Sådan installeres og tilsluttes lampen med egne hænder

"Lad der være lys!" Sagde elektrikeren og afbrudte alle ledninger. Ja, det er en banal situation, der kan ske for nogen, hvis teoretisk viden og praktiske færdigheder ikke er nok til at udføre installationen af ​​belysningsarmaturer. Belysningen af ​​moderne lejligheder er ikke begrænset til den klassiske lysekrone. Mangfoldigheden af ​​lamper imponerer over sindet og glæder kundernes fantasi, og installationsprocessen "fører til en blindgyde".

Lamper af forskellige designændringer kræver en individuel tilgang til deres installation. Produktets styrke, mængde og placering i interiøret er alle vigtige kriterier for korrekt installation og korrekt tilslutning af armaturet til de elektriske ledninger.

Lille uddannelsesprogram

Enhver belysningsenhed, uanset fabrikantens type og formål, omfatter altid to hoveddele:

Dette er måske det eneste postulat der forener alle lamperne indbyrdes. Alle andre kvalitetsegenskaber varierer fra:

 • type belysning oprettet;
 • hvilken type lamper der anvendes
 • det materiale, som patronen er fremstillet af.

Reflektor, dens sag og fastgørelsesanordninger - disse komponenter i enheden er også forskellige og bestemmes udelukkende af producenten.

Lampens installation er en ansvarlig og farlig forretning, men det betyder ikke, at kun en professionel mester kan installere enheden. Du kan selv gøre det hjemme for at installere lampen med egne hænder, hvis du følger instruktionerne, en sekventiel algoritme for handlinger og anbefalinger fra eksperter.

På stedet for lokalisering af belysningsindretninger er opdelt i:

 • loft (er suspenderet og indbygget);
 • vægmonteret;
 • gulv og bord;
 • bærbar (når fastgørelsesstedet ikke er fastgjort).

Væglampe: installer, tilslut

Væglampens mission er den lokale belysning af enhver zone i rummet eller fremhævelse af lysstrømmene på emnet. Sådanne anordninger ser spektakulære og attraktive ud, skaber rolige, romantiske og afslappende strømme af lys i huset.

Efter at have bestemt stedet for installation, er det tilrådeligt at forudbestille det elektriske kabel inde i væggen. Den kan placeres i straffen eller til gips.

Algoritme praktisk handling

1. Afbryd kablet før elektrisk arbejde:

 • Sluk for kontakten (automatisk);
 • tjek spændingen. Det må være fraværende;

2. Undersøg lygten, og følg den foreslåede ordning ved hjælp af instruktionerne til belysningsapparatets sæt.

3. Belysningsvæggenes krop med specielle åbninger til fastgørelse af armaturet er fastgjort til væggen på det sted, hvor du planlægger at installere det.

4. Pencil markere hullerne;

5. Sæt instrumentkassen til side;

6. Gør hullerne under anvendelse af en perforator (hvis væggen er mursten eller beton) eller en boremaskine (hvis væggen er luftet eller gipsvæg), idet der tages hensyn til både dybden og diameteren af ​​de anvendte fastgørelsesdele.

 • hvis væggen er mursten eller beton, vil dowels gøre
 • hvis væggen er gipsplader eller har udseende af et plastpanel, er enheden monteret ved hjælp af mol;
 • huller er let lavet med en perforator, hvis væggen er lavet af mursten eller beton;
 • Hvis vægge er gips eller gasbeton, skal du bruge en almindelig boremaskine.

7. Fastgør enhedens bund (hus) på væggen;

8. Slut belysningsenheden til det elektriske netværk ved hjælp af en klemme. Den er placeret inde i armaturet;

9. Kontrollér drift efter tilslutning.

Loftsinstallationsregler for lofter

Forberedende fase

 • Start installationsprocessen, gør dig fortrolig med typen af ​​krog. Dette er vigtigt! Tross alt er krogtypen anderledes og afhænger af typen af ​​loft. I betragtning af at producenterne ikke indeholder flere typer kroge ved plukning, skal du derfor købe det selv;
 • Sørg for at købe øvelser og dowels under krogen. De skal matche perfekt i størrelse;
 • Forbered værktøj: perforator, boremaskine.

Sådan ser en krog til montering af en vedhængslampe ud.

Den vigtigste praktiske fase

 1. Bor et hul til dyvelen.
 • Ofte i boliger fremstillet af armeret beton er der allerede forsynet med færdige fastgørelsesdele. Derfor reduceres installationstrinnene;
 • Hvis loftet er lavet af træ, er installationsprocessen ens i handlinger;
 • Nedhængte loftkonstruktioner kræver brug af kroge af speciel form. Hvis krogformen er standard, er det nødvendigt at sætte skiver.

Gipsplankophæng: Nuancerne ved montering af lampen

 • Når du monterer krogen i et ophængt gipspladereduktør, skal du rette sin kasse af træ eller metal;
 • Hvis der ikke er en sådan boks, kan den monteres i en almindelig træbjælke, hvis størrelse er 10 cm 2.

Indbygget: installationsteknologi

Indbyggede belysningsanordninger adskiller sig fra tidligere modeller i et helt andet installationsprincip.

Nyttige oplysninger. For denne fremgangsmåde til forsyning af lys er det nødvendigt at forberede hullerne i de hængslede loftsstrukturer på forhånd.

Indledningsvis (under installationen af ​​loftet) åbner hullerne, og tilslut derefter de elektriske ledninger til dem;

 • Under installationen skal du bruge terminaler, en skruetrækker og en kniv. Kog dem;
 • De indbyggede belysningsenheder er udstyret med fjederbelastede klip, som skal trækkes opad for nem montering af armaturet i hullet.
 • efter fastgøring af klemmerne forsigtigt lavere. Produktet skal tage den rigtige position;

 • Tilslut lampen;
 • er klar.
 • Skema-svar "Sådan tilsluttes en spotlight?"

  Et simpelt kredsløb bestående af en strømkilde, en switch og selve selve belysningsproduktet er helt identisk med hensyn til tilpasningsevne til forbindelsesdiagrammerne for standardprøver.

  Spotbelysningsprodukter omfatter brugen af ​​pærer med en total effekt på 12 watt.

  Sådan repareres lampen, hvis loftspændingen?

  Lampens belysningsarmatur forekommer på en særlig suspension, den såkaldte basisoverflade;

  • hvis det besluttes at lave et hul selvstændigt, så før processen med at skære bladet, er det nødvendigt at lægge en forstærkningsring i stedet for det fremtidige hul;
  • Når limen er helt tør, kan du begynde at skære fra indersiden af ​​ringen;

  Trin for trin

  En sådan metode til montering af armaturer på loftet giver dig mulighed for at installere både overhead og hængende produkter, og det er ligegyldigt, om det er en betonloftflade eller en ophængt konstruktion.

  1. Klargør de nødvendige materialer og værktøjer (dowels, skruer, skruetrækkere, nøgler, borer).
  2. Lav huller under dowels.
  3. Fastgør stangen med skruer.
  4. Monter loftet ved hjælp af møtrikker, bolte og skruer.

  Som du kan se, er der vanskeligheder, men tilgængeligheden af ​​et kvalitetsværktøj, relaterede materialer og selvfølgelig fingerfærdighed vil medføre et vellykket resultat. Det vigtigste er at kende metoderne til installation og at vælge den rigtige installationsproces for dit eget individuelle tilfælde. Hvis problemerne stadig opstår, skal du bruge videotips eller fotoredigeringer af "erfarne". Held og lykke!

  Sådan monteres et forsænket loftlys?

  Indeholder indbyggede armaturer

  Oftere end andre er det forsænkede loftlys brugt til badeværelset. Dens installation er mulig i suspenderet, stræk, gipsplader, slattedak. Spotlights kan være med en bevægelig ydre del, som giver dig mulighed for at lede lyset i badeværelset i en bestemt retning.

  Det skal huskes, at halogenlamper kan blive meget varme.

  For at bestemme antallet af indlejrede spotlights i badeværelset er det nødvendigt at tage højde for rummets egenskaber: området, layoutet, farveskemaet.

  Hvis området på badeværelset er lille, kan hovedbelysningsfunktionen udføres med en indbygget loftslampe i midten mellem spejlet i rummet og døren. Hvis badeværelset er rummeligt, så kan indbyggede spotlights monteres rundt om loftets omkreds. Du kan også installere en lysekrone på loftet.

  Loftsarmaturer til badeværelset adskiller sig fra punktbelysningselementerne i almindelige rum, idet det er mere tilpasset til drift under forhold med høj luftfugtighed. Det tillader ikke damp og vand gennem plastik eller glas placeret over hoveddelen af ​​enheden. Af sikkerhedsgrunde er det bedre at bruge lamper, hvis strøm ikke overstiger 12-24 watt. I tilfælde af et kredsløb eller andre problemer i badeværelset vil de ikke skade menneskers sundhed.

  Ordning med indbyggede loftslamper til badeværelset.

  Installation og tilslutning af spotlights i et slattedækspanel er ikke kun nødvendigt i slutningen af ​​reparationen, men også i tilfælde af, at du simpelthen beslutter at ændre den forsænkede armatur eller flytte den til et andet sted. Uanset hvilken type armatur der vælges, kan du selv gøre installationen. Derudover er det bedre at finde ud af, hvordan man monterer et forsænket loftplade og installerer det på plads. Enkel montering, nem udskiftning og nem pleje gør dem mere og mere populære.

  Loftslamper er suspenderet, overhead og indlejret. Spotlights har fået stor popularitet de seneste år. De optrådte sammen med falske lofter og løste spørgsmålet om mere kompetent belysning i hvert værelse. Hver indbygget loftplade giver lidt lys, men fordelen er, at deres nummer i loftet kan være noget, og du kan arrangere dem som du vil.

  Montering af forsænket lys i loftet

  Ved beregning af antallet af armaturer er det nødvendigt at styre en sådan regel: Der er behov for en forsænket armatur pr. 1 m² værelse. Afstanden mellem dem er ca. 30 cm, og afstanden til væggen er ca. 20 cm. Armaturinstallationssteder planlægges inden montering af loftet. Stram ledningerne til fikseringspunkterne, og hvis loftet er strakt, er der monteret monteringsringe på de givne punkter.

  For at installere den forsænkede armatur i et loftsloft, skal vi have brug for følgende værktøjer og materialer:

  • junction box;
  • isolerende tape;
  • elektrisk kabel med klemmer;
  • Bor med en lang bore;
  • beskyttelseshætter til elektriske ledninger;
  • rund dyse på boret for at lave huller;
  • strippingstænger;
  • tang, skruetrækker, sikkerhedsbriller.

  Lysarmaturinstallation selv.

  Når loftet er monteret, er installationen af ​​forsænket loftslygter som følger:

  1. Sluk for strømmen og sørg for, at værelset er slukket.
  2. Bestem de steder, hvor du skal installere lamper. Lav en markering med tynde blyantlinjer;
  3. Brug sikkerhedsbriller til at beskytte øjnene mod støv og støv.
  4. Med en rund bor skal du klippe et rundt hul i den ønskede størrelse (kroppen skal passe ind i den) i loftet. Det bør være lidt mindre end belysningsens ydre udvendige. I et gipsloft er det bedre at lave huller før spackling og efterbehandling.
  5. Træk kablet fra strømkilden til forbindelsesboksen. For at gøre processen med lægning af ledninger nemmere skal du lade mindst 30 cm ledningsfri. For at undgå yderligere udvidelse af huller, brug en boremaskine med en lang boremaskine.
  6. Åbn forbindelseskassen og tilslut kablet til det: Fjern det øverste isolationslag fra kabelens ende og tilslut de ledige ledninger til kablerne. Derefter skal trådene drejes som følger: sort med sort, hvid med hvid, "jord" med "jord". Dernæst fastgøres de med tang. Beskyttelseshætter sættes på de tilsluttede ledninger.
  7. Pak alle ledninger i kassen og luk låget.

  Vi fortsætter installationen

  I sidste fase skal du gøre følgende operationer:

  1. I hullet lavet i loftet, skal du installere lampehusets bunddel (forbindelseskassen strækker sig ud over loftpanelerne). Mange designs er fastgjort med klip, som automatisk låses.
  2. Start nu med at installere pæren. Huset på hver lampe er forsynet med et fastgørelseselement, hvorved det er nemt at klare den sidste del. Følg producentens anvisninger.
  3. Tilslut el. Nye loftlamper vil glæde dig!

  I strækloftet er spotlights installeret på samme måde, men de er ikke boret, men skæres ud med en kniv inde i en varmebestandig ring.

  Loftslamper i badeværelset skal samles med en transformer. For at bestemme, hvilken type transformer der er behov for i et bestemt tilfælde, er det nødvendigt at formere antallet af lamper med deres effekt. Resultatet viser, hvilken strøm transformatoren er brug for. Brug ofte flere transformatorer separat for hver gruppe af pærer. En sådan forethought vil bidrage til at undgå en situation, hvor transformeren har svigtet, og lyset i badeværelset forsvandt i det mest ubelejlige øjeblik.

  Hus i landsbyen

  Nedskiftning i Vologodsky

  Installation af loftlamper gør det selv

  Jeg laver et loft i køkkenet. For hovedbelysningen besluttede at bruge indbyggede loftslamper, runde, med LED-lamper. To af dem har længe været inaktiv, fire mere købt.

  LED-pærer interesserede mig med deres lille (5W) effekt. Lav effekt betyder, at de for det første ikke opvarmer som højeffektlamper, hvilket er vigtigt for mig, fordi jeg laver loftet fra PVC-paneler, og for det andet betyder det, at de bruger lidt elektricitet.

  Jeg tager lamperne ud af æskerne og uden for vane ude af vejen.

  Hidtil har jeg brug for disse patroner. Forresten er de ofte defekte. I patronen to huller indsættes lampen i dem med deres to ben.

  Du skal også bruge en klemme til at forbinde ledninger til 12 stikkontakter. Han er trashy, men min favorit WAGO gælder ikke her.

  Jeg afbryder terminalerne parvis, forbinder ledningerne, du får sådanne ting.

  Derefter skærer jeg ledningen i stykker af den krævede længde efter min hensigt.

  Tilslut ledningerne til klemmerne. Polaritet er ikke nødvendig for at overholde.

  Disse haler viste sig.

  Nu skal de kombinere i en stjerne.

  Du kan lukke hele båndet, men jeg ved ikke rigtig godt, hvordan du snor, jeg foretrækker at bruge WAGO-klemmer. Indvendig er de fyldt med kontaktpasta, som i tillæg til ledende egenskaber ikke tillader tråden at oxidere. Ledningen holdes tæt, terminalblokken tager lidt plads.

  De har to ulemper: prisen er højere end den for elektrisk tape, og det er svært at trække en allerede indsat wire, hvis du skal tilslutte noget et eller andet sted. WAGO-terminalerne i denne serie er beregnet til at være engangsbrug af fabrikanten, men hvis du virkelig har brug for det, kan du trække tråden, vride den lidt, snarere end at skære.

  Jeg havde ikke terminaler til otte ledninger, jeg måtte improvisere.

  Den tekniske tankegang er tydelig, tror jeg.

  Her er det. Jeg holder fast i de strimmelstripede ledninger. Det er nødvendigt at rengøre længden på 12 mm. Du skal holde lidt indsats, indtil den stopper.

  Som en perfektionist deler jeg ledninger efter farve. Faktisk er det ikke nødvendigt.

  Det viste sig sådan en stjerne.

  Jeg forbinder det med ledningen, gennem hvilken strøm strømmer fra kontakten. Jeg forsøger ikke at træde på en kat.

  Nu skal jeg planlægge plads til indbyggede loftlamper. Jeg skriver loftet på PVC-panelerne. I panelet skal du skære huller.

  Diameteren af ​​den indvendige del af lampen er 5,5 cm. Den er forskellig for forskellige serier, du skal først måle den. Cirkulationskreds cirkler af den rigtige størrelse.

  Panelet er let skåret med en almindelig kniv. Jeg sætter en forsænket lampe ind i hullet.

  På grund af klemmerne holder den fast i loftpanelet. På samme måde gør installationen af ​​indlejrede loftarmaturer i gips.

  I dette panel har jeg brug for tre lamper.

  Nu har de taget deres plads.

  Tilbage til magten. Jeg kunne godt lide LED-lamperne. Tidligere hang køkkenet en lampe, energibesparende, 25W. Efter at jeg havde tilsluttet seks LED-lamper med en samlet effekt på 30W i stedet blev det mærkbart lettere, og ikke på grund af 5W-forskellen.

  Hvad angår halogenlamper, har jeg installeret disse i loftslysene i gangen og på badeværelset. Her giver LED'en på lysstyrken også odds. Men så meget som 50W halogen!

  Jeg fastgør vores stjerne fra ledningerne til loftet, tilslut elektriciteten. Alt fungerer.

  Nå, hvordan man laver loftet på PVC-panelerne, skriver jeg separat.

  Optag navigation

  Montering af loftlamper med egne hænder: 12 kommentarer

  Super! Er du glad for det nye loft? Meget glad for dig. Og katten kom ikke, hvilket er vigtigt.

  LED lamper tillader mig at bruge næsten ingen energi på lyset overhovedet. Alt går på komfuret =)

  1. Eugenie Indsendt af 02.12.2014 kl. 23:02

  Ja, jeg er glad i livet. Næsten som en grøntsag. :-)))))

  Men generelt glødede ideen... Jeg har ikke brug for det, men min kone skal betale lånene tilbage og komme tilbage.... Dyre lamper og lamper er værd... vil de ikke slå mine fårs uldlommer til sidst? Jeg tror min kone ville være glad, men så skældte hun det altid med mig, hvordan man bor i en krypt, du kan aldrig se noget

  1. Eugenia Indsendt af 12/03/2014 kl. 16:34

  Lampe, der er på billedet, koster omkring 40 rubler. stk., plus en lyspære på 190. LED-lamper er nu tilgængelige med alle baser.

  Derfor, hvis konen pludselig ønsker en lysekrone (som er omkring 3 sput mere eller mindre normal), så er sådanne lamper ganske et alternativ.

  Kom videre, gå en tur, gå en tur.... Fortæl mig om loftpanelerne, som snapper, farves og smal? Eller hvad andre? Jeg så væg... er det det samme?

  1. Eugenia Indsendt af 12/03/2014 kl. 16:39

  Ja, det er næsten det samme, kun de er MDF, de bruges normalt kun til vægge, og PVC er muligt i loftet.

  Zhenya, men vi har brug for sådanne vanskeligheder eller bare vil, og det er det?))))) Jeg købte en flok husholdere i faste priser... Jeg købte ikke det, bad om det og bragte det fra St. Petersburg til 40r, navtyk overalt i stalde og også glad)))) men i huset computer med telekommunikation skinne døgnet rundt)))))

  Jeg kan ikke rigtig godt lide disse lamper - brænde ud med jævne mellemrum. I køkkenet har vi kombineret belysning - en almindelig lysekrone med en energibesparende lampe og lamper omkring omkredsen. Så i næsten fem år har energibesparelseslampen brændt uden problemer indtil videre, og lamperne hvert halve år flyver mindst en af ​​dem ud.

  i en by eller i en landsby? fra mulige spændingsfald eller hvorfor... hvad synes du? husholderske i laderne slukker ikke i 2-3 år for mig og dråberne virker ikke, selv om de ofte er

  Roma, har du LED-pærer eller halogener i dem? Jeg har også galogener, en af ​​otte gange om året brænder.

  halogener selvfølgelig. LED kom ikke over noget i butikkerne, og måske ikke omhyggeligt set. Jeg glemmer altid mærkningen og går bare til butikken med den gamle lampe og beder om den samme. Jeg vil forsøge at være sikker på LED'erne i den næste udskiftning.

  1. Eugenia Indsendt af kl. 04.12.2014 kl. 13:36

  Jeg tog elektrotehsnab, især disse:

  Sådan tilsluttes loftlamper: ordning

  Belysning lofts enheder er installeret på enhver konstruktion, uanset hvilken type loft. Fastgørelseselementer er ofte skjult i mellemrummet mellem bundloftet og det ophængte stof. Vi ser kun den dekorative del af belysningen. Vi vil forstå mere detaljeret med tilslutning af loftlys med egne hænder.

  uddannelse

  Hvis du beslutter dig for at installere lampen i et hængende loft, skal du vide, at alt installationsarbejde er færdigt, inden du monterer det hængende loft og i henhold til ledningsdiagrammet.

  Det er nødvendigt at bestemme i hvilken højde og på hvilket sted belysningsenhederne vil blive placeret.

  Beregn antallet af inventar på forhånd, tildel pladsen i loftet til deres installation. Tegn et diagram for at gøre det klart, hvordan du forbinder. Tænk på belysningsstyrken, i betragtning af materialet i loftet. Du kan få brug for en transformer.

  Til placeringen af ​​den foreslåede installation af loftbelysningsarmaturer, skal du føre ledninger på forhånd. Ledninger vil passere gennem det bølgede rør for ikke at komme i kontakt med rammestrukturen. I hvert tilfælde har du brug for en ordning.

  instrumenter

  Til installation af loftlamper med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

  1. bore;
  2. distributionskasser;
  3. kabel med valgt længde;
  4. skruetrækker;
  5. konstruktion kniv;
  6. tænger;
  7. terminaler.

  Nogle af disse værktøjer er normalt i alle hjem.

  Valg af lysarmatur

  At vælge loftet eller lysekronen under det hængslede lærred, skal du forestille dig, hvilken slags belysning du vil se i rummet. Lysekroner og lamper adskiller sig i følgende parametre:

  • antal lyspærer. Når det er tilsluttet, er det hensigtsmæssigt at lave to grupper af lyspærer med en separat to-knap switch. Så du kan nemt justere lysstyrken af ​​belysningen;
  • ammunition. Når du køber lyspærer, skal du se, at de passer til basen.

  Når du køber lyspærer, skal du være opmærksom på deres strøm.

  installation

  Under loftet er der installeret en skjult type ledninger, som vises i midten af ​​rummet i henhold til ledningsdiagrammet. Vi anbefaler dig at se de trinvise instruktioner om, hvordan du tilslutter loftlysene i videoen nedenfor. Og læs følgende oplysninger om forbindelsesordningen.

  Installation af loftbelysningsanordninger kræver præcis udførelse i henhold til ledningsdiagrammet. De udføres i flere versioner.

  Overvej på diagrammet, hvordan man forbinder taklamper:

  1. Lamperne er opdelt i to grupper og er forbundet til en to-knap switch. Her er alle nulkontakter forbundet til den almindelige ledning. Derefter skal terminalblokken forbindes til neutral. Faserne er forbundet med de interne ledninger i henhold til deres valgte grupper og derefter til to ledninger, der er tilsluttet kontakten. Gennem kontakten - på fasen og til hjemmet elektrisk netværk;
  2. dimmer forbindelsesskema. Dimmer - en speciel elektronisk enhed, der gør det muligt at justere lyspærernes lysstyrke. Enheden kan ikke kontrollere alle pærer, det afhænger af deres strøm. Du skal forbinde via en transformer;
  3. Sådan tilsluttes lamperne på et falskt loft ifølge skemaet ved hjælp af skruer. Alle lysekroner og loftlamper er udstyret med specielle armaturer til montering på bundloftet. Fastgørelseselementet kan være en speciel sløjfe forbundet med lampens krop. Lysekronen er meget nem at vedhæfte - løkken er hængt på en krog. Krogen skal installeres på forhånd ved ledningsføring;
  4. Følgende ledningsdiagram for loftlamper er mere kompliceret. Armaturerne er fastgjort til loftet med huller i bunden af ​​kabinettet. Ved fastsættelse af en lysekrone anvendes en speciel strimmel, som er monteret på loftet.

  Monteringspunkt og LED belysning

  Forbindelsesplanen med punktmonterede loftslamper frembyder heller ingen særlige vanskeligheder. Når du installerer, skal du observere afstanden (minimum 10 cm) mellem bunden og det hængende loft.

  Korrekt installation af belysningsarmaturer lukker alle ledningsforbindelser. Sager vil ikke være synlige.

  Til spotpladearmaturer kræves en vis spænding. For at gøre dette skal du bruge flere transformatorer, der reducerer spændingen og ikke påvirker loftet.

  • enkel installation - forbinder til en ledning nogle løg, går separat. For at forhindre lygter at brænde ud, skal du tage sig af ensretterne i kredsløbet;
  • en anden mulighed. Fra fordelingsboksen er der tilsluttet en separat ledning til hver lyspære. I dette tilfælde er ensretteren ikke nødvendig.

  Tilslutning LED-loftslamper kræver ikke særlige færdigheder. Installation er ikke svært at udføre selvstændigt.

  LED belysning loftarmaturer er forskellige fra andre muligheder, fordi LED'erne er monteret direkte i lampehuset. Hvis lyset er ophørt, fungerer det ikke for at erstatte det - du skal have en komplet udskiftning af den mislykkede lampe.

  For at forbinde LED-lysene i loftet skal du beregne deres nummer og bestemme placeringen i loftet. Diagrammet skal være, hvordan man forbinder lyspærer i et falsk loft. Vælg pærer med hensyn til strøm.

  Tilslutningsledninger kan ikke kaldes let. Sådan udføres:

  1. i det hængende lærred til at lave huller til LED-stik;
  2. Efter tilslutning af ledningerne skal du sætte dem fast med dykker på basisfladen;
  3. Tilslutningen af ​​alle armaturer skal ske med multicore wire og i henhold til ordningen. Lodning ledninger skal installere suspension belægning;
  4. Efter tilslutning til netværket skal du sætte LED'erne i loftet ved at snappe.

  Sørg for, at lysene ikke er meget varme. Ellers kan loftet blive beskadiget.

  Fordele og ulemper

  Du ved, hvordan du forbinder taklamper, det er fortsat at vælge hvilke.

  At vælge mellem forskellige muligheder for loft og lysekroner til loftet, skal du vide, hvad der kan opstå i forbindelse med driften. Lad os se hvilke fordele der er i loftlamper:

  • stort udvalg;
  • anden installationsmetode
  • mulighed for installation i ethvert rum
  • udstråle diffust lys, der ikke skærer øjne.
  • Det er svært at udskifte lyspærerne, der kom ud af dem. Men det afhænger af typen af ​​armatur;
  • Kablet lagt på kontakten skal forlænges.

  Alt tales til fordel for installationen af ​​belysningsanordninger til hængende belægninger.

  Tips

  Forbindelsesordningen af ​​lamper i det falske loft kan variere afhængigt af loftets type.

  Montering af forsænket lys

  Din opmærksomhed er den detaljerede trinvise fotoinstruktion - installation af indbyggede lamper. Tidligere har vi i artiklen "Installation af spotlights" set på hvilke typer der er spotlights og i artiklen "Tilslutningsdiagram for spotlights 220v og 12b" - mulige muligheder for at forbinde dem. I forlængelse af dette præsenterer vi denne instruktion - installation af forsænket spotlights. I det beskriver vi detaljeret installationsprocessen for forsænket armaturer, og ved at følge disse instruktioner kan du så installere næsten alle punkter med indbygget armatur selv.

  Vi installerer loftkanalen fra gipsplade, hvor den elektriske ledningsføring blev foreløbigt lagt til at forbinde 220V spotlyset i henhold til skemaet vist i billedet nedenfor.

  Tilslutningsdiagram over den indbyggede lampe

  Indbygget armaturdesign

  Konventionel indbygget spotlight består af:

  - kabinetter (med eller uden diffusor)

  - trådpatron til tilslutning

  - lampeholder i huset

  - lampe (sælges separat)

  Vi fortsætter til installationen af ​​en spotindbygget lampe:

  1. Vi noterer placeringscentrene for armaturerne på installationsstedet.

  Hvis hullet i gipsvæggen ved et uheld faldt på rammens metalprofil, skal du læse instruktionerne om, hvordan du skærer det her.

  3. Sluk for strømmen på installationsstedet. For at gøre dette i det elektriske panel er det nødvendigt at flytte spændene til strømafbrydere i "slukket" tilstand. Normalt er dette den position, hvor håndtaget peger ned. Hvilken maskine skal være slukket, hvis de ikke er underskrevet, bestemmes empirisk, slukker dem en efter en og kontrollerer f.eks. Med en indikatorskruetrækker, tilstedeværelsen af ​​spænding i ledningerne på installationsstedet. I ekstreme tilfælde skal du slukke for alt. Men så igen, sørg for at sikre, at der ikke er elektrisk strøm! Vi anbefaler ikke at bruge en lyskontakt til at slukke for strømforsyningen, der er altid en chance for at det bryder nul, og fasen går kontinuerligt.

  Hvordan man bestemmer, hvilken af ​​ledningerne der er fasen, nul, og hvilken jording selv, vores detaljerede vejledning hjælper dig - HER.

  6. Vi fortsætter til installationen af ​​tilfældet med en spotlight. For pålidelig fastgørelse af huset på den forsænkede armatur i loftsboksen er specielle fjederbeslag:


  8. Det næste skridt er at installere en lampe i lampeholderen.

  Sæt forsigtigt lampen ind i huset, og monter derefter fastgørelsesringen i sporet, der er placeret langs den indvendige radius af den forsænkede armatur.


  VIGTIGT: Når du installerer lampen, må du ikke berøre overfladen med bare hænder, så det vil tjene dig meget længere.

  Gentag disse alle punkter for alle nødvendige indlejrede spotlights.

  Dette fuldender installationen, tænder den elektriske strøm og tester vores spotlights.

  Nu, efter denne vejledning, vil du selv kunne installere indbyggede lamper af næsten enhver art.

  Hvis du har spørgsmål om artiklen eller under selvinstallation af forsænket armaturer, lad dem stå i kommentarerne til artiklen, vil vi gerne svare.

  Sådan installeres loft LED-lamper

  Da jeg besluttede at gøre reparationen i gangen, var et af de første spørgsmål, der opstod, valget af typen af ​​loftindretning og hvad man skulle installere loftlamper. Med mange års erfaring i brugen af ​​stræklofter i badeværelset og stuen af ​​PVC, tog det ikke lang tid at vælge den type loft. Jeg besluttede at installere et strækloft af PVC, takket være dens mange fordele i forhold til andre typer loftindretning.

  På loftet havde lyset lidt tænkt. På den ene side ønskede vi at installere moderne LED spotlights, og på den anden side hængte et hjemmelavet sæt lysekroner og væglamper med hånden i gangen. Jeg kunne godt lide dem, og ønskede heller ikke at dele med lysekronen eller sconceen.

  Til sidst blev der fundet en kompromisløsning, der forlod lysekronen og sconce ved indgangen til gangen for at hænge på de samme steder, og i gangens korridor, hvor en enkeltlampearmatur hang på væggen for at installere indbyggede loftarmaturer.

  Inden du installerer strækloftet, er det nødvendigt at lægge ledningerne, og at lægge ledningerne er det nødvendigt at udvikle et elektrisk kredsløb, baseret på type og antal lamper, type pærer og deres strøm.

  Valg af en type glødelampe til et forsænket loftlys

  Før du køber et armatur indbygget i et ophængt loft, er det nødvendigt at vælge typen af ​​pærer og bestemme det nødvendige antal for at sikre tilstrækkelig belysning af rummet. I øjeblikket anvendes fire typer lamper til installation i loftsbelagte armaturer: glødelamper, halogen, kompakt (de kaldes også energibesparende eller fluorescerende lamper) og LED. Hver type pære har sine egne fordele og ulemper, og det påvirker også den minimale afstand mellem monteringshorisonten for det hængende loft og den faste, hvilket er afgørende for værelser med lave lofter.

  Ved hjælp af nedenstående tabel kan du nemt vælge det optimale valg af typen af ​​pærer til et hængende loft, baseret på deres krav og grænsevilkår.

  De tekniske parametre, der er markeret med *, kan variere op eller ned afhængigt af lampens design og pæren, lyspære, fabrikantens type, hængende loft. For eksempel er stræklofter fremstillet af PVC bange for at opvarme mere end 60 ° C, og dette begrænser den tilladte effekt af pærer i forsænket armaturer.

  Det skal bemærkes, at halogenlamper, der er beregnet til en forsyningsspænding på 12V og 220V, er meget følsomme for overspænding og ofte udbrændt. For halogenlamper på 12V kræves der en trinvis transformator eller strømforsyningsenhed (adapter), som du ikke behøver at glemme. Hvis du installerer et hæftet loft uden adgang til loftloftet, skal du sørge for et særligt sted på væggen.

  For mere information om glødelamper og halogen, energibesparende, LED, kan du komme ved at besøge specielt dedikerede sider på webstedet.

  Beregning af effekt og antal armaturer

  Lampens kraft afhænger af rummets størrelse (område, højde og form), vægternes og møblernes farve, formålet med rummet og ejerens præferencer. Nogen kan lide et stærkt lys, og nogen kan lide et varmt, diffust lys af lille lysstyrke.

  Den nøjagtige beregning af effekt og antal armaturer, under hensyntagen til alle faktorer, er praktisk taget umuligt at udføre. Til den estimerede beregning kan du bruge dataene på belysningen, der præsenteres i tabellen, takket være, under hensyntagen til lysstrømmen afhængigt af typen af ​​pære, kan du bestemme, hvor meget og hvor meget strøm du skal installere i armaturrummet afhængigt af dens type.

  Overvej et eksempel på den beregning, jeg gjorde for gangen korridoren. Planlagt installation af LED-loftslygter. Korridorens form er bogstavet T med områder på 2,8 m 2 og 4,5 m 2. Korridorens samlede areal var 7,3 m 2. Beregn den nødvendige effekt af armaturer 7.3 × 2 = 15.6 W. Da lofthøjden var 2,75 m, og det var planlagt at male væggene i creme brulees farve, under hensyntagen til den komplekse form af korridoren, ville den bedste løsning være at installere fire loftslygter med LED-lamper med en lille margen på 5,5 W installeret i dem 220 V forsyning med GU5,3 pin base. En stiftbase til hængende lofter er god, fordi den har små dimensioner, hvilket er vigtigt, når loftet er lille i højden.

  På væggene i korridoren før reparationen hang billeder af kunstnere, der planlagde at forlade på samme steder efter afslutningen af ​​reparationen. Derfor blev der valgt for ufortyndede LED-lamper med hvidt lys, farvetemperatur 4000 K. Hvis du har brug for varmt lys, skal du vælge en lampe med farvetemperatur 2700 K.

  Det skal bemærkes, at det forsænkede loft lyser i lokalerne til brug, da den eneste belysningskilde ikke altid er tilrådelig. Meget bedre resultater kan opnås ved hjælp af ekstra væglamper eller bordlamper i arbejds- eller hvilested. I dette tilfælde kan lampens effekt i loftlamperne reduceres.

  I nærværelse af lokale belysningsarmaturer er det helt muligt helt at opgive armaturerne indbygget i loftet, der erstatter dem med et oplyst loft med LED tape. Så når man beslutter om spørgsmålet om belysning af en lejlighed, er der hvor man kan vende kreativ fantasi.

  Trådvalg til ledningspladelygter

  Til ledningsføring af strømforsyningen af ​​fire udvalgte lamper med en total effekt på 22 W, vil enhver elektrisk ledning i dobbeltisolering, designet til ledningsføring, være egnet. Kobberstrenget dobbeltforbindelsestråd, for eksempel af PVA type 2 × 0,75, er bedst egnet. Det er muligt ikke at tænke på ledningernes tværsnit, da maksimal strøm ikke overstiger 0,1 A.

  Ved brug af halogenlamper til 12V i loftlamper, er det nødvendigt at beregne trådens tværsnit. En sådan 60 watt pære forbruger en strøm på 5 A. Og hvis du har brug for ti lyspærer til belysning, vil det aktuelle forbrug være 50 A.

  Udvælgelse og udformning af et indbygget loftplade

  Udvalget af indbyggede loftslamper i enhver lysbutik er enormt, men de er alle arrangeret på samme måde og adskiller sig kun i form af kropsindretning og ekstra dekorationer. I nogle modeller af indbyggede armaturer er det muligt at ændre lysfluxens retning inden for små grænser.

  Da jeg havde brug for at tænde korridoren, faldt valget på den enkleste type indbygget armatur, som også omfattede en soklet patron.

  Enhver indbygget loftslampe består af en krop, der er en figureret ring med pads til fastsættelse af to fjedre med ører. Afhængigt af lyspærernes type og effekt kan armaturernes krop være af forskellige diametre og kan være fraværende i dem, som lampen på billedet ovenfor, eller en elektrisk patron er installeret, normalt E14.

  Et særligt sted er optaget af LED-loftslygter, hvor LED'erne installeres direkte i det tilfælde, der er på printkortet.

  Lyspæren i en sådan armatur kan ikke længere udskiftes, og i tilfælde af svigt er det nødvendigt at skifte armaturet helt eller se efter LED'er til udskiftning. Disse lamper er dyre.

  Til armaturer uden stikkontakter tjener en fjeder i form af en skåret ring til at fastgøre pæren i huset.

  Lyspæren indsættes i armaturets krop og fastgøres af det faktum, at fjederringen, uklækket, kommer ind i en specielt fremstillet rille i kroppen. Denne lampe er velegnet til montering af både halogenpærer og LED. I tilfælde af udskiftning af halogenpærer med lysdioder eller omvendt, skal du huske at kontrollere, hvilken spænding de er designet til.

  For at fastgøre loftslyset i det falske loft, uanset dets type, skæres et hul på det givne sted i loftet, lidt mindre end den ydre diameter af lampens krops flange.

  Hænderørens fjedre reduceres til hinanden i en sådan grad, at de passerer ind i hullet i loftet. Øren sættes i hullet i loftet og frigives. På baggrund af det hængende lofts indvendige overflade trækker øret lampen så langt, som de vil gå gennem flangen ind i det nedhængte lofts nedre overflade, og dermed løse lampen.

  Sådan et simpelt design af montering af en loftslampe gør det muligt at skjule elementerne i dets montering, og det er let at fjerne lampen, hvis det er nødvendigt. Det er nok at tage fat på lampens bund og trække det ned.

  Efter installation af armaturhuset på det falske loft, ledes en ledning igennem den og forbindes til chucken ved hjælp af en klemme. Patronen bæres på bunden af ​​pæren, pæren indsættes i armaturets krop og fastgøres med en ekspanderende fjeder.

  Elektrisk ledningsdiagram
  til spotlygter

  Inden installationen af ​​et loftsloft, efter at have valgt typen af ​​pærer, beregning af deres effekt, antallet af armaturer og deres installationspunkter, udvikles et elektrisk ledningsdiagram. Ved udvikling af et elektrisk kredsløb er det nødvendigt at tage hensyn til punkterne og måder at forbinde ledningerne mellem sig selv og med lamperne.

  Da ledninger allerede var kommet ud af væggen, som en væglampe tidligere var blevet tilsluttet, blev det besluttet at forbinde loftlysene til disse ledninger. Det var planlagt at installere et suspenderet strækloft lavet af PVC, og ledningerne gik ud over strækningstakten, og derfor ville der ikke være adgang til ledningspunkterne efter at loftet var installeret. Derfor blev det besluttet at udføre alle ledningsforbindelser på den mest pålidelige måde, vride efterfulgt af lodning med tin-bly loddemetal. Rationspunkterne blev markeret på ledningsdiagrammet.

  Når du vælger et sted at installere lamper og lysekroner i rum, hvor der er et tv eller en computer, skal du huske at lysstrålingsvinklen er lig med refleksionsvinklen. Under hensyntagen til denne regel skal armaturerne installeres på steder, der udelukker deres refleksion på skærmen. Derfor skal man tænke over, hvordan møblerne skal arrangeres, hvor fjernsynet eller computerskærmen skal installeres for at vælge armaturinstallationspunkter.

  Ved valg af pærer til 220 V forsyningsspænding er installation af ekstra enheder ikke nødvendig. Ved brug af pærer til 12 V forsyningsspænding er det nødvendigt at tilvejebringe et sted til installation af transformere eller adaptere under hensyntagen til deres overordnede dimensioner og mulig adgang til dem til vedligeholdelse eller reparation.

  Advarsel! Før stikkontakten tilsluttes, er det nødvendigt at afbryde de elektriske ledninger for at undgå elektrisk stød. For at gøre dette skal du slukke den tilsvarende strømafbryder i tavlen og kontrollere, at den er afbrudt ved hjælp af faseindikatoren.

  Elektrisk installation
  til tilslutning af spotlygter

  Efter køb af armaturerne, bestemmelse af deres installationssteder, indkøbsmaterialer og plukning, kan du fortsætte med installationen af ​​elektriske ledninger.

  Installation af elektriske ledninger til tilslutning af armaturer kan udføres på et hvilket som helst stadium af reparationen af ​​lokalerne, indtil installationen af ​​hævede lofter. Men når man reparerede væggene i korridoren, viste det sig, at lyset fra den eksisterende lampe ikke var nok. Derfor skulle installationen af ​​elektriske ledninger først og fremmest foretages, og midlertidige patroner med energibesparende lyspærer blev forbundet med de elektriske ledninger til belysning.

  Før du installerer ledningerne, er det nødvendigt at markere i loftet lampens installationssteder (cirkler i cirkler på billedet) og punkterne for fastgørelse af ledningerne. Ledninger for at undgå sagging afhænger af deres stivhed, er fastgjort i trin på 40-50 cm.

  For at fastgøre ledningerne i loftet og i vægge er der specielle klemklemmer (i billedet til venstre) og sømbeslag (i billedet til højre) i forskellige størrelser. For at fastgøre dowel-clamp wire på væggen, skal du bore et hul, læg dowel-clamp på wire og drive dowel i hullet. For at sikre ledningen med en sømbøjle skal du trykke på ledningen til væggen og hamre neglen ind. Velegnet til montering af ledninger og kabler på træ, plast, gips.

  Neglebeslag hammede ind i et betonggipsloftloft kan falde ud og forblive liggende på PVC-arket. Derfor blev denne type vedhæftning kasseret. Dowel-klemmerne var ikke ved hånden, det viste sig derfor, jeg anvendte en enkel og pålidelig metode til fastgørelse af ledninger til væggen ved hjælp af en klemme fremstillet af et vinylchloridrør. Et hul er boret i loftet, en dowel er hamret i den, en skrue skrues ind i dybden gennem et hul i klemmen. Da vægten af ​​ledningen er ubetydelig, vil enhver selvdrejende skrue og dowel af den mindste størrelse gøre.

  Gør en ledning til ledninger
  loft spotlights

  Da ledninger til loftlamper efter installation af strækloftet er utilgængelige til vedligeholdelse og reparation, skal alle ledningsforbindelser i loftloftpladsen udføres ekstremt pålideligt. Forbindelser er typisk lavet ved hjælp af terminalstrimler, for eksempel Wago. Men den mest pålidelige type ledningsforbindelse er lodning, denne metode jeg brugte.

  For at minimere mængden af ​​arbejde i loftets højde blev der lavet en sele på forhånd, som kun vil blive fastgjort i loftet og forbundet med husholdningsskablerne.

  For at bestemme længden af ​​ledningerne i selen og loddemålerne på de tidligere udførte markeringer i loftet blev afstande mellem ledningerne til tilslutning og lampernes installationssteder målt. Måleresultaterne blev straks påført det elektriske kredsløb, som også var elektrisk på samme tid.

  Seleen var lavet af dobbeltisoleret kobberstrengetråd (venen er forankret med silketråd og dækket af PVC). For nemheds skyld blev trådene snoet i en pigtail.

  Efter at isolationen blev fjernet fra ledningerne blev de loddet med loddemetal. I det andet rum i korridoren skal trådene være forgrenede. Derfor blev trådene snoet og loddet parvis i loddet. Bemærk, at for at øge isolationens pålidelighed blev ledningernes forbindelsespunkter lavet til at skifte i forhold til hinanden.

  Før ledningerne blev isoleringsrør slidt på ledningerne, som efter afslutningen af ​​lodningen blev skiftet til leddene. For at eliminere forskydningen af ​​isoleringsrørene blev de fastgjort på begge sider af kamper tæt på siddene. Sammen med forskydningen af ​​leddene sikrede denne isoleringsmetode ledningens pålidelighed. Isolering af ledninger kan udføres ved brug af almindeligt isolerende tape. så ingen bliver forvirret på cambric markeringene.

  En lille del af ledningsnettet, når du drejer ned tværbenet, går under niveauet af det hængende loft. Denne del af ledningerne blev holdt under gips. For pålideligheden af ​​isoleringen blev der brugt et ekstra PVC-rør på den.

  Efter at ledningerne blev fastgjort på loftet, var det tid til at forbinde det til lejligheden ledninger. For dette blev længden af ​​lederne af den dobbelte ledning, der kom ud af væggen, skåret med forskydning. Siden ledningen var gammel blev dens isolering hård og for ikke at beskadige ledningerne blev den termisk fjernet ved hjælp af loddejern. Åbenene blev rengjort og loddet med loddet; isolerende rør blev sat på dem.

  Det er stadig at omslutte enderne af selen på ledningene på netledningen, loddet med loddet og påsæt isoleringsrør. Takket være teknologien til at skifte leddene af ledninger er rørene nødvendige næsten for menneskets sikkerhed og æstetik. Tilfældigt ledninger ledninger sammen kan ikke tilsluttes.

  Krydset er ophængt med en klemme med en skrue til loftet. Elektriske ledninger til spotlights er blevet gennemført.

  Midlertidige elektriske chucks i stedet for fremtidig installation af spotlights ved hjælp af klemmer er forbundet, pærerne skrues og du kan fortsætte reparationen.

  Installation af en LED-lampe til loftet
  PVC stretch loft

  Ovennævnte beskriver teknologien til montering af loftlamper, herunder LED, på ethvert hæftet loft, stiv struktur, såsom gipsplader, slattedæksel eller Armstrong. I tilfælde af montering af en punktloftlampe på et strækloft af PVC eller andet plastmateriale, skal der monteres en ekstra montering, da loftet ellers vil svæve under lampens vægt.

  Til disse formål fremstilles specielle armaturer. Billedet viser en universel platform (rampe) til montering af spotlights. Platformen har form af en kegle, hvis overflade er et trin.

  For at passe diameteren af ​​monteringshullet på platformen til en bestemt type loftlampe, er det nok at afskære de ekstra trin fra keglen med en skarp kniv.

  Platformen er fastgjort til hovedloftet med et stålperforeret bånd. Et stykke tape af den krævede længde såres fra en rulle og skæres med saks til metal.

  På platformen til fastgørelse af båndet med en skrue er der to platforme med huller. Hvis der ikke er nogen selvlukkende skrue af lille længde, kan du stramme en lang. Den fremspringende del af den skal fjernes med sideskærere.

  Beslagene til spotlights er boltet til loftet med skruer, LED-pærerne til test er forbundet. Alt fungerer, du skal fjerne pæren, og du kan begynde at installere et strækloft.

  Efter at strækloftet er installeret, fortsæt til installationen af ​​lamper. For at PVC-folien ikke skal gå i stykker og ikke opvarmes meget, inden der lægges et hul i det under lampen, limes en speciel plastisolerende ring til installationsstedet med en speciel lim.

  Filmen skæres langs ringens indre omkreds med en skarp kniv, patronen fjernes, og platformen er centreret. Perforeret tape er let deformeret, og loftet bøjer, så du nemt kan justere platformens højde og placering i vandret plan.

  Installation af loftlampen på platformen sikrer, at den er pålidelig, forhindrer afstivning af strækloftet og beskadiger det på grund af for høj opvarmning, når der anvendes halogenpærer.

  På billedet kan du se det endelige resultat af arbejdet med installation af spotloftlamper i strækloftet.

  Sådan installeres en spotlight i et hævet loft.

  Installation og installation af armaturer i stræklofter begynder med at markere deres fremtidige fastgørelsessteder. Denne markering er færdig, selv inden du strækker lærredet.

  Der er to måder at anvende på:

  • målebånd og blyant
  • laser niveau

  Når man bruger et niveau, kan alle mærker i første omgang foretages, og derefter med laseren til at overføre disse punkter direkte til loftet.

  Ved markering på gulvet er det praktisk at arbejde ikke med et målebånd, men med en færdiglavet skabelon. For eksempel skærer en længde af soklens eller plastkabelkanalen en vis længde svarende til afstanden mellem lyspunkterne.

  For ikke at ødelægge gulvbelægningen skal du bruge papirtape.

  Efter strækning af lærredet, takket være mærkerne på gulvfladen, vil det være meget nemt at overføre alle disse fastgørelsesdele til det færdige loft.

  Det skal være mindst 2,5-3cm.

  Værktøjet og materialet, som du har brug for til at installere realkreditlånet og tilslutte spotlights:

  • passatizhi og bedre smal "duckbill"
  • målebånd
  • kabel VVGng-Ls 3 * 1.5mm2
  • elektriker kniv
  • kontorkniv
  • indikator skruetrækker
  • stansebånd 12 * 0,7 mm eller stiv justerbar stativ
  • Wago klip
  • termisk ring
  • skruetrækker
  • boremaskine
  • dyvel-negle

  Til at begynde med, forberede realkreditlånet. Til montering af lamper i loftet er der allerede klar pantplatforme. De er:

  • universel
  • under en bestemt diameter

  Hvis du har en universal, så skær et hul i det, i henhold til lampens diameter.

  Derefter skal du prøve sagen til det nedenunder, så efter at have strækket loftet er der ingen uventede problemer.

  Herefter skal du kontrollere den største afstand fra bunden (hoved) til det nederste niveau af profilen. Dette er nødvendigt for at skære et bånd af den ønskede størrelse.

  Derefter bøjes dette meget tape, hvilket giver det en U-form (størrelsen afhænger af din lampes diameter):

  Derefter skal det løses ved hjælp af de såkaldte "bugs" på pantet. "Bugs" er en mini skruer 3,5 * 11mm

  Hvis lampens design ikke giver sådanne skruer med skruer, skal du bare springe båndet i specielle slots til pantet og bøje det i den ønskede højde.

  I stedet for et bånd kan du bruge en justerbar stativ.

  Det er bestemt mere stift i design, men ikke så alsidigt.

  En del af båndet afskåret et lille stykke med en længde på 3 huller og bøjede den, skab en ekstra montering til netledningen.

  Det kan du ikke gøre. Kan nemt beskadige kabelskaftet. Det er bedre at bruge en plastslange til dette formål.

  Efter samling er det fortsat at sikre hele strukturen af ​​realkreditlånet til bundloftet.

  Du stanser et hul i præmærkede steder med en puncher og fastgør et pant i loftet ved hjælp af en dyvel med negle.

  Strømkablet på VVGng-LS 3 * 1.5mm2 mærket skal lægges på forhånd langs armaturernes rute.

  På det sted, hvor lystårnet vil blive placeret, skal du lade kabelreserven være i form af en løkke (den skal derefter klippes).

  Denne sløjfe skal hænge på et niveau på mindst 10-15 cm fra den allerede strakte lærred eller bunden af ​​pantet.

  Skær sløjfen i bunden halvt i halvdelen, fjern isoleringen fra ledningerne med 11-12 mm og tilslut dem igen gennem Wago 2273-klemmen.

  Samtidig vil den resterende ledige terminal blive tilsluttet forsyningskablerne fra selve lampen. Denne type forbindelse hedder parallel- eller loopback-forbindelse.

  Af den måde kan du ikke klippe kablet til dette formål overhovedet, så det er solidt. Det er nok at bruge specielle piercing klemmer i stedet for Vago.

  Når du bruger dem, skal du kun fjerne den øverste beskyttelseskappe fra kablet VVGng-Ls, hovedledere forbliver uberørt. Drej disse ledninger ind i den øvre del af piercingklipset og snap det.

  Indbyggede knive bør automatisk gennembore isoleringen og skabe en pålidelig kontakt. Ledningerne til armaturet er forbundet med den nederste halvdel på samme måde.

  Montering af terminalerne forbinder hele gruppen af ​​armaturer med forsyningskablet. Efter dette er det tilrådeligt at kontrollere spændingstilstedeværelse på endekontakterne med en indikatorskruetrækker, så du ikke behøver at adskille loftet og se efter, hvor fasen er forsvundet.

  Hvis alt er normalt, er hoveddelen af ​​installationen af ​​realkreditlån afsluttet. Nu er det tid til at gå videre til installationen og tilslutningen af ​​en spotlight.

  Efter strækning af lærredet markerer du med markør og laserstråle i henhold til de tidligere anbragte mærker på gulvfladen af ​​det niveau, hvor du skal klippe lærredet.

  Hvis der ikke er noget niveau, måles afstanden fra væggene med en almindelig målebånd.

  Så skal du holde en termisk ring af den ønskede størrelse.

  Den er lavet af varmebestandig ABS plastik (standard tykkelse - 2mm). Et sådant materiale er i stand til at modstå temperaturen i en kort tid selv op til 100 grader.

  Ringen udfører to funktioner:

  • Beskytter lærredet mod armaturernes varme

  Nogle gange for kraftige og lyse lys, skal du holde to ringe på en gang, så armaturkroppen ikke rører loftet, og sådanne problemer opstår ikke.

  Først og fremmest gælder dette for lamper med halogenpærer.

  LED pærer er mindre modtagelige for dette. Deres opvarmningstemperatur overstiger normalt ikke 60 grader. For et strækloft er dette ikke en farlig temperatur.

  • udfører rollen som mekanisk beskyttelse

  Det vil sige, at du kan klippe et hul i loftet, så det ikke er udsolgt.

  Derfor er det vigtigt at jævnt anvende lim (Cosmophen, Kontakt, etc.) rundt om hele konturen af ​​ringen. Der bør ikke være et enkelt ikke-limet område.

  I det øjeblik du trykker på ringen behøver du ikke at køre fingeren over den, ellers kan den glide på limmen. Du skal blot trykke på det, og det er det.

  Næste, forsigtigt, med en stationery kniv, gennemboret lærredet og skære et hul. Det er bedre ikke at forlade noget overflødigt, for ellers vil lærredens film røre eller lukke pærens radiator, hvilket forringer køling.

  Hvis du har en stor lampe, skal du ikke glemme, at du ikke kan skære en vilkårlig stor diameter af hullet.

  Den er altid begrænset af forholdet mellem tykkelsen af ​​banen og dens spændingskraft. For eksempel, for et lille område på 4m2 (2 * 2) og en loftfilmtykkelse på 2,5mm - vil det maksimale mulige hul være - 8cm.

  Men de fleste lamper af kvadratisk eller anden form passer uden problemer under de runde landingsnoder.

  Firkantede termo ringe er ikke alle størrelser, og har også et lidt andet princip for installation.

  Størrelsen af ​​hullet i realkreditlånet skal være et par millimeter større end den ydre størrelse af denne "termokvadrat" for at falde ind i realkreditlånet og ikke deformere loftet fra spændinger.

  Dernæst skal du justere pantet. Grib det med fingrene og træk det ned på det stansede tape, så det passer tæt på strækloftet, men trykker ikke på det.

  I første omgang sættes lån på profilniveauet. Efter at have spændt lærredet, klistermærkerne på ringene og skære huller, bringes de op med lærredet (trukket ud eller trykket ind).

  Hvis du laver et pant selv 1-2 mm over niveauet af en baguette, så er det ikke korrekt. Afhængigt af området dækker lærredet altid 1-3 cm, og hvis pantet er højere end profilen eller på dens niveau, vil lampen så blive trykket ned.

  Det kan endda danne effekten af ​​at hæve loftet på grund af vandlækage fra naboerne ovenfor.

  Det ser ikke ud rigtig godt ud. Især på glatte lofter.

  For hver type lyspærer anbefales en anden højde til at sænke banen fra bunden: