Sådan hænger gardiner på kroge

Nogle gange er det ikke så nemt at vælge gardiner, der passer indvendigt. Kræves for at tage højde for mange fakta. For eksempel stilen af ​​møbler, vægens farveplan og tilstedeværelsen af ​​et tryk på tapetet, træk af gulv og design af døråbninger, samt andre nuancer. Tæppet er trods alt et forbindelseselement, som kan sikre hele rummets harmoni. Derudover er det ikke nok bare at vælge de bedste tekstiler. Det er vigtigt at vide, hvordan man hænger gardinerne på kroge, så de er funktionelle og smukke. Det vil afhænge af mange faktorer. Klargør for dig selv alle de vigtige punkter vil hjælpe dig med video i denne artikel.

Vi hænger gardinerne på kroge

Grundlæggende regler

Den enkleste mulighed er et gardin af en eller to malerier. Hvis du vil hænge sådanne tekstiler, kan du bruge en regelmæssig cornice. Han kan have:

 • aluminium profil;
 • stål streng;
 • runde barbell;
 • eller anden monteringsstruktur.

Tagene kan hænges på væggen eller installeres på loftet. Den afgørende faktor i dette tilfælde vil være den type fastgørelse af tagene.

Men spørgsmålet opstår: hvordan man hænger gardinerne, suppleret med lambrequin eller tulle? Selv i tilfælde af at alle lærredene er fastgjort på en guide, vil en sådan konstruktion ikke fungere. Derfor behøver du kun bruge gardinstænger med to eller endda tre guider, eller installer to gardinstænger med en vis forskydning af den ene i forhold til den anden.

Imidlertid er det ikke den ultimative opgave at dekorere processen at installere tagbøjler og hængende gardiner på. Det er først og fremmest nødvendigt at opnå den rigtige og smukke draperi på stoffet. At skabe et interessant billede af folderne gør det muligt for gardinerne at være særdeles dynamiske og attraktive:

 • I tilfælde af bomuldsgardiner er der nogle specielle øjeblikke. For at skabe et smukt draperi af et sådant gardin skal du købe ekstra kroge og dekorative bånd. Med deres hjælp kan du binde individuelle bundter af tråd, hvilket giver interiøret et unikt udseende;
 • I tilfældet med grommets også, er ikke alt simpelt. Det er nødvendigt at opnå et lige antal grommets. Ellers vil sådanne tekstiler ikke se harmonisk ud.

Nogle funktioner

Kroge kan købes i to typer:

 • Eller i et sæt med tagbøjler som et fastgørelsessystem;
 • Eller parret med ringe. De afgørende faktorer her vil være form og stil af taggrene.

I tilfælde af, at gardinerne udelukkende hænger på kroge, fastgøres sidstnævnte direkte til tagene, og et specielt bånd syes til gardinerne. Et sådant bånd er allerede forsynet med sløjfer. Dette design er mere velegnet til letvægts gardiner.

Hvis du vælger tunge stoffer, er det bedre at sy kroge og bruge ringe til gardinerne. Så er dit tekstil sikkert fastgjort. Desuden skal tekstiler vaskes med kroge, men det giver ofte ikke meget problemer.

Montering på plastikvinduer

Fastgørelsestekstiler på kroge giver dig mulighed for at bruge til at flytte stoffet langs kanten af ​​styresystemet. Træk strengene, du kan flytte gardinerne.
Og i tilfælde af metalplastiske vinduer opstår der et andet problem, der er relateret til, hvordan man klæder tekstiler på PVC-profilen. Derfor er det bedre at bruge specielle rulletype gardiner eller persienner. Disse strukturer er monteret direkte på PVC-profilen ved hjælp af selvdrejende skruer eller dobbeltsidet tape.

Lad os opsummere

Vi har allerede fastslået, at de fremherskende metoder til fastgørelse af gardinerne til tagene er kroge og sløjfemetoden samt øjenlågene. Selvfølgelig tager den første mulighed tid og udholdenhed. Dette er en lang proces, der er karakteriseret ved en vis kompleksitet. Det ville være meget bedre at bruge grommets såvel som ringe, der er udstyret med et krokodilsystem. Takket være sådanne designs kan du reducere tiden til installation af gardinet. Dette er en meget vigtig faktor, hvis gardinet kræver hyppige regelmæssige vaskninger.

Hvordan hænger gardiner på gardinbånd på kroge?

Sådan vælges gardiner på gardintape

Intet interiør kan undvære smukke gardiner, der rammer vinduesåbninger. Men én ting at vælge de rigtige farver og størrelsen af ​​gardiner.

Og det er helt anderledes - at fastgøre stoffet på en sådan måde, at det pynter rummet og skaber et særligt humør.

En meget bekvem indretning til draperingsgardiner er gardinbåndet, hvorved der skabes smukke folder af samme størrelse og form.

Valg af gardiner på båndet

Gardin flettet på billedet - et specielt bånd, udstyret med reb. Det sys til toppen af ​​gardinet indefra, så trækkes det over rebene. Resultatet er en smuk draperegardiner.

Der er flere typer gardinbånd til salg, der hver især er beregnet til webmontering på følgende måde:

 • Almindeligt bånd, der skaber en fold i form af en kolonne.
 • Band, der danner zigzag fold. Det kan være en ekstra dekoration gardiner.
 • Gennemsigtig bånd lavet af let organza eller tyl.
 • Uigennemsigtig, designet til tunge, draperede stoffer.

Desuden adskiller båndet til montering af gardiner i bredden, som ligger fra 2,5 til 10 cm. Det mest almindelige er et bånd på 2,5 cm og 6 cm. Den første type bruges til at fastgøre lysgardiner til kroge. Den anden type er beregnet til dyre, tunge gardiner.

Mange husmødre for at spare, foretrækker smalle, billige bånd. Den smalle fletning kan dog ikke skjule fejlene på tagene. På et bredt bånd er der flere rækker af kroge, der giver dig mulighed for at hænge gardinet over det sædvanlige og løfte stoffet over tagene.

Beregn stoffets bredde og bånd

Når du køber en fletning, skal du bestemme den ønskede frekvens af samlinger på det færdige produkt. For eksempel, for at skabe en lys bølget gardiner, skal du købe et tæthedsbånd 2.

Det betyder, at for at få en meter gardiner samlet i et lille draperi, skal du købe 2 meter stof. Til det resulterende tal, tilføj 10 cm, som vil gå til hæmmelsen af ​​kanterne.

Du kan også hente fletningen med et massefylde på 2,5 eller 3.

For at beregne den ønskede optagelse af stoffet, bør du ikke bruge bredden af ​​vinduesåbningen, men længden af ​​corniceen. Derudover skal materialet købes med et lager. I virkeligheden er det i syningsprocessen nødvendigt at justere eller det vil krympe efter vask.

Gardinstof

Til skræddersy gardiner med egne hænder, skal du købe et passende stof. Hendes valg afhænger af, hvilken slags atmosfære du skal oprette indendørs. For eksempel i køkkenet kan du købe et stykke tyll og tykt linnedstof.

For soveværelset, på billedet, er blackout ideel - materiale, der ikke tillader lys ind i lokalet. I stuen kan du købe bomuld, linned, silke, brokade materiale.

Uld eller polyester stof vil også dekorere godt.

Syning af et gardinbånd

Til at begynde med skal kantene af gardinet behandles ved at sy stikke. Den øverste del af folden på den forkerte side af en bredde, der er lig med båndets størrelse eller lidt større. Hvis foldens størrelse er bredere end fletningen, så bliver stoffets kanter behandlet med en overlock, så den ikke drysser.

Dernæst gør dine egne hænder i følgende rækkefølge:

 • På kanten af ​​materie, for eksempel blackout, skal du afskære kanten og presse kanten, 3-4 cm bred.
 • På fletningen bøj enderne til sømmen et par centimeter og slip rebene. Næste, sy båndet til den forkerte side af gardinet, afvige 1 cm fra kanterne og bøje.
 • Band sy langs hele længden til den øverste del af sagen. Vi laver anden linje på bunden af ​​webbingen.
 • Hvis gardinbåndet har flere reb, syr vi det langs hver af dem.
 • Næste bøj sømmen fra siden. Vi syr stoffet langs kanten.
 • Fjern tråden fra under sømmen for at spænde båndet.
 • Gardinjern og glattejern.

Vi hænger klare gardiner

Når båndet er syet, opstår spørgsmålet: hvordan man hænger gardinerne på gardinbåndet?

Det er meget simpelt: Først skal du trække tråden til bredden af ​​tagbøjlerne langs båndets kanter og binde på hver side. De folder, der opnås på fletningen efter stramning af tovene, skal være jævnt udjævnet. Derefter fastgøres kroge på samme afstand på 8 - 10 cm på gardinen, så er kroge med et gardin fastgjort til dem i indskæringerne, som vist på billedet.

Afslutningsvis vil jeg gerne bemærke, at gardinbåndet er en bekvem enhed, som anvendes på ethvert gardin, gardin eller gardin. Fletningen syet til gardinet giver dig mulighed for at dekorere vinduesåbningen på en original måde, draper gardinet med bløde bølger. Gardin fletning - en enkel, hurtig måde at hænge lys tule, draperi eller tungt gardin.

Sådan hænger gardinerne på gardinbåndet

Hvis du planlægger at hænge et gardin eller tyl på et gardinbånd selv, så skal du kende nogle få meget vigtige faktorer, der afgør det endelige resultat.

For nylig blev processen med at hænge nye eller bare vaskede gardiner til virkelige angst, for du behøver ikke bare at hænge op, men også at drape en smuk klud, ellers vil den helt tabe sin æstetiske funktion. Derfor var det nødvendigt at lide betydeligt, beregne de nødvendige intervaller og fastgøre gardinerne.

Men med fremkomsten af ​​gardinbåndet er denne proces meget enklere, fordi dette tilbehør giver dig mulighed for fuldt ud at forberede lærredet, alt, hvad der er tilbage, er bare at sætte det på tagene.

For at redde dig fra unødvendige problemer og glemme, at du står lang og står højt med hovedet og hænderne for evigt, vil vi forsøge at sortere de ønskede egenskaber så meget som muligt og også fortælle dig, hvordan du hænger gardiner på et gardinbånd.

Typer af monteringsbånd

Fremgangsmåden ved montering af gardinstoffet foregår af en lang periode med at vælge alt det nødvendige tilbehør, herunder gardinbåndet, en række modeller, som kan føre til en blindgyde for nybegyndere.

Du kan forstå, for hvilket stof dette eller det bånd allerede er visuelt: Gennemsigtigt bruges på lysgardiner (maske, slør, organza, silke), hvor tæt vil være synligt, mens hvid i sin tur er egnet til gardiner af tætte, ikke gennemskinnelige stoffer.

Bredden, som kan være fra 2,5 til 10 centimeter, er også vigtig.

Som regel anvendes smalle (2,5-4 cm) bånd på gardiner, hvor der ikke er brug for draperi: med en baguette cornice eller en niche indlejret i loftet, er de også velegnede til tynde stoffer, som er let drageable.

Bånd med en bredde på 5 centimeter har ikke kun en fikseringsfunktion, men også en dekorativ, da de med deres hjælp kan skabe forskellige typer folder, som bliver mere komplekse, da bredden af ​​båndet øges.

Bredt bånd anvendes på tætte stoffer, for at skabe et smukt mønster, og med deres hjælp kan du skjule en uhøjtidelig cornice, blot ved at skifte kroge til et lavere niveau.

Således vil den stabile overdel af gardinet simpelthen skjule røret bagved det, og behovet for at købe det sammen med de nye gardiner forsvinder.

Afhængig af mønsterets bredde og kompleksitet kan der være 2, 3 eller 4 rækker af kroglommer, som varierer gardinens højde.

Båndene varierer også i henhold til fastgørelsesmetoden, afhængigt af typen af ​​gardiner og gardinstænger, som de skal hænge på. Ved at købe et bånd, der ikke passer til din hylde, kan du aldrig finde ud af, hvordan man hænger gardiner på et gardinbånd af denne type.

For eksempel er en model med indbyggede grommets egnet til rørstængerstænger; for strenge er der også et specielt udseende, der har sløjfer, hvor tråden trækkes, der er velcro, som gør det muligt at fastgøre både hårde bånd og bløde lamrequins samt muligheder for gardiner med lodret samling, hvor særlige ringe syes, hvorigennem et løftekabel passeres, løfter de romerske gardiner. Denne model kan bruges på persienner.

Byg faktor

Dette udtryk refererer til forholdet mellem glat stof til gardiner til dem, der allerede er monteret med tape. Afhængigt af mønsterets kompleksitet forekommer det at være 1,5, 2, 2,5 og 3. Det vil sige, når du køber et bånd med en monteringsfaktor på 2, får du 2 meter draperede gardiner fra et 4 meter bredt stof.

Denne indikator indikeres som regel oprindeligt på pakken. Det skal tages i betragtning ikke kun ved beregning af den nødvendige mængde stof, men også når man køber båndet selv, fordi det sys på et fladt lærred og strammes lige inden man lægger gardiner på gardinbåndet. Du kan lære den ønskede længde ved at multiplicere bredden af ​​tagbøjlerne ved hjælp af samlingskoefficienten + 6-8 centimeter pr. Kant.

For eksempel, for en eave 3 meter bred, køber vi et bånd med en monteringsfaktor på 2. Vi beregner det rigtige beløb som følger: 2 * 3 + 0,8 = 6,8 meter bånd, vi har brug for, og gardinerne henholdsvis 2 * 3 = 6 meter.

Monteringsmuligheder

Afhængigt af båndets bredde og tæthed kan den bruges til at skabe et antal forskellige mønstre fra de mest almindelige bølger til rigtige mesterværker. De mest populære er sådanne:

 1. Den nemmeste løsning er designet til at opnå ensartede folder. Som regel er samlefaktoren i denne model 1,5. Det mest enkle og ukomplicerede mønster, foruden ikke at kræve et stort stofforbrug. For at oprette et sådant draperi, skal du tilslutte det smaleste bånd. På sådan et gardinbånd til at hænge tyll vil være mest hensigtsmæssigt;
 2. Band fold. Den har form af enkelt- eller dobbeltbuer, der ligger tæt på hinanden. Minimumskoefficienten i dette tilfælde er 2,5, nogle gange kan den nå 3;
 3. Vinbriller. Meget raffineret og sofistikeret type folder. Tøjet opfanget nedenunder med en tredobbelt tucking, der øverst udgør som et glas. For at oprette dem behøver du et bånd med to rækker ledninger og en faktor på 2,5;
 4. Puf. Et ret frodigt og originalt mønster i form af flere rækker af rhombusser kan kun dannes med et bredt bånd med mindst 4 rækker af ledninger. Smukt ser på tætte dyre stoffer. Bygningsfaktoren starter også fra 2,5;
 5. Den mest kostbare i form af stofforbrug, men samtidig utrolig elegant og elegant - franske eller tredobbelte folder. Her er koefficienten 3, det vil sige at få 1 meter gardiner draperet på denne måde, skal vi købe 3 meter stof. Den bruges som regel på tætte gardiner. Den har flere rækker lommer til justering af landingshøjden;
 6. Vafler eller flæser tilføjer pomp og luftighed til interiøret, og modklapper, der minder om lavvandede rippler har en lignende virkning. For at skabe dem har du brug for et tæt og bredt bånd, som har en koefficient på 2.

Montering og installation af gardiner

Det betyder ikke noget, du har købt et gardin allerede indbygget tape eller selvstændigt vælge alle detaljer, er spørgsmålet om, hvordan man kan hæve gardinerne på båndet snaps foran dig selvfølgelig, fordi detaljerne i denne proces, ikke alle ved. Så hvordan skaber vi en smuk drap med tape? Lad os skrive denne proces i etaper.

 1. I de allerede syede tapekontrolkabler. De skal være bundet, ellers vil de blot trække sig ud, når de er stive og kun føjer til hovedpine. Ubundne ledninger (ledninger), vi strammer ind i en stram knude og tjekker dens tæthed.
 2. Fortsæt nu til forsamlingen. Det er nødvendigt at tage højde for den bredde, som vi vil samle, justere mønsterets tæthed tilsvarende. Som regel er gardinerne, der ofte flyttes fra hinanden, enten ikke samlet, eller størrelsen af ​​folderne på dem er minimal. Det er bedst at binde med en assistent til at trække fra to sider. Hvis der ikke er sådanne personer i huset, så har vi ved at fastgøre trådene på begge kanter begyndt at danne de mest tætte folder, idet de gradvist flyttes til den modsatte kant.
 3. Efter at have samlet båndet, kontrollerer vi ensartetheden og densiteten af ​​det opnåede mønster, hvorefter det allerede er muligt at fortsætte med installationen. Vi anbefaler dig at være opmærksom på stivheden af ​​folderne, selv når du køber et bånd, trækker det lige i butikken. Det er bedre ikke at erhverve en utilstrækkelig stærk model, da det ikke vil være i stand til at opretholde tegningen normalt.
 4. Og det sidste skridt er fastgørelsen af ​​vores folder, fordi den ikke-faste tråd sikkert falder på plads, hvilket reducerer til ingen indsats. Efter at have opnået det ønskede mønster, fastgør kanten af ​​bundtet. Så at resten af ​​tråden ikke hænger ned langs gardinerne, vinder vi den rundt adskillige fingre i en pæn hank, hvor midteren er bundet med en fri kant. Det viser sig en slags trådbukke. Vi kan også "sikkert" skjule det og gemme det fra ydersiden, bare ved at passere den øvre kant under overkredsen og den nederste kant - under den nederste.

Ikke at vide, hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet, mange forsøger at sætte kroge på snoren. Dette trin er grundlæggende forkert, for under lærredens vægt begynder trådene at sænke og derved fuldstændig ødelægge gardinens udseende. Kroge og andre låseelementer er kun gevind i specielle stoflommer, som kan være flere rækker.

En sådan anordning er meget bekvem, idet den giver dig mulighed for at justere gardinens højde.

For eksempel, hvis du ikke har gættet lidt med højde gardiner eller forhæng, bare omarrangere krogene på den øverste række, for at skjule grimme gesims kan være den samme manipulation, men efter at have inddraget den nederste række af lommer. Positionering kroge bedre i en afstand på 5-6 centimeter, så du beskytte dig selv fra slap af internettet.

Sådan hænger gardiner

Hvordan hænge gardinerne, så de hænger i lige fold uden at ty til at binde på fletningen?

Umiddelbart foretage en reservation, vil denne metode fungere i tilfælde, hvis du først sætter kroge på gardinerne, og kun derefter hænge dem på tagskægget. Ceiling cornices i dette tilfælde passer perfekt.

Vi beregner mængden af ​​materiale til denne metode til hængende gardiner. Koefficient tage 1.5 plus 10cm på de tekniske tuck gardiner (fordi vi vil have dem til at blive hængt pænt) plus 4 cm på sømmen af ​​side sektioner.

Antag en eavebredde på 3m. Vi skal sy 2 gardiner. 3x1,5 = 4,5m. Vi twist hver gardin på siderne (tekniske sving) med 10 cm, dette er en anden 0,4 m. Og fire sidesømme - plus 16cm. I alt får vi 4,5 + 0,4 + 0,16 = 5,06 m. Du kan nøjes med op til fem meter.

Hvorfor har vi brug for tekniske sving? Du kan sikkert gøre uden dem, men jeg personligt gerne det bedre, når sidesømmene ude af syne, især sidesømmen og nogle gange undlader ordentligt til jern (der er sådant væv).

Gardinstof - et godt valg, praktisk service til udvælgelse af stoffer og beregning af gardinudgifterne på vores partneres websted, onlinebutikken DrapeShop.

Lad os fortsætte med at øve. Vi trækker sig tilbage fra sidekanten af ​​gardinet 10cm og hænger krogen - det bliver den ekstreme krog.

Sæt gardinen på denne krog og hæng den næste krog på to sløjfer på én gang - den ekstreme og den ene modsat den. Vi får denne handling teknisk support. Af den måde kan det gøres og nemmere - bare tuck up. når sy tape.

Vi sætter den næste krog på sløjfen (tættere på porten) og passerer den anden sløjfe gennem fem centimeter med den. Det viste sig en lille fold.

Længere langs gardinens bredde klæder vi kroge på samme måde, afstanden mellem kroge er 10 cm og mellem løkkerne på en krog - 5 cm.

Glem ikke om den tekniske support på den anden side af gardinerne.

Det viste sig sådan ensartede overfladiske folder over hele bredden af ​​gardinerne. Sådan gardinerne hænger, når vinduet er gardineret.

Når gardinerne trækkes fra hinanden, vil de også hænge i lige folder, kun folderne vil allerede være dybe.

På denne måde kan du ikke kun hænge gardinerne, men også tulle, hvis monteringsfaktoren ikke er stor. Det er ret vanskeligt at jævnt fordelte samlingen på en fletning med en lille koefficient, det viser sig, "hvor det er tykt og hvor det er tomt", og i dette tilfælde får vi en ensartet samling.

Hvordan kan jeg ret og hurtigt trække gardinbåndet

Gardin tape er en slags base for at skabe alle former for folder. I sin sammensætning indefra har det snoet tov, der strækker sig i længden. Band to linjer sys over den øvre grænse af gardinerne på den forkerte side, og stram derefter tovet.

For at skabe smukke folder skal tape til gardiner ikke spredes i forskellige retninger, det skal være holdbart.

Valget af et passende tape er ansvarlig for dannelsen af ​​folder af den ønskede konfiguration. Samlingstape giver foldene og samlingerne den ønskede form geometrisk justeret og distribuerer dem til hele længden af ​​baguetten med jævne mellemrum.

At have et bånd, kan draperi udføre nogen, selvom en lille kendt i denne form for arbejde.

Træk let på gardinbåndet - meget let. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør det. Om dette og fortælle.

I dag sælges et stort udvalg af gardinbånd med forskellige størrelser.

Sort svarer til dens formål. Tape er:

 • udelukkende under kroge
 • med velcro og øjenlåg under krogen
 • fixativer med velcro til hård lambrequin og linned;
 • til fastgørelse af lodret romersk, fransk, london eller østrigsk gardiner
 • til gardiner med eyelets;
 • under strengene;
 • under eaves rørformede.

Båndet sys til indersiden af ​​gardinerne, antallet af sømme afhænger af antallet af snørebånd.

For gardiner anses den mest optimale at være holdbar og ikke spredes i alle retninger. Før du køber direkte, prøv at samle båndet i et bestemt område og strække efter dette snørebånd. Du kan sikkert købe produktet, når monteringen er stift fast under montage.

Og tværtimod bør man ikke købe båndet, der danner formløse og ikke helt ensomme folder. Oftere er samlingstape fastgjort til kanten af ​​gardinerne, nogle gange afgang 2-5 centimeter fra kanten.

I det andet tilfælde, når du samler lærredet, er der stadig et hul, som kan bruges til at dække ringene eller tagene, de kan sikre gardinernes synlighed "fra loftet".

Opsamlingsbåndet med buer danner samlinger mere strengt eksternt. Det er tilrådeligt at anvende på dikkedarer, hvilket udfører på glideprodukter er upraktisk. Bånd, der har pufffoldninger, bruges også bedst på ubårne gardiner; trække snørebånd på et sådant bånd vil føre til tab af det samlede mønster.

Gardin kroge er kun relevante, når simple fold er til stede. De er indsat i lommerne fastgjort til bånd og skinne gardin stænger. Kroge er lavet af plast - til ikke-tunge gardiner, messing - til tyngre gardiner. Særlige kroge er nødvendige for bånd med båndede fold og tredobbelte folder.

Typer af gardinbånd bestemmes af deres formål.

Hver type er designet til, at stoffet kan indsamles på en bestemt måde.

Tråde for at spænde båndet skal trækkes ud under sømmen.

For at købe et band med de nødvendige dimensioner er det nødvendigt at bestemme indekset for gardinens tæthed. Hver densitet svarer til en koefficient, der bestemmer de ønskede dimensioner af båndet for dekoreret gardiner. For eksempel betyder forholdet ½: For at få 1 m færdige gardiner skal du have to meter gardinstof; 1/3 - du har brug for 3 meter og så videre.

Til den resulterende længde skal du tilføje 10 centimeter selv for at bøje kanterne.

Udvælgelse af gardinbåndet efter koefficienten er baseret på samlingen, hvis formularer er planlagt at blive lagt på draperen:

 • indsamlet simpelthen vil ikke kræve et stort forbrug af materiale, koefficienten for det er 1,5;
 • Samlinger som flæser, puffer eller vafler har brug for dobbeltfaktor tape;
 • folder som "stråler" og "buer" - en faktor 2,5 gange;
 • Til cylinderfold og tredobbelte folder skal en faktor på 3 gives.

Færdige gardiner skal stryge og stramme båndet til den planlagte bredde.

I de fleste tilfælde er gardinetape fremstillet af polyesterstof. Fordelene ved materialet er indlysende: En tæt pasform til gardinet, holdbar fastholdelse af lærredet over hele bredden, med undtagelse af gardinernes svækkelse og deformation.

Hvad kan bestå af gardinbånd:

 • fra ringe til grommets;
 • fra lommer til kroge;
 • fra sæler til lambrequin stivhed;
 • af to, tre eller fire ledninger.

Slip opsætningsbåndene, limet til gardinetæppet på grund af velcro; det har ikke ledninger. Alle bånd er fastgjort på forskellige måder og har forskellige enheder til disse formål.

Fremstil tape "wagon" med et multi-level arrangement af løkker og lommer. De kan bruges på jernbane baguetter, såvel som på stangen.

Gardinbånd af gennemskinnelige materialer er beregnet til tylgardiner eller lavet af organza.

Sekvensen med at sy tape

Før arbejdet skal kantene af gardinet trimmes ved at bøje sektioner og sy dem. Kanten på toppen er slået til den forkerte side med en bredde svarende til båndets størrelse og lidt mere. Når flettet er overskredet, overlappes kantene, så det ikke sprøjtes under arbejdet.

 1. Over kanten af ​​gardinerne skærer kanten af. Kanten er stryges i bredden 3 cm.
 2. Gardinbånd med forbøjede ender på indersiden af ​​2-3 centimeter og løse snørebånd syet til den forkerte side af gardinerne og trækker 5-10 mm fra siderne og foldes til en dobbelt bredde af en centimeter 3-4 fold.
 3. Ved den øvre kant af båndet er fastgjort til kanten af ​​hele længden af ​​gardinerne. En anden linje er lavet på den nederste kant af båndet.
 4. Hvis der er tre eller fire ledninger på båndet, er det fastgjort langs hver enkelt.
 5. Drej sømmen på siden. Syet til kanten.
 6. Træk tråden ud under sømmen for at spænde båndet.
 7. Blind gardin og skubbe.

Teknologi tape

For at fjerne gardinbåndet uden problemer, skal gardinbåndet have mindst tre sammenkoblede strenge. De er forbundet med hver ende af båndet på samme tid. Det vil være mere bekvemt at trække gardinbåndet ud, når der er en assistent. Ved udførelse af proceduren alene kastes den anden ende over dørhåndtaget.

Før du starter arbejde, skal båndet trækkes op. De ledige knudebånds ledninger er fastspændt i den ene hånd, og frihånden er samlet på båndet fra kanterne til midten og bevæger materialet langs ledningerne.

Tekken kommer til at folde, og ledningerne frigives, og de bliver længere. De er viklet på et stykke pap.

Når foldene begynder at forstyrre samleprocessen, flyttes de til den faste ende af produktet. Gardin fletning med samlinger måle tape, justering til den ønskede bredde. Det sidste stadium er fordelingen af ​​samlingen og fiksering af skinnen (ikke skåret!) Af tovene fra kanterne af båndet.

Kroge fastgjort til båndet efter 8-10 centimeter, hvorefter gardinet hænges.

faktiske

I dag er specielle tekstilbånd, der gør det muligt at draper gardiner smukt, meget populære.

Hvis du korrekt klæber stofstrimmel med snørebånd, der danner sløjfer, så vil vinduets åbning selv se original og smuk ud.

Men at gøre dette er ret svært, så du bør vide, hvordan man korrekt hænger gardinerne på gardinbåndet. I denne artikel vil vi se på alle nuancer af denne proces, kende bekendtskab med typerne og metoderne til dannelse af folder.

De vigtigste fordele ved gardinbånd

Den største fordel ved bånd til fastsættelse af gardiner på tagskægget er deres omkostninger. Desuden påvirker prisen på malerierne sig selv slet ikke. Selv billige syntetiske gardiner kan også omhyggeligt draperes, ligesom naturlige og dyre modstykker.

Fordelene ved disse bånd omfatter også følgende:

 1. Du kan bruge dem med gardinstænger af enhver art - loft, væg, runde, firkantede. Gardinbåndet er helt usynligt, så det er ideelt kombineret med tyndt fiskeri og tykke barer.
 2. På ethvert tidspunkt, efter eget skøn, kan du ændre foldene på gardinerne og tylen. Det er ikke nødvendigt at have nogen speciel viden til at finde ud af, hvordan man hænger tyl på et gardinbånd, fordi det har flere niveauer af kroge designet til at blive tilsluttet. Men alligevel skal du øve lidt for at gøre en smuk drap af varierende kompleksitet.
 3. De er kombineret med ethvert interiør. Det vigtigste - at vælge de rigtige tilbehør, eller snarere ringe, kroge og gardinstænger. Med båndet kan du skjule eventuelle fejl i tagskægget, du skal bare rette det et par centimeter under den øvre kant.
 4. Selv intensiv vask påvirker ikke båndets, løkkenes og snørebåndets evne til drapering.

Det er vigtigt! Omkostningerne ved båndet afhænger af antallet af ledninger og tråde. Du kan endda finde buffermodeller til salg, som kun bruges til tekstiler af en bestemt type, ellers kan du ikke opnå den ønskede effekt.

Funktioner af applikation og typer af bånd

Tekstilgardinstrimler er primært beregnet til dannelse af folder på lærredet og hjælper med at fastgøre fastgøreren på tagene. Der er døv og gennemsigtige muligheder for tykke og tynde stoffer. Før du besvarer spørgsmålet om, hvordan du hænger gardiner på et gardinbånd på kroge, skal du overveje, hvad de generelt er.

Mængden af ​​materiale afhænger af typen af ​​folder, hvilket igen påvirker båndets bredde og længde, niveauet af ledninger og tilstedeværelsen af ​​lommer. Og nu mere om de typer af folder, der er oprettet.

Enkelt gardin tape

Med den kan du lave de sædvanlige vandrette folder af lette materialer. For at skabe en simpel stil er det nok at købe gardiner lavet af gennemsigtigt tekstilstof med en lille tilsætning af polyester med flere snørebånd.

Det er vigtigt! Disse bånd er også designet til fastgørelse af silke, tyll og organza. Og da cornicesne bruger strenge og tynde stænger.

Bue bands

De er vant til at holde lambrequins og multi-layer canvases. Med deres hjælp kan du lave folder af forskellige størrelser, og så gardinerne ser smukkere ud, er det bedre, at de er 2,5-3 gange så store som corniceen i bredden. I sig selv er båndet bredt nok, kan tjene som grundlag for dannelsen af ​​mere komplekse strukturer i forskellige retninger.

Det er vigtigt! Det kan bruges til glatte tunge gardiner for at afsløre al den pragt af folder. Og for at kunne hænge stoffet ordentligt, er det nødvendigt at manuelt danne folderne inden fastgørelsen.

Vaffel folder

De kendetegnes ved en ensartet fordeling af materiale uden store formationer. De er perfekte til chintz, silke og linned. På båndet med sådan draperi anbefales det ikke at hænge tyllen. Især gennemsigtig og hvid tyll, fordi i dette tilfælde er skønheden i folderne helt tabt.

Blyant eller cylindrisk folder

De er vant til at skabe runde folder på bjergene med ringe. Bandet er bredt og når 10 cm. Samtidig holdes to sløjfer på en gang med en ring eller krog.

For at samlingerne skal kunne ses, skal du sørge for jævnt at fordele gardinet. Og for at undgå væltning af individuelle sektioner af stof, er det nødvendigt at danne folder før fastgørelse med klip.

Flamske folder

Bredden af ​​båndet er lig med 8,5 cm. Konstruktionerne er ret komplekse på grund af sliddens slør i de resulterende sløjfer, men her er hovedtræk ikke at overtrække dem. Du skal forstå, hvordan du monterer tyl på et gardinbånd af denne art, ellers får du ikke den ønskede effekt, især ved brug af tunge materialer.

Det er vigtigt! De er egnede til at holde stoffer med udskrifter, der ikke danner noget bestemt mønster.

Dobbelt Plisseret

For at skabe et sådant draperi passer et bredt bånd med to lommer, som giver dig mulighed for at danne flere rækker af folder i et tavlermønster.

Det er vigtigt! Ved hjælp af almindelige striber kan du draperer ikke kun traditionelle gardiner, men også franske, østrigske, romerske gardiner. Ikke-standardfiksering og tilgang gør det muligt at gøre gardinerne til et ægte kunstværk på gardinbåndet.

Hvordan vælger du det rigtige tape?

For at den skal kunne opfylde sin hovedfunktion, det vil sige at organisere folder, er det nødvendigt at afhente det i overensstemmelse med typen af ​​tekstil. Overvej, hvilken tape der skal hænge specifikke stoffer:

 • Det er bedre at hænge et slør, let tule, bomuldsstof eller organza, silke eller chintz med gennemsigtige smalle strimler med to ledninger. I dette tilfælde vil den første danne sløjfer, og den anden vil danne originale folder.
 • Massive materialer er selvfølgelig bedre fastgjort på brede strimler med flere rækker af ledninger, som kan manipuleres til at skabe forskellige typer folder.
 • Puff er skabt ved hjælp af et specialtape.

Hvor meget tape har du brug for?

Før du hænger gardinerne på gardinbåndet på krogen, skal du korrekt beregne det ønskede antal strimler. Dens længde afhænger af niveauet af pompenheden, det vil sige folder.

 • For at indsamle gardinet med de sædvanlige folder, skal du fordoble længden - den resulterende figur angiver, hvor meget tape du har brug for.
 • Til drapering luksus og festlige folder det tager tre gange mere tape end bredden af ​​stoffet selv.

Det er vigtigt! Det er vigtigt at overveje, at strimlen skal dække bjergene helt eller lidt ud over sine kanter.

Hvordan man laver gardinerne?

For at hænge gardiner med et bånd, skal du bare male lærredet lidt. Især gælder dette for stærkt flagerende materialer. Men du kan ikke bruge en dobbelt søm med en hæm, fordi i dette tilfælde kan kantene være for tykke. Derfor:

 • Du kan forhindre løse kanter ved hjælp af specialværktøjer eller overlock.
 • Almindelige tynde materialer kan sikkert syes med en standard søm.

Nu skal du lave båndets monteringer:

 1. Træk lidt tilbage fra kanten af ​​gardinet, sug et bånd over det. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at linjerne er parallelle og sørg for at bøje kanterne. Snorene hjælper dig med at navigere i hvor mange rækker af folder det bliver.
 2. Nu skal du vedhæfte specielle kroge med klip til båndet, så de ikke falder ud af løkkerne. Det er nødvendigt at jævnt fordele klemmerne langs hele banens længde, hver med en snor og trækker den ud, mens plasten låses.

Vi samler foldene

Det er tid til at øve sig for at adskille, hvordan man hænger tyl på et gardinbånd. For at stramme båndet korrekt, er det nødvendigt at dreje det og gradvist danne folderne:

 • For det første løsner krogen, en eller flere tilstødende rækker fanges, de bringes ud og derefter lærredet strammes.
 • Sørg for at sikre, at alle kroge indeholder samme antal løkker, ellers vil gardinet ikke fungere smukt.
 • Hvordan man danner forskellige folder, har vi allerede overvejet ovenfor. Du kan også ændre krogenes placering, men du skal tage hensyn til stoffets struktur.
 • Det er kun at have de færdige folder på krogene på corniceen.

I denne artikel har vi demonteret alle finesserne ved at dekorere vinduer med gardiner på gardinbåndet. Endnu en gang arbejder du gennem design af vinduesdesignet, måler alt omhyggeligt og for første gang gør det langsomt!

Gardin kroge: hvad sker der, hvor meget der er brug for og hvordan man hænger gardiner på dem

Før du hænger godt på gardinerne, skal du tage højde for mange nuancer, herunder hvordan man retter dem på corniceen. Trods alt afhænger ikke kun design, men også funktionaliteten af ​​malerierne herom. Gardiner på kroge i denne forbindelse, en af ​​de mest bekvemme og alsidige løsninger. Men for at kunne afhente dem korrekt skal man gøre sig bekendt med hele rigdommen af ​​sortimentet og finde den mest egnede mulighed for en bestemt sag.

Gardin kroge - deres funktioner

Der er mange måder at hænge gardiner på bjergene, men gardin kroge er den mest almindelige. Vi taler om de elementer, der er monteret på ringen og på de enkelte monteringer. Oftest bruges de på profil, monteret på væg- eller loftkornet, men hvis det er nødvendigt, kan du også finde en passende mulighed for runde eller snor modeller.

Hook montering kan bruges uden taggrene, for dette skal du rette særlige væghooks i en vis afstand fra hinanden, for eksempel nedenfor er et par billeder af denne metode til hængning. Denne mulighed er den ideelle løsning i tilfælde, hvor det er planlagt at hænge et lysgardinet, der ikke vil blive flyttet under brug.

Plast og plast kroge er i stand til at holde et stof af lys og mellemvægt. Når du laver vinduesåbninger med tunge draperier, er det bedre at bruge metal kroge, hvor du sætter øjenlågene på gardinerne eller sømhullerne på dem.

Den største fordel ved denne lukning er, at kroge på lærredet nemt og smidigt bevæger sig langs hele længden af ​​cornice i begge retninger. Hvis det er nødvendigt (hvis gardinerne skal vaskes), kan de let fjernes, og hvis krogen går i stykker, kan den let udskiftes med en ny.

Sådan monteres på gardinet

Krobene er normalt fastgjort til et specielt bånd, der tidligere er syet til den øvre kant af banen, hvor der allerede er tilvejebragt løkker til dette formål. Curtain tape kroge medfølger ikke i sættet, men de kan altid findes i specialbutikker. Sådan monteres fletningen beskrevet i følgende video:

Nogle gange (for det meste blev denne metode brugt omkring 20-30 år siden) de blev sløjret direkte på gardinet, helt øverst uden at bruge et bånd. I dette tilfælde er det ønskeligt at forstærke den øverste del af gardinet med en yderligere smal (2-3 cm bred) strimmel af stof. Den eneste betingede ulempe ved denne metode er omhyggelighed og monotoni at sy et tilstrækkeligt stort antal kroge.

Hvor meget det er nødvendigt at feje sløjfer eller bruge dem på båndet, løses individuelt. Den optimale afstand mellem kroge er 10 cm. Jo større den er, jo dybere foldene på gardinerne vil være, når de trækkes, og omvendt, jo mindre afstanden mellem sløjferne og dermed de mindre kroge, desto mindre ekspressive foldene bliver.

Vi tilbyder også videoen nedenfor om, hvordan du laver krogen på gardinbåndet, inden du hænger gardinerne på loftet cornice:

Når cornice er en loftskinne, bliver fastgørelsen af ​​gardiner på kroge den eneste mulige. Kroge til loftkanterne kommer normalt ikke sammen med et dæk. De købes særskilt, indsættes i et bånd og derefter spidses ind i tagene selv som i videoen:

klassifikation

Gardin og gardin kroge på væg og loft cornices er kendetegnet ved materialet til fremstilling og design. Til deres fremstilling brug:

 • høj kvalitet plast;
 • metal (hovedsagelig messing, aluminium og stål);
 • metal-plast er et moderne kompositmateriale.

Plastikoptioner er velegnede til gardiner af let og mellemvægt. Ud over budgettet blandt produkterne af denne type priser har de en anden utvivlsom fordel - lydløshed, når de flytter på tagskægget. Men over tid slides plastikhager ud og mister deres form, hvilket medfører en overtrædelse af den samlede sammensætning. Det skyldes glidning af gardinerne fra sløjferne på grund af deformation af kroge.

Kroge til gardiner i badeværelset, du kan vælge enten plastik eller metalplast og metal, forkromet udefra som i billedet nedenfor.

Metal kroge til gardiner er dyrere, men også mere pålidelige. De deformeres ikke under driften og fastgør tæppet tætsluttende, så det ikke glider ned. Deres ulempe er støj. Derudover er kendetegnene ved denne fastgøring meget afhængig af metalets kvalitet. Hvis monteringen er lavet af billige råmaterialer eller i strid med teknologi, vil de ruste med tiden og ødelægge gardinerne, der er hængt på dem. Det er bedre at give produkter fra metaller med anti-korrosionsbelægning.

Metal-plast er et optimalt materiale med hensyn til pris og kvalitet. Det kombinerer fordelene ved de to tidligere typer og har ikke deres ulemper. Kroge til metal-plastgardiner er dyrere end plastprodukter, men billigere end metal, de er helt stille og holder deres form perfekt til hele driftsperioden.

Typer af kroge til gardiner skelnes og afhænger af deres design. De er:

 • Lukket og åbent. Det er hurtigere og lettere at hænge gardiner på åbne modeller, men der er en mulighed for, at stoffet glider af krogen, for eksempel hvis du trækker det kraftigt. Lukkede kroge er udstyret med en lås. På grund af dette glider sløjferne ikke af deres buede dele. Praktisk, når de vasker, behøver de ikke at fjernes fra gardinet.
 • Skjult eller dekorativt. Dekorative kroge til tagbøjlerne anvendes i tilfælde, hvor indretningskonceptet kræver eller tillader tilstedeværelsen af ​​ekstra tilbehør, der gør opmærksom på gardinerne. Men stadig er standardfastgørelserne, der ikke er synlige, skjult i stoffets folder eller under konsollen, mere populære.
 • Transient og større. Hovedmodellerne er dem der tjener som en selvstændig direkte mount. Adapterkroge løser de sammenlåsende hængsler, klip, grommets og bruges hovedsagelig på runde hjørner.

For ikke at ødelægge gardinens præsentable udseende med mulig deformation eller korrosion af kroge anbefales det at udskifte dem hvert andet år.

Hvilke nuancer skal være opmærksomme på, når de vælger

Ved at vælge kroge til gardiner og gardiner skal du overveje deres overholdelse:

 • vægt gardin sammensætning;
 • hyppigheden af ​​dens funktion (bevæger sig eller hænger permanent);
 • gardin design og interiør generelt;
 • loop størrelse;
 • type af cornice.

Før du hænger gardinerne, bør du først og fremmest finde ud af, hvor længe de varer, uden at bryde og deformere og holde lærredet sikkert i den ønskede position. Derudover er det nødvendigt at tage højde for typen af ​​tagskæggene. For eksempel er produkter fastgjort til ringe perfekte til runde hjørner, mens bøhmiske konsoller bedre kan suppleres med plastik kroge, der er beregnet til gardiner med ruller.

På gardin tilbehør uden specielle behov for at spare er ikke det værd. Det ser ud til, at bjerget - en lille smule, men det kan negere alle bestræbelser på at designe et harmonisk miljø. På trods af at kroge er meget bekvemme og alsidige, inden du vælger dem eller en anden måde at hænge gardinerne på cornice på, skal du tænke over hele gardinets sammensætning og dets korrespondance med dens generelle indretningstilstand.

Sådan hænger gardiner på loftet cornice - trin for trin instruktioner

Der er mange måder at hænge gardiner på. Det kan være takflader af en stavtype, generelt uden en tagbøjle, aluminiumsklodser.

Men i det seneste er de mest almindelige cornices næsten. Loft. Men ikke alle ved, hvordan man korrekt fastsætter selv de enkleste gardiner på dem.

Jeg oplevede endda en situation, da gardinerne blev hængt på en tråd af en fletning eller hængt op, næsten gennemsøgt på loftet.

Hængende gardiner på loftet tagger er meget nemmere end det forekommer nogle gange ikke-professionelle.

Og for at forklare, hvordan man hænger gardinerne på loftet, har jeg lavet en lille træningsvideo specielt til dig, hvor du vil lære om den enkleste og mindre energiforbrugende måde at gardin gardinerne på.

Så se videoen nedenfor:

Nå lærte du den nemmeste måde "Sådan hænger gardiner på loftet cornice." Jeg håber du finder denne metode nyttig, og du vil ikke længere køre på væggene og loftet for at kroge krogen på løkken. Det er så ubehageligt!

Nå og glem ikke at besøge min blog. Jeg venter på dig i nye artikler og videoer, samt skrive dine kommentarer.

Og velkommen til Min gruppe V Kontaktte.

Vi installerer også nogle gardinstænger i Kirov. Kontakt tlf: +79091429941

For at skabe et harmonisk interiør, og værelset var hyggeligt og komfortabelt, bør du overveje alle detaljer i arrangementet.

Der skal lægges særlig vægt på gardinerne. Gardiner spiller en vigtig rolle i udformningen af ​​rummets overordnede stil. Valget bør foretages på baggrund af deres specifikke lokaler samt tage hensyn til de fremherskende farver og teksturer i interiøret.

For eksempel er der indrettede værelser med minimalisme, egnede japanske gardiner, ruller eller plastikgardiner. For værelser i den klassiske stil, hvor der er et stort antal forskellige dekorative elementer, anbefales det at vælge romerske eller elegante franske gardiner. Når du vælger det, er det nødvendigt at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​alle fastgørelseselementer, design og dimensioner af tagskæggene.

Montering af tagskinner

Når du vælger en tagplade, skal du sørge for, at kittet indeholder den rigtige mængde skruer og dykker. Overvej følgende punkter under installationen:

 1. Hvis længden af ​​tagskæggene overstiger 2 meter, skal du sørge for en yderligere fastgørelse i midten for at forhindre brud.
 2. Hvis gardinstangen og gardinerne er tunge, i stedet for tre monteringer, lav 5 eller 6.

Formarkering på vedhæftningsstedet. Hvis tagskæggene er monteret uden beslag på loftet, skal du først bore huller og derefter fastgøre det i loftet og markere fastgørelsespunkterne. Cornice bør installeres på en sådan måde, at den er 15 cm bredere end vinduet, vindueskarmet og radiatoren på begge sider.

Når du har boret hullerne, skal du montere dowelsne omhyggeligt. Herefter monteres beslag. Hvis de ikke bruges, skal tagskærerne fastgøres til loftets overflade med skruer.

Hvis du har valgt de sædvanlige stofgardiner, er det vigtigt at bestemme, på hvilket højde der skal installeres tagskæggene. Designere rådes til at trække sig tilbage ca. 15 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen.

Hvis på grund af højden af ​​loftet for at trække sig tilbage så meget, virker det ikke, skal du installere cornice midt på højden (fra vinduets øverste kant til loftet). Under alle omstændigheder tilbagetog mere end 15 cm for at installere væggardin stænger anbefales ikke.

Sådan hænger gardiner

Med gardinskinner er hængende gardiner ret simple. For at gøre dette skal de samles ved hjælp af et gardinbånd. Tråde i båndets kanter skal binde i knuder.

For at gardinerne skal se smukke ud, er det nødvendigt at stramme trådene på båndet. Hæng plastik kroge efter gardin samling. Overvej i det følgende følgende punkter:

 • afstanden mellem hver to kroge bør ikke være mere end 10 centimeter;
 • de bør hænge på specielle løkker på båndet.

Hængende kroge på tråden er ikke det værd.

Når du har hængt gardinet, kan du justere længden. Men dette bør ske senest to dage efter installationen. I løbet af denne tid vil gardinet rette sig, og du vil nøjagtigt bestemme den ønskede længde.

Sådan hænger du en bomuldsgardiner

Disse gardiner skal hænge på gardinbåndet. På en bred base er det nødvendigt at sy et tape med lommer til kroge. Så du kan justere gardinens bredde.

Til sådanne gardiner anbefales det at købe en cornice med ringe (stang) eller en profil type cornice. For at gøre gardinerne mere imponerende anbefales det at vælge et tykt uigennemsigtigt gardinbånd. På grund af den øgede tæthed og store størrelse vil det skabe lige foldninger.

Se også: Sådan hænger du et fuglehus i kardinalretningen

Persienner

Hvis du vælger gardiner til køkkenet, skal du overveje muligheden for rulleskodder. Til salg er de tilgængelige i en bred vifte, og du kan nemt vælge det mest passende materiale, størrelse og farve. Sådanne gardiner er fastgjort på vinduet (ramme), i vinduets åbning på væggen eller i loftet.

Det er vigtigt at vælge typen af ​​installation. For at gøre dette skal du først undersøge installationsstedet for hindringer for at sænke og hæve gardinet. Hvis du ser at den kommer til at berøre vindueshåndtaget, skal installationen udføres på en sådan måde, at rullen drejes mod uret.

For at installere på vinduesrammen skal du korrekt bestemme gardins optimale bredde.

På hver side af rammen trækkes tilbage med 5 centimeter. Den resulterende bredde - gardiner med beslag. Typisk er styringsmekanismen for sådanne gardiner placeret ved siden af ​​beslaget.

Hvis du monterer beslaget på vinduesrammen (kun til trævinduer), skal du lave det ønskede antal huller ved hjælp af en tynd borekrone (2,5 millimeter). Ved montering på en væg skal du bruge en boremaskine til mursten (6 millimeter) og dowels af samme størrelse. Efter montering af 1 beslag skal du skrue på skruerne.

For at justere akslen vandret, brug en træplank. Marker derefter punkterne for boring af huller under det andet beslag. Først indsættes gardinens kant med kontrolmekanismen i beslaget, og indsæt derefter den anden ende af gardinet i den anden beslag.

≡ 13 februar, 2015 · Kategori: Vinduesarbejder

Hvordan hænge gardiner på loftet cornice? -Windows

Udførelse af reparationer i lejligheden, mange mennesker står over for spørgsmålet om, hvordan man korrekt hænge gardinerne. Specielt kan de give indretningen af ​​dit værelse unikke og stil, og desuden beskytte det mod solens stråler under søvn. For at gardinerne skal have et smukt udseende, skal du vide, hvordan du korrekt fastsætter taggarnerne og hænger gardinerne på det.

Udvælgelsen af ​​tagbøjlerne afhænger af gardinmodellen.

Installation arbejde loftet takhugger

Disse møbler elementer bruges ofte i værelser med lavt loft, fordi de skyldes den store suspension af gardiner visuelt multiplicere højden af ​​rummet.

Før du installerer tagskæggene, skal du sørge for, at det ikke forhindrer åbningen af ​​et vindue eller balkondøre.

Igen skal han være ret fjern fra væggene og vindueskarmet, så gardinerne ikke kobler sig til de blomster der står på den. Det er bedre at markere installationsstedet, så gardinerne hænger på det, er placeret i forhold til karmen og batterierne i en afstand på mindst 40 mm.

For at fastgøre cornice med egne hænder skal du forberede disse værktøjer:

Mønster 1. Ordningen med fastgørelseselementer dækker.

 • elektrisk boremaskine-
 • nozhovku-
 • roulette hjul
 • screwdriver-
 • konstruktion niveau-
 • lineyku-
 • karandash-
 • skruer og dowels.

Dowels og skruer, som vil blive brugt ved montering af loftet, skal opfylde det materiale, hvorfra loftet blev oprettet.

Før du monterer det, skal du sørge for, at længden af ​​tagskæggene anses for at være mindre end rummets højde. I et andet tilfælde vil gardinerne visuelt gøre rummet meget lavt og mindre behageligt.

Når du starter installationsarbejdet, skal du markere stedet for fastgørelseselementer.

Så på de markerede steder borede huller til dowels, hvorigennem cornice er fastgjort til loftet. Hvis for eksempel dens længde er mere end 200 cm, så i midten skal du fiksere cornice desuden, så den ikke bøjer under sin egen vægt og som har vægten af ​​gardiner. Fastgørelsen af ​​loftets tagriller er vist i billede 1.

Gardinmontering på tagskæggene

For at hænge gardinerne på loftet cornice, skal du tage højde for visse punkter:

For at bruge kroge til hængende gardiner skal du sy et tape med snørebånd (lus) til gardinet.

 • værelse design-
 • antallet af lag af tilstedeværelse og gardiner lambrequins-
 • metode til fastgørelseselementer -
 • former for cornice-
 • vægt gardiner.

Hvis vinduet f.eks. Bliver dækket på samme tid med dekorative arbejdstoler og gardiner, så skal der i dette tilfælde anvendes en tre-rækket cornice. Hvis der for eksempel er planlagt tilstedeværelse af en lambrequin, er det nødvendigt at købe en fire-rækken cornice.

Gardiner skal købes i en sådan bredde, at når de lukker et vindue, stikker de ca. 20 cm fra vinduets sider. Derfor vil de se godt ud, og plus hele vindueskarmet og radiatoren kan lukkes.

Fastgør gardinerne til loftets tagriller ved hjælp af følgende fastgørelseselementer:

 1. "Krokodiller". Ifølge reglen om deres eget arbejde ligner de på samme måde som almindelige tøjspidser, bare på grund af deres tænder, bliver gardinerne mere pålidelige.
 2. Kroge og ringe. De er i stand til at gå begge i et sæt med en cornice og separat. Plus, kroge bruges som separate elementer af fastgørelsesanordninger, og sammen med ringe. Brugen af ​​denne opsætning fastgørelses gardiner indebærer tilstedeværelsen af ​​sløjfer i dem, som vil blive sat på kroge. Denne mount er perfekt til lys gardiner.
 3. Kulisok. Under fremstilling af gardiner sys specialiserede lommer, hvorimod cornice sættes. Plus, dette er virkningen af ​​dets fravær.
 4. Klip. Ifølge fastgørelsesreglen er klip ligner # 8220-krokodiller # 8221-, kun de har ikke tænder, og derfor er det bedre at hænge tyl og lysgardiner på dem.
 5. Øjer. Denne mount er en jernringe, som er placeret specifikt i gardinet. Ved hjælp af dem er det ret nemt at samle stoffet i folder. Øjenåger kan kun anvendes med rørformede gardinstænger.
 6. Tøjsløjfer. Denne montage har et smukt og naturligt udseende, det passer perfekt til tagene af en rund form.

For at opnå tilstedeværelse af folder på gardinerne er det nødvendigt at fixe ringene i samme afstand som lig med ca. 100 mm. Hvis gardinerne f.eks. Er fastgjort til klip, kan de ændres med afrundede ringe. Dette kan medvirke til at gøre mere god kvalitet mount.

Hvor langt fra gulvet skal gardinerne hænge?

Layout af gardinskinner til gardiner.

Når man hænger gardiner, er afstanden fra gulvet til gardinerne en yderst vigtig indikator, fordi denne mængde spiller en vigtig rolle ved udformningen af ​​hele rummets design. Gardiner ligger på gulvet, giver værelset komfort og hygge. I de fleste tilfælde er dette design brugt til soveværelset og stuen.

En meget populær mulighed er gardiner, hvis tip er placeret i en bestemt afstand fra gulvet. Denne afstand er som regel ca. 3-6 cm.

Med dette kan gardinens spidser beskyttes mod tilstopning. Det er ikke let at sy sådanne gardiner på grund af det faktum, at du absolut skal vide, hvor langt de kommer fra gulvet. Den mindste fejl fører til, at den færdige kant skal broderes og gendannes.

I værelser med et lavt loft vil denne mulighed se dårlig ud, fordi den visuelt reducerer rummet endnu mere, berøver det af komfort. Og derfor i lave rum er det bedre at hænge gardinerne, så deres kant grænser på gulvet, idet man antager, at du med dette kan øge lofthøjden visuelt.

Efter at have hentet et passende loftet cornice, fastgørelse og smukke gardiner til dem, kan du lave en vidunderlig visuel effekt, der kan ændre dit boligareal og gør det moderne og elegant.

Montering af en plastikflise i loftet. Kiev

Ceiling cornices overvinder i stigende grad købernes hjerter på grund af deres funktionalitet, samt evnen til visuelt at tilføje højde til rummet. Men før du køber en sådan struktur, bør du tænke på, hvilken slags gardiner eller gardiner der vil blive hængt på, hvor mange lag, hvilken vægt, hvilke fester vil der være ved gardinerne. For at få det perfekte udseende af vinduer, behøver du ikke bare at hænge gardinerne på loftet, men i overensstemmelse med alle de angivne funktioner.

Hvad er nogle måder at hænge gardiner på?

Før du beslutter dig for typen af ​​tagskinner, som vil blive erhvervet i et bestemt tilfælde, er det værd at huske på, hvordan vinduet tekstiler kan monteres på dem. Så, fastgørelse gardiner kan være som følger:

 • Brug af gardinbåndet;
 • På dekorative sløjfer;
 • På bånd;
 • På store grommets;
 • På kroge, klip eller klip;
 • På bagsiden.

Hvordan vælger loftet cornice?

Nu er det værd at sammenligne den valgte mulighed for at fastgøre gardinerne med evnen til tagskinneskonstruktionerne.

Eaves-rod (stok) er en bar monteret på parentes. Det er praktisk at hænge gardiner på en sådan struktur, som har store grommets, dekorative sløjfer eller bånd og en vinger som fastgørelser.

Det vil sige, at stangen sættes direkte ind i sløjferne (eller de er fastgjort på den, hvis de har en velcro eller en dekorativ knap), i grommets eller snoet (sidstnævnte vil helt skjule stangen). På vingerne kan man for eksempel hænge bomuldsgardiner - de har det konstrueret konstruktivt. I enden af ​​sådanne tagskærer sætter sædvanligvis specielle tip, stik, nogle gange meget dekorative.

Søjlebåndet er en ståltråd, fastgjort fra siderne til specielle holdere. Det er kun godt for vinduer mindre end 3 m brede (under hensyntagen til fjernelsen af ​​tagbøjlerne fra siderne).

Ellers begynder tråden at sænke under gardinens vægt, selvom stoffet er tyndt og let. String modeller er designet til tynde tyll, gardiner, slør. Sammensætningen kan være multilag (så trækker de flere strenge), men det er usandsynligt, at det bliver uigennemtrængeligt.

Profillisten giver dig mulighed for at skabe flere lag strukturer, mens tykkelsen og vægten af ​​stoffer kan være store. På sådanne modeller kan du samtidigt hænge tyll (måske endda i 2 lag), gardiner og pelmets. Det er praktisk at hænge japanske gardiner paneler eller modeller monteret på gardin fletning på sådanne gardin stænger (de vigtigste fastgørelser af profilerne er kroge).

Hvis du vælger en bestemt mulighed, er det vigtigt at huske, at gardinerne skal være lette at fjerne fra loftets tagbøjler. Kroge eller klip skal være uden grove kanter, hak og forvrængninger. Taghullerne skal give en behagelig afstand, ikke kun for at skjule projektionen af ​​karmen eller radiatoren, men også for at fjerne tekstilmaterialet nemt. Dette er finesserne ved beregning, før du installerer tagbøjlerne.

Forresten, så gardinerne nedenunder slutter nøjagtigt "til gulvet", er det vigtigt at måle gardinens længde og derefter måle afstanden ikke til tagene, men til fastgørelseselementerne - kroge, clips osv.

Hvordan man syer og hænger vindues tekstiler smukt?

Ikke altid vælge det rigtige par taggardin gardiner betyder allerede at sikre skønhed og pæne udseende af vinduet. Loops, drawstring eller grommets klare deres opgave som standard.

Men hvad skal man gøre, hvis tekstilerne bliver fastgjort til klip eller kroge? Det vil være nødvendigt at jævnt fordelte det mellem disse fastgørelser, så intet sager så at lærredet jævnt fordeles. Hvordan gør man det?

Hvis værtinden har syning erfaring, er det selvfølgelig bedst at sy gardiner til loftgardinet selv. Det er billigere og vil give mulighed for at realisere enhver ide.

Med denne tilgang vil der ikke være nogen vanskeligheder med designet af det ønskede draperi. Den nemmeste og mest hensigtsmæssige løsning er at fastgøre et gardinbånd til gardinens overkant. Det vil give en ensartet samling uden sagging: Trækbåndets særlige tråde, lærredet strammes til den ønskede bredde.

Eller det er muligt at lægge ensomme folder over hele bredden af ​​gardinerne (bedre end de modsatte) og sy dem. Hvis nybegyndere nåler med syning har nogen problemer, kan du finde og se den tilsvarende træningsvideo, og følg derefter de modtagne råd.

Men generelt vil skræddersyet vinduet tekstiler i den simpleste version af de særlige vanskeligheder ikke levere. Det er nødvendigt at måle den korrekte længde (se ovenfor), tilføje tillæg for at behandle toppen med et bånd til den, læg den nødvendige monteringsfaktor i lærredets bredde (gardinens krumningsgrad afhænger af den), idet der tages højde for fremspringene på tagene uden for vinduet.

Efter skæring, sy side og bund snit med en søm, og top med gardin tape, bøje kanten.

Det er kun vigtigt at tage højde for, at længden af ​​sådanne gardiner vil være længere end til fastsættelse på en almindelig vægkanten, da sidstnævnte altid er lidt lavere. For at hænge vinduestekstiler korrekt på loftet, skal du tage højde for denne nyanse. Ellers vil vinduet se ud som "skudt ned".

Mere komplekse gardiner - med draperede detaljer, foringer osv. Anbefales ikke til nybegyndere at sy, da der er stor risiko for fejl.

Og hvad med gardiner? De syes i samme mønster som gardinerne.

Men hvis cornice ikke indebærer tilstedeværelsen af ​​et dekorativt panel, bag hvilket du kan skjule fastgørelseselementer, så lægger du en gardinduge på gardinbåndet, vil det ikke virke: båndet vil skinne gennem det delikate materiale. Der er en anden mulighed for montering. Det er nødvendigt at klæbe lærredet fra siderne med et par centimeter og fastgør det med et klip eller klip.

Find så midten af ​​stykket og fast, læg en lille fold, midterklip eller klip (deres nummer for dette skal være underligt).

Derefter fastgøres venstre og højre dele efter samme princip: de finder den midterste klemme og fixer med den en lille fold i midten. Dette gøres indtil alle fastgørelsesanordninger er brugt. Denne metode kræver et godt øje.

Tip: Det er bedre for uerfarne dressmakers at nægte, når man symer ikke kun komplicerede modeller, men også vanskelige stoffer at behandle: løs, for elastisk (forvrænget uundgåeligt), for tekstureret (sømene bliver ru) eller tynde (de "går" under behandlingen, derfor klippe og sy dem pænt også vil ikke fungere).

I sådanne tilfælde er det fornuftigt at benytte professionelle skræddersydere, selvom det skal betale et særskilt beløb. Men den upåklagelige udsigt over hele rummet afhænger i høj grad af vinduesindretningens upåklagelighed. Derfor vil ofrene være berettigede.

At lave vinduesåbninger med tekstiler ved hjælp af loftkorn har sine egne finesser. Men hvis du tager dem i betragtning, vil værelset sikkert vinde og finde den slags, som dens ejere ønskede at opnå.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.