LED taklampe: udvælgelse og installation

Valget af belysning i lejligheden er en af ​​de vigtigste

Valget af belysning i lejligheden er en af ​​de vigtigste i rumdesign. Og som den bedste mulighed er det muligt at overveje LED-lofter - let at installere, praktisk, effektiv og præsentabel udseende. På trods af ikke den laveste pris begynder disse lamper at skifte traditionelle glødelamper fra markedet i dag. Derfor besluttede vi at overveje denne type belysning så detaljeret som muligt.

LED lamper: enhed og funktioner

LED belysningsenhed

Forstå fordelene besiddede loft lampe kan kun efter omhyggelig analyse af funktionerne i hans arbejde. Så lad os se, hvordan har en klassisk LED-loftslampe?

 • Grundlaget for ethvert LED armatur (enten indbygget eller overhead) er en lampe, som er et sæt flere LED'er. Antallet og typen af ​​anvendte LED'er er de vigtigste faktorer, der bestemmer lampens effekt, og som følge heraf - selve lampens effekt;
 • Antallet af LED'er i en lampe kan være anderledes: nogle lamper bruger lamper med en LED, andre - lamper med flere dusin LED-lyselementer;
 • Som regel indgår alle lysdioder i et armatur i et enkelt kredsløb, der er forbundet til styrekredsløbet via en strømforsyningsenhed;
 • Et andet obligatorisk element indgår i lampens design baseret på LED-lamper er en radiator. Sagen er, at LED-lampen under drift genererer varme, der kræver obligatorisk bly.

Derfor er loftslamper, både overhead og indlejret i strømmen - nødvendigvis udstyret med forskellige typer radiatorer (se. Belysning af loftet med LED-tape - dekorere selve rummet).

Vær opmærksom! Højkvalitets varmeoverførsel fra LED-lampen til radiatoren giver et specielt termisk fedt. Denne termiske fedt kræver periodisk udskiftning, da LED-lampen hurtigt fejler, når den overophedes.

Egenskaber ved tilslutning af lysdioder i lampen

Med hensyn til forbindelsesprogrammet for lysdioder i LED-lampen er der flere muligheder her. Derfor, hvis du ikke har planer om at installere en færdiglavet loftlampe købt fra en butik, men skal montere den selv fra de ledige lys til din rådighed, skal du læse omhyggeligt nedenstående oplysninger:

 • Seriel forbindelse af LED'er - Nok almindeligt, men har flere ulemper. Ifølge dette princip er lysdioder forbundet i mange lamper af industriproduktion;
 • Parallel forbindelse af LED'er er også muligt. Ved parallel tilslutning af LED-lamper til hver lampe i serie vedhæfter vi strømbegrænsende modstande. Hovedmodellen for disse modstande er at beskytte LED'erne mod nedbrud;
 • Blandet forbindelse af lysdioder. Ved tilslutning af lysdioder i henhold til et blandet kredsløb er grupper af flere serieforbundne lyselementer (LED-lamper) forbundet parallelt med hinanden. Denne ordning er også meget udbredt i LED lamper til hjem og kontor.
 • Valget af ordningen, hvormed lampen samles, bestemmes af fordelene og ulemperne ved denne eller den nævnte forbindelsesmetode.

Seriel forbindelse er den mindst økonomisk dyre (det er ikke nødvendigt at bruge et stort antal modstande), men det er også den mest sårbare. Hvis et af elementerne fejler, stopper hele lampen på grund af et åbent kredsløb.

Desuden er der et andet problem for LED armaturer med en serieforbindelse - hvis LED'en ikke blot brænder ud, men der opstår en sammenbrud, så afbrydes ikke kredsløbet. I dette tilfælde brænder de andre lysdioder, der indgår i loftlampen, hurtigt ud af arbejdet under overbelastningsforhold.

Parallel forbindelse option

Dette problem er irrelevant for parallelforbindelse - selv om en del af LED-elementerne fejler, fortsætter LED-lamperne, selvom de ikke er i fuld kapacitet. Begrænser fordelingen af ​​lamper med parallelforbindelse kun deres høje omkostninger.

Funktioner ved installation og tilslutning af LED-lamper i loftet

Hjemme eller på kontoret, der afslutter loftet, stopper vi ofte vores valg på et PVC-strækloft. Og her er det vigtigt at bestemme på forhånd, hvilke lamper der skal installeres og hvor mange der skal bruges. I denne forstand er LED-spotlights i dag en af ​​de mest økonomiske løsninger på grund af deres høje lyseffekt og holdbarhed.

Først og fremmest, før du installerer strækloftet, læg ledningerne til fremtidig belysning. Dette sker i henhold til en forudformet ordning: Antallet af pærer, deres placering, nominel effekt. Imidlertid er der i denne proces dens funktioner, subtiliteter og nuancer, som vil blive diskuteret yderligere.

Vælg nummer og effekt af lamper

Antallet af LED armaturer er valgt ud fra rummets område og formål for at opnå tilstrækkelig belysning, og under hensyntagen til begrænsningen af ​​PVC-temperaturens opvarmningstemperatur må den ikke overstige 60 ° C. Disse kan være lamper til en forsyningsspænding på 12 volt DC eller 220 volt AC, op til 7 W hver for lave temperaturer fra 2700 til 5100 K - fra varmt hyggeligt hjem til kold blålig glød.

Lysstrømmen af ​​LED-lyskilder ligger i området fra 80 til 120 lm / W - disse tal og du bør styres, når du vælger antallet af lamper individuelt for dit område. Og selvom prisen på LED-lamper af høj kvalitet er højere end spotlights på halogenlamper og glødelamper, vil LED'erne vare snesevis længere end andre typer lamper.

Så vælg lampens magt baseret på rummets rum og rum samt i overensstemmelse med ejerens smag. Uanset om du har brug for et lyst lys eller et diffust muffled lys - alle vælger sig selv.

Der er dog omtrentlige gennemsnitsværdier baseret på hvilket valg det bliver lettere at gøre: til belysning af en kvadratmeter børneområde, køkken, stue (badeværelse), soveværelse (hallway) og opbevaringsrum - tag 5, 4, 3, 2 eller 1 watt LED-lys pr. meter, henholdsvis. Når du vælger placeringen af ​​hver lampe, skal du sørge for, at lyset ikke afspejles, hvor det ikke er nødvendigt fra skærme, glasmøbler og fjernsyn.

Overvej dette eksempel. Det rektangulære soveværelse har et areal på 12,5 kvm. Dette betyder, at for at opnå en belysning, der er acceptabel for et soveværelse, er det nødvendigt at vælge den minimale samlede effekt af LED'erne 12,5 * 2 = 25 W. Lad væggene være dækket af tapet med et lyst grønt mønster, og så var det varme lys på 2700 K meget passende (hvis det var nødvendigt at tænde indretningselementerne, så kunne nogle af lamperne blive forkølet med 4200 K).

For vores eksempel ville det bedste valg være til fordel for 6 stk. 5 watt LED spotlights, jævnt fordelt over hele loftet. Disse kan være lamper til en spænding på 220 V med en GU5.3 pin base eller andre, der passer til din loftkanalafstand (til LED-lamper, er loftkanalafstanden normalt fra 5 til 6 cm).

Hvis pærerne vælges til en spænding på 220 V, behøver de ikke ekstra enheder, men hvis forsyningsspændingen er 12 V, vil der være behov for et særligt sted for adapteren under hensyntagen til dets overordnede dimensioner.

Når du vælger en model af lamper af din fantasi vil være, hvor du kan strejfe. Og selv om der ikke er så mange grundlæggende forskelle blandt dem, kan du vælge udseendet til din smag. Armaturhuset på ydersiden er en ring med monteringer til afstandsstykker. Lysdioderne monteres som regel enten på brættet eller i patronen, lukket med diffusor eller åben.

Ledninger til belysning og direkte belysning

Valg af ledning til LED-lamper, baseret på deres forsyningsspænding og effekt. Lad os sige, at forsyningsspændingen vil være 12 volt pr. Udvalgte 30 watt - 6 til 5 watt, så for en strøm på 0,5 A vil et tværsnit på 0,5 kvm være nok til hver lampe - to-core PVA 2x0.5 ledninger vil gå fra strømforsyningen DC til hver af de seks armaturer. I tilfælde af et parallelkoblingskredsløb vælges et trådtværsnit på basis af 0,2 kvm Mm for hver 1 ampere af strøm.

Når strømmen af ​​pærerne i armaturerne og antallet af armaturer beregnes, og deres placeringer på loftet vælges, fortsæt direkte til installationen af ​​ledningerne.

Ledninger er fastgjort til bundloftet med klapklemmer eller klemmer i trin på 50 cm. Ledningsforbindelser kan laves af klemmer, men det er bedst at lodde ledningerne og bruge varmekrympning eller i ekstreme tilfælde PVC-rør eller isolerende tape for at isolere leddene. Guiden bruger i praksis oftest terminalblokke.

På et falsk loft af en stiv struktur (Armstrong) løser lamperne det som sådan. Armaturhuset er indsat i hullet i loftet og sikret med fjederafstandsstykker: de klemte fjedrene med deres hænder, satte armaturet i og frigjorde fjedrene - de rejste armaturhuset på monteringssædet. Tråden er fastgjort til patronen, patronen er installeret på plads - lampen er fastgjort på plads helt ubevægelig. Alt.

Men hvis vi taler om et PVC-strækloft, er det umuligt at bare tage og installere lampen i hullet - det vil deformere vægten af ​​strækloftet med dets vægt. Yderligere mount kræves - en platform til en spotlight.

Den universelle platform har form af en trinring, hvis indre diameter er trimmet af mesteren selv til størrelsen af ​​denne lampe. Platformen er fastgjort til bundloftet på et stykke perforeret metalbånd, så det viser sig en hjælpig stiv understøtning til lampen.

Platformen skrues til metalbåndet på skruerne. Lampen vil nu lægge pres på understøtningen, og ikke på den delikate PVC-loftsbeklædning. Når pladserne til armaturerne er klare, og ledningerne er monteret, er loftet monteret og derefter installeret på de sidste armaturer.

Installation af LED-lampen skal udføres ikke kun omhyggeligt, men inden du laver et hul i PVC-lærredet, skal du bruge en beskyttende plastring. Denne ring er limet til lærredet på strækloftet i stedet for det påståede fremtidige hul, og kun så skæres hullet med en skarp kniv. Gennem hullet bliver patronen trukket ud, bladets højde justeres om nødvendigt, lampen er monteret sammen med de udvendige dekorative elementer.

Skemaer og nuancer til tilslutning af LED-lamper til 220 V

I de seneste år er mange mennesker blevet meget mere villige til at skifte fra almindelige glødelamper og forbedrede halogenbriller til økonomiske og høj kvalitet LED'er. Sådanne lyskilder kan reducere energikosterne betydeligt. Og det er ikke overraskende, fordi glødelampen med den samme intensitet er glødelampen 8-10 gange kraftigere end lysdioden. En lignende situation observeres ved sammenligning af lededioder og halogenfrie celler.

Under installationen kan der opstå visse vanskeligheder. Ikke alle mennesker forstår, hvordan man tilslutter en LED-lampe til 220 V med egne hænder.

Grundlæggende om tilslutning til 220 V

En LED er en halvleder, der udelukkende transmitterer elektrisk strøm i en retning. De fleste armaturer er udstyret med specielle chauffører, der konverterer vekselstrøm til konstant 12, 24, 36 eller 48 V. Med hensyn til det industrielle netværk producerer den en sinusformet spænding på 220 V (gennemsnitsværdi, der er altid små dråber) med en frekvens på 50 Hz.

I denne situation vil LED'en arbejde på visse halvbølger - blinker ved 50 Hz. En person kan dog ikke se flimmeren. Når el leveres i den modsatte retning, vil elementet stoppe med at glødende, men uden ordentlig beskyttelse kan det mislykkes.

Tilslutningsmetoder

Den enkleste metode til at forbinde et armatur til et 220 V netværk er at anvende dæmpningsbestandighed i serie med LED'en. Spændingen ændres konstant, amplitudværdien kan nå 310 V. Denne værdi skal nødvendigvis tages i betragtning ved beregning af modstanden.

Dioden skal også beskyttes mod modspænding svarende til direkte. Overvej de grundlæggende måder.

Seriel forbindelse af diode med højspændingsafbrydelse (400 V og mere)

I dette tilfælde er det korrekt at tilslutte en 1N4007 ensretterdiode til kredsløbet, hvis reversspænding er 1000 V. Hvis polariteten ændres, og spændingen går i modsat retning, vil den blive glattet af en ensretterdiode, der beskytter LED'en mod nedbrud.

LED shunting ved konventionel diode

Denne metode indebærer anvendelse af en simpel lav-effekt halvleder, der er forbundet i et modparallel kursus med LED. Omvendt spænding vil påvirke slukningsmodstanden, da dioden er forbundet i fremadgående retning.

Mod parallelle tilslutning af to LED'er

Metoden ligner den tidligere metode, bortset fra at lysdioderne kun lyser på deres egen sinusbølge, hvilket giver beskyttelse mod hinanden mod nedbrydning.

En væsentlig ulempe ved at forbinde lysdioder til et 220 V-netværk gennem en slukningsmodstand er, at enorm strøm frigives på modstanden.

Overvej et eksempel. Antag at en 24 kOhm slukningsmodstand anvendes, når LED'erne tilsluttes til et 220 V netværk med en udgangsstrøm på 9 mA. Vi beregner effekten ved slukningsmodstanden: 9 * 9 * 24 = 1944 mW (ca. 2 W). For at sikre optimal drift skal du derfor tage en modstand med en kapacitet, der ikke er mindre end 3 watt.

Når der anvendes flere lededioder, der forbruger en højere strøm, øges effekten i forhold til kvadratet af udgangsstrømmen, hvilket gør det ubrugeligt at anvende et dæmpningsmodstand. Ved anvendelse af en modstand med lavere effekt end det, der kræves af forskrifterne, vil modstanden hurtigt svigte og kortslutning vil forekomme.

Derfor bør det nuværende begrænsende elements rolle spilles af en kondensator, på hvilken strøm ikke spredes, da modstanden er reaktiv.

I den enkleste ordning for tilslutning af en LED-belysningsenhed gennem en kondensator observeres følgende billede: Når strømforsyningen er stoppet, forbliver der en resterende ladning i kondensatoren - en kilde til menneskers sikkerhed, som skal udledes ved hjælp af modstand. En anden modstand er påkrævet ved strømforsyning for at beskytte kredsløbet fra strømmen, som strømmer gennem kondensatoren. Rettelsesdioden tjener til at beskytte den ledede diode mod omvendt spænding. Vælg en kondensator, der ikke er polær type, og som er beregnet til drift i et netværk med en spænding, der ikke er mindre end 400 V.

Det er strengt forbudt at anvende polarkondensatorer i AC-nettet, da strømmen i den modsatte retning vil føre til ødelæggelsen af ​​strukturen.

For at beregne den krævede kondensatorkapacitans anvendes en empirisk formel, hvor derivatet er 4,45, og strømmen, der passerer gennem LED'erne, skal divideres med forskellen mellem strømmen af ​​amplitude (310 V vist ovenfor) og spændingsfaldet på LED'en efter direkte passage.

For eksempel, hvis du skal tilslutte en ledediode med et spændingsfald på 3 V og en strøm på 9 mA, vil kondensatorkapacitansen være lig med 0,13 mikrofarad ifølge formlen ovenfor. Denne værdi er mere påvirket af strømmen, mindre af spændingsfaldet.

Den empiriske formel kan anvendes ved beregning af kapacitansen af ​​en kondensator til et netværk med en frekvens på 50 Hz, da i andre tilfælde kræver koefficienten 4,45 omregning.

Forbindelse nuancer

Der er nogle nuancer forbundet med værdien af ​​strømmen ved tilslutning af LED'erne til netværket på 220 V. Overvej det enkleste system for tilslutning af LED-baggrundsbelysningen i kontakten.

En modstand (slukningsmodstand) og en LED forbindes parallelt med kontakten, hvorefter en pære er placeret. Kredsløbet virker uden beskyttelsesdioder, og værdien af ​​slukningsmodstanden vælges på en sådan måde, at strømmen begrænses til en værdi på ca. 1 mA. Lampen udfører belastningens funktion og begrænser også strømmen. Den ledede diode lyser falmet, men det er nok til at finde kontakten om natten og tænde lyset. Når polariteten skiftes, falder spændingen på modstanden, så LED'en bliver fuldt beskyttet mod mulig nedbrydning.

Hvis du skal tilslutte et antal lysdioder, kan du bruge et serielt kredsløb med en dæmpningskondensator, som beskrevet ovenfor. En vigtig betingelse for denne fremgangsmåde er valget af LED'er designet til samme værdi af den begrænsede strøm.

Med en anti-parallelforbindelse anvendes en shunt diode. Parallelforbindelse kan ikke bruges, fordi hvis et kredsløb fejler, strømmer al strøm gennem andet, hvorfor halvlederne blæser og der opstår en kortslutning.

Tilslutningssikkerhed

Ved tilslutning af lysdioder til et 220 V-netværk er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at armaturkontakten helt åbner fasetråden. Nul er lagt total på værelset. Ofte er der ingen jordforbindelse i det elektriske netværk, så faren er en neutral ledning med en vis spænding i forhold til jorden.

Nogle gange forbinder jordledningen med radiatorer eller rør, så hvis en person rører batteriet og fasen samtidig, kan den blive strømforsynet.

Af denne årsag er det ønskeligt at afbryde både nul- og fasetråden ved hjælp af specialautomatisering, hvilket forhindrer elektrisk stød, når der installeres på netværket.

De vigtigste nuancer ved at opbygge et kredsløb med tilslutning af LED-belysningsenheder til et 220 V-netværk er forbundet med valget af et dæmpningsmodstand eller kondensator, der passer til parametre. Vekselstrøm i stikket kan have en ødelæggende effekt på alle halvledere, der kun overfører elektricitet i en retning. Med en ordentlig begrænsning af strømens amplitude og beregningen af ​​den krævede afskrivningsmargin bliver kredsløbet fuldt beskyttet mod udbrænding og kortslutning, hvilket sikrer holdbarhed og pålidelighed.

Elektrisk udstyr, lys, belysning

Den konstante stigning i omkostningerne til energi, behovet for deres økonomi, relevansen af ​​bevarelsen af ​​miljøet har skubbet menneskeheden til at bruge lysdioder som lyskilder. Nemt at installere, praktisk at bruge, har ikke en negativ indvirkning på mennesker og natur generelt, de udskifter gradvist de nyligt populære kompakte energibesparende lamper.

Så for at forstå fordelene ved LED-lamper, er det nødvendigt at forstå, hvad de består af, og hvad er deres driftsprincip.

LED belysningsenhed

En lampe består af et sæt lysdioder, der svarer til den samlede lampeffekt, et styrekreds og et hus med en reflektor. LED-lamper til brug i hjemmet, udstyret med en standardbase E14 eller E27 til udskiftning af konventionelle glødelamper. Antallet af LED'er kan være anderledes - fra et til flere dusin, inkluderet i en kæde og forbundet til styrekredsløbet via strømforsyningen.

Da LED'en i sit arbejde genererer en betydelig mængde varme, skal den afkøles. Passer perfekt til varmeafledning radiatorer, som er fastgjort til LED'erne. Det skal bemærkes, at ved kontakt mellem LED og radiator skal specielt termisk fedt anvendes til at sikre god varmeoverførsel. Ellers med konstant overophedning af LED'en reduceres levetiden væsentligt.

Billedet viser flere typer radiatorer til lysdioder.

LED belysning skema

Den sædvanlige ordning for styring af LED'er i en lampe ser sådan ud:

En slukningsmodstand og kapacitans installeres ved indgangen - de spiller rollen som en down-down-strømforsyningsenhed. Da LED'erne kun drives af likestrøm, installeres en diodebro, som konverterer vekselstrømsspændingen til DC. I den viste ordning er alle lysdioder forbundet i serie, men det er ikke den eneste måde at forbinde dem med. Sådanne "pærer" kan forbindes parallelt med hinanden eller på en blandet måde som vist nedenfor.

Parallel tilslutning af lysdioder. Sørg for at konsekvent med hver lampe skal tilsluttes den nuværende begrænsende modstand for at beskytte LED'en mod nedbrud.

Blandet LED-forbindelse. I dette tilfælde er hver gruppe af serieforbundne lamper forbundet parallelt med hinanden.

Ulempen ved den serielle forbindelse er, at i tilfælde af fejl i et element i kredsløbet vil hele samlingen ikke kunne arbejde, da et åbent kredsløb er dannet i kredsløbet. Hvis lysdioden ikke blot blæser, men der opstår en sammenbrud, vil kredsløbet ikke blive afbrudt, men da forsyningsspændingen forbliver uændret, og antallet af forbrugere er faldet, vil de alle begynde at arbejde med overbelastning og til sidst blæse. Dette gælder også for blandede sammensatte kredsløb. I dette tilfælde er det mest pålidelige parallelforbindelsesprogram til LED armaturet, selvom halvdelen af ​​lamperne fejler, det vil kunne fortsætte med at udføre sine funktioner, selvom det ikke er i fuld kraft. Men sådanne ordninger er de dyreste, så de bruges ganske sjældent.

Sådan monteres en LED-lampe?

Takket være moderne teknologi og en række LED'er, som sælges i el-butikker og supermarkeder, er det let at montere en lampe fra LED'er. Først skal du bestemme, hvilken type belysning der er foretrukket for det valgte rum. For eksempel, hvis det er en korridor i gangen, er der ikke behov for at installere spotlights, men det vil være mere æstetisk behageligt at bruge LED-strimmel, som let kan monteres ved at klæbe den rundt om loftets omkreds.

Den sælges fuldstændig klar til installation. På den ene side er dens ende lukket med et stik, som beskytter kontakterne mod oxidation, og den anden har ledninger, der er forbundet med strømforsyningen med polaritet. Afhængigt af båndets længde og dermed dens effekt skal du vælge en strømforsyningsenhed (LED-driver), som kunne koble hele kæden uden overbelastning. I en meter kan et sådant bånd placeres op til 60 lysdioder. Vælg som regel en strømforsyning, der har en kapacitet på 10-15% højere end den nominelle belastning. Sådanne anordninger anbefales ikke at lukke i små nicher med begrænset ventilation, da LED-drivere kan generere en betydelig mængde varme i deres arbejde. Som en mulighed - brug strømforsyning med tvungen ventilation.

Hvis LED-båndet passer perfekt til gangen, så vil det for hallen eller soveværelset være for ineffektivt som hovedbelysningen. Den bruges i store rum som baggrundslys, og hovedlysene er placeret på loftet eller vægge for maksimal komfort. Ved planlægning af LED-belysning skal du tage højde for rummets størrelse, højden af ​​lofterne i den, nuancer af vægoverfladen og følgelig lampens effekt. Når hele sæt af udstyr er købt, fortsæt til montage af lamper.

Til dette formål er en LED fastgjort til radiatoren med påført termisk pasta. Hvis radiatorens område giver dig mulighed for at fjerne varmen fra flere lamper, er det tilladt at fastsætte det nominelle antal lysdioder på det. Hvordan LED-lamper vælges, artikler på internettet beskriver denne proces i tilstrækkelig detaljer. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, er deres magt og størrelse. Så, en af ​​de mest populære er SMD LED'er. De er smd3528 / 1210, smd5050 / 5060 og smd5070 (den mest kraftfulde). Tallene i mærkning af lysdioder betyder deres størrelse. For eksempel har smd5050 en størrelse på 5x5 mm og smd5070 - 5x7 mm. På grund af deres lille størrelse bruges lignende LED'er næsten overalt: i LED-bånd og armaturer, i linealer og i andre belysningsenheder.

LED lamper er opdelt i typer:

 • lineær,
 • loft,
 • vægmonteret
 • industrielle,
 • projektører,
 • undervandsforestilling (for pools og springvand)
 • LED-controllere (til implementering af farvedynamik, for eksempel i diskoteker eller koncertopstillinger).

Armaturer kan udstyres med bevægelsessensorer for at øge LED'ernes levetid, som kun tændes, når det er nødvendigt. Et sådant udstyr virker godt i husets verandaer, lange korridorer af kontorer og andre steder hvor konstant belysning ikke er en nødvendighed.

Der er færdige armaturer, der er udstyret med radiatorer, designet til lysdioder installeret i det. Hvis kendskabet til selvmontering ikke er nok, kan du bruge færdige løsninger og købe f.eks. En LED-lampe til de hjemme-monterede lysdioder på radiatorer. De er omsluttet i en bygning, der kan være en udsmykning til enhver lejlighed.

Installation af LED-lampen

En række lamper med lysdioder giver dig mulighed for at bruge dem på næsten alle steder, herunder værelser med høj luftfugtighed. Men LED-lamper udsender en betydelig mængde varme i deres arbejde, så du bør udelukke deres installation i køkkenet over kogepladen. Fra yderligere opvarmning og dårlig varmeafledning vil LED'erne ikke vare i lang tid og vil hurtigt svigte.

LED-lamper i stuer og soveværelser har vist sig godt. De er store og uden problemer monteret på nogen overflade. Så er for eksempel installationen af ​​LED-lampen på strækloftet:

Ledet af denne enkle ordning installeres lignende armaturer på falske lofter lavet af gipsplader.

Men hvis lofterne er et monolitisk betonplade i rummet, hvor det er planlagt at installere LED-belysning, er det nødvendigt at vælge overhead eller vedhængsbelysning.

I dette tilfælde sker montering af LED-lampen eller dens ophængte struktur direkte på betonfladen ved hjælp af specielle huller i huset eller andre enheder.

Tilslutning af en LED-spotlight

Advarsel! Alt arbejde i forbindelse med tilslutning af armaturer til elnettet skal ske, når strømmen er slukket for at undgå elektrisk stød!

For at tilslutte en spotlight er det naturligvis nødvendigt at lægge strømførende ledninger til installationsstedet. Hvis du planlægger at installere et ophængt eller strækloft, så trækkes tråden i en bølgepappemuffe, som igen er fastgjort med beslag på loftet.

Efter at have lagt alle ledninger og installeret LED-drivere på et bekvemt sted til vedligeholdelse med god ventilation, er det ophængte loft monteret. Derefter skæres hullerne, der svarer til lampernes diameter, ind i det, og de ledninger, der er tilsluttet lampens klemmer, trækkes forsigtigt ud. Efter tilslutning af lampen er den installeret i det spalte hul, idet du er forsigtig med ikke at bryde lampen eller beskadige stretchfilmen. Desuden, hvis der er et strækloft i et rum, så installeres termiske ringe på armaturet, hvilket forhindrer overophedning af filmen. Men for gipslofter er denne procedure ikke nødvendig.

Tilslutning foretages i henhold til ordningen:

Hvis armaturerne er monteret og tilsluttet korrekt, skal lamperne lyse, når der tilsluttes spænding til strømforsyningerne.

Sådan udskiftes en punktlampe i lampen?

Producenter af LED-lamper angiver selvfølgelig deres produkters lange levetid, men hvis lysdioder bruges ukorrekt, kan deres levetid reduceres betydeligt, og de skal udskiftes.

For at udskifte projektørlampen skal du:

 • Afbryd spændingen i rummet eller i lejligheden;
 • Fjern forsigtigt holderen, der holder beskyttelsesglaset.
 • Fjern forsigtigt den mislykkede lampe og udskift den med en ny;
 • læg glasset på plads og fastgør det med en fastholdelsesring.

Udskiftning af lamperne skal ske i bomuldshandsker, for ikke at beskadige LED'en og ikke forlade fedtet på fingrene på overfladen.

Når du har udført disse operationer, kan du aktivere og nyde resultaterne af dit arbejde.

Priser for nye bygninger, lejligheder i pantet til unge familier. Du kan vælge layoutet af lejlighederne til din smag. Lejligheder i Balashikha et godt valg.

Sådan installeres en spotlight i et hævet loft.

Installation og installation af armaturer i stræklofter begynder med at markere deres fremtidige fastgørelsessteder. Denne markering er færdig, selv inden du strækker lærredet.

Der er to måder at anvende på:

 • målebånd og blyant
 • laser niveau

Når man bruger et niveau, kan alle mærker i første omgang foretages, og derefter med laseren til at overføre disse punkter direkte til loftet.

Ved markering på gulvet er det praktisk at arbejde ikke med et målebånd, men med en færdiglavet skabelon. For eksempel skærer en længde af soklens eller plastkabelkanalen en vis længde svarende til afstanden mellem lyspunkterne.

For ikke at ødelægge gulvbelægningen skal du bruge papirtape.

Efter strækning af lærredet, takket være mærkerne på gulvfladen, vil det være meget nemt at overføre alle disse fastgørelsesdele til det færdige loft.

Det skal være mindst 2,5-3cm.

Værktøjet og materialet, som du har brug for til at installere realkreditlånet og tilslutte spotlights:

 • passatizhi og bedre smal "duckbill"
 • målebånd
 • kabel VVGng-Ls 3 * 1.5mm2
 • elektriker kniv
 • kontorkniv
 • indikator skruetrækker
 • stansebånd 12 * 0,7 mm eller stiv justerbar stativ
 • Wago klip
 • termisk ring
 • skruetrækker
 • boremaskine
 • dyvel-negle

Til at begynde med, forberede realkreditlånet. Til montering af lamper i loftet er der allerede klar pantplatforme. De er:

 • universel
 • under en bestemt diameter

Hvis du har en universal, så skær et hul i det, i henhold til lampens diameter.

Derefter skal du prøve sagen til det nedenunder, så efter at have strækket loftet er der ingen uventede problemer.

Herefter skal du kontrollere den største afstand fra bunden (hoved) til det nederste niveau af profilen. Dette er nødvendigt for at skære et bånd af den ønskede størrelse.

Derefter bøjes dette meget tape, hvilket giver det en U-form (størrelsen afhænger af din lampes diameter):

Derefter skal det løses ved hjælp af de såkaldte "bugs" på pantet. "Bugs" er en mini skruer 3,5 * 11mm

Hvis lampens design ikke giver sådanne skruer med skruer, skal du bare springe båndet i specielle slots til pantet og bøje det i den ønskede højde.

I stedet for et bånd kan du bruge en justerbar stativ.

Det er bestemt mere stift i design, men ikke så alsidigt.

En del af båndet afskåret et lille stykke med en længde på 3 huller og bøjede den, skab en ekstra montering til netledningen.

Det kan du ikke gøre. Kan nemt beskadige kabelskaftet. Det er bedre at bruge en plastslange til dette formål.

Efter samling er det fortsat at sikre hele strukturen af ​​realkreditlånet til bundloftet.

Du stanser et hul i præmærkede steder med en puncher og fastgør et pant i loftet ved hjælp af en dyvel med negle.

Strømkablet på VVGng-LS 3 * 1.5mm2 mærket skal lægges på forhånd langs armaturernes rute.

På det sted, hvor lystårnet vil blive placeret, skal du lade kabelreserven være i form af en løkke (den skal derefter klippes).

Denne sløjfe skal hænge på et niveau på mindst 10-15 cm fra den allerede strakte lærred eller bunden af ​​pantet.

Skær sløjfen i bunden halvt i halvdelen, fjern isoleringen fra ledningerne med 11-12 mm og tilslut dem igen gennem Wago 2273-klemmen.

Samtidig vil den resterende ledige terminal blive tilsluttet forsyningskablerne fra selve lampen. Denne type forbindelse hedder parallel- eller loopback-forbindelse.

Af den måde kan du ikke klippe kablet til dette formål overhovedet, så det er solidt. Det er nok at bruge specielle piercing klemmer i stedet for Vago.

Når du bruger dem, skal du kun fjerne den øverste beskyttelseskappe fra kablet VVGng-Ls, hovedledere forbliver uberørt. Drej disse ledninger ind i den øvre del af piercingklipset og snap det.

Indbyggede knive bør automatisk gennembore isoleringen og skabe en pålidelig kontakt. Ledningerne til armaturet er forbundet med den nederste halvdel på samme måde.

Montering af terminalerne forbinder hele gruppen af ​​armaturer med forsyningskablet. Efter dette er det tilrådeligt at kontrollere spændingstilstedeværelse på endekontakterne med en indikatorskruetrækker, så du ikke behøver at adskille loftet og se efter, hvor fasen er forsvundet.

Hvis alt er normalt, er hoveddelen af ​​installationen af ​​realkreditlån afsluttet. Nu er det tid til at gå videre til installationen og tilslutningen af ​​en spotlight.

Efter strækning af lærredet markerer du med markør og laserstråle i henhold til de tidligere anbragte mærker på gulvfladen af ​​det niveau, hvor du skal klippe lærredet.

Hvis der ikke er noget niveau, måles afstanden fra væggene med en almindelig målebånd.

Så skal du holde en termisk ring af den ønskede størrelse.

Den er lavet af varmebestandig ABS plastik (standard tykkelse - 2mm). Et sådant materiale er i stand til at modstå temperaturen i en kort tid selv op til 100 grader.

Ringen udfører to funktioner:

 • Beskytter lærredet mod armaturernes varme

Nogle gange for kraftige og lyse lys, skal du holde to ringe på en gang, så armaturkroppen ikke rører loftet, og sådanne problemer opstår ikke.

Først og fremmest gælder dette for lamper med halogenpærer.

LED pærer er mindre modtagelige for dette. Deres opvarmningstemperatur overstiger normalt ikke 60 grader. For et strækloft er dette ikke en farlig temperatur.

 • udfører rollen som mekanisk beskyttelse

Det vil sige, at du kan klippe et hul i loftet, så det ikke er udsolgt.

Derfor er det vigtigt at jævnt anvende lim (Cosmophen, Kontakt, etc.) rundt om hele konturen af ​​ringen. Der bør ikke være et enkelt ikke-limet område.

I det øjeblik du trykker på ringen behøver du ikke at køre fingeren over den, ellers kan den glide på limmen. Du skal blot trykke på det, og det er det.

Næste, forsigtigt, med en stationery kniv, gennemboret lærredet og skære et hul. Det er bedre ikke at forlade noget overflødigt, for ellers vil lærredens film røre eller lukke pærens radiator, hvilket forringer køling.

Hvis du har en stor lampe, skal du ikke glemme, at du ikke kan skære en vilkårlig stor diameter af hullet.

Den er altid begrænset af forholdet mellem tykkelsen af ​​banen og dens spændingskraft. For eksempel, for et lille område på 4m2 (2 * 2) og en loftfilmtykkelse på 2,5mm - vil det maksimale mulige hul være - 8cm.

Men de fleste lamper af kvadratisk eller anden form passer uden problemer under de runde landingsnoder.

Firkantede termo ringe er ikke alle størrelser, og har også et lidt andet princip for installation.

Størrelsen af ​​hullet i realkreditlånet skal være et par millimeter større end den ydre størrelse af denne "termokvadrat" for at falde ind i realkreditlånet og ikke deformere loftet fra spændinger.

Dernæst skal du justere pantet. Grib det med fingrene og træk det ned på det stansede tape, så det passer tæt på strækloftet, men trykker ikke på det.

I første omgang sættes lån på profilniveauet. Efter at have spændt lærredet, klistermærkerne på ringene og skære huller, bringes de op med lærredet (trukket ud eller trykket ind).

Hvis du laver et pant selv 1-2 mm over niveauet af en baguette, så er det ikke korrekt. Afhængigt af området dækker lærredet altid 1-3 cm, og hvis pantet er højere end profilen eller på dens niveau, vil lampen så blive trykket ned.

Det kan endda danne effekten af ​​at hæve loftet på grund af vandlækage fra naboerne ovenfor.

Det ser ikke ud rigtig godt ud. Især på glatte lofter.

For hver type lyspærer anbefales en anden højde til at sænke banen fra bunden:

Sådan installeres loft LED-lamper

Under reparationen af ​​gangen var der et spørgsmål om valg af loftlys. Udsigten af ​​loftet måtte ikke vælges, da jeg havde erfaring med at arbejde med et strækloft. Et strækloft lavet af PVC-film blev valgt. Jeg var nødt til at tænke på hvilken lampe der skulle installeres i loftet. Jeg ønskede at have moderne smukke lamper, og samtidig ønskede jeg ikke at dele med den hjemmelavede lysekrone og sconces hængende i gangen.

Valget blev foretaget. Lysekronen og væglamperne forblev hængende på loftet i gangen, men i korridoren besluttede jeg at købe spotlights, som en enkeltrørslampe hængt på væggen. Før du installerer det hængende loft, skal du strække ledningerne. For at gøre dette skal du lave en tegning af det elektriske kredsløb, som omfatter antallet af lamper, typen af ​​pærer, deres strøm.

Valg af en type glødelampe til et forsænket loftlys

I dag anvendes fire typer lamper i vid udstrækning:

 • glødelampe;
 • LED;
 • halogen;
 • Kompakt (energibesparelse).

Hver type har både positive og negative sider. Desuden bør valget af lamper tage hensyn til deres parametre, såsom afstanden mellem det faste og nedhængte loft. Fra nedenstående tabel kan du finde ud af lampens egenskaber, vælg det nødvendige til dit loft.

Specifikationerne kan afvige fra dataene i tabellen. Det afhænger af typen af ​​lampe, design, type loft. For eksempel er der lofter, der er bange for at opvarme mere end 60 grader. Dette er begrænset af lampens valg.

Halogenlamper er bange for spændingsstød, så ofte brænder. De er konstrueret til spændinger på både 12 V og 220 V. Lampe, der arbejder ved 12 V, kræver en down-down transformer, strømforsyning. Derfor skal du ikke glemme pladsen i væggen eller loftet til installationen ved installation af sådanne lamper.

Beregning af effekt og antal armaturer

Når du vælger strømmen af ​​lampen, bør du overveje størrelsen af ​​rummet, muren på møblerne. Vælg lampen skal være baseret på deres smag. Ved hjælp af bordet kan du finde ud af, hvor meget strøm armaturerne har brug for. Beregninger blev foretaget ud fra værdierne af lysstrømmen, typen af ​​lampe.

Installationen af ​​spotlights var planlagt i korridoren. Her er de beregninger, der blev foretaget.

Korridoren ligner bogstavet T. Grundområdet er 4,5 m 2, 2,8 m 2. Det samlede areal er 7,3 m 2. Lampens ønskede effekt skal være 15,6 W (7,3? 2). Højden af ​​lofterne i rummet er 2,75 m. Væggene blev designet til at blive malet i farven af ​​creme brulee. Da korridoren har en kompleks form, er det nødvendigt at installere 4 lamper, hvis lamper har en effekt med en margen på 5 W. Strømforsyning 220 V, GU5,3 pin stik. En sådan base er populær på grund af sin lille størrelse, hvilket gør det muligt at installere det i en lav højde af loftloftet.

Korridorens vægge blev dekoreret med malerier, der var planlagt at blive efterladt efter reparation. På dette grundlag valgte jeg hvide lamper, hvis farvetemperatur er 4000 K. Hvis du vil opnå et varmt lys, vil du finde lamper med en farvetemperatur på 2700 K. Bemærk, at rumbelysningen ikke altid skal bestå af loftlamper. Det er bedre at reducere armaturernes kraft og placere et par vægmonterede på væggen.

Hvis der er en lokal belysning, kan loftet belyse med LED-tape. Alt er begrænset til din fantasi.

Trådvalg til ledningspladelygter

For at tænde 4 armaturer, vil enhver ledning med dobbelt isolering gøre. Det er bedre at vælge en kobber dobbelt forbindende ledning, der har mange ledninger. For eksempel PVA 2 * 0,75. Tværsnittet vil ikke spille en stor rolle, da strømmen ikke overstiger 0,1 A. Hvis du bruger 12 V halogenlamper, skal du beregne trådtværsnittet. En lampe med en effekt på 60 W forbruger en strøm på 5 A.

Udvælgelse og udformning af et indbygget loftplade

På hylderne kan du finde en masse lamper. Men de har alle samme design og adskiller sig kun i udseende. Nogle modeller har funktionen til at ændre retningen af ​​lyskilden.

Da jeg har brug for at tænde korridoren, blev de enkleste lamper med en basepatron valgt.

Hvert armatur har et hus, der ligner en figurring og platforme med fastgørelse under fjedrene med ører. Lampens type og effekt afhænger af dens form, samt tilstedeværelsen eller fraværet af en patron (normalt E14).

En separat niche er optaget af lamper, hvis lysdioder er placeret på printkortet.

I tilfælde af svigt kan lyspæren ikke udskiftes. Du skal enten ændre hele lampen eller kigge efter lysdioder. Og prisen er ikke for lav. Armaturer, der ikke har patron, skal du trykke på lampen med en fjeder, der har form af en snitring.

Lampen indsættes på grund af, at ringen udvider og kommer ind i rillen i huset. Denne lampe er velegnet til både LED-lamper og halogenlamper. Bare glem ikke om forsyningsspændingen, som kan modstå lamper. For at fastgøre lampen i loftet er det nødvendigt at lave et hul i lampens placering, hvilket vil være lidt mindre end husflangens ydre diameter.

Fjedernes ører skal fortyndes i det omfang de passerer gennem hullet. Så kan de slippe af sted. På baggrund af loftet presser de lampen mod flangen, indtil den stopper, hvilket gør det muligt at fastgøre lampen.

Når du har fastgjort lampen i loftet, skal du passere ledningen og forbinde patronen med klemblokken. Patronen skal sættes på bunden, lampen indsættes i lampens krop og åbne fjederen, fastgør.

Elektrisk ledningsdiagram for spotlights

Før du installerer loftet, skal du være opmærksom på valget af typen af ​​lamper, antallet af lamper, deres placering, valg af strøm. For at gøre dette skal du udvikle et elektrisk kredsløb. Under udviklingen tages der hensyn til metoden til fastgørelse af ledningerne til hinanden og de punkter, hvor disse ledninger forbindes.

Da ledninger kom ud af væggen, hvor armaturet var placeret, vil de blive brugt til at installere loftlamper. Da der ikke er adgang til ledningerne efter installation af strækloftet, skal de fastgøres ordentligt. Jeg stoppede ved snoet med tin-bly lodning. Disse punkter er markeret på diagrammet.

Hvis du planlægger at placere sådanne lamper i det rum, hvor computeren eller tv'et er placeret, skal du overveje, at strålefrekvensen på overfladen er lig med refleksionsvinklen. Derfor bør sådanne lamper ikke placeres over udstyret, da det vil afspejle skærmen. Før du planlægger armaturet, er det nødvendigt at tage højde for arrangementet af møbler og udstyr i rummet.

Hvis lamperne er forsynet med 220 V, kræves der ikke ekstra udstyr, men hvis de har brug for 12 V, skal det bemærkes, at et sted, der har fri adgang til vedligeholdelse, skal ske under strømforsyningen til disse lamper.

Installation af elektriske ledninger til tilslutning af spotlygter

Efter at have købt alle de nødvendige armaturer og ledninger, kan du komme til arbejde.

Elektriske ledninger kan installeres på ethvert trin i reparationsarbejdet. Selv før du installerer et strækloft. Under reparationen af ​​væggene var lyset svagt. Jeg var nødt til at forbinde de midlertidige patroner, som blev skruet energibesparende lamper.

Før du monterer ledningerne, skal du vælge og markere placeringen af ​​armaturerne. På billedet er der markeret med cirkler. For at fjerne slibning af ledninger, fastgør dem med et interval på 40 - 50 cm.

For at fastgøre ledningerne kan du bruge dowel - clamps (venstre foto) eller neglebeslag (højre), med en anden størrelse. Hvis installationen vil ske med en klapklemme, bor et hul i væggen, sæt klemmen på og kør klammen i væggen. For at sikre tråden med en sømbøjle, tryk tråden på væggen og kør neglen. Denne installation er egnet til fastgørelse af ledninger til gips, træ, plast.

Neglebeslag er dårlige, fordi neglen kan falde ud og ledningen ligger på loftet. Denne mount blev straks kastet til side. Khomutov var ikke hjemme. Derfor har jeg søgt den nemmeste måde, som er baseret på at fastgøre ledningen til væggen med en vinylkloridpipeklemme. For at gøre dette skal du bore et hul i loftet og hammeren i dybden. Sæt røret rundt om ledningen og fastgør med en hvilken som helst skrue.

Gør en ledning til ledningsbelysning

Efter installation af loftet er ledningsadgang begrænset. Derfor skal forbindelsen mellem ledninger mellem dem udføres kvalitativt. Ofte er ledningerne forbundet med en terminal, siger "Wago". Den mest pålidelige metode er dog lodning. Jeg anvendte det.

For at minimere arbejdet i loftet blev selen lavet på forhånd. Det er kun ved at blive fastgjort til loftet og forbundet til hovedkablerne. For at finde ud af længden af ​​ledningerne er det nødvendigt at foretage målinger mellem lygternes fastgørelsespunkter. Resultaterne af målinger blev foretaget til det elektriske kredsløb, som var elektrisk.

Seleen blev lavet af strengede ledninger med dobbelt isolering. Hun levede i en sådan tråd dækket med PVC, snoet rundt om en tråd. Således at det var praktisk at udføre arbejdet, blev trådene snoet i en pigtail.

Først og fremmest blev isoleringen fjernet fra ledningerne, som fik lov til at lodde ledningerne. Det andet rum i korridoren indebærer en forgrening af ledningerne, så de blev snoet og loddet. For at øge isoleringens pålidelighed skiftes loddepunkterne i forhold til hinanden.

På stedet for lodning klædt rør, der forhindrer lukning. For at udelukke deres bevægelse på ledningerne bør de fastsættes af kebrikami. Det var muligt at isolere loddepladserne med et isoleringsbånd. For ikke at snyde ledningerne blev kamrene mærket med en markør. En del af ledningen var placeret under gipset. På dette sted blev slidt PVC-rør.

Seleen blev fastgjort til loftet. Det er på tide at forbinde ledningerne til de vigtigste ledninger. Til dette blev de ledninger, der kom ud af muren, skåret med forskydning. Da ledningen stadig er ret gammel, er lederne ru. For ikke at beskadige dem blev isoleringen fjernet termisk, nemlig med loddejern. Åbenene blev beskyttet, trimmet, så blev isolerende rør slidt.

Rørene er nødvendige for at beskytte en person fra kredsløbet. Ledninger vil ikke være i stand til at røre hinanden alene.

Det sted, hvor forbindelsen blev lavet, fastgør klemmen til loftet med en skrue. Alle ledninger er færdige.

Midlertidige patroner er forbundet via klemmer, lamper er skruet ind, det er muligt at reparere rummet.

Installation af en LED-lampe på et PVC-strækloft

Ovennævnte teknologi er velegnet til montering af inventar på en stiv struktur, som f.eks. Gipsvæg eller slattegrænse. Hvis lampen er installeret direkte på PVC-loftet, er det nødvendigt at fastsætte monteringspunkter for lamperne, ellers vil loftet hænge under deres vægt.

Til dette formål sælges specielt våben på markedet. På billedet kan du se rampen, det vil sige bjergmonteringen til lampen. Platformen er lavet i form af en kegle, på hvis overflade der er skridt.

For nøjagtigt at justere hullets diameter er det nok at skære overskydende med en kniv.

Platformen er fastgjort til loftet med stålstøbt tape. Det ønskede segment såres med en skæve og metalskær afskåret.

Platformen har to platforme til montering med selvskærende skruer. Hvis skruen er lang, skal du vride den og afskære den overskydende del med sideskærere.

Armaturet er fastgjort til loftet, lamperne er forbundet til at teste belysningen. Alt fungerer. Du kan fjerne lampen og fortsætte til installationen af ​​loftet selv.

PVC loft strækket. Vi starter installationen af ​​inventar. For at undgå at opvarme filmen til en høj temperatur og en vindstød på stedet for at fastgøre lampen, skal du lime isoleringsringen.

En skarp kniv er taget, og en film skæres i den indre del af ringen. Dernæst er platformen centreret. Stansebåndet bøjer let, og loftet bøjes, så den vandrette position kan let justeres.

Platformen sikrer maksimal pålidelighed af lampen, eliminerer PVC-folieens skævhed og dets skader på grund af overophedning af lampen. Hvad sker der ofte, når du bruger halogenok.

På billedet kan du se det endelige resultat af loftreparationen med loftslamper installeret i den.

Sådan installeres loft LED-lamper

Da jeg besluttede at gøre reparationen i gangen, var et af de første spørgsmål, der opstod, valget af typen af ​​loftindretning og hvad man skulle installere loftlamper. Med mange års erfaring i brugen af ​​stræklofter i badeværelset og stuen af ​​PVC, tog det ikke lang tid at vælge den type loft. Jeg besluttede at installere et strækloft af PVC, takket være dens mange fordele i forhold til andre typer loftindretning.

På loftet havde lyset lidt tænkt. På den ene side ønskede vi at installere moderne LED spotlights, og på den anden side hængte et hjemmelavet sæt lysekroner og væglamper med hånden i gangen. Jeg kunne godt lide dem, og ønskede heller ikke at dele med lysekronen eller sconceen.

Til sidst blev der fundet en kompromisløsning, der forlod lysekronen og sconce ved indgangen til gangen for at hænge på de samme steder, og i gangens korridor, hvor en enkeltlampearmatur hang på væggen for at installere indbyggede loftarmaturer.

Inden du installerer strækloftet, er det nødvendigt at lægge ledningerne, og at lægge ledningerne er det nødvendigt at udvikle et elektrisk kredsløb, baseret på type og antal lamper, type pærer og deres strøm.

Valg af en type glødelampe til et forsænket loftlys

Før du køber et armatur indbygget i et ophængt loft, er det nødvendigt at vælge typen af ​​pærer og bestemme det nødvendige antal for at sikre tilstrækkelig belysning af rummet. I øjeblikket anvendes fire typer lamper til installation i loftsbelagte armaturer: glødelamper, halogen, kompakt (de kaldes også energibesparende eller fluorescerende lamper) og LED. Hver type pære har sine egne fordele og ulemper, og det påvirker også den minimale afstand mellem monteringshorisonten for det hængende loft og den faste, hvilket er afgørende for værelser med lave lofter.

Ved hjælp af nedenstående tabel kan du nemt vælge det optimale valg af typen af ​​pærer til et hængende loft, baseret på deres krav og grænsevilkår.

De tekniske parametre, der er markeret med *, kan variere op eller ned afhængigt af lampens design og pæren, lyspære, fabrikantens type, hængende loft. For eksempel er stræklofter fremstillet af PVC bange for at opvarme mere end 60 ° C, og dette begrænser den tilladte effekt af pærer i forsænket armaturer.

Det skal bemærkes, at halogenlamper, der er beregnet til en forsyningsspænding på 12V og 220V, er meget følsomme for overspænding og ofte udbrændt. For halogenlamper på 12V kræves der en trinvis transformator eller strømforsyningsenhed (adapter), som du ikke behøver at glemme. Hvis du installerer et hæftet loft uden adgang til loftloftet, skal du sørge for et særligt sted på væggen.

For mere information om glødelamper og halogen, energibesparende, LED, kan du komme ved at besøge specielt dedikerede sider på webstedet.

Beregning af effekt og antal armaturer

Lampens kraft afhænger af rummets størrelse (område, højde og form), vægternes og møblernes farve, formålet med rummet og ejerens præferencer. Nogen kan lide et stærkt lys, og nogen kan lide et varmt, diffust lys af lille lysstyrke.

Den nøjagtige beregning af effekt og antal armaturer, under hensyntagen til alle faktorer, er praktisk taget umuligt at udføre. Til den estimerede beregning kan du bruge dataene på belysningen, der præsenteres i tabellen, takket være, under hensyntagen til lysstrømmen afhængigt af typen af ​​pære, kan du bestemme, hvor meget og hvor meget strøm du skal installere i armaturrummet afhængigt af dens type.

Overvej et eksempel på den beregning, jeg gjorde for gangen korridoren. Planlagt installation af LED-loftslygter. Korridorens form er bogstavet T med områder på 2,8 m 2 og 4,5 m 2. Korridorens samlede areal var 7,3 m 2. Beregn den nødvendige effekt af armaturer 7.3 × 2 = 15.6 W. Da lofthøjden var 2,75 m, og det var planlagt at male væggene i creme brulees farve, under hensyntagen til den komplekse form af korridoren, ville den bedste løsning være at installere fire loftslygter med LED-lamper med en lille margen på 5,5 W installeret i dem 220 V forsyning med GU5,3 pin base. En stiftbase til hængende lofter er god, fordi den har små dimensioner, hvilket er vigtigt, når loftet er lille i højden.

På væggene i korridoren før reparationen hang billeder af kunstnere, der planlagde at forlade på samme steder efter afslutningen af ​​reparationen. Derfor blev der valgt for ufortyndede LED-lamper med hvidt lys, farvetemperatur 4000 K. Hvis du har brug for varmt lys, skal du vælge en lampe med farvetemperatur 2700 K.

Det skal bemærkes, at det forsænkede loft lyser i lokalerne til brug, da den eneste belysningskilde ikke altid er tilrådelig. Meget bedre resultater kan opnås ved hjælp af ekstra væglamper eller bordlamper i arbejds- eller hvilested. I dette tilfælde kan lampens effekt i loftlamperne reduceres.

I nærværelse af lokale belysningsarmaturer er det helt muligt helt at opgive armaturerne indbygget i loftet, der erstatter dem med et oplyst loft med LED tape. Så når man beslutter om spørgsmålet om belysning af en lejlighed, er der hvor man kan vende kreativ fantasi.

Trådvalg til ledningspladelygter

Til ledningsføring af strømforsyningen af ​​fire udvalgte lamper med en total effekt på 22 W, vil enhver elektrisk ledning i dobbeltisolering, designet til ledningsføring, være egnet. Kobberstrenget dobbeltforbindelsestråd, for eksempel af PVA type 2 × 0,75, er bedst egnet. Det er muligt ikke at tænke på ledningernes tværsnit, da maksimal strøm ikke overstiger 0,1 A.

Ved brug af halogenlamper til 12V i loftlamper, er det nødvendigt at beregne trådens tværsnit. En sådan 60 watt pære forbruger en strøm på 5 A. Og hvis du har brug for ti lyspærer til belysning, vil det aktuelle forbrug være 50 A.

Udvælgelse og udformning af et indbygget loftplade

Udvalget af indbyggede loftslamper i enhver lysbutik er enormt, men de er alle arrangeret på samme måde og adskiller sig kun i form af kropsindretning og ekstra dekorationer. I nogle modeller af indbyggede armaturer er det muligt at ændre lysfluxens retning inden for små grænser.

Da jeg havde brug for at tænde korridoren, faldt valget på den enkleste type indbygget armatur, som også omfattede en soklet patron.

Enhver indbygget loftslampe består af en krop, der er en figureret ring med pads til fastsættelse af to fjedre med ører. Afhængigt af lyspærernes type og effekt kan armaturernes krop være af forskellige diametre og kan være fraværende i dem, som lampen på billedet ovenfor, eller en elektrisk patron er installeret, normalt E14.

Et særligt sted er optaget af LED-loftslygter, hvor LED'erne installeres direkte i det tilfælde, der er på printkortet.

Lyspæren i en sådan armatur kan ikke længere udskiftes, og i tilfælde af svigt er det nødvendigt at skifte armaturet helt eller se efter LED'er til udskiftning. Disse lamper er dyre.

Til armaturer uden stikkontakter tjener en fjeder i form af en skåret ring til at fastgøre pæren i huset.

Lyspæren indsættes i armaturets krop og fastgøres af det faktum, at fjederringen, uklækket, kommer ind i en specielt fremstillet rille i kroppen. Denne lampe er velegnet til montering af både halogenpærer og LED. I tilfælde af udskiftning af halogenpærer med lysdioder eller omvendt, skal du huske at kontrollere, hvilken spænding de er designet til.

For at fastgøre loftslyset i det falske loft, uanset dets type, skæres et hul på det givne sted i loftet, lidt mindre end den ydre diameter af lampens krops flange.

Hænderørens fjedre reduceres til hinanden i en sådan grad, at de passerer ind i hullet i loftet. Øren sættes i hullet i loftet og frigives. På baggrund af det hængende lofts indvendige overflade trækker øret lampen så langt, som de vil gå gennem flangen ind i det nedhængte lofts nedre overflade, og dermed løse lampen.

Sådan et simpelt design af montering af en loftslampe gør det muligt at skjule elementerne i dets montering, og det er let at fjerne lampen, hvis det er nødvendigt. Det er nok at tage fat på lampens bund og trække det ned.

Efter installation af armaturhuset på det falske loft, ledes en ledning igennem den og forbindes til chucken ved hjælp af en klemme. Patronen bæres på bunden af ​​pæren, pæren indsættes i armaturets krop og fastgøres med en ekspanderende fjeder.

Elektrisk ledningsdiagram
til spotlygter

Inden installationen af ​​et loftsloft, efter at have valgt typen af ​​pærer, beregning af deres effekt, antallet af armaturer og deres installationspunkter, udvikles et elektrisk ledningsdiagram. Ved udvikling af et elektrisk kredsløb er det nødvendigt at tage hensyn til punkterne og måder at forbinde ledningerne mellem sig selv og med lamperne.

Da ledninger allerede var kommet ud af væggen, som en væglampe tidligere var blevet tilsluttet, blev det besluttet at forbinde loftlysene til disse ledninger. Det var planlagt at installere et suspenderet strækloft lavet af PVC, og ledningerne gik ud over strækningstakten, og derfor ville der ikke være adgang til ledningspunkterne efter at loftet var installeret. Derfor blev det besluttet at udføre alle ledningsforbindelser på den mest pålidelige måde, vride efterfulgt af lodning med tin-bly loddemetal. Rationspunkterne blev markeret på ledningsdiagrammet.

Når du vælger et sted at installere lamper og lysekroner i rum, hvor der er et tv eller en computer, skal du huske at lysstrålingsvinklen er lig med refleksionsvinklen. Under hensyntagen til denne regel skal armaturerne installeres på steder, der udelukker deres refleksion på skærmen. Derfor skal man tænke over, hvordan møblerne skal arrangeres, hvor fjernsynet eller computerskærmen skal installeres for at vælge armaturinstallationspunkter.

Ved valg af pærer til 220 V forsyningsspænding er installation af ekstra enheder ikke nødvendig. Ved brug af pærer til 12 V forsyningsspænding er det nødvendigt at tilvejebringe et sted til installation af transformere eller adaptere under hensyntagen til deres overordnede dimensioner og mulig adgang til dem til vedligeholdelse eller reparation.

Advarsel! Før stikkontakten tilsluttes, er det nødvendigt at afbryde de elektriske ledninger for at undgå elektrisk stød. For at gøre dette skal du slukke den tilsvarende strømafbryder i tavlen og kontrollere, at den er afbrudt ved hjælp af faseindikatoren.

Elektrisk installation
til tilslutning af spotlygter

Efter køb af armaturerne, bestemmelse af deres installationssteder, indkøbsmaterialer og plukning, kan du fortsætte med installationen af ​​elektriske ledninger.

Installation af elektriske ledninger til tilslutning af armaturer kan udføres på et hvilket som helst stadium af reparationen af ​​lokalerne, indtil installationen af ​​hævede lofter. Men når man reparerede væggene i korridoren, viste det sig, at lyset fra den eksisterende lampe ikke var nok. Derfor skulle installationen af ​​elektriske ledninger først og fremmest foretages, og midlertidige patroner med energibesparende lyspærer blev forbundet med de elektriske ledninger til belysning.

Før du installerer ledningerne, er det nødvendigt at markere i loftet lampens installationssteder (cirkler i cirkler på billedet) og punkterne for fastgørelse af ledningerne. Ledninger for at undgå sagging afhænger af deres stivhed, er fastgjort i trin på 40-50 cm.

For at fastgøre ledningerne i loftet og i vægge er der specielle klemklemmer (i billedet til venstre) og sømbeslag (i billedet til højre) i forskellige størrelser. For at fastgøre dowel-clamp wire på væggen, skal du bore et hul, læg dowel-clamp på wire og drive dowel i hullet. For at sikre ledningen med en sømbøjle skal du trykke på ledningen til væggen og hamre neglen ind. Velegnet til montering af ledninger og kabler på træ, plast, gips.

Neglebeslag hammede ind i et betonggipsloftloft kan falde ud og forblive liggende på PVC-arket. Derfor blev denne type vedhæftning kasseret. Dowel-klemmerne var ikke ved hånden, det viste sig derfor, jeg anvendte en enkel og pålidelig metode til fastgørelse af ledninger til væggen ved hjælp af en klemme fremstillet af et vinylchloridrør. Et hul er boret i loftet, en dowel er hamret i den, en skrue skrues ind i dybden gennem et hul i klemmen. Da vægten af ​​ledningen er ubetydelig, vil enhver selvdrejende skrue og dowel af den mindste størrelse gøre.

Gør en ledning til ledninger
loft spotlights

Da ledninger til loftlamper efter installation af strækloftet er utilgængelige til vedligeholdelse og reparation, skal alle ledningsforbindelser i loftloftpladsen udføres ekstremt pålideligt. Forbindelser er typisk lavet ved hjælp af terminalstrimler, for eksempel Wago. Men den mest pålidelige type ledningsforbindelse er lodning, denne metode jeg brugte.

For at minimere mængden af ​​arbejde i loftets højde blev der lavet en sele på forhånd, som kun vil blive fastgjort i loftet og forbundet med husholdningsskablerne.

For at bestemme længden af ​​ledningerne i selen og loddemålerne på de tidligere udførte markeringer i loftet blev afstande mellem ledningerne til tilslutning og lampernes installationssteder målt. Måleresultaterne blev straks påført det elektriske kredsløb, som også var elektrisk på samme tid.

Seleen var lavet af dobbeltisoleret kobberstrengetråd (venen er forankret med silketråd og dækket af PVC). For nemheds skyld blev trådene snoet i en pigtail.

Efter at isolationen blev fjernet fra ledningerne blev de loddet med loddemetal. I det andet rum i korridoren skal trådene være forgrenede. Derfor blev trådene snoet og loddet parvis i loddet. Bemærk, at for at øge isolationens pålidelighed blev ledningernes forbindelsespunkter lavet til at skifte i forhold til hinanden.

Før ledningerne blev isoleringsrør slidt på ledningerne, som efter afslutningen af ​​lodningen blev skiftet til leddene. For at eliminere forskydningen af ​​isoleringsrørene blev de fastgjort på begge sider af kamper tæt på siddene. Sammen med forskydningen af ​​leddene sikrede denne isoleringsmetode ledningens pålidelighed. Isolering af ledninger kan udføres ved brug af almindeligt isolerende tape. så ingen bliver forvirret på cambric markeringene.

En lille del af ledningsnettet, når du drejer ned tværbenet, går under niveauet af det hængende loft. Denne del af ledningerne blev holdt under gips. For pålideligheden af ​​isoleringen blev der brugt et ekstra PVC-rør på den.

Efter at ledningerne blev fastgjort på loftet, var det tid til at forbinde det til lejligheden ledninger. For dette blev længden af ​​lederne af den dobbelte ledning, der kom ud af væggen, skåret med forskydning. Siden ledningen var gammel blev dens isolering hård og for ikke at beskadige ledningerne blev den termisk fjernet ved hjælp af loddejern. Åbenene blev rengjort og loddet med loddet; isolerende rør blev sat på dem.

Det er stadig at omslutte enderne af selen på ledningene på netledningen, loddet med loddet og påsæt isoleringsrør. Takket være teknologien til at skifte leddene af ledninger er rørene nødvendige næsten for menneskets sikkerhed og æstetik. Tilfældigt ledninger ledninger sammen kan ikke tilsluttes.

Krydset er ophængt med en klemme med en skrue til loftet. Elektriske ledninger til spotlights er blevet gennemført.

Midlertidige elektriske chucks i stedet for fremtidig installation af spotlights ved hjælp af klemmer er forbundet, pærerne skrues og du kan fortsætte reparationen.

Installation af en LED-lampe til loftet
PVC stretch loft

Ovennævnte beskriver teknologien til montering af loftlamper, herunder LED, på ethvert hæftet loft, stiv struktur, såsom gipsplader, slattedæksel eller Armstrong. I tilfælde af montering af en punktloftlampe på et strækloft af PVC eller andet plastmateriale, skal der monteres en ekstra montering, da loftet ellers vil svæve under lampens vægt.

Til disse formål fremstilles specielle armaturer. Billedet viser en universel platform (rampe) til montering af spotlights. Platformen har form af en kegle, hvis overflade er et trin.

For at passe diameteren af ​​monteringshullet på platformen til en bestemt type loftlampe, er det nok at afskære de ekstra trin fra keglen med en skarp kniv.

Platformen er fastgjort til hovedloftet med et stålperforeret bånd. Et stykke tape af den krævede længde såres fra en rulle og skæres med saks til metal.

På platformen til fastgørelse af båndet med en skrue er der to platforme med huller. Hvis der ikke er nogen selvlukkende skrue af lille længde, kan du stramme en lang. Den fremspringende del af den skal fjernes med sideskærere.

Beslagene til spotlights er boltet til loftet med skruer, LED-pærerne til test er forbundet. Alt fungerer, du skal fjerne pæren, og du kan begynde at installere et strækloft.

Efter at strækloftet er installeret, fortsæt til installationen af ​​lamper. For at PVC-folien ikke skal gå i stykker og ikke opvarmes meget, inden der lægges et hul i det under lampen, limes en speciel plastisolerende ring til installationsstedet med en speciel lim.

Filmen skæres langs ringens indre omkreds med en skarp kniv, patronen fjernes, og platformen er centreret. Perforeret tape er let deformeret, og loftet bøjer, så du nemt kan justere platformens højde og placering i vandret plan.

Installation af loftlampen på platformen sikrer, at den er pålidelig, forhindrer afstivning af strækloftet og beskadiger det på grund af for høj opvarmning, når der anvendes halogenpærer.

På billedet kan du se det endelige resultat af arbejdet med installation af spotloftlamper i strækloftet.