Originale pletter til hævede lofter: 4 tips til valg

Korrekt placerede pletter på strækloftet giver mulighed for at genoplive interiøret. Stræklofter er i stor efterspørgsel i dag. Disse er praktiske designs med et attraktivt design, der har vundet forbrugernes kærlighed. Stræklofterne kan genoplive interiøret, tillade det at spille med nye farver. Alt dette er muligt takket være to typer materialer og et stort udvalg af deres tekstur og farve. For at fuldføre det samlede billede skal du installere pletter til hævede lofter. Til dette skal du vide hvordan man arrangerer dem og hvordan man installerer dem.

Spot: Funktioner af armaturer til hævede lofter

Spot er en lampe i loftet. Med sin hjælp kan lyset i rummet justeres. En sådan lampe har en række funktioner, der kun er karakteristiske for den.

Inden du vælger pletter, er det vigtigt at studere detaljeret information om dem for at vide, hvordan man skelner dem fra andre typer lamper.

Disse lamper er ideelle til spændingsstrukturer. Sammen ser de stilfulde og fashionable ud. Og tekniske funktioner giver den mest funktionelle brug af belysning.

Funktionen ved pletter er, at de har bevægelige dele og kan lede lys i en bestemt retning.

Spot funktioner:

 • Det har bevægelige dele, der kan lede lyset i den ønskede retning, mens vinklen kan være næsten alt.
 • Spot kan kun bruges i et bestemt område af rummet.
 • Spot er et godt værktøj til zoneindretninger.

Ved installation af armaturer er det meget vigtigt at være sikker på, at de er nødvendige. Ikke hylder mode, hvis sådan belysning ikke er nødvendig. Selv om disse lamper er meget lette og behagelige at bruge.

Steder under loftet: funktioner og fordele

Moderne teknologier giver mulighed for at udstyre huset praktisk og funktionelt. Det er ikke nødvendigt at bruge meget dyre designs. I dag kan alt købes til en forholdsvis lav pris.

Spots har et væld af funktioner, der tiltrækker forbrugere over hele verden. Deres design er så forskelligartet, at det giver dig mulighed for harmonisk at arrangere selv det mest uforudsigelige interiør.

Pletterne er lavet af metal. Dette angiver deres høje kvalitet. Sådanne lamper har en lang levetid og en obligatorisk garanti for kvalitet.

Pletterne under det hængende loft er lavet af metal, og deres installation er meget enkel

Spot funktioner:

 • Nem at installere;
 • Evnen til at arrangere selv de mørkeste hjørner af rummet;
 • Evnen til nemt at placere pletter omkring periferien af ​​lærredets spænding;
 • Stor variation i design.

Spots er næsten ideelle typer belysning. De er gode til installation på spændingsstrukturer. Dette er en slags moderne inventar, som giver dig mulighed for at tænde et værelse uden begrænsninger.

Montering af pletter i loftet

Før installation af hævede lofter, processen med at lægge kommunikation. Bare i løbet af denne periode bør du allerede beslutte dig for fødderne og deres placering. Det er vigtigt at udarbejde en plan og et kommunikationsprojekt, som hele arbejdet skal ses på.

Ved forberedelsen af ​​placeringen af ​​stedet er det vigtigt at bestemme præcis, hvor det skal placeres. Udarbejdelsen af ​​et specielt hul til installationen afhænger af det.

Det er vigtigt at gøre et hul i lærredet meget omhyggeligt, ellers kan du bryde strukturen af ​​spændingsarket. Der er pletter, der ikke kræver en prankhulprocedure. De kan installeres direkte på spændingskontraktionen.

Installation af pletter i loftet er ganske enkelt med egne hænder, men du skal følge sikkerhedsforanstaltningerne og være yderst forsigtige

Monteringssted:

 • Fjern ledningerne;
 • Tilslut stedet
 • Sæt under lærredet på profilen;
 • Udadtil at bringe lampen.

Du kan selv indstille pletterne. Det er vigtigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne, ellers kan en sådan simpel proces blive usikker. Hvis der opstår problemer under installationen, er det bedre at straks ringe til en professionel elektriker, der hurtigt løser alle kommunikationsproblemer.

Hvilke pletter er velegnede til hævede lofter

I dag er stræklofter udbredt. Men for at de skal se smukke og harmoniske ud, er det nødvendigt at supplere dem med den rigtige og moderne belysning. Spot - belysningsenheder, der er ideelle til spændingsstrukturer.

I dag har markedet et stort antal producenter, der tilbyder deres produkt. De repræsenterer forskellige typer af pletter, der kan bruges til at dekorere interiøret i enhver stil.

Bekendtgørelse med klassificering af inventar hjælper med at forstå deres hovedtyper og funktioner. Det er vigtigt at installere lamperne af denne type korrekt. Så tjener de i mange år.

Til stræklofter er forsænket, overflade og overliggende pletter egnet.

Typer af pletter:

 • Embedded. Har et meget æstetisk udseende. Mange designere kan lide at bruge dem.
 • Surface. Armaturerne er fastgjort direkte til spændingsarkets overflade.
 • Falsk. Monteret meget tæt på lærredet, som begrænser deres belysningsradius.

Hver art har sine egne egenskaber. Dette er ikke at sige, at mange af dem er positive. Nogle gange har disse lamper fejl, men de kan ikke kaldes betydelige.

Udvælgelse af pletter til hævede lofter (video)

Strammekonstruktioner er moderne PVC-lommer eller stoffer, der nemt og enkelt er monteret på en hvilken som helst loftoverflade. I dag er de blevet mere populære på grund af deres praktiske og funktionalitet. For at gøre sådanne lofter mere komplette, og værelset var hyggeligt og tændt, er pletter fastgjort til stræklået. Dette er en type lysarmatur, der gør det nemt at justere belysningen gennem rummet. Et varieret design giver dig mulighed for at vælge de rigtige lamper til enhver stil i interiøret. Installer dem moderigtigt alene eller med hjælp fra en guide.

Varianter af pletter og principperne for deres installation i et suspenderet eller nedhængt loft

Steder er specielle spotlights, der arbejder på princippet om retnings handling. De adskiller sig fra standardbelysningsenheder, fordi de er monteret på en bevægelig beslag, som gør det muligt at justere belysningsretningen. Enheder kan bruges i forskellige rum. Montering af pletter i det falske loft, i spændingsstrukturer, på væggene er muligt, hvilket giver ubegrænset flyvning til designer fantasi.

Fordelene ved at bruge pletter

Ved hjælp af pletter kan du lave både basis- og baggrundsbelysning og skabe interessante nuancer og accenter i interiøret.

Spotlights har mange attraktive fordele:

 • sofistikeret udseende, et stort udvalg af design, farve, tekstur;
 • giver høj kvalitet belysning uden mørke områder;
 • visuel forøgelse og udvidelse af rummet
 • enkel installation og evnen til at installere i et hvilket som helst område af loftet
 • evnen til at forbinde enheder i separate grupper styret af forskellige switche;
 • omdirigering af lys til det ønskede punkt i rummet til enhver tid.

Dette burde være kendt!
På grund af muligheden for visuel udvidelse af rummet betragtes spotlights som den bedste mulighed for design af små værelser.

Varianter af enheder

Disse belysningsenheder præsenteres i et ret stort sortiment. Den vigtigste klassifikation omfatter de tre mest almindelige sorter.

 • Overhead punkt i loftet. Ved installation svarer de til vægsconces. Til armatur har du brug for en speciel beslag, der skrues til loftet, og armaturerne selv er monteret på den. Disse enheder er gode, fordi de ikke behøver at bore huller i belægningen. Denne fordel gør pletterne ideelle til lofter.
 • Forsænkede pletter. De er spotlights, hvor du nemt kan ændre lyskildens position. Belysningskontrol gør det muligt at gøre det så ensartet som muligt. Sådanne indretninger installeres ofte i hævede lofter. Disse enheder er en god mulighed for belysning af enkelte funktionsområder. De pletter, der allerede er tilsluttet ledningerne, installeres i de forborede huller i den ønskede diameter. Til fastsættelse er der tilvejebragt fjederklammer, som uafhængigt optager den korrekte position efter deres installation i åbningen.
 • Kombinerede pletter. Udformningen af ​​disse lamper kan være placeret forskellige kilder til lys. De hjælper med høj kvalitet lys selv de fjerneste hjørner, da lyset af hver af dem kan rettes til et bestemt sted.

Også pletter varierer afhængigt af lyskilden.

 1. LED-pletter, som normalt bruges til hængende og nedhængte lofter. Enheder tjener i lang tid, sjældent overophedes og reducerer energikostnaderne.
 2. Halogenanordninger. De er godt oplyste ethvert værelse og overkommelig. Den eneste ulempe er frigivelsen af ​​en stor mængde varme under drift, hvilket gør det næsten umuligt at installere sådanne pletter på spændings- og ophængningsstrukturer.
 3. Glødelamper. Disse enheder er billige og giver meget lysende belysning, men deres levetid er mindre holdbar end halogen og LED-enheder.

Mange deler spotlights på væg og loft. Faktisk er denne klassificering betinget, da de fleste enheder kan monteres både på loftet og på væggene.

Installationsfunktioner

Forberedende arbejde

Før installationen startes, er det ønskeligt at gennemføre en række forberedende arbejder:

 • beregne afstanden mellem loftet og betonbasen
 • tage hensyn til monteringsventilernes højde
 • bestemme antallet af belysningsenheder, planlægge deres placering
 • Forbered det nødvendige sæt værktøjer (kniv, boremaskine, skruetrækkere, kabel, kasser til forgrening).

Spotmontering

Uanset hvilken type pletter, deres installation vil være næsten identisk.

At begynde at lægge elektrisk ledning. Pakningen starter fra forbindelsesboksen, hvor koblingen udføres med kontakten. Det er bedre at lægge ledningen, inden du installerer det hængende eller ophængte loft.

Så er pletterne inkluderet i det samlede elektriske kredsløb i boligarealet. I dette tilfælde skal der anvendes et parallelt kredsløb: kablet fra forbindelsesboksen føres til den første enhed. Resten vil være forbundet med den.

Det er vigtigt at overveje at ledningen skal lægges med en vis margen. Den optimale afstand er 25-30 cm. I fremtiden er restene gemt bag loftsophængets ophængs- eller spændingsstruktur.

Ledningerne er lagt før montering af loftsbeklædning, og lamperne selv installeres efter færdiggørelsen. Indfældede pletter monteres i hullerne lavet, overhead monteret med beslag.

Spotlights - En moderne, original og effektiv måde at lyse på at forme dit hjem. De skelnes af et æstetisk udseende og gør deres arbejde for et hundrede procent og belyser de fjerneste og sværeste zoner i rummet.

Stræklofter

Populariteten af ​​suspenderede lofter vokser om dagen. Måske eksisterer det simpelthen ikke på markedet for andre materialer, der er i stand til at skabe spændingsstrukturer, der er værdige for konkurrence. Men i dag vil vi ikke tale om stræklofterne, men om hvor vigtigt det er at lave det rigtige valg af armaturer til PVC-film. Du kan jo ikke installere nogen armaturer, men opfylder kun visse krav til udseende, strøm osv.

Indhold:

Funktioner af stretch loftsbelysning

Når du planlægger belysningen, vil du helt sikkert have det til at være ensartet, så lyset ikke er for skarpt, forvrænger ikke farverne, gør ikke øjnene skadelige og påvirker ikke omgivelserne. Er det værd at huske på, at den velkendte Ilyich lampe, der er suspenderet fra loftet i en carbolite patron, ikke kan opfylde alle kravene. Men selvom den mest spektakulære lysekrone ikke giver den ønskede belysning, vil den kun tiltrække overdreven opmærksomhed til sig selv, og det vil stadig ikke være muligt at undgå relativt mørke hjørner i rummet.

Alle ovenstående problemer kan elimineres ved hjælp af sådanne spotlights til et strækloft, som vises i videoen om armaturer til stræklofter. Glat og høj kvalitet belysning af arbejdsområdet i køkkenet, beroligende blødt lys i stueets opholdsstue, mangel på mørke og en behagelig indstilling til øjnene - alt dette opnås fuldt ud med denne specielle slags lysarmaturer.

Belysning af strækloftet med forsænket spotlights udføres i henhold til et princip. I første omgang er en understøtningsstruktur kaldet et stativ fastgjort til bundloftet, hvorpå de forsænkede elementer efterfølgende bliver holdt. Og først efter at have strækket lærredet, skæres hullerne i den ønskede diameter gennem den, som er fastgjort med forstærkningsringe. Derefter limes den termoinsulerende ring, hvis det er nødvendigt, og en spotlight er installeret.

Typer af belysningsarmaturer til lærred

Populariteten af ​​spotlights vokser konstant, deres sortiment bliver bredere. De fleste af de inventar, der bruges til at fremhæve traditionelle lofter og hjemmebelysning, er også velegnede til lofter. Af beskaffenheden af ​​monteringsarmaturer til loftslofter er der to typer: med lyspærens indvendige og eksterne arrangement.

Hvad er lamperne

Når den er anbragt udenfor, er pæren under strækloftet og adskilt fra den af ​​platformen. Overlygter har samme monteringsmetode som den traditionelle lysekrone og er mere foretrukne, fordi lyspæren ikke er placeret i et lukket rum og afkøles hurtigt nok.

Sådanne lamper påvirker ikke loftets levetid, de lyser bedre og lysere, da de har en bred spredningsvinkel, spiser de "mindre op" end strækloftets højde på grund af pærens udvendige placering. Blandt de mangler i de overliggende armaturer kan man måske bemærke følgende: Armaturkroppen lukker ikke den beskyttende termiske ring, det spilder æstetik lidt.

Lampen med det indre arrangement skjuler over spændingsstofets niveau og strækker sig næsten aldrig ud over niveauet. Indbyggede armaturer til stræklofter er monteret således, at kroppen sammen med en pære er indlejret i spændingsstofet, og uden for loftet kan man kun se en lille synlig del af kroppen kaldet en dekorativ ring eller beskyttende glas i loftet.

Armaturer med intern lampeplacering anbefales mindre til installation. Lampen er inde i strækloftet, og dette påvirker køleprocessen, foruden loftet og selve termisk ring overophedes. Spotlights har en smal stråle af lys, der ikke giver mulighed for at belyse et stort område. I tilfælde af ukorrekt installation er uoprettelige ændringer i udseende, egenskaber og egenskaber af spændevævet muligt.

Men i de fleste tilfælde er det dem, der vælges, selv enige om at opfylde en række stive begrænsninger: For eksempel er brugen af ​​støbt lys udelukkende stemplet uacceptabelt. Og de vælger sådanne lamper, da lysets retningsretning kan ændre det sædvanlige fald af skygger i rummet og skabe en interessant belysningseksponering. Thermo ringe er skjult for øjnene ved lampens sidekant.

Hvad er lamperne

Belysning og overlys kan have almindelige glødelamper, energibesparende fluorescerende, LED og halogen. Hovedarmaturerne til strækloftet er MR 16 med en halogenlampe og en R63 med en almindelig glødelampe.

Energibesparende lysstofrør benyttes sjældent med loftslofter, da lyspærer af denne type er store. Følgelig kræver armaturet med en fluorescerende lampe, når armaturet monteres på strækloftet, en betydelig afstand mellem bunden og strækloftet.

En interessant løsning til et strækloft - forsænket lys med LED-lys. Men de kan ikke bruges som hovedarbejdslys på grund af begrænset strøm, men dekorativ belysning vil være ganske nyttig.

Ud over de traditionelle lamper kan du gøre dit valg til fordel for LED-strimlen, som normalt er indstillet til lærredet. Det er i stand til at skabe en blød belysning af visse funktionelle områder af rummet, for eksempel omkring omkredsen af ​​et rum eller i den anden del.

Krav til spotlights

Langt fra ethvert armatur kan indbygges i loftet, uanset ejers ønske. Indbyggede armaturer til loftet skal opfylde visse tekniske krav.

udseende

Først og fremmest bør armaturerne til spændekluden være runde. Og dette gælder i højere grad for monteringshullet, som er nødvendigt til installation i lampens strækloft. Det sker ofte, at en kvadratisk eller anden formet lampe inde har en rund landingsenhed. Et sådant spotlys er også velegnet.

Huset på hvert armatur skal have en landingsflange på indersiden. Når du vælger en lampe, skal du være opmærksom på forskellen mellem kroppens indre og ydre diameter. Denne indikator skal ikke være mindre end 10 millimeter. Det er nødvendigt, at lampen installeret i spændingsarket dækker isoleringsringen limet til loftet. Ellers vil slidbanen stikke ud over armaturet, og det vil være synligt for det blotte øje.

Det er ønskeligt, at forsænket lyspærer skal dækkes med en særlig uigennemsigtig maling for at forhindre lys i at komme ind i loftet. Hvis du bruger andre lamper i armaturerne, kan strækloftet skinne igennem, og der skabes en lille, lys areola omkring den.

magt

Når du vælger armaturer til et strækloft, skal du overveje begrænsningerne på armaturets pærer og de begrænsninger, der vedrører afstanden mellem strækloftets overflade og lamperne, da PVC-folien kan opvarmes eller smelte ved opvarmning over 60 grader. Derfor anbefales installation af dobbelt termiske ringe.

For at eliminere risikoen for beskadigelse af spændingsmaterialet fra stærk opvarmning på det sted, hvor lampen rører ved det, skal du vælge lampepærer med en effekt på mindre end 60 W eller halogenlamper med en effekt på ikke over 35 W. Med yderligere varmeisolering kan du bruge mere kraftfulde lamper i spotlights.

Hvis hovedlysene har en ydre del, der ligger langt fra niveauet af strækloftet, hvor den stærke lampe er placeret, kan strømbegrænsningerne forsømmes. I nogle tilfælde er de ikke mere end 70 watt. En alternativ løsning betragtes som en energibesparende pære, som næsten ikke opvarmes.

montering

Afstanden fra bundoverfladen til spændingsdugen med armaturernes indvendige placering tager 6-7 centimeter for halogenlamper og 9-12 centimeter for glødelamper. Afstanden fra de overliggende armaturer til overfladen af ​​spændevævet bør ikke være mindre end 15 centimeter, men det er bedre, hvis dette tal når 20-40 centimeter.

Kontakt mellem strækloftet og spotlyset er uacceptabelt for at undgå sprængning af nettet. På billedet af stræklofter kan du se mellemrummet mellem lærredet og lampens side. På den anden side kan den maksimale diameter af hullet, der kan skæres til montering af lampen i et strækloft, være 15 centimeter. Det anbefales at installere i et rum, hvor der er en sådan armatur, dimmere - lysdæmpere.

Ved valg af spotlights til installation i badeværelset, køkkenet og indendørs swimmingpoolen er det tilrådeligt at tage specielle lamper med beskyttelse mod støv og fugt. Sådanne produkter har normalt "IP65" mærkning på deres emballage, hvis fabrikanten anvender europæiske standarder for mærkning af belysningsudstyr.

Halogenpærer i spotlights kan være på 220V eller 12V, kun i den obligatoriske rækkefølge, for sidstnævnte skal bruge en transformer, hvis effekt er større end den samlede effekt af de tilsluttede lamper. Hver armatur er bedst tilsluttet fra en position af efterfølgende drift til en 60 W transformator.

Beregning af antal lamper

Det er tilrådeligt at købe til hver type belysningsarmatur af samme type. Når du monterer armaturer i spændekluden, skal du huske at lyset fra armaturet er rettet nedad og belyser et areal på ca. 1,5 - 2 kvadratmeter. Derfor skal du korrekt beregne antallet af armaturer. Og baseret på praksis anbefales en lampe til at blive installeret på 1,5-2 kvadratmeter plads.

Det skal bemærkes, at loftet design ikke anbefales at mætte de forsænket lys. Mange indbyggede armaturer kan ødelægge hele designet til jorden og bringe unattractiveness til loftoverfladen, samt fremkalde forekomsten af ​​defekter på nettet. For at fremhæve loftets "lyse" design bruger de såkaldte danselys i sin ramme, hvorfra lysstrømme sendes i forskellige retninger, "dansende" på samme tid.

Loftmærkning

Før du monterer strækloftet, skal du bestemme, hvordan du lægger lamperne på overfladen. Dette gælder især, når det er planlagt at oprette et loft med flere niveauer. Fremhæv hvert niveau i et separat lyskreds og fordel lyskilderne i overensstemmelse hermed. Så lad os tage afstanden mellem lamperne på niveauet af en meter, afstanden fra væggene - ca. 60 centimeter.

Lamperne skal fordeles, så deres installationssteder ikke falder på de installerede baguetter, og opretholde en afstand på 25-30 millimeter fra kanten af ​​hullet til spotlyset til nærmeste baguette. Når man placerer lamperne på et strækloft, skal man også overveje tilstedeværelsen og placeringen af ​​lysekroner i loftet. Med samtidig brug af spotlights kan tages til siden. Eller forsænket lys til at adskille konturerne af belysningen af ​​forskellige funktionelle områder.

Installation af justerbare stativer

Strækloftet er naturligvis ikke i stand til at modstå en sådan belastning som belysning. Derfor er det indledende trin i installation af spotlights installationen af ​​indlejrede elementer og specielle justerbare stativer, som følge af hvilke fastgørelsesanordninger. Stativet består af 2 guider og en særlig ring, som har en indvendig diameter, hvilket svarer til landingsdiameteren af ​​en spotlight. Guider giver mulighed for at justere en sådan ringhøjde.

Udførelse af denne procedure er det nødvendigt at sikre, at placeringen af ​​realkreditlån, således at deres krop ikke forstyrrer den efterfølgende installation af spændevævet. Oftere er indstillelige stativer fastgjort til bunden med skruer og dowels. Lampen, der er indsat i hullet i strækloftet, er placeret på stativet, som er fastgjort til hovedloftet.

Montering af spotlights

Derefter skal du udføre elektrisk arbejde, som består i at lægge kablet til installationsstedet for hver enhed. Efter en række forberedende arbejder og installation af strækloftet, skal du fortsætte til den sidste del - installation af lamper i strækloftet. Til dette formål er det nødvendigt at fastgøre (lim) en rund profil direkte på filmen i monteringsbeslagene, som er beregnet til montering af armaturer.

Før du fastgør armaturerne, er det nødvendigt at skære huller i lærredet til den fremtidige armatur langs den indvendige kontur af den runde profil. Hullerne i PVC-folien skal skæres præcist for at undgå tekstfejl under installationen.

Ved hjælp af justeringsskruerne skal du sætte fastgørelsesholdere i spidsen med loftets materiale, træk de elektriske ledere gennem hullerne og tilslut enhederne. Lampens design har en termisk isolerende ring, som skal installeres på kroppen før installation. Det er nødvendigt at regulere opvarmning af loftets spændingsmateriel og adskillelsen af ​​lampen fra materialets overflade.

Når du installerer PVC-film på loftets overflade, skal du trække ledningerne gennem hullerne. For at fastgøre lamperne i loftet jævnt, efter installation af dem, skal du udføre proceduren for justering af lamperne, så du kan skrue i alle lamperne og kontrollere strækloftet for korrekt belysning.

Med velordnede spotlights vil belysningen ikke rive øjnene, men kraftig. Hvis strækloftet har et stort område, så for at forbedre belysningssystemets ydeevne, kan du installere en transformer, der er designet til at spare energi og installere lavpowerlamper med lavt strømforbrug.

Installation af lysekroner på loftet

Den mest populære form for fastsættelse af en lysekrone på et strækloft er brugen af ​​en loftkrog. Denne fastgørelse er oprettet som følger. I betonloftet skal du lave en særlig krog og kontrollere pålideligheden af ​​dens vedhæftning ved at placere en særlig belastning på den. Derefter skal du bruge ledningerne, installere et strækloft, skære et hul i det i midten af ​​krogen og lim en speciel termisk ring.

Hovedspændet til spændt stof er en standard loftsstrimmel. For at gøre dette skal du markere lysekronens installationscenter, trække en speciel tråd, der fastgøres til profilen med en perle. Derefter måles kopekronerne og længden af ​​loftmonteringen og savet tømmer. Strålen skal være lavet lidt længere end lyskildens kop, så lysekronen ikke rystes.

Dernæst måler afstanden fra basen til snørebåndene og sætter stangen lige langs tråden, forbereder ledningerne og installerer strækloftet, skærer et hul i midten og limter termoringen. Ved midten af ​​tømmeret monteres loftsmontering og monteres lysekronen.

Hvis du har brug for at montere en stor lysekrone, skal du bruge denne mount som en krydsfiksering. Sådanne monteringer staves primært ud for lysekroner i form af en flad firkant eller stor plade, parallelepiped eller oval, som passer godt til strækloftet. Installer denne fiksering som følger. Alt er gjort på samme måde som ved installation af et traditionelt loftarmatur, skal du kun vedhæfte krydsfiner til bjælken, som har et område, der er lidt større end lyspladens bundplade eller vedhæft krydsfiner til specielle bøjler.

Hvordan vælger man et sted for et strækloft? (21 billeder)

Indtrykket af indretningen af ​​rummet afhænger stort set af belysningssystemet, som skal overvejes nøje. Belysning giver ikke kun rummets funktionalitet, men er også et middel til at demonstrere finishen, hvis tilstand ikke altid er på et højt niveau. For eksempel dårligere belysning beskadiger virkningerne af en eksklusiv rumindretning, men i værelser med fejl i indretningen vil skjul forekomsten af ​​fejl. Og tværtimod vil det lyse lys understrege det unikke design af indersiden af ​​statushuset, men i de værelser, der ikke er blevet repareret i lang tid, vil det vise behovet for reparation.

Derudover har forskellige områder i rummet brug for belysning på forskellige måder, så der er simpelthen ikke behov for ensartet belysning af hele rummet, og det gør det ofte ondt i at opholde sig i det.

Krav til belysning af lokaler bestemmer eksistensen af ​​belysningsarmaturer af en række strukturer, der er fokuseret på visse driftsforhold. Populariteten af ​​brugen af ​​lofter i PVC-stræklofter har også stimuleret produktionen af ​​forskellige armaturer, der er egnet til installation i nærheden af ​​vinylkappen. Spotlights - en af ​​de typer af belysningsanordninger, der kan installeres under loftet. Med udviklingen af ​​teknologi er disse enheder blevet forbedret, hvilket resulterede i en ny type armaturer - pletter til stræklofter.

Hvad er pletter

Spot er lokale armaturer monteret på loft eller væg og består af tre hovedaggregater: bunden, hængselbeslaget og armaturet. En funktion af stedet er den bevægelige konstruktion af beslaget, som gør det muligt under driften at lede lyskilden i den rigtige retning. Disse lysarmaturer fik deres navn, sandsynligvis fordi lysstrålen genereret af dem, rettet mod flyet, skaber en plet på den, et punkt - "spot" oversat til engelsk.

Ud over mobilbeslag kan pletter være udstyret med indbyggede dimmere - strømstyring, lysstyrke. Denne funktion er særligt attraktiv med hensyn til effektivitet - du kan kun bruge en sådan lampe ved fuld effekt, hvis det er nødvendigt (læsning, syning osv.), Resten af ​​tiden reducerer lysstyrken manuelt til den ønskede værdi manuelt.

arter

Designet af disse lamper er universelt, og derfor er disse belysningsenheder ikke klassificeret i henhold til stedet for eventuel installation - pletter kan monteres på væggene og i loftet. Undtagelserne er modeller dekoreret med dekorative vedhæng, hvilket kun indebærer loftplacering.

Vinylbeklædning i strækloft er ikke en hindring for at installere pletter - mens de opfylder kravene til den tilladte effekt af de anvendte belysningslygter, er disse lamper egnet til brug i umiddelbar nærhed af PVC-film og vil effektivt dekorere det elastiske hæmmede loft på både enkeltniveau og flertallet konstruktion.

Ved installationsmetoden er pletter opdelt i forsænket, suspenderet, overhead og spænding.

Indbyggede lys, monteret på en bærende base, rager ind i rummet gennem hullerne i PVC-kappen kun med dekorative baldakiner - instrumenthuset med en bevægelig beslag og ledninger er gemt bag lærredet.

Suspended (kombineret) pletter Monteres også på en loftsbase, men monterings- og konstruktionsteknikken ligner en lysekrone, men med mulighed for at ændre lysstyrkenes retning. Ligesom lysekroner, er belysningsarmaturer af denne type hængt fra loftet til krogen gennem et hul i PVC-lærredet med en slidbane. Bærende lofter og ledninger forbliver under spændeskeden, og et hængende plet med en eller flere nuancer af dekorativt design forbliver åben for gennemgangen.

Spot forsendelse De har stor størrelse og design, der ikke gør det muligt at skjule fastgørelsesdelen under PVC-kluden, derfor er de monteret over strækloftet på sengen, der er monteret under den på understøtningsbasis.

Spot spændingsstruktur Installationen består af flere belysningsapparater, der er strækket på kabler strækket over rummet. Designet i stil med "techno" passer ikke til hvert værelse, så installationen af ​​spændingspletter skal passe ind i den overordnede stil i interiøret.

Pletterne under det hængende loft bruger følgende typer lamper:

 • almindelige (glødelamper);
 • energibesparelse;
 • halogen;
 • LED.

Brug i pletter almindelige glødelamper (socles E27 og E14) er bredt fordelt. Fordelene ved disse enheder er den "varme" farve af belysning, fraværet af en flimrende effekt, der er skadelig for øjnene, og den lave pris.

Men der er også betydelige ulemper - glødelamper har en lav effektomregningsfaktor og lav varmeomdannelse, så vi behøver ikke at tale om deres omkostningseffektivitet. Følgelig begrænser tilstedeværelsen af ​​intens varmeoverførsel den effekt, der anvendes i PVC-skaller af konventionelle lamper - op til 60 W for stofklæder og 40 W for film. Derudover ændrer den gule farve af strålerne i sådanne belysningsarmaturer farveskemaet af dekoration af spændeklæder, især af blå og blå toner.

halogen - En forbedret type konventionelle glødelamper, inddelt i lavspændings (12-24 V) og højspændings (220 V) produkter. Apparatets kolbe er fremstillet af varmebestandigt kvartsglas og er fyldt med jod- eller bromdampe, hvilket eliminerer fordampningen af ​​wolframspiralpartikler på væggene og sikrer, at de vender tilbage til filamentet. Dette giver dig mulighed for at øge spiralens temperatur og opnå udviklingen af ​​dens lys, der ligner karakteristika til dagslys.

Halogenlamper er økonomiske, men i forhold til energiforbrug er de næppe forskellige fra almindelige glødelamper. Økonomien i dette tilfælde skyldes holdbarheden af ​​disse enheder - 2000-4000 timer, og når du bruger en blød start - 8000-12000 timer.

Halogenlamper har en højere omkostning.

Når du installerer dem, kan du ikke berøre kolben med dine bare hænder - fede mærker på glasset under forbrændingen reducerer apparatets levetid.

Dimmere kan ikke anvendes på halogenlamper. Når spiralfilamentet falder, falder temperaturen i kolben og vil ikke være tilstrækkelig til at reagere med wolfram med en inert gas;

Energibesparende lamper - fluorescerende enheder, hvis størrelse ikke tillader deres anvendelse i små indbyggede pletter. Men i de hængende, overhead- og spændingsstrukturer, håndterer disse lamper helt opgaverne. Overflade temperaturen på pære af energibesparende enheder er ikke høj, og i henhold til lysets farve er de opdelt i "varm" (gul) og kold (hvid) ", som gør det muligt for os at tage højde for tonaliteten af ​​det spændende stofs kunstneriske design.

Med hensyn til holdbarhed afhænger det direkte af enhedens kvalitet. Lamper fra kendte producenter har en stor ressource, men dette er uundgåeligt afspejlet i prisen - højkvalitetsbesparende lamper kan være 10 eller flere gange dyrere end almindelige glødelamper.

LED pærer - Moderne udstyr, der er kendetegnet ved en høj omregningskurs for elektricitet til lys med lavt strømforbrug og varmeafledning. Sådanne lamper er mere holdbare end halogen og kompakte, i stedet for en reflektorreflektor bruger de en linse, bag hvilken der er en kraftig eller flere svagere lysdioder.

Det er vigtigt! Enkelt LED-lamper er mere holdbare.

For at få lyset så tæt som muligt på dagens egenskaber, tillader LED-lamper fra prisområdet over gennemsnittet udstyret med moderne dimmere, at regulatorer af gamle modeller ikke afslører potentialet i high-end-enheder.

Ved spændingsforbruget strøm Pletterne til loftbelysningssystemet er opdelt i 2 grupper: 220 V og 12 V.

Pletterne designet til 12 V kan have en speciel spændingsomformer i deres design, der gør det muligt for dem at blive forbundet til et husholdningsnetværk.

Andre 12-volt modeller kræver installation af en individuel adapter eller en "ensretter", der er fælles for lyssystemet, der konverterer vekselstrøm med en spænding på 220 V til en strøm med konstant frekvens på 12 V.

Styrker og svagheder

Argumenter til fordel for brugen af ​​pletter til anlægsbelysningssystemets strækloft er uforholdsmæssigt mere end argumenterne mod deres anvendelse. Her er fordelene ved disse lamper:

 • nem installation, hvilket giver mulighed for at montere egne hænder;
 • Kompaktitet af indlejrede modeller med høj effektivitet;
 • universalitet af installationen (suspenderet og strækloft)
 • en bred vifte af kunstnerisk og teknisk præstationer;
 • Mulighed for brug for zoneinddeling

Vi kan kun tale om svaghederne af pletter betingelsesmæssigt - disse lampers evne til at belyse områdets lokalområde retningsbestemt er et designelement ved designet og kan ikke kvalificere sig som en negativ egenskab.

Hvis vi betragter enheden under hensyntagen til parametrene for de bestanddele, er brugen af ​​slots med halogenlamper ikke praktisk for russiske forhold - strømforstyrrelser i et husholdningsnetværk fører til hurtig fejl i disse elementer og behovet for hyppig udskiftning.

Anvendelsesområder

Det er svært at nævne det område, hvor stedet ikke ville have været anvendt. I bolig-, offentlige og industrielle lokaler er der altid områder med forskellige behov for belysning. I dette tilfælde afhænger dette behov af samme zone afhængigt af situationen. Pletterne gør det muligt at jævnt fordele lysstrålernes lysstråler i kunstneriske fragmenter af rumindretningen eller omvendt at fokusere arbejdet i alle lamperne i en retning. Samtidig er det kun et par minutter at returnere lamperne til deres oprindelige position eller indstille en ny opgave foran dem.

Det er svært at overvurdere fordelene ved pletter, når en midlertidig arbejdsplads skal være bedre oplyst i stuen, et smykkefremvisning i salgsområdet og en stationær maskine i butikken.

Hvis vi overvejer det, ud over funktionalitet, har pletter også dekorative egenskaber, er det muligt at overveje med hårdheden af ​​deres brug ikke en luksus, men en rationel nødvendighed.

Installationsteknologier

Fremgangsmåden til montering af pletter afhænger af belysningsapparatets design. Eksisterende typer armaturer er monteret med hængende lofter ved hjælp af en af ​​tre metoder:

 • montering på et justerbart stativ
 • krokekrog;
 • montering på bæreplatformen.

Alle tre teknologier sørger for montering af spaltefastgørelser på understøtningsbasis inden installation af PVC-stof.

Justerbare stativer med universelle platforme og en bærerramme til en krog eller plet lagt på konstruktionen er fastgjort til loftbunden i henhold til design af placeringen af ​​belysningsanordninger. Så på toppen af ​​dem er der monteret et strækloft på rammen, hvor der laves teknologiske huller ved hjælp af slidbaner.

Gennem de teknologiske huller fjernes kabelenderne, og de indbyggede pletter er tilsluttet, monteret og justeret.

På samme måde er en krog fastgjort til monteringspladen, hvorigennem den kombinerede spot-lysekrone er suspenderet. Platformniveauet skal justeres, så dets kontur ikke vises på vinylpladen.

Overflader er også fastgjort til monteringspladen over PVC-film, men uden hjælp af en krog og ved hjælp af selvlukkende skruer, der føres gennem strækloftet i hullerne, der er udstyret med slidbaner med lille diameter (4-5 mm).

Det er vigtigt! For at forbinde pletterne vælger vi en parallel metode, således at en armaturs fiasko ikke resulterer i at strømforsyningen af ​​hele belysningssystemet fjernes.

konklusion

I de fleste tilfælde kan hævede lofter med pletter ikke give fuldstændig og ensartet belysning af rummet, det vil sige disse belysningsenheder kan ikke betragtes som de vigtigste kilder til lys. Men de er ikke designet til dette. Men som ekstraudstyr vil disse lamper være relevante og nyttige i ethvert rum, og deres tilstedeværelse vil gøre det muligt at spare godt på grund af mindre drift af hovedbelysningssystemet.

Typer af pletter til strakte loftmalerier og subtilitet i installationen

Stretchlofter - et originalt og praktisk element i indretning, som gør det muligt at omdanne det. Ved at kombinere dem med forskellige belysningsenheder kan du opnå en fremragende visuel effekt. Ofte anvendes roterende armaturer - pletter til stræklofter, de passer bedst til. Lad os se, hvad de er, hvor de kan befinde sig og hvordan man monterer dem selvstændigt. Billederne hjælper med at forstå detaljerne.

Typer og træk ved pletter

Spot i oversættelse fra engelsk betyder "spot". De er tilgængelige i forskellige størrelser, typer, men komponenterne er ens:

 • Basen. Den omfatter elektriske ledninger og ekstra udstyr, hvis det er nødvendigt, forsyningsenheder med en spænding på 12 V. Desuden er bunden udstyret med fastgørelseselementer til montering af pletter på det ønskede sted. Materialet i denne del er metal eller plast. Farve skalaen er forskellige: krom, bronze, akrylmaling;
 • Lysarmatur Punktmodeller anvendes med en bevægelig type fiksering på bunden. Dette gør det muligt for belysningsanlægget at blive placeret i den ønskede vinkel, idet strålerne styres til en eller flere zoner i rummet.

Spot med lamper af forskellige typer bruges som en kilde til hovedbelysning eller som baggrundsbelysning til loftets overflade for at fremhæve individuelle zoner.

Indbyggede pletter, der er velegnet til montering på lærredet

Typer af pletter efter type placering:

 • Suspenderet. De ligner en lysekrone, men adskiller sig fra det ved at justere strålingsretningen. Fastgørelse af denne type lysekrone udføres direkte til loftet;
 • Embedded. Dette er den såkaldte drejebelagte lysekrone, hvis krop er skjult under spændende lærred. Det har ingen base, og fastgørelsen udføres på beslagene i pakken;
 • Falsk. Mere i størrelse end indbygget, og basen er fastgjort direkte ved siden af ​​lærredet.
Suspenderede pletter - en analog af lysekronen, der passer til enhver form for rum

De mange lamper giver dig mulighed for at komme ind i deres indretning af ethvert værelse.

Steder, som andre lysekroner eller lamper, er udstyret med forskellige lamper, herunder:

 • Glødelamper. De er præget af lav pris, lys spektrum, ikke irriterende øjne. Minus er den negative indvirkning på PVC-folien, så de placeres i en afstand på mindst 40 centimeter fra loftet;
 • Halogenlamper. Deres positive træk er skabelsen af ​​stråler med god lysstyrke og mætning, som ikke skader synets organer. De udsender varme, så de fjernes fra spændingsstofet i en afstand af 20 centimeter;
Forskellige typer lamper gør det muligt at kombinere primær og sekundær belysning.
 • Lysstofrør. Ofte anvendes i spændingssystemer. De er karakteriseret ved svag opvarmning, men samtidig skaber en kraftig lysflux;
 • LED lamper. De er dyre, men forbruger lille elektricitet, de bliver næsten ikke varme op.

Det er vigtigt! En harmonisk kombination af forskellige typer lamper hjælper med at diversificere lysstile.

Ideer til placering af belysningsenheder af denne type

Installationsmuligheder for lysekroner af denne type er talrige. Her er tips om deres gunstige placering i interiøret:

 • I køkkenet vil kun to steder fremhæve arbejds- og spisepladsen. I små lokaler er en enhed i stand til at udfylde området med den rigtige retning af lamperne i forskellige retninger;
 • I stuer og soveværelser kan det tage fra to til fire lamper af denne type, da området af disse værelser er signifikant. Billeder viser tydeligt indretningens originalitet med sådanne belysningsarmaturer;
 • Korridoren og gangen har også brug for god belysning. Afhængigt af deres størrelse anvendes en eller flere enheder af denne type; det er muligt at kombinere punktindlejrede armaturer og pletter;
 • I børnehaven placeres de funktionelt. Et særligt sted i dette tilfælde tager spilzonen og et sted at læse. Lysstyrkenes intensitet bør her være optimalt, så barnets øjne ikke er i konstant spænding, men belysningsenheden må ikke blænde;
 • Badeværelset er et rum præget af høj luftfugtighed. Vælg derfor lamper, der er beskyttet mod fugt.
Attraktive udvendige funktioner loftflader

Spots er optimale til ethvert værelse. De accentuerer individuelle genstande i rummet, så de er meget udbredt i kunstgallerier og museer.

Spotmontering

Der er tre muligheder for montering af denne type belysningsenheder på stræklofter:

 • på et specialiseret justerbart stativ
 • ved hjælp af en krog;
 • montering til monteringstype platform.

Lad os se nærmere på hver af disse metoder.

Elforsyning til stedet

Udfør krogmontering

Denne type kan anvendes til montering af de overliggende belysningselementer. Kroge er allerede indbygget i pladen under opførelsen af ​​bygninger. Hvis du vil montere lampen på et andet sted, så er det nemt at gøre. Du skal bruge en plastikdåse og krog af den ønskede konfiguration.

Stadier af fastgørelsesanordninger:

 • Efter montering af filmen og afkøling finder de stedet hvor krogen skal placeres;
 • en specialiseret termisk ring er limet til lærredet, hvilket er mindre end lampens dekorative hætte;
 • Den indre region af ringen frigives fra filmen, krogen er skruet;
 • Træk ledningerne ud af hullet;
 • hæng produktet på krogen;
 • Efter tilslutning af den elektriske ledning er de isoleret og placeret i en niche;
 • Hætten, som spiller indretningens rolle, trykkes tæt på lærredet.

Udfør installationen på en justerbar type rack

Denne mulighed er at foretrække til enkeltbelysningsarmaturer. Racket er monteret, efter at du har fastgjort baguetterne til stretch-stoffet. Herefter trækkes de elektriske ledninger.

Når nettet er strakt, skal du gøre følgende:

 • i stedet for platformen, lim den beskyttende plastring;
 • fjern materiale fra den indre zone
 • Indsæt lyset i hullet.

Det er vigtigt! Ved installation er det nødvendigt at placere afstanden fra betonbasen til lærredet i ti centimeter.

Montering af indbyggede pletter

Udfør installationen på platformen

Denne mulighed er optimal til montering af spot-spots. Lånet er forbundet til platformen ved hjælp af monteringspladen.

Installation omfatter flere faser:

 • under pantet på lærredet lim den termiske ring;
 • fjern derefter filmen fra den og skru baren til realkreditlånet;
 • så snart denne manipulation er udført, tilsluttes ledningerne
 • Yderligere er bunden af ​​stedet anbragt på specialspidser og fastgjort.

Ud over loftmonteringen monteres disse lamper på væggene og bruges som en ekstra belysningstype.

Enkelt plet i glasdesign - god løsning

Loftspletter er et glimrende alternativ til lysekroner, de er endnu bedre, da der er mulighed for at justere hver af lamperne individuelt, og forskellige former giver dig mulighed for at sprede indretningen af ​​rummet.

Steder til ophængte lofter: typer og placering

I øjeblikket er der med stigende takstkonstruktioner en stigende interesse for belysningsarmaturer til sådanne lofter. Den mest succesfulde og praktiske blandt de eksisterende sorter kan kaldes en spotlight eller stedet. På grund af designfunktionerne, forskelligt design og brugervenlighed, flere og flere mennesker foretrækker disse modeller.

Hvordan arrangeres de?

Spot kaldes loftslygter, der udsender retningslys. Navnet på denne type lampe modtaget fra det engelske konsonantord, som oversættes som en prik eller punkt. Hovedkomponenterne i enheden af ​​denne model er dens base, en bevægelig beslag og en lyskilde i form af en pære. Beslaget kan være rundt, bueformet eller firkantet. Det er tilstedeværelsen af ​​beslaget på hængslerne er en funktion af disse lamper og tillader om nødvendigt at ændre belysningsretningen.

Spot er universel belysningsarmaturer. De kan installeres i nogen, selv de mindste lokaler. Ved hjælp af spotlights kan du visuelt udvide rummet i et værelse med et lille område.

Det er muligt at montere punktmodeller både i et strækloft og i ophængte strukturer og lige vægge. De ser godt ud i interiøret som de eneste lyskilder, og de kan også lave et vidunderligt ensemble med hovedbelysningsarmaturet i form af en lysekrone. En sådan bred vifte af armatur applikationer gør det muligt at realisere enhver design ide med pletter.

For at supplere de indvendige ideer vil det hjælpe en bred vifte af farver af lamper, samt muligheden for at forbinde dem i grupper.

Nogle modeller er udstyret med dimmere, der gør det muligt at justere lysstyrken afhængigt af behovene. Et sådant system sparer ikke kun energi, men bruger kun apparater på et maksimum, kun når det er nødvendigt. Det giver rummet mulighed for at levere høj kvalitet lys og undgå mørke områder.

På grund af den nemme installation kan pletter nemt installeres af dig selv. Nogle modeller kan nemt monteres allerede på overfladen af ​​det færdige loftsstof.

Udvælgelseskriterier

Det moderne marked for belysningsarmaturer er fyldt med forskellige modeller af spotlights fra forskellige producenter. Dette giver dig mulighed for at købe pletter til folk med forskellig smag og økonomisk situation. Det er dog svært for en uerfaren køber at bestemme hvilken model der skal vælges.

For at vælge en passende punktkonstruktion til et bestemt rum, bør du gøre sig bekendt med de eksisterende pletter.

Indbyggede spotlights er en roterende struktur, hvis krop er placeret under lærredens strækloft. Basen af ​​denne sort erstatter de armaturer, der følger med lampen.

Suspenderede pletter ligner på afstand en lysekrone. Den væsentlige forskel på en sådan model er, at den er udstyret med en justering af retningen af ​​lysstråler. Denne type spotbelysningsarmaturer er fastgjort direkte til loftets bund.

Overhead spot modeller har mere imponerende dimensioner end indbyggede modeller. Deres bekvemmelighed ligger i, at de er monteret på loftets overflade, som giver dig mulighed for at installere belysningsenheder efter installation af en spændingsstruktur.

Et andet vigtigt kriterium for valg af pletter er materialet der bruges til at lave dem. Normalt til produktion af spotlights ved hjælp af metal eller termoplast. I dette tilfælde skal valget foretages på baggrund af hvor ofte lyskilderne skal bruges. Hvis pletter er planlagt som ekstra belysningsanordninger, er det muligt at vælge modeller af plast, der er modstandsdygtige over for opvarmning. I dette tilfælde bør præference ikke gives til pærer, der ikke overstiger 35 W. Til hovedbelysning er det bedre at installere metalstrukturer, der er mindre udsatte for varme og ikke overfører lys til ydersiden af ​​loftet.

Også, når man vælger lamper til loftet, er det værd at være opmærksom på glasset. For arbejdsområdet er det bedre at give præferencer til pletter med gennemsigtigt glas, hvilket sikrer god lysindtrængning og ikke vil medføre skader på synet. For en romantisk indstilling i soveværelset eller et dæmpet diffust lys i badeværelset, kan du vælge modeller med frostet glas. Hvis pletterne kun spiller en dekorativ rolle, såvel som når de er installeret i underholdningsområder, kan der vælges tilfælde med farvet glas.

Før du køber, bør du også afgøre, om du har brug for enkelte lamper eller pletter med flere kugler i en base. Dobbelt- eller tredobbelt modeller giver dig mulighed for at belyse rummet bedre, samtidig med at du ikke skal bruge tid på avlningsskabler, som det er tilfældet med enkelte pletter.

Når du vælger en model af spotlights, er det nødvendigt at være opmærksom på de beskyttende egenskaber. Fugt og andre funktioner på stedet er særligt relevante, når de installeres i badeværelset eller andre rum med høj luftfugtighed eller støv.

Før du går til butiksbelysningsarmaturer, er det ønskeligt at studere anmeldelser af kunder om visse modeller og producenter. Så de populære producenter af Cree eller Ecola tilbyder en rækkevidde til priser over gennemsnittet, men deres kvalitet er uden tvivl. Det er bedre at betale en stor mængde og nyde det valgte produkt i lang tid end at spare på købet og fortryde det på grund af den overhængende sammenbrud af enheden.

Varianter af lamper

Ud over at vælge en model af belysningsarmaturen til lofter, er det også nødvendigt at bestemme hvilke lyspærer der skal bruges. Der er flere typer lamper til loftlamper:

 • Traditionelle glødelamper med en E27 eller E14 base anvendes meget i moderne loftapparater, selvom der i dag er mere moderniserede typer. Købere tiltrækkes af de lave omkostninger ved sådanne produkter. Derudover udsender glødelamper et varmt lys, der er behageligt til synet og ikke flimmer. Men disse typer af lamper har en stor ulempe - de bliver meget varme og hurtige. På grund af dette er deres levetid kort, og den intense varmegenerering gør det nødvendigt at vælge glødelamper til minimum lofter for lofter. Til et stofloft er glødelamper, der ikke er mere effektive end 60 W, velegnede og til filmtyper - op til 40 W. For modeller indbygget i loftet, er det bedre at vælge andre typer lamper, der er sikre for spændingstøjet.
 • Halogenpærer er en mere avanceret type glødelamper. De kan være som lavspænding til spænding på op til 24 volt og højspænding - op til 220 volt. Til fremstilling af lyspærer er der brugt kvartsglas, der er modstandsdygtigt over for høje temperaturer. Brom- eller joddampe inde i pæren beskytter væggene i kolben mod bundfældning og returnerer den til glødetråd. På grund af dette udsender halogenpæren tæt på dagslys. I modsætning til forgængerne er denne art mere holdbar, men den bruger så meget energi og koster mere. Ved installation af denne type pærer bør håndtryk undgås på glasfladen, da dette påvirker deres holdbarhed. Desuden er halogenlamper ikke egnede til modeller med dimmere, da et fald i lysstyrke vil få dem til hurtigt at brænde ud.
 • En anden almindeligt anvendt type kan kaldes fluorescerende eller energibesparende pærer. På grund af deres størrelse er sådanne lamper ikke egnet til små eller indlejrede spotmodeller. Disse pærer opvarmes ikke, så de er egnede til installation i spændingsstrukturer. En enhed til varm og kold belysning giver dig mulighed for at vælge den nødvendige pære, afhængigt af loftets nuancer. Højkvalitets og holdbare energibesparende lamper er dyrere end almindelige glødelamper flere gange.

På de fleste indikatorer skifter LED-lamper mod andre typer. De bruger en lille elkraft, men de skinner klart og opvarmes ikke. Disse lyskilder er de mest holdbare, og de har også kompakte dimensioner. Enheden af ​​denne pære er en linse med en kraftig LED eller flere lysdioder er svagere, og versioner med en LED vil vare længere. Næsten identisk med dagslysbelysning med moderne dimmere har LED-lamper fra prisklassen over gennemsnittet.

placering

Før du begynder at installere et hængende loft med pletter, skal du bestemme, hvordan du skal tilrettelægge lyskilderne. Det vigtigste kriterium, der påvirker placeringen af ​​pletter i loftrummet er formen og arealet af rummet, dets zoneinddeling. Arrangementet af lamper på loftet er individuelt for hvert værelse, men der er flere hovedtyper af layout:

 • Den ovale form bruges oftest, når pletterne fungerer som ekstra belysning til lysekronen placeret midt i loftet. På grund af denne ordning er hjørnerne af rummet jævnt tændt.
 • Kredsløb i form af en cirkel vil være den bedste løsning til et firkantet rum. Resultatet med dette arrangement er det samme som fra den foregående ordning.
 • Arrangementet af pletter i form af to halvcirkler er en typisk løsning til belysning af et værelse ved kanterne. Også kræver installation af en hoved lyskilde.
 • For at fremhæve arbejdsområdet, som kræver maksimal belysning eller en anden vigtig del af rummet, kan du bruge ordningen i form af en lysbuen.
 • For at placere accenter i hjørnerne af rummet, skal du vælge layoutet af de indbyggede lys, der hedder fokus.
 • Hvis rummet har en ikke-standardformular, er det nødvendigt at foretrække placeringen i form af en bølge.
 • Ordningen i form af et rektangel indebærer placeringen af ​​belysningsanordninger omkring rummets omkreds. En sådan løsning vil visuelt forøge rummet i rummet.
 • Hvis rummet ikke skal bruge lysekronen, så kan du arrangere spotlights i form af et kryds.

Du kan bruge de foreslåede muligheder eller komme med din egen plan for at placere lyskilder, men det er værd at overveje, at du for at effektivt oplyse rummet skal installere pletter med en enheds pr. Kvadratmeter loft.

Monteringsmetoder

Det anbefales at montere bunden til armaturer, før du monterer spændingsstrukturen, og installationen af ​​pletter skal udføres allerede på det færdige loft. Kabelføring skal også lægges før strækning af loftet. Før du starter arbejde, er det vigtigt at afbryde rummet.

Der er tre måder at installere spotlights på hævede lofter. Vælg den rigtige fastgørelsesmetode skal baseres på stedet. Alle er ikke kendetegnet ved vanskeligheden ved at fastsætte, men i tilfælde af usikkerhed i deres evner er det bedre at søge hjælp fra specialister.

Suspended modeller af armaturer skal monteres på en krog. Der er allerede specielle kroge i loftfliserne, men hvis det er nødvendigt, kan du lægge krogen på et andet sted. I området af krog på lærredet bør du lim en speciel termisk ring, hvis størrelse er underordnet det dekorative element på stedet. Indenfor ringen skal du fjerne det spændte materiale og montere krogen. Så skal du trække ledningerne gennem hullet og placere lampen på krogen. Lampetrådene skal fastgøres til ledningerne og isoleres og derefter gemme dem i en niche og stramt på den dekorative del af lampen.

Embedded designs med en enkelt patron er bedst monteret på en justerbar rack. Når baguetter til spændingsstrukturen er installeret, skal du fastholde stativet og lede ledningerne. Derefter installeres et loft, hvor en termisk ring senere skal installeres på platformplaceringerne. Spot skal indsættes i hullet. Når du bruger denne fastgørelsesmetode, skal du ikke glemme at forlade afstanden mellem det strakte lærred og betongpladen på 10 cm.

Ideel til montering af overhead spotlights er at montere på en bærerplatform. Algoritmen til montering af armaturer på denne måde ligner monteringsmetoden på et stativ, men i stedet for det er en platform monteret i bunden af ​​loftet. Termoringen skal placeres på et strakt lærred i realkreditområdet. Så, som på andre måder, fjernes filmen fra midten af ​​ringen, hvorefter det er nødvendigt at fastgøre stangen til realkreditlånet. Derefter skal du forbinde ledningerne, og derefter sætte hovedparten af ​​lampen på specielle pinde og klare det godt.

Ved tilslutning af loftslygter bør der vælges en parallel metode til tilslutning af elektriske ledninger. I dette tilfælde, hvis en loftplacering fejler, forsvinder el ikke straks i hele lejligheden.