Sådan installeres spotlights i gipsvæg?

Montering af spotlights i et gipsloft har mange fordele, nemlig:

 • det er ikke noget kompliceret, selv en elektriker kan klare;
 • tager meget lidt tid (fix 1 stykke i ikke mere end en halv time, hvis alt er forberedt);
 • høj kvalitet belysning af rummet, især hvis du bruger økonomiske LED lamper;
 • pærer gemmer sig i loftet uden at forkæle det indre af rummet.

Vi gør opmærksom på, at LED-lamper anbefales til brug som lyskilder. de har en temmelig høj lysflow og en ressource af arbejde. Derudover kan disse produkter spare mere end 30% af elektriciteten!

Forberedende arbejde

Til en start trækkes kablet i en beskyttende korrugering gennem konstruktion af profiler til den omtrentlige installationsplacering af spotlights i gips. Selve tråden ledes fra hovedkortet til krydsekassen, fastgjort i selve rummet. Du kan lære mere om denne begivenhed i artiklen: Installation af elektriske ledninger i huset.

Fra forbindelsesboksen er det nødvendigt at bringe en kabelrute til installationsstedet for spotlights i gipsloftet. Til dette anbefales det at bruge en af ​​følgende ledere: VVGng 3 * 1.5; PVA eller GCGM. For at vælge den mest egnede leder anbefales det at udføre beregningen af ​​kabeltværsnittet. Normalt for linjen af ​​belysning er nok, 1,5 millimeter kobber leder.

Vi gør opmærksom på, at mange selvlærte elektrikere forsøger at lette deres arbejde og tilslutte lamper i rækkefølge fra en linje, blot ved at forbinde produkterne til hinanden med sløjfer. Vi anbefaler ikke at bruge denne installationsmetode, da i dette tilfælde vil belastningen stige markant og "falde på skuldrene" af det allerførste sted for forbindelse til hjemmet ledninger. Som følge heraf kan der forekomme overbelastning, hvilket fører til selvantændelse af ledninger og kortslutning.

Når ledningerne er skilt, kan du fortsætte til hovedprocessen.

Hovedproces

Så omfatter installationen af ​​pletter i gipsvæggen følgende trin:

 1. Væg forberedelse
 2. Produktforbindelse
 3. sikkerhedskontrol

Lad os overveje hvert trin i at montere en spotlight i mere detaljeret omfang.

Madlavning af væggene

I denne artikel overvejer vi installationsarbejdet, hvis loftet er gipsplader. Alt du behøver er at skære loftet fliser. Strober kaldes pladser til installation af lampen. De kan være firkantede eller runde, afhængigt af produktets form.

I begge tilfælde skal du installere en spotlight i gipsvæggen, og du skal bruge følgende materialer og værktøjer:

 • elektrisk boremaskine;
 • krone til arbejde med træ;
 • tynd og indikator skruetrækker;
 • terminalblokke;
 • tang.

Først og fremmest skal du slukke for strømmen i netværket og kontrollere dens tilstedeværelse med en indikatorskruetrækker (du kan bruge den i en stikkontakt eller på kontakter i loftet). Derefter bor et hul i gipsvæggen. Kronens diameter skal nødvendigvis falde sammen med kroppens diameter (maks. Løbe op til 3 mm).

Vi gør opmærksom på, at det er muligt, at dit valgte hul rammes af profilerne. I dette tilfælde ødelægger du kun loftet, fordi installer en spotlight under gipset mislykkes. For at undgå et sådant problem anbefaler vi, at du på forhånd markerer de steder, hvor profilerne er installeret, eller brug en hjemmelavet metaldetektor til at kontrollere deres tilstedeværelse på det rigtige sted.

Vi forbinder kontakter

Når hullet i gipsvæggen bliver skåret, skal du finde de ledninger, du har bragt fra forbindelsesboksen, og tilslut dem til lampen. Den mest effektive måde at forbinde ledninger på er at forbinde terminalerne eller til almindelige klemmer. Deres fordel er i god fiksering og isolering af kernerne, såvel som i høj installationshastighed. Derudover er det muligt ved hjælp af disse stik at fastgøre lederne af forskellige sektioner og fremstillingsmateriale.

Efter tilslutning er det nødvendigt at fastsætte spotlampen i gipsloftet. For at gøre dette holder vi forårsfødderne med vores hænder og sætter forsigtigt kroppen ind i stroben. Der er et såkaldt trick af elektrikere: Forbered benene med ledning (som vist på billedet) og efter installationen bider du ledningen med wire cutters. Dette trick er rimeligt at bruge, når du bruger skrøbelige lofter og dyre produkter, fordi Hvis fixeringen fejler første gang, kan fødderne beskadige loftmaterialet.

Når sættet sidder i sædet, er det nødvendigt at skrue en lyspære, hvis bundens type er gevind og fortsæt med at kontrollere.

Jobkontrol er ret simpelt. Alt du behøver er at tænde strømafbryderen, så spændingen går til hjemmenetværket. Hvis der ikke glitter noget, og lampen tændes, som det skal - du har gennemført installationen og tilslutningen korrekt!

Regler og tips

For at gøre installationen af ​​spotlights i gipsvæg hurtig og sikker, er du opmærksom på et par nyttige tips fra elektrikerne:

 1. Læs de farvekodede ledninger inden installationen. Nogle gange kan det være ikke-standard. Hvis du forvirrer fasen med nul og forbinder kontakterne forkert, undgår du problemer.
 2. Hvis du beslutter at tilslutte spotlights gennem en lysdæmper, skal du sørge for at købe dæmpbare LED lamper, siden konventionelle pærer vil hurtigt svigte, når de bruges med en dimmerkontakt.
 3. Sørg for at sørge for kvalitet jordforbindelse ledninger, fordi det kan redde dit liv.
 4. I stedet for terminalstrimler kan du bruge krympede kerner. Effektiviteten bliver den samme, bruger kun mere tid.
 5. Kabelføring er nødvendig, når væggene allerede er færdige.
 6. Vær ikke bange for at forbinde spotlights uafhængigt. Der er ikke noget svært der, foruden denne begivenhed kan du gemme mindst 400 rubler (den gennemsnitlige pris for installation af en enkelt spotlight af en mester).
 7. Når du bruger fluorescerende lamper, må du ikke berøre dem med dine hænder, ellers vil levetiden for belysningen reduceres markant.
 8. Hvis produktets krop er firkantet, skal du stadig skabe en rund shingled krone, så klippe hjørnerne med en kniv (gipsplankloft).
 9. I tilfælde af at du beslutter dig for at gøre belysningen på badeværelset med spotlights, skal du købe produkter, der arbejder fra en trin-transformer med 12 volt. Denne spænding er sikker for mennesker, og hvis der opstår en lækage af strøm, vil konsekvenserne ikke være farlige for dig.
 10. Før du installerer pletterne, er det vigtigt at placere dem korrekt i loftet, så de effektivt belyser rummet og samtidig ser smukke ud. Hvordan placere spotlights på loftet, vi fortalte i en separat artikel!

Det var alt, hvad jeg ønskede at fortælle dig om, hvordan du installerer en spotlight i gipsvæggen med dine egne hænder. Vi anbefaler denne belysningsmulighed til brug i køkkenet og i badeværelset, hvor der kræves retningsbelyst belysning af funktionelle områder!

Sådan installeres en spotlight i et hævet loft.

Installation og installation af armaturer i stræklofter begynder med at markere deres fremtidige fastgørelsessteder. Denne markering er færdig, selv inden du strækker lærredet.

Der er to måder at anvende på:

 • målebånd og blyant
 • laser niveau

Når man bruger et niveau, kan alle mærker i første omgang foretages, og derefter med laseren til at overføre disse punkter direkte til loftet.

Ved markering på gulvet er det praktisk at arbejde ikke med et målebånd, men med en færdiglavet skabelon. For eksempel skærer en længde af soklens eller plastkabelkanalen en vis længde svarende til afstanden mellem lyspunkterne.

For ikke at ødelægge gulvbelægningen skal du bruge papirtape.

Efter strækning af lærredet, takket være mærkerne på gulvfladen, vil det være meget nemt at overføre alle disse fastgørelsesdele til det færdige loft.

Det skal være mindst 2,5-3cm.

Værktøjet og materialet, som du har brug for til at installere realkreditlånet og tilslutte spotlights:

 • passatizhi og bedre smal "duckbill"
 • målebånd
 • kabel VVGng-Ls 3 * 1.5mm2
 • elektriker kniv
 • kontorkniv
 • indikator skruetrækker
 • stansebånd 12 * 0,7 mm eller stiv justerbar stativ
 • Wago klip
 • termisk ring
 • skruetrækker
 • boremaskine
 • dyvel-negle

Til at begynde med, forberede realkreditlånet. Til montering af lamper i loftet er der allerede klar pantplatforme. De er:

 • universel
 • under en bestemt diameter

Hvis du har en universal, så skær et hul i det, i henhold til lampens diameter.

Derefter skal du prøve sagen til det nedenunder, så efter at have strækket loftet er der ingen uventede problemer.

Herefter skal du kontrollere den største afstand fra bunden (hoved) til det nederste niveau af profilen. Dette er nødvendigt for at skære et bånd af den ønskede størrelse.

Derefter bøjes dette meget tape, hvilket giver det en U-form (størrelsen afhænger af din lampes diameter):

Derefter skal det løses ved hjælp af de såkaldte "bugs" på pantet. "Bugs" er en mini skruer 3,5 * 11mm

Hvis lampens design ikke giver sådanne skruer med skruer, skal du bare springe båndet i specielle slots til pantet og bøje det i den ønskede højde.

I stedet for et bånd kan du bruge en justerbar stativ.

Det er bestemt mere stift i design, men ikke så alsidigt.

En del af båndet afskåret et lille stykke med en længde på 3 huller og bøjede den, skab en ekstra montering til netledningen.

Det kan du ikke gøre. Kan nemt beskadige kabelskaftet. Det er bedre at bruge en plastslange til dette formål.

Efter samling er det fortsat at sikre hele strukturen af ​​realkreditlånet til bundloftet.

Du stanser et hul i præmærkede steder med en puncher og fastgør et pant i loftet ved hjælp af en dyvel med negle.

Strømkablet på VVGng-LS 3 * 1.5mm2 mærket skal lægges på forhånd langs armaturernes rute.

På det sted, hvor lystårnet vil blive placeret, skal du lade kabelreserven være i form af en løkke (den skal derefter klippes).

Denne sløjfe skal hænge på et niveau på mindst 10-15 cm fra den allerede strakte lærred eller bunden af ​​pantet.

Skær sløjfen i bunden halvt i halvdelen, fjern isoleringen fra ledningerne med 11-12 mm og tilslut dem igen gennem Wago 2273-klemmen.

Samtidig vil den resterende ledige terminal blive tilsluttet forsyningskablerne fra selve lampen. Denne type forbindelse hedder parallel- eller loopback-forbindelse.

Af den måde kan du ikke klippe kablet til dette formål overhovedet, så det er solidt. Det er nok at bruge specielle piercing klemmer i stedet for Vago.

Når du bruger dem, skal du kun fjerne den øverste beskyttelseskappe fra kablet VVGng-Ls, hovedledere forbliver uberørt. Drej disse ledninger ind i den øvre del af piercingklipset og snap det.

Indbyggede knive bør automatisk gennembore isoleringen og skabe en pålidelig kontakt. Ledningerne til armaturet er forbundet med den nederste halvdel på samme måde.

Montering af terminalerne forbinder hele gruppen af ​​armaturer med forsyningskablet. Efter dette er det tilrådeligt at kontrollere spændingstilstedeværelse på endekontakterne med en indikatorskruetrækker, så du ikke behøver at adskille loftet og se efter, hvor fasen er forsvundet.

Hvis alt er normalt, er hoveddelen af ​​installationen af ​​realkreditlån afsluttet. Nu er det tid til at gå videre til installationen og tilslutningen af ​​en spotlight.

Efter strækning af lærredet markerer du med markør og laserstråle i henhold til de tidligere anbragte mærker på gulvfladen af ​​det niveau, hvor du skal klippe lærredet.

Hvis der ikke er noget niveau, måles afstanden fra væggene med en almindelig målebånd.

Så skal du holde en termisk ring af den ønskede størrelse.

Den er lavet af varmebestandig ABS plastik (standard tykkelse - 2mm). Et sådant materiale er i stand til at modstå temperaturen i en kort tid selv op til 100 grader.

Ringen udfører to funktioner:

 • Beskytter lærredet mod armaturernes varme

Nogle gange for kraftige og lyse lys, skal du holde to ringe på en gang, så armaturkroppen ikke rører loftet, og sådanne problemer opstår ikke.

Først og fremmest gælder dette for lamper med halogenpærer.

LED pærer er mindre modtagelige for dette. Deres opvarmningstemperatur overstiger normalt ikke 60 grader. For et strækloft er dette ikke en farlig temperatur.

 • udfører rollen som mekanisk beskyttelse

Det vil sige, at du kan klippe et hul i loftet, så det ikke er udsolgt.

Derfor er det vigtigt at jævnt anvende lim (Cosmophen, Kontakt, etc.) rundt om hele konturen af ​​ringen. Der bør ikke være et enkelt ikke-limet område.

I det øjeblik du trykker på ringen behøver du ikke at køre fingeren over den, ellers kan den glide på limmen. Du skal blot trykke på det, og det er det.

Næste, forsigtigt, med en stationery kniv, gennemboret lærredet og skære et hul. Det er bedre ikke at forlade noget overflødigt, for ellers vil lærredens film røre eller lukke pærens radiator, hvilket forringer køling.

Hvis du har en stor lampe, skal du ikke glemme, at du ikke kan skære en vilkårlig stor diameter af hullet.

Den er altid begrænset af forholdet mellem tykkelsen af ​​banen og dens spændingskraft. For eksempel, for et lille område på 4m2 (2 * 2) og en loftfilmtykkelse på 2,5mm - vil det maksimale mulige hul være - 8cm.

Men de fleste lamper af kvadratisk eller anden form passer uden problemer under de runde landingsnoder.

Firkantede termo ringe er ikke alle størrelser, og har også et lidt andet princip for installation.

Størrelsen af ​​hullet i realkreditlånet skal være et par millimeter større end den ydre størrelse af denne "termokvadrat" for at falde ind i realkreditlånet og ikke deformere loftet fra spændinger.

Dernæst skal du justere pantet. Grib det med fingrene og træk det ned på det stansede tape, så det passer tæt på strækloftet, men trykker ikke på det.

I første omgang sættes lån på profilniveauet. Efter at have spændt lærredet, klistermærkerne på ringene og skære huller, bringes de op med lærredet (trukket ud eller trykket ind).

Hvis du laver et pant selv 1-2 mm over niveauet af en baguette, så er det ikke korrekt. Afhængigt af området dækker lærredet altid 1-3 cm, og hvis pantet er højere end profilen eller på dens niveau, vil lampen så blive trykket ned.

Det kan endda danne effekten af ​​at hæve loftet på grund af vandlækage fra naboerne ovenfor.

Det ser ikke ud rigtig godt ud. Især på glatte lofter.

For hver type lyspærer anbefales en anden højde til at sænke banen fra bunden:

Do-it-yourself spotlights installation

Ofte i moderne indretningsløsninger bruges løsninger med hængende eller hængende lofter samt strukturer lavet af gipsplader, plastik eller MDF - en række nicher og søjler. Dette adskiller arbejdsområder og supplerer rummet. Men ethvert design og formularer ser ikke imponerende ud uden belysning. I dette tilfælde er en fælles løsning installation af spotlights. Lad os se, hvad det er, og hvordan man gør det selv.

Typer og forskelle

Spotlights er forsænket, overhead, suspenderet og eksternt. Embedded har ikke som sådan et loft eller hus, de består af fastgørelsesdele, en patron og en dekorativ ramme, en pære er installeret i patronen, for eksempel med GU10 base eller andre typer. Dekorativ ramme er placeret på ydersiden af ​​gipsvæggen eller andet beklædningsmateriale, det vil sige fra seeren.

Indbygget spotlight

Nogle gange er pæren lukket med en dekorativ lins eller en ekstra del af kroppen - eksterne nuancer, "vedhæng" og så videre.

Spot med en ekstern baldakin i form af en krystal

Det er bekvemt at installere overhead-punkter til møblerbelysning, f.eks. På hylder, de kræver ikke tilstedeværelse af ledig plads bag flyet, som indlejrede.

Suspenderede pletter repræsenterer noget mellem en punktlampe og en lysekrone.

Udendørs pletter kan ligner små projektorer ved design, så de er installeret i gallerier for at fremhæve malerier, i butikker for at oplyse butiksvinduer og hjemme som en retningsbestemt lyskilde, f.eks. Over sengen, så det er bekvemt at læse inden du går i seng.

Dekorative udvendige modeller til soveværelset

Det er værd at bemærke, at spotlights kan være lamper af usædvanlige designs, såsom sporbelysningssystemer, som vi for nylig har offentliggjort en artikel på webstedet forresten.

Typer af lamper til spotlights

En lige vigtig parameter for lyskilden er den anvendte type lampe. Tidligere blev i de fleste tilfælde halogenlamper og glødelamper installeret i spotlights.

Halogenlampe til installation i stedet

Senere i trenden var energibesparende kompakte fluorescerende lamper.

I øjeblikket optager LED lyskilder et førende sted på markedet.

Der er to muligheder:

 1. Spotlights kan være med en udskiftelig lampe, så du kan installere en lyskilde af enhver type, bare for at passe til basen.
 2. Produkt med præinstalleret LED. I dette tilfælde, hvis det brænder, bliver du nødt til at skifte hele lampen eller afhente og genoplive LED'en.
En lampe med indbygget LED, en pære i dette kan ikke udskiftes.

Men ud over de anvendte lyskilder skal deres spændinger også overvejes. De mest almindelige er to spændingsværdier:

En spænding på 12 V betragtes som sikker, så det anbefales at bruge det på våde områder - i badeværelset og køkkenet. På den anden side vil en 12 V lampe forbruge mere strøm med samme effekt, det er især vigtigt for LED-lamper.

Low Voltage Point Light Kit: lampe og konverter

Til sammenligning drives en halogenlampe 220 V, effekt 50 W, med en strøm på 0,25 (Quarter) Ampere, 12 V 50 W lidt mere end 4 ampere. Forskellen er næsten 20 gange. Og hvis spotlights med sådanne lamper vil være omkring 10?

Den store strøm fører til, at du skal bruge et kabel med stort tværsnit, hvilket øger omkostningerne ved systemet som helhed. For LED-lamper er dette ikke så vigtigt, da strømmen i dem vil være lavere op til 7-10 gange, såvel som strømforbruget.

Sådan tilsluttes punktkilder til lys, og hvilket kabel der skal bruges, finder vi nedenfor.

Fordele og ulemper ved spotlights

Hvad er fordelene ved pletter over andre typer loftlamper? Med deres hjælp organiserer de både generel og lokal belysning samt dekorative belysning i nicher og andre ting. Lad os overveje deres fordele:

 1. Du kan indsamle inklusionsordningen i grupper eller separat for hvert punkt. Dette vil for det første gøre det muligt at justere belysningen uden brug af dimmere. For det andet sparer du elektricitet, hvis du tænder lyset kun i den del af rummet, hvor det er nødvendigt.
 2. En mulighed ved hjælp af en armaturgruppe til at skabe en lys overordnet hovedbelysning og samtidig dekorative belysning.
 3. Når en lampe brænder ud, vil situationen på rumbelysningen ikke ændre sig meget, hvis den indeholder omkring et dusin spotlights. Belysning vil fortsætte med at udføre sine funktioner. Mens hvis du installerer en lysekrone med 3-5 kraftige lamper, når man blæser ud, vil der være en betydelig forskel i belysning.
 4. Hvis de indbyggede punkter er installeret i et hængende loft, mister du ikke højden af ​​rummet, som det sker ved installation af en almindelig lysekrone.
 5. Spot-enheden er enkel, så systemet er holdbart.
Interiør med spotlights. Ensartet lys og evnen til at opdele rummet i zoner.

 1. Stor investering på forhånd. Da arbejdet i de fleste situationer ikke er begrænset til et par lamper, men du også skal købe pærer til dem, kommer en betydelig mængde ud.
 2. For at dække et stort område med lys - du skal øge antallet af pletter. Ikke altid rettet lys er godt. Derfor skal du, inden du fortsætter med installationen, nøjagtigt bestemme afstanden mellem dem, så der ikke er områder med dårlig belysning.
til indhold ↑

220 V tilslutningsdiagram

Du kan selv gøre forbindelsen, hvis du forstår principperne for konstruktion og montering af kredsløbet. Den enkleste måde er at drive alle punkter fra en switch med en tast. Lamperne er forbundet parallelt, det vil sige to ledninger er forbundet til hver af dem - fase og nul.

Tilslutningsdiagram med en-tastkontakt

For at opdele lamperne i to grupper skal du tilslutte kredsløbet til to-knappen kontakten.

Forbindelsesdiagram med en knap med to knapper. Tredje wire - jorden

Ved installation af armaturer i et falsk loft forekommer ledningerne i rummet mellem gipspladen og loftet, det viser sig skjult for øjnene og er samtidig tilgængeligt for nem installation og vedligeholdelse.

For at øge antallet af grupper skal du installere en anden switch eller et par og på samme måde rulle strømkablerne.

Forbindelsesdiagram for tre grupper af armaturer

Antallet af ledninger afhænger af antallet af grupper. I dette tilfælde startes en faseleder via kontakten, og den neutrale ledning er som regel almindelig. Til disse formål er passende mærker af kabler VVG eller NYM, såvel som PVA og SHVVP. Antallet af vener og tværsnitsarealet er enten 2x1,5 eller 3x1,5. Det er bedre at lægge kablet i en plastikbølgning, det kan du undvære, men korrugeringen giver yderligere beskyttelse mod gnavere. Hvis der ikke er ledninger til lampeholdere, er det bedre at gøre denne forbindelse til en varmebestandig ledning i RKGM-mærket eller læg et glasfiberbeskyttelsesrør på almindelige ledere. Nok "haler" med en længde på 15-20 cm, og de forbinder allerede forsyningsfasen og nul. Hvis der er en sådan mulighed, er det muligt at gennemføre hele installationen med RKGM-ledningen, da de lofter er oftest lavet af brændbare materialer - plast, gipsplader, MDF osv.

Det er også værd at bemærke, at der er to typer parallelle forbindelser - en loop og en stjerne. Ledningsdiagrammet udføres på følgende måde - strømkablerne er tilsluttet til den første armatur, fra den til den anden, og så videre. Star-forbindelsesordningen er, at alle lamperne er forbundet med de indgående strømledninger med separate ledninger.

Plume og stjerne til lamper

Fordelen ved plume er at spare kabelprodukter. Ulempen er, at hvis ledningen slukker fra en af ​​armaturerne, er det sandsynligvis, at enheder, der er tilsluttet efter det, heller ikke virker. Fordelen ved stjernen er kredsløbets høje pålidelighed, fordi hver lampe er forbundet med en individuel ledning. Ulempen er den høje pris for et sådant antal ledere.

Tilslutning af 12 V spotlights

Hvis du laver elektrisk installation i et badeværelse eller et andet fugtigt rum, skal du være særligt ansvarlig for problemer med elektrisk sikkerhed. Vælg korrekt armaturtyperne, f.eks. Over spejlet og vasken, kan du installere 12 V pletter eller spotlights, der er indbygget i loftet eller møblerne. Tilslut sådanne lamper via en strømkilde med en lavspændingsledningsnet eller elektronisk transformer.

Tilslutningsdiagram til enkeltknapkontakten på 12 V-spotlampen med en transformator Tilslutningsdiagram til dobbeltknapkontakten på 12 V spotlyset med en transformer

Som du kan se, er kredsløbet næsten helt analogt med det, der for 220V armaturer, den eneste forskel er, at lamperne drives via en transformer.

Valget af strøm og type transformer

Lampe til spotlights, der drives af 12 V, skal drives via en særlig strømkilde - en transformer. Som vi allerede har nævnt, er de af to typer - netværk og elektronisk.

Strømforsyningen er et stort strygejern og tungt elektrisk apparat, der konverterer spænding (hæver eller sænker). Under drift kan gamle eller lav kvalitetstransformatorer buzz. Nu er de sjældent vant til at tænde belysningen.

50 Hz strømtransformator fra 220 til 12 V

Elektroniske transformatorer er små i størrelse og vægt. De arbejder med høj frekvens, så du kan ikke høre hummen fra dem, også på grund af dette lykkedes det at reducere størrelse og vægt. I tilfælde er der et bord med elektroniske komponenter og en pulstransformator på en ferritkerne.

Elektronisk transformer, bordudseende

Transformatorens effekt vælges ud fra mængden og effekten af ​​armaturerne, som den vil strømme. En transformer med en margin på 20-40% bør tages for at eliminere muligheden for overbelastning, og det var muligt at tilføje 1-2 armaturer.

På husene i elektroniske transformatorer angiver ofte strøm, ikke strøm. For at finde ud af effekten af ​​enheden behøver du bare at multiplicere udgangsstrømmen (I output) ved spænding 12 V.

Hvad du behøver at vide, før du installerer

Lad os se på processen med at installere indlejrede spotlights i forskellige materialer. Før du fortsætter med installationen, er det nødvendigt at bestemme hullernes diameter for spotlights. Dette er nødvendigt for korrekt valg af værktøjet, som du vil lave dem, for eksempel kroner. Dernæst kortlægge placeringen af ​​spotlights på loftet for korrekt ledningsføring. Hvis loftet er en spænding, skal det huskes, at punkterne skal fastgøres til hovedloftet. For at gøre dette har du brug for en hammerboremaskine eller en hammerboremaskine og et sæt monteringsmaterialer. Fuldt monteret loft indskærmet lampe vil kun blive opnået efter at have lavet alle hullerne, ledning af ledningen på det hængende loft og monteringsordninger.

Algoritme til installation i gips, plast, MDF eller trælofter

Disse materialer er forenet af to faktorer - de bruges til hængende lofter og dekorative vægge og det faktum, at de er ret nemme at behandle.

 1. Bestem om lamperne på loftet.
Placeringen af ​​lamperne på loftet

2. For at mærke loftet kan du binde stykkerne tværs på stedet for installation af fremtidige pletter eller anvende mærker med en markør eller blyant.

3. Bestem størrelsen af ​​spotlights. Dette er nødvendigt for at vælge diameteren af ​​kronen, som vil bore huller i gipsvæggen (eller andet materiale i loftet).

4. Huller hurtigste og mest bekvemme at bore med en krone på et træ eller en bimetallisk krone. De kommer i alle diametre og sælges ofte i sæt.

Et sæt kroner til træ spotlights

5. Når hullerne er lavet, skal du sende kablet til hver af lamperne. For at gøre dette skal du forberede hovedstrømskablet eller kablet fra kontakterne for hver af grupperne af lamper. Afhængigt af den valgte forbindelsesmulighed (stjerne eller kabel) er et hårdt kabel eller en ledning med en krog i enden sat i hullet, hvor lampen vil stå. Det er rettet til det sted, hvor kablet er placeret, hvorfra punktet vil blive drevet. De krog krogen-broach strømkabel og trække den til lamperne.

Armatur, ledninger og strømforsyning installation

6. Når strømforsyningen til alle armaturer og andre belysningselementer er strakt, installerer vi belysningsenhederne i henhold til deres design og instruktioner. Normalt er der to fjederbelastede fikseringsstopper, de klemmes med deres fingre, og enheden indsættes i hullet, hvorefter lampen kan frigives, og den vil sidde på plads. Det er kun at installere dekorative elementer, hvis nogen.

Installationsprocedure

Stræklofter

Før de begynder at installere armaturer til stræklofter strækker de de oprindelige beacons - trådene mellem væggene, med deres hjælp angiver niveauet af strækloftet, er dette nødvendigt, så senere kan lærredet ikke strækkes på armaturerne, men det er niveau. Dette er ikke nødvendigt, men det bliver hurtigere at se, hvor let installationen af ​​forsænket armaturer finder sted.

Montering platforme til installation af punkter i et strækloft

Efter mærkning monteres støtteplatforme til montering af spotlights i loftet. Montering platforme er universelle, har en rund form med støbning i form af koncentriske cirkler med forskellige diametre, som giver dig mulighed for at skære ret til dine lamper.

Klippe den ønskede diameter for at indstille punktet i platformen

Det næste skridt er at føre ledningerne til pletterne og tilslut strømkilder, hvis det er nødvendigt.

Montering af lampen i ringen på loftet

Det sidste skridt er gjort, efter at banen er strakt. På de steder, der ligger overfor monteringsplatforme, lim ringene og skær et hul i lærredet langs den indvendige kontur. Ringen holder nettet og forhindrer rive. Montering platforme er nemme at finde under lærredet, hvis de er indstillet på et niveau, skal du blot let sonde sidstnævnte. Når hullet er lavet, får du adgang til ledningerne for at forbinde lampen. Tilslut og monter armaturet gennem ringen i monteringsplatformen.

konklusion

Installation og tilslutning af spotlights med egne hænder er ikke så svært som valget af specifikke modeller og layoutordninger til loftet. Du kan selv gøre det, du skal bruge et minimum af byggeværktøjer. Men du vil spare penge på dette job og erhverve nye færdigheder.

Sådan tilsluttes spotlights

Spotlights er installeret i bolig- og kontorbygninger. I lejligheder og private huse kan de ses i stuer, soveværelser og badeværelser samt i køkkenet for at fremhæve arbejdsområdet for køkkenenheden.

Lampene er nemme at installere på egen hånd, hvis du kender installationssekvensen. De er anbragt på gipsplader og polymeroverflader. Se flotte elementer af belysning på trævægge og paneler af metal.

Sådan tilsluttes spotlights

Når du begynder at reparere loftet, husk at placeringen af ​​lamper kræver plads. Når du går efter dette, sænk strækloftet eller gipspladekonstruktionen lidt, så passer lamperne og ledningerne frit ind indeni. Bygherrer anbefaler følgende.

 1. Hvis du købte halogenlamper, sænk loftet med 6 centimeter.
 2. Bestemmer at installere glødelamper, øg loftets dybde. Den optimale afstand er 12 centimeter.

Spotlights i interiøret

Hvad er et spotlight

Standardlampen bruges overalt og er en struktur bestående af følgende elementer:

 • boliger;
 • tråd;
 • patron (kan være elektrisk);
 • klemmer (2 stk.).

Måske kompleksiteten af ​​designet, i dette tilfælde er det suppleret af hængsler. Med deres hjælp justering udføres, ændrer retningen af ​​belysning. Armaturerne selv er kilder, hvorfra lys udledes retningsmæssigt.

Industrien tilbyder forbrugerne forskellige glødelamper, hvoraf mange er designet specielt til individuelle pletter. Hver lampe består af en flad pære med en speciel reflektor. Der er også halogenprodukter til salg, sådanne lamper har et ekstra glashus.

Enheden og valg af spotlights

Armaturer, hvor halogenlamperne er skruet, er mindre. Hvis vi sammenligner med konventionelle produkter, er sådanne belysningsapparater mindre end to gange. Halogenpærer varer to til tre gange længere end enkle.

Virksomheder producerer og LED-lamper, de erstatter fremragende alle ovenstående. Sådanne lamper har kraftige lysdioder, som erstatter den sædvanlige wolframfilament. Produkterne er energieffektive og har ikke lige stor levetid. Eksperter siger, at fremtiden er netop for sådanne lyskilder.

Tabel. Matchende LED lamper og glødelamper.

Selv den smukkeste lysekrone vil ikke redde loftet fra skyggernes udseende. Sagen er, at lyset, der kommer fra en enkelt kilde, ujævnt belyser midten og hjørnerne af rummet. Ved at installere spotlights, der også kaldes pletter, vil du skabe ensartet belysning, understrege indre værdighed.

Ved brug af en enkelt lyskilde vises skygger i loftet, og selve rummet er ujævnt oplyst.

Hvad skal man se efter, før man starter arbejdet

Det skal bemærkes, at de fleste nedhængte lofter er lavet af de materialer, der brænder.

Du kan liste følgende typer af overflader, der har denne ulempe:

 • plast paneler;
 • klæder, der er nødvendige for at skabe stræklofter
 • paneler til produktion af hvilken MDF blev brugt.

Derfor bør du ikke glemme brandsikkerheden. Når du installerer ledningerne, skal du sikre dig, at de er sikkert tilsluttet.

Typer af spotlights

Brug varmebestandige ledninger, der ikke brænder. Dette gælder især hvis du installerer ikke LED, men halogen eller almindelige glødelamper. Faktum er, at de opvarmer rummet omkring dem. Ledninger skal være modstandsdygtige over for varme. Hvis du vælger produkter, der ikke opfylder ovenstående krav, kan isoleringen blive ødelagt. Dette fører ofte til kortslutning og brand.

Køb lamper i butikken, være opmærksom på deres magt. Jo større det er, desto mere intens bliver opvarmningen. Sørg for at overveje dette punkt, når du designer et belysningssystem.

Sådan vælger du en ledning

Industrielle virksomheder leverer forskellige mærker af ledninger til markedet, men du skal finde produkter, der strengt opfylder sikkerhedskravene.

Køb ledning med følgende specifikationer:

 • modstand mod høje temperaturer
 • brændbarhed.

RKGM-ledningen har vist sig godt, dette mærke er efterspurgt blandt specialister. Kobberledning, varmebestandig. Produktet har to lag isolering. Tråden brænder ikke, den er modstandsdygtig over for varme. Det ydre isoleringslag er repræsenteret af lakeret glasfibervikling, og siliconegummi blev brugt til fremstilling af den indre. Dette gjorde det muligt at give særlig styrke til det indre lag af isolering.

En sådan ledning kan bruges ved installation af lamper i en sauna eller et bad, da produktet har fungeret godt ved temperaturer fra - 60 til +180 grader Celsius.

Hvordan sætter du stedet gør det selv

Installation af belysning i et loftsloft er meget simpelt.

Trin 1. Du skal sende de elektriske ledninger til de steder, hvor lampene skal placeres. Og det skal gøres inden loftet er installeret.

Trin 2. Når du har gennemført dette trin, skal du bore huller til pletter. Skær dem i loftet. Det er bedst at bruge en cirkelsag til dette. Derefter fastgør ledningerne og indsæt belysningen, til dette formål klemme klip og bringe dem til toppen. Når du lægger dem i hullerne, klipper du klipene. Så lampen vil blive sikkert fastgjort på plads.

Montering af spotlights i loftet

Trin 3. Skru glødelamperne. Det er nødvendigt at arbejde med halogenlamper, ikke som med standard glødelamper. Først installeres plug-in-stikene, og sæt derefter lamperne ind i lamperne. Til låsning, brug låseringe, fabrikanterne supplerer hvert sæt belysningsanordninger.

Trin 4. Glem ikke beskyttelse, arbejd med handsker fremstillet af klud. Det anbefales ikke at berøre glaset halogenlampe med bare hænder, fordi produkterne kan miste deres arbejdskapacitet for tidligt.

Sådan laver du markering

Da alle de pletter du har inde i, er det ikke overraskende, at belysningsvinklen på rummet vil være begrænset. I nærheden af ​​lampen når den 30 grader, og i en kort afstand spredes lyset. For at undgå skygger, og rummet var fyldt med stærkt lys, placer belysningsarmaturerne på en sådan måde, at lysstrømmene skærer hinanden. Dette trick vil sikre, at rummet bliver tændt jævnt. For eksempel i lofterne er standardhøjden, så skal du trække sig tilbage 60 centimeter fra væggen. Spot hvert sted i en afstand af 1 m.

Populære placeringsmuligheder for spotlights

Påfør etiketter inden arbejdet påbegyndes. De er nemme at lave ved hjælp af stykker isoleringsbånd. Skær to små strimler og lim dem tværs på det sted, hvor du skal installere lampen. Gentag handlingen, antallet af klistermærker skal svare til antallet af lamper.

Når du markerer, skal du se på placeringen af ​​tags. Dette skal ske, når krydsene er jævnt fordelt over loftet. Tag et målebånd og måle afstanden mellem tilstødende mærker. Foretag en korrektion, hvis det er nødvendigt.

Placer ikke lys ved forbindelsen mellem de to paneler. Når markeringen er færdig, kan du fortsætte til næste trin.

Loftslayout under lamperne

Hvordan man laver huller til pletter

For at lave hullerne skal du forberede følgende værktøjer.

 1. Køb en elektrisk boremaskine. Hvis ikke, brug en almindelig skruetrækker.
 2. Forbered en krone, det skal være et træ. Fokus på diameteren af ​​stedet, det er normalt lig med 6,8 ​​centimeter.

Indsæt kronen i apparatet, klipp hullerne med den. Hvis kronen ikke er, vil cirklerne gøre det sværere. I dette tilfælde skal du købe en boremaskine til træ eller metal. Har også brug for en brevpapirkniv.

Drywall Crown

Tegn en cirkel med den ønskede diameter. Det skal være lidt mindre end diameteren af ​​den ydre del af belysningsenheden, så vil lampen ikke falde indeni. Bor et hul ved hjælp af en tynd borekrone. Brug en stationær kniv til at fjerne burrs på overfladen af ​​materialet. Når alle hullerne er klare, kan du gå videre til næste trin.

Sådan tilslutes ledningerne

For at forbinde ledningerne skal du bruge ærmet. Det er bedst at købe kobber-tinnede eller kobberprodukter. For at udføre arbejdet skal du også bruge en presse. Denne metode er god til at forbinde kobberledninger. Kun lodning med tin kan sammenlignes med den.

Hvis du ikke har en presse, skal du bruge elektrisk tang. I deres fravær vil tænger være nyttige, deres driftsprincip svarer til princippet om klempressen.

Trådkrympning

Mange lejlighedsejere ønsker at rummet skal tændes jævnt. Hvis du vil opnå denne effekt, skal du i en specialbutik købe samme type lamper. Når du vælger et valg, skal du sørge for at se, at pærens kraft ikke overstiger 40 watt. Dette er et vigtigt punkt, fordi stærke lamper opvarmer materialet intensivt. Som følge heraf kan strukturen deformeres.

Køb specielle terminalblokke. De er, som den boltede forbindelse, nødvendige for at forbinde ledninger til spotlights. Kontroller, hvor godt fastgørelserne er strammet to gange om året. Kobber-tin skaller er bedst egnet til montering.

Ledningerne skal være slukket, først efter at du kan deltage i tilslutningspunkter. Brug isolerende tape og varmekrympeslanger til isolering af ledninger.

Video - Installation og tilslutning af pletter

Sådan tilsluttes lys i et falskt loft

Forbindelsesprocessen består af flere trin.

Trin 1. Først skal du mærke på loftet monteringsstedet for lamperne såvel som punkterne til fastgørelse af ledningerne. Så at ledningerne ikke sænker senere, skal de fastsættes i trin på 40-50 cm (en bestemt figur afhænger af deres stivhed).

Vær opmærksom! Der er specielle dowel clamps og neglebeslag, der er designet til fastgørelse af ledninger til loft og vægge. Disse enheder kan have forskellige størrelser.

Dowel-clamp 11-18 mm

For at fastgøre ledningerne med dowel-klemmerne, bor huller i loftet, sæt klemmen på ledningen og kør i dowel. Med en sømbøjle er alt anderledes: tryk det med en ledning til loftet eller væggen og kør et søm. Disse elementer kan bruges til enhver overflade.

Neglebeslag til fastgørelse af ledninger

Trin 2. Gør alle tilslutninger så pålidelige som muligt, da ledningerne vil være utilgængelige efter installation af det hængende loft. Ofte anvendes terminaler (for eksempel Wago) til dette, men lodningen betragtes stadig som den mest pålidelige. Tilslut de færdige ledninger til lejligheden: Løs isoleringen, lodd trådene, tilslut dem til netledningen og sæt isoleringsrørene på.

Suspension af ledningsforbindelser ved hjælp af klemme med skruer til loftets overflade. Faktisk er denne ledning afsluttet.

Trin 3. For at angive de steder, hvor lamperne skal monteres, skal du bruge en lodret bob: hæng den på hver fremtidig lampes placering og markér den på gulvet.

Trin 4. Når du har færdiggjort installationen af ​​det hængende loft, skal du bore huller til apparaterne ved hjælp af et stiksav og foretage forbindelsen. Gør det nemt, for tidligere har du allerede taget hånd om landmærkerne. Fjern først patronen, og centrer derefter platformen.

Installation af lampen i et gipspladens falske loft

Trin 3. Fastgør spotlights. Kontroller betjeningen af ​​belysningssystemet.

Du skal lede kablet til alle steder, hvor enhederne skal installeres. Bøj kablet i en loop, i slutningen skal være omkring 20 cm af ledning. Så du skal gøre på ethvert tidspunkt. Fastgør ledningerne med specielle klip, du kan også bruge plastikbånd.

Tilslutning af halogenlamper på 220 volt

Ledningen fastgjort til rammen bør ikke hænge for tæt. Du skal videresende den på en sådan måde, at der er en lille sag. Dette skal gøres af flere grunde. Først under drift af belysningssystemet varmes kablet op. For det andet, når den opvarmes, kan dens længde ændre sig. For at forhindre ledningen i at blive beskadiget på grund af for stor spænding, er det bedre at forlade en lille længde.

Derefter kan du fortsætte til direkte forbindelse af lamper. Tag de kabler, du tidligere har lavet, og send dem gennem hullerne i loftet. Du kan gøre dette ved at tråde to ledninger på én gang. Den nemmeste måde at starte er fra den ekstreme, nemlig den er forbundet til strømkablet. Hver sløjfe skal skæres i en bøjning, og enden af ​​ledningen skal udsættes for 15 mm. Gør dette med alle ledninger snoet i en loop.

Tråd fører til stikkontakten, den anden side drejer den med et strømkabel. Du skal oprette forbindelsen i henhold til ordningen, sørg for at se på mærket på enheden.

For at gøre montering af spotlights så let som muligt, leverer produktionsselskaber enhederne med to beslag. De er placeret på begge sider af enheden. Det er med disse beslag, at lampen er sikkert fastgjort i hullet.

Når du installerer enheden, må du ikke lade ledningen falde under klemmerne. For at lampen nemt kan komme ind i hullet, bøj ​​parenteserne så meget som muligt. Når alle elementer i belysningssystemet er installeret, kan du gå videre til sluttrinnet. Det består i at forbinde hovedledningen. Du skal lede ham til kontakten. Derefter skal du bringe det til krydset.

Monteringsfaser af det indbyggede armatur

Husk at alle lavspændingslamper, for eksempel mange LED-enheder, er bekendt med, skal tilsluttes en strømforsyning med lav spænding. Når du er færdig med installationen, skal du kontrollere installationen og evaluere belysningsenhedernes arbejde.

Disse lys er gode til at skabe grundlæggende belysning i et værelse. Spots kan også supplere lysekronerne og sconces kendt for alle, der er en ekstra kilde til lys. Derfor er det ikke overraskende, at designere og bygherrer højt værdsat mulighederne for pletter. Det er værd at nævne nogle af fordelene ved sådan belysning.

 1. Moderne LED-pletter bruger lidt strøm. De er økonomiske.
 2. Lille størrelse. Sådanne spotlights passer overalt. Du vil gøre baggrundslyset i køkkenet og badeværelset, og placere pletter selv på de mest utilgængelige steder.
 3. Udførelsen af ​​fed designudvikling. Ved hjælp af spotlights vil du oprette en "stjerneklar himmel" i soveværelset, gøre belysningen af ​​væggene og gulvet.

Loft "Starry Sky"

Spots præsenteres i en suspenderet og punktvisning. Produkterne har en anden form og størrelse. Virksomheder producerer ikke kun standard, men også drejelamper. Sådan en række valg giver dig mulighed for at bruge pletter overalt.

Placeringen af ​​punktlys på strækloftet

Detaljeret information om placeringen af ​​pletter på strækloftet samt installationsanvisninger findes i denne artikel. Du skal også være interesseret i artiklen om spotlights til gipspladerlofter.

konklusion

Tilslutningspunkter er ganske let at gøre på egen hånd, hvis du handler strengt efter ordningen. Af stor betydning er den indledende markering, det afhænger af hvor meget rummet vil tændes. Arbejd uden at glemme sikkerheden.

Gør-det-selv spotlights installation: placering, ledninger og installation

Spotbelysning er det bedste valg for værelser med lofter. Installation af spotlights vil give yderligere lys og effektivt understrege indretningen af ​​din lejlighed.

Moderne designløsninger gør ikke uden brug af dette trendy element. Ud over at forbedre belysningen bruges spotlights som belysning i møbler og dekorative strukturer.

Udvælgelse af belysningsarmaturer

Indbyggede armaturer er enheder, der har en lille størrelse og samtidig producerer en ret kraftig retningsstråle.

Når du planlægger at bruge spotbelysning i interiøret, er det nødvendigt at bestemme valg af enheder. Der er flere klassifikationer af pærer til gipslofter.

Indbyggede armaturer er kendetegnet ved design:

 • Rotary. I denne form er der tilvejebragt en mere kompleks struktur, hvilket til en vis grad gør deres installation mere generende. Men samtidig har de en betydelig fordel - evnen til at fokusere strålerne på et bestemt tidspunkt. Der er endda roterende overhead model, udstyret med en mikromotor til fjernbetjening.
 • Fast lamper er ordnet ganske enkelt. I tilfælde af valg af stationære modeller forårsager installationen af ​​spotlights i gips ikke nogen særlige vanskeligheder. Sandt sådan lyspære vil kun skinne i en retning, derfor bør placeringen nøje overvejes.

På billedledningsdiagrammet for lamper

I dag tilbyder det også et stort udvalg af dekorative plader, der skjuler kløften mellem pæren og kanten af ​​overfladen. Disse egenskaber påvirker ikke de tekniske evner, så du kan vælge efter individuelle præferencer og indretningen af ​​rummet.

Ved at købe spotlights, skal du også vælge lamper til dem. Disse kan være:

- traditionelle glødelamper

- halogenlamper

- LED-enheder

- lysstofrør

Kompetent valg af lyskilde er vigtigt, da ikke kun energiforbruget afhænger af det, men også spektret af de producerede stråler. Desuden vælges pæren i henhold til parametrene for selve lampen.

Vær opmærksom!

Størrelsen på enheder med glødelamper kan nå 12 cm, de skal kun installeres på store lofter.

Fluorescerende og LED-elementer er designet til kompakte design, der nemt gemmes i et 6-centimeter loft. Omkostningerne ved sådanne enheder er højere, men forskellen er ikke kritisk. Ja, og omkostningerne er mere end opvejet af et meget lille energiforbrug. Eksperter anbefaler at købe en lampe med spejlbelægning, der frembringer et "blødt", behageligt lys for øjnene og ikke udsættes for overophedning.

Loftinstallationsprincip

Uafhængig installation af lamper: regler, arbejdsfaser

Planlægning og indkvartering

Efter at have besluttet at dekorere interiøret med indbygget belysning uden hjælp fra specialister, skal du først og fremmest bestemme placeringen af ​​spotlights på loftet. At placere dem på loftet har brug for rækker. Hovedopgaven er at opnå ensartet og effektiv belysning. For at gøre dette skal du overholde følgende parametre:

- afstanden mellem lygternes rækker må ikke overstige 1 meter

- i rækken skal lamperne adskilles med et hul på op til 1,5 m

- Afstanden fra væggen må ikke være mere end 60cm.

Overvej behovet og tilstedeværelsen af ​​andre kilder til lys i rummet. For eksempel, når det er planlagt at hænge en lysekrone i midten af ​​loftet, kan spotlys kun placeres rundt om karmens omkreds.

Arbejdet med installationen af ​​indbygget belysning udføres på loftet. På loftet skal du pre-markere placeringen af ​​armaturerne. Det er vigtigt, at afstanden fra dem til metalprofilerne på rammen er mere end 25 cm.

Spotlys anvendes med succes til zoneinddeling. Til dette formål anvendes følgende skema: Lamper er placeret i funktionelle områder og i områder, hvor der er behov for yderligere belysning.

Ifølge designerne er det mest spektakulære og produktive placeringen af ​​enheder i et skakbrætmønster. Hvis to til fire lyspærer normalt er nok til at belyse hylderne eller gipspladen indretningen, vil der være brug for en anstændig mængde af dem til loftindretningen. For at den indbyggede belysning ser harmonisk ud, er det bedre at installere enheder af samme design og farve i samme rum.

På fotoinstallationen i gips

ledninger

Det mest afgørende skridt i hele processen er at lægge ledningerne. Dette arbejde er lavet parallelt med fremstillingen af ​​en gipsplade loftsramme. For nemheds skyld er det bedre at tegne alle fremtidige ledninger med angivelse af alle elementer: ledninger, kontakter, pærer, transformere. Tilslutningsskemaet af spotlights er identisk med det, der bruges til at forbinde standardbelysningsudstyr: en strømkilde (220v), en switch og selve enheden. For at belyse væggen på gipsvæggen, skal du lave ekstra ledninger på væggen, mens der for hver enhed er en egen ledning.

Tilslutning og tilslutning af kabler udføres ved hjælp af specielle klemmer og boltforbindelser. En ideel fikseringsmetode er kobberbelagte ærmer. Alle områder, hvor ledningerne er tilsluttet, skal beskyttes med isolerende tape.

Billedet viser, hvordan du forbinder spotlights

Med hensyn til pålideligheden af ​​ledningerne, skal tilsluttes lamperne benyttes blødstrenget type. For et fælles system er hårde eller bløde kobbertyper egnede: VVG-3x1.5 og kugleskruer. Når armaturerne er tilsluttet ved hjælp af klemmer, er den første type mere acceptabel.

Som sikkerhedsforanstaltning skal ledningerne beskyttes mod ydre påvirkninger ved at omslutte den i specielle bølgepapir.

Vær opmærksom!

Derudover kan du montere klemmer til fastgørelsesrør på rammens elementer.

I mangel af erfaring i selvledningsføring er det bedre at understøtte anbefalingerne ved at studere den relevante video-tutorial.

Billedet viser placeringen af ​​spotlights under strækningstaket.

Forberedelse af huller til armaturer

At lave huller i gipsvæggen er meget lettere, når det ikke er fastgjort til loftet eller kassen. I dette tilfælde er chancen for et præcist hit højere. Hvis du skal bore i allerede befæstede ark, anbefaler eksperter at kontrollere placeringen af ​​metalrammen med en magnet for ikke at falde ind i den.

Når alle indgange til punktpærerne er dannet, og boksen endelig er lavet, kan du fortsætte til efterbehandling. Alt tilsigtet overflade skal foretages inden tilslutning af spotlights.

Tilslutningsarmaturer

Når færdiggørelsen af ​​gipsvæggen er afsluttet, er det på tide at begynde at installere og forbinde armaturerne. Før du begynder at arbejde, skal du sørge for, at der ikke er spænding i netværket.

For det første føres kabelhængslerne til tilslutning af lyspærerne gennem de forberedte huller. Dernæst skal sløjferne skæres i en bøjning, og hver ledning skal være bar fra hver side til ca. 10-15 mm. En af enderne af ledningen føres til enhedens terminal, og den anden skrues til forsyningskablet. Armaturet er mærket, hvor L er fasen, N er nul, og PE er jorden. Ifølge denne ordning og nødt til at foretage forbindelsen.
Når alle kredsløbselementer er installeret, er det tid til at forbinde hovedkablet til forbindelseskassen og til kontakten. LED-enheder skal tilsluttes en sænk strømforsyning. Næste - kontroller, hvordan du har lykkedes at tilslutte spotlights med dine egne hænder. Hvis belysningen virker, kan du gå videre til sluttrinnet.

Installation af armaturer

Sæt lampehuset i det forberedte hul. Typisk består fastgørelsesmekanismen af ​​moderne modeller af to beslag placeret på siderne. Disse beslag (antenner) behøver du bare at samle og indsætte i gips, hvilket ikke tillader ledningerne at falde under klemmerne. Efter indgangen vil fjedermekanismen åbne parenteserne på siderne, så enheden passer godt til kanten.

Som regel forårsager installation af selve enheden ikke problemer. I nogle tilfælde tillader monteringsdesignet ikke frit at indsætte det i hullet. Så skal du ty til et lille trick: Efter tilslutning af beslagene skal du stramme dem med et stykke ledning. For at undgå kortslutninger skal du bruge isoleret hård ledning. Antennene, der er tilsluttet sammen, kan let bringes i cellen, så skar du bare ledningen med wire cutters og glider enheden til enden.

Når du har installeret sagen korrekt, kan du indsætte en pære i patronen. Nu er det kun for det dekorative overlæg. Dette er netop den del, der vil være synlig udefra, og med hjælp af hvilken det er let at skjule leddene og mulige defekter, der opstod under lærredet.

Dette var den sidste procedure. Efter at have gennemført det, skal du bare kontrollere levedygtigheden af ​​det fremstillede system. Og hvis alt er i orden, kan du trygt kalde dine kære til at prale om den pragt, der er skabt af dig selv.