Husstands reparationsnummer 1

Vælg pålidelige herrer uden mellemmænd og spar op til 40%!

 1. Udfyld en ansøgning
 2. Få tilbud med priser fra herrerne
 3. Vælg kunstnere efter pris og anmeldelser
Send en opgave og find ud af priserne

Når man køber en ny belysningsarmatur, spørger mange mennesker sig selv: hvordan man holder en lysekrone på et betonloft? Faktisk har pladen som regel større densitet og hårdhed, hvilket gør det vanskeligt at skrue i kroge eller bolte. Og derfor foretrækker mange mennesker at søge hjælp fra mesteren, snarere end at gøre arbejdet selv. Men i virkeligheden er der ikke noget særligt vanskeligt i sådanne elektriske værker - selv uden erfaring med at arbejde med en elektriker, kan du nemt klare denne opgave, hvis du følger vores råd og vejledning.

Vigtigste måder

Lad os først se på, hvad der er mulighederne for installation i loftet. I dag er der to typer fastgørelsesdele:

 • Hook - bruges til gammeldags lysekroner, samt meget tunge lamper
 • Monteringsbeslag eller beslag - en moderne armatur, som bruges til lys lysekroner og lamper

De specificerede fastgørelsesformer involverer arbejde med en betonplade. Fordi uden specielle værktøjer ikke kan. Yderligere - i detaljer om, hvordan du vedhæfter lysekronen på de ovenfor angivne måder.

Sådan monteres monteringsbjælken

Den mest hensigtsmæssige metode til montering på betonlofter er beslaget. Det er simpelt, fordi alle nødvendige tilbehør og armaturer normalt leveres komplet med en lysekrone. Det første skridt er at installere en særlig bar. Dette sker i flere trin:

- Vi vælger og forbereder et sted til installation. Da beslaget skal passe tæt til loftet, justeres installationsstedet om nødvendigt. For at gøre dette skal du bruge den sædvanlige kitt i indretningens farve

- Før du hænger lysekronen, skal du også kontrollere ledningerne, kvaliteten af ​​udgangskablerne - efter at have bundet strimlen bliver det problematisk

- Hvis der allerede er en krog på stedet til montering af armaturet, skal du bare forsigtigt bøje det til loftet eller afskære det helt. Den anden mulighed er mere tidskrævende, fordi den sjældent anvendes selv af professionelle elektrikere

- Markér overfladen. For at gøre dette fastgøres beslaget således, at dets kanter ligger fladt på overfladen.

- Markeret overflade boret med en boremaskine med en konkret boremaskine eller perforator

- Dowelsne hammer i hullerne, hvorefter en plank påføres og skrues ned med skruer eller skruer, der tilbydes af dig eller valgt af dig

Afslut ledningsstroppen til din lysekrone, du har installeret. Kontrollér fastgørelsespålideligheden, inden der arbejdes videre.

Sådan tilsluttes ledningerne

Det næste trin på montering på monteringsbjælken er at tilslutte ledningerne. At gøre et sådant arbejde er også ret simpelt, efter instruktionerne:

 • Slukning af el i lejligheden - dette er påkrævet af de grundlæggende regler for elektrisk sikkerhed
 • Vi overvejer ledningerne. Som regel er der to eller tre ledninger til fastgørelse af lysekronefasen, nul og muligvis jordforbindelse. Antallet af ledninger afhænger af alderen på dit hjem og ledningerne selv. Normalt var det ikke i Sovjets højhøjde, der var ledninger. Men i private huse, tværtimod er det næsten et obligatorisk element
 • Vi matcher lysekronens ledninger. Fasen er normalt i en rød eller sort skal (igen afhængigt af ledningens alder), er nul i den blå skal, og jordingen er i gul. Du kan også bare teste ledningerne med en indikator. For at gøre dette tændes huset for elektricitet, og mesteren drejer igen ledningerne. Indikatorlampen viser, at der er strøm i ledningen, hvilket betyder, at det er fasen
 • Identiske ledninger skal tilsluttes specielle terminaler. I mangel af dem - drej og isoler det sædvanlige tape eller specielt tilbehør. Hvis der ikke er nogen jordledninger i loftet, er den tilsvarende ledning simpelthen isoleret og ikke længere berørt.

Fixture fixture

Følgende er den enkleste scene - armatur lysekroner til betonloftet:

 • Vi fastgør det dekorative element til beslaget og overvåger manglen på huller
 • Drej skruerne eller møtrikkerne, og fastgør det dekorative dæksel tæt

Alt - det er på tide at samle lysekronen - skru i lyspærerne, hæng loftlamperne osv.

Lysekrone krogarmatur

En vanskeligere opgave er at installere en lysekrone på betonlofter på specielle kroge. Til at begynde med foretager vi en reservation om, at kroge er følgende:

 • Med normal tråd
 • Med ankerbolt

Den gevindskårne krog anvendes til montering af lette lysekroner (3-4 kilo) - kun i dette tilfælde kan fastgørelserne klare sig godt med opgaven. For tunge armaturer med en vægt på mere end fem kilo, brug kroge på ankerbolte.

Sæt krogen for lysekronen

I tilfælde af gevindbeslag er algoritmen ret simpel. Du borer et hul i betonen, hvor du har til hensigt at installere lysekronen. En stærk dowel er indsat i dette hul, hvor en krog senere blot skrues.

Med ankerbolte er situationen lidt mere kompliceret, men hvis man tidligere har arbejdet med ankermekanismer, bør der opstå vanskeligheder. For at gøre dette bores et hul med den ønskede diameter i betonloftet. Herefter ankeres ankeret og skrues til stopet. Den særlige egenskab af sådanne fastgørelseselementer - høj pålidelighed. Ankerkrog er den ideelle løsning til tunge belastninger.

Tilslutning af lysekronens ledninger til husets ledninger

Algoritmen til at arbejde med en elektriker forbliver den samme som ved montering af lysekronen på monteringsbeslaget. Vi noterer flere funktioner:

 • Ved en tofasetilslutning vil trinene være identiske, men du skal forbinde hvert fasepar i serie. Hvis du ikke forstår elektricitet og ikke har mulighed for at tjekke spændingen, er det bedre at lade installationen arbejde for specialister
 • Metalkrogen selv er bedst isoleret for at forhindre kortslutninger til din egen sikkerhed. Dette kan gøres ved hjælp af et specielt gummidæksel eller almindeligt elektrisk tape. Sørg for, at der ikke er blanke pletter tilbage.

Hook attachment

For at løse lysekronen i loftet skal du udføre flere enkle handlinger:

 • Hæng lysekronen på krogløkkeprincippet
 • Vi skubber ved ledningen af ​​ledningerne en speciel dekorativ skål
 • Sørg for, at skålen passer godt til loftets overflade. Dette er et valgfrit krav, men lysekronerne ser mere æstetisk ud.

Forankring vil være mere pålidelig og effektiv under alle omstændigheder - lysekronen installeret på denne måde kan betjenes i årevis.

Sådan tilslutter du en lysekrone med en kaskadeafbryder

Denne metode er en fremragende løsning til store rum, hvor det er almindeligt at installere multi-track lysekroner. I dette tilfælde drives lamperne ikke fra en, men fra flere afbrydere, der hver især er ansvarlige for en bestemt kombination af lyskilder. I dette tilfælde anvendes der ikke to, men tre kerner. En af dem vil være fælles for alle hornene, og de to andre vil være ansvarlige for deres kombinationer af pærer. For at lære mere om dette, kan du undersøge muligheder for elektriske kredsløb, der er nemme at finde på netværket.

Nogle nyttige tips til at hænge en lysekrone på et betonloft

Vores tips hjælper dig med at installere lysekronen hurtigt og effektivt på en konkret base:

- Før installationen er det nødvendigt at fjerne alle dekorative elementer fra lysekronen og skrue alle lyspærerne af. Dette vil beskytte dig i færd med at arbejde, og lysekronen selv vil ikke bryde. Det er især vigtigt at skrue husholderskepærerne, da de indeholder kviksølv, der kommer ind i rummet, hvis lampen er beskadiget.

- Når du kontrollerer ledningerne, skal du ikke bare tænde lyset på tavlen, men glem ikke at bruge kontakten i rummet, ellers vil dit arbejde ikke vise noget resultat - du kan bare ikke kontrollere lysekronen og ledningerne, når du studerer ledningerne. Før du starter forbindelsen, skal du dog slukke propperne igen.

- Vær sikker på at beregne længden af ​​krogen, inden du begynder at installere den - det er vigtigt, at den dekorative hætte helt dækker bunden. Hvis du så, at du havde valgt de forkerte dimensioner, efter at montagearbejdet var færdigt, skal du skære metalet med en kværn eller en hacksav, og bøj derefter krogen med tænger - ikke hver mester vil klare sådan arbejde. Det er bedst at tage højde for funktionerne i din lysekrone på forhånd.

- Hvis du har brug for en historie tung lysekrone, skal du bruge ankerfjederen. Det er også bedst ikke at gøre arbejdet selv, men at bruge hjælp fra en partner.

- Når du anbringer en ankerhake til en lysekrone, anbefales det at sammenligne dens diameter forsigtigt med diameteren af ​​hullet, så det kan skrues fast.

- Brug til installation af lysekronens specielle elektriske skruetrækkere, der vil signalere, om strømmen strømmer gennem ledningen. Dette vil forenkle og fremskynde dit arbejde og beskytte dig mod overraskelser, når du installerer lysekronen.

- Hvis nogle pærer ikke fungerer under arbejdet med lysekronen eller enheden ikke producerer lys, er der sandsynligvis en fejl under installationen. Ofte betyder det, at du har forvirret jordledningen med en fase. Problemet kan kun løses ved at tilslutte lysekronen igen, som regel er det nok at bytte to ledninger

Elektrisk sikkerhed

Arbejdet med at installere en lysekrone er ikke den nemmeste opgave, selvom der ved nærmere eftersyn ikke kræves særlig komplekse løsninger. Det skal dog forstås, at lysekronens forbindelse er arbejdet med elektrikeren, fordi det er vigtigt at overholde de grundlæggende forholdsregler:

 • Før du begynder at arbejde med lysekronen, skal du slukke for stikkene
 • Det anbefales kun at bruge specielle skruetrækkere til arbejde med elektricitet - med isolerede håndtag.
 • Lysekrone og ledninger bør ikke berøres med våde hænder.
 • Før du borer et hul til en krog eller dowel, skal du kontrollere loftet med en speciel enhed, der fortæller dig, hvor ledningerne ligger. Dette gælder især, hvis ledningerne i huset er gamle, og du installerede det ikke. Ofte gemmer tidligere ejere og lægge ledninger, også for lysekronen, uden en bestemt ordning. Skader på fletningen under boring kan medføre kortslutning.
 • Når du arbejder med en elektriker, skal du ikke forsigtige forsigtighedsreglerne, selvom du har slukket for strømforsyningen - brug gummimåtter eller gummisolede sko. Det beskytter dig mod elektrisk stød, hvis noget går galt.
 • Du bør ikke selv installere lysekronen, hvis du ikke er sikker på kvaliteten af ​​dine ledninger. Specialisten har specielt udstyr til elektrisk arbejde, og hjemme-guiden har normalt ikke den.

Hvis du følger sikkerhedsreglerne og følger anvisningerne nøje, vil det ikke tage meget tid at fastsætte lysekronen på en betonbase og passere sikkert og sikkert. I nogle tilfælde, for eksempel med gamle ledninger, er manglende evne til at se ledningsplanen uden de nødvendige værktøjer, det er bedst at overlade arbejdet til en professionel. Selvom ofte uvidende mennesker i elektricitet gør et fremragende arbejde med installationen af ​​en lysekrone.

Sådan hænger du en lysekrone af forskellige designs uden særlige færdigheder

Spørgsmålet "Sådan hænger du en lysekrone korrekt?" Kan opdeles i to dele: Tilslutning af lysekronen til elnettet og direkte fastgørelse af lysekronen i loftet. Tilslutning af en lysekrone kræver en grundlæggende viden om elektrikere, men det er ikke meget svært at forstå dette.

For at installere lysekronen med egne hænder skal du bruge følgende værktøjer:

 • trinladder eller bord
 • elektrisk boremaskine (perforator);
 • tænger med isolerede håndtag;
 • indikator skruetrækker;
 • bidetang;
 • Phillips skruetrækker og med et tyndt sting;
 • isolerende tape;
 • monteringsblok til fastspænding af ledninger.

Moderne lysekroner har to typer fastgørelser. Den første er en loop, der klæber til en krog i loftet. Suspensionens sted i dette tilfælde er lukket med et dekorativt overlæg - en kop.

Den anden mulighed er en monteringsplade, som er fastgjort på loftet og hvorpå en lysekrone fastgøres. Her er dekorationsdækslet også fastgørelseselementet.

Vi hænger på krogen

Hængekrog - den nemmeste måde at løse lysekronen på. Først skal du lave et hul i loftet ved siden af ​​ledningerne, der kommer ud af det, med en diameter på mindst 8 mm. Til dette benyttes en percussionsboremaskine eller perforator.

Krogen anbefales at installere ved hjælp af ankersystemer. Der er forskellige typer forankring.

Hvis lysekronen er lille, der vejer 1-1,5 kg, kan du bruge en regelmæssig krog med en skruegevind, som skrues i en plastikstop - anker. For tyngre lysekroner er der brug for afstandsmetalankre, fra 50 mm i længden og tværsnit fra 10 mm.

Ved brug af plastdykler er det bedre at tage en riflet, der er 40 mm lang eller mindre. Glatte dowels holdes dårligt i ovnen. Efter fastgørelsen af ​​dowel er en kroge skruet ind i den, eller et spaceranker er installeret. Krogen skal isoleres med to lag elektrisk tape.

Dernæst bør lysekronens ledninger forbindes med ledningerne, der kommer fra kontakten, ved hjælp af en speciel blok med klembolte - klemme. For at stramme skruerne har brug for en slidset skruetrækker med et smalt sting. En sådan sko er inkluderet i lysekronen. Hvis ikke, er ledningerne forbundet i et twist og indpakket med elektrisk tape.

Derefter skal du flytte den dekorative kop tæt på loftet, flytte den over den lysformede base af lysekronen og rette den. Den dekorative dækning vil skjule konklusioner af en elektrisk ledning og tilslutning af ledninger. Ulempen ved denne type fastgørelse er at undertiden er højden af ​​den dekorative kop ikke tilstrækkelig, og mellem den og loftet er der et grimt hul. Før du fastsætter den dekorative kop, skal du kontrollere kvaliteten af ​​lysekronens forbindelse.

Under ingen omstændigheder kan ikke krogen fastgøres på plader af gipsvæg, fordi den ikke kan modstå lyset af lysekronen. Når du installerer loftet på gipsplank eller strækloft, skal du efterlade et hul i det for at trække krogen sammen med ledningerne.

Hvis lysekronen uden en krog

Processen med fastsættelse af en lysekrone med en metalplade er noget mere kompliceret. I dette tilfælde overtager metalbjælken hele belastningen. Hvis en krog fra en gammel lysekrone forbliver i loftet, skal den fjernes.

Baren påføres på loftet på det rigtige sted, og punkterne til boring af huller til dowels er lagt ud med en blyant. Så bores huller i loftet og dowels er fast i dem. Derefter indsættes monteringsboltene i stangen i en afstand svarende til afstanden mellem monteringshullerne på lysekronens dekorative kasse og fastgjort med møtrikker. Herefter placeres planken på loftet og fastgøres med skruer.

Den næste fase af arbejdet udføres bedst af to, fordi det alene ikke virker. Du skal vedhæfte en dekorativ kasse til stangen, så fastgørelsesboltene falder ind i hullerne på kassen, og før det forbinder lysekronens ledninger og kontakten.

En person skal holde lysekronen, og den anden til at forbinde ledningerne, fordi det er umuligt at gøre dette med den ene hånd. Efter at lysekronens forbindelse er lavet, og barens bolte falder sammen med hullerne i kassen, presses den til loftet og fastgøres med dekorative møtrikker. Alle forbindelsesledninger er gemt under dekorationsboksen.

Ledningsdiagram

Det første skridt er at slukke for strømmen ved hjælp af en afbryder placeret i et elektrisk panel på landingen. Manglende spænding kontrolleres med en indikator skruetrækker.

Der skulle være tre ledninger i loftet: en "nul", de to andre - "fase". Isoleringen fjernes fra ledningerne, længden af ​​den eksponerede spids skal være ca. 3-4 cm. Spred ledningerne i forskellige retninger for at undgå kortslutning.

Så skal du tænde el igen for at afgøre, hvilken af ​​ledningerne der er fase. For at gøre dette skal du røre hver af ledningerne med en indikatorskruetrækker. Hvis ledningen er "fase", lyser indikatoren, hvis indikatoren er slukket betyder det, at den er "nul". "Nul" er ønskeligt at markere med tape. Hvis en voltmeter er tilgængelig, er det bedre at bruge det, fordi arbejde under spænding stadig er farligt.

I moderne hjem er trådene farvekodede: den blå ledning er "nul", den brune er "fase", og den kan stadig være gul - det er jordforbindelse. Lysekronen skal ledsages af instruktioner med anbefalinger til installationen. Hvis det angiver, at armaturdesign betyder jordforbindelse, er det nødvendigt at tage højde for dette.

Faser ledes til kontakten, "nul" går til ledningsboksen.

Hvis kontakten er single-key, skal du først tilslutte ledningerne i lysekronen selv. Blå fra hver pære forbinder med andre blå, brune og brune. "Nul" ledning fra loftet er forbundet med "nul" fra lysekronen. Også forbundet til hinanden fasetråde fra loftet og lysekroner.

Hvis der ikke er farvefarve, er det muligt at tilslutte en ledning fra hver lyspære og tilslutte de resterende ledninger på samme måde. En forbindelse til "nul" ledningen på loftet, den anden på fasen.

Du bør vide, at du ikke kan vride mellem en kobber og aluminium ledninger. Elektronparet af disse to metaller forårsager ødelæggelsen af ​​kontakten. Til tilslutning af sådanne ledninger anvendes den specielle blok.

Tilslutning af en lysekrone til en dobbeltkontakt

Med en knap med to knapper skal du sørge for, at når du tænder en tast, lyser kun en del af lamperne, når du tænder for den anden, de andre, og når du tænder begge taster, er alle lamperne sammen.
Hvis der kun er to lofter, udføres lysekronens forbindelse på 3 ledninger på samme måde: "nul" er forbundet til "nul", begge faser er indbyrdes.

Lysene af lysekronens ledninger, hvis de ikke har en mærkning, defineres som følger: Ledningerne sidder parvis fast i stikket, og du må ikke røre den tredje ledning. Det er nødvendigt at finde ledningernes position, når en af ​​dem er konstant i stikkontakten, og når du forbinder den ene eller den anden af ​​de resterende to, lyser den ene eller den anden lampe op. Så ledningen, som altid er i stikkontakten, vil være "nul", den anden tofase.

Hvis der er flere pærer, skal du opdele dem i to grupper: hvilke vil blive tændt fra den første omskifter nøgle og hvilke fra den anden. Tag derefter en identisk ledning fra hver pære (fase eller "nul") og tilslut dem sammen.

De resterende ledninger er opdelt i to dele afhængigt af de udpegede grupper og også forbundet sammen - du får to vendinger. Det drejning, der indeholder ledningerne fra alle pærerne, er forbundet med "nul" ledningen. De to andre drejninger er forbundet separat med de to fasetråde.

For pålidelig forbindelse af ledninger fra lysekronen og ledninger, der går fra loftet, er det bedre at bruge klemmerne ikke på skruer, men på clips. De er velegnede til både aluminiumskabler og kobber.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft - muligheder og monteringsregler

I specialbutikker eller afdelinger i indkøbscentre er der et stort udvalg af moderne belysningsenheder, der har forskellige monteringsmetoder og -design. Der er pålidelige muligheder for at hænge en lysekrone på et betonloft, som du vil vide om, før du køber det.

En række armaturer til belysningsudstyr

Tidligere var lamperne af samme type og blev fastgjort til dem som standard - de blev hængt på en krog, og de var forbundet med en snoet tråd. Men moderne belysningsenheder har forskellige designs, lige fra nyanser, tæt på overfladen og til lysekroner placeret på en lang stang med et stort antal horn. Samtidig er deres vægt og belastning på loftet overlappende også meget forskellige.

Der er flere måder at hænge lampen fra loftet på:

 • ved hjælp af en krog fastgjort til basen og hængende på belysningsenheden;
 • ved hjælp af monteringspladen i form af en buet metalstrimmel med to huller til fastgørelse til loftet og faste skruer og pinde til montering af loftet
 • ved brug af et krydsformet monteringsprodukt til massive lamper, som har et forskelligt antal punkter til fiksering.

Metoder til fastgørelse til loftet af en lysekrone eller anden belysningsenhed er som regel ikke valgt, da dette afhænger af den pågældende lampe og er beskrevet i databladet for den. Men styrken og pålideligheden af ​​resultatet afhænger af, hvor godt dette arbejde er gjort.

Ledninger til ledninger

I bygninger med gammel konstruktion er moderne ledninger med farvemærker sjældne. Normalt er der fra et hul i loftet flere ledninger med standardisolering synlige.

Hvis ledningerne er nye og blev udført i overensstemmelse med EMP's regler, levede kabelens farve i kablet. Ifølge det, uden problemer fastsætte deres formål. I billige belysningsarmaturer og gammeldags lysekroner har trådene ofte den samme farve, du skal ringe dem for at oprette forbindelsen.

I moderne enheder samles alle udgående ledninger med farvemærker på blokken, og aktionsfølgen, hvordan man hænger loftlampen på en detaljeret måde, beskrives i det vedhæftede pas.

Farve mærkning afhængig af trådens formål er lavet i henhold til specifikke regler og derfor kan det bestemmes ret let:

 1. Fase. Normalt er det sort, hvid, brun ledning. Der er andre farver, hvis de ikke angiver en jord eller neutral ledning.
 2. Zero. Farven er blå eller blå.
 3. Jordforbindelse. Farve gul plus grøn stribe.

Før du lægger lysekronen op i loftet, skal du kende formålet med hver ledning af dem, der er i lampen og i ledningerne. Hvis belysningsenheden er ny, ligesom ledningerne, så forbinder forbindelsen uden problemer. For at gøre dette vil det være nok at forbinde elementer med lignende markeringer på blokken.

Når det er umuligt at bestemme formålet med ledningerne, fokusere på deres farve, gør det ved hjælp af specielle enheder. I princippet skal du huske sikkerhedsreglerne og nøje overholde instruktionerne.

udfasning

Hvis der ikke er farvefarve på ledningerne, er det nødvendigt med et el-apparat for at genkende dem. Det kaldes faseindikatoren og viser dens tilstedeværelse i enden af ​​ledningen. Det har et udseende svarende til en skruetrækker.

En sådan anordning består af flere dele, som er:

 • Indkapsling af isolerende materiale;
 • metal ledende tip;
 • afhængigt af model, elektronisk display eller signal LED;
 • knap eller metal terminal.

Ved hjælp af indikatorskruetrækkeren bestemmes tilstedeværelsen af ​​spænding som følger: Den holdes med højre hånd mellem tommelfinger og langfinger, og pegefingeren er placeret på metalterminalen.

Du skal vekselvis røre stinget på alle ledninger. Når der er en kontakt med en fasetråd med spænding, vises det tilsvarende ikon på displayet, eller LED'en lyser. Fasesøgning ved hjælp af indikatoren udføres udelukkende med en hånd.

Rør ikke indikatorskruetrækker eller trådisolering med den anden hånd. Faktum er, at der i tilfælde af nedbrydning af isolation forekommer et elektrisk stød, og under dets passage fra den ene hånd til den anden er der stor sandsynlighed for en pludselig sammentrækning af hjertemusklen.

Phasing udføres trin for trin:

 1. For det første deaktiverer de rummet, hvor det er nok at skrue af stikkene eller slukke for maskinen i panelet. Desuden skal du slukke for kontakten til lampen. Den gamle enhed fjernes, og hvis dette blev gjort tidligere og enderne af det allerede er isoleret, fri for isolerende tape. Ved hjælp af indikatorskruetrækkeren kontrolleres alternativt, at der ikke er nogen fase på hver ledning. Rengør isoleringen om nødvendigt for at frigøre ca. en centimeter af en metalkerne. Ledninger skal adskilles til siderne - de bør ikke røre hinanden.
 2. Tænd for maskinpanelet såvel som lyskontakten. Indikatorskruetrækker berører den udsatte del af kernen for at bestemme fasen og den neutrale ledning. For at gøre det praktisk, er en neutral leder markeret med en markør, et stykke elektrisk tape eller det foldes. Når tre ledninger er trukket fra loftet, og der er en to-knapkontakt på væggen, tænder de først og fremmest begge nøgler, ser efter nul- og tofasedråder og sætter mærket på dem. Så er en af ​​tasterne slukket for at se, at der ikke er en fase på en ledning. Sluk derefter den anden nøgle for at sikre, at der ikke er spænding på den anden ledning. I dette tilfælde kan lysekronen forbindes i henhold til en to-trins ordning. Hvis der ikke er nogen indikator, skal du bruge et multimeter i stedet for, hvor det skiftes til måling af vekselstrøm.
 3. I næste fase søger de et sted, hvor ledningerne ligger i loftet. De gør dette for ikke at beskadige ledningerne, når fastgørelsen af ​​strimlen til placering af lysekronen vil blive lavet. For en kontaktløs metode til bestemmelse af fasen kræves en elektronisk indikator. Han holdes i hånden, tænder kontakten og begynder at køre dem i en lille afstand fra loftet på det sted, hvor planken skal monteres. Når en fasetråd er fundet, vises et fasemærke på displayet. Flere gange udføres enheden frem og tilbage og beskriver grænserne, hvor den registrerer fasen. Som følge heraf skal du bestemme kablets placering og derfor stedet, hvor du ikke bør bore. Sluk for kontakten og automatisk. Så fortsæt til næste forberedelsesfase.

Processen med opkald af belysningsenheder

Hvis ledningerne i terminalen har en enkelt farve eller mærkning, der ikke overholder standarden, skal du kalde op med et multimeter, inden apparatet er indstillet til den ønskede tilstand, inden du hænger lampen i loftet.

Før du fortsætter med processen, drejes lamperne ud af lysekronen, og derefter fortsæt som følger:

 1. Når lampen indeholder metalliske ledende elementer og ledningerne fra tre eller flere, kan en af ​​dem være jordforbundet. For at finde ud af, er en multimeter sonde placeret på den ledende del af kroppen, og de andre er berørt til den ledige ende af hver ledning eller til forbindelsesblokens kontakter. Det faktum, at den detekterede jordledning, siger lyden dukkede op.
 2. For at bestemme den neutrale ledning placeres en af ​​proberne på sidekontakten af ​​nogen af ​​patronerne af belysningsindretningen. Til umærkede ledninger berører til lydens øjeblik og sætter et mærke på den neutrale ledning, vil resten være fase.
 3. I multi-track lysekroner med to grader af belysning er en eller flere patroner forbundet til alle faseledere. Hvis det er nødvendigt at korrelere dem med nøglen på kontakten, skal du gøre det: sonden er fastgjort til fasetråden og konsekvent berører de centrale kontakter på bunden af ​​patronerne. De patroner, der er tilsluttet denne ledning, registreres i overensstemmelse med lydsignalet. Gør det samme med andenfasedråden.

Når der er en ledning i lysdiodens ledninger og flere faser af belysningen, skal alle patroner forbindes til den. I dette tilfælde kombineres fasetråden fra lysekronen med et snoet eller en jumper på blokken. Når forberedelsen af ​​de elektriske ledninger og belysningsenheden er afsluttet, begynder de at montere den på loftet.

Instruktioner til installation af lampen - hvordan du holder lysekronen korrekt

Før du hænger loftet lysekrone, færdiggør afslutningen af ​​loftet. Når hullet i det, hvorfra ledninger går, overstiger dimensiteten af ​​lampens skål, er den forseglet med kitt med gips, rengjort og malet for at matche finishen.

Sådanne værktøjer, materialer og lager vil blive påkrævet:

 • stigen;
 • indikator skruetrækker og multimeter;
 • boremaskine eller hammerbor
 • en hammer;
 • tænger og skruetrækkere, som har isolerede håndtag;
 • monteringskniv designet til stripping af ledninger;
 • anker, dowel, skruer;
 • isolerende tape;
 • PPE terminaler eller caps.

Hvis der inden hængende lysekrone på loftet er fundet, at længden af ​​ledningerne ikke tillader dem at blive fastgjort i klemmerne uden spænding, så skal du øge dem. Det er forbudt at forbinde kobber- og aluminiumskabler med et twist, da de hurtigt bliver dækket af en grøn patina, som følge heraf vil kontakten blive forringet. På grund af den konstante varmeisolering vil smelte, hvilket vil ende med en kortslutning. Derfor er de forbundet til terminalblokken.

Montering af lysekrone på loftkrogen

Lysekronen er monteret på en krog, når den er tung og har en lang stang. Disse lamper præsenterer en særlig sløjfe, som derefter er dækket af en dekorativ skål eller et glas.

Når lysekronen er fastgjort til loftet, kan krogen allerede indbygges i loftet eller det skal installeres. Processen med at hænge lampen er enkel, og montering af krogen fortjener opmærksomhed. Til lysekroner, der vejer op til 5 kg, kan du bruge en simpel krog plus en plastik.

Ved montering af tunge armaturer skal der anvendes kroge på ankre, der er fastgjort i beton. De er designet til at modstå en betydelig belastning. Hook, før du hænger lysekronen til loftet, skal du prøve på skålen, fordi den skal være fuldt udstyret med tilslutningsblokken i den.

Fastgør belysningsanordningen til krogen udføres i en bestemt rækkefølge:

 1. Sluk for kontakten, sluk for maskinen og skru stikkene ud. Bestem det sted, hvor krogen vil blive placeret. Du skal sørge for, at der ikke er ledninger, som om det er beskadiget, skal du skifte ledningerne.
 2. Plads til fastgørelse af krogmærket med en markør. Det er nødvendigt, at det er placeret nær ledningerne.
 3. Et hul med en bestemt dybde og diameter bores i loftet ved hjælp af en boremaskine eller perforator. Derefter køres et anker ind i det eller en dowel er placeret, og derefter hæves en krog.
 4. Før du hænger på lysekronen, fjernes løg og skrøbelige dele fra det for at forhindre dem i at bryde. Det er hængt på en krog, og ledningerne er fastgjort til blokken. Hvis det ikke er der, er det tilladt at foretage forbindelsen ved at dreje eller bruge PPE-hætter. Isolér jordledningerne.
 5. Trådene lægges inde i skålen og fastgøres så, at der er et minimumsrum mellem kanten og overlapningen. For at installere skålen på stangen skal du som regel bruge en pakning af plast eller gummi eller en lille skrue.
 6. Så skal du hænge lampen på loftet i lysekronen og lægge på loftet. Ved afslutningen af ​​arbejdet på panelet indgår en afbryder og en omskifter i rummet for at sikre, at den installerede lampe fungerer.

Fastgørelse til et betonloft med monteringsplade

Der er mulighed for at hænge et loftkroner uden en krog, hvilket gør det muligt at installere på en speciel stang eller beslag. Denne indstilling bruges normalt til armaturer ved siden af ​​loftoverfladen, og i nogle tilfælde til lysekroner med en stang.

Fastgørelsesprocessen består af følgende trin:

 • montering strimler;
 • installation på hendes lysekroner eller loft.

Som i versionen med en krog, før du hænger lysekronen til loftet uden en krog, skal du slukke for strømforsyningen i hele lejligheden eller huset. Hvis armaturet er planlagt at blive fastgjort på et sted, hvor der er en krog, skal den skrues af, og når det ikke er muligt, kan den bøjes eller saves. Hullet, der dukkede op i loftet, tæt på kittet.

Processen med at hænge en lysekrone uden en krog består af sekventielle handlinger:

 1. Belysningsenheden er demonteret, monteringsbjælken skrues af fra den, de brudbare dele fjernes, og pærerne skrues af. Skruerne på stroppen til fastgørelse af lysene, fastspændt på låsemøtrikkerne, ellers vil det være vanskeligt at fastsætte lampen.
 2. Sæt en plank på loftoverfladen og marker dette sted med en markør. Det skal placeres væk fra kablet. I overlapning med en hammerboremaskine (perforator) laves huller på den ønskede dybde og placerer dowels i dem. Konsolet skrues til loftet. Derudover er dowels fastgjort med cementbaseret lim.
 3. Inden der fastgøres en lysekrone eller loft til loftet, er hullerne i loftet justeret med skruerne på stangen og fastgør møtrikkerne og gør flere drejninger.
 4. Trådene fra loftoverfladen er forbundet til armaturet, og derefter skrues møtrikkerne helt og enheden er monteret. Hvis skruenes længde ikke er nok, og det ikke er muligt at tilslutte ledningerne, når enheden er suspenderet, skal du have hjælp fra en partner til at understøtte den, før den fastgøres. Du kan også bruge en stærk nylon ledning, som midlertidigt suspenderes fra lysekronen til baren.
 5. Armaturerne er monteret på plads og lamperne er skruet ind. Kontroller derefter lampens funktion ved hjælp af kontakten.

Lysekronen på korsformet stang er fastgjort på samme måde, kun fikseringspunkter til loftet bliver fire, og hvis det er massivt, så otte.

Hvis du ikke er sikker på dine egne elektriske installationskompetencer, er det bedre at overlade tilslutning af belysningsarmaturer til fagfolk, da de forkerte handlinger kan medføre skader på ledningerne eller lampen, hvilket vil gøre garantien ugyldig.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft

Det ser ud til, at det kan være svært at hænge lysekronen fra loftet? Fra fjern barndom, husk metalkrogen, stikker ud i midten af ​​loftet, og ledningerne med resterne af elektrisk tape. Alle armaturerne var af samme type, og det var ret simpelt at fastsætte dem: Hæng på en krog og forbinde ledningerne med et twist. Men med dagens mange lysarmaturer er alt blevet lidt mere kompliceret - design og metode til fastgørelse kan variere meget. Alle måder til sikkert at rette en lysekrone på et betonloft er beskrevet i denne artikel.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft

Lysekroner og lamper: typer af fikseringer

Designet af moderne lamper kan være anderledes, fra et tæt monteret loft til en multi-mile lysekrone på en lang stang. Imidlertid varierer deres vægt samt belastningen i loftet også.

De mest almindelige monteringsmetoder:

 • kroge, fastgjort i loftet og ophængning på lampen;
 • monteringsplade i form af en bøjet metalstrimmel med to huller til fastgørelse til loftet og fastgjort med skruer eller pinde til montering af loftet;
 • korsformede monteringsplade - den adskiller sig i antallet af fastgørelsespunkter og passer til massive armaturer.

Monteringsmetoden er normalt ikke nødvendig - det afhænger af den købte lysekrone og er angivet i dataarket for enheden. Men den korrekte og pålidelige montering af lampen afhænger af dig.

Måder at fastgøre en lysekrone på et betonloft

Kabelføring: hvordan man ikke får sammenflettet i ledningerne

Gamle huse kan ikke prale af moderne ledninger med farvemærker. Fra et hul i loftpladen holder to eller tre ledninger normalt den samme form for isolering. Hvis ledningerne er nye og i overensstemmelse med kravene i reglerne for elektriske installationer, har de enkelte kabelledere en anden farve, hvormed du let kan bestemme deres formål.

Grundkrav til elektriske ledninger af boliger. Fil, der skal downloades.

Gammeldags lysekroner og billige moderne lamper kan have ledninger af samme farve, som også skal ringes for den korrekte forbindelse. I moderne lysekroner observeres denne regel oftere, og alle udgående ledninger i farvemærker samles på blokken. Desuden er forbindelsen beskrevet i detaljer i passet.

Farvebetegnelsen af ​​ledninger udføres i henhold til visse regler og kan let bestemmes ud fra bordet.

Tabel. Mærkning af ledninger efter isolationens farve.

Før begyndelsen af ​​fastsættelse af lysekronen er det nødvendigt at bestemme formålet med alle ledninger i både ledninger og armatur. Hvis både ledninger og lysekrone er nye, er forbindelsen ikke vanskelig, det er nok at forbinde ledere med samme mærkning på blokken.

Wire farve mærkning

Hvis du bestemmer formålet med ledningerne efter deres farve ikke virker, skal du gøre det ved hjælp af enheder. Det er ikke svært at gøre dette, det vigtigste er at overholde sikkerhedsforanstaltningerne og nøje følge instruktionerne.

Phasing ledninger

For at genkende ledninger, der ikke har farvemærkning, skal du bruge en faseindikator - en enhed, der viser tilstedeværelsen af ​​en fase i enden af ​​ledningen. Det ligner en skruetrækker og består af flere dele: En krop lavet af isolerende materiale, en ledende metal tip, en signal LED eller et elektronisk display og en metal terminal på enden af ​​enheden eller en knap.

Tilstedeværelsen af ​​spænding ved hjælp af indikatoren bestemmes som følger: Enheden er fastspændt mellem tommelfingeren og midterfingrene på højre hånd, og pegefingeren sættes på metalplinten. Stinget er i sin tur forbundet med alle ledninger; Når du berører en fasetråd, hvor der er spænding, lyser LED'en, eller der vises et ikon på det elektroniske display.

Det er vigtigt! Kontroller tilgængeligheden af ​​spænding og fase søgning indikator holde med den ene hånd! Det er forbudt at berøre ledningen eller indikatoren med din anden hånd på dette tidspunkt! Under isolationen kan der forekomme elektrisk stød, og når den passerer langs "hånd-til-arm" -banen, kan der opstå en pludselig sammentrækning af hjertet.

Trin 1. Først skal du deaktivere rummet, normalt er det nok at slukke for maskinen i instrumentbrættet eller skrue af stikkene. Skifte lysekroner er også slukket. Fjern den gamle lampe eller lampe, hvis de fjernes tidligere, og enderne er isolerede - slip dem fra elektrisk tape. Ved hjælp af indikatoren kontrollerer en efter en fraværet af fase på alle ledninger. Om nødvendigt rengøres isoleringen og frigør ca. 1 cm af metalkernen. Alle ledninger opdrættes til siden, så de ikke rører hinanden.

Trin 2. Tænd maskinen eller skru i korken. Tænd lysekronekontakten. Indikator vedrører den udsatte del af venerne og bestemmer fase- og neutrale ledninger. For nemheds skyld er den neutrale leder markeret med en markør, tape eller blot foldet.

Hvis tre ledninger kommer ud af loftet, og der er installeret en to-knapkontakt på væggen, virker de i følgende rækkefølge: Først tænder begge taster og find nul- og tofasedråder, mærker dem. Sluk en nøgle og kontroller, at fasen mangler på en ledning. Så slukker de en anden nøgle og sørger for, at spændingen på den anden ledning også er væk. I dette tilfælde kan du forbinde lysekronen på en to-trins ordning.

Phasing ledninger gør det selv

I mangel af indikatoren kan du bestemme nul- og fasetrådene med et multimeter, skifte det til måling af vekselstrøm.

Trin 3. Bestem det sted, hvor ledningerne passerer i loftet. Dette gøres for ikke at beskadige ledningerne ved et uheld ved montering af lysekrone monteringspladen. Til kontaktløs fase detektion er kun en elektronisk indikator egnet. Den er fastspændt i hånden, og når kontakten er tændt, udføres den kort afstand fra loftet på det sted, hvor det er planlagt at rette stangen.

Når fasettråden passerer, viser indikatoren et fasikon på bordet. Enheden køres frem og tilbage flere gange og noterer grænserne, hvor den finder fasen. Så bestemm retningen af ​​kablet og find ud af det sted, hvor du ikke kan bore. Sluk kontakten og maskinen i panelet. Du kan fortsætte til yderligere forberedelse.

Sekvensen af ​​operationer i faselinjen 10 kV

Lysekrone lysekrone

Hvis de ledninger, der går til terminalen, er monokromatiske eller deres markeringer ikke overholder standarden, er det bedre at ringe dem for at forbinde dem korrekt. Dette kan gøres ved hjælp af et konventionelt multimeter, inkluderet i opkaldstilstand. Skru af lampen, inden lampenes opkald slukkes.

Trin 1. Hvis lysekronens krop indeholder ledende elementer fremstillet af metal og tre eller flere ledninger, kan en af ​​dem formales. Find ud af denne måde: Sæt en sonde af enheden på den ledende del af kroppen, den anden successivt berører de ledige ender af ledningerne eller kontakterne på forbindelsesblokken. Udseendet af en lyd betyder at jordledningen er fundet.

Trin 2. Nulkablet bestemmes som følger: Sæt en af ​​testledningerne på sidekontakten af ​​en lysekroneholder. Rør vedvarende de umærkede ledninger før lyden. Bemærk nulkablet. De resterende ledninger er fase.

Trin 3. I en multi-track lysekrone med to grader af belysning er en eller flere patroner forbundet til hver fasetråd. Hvis du f.eks. Skal identificere dem for at korrelere med den ønskede nøgle på kontakten, skal du gøre det: Instrumentproben er fastgjort til en af ​​fasetråderne og derefter berørt de centrale kontakter på bunden af ​​patronerne. Lydsignalet bestemmer de patroner, der er tilsluttet denne ledning. Det samme gøres med en anden fasetråd.

Hvis armaturet har flere belysningsfaser, og i ledningsledningen en fasetråd, skal du forbinde alle patronerne. For at gøre dette skal fasetråderne, der kommer ud af lysekronen, kombineres med et twist eller med en jumper på blokken. Efter forberedelse af ledninger og lysekroner kan du fortsætte med at fastsætte det på loftet.

Trinvise instruktioner til fastgørelse af lysekronen på et betonloft

Før du installerer lysekronen skal du afslutte loftet. Hvis hullet i loftet, hvorfra trådene strækker sig, er større end lysekronens dekorative skål, skal det forsegles med gipsbaseret kittet, rengøres og males i hovedmålets farve.

Nødvendige enheder og værktøjer:

 • stabil trinladder eller afføring
 • indikator og multimeter;
 • Elektrisk installation værktøj: skruetrækkere, tang med isolerede håndtag;
 • monteringskniv eller wire stripper;
 • boremaskine eller hammerbor
 • fastgørelsesdele: dykker og kroge eller skruer, ankre;
 • en hammer;
 • isoleringstape, klemmer eller hætter som PPE.

Hvis ledningens længde kommer ud af væggen, tillader det ikke at fastgøre dem i armaturklemmerne uden spænding, skal ledningerne forlænges med et kabel eller installationsledning.

Lysekrone fastgørere

Vær opmærksom! Ledninger af kobber og aluminium kan ikke sammenkobles ved at vride! De vil hurtigt begynde at korrodere og blive dækket af grøn blomst, hvilket vil få kontakten til at forværres. Vedvarende opvarmning kan føre til smeltet isolering og derefter til kortslutning. Forbind kun ledninger af kobber og aluminium med en klemme.

Fastgørelse af lysekronen på krogen

Krogen løser tunge lamper eller lysekroner på en lang stang. De har en speciel løkke til hængende på krogen, som efterfølgende lukkes med et dekorativt glas eller en skål. Krogen kan allerede være til stede på dit loft, men nogle gange skal du installere det selv.

Processen med at hænge lysekronen selv er ganske simpel, men krogmonteringen bør overvejes mere detaljeret. Til lysekroner, der vejer højst 5 kg, kan du bruge en regelmæssig krog, der er parret med en plastik. For tunge armaturer er det bedre at bruge kroge på ankre - sidstnævnte er fastgjort i beton og er i stand til at modstå tunge belastninger. Hook bør prøves på den dekorative skål - den skal helt ind i den sammen med tilslutningsblokken.

Fastgørelse af lysekronen på krogen

Trin 1. Arbejdet udføres med den frakoblede kontakt, automatiske og snoet trafikpropper. Vælg et sted at fastgøre krogen. Det er vigtigt at sikre, at ingen ledninger passerer tykkelsen af ​​betonen - hvis de er beskadigede, skal du helt skifte ledningerne. Hvordan man gør dette er beskrevet ovenfor.

Trin 2. Placer til fastgørelse af krogmærket med en markør eller en blyant. Det skal være tæt på ledningerne, og krogen og ledningerne skal være helt lukket af lysekronens dekorative skål.

Trin 3. Bor et hul i loftet med den ønskede diameter og dybde med et bor eller slag. Indsæt dowel eller drev i ankeret, indtil det stopper, hvorefter krogen snoet.

Vær opmærksom! Så når det ikke bor i øjnene flyder betonsmulen ikke, og loftet bliver ikke snavset med støv, en kartonboks eller halvdelen af ​​en tennisbold kan sættes på boret.

Støv kan undgås med et glas slidt på en boremaskine.

Trin 4. Fjern de brudbare dele og pærer fra lysekronen for at undgå brud. Hæng den på den klare eller faste krog og tilslut ledningerne til skoen. I mangel af sidstnævnte er en twist eller PPE cap-forbindelse tilladt. Uopkrævede jordledninger skal isoleres.

Trin 5. Læg forsigtigt ledningerne inde i den dekorative skål og fiks det, så afstanden mellem kanterne og loftet er minimal. En gummi / plastpakning eller en lille skrue bruges normalt til at montere skålen på stangen.

Trin 6. Skru i pærerne og læg på loftet. Tænd maskinen i panelet og kontakten i rummet for at kontrollere lysekronens funktion.

Hvad er de bedste armaturer til et strækloft?

I denne artikel finder du svaret på dette spørgsmål samt mange andre nyttige oplysninger. Vi anbefaler også dig at finde ud af placeringen af ​​spotlights på strækloftet.

Montering af lysekroner på monteringsskinnen

Montering på monteringsbjælken eller beslaget bruges til de fleste lamper ved siden af ​​loftet samt til nogle lysekroner på stangen. Installationen af ​​en sådan armatur består af to faser: Fastgørelse af kant og installation af en lysekrone eller loftlys på den. Som i krogens tilfælde skal du slukke for el i lejligheden.

Hvis lysekronen er fastgjort til det sted, hvor krogen allerede er fastgjort, skal den skrues af, og hvis det er umuligt at bøje eller skære. Hulhul dækket med et kit.

Montering af lysekroner på monteringsskinnen

Trin 1. Demonter lampen og drej monteringsbjælken fra den, og fjern også de skrøbelige elementer og skru lyspærerne af. Skruerne på monteringspladen, der er konstrueret til fastsættelse af loftet, strammes fast på låsemøtrikkerne, ellers vil det være vanskeligt at fastgøre lampen selv.

Trin 2. Fastgør stangen til loftet og marker fastgørelsespunkterne med en markør. Det er vigtigt, at de er placeret væk fra kablet i loftet. Loftet er boret med en perforator eller hammerboremaskine til den ønskede dybde, indsat i hullets huller. Sæt stangen på loftet og fastgør den med skruer.

Vær opmærksom! Dowel kan desuden sikres med cementbaseret lim. For at gøre dette introduceres en lille smule knæet lim ind i det borede hul, hvorefter dykkerne indsættes og baren er fastgjort.

Trin 3. Fastgør låget eller lampen til monteringsbjælken med skruer monteret på den. For at gøre dette skal du kombinere hullerne med skruer, sætte lampen på og skrue møtrikkerne et par omgange.

Trin 4. Tilslut ledningerne, der kommer ud af loftet til armaturblokken, og træk derefter møtrikkerne helt fast og lyt lysekronen. Hvis skruerne er korte og ikke giver dig mulighed for at tilslutte ledningerne, når armaturet er suspenderet, skal du have en assistent til at holde den fast til fastgørelsen. Du kan også bruge en stærk nylonledning, som midlertidigt suspenderes fra lampen til monteringspladen.

Trin 5. Tænd lampeskærmen og drej pærerne, og kontroller derefter lampens ydeevne med en omskifter.

Tilslutning af en knapswitch

En lysekrone med en krydsformet monteringsplade er fastgjort på samme måde, kun fikseringspunkter til loftet er ikke to, men fire, og i tilfælde af en massiv lampe kan der være otte af dem.

Montering af lysekronen på en korsformet stang

Fastgørelse af lysekronen på et betonloft er ikke svært, det er vigtigt at følge reglerne for elektrisk sikkerhed. Hvis du ikke er sikker på dine elinstallationsfærdigheder - tag ikke risici, overfør forbindelsen til en professionel, da ukorrekt installation kan forårsage skade på lampen eller ledningerne.

Dette gælder også for komplekse lysekroner med flertrinsskift og kompleks logik. Som regel vil uprofessionel forbindelse bortfalde garantien på enheden, og i tilfælde af at lysekronen fejler, bliver du nødt til at reparere lysekronen på egen regning.

For bedre at forstå finesserne ved at forbinde lysekronen anbefaler vi at se videoen.

Vi overvejer at hænge en lysekrone på et betonloft: 7 regler for installation

Ved fastgørelse af en lysekrone til et betonloft er det vigtigste at følge sikkerhedsforanstaltningerne ved arbejde med elektriske ledninger. Når man beskæftiger sig med et betonloft, foretrækker mange mennesker at kontakte en specialist, så de hurtigt kan hænge en lysekrone til dem. Sådanne mennesker stoppes af et stort antal bolte og armaturer, samt behovet for at skrue i kroge og forbinde alle disse elementer til hinanden. Men i virkeligheden er der ikke noget ved at fastgøre en lysekrone til loftet, og alle kan klare det på egen hånd!

Lysekrone mount til loftet

Før du begynder, skal du få alle de nødvendige værktøjer. Der er ikke noget specifikt i dette sæt, og alle enheder findes i hvert hjem.

Liste over nødvendige værktøjer til arbejde:

 1. skruetrækker;
 2. Boremaskine eller hammerbor
 3. Nøglen er tolv;
 4. Skruetrækker med indikator;
 5. fastgørelsesanordninger;
 6. tænger;
 7. Terminal blok;

Før du sætter lysekronen på loftet, skal du fjerne alle dekorative elementer fra det - det vil påvirke installationens brugervenlighed

Du skal bruge nøglen til tolv under montering af lysekronen selv. Og ved hjælp af indikatorskruetrækkeren bestemmer du det sted, hvor du skal tilslutte ledningerne. Der kræves en standard skruetrækker og tænger under lygten og en klemme til adskillelse af ledninger.

Forresten blinker lyset, når strømmen er slukket - det er problemet med de ukorrekt adskilte ledninger.

Sådan fjerner du lysekronen fra loftet

Men hvis du laver reparationer, snarere end at udstyre en ny lejlighed, så er det sandsynligvis den første ting du vil støde på, en gammel lysekrone, der skal udskiftes.

Fjern aldrig lysekronen, når strømmen er tændt, for selv når afbryderen er slukket, er der risiko for elektrisk stød

Den gamle lysekrone kan fjernes fra loftet i flere faser:

 1. Sluk elmen i huset;
 2. Klargør klemmer, indikator for elektrisk tape og skruetrækker;
 3. Hvis der er ekstra elementer på lampen (glasperler, loft), så prøv at fjerne dem på forhånd.
 4. Løsn hætten bag, hvorpå lysekronens armatur er skjult;
 5. Nu før du monterer: enten en rem eller en krog.
 6. Afbryd ledningerne og spred dem ud
 7. Sæt ledige ledninger med tape.

Derefter kan du allerede fjerne lysekronen selv og forberede dig på at installere en ny. Som du kan se, er der intet svært her, og du kan klare alt selv.

Hvis din lysekrone er monteret på en bar, er det måske ikke muligt at opløse ledningerne straks. I dette tilfælde skal du slappe af boltene med en skruetrækker.

Lysekrone mount til loftet

Som nævnt ovenfor findes armaturer til lysekroner i forskellige former. Og hvis du fjerner lysekronen fra dem - opgaven er næsten lige så enkel, så kan deres installation tværtimod være meget anderledes.

Der er to hovedtyper af fiksering af lysekroner på loftet:

Teknologi installation af lysekrone til loftet er enkel, du skal bare give en pålidelig base på fastgørelsesstedet

Krogfastgørelsen blev brugt siden tiden for de allerførste lysekroner, og på det sovjetiske marked var det den eneste armatur for lysekronen generelt. Derfor er ejerne, der køber en ny lysekrone, overrasket over, at der ikke er nogen krog, og det er ikke klart, hvordan man løser lysekronen.

Hvis du ikke havde en krog i sættet, skal du kontrollere, at der skal være en monteringsbjælke et sted. Fastgørelse ved hjælp af en sådan beslag (også kaldet en beslag) er moderne og betragtes som mere pålidelig i drift.

Krogen blev imidlertid ikke ude af brug, og mange indenlandske firmaer producerer stadig lysekroner med en krogfeste.

Fastgør lysekronen til loftet på krogen

En sådan fastgørelsesmetode anses for at være vanskeligere end fastgørelse på stangen. Og du skal være forsigtig: Hvis du løser lysekronen utilstrækkeligt fast, kan det til enhver tid falde sammen på gulvet og brydes.

Hertil kommer, at krogeholderen er opdelt i to typer:

 1. Med standard tråd;
 2. Med ankerbolt.

Den første version af krogen er kun egnet til småkroner, hvis vægt ikke overstiger tre kilo, da monteringen måske ikke modstår belastningen, og lysekronen falder.

Ved hjælp af en standard gevindskrog skal du kun bore et hul i betonen af ​​passende dimensioner, indsætte en dowel der og derefter skrue i krogen

Hvis din lysekrone er tung, vejer fire kilo eller mere, skal en særlig ankerbolt gå til den, som kan modstå meget mere vægt.

Hvis du har en stor lysekrone, og ankerbolte gik til det, vil installationen være lidt vanskeligere. Du skal også bore et hul i loftet, og derefter skrue ankerbolten op til stopet, hvorpå lysekronen allerede er hængt.

Vær opmærksom på at ankerbolten skal indsættes så langt det går, kun da er der garanti for, at strukturen ikke falder til gulvet en dag!

Sådan fastgøres en lysekrone til loftet uden en krog

I tilfælde af at du ikke fandt en krog i sættet med lysekronen, betyder det at det er fastgjort ved hjælp af en speciel monteringsplade. Denne bar kan nemt købes hos enhver hardware butik. Prisen vil ikke overraske dig, da der er meget få sådanne enheder.

For at fastgøre lysekronen til loftet uden en krog, monteres monteringspladen i installationen.

Hvis du skifter en lysekrone til en ny, så forbliver en krog fra den gamle i dit loft. Sørg for at fjerne det, før du indstiller stangen.

Montering lysekrone trimmer til loftet

Når du har fjernet krogen fra den gamle lysekrone, skal du fortsætte med installationen af ​​en metalstrimmel.

Du kan indstille linjen i flere trin:

 1. Bor to huller i loftet;
 2. Kør dowels ind i hullerne;
 3. Sæt skruerne ind i stangen og drej dem ind i dowels;

Sikkert fastgjort metalbøjle giver dig mulighed for at føle dig helt sikker

Derefter er metalbjælken helt fast i loftet, men yderligere arbejde på installationen af ​​lysekronen kan kræve en assistent, fordi hvis du installerer lysekrone for første gang, kan du ikke klare alene.

Undlad at forsinke brugen af ​​kvalitetsdowels. Takket være ham bliver bjerget stærkere, hvilket betyder - højere sikkerhed i rummet.

Sådan hænger du en lysekrone til loftet

Når du har fastgjort krogen eller stangen på loftet, har du forstået enheden af ​​din lysekrone, du har måske endda set på træningsvideoen, det er på tide at gå til installationen.

Som vi bemærkede ovenfor, er det bedst at finde en assistent, der under installationen holder lysekronen i hænderne på en afstand, der er bekvemt for dig, og så hjælper han med at overføre den til ledningerne.

For uafhængigt at hænge lysekronen fra loftet, skal du gøre dig fortrolig med sikkerhedsforanstaltningerne samt udarbejde værktøjer og materialer.

Mens assistenten holder lysekronen du har brug for:

 1. Tilslut lysekronens ledninger til ledningerne;
 2. Installer en beskyttende hætte;
 3. Fastgør hætten med en skruetrækker fast.

Før du begynder at tilslutte lysekronen, skal du sørge for igen med hjælp af en vægkontakt, at strømmen er slukket.

Ved denne installation af lysekronen er forbi.

Installere lysekroner på loftet gør det selv (video)

Som du kan se, er installation af en lysekrone til loftet en simpel proces, men det kan kræve specielle værktøjer og udenhjælp. Det vigtigste er at følge sikkerhedsforanstaltningerne og installere alle fastgørelseselementer så godt som muligt.