Sådan hænger du en lysekrone af forskellige designs uden særlige færdigheder

Spørgsmålet "Sådan hænger du en lysekrone korrekt?" Kan opdeles i to dele: Tilslutning af lysekronen til elnettet og direkte fastgørelse af lysekronen i loftet. Tilslutning af en lysekrone kræver en grundlæggende viden om elektrikere, men det er ikke meget svært at forstå dette.

For at installere lysekronen med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

 • trinladder eller bord
 • elektrisk boremaskine (perforator);
 • tænger med isolerede håndtag;
 • indikator skruetrækker;
 • bidetang;
 • Phillips skruetrækker og med et tyndt sting;
 • isolerende tape;
 • monteringsblok til fastspænding af ledninger.

Moderne lysekroner har to typer fastgørelser. Den første er en loop, der klæber til en krog i loftet. Suspensionens sted i dette tilfælde er lukket med et dekorativt overlæg - en kop.

Den anden mulighed er en monteringsplade, som er fastgjort på loftet og hvorpå en lysekrone fastgøres. Her er dekorationsdækslet også fastgørelseselementet.

Vi hænger på krogen

Hængekrog - den nemmeste måde at løse lysekronen på. Først skal du lave et hul i loftet ved siden af ​​ledningerne, der kommer ud af det, med en diameter på mindst 8 mm. Til dette benyttes en percussionsboremaskine eller perforator.

Krogen anbefales at installere ved hjælp af ankersystemer. Der er forskellige typer forankring.

Hvis lysekronen er lille, der vejer 1-1,5 kg, kan du bruge en regelmæssig krog med en skruegevind, som skrues i en plastikstop - anker. For tyngre lysekroner er der brug for afstandsmetalankre, fra 50 mm i længden og tværsnit fra 10 mm.

Ved brug af plastdykler er det bedre at tage en riflet, der er 40 mm lang eller mindre. Glatte dowels holdes dårligt i ovnen. Efter fastgørelsen af ​​dowel er en kroge skruet ind i den, eller et spaceranker er installeret. Krogen skal isoleres med to lag elektrisk tape.

Dernæst bør lysekronens ledninger forbindes med ledningerne, der kommer fra kontakten, ved hjælp af en speciel blok med klembolte - klemme. For at stramme skruerne har brug for en slidset skruetrækker med et smalt sting. En sådan sko er inkluderet i lysekronen. Hvis ikke, er ledningerne forbundet i et twist og indpakket med elektrisk tape.

Derefter skal du flytte den dekorative kop tæt på loftet, flytte den over den lysformede base af lysekronen og rette den. Den dekorative dækning vil skjule konklusioner af en elektrisk ledning og tilslutning af ledninger. Ulempen ved denne type fastgørelse er at undertiden er højden af ​​den dekorative kop ikke tilstrækkelig, og mellem den og loftet er der et grimt hul. Før du fastsætter den dekorative kop, skal du kontrollere kvaliteten af ​​lysekronens forbindelse.

Under ingen omstændigheder kan ikke krogen fastgøres på plader af gipsvæg, fordi den ikke kan modstå lyset af lysekronen. Når du installerer loftet på gipsplank eller strækloft, skal du efterlade et hul i det for at trække krogen sammen med ledningerne.

Hvis lysekronen uden en krog

Processen med fastsættelse af en lysekrone med en metalplade er noget mere kompliceret. I dette tilfælde overtager metalbjælken hele belastningen. Hvis en krog fra en gammel lysekrone forbliver i loftet, skal den fjernes.

Baren påføres på loftet på det rigtige sted, og punkterne til boring af huller til dowels er lagt ud med en blyant. Så bores huller i loftet og dowels er fast i dem. Derefter indsættes monteringsboltene i stangen i en afstand svarende til afstanden mellem monteringshullerne på lysekronens dekorative kasse og fastgjort med møtrikker. Herefter placeres planken på loftet og fastgøres med skruer.

Den næste fase af arbejdet udføres bedst af to, fordi det alene ikke virker. Du skal vedhæfte en dekorativ kasse til stangen, så fastgørelsesboltene falder ind i hullerne på kassen, og før det forbinder lysekronens ledninger og kontakten.

En person skal holde lysekronen, og den anden til at forbinde ledningerne, fordi det er umuligt at gøre dette med den ene hånd. Efter at lysekronens forbindelse er lavet, og barens bolte falder sammen med hullerne i kassen, presses den til loftet og fastgøres med dekorative møtrikker. Alle forbindelsesledninger er gemt under dekorationsboksen.

Ledningsdiagram

Det første skridt er at slukke for strømmen ved hjælp af en afbryder placeret i et elektrisk panel på landingen. Manglende spænding kontrolleres med en indikator skruetrækker.

Der skulle være tre ledninger i loftet: en "nul", de to andre - "fase". Isoleringen fjernes fra ledningerne, længden af ​​den eksponerede spids skal være ca. 3-4 cm. Spred ledningerne i forskellige retninger for at undgå kortslutning.

Så skal du tænde el igen for at afgøre, hvilken af ​​ledningerne der er fase. For at gøre dette skal du røre hver af ledningerne med en indikatorskruetrækker. Hvis ledningen er "fase", lyser indikatoren, hvis indikatoren er slukket betyder det, at den er "nul". "Nul" er ønskeligt at markere med tape. Hvis en voltmeter er tilgængelig, er det bedre at bruge det, fordi arbejde under spænding stadig er farligt.

I moderne hjem er trådene farvekodede: den blå ledning er "nul", den brune er "fase", og den kan stadig være gul - det er jordforbindelse. Lysekronen skal ledsages af instruktioner med anbefalinger til installationen. Hvis det angiver, at armaturdesign betyder jordforbindelse, er det nødvendigt at tage højde for dette.

Faser ledes til kontakten, "nul" går til ledningsboksen.

Hvis kontakten er single-key, skal du først tilslutte ledningerne i lysekronen selv. Blå fra hver pære forbinder med andre blå, brune og brune. "Nul" ledning fra loftet er forbundet med "nul" fra lysekronen. Også forbundet til hinanden fasetråde fra loftet og lysekroner.

Hvis der ikke er farvefarve, er det muligt at tilslutte en ledning fra hver lyspære og tilslutte de resterende ledninger på samme måde. En forbindelse til "nul" ledningen på loftet, den anden på fasen.

Du bør vide, at du ikke kan vride mellem en kobber og aluminium ledninger. Elektronparet af disse to metaller forårsager ødelæggelsen af ​​kontakten. Til tilslutning af sådanne ledninger anvendes den specielle blok.

Tilslutning af en lysekrone til en dobbeltkontakt

Med en knap med to knapper skal du sørge for, at når du tænder en tast, lyser kun en del af lamperne, når du tænder for den anden, de andre, og når du tænder begge taster, er alle lamperne sammen.
Hvis der kun er to lofter, udføres lysekronens forbindelse på 3 ledninger på samme måde: "nul" er forbundet til "nul", begge faser er indbyrdes.

Lysene af lysekronens ledninger, hvis de ikke har en mærkning, defineres som følger: Ledningerne sidder parvis fast i stikket, og du må ikke røre den tredje ledning. Det er nødvendigt at finde ledningernes position, når en af ​​dem er konstant i stikkontakten, og når du forbinder den ene eller den anden af ​​de resterende to, lyser den ene eller den anden lampe op. Så ledningen, som altid er i stikkontakten, vil være "nul", den anden tofase.

Hvis der er flere pærer, skal du opdele dem i to grupper: hvilke vil blive tændt fra den første omskifter nøgle og hvilke fra den anden. Tag derefter en identisk ledning fra hver pære (fase eller "nul") og tilslut dem sammen.

De resterende ledninger er opdelt i to dele afhængigt af de udpegede grupper og også forbundet sammen - du får to vendinger. Det drejning, der indeholder ledningerne fra alle pærerne, er forbundet med "nul" ledningen. De to andre drejninger er forbundet separat med de to fasetråde.

For pålidelig forbindelse af ledninger fra lysekronen og ledninger, der går fra loftet, er det bedre at bruge klemmerne ikke på skruer, men på clips. De er velegnede til både aluminiumskabler og kobber.

Sådan hænger du en lysekrone med dine egne hænder: monteringsmetoder, muligheder for tilslutning til netværket, principperne for demontering

Alle kan dygtigt og korrekt hænge lysekronen uden at være elektriker og uden at ringe til specialister. Selvfølgelig er installationen af ​​lysekroner under loftet ret alvorlig besættelse, men det behøver ikke en høj grad af special træning.

Der er flere forskellige måder at montere under loftet dekorative belysning armatur - lysekroner. Bestemmer taktik, først og fremmest produktets samlede vægt. Det er logisk, at en tungere lysekrone kræver en grundig, tankevækkende vedhæftning.

Overvej de mest effektive, ofte anvendte metoder.

Lysekronefastgørelsesmetoder

Fastgør lysekronen med en krog

Metalkrog er den mest forenklede og pålidelige løsning. Der er to måder at bruge forskellige typer kroge på:

1. Når lysekronens vægt er mindre end 3,5-4,0 kg, kan du sikkert bruge en gevindkrog. Installeringsteknologien er enkel - bor det rigtige hul (i diameter og dybde) i loftmaterialet, og du skal placere en plastikhane i kanalen. Så er det fortsat at omhyggeligt dreje krogen til den maksimale dybde.

Advarsel! Krogen holder lysekrone kan kun fastgøres til beton eller til en massiv træ base (bjælker, logs, barer osv.). Det er uacceptabelt at installere hovedelementet i gipsplader, plastpaneler eller dekorative overheaddele!

2. Hvis belysningsenheden er tungere end 4,0 kg, vil teknologien være anderledes. I dette tilfælde skal du bruge specielle ankerbolte (d> = 10,0 mm.kv.) med en afstandskrog. Efter at have boret den ønskede kanal, skal du sætte et anker i det og stramme det til grænsen. Nu er lampen pålideligt placeret under loftet.

For at maskere fastgørelsessystemet anvendes et dekorativt skålformet element (indbefattet i lysekrone). Denne del bevæger sig frit langs hovedstangen og kan fastgøres i dens øverste del. Derfor er det, hvis det ønskes, let at justere lysekronens højde.

Lysekrone monteringsbeslag eller beslag

Den anden fastgørelsesmetode, der indebærer brug af en beslag eller beslag, er mere kompleks, men er tilgængelig for uafhængig udførelse.

I luster kit, hvis produktet er af høj kvalitet, er en metal beslag (eller beslag) beregnet til suspensionen nødvendigvis inkluderet. I dette element er to skruer, der skal fastgøres med passende nødder. Nu er det skabte kompleks fastgjort til loftet, hvor kanalerne er forborede og PVC-dowels installeret.

Lysekronen bringes op til loftet, og ved at indsætte bolte i specielle huller, er det fastgjort under loftet.

Tip! Hvis loftet er træ, fastgøres beslaget med skruer til træet med den ønskede længde. Og når loftet er en gipspladskonstruktion, skal du lette lysekronen med metalskruer til profilprofilens bjælke!

Forenklet monteringsmulighed

Når den købte lysekrone er lille og lys, kan du undvære hjælpefikseringsmekanismer og fastgør belysningsarmaturet direkte til loftoverfladen. Ved bunden af ​​sådanne lysekroner er der en lille metalplade med flere huller til installation.

Installationsteknologi er ekstremt enkel. Placeringen af ​​skruerne er skitseret og kanaler bores på disse punkter. PVC dowels er placeret i hullerne, og lampen er fastgjort med mindst 2 skruer.

Nogle nyttige anbefalinger

Processen med placering og fastgørelse af lysekronen på loftet er fuld af forskellige nuancer, blandt hvilke de mest betydningsfulde er:

1. Massive, langstrakte lysekroner er kun egnet til placering i højt til loftet, ellers vil der være fare for elektrisk stød, bortset fra æstetisk disharmoni.

2. Lofter er bedre at udstyre med flade eller små lamper, tæt ved overfladen. Ellers vil fremtrædende gæster være i ubehagelige forhold. Også en stor glansmodel i et lille rum vil forårsage konstant psykologisk ubehag på grund af det lave overhæng.

Se videoen med nyttige anbefalinger til installation og tilslutning af lysekronen

Metode til tilslutning af lysekronen til netværket

Installationsproblemer er blevet overvejet, og nu kan du gå videre til det sværeste stadium - oprettelsen af ​​et elektrisk system med kontakter. Normalt leveres glanspakken i færdig tilstand, men det er nogle gange nødvendigt at foretage en uafhængig korrektion eller for at genoprette det lokale layout fuldstændigt.

Overvej de sandsynlige situationer med switche:

One-key switches

Der er ingen specielle uklare øjeblikke her. Fra hvert loft kommer et par ledninger sort / hvidt (dette er ikke kritisk). En ledning af alle lampeskærme skal bringes sammen i en enkelt kontakt, og de andre ind i den anden kombinerede vridning. Nu udsender vi en forbindelse til fasetråden, og den anden til nul-ledningen, som sammen går fra kontakten.

To-knappen switch

Faktisk er et sådant relæ en kombination af to enkeltknappets instrumenter, som har tre udgange (fælles og to separate).

Først skal vi håndtere ledningerne, som vi vil have 4: to to-core ledninger fra loftet, tre-core fra kontakten og dobbelt fra det elektriske panel.

Princippet om forbindelse er:

- forene i en twist en leder fra hvert loft og den neutrale ledning fra det elektriske panel;

- faselederen fra skærmen er forbundet med den almindelige kontakt af to-knap-kontakten

- Den resterende ledning fra hver loftlampe er forbundet til udgangen af ​​en af ​​tasterne;

- omhyggelig isolering af alle kontakter

- opmærksom kontrol af kontakter for fejl

- Genoptagelse af strømforsyningen i rummet.

Således opnås et netværk, hvor der ved en enkelt knap tændes det loft, der er forbundet med det med en ledning. Det samme med den anden knap. Når begge relæer er tændt, anvendes strøm til alle lamper.

Vi anbefaler at gøre dig bekendt med videoen, som viser i detaljer hvordan du forbinder lysekronen.

Demontering af lysekronen fra loftet

Når det er nødvendigt at fjerne armaturet af en eller anden grund, skal demonteringsoperationerne udføres i omvendt rækkefølge af installationen med det obligatoriske mangel på strøm i kredsløbet.

Det er vigtigt! Det er umuligt at ignorere reglerne for elektrisk sikkerhed, da konsekvenserne af nederlaget ved elektricitet ofte er dødelige. Det er bedre ikke at risikere og midlertidigt slukke for el i hele lejligheden for hele tiden af ​​arbejdet!

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

- Lysekronen er befriet fra skrøbelige, glas, skarpe og bløde elementer;

- ledningerne ved kontaktpunkterne er afbrudt, og hver ende er forsigtigt isoleret (eltape, gummikapper, silikoneindpakning osv.);

- demontering af monteringsstrukturen. Hvis demontering udføres på et strækloft, er det bedre at lade låserne stå under lærredet, da de måske vil være nyttige i fremtiden.

konklusion

Materialet beskrevet i artiklen viser, at installationen og forbindelsen af ​​lysekronen kan udføres fuldstændigt med egne hænder uden involvering af dyre tredjeparts specialister. Det vigtigste er at observere nøjagtighed og yderste sikkerhed, og udføre alt arbejde i henhold til en omhyggeligt gennemtænkt plan!

Sådan hænger du en lysekrone: installation og tilslutning til lysnettet

Installation af en ny lysekrone i rummet er en vigtig begivenhed. Før du hænger lysekronen på loftet i lejligheden, skal den være korrekt monteret. Heldigvis er opførelsen af ​​de fleste lysekroner ikke så kompliceret, så lad os fortsætte til næste del af det forberedende arbejde.

Trådforbindelse

Lad os starte med de mest elementære. For at komme i gang skal du besvare spørgsmålene:

 • Hvor mange ledninger kommer ud af loftet?
 • Hvor mange taster er tændt?

Hvis ledningerne kun er 2, så glem det om muligheden for at tænde for forskellige dele af lysekronen med en knap med to knapper. Uden installation af den tredje ledning virker ikke. Det betyder, at alle ledninger i lysekronen samles i bundter af en bestemt farve. Hvis der leveres 3 ledninger til armaturet, og du skal slukke for lyset ikke på samme tid, så i lysekronen, bliver ledningerne til patrontråd og jordledning samlet i et bundt, mens de andre er opdelt i 2 grupper og også snoet i bundter.

Dårlig kontakt vil ikke kun føre til opvarmning af ledningen, men kan også medføre, at husholdersken fejler for tidligt.

At arbejde har du brug for et simpelt værktøj:

 1. Tang.
 2. Lille skruetrækker.
 3. Skruetrækker-indikator på batterier.
 4. Terminal strip
 5. Skruenøgle 12.

Behovet for en nøgle opstår ved montering af en lysekrone. Der kræves en skruetrækkerindikator for at bestemme, hvor ledningerne skal forbindes. Tag det i dine hænder, og det øjeblik du berører skruetrækkerens stik og dets øverste del, skal det lyse - det betyder at enheden arbejder. Nu holder skruetrækkerens øvre kant i berøring med gevindets gevind (eller sidekontakt) i chucken. Med din hånd fri skal du røre de ledninger, der kommer ud af denne patron. Når du berører en af ​​dem, skal indikatoren lyse. Tråd af samme farve bliver "jordet".

Sæt de adskilte bundt af ledninger ind i den valgte terminal, og fastgør den sikkert i den.

Vi hænger en lysekrone

Overvej to hovedmåder.

Hook mount

Tidligere var det den mest almindelige metode, men nu en fortid. Ikke desto mindre produceres mange udgaver af lysekroner med denne type mount.

Nogle håndværkere har løst dette problem på deres egen måde - de erstattede plastikkrogen med en selvfremstillet en lavet af en elektrode til svejsning.

Monteringsplade

Inkluderet med lysekronen er et specielt monteringsbeslag, som skal udarbejdes ordentligt, inden det monteres i loftet. Fastgør skruerne på det med skruerne, så deres hætter er i den indvendige del af planken, skal du ikke klemme dem. Indsæt stangen fra indersiden af ​​skålen i lysekronen, da den vil blive installeret senere ved at stramme de dekorative møtrikker, indtil den stopper - baren skal flushes med kanterne af lysekronens skål eller lige under den.

Efter kontrol skal du holde skruerne fast i beslaget, så de ikke vender sig, ellers kan det være et stort problem at fjerne lysekronen. Fastgør stangen til loftet, hvor den vil blive installeret, og mark loftet gennem hullerne. Fjern baren til siden, bor gennem betonbunden af ​​loftet og indsæt dowels. Derefter er loftet fastgjort til loftet, og lysekronen selv er fastgjort til det. Hvis bunden af ​​loftet er træ, så er planken fastgjort til den med skruer på træet.

Elektrisk tilslutning

Når kontakterne er åbne, skal der ikke være spænding på ledningerne.

Det betyder, at når du berører ledningerne med en skruetrækkerindikator, skal den ikke gløde. I dette tilfælde giver en skruetrækker, der fungerer uden batterier, et mere præcist resultat. Når strømmen er tændt, skal indikatoren vise spænding på de to ledninger. Den resterende er "jorden", som skal forbindes med lysekronens generelle stråle. Hvis i så fald ikke det, betyder det, at kontakten ikke slukker for fasen, men jorden. Hvis du har tilsluttet glødelamper, eller LED-lys, så kan du forlade det, for husholderske er en sådan forbindelse ikke egnet, da de kan blinke (dette var skrevet ovenfor).

Installer ikke husholdersken under ingen omstændigheder, hvis lysekronen er forbundet via lysstyrkekontrollen!

Tilslutning af lysekrone med strømforsyning

Ofte forsøger folk at øge glødets lysstyrke på grund af udskiftning af almindelige lamper med kraftigere, hvilket medfører, at lysekronen ophører med at fungere.

For at sikre, at transformeren ikke fejler, skal du se det samlede forbrug af lamper - det skal være lavere end udgangseffekten på denne enhed.

Hvis din lysekrone med halogenpærer, så er de oftest designet til 12 V strømforsyning. I dette tilfælde er strømmen forbundet via en down-down transformer, hvor udgangsspændingen altid er skrevet. Hvor der er angivet spænding 220V, forbinder vi det med netværket, og kontakter med betegnelsen 12V er forbundet med lyspærerne.

Når der er direkte tilsluttet, skal pærerne være 220V. Ellers vil halogenlamper, der er designet til at arbejde gennem en transformer, eksplodere, og glasfragmenterne spredes i hele rummet.

Alle ledninger skal være forsigtigt isolerede.

Fastgørelse til betonloftet

Støvbeskyttelses hammerboremaskine

For at fastgøre fastgørelsespladen på betonloftet skal du fastgøre det på det tilsigtede fastgørelsessted og mærke på loftet, hvor hullerne skal bores. Hvis loftet er lavet af hule plader, skal du kontrollere tykkelsen af ​​betonen på det sted, hvor hullet skal bores, da det kan ske, at pladen ikke har noget at holde. Det kan være nødvendigt at træde til side eller placere stangen på anden måde. I så fald kan ændringen ikke virke, så du kan bruge ankre, eller at køre en træplade ind i skålhulrummet og fastgør stangen til den med skruer. For at gøre dette job skal du:

 1. Punch (eller hammerboremaskine).
 2. Pobeditovoe drill bit dowels.
 3. Skruetrækker (skruetrækker / boremaskine).
 4. Dowel (ankre eller skruer).

Før du begynder at bore, skal du sørge for, at støv og sand ikke falder ind i patronen. Til dette formål kan du trække en engangsbog på en boremaskine, eller en halv af en gummibold og derefter bore.

Afhængig af den fastgørelsesmetode, der vælges af dig, fastgør stangen fast, men overdriv den ikke, da den kan bøjes, hvis den presses tæt.

På gipsplankloftet

Lysekronefiksering på loftet af gipsplader

Hvilke vanskeligheder kan opstå, når du installerer en lysekrone på et gipsplankloft? Faktum er, at både udseendet af gipsloftet og den mekaniske styrke af de installerede strukturer er vigtige.

Du skal på forhånd bestemme valget af lysekronen og bestemme, hvordan det skal løses. Overvej de grundlæggende anbefalinger:

 1. Stedet på loftet, hvor den tunge lysekrone skal placeres, skal desuden forstærkes med en metalprofil. Dette skal tages hånd om selv i fremstillingen af ​​rammerne for loftet struktur.
 2. For at lave en lille lysekrone direkte på gipsvæggen, skal du købe fastgørelsesdele (foldede dowels, sommerfugle). Forstærkning er ikke nødvendig.

Under drift er det vigtigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne - for at sikre sikker bevægelse under loftet og deaktivere det elektriske system.

Hvis rummet ikke kan nedbrydes, er det nødvendigt at arbejde med en elektrikers gummihandsker og bruge et godt værktøj (nippers og tænger skal være med ubeskadigede håndtag).

Fastgør lysekronen til loftet af gipsplader

Lysekrone på gipsplankloft

Gipsvæg har en stærk mekanisk egenskab, og derfor udføres installationen direkte på selve materialet. Men denne metode har begrænsninger.

 1. Da gipspladerne kan klare en belastning på op til 6 kg pr. Kvadratmeter, så skal du have den foretrukne køb af lysekroner med en relativt lille vægt.
 2. Det er nødvendigt at tage højde for, at deformation af gipsloftet kan opstå under betjening af enheden, for eksempel ved at udskifte en lampe, eller hvis du ved et uheld hager en lysekrone med hånden. For at bevare gipsplankloftets attraktive udseende i lang tid anbefales det derfor ikke at ændre lysekronen gentagne gange, så meget desto mere anbefales det ikke at lave nye ved siden af ​​de gamle huller.

Montering af hængende lysekroner

Først overveje muligheden for at montere en hængende lysekrone. Først og fremmest i gipsvæggen skal du bore et hul (for det valgte fastgørelsesmiddel) og indsætte en fjederknopper eller sommerfugl - på dette sted lyser lysekronen i loftet.

Dowel skal strammes med en møtrik og sommerfuglen skal strammes med en skrue (den skal klikkes). Dowel og sommerfuglen skal være udstyret med en stang eller krog. Herefter kan krogen hænge en lysekrone og forbinde ledningerne.

På de udpegede punkter er der lavet huller, som det er tilfældet med den hængende lysekrone, men der var en krog, og her vil vi bruge dyvel-sommerfuglene, som stangen bliver trukket med skruer på. Nu er det mest interessante at holde lysekronen under loftet, du skal tilslutte ledningerne, og først efter det kan du klare lysekronen.

Det er yderst ubelejligt for en person at gøre dette arbejde, så du har brug for nogen, der vil holde lysekronen, indtil du er færdig med ledningerne. Hvis der ikke er nogen måde at vente på hjælp, skal du lave en lille krog og hænge lysekronen på det et stykke tid, så det ikke klipper det.

Stramme loftmontering

Afhængig loftsmontering

Når du anvender et strækloft, skal du passe på, hvilken lysekrone eller armatur der skal være på loftet, og hvilken armatur til belysningsarmaturet der skal bruges. Dette er vigtigt at være opmærksom på, fordi det spændte materiale ikke er grundlaget for fastsættelse, og hvis filmens integritet er brudt, vil weben simpelthen springe ud.

Hvordan man vælger en lysekrone

Hvordan man vælger en lysekrone

Det er vigtigt at være opmærksom på valget af lysekronen, så det ikke ødelægger de dyre loftsbeklædning. Samtidig er det nødvendigt at overveje, hvilke lamper der skal bruges. For eksempel er det bedre at købe en lysekrone med energibesparende lamper, da de opvarmer mindre i processen. Hvis der anvendes halogen eller glødelamper, skal de være skjult i loftet og ikke rettet mod loftet, men til siden.

Hvis du har købt en lysekrone med patroner til almindelige glødelamper, er det bedre at skrue i husholderske eller LED-pærer i stedet. Det er vigtigt at vide, at hvis overliggende lysekroner med en tynd metalbase, der støder op til strækloftet i opvarmet tilstand fra glødelamper, kan det føre til deformation.

Du skal også sørge for at bunden af ​​armaturet, som lukker fastgørelseselementerne, uden skarpe kanter og ikke rive filmen.

Fastgør til et strækloft

Montering af lysekroner på loftet

Den mest almindelige og pålidelige installationsmetode er at montere med en krog. Men denne metode er kun egnet til hængende lysekroner.

 • hvis bunden under det nedhængte loft er armerede betonplader, og krogen allerede er blevet installeret af bygherrer, er det nødvendigt at afgøre om det er installeret i tilstrækkelig højde;
 • Hvis krogens placering ikke kan ordne sig, så brug en dowel eller anker, kan du selv installere krogen ved at afskære et gammelt fastgørelsesmiddel med en kværn;
 • en anden måde - på det sted, hvor der vil være et installationshul i strækloftet, er der et træpantelmonteret, og en krog er fastgjort direkte til den.

Du skal vide, hvor langt afstanden fra hovedloftet vil være strakt loft, og også bringe enden af ​​den elektriske ledning til installationsstedet.

Når strækloftet er strækket, hvor krogen er placeret, skal du limme den termiske ring, inden i hvilken et hul skæres ud for ledningerne, og derefter lyser lysekronen. Dette sker på denne måde: Lysekronen skal hænge på en krog, ledningerne skal tilsluttes, og fastgørelsespunktet skal være dækket af en belysningsarmatur.

Montering af lysekroner kan laves på stangen eller monteringspladen.

De fleste lysarmaturer leveres med et specielt fastgørelsesmiddel - en metalprofil med skruer (monteringsbeslag nævnt tidligere). Det er fastgjort til hovedloftet og lysekronen over strækloftet på skruerne med dekorative møtrikker.

Lysekrone monteringsskema

Selv fastsættelse af lysekronen på strækloftet sørger for montering af en træblok i hovedloftet, hvis længde ikke skal nå strækloftet med næsten 1-2 cm. Ellers vil stangen stikke ud og over tid kan det rive strækloftet. Dernæst bør stangen fastgøres til loftet med selvdrejende skruer med dowels. Og når man bruger en træbjælke, er det også nødvendigt at lave et hul, der forstærker det med en termisk ring.

Monteringsbjælken er fastgjort til baren uden at gå ud over hullet. Så er bunden af ​​belysningen fastgjort til pladen. Derefter skal hullerne i bunden forbindes til stifterne (eller skruerne) og fastgøres med møtrikker.

I nogle tilfælde anvendes i stedet for en træbjælke tyk, fugtbestandig krydsfiner med vedhæftet metalben som base.

Video: Installation af lysekroner på et strækloft

Montering af lysekronen på en korsformet stang

Lysekrone mount
Denne type fastgørelse er hovedsagelig beregnet til tunge lysekroner med en bred base. På grund af det faktum, at monteringshullerne er adskilt fra hinanden, er det umuligt at fastsætte lysekronen i hullet. Til dette formål er en træblok i størrelsen af ​​et kors igen fastgjort til hovedloftet som en base. I strækloftets lærred skal du omhyggeligt klippe fem huller og forstærke dem med termiske ringe: et stort hul for at fjerne de elektriske ledninger og tilslut strømmen og de andre fire - mindre. I stedet for en termisk ring af lille diameter, hvor skruer skrues ind, kan du bruge plaststykker, der limes til strækloftet. Denne procedure skal gøres, ellers vil filmen, hvor hullet er lavet, rive.

Når ledningerne er tilsluttet, kan du hænge lysekronen på krydsstykket og fastgøre den med møtrikker.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft

Det ser ud til, at det kan være svært at hænge lysekronen fra loftet? Fra fjern barndom, husk metalkrogen, stikker ud i midten af ​​loftet, og ledningerne med resterne af elektrisk tape. Alle armaturerne var af samme type, og det var ret simpelt at fastsætte dem: Hæng på en krog og forbinde ledningerne med et twist. Men med dagens mange lysarmaturer er alt blevet lidt mere kompliceret - design og metode til fastgørelse kan variere meget. Alle måder til sikkert at rette en lysekrone på et betonloft er beskrevet i denne artikel.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft

Lysekroner og lamper: typer af fikseringer

Designet af moderne lamper kan være anderledes, fra et tæt monteret loft til en multi-mile lysekrone på en lang stang. Imidlertid varierer deres vægt samt belastningen i loftet også.

De mest almindelige monteringsmetoder:

 • kroge, fastgjort i loftet og ophængning på lampen;
 • monteringsplade i form af en bøjet metalstrimmel med to huller til fastgørelse til loftet og fastgjort med skruer eller pinde til montering af loftet;
 • korsformede monteringsplade - den adskiller sig i antallet af fastgørelsespunkter og passer til massive armaturer.

Monteringsmetoden er normalt ikke nødvendig - det afhænger af den købte lysekrone og er angivet i dataarket for enheden. Men den korrekte og pålidelige montering af lampen afhænger af dig.

Måder at fastgøre en lysekrone på et betonloft

Kabelføring: hvordan man ikke får sammenflettet i ledningerne

Gamle huse kan ikke prale af moderne ledninger med farvemærker. Fra et hul i loftpladen holder to eller tre ledninger normalt den samme form for isolering. Hvis ledningerne er nye og i overensstemmelse med kravene i reglerne for elektriske installationer, har de enkelte kabelledere en anden farve, hvormed du let kan bestemme deres formål.

Grundkrav til elektriske ledninger af boliger. Fil, der skal downloades.

Gammeldags lysekroner og billige moderne lamper kan have ledninger af samme farve, som også skal ringes for den korrekte forbindelse. I moderne lysekroner observeres denne regel oftere, og alle udgående ledninger i farvemærker samles på blokken. Desuden er forbindelsen beskrevet i detaljer i passet.

Farvebetegnelsen af ​​ledninger udføres i henhold til visse regler og kan let bestemmes ud fra bordet.

Tabel. Mærkning af ledninger efter isolationens farve.

Før begyndelsen af ​​fastsættelse af lysekronen er det nødvendigt at bestemme formålet med alle ledninger i både ledninger og armatur. Hvis både ledninger og lysekrone er nye, er forbindelsen ikke vanskelig, det er nok at forbinde ledere med samme mærkning på blokken.

Wire farve mærkning

Hvis du bestemmer formålet med ledningerne efter deres farve ikke virker, skal du gøre det ved hjælp af enheder. Det er ikke svært at gøre dette, det vigtigste er at overholde sikkerhedsforanstaltningerne og nøje følge instruktionerne.

Phasing ledninger

For at genkende ledninger, der ikke har farvemærkning, skal du bruge en faseindikator - en enhed, der viser tilstedeværelsen af ​​en fase i enden af ​​ledningen. Det ligner en skruetrækker og består af flere dele: En krop lavet af isolerende materiale, en ledende metal tip, en signal LED eller et elektronisk display og en metal terminal på enden af ​​enheden eller en knap.

Tilstedeværelsen af ​​spænding ved hjælp af indikatoren bestemmes som følger: Enheden er fastspændt mellem tommelfingeren og midterfingrene på højre hånd, og pegefingeren sættes på metalplinten. Stinget er i sin tur forbundet med alle ledninger; Når du berører en fasetråd, hvor der er spænding, lyser LED'en, eller der vises et ikon på det elektroniske display.

Det er vigtigt! Kontroller tilgængeligheden af ​​spænding og fase søgning indikator holde med den ene hånd! Det er forbudt at berøre ledningen eller indikatoren med din anden hånd på dette tidspunkt! Under isolationen kan der forekomme elektrisk stød, og når den passerer langs "hånd-til-arm" -banen, kan der opstå en pludselig sammentrækning af hjertet.

Trin 1. Først skal du deaktivere rummet, normalt er det nok at slukke for maskinen i instrumentbrættet eller skrue af stikkene. Skifte lysekroner er også slukket. Fjern den gamle lampe eller lampe, hvis de fjernes tidligere, og enderne er isolerede - slip dem fra elektrisk tape. Ved hjælp af indikatoren kontrollerer en efter en fraværet af fase på alle ledninger. Om nødvendigt rengøres isoleringen og frigør ca. 1 cm af metalkernen. Alle ledninger opdrættes til siden, så de ikke rører hinanden.

Trin 2. Tænd maskinen eller skru i korken. Tænd lysekronekontakten. Indikator vedrører den udsatte del af venerne og bestemmer fase- og neutrale ledninger. For nemheds skyld er den neutrale leder markeret med en markør, tape eller blot foldet.

Hvis tre ledninger kommer ud af loftet, og der er installeret en to-knapkontakt på væggen, virker de i følgende rækkefølge: Først tænder begge taster og find nul- og tofasedråder, mærker dem. Sluk en nøgle og kontroller, at fasen mangler på en ledning. Så slukker de en anden nøgle og sørger for, at spændingen på den anden ledning også er væk. I dette tilfælde kan du forbinde lysekronen på en to-trins ordning.

Phasing ledninger gør det selv

I mangel af indikatoren kan du bestemme nul- og fasetrådene med et multimeter, skifte det til måling af vekselstrøm.

Trin 3. Bestem det sted, hvor ledningerne passerer i loftet. Dette gøres for ikke at beskadige ledningerne ved et uheld ved montering af lysekrone monteringspladen. Til kontaktløs fase detektion er kun en elektronisk indikator egnet. Den er fastspændt i hånden, og når kontakten er tændt, udføres den kort afstand fra loftet på det sted, hvor det er planlagt at rette stangen.

Når fasettråden passerer, viser indikatoren et fasikon på bordet. Enheden køres frem og tilbage flere gange og noterer grænserne, hvor den finder fasen. Så bestemm retningen af ​​kablet og find ud af det sted, hvor du ikke kan bore. Sluk kontakten og maskinen i panelet. Du kan fortsætte til yderligere forberedelse.

Sekvensen af ​​operationer i faselinjen 10 kV

Lysekrone lysekrone

Hvis de ledninger, der går til terminalen, er monokromatiske eller deres markeringer ikke overholder standarden, er det bedre at ringe dem for at forbinde dem korrekt. Dette kan gøres ved hjælp af et konventionelt multimeter, inkluderet i opkaldstilstand. Skru af lampen, inden lampenes opkald slukkes.

Trin 1. Hvis lysekronens krop indeholder ledende elementer fremstillet af metal og tre eller flere ledninger, kan en af ​​dem formales. Find ud af denne måde: Sæt en sonde af enheden på den ledende del af kroppen, den anden successivt berører de ledige ender af ledningerne eller kontakterne på forbindelsesblokken. Udseendet af en lyd betyder at jordledningen er fundet.

Trin 2. Nulkablet bestemmes som følger: Sæt en af ​​testledningerne på sidekontakten af ​​en lysekroneholder. Rør vedvarende de umærkede ledninger før lyden. Bemærk nulkablet. De resterende ledninger er fase.

Trin 3. I en multi-track lysekrone med to grader af belysning er en eller flere patroner forbundet til hver fasetråd. Hvis du f.eks. Skal identificere dem for at korrelere med den ønskede nøgle på kontakten, skal du gøre det: Instrumentproben er fastgjort til en af ​​fasetråderne og derefter berørt de centrale kontakter på bunden af ​​patronerne. Lydsignalet bestemmer de patroner, der er tilsluttet denne ledning. Det samme gøres med en anden fasetråd.

Hvis armaturet har flere belysningsfaser, og i ledningsledningen en fasetråd, skal du forbinde alle patronerne. For at gøre dette skal fasetråderne, der kommer ud af lysekronen, kombineres med et twist eller med en jumper på blokken. Efter forberedelse af ledninger og lysekroner kan du fortsætte med at fastsætte det på loftet.

Trinvise instruktioner til fastgørelse af lysekronen på et betonloft

Før du installerer lysekronen skal du afslutte loftet. Hvis hullet i loftet, hvorfra trådene strækker sig, er større end lysekronens dekorative skål, skal det forsegles med gipsbaseret kittet, rengøres og males i hovedmålets farve.

Nødvendige enheder og værktøjer:

 • stabil trinladder eller afføring
 • indikator og multimeter;
 • Elektrisk installation værktøj: skruetrækkere, tang med isolerede håndtag;
 • monteringskniv eller wire stripper;
 • boremaskine eller hammerbor
 • fastgørelsesdele: dykker og kroge eller skruer, ankre;
 • en hammer;
 • isoleringstape, klemmer eller hætter som PPE.

Hvis ledningens længde kommer ud af væggen, tillader det ikke at fastgøre dem i armaturklemmerne uden spænding, skal ledningerne forlænges med et kabel eller installationsledning.

Lysekrone fastgørere

Vær opmærksom! Ledninger af kobber og aluminium kan ikke sammenkobles ved at vride! De vil hurtigt begynde at korrodere og blive dækket af grøn blomst, hvilket vil få kontakten til at forværres. Vedvarende opvarmning kan føre til smeltet isolering og derefter til kortslutning. Forbind kun ledninger af kobber og aluminium med en klemme.

Fastgørelse af lysekronen på krogen

Krogen løser tunge lamper eller lysekroner på en lang stang. De har en speciel løkke til hængende på krogen, som efterfølgende lukkes med et dekorativt glas eller en skål. Krogen kan allerede være til stede på dit loft, men nogle gange skal du installere det selv.

Processen med at hænge lysekronen selv er ganske simpel, men krogmonteringen bør overvejes mere detaljeret. Til lysekroner, der vejer højst 5 kg, kan du bruge en regelmæssig krog, der er parret med en plastik. For tunge armaturer er det bedre at bruge kroge på ankre - sidstnævnte er fastgjort i beton og er i stand til at modstå tunge belastninger. Hook bør prøves på den dekorative skål - den skal helt ind i den sammen med tilslutningsblokken.

Fastgørelse af lysekronen på krogen

Trin 1. Arbejdet udføres med den frakoblede kontakt, automatiske og snoet trafikpropper. Vælg et sted at fastgøre krogen. Det er vigtigt at sikre, at ingen ledninger passerer tykkelsen af ​​betonen - hvis de er beskadigede, skal du helt skifte ledningerne. Hvordan man gør dette er beskrevet ovenfor.

Trin 2. Placer til fastgørelse af krogmærket med en markør eller en blyant. Det skal være tæt på ledningerne, og krogen og ledningerne skal være helt lukket af lysekronens dekorative skål.

Trin 3. Bor et hul i loftet med den ønskede diameter og dybde med et bor eller slag. Indsæt dowel eller drev i ankeret, indtil det stopper, hvorefter krogen snoet.

Vær opmærksom! Så når det ikke bor i øjnene flyder betonsmulen ikke, og loftet bliver ikke snavset med støv, en kartonboks eller halvdelen af ​​en tennisbold kan sættes på boret.

Støv kan undgås med et glas slidt på en boremaskine.

Trin 4. Fjern de brudbare dele og pærer fra lysekronen for at undgå brud. Hæng den på den klare eller faste krog og tilslut ledningerne til skoen. I mangel af sidstnævnte er en twist eller PPE cap-forbindelse tilladt. Uopkrævede jordledninger skal isoleres.

Trin 5. Læg forsigtigt ledningerne inde i den dekorative skål og fiks det, så afstanden mellem kanterne og loftet er minimal. En gummi / plastpakning eller en lille skrue bruges normalt til at montere skålen på stangen.

Trin 6. Skru i pærerne og læg på loftet. Tænd maskinen i panelet og kontakten i rummet for at kontrollere lysekronens funktion.

Hvad er de bedste armaturer til et strækloft?

I denne artikel finder du svaret på dette spørgsmål samt mange andre nyttige oplysninger. Vi anbefaler også dig at finde ud af placeringen af ​​spotlights på strækloftet.

Montering af lysekroner på monteringsskinnen

Montering på monteringsbjælken eller beslaget bruges til de fleste lamper ved siden af ​​loftet samt til nogle lysekroner på stangen. Installationen af ​​en sådan armatur består af to faser: Fastgørelse af kant og installation af en lysekrone eller loftlys på den. Som i krogens tilfælde skal du slukke for el i lejligheden.

Hvis lysekronen er fastgjort til det sted, hvor krogen allerede er fastgjort, skal den skrues af, og hvis det er umuligt at bøje eller skære. Hulhul dækket med et kit.

Montering af lysekroner på monteringsskinnen

Trin 1. Demonter lampen og drej monteringsbjælken fra den, og fjern også de skrøbelige elementer og skru lyspærerne af. Skruerne på monteringspladen, der er konstrueret til fastsættelse af loftet, strammes fast på låsemøtrikkerne, ellers vil det være vanskeligt at fastgøre lampen selv.

Trin 2. Fastgør stangen til loftet og marker fastgørelsespunkterne med en markør. Det er vigtigt, at de er placeret væk fra kablet i loftet. Loftet er boret med en perforator eller hammerboremaskine til den ønskede dybde, indsat i hullets huller. Sæt stangen på loftet og fastgør den med skruer.

Vær opmærksom! Dowel kan desuden sikres med cementbaseret lim. For at gøre dette introduceres en lille smule knæet lim ind i det borede hul, hvorefter dykkerne indsættes og baren er fastgjort.

Trin 3. Fastgør låget eller lampen til monteringsbjælken med skruer monteret på den. For at gøre dette skal du kombinere hullerne med skruer, sætte lampen på og skrue møtrikkerne et par omgange.

Trin 4. Tilslut ledningerne, der kommer ud af loftet til armaturblokken, og træk derefter møtrikkerne helt fast og lyt lysekronen. Hvis skruerne er korte og ikke giver dig mulighed for at tilslutte ledningerne, når armaturet er suspenderet, skal du have en assistent til at holde den fast til fastgørelsen. Du kan også bruge en stærk nylonledning, som midlertidigt suspenderes fra lampen til monteringspladen.

Trin 5. Tænd lampeskærmen og drej pærerne, og kontroller derefter lampens ydeevne med en omskifter.

Tilslutning af en knapswitch

En lysekrone med en krydsformet monteringsplade er fastgjort på samme måde, kun fikseringspunkter til loftet er ikke to, men fire, og i tilfælde af en massiv lampe kan der være otte af dem.

Montering af lysekronen på en korsformet stang

Fastgørelse af lysekronen på et betonloft er ikke svært, det er vigtigt at følge reglerne for elektrisk sikkerhed. Hvis du ikke er sikker på dine elinstallationsfærdigheder - tag ikke risici, overfør forbindelsen til en professionel, da ukorrekt installation kan forårsage skade på lampen eller ledningerne.

Dette gælder også for komplekse lysekroner med flertrinsskift og kompleks logik. Som regel vil uprofessionel forbindelse bortfalde garantien på enheden, og i tilfælde af at lysekronen fejler, bliver du nødt til at reparere lysekronen på egen regning.

For bedre at forstå finesserne ved at forbinde lysekronen anbefaler vi at se videoen.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft - muligheder og monteringsregler

I specialbutikker eller afdelinger i indkøbscentre er der et stort udvalg af moderne belysningsenheder, der har forskellige monteringsmetoder og -design. Der er pålidelige muligheder for at hænge en lysekrone på et betonloft, som du vil vide om, før du køber det.

En række armaturer til belysningsudstyr

Tidligere var lamperne af samme type og blev fastgjort til dem som standard - de blev hængt på en krog, og de var forbundet med en snoet tråd. Men moderne belysningsenheder har forskellige designs, lige fra nyanser, tæt på overfladen og til lysekroner placeret på en lang stang med et stort antal horn. Samtidig er deres vægt og belastning på loftet overlappende også meget forskellige.

Der er flere måder at hænge lampen fra loftet på:

 • ved hjælp af en krog fastgjort til basen og hængende på belysningsenheden;
 • ved hjælp af monteringspladen i form af en buet metalstrimmel med to huller til fastgørelse til loftet og faste skruer og pinde til montering af loftet
 • ved brug af et krydsformet monteringsprodukt til massive lamper, som har et forskelligt antal punkter til fiksering.

Metoder til fastgørelse til loftet af en lysekrone eller anden belysningsenhed er som regel ikke valgt, da dette afhænger af den pågældende lampe og er beskrevet i databladet for den. Men styrken og pålideligheden af ​​resultatet afhænger af, hvor godt dette arbejde er gjort.

Ledninger til ledninger

I bygninger med gammel konstruktion er moderne ledninger med farvemærker sjældne. Normalt er der fra et hul i loftet flere ledninger med standardisolering synlige.

Hvis ledningerne er nye og blev udført i overensstemmelse med EMP's regler, levede kabelens farve i kablet. Ifølge det, uden problemer fastsætte deres formål. I billige belysningsarmaturer og gammeldags lysekroner har trådene ofte den samme farve, du skal ringe dem for at oprette forbindelsen.

I moderne enheder samles alle udgående ledninger med farvemærker på blokken, og aktionsfølgen, hvordan man hænger loftlampen på en detaljeret måde, beskrives i det vedhæftede pas.

Farve mærkning afhængig af trådens formål er lavet i henhold til specifikke regler og derfor kan det bestemmes ret let:

 1. Fase. Normalt er det sort, hvid, brun ledning. Der er andre farver, hvis de ikke angiver en jord eller neutral ledning.
 2. Zero. Farven er blå eller blå.
 3. Jordforbindelse. Farve gul plus grøn stribe.

Før du lægger lysekronen op i loftet, skal du kende formålet med hver ledning af dem, der er i lampen og i ledningerne. Hvis belysningsenheden er ny, ligesom ledningerne, så forbinder forbindelsen uden problemer. For at gøre dette vil det være nok at forbinde elementer med lignende markeringer på blokken.

Når det er umuligt at bestemme formålet med ledningerne, fokusere på deres farve, gør det ved hjælp af specielle enheder. I princippet skal du huske sikkerhedsreglerne og nøje overholde instruktionerne.

udfasning

Hvis der ikke er farvefarve på ledningerne, er det nødvendigt med et el-apparat for at genkende dem. Det kaldes faseindikatoren og viser dens tilstedeværelse i enden af ​​ledningen. Det har et udseende svarende til en skruetrækker.

En sådan anordning består af flere dele, som er:

 • Indkapsling af isolerende materiale;
 • metal ledende tip;
 • afhængigt af model, elektronisk display eller signal LED;
 • knap eller metal terminal.

Ved hjælp af indikatorskruetrækkeren bestemmes tilstedeværelsen af ​​spænding som følger: Den holdes med højre hånd mellem tommelfinger og langfinger, og pegefingeren er placeret på metalterminalen.

Du skal vekselvis røre stinget på alle ledninger. Når der er en kontakt med en fasetråd med spænding, vises det tilsvarende ikon på displayet, eller LED'en lyser. Fasesøgning ved hjælp af indikatoren udføres udelukkende med en hånd.

Rør ikke indikatorskruetrækker eller trådisolering med den anden hånd. Faktum er, at der i tilfælde af nedbrydning af isolation forekommer et elektrisk stød, og under dets passage fra den ene hånd til den anden er der stor sandsynlighed for en pludselig sammentrækning af hjertemusklen.

Phasing udføres trin for trin:

 1. For det første deaktiverer de rummet, hvor det er nok at skrue af stikkene eller slukke for maskinen i panelet. Desuden skal du slukke for kontakten til lampen. Den gamle enhed fjernes, og hvis dette blev gjort tidligere og enderne af det allerede er isoleret, fri for isolerende tape. Ved hjælp af indikatorskruetrækkeren kontrolleres alternativt, at der ikke er nogen fase på hver ledning. Rengør isoleringen om nødvendigt for at frigøre ca. en centimeter af en metalkerne. Ledninger skal adskilles til siderne - de bør ikke røre hinanden.
 2. Tænd for maskinpanelet såvel som lyskontakten. Indikatorskruetrækker berører den udsatte del af kernen for at bestemme fasen og den neutrale ledning. For at gøre det praktisk, er en neutral leder markeret med en markør, et stykke elektrisk tape eller det foldes. Når tre ledninger er trukket fra loftet, og der er en to-knapkontakt på væggen, tænder de først og fremmest begge nøgler, ser efter nul- og tofasedråder og sætter mærket på dem. Så er en af ​​tasterne slukket for at se, at der ikke er en fase på en ledning. Sluk derefter den anden nøgle for at sikre, at der ikke er spænding på den anden ledning. I dette tilfælde kan lysekronen forbindes i henhold til en to-trins ordning. Hvis der ikke er nogen indikator, skal du bruge et multimeter i stedet for, hvor det skiftes til måling af vekselstrøm.
 3. I næste fase søger de et sted, hvor ledningerne ligger i loftet. De gør dette for ikke at beskadige ledningerne, når fastgørelsen af ​​strimlen til placering af lysekronen vil blive lavet. For en kontaktløs metode til bestemmelse af fasen kræves en elektronisk indikator. Han holdes i hånden, tænder kontakten og begynder at køre dem i en lille afstand fra loftet på det sted, hvor planken skal monteres. Når en fasetråd er fundet, vises et fasemærke på displayet. Flere gange udføres enheden frem og tilbage og beskriver grænserne, hvor den registrerer fasen. Som følge heraf skal du bestemme kablets placering og derfor stedet, hvor du ikke bør bore. Sluk for kontakten og automatisk. Så fortsæt til næste forberedelsesfase.

Processen med opkald af belysningsenheder

Hvis ledningerne i terminalen har en enkelt farve eller mærkning, der ikke overholder standarden, skal du kalde op med et multimeter, inden apparatet er indstillet til den ønskede tilstand, inden du hænger lampen i loftet.

Før du fortsætter med processen, drejes lamperne ud af lysekronen, og derefter fortsæt som følger:

 1. Når lampen indeholder metalliske ledende elementer og ledningerne fra tre eller flere, kan en af ​​dem være jordforbundet. For at finde ud af, er en multimeter sonde placeret på den ledende del af kroppen, og de andre er berørt til den ledige ende af hver ledning eller til forbindelsesblokens kontakter. Det faktum, at den detekterede jordledning, siger lyden dukkede op.
 2. For at bestemme den neutrale ledning placeres en af ​​proberne på sidekontakten af ​​nogen af ​​patronerne af belysningsindretningen. Til umærkede ledninger berører til lydens øjeblik og sætter et mærke på den neutrale ledning, vil resten være fase.
 3. I multi-track lysekroner med to grader af belysning er en eller flere patroner forbundet til alle faseledere. Hvis det er nødvendigt at korrelere dem med nøglen på kontakten, skal du gøre det: sonden er fastgjort til fasetråden og konsekvent berører de centrale kontakter på bunden af ​​patronerne. De patroner, der er tilsluttet denne ledning, registreres i overensstemmelse med lydsignalet. Gør det samme med andenfasedråden.

Når der er en ledning i lysdiodens ledninger og flere faser af belysningen, skal alle patroner forbindes til den. I dette tilfælde kombineres fasetråden fra lysekronen med et snoet eller en jumper på blokken. Når forberedelsen af ​​de elektriske ledninger og belysningsenheden er afsluttet, begynder de at montere den på loftet.

Instruktioner til installation af lampen - hvordan du holder lysekronen korrekt

Før du hænger loftet lysekrone, færdiggør afslutningen af ​​loftet. Når hullet i det, hvorfra ledninger går, overstiger dimensiteten af ​​lampens skål, er den forseglet med kitt med gips, rengjort og malet for at matche finishen.

Sådanne værktøjer, materialer og lager vil blive påkrævet:

 • stigen;
 • indikator skruetrækker og multimeter;
 • boremaskine eller hammerbor
 • en hammer;
 • tænger og skruetrækkere, som har isolerede håndtag;
 • monteringskniv designet til stripping af ledninger;
 • anker, dowel, skruer;
 • isolerende tape;
 • PPE terminaler eller caps.

Hvis der inden hængende lysekrone på loftet er fundet, at længden af ​​ledningerne ikke tillader dem at blive fastgjort i klemmerne uden spænding, så skal du øge dem. Det er forbudt at forbinde kobber- og aluminiumskabler med et twist, da de hurtigt bliver dækket af en grøn patina, som følge heraf vil kontakten blive forringet. På grund af den konstante varmeisolering vil smelte, hvilket vil ende med en kortslutning. Derfor er de forbundet til terminalblokken.

Montering af lysekrone på loftkrogen

Lysekronen er monteret på en krog, når den er tung og har en lang stang. Disse lamper præsenterer en særlig sløjfe, som derefter er dækket af en dekorativ skål eller et glas.

Når lysekronen er fastgjort til loftet, kan krogen allerede indbygges i loftet eller det skal installeres. Processen med at hænge lampen er enkel, og montering af krogen fortjener opmærksomhed. Til lysekroner, der vejer op til 5 kg, kan du bruge en simpel krog plus en plastik.

Ved montering af tunge armaturer skal der anvendes kroge på ankre, der er fastgjort i beton. De er designet til at modstå en betydelig belastning. Hook, før du hænger lysekronen til loftet, skal du prøve på skålen, fordi den skal være fuldt udstyret med tilslutningsblokken i den.

Fastgør belysningsanordningen til krogen udføres i en bestemt rækkefølge:

 1. Sluk for kontakten, sluk for maskinen og skru stikkene ud. Bestem det sted, hvor krogen vil blive placeret. Du skal sørge for, at der ikke er ledninger, som om det er beskadiget, skal du skifte ledningerne.
 2. Plads til fastgørelse af krogmærket med en markør. Det er nødvendigt, at det er placeret nær ledningerne.
 3. Et hul med en bestemt dybde og diameter bores i loftet ved hjælp af en boremaskine eller perforator. Derefter køres et anker ind i det eller en dowel er placeret, og derefter hæves en krog.
 4. Før du hænger på lysekronen, fjernes løg og skrøbelige dele fra det for at forhindre dem i at bryde. Det er hængt på en krog, og ledningerne er fastgjort til blokken. Hvis det ikke er der, er det tilladt at foretage forbindelsen ved at dreje eller bruge PPE-hætter. Isolér jordledningerne.
 5. Trådene lægges inde i skålen og fastgøres så, at der er et minimumsrum mellem kanten og overlapningen. For at installere skålen på stangen skal du som regel bruge en pakning af plast eller gummi eller en lille skrue.
 6. Så skal du hænge lampen på loftet i lysekronen og lægge på loftet. Ved afslutningen af ​​arbejdet på panelet indgår en afbryder og en omskifter i rummet for at sikre, at den installerede lampe fungerer.

Fastgørelse til et betonloft med monteringsplade

Der er mulighed for at hænge et loftkroner uden en krog, hvilket gør det muligt at installere på en speciel stang eller beslag. Denne indstilling bruges normalt til armaturer ved siden af ​​loftoverfladen, og i nogle tilfælde til lysekroner med en stang.

Fastgørelsesprocessen består af følgende trin:

 • montering strimler;
 • installation på hendes lysekroner eller loft.

Som i versionen med en krog, før du hænger lysekronen til loftet uden en krog, skal du slukke for strømforsyningen i hele lejligheden eller huset. Hvis armaturet er planlagt at blive fastgjort på et sted, hvor der er en krog, skal den skrues af, og når det ikke er muligt, kan den bøjes eller saves. Hullet, der dukkede op i loftet, tæt på kittet.

Processen med at hænge en lysekrone uden en krog består af sekventielle handlinger:

 1. Belysningsenheden er demonteret, monteringsbjælken skrues af fra den, de brudbare dele fjernes, og pærerne skrues af. Skruerne på stroppen til fastgørelse af lysene, fastspændt på låsemøtrikkerne, ellers vil det være vanskeligt at fastsætte lampen.
 2. Sæt en plank på loftoverfladen og marker dette sted med en markør. Det skal placeres væk fra kablet. I overlapning med en hammerboremaskine (perforator) laves huller på den ønskede dybde og placerer dowels i dem. Konsolet skrues til loftet. Derudover er dowels fastgjort med cementbaseret lim.
 3. Inden der fastgøres en lysekrone eller loft til loftet, er hullerne i loftet justeret med skruerne på stangen og fastgør møtrikkerne og gør flere drejninger.
 4. Trådene fra loftoverfladen er forbundet til armaturet, og derefter skrues møtrikkerne helt og enheden er monteret. Hvis skruenes længde ikke er nok, og det ikke er muligt at tilslutte ledningerne, når enheden er suspenderet, skal du have hjælp fra en partner til at understøtte den, før den fastgøres. Du kan også bruge en stærk nylon ledning, som midlertidigt suspenderes fra lysekronen til baren.
 5. Armaturerne er monteret på plads og lamperne er skruet ind. Kontroller derefter lampens funktion ved hjælp af kontakten.

Lysekronen på korsformet stang er fastgjort på samme måde, kun fikseringspunkter til loftet bliver fire, og hvis det er massivt, så otte.

Hvis du ikke er sikker på dine egne elektriske installationskompetencer, er det bedre at overlade tilslutning af belysningsarmaturer til fagfolk, da de forkerte handlinger kan medføre skader på ledningerne eller lampen, hvilket vil gøre garantien ugyldig.