Opvarmning saunaen indefra - trin for trin instruktioner

Ved at opvarme dampbadets inderside kan du forbedre bade- og wellnessprocedurernes kvalitet og spare penge på brændstof til ovnen. Derfor bør et sådant arbejde planlægges af hver enkelt badkar. Og i denne artikel vil vi overveje trinvise instruktioner, der giver mulighed for at udstyre den indre isolering med egne hænder.

Først og fremmest - sømme mellem tømmer eller træ. Selv en afrundet tømmer passerer luften på leddene, som vil afkøle rummet og forhindre dampbadet i at opvarme op til en høj temperatur. Men dette arbejde er gjort under opførelsen af ​​loghuset.

For det første bør badet isolere sømene

Efter samlingen af ​​tømmerhuset er det nødvendigt at opvarme vinduet og døråbningerne ved at installere pålidelige og varmebestandige indkapslingsstrukturer baseret på termoruder og varmebestandige paneler. Nå, i sidste ende, opvarmes saunaen fra indersiden. Desuden kan dette arbejde opdeles i tre faser:

 • Opvarmning af gulvet, fordi badet er på frysepladsen, og kun en base for beskyttelse af lokalerne fra forkølelsen vil ikke være nok.
 • Forøgelse af varmestandigheden af ​​loftet. I denne zone akkumuleres al varme, så den lave varmebestandighed på loftet vil ødelægge hele mikroklimaet i badet.
 • Vægisolering Under konstruktionen opvarmes kun sømene mellem træbjælkerne. Og det er nok for et behageligt ophold på værelset, men ikke nok til et bad. I så fald skal væggene fylde et ekstra lag af isolering.

Som du kan se, er badets varmeisolering langt fra et meget let job, men der er ikke noget særligt vanskeligt i denne sag. Det er kun nødvendigt at studere arrangementets teknologi og vælge den rigtige isolering.

Før isolering af dampbadet, bør badets ejer vælge det rigtige isoleringsmateriale, baseret på følgende anbefalinger:

For det første skal isolatoren have en høj stopkraft. Varmeoverførselskoefficienten må ikke stige over 0,2 W / (m K). Og det er kun til gulvbelægning. Og til opvarmning af vægge og lofter er det bedre at bruge et materiale med en faktor på 0,2 W / (m K).

For det andet skal isolatoren ikke reagere på fugt. Især udendørs materiale. Til vægge og lofter kan vi bruge en membran eller en reflektor, der afskærer fugt, men i tilfælde af gulvet vil dette materiale ikke fungere.

For det tredje skal den åbne (gulv) isolator have høj mekanisk styrke. Der er ingen særlige krav til vægge og loftet gulve. Her kan materialets egenskaber forstærkes af ydersiden.

For det fjerde indebærer opvarmning af dampbadet en konstant kontakt mellem materialet og området med høje temperaturer. Nogle elskere formår at opvarme rummet op til 100-120 grader Celsius, og 75-80 ° C betragtes som den sædvanlige temperatur. Derfor må isoleringen ikke smelte eller antændes, selv i tilfælde af langvarig ophold i dette temperaturområde.

For det femte skal materialet være absolut neutralt for menneskekroppen. Fordelingen af ​​skadelige stoffer og fremkaldende allergiske reaktioner er principielt udelukket. I badet går folk til sundhed og ikke for nye sår.

Som et resultat heraf bør den bedste løsning for isolering til marken genkende granuleret ler. Han er ikke bange for nogen mekanisk belastning eller fugt. Det er bedre at lægge almindelig eller folieret mineral (basalt) uld på væggene og loftet. Det modstår varme, og et lag af finish vil beskytte det mod fugt og mulig mekanisk påvirkning.

Polyfoam, udvidet polystyren, foliepolyethylen til opvarmning af damprum passer ikke - de tåler ikke opvarmning selv op til 70 grader Celsius.

Nå, da vi har hentet materialerne, kan vi fortsætte med dampvarmerens direkte opvarmning indefra, efter at have studeret trinvise instruktioner til gulv, loft og vægge.

For at gøre dette skal vi danne en flerlagsstruktur i retning fra jorden, der består af vandtætning, varmeisolering og efterbehandling. Det første lag er vandtæt. Den er lavet i form af en polyethylenfilm, som er anbragt på den forberedte jord. Desuden er præparatet på strøelse lag af sand, med en tykkelse på 15 centimeter.

Det andet lag er varmeisolering. Den er dannet på basis af strøelse fra udvidet ler. Tykkelsen af ​​dette lag er normalt lig med dobbelt tykkelsen af ​​væggene og varierer fra 30 til 40 centimeter. Desuden skal vi ved afslutningen af ​​dannelsen af ​​strøelselaget nå niveauet af loghusets første krone.

For varmeisoleringen af ​​dampbadet er det ideelt ler

Dernæst lægges det forstærkede maske med 20 cm celler på den ekspanderede ler og hældningen hældes ved anvendelse af sandcementmørtel med et fyldstof. Den optimale tykkelse af screed - fra 5 til 8 centimeter. På samme tid omkring gulvets omkreds, på niveauet af den fremtidige sokkel, er det nødvendigt at fylde vanddækslet nederdel af folie, der beskytter logerne mod kontakt med beton.

Til efterbehandling af varmebestandige gulve bruger de fliser eller plader, der ligger på batten.

Til isolering af loftet i dampbadet er der brug for en helt anden varmeisolator - folie mineraluld. Det modstår opvarmning op til 700 grader Celsius og overfører nemt den sædvanlige temperatur i denne dampbadzone, som ikke stiger over 160-180 ° C.

Efterbehandlingsprocessen selv begynder med en loftsbeklædning med en antiseptisk primer, der beskytter brædderne mod skimmel og meldug. Det andet trin er polstringens polstring på loftet, hvis dybde skal være lig med isoleringens tykkelse (normalt 10 centimeter). Træet med at lægge plader svarer til bredden af ​​en standard strimmel af mineraluld.

Folierede isolerede lofter i mineraluld

Det tredje trin - isolering. Efter at batten er færdig, er rummet mellem brædderne fyldt med mineraluld, lagt med folien udad (mod gulvet). Og alle leddene er forsigtigt limet med foliebånd. Efter afslutningen af ​​arbejdet på loftet bør der ikke være revner.

Det sidste trin er installationen over toppen af ​​overfladepladen (foring) eller krydsfinerpaneler. Og i dette tilfælde er det nødvendigt at læse i beskrivelsen af ​​specifikationen for clapboard - valg af fyr og gran og andre tarry træer er ikke egnede i dette tilfælde. Ideel foring til et bad forbereder sig fra løvtræer af faste karakterer.

Arrangement af vertikal varmeisolering på badets vægge kræver ikke brug af dyr folie mineraluld. I dette tilfælde er det nok at tage den sædvanlige mineraluld og aluminiumsfolie, som vil fungere som en god dampspærre og skærm fra høj temperatur.

Legeprocessen selv er som følger:

 • Vi mætter væggene med antiseptisk - det redder tømmerhuset fra råd og svamp.
 • Vi fylder bordets vægge med en tykkelse på 3-4 centimeter og en bredde på 2-3 cm mere end isoleringens dybde. Afstanden mellem pladerne skal falde sammen med bredden af ​​rullen af ​​mineraluld. Til sidst skal alle brædderne være gennemblødt med antiseptisk.
 • Vi lægger mineraluld på tørre logs (antiseptisk bør tørre) og fylder mellemrummet mellem pladerne.
 • Vi fylder aluminiumsfolie over kappen og ruller den i vandrette striber fra bund til top. I dette tilfælde skal overbandet lægges overlappet på den nederste (2-3 centimeter vil være nok). Og som en armatur her er det bedre at bruge parenteser (fra hæftemaskinen). Og leddene er bedre at klæbe med foliebånd.
 • Vi fylder brædderne med lameller 2 cm tykke, præimprægneret med et antiseptisk middel. Så du vil danne en modkamp. Og på toppen af ​​disse lameller installerer vi foldet vægpanel.

En sådan ordning gør det muligt at samle en meget effektiv varmeisolering, der er beskyttet mod mekaniske påvirkninger af trim fra vægpanelet. Derfor er næsten alle damprummet i henhold til denne ordning færdig.

Trin-for-trin instruktion om isolering af loftet i badet

For at holde varmen og den varme damp i badet i lang tid - hovedmålene for ejerne. Kun en omfattende opvarmning struktur giver det ønskede resultat. Den opvarmede luft stiger, så den vigtigste barriere, der holder ham indendørs, bør være loftet med høj kvalitet, godt lavet isolering.

Egenskaber af isolering til bad

De vigtigste krav til de materialer, som du planlægger at udføre varmeisolering af loftet på:

 • modstand mod ild;
 • miljøvenlighed, fraværet af toksiske sekret ved opvarmning
 • fugt modstand.

Disse kriterier svarer til moderne varmeapparater og improviserede midler, der anvendes i mere end et århundrede. Blandt sådanne materialer er savsmuld og ler. Ved hjælp af naturlige ingredienser er der ved at forberede en billig og pålidelig isolering til et hemmede loft. Et lag af blødgjort ler bliver en pålidelig barriere for fugt.

Et fælles materiale til varmeisolering er mineraluld. Der er flere typer materiale:

Glasfiber - en billig og holdbar isolering, som kan modstå temperaturer fra -60º til + 400º C. Ved installation det nedbryder den bidende tråd, så arbejde med det kræver en respirator, beskyttelsesdragt og briller. Varmeisolatorlaget er 10-20 cm.

Stenuld er slukket, kan modstå temperaturer op til + 1000º C. Hun isolerede ikke kun loftet, men også steder af kontakt med røggasrøret.

Til isolering af dampbad anbefales et materiale med et folielag. Basalt fiberbrønd passerer damp og absorberer ikke fugt ligesom andre former for mineraluld. Materialet er modstandsdygtigt over for deformation, rotter ikke, er ikke bange for gnavere og mikroorganismer. Dens omkostninger er højere end glasuld, men dens egenskaber er bedre. Hovedbetingelsen for anvendelse af mineraluld er dens grundige isolation fra fugt.

Udvidet ler - porøse granuler af ler. Bulkmateriale har lav varmeledningsevne og overkommelig pris. Der anvendes granuler af forskellige fraktioner, det giver mulighed for at fylde et tæt lag. Før isolering af loftet i badet, lavet i fladbundet vej, er pladerne dækket af ler. Det viser sig at være et slidstærkt design, der kan modstå vægten af ​​claydite med et lag på 15-25 cm. For at begrænse massematerialet er der installeret et bord. Hygroskopisk isolering er placeret på dampspærrefilmen og dækket af et lag af vandtætning.

Skummet polyethylen med folie giver dig mulighed for at skabe en termoseffekt i badet. Infrarøde varmebølger stiger til loftet, hvor de afspejles af et metallisk lag. Isolering er sikker, vandtæt, nem at installere med en hæftemaskine og et specielt bånd. Kombinationen af ​​termisk isolering med mineraluld vil skabe den maksimale energibesparende effekt.

Hvilke materialer skal du bruge til damp og vandtætning

Dampisoleringsfilm beskytter isoleringen mod fugt, der trænger ind i rummet. Til brug i badet er foreslået materiale med et reflekterende lag. Lerret er lagt med en overlapning, og leddene lukkes med foliebånd. For at forbedre belægningenes tæthed spidses den med hæfteklammer og bøjes på toppen med tape.

Isolering vandtætning udføre tæt plastikfolie, folie på laget af Kraft papir, byggemembraner, permeable til damp.

Typer af loft design i badet

Teknologien til isolering af loftet afhænger af dens enhed. Der er tre typer af designs:

En vigtig forudsætning for at sikre højkvalitets termisk isolering til ethvert design af loftet er bevarelse af isolering fra fugt. Brug moderne materialer eller overkommelige ler og savsmuld - valget af badets ejere.

Trinvis isolering til forskellige typer af loft

Gulvopsætning indebærer at lægge brædder direkte på væggene. Dette er den nemmeste og budgetmæssige metode, den bruges til bygninger, der ikke er mere end 2,5 m brede. Normalt i et sådant bad er der ingen loftsrum. Opvarmning af loftet forekommer udenfor.

 1. Et lag af dampspærre lægges på gulvet og sikres med en hæftemaskine eller små negle.
 2. Mineraluld er placeret oven på filmen. Når der anvendes et partikelformigt isoleringsmateriale (ekspanderet ler, savsmuld og ler), er det nødvendigt at fylde omkredsen af ​​loftet omslutter rand.
 3. Den resulterende flerlagskage er dækket af et vandtæt ark.
 4. Ofte presses isolationen mod brædderne, der ligger i trin på 40-50 cm.

Podshivnaya design skaber et pålideligt og holdbart loft. Brædderne er fastgjort til lejebjælkerne inde fra rummet og fra loftet. Lægning af flerlagsisolering sker mellem gulvbelægningerne. Isoleringsteknologien omfatter flere faser:

 1. På loftet bjælker knyttet dampspærre film. Materialet anvendes med et lag folie, det er lagt med en overlap på 10 cm og med samme tilgang på væggene. Pålideligheden af ​​at fastgøre klinget og ventilationsgabet mellem det og finishen sikrer, at tynde skinner påfyldes. Over dampbadet anbefales at stramme de to lag af dampspærre og sætte dobbelt så meget isolering.
 2. Foringen behandlet med et antiseptisk eller kantet bord er fastgjort til bjælkerne. Tunet-og-rillet tømmer, med en rille og et kam, skaber en tættere loftsdækning.
 3. Fra loftet mellem bjælkerne er der placeret en varmelegeme - udvidet ler eller basaltuld. Korrekt lagt materiale skaber et tæt lag uden huller.
 4. Isolationshøjden skal ikke nå toppen af ​​bjælkerne med 3-5 cm, hvilket vil skabe plads til ventilation.
 5. Varmeisolerende materiale er dækket af en vandtæt film, der er overlappet med 10 cm.
 6. Gulvbelægningen er lavet af holdbare brædder.

Paneltak består af separate brædder lavet af korte brædder og stænger.

 1. Pladerne på 60 cm lange er pakket på to parallelle bjælker. Træet er forbehandlet med et antiseptisk middel. På hver side stikker brættet ud med 5 cm, og når det er docket, placeres isolering i disse huller.
 2. På indersiden af ​​panelet er der fastgjort dampspærre.
 3. Færdige strukturer lægges på kasser, fyldt i bunden af ​​gulvbjælkerne.
 4. Ved leddene af panelerne indsættes fugtbestandig isolering.
 5. I hver skærm passer mineraluld, ekspanderet ler eller andet materiale.
 6. Afslutter isoleringspolyethylenfilmen, som beskytter mod fugt og efterbehandling af gulvrum. En batten af ​​linden, cedertræ eller asp er proppet på kassen i bunden af ​​loftet.

Korrekt isolering af loftet giver en varm damp og et behageligt ophold i badet.

Processen med isolering af loftet i badet

Et hvilket som helst bad har højkvalitetsisolering af loftet, da varm luft let forlader rummet, hvis der ikke er nogen forhindringer foran den. Heldigvis kan du i dag i forretningerne finde en bred vifte af isolering til forskellige priser - at vælge den bedste løsning er ikke svært.

I dag vil vi se nærmere på processen med opvarmning af loftet i badet.

Særlige egenskaber

Ikke kun boliger, men også bade har god isolering. Hvis vi forsømmer installationen af ​​varmeisolerende materiale, vil en behagelig temperatur ikke blive opretholdt i en sådan struktur. Varmluft, så nødvendigt under badets tilstand, vil simpelthen forlade rummet. Imidlertid er problemet med at forlade varm luft ikke den vigtigste. Også uden isolering på loftet i badet vil ophobes katastrofalt kondensat. På grund af ham falder ubehagelige dråber på folk fra oven, hvilket kan være meget irriterende.

Fugt, der går sammen med varme, vil påvirke lofterne negativt. Under påvirkning af sådanne eksterne faktorer risikerer strukturerne at rotere og deformere. Yderligere reparation af badet vil kræve fritid og penge.

I dag har markedet et stort antal producenter, der producerer højkvalitets isoleringsmaterialer. Takket være dette vil hver forbruger kunne vælge passende isoleringsmaterialer.

Opvarmning af loftet i badet er helt muligt at gøre det selv. Du behøver ikke at være en erfaren mester eller have en passende uddannelse. Det vigtigste i dette tilfælde er at følge instruktionerne nøje og bruge kun materialer af høj kvalitet.

For at isolere loftet i badet skal du bruge materialer, der har følgende vigtige egenskaber:

 • de skal være brandhæmmende og ikke flammefaste;
 • isolering skal være miljøvenlig og absolut sikker for menneskers sundhed;
 • Materialet skal være modstandsdygtigt over for fugt og fugt, hvilket er uundgåeligt i badet.

Heldigvis er det i moderne detailforretninger ret nemt at finde materialer, der opfylder alle de angivne krav. I badet kan være til stede loft med loftsrum eller uden det. I begge tilfælde vil strukturen have brug for pålidelig isolering. Den eneste forskel er, at i mangel af et loftrum, vil du ikke have så mange måder at installere varmeisoleringsmateriale på.

Det er også værd at overveje en anden vigtig funktion - hvis dit bad er bygget af træ, vil det bogstaveligt talt behøve den perfekte vejrliggørelse af taget. At lave fejl i et sådant tilfælde er katastrofalt. Dette kan føre til rotting og deformation af gulvkonstruktioner.

Selvfølgelig kan du fluffe træet med specielle fugtigheds- og anti-svampeimpregneringer for at forlænge materialets levetid og afdække ved ukorrekt installation af isolering. Men disse værktøjer er ikke allmægtige. Selv hvis du lægger dem på loftkonstruktionerne, vil de bryde ned under den konstante effekt af damp og badet skal repareres.

Eksperter siger, at hvis du overholder alle teknologier til installation af varmeisoleringsmaterialer, kan du undgå alvorlige fejl. Det vigtigste er ikke at forsømme nogen af ​​de nødvendige faser af arbejdet. I dette tilfælde vil resultatet ikke skuffe dig.

Materialevalgskriterier

Egnet isolering til et russisk bad bør vælges i henhold til følgende vigtige kriterier:

 • Muligheden for at kombinere med andre byggematerialer. Varmisolerende belægning skal kombineres med andre materialer uden at påvirke deres specifikke egenskaber.
 • Modstand mod akkumulering af kondensat. Det varmeisolerende materiale må under ingen omstændigheder opsamle overskydende fugt i dets struktur - dette vil nødvendigvis have en negativ indvirkning på loftets design, især hvis det er lavet af træ.
 • Mindste fugtabsorption. Vælge isolering, være opmærksom på, at den har den mindste værdi af vandabsorption
 • Certificeringer af kvalitet og sikkerhed. Når du køber en varmelegeme til et koldt tag i et bad, skal du fra sælgeren kræve alle nødvendige kvalitetscertifikater. Materialet skal opfylde hygiejne- og brandkrav.

Hvis det materiale du vælger til varmeisolering af et bad passer til alle de angivne kriterier, så er det ikke kun varmt og hyggeligt, men også sikkert i dampbadet og påklædningsrummet.

materialer

Til dato er markedet fyldt med isolerende materialer. De er lavet af forskellige råmaterialer og har deres egen særpræg. Lad os se nærmere på de mest populære og efterspurgte varmeovne, der er efterspurgt hos de fleste boligejere.

Mineraluld

Ofte vælger folk den gode gamle mineraluld som et varmeapparat til bade. På trods af at der er mange gode alternativer til dette materiale på markedet, fortsætter mange brugere med at købe det.

Denne isolering sælges i ruller, plader og cylindre. Til isolering af tag og loft vælges rullestoffer eller plader oftest. De passer nemt og hurtigt. Minvatoy i cylindrene er normalt isolerede rørbase.

Lad os blive bekendt med de vigtigste fordele ved mineraluld, som gør det populært:

 • Dette materiale er kendetegnet ved høje temperaturer af varmeisolering, hvilket er særligt vigtigt for et bad. Den kan installeres under næsten alle forhold. Det skal dog tages i betragtning, at andre isolatorer skal installeres ved installation.
 • Mineraluld er et vandtæt materiale. Høj kvalitet glas og basalt bomuldsuld bidrager til overførsel af damp og absorberer ikke overskydende fugt. På grund af denne kvalitet kan mineraluld sikkert bruges til at beskytte strukturer mod fugtighed.
 • Mineraluld har god luftudveksling. Denne isolering vil fremme luftcirkulationen. Basen vil "trække vejret" og vil vare meget længere.
 • Dette varmeisolerende materiale har også ret gode lydisolerende egenskaber. At være i badet, isoleret med en sådan belægning, vil du ikke blive distraheret af fremmede lyde fra gaden.
 • Minvat er ikke bange for aggressive kemikalier. Det er ikke ødelagt af virkningen af ​​syrer og alkalier.
 • Minvat er et brandsikkert materiale, hvilket er meget vigtigt for et bad. Desuden udsender denne varmeapparat i modsætning til brand ikke akvarisk røg.
 • Lignende materialer adskiller sig i lang levetid. Høj kvalitet mineraluld kan vare fra 25 til 50 år.
 • Mange forbrugere vælger mineraluld, da det er miljømæssigt sikkert.

Dette materiale har dog nogle ulemper:

 • Kvaliteten af ​​mineraluld er signifikant påvirket, hvis den absorberer for meget vand. Under påvirkning af en sådan faktor kan dette materiale ikke virke så effektivt.
 • En anden ulempe ved mineraluld anses for at være et forholdsvis højt niveau af støvdannelse. I denne isolering er der meget skrøbelige fibre, og deres fragmenter er skarpe og tynde. Hvis de kommer på huden, forårsager de alvorlig kløe og irritation. Det er kun muligt at arbejde med sådan isolering kun i specielle beskyttelses tøj og briller.

Der er flere typer mineraluld:

 • sten (eller basalt);
 • slagge;
 • glasuld.

Mere overkommelige er budgettet glasuld. Den har en særlig fibrøs struktur og en gullig tinge. Sådant materiale er fremstillet af cullet, borax, sand, sodavand, kalksten og dolomit.

Glasuld har gode termiske egenskaber. Derudover overfører det problemfrit vibrationer. Når komprimeret glasuld reducerer volumenet med næsten 6 gange. Glasuld er den blødeste form for isolering af alle underarter af mineraluld.

Det anbefales at lægge kun på de baser, som ikke vil blive udsat for alvorlige belastninger.

For ikke så længe siden optrådte glasuld i plader på markedet, som ofte bruges til at isolere facadefundamente. Et sådant materiale er mere holdbart og pålideligt. Det skal dog huske på, at glasuld er ikke kun den blødeste, men også den mest stikkende isolering. Det er nødvendigt at arbejde meget forsigtigt med det. For at gøre dette skal du bære specielle beskyttelses tøj.

Basalt uld er meget populær blandt håndværkere, da den er holdbar og holder sin form.

Den tilsvarende varmeapparat kan fremstilles af:

Komponenter som dolomit og kalksten er også tilsat til disse komponenter.

Stenuld er god, fordi den kan modstå alvorlig mekanisk belastning. Derudover brænder eller brænder dette materiale ikke fugt, hvilket er afgørende for badet.

Basalt uld er ofte lavet med et specielt underlag af folie eller glasfiber. For at gøre materialet mere holdbart og pålideligt, er det desuden syet med specielle glastråde. I stedet bruger de undertiden nogle ledninger.

Dette materiale bruges lidt mindre end de andre, da det absorberer fugt. Af denne grund er det bedre ikke at bruge slaggeuld til opvarmning af saunaloftet - det vil hurtigt svigte og kræve udskiftning. Derudover er dette materiale ikke designet til nogen belastning.

Ecowool

Ecowool er en anden populær isolering, der vælges af mange håndværkere.

Dette materiale er lavet af følgende råmaterialer:

 • Restprodukter fra produktion af bølgepapir;
 • defekte produkter, der forekommer under udstedelse af trykte publikationer;
 • produktionsaffaldspapirprodukter.

Dette fælles materiale har følgende fordele:

 • Det er kendetegnet ved et højt niveau af lydisolering. På grund af denne kvalitet bruges økologi ofte til at optage studier og stadioner.
 • Dette materiale er økonomisk. For at isolere loftet i badet har du brug for en del økologisk uld.
 • Som led i denne isolering er der ingen giftige og giftige komponenter.
 • Ecowool blæser problemfrit ind i eventuelle problemområder.
 • Dette materiale er sømløst, derfor er dets termiske kvaliteter kun styrket af dette.
 • Ecowool er billigt.

Og nu vil vi overveje, hvilke ulemper vi har med ecowool:

 • Over tid mindskes den varmeisolerende evne af økologisk, især hvis den er placeret i et rum med høj fugtindhold.
 • For at installere ecowool skal du bruge særligt dyrt udstyr, som som regel kun professionelle hold har.
 • Uafhængig installation af ecowool vil ikke være muligt ikke kun på grund af kravene til udstyr, men også på grund af arbejdetes kompleksitet og specificitet. Deres gennemførelse skal overlades til fagfolk.
 • Fra økologi er der meget støv i installationsprocessen. Hvis du bruger en våd installationsmulighed, vil den tørre i lang tid.
 • Ecowool kan ikke prale af en tilstrækkelig grad af stivhed.

Under ingen omstændigheder kan denne varmeapparat installeres på steder tæt på åbne forbrændingsforbrændinger. At være tæt på flammen begynder økologen at fejre.

Penoplex

Penoplex anses for at være materialet i en ny generation, på trods af at den blev opfundet for 70 år siden.

Dens vigtigste fordele er:

 • høje hydrofobe egenskaber;
 • lav vægt, hvilket gør det billigt at transportere og let at installere;
 • gode styrkeegenskaber;
 • sammensætning med anti-korrosionskomponenter;
 • evnen til at installere penoplex i næsten alle forhold
 • forårsager ikke allergier
 • tiltrækker ikke insekter og gnavere.

Selvfølgelig har Penplex ligesom de andre varmelegemer egne svagheder, som omfatter:

 • modtagelighed for brænding
 • frygt for kontakt med opløsningsmidler (når de interagerer med dem, opløses penoplex);
 • høj pris.

Inde i strukturen af ​​denne isolering er der skum og luft. På grund af denne funktion er dette materiale ikke underlagt korrosion, ødelæggelse fra tid til anden og er ikke bange for vekselvirkning med fugt.

Udvidet ler

Udvidet ler - et materiale af naturlig oprindelse, så det er miljøvenligt. Dette er imidlertid ikke det eneste plus af denne varmeapparat:

 • Udvidet ler er billigt - alle har råd til det.
 • En sådan isolering vil vare i mange år og vil ikke forårsage nogen besvær.
 • Udvidet ler udsender ikke giftige og farlige stoffer.
 • Dette materiale har høje varmeisoleringsegenskaber.
 • Udvidet ler - varmebestandigt materiale. Han er ikke bange for ild og smelter ikke ved høje temperaturer.
 • Denne isolering har en lav vægt, så udøver ikke belastninger på bunden.
 • Ikke bange for skadedyr.
 • Universal applikation.

Det skal tages i betragtning, at det ikke er for nemt at arbejde med sådant materiale. Når der lægges udvidet ler for at isolere loftet i badet, er det meget vigtigt at give basen yderligere damp og vandtætning.

ler

Loftet i badet kan isoleres med ler. Men tror ikke, at denne proces vil være meget enkel og tilgængelig. I ren form anbefales dette materiale ikke at blive lagt.

Det har længe været kombineret med:

 • savsmuld;
 • malet halm;
 • træbark;
 • sand;
 • udvidet ler.

Lej er oftest kombineret med halm, savsmuld og sand. Det anbefales kun at anvende claydite, hvis du lægger lerblandingen i lag.

savsmuld

Hvis du beslutter at isolere loftet i badet med savsmuld, skal du tage højde for, at sådant materiale er mest brandfarligt. I dette tilfælde hjælper ikke flammehæmmeren. Desuden er savsmuld ret snavset, og i tilfælde af et udkast spredes de gradvist gennem badet.

Dette materiale er imidlertid miljøvenligt og helt sikkert for menneskers sundhed. Det forårsager ikke allergier og andre lignende reaktioner. Oftest savsmuld til isolering kombineret med ler eller cement. Nogle gange er savsmuld ovenfra dækket af jorden.

Internt og eksternt arbejde

Termisk isolering af badet er tilladt at producere både inde og ude. Den anden installation skal løses, hvis der ikke er nogen loft i bygningen. Det er bedst at bruge isolering i form af gulvbelægning. Podshivny samme design gør loftet mere pålideligt og stærkt.

I dette tilfælde er brædderne fastgjort til bjælkerne fra indersiden af ​​rummet såvel som fra loftet. I dette tilfælde skal flerlagsisoleringsmateriale lægges mellem gulvbelægningerne. Hvis du har en god to-etagers bad (loftet), så begynder lægningen af ​​flerlagsisolering fra bundbunden.

Først monteres en dampisolator efterfulgt af en varmelegeme, vandtætningsmateriale og et gulvbelægning på anden sal.

Opvarmningsordning

For at bestemme taktikken for at gennemføre varmeisoleringsværker er det nødvendigt at finde ud af, om loftet selv er en hemmed eller flad. I tilfælde af en hemmebase sættes et bord på de installerede støttebjælker (nederst). I dette tilfælde er stængerne indefra lukket og kun efterladt på loftet.

Hvis overlapningsmetoden er flad, er pladen fastgjort oven på stængerne. Således på loftet gulve er skabt. Stængerne selv forbliver på dampbadets område.

Hvis der er termisk isolering fra indersiden af ​​det smedede loft, vil ordningen med arbejde være som følger:

 • For det første skal du på gulvbrædderne lave en vandtætningsfilm med perforeringer, der kan passere damp;
 • Endvidere dannes en ramme / drejning af træstænger under hensyntagen til stigningen for isoleringsmåtter;
 • Næste i installationen skal være isolering (den skal lægges mellem stængerne);
 • Dette efterfølges af et vandtætningsmateriale, men i badet anbefales det at anvende ikke folie, men folieklud;
 • Endvidere er der ifølge ordningen en rake, der skal syes over stængerne.

Hvis vi taler om isoleringen af ​​loftet inde i loftet, så vil materialernes layout være som følger:

 • Først på brædderne, der ligger på siden af ​​loftsbunken dampspærre;
 • så er varmeisoleringen anbragt på den (hvis den er mineraluld, skal dens lagtykkelse være ca. 200-250 mm;
 • Næste kommer en dampspærre;
 • i slutningen er gulvet på loftet dækket af brædder.

Hvordan man opvarmer?

Når du har studeret isolationssystemet og bygningskonstruktionen, kan du gå direkte til afslutningen med mineraluld, penoplex, ler eller andre materialer. Så at resultatet ikke skuffede dig, og badet blev varmt og behageligt, skal du følge de trinvise instruktioner, når du installerer varmeren. I starten er det værd at overveje vejledningen til loftets isolering.

Afslutning af en sådan ramme udføres udefra.

Arbejdsfaser:

 • Først skal du lægge paroizoliruyuschy materiale på gulvet. Den kan fastgøres med en konstruktion hæftemaskine eller negle.
 • På toppen af ​​dampspærrefilmen skal du selv sætte isoleringen. Hvis du bruger bulkmateriale, som f.eks. Udvidet ler eller savsmuld med ler, skal en side blive spids omkring bundens omkreds, hvilket forhindrer isoleringen i at spyle.
 • Den resulterende "tærte", der består af flere lag, skal du lukke vandtætningsmaterialet.
 • Som regel presses isolering mod brædderne, som blev lagt i 40-50 cm trin.

Nu er det nødvendigt at overveje, hvordan man opvarmer loftet:

 • Først på bjælkerne på loftet, er en dampspærre spikret. Det anbefales at bruge lærred, hvor en af ​​siderne er folie. Dampbarrieren skal installeres med en lille overlapning på 10 cm (en lignende fremgangsmåde skal udføres på væggene).
 • Ved siden af ​​bjælkerne skal du nagle vægpanelet eller kantene. Disse materialer bør forbehandles med antiseptiske midler, så de ikke rådner.

For at gøre loftet mere robust og pålideligt anbefales det at bruge tunge og grove tømmer, der har en rille og en kam.

Sådan isoleres loftet i saunaen

Korrekt isolering af loftet på dampbadet russisk.

Mange af mine læsere spørger mig ofte, hvordan man korrekt opvarmer loftet i det russiske bads dampbad. Spørgsmålet er virkelig vigtigt, da den maksimale damplækage går lige igennem loftet. Det er også nødvendigt at huske, at loftets temperatur spiller en meget vigtig rolle for at skabe de rette forhold for det russiske bad.

Først og fremmest skal jeg minde mine læsere om, at afslutningen af ​​loftet på et dampbad skal gøres med et solidt bord af ikke-nåletræer (linden, asp). Foring, traditionelle til tør-dampbad og saunaer, er ikke det bedste valg til dampbadet i det russiske bad. En række træ på loftet akkumulerer en stor mængde varme og giver forsigtigt det op i form af korrekt IR-stråling, god varme, skyhøje. Temperaturen i loftet i dampbadet i det russiske bad er altid højere end vægternes temperatur, da varmen altid stiger. Den korrekte lofttemperatur bidrager til den korrekte dannelse af en dampkage. Normalt er loftets temperatur i det rigtige par + 70- +85 grader. Det er også nødvendigt at huske, at ovnen er badets hjerte, og den korrekte tilstand i dampbadet afhænger helt af det rigtige valg af komfuret til et bad.

Nedenfor vil jeg beskrive den rigtige klassiske kage til opvarmning af loftet på dampbadet i det russiske bad ved hjælp af moderne materialer. Hvis vi beskriver "kagen" fra dampbadets side, består den af ​​følgende lag:

1. Fin afslutning af damprummets loft. Som jeg skrev ovenfor for dette, skal du bruge en række bestyrelser og ikke foring. Brættet bør være lavet af ikke-nåletræ (linden, asp) og har en tykkelse på mindst 25-30 mm og fortrinsvis tykkere. Du kan bruge croakeren. Hvis du bruger nåletræ (gran, fyr) på loftet af dampbadet i det russiske bad, er harpiksen meget sandsynligt at blive frigivet på grund af de høje temperaturer i dampbadets loft. Denne harpiks vil have tendens til at samle sig i dråber, og på grund af tyngdekraften vil den begynde at dryppe. Harpiks kan komme på åbne områder af kroppen, som i det mindste vil føre til ubehagelige fornemmelser og maksimalt til en forbrænding.

2. Gabet mellem afslutningen af ​​loftet på dampbadet i det russiske bad og dampspærren. Normalt for tilrettelæggelsen af ​​et sådant hul ved hjælp af træplader af enhver træart med en tykkelse på 20-50 mm. Nogle mener, at dette hul i "pie" ikke er nødvendigt, og loftpladerne kan syes direkte til dampspærren. Jeg er ikke til fordel for dette, da risikoen for mekanisk beskadigelse af fordampningsmaterialet, ofte aluminiumsfolie, øges betydeligt, når der monteres efterbehandling af loftplader direkte til dampspærren. Ligesom de siger velkendte eksperter på folieens reflekterende egenskaber, med hvem jeg engang lykkedes at snakke, reducerer manglen på et hul væsentligt folieegenskaberne til at reflektere termisk energi.

3. Dampbarriere. Det mest ansvarlige og meget vigtige lag af "kagen" af saunaens loftisolering. Behandle ham så forsigtigt som muligt! Da der kan være betydelige temperaturer omkring loftet på dampbadet i det russiske bad, er almindelig filmdampbarriere ikke egnet. Filmen vil bare smelte. Oftest for dampspærren i dampbadets loft anvendes aluminiumsfolie med en tykkelse på 0,5-0,7 μm. Det er praktisk at arbejde med folie på papirbasis. Bare tag ikke papiret, med aluminiumbelagt er et helt andet materiale. Foliematerialet Izospan FB, Armofol har godt bevist sig selv. Jeg anbefaler ikke stærkt brug af foliebaserede materialer baseret på skummet polyethylen som Penofol. Skumunderlaget vil sandsynligvis ikke modstå dampens høje temperaturer og begynder at smelte og frigive skadelige stoffer. Foliematerialer baseret på skummet polypropylen, såsom Penotherm, kan anvendes. Dette materiale er modstandsdygtigt over for temperaturer op til + 150 ° C.

Foliematerialet på loftet er lagt i to lag, helst med overlappende led. Alle led i både første og andet lag limes forsigtigt med aluminiumstape. Omhyggelig limning er meget vigtigt! Ellers er der en meget stor sandsynlighed for udseendet af steder, hvorigennem damp vil slippe ud. Brug kun højkvalitets tape, der er godt limmet til folien! Folie er praktisk at skyde til loftet med en hæftemaskine. Steder af klip er også bedre at klæbe med tape. Vær særlig opmærksom på hjørnerne og overgange af loftet til væggene. På disse steder anbefaler jeg at lave en god overlapning af det folierede materiale på væggene (mindst 10-20 cm). Kombinationen af ​​loftfolien med trævægge eller mursten skorstensrør behandles med silikoneforseglingsmiddel. Sealeren klæber godt til folien. På steder med folie overlejring på trævægge efter limning på tætningsmidlet, anbefaler jeg at forstærke det med tæt vedhæftede træplader.

Hvis der også er en folie på væggene, f.eks. I en rammestruktur, er dockingen af ​​loftfolien og vægfolien også meget omhyggeligt limet med aluminiumstape. Jeg anbefaler at folie væggen på folie loftet, og ikke omvendt.

4. Udkastloft. Normalt udført af et bræt af ethvert træ 25 mm eller tykkere. Det er hensigtsmæssigt at montere en dampspærre til udkastet til loftet, samt at bevæge sig, afhængig af det, når der lægges isolering på loftet. Nogle mennesker forsøger at lave dampbadkage uden at arrangere et trækloft med æglæggende isolering direkte på folien. Jeg anbefaler det ikke. Folien vil sænke tungt og dens installation, samt senere bliver installationen af ​​isolering problematisk.

5. Isolering. Isoleringens tykkelse skal være mindst 150 mm. Normalt anvendes rullet eller fliselagtig isolering lav densitet. Ofte anvendes basalt eller anden mineraluld, som er beregnet til isolering af lofter. For bedre effektivitet er det bedre at organisere isolering i tre lag med overlappende led. Advarsel! Isolering er placeret direkte på det tunge loft! En almindelig fejl er, at et andet lag af dampspærre er anbragt på det hårde loft under isoleringen. Dette er uacceptabelt! Med sådan en forkert "kage" er sandsynligheden for hurtig rottning af trækloftet meget højt!

6. Dampgennemtrængelig vandbeskyttelsesvikling type Isospan-A eller analoger. Denne membran er lagt således, at isoleringen ikke er støvet og er beskyttet mod eventuelle virkninger. Advarsel! En meget almindelig fejl er, at der i stedet for en dampgennemtrængelig membran placeres dampspærre. Med en sådan uregelmæssig "kage" er sandsynligheden for at varmeren bliver våd i det russiske bads dampbad meget høj! Isoleringen holder op med at arbejde som opvarmningsmateriale.

7. Ventileret clearance. Normalt organiseret af træplader med en tykkelse på 20-50 mm. Du kan undvære dette hul, men jeg anbefaler det stadig. Og det er lige ventileret, det vil sige, når der lægges et rent gulv på loftet, er det nødvendigt at skabe huller mellem gulv og vægge på loftet til fri omsætning af luft i dette hul.

8. Efterbehandling loftet gulv. Det udføres af et bord til et gulv med en mulig efterfølgende dekorative belægning.

Folk spørger mig ofte om det giver mening at gøre dampbadets varmeisolering ikke med moderne materialer til at opbygge et bad, men ved brug af "miljøvenlige" materialer baseret på ler. Faktisk var det i oldtiden dampbadets opvarmningskage anderledes. Der var ingen folie. På dampbadets loft blev der lavet en rulle med logs eller halvtømmer. Han lukkede på toppen af ​​loftet, papiret, pap eller tørre blade. På toppen af ​​dem hældte i flere lag væskeformet ler, forstærket med savsmuld, halm eller tørre blade. Jeg kan ikke se punktet i vores tid for at lave en så kompliceret kage. Erfaringen viser, at disse teknologier nu er praktisk talt tabt. Dem, der gik langs denne sti, har næsten altid store problemer med krakning af ler, dens stærke krympning og fjernelsen af ​​lerlaget fra træets vægge. Faktum er, at ler skal fremstilles på en særlig måde, og så kaste den i meget tynde, adskillige lag og venter på fuldstændig tørring af hvert lag. Ud fra økologiens synsvinkel mener jeg også denne metode er uberettiget, da disse isoleringslag ikke kommer i kontakt med dampstugens atmosfære og ikke kan have en positiv eller negativ miljøpåvirkning på stigende.

Også mange isolerer loftet med et par tørre blade eller et tykt lag savsmuld uden brug af ler. Denne mulighed har ret til livet, hvis du opbygger et stærkt budgetbad. Økonomien er illusorisk, og i sådanne varmere er gnavere næsten altid inficerede.

Mange anser folie ikke for at være et miljøvenligt materiale, men vokspapir bruges for eksempel som dampspærre på loftet på et dampbad. Jeg ser også ikke pointet. Moderne folie er miljøvenlig, det er tilladt selv for kontakt med mad. I hvert fald har jeg aldrig mødt et begrundet argument om folieens skadelige virkninger på en person.

Opvarmning dampbad med egne hænder

I hvert russisk bad (og ikke kun russisk) betragtes dampbadet som den vigtigste forudsætning. Moderne store bygninger har et ekstra vaskerum, et hvilestue og et separat omklædningsrum. Under opførelsen af ​​disse værelser skal du også være opmærksom på deres komfort, men dampbadet kommer altid altid først. Desuden er damprummets driftsforhold de hårdeste i form af byggematerialer, dette bør tages i betragtning under udvælgelsen af ​​metoder og metoder til isolering.

Opvarmning dampbad med egne hænder

Artiklen diskuterer flere muligheder for isolering, lad os tale og kriterier for valg af materialer og deres fysiske egenskaber. Professionelle bygherrer deler deres viden og praktisk erhvervserfaring. Først skal du give en kort beskrivelse af isoleringsmaterialerne. På baggrund af denne viden kan du træffe velinformerede beslutninger under valg af dampisoleringsmetode til dampbadet.

Vi opvarmer dampbadet alene

Typer af varmeisoleringsmaterialer

Til isolering af dampbadet kan du bruge forskellige materialer, fra den mest avancerede mineraluld til traditionel, men ineffektiv isolering fra halm eller udvidet ler. Tabellen viser en sammenligning af forskellige varmelegemer og byggematerialer på termisk ledningsevne baseret på henstillingerne fra SNiP 23-02-2003. Beregninger foretages for Moskva-regionen.

Sammenligning af mindste tykkelse af vægge og isolering

KODE FOR REGLER. THERMAL BESKYTTELSE AF BYGNINGER. SP 50.13330.2012. Download fil

Specielt for parret tykkelse af isolering er ikke reguleret, anbefaler vi at bruge disse data som minimumsværdier. Det er muligt at øge isoleringens tykkelse, men det bør ikke reduceres.

Som det fremgår af bordet, fører skumpolystyren og mineraluld sikkert med hensyn til varmebesparende kvaliteter, disse materialer anvendes oftest til varmeisolering af bad. Hvad kan man sige om disse varmelegemer?

ekspanderet polystyren

Det har en temmelig ubehagelig egenskab - den frigiver i luften usikre stoffer. Fordele - materialernes pris er meget lavere end mineraluldens omkostninger. Desuden er han ikke bange for fugt, hvilket i høj grad reducerer omkostningerne og forenkler isolering af vandtætningen, og badet er et meget vigtigt problem.

Hvad rådgiver praksis om brugen af ​​polystyrenskum? Det er helt muligt at bruge det til indendørs brug, en lille tid i dampbadet kan næppe påvirke sundhedstilstanden. Derudover er der moderne mærker, der er tilladt af sanitære myndigheder til brug i indendørs rum. Forresten er forskellige dekorative elementer af indretning udformet af dem: loftsplinter, baguetter, kunstprodukter mv. Imidlertid er omkostningerne ved sådan sikkert udvidet polystyren meget højere.

Et eksempel på opvarmning af gulvet i et dampbad med udvidet polystyren ekstruderet

I tilfælde af et bad har brugen af ​​udvidet polystyren et andet problem - det er meget "elsket" af gnavere. Om blot ét år kan pladerne blive til individuelle bolde, effektiviteten af ​​isoleringen reduceres markant. Det skal også tages i betragtning under valget af isolering.

Skum kræver særlig beskyttelse mod gnavere

Materialet kan bruges til isolering af vægge og lofter, og udvidet polystyren med øgede fysiske styrkeindikatorer anvendes også under opførelsen af ​​opvarmede gulve med keramiske fliser.

Vand varmt gulv i badet

Flise er lagt over varmt gulv

Mineraluld

Med hensyn til varmebesparende indikatorer adskiller det næsten ikke fra polystyrenskum. Der er to ulemper - den høje pris og den ekstremt høje følsomhed for at øge relativ luftfugtighed. Gennemtrængt bomuldsuld forringer i høj grad de oprindelige egenskaber og forårsager råtningen af ​​alle træstrukturer.

Mineraluld - fotos og specifikationer

Under dampbadets opvarmning er det nødvendigt at omhyggeligt og omhyggeligt udføre byggeaktiviteter til damp- og hydraulikbeskyttelse, det er ret dyrt og tidskrævende. Under badets opbygning bruges mineraluld til isolering af dampbadets overflader undtagen gulvet.

Minvata er ikke bange for ild, men mister sine egenskaber, når den er våd

Eksempel på gulvisolering med to lag uld

Udvidet ler

Med hensyn til effektivitet er det væsentligt ringere end ovennævnte materialer, men det har to fordele: lav pris og høj alsidig anvendelighed. Den kan bruges både som en fyld på loftet og som et additiv i beton til bunden af ​​gulve.

Løst udvidet polystyren tilhører også bulkvarmere. Det kan også føjes til beton, et sådant materiale er noget ringere med hensyn til varmebesparende egenskaber til skumbeton, men overgår det i styrke. I badet med disse materialer kan du varme lofterne eller opvarmede gulve.

Udvidet ler til gulvisolering

Ecowool

Smukt nyt materiale, universel anvendelse. Prisen er ganske tilfreds med forbrugerne, teknologien til anvendelse er ikke svært. Den er lavet af genbrugspulp (affaldspapir) med tilsætning af antiseptika og flammehæmmere. Før mekanisk påføring fortyndes det med vand, det er muligt at varme eventuelle overflader. Brugen af ​​ecowool er undertiden den eneste mulige måde at isolere overflader af en kompleks profil ved hjælp af teknologi giver dig mulighed for yderligere at behandle kappeflader uden at demontere dem.

Ifølge de varmeledende egenskaber er økologien ikke ringere end mineraluld, er ikke bange for høj fugtighed, lidt brændbar, er ikke beskadiget af gnavere.

Velegnet til isolerende lofter i bulk uden fortynding med vand. Ulempen er, at trækonstruktioner skal tørre godt efter påføring af det våde materiale på en mekaniseret måde, hvilket er ret vanskeligt for alle rum i badet.

Traditionelle materialer

Dette refererer til brugen af ​​halm og savsmuld til isolering af lofter. Materialerne blandes med ler, fortyndes til konsistensen af ​​tyk creme. Det er muligt at isolere kun lofterne i dampbadet. Fordele - den laveste pris. Ulemper - dårlig varmebesparende ydeevne, en stor mængde tungt manuel arbejde. I dag anvendes sådanne varmeapparater ekstremt sjældent.

Loftet, isoleret med savsmuld

Opvarmning af gulvet med en blanding af ler og savsmuld

I denne korte gennemgang af isoleringsmaterialer forsøgte vi at give objektive karakteristika, ikke kun at angive positive aspekter, men også at glemme mangler. Og de har hver af dem. Vi håber, at dette vil hjælpe dig med at træffe informerede beslutninger under udvælgelsen af ​​teknologi og materialer til isolering af dit bad under hensyntagen til det maksimale antal individuelle faktorer.

Sådan isoleres et dampbad

Effektiv opvarmning af et dampbad - et vanskeligt kompleks af byggearbejder. Hvordan man begynder at opvarme dampbadet? De fleste vil reagere uden hitch: selvfølgelig fra vægge, loft og gulv. Men det er slet ikke tilfældet; disse foranstaltninger skal udføres allerede i anden fase af opvarmning, og man bør begynde med en helt anden. Med hvad?

Vinduer og døre

Hvis der er et stort vindue i dampbadet og endda med enkeltglas, så er varmetabet i mange henseender alt arbejde på isolering af vægge og loft. I et dobbeltvindue skal der være mindst etkammer (ideelt to-kammer) og små størrelser. Professionelle bygherrer rådgive et dampbad til at gøre uden et vindue overhovedet. Varmetab gennem et stort vindue kan være over 20%.

Et stort panoramavindue i dampbadet gør det irrationelt

Et lille vindue i dampbadet - foto

Sprækkerne i dørene - den anden grund til betydelige tab, skal du sørge for at slå på omkredsen af ​​gummitætningerne. Døre skal være træ, tætte, tykkelsen af ​​pladerne er mindst 35 mm.

Trædør til dampbadet

En anden meget vigtig faktor, som man bør være opmærksom på, er ventilation. Uanset hvordan du varmer dampbadet, vil effekten være minimal, hvis luftens udveksling i rummet er for høj. Ventilation er nødvendig, ingen argumenterer, men det skal kun gøres justerbart. Du bør altid være i stand til at begge lukke det helt, og øge frekvensforholdet for luftændringer efter behov.

Hvad er justerbare gitter til ventilation

Når du har løst disse spørgsmål, skal du tænke på metoder og materialer til opvarmning af dampbadets gulv, vægge og loft.

Nu, igen, overveje metoderne til opvarmning af dampbadet.

Opvarmning gulve damp

Trægulve kræver ikke isolering. Selv med et meget stort ønske vil isolering bringe meget mere skade end godt. Det er værd at opvarme gulvene af keramiske fliser. Hvordan er det gjort?

Trin 1. Klargør basen. Jorden under dampbadet skal udjævnes, toppen skal dækkes med en sandpude ca. ti centimeter tyk.

Er vigtigt. Slå nulpunktet, inden du starter arbejdet. Construction Zero er niveauet for det færdige gulv. Ved at kende dette punkt kan du beregne tykkelsen af ​​puden og betonbasen.

Trin 2. Tøm sandpuden, monter plastikrør for at dræne vand, læg et lag af vandtætning. Til disse formål kan du bruge tagfilt eller almindelig polyethylenfilm. Vandtætning reducerer den relative fugtighed af beton, hvilket øger dens varmebesparende ydeevne.

Eksempel på lægning af kommunikation

Eksempel på vandtæt gulve

Trin 3. Klargør betonen. Det anbefales stærkt at bruge skumbeton til fundamentet eller til at tilføje claydite eller løst skum til cement-sandblandingen. For at klargøre opløsningen for en del af cementen, tilsættes to dele sand og tre dele ekspanderet ler.

Trin 4. Installer bakker. Vanddræning kan udføres i midten eller i dampbadets hjørne. Den første mulighed anbefales ikke - det er ret svært at udføre en kobler med en skråning til midten. Det er nok at have en hældning i området 2 ÷ 3 mm pr. Lineær meter af rummet. Gør en forspænding mod placeringen af ​​hylderne eller dørene. Tag en bestemt beslutning under hensyntagen til badets placering og muligheden for at trække vand ud over sin omkreds.

Gulvbelægning med udvidet ler

Trin 5. Hvis der er et ønske og en mulighed, så kan du beton ledningerne til elektrisk gulvvarme. Der er intet ønske - vent et par dage for at skrøret tørrer og begynde at lægge keramiske fliser.

Keramiske fliser i badet

Omkostningerne ved isoleret keramisk gulv dampbad er meget mere end træ. Hvad angår komforten ved at tage vandprocedurer, er der ingen signifikant forskel. Den eneste fordel er, at levetiden for gulve under keramiske fliser er langt længere end træerne.

Flisegulve er langt mere holdbare end træ

Vægisolering dampbad

Opvarmning kan ske ved hjælp af presset eller rullet mineraluld, polystyrenskum eller økologi. Det er ret svært at give entydige råd, der er for mange forskellige faktorer. Oftest bruges mineraluld til dette formål. For at lette vandtætningen er det bedre at købe folie straks. Sandt nok koster det mere end normalt. Men hvis vi tager højde for de ekstra omkostninger ved vandtætning, herunder tab af tid, er de investerede penge godt afregnet.

Folie basaltisolering

Hvad angår tykkelsen af ​​isoleringen. Sammenligning af de tilgængelige data i tabellerne giver intet til mange udviklere. Vi anbefaler at bruge to kriterier: boligens klimazone og dampbadets brugstidspunkt. Hvis badet ligger i områder med meget lave temperaturer, skal uldens tykkelse være mindst 10 cm. For et mildere klima er det tilstrækkeligt at gøre isolering med 5 cm tyk uld.

Hvis dampbadet vil blive brugt i en kort periode, bliver varmen beholdt af et tyndere isolationslag. Når folk i dampbadet vil være et par timer, så sæt isoleringstykkelsen på mindst 10 cm. Men det er generelle anbefalinger, vælg selv bestemte værdier.

Overvej algoritmen til at udføre arbejdet med isolering af væggene af folierullet mineraluld med en tykkelse på 10 cm.

Trin 1. Kontroller rummets vægge, markér installationen af ​​vertikale monteringsskinner. Battens bredde skal være lig med mineraluldens tykkelse. Spik de to ekstreme lameller, kontroller niveauet af deres lodrethed. Brug om nødvendigt forskellige pads under lamellerne for at give dem en lodret position.

Fagråd. Hvis mineraluldens tykkelse skal være 10 cm, er der vanskeligheder med fastgørelsesskinner af denne størrelse. Vi råder dig til at bruge metalhjørner, med deres hjælp kan du ikke bare hurtigt reparere understøtningsrammen, men også justere den lodrette position. Derudover kan et smalt materiale anvendes. For en skinne er 3 ÷ 4 hjørner nok.

Et eksempel på en fast drejning over folieisolering

Monteringskasse kasser

Det er tilladt at udskifte træplader med metal fra galvaniseret stålplade, men de vil koste meget dyrere.

Metalbeklædning

Metal kasse - vedhæftnings mulighed for suspensioner

Trin 2. Stram tovene mellem de ydre lameller og pin de resterende lameller over dem. Kontroller konstant deres stilling. Afstanden mellem dem skal være 1 ÷ 2 cm mindre end bredden af ​​rullen eller pladerne af presset mineraluld. Gør det samme arbejde omkring dampbadets omkreds.

Trin 3. Forbered vægpanelet, læg det i rummet og lad det stå i flere dage. Til dampværelser anbefaler vi stærkt brugen af ​​europæisk profil vægpanel.

 1. For det første har den forstørrede spike / rille størrelser, hvilket eliminerer udseendet af huller under hævelse / tørring af materialet.
 2. For det andet har euroliningens bagplan en hul - tørringsbetingelserne er meget bedre.

Det er muligt at slå klapbrættet både i rillen og i forplanet. Den første metode er smukkere, men kræver en vis færdighed, den anden metode er enklere, men hardwareens hatte bliver synlige. Det er bedre at bruge galvaniserede eller messing negle.

Trin 4. Start med at lægge isolationen mellem lamellerne, sørg for at der ikke er slots og huller. Mineraluld er fastgjort med speciel hardware med store hætter. Hvis du ikke har dem, skal du lave hatte selv af tyndt stålplade.

Opvarmning af mineralvandets vægge

Fagråd. Vi anbefaler at folie mineraluld til isolering. Det koster mere end normalt, men denne forskel betaler sig. Der er ikke behov for at købe ekstra materialer til vandtætning og reducere produktionen tid væsentligt.

Trin 5. Tæt sømmen mellem leddene. For at gøre dette kan du bruge en speciel selvklæbende aluminiumsfolie eller almindeligt klæbebånd. Hvilket materiale du vælger - der er ingen forskel. Det vigtigste er at udelukke muligheden for indtrængning af fugtig luft i tykkelsen af ​​mineraluld.

Trin 6. Fastgør laths til fastgørelse af vægpanelet, tykkelsen af ​​skinnerne er cirka to centimeter. På bekostning af disse racks vil der være mulighed for naturlig ventilation plating. Mellem gulvet og loftet skal der være en afstand på 1 ÷ 2 cm i størrelse til ventilation. Slidserne lukker så loftet og gulvplinten og bliver usynlige.

Batten til foring

Fastgørelse eurolining Klyimery

Clapboard væg clapboard

Hvis alle kravene til isoleringsteknologien er opfyldt, vil vægisoleringen være effektiv og holdbar.

Varmeisolering af damprummets loft

Det er muligt at varme lofter med polyfoam, mineraluld, økould, ekspanderet ler eller halm med ler. Den bedste mulighed er mineraluld. Algoritmen for termisk isolering af lofter med mineraluld er ikke anderledes end arbejdet med væggenes arrangement, det giver ingen mening at gentage. Fortæl dig om en anden metode ved hjælp af claydite. Opvarmning sker efter afslutning af dampbadets loft. Tykkelsen af ​​ler er ikke mindre end tyve centimeter.

Termisk isolering af loftet på badet med udvidet ler

Er vigtigt. Udvidet ler har en hygroskopicitet, under mætning med fugt kan det øge sin vægt flere gange. Dette har en meget negativ indvirkning på lejefladerne, der er tilfælde af deformation af loftbeklædningen. For at undgå et sådant ubehageligt fænomen skal du omhyggeligt lave vand og dampspærre.

Trin 1. Læg dampspærrematerialet i loftet. Til disse formål kan du bruge som en almindelig billig polyethylenfilm og dyre moderne ikke-vævede materialer.

Praktiske råd. Vi anbefaler at tage filmen af ​​flere grunde. Først er prisen. For det andet er effektiviteten på næsten ingen måde ringere end offentligt tilgængelige nonwoven materialer. For det tredje er det muligt at gøre isoleringen helt solid uden led. Filmen sælges i ruller, fremstillingsmetoden gør det muligt at opnå en solid ærme. Valsens bredde kan overstige tre meter, sektionen vil have en bredde på seks meter. Det betyder, at alle individuelle rum i badet kan isoleres med en kontinuerlig film. For det fjerde er der et bredt udvalg af materiale i tykkelse. For lofter er det bedre at købe en ærme på mindst 35 mikron tykt.

Lægning og montering af dampspærre i loftet

Trin 2. Fyld forsigtigt filmen med et lag udvidet ler med en tykkelse på mindst 20 cm. Dæk toppen med en film.

Udvidet ler dækket med dampspærre

Det er nødvendigt at sige et par ord om, hvordan den ekspanderede ler fungerer. Blandt sine mangler nævner ingen af ​​producenterne en ret betydelig. Luften passerer gennem det næsten uden modstand, de store diametre af de enkelte bolde skaber betydelige frie mellemrum mellem dem. Da luften passerer næsten frit, forøges varmetabet som følge af konvektion betydeligt, og følgelig forringes effektiviteten af ​​varmeisoleringen. Efter at have dækket claydite på toppen forbedres effektiviteten - varm luft har ikke evnen til at forlade isolatoren.

Hvad er claydite

Det er godt, at den udvidede ler er dækket, lofterne holder varmen bedre, men der er en anden fare. Materialet kan absorbere en stor mængde fugt, og vådisolering forværrer ikke kun den oprindelige varmeledningsevne, men bliver også meget tungere. Og dette truer med at øge belastningen på alle strukturelle elementer i loftet, der er risici for udseendet af deres deformation eller en fuldstændig krænkelse af stabiliteten. Erfarne bygherrer anbefaler mindst en gang om året at åbne topfilmen i et par dage for at ventilere og tørre ud den ekspanderede ler.

Det anbefales at med jævne mellemrum ventilere den udvidede lerhøje.

Arbejdet med isolering af halm og savsmuld er næsten ikke anderledes end det, der er beskrevet med ekspanderet ler. Men der er nogle yderligere negative punkter. Den første - øger vægten af ​​isoleringslaget betydeligt. Den anden er flydende ler, det tager tid og betingelser at tørre vandet. Den tredje - tykkelsen af ​​loftpladerne skal være mindst 35 mm. Fjerde - den lave effektivitet af denne metode for isolering.

Praktiske tips om dampbadisolering

Det er meget vanskeligt at finde lokaler i bygninger, byggekonstruktioner og materialer, der skal betjenes under så vanskelige forhold: høj luftfugtighed og temperatur, direkte kontakt med vand, tilstedeværelsen af ​​flerdirektive stænk, store temperaturforskelle på enkelte dele af væggene og loftet. I den henseende anbefaler vi stærkt, at du ikke skynder dig under arbejdet og ikke forsøger at springe over nogle teknologiske operationer for at spare tid og penge.

Dette er en virtuel besparelse, teoretiske forventninger til at reducere omkostningerne ved konstruktion i de fleste tilfælde forårsager meget reelle tab. Og reducere komforten ved at tage vandprocedurer er ikke den største gener.

Damprummet og dets interne arrangement

Udfør alt arbejde på isoleringen i komplekset, vær lige opmærksom på lofterne og vægge og gulv. Glem ikke, at termisk isolering omfatter reducerende tab gennem vinduer og døre, gør det rigtige og brug ventilation. Valget af metoder, materialer og metoder til varmeisolering af dampbad skal gøres bevidst og tage hensyn til både badets arkitektoniske egenskaber og dampens brugsmetoder.

Isoleret dampbad - et løfte om komfort og brændstoføkonomi