Jo bedre at varme loftet i et privat hus?

I denne artikel vil jeg fortælle dig detaljeret, hvordan man isolerer loftet i et privat hus alene, hvilken bedre måde at isolere denne del af huset og hvor lumske faldgruber venter på dig. At spare varme i enhver bolig er en yderst vigtig opgave, og i et privat hus er det særligt akut, da der ikke er noget opvarmet rum på toppen, og man skal tænke på alt selv.

Varmt loft - en bevarelse af varme i huset.

Valg af isolering

Først vil vi beskæftige os med et spørgsmål end at varme et loft i det private hus.

I dag byder markedet på 3 typer materiale, der er egnet til isolering af loftet med egne hænder:

 1. Bulkisolering - ekspanderet ler, vermikulit, økologi, savsmuld og kul slagge;
 2. Valset isolering - linnedmåtter, glasuld og mineraluld, som igen er opdelt i bløde måtter af slaggeuld, basaltuld, samt "Isover" og "Ursa";

Blødt rullet isolering.

 1. Pladevarmere - præsenteres i tre kategorier. Disse er højdensitets mineraluldskiver, naturlige kork- og styrenbaserede plader (polystyrenskum og ekstruderet polystyrenskum).

Der er også bulkisolering. I denne niche er udbredt polyurethanskum og penoizol. Men vi vil ikke røre dem, for med egne hænder at arrangere en sådan opvarmning er urealistisk. De har brug for dyrt specialudstyr og faglige færdigheder, og nu taler vi om uafhængig installation.

Sprøjt polyurethanskum på taget.

Bulkisolering

Den mest berømte og overkommelige isolering af masseproducerede materialer er udvidet ler. Hver af os så lys, stærk, afrundet granulat af brun farve, så det er den samme ekspanderede ler.

De gør det fra en speciel slags ler, koge det, og derefter afkøle det. Teknologien har længe været kendt og ret simpel, så prisen på claydite er helt acceptabel, nu svinger den omkring 1000 rubler per 1m³.

Størrelser af forskellige granuler af ekspanderet ler.

De isolerende egenskaber ved claydite gennemsnit, så for et godt resultat skal du have et lag på mindst 200 mm. Af fordelene kan identificeres høj styrke, kan dette materiale nemt modstå en betonplade.

Men samtidig er claydite bange for fugt og sammenlignet med sine konkurrenter har den en anstændig anstændig vægt. Derfor skal du have en stærk overlapning til isolering af udvidet ler.

Vermiculit er en sten fra samme linje som glimmer. Efter fyring bliver materialet porøst og holder varmen godt. Vermiculit er ikke bange for fugt. Med hensyn til vægt er den lettere end claydite, men tungere end den samme mineraluld.

Udvidet vermikulit til isolering.

Efter min opfattelse er alle de massive isolationsmidler, der præsenteres nu, den bedste løsning. Det brænder ikke, bliver ikke vådt, sprækker ikke og passerer luft, hvilket gør det muligt at anvende vermikulit til isolering af lofter i blok og i træhuse.

Relativt for nylig er økologi blevet optaget på markedet og er et produkt af genbrug af affaldspapir. Så der ikke brænder bomuldsuld, bliver der tilsat en borax. Det absorberer selvfølgelig fugt, men ikke så meget som mineraluld.

I modsætning til de to tidligere indstillinger krymper ecowool, men kun lidt, i størrelsesordenen 15%. Men dette er måske det letteste materiale, vægten af ​​en sådan varmelegeme kan modstå overlapning.

Ecowool til isolering.

Dernæst har vi "national" isolering - det er kul slagge og savsmuld. For at være ærlig sammenlignet med fabriksversionerne er den eneste ubestridelige fordel ved folkemusikvarmere prisen gratis.

Vægten og termisk ledningsevne af kulslagge svarer til henholdsvis ekspanderet ler og den skal fyldes med ikke mindre end 200 mm. Men der er meget støv og snavs fra slagge, og det er i stand til at samle fugt.

Kul slagge i sammenligning i andre lignende varmelegemer.

Savsmuld vil også koste en øre, men der er nuancer. Materialet skal hærdes i et tørt rum i mindst et år. For at beskytte savsmuld fra gnavere og svamp bør de blandes med hydreret limeflukt i forholdet 10: 2 (savsmuld / fluff). Derudover er det muligt at lave isoleringsblokke fra savsmuld, men jeg vil snakke lidt om denne teknologi lidt senere.

Sav til isolering af gulve.

Jeg tror, ​​du forstår, at isolering af loftet i et privat hus med bulkmaterialer kun kan udføres fra loftsbunden. Trin-for-trin instruktion om teknikken for sådan isolering vil blive givet i det relevante kapitel, men for nu skal vi gå videre til rullematerialerne.

Rullematerialer

Tilgiv mig, producenterne af Ursa, Izover, glasuld og andre bløde opvarmningsmåtter, men jeg er absolut skuffet over dette materiale. I begyndelsen af ​​nul isolerede jeg loftet med sådanne måtter i landet og i garagen. Glasuld tog ikke, brugt på ursa, men som det viste sig, er resultatet det samme.

Ikke mere end 5-7 år gik, og i dacha-gulvet, at musene ikke trampede, blev selve landsbyen og isolationen lig den gamle tæppe. Der var næsten ingen mening fra ham, og alting skulle gøres på ny.

Så ligner komprimeret mineraluld, samt bomuldsuld efter at være blevet våd.

Hvis nogen stadig beslutter at købe og installere bløde måtter, skal du huske: at arbejde med lignende materialer skal du købe et godt, tæt jumpsuit, åndedrætsværn, handsker og briller. Støv med små partikler af glas er meget farlig for slim og hud.

Linnemåtter er en rent russisk knowhow. Vores folk huskede endelig, at i Rusland var husene altid isoleret med hør, mos, hamp og andre lignende materialer. I udseende ligner linnedmåtte delvis mineraluld.

De kan endda absorbere fugt, men efter tørring, i modsætning til bomuldsuld, bliver mængden af ​​hørmåtter genoprettet. Jeg ved ikke, hvad de er gennemblødt med, men musene lever ikke i denne isolering, og det understøtter ikke brænding.

Varmeisoleringsmåtter.

Derudover er der ikke skadeligt støv med glaspartikler, hvilket betyder, at du ikke behøver at forsvare dig selv så radikalt. Hvad angår producenterne, kan de mest kendte kaldes "Termolen", "Ecoteplin" og "Ecotherm". Prisen afhænger kun af fabrikantens ambitioner og transportomkostninger.

Pladeisolering

Pladeisolering ting universal. Det passer både til isolering af loftet udenfor og til isolering af det hængende loft indefra. Valget her afhænger af, hvad dit hus er bygget fra og typen af ​​værelse.

Mineraluldbasaltplader med en tæthed på 100 kg / m³ er mere velegnede til træhuse samt til isolerende gulve i køkkenet eller i dampbadet. Selvfølgelig absorberer de fugt, men hvis de er pakket ind i dampspærre, holder de deres form ganske godt og i lang tid. Forresten jo højere tætheden er, desto længere vil isolationen vare.

Fastgørelse af basaltplader til betonggulve.

Hvis det er nødvendigt at isolere loftet indefra i et blokhus med armeret betonplader, så anbefaler jeg at tage et billigt skum PSB-C25.

Ekstruderet polystyren er en god ting, men det er 2 til 3 gange dyrere end skum, og det er fornuftigt at bruge penge på det kun, hvis du vil hælde armeret betonplade fra loftet. Den samme Penoplex (producent af ekstruderet polystyrenskum) kan modstå en sådan vægt.

Ekstruderet polystyrenskum betragtes som et absolut vandtætningsmiddel. Skønt skum er dampgennemtrængeligt, er denne koefficient så lille, at den kan ignoreres.

Faktisk skal sådanne plader i træhuse derfor monteres meget omhyggeligt for ikke at tilslutte træet til vandtætningen, hvor det vil begynde at blive forringet.

Ekstruderet polystyrenskum fra varemærket "Penoplex".

Pladerne produceret på basis af styren har en fælles minus, ved temperaturer over 70 ºі de begynder at nedbrydes og udsender skadelige kræftfremkaldende stoffer.

Og hvis i en almindelig stue under loftet kun varm luft akkumuleres, så i køkkenet og endnu mere i dampbadet, er denne luft allerede varm. Derfor er hverken skummet eller dens ekstruderede modstykke i lignende lokaler indefra monteret.

Naturkork på loftet.

Hvad angår kork koster denne miljøvenlige og meget effektive isolering fantastiske penge. Og for at være ærlig, er det usandsynligt, at de mennesker, der har råd til en sådan luksus, limer det i loftet med egne hænder.

Derudover er der mulighed for at lave deres egne plader af savsmuld. Efter skuffelse i bløde wadded måtter, isolerede jeg på loftet med hjemmelavede savsmuldsplade. Instruktioner og selve opskriften er tilgængelige for alle, plus prisen på dette materiale er en billig.

Savsmuld, stablet mellem lags.

På 10 dele tørt tørret sav savsmuld tilsættes 1 del M500 cement og 1 del hydratiseret kalk. Alt dette blandes i en betonblander på en tør, hvorefter der tilsættes vand, ca. 2 dele og blandes igen.

Slaked Lime "Fluff".

Ifølge instruktionerne er det nødvendigt at tilsætte borsyre eller kobbersulfat til vand, men jeg blev anbefalet at opløse gelatine i vand i stedet for borsyre. Efter borsyre er pladerne efter hærdning sprød, og gelatine virker som et elastisk bindemiddel.

Denne løsning kan hældes i hjemmelavede former, så får du en plade med klare dimensioner. Eller falder i søvn lige mellem lags fra loftet. I dette tilfælde vil den samme plade vise sig, kun stor og monolitisk, med en tæt pasform til alle kontaktflader.

Den selvfremstillede opvarmning blok fra savsmuld med cement.

Udstyrsarrangement af loftisolering

Lad os nu tale om hvordan man laver loftet i et privat hus varmt. Der er 2 muligheder for arrangement. Denne isolering af loftet udenfor, det vil sige fra loftet og isolering af loftet indefra, fra siden af ​​værelserne.

Intern samling

Varm loftet fra indersiden direkte, lad os ikke være det bedste. For det første er det ikke egnet til værelser med lavt loft. I bedste fald vil dit loft falde med 50-70 mm, og i koldt område i vores store land vil isoleringen tage 150-200 mm.

For det andet er det nødvendigt at arbejde med brugen af ​​forskellige typer af trin- og trappestiger, hvilket i sig selv allerede er ganske vanskeligt.

Opvarmning af armerede betonplader af overlapning af polyfoam.

Og så uanset hvor tyk og højkvalitetsisolering du vælger, og på loftet fryser gulvkonstruktionerne i den kolde loft. Men musen til din isolering indefra vil helt sikkert ikke få.

I teorien er isoleringsteknik ikke kompliceret. Ofte så forstærkede betonplader. Selvom ingen plager dig til at fastgøre pladeisoleringen og til træloftet.

Som du kan forestille dig, er kun plademateriale i dette tilfælde velegnet til os.

Hvis man var nødt til at varme gulvbelægningsplader, skal man først og fremmest kontrollere, hvor godt de runde hulrum er forseglet inde i disse plader. Hvis propperne ikke er indstillet, gør du det selv. Sprøjt på kanten af ​​skummet, og når det hærder, skære overskydende og dække hullerne med cement-sand mørtel.

Huller i pladerne dækket af mørtel.

 • Så vidt jeg kom over, er skumplastet mindst 50 mm, for ekstruderet polystyrenskum 30 mm og for mineraluldskiver med en høj densitet på 100 mm. Isoleringsplader limes til loftet med byggemateriale og desuden fastgjort på duger, paraplyer, til 1m² mindst 5 fikseringspunkter;
 • Til styrenbaserede plader bruger jeg byggemidlet Ceresit CT83, som oprindeligt var udviklet specifikt til dette materiale. Og tætte basaltplader kan limes til næsten ethvert flise klæbemiddel;

Montering af skum suspension mellem lagene.

 • Alle elementerne er limet til brækket. Det er princippet om murværk med et skift mellem rækkerne. Selv om limen holder sig godt, bør isolationen desuden fastgøres på vægten. For at gøre dette, gennem isolationslaget borer vi gennem de "blinde" huller i loftet til en dybde på 50 mm. Så kører vi dowel-paraplyen ind i dem og hammer i den centrale ekspansionsstang i denne paraply;
 • Hvis vi udelukkende taler om væv, så er det nok. Men udseendet af et sådant loft er, for at sige det mildt, middelmådigt. Derfor, selv før du starter arbejde, skal du tænke på, hvordan du vil rette efterbehandling

Arrangement af gulve indefra med mineraluldplader.

 • Afgang 2 og begge er ret enkle. Du kan tage træstænger med en tykkelse lidt mere isolering og fiksere dem med ankre i loftet. Trinet mellem guiderne må ikke overstige 70 cm. Derefter installeres en varmelegeme mellem stængerne. Metoden er hurtig, men den er velegnet til flade vandrette fly. Hvis nogen af ​​hjørnene er stærkt fyldt, skal kiler placeres under stængerne, hvilket er langt og ubelejligt;

Montering af isolering mellem træskinner.

 • Til buede lofter er der en anden, lige så enkel måde. Den samme mærkning sker i loftet som ved installation af træstænger. Derefter monteres metalophængninger langs linjerne med en stigning på ca. en meter, og "vingerne" i dem er straks bøjet ned. Endvidere limes en varmelegeme til loftet, og under bøjlens vinger bøjes nedad, skæres hullerne i pladerne med en kniv.
  Når isoleringen er monteret, fastgøres enten træstrimler eller loftsgipsvægsprofiler til suspensionerne horisontalt vandret med en check på flyet.

Opvarmning af gulv ekstruderet polystyren skum med suspensioner.

For at lime isoleringen til en armeret betonplade nedenunder skal denne plade være ren og primet. Så hvis loftet er hvidkalket, skal du vaske af hvidvaskningen og et par gange for at gå gennem jorden med dyb penetration, for eksempel konkret kontakt.

Ekstern isolering af lofter gennem loftet

Opvarmning af loftet udenfor er ikke et eksempel nemmere og mere effektivt end den ovenfor beskrevne mulighed.

Ægte arrangement af armeret beton gulvplader og træstrukturer er noget anderledes indbyrdes:

 • Når du har at gøre med en armeret betonplade, kan du handle på to måder. For det første er pladen dækket af en vandtætningsfilm, det er billigere at bruge teknisk polyethylen. Selvom nogle stele folie skummet polyethylen (penofol) og lim leddene med folie tape. For trækonstruktioner er dette relevant, men jeg ser ikke stor mening i at dække beton med penofol;

Overlappende folie med penofol.

 • For bulkmaterialer, hvor tykkelsen af ​​dumpningen starter fra 150 mm, er træbjælker monteret således, at dybden af ​​cellerne er ca. 200 mm. Udvidet ler, vermikulitkolslagge og savsmuld falder lige i søvn mellem lags;
 • Men med ecowool vil der være lidt mere problemer. Dette materiale hældes ud af posen og derefter fluffes med en byggemixer eller elektrisk boremaskine med en blandedyse. Som følge heraf øges isoleringen i volumen med ca. 3-4 gange;

Fluwe ecowool ved hjælp af blandedyser.

 • Derudover er udvidede ler-, vermikulit- og kulslagge-materialer hårde, og de krymper næsten ikke. Mens savsmuld og økologi skal hældes lidt højere lag, er denne tolerance nødvendig for krympning;
 • I princippet er isoleringen selv klar. Men hvis du forlader det sådan, så går det rundt på loftet i det mindste ubehageligt. Derfor anbefaler jeg altid at lave gulvet ovenfor.
  Hvis penge til et rynket gulvbræt eller tyk krydsfiner ikke er nok, så køb et almindeligt ubearbejdet bord og sy det op. Lad der være huller der, men i det mindste kan du let gå og bruge loftet som et opbevaringsrum;

Dampbarriere over mineraluldplader.

 • Der er endnu en ting, som de fleste amatørmestere savner. Bulkisolering, især som ekspanderet ler og kulsslagge, har en ret stor fraktion, og for at sikre god effektivitet er det ønskeligt at dække dampbarriemembranen (termoseffekt).
  Og glem ikke at sætte denne membran i højre side, dampen bevæger sig opad fra bund til top. Overdreven fugtighed bør være fri for at forlade isoleringen, og oven på membranen beskytter isoleringen mod at blive våd;
 • Trægulve er oprindeligt baseret på loftslagene, så teknologien i deres arrangement er ens. Kun i dette tilfælde, i stedet for vandtætning, er dampspæremembranen eller kraftpapiret foret under

Dampisoleringsmembran overlag.

 • Der er en anden måde at varme armeret beton gulve, det bruges normalt på loftet. For at opvarme pladen ovenfra limes et lag skum med en tæthed på mindst 30 enheder til gulvet, og det er bedre at tage ekstruderet polystyrenskum;
 • Endvidere lægges et metalforstærkende net med en celle på ca. 50 mm over isolationen, og en 20-30 mm tykk kobler hældes på den. Som følge heraf får du et fuldt gulv og et varmt loft under. Generelt er skum ikke anbragt under skræftet, men der er ingen tung belastning på loftet eller på loftet, og denne regel kan ignoreres;

Forstærkning belægning under screed isoleret med ekstruderet polystyren skum.

 • I denne fremgangsmåde er der også en let, groft sagt billig løsning. På den, i stedet for ekstruderet polystyrenskum, hældes et lag af ekspanderet ler på gulvet. Og allerede på keramzite hældes kobleren. Det viser sig selvfølgelig billigere, men arbejdet er meget mere, kagen er hårdere, og tykkelsen starter kun fra 200 mm.

Arrangement af betonplade på toppen af ​​ekspanderet ler.

konklusion

Nu vil du være meget nemmere at navigere isoleringen, især i disse egenskaber, som normalt er tavse om sælgere. Og vigtigst af alt vil du være i stand til at bestemme hvilken metode fra ovenstående som passer specielt i dit tilfælde. På billedet og videoen i denne artikel vises de vigtigste punkter for isolering i praksis. Hvis du efter at have vist dig stadig spørgsmål, skriv dem i kommentarerne, vil jeg forsøge at hjælpe.

Støtteramme lavet af cd-profiler over isolering.

Gør det selv

Opvarmning af loftet i et privat hus - en garanti for varme værelser om vinteren og et køligt klima om sommeren. Det er nødvendigt at tage sig af dette på scenen med at bygge et hus. Men hvis huset er klar, kan du stadig varme loftet med minimal indsats.

Hvorfor er det vigtigt at varme loftet i huset?

Skolekendskab til fysik kan stadig være nyttigt i livet. På grund af konvektion, når kold luft går ned og varm går op, trænger al den varme, der opsamles i rummet, gennem det uopvarmede loft ind i det uopvarmede loft. På grund af dette er det nødvendigt at øge kedlens kraft og som følge heraf medføre ekstra omkostninger til opvarmning.

Af samme grund kræver isoleringen af ​​loftet en mere seriøs tilgang end væggeisoleringen. På grund af luftstrømmen kan varmetabet fra træloftet nå op til 3 W / m2 / K. For mursten eller betongulve er satsen endnu højere. Samtidig er det ikke nødvendigt at opvarme lofterne mellem boligarealerne, hvis temperaturen i dem er den samme. Nok til at overvåge lydisolering og spare penge på varmeisolering på loftet og taget.

Om sommeren er det også bedre at have et opvarmet loft - taget opvarmet af solen overfører varmen til rummet og negerer arbejdet med klimaanlæg. Har brugt på isolering én gang, kan du nyde et behageligt mikroklima i dit hus i mange år.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger isolering?

Først og fremmest er du nødt til at træffe beslutning om stedet for isolering - inden for eller uden for stuerne. Den første mulighed er meget uønsket af flere grunde:

 • reducerer lofthøjden
 • det er umuligt at bruge bulkisolering;
 • kølepunktet skifter tættere på indersiden af ​​loftet;
 • uundgåelige reparationer på grund af demontering af det gamle loft.

Loftet isolering er blottet for alle disse negative egenskaber. Men hvis loftet ikke er forsynet, eller i projektet giver et loftsrum, skal du straks opvarme taget.

Valget af materialer til opvarmning af egne hænder

Polyfoam eller EPPS, samt mineraluld og dets analoger er egnede til isolering indefra og udenfor. Sådanne materialer lægges mellem bjælker eller i en specielt konstrueret ramme og er lukket med gipsplader, OSB-plader eller klapbræt.

Men hvis huset har en sauna, så er det bedre ikke at varme loftet over det med ekspanderet polystyrenskum - på grund af de høje temperaturer kan det begynde at frigive stoffer, der er skadelige for mennesker.

Betonplader er også fremragende til indvendig isolering på grund af deres lave vægt og nem installation. Deres tykkelse op til 10 cm vil ikke "spise" meget højde uden yderligere plettering. Klæbemiddel påføres pladerne med en indhakket trowel til polystyrenplader og presses mod loftet.

Isolering er puttied og malet.

Bulkisolering er ret økonomisk - chips, økologi eller ekspanderet ler. Sandt nok har de en høj hygroskopicitet, de kræver god vandtætning. Denne isolering hældes mellem bjælkerne på siden af ​​loftet med et lag på ca. 15 cm, og med henblik på bevægelse på loftet er de dækket af OSB.

Sandt nok har de en høj hygroskopicitet, de kræver god vandtætning.

Hvilken slags isolering bider ikke musen?

Mus bider enhver isolering. Men ikke som mad, men for at udvide deres bevægelser. Man kan høre udsagn om, at mus spiser skum. Dette er ikke helt sandt - de gnaver det og bygger reden i det. Men den samme skæbne vil falde mineraluld, omend lidt senere.

På grund af strømningsevnen kan økologen spare lidt - men gnavere vil trite det, indtil de kan slå sig ned og flytte normalt i en varmelegeme. Den mest modstandsdygtige over for gnavere claydite - stærke "småsten", temmelig store, således at mus og endda rotter ikke kunne bære dem, og samtidig små nok til at falde i søvn deres bevægelser.

Men selv her er der et trick - musene arrangerer "lezhki" der. Derfor er den eneste måde at beskytte isoleringen på at forhindre gnavere i at komme ind i det i princippet. Hele resten er kun en midlertidig og meget upålidelig løsning.

Sådan isoleres loftsloftet?

Opvarmning af dine hænder fra loftet er ret simpelt. For det første frigøres rummet, og gulvet er helt fjernet (hvis det var). Trin for trin arbejde:

 1. Dampbarriere lægges således, at dets kanter kommer på bjælkerne. Hvis bjælkens højde ikke er nok, er dampspærren fastgjort med træstrimler - for luftgabet mellem isoleringen og arkene.

 • I sektionen af ​​loftet over badet eller saunaen kan kun aluminiumsfolie bruges som dampspærre - skummet polyethylen smelter.
 • Tæt på bjælkerne passer isolering. Mineraluldens bredde skal være en centimeter mere end afstanden mellem bjælkerne - for maksimal pasform. Polyfoam kan også skæres "med et lager" - på grund af de forskellige bjælker er det bedre at skære arkene på plads. Mellemrummet mellem skumpladerne er fyldt med monteringsskum, og overskydningen afskæres.

 • Løs isolering hældes fra en afstand af 15 cm fra væggen langt fra udgangen. Der skal laves en høj tærskel omkring lugen eller foran døren til loftet - så isoleringen ikke spildes ud.
 • Over isoleringen placeres et andet lag af vandtætning, og du kan dække alle med OSB. For at gemme bruger ofte et bord lagt igennem en. Dette er kun en acceptabel mulighed, hvis der er et øverste lag af vandtætning. Uden det vil isoleringen blive tilstoppet af støv og forringe de isolerende egenskaber.
 • For at isolere betongulve er teknologien nøjagtig den samme - det er nok at lægge tømmer over betonen. Spray materialer kan også bruges, men dette kræver specielt udstyr og visse færdigheder.

  Sådan isoleres loftet indefra?

  Med et hængslet loft kan du isolere rummet indefra. Til dette:

  1. Rammen af ​​det hængende loft skal være lavet af træstænger eller en metalprofil. Det er fastgjort til loftet og vægge med dowels.

 • Mineraluld anvendes ofte som isolering. Det er vigtigt at huske - materialet er irriterende, du skal arbejde i en helt lukket kjole, handsker, briller og en maske.
 • Polyfoam er dyrere end mineraluld, men kræver ikke dampspærre. Desuden er det ikke tilstoppet over tid og kræver ikke øgede sikkerhedsforanstaltninger. Men husk på, at når det kommer i kontakt med belysningsenheder, kan det begynde at smelte.
 • Både mineraluld og skum limes til en speciel lim. En dampspærre er fastgjort på toppen, hvilket forhindrer mineralulden i at blive fugtig. Samlinger mellem polyfoam forsegles med monteringsskum.

 • Efterbehandling er gipspladstøbning og loftbehandling.
 • På grund af manglende ventilation er spotlights i et opvarmet loft uønsket, de opvarmes og hurtigt svigtes. Og når det kommer i kontakt med skummet, kan isoleringen begynde at smelte.

  Der er tre måder at løse problemet på. Den første er at bruge kun hængende lysekroner og væglamper. Den anden er at fjerne det termiske isoleringslag omkring armaturerne indbygget i loftet. På samme tid bør du ikke glemme dampspærren - den skal dække mineralulden uden huller. Og den tredje er at sænke loftet nogle få centimeter, tilstrækkeligt til at installere spotbelysning.

  Om hvordan man opvarmer loftet på loftet og loftet på loftet, som er beskrevet detaljeret i videoen:

  Sådan isoleres loftet i et privat hus indefra

  Et kort overblik over teknologier og muligheder for isolering af loftet i et privat hus. Jo bedre at skære loftet i landet for at spare varme.

  Loftisoleringsteknologi i et privat hus

  Varmeisolering af mineraluldsloftet på loftet i et privat hus. Huse med et sikkert isoleret loft vil holde varmen i koldt vejr, og mærkeligt, da det kan lyde, køligt i varmt vejr.

  Hvis vi taler om private huse, går næsten halvdelen af ​​varmen i huset tabt gennem loftet, så dens pålidelige isolering kan betydeligt medvirke til at holde varmen om vinteren og forhindre dens indtrængning i rum om sommeren.

  Korme alle andre ting, isolering af loftet - det er ikke kun nyttigt, men også omkostningseffektiv. Denne procedure giver dig mulighed for at gøre dit hjem mere behageligt og reducere brugsregnskabet betydeligt.

  Et rimeligt spørgsmål opstår, og hvordan man korrekt opvarmer loftet i et privat hus og gør det til den laveste pris? Markedet i dag kan tilbyde et stort udvalg af løsninger på dette problem. Lad os se på nogle af dem.

  Jo bedre at varme loftet?

  Loftisoleringsmaterialer

  For at forhindre lækage af værdifuld varme gennem loftet, kan mange forskellige materialer anvendes. Mange håndværker bruger såsom slagge, savsmuld, udvidet ler og endog tørt græs bruges i landsbyerne. Det viser sig ganske pålideligt, varmen går ikke overalt, og den finansielle side lider ikke.

  Men der er nogle ulemper ved disse billige materialer. I det tørre græs kan der forekomme en slags dyr i form af insekter og edderkopper, og savsmuld har tendens til at rådne. Hvis vi taler om slagger, så skønt det bevarer varmen godt i huset, men med en stor mængde kan det påvirke lofterne i huset negativt og udstråler desuden en baggrundsstråling.

  Udvidet ler i dette tilfælde (sammenlignet med savsmuld, halm og andre lignende materialer) er betydeligt fremad, selvom det mister væsentligt til moderne materialer beregnet til isolering og isolering af lokaler. Lad os se nærmere på dette problem.

  Måder at isolere loftet i et privat hus

  At løse problemet med varmetab på to måder:

  • For det første kan du varme loftet uden for rummet;
  • For det andet - at varme loftet fra indersiden.

  "Retten til livet" har begge veje, da de begge fører til det ønskede resultat. Ved hjælp af disse metoder er der en betydelig besparelse af ressourcerne, mens varmen forbliver i huset.

  Forskellen i varmebehandlingsmetoder er ikke kun i arbejdsproceduren, men også i brugen af ​​forskellige materialer til isolering, som kan opdeles i to kategorier:

  Dette er en meget vigtig egenskab, der fortæller, hvordan forskellige materialer kan absorbere fugt. Hvis du ejer oplysninger om denne karakteristik, kan du bruge materialet som beregnet.

  Dampgennemtrængeligt materiale bruges oftest indendørs, og de samme materialer, der er damptætte, henholdsvis udenfor.

  Den første metode - isolering af loftet fra inde i rummet.

  For arbejde på isolering af loftet fra indersiden af ​​rummet, kan du bruge mineralisolering, i folkene hedder det "glasuld". Normalt monteres en glasuldsrulle sammen med et gipspladens falske loft, hvilket reducerer mængden af ​​varmetab.

  Overvej de vigtigste trin for isolering af loftet mineraluld:

  1. samle en metalramme til fastgørelse af gipsvægge
  2. mineraluld er limet til nichen mellem gipspladesrammens profiler direkte til loftet ved hjælp af speciel lim (godt "holder" lim til fliser);
  3. sheathe den resulterende struktur med gips.

  Ved første øjekast synes denne isoleringsmetode ganske simpelt, men det er kun en antagelse. I denne teknologi er der mange finesser, der skal overvejes.

  For eksempel, hvis du tager isoleringen selv, skal du huske det faktum, at når du installerer det i loftet, kan det på ingen måde presses sammen. Spørgsmålet opstår, hvorfor? Ja, fordi der er specielle luftlag i mineralulden, hvilket forsinker udtagningen af ​​varme fra rummet.

  Den anden vej - isolering af loftet uden for rummet

  Loftet isolering (skum eller udvidet polystyren) er måske en af ​​de bedste måder at isolere et privat hus på.

  Fordi mange problemer der findes i det tilfælde, der anses for at være forsvundet, forsvinder. Der er ingen grund til at installere et gipsplankloft, og behovet for unødvendige "gestus" forsvinder. Hvordan gør man det mest effektivt?

  • Først og fremmest er det nødvendigt at rense loftsrummet fra overskydende affald. Dette skal gøres af en grund - til yderligere arbejde er der brug for en ren overflade.
  • Så køber vi et simpelt skum, hvis tykkelse skal være mindst 50 mm. Og selvfølgelig bør det være meget at dække hele overfladen på loftet. Du kan i stedet bruge polystyren polystyren, men i dette tilfælde vil det koste meget mere end skum.
  • Vi lægger skummet på gulvfladen og fixer de steder, hvor leddene af arkene går, med skum.

  I princippet, hvis loftet ikke bruges til opbevaring af "meget nødvendige ting", så kan alt arbejdet udfyldes. Hvis det bliver brugt til opbevaring af noget, er det desuden nødvendigt at stramme loftet på loftet med en betonplade, ellers et halvt år senere vil gulvet knække fra hyppig gang. Det er også nødvendigt at forstærke kobleren med et specielt metalnet, og gulvbelægningen skal være mindst 50 mm.

  At vælge fra de to overvejede metoder til loftisolering, tænk hvilken indstilling der er bedst for dig. Måske, hvis huset har buede lofter, så er det fornuftigt at bruge den første metode til isolering, da gipsvæggen kan klare nivelleringsopgaven perfekt. Men den anden metode vil være billigere. Men valget er i sidste ende altid dit.

  Relaterede nyheder

  Sådan isoleres loftet inde fra huset?

  Hvis der ikke er nogen loftsrum i huset eller den er placeret meget lav, så skal den øverste del af bygningen være isoleret indeni. Sådan isoleres loftet inde fra huset? Hvilke materialer skal du bruge? Lad os finde ud af det.

  Sådan isoleres loftet i et privat hus indefra? Der er flere materialer til isolering af loftet:

  1. Folieisolering;
  2. Ecowool som varmelegeme til den øverste del af huset;
  3. Brug af mineraluld;
  4. Anvendes i arbejde med polyfoam;
  5. Isolering af loftet penopleks.

  Folieisolering

  Dette materiale anvendes til isolering af betonoverflader. Derudover er der ikke behov for varmeisoleringskomponenter til isolering af loftet indefra i et privat hus. Frigivelsen af ​​folieret polystyren udføres i plader på 60/120 og en tykkelse på 2-9 cm.

  Takket være teknologien med trængte låse vil kulden ikke være mellem leddene af arkene. Dette materiale er opdelt i to typer: bilaterale og ensidige. Ofte anvendes fugtig isolering til varmeisolering af de øverste dele af badene.

  Installation trin

  • Den cellulære obreshetka fra en metalprofil eller træbjælker er lavet.
  • Påkrævede ark af materiale er skåret.
  • Vedhæftet til kassen med en hæftemaskine.
  • Foliesiden skal være placeret inde i rummet.
  • Når der lægges plader, er det nødvendigt at lave såkaldte "luftpuder", så folien ikke bliver meget varm.
  • Ovenfor er den øvre del af huset syet med clapboard eller hyposcarton.

  Ecowool som varmelegeme til loftet

  Grundlaget for ecowool er cellulose, et miljøvenligt materiale.

  1. På grund af indholdet i isolerende lingin bliver det åndbar, elastisk og elastisk.
  2. I en sådan varmelegeme danner ikke en svamp, og gnavere vil ikke starte.
  3. Brandsikker
  4. Under arbejdet med metaloverflader er der ikke dannet korrosion.
  • Der er meget støv, når du arbejder.
  • Isolering alene vil ikke fungere, arbejdet skal udføres af specialister.
  • Opvarm ikke materialet, fordi det smolder.

  Installation trin

  1. Installer på to måder: våd og tør. Tør bruges til at isolere loftet udenfor og vådt indefra.
  2. Ecowool er fugtet og limet til overfladen.
  3. Limning udføres under tryk.
  4. Når materialet tørrer, bliver overfladen ensartet.
  5. Du kan håndtere økologisk og klæbende sammensætning, og derefter fastgøres til bunden af ​​den øverste del af huset.

  Med mineraluld

  At arbejde med denne isolerende sammensætning skal være meget omhyggeligt. Du skal bære beskyttelsesdragt, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller. Så at partikler af mineraluld ikke falder på huden, fordi det irriterer huden meget.
  Ulemperne med mineraluld:

  • Du kan ikke lægge materialet, og derefter fjerne det, da det kan miste sin isolerende kvalitet.
  • Bange for fugt.
  • Det er nødvendigt at lægge uden huller, kvaliteten af ​​varmeisolering vil afhænge af det.
  • Det er nødvendigt at bruge yderligere varmeisolerende midler.
  • Materialet er ikke holdbart og kræver udskiftning efter 10 år.

  Installation trin

  1. Den øverste del af bygningen ryddes af snavs og støv.
  2. Rammen er lavet af metal eller træ guider.
  3. Målinger er taget.
  4. Lags er installeret.
  5. På overfladen skal du fixe dampspærren.
  6. Der skal være et mellemrum mellem dampisolatoren og mineralulden til luftcirkulation.
  7. Brug beskyttelses tøj.
  8. I de resulterende celler passer blokke af mineraluld.
  9. Over isoleringen er monteret et andet lag af dampspærre.
  10. Den øverste del af huset sys op med det købte materiale: gipsplader eller klapbræt.

  Anvendes i arbejde med polyfoam

  Termisk isolering af loftet i et privat hus fra indersiden af ​​skummet anvendes ofte. Men han har fejl:

  • Formaldehyder frigives i luften;
  • Gnavere kan forekomme;
  • Den øverste del af rummet vil ikke trække vejret;
  • Lyser, når der opstår en brand.

  Installation trin

  1. Der er to installationsmetoder: klæbemiddel og ramme.
  2. Målinger er lavet af loftets bredde og længde.
  3. Isoleret materiale købes.
  4. Fjernet den gamle belægning fra loftet.
  5. Overfladen skal behandles med antiseptisk middel.
  6. Efter sin grund.
  7. Nu er enten pladerne limet til loftet, eller en ramme er lavet, og blokkene lægges i cellerne.
  8. Med klæbemetoden er pladerne desuden fastgjort med dowels.
  9. Alle slidser er fyldt med skum.
  10. Forstærket overflade er færdig.
  11. Hele den øverste overflade af rummet er suteret.

  Isolering af loftet penoplex

  • Vandtæt
  • Plader kan simpelthen holde sig fast.
  • Det starter ikke gnavere, svampe og skimmel.
  • Frostbestandig
  • Det vejer lidt.

  Installation trin

  • Laget ramme.
  • Plader lægges i cellerne.
  • Dampspærren er fastgjort.
  • Den øverste overflade af rummet er sutureret.

  Det er muligt og på en anden måde:

  1. Overfladen rengøres af snavs.
  2. Det er jordet.
  3. Pladerne behandles med lim.
  4. Fastgjort til loftet.
  5. Det skal være beklædt gips.

  Flere metoder til isolering af loftet blev overvejet, hvilket boligejer skulle beslutte.

  Opvarmning af loftet i et privat hus med egne hænder

  Opvarmning af loftet i et privat hus - en garanti for varme værelser om vinteren og et køligt klima om sommeren. Det er nødvendigt at tage sig af dette på scenen med at bygge et hus. Men hvis huset er klar, kan du stadig varme loftet med minimal indsats.

  Hvorfor er det vigtigt at varme loftet i huset?

  Skolekendskab til fysik kan stadig være nyttigt i livet. På grund af konvektion, når kold luft går ned og varm går op, trænger al den varme, der opsamles i rummet, gennem det uopvarmede loft ind i det uopvarmede loft. På grund af dette er det nødvendigt at øge kedlens kraft og som følge heraf medføre ekstra omkostninger til opvarmning.

  Af samme grund kræver isoleringen af ​​loftet en mere seriøs tilgang end væggeisoleringen. På grund af luftstrømmen kan varmetabet fra træloftet nå op til 3 W / m2 / K. For mursten eller betongulve er satsen endnu højere. Samtidig er det ikke nødvendigt at opvarme lofterne mellem boligarealerne, hvis temperaturen i dem er den samme. Nok til at overvåge lydisolering og spare penge på varmeisolering på loftet og taget.

  Om sommeren er det også bedre at have et opvarmet loft - taget opvarmet af solen overfører varmen til rummet og negerer arbejdet med klimaanlæg. Har brugt på isolering én gang, kan du nyde et behageligt mikroklima i dit hus i mange år.

  Hvad skal man kigge efter, når man vælger isolering?

  Først og fremmest er du nødt til at træffe beslutning om stedet for isolering - inden for eller uden for stuerne. Den første mulighed er meget uønsket af flere grunde:

  • reducerer lofthøjden
  • det er umuligt at bruge bulkisolering;
  • kølepunktet skifter tættere på indersiden af ​​loftet;
  • uundgåelige reparationer på grund af demontering af det gamle loft.

  Loftet isolering er blottet for alle disse negative egenskaber. Men hvis loftet ikke er forsynet, eller i projektet giver et loftsrum, skal du straks opvarme taget.

  Valget af materialer til opvarmning af egne hænder

  Polyfoam eller EPPS, samt mineraluld og dets analoger er egnede til isolering indefra og udenfor. Sådanne materialer lægges mellem bjælker eller i en specielt konstrueret ramme og er lukket med gipsplader, OSB-plader eller klapbræt.

  Men hvis huset har en sauna, så er det bedre ikke at varme loftet over det med ekspanderet polystyrenskum - på grund af de høje temperaturer kan det begynde at frigive stoffer, der er skadelige for mennesker.

  Betonplader er også fremragende til indvendig isolering på grund af deres lave vægt og nem installation. Deres tykkelse op til 10 cm vil ikke "spise" meget højde uden yderligere plettering. Klæbemiddel påføres pladerne med en indhakket trowel til polystyrenplader og presses mod loftet.

  Isolering er puttied og malet.

  Bulkisolering er ret økonomisk - chips, økologi eller ekspanderet ler. Sandt nok har de en høj hygroskopicitet, de kræver god vandtætning. Denne isolering hældes mellem bjælkerne på siden af ​​loftet med et lag på ca. 15 cm, og med henblik på bevægelse på loftet er de dækket af OSB.

  Sandt nok har de en høj hygroskopicitet, de kræver god vandtætning.

  Hvilken slags isolering bider ikke musen?

  Mus bider enhver isolering. Men ikke som mad, men for at udvide deres bevægelser. Man kan høre udsagn om, at mus spiser skum. Dette er ikke helt sandt - de gnaver det og bygger reden i det. Men den samme skæbne vil falde mineraluld, omend lidt senere.

  På grund af strømningsevnen kan økologen spare lidt - men gnavere vil trite det, indtil de kan slå sig ned og flytte normalt i en varmelegeme. Den mest modstandsdygtige over for gnavere claydite - stærke "småsten", temmelig store, således at mus og endda rotter ikke kunne bære dem, og samtidig små nok til at falde i søvn deres bevægelser.

  Men selv her er der et trick - musene arrangerer "lezhki" der. Derfor er den eneste måde at beskytte isoleringen på at forhindre gnavere i at komme ind i det i princippet. Hele resten er kun en midlertidig og meget upålidelig løsning.

  Sådan isoleres loftsloftet?

  Opvarmning af dine hænder fra loftet er ret simpelt. For det første frigøres rummet, og gulvet er helt fjernet (hvis det var). Trin for trin arbejde:

  1. Dampbarriere lægges således, at dets kanter kommer på bjælkerne. Hvis bjælkens højde ikke er nok, er dampspærren fastgjort med træstrimler - for luftgabet mellem isoleringen og arkene.

 • I sektionen af ​​loftet over badet eller saunaen kan kun aluminiumsfolie bruges som dampspærre - skummet polyethylen smelter.
 • Tæt på bjælkerne passer isolering. Mineraluldens bredde skal være en centimeter mere end afstanden mellem bjælkerne - for maksimal pasform. Polyfoam kan også skæres "med et lager" - på grund af de forskellige bjælker er det bedre at skære arkene på plads. Mellemrummet mellem skumpladerne er fyldt med monteringsskum, og overskydningen afskæres.

 • Løs isolering hældes fra en afstand af 15 cm fra væggen langt fra udgangen. Der skal laves en høj tærskel omkring lugen eller foran døren til loftet - så isoleringen ikke spildes ud.
 • Over isoleringen placeres et andet lag af vandtætning, og du kan dække alle med OSB. For at gemme bruger ofte et bord lagt igennem en. Dette er kun en acceptabel mulighed, hvis der er et øverste lag af vandtætning. Uden det vil isoleringen blive tilstoppet af støv og forringe de isolerende egenskaber.
 • For at isolere betongulve er teknologien nøjagtig den samme - det er nok at lægge tømmer over betonen. Spray materialer kan også bruges, men dette kræver specielt udstyr og visse færdigheder.

  Sådan isoleres loftet indefra?

  Med et hængslet loft kan du isolere rummet indefra. Til dette:

  1. Rammen af ​​det hængende loft skal være lavet af træstænger eller en metalprofil. Det er fastgjort til loftet og vægge med dowels.

 • Mineraluld anvendes ofte som isolering. Det er vigtigt at huske - materialet er irriterende, du skal arbejde i en helt lukket kjole, handsker, briller og en maske.
 • Polyfoam er dyrere end mineraluld, men kræver ikke dampspærre. Desuden er det ikke tilstoppet over tid og kræver ikke øgede sikkerhedsforanstaltninger. Men husk på, at når det kommer i kontakt med belysningsenheder, kan det begynde at smelte.
 • Både mineraluld og skum limes til en speciel lim. En dampspærre er fastgjort på toppen, hvilket forhindrer mineralulden i at blive fugtig. Samlinger mellem polyfoam forsegles med monteringsskum.

 • Efterbehandling er gipspladstøbning og loftbehandling.
 • På grund af manglende ventilation er spotlights i et opvarmet loft uønsket, de opvarmes og hurtigt svigtes. Og når det kommer i kontakt med skummet, kan isoleringen begynde at smelte.

  Der er tre måder at løse problemet på. Den første er at bruge kun hængende lysekroner og væglamper. Den anden er at fjerne det termiske isoleringslag omkring armaturerne indbygget i loftet. På samme tid bør du ikke glemme dampspærren - den skal dække mineralulden uden huller. Og den tredje er at sænke loftet nogle få centimeter, tilstrækkeligt til at installere spotbelysning.

  Om hvordan man opvarmer loftet på loftet og loftet på loftet, som er beskrevet detaljeret i videoen: