Elektrisk udstyr, lys, belysning

Den konstante stigning i omkostningerne til energi, behovet for deres økonomi, relevansen af ​​bevarelsen af ​​miljøet har skubbet menneskeheden til at bruge lysdioder som lyskilder. Nemt at installere, praktisk at bruge, har ikke en negativ indvirkning på mennesker og natur generelt, de udskifter gradvist de nyligt populære kompakte energibesparende lamper.

Så for at forstå fordelene ved LED-lamper, er det nødvendigt at forstå, hvad de består af, og hvad er deres driftsprincip.

LED belysningsenhed

En lampe består af et sæt lysdioder, der svarer til den samlede lampeffekt, et styrekreds og et hus med en reflektor. LED-lamper til brug i hjemmet, udstyret med en standardbase E14 eller E27 til udskiftning af konventionelle glødelamper. Antallet af LED'er kan være anderledes - fra et til flere dusin, inkluderet i en kæde og forbundet til styrekredsløbet via strømforsyningen.

Da LED'en i sit arbejde genererer en betydelig mængde varme, skal den afkøles. Passer perfekt til varmeafledning radiatorer, som er fastgjort til LED'erne. Det skal bemærkes, at ved kontakt mellem LED og radiator skal specielt termisk fedt anvendes til at sikre god varmeoverførsel. Ellers med konstant overophedning af LED'en reduceres levetiden væsentligt.

Billedet viser flere typer radiatorer til lysdioder.

LED belysning skema

Den sædvanlige ordning for styring af LED'er i en lampe ser sådan ud:

En slukningsmodstand og kapacitans installeres ved indgangen - de spiller rollen som en down-down-strømforsyningsenhed. Da LED'erne kun drives af likestrøm, installeres en diodebro, som konverterer vekselstrømsspændingen til DC. I den viste ordning er alle lysdioder forbundet i serie, men det er ikke den eneste måde at forbinde dem med. Sådanne "pærer" kan forbindes parallelt med hinanden eller på en blandet måde som vist nedenfor.

Parallel tilslutning af lysdioder. Sørg for at konsekvent med hver lampe skal tilsluttes den nuværende begrænsende modstand for at beskytte LED'en mod nedbrud.

Blandet LED-forbindelse. I dette tilfælde er hver gruppe af serieforbundne lamper forbundet parallelt med hinanden.

Ulempen ved den serielle forbindelse er, at i tilfælde af fejl i et element i kredsløbet vil hele samlingen ikke kunne arbejde, da et åbent kredsløb er dannet i kredsløbet. Hvis lysdioden ikke blot blæser, men der opstår en sammenbrud, vil kredsløbet ikke blive afbrudt, men da forsyningsspændingen forbliver uændret, og antallet af forbrugere er faldet, vil de alle begynde at arbejde med overbelastning og til sidst blæse. Dette gælder også for blandede sammensatte kredsløb. I dette tilfælde er det mest pålidelige parallelforbindelsesprogram til LED armaturet, selvom halvdelen af ​​lamperne fejler, det vil kunne fortsætte med at udføre sine funktioner, selvom det ikke er i fuld kraft. Men sådanne ordninger er de dyreste, så de bruges ganske sjældent.

Sådan monteres en LED-lampe?

Takket være moderne teknologi og en række LED'er, som sælges i el-butikker og supermarkeder, er det let at montere en lampe fra LED'er. Først skal du bestemme, hvilken type belysning der er foretrukket for det valgte rum. For eksempel, hvis det er en korridor i gangen, er der ikke behov for at installere spotlights, men det vil være mere æstetisk behageligt at bruge LED-strimmel, som let kan monteres ved at klæbe den rundt om loftets omkreds.

Den sælges fuldstændig klar til installation. På den ene side er dens ende lukket med et stik, som beskytter kontakterne mod oxidation, og den anden har ledninger, der er forbundet med strømforsyningen med polaritet. Afhængigt af båndets længde og dermed dens effekt skal du vælge en strømforsyningsenhed (LED-driver), som kunne koble hele kæden uden overbelastning. I en meter kan et sådant bånd placeres op til 60 lysdioder. Vælg som regel en strømforsyning, der har en kapacitet på 10-15% højere end den nominelle belastning. Sådanne anordninger anbefales ikke at lukke i små nicher med begrænset ventilation, da LED-drivere kan generere en betydelig mængde varme i deres arbejde. Som en mulighed - brug strømforsyning med tvungen ventilation.

Hvis LED-båndet passer perfekt til gangen, så vil det for hallen eller soveværelset være for ineffektivt som hovedbelysningen. Den bruges i store rum som baggrundslys, og hovedlysene er placeret på loftet eller vægge for maksimal komfort. Ved planlægning af LED-belysning skal du tage højde for rummets størrelse, højden af ​​lofterne i den, nuancer af vægoverfladen og følgelig lampens effekt. Når hele sæt af udstyr er købt, fortsæt til montage af lamper.

Til dette formål er en LED fastgjort til radiatoren med påført termisk pasta. Hvis radiatorens område giver dig mulighed for at fjerne varmen fra flere lamper, er det tilladt at fastsætte det nominelle antal lysdioder på det. Hvordan LED-lamper vælges, artikler på internettet beskriver denne proces i tilstrækkelig detaljer. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, er deres magt og størrelse. Så, en af ​​de mest populære er SMD LED'er. De er smd3528 / 1210, smd5050 / 5060 og smd5070 (den mest kraftfulde). Tallene i mærkning af lysdioder betyder deres størrelse. For eksempel har smd5050 en størrelse på 5x5 mm og smd5070 - 5x7 mm. På grund af deres lille størrelse bruges lignende LED'er næsten overalt: i LED-bånd og armaturer, i linealer og i andre belysningsenheder.

LED lamper er opdelt i typer:

 • lineær,
 • loft,
 • vægmonteret
 • industrielle,
 • projektører,
 • undervandsforestilling (for pools og springvand)
 • LED-controllere (til implementering af farvedynamik, for eksempel i diskoteker eller koncertopstillinger).

Armaturer kan udstyres med bevægelsessensorer for at øge LED'ernes levetid, som kun tændes, når det er nødvendigt. Et sådant udstyr virker godt i husets verandaer, lange korridorer af kontorer og andre steder hvor konstant belysning ikke er en nødvendighed.

Der er færdige armaturer, der er udstyret med radiatorer, designet til lysdioder installeret i det. Hvis kendskabet til selvmontering ikke er nok, kan du bruge færdige løsninger og købe f.eks. En LED-lampe til de hjemme-monterede lysdioder på radiatorer. De er omsluttet i en bygning, der kan være en udsmykning til enhver lejlighed.

Installation af LED-lampen

En række lamper med lysdioder giver dig mulighed for at bruge dem på næsten alle steder, herunder værelser med høj luftfugtighed. Men LED-lamper udsender en betydelig mængde varme i deres arbejde, så du bør udelukke deres installation i køkkenet over kogepladen. Fra yderligere opvarmning og dårlig varmeafledning vil LED'erne ikke vare i lang tid og vil hurtigt svigte.

LED-lamper i stuer og soveværelser har vist sig godt. De er store og uden problemer monteret på nogen overflade. Så er for eksempel installationen af ​​LED-lampen på strækloftet:

Ledet af denne enkle ordning installeres lignende armaturer på falske lofter lavet af gipsplader.

Men hvis lofterne er et monolitisk betonplade i rummet, hvor det er planlagt at installere LED-belysning, er det nødvendigt at vælge overhead eller vedhængsbelysning.

I dette tilfælde sker montering af LED-lampen eller dens ophængte struktur direkte på betonfladen ved hjælp af specielle huller i huset eller andre enheder.

Tilslutning af en LED-spotlight

Advarsel! Alt arbejde i forbindelse med tilslutning af armaturer til elnettet skal ske, når strømmen er slukket for at undgå elektrisk stød!

For at tilslutte en spotlight er det naturligvis nødvendigt at lægge strømførende ledninger til installationsstedet. Hvis du planlægger at installere et ophængt eller strækloft, så trækkes tråden i en bølgepappemuffe, som igen er fastgjort med beslag på loftet.

Efter at have lagt alle ledninger og installeret LED-drivere på et bekvemt sted til vedligeholdelse med god ventilation, er det ophængte loft monteret. Derefter skæres hullerne, der svarer til lampernes diameter, ind i det, og de ledninger, der er tilsluttet lampens klemmer, trækkes forsigtigt ud. Efter tilslutning af lampen er den installeret i det spalte hul, idet du er forsigtig med ikke at bryde lampen eller beskadige stretchfilmen. Desuden, hvis der er et strækloft i et rum, så installeres termiske ringe på armaturet, hvilket forhindrer overophedning af filmen. Men for gipslofter er denne procedure ikke nødvendig.

Tilslutning foretages i henhold til ordningen:

Hvis armaturerne er monteret og tilsluttet korrekt, skal lamperne lyse, når der tilsluttes spænding til strømforsyningerne.

Sådan udskiftes en punktlampe i lampen?

Producenter af LED-lamper angiver selvfølgelig deres produkters lange levetid, men hvis lysdioder bruges ukorrekt, kan deres levetid reduceres betydeligt, og de skal udskiftes.

For at udskifte projektørlampen skal du:

 • Afbryd spændingen i rummet eller i lejligheden;
 • Fjern forsigtigt holderen, der holder beskyttelsesglaset.
 • Fjern forsigtigt den mislykkede lampe og udskift den med en ny;
 • læg glasset på plads og fastgør det med en fastholdelsesring.

Udskiftning af lamperne skal ske i bomuldshandsker, for ikke at beskadige LED'en og ikke forlade fedtet på fingrene på overfladen.

Når du har udført disse operationer, kan du aktivere og nyde resultaterne af dit arbejde.

Priser for nye bygninger, lejligheder i pantet til unge familier. Du kan vælge layoutet af lejlighederne til din smag. Lejligheder i Balashikha et godt valg.

LED taklampe: udvælgelse og installation

Valget af belysning i lejligheden er en af ​​de vigtigste

Valget af belysning i lejligheden er en af ​​de vigtigste i rumdesign. Og som den bedste mulighed er det muligt at overveje LED-lofter - let at installere, praktisk, effektiv og præsentabel udseende. På trods af ikke den laveste pris begynder disse lamper at skifte traditionelle glødelamper fra markedet i dag. Derfor besluttede vi at overveje denne type belysning så detaljeret som muligt.

LED lamper: enhed og funktioner

LED belysningsenhed

Forstå fordelene besiddede loft lampe kan kun efter omhyggelig analyse af funktionerne i hans arbejde. Så lad os se, hvordan har en klassisk LED-loftslampe?

 • Grundlaget for ethvert LED armatur (enten indbygget eller overhead) er en lampe, som er et sæt flere LED'er. Antallet og typen af ​​anvendte LED'er er de vigtigste faktorer, der bestemmer lampens effekt, og som følge heraf - selve lampens effekt;
 • Antallet af LED'er i en lampe kan være anderledes: nogle lamper bruger lamper med en LED, andre - lamper med flere dusin LED-lyselementer;
 • Som regel indgår alle lysdioder i et armatur i et enkelt kredsløb, der er forbundet til styrekredsløbet via en strømforsyningsenhed;
 • Et andet obligatorisk element indgår i lampens design baseret på LED-lamper er en radiator. Sagen er, at LED-lampen under drift genererer varme, der kræver obligatorisk bly.

Derfor er loftslamper, både overhead og indlejret i strømmen - nødvendigvis udstyret med forskellige typer radiatorer (se. Belysning af loftet med LED-tape - dekorere selve rummet).

Vær opmærksom! Højkvalitets varmeoverførsel fra LED-lampen til radiatoren giver et specielt termisk fedt. Denne termiske fedt kræver periodisk udskiftning, da LED-lampen hurtigt fejler, når den overophedes.

Egenskaber ved tilslutning af lysdioder i lampen

Med hensyn til forbindelsesprogrammet for lysdioder i LED-lampen er der flere muligheder her. Derfor, hvis du ikke har planer om at installere en færdiglavet loftlampe købt fra en butik, men skal montere den selv fra de ledige lys til din rådighed, skal du læse omhyggeligt nedenstående oplysninger:

 • Seriel forbindelse af LED'er - Nok almindeligt, men har flere ulemper. Ifølge dette princip er lysdioder forbundet i mange lamper af industriproduktion;
 • Parallel forbindelse af LED'er er også muligt. Ved parallel tilslutning af LED-lamper til hver lampe i serie vedhæfter vi strømbegrænsende modstande. Hovedmodellen for disse modstande er at beskytte LED'erne mod nedbrud;
 • Blandet forbindelse af lysdioder. Ved tilslutning af lysdioder i henhold til et blandet kredsløb er grupper af flere serieforbundne lyselementer (LED-lamper) forbundet parallelt med hinanden. Denne ordning er også meget udbredt i LED lamper til hjem og kontor.
 • Valget af ordningen, hvormed lampen samles, bestemmes af fordelene og ulemperne ved denne eller den nævnte forbindelsesmetode.

Seriel forbindelse er den mindst økonomisk dyre (det er ikke nødvendigt at bruge et stort antal modstande), men det er også den mest sårbare. Hvis et af elementerne fejler, stopper hele lampen på grund af et åbent kredsløb.

Desuden er der et andet problem for LED armaturer med en serieforbindelse - hvis LED'en ikke blot brænder ud, men der opstår en sammenbrud, så afbrydes ikke kredsløbet. I dette tilfælde brænder de andre lysdioder, der indgår i loftlampen, hurtigt ud af arbejdet under overbelastningsforhold.

Parallel forbindelse option

Dette problem er irrelevant for parallelforbindelse - selv om en del af LED-elementerne fejler, fortsætter LED-lamperne, selvom de ikke er i fuld kapacitet. Begrænser fordelingen af ​​lamper med parallelforbindelse kun deres høje omkostninger.

Sådan konverteres en fluorescerende lampe til LED - 2 nemme måder.

Hvis den gamle sovjetiske lampe med fluorescerende rør dagslys typen LB-40, LB-80 er ude af drift, eller hvis du gidet at ændre det starter, recycle lamper selv (og bare smide dem i skraldespanden i lang tid, kan ikke), så det kan nemt være konvertere til led.

Vigtigst er, at fluorescerende og LED-lamper har samme base - G13. Ingen opgradering af sagen, i modsætning til andre typer stiftekontakter, er påkrævet.

 • G- betyder at ben anvendes som kontakter.
 • 13 er afstanden i millimeter mellem disse stifter.

Med dette modtager du:

 • energibesparelse (2 gange)
 • større belysning
 • mindre tab (næsten halvdelen af ​​den nyttige energi i lysstofrør kan gå tabt i choke)
 • manglende vibrationer og ubehagelig lyd af rattling fra ballast choke

Sandt nok, i mere moderne modeller er elektronisk ballast allerede brugt. De øgede effektiviteten (90% eller mere), lyden forsvandt, men strømforbruget og lysflowet forblev på samme niveau.

For eksempel bruges nye modeller af sådanne LPO og LVO ofte til Armstronglofter. Her er en grov sammenligning af deres effektivitet:

En anden fordel ved LED - der er modeller designet til forsyningsspænding fra 85V til 265V. Til fluorescerende har du brug for 220V eller tæt på den.

Hvad skal jeg se efter, når der konverteres simple fluorescerende lamper til LED? Først og fremmest på dens design.

Hvis du har en simpel lampe af den gamle sovjetiske-stil starter og almindelig (ikke-elektronisk ballast) gasspjæld, så faktisk ikke skal opgradere noget.

Hvis starteren ikke fjernes fra kredsløbet, og ved at udskifte LB-lampen med en LED, kan du oprette en kortslutning.

Gashåndtaget er ikke nødvendigt at demontere. Ved LED'en vil strømforbruget være inden for 0,12A-0,16A, og for ballast er driftsstrømmen i sådanne gamle lamper 0,37A-0,43A afhængig af effekten. Faktisk vil det fungere som en almindelig jumper.

Efter alle de ændringer, lampen har, forbliver den samme. På loftet behøver du ikke at ændre monteringen, og de brændte lamper må ikke bortskaffes, og du skal søge efter specielle beholdere til dem.

For sådanne lamper behøver ikke separate drivere og strømforsyninger, da de allerede er indlejret i sagen.

Og i fluorescerende er de forbundet med et filament. Når den opvarmes, antændes kviksølvdamp.

I modeller med elektronisk ballast anvendes filamentet ikke, og afstanden mellem kontakterne stanses af en højspændingsimpuls.

 • 300mm (bruges i bordlamper)
 • 600mm (til loft til Armstrong type armaturer)
 • 900 mm og 1200 mm

Jo større deres længde, jo lysere glød.

Hvis du har en mere moderne model, uden forret, med elektronisk ballast elektronisk ballast (elektronisk ballast), så vil der nødt til at pille lidt med den ændring af ordningen.

Hvad er inde i lampen før omarbejde:

 • choker
 • wire
 • kontakt pads chucks på siderne af sagen

Tag stikket ud af stikkontakten. Til dette kan du have brug for en skruetrækker med et smalt sting.

Du kan data ledninger og bare en snack med tang.

Tilslutningen af ​​to lamper er anderledes, på LED'en er alt meget lettere:

Den vigtigste opgave, der skal løses, er at anvende 220V til forskellige ender af lampen. Det vil sige fasen på en pin (for eksempel højre) og nul på den anden (til venstre).

Tidligere blev det sagt at ved LED-lampen er begge pinkontakter inde i bunden forbundet med en jumper. Derfor er det ikke muligt her, som i lysende, at anvende 220V mellem dem.

For at bekræfte dette skal du bruge et multimeter. Indstil det til modstandsmålemodus, og tryk på de to sonder at måle.

Displayet skal fremhæve de samme værdier som når proberne lukkes mellem hinanden, dvs. nul eller tæt på det (under hensyntagen til selvmodstandernes modstand).

En fluorescerende lampe mellem to stifter på hver side har en trådbestandighed, som efter at have påført 220V spænding igennem det varmes op og "starter" lampen.

Desuden kan alt arbejde udføres på to måder:

 • uden demontering af patroner
 • med demontering og installation af jumpers gennem deres kontakter

Den nemmeste måde er uden demontering, men du skal købe et par Wago-klemmer.
Du bidder generelt til alle ledninger, der passer til patronen i en afstand på 10-15 mm eller derover. Herefter skal du bringe dem ind i samme Vago klemme.

Gør det samme med den anden side af lampen. Hvis wago-terminalen ikke har nok kontakter, skal du bruge 2 stk.

Derefter er alt, der er tilbage, at fodre fasen på den ene side og nul på den anden side.

Ingen Vago, bare drej ledningerne under PPE hætten. Med denne metode behøver du ikke at håndtere den eksisterende ordning, med hoppere, klatre ind i patronernes kontakter mv.

En anden metode er strengere, men kræver ingen ekstra omkostninger.

Fjern sidedækslerne fra lampen. Dette bør gøres omhyggeligt, fordi I moderne produkter er låsene fremstillet af skrøbelig og sprød plast.

Derefter kan du demontere kontaktpatronerne. Inde er de to kontakter, der er isoleret fra hinanden.

Sådanne patroner kan bestå af flere sorter:

Alle er lige så velegnede til G13 lampelamper. Der kan være fjedre indeni.

Først og fremmest behøves de ikke for bedre kontakt, men for at lampen ikke falder ud af det. Plus på grund af fjedrene er der en vis kompensation for længdenes størrelse. Da det er nøjagtigt til millimeteret, er det ikke altid muligt at lave identiske lamper.

Til hver patron passer to strømledninger. Ofte er de vedhæftet ved at snappe i specielle ikke-skrue kontakter.

Drej dem med uret og mod uret og med et forsøg på at trække en af ​​dem ud.

Som nævnt ovenfor er kontakterne inde i konnektoren isoleret fra hinanden. Og demontering af et af ledningerne, du forlader faktisk ikke meget af en stikkontakt.

Nuværende strøm vil nu strømme gennem den anden kontakt. Selvfølgelig vil alt arbejde på én ting, men hvis du laver en lampe til dig selv, er det fornuftigt at forbedre designet lidt ved at placere en jumper.

Takket være hende behøver du ikke at komme i kontakt med LED-lampen på siderne. En dobbelt stik sikrer en pålidelig forbindelse.

Jumperen kan laves af ekstra strømledninger af selve lampen, som du helt sikkert vil have som følge af ændringen.

Med en tester skal du kontrollere, at der efter installation af jumperen er et kredsløb mellem de tidligere isolerede stik. Gør det samme med den anden plug-in kontakt på den anden side af armaturet.

Det vigtigste er at sikre, at den resterende strømledning ikke længere er fase, men nul. Resten du bider.

Hvis du har en lampe med to lamper, er det bedst at anvende enkelte ledere til hvert stik.

Når du installerer en simpel jumper mellem to eller flere runder, vil designet have en betydelig ulempe.

Den anden lampe lyser kun, hvis den første er installeret på plads. Fjern den, og den anden går ud.

Tilførselsledere skal konvergere til terminalblokken, hvor du vil blive tilsluttet igen:

Tilslutningsskema for LED-lamper i stedet for fluorescerende

Fluorescerende lamper, på grund af deres revolutionerende, for sin tid, egenskaber: lavt strømforbrug, høj lysstyrke og lang levetid er meget udbredt.

Det er rørformede fluorescerende lamper, der belyser de fleste skoler, hospitaler, kontorer, workshops mv. De er oftest installeret i rasterlamper, der er kendt for alle.


Den største ulempe ved fluorescerende lamper er tilstedeværelsen af ​​kviksølv inde i dem, hvilke dampe er dødelige for mennesker.

Men teknologier står ikke stille, deres aktive udvikling har ført til oprettelsen af ​​LED-lamper, som har overgået lysende i næsten alle indikatorer. I øjeblikket er deres eneste ulempe omkostningerne i sammenligning med lysstofrør, i summen af ​​alle egenskaber og fordele, og vigtigst af sikkerhedsmæssige årsager er de ude af konkurrence.

Det er ikke rentabelt at ændre gamle fluorescerende lamper helt med lignende lysdioder, i hvert fald økonomisk, det er bedre at bare udskifte lamperne, fordi producenterne længe har produceret T8 rørledende LED-lamper under G13-basen, og du kan installere dem, efterlad det gamle armaturhus, kun lidt modernisere det.


For at sætte LED-lamper i stedet for fluorescerende, er det nødvendigt at ændre lampen noget for at gøre det lettere ved at fjerne nogle unødvendige komponenter fra ledningsdiagrammet. Nu vil jeg vise detaljeret, hvor let det er at gøre det selv.

Først og fremmest, lad os overveje ordningerne med standard raster inventar designet til installation af fire fluorescerende lamper, disse er oftest monteret i lofter, såsom Armstrong.

Der er kun to typer af dem, to forskellige ordninger, den første med ballast og starter, er mest almindelige:

Den anden ordning er mere moderne, med et elektronisk styringsudstyr:


Som du kan se, indeholder lamper med fluorescerende lamper inde i forskellige ekstra udstyr, der er nødvendige for deres arbejde. Læs mere om dette i materialet - Tilslutningsdiagram af lysstofrør

I moderne rørformede LED-lamper, især T8 g13-basen, er den driver, der er nødvendig for at LED'erne skal tændes, allerede indbygget i selve lampens krop, og der er ikke behov for at installere noget andet.


Følgelig reduceres ændringen af ​​enhver fluorescerende lampe til demontering af alt unødvendigt udstyr: ballast, starter, epra osv. og tilslut strømmen direkte til lysdiodens kontakter. For begge typer armaturer er ledningsdiagrammet almindeligt, alle de grønne ledere i diagrammet er forbundet med den neutrale ledning, og alle rødt til fase skal være sådan noget:


Tilslutningsskema for LED-lamper i stedet for fluorescerende


Og endnu en gang er alt ret simpelt, på den ene side er fasen fodret til lamellerne og på den anden side nul. I dette tilfælde er polariteten ikke vigtig, da vekselstrømmen er tilsluttet, skal du tilslutte som du foretrækker. Derudover er det ligegyldigt, hvilken af ​​kontaktstifterne den elektriske ledning er tilsluttet, fordi hvert par af dem på hver side af LED-lampen er lukket.

I tilfælde af ændring af en raster fluorescerende lampe tager vi blot de ledninger, der går fra g13 baserne og skærer dem, og tilslut derefter alle ledninger på den ene side til faseterminalen og alle ledningerne til den anden til nul. Som følge heraf skal du få noget som følgende installation af ledede lamper i stedet for lysstofrør:


Som du kan se, er teknologien enkel, du behøver ikke at have nogen særlig uddannelse til at overføre til LED-lamper, for eksempel alle lysstofrør på kontoret, på arbejde eller i en butik.

Forresten, hvordan man installerer og tilslutter en fluorescerende lampe, og vigtigst af alt, hvordan man installerer rørformede lamper T8 - vi skrev i artiklen "Tilslutning af en fluorescerende lampe"

Som følge af denne ændring får du en ny, moderne LED-lampe, sikker, med lavt energiforbrug og lang levetid.

Husk at gamle fluorescerende lamper ikke kun kan smides væk eller, værre, bare brudt, de skal bortskaffes, fordi de indeholder kviksølv. I hver større by er der centre, hvor du kan tage dine energibesparende lamper, ofte helt gratis.

Sådan installeres loft LED-lamper

Under reparationen af ​​gangen var der et spørgsmål om valg af loftlys. Udsigten af ​​loftet måtte ikke vælges, da jeg havde erfaring med at arbejde med et strækloft. Et strækloft lavet af PVC-film blev valgt. Jeg var nødt til at tænke på hvilken lampe der skulle installeres i loftet. Jeg ønskede at have moderne smukke lamper, og samtidig ønskede jeg ikke at dele med den hjemmelavede lysekrone og sconces hængende i gangen.

Valget blev foretaget. Lysekronen og væglamperne forblev hængende på loftet i gangen, men i korridoren besluttede jeg at købe spotlights, som en enkeltrørslampe hængt på væggen. Før du installerer det hængende loft, skal du strække ledningerne. For at gøre dette skal du lave en tegning af det elektriske kredsløb, som omfatter antallet af lamper, typen af ​​pærer, deres strøm.

Valg af en type glødelampe til et forsænket loftlys

I dag anvendes fire typer lamper i vid udstrækning:

 • glødelampe;
 • LED;
 • halogen;
 • Kompakt (energibesparelse).

Hver type har både positive og negative sider. Desuden bør valget af lamper tage hensyn til deres parametre, såsom afstanden mellem det faste og nedhængte loft. Fra nedenstående tabel kan du finde ud af lampens egenskaber, vælg det nødvendige til dit loft.

Specifikationerne kan afvige fra dataene i tabellen. Det afhænger af typen af ​​lampe, design, type loft. For eksempel er der lofter, der er bange for at opvarme mere end 60 grader. Dette er begrænset af lampens valg.

Halogenlamper er bange for spændingsstød, så ofte brænder. De er konstrueret til spændinger på både 12 V og 220 V. Lampe, der arbejder ved 12 V, kræver en down-down transformer, strømforsyning. Derfor skal du ikke glemme pladsen i væggen eller loftet til installationen ved installation af sådanne lamper.

Beregning af effekt og antal armaturer

Når du vælger strømmen af ​​lampen, bør du overveje størrelsen af ​​rummet, muren på møblerne. Vælg lampen skal være baseret på deres smag. Ved hjælp af bordet kan du finde ud af, hvor meget strøm armaturerne har brug for. Beregninger blev foretaget ud fra værdierne af lysstrømmen, typen af ​​lampe.

Installationen af ​​spotlights var planlagt i korridoren. Her er de beregninger, der blev foretaget.

Korridoren ligner bogstavet T. Grundområdet er 4,5 m 2, 2,8 m 2. Det samlede areal er 7,3 m 2. Lampens ønskede effekt skal være 15,6 W (7,3? 2). Højden af ​​lofterne i rummet er 2,75 m. Væggene blev designet til at blive malet i farven af ​​creme brulee. Da korridoren har en kompleks form, er det nødvendigt at installere 4 lamper, hvis lamper har en effekt med en margen på 5 W. Strømforsyning 220 V, GU5,3 pin stik. En sådan base er populær på grund af sin lille størrelse, hvilket gør det muligt at installere det i en lav højde af loftloftet.

Korridorens vægge blev dekoreret med malerier, der var planlagt at blive efterladt efter reparation. På dette grundlag valgte jeg hvide lamper, hvis farvetemperatur er 4000 K. Hvis du vil opnå et varmt lys, vil du finde lamper med en farvetemperatur på 2700 K. Bemærk, at rumbelysningen ikke altid skal bestå af loftlamper. Det er bedre at reducere armaturernes kraft og placere et par vægmonterede på væggen.

Hvis der er en lokal belysning, kan loftet belyse med LED-tape. Alt er begrænset til din fantasi.

Trådvalg til ledningspladelygter

For at tænde 4 armaturer, vil enhver ledning med dobbelt isolering gøre. Det er bedre at vælge en kobber dobbelt forbindende ledning, der har mange ledninger. For eksempel PVA 2 * 0,75. Tværsnittet vil ikke spille en stor rolle, da strømmen ikke overstiger 0,1 A. Hvis du bruger 12 V halogenlamper, skal du beregne trådtværsnittet. En lampe med en effekt på 60 W forbruger en strøm på 5 A.

Udvælgelse og udformning af et indbygget loftplade

På hylderne kan du finde en masse lamper. Men de har alle samme design og adskiller sig kun i udseende. Nogle modeller har funktionen til at ændre retningen af ​​lyskilden.

Da jeg har brug for at tænde korridoren, blev de enkleste lamper med en basepatron valgt.

Hvert armatur har et hus, der ligner en figurring og platforme med fastgørelse under fjedrene med ører. Lampens type og effekt afhænger af dens form, samt tilstedeværelsen eller fraværet af en patron (normalt E14).

En separat niche er optaget af lamper, hvis lysdioder er placeret på printkortet.

I tilfælde af svigt kan lyspæren ikke udskiftes. Du skal enten ændre hele lampen eller kigge efter lysdioder. Og prisen er ikke for lav. Armaturer, der ikke har patron, skal du trykke på lampen med en fjeder, der har form af en snitring.

Lampen indsættes på grund af, at ringen udvider og kommer ind i rillen i huset. Denne lampe er velegnet til både LED-lamper og halogenlamper. Bare glem ikke om forsyningsspændingen, som kan modstå lamper. For at fastgøre lampen i loftet er det nødvendigt at lave et hul i lampens placering, hvilket vil være lidt mindre end husflangens ydre diameter.

Fjedernes ører skal fortyndes i det omfang de passerer gennem hullet. Så kan de slippe af sted. På baggrund af loftet presser de lampen mod flangen, indtil den stopper, hvilket gør det muligt at fastgøre lampen.

Når du har fastgjort lampen i loftet, skal du passere ledningen og forbinde patronen med klemblokken. Patronen skal sættes på bunden, lampen indsættes i lampens krop og åbne fjederen, fastgør.

Elektrisk ledningsdiagram for spotlights

Før du installerer loftet, skal du være opmærksom på valget af typen af ​​lamper, antallet af lamper, deres placering, valg af strøm. For at gøre dette skal du udvikle et elektrisk kredsløb. Under udviklingen tages der hensyn til metoden til fastgørelse af ledningerne til hinanden og de punkter, hvor disse ledninger forbindes.

Da ledninger kom ud af væggen, hvor armaturet var placeret, vil de blive brugt til at installere loftlamper. Da der ikke er adgang til ledningerne efter installation af strækloftet, skal de fastgøres ordentligt. Jeg stoppede ved snoet med tin-bly lodning. Disse punkter er markeret på diagrammet.

Hvis du planlægger at placere sådanne lamper i det rum, hvor computeren eller tv'et er placeret, skal du overveje, at strålefrekvensen på overfladen er lig med refleksionsvinklen. Derfor bør sådanne lamper ikke placeres over udstyret, da det vil afspejle skærmen. Før du planlægger armaturet, er det nødvendigt at tage højde for arrangementet af møbler og udstyr i rummet.

Hvis lamperne er forsynet med 220 V, kræves der ikke ekstra udstyr, men hvis de har brug for 12 V, skal det bemærkes, at et sted, der har fri adgang til vedligeholdelse, skal ske under strømforsyningen til disse lamper.

Installation af elektriske ledninger til tilslutning af spotlygter

Efter at have købt alle de nødvendige armaturer og ledninger, kan du komme til arbejde.

Elektriske ledninger kan installeres på ethvert trin i reparationsarbejdet. Selv før du installerer et strækloft. Under reparationen af ​​væggene var lyset svagt. Jeg var nødt til at forbinde de midlertidige patroner, som blev skruet energibesparende lamper.

Før du monterer ledningerne, skal du vælge og markere placeringen af ​​armaturerne. På billedet er der markeret med cirkler. For at fjerne slibning af ledninger, fastgør dem med et interval på 40 - 50 cm.

For at fastgøre ledningerne kan du bruge dowel - clamps (venstre foto) eller neglebeslag (højre), med en anden størrelse. Hvis installationen vil ske med en klapklemme, bor et hul i væggen, sæt klemmen på og kør klammen i væggen. For at sikre tråden med en sømbøjle, tryk tråden på væggen og kør neglen. Denne installation er egnet til fastgørelse af ledninger til gips, træ, plast.

Neglebeslag er dårlige, fordi neglen kan falde ud og ledningen ligger på loftet. Denne mount blev straks kastet til side. Khomutov var ikke hjemme. Derfor har jeg søgt den nemmeste måde, som er baseret på at fastgøre ledningen til væggen med en vinylkloridpipeklemme. For at gøre dette skal du bore et hul i loftet og hammeren i dybden. Sæt røret rundt om ledningen og fastgør med en hvilken som helst skrue.

Gør en ledning til ledningsbelysning

Efter installation af loftet er ledningsadgang begrænset. Derfor skal forbindelsen mellem ledninger mellem dem udføres kvalitativt. Ofte er ledningerne forbundet med en terminal, siger "Wago". Den mest pålidelige metode er dog lodning. Jeg anvendte det.

For at minimere arbejdet i loftet blev selen lavet på forhånd. Det er kun ved at blive fastgjort til loftet og forbundet til hovedkablerne. For at finde ud af længden af ​​ledningerne er det nødvendigt at foretage målinger mellem lygternes fastgørelsespunkter. Resultaterne af målinger blev foretaget til det elektriske kredsløb, som var elektrisk.

Seleen blev lavet af strengede ledninger med dobbelt isolering. Hun levede i en sådan tråd dækket med PVC, snoet rundt om en tråd. Således at det var praktisk at udføre arbejdet, blev trådene snoet i en pigtail.

Først og fremmest blev isoleringen fjernet fra ledningerne, som fik lov til at lodde ledningerne. Det andet rum i korridoren indebærer en forgrening af ledningerne, så de blev snoet og loddet. For at øge isoleringens pålidelighed skiftes loddepunkterne i forhold til hinanden.

På stedet for lodning klædt rør, der forhindrer lukning. For at udelukke deres bevægelse på ledningerne bør de fastsættes af kebrikami. Det var muligt at isolere loddepladserne med et isoleringsbånd. For ikke at snyde ledningerne blev kamrene mærket med en markør. En del af ledningen var placeret under gipset. På dette sted blev slidt PVC-rør.

Seleen blev fastgjort til loftet. Det er på tide at forbinde ledningerne til de vigtigste ledninger. Til dette blev de ledninger, der kom ud af muren, skåret med forskydning. Da ledningen stadig er ret gammel, er lederne ru. For ikke at beskadige dem blev isoleringen fjernet termisk, nemlig med loddejern. Åbenene blev beskyttet, trimmet, så blev isolerende rør slidt.

Rørene er nødvendige for at beskytte en person fra kredsløbet. Ledninger vil ikke være i stand til at røre hinanden alene.

Det sted, hvor forbindelsen blev lavet, fastgør klemmen til loftet med en skrue. Alle ledninger er færdige.

Midlertidige patroner er forbundet via klemmer, lamper er skruet ind, det er muligt at reparere rummet.

Installation af en LED-lampe på et PVC-strækloft

Ovennævnte teknologi er velegnet til montering af inventar på en stiv struktur, som f.eks. Gipsvæg eller slattegrænse. Hvis lampen er installeret direkte på PVC-loftet, er det nødvendigt at fastsætte monteringspunkter for lamperne, ellers vil loftet hænge under deres vægt.

Til dette formål sælges specielt våben på markedet. På billedet kan du se rampen, det vil sige bjergmonteringen til lampen. Platformen er lavet i form af en kegle, på hvis overflade der er skridt.

For nøjagtigt at justere hullets diameter er det nok at skære overskydende med en kniv.

Platformen er fastgjort til loftet med stålstøbt tape. Det ønskede segment såres med en skæve og metalskær afskåret.

Platformen har to platforme til montering med selvskærende skruer. Hvis skruen er lang, skal du vride den og afskære den overskydende del med sideskærere.

Armaturet er fastgjort til loftet, lamperne er forbundet til at teste belysningen. Alt fungerer. Du kan fjerne lampen og fortsætte til installationen af ​​loftet selv.

PVC loft strækket. Vi starter installationen af ​​inventar. For at undgå at opvarme filmen til en høj temperatur og en vindstød på stedet for at fastgøre lampen, skal du lime isoleringsringen.

En skarp kniv er taget, og en film skæres i den indre del af ringen. Dernæst er platformen centreret. Stansebåndet bøjer let, og loftet bøjes, så den vandrette position kan let justeres.

Platformen sikrer maksimal pålidelighed af lampen, eliminerer PVC-folieens skævhed og dets skader på grund af overophedning af lampen. Hvad sker der ofte, når du bruger halogenok.

På billedet kan du se det endelige resultat af loftreparationen med loftslamper installeret i den.

Funktioner ved installation og tilslutning af LED-lamper i loftet

Hjemme eller på kontoret, der afslutter loftet, stopper vi ofte vores valg på et PVC-strækloft. Og her er det vigtigt at bestemme på forhånd, hvilke lamper der skal installeres og hvor mange der skal bruges. I denne forstand er LED-spotlights i dag en af ​​de mest økonomiske løsninger på grund af deres høje lyseffekt og holdbarhed.

Først og fremmest, før du installerer strækloftet, læg ledningerne til fremtidig belysning. Dette sker i henhold til en forudformet ordning: Antallet af pærer, deres placering, nominel effekt. Imidlertid er der i denne proces dens funktioner, subtiliteter og nuancer, som vil blive diskuteret yderligere.

Vælg nummer og effekt af lamper

Antallet af LED armaturer er valgt ud fra rummets område og formål for at opnå tilstrækkelig belysning, og under hensyntagen til begrænsningen af ​​PVC-temperaturens opvarmningstemperatur må den ikke overstige 60 ° C. Disse kan være lamper til en forsyningsspænding på 12 volt DC eller 220 volt AC, op til 7 W hver for lave temperaturer fra 2700 til 5100 K - fra varmt hyggeligt hjem til kold blålig glød.

Lysstrømmen af ​​LED-lyskilder ligger i området fra 80 til 120 lm / W - disse tal og du bør styres, når du vælger antallet af lamper individuelt for dit område. Og selvom prisen på LED-lamper af høj kvalitet er højere end spotlights på halogenlamper og glødelamper, vil LED'erne vare snesevis længere end andre typer lamper.

Så vælg lampens magt baseret på rummets rum og rum samt i overensstemmelse med ejerens smag. Uanset om du har brug for et lyst lys eller et diffust muffled lys - alle vælger sig selv.

Der er dog omtrentlige gennemsnitsværdier baseret på hvilket valg det bliver lettere at gøre: til belysning af en kvadratmeter børneområde, køkken, stue (badeværelse), soveværelse (hallway) og opbevaringsrum - tag 5, 4, 3, 2 eller 1 watt LED-lys pr. meter, henholdsvis. Når du vælger placeringen af ​​hver lampe, skal du sørge for, at lyset ikke afspejles, hvor det ikke er nødvendigt fra skærme, glasmøbler og fjernsyn.

Overvej dette eksempel. Det rektangulære soveværelse har et areal på 12,5 kvm. Dette betyder, at for at opnå en belysning, der er acceptabel for et soveværelse, er det nødvendigt at vælge den minimale samlede effekt af LED'erne 12,5 * 2 = 25 W. Lad væggene være dækket af tapet med et lyst grønt mønster, og så var det varme lys på 2700 K meget passende (hvis det var nødvendigt at tænde indretningselementerne, så kunne nogle af lamperne blive forkølet med 4200 K).

For vores eksempel ville det bedste valg være til fordel for 6 stk. 5 watt LED spotlights, jævnt fordelt over hele loftet. Disse kan være lamper til en spænding på 220 V med en GU5.3 pin base eller andre, der passer til din loftkanalafstand (til LED-lamper, er loftkanalafstanden normalt fra 5 til 6 cm).

Hvis pærerne vælges til en spænding på 220 V, behøver de ikke ekstra enheder, men hvis forsyningsspændingen er 12 V, vil der være behov for et særligt sted for adapteren under hensyntagen til dets overordnede dimensioner.

Når du vælger en model af lamper af din fantasi vil være, hvor du kan strejfe. Og selv om der ikke er så mange grundlæggende forskelle blandt dem, kan du vælge udseendet til din smag. Armaturhuset på ydersiden er en ring med monteringer til afstandsstykker. Lysdioderne monteres som regel enten på brættet eller i patronen, lukket med diffusor eller åben.

Ledninger til belysning og direkte belysning

Valg af ledning til LED-lamper, baseret på deres forsyningsspænding og effekt. Lad os sige, at forsyningsspændingen vil være 12 volt pr. Udvalgte 30 watt - 6 til 5 watt, så for en strøm på 0,5 A vil et tværsnit på 0,5 kvm være nok til hver lampe - to-core PVA 2x0.5 ledninger vil gå fra strømforsyningen DC til hver af de seks armaturer. I tilfælde af et parallelkoblingskredsløb vælges et trådtværsnit på basis af 0,2 kvm Mm for hver 1 ampere af strøm.

Når strømmen af ​​pærerne i armaturerne og antallet af armaturer beregnes, og deres placeringer på loftet vælges, fortsæt direkte til installationen af ​​ledningerne.

Ledninger er fastgjort til bundloftet med klapklemmer eller klemmer i trin på 50 cm. Ledningsforbindelser kan laves af klemmer, men det er bedst at lodde ledningerne og bruge varmekrympning eller i ekstreme tilfælde PVC-rør eller isolerende tape for at isolere leddene. Guiden bruger i praksis oftest terminalblokke.

På et falsk loft af en stiv struktur (Armstrong) løser lamperne det som sådan. Armaturhuset er indsat i hullet i loftet og sikret med fjederafstandsstykker: de klemte fjedrene med deres hænder, satte armaturet i og frigjorde fjedrene - de rejste armaturhuset på monteringssædet. Tråden er fastgjort til patronen, patronen er installeret på plads - lampen er fastgjort på plads helt ubevægelig. Alt.

Men hvis vi taler om et PVC-strækloft, er det umuligt at bare tage og installere lampen i hullet - det vil deformere vægten af ​​strækloftet med dets vægt. Yderligere mount kræves - en platform til en spotlight.

Den universelle platform har form af en trinring, hvis indre diameter er trimmet af mesteren selv til størrelsen af ​​denne lampe. Platformen er fastgjort til bundloftet på et stykke perforeret metalbånd, så det viser sig en hjælpig stiv understøtning til lampen.

Platformen skrues til metalbåndet på skruerne. Lampen vil nu lægge pres på understøtningen, og ikke på den delikate PVC-loftsbeklædning. Når pladserne til armaturerne er klare, og ledningerne er monteret, er loftet monteret og derefter installeret på de sidste armaturer.

Installation af LED-lampen skal udføres ikke kun omhyggeligt, men inden du laver et hul i PVC-lærredet, skal du bruge en beskyttende plastring. Denne ring er limet til lærredet på strækloftet i stedet for det påståede fremtidige hul, og kun så skæres hullet med en skarp kniv. Gennem hullet bliver patronen trukket ud, bladets højde justeres om nødvendigt, lampen er monteret sammen med de udvendige dekorative elementer.

Sådan tilsluttes loftlamper: ordning

Belysning lofts enheder er installeret på enhver konstruktion, uanset hvilken type loft. Fastgørelseselementer er ofte skjult i mellemrummet mellem bundloftet og det ophængte stof. Vi ser kun den dekorative del af belysningen. Vi vil forstå mere detaljeret med tilslutning af loftlys med egne hænder.

uddannelse

Hvis du beslutter dig for at installere lampen i et hængende loft, skal du vide, at alt installationsarbejde er færdigt, inden du monterer det hængende loft og i henhold til ledningsdiagrammet.

Det er nødvendigt at bestemme i hvilken højde og på hvilket sted belysningsenhederne vil blive placeret.

Beregn antallet af inventar på forhånd, tildel pladsen i loftet til deres installation. Tegn et diagram for at gøre det klart, hvordan du forbinder. Tænk på belysningsstyrken, i betragtning af materialet i loftet. Du kan få brug for en transformer.

Til placeringen af ​​den foreslåede installation af loftbelysningsarmaturer, skal du føre ledninger på forhånd. Ledninger vil passere gennem det bølgede rør for ikke at komme i kontakt med rammestrukturen. I hvert tilfælde har du brug for en ordning.

instrumenter

Til installation af loftlamper med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

 1. bore;
 2. distributionskasser;
 3. kabel med valgt længde;
 4. skruetrækker;
 5. konstruktion kniv;
 6. tænger;
 7. terminaler.

Nogle af disse værktøjer er normalt i alle hjem.

Valg af lysarmatur

At vælge loftet eller lysekronen under det hængslede lærred, skal du forestille dig, hvilken slags belysning du vil se i rummet. Lysekroner og lamper adskiller sig i følgende parametre:

 • antal lyspærer. Når det er tilsluttet, er det hensigtsmæssigt at lave to grupper af lyspærer med en separat to-knap switch. Så du kan nemt justere lysstyrken af ​​belysningen;
 • ammunition. Når du køber lyspærer, skal du se, at de passer til basen.

Når du køber lyspærer, skal du være opmærksom på deres strøm.

installation

Under loftet er der installeret en skjult type ledninger, som vises i midten af ​​rummet i henhold til ledningsdiagrammet. Vi anbefaler dig at se de trinvise instruktioner om, hvordan du tilslutter loftlysene i videoen nedenfor. Og læs følgende oplysninger om forbindelsesordningen.

Installation af loftbelysningsanordninger kræver præcis udførelse i henhold til ledningsdiagrammet. De udføres i flere versioner.

Overvej på diagrammet, hvordan man forbinder taklamper:

 1. Lamperne er opdelt i to grupper og er forbundet til en to-knap switch. Her er alle nulkontakter forbundet til den almindelige ledning. Derefter skal terminalblokken forbindes til neutral. Faserne er forbundet med de interne ledninger i henhold til deres valgte grupper og derefter til to ledninger, der er tilsluttet kontakten. Gennem kontakten - på fasen og til hjemmet elektrisk netværk;
 2. dimmer forbindelsesskema. Dimmer - en speciel elektronisk enhed, der gør det muligt at justere lyspærernes lysstyrke. Enheden kan ikke kontrollere alle pærer, det afhænger af deres strøm. Du skal forbinde via en transformer;
 3. Sådan tilsluttes lamperne på et falskt loft ifølge skemaet ved hjælp af skruer. Alle lysekroner og loftlamper er udstyret med specielle armaturer til montering på bundloftet. Fastgørelseselementet kan være en speciel sløjfe forbundet med lampens krop. Lysekronen er meget nem at vedhæfte - løkken er hængt på en krog. Krogen skal installeres på forhånd ved ledningsføring;
 4. Følgende ledningsdiagram for loftlamper er mere kompliceret. Armaturerne er fastgjort til loftet med huller i bunden af ​​kabinettet. Ved fastsættelse af en lysekrone anvendes en speciel strimmel, som er monteret på loftet.

Monteringspunkt og LED belysning

Forbindelsesplanen med punktmonterede loftslamper frembyder heller ingen særlige vanskeligheder. Når du installerer, skal du observere afstanden (minimum 10 cm) mellem bunden og det hængende loft.

Korrekt installation af belysningsarmaturer lukker alle ledningsforbindelser. Sager vil ikke være synlige.

Til spotpladearmaturer kræves en vis spænding. For at gøre dette skal du bruge flere transformatorer, der reducerer spændingen og ikke påvirker loftet.

 • enkel installation - forbinder til en ledning nogle løg, går separat. For at forhindre lygter at brænde ud, skal du tage sig af ensretterne i kredsløbet;
 • en anden mulighed. Fra fordelingsboksen er der tilsluttet en separat ledning til hver lyspære. I dette tilfælde er ensretteren ikke nødvendig.

Tilslutning LED-loftslamper kræver ikke særlige færdigheder. Installation er ikke svært at udføre selvstændigt.

LED belysning loftarmaturer er forskellige fra andre muligheder, fordi LED'erne er monteret direkte i lampehuset. Hvis lyset er ophørt, fungerer det ikke for at erstatte det - du skal have en komplet udskiftning af den mislykkede lampe.

For at forbinde LED-lysene i loftet skal du beregne deres nummer og bestemme placeringen i loftet. Diagrammet skal være, hvordan man forbinder lyspærer i et falsk loft. Vælg pærer med hensyn til strøm.

Tilslutningsledninger kan ikke kaldes let. Sådan udføres:

 1. i det hængende lærred til at lave huller til LED-stik;
 2. Efter tilslutning af ledningerne skal du sætte dem fast med dykker på basisfladen;
 3. Tilslutningen af ​​alle armaturer skal ske med multicore wire og i henhold til ordningen. Lodning ledninger skal installere suspension belægning;
 4. Efter tilslutning til netværket skal du sætte LED'erne i loftet ved at snappe.

Sørg for, at lysene ikke er meget varme. Ellers kan loftet blive beskadiget.

Fordele og ulemper

Du ved, hvordan du forbinder taklamper, det er fortsat at vælge hvilke.

At vælge mellem forskellige muligheder for loft og lysekroner til loftet, skal du vide, hvad der kan opstå i forbindelse med driften. Lad os se hvilke fordele der er i loftlamper:

 • stort udvalg;
 • anden installationsmetode
 • mulighed for installation i ethvert rum
 • udstråle diffust lys, der ikke skærer øjne.
 • Det er svært at udskifte lyspærerne, der kom ud af dem. Men det afhænger af typen af ​​armatur;
 • Kablet lagt på kontakten skal forlænges.

Alt tales til fordel for installationen af ​​belysningsanordninger til hængende belægninger.

Tips

Forbindelsesordningen af ​​lamper i det falske loft kan variere afhængigt af loftets type.