til bund, så vaskemidlet er helt afvasket. Derefter vaskes overfladen og afløbssystemet med vand.

Med hensyn til sne er det normalt rullet op fra taget, og det resterende er helt i overensstemmelse med strukturens bæreevne.

Hvad er den bedste måde at opvarme taget på?

Det er vigtigt, at det materiale, der skal bruges til at isolere taget, havde gode varmeisoleringsegenskaber og var:

 • sikker (dvs. ikke i sammensætningen af ​​skadelige stoffer);
 • Effektiv (isoleret materiale skal opfylde alle energieffektivitetskrav);
 • pålidelig (isolatorens originale egenskaber bør ikke gå tabt i hele strukturen).

Hvad er behovet for dampbarriertag?

Dampbarriens hovedfunktion er at forhindre udseendet af et "dugpunkt" inde i bygningen. Hvem ved ikke ved "dugpunkt" menes den temperatur, hvor luftens luftfugtighed er mere end 100%, som følge af, at overskydende fugt bliver til dug (kondensering opstår) og fryser. Desuden forårsager det skimmel og skimmel, både inden i tagkagen og i selve bygningen.

Thatched tag - hvad er det?

Det er svært at overvurdere alle fordelene ved stråtækt. Om sommeren er det køligt under det, og om vinteren er det varmt, selve bygningen "ånder" og lever generelt et roligt roligt liv. Selv lyde af regn i nærvær af et sådant tag "slukket", er det præget af modstand mod vind og andre atmosfæriske påvirkninger. Ud over alt dette kan stråtækt betydeligt spare penge på fundamentet og overlapningen, da de ikke behøver at stole på store belastninger.

1 - halm (reed), 2-mesh, 3-fliser, 4-front rulle, 5-skinne, 6 - træk tråd, 7 - trussystem, 8 - 5 mm fastgørelsestråd, 9 - spændebjælke, 10 - 11 - klemplade, 12 - stivere, 13 - dampspærre, 14 - OSB-liste

Tippede tag kan lægges på taget af absolut ethvert design, der er ingen begrænsninger i form af form i dette tilfælde. Endelig når livet på et sådant tag 50 år. På originalitetens design er det ikke værd at tale om!