Sådan isoleres loftet i et privat hus

Den omstændighed, at udviklere i private hjem med et "koldt" tag er nødvendigt for at isolere loftet på øverste etage, behøver ikke at overtale. Spørgsmålet er: hvordan man gør det rigtigt med egne hænder uden at betale for ekstra penge til materialer. Den trinvise vejledning, der er beskrevet i denne artikel, hjælper dig med at finde ud af svaret. Her vil vi forklare hvordan man opvarmer loftet fra loftet (eller rummet) og hvilke foranstaltninger der skal træffes for at undgå kondens.

Jo bedre at opvarme loftsbunden

Udvalget af materialer til loftisolering er så bred, at det ikke er nemt for en almindelig boligejer at træffe et valg. Døm for dig selv:

 • mineraluld baseret på glasfiber og basaltfiber;
 • polymere isolatorer - polyfoam, ekstruderet polystyrenskum og skummet polyurethan;
 • bulk byggematerialer - vermikulit, ekspanderet ler;
 • folkemusikmidler - savsmuld, halm eller reed (kan bruges sammen med ler);
 • relativt ny cellulosebaseret isolator - ecowool.

Det ligner anvendelse af økould

Sammenligning af isolering kan man ikke sige, at den ene er dårlig og den anden er god. De er meget forskellige i ejendomme, pris og omfang. Den vigtige rolle, som budgettet har tildelt af bygherren til isolering af lofterne for et privat hus eller sommerhus. Derfor er det værd at overveje hver enkelt gruppe af materialer separat.

Mineraluldsprodukter

Disse porøse byggematerialer fremstilles i form af plader og ruller, idet tætheden varierer mellem 35-150 kg / m3. Vi opregner deres egenskaber:

 1. Basalt mineraluld brænder overhovedet og holder roligt op til 600 ° С, og ved yderligere opvarmning kollapses det uden tænding. Grænsen for varmebestandig glasuld - 200 ° C, så det betragtes som et langsomt brændende stof.
 2. Begge isolatorer passerer vanddampene godt og er i stand til at absorbere fugt, som følge heraf mister de deres isolerende egenskaber.
 3. På bekostning af uld indtager den en mellemposition mellem billig skumplast og dyrere polystyrenskum.
 4. Den termiske ledningsevne af mineraluldprodukter afhænger af deres tæthed. Den gennemsnitlige værdi er 0,045 W / m ° C, hvilket er en ganske høj figur.
 5. Tætte plader spiser meget sjældent gnavere.

Basalt uldplader

Hjælp. Ifølge reglerne i de fleste lande er glasuld forbudt til indendørs brug, da det er usikkert for indbyggernes sundhed i boliger. De mest kendte producenter er mærkerne Ursa (Ursa) og Izover (Izover).

Det primære anvendelsesområde for mineraluld af begge typer er træ- og rammehuse. I modsætning til polymerisolerende materialer tillader træet at "ånde" og ikke røre fra fugt, fordi det har en høj dampgennemtrængelighed. Samtidig kræver fiberisolering beskyttelse mod direkte fugt fra gaden.

Glasfiberplader og -ruller må bruges til isolering af lofter udenfor, fra siden af ​​en kold loft. Stenuld kan bruges fra indvendige bygninger, men dækker samtidig hermetisk det med en dampspærrefilm.

Varmepolymerer

Ifølge egenskaberne af denne gruppe af varmelegemer - det nøjagtige modsatte af mineralulden. Polyfoam og ekstruderet polystyren skum, kendt under navnet PenoPlex (mærke navn), kan antændes og brændes, uanset hvad fabrikanterne hævder. Og kun polyurethan, der påføres ved den mekaniserede metode i form af skum, kan modstå ild i ikke mere end 30 minutter og så falder sammen. Samtidig lader materialer praktisk taget ikke damp igennem og mister ikke deres egenskaber, når de er våde.

Sådan sprøjtes polyurethanskum.

Bemærk. Skummet er stadig gennemtrængeligt for fugt, selvom det mangler det i mindre mængder end bomuldsuld.

Polymerernes termiske isoleringsegenskaber er de bedste blandt alle varmelegemer:

 • skumplastik - 0,04 W / m ° C;
 • ekstruderet polystyrenskum - 0,035 W / m ° C;
 • polyurethanskum - 0,03 W / m ° C.

Isolering dårlige "venner" med træ, hvilket ofte fører til rotting ved kontaktpunktet. Derfor er deres brug i træhuse og damprum i højfugtighedsbad sammen med anordningen af ​​den aktive forsynings- og udsugningsventilation. De bedste materialer kombineres med betonlofter og kælderlofter.

Polyfoam er den billigste, men dårligere i holdbarhed, og det er desuden elsket at gnave mus. Skummet polyurethan er også billigt, men kræver omkostninger til anvendelse ved hjælp af specialudstyr. Udvidet polystyren indtager en mellemposition i pris og praktisk - den første. Det er stærkt og slidstærkt, og det er let at montere på lofterne med egne hænder, også indefra.

Her kan du se, at Penoplex er simpelthen boltet med skruer

Anden isolering

Vi har kombineret disse byggematerialer til en fælles gruppe ifølge en egenskab - en løs struktur. Indikatorer for deres termiske ledningsevne er vist i tabellen:

Bulkisolering er populær på grund af dens billighed (undtagen vermikulit) og brugervenlighed. Men vi må forstå, at i beregnede breddegrader skal det beregnede lag af samme ekspanderede ler være mindst 40 cm, ellers vil isoleringen være middelmådig. Belastning af loftet af en sådan masse er ikke altid muligt.

Strålens termiske ledningsevne er ikke ringere end skummet, men i tør form opbevares kun nogle få år. For at forlænge levetiden er det almindeligt at blande det med ler, men så reduceres de isolerende egenskaber, som det kan ses fra bordet. Kompromisopsætning - lille savsmuld, hældt i et tykt lag.

Hjælp. Alle økologiske isolations gnavere er meget glad for. De ses i begyndelsen af ​​den kolde periode og arrangerer reden til vinteren i et lag savsmuld eller adobe.

Det viser sig, at disse billige materialer kan bruges til isolering af gulve, men med forbehold. Vermiculit er dyrt, og det er kun nyttigt i de sydlige regioner at udfylde ler. For at bruge savsmuld skal du træffe foranstaltninger til bekæmpelse af gnavere, for eksempel lægge ultralyd repellers.

Bestemmelse af isoleringens tykkelse

Da vi regnede med at isolere loftet, er det nødvendigt at finde ud af tykkelsen af ​​det isolerende lag. Ideelt set skal sådanne beregninger udføres af ingeniører, der bruger en ret kompliceret metode. Det tager højde for termisk ledningsevne af alle materialer i konstruktionen, op til gipspladens foring.

Vi tilbyder en enklere metode, der gør det muligt at bestemme isoleringens tykkelse med en acceptabel formel ved hjælp af en acceptabel formel. Handlingsalgoritmen er som følger:

 1. Find ud af den nøjagtige termiske ledningsevne λ (W / m ° C) for det valgte materiale eller tag værdien angivet i tabellen nedenfor.
 2. I den lovgivningsmæssige byggedokumentation for dit bopælsland skal du finde den mindste tilladelige varmeoverførselsresistens R (m² ° C / W) for gulve i en bestemt region.
 3. Beregn isoleringens tykkelse i meter ved hjælp af formlen δ = R x λ.

Et eksempel. Ifølge SNiP bør isolering af gulve i Moskva give varmeoverføringsresistens R = 4,15 m² ° C / W. Hvis et skum med termisk ledningsevne λ = 0,04 W / m ° C lægges på loftet, kræves tykkelse δ = 4,15 x 0,04 = 0,166 m eller afrundet 170 mm. Det tyndeste lag kommer ud af polyurethanskum - 125 mm og den tykkeste - ud af udvidet ler (415 mm).

Hvordan man laver isolering fra loftet

Ekstern varmeisolering af bygningskonstruktioner anses for at være korrekt, da det eliminerer bekæmpelsen af ​​kondensat, som kan danne ved sammenføjningen af ​​loftmaterialet med isolering. Når sidstnævnte er placeret på den kolde side, kan vanddamp fra boliger ikke trænge ind i dens tykkelse og kondensere, hvilket forårsager udseendet af mug.

For at blokere parrets sti til loftet er det første lag i "kagen" en almindelig tykk film, som vist i diagrammet. Termisk isolering er lagt på toppen af ​​det og drejning til det indvendige trim af loftet. Over isoleringen skal du lave et ventilationshul (luftstrøm) og derefter dække det med en vandtætningsmembran, der gør det muligt at passere fugt alene i en retning - ud.

Bemærk. Gabet mellem det varmeisolerende lag og membranen er nødvendigt til fjernelse af kondensat dannet på grund af dugpunktet. Uden luft vil fugt ophobes i isoleringen, hvilket reducerer dets evne til at modstå forkølelsen. For at gøre dette, er under taget organiseret naturlig ventilation.

Loftisolering på loftet på et hældet tag udføres ved hjælp af denne teknologi:

 1. Dampisoleringsfilm er fastgjort til loftbjælkerne i bunden af ​​beslagene eller med battens. Hvis lofterne allerede er hemmed og foret, så læg filmen på loftet på loftet, omgå bordene, som vist på billedet.
 2. Lav en række af plader eller rulleisolering mellem bjælkerne. Hvis rafterhældningen ikke svarer til isoleringens bredde, skal du klippe den sidste, der er tydeligt i størrelse mellem pladerne.
 3. Når det er nødvendigt at lave 2 eller 3 lag, læg pladerne i en scramble (med overlapning af de nederste led) og bjælkerne selv. Undgå at tampe og knuse det bløde valsede materiale, det skal være helt udstrakt.
 4. Hvis niveauet af varmeisolering viste sig at være lavere end tagpladerne, betragtes ventilationsventilen som klar. Det er fortsat at dække hele området med en diffusionsmembran, for at spikere modkamrene og strandpromenaden.
 5. Den modsatte situation: Isolering over bjælkens niveau. Så er de nødt til at opbygge træstænger og sikre den sidste på tværs af brædderne.

Anbefaling. Når du lægger film- og membranpladerne, overlapper mindst 100 mm og klæber forsigtigt hele leddet langs længden med duct tape.

Anordningen af ​​ekspanderet ler eller savsmuldsisoleringslag fremstilles også under anvendelse af dampspærrefilm. Materialet hældes mellem bjælker i den beregnede højde, nivelleres og overlappes af en membran. Ramme savsmuld er ikke nødvendig for ikke at forringe deres isolerende egenskaber.

Betonbetræk under det hældte tag er isoleret af samme teknologi. Processen med termisk isolering er vist mere detaljeret i videoen:

Skabning inde i lokalerne

Det er ikke altid muligt at udføre eksterne isoleringsbelægninger uafhængigt. Der er mange eksempler: lejligheder på de øverste etager, balkoner med balkoner, loft på private huse. I disse tilfælde er der intet andet end at varme loftet indefra. Så føl dig fri til at fortsætte til forberedelsen - udfyld alle huller med skum, behandle træet med antiseptisk og beton - med den passende primer.

Der er 2 måder til intern belægningsisolering:

 1. Installation af plademateriale - polystyren eller basaltuld - på lim med efterfølgende fastgørelse med klumper, hvis vi taler om en betonoverflade.
 2. Enheden af ​​hængende lofter med isoleringsflig under beklædningen.

I den første variant er mineralulds- eller polystyrenplader fastgjort til loftet med en klæbemiddelblanding eller -skum på en sådan måde, at leddene i de tilstødende rækker ikke falder sammen. Efter limet hærder, er hvert element desuden fastgjort med dowels i form af svampe, som det gøres på billedet. Bundisoleringen er lukket med dampisolering, hvorefter topcoat er installeret - gips eller hængende loft.

I det andet tilfælde er en metal- eller træramme fastgjort til loftet med stigningen af ​​skinnerne svarende til isolationsbredden (normalt 600 mm). Rammens bundplan skal adskilles fra loftet efter isoleringens tykkelse eller være lavere. Derefter tages den rullede mineraluld og en afstandsstykke indsættes imellem lamellerne med yderligere fastgørelse med dowels, skumpolystyrenpladerne anbringes på limen. Næste - dampspærring og efterbehandling.

konklusion

Ved udførelse af uafhængig isolering af lofter er det vigtigt ikke at forvirre damp- og vandtætningsfilm, men at installere superdiffusionsmembranen korrekt - med den markerede side opad. Dette er det eneste vanskelige punkt i hele proceduren, resten af ​​arbejdet er ret simpelt. Den sidste advarsel: Efter udpakning af rullen af ​​mineraluld, lad den rette sig og ikke længere presse under installationen: Dette er materialets arbejdsstilling.

Hvordan man laver isolering af loftet i et privat hus med egne hænder og ikke forveksles med valget af isolering

I denne artikel vil jeg fortælle dig detaljeret, hvordan man isolerer loftet i et privat hus alene, hvilken bedre måde at isolere denne del af huset og hvor lumske faldgruber venter på dig. At spare varme i enhver bolig er en yderst vigtig opgave, og i et privat hus er det særligt akut, da der ikke er noget opvarmet rum på toppen, og man skal tænke på alt selv.

Varmt loft - en bevarelse af varme i huset.

Valg af isolering

Først vil vi beskæftige os med et spørgsmål end at varme et loft i det private hus.

I dag byder markedet på 3 typer materiale, der er egnet til isolering af loftet med egne hænder:

 1. Bulkisolering - ekspanderet ler, vermikulit, økologi, savsmuld og kul slagge;
 2. Valset isolering - linnedmåtter, glasuld og mineraluld, som igen er opdelt i bløde måtter af slaggeuld, basaltuld, samt "Isover" og "Ursa";

Blødt rullet isolering.

 1. Pladevarmere - præsenteres i tre kategorier. Disse er højdensitets mineraluldskiver, naturlige kork- og styrenbaserede plader (polystyrenskum og ekstruderet polystyrenskum).

Der er også bulkisolering. I denne niche er udbredt polyurethanskum og penoizol. Men vi vil ikke røre dem, for med egne hænder at arrangere en sådan opvarmning er urealistisk. De har brug for dyrt specialudstyr og faglige færdigheder, og nu taler vi om uafhængig installation.

Sprøjt polyurethanskum på taget.

Bulkisolering

Den mest berømte og overkommelige isolering af masseproducerede materialer er udvidet ler. Hver af os så lys, stærk, afrundet granulat af brun farve, så det er den samme ekspanderede ler.

De gør det fra en speciel slags ler, koge det, og derefter afkøle det. Teknologien har længe været kendt og ret simpel, så prisen på claydite er helt acceptabel, nu svinger den omkring 1000 rubler per 1m³.

Størrelser af forskellige granuler af ekspanderet ler.

De isolerende egenskaber ved claydite gennemsnit, så for et godt resultat skal du have et lag på mindst 200 mm. Af fordelene kan identificeres høj styrke, kan dette materiale nemt modstå en betonplade.

Men samtidig er claydite bange for fugt og sammenlignet med sine konkurrenter har den en anstændig anstændig vægt. Derfor skal du have en stærk overlapning til isolering af udvidet ler.

Vermiculit er en sten fra samme linje som glimmer. Efter fyring bliver materialet porøst og holder varmen godt. Vermiculit er ikke bange for fugt. Med hensyn til vægt er den lettere end claydite, men tungere end den samme mineraluld.

Udvidet vermikulit til isolering.

Efter min opfattelse er alle de massive isolationsmidler, der præsenteres nu, den bedste løsning. Det brænder ikke, bliver ikke vådt, sprækker ikke og passerer luft, hvilket gør det muligt at anvende vermikulit til isolering af lofter i blok og i træhuse.

Relativt for nylig er økologi blevet optaget på markedet og er et produkt af genbrug af affaldspapir. Så der ikke brænder bomuldsuld, bliver der tilsat en borax. Det absorberer selvfølgelig fugt, men ikke så meget som mineraluld.

I modsætning til de to tidligere indstillinger krymper ecowool, men kun lidt, i størrelsesordenen 15%. Men dette er måske det letteste materiale, vægten af ​​en sådan varmelegeme kan modstå overlapning.

Ecowool til isolering.

Dernæst har vi "national" isolering - det er kul slagge og savsmuld. For at være ærlig sammenlignet med fabriksversionerne er den eneste ubestridelige fordel ved folkemusikvarmere prisen gratis.

Vægten og termisk ledningsevne af kulslagge svarer til henholdsvis ekspanderet ler og den skal fyldes med ikke mindre end 200 mm. Men der er meget støv og snavs fra slagge, og det er i stand til at samle fugt.

Kul slagge i sammenligning i andre lignende varmelegemer.

Savsmuld vil også koste en øre, men der er nuancer. Materialet skal hærdes i et tørt rum i mindst et år. For at beskytte savsmuld fra gnavere og svamp bør de blandes med hydreret limeflukt i forholdet 10: 2 (savsmuld / fluff). Derudover er det muligt at lave isoleringsblokke fra savsmuld, men jeg vil snakke lidt om denne teknologi lidt senere.

Sav til isolering af gulve.

Jeg tror, ​​du forstår, at isolering af loftet i et privat hus med bulkmaterialer kun kan udføres fra loftsbunden. Trin-for-trin instruktion om teknikken for sådan isolering vil blive givet i det relevante kapitel, men for nu skal vi gå videre til rullematerialerne.

Rullematerialer

Tilgiv mig, producenterne af Ursa, Izover, glasuld og andre bløde opvarmningsmåtter, men jeg er absolut skuffet over dette materiale. I begyndelsen af ​​nul isolerede jeg loftet med sådanne måtter i landet og i garagen. Glasuld tog ikke, brugt på ursa, men som det viste sig, er resultatet det samme.

Ikke mere end 5-7 år gik, og i dacha-gulvet, at musene ikke trampede, blev selve landsbyen og isolationen lig den gamle tæppe. Der var næsten ingen mening fra ham, og alting skulle gøres på ny.

Så ligner komprimeret mineraluld, samt bomuldsuld efter at være blevet våd.

Hvis nogen stadig beslutter at købe og installere bløde måtter, skal du huske: at arbejde med lignende materialer skal du købe et godt, tæt jumpsuit, åndedrætsværn, handsker og briller. Støv med små partikler af glas er meget farlig for slim og hud.

Linnemåtter er en rent russisk knowhow. Vores folk huskede endelig, at i Rusland var husene altid isoleret med hør, mos, hamp og andre lignende materialer. I udseende ligner linnedmåtte delvis mineraluld.

De kan endda absorbere fugt, men efter tørring, i modsætning til bomuldsuld, bliver mængden af ​​hørmåtter genoprettet. Jeg ved ikke, hvad de er gennemblødt med, men musene lever ikke i denne isolering, og det understøtter ikke brænding.

Varmeisoleringsmåtter.

Derudover er der ikke skadeligt støv med glaspartikler, hvilket betyder, at du ikke behøver at forsvare dig selv så radikalt. Hvad angår producenterne, kan de mest kendte kaldes "Termolen", "Ecoteplin" og "Ecotherm". Prisen afhænger kun af fabrikantens ambitioner og transportomkostninger.

Pladeisolering

Pladeisolering ting universal. Det passer både til isolering af loftet udenfor og til isolering af det hængende loft indefra. Valget her afhænger af, hvad dit hus er bygget fra og typen af ​​værelse.

Mineraluldbasaltplader med en tæthed på 100 kg / m³ er mere velegnede til træhuse samt til isolerende gulve i køkkenet eller i dampbadet. Selvfølgelig absorberer de fugt, men hvis de er pakket ind i dampspærre, holder de deres form ganske godt og i lang tid. Forresten jo højere tætheden er, desto længere vil isolationen vare.

Fastgørelse af basaltplader til betonggulve.

Hvis det er nødvendigt at isolere loftet indefra i et blokhus med armeret betonplader, så anbefaler jeg at tage et billigt skum PSB-C25.

Ekstruderet polystyren er en god ting, men det er 2 til 3 gange dyrere end skum, og det er fornuftigt at bruge penge på det kun, hvis du vil hælde armeret betonplade fra loftet. Den samme Penoplex (producent af ekstruderet polystyrenskum) kan modstå en sådan vægt.

Ekstruderet polystyrenskum betragtes som et absolut vandtætningsmiddel. Skønt skum er dampgennemtrængeligt, er denne koefficient så lille, at den kan ignoreres.

Faktisk skal sådanne plader i træhuse derfor monteres meget omhyggeligt for ikke at tilslutte træet til vandtætningen, hvor det vil begynde at blive forringet.

Ekstruderet polystyrenskum fra varemærket "Penoplex".

Pladerne produceret på basis af styren har en fælles minus, ved temperaturer over 70 ºі de begynder at nedbrydes og udsender skadelige kræftfremkaldende stoffer.

Og hvis i en almindelig stue under loftet kun varm luft akkumuleres, så i køkkenet og endnu mere i dampbadet, er denne luft allerede varm. Derfor er hverken skummet eller dens ekstruderede modstykke i lignende lokaler indefra monteret.

Naturkork på loftet.

Hvad angår kork koster denne miljøvenlige og meget effektive isolering fantastiske penge. Og for at være ærlig, er det usandsynligt, at de mennesker, der har råd til en sådan luksus, limer det i loftet med egne hænder.

Derudover er der mulighed for at lave deres egne plader af savsmuld. Efter skuffelse i bløde wadded måtter, isolerede jeg på loftet med hjemmelavede savsmuldsplade. Instruktioner og selve opskriften er tilgængelige for alle, plus prisen på dette materiale er en billig.

Savsmuld, stablet mellem lags.

På 10 dele tørt tørret sav savsmuld tilsættes 1 del M500 cement og 1 del hydratiseret kalk. Alt dette blandes i en betonblander på en tør, hvorefter der tilsættes vand, ca. 2 dele og blandes igen.

Slaked Lime "Fluff".

Ifølge instruktionerne er det nødvendigt at tilsætte borsyre eller kobbersulfat til vand, men jeg blev anbefalet at opløse gelatine i vand i stedet for borsyre. Efter borsyre er pladerne efter hærdning sprød, og gelatine virker som et elastisk bindemiddel.

Denne løsning kan hældes i hjemmelavede former, så får du en plade med klare dimensioner. Eller falder i søvn lige mellem lags fra loftet. I dette tilfælde vil den samme plade vise sig, kun stor og monolitisk, med en tæt pasform til alle kontaktflader.

Den selvfremstillede opvarmning blok fra savsmuld med cement.

Udstyrsarrangement af loftisolering

Lad os nu tale om hvordan man laver loftet i et privat hus varmt. Der er 2 muligheder for arrangement. Denne isolering af loftet udenfor, det vil sige fra loftet og isolering af loftet indefra, fra siden af ​​værelserne.

Intern samling

Varm loftet fra indersiden direkte, lad os ikke være det bedste. For det første er det ikke egnet til værelser med lavt loft. I bedste fald vil dit loft falde med 50-70 mm, og i koldt område i vores store land vil isoleringen tage 150-200 mm.

For det andet er det nødvendigt at arbejde med brugen af ​​forskellige typer af trin- og trappestiger, hvilket i sig selv allerede er ganske vanskeligt.

Opvarmning af armerede betonplader af overlapning af polyfoam.

Og så uanset hvor tyk og højkvalitetsisolering du vælger, og på loftet fryser gulvkonstruktionerne i den kolde loft. Men musen til din isolering indefra vil helt sikkert ikke få.

I teorien er isoleringsteknik ikke kompliceret. Ofte så forstærkede betonplader. Selvom ingen plager dig til at fastgøre pladeisoleringen og til træloftet.

Som du kan forestille dig, er kun plademateriale i dette tilfælde velegnet til os.

Hvis man var nødt til at varme gulvbelægningsplader, skal man først og fremmest kontrollere, hvor godt de runde hulrum er forseglet inde i disse plader. Hvis propperne ikke er indstillet, gør du det selv. Sprøjt på kanten af ​​skummet, og når det hærder, skære overskydende og dække hullerne med cement-sand mørtel.

Huller i pladerne dækket af mørtel.

 • Så vidt jeg kom over, er skumplastet mindst 50 mm, for ekstruderet polystyrenskum 30 mm og for mineraluldskiver med en høj densitet på 100 mm. Isoleringsplader limes til loftet med byggemateriale og desuden fastgjort på duger, paraplyer, til 1m² mindst 5 fikseringspunkter;
 • Til styrenbaserede plader bruger jeg byggemidlet Ceresit CT83, som oprindeligt var udviklet specifikt til dette materiale. Og tætte basaltplader kan limes til næsten ethvert flise klæbemiddel;

Montering af skum suspension mellem lagene.

 • Alle elementerne er limet til brækket. Det er princippet om murværk med et skift mellem rækkerne. Selv om limen holder sig godt, bør isolationen desuden fastgøres på vægten. For at gøre dette, gennem isolationslaget borer vi gennem de "blinde" huller i loftet til en dybde på 50 mm. Så kører vi dowel-paraplyen ind i dem og hammer i den centrale ekspansionsstang i denne paraply;
 • Hvis vi udelukkende taler om væv, så er det nok. Men udseendet af et sådant loft er, for at sige det mildt, middelmådigt. Derfor, selv før du starter arbejde, skal du tænke på, hvordan du vil rette efterbehandling

Arrangement af gulve indefra med mineraluldplader.

 • Afgang 2 og begge er ret enkle. Du kan tage træstænger med en tykkelse lidt mere isolering og fiksere dem med ankre i loftet. Trinet mellem guiderne må ikke overstige 70 cm. Derefter installeres en varmelegeme mellem stængerne. Metoden er hurtig, men den er velegnet til flade vandrette fly. Hvis nogen af ​​hjørnene er stærkt fyldt, skal kiler placeres under stængerne, hvilket er langt og ubelejligt;

Montering af isolering mellem træskinner.

 • Til buede lofter er der en anden, lige så enkel måde. Den samme mærkning sker i loftet som ved installation af træstænger. Derefter monteres metalophængninger langs linjerne med en stigning på ca. en meter, og "vingerne" i dem er straks bøjet ned. Endvidere limes en varmelegeme til loftet, og under bøjlens vinger bøjes nedad, skæres hullerne i pladerne med en kniv.
  Når isoleringen er monteret, fastgøres enten træstrimler eller loftsgipsvægsprofiler til suspensionerne horisontalt vandret med en check på flyet.

Opvarmning af gulv ekstruderet polystyren skum med suspensioner.

For at lime isoleringen til en armeret betonplade nedenunder skal denne plade være ren og primet. Så hvis loftet er hvidkalket, skal du vaske af hvidvaskningen og et par gange for at gå gennem jorden med dyb penetration, for eksempel konkret kontakt.

Ekstern isolering af lofter gennem loftet

Opvarmning af loftet udenfor er ikke et eksempel nemmere og mere effektivt end den ovenfor beskrevne mulighed.

Ægte arrangement af armeret beton gulvplader og træstrukturer er noget anderledes indbyrdes:

 • Når du har at gøre med en armeret betonplade, kan du handle på to måder. For det første er pladen dækket af en vandtætningsfilm, det er billigere at bruge teknisk polyethylen. Selvom nogle stele folie skummet polyethylen (penofol) og lim leddene med folie tape. For trækonstruktioner er dette relevant, men jeg ser ikke stor mening i at dække beton med penofol;

Overlappende folie med penofol.

 • For bulkmaterialer, hvor tykkelsen af ​​dumpningen starter fra 150 mm, er træbjælker monteret således, at dybden af ​​cellerne er ca. 200 mm. Udvidet ler, vermikulitkolslagge og savsmuld falder lige i søvn mellem lags;
 • Men med ecowool vil der være lidt mere problemer. Dette materiale hældes ud af posen og derefter fluffes med en byggemixer eller elektrisk boremaskine med en blandedyse. Som følge heraf øges isoleringen i volumen med ca. 3-4 gange;

Fluwe ecowool ved hjælp af blandedyser.

 • Derudover er udvidede ler-, vermikulit- og kulslagge-materialer hårde, og de krymper næsten ikke. Mens savsmuld og økologi skal hældes lidt højere lag, er denne tolerance nødvendig for krympning;
 • I princippet er isoleringen selv klar. Men hvis du forlader det sådan, så går det rundt på loftet i det mindste ubehageligt. Derfor anbefaler jeg altid at lave gulvet ovenfor.
  Hvis penge til et rynket gulvbræt eller tyk krydsfiner ikke er nok, så køb et almindeligt ubearbejdet bord og sy det op. Lad der være huller der, men i det mindste kan du let gå og bruge loftet som et opbevaringsrum;

Dampbarriere over mineraluldplader.

 • Der er endnu en ting, som de fleste amatørmestere savner. Bulkisolering, især som ekspanderet ler og kulsslagge, har en ret stor fraktion, og for at sikre god effektivitet er det ønskeligt at dække dampbarriemembranen (termoseffekt).
  Og glem ikke at sætte denne membran i højre side, dampen bevæger sig opad fra bund til top. Overdreven fugtighed bør være fri for at forlade isoleringen, og oven på membranen beskytter isoleringen mod at blive våd;
 • Trægulve er oprindeligt baseret på loftslagene, så teknologien i deres arrangement er ens. Kun i dette tilfælde, i stedet for vandtætning, er dampspæremembranen eller kraftpapiret foret under

Dampisoleringsmembran overlag.

 • Der er en anden måde at varme armeret beton gulve, det bruges normalt på loftet. For at opvarme pladen ovenfra limes et lag skum med en tæthed på mindst 30 enheder til gulvet, og det er bedre at tage ekstruderet polystyrenskum;
 • Endvidere lægges et metalforstærkende net med en celle på ca. 50 mm over isolationen, og en 20-30 mm tykk kobler hældes på den. Som følge heraf får du et fuldt gulv og et varmt loft under. Generelt er skum ikke anbragt under skræftet, men der er ingen tung belastning på loftet eller på loftet, og denne regel kan ignoreres;

Forstærkning belægning under screed isoleret med ekstruderet polystyren skum.

 • I denne fremgangsmåde er der også en let, groft sagt billig løsning. På den, i stedet for ekstruderet polystyrenskum, hældes et lag af ekspanderet ler på gulvet. Og allerede på keramzite hældes kobleren. Det viser sig selvfølgelig billigere, men arbejdet er meget mere, kagen er hårdere, og tykkelsen starter kun fra 200 mm.

Arrangement af betonplade på toppen af ​​ekspanderet ler.

konklusion

Nu vil du være meget nemmere at navigere isoleringen, især i disse egenskaber, som normalt er tavse om sælgere. Og vigtigst af alt vil du være i stand til at bestemme hvilken metode fra ovenstående som passer specielt i dit tilfælde. På billedet og videoen i denne artikel vises de vigtigste punkter for isolering i praksis. Hvis du efter at have vist dig stadig spørgsmål, skriv dem i kommentarerne, vil jeg forsøge at hjælpe.

Støtteramme lavet af cd-profiler over isolering.

Opvarmning af loftet i et hus med et koldt tag - vælg en af ​​måderne

Hvis vi sammenligner det med bylejligheder i flere etages bygninger, har private huse et stort kontaktområde med det eksterne miljø, hvorfor spørgsmålet om højkvalitets termisk isolering er meget mere relevant her. Ca. 35% af varmen går ind i den omgivende luft gennem det ikke-isolerede loft, hvis taget og loftet ikke isoleres af en termisk barriere. At miste så meget varme for ingenting er en uoverkommelig luksus, så vi vil overveje de bedste muligheder for termisk isolering af lofter.

Moderne byggeteknologier sørger for enhedens isoleringslag samtidig med byggeri af bygninger. I dette tilfælde vælges de mest hensigtsmæssige og effektive ordninger til installation af isolering i designfasen under hensyntagen til typen af ​​overlapning, den samlede belastning på bygningskonstruktioner og behovet for varmebesparelse i denne klimasone. Dette er ideelt set, hvis et nyt hus bygges i overensstemmelse med bygningskrav og regler.

Hvis den private bygning blev opført i lang tid, eller for nylig, men alene, er det helt muligt at antage, at højkvalitetsisolering, herunder lofter i huset, måske ikke er. I en sådan situation skal husejere selvstændigt løse isoleringsproblemet, udvælge metoder, der opfylder behovet for at spare varme, bygningens egenskaber generelt og typen af ​​gulve i særdeleshed. Det første spørgsmål, der opstår i vejen for at løse dette problem er den side af loftet, hvorfra det er mere hensigtsmæssigt og mere hensigtsmæssigt at arrangere en termisk isolationsbarriere.

Det er mere bekvemt at opvarme loftet fra loftet

Varm overlap kan være på hver side, og i hvert fald vil det være korrekt. Men når man vælger en isoleringsmetode, skal man tage højde for nogle af nuancerne. Den første er loftets højde. Hvis lofterne er lave, og der ikke er noget ønske om at skjule det anvendelige rum, er isoleringen fra loftet helt klart foreslået, fordi isoleringslaget (mindst 5-6 cm) plus slutningen (2-3 cm) vil gøre lofterne endnu lavere. En anden situation er, at værelserne allerede er færdige, indretningen er blevet indrettet, og han er helt tilfreds med husstanden. Ved at opvarme loftet indefra vil det være nødvendigt at foretage reparationer igen, hvilket er uhensigtsmæssigt i alle henseender. Også her foretrækker isoleringsbarrieren oven på loftet.

At isolere lofter indefra giver kun mening i en situation, hvor huset gennemgår større reparationer. I dette tilfælde er udførelsesformen af ​​en af ​​metoderne til intern termisk isolering af lofter tilvejebragt, hvilket sker under reparation og efterbehandling. Selvom husejere for nylig hellere foretrækker at isolere loftet fra loftet. Så meget mere praktisk, billigere og desuden let. Og det er en stærk faktor, hvis du har til hensigt at opbygge en termisk barriere med dine egne hænder.

Der er en variant af opvarmning af gulve på begge sider. Så gør dem, der ønsker at omdanne boliger til en imprægnerbar fæstning til vinterkulden og sommervarmen, for konstant at spare på energikostnaderne.

Nu er der et tilstrækkeligt valg af typer af isolering, der kan bruges til vores formål. Sammen med brugen af ​​moderne varmeisoleringsmaterialer anvendes traditionelle varmelegemer ofte og tjener til dette i mere end et århundrede. Disse omfatter træspåner og savsmuld samt materialer baseret på dem (savsmuld beton, en blanding af træaffald med ler). Nogle falder i søvn på loftet med et lag tørre blade eller poter af nåletræer. Sådanne metoder til opvarmning af gulve brugte vores forfædre, men intet forhindrer brugen af ​​sådanne helt naturlige og ofte fri materialer i vores tid. Selvom moderne teknologier og materialer foretrækkes af forbrugerne, vil vi derfor kort overveje deres mangfoldighed og hovedegenskaber.

Ved klassificering af materialer, der gælder for isolerende lofter, kan de opdeles i flere grupper:

 • polymer varmeisolatorer;
 • fiberisolering;
 • sprøjtede materialer;
 • bulkfaststoffer.

Polymerer og ekstruderet polystyren, som hurtigt vinder popularitet, kendt for mange under handelsnavnet "Penoplex", er blandt polymererne. Polyfoam anvendes meget bredt på de varmeisolerende formål i konstruktionen. Materialets popularitet er tilvejebragt af to faktorer - en meget overkommelig pris og god varmeisoleringsegenskaber. Materiale af høj kvalitet med en tæthed på mindst 35 kg / m 3 er også tilstrækkeligt hydrofob for at eliminere behovet for at installere vand- og dampisolerende barrierer ved installation af et varmeisolerende lag. Alt er godt, men skummet har nogle problematiske egenskaber, hvis vigtigste er brandbarhed ledsaget af ekstrem toksicitet. Røgen, der frigives under forbrændingen af ​​denne polymer, kan sende til forfædrene nogen, som indånder den 2-3 gange. Af denne grund er denne isolering i mange udviklede lande forbudt for isoleringsarbejde i beboelsesbygninger.

Penoplex er blottet for mange mangler af skum. Det tilhører den klasse af materialer, der ikke understøtter forbrænding eller selvslukning, derfor er brugen heraf i boligbyggeri ikke begrænset. Desuden er polystyren fuldstændig ufølsom over for fugt, der ikke er modtagelig for bakteriel og svampemikroflora. Penoplex-styrke er en af ​​de højeste i forhold til andre varmeisolatorer, så polystyren bruges ofte, hvor styrkeegenskaber spiller en vigtig rolle (gulvisolering under en plade, varmeisolering af kældre af bygninger, kældre). Ifølge de varmeisolerende egenskaber er polystyren omtrent det samme som polystyren - for at skabe en pålidelig termisk barriere er et lag af isolering på 5-10 cm tilstrækkeligt (afhængigt af geografi i regionen).

Minvat og dets sorter er fibrøs isolering

De fibrøse materialer til varmeisoleringsarbejde i konstruktionen omfatter sorter af mineraluld. Materialet adskiller sig i forhold til råmaterialet, der anvendes til fremstilling af materialet. Alle typer mineraluld fremstilles af smeltende mineraler og danner fibre, der holdes sammen med organiske klæbemidler. Hvis fibre dannes af smeltet glas, opnås der endeligt glasuld. Slaguld fremstilles på samme måde fra højovnsskum og andet mineralaffald af metallurgisk produktion. Basaltuld, betragtes som det højeste kvalitetsmateriale i denne kategori, er dannet af termiske virkninger på visse typer sten.

Al fiberisolering er lavet af forskellige tætheder. Den højeste andel er måtter, der primært anvendes til facadeisolering til plastering. En sådan varmeisolator er holdbar og hård, derfor udgør den en hård overflade til færdiggørelse af arbejdet på den. Middeltætheden mineraluld fremstilles også i form af måtter, men materialet er løsere og har ikke høj styrke. Mineraluld med den laveste specifikke vægt går på salg rullet ind i ruller. Til opvarmning af loftet i huset kan du bruge en mineraluld med mellem- og lavdensitet, den første er mere passende til varmeisolering fra loftet med et koldt tag, det andet - til at arrangere en termisk barriere indefra.

Det sidste ord i teknologien til isolering af bygningsoverflader - sprøjteisolatorer. Disse omfatter polyurethanskum og økologi. Det første materiale er en polymer, den anden er lavet af naturlige råmaterialer (cellulose). Begge varmeisolatorer påføres isolerede overflader ved sprøjtning, selvom i nogle tilfælde hældes økologi i de eksisterende huller i tør form efterfulgt af tampning.

Den mest almindelige løs varmeisolator - udvidet ler

Polyuretanskum i kemisk natur, anvendelsesmåden og den færdige isolations struktur er meget tæt på et konventionelt skum. Til fremstilling af skummateriale med fremragende klæbende egenskaber anvendes to komponenter, som demonteres og derefter påføres ved anvendelse af specielt udstyr. Fordelen ved den sprøjtede isolering er i dens sømløshed, hvilket forhindrer dannelsen af ​​koldbroer. I den polymeriserede (hærdet) tilstand er polyurethanskum ikke brændbart og har 1,3 gange bedre varmeisoleringsegenskaber end skum. Manglen på varmeisolator - i den gradvise ødelæggelse under påvirkning af ultraviolet (skal beskyttes) og manglende evne til at arbejde med det med egne hænder (udstyret er dyrt og det er ikke tilrådeligt at erhverve det til engangsbrug).

Den mest anvendte bulkvarmeisolator er udvidet ler - porøse granuler af forskellige fraktioner. Råmaterialet til produktion af ekspanderet ler er almindelig ler, så denne varmeovn er miljøvenlig og naturlig. Denne isolering brænder ikke, har en moderat hygroskopicitet og gode varmeisoleringsegenskaber. Evnen til at modstå varmetab afhænger af størrelsen af ​​granulerne - jo mindre brøkdelen er, jo højere er termisk ledningsevne.

Til isolering af loftet er det tilrådeligt at bruge udvidet ler med en brøkdel på 5-10 mm.

At isolere loftet fra indersiden på to måder. Den første omfatter installation af isoleringskort eller måtter direkte på loftets overflade med lim og ekstra fastgørelse med specielle dowels. Det er bedre at bruge denne metode, hvis en armeret betonplade bruges som overlapning. Den anden teknologi giver mulighed for installation af batten til efterfølgende plating med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. I dette tilfælde lægges isoleringen mellem rammens understøtningselementer. Denne metode er mulig for enhver form for loft. Begge metoder giver en god varmeisoleringseffekt, selvom lagets tykkelse ofte er begrænset på grund af ønsket om at opretholde det maksimale anvendelige rum.

En af metoderne er arrangementet af beklædningen under hvilken isoleringen er lagt.

Ekstruderet polystyren anvendes oftest til implementering af teknologien til direkte installation af isolering på plader, selvom mineraluldmåtter med en høj tyngdekraft også kan anvendes. Præference gives til polystyren af ​​flere årsager:

 • materiale er nemmere, mere bekvemt at arbejde med sin installation;
 • varmeledningsevne af polystyren med samme tykkelse er ca. en og en halv gange lavere end den samme indikator for hårduld med høj densitet;
 • Til dannelse af færdiglag på overfladen af ​​mineraluld skal man have færdighederne i sådanne aktiviteter, mens plastering på polystyren ikke er vanskeligere end på gipsplader.

Generelt varierer installationen af ​​disse varmelegemer lidt. Den eneste forskel er i de anvendte polymer-cementblandinger til limning af varmeisolerende plader. Sekvensen af ​​handlinger med denne isolationsmetode er som følger:

 • pladen behandles med primerblanding;
 • Forbered polymercementlim (ifølge pakningsinstruktioner);
 • Påfør klæbemiddelblandingen på et isoleringsark (langs omkredsen og i midten), hvorefter polystyrenpladen presses mod betonfladen og indstilles i et vandret plan;
 • Efter at have fastgjort limen (ca. en dag) er isoleringsarkene desuden fastgjort med "paraplyer" - med specielle dowels med en bred runde cap.

Det forbliver at gips isoleringen ved hjælp af forstærkende mesh og anvende finish efterbehandling lag. Hvis den anden metode anvendes, som indebærer at lægge en varmelegeme i intervallerne mellem skinnerne eller profilerne, tager vi mineralulden af ​​medium eller lav densitet som varmeisolerende materiale. Termisk isolering er anbragt mellem rammelementerne og er let fastgjort af bøjede stropper med direkte suspensioner, med hvilke profilerne er fastgjort til overlapningen, hvorefter kassen er dækket af et dække.

Til opførelse af en termisk barriere fra loftet er alle ovenstående materialer anvendelige. Hvis du er nødt til at ansætte specialiserede brigader til isolering af økologisk eller polyurethanskum, er det ikke svært for nogen hjemmehåndværkere at danne varmeisolerende lag med ekspanderet ler, mineraluld eller polymerisolering.

Hvis pladen er lavet med en armeret betonplade, er det bedre at påføre ekspanderet ler, fylde det med et lag op til 15 cm, eller læg penespidsen ved at fylde sømene mellem plader af polymerisolering med skum. I trægulve er det bedre at bruge mineralulden, da det ligner træ i dets evne til at passere vanddamp. Lægning af fiberisolering foretages i intervallerne mellem de bærende træbjælker, hvorefter en dampspærre er anbragt fra den tilsvarende film. Derefter er bjælkerne sydede modangreb, som vil danne grundlag for gulvbelægningens gulvbrædder.

Hvis der er fri adgang til at savne savet tømmer, er det muligt at gøre arrangementet så billigt som muligt ved at fylde mellemrummet mellem bjælkerne med en blanding af små chips og savsmuld. Denne isoleringsmetode vil være den mest miljøvenlige og naturlige for overlapning af træmaterialer.

Jo bedre at isolere loftet på et privat hus

Under forholdene i de hårde russiske vintre er problemet med højkvalitets hjemmeisolering et spørgsmål om ikke overlevelse, så i hvert fald livets komfort og sundhed for dine familiemedlemmer. I et "koldt" sommerhus uden isolering vil opvarmning omkostninger slå alle tænkelige optegnelser, og forkølelse bliver normen for dens beboere.

Men det sker ikke, hvis du gør en god isolering af vægge, gulve og lofter i huset. Dette gælder især for lofterne - den opvarmede luft stræber altid opad, og hvis han ikke møder barrieren i sin vej som et lag af isoleringsmateriale, vil han simpelthen gå udenfor. Og du vil ende med kondens på loftet og høje opvarmning omkostninger.

Hvis du ikke tager højde for højkvalitetsisolering af loftet, dannes der kondens på den, og varm luft vil frit gå udenfor

Kvaliteten af ​​loftisoleringen afhænger stærkt af, hvilket materiale der skal bruges, og hvor godt dets installation blev udført. Og i øjeblikket står værten over for spørgsmålet: hvad skal man vælge? I dag er der mange typer varmelegemer på byggematerialemarkedet, og hver af dem præsenteres som de bedste i sit segment. Denne artikel skal hjælpe dig med at løse problemet med at vælge isoleringsmaterialer, det vil fortælle om deres funktioner, installationsmetoder, fordele og ulemper.

Måder at isolere loftet

Først skal du tale om, hvordan man isolerer loftet. I vores tilfælde vil dette være loftet på den sidste etage, over hvilket kun loftet og taget - det er igennem det, at hovedvarmetabet opstår.

Den første metode til isolering - den ydre. Hvis du ikke har planer om at lave en loftsrum under taget, så passer denne metode til dig. På loftet på loftet med en træbjælke og brædderamme, der er fyldt med isolerende materiale. Rammens design afhænger af, hvilken type isolering du bruger.

Ordningen med ekstern isolering af loftet i huset

Hvis du ønsker at arrangere et loft eller et lille lager på loftet, skal du isolere loftet indefra. I dette tilfælde er der i de sidste etager på lofterne dannet den allerede nævnte ramme, som er fastgjort ved hjælp af dugle-negle. Efter at have lagt isoleringsmaterialet, er det lukket med gipsplader, plastpaneler eller klapbræt. Denne isoleringsmetode er meget besværlig og reducerer også højden af ​​boligen. Derfor, under opførelsen af ​​huset bør tage højde for dette øjeblik og gøre væggene i sidste etage lidt højere.

Ordningen med intern isolering af loftet i huset

Tip! Et lag af dampspærre bør placeres mellem isoleringen og loftet, ellers vil fugt, der stiger sammen med luften, absorberes af isolationen, hvilket vil svække dets egenskaber betydeligt. Derudover er fugt under taget ikke den bedste måde at påvirke styrken af ​​spærre.

Opvarmning af loftet i huset med mineraluld

Mineraluld - En fibrøs varmeisolator, fremstillet i form af ruller eller plader. Materialets sammensætning bestemmes af GOST R 52953-2008, og i alt er der tre typer mineralske sten, slagge og glas (bedre kendt som glasuld). Overvej dem mere detaljeret.

GOST R 52953-2008 "Materialer og produkter af varmeisolering. Vilkår og definitioner

Stenuld er lavet af forskellige klipper, såsom diabase eller gabbro, derudover indeholder den ler, kalksten, dolomit og et bindemiddel indeholdende formaldehydharpikser. Den gennemsnitlige koefficient for varmeledningsevne af sten wat er 0,08-0,12 W / (mK). I vores tilfælde, jo lavere er dens værdi, desto mere er materialet egnet til isoleringens rolle.

Det er vigtigt! En af de største ulemper ved mineraluld er, at den kan indeholde stoffer, der, når de opvarmes, frigiver phenoler i luften, der er farlige for mennesker. Diskussioner og tvister har været i gang i dette spørgsmål i lang tid. Basaltuld anses for at være den sikreste, som indeholder den mindste mængde potentielt skadelige stoffer.

I modsætning til sten produceres slaggeuld fra højovne slagge og andet affald af metallurgi. Termisk ledningsevne er i gennemsnit 0,47 W / (mK), som sammen med sin høje hygroskopicitet (evnen til at absorbere fugt) gør slagge uegnet materiale til isolerende lofter. Derudover har den en sur surhedsgrad, fordi den skal holdes væk fra metalrør, bjælker og andre produkter.

Glasuld prioriteres først i termisk isoleringskvalitet blandt mineral watt - 0,03 W / (mK). Det har også en meget lav pris. Ulemperne er, at partiklerne af dette materiale kan forårsage skade på en person, der kommer på huden, øjnene eller lungerne. Men dette er mere eller mindre karakteristisk for alle typer mineral watt, så når man arbejder med dem er det nødvendigt at bære handsker, beskyttelsesbriller, åndedrætsmaske og lukkede arbejdstøj.

Den største fordel ved alle typer mineraluld er, at dette materiale er meget bekvemt til transport, transport og installation, da den har en lav vægt. Derudover er det ikke brandfarligt, og ved meget høje temperaturer kan der kun sintres (samtidig tabe dets isolerende egenskaber). Det er især vigtigt for landhuse, at mineraluld ikke er et attraktivt sted for gnavere, insekter, svampe eller skimmel.

De mest kendte producenter af dette materiale er firmaet "Izover", "Ursa" og "Paroc". Hvis kvalitet er vigtig for dig, så kig efter mineraluld fra disse virksomheder, når du går til hardwarebutikken. Når du vælger, skal du også være opmærksom på materialets massefylde - loftet kan ikke modstå for tætte og tunge prøver af mineral watt.

Start processen med isolering skal bestemme loftets areal, fordi du først skal beregne, hvor meget du har brug for mineralulds-, damp- og vandtætningsfilm. Dernæst vil vi overveje teknologien til den eksterne metode til loftisolering. Hvis du har brug for intern opvarmning - følg de samme instruktioner, men skift lagene af vand- og dampspærre.

Beregning af loftet

Udover isoleringen selv skal du have træplader eller metalprofiler, værktøjer til skæring af mineraluld, beskyttelses tøj og udstyr (handsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller) og fastgørelsesdele.

 1. For det første sætter vi en dampspærre på loftet på loftet, samtidig med at der sikres, at der ikke er tårer på det. Laying bør overlappes, sømene skal limes med et specielt dampspærrebånd.
 2. På toppen af ​​det monterer vi kassen af ​​træ eller galvaniseret profil. Afstanden mellem lamellerne skal være noget - et par centimeter - mindre end bredden af ​​arket eller rullen af ​​mineraluld. Så varmeren passer perfekt. Højden på drejebænkningen skal overstige tykkelsen af ​​det varmeisolerende lag med 1-2 centimeter for derved at sikre luftcirkulationen mellem den og vandtætningen.
 3. Vi pakker ud mineraluld og sætter det i mellemrummet mellem lamellerne. Hvis materialet passer ind i flere lag - det næste lag skal overlappe sømmen af ​​den forrige.
 4. Fra oven til kassen ved hjælp af en møbler hæftemaskine fastgør vandtætning. Samtidig skal der som nævnt ovenfor være en lille plads mellem uld og mineraluld til luftcirkulation.

Ekstern isolering af loftet med mineraluld

Termisk isolering skum

Den næstmest populære efter mineraluld er skum. Skum kaldes polymere materialer, der består af celler fyldt med gas. Derfor manifesterer skummene sig selv som et varmeisolerende materiale. Af disse kan du i dagligdagen ofte finde polystyrenskum og polyurethanskum. I gennemsnit er skumets varmeledningsevneskoefficient 0,041 W / (mK), hvilket gør det relateret til glasuld med hensyn til dets isolerende egenskaber.

Indvendig isolering af loftskummet

Som mineraluld er polystyrenskum og polyurethanskum lave omkostninger og lav vægt. Sidstnævnte ejendom gør det nemt at transportere, opbevare og installere i loftet. Skummet har dog en række ulemper, der gør det ikke det bedste valg for en boligbyggeri.

 1. Polyfoam brænder godt og frigiver samtidig mange farlige stoffer til mennesker. Desuden kan de skille sig ud selv med en svag varme.
 2. Mus kan starte i skumlaget, men det er værd at bemærke, at det ikke er en yngleplads for insekter eller svampe.
 3. I et rum, hvis loft er isoleret med skum, kan der opstå en "drivhuseffekt".

Der er to måder at installere skumplast på - på rammen og på lim. Den første er på mange måder ligner isolering ved hjælp af mineraluld, men når der lægges skumplader mellem lamellerne, skal "flydende negle" anvendes på deres sider. Og om installationen af ​​dette materiale med lim skal fortælles mere detaljeret og i trin.

 1. Overfladen, hvorpå skummet lægges, grundigt rengøres og rengøres af mulige uregelmæssigheder. Om nødvendigt kan den primeres.
 2. Lim påføres pladerne af skumplast (flis fungerer godt) og efter tre minutters ventning skal pladen presses til loftet på loftet eller loftet.
 3. Gentag proceduren med alle andre skumplader.
 4. Påfør et lag af forstærkende gips på arkene og læg et glasfibernet. Efter tørring er masken dækket af et andet lag af gips.

Termisk isolering af loftsskumlim

Penoizol som varmelegeme

Et alternativ til polystyrenskum og polyurethanskum kan være penoizol, hvilket er et "flydende" skum. Takket være specielle tilsætningsstoffer slipper han sig af de største ulemper ved sine solide modstykker - attraktivitet for gnavere og brændbarhed. Ulempen ved penoizol er, at det er nødvendigt at kalde et team af arbejdere med specielt udstyr, og det kan være ret dyrt.

Loftisolering penoizol

Isoleringsteknologien ved hjælp af penoizol er simpel: vi lægger en paroizolator og fylder rummet mellem loftet bjælker med et lag af isolering for en tykkelse på 20-30 centimeter. På toppen kan du desuden lægge et lag tagmateriale og lægge bordets gulv.

Ecowool

Præfixet "øko-" i titlen på dette materiale er ikke med det formål at reklamere. Ecowool er faktisk et miljømæssigt sikkert materiale, da 80% består af naturlig cellulose. De resterende 20% er forskellige tilsætningsstoffer, såsom lingin, hvilket giver strukturen klæbrighed, eller borsyre og antiseptika, der beskytter økologi fra råtning, svampe og gnavere. Også i sammensætningen af ​​dette materiale er flammehæmmere, på grund af hvilke økologi ikke brænder, men kun smolders under påvirkning af flamme og meget høje temperaturer. Materialets termiske ledningsevne er 0,038 W / (mK).

Ecowool til isolering af lofter

Der er to måder at isolere loftet på med miljøvenlig bomuldsuld - tør og våd. I det første tilfælde passer materialet ind i de forberedte "celler" i loftet, men samtidig er dets varmeisoleringsegenskaber kun 60-70% af det mulige. I den anden metode anvendes der specielt udstyr, der fugtiger økologen og sprøjter det under højt tryk. Ved kontakt med vand bliver isoleringen klæbrig og passer godt til loftet eller loftsfladen. Ulempen ved økologi er det faktum, at du med sin "våde" applikation har brug for specielt udstyr og folk der kan arbejde med det.

Overvej trinene med isolering af loftet ved hjælp af økologisk træ på en ekstern måde.

 1. Overfladen af ​​loftet rengøres og udjævnes - det er nødvendigt at slippe af med snavs og snavs.
 2. Monteret kasse af træstang, svarende til kassen til lægning af mineraluld. Hvis det ønskes, kan du springe over dette trin, men så er det umuligt at bruge loftet.
 3. Laget af dampspærrefilm er lagt. Hvis det er nødvendigt, er det muligt at indpakke selve beklædningsstrukturen.
 4. Ved hjælp af blæseenheden fylder ecowool mellemrummet mellem lamellerne. Der skal lægges særlig vægt på revner og vanskelige steder at nå. Mindste lag af isolering skal være 25 centimeter, men hvis du bor i et område med meget kolde vintre, skal tykkelsen øges til 40-50 cm.
 5. En vandtætningsfilm lægges over økologien, overlappes og med sømbinding med et specielt tape.

Ekstern opvarmning af et loft ekovatoy

Video - Udendørs loftsisolering økologi

Termisk isolering af loftet med udvidet ler

Udvidet ler - løs isoleringsmateriale, som er en sten lavet af bagt ler med en porøs struktur. Det er meget populært som gulvisolering, men det er også velegnet til lofter, hvis de opvarmes udenfor. Den termiske ledningsevne af ekspanderet ler er 0,18 W / (mK). På grund af dets sammensætning brænder denne isolering ikke, smolder og smelter ikke, udsender ikke skadelige stoffer i luften og er ikke attraktiv for svampe eller mus.

Men samtidig er claydite underordnet i sine isolerende egenskaber til skumplast eller mineraluld, og i øvrigt er det et meget tæt og tungt materiale, fordi det kun kan bruges til tilstrækkeligt stærke lofter med støttebjælker.

Opvarmning af loftet på et privat hus udvidet ler

Teknologien til isolering af loftet med udvidet ler er som følger.

 1. Gulvet på loftet og loftbjælkerne er tæppebelagt med dampspærrefilm. I stedet for filmen kan du bruge almindelig tyk polyethylen.
 2. Rummet mellem bjælkerne er fyldt med ekspanderet ler. Det er ønskeligt at blande isoleringen af ​​forskellige fraktioner, således at krympningen er mindre. Den mindste tilladte lagtykkelse er 200 mm, for områder med koldt klima er det 400-500 mm.
 3. Udvidet ler forsigtigt udjævnet. Til dette kan du endda bruge en simpel rake, hvis det er nødvendigt.

Hældt ler skal omhyggeligt nivelleres.

Et alternativ til ekspanderet ler blandt bulkvarmeisolatorerne kan være skumglas, også ofte kaldet skumkrom. Dens varmeledningsevne er 0,08 W / (mK), hvilket er mere end to gange mindre end ekspanderet ler (vi minder dig om, at i tilfælde af isolering er jo mindre denne indikator jo bedre).

Sav som en varmelegeme

Endelig nærmede vi os det materiale, der har været anvendt som isolering i årtier, selv før skum og mineraluld optrådte. Dette er savsmuld. De kan bruges uafhængigt, blot ved at fylde dem på loftet eller som en del af en blanding med ler eller cement.

Den eneste fordel ved en sådan isolering er billighed - du kan enten bruge affaldet fra din egen bygning eller gå til nærmeste savværk og få materialet gratis eller til en symbolsk pris. Men opvejer cheapness af savsmuld overveje alle deres fejl?

 1. Savsmuld brænder godt, for når du bruger dem, skal du beskytte alle elektriske ledninger på loftet med metalbokse. Derudover kan du ikke bruge dette materiale nær komfuret eller skorstenen.
 2. Gnavere, insekter eller svampe kan starte i savsmuld og uden imprægnering med et antiseptisk middel vil det ikke fungere for at slippe af med disse problemer.
 3. Materialet krymper over tid, hvilket væsentligt hæmmer dets varmeisoleringsegenskaber. Derudover skal du regelmæssigt fylde frisk savsmuld.
 4. Med en sådan varmelegeme er det umuligt at bruge rummet under taget - hverken at arrangere loftet eller at gemme gamle møbler og andre ting på loftet.

Opvarmning af loftet med savsmuld

Cement-savsmuldsopløsning fremstilles som følger: 1 del cement og 1 del kalk tages til 10 dele savsmuld af lille eller mellemfrakt. Stofferne blandes grundigt sammen for at danne en tør blanding. Så skal du tage 5-10 dele vand blandet med flere spiseskefulde blå vitriol. Vitriolen i vores tilfælde virker som et antiseptisk middel, som ikke vil tillade savsmuldisoleringen at rotne. Fyld blandingen og bring den til en homogen masse. Tjek om det er klart, simpelt nok: tag cement-savsmuld blandingen og klemme i knytnæve. Hvis vand ikke dråber fra det, så er det klart.

Brug af ler med savsmuld til udvendig loftisolering

Dernæst skal du forberede et loft til isolering. For at gøre dette skal du lægge et dampisolerende materiale og behandle alle træelementerne i strukturen med brandhæmmende (anti-brændende imprægnering). Derefter skal du lægge cement-savsmuldsblandingen ud, glatte den og forlade det i et par uger, så det er helt tørt.

Det er vigtigt! Cementet kan om nødvendigt udskiftes med ler. Husk også, at der kan forekomme revner i tørring i cement-savsmuldsisolering. De skal forsegles ved hjælp af den samme blanding.

Resultatet

På denne gennemgang af materialer til varmeisolering af loftet i huset kan færdiggøres. Nu, efter at have vejet alle fordele og ulemper, kan du vælge den varmelegeme, der passer bedst til dig. Nedenfor er en tabel designet til at sammenligne egenskaberne ved isoleringsmaterialer.

Tabel. Sammenligning af de grundlæggende parametre for populærisolering.