Sådan udskifter du lampen i en spotlight?

God dag! Det er nødvendigt at udskifte lampen i en spotlight på et falsk loft. Jeg kan ikke forstå, hvordan jeg kommer til det.

3 kommentarer

Sluk først lysene i rummet. Derefter skal du fjerne holderen. Dette gøres ganske enkelt. For ikke at ridse lampen, tag en slags plast tynd genstand og forsigtigt pry denne ring, det skal komme ud med lethed. I nogle tilfælde skrues fastholdelsesringen ud, så prøv at fjerne den. En anden mulighed er at udskifte pæren i en spotlight - først skal du helt fjerne kroppen fra loftet og derefter få pæren, som vist i videoen: https://www.youtube.com/watch?v=OkpoFVUBpoo

Generelt skal du ringe guiden til dette) Men som det er sagt, fortalte administratoren alt rigtigt med kommentaren ovenfor, bortset fra at muligheden for fuldt ud at nå kroppen ikke er den bedste, kan det være problematisk at indsætte det senere. Men det afhænger af typen og kvaliteten af ​​selve lampen.

Selvom alting er fint med mig, men jeg vil forsøge at ændre lampen. Kløe.

Sådan ændrer du pærer i et falsk loft

spørgsmål:

God eftermiddag havde jeg et loft i mit værelse, men lamperne begyndte at gå ud i det. Jeg forsøgte at trække det selv, men det virker ikke. Lerret er deformeret, lampen trækkes ikke ud. Jeg er bange for at skade loftet. Fortæl mig, hvordan man korrekt reparerer baggrundsbelysningen?

svare:

Stræk- og loftslofter bruges ofte til at dekorere interiøret og udformningen af ​​designideer. Lamperne, der er installeret i dem, hedder spotlights eller "spot", som oversættes fra engelsk som "Point". I disse kan bruges og 12-24V lamper og den sædvanlige 220V. Designet af enheden, om end typisk, men forskellige patroner er installeret i dem, lamperne i dem er også fastgjort på en anden måde. Denne fremgangsmåde hjælper med at lave et multi-zone loftlys, som passer både i huset og på kontoret. Lad os lære at ændre en pære i et falsk loft og ikke beskadige det.

Hvilke lamper bruges i spotlights

I butikkerne finder du en række produkter til spotlights, de varierer både i spænding og design. Ved udskiftning af lampen skal du være opmærksom på begge faktorer:

 1. Strømforsyning - 12, 24 eller 220 V.
 2. Type kappe.

En 12V forsyningsspænding tillader brugen af ​​sådanne lamper i ethvert rum, herunder våde rum - i badeværelset og køkkenet. Typen af ​​kælder afhænger af armaturet selv, der er mange af dem til spotlights, blandt dem kan de mest almindelige der skelnes mellem:

Generelt kan de opdeles i to grupper:

 1. Gevindbasis.
 2. Pin (lampen skal indsættes med eller uden rotation).

Den sidste forskel er typen af ​​lampe:

 • Glødelampe;
 • halogen;
 • fluorescerende;
 • LED;

Sidstnævnte to typer hedder "Energibesparelse". Lad os se, hvordan du skifter LED'en og enhver anden pære i spotlightet.

Sådan fjernes lyspæren fra strækloftet: 4 regler

Pletterne er ikke fastgjort i strækloftet, men for det meste. Rammen er monteret i loftet, og på stræk lerret er dets dekorative del. Patronen kan enten monteres på stedet eller blot hænge på ledningen, og lampen er fastgjort i armaturet, mere om dette nedenfor. Det vigtigste ved udskiftning for at overholde følgende regler:

 1. Brug en stabil stige eller stativ. Det er nødvendigt, fordi Du kan ikke læne din hånd i strækloftet, du beskadiger det.
 2. Brug handsker. Halogenlamper må ikke berøres med bare hænder. Hvis fede spor forbliver på deres overflade, kan dette føre til for tidlig fejl i lampen. Det er værd at tænke på, hvordan man erstatter halogen med diode-modparter.
 3. Ved service af armaturer som MR16 skal du forsigtigt fjerne stikket for ikke at miste det, ellers vil lampen falde ud.
 4. Ingen indsats. Fjern forsigtigt pæren eller selve stedet, for ikke at beskadige strækloftet eller gipsvæggen, bestemm lampens type og læs udskiftningsvejledningen.

Udskiftning af MR16, GU5.3 lamper

Armaturer til MR16 med GU5.3 base holder lampen ved hjælp af en holdering. Det er ikke en ring, men en beslag. Lad os lære at trække en pære ud af en spotlight.

 1. Sluk for strømmen. For ikke at slå strømmen, er det bedre at slukke for elektriciteten helt, fordi kontakten ikke altid bryder fasetråden, selvom den korrekte ordning indebærer at slukke fasen fra lyspæren.
 2. Hvis der er et dekorativt dæksel på lampen - fjern den.
 3. Klem låsebeslaget med to fingre til de antenner, der er reserveret til dette. Nu skal du fjerne det. Den fjernede stop kan let springe ud af dine fingre, pas på.
 4. Lampen vil hænge på ledningen nu skal du fjerne den fra bunden og holde den til ham. Træk ikke ledningen for ikke at rive den.
 5. Saml alt i omvendt rækkefølge og sæt låsringen på plads. Bemærk venligst, at der er spor (vinduer) på lampens krop.

Der er nogle nuancer. Hvis proppen ikke sidder på plads, kan der være to grunde til dette. Den første er, at lampen ikke var helt indsat eller dens krop blev ikke lavet i henhold til standarden. Den anden - måske er ringen ikke fra denne lampe, du kan forvirre dem, hvis du skiftede flere lamper på én gang.

I stedet for en fjederstopper kan der være en gevindskårne ring. Det skrues blot af og gentager de beskrevne handlinger.

Udskiftning pærer type GX53 (tablet)

GX53 ligner faktisk en pille, normalt rund i form med en mat hvid diffusor. Overvej hvordan du kan ændre gx53-pæren i et strækloft. Proceduren for udskiftning af dem er lidt enklere end den af ​​GU5.3. Der er to ben på lampen, men de har en anden form. Stifterne har to diametre, den der er tættere på lampen er mindre, og den der er tættere på kanten er to gange større. Dette er nødvendigt for at fastgøre pæren i patronen. Der er ikke noget at adskille her.

For at erstatte en sådan pære:

 1. Tag fat i kolben med den ene hånd.
 2. Brug den anden side af lampens ramme.
 3. Drej lampen mod uret til 20 grader.
 4. Træk lampen ud.
 5. Installer en ny ved at dreje den med uret, indtil den stopper.

For at få GX53 fra patronen, hvis det ikke går, er det ikke nødvendigt. Designet giver nem udvinding, det skal også indsættes simpelthen. Det fastgøres ved at dreje og placere stop på stifterne på et smalt sted på stikket i patronen.

Udskiftning af pærer med patroner E14, E27

Pærer med sådanne patroner er mindre almindelige i punktlys end pin, men stadig. De skal bare skrue og fjerne fra lampen. Nu vil vi fortælle dig, hvordan du skifter en glødelampe med en gevindbøsning i en spotlight. Afhængigt af dets design kan der være en fastholdelsesring som beskrevet i den første type lamper, eller selve lampen kan fjernes fra loftet. På gipspladens lofter holdes sådanne på bekostning af fjederbelastede ben, der er placeret modsat hinanden og skilt i forskellige retninger under fjærens handling. Det er nødvendigt at fjerne pletten forsigtigt fra loftet uden at skade den sidstnævnte, hvorefter det vil være bekvemt at slukke lyspæren og skrue i en ny. Stoppene under spændingsvirkningen lukker mod hinanden og frigiver lampen.

Udskiftning af lampen i strækloftet

Armaturet i strækloftet er fastgjort gennem plastikringe. Stedet hviler på fjederbelastede ben. Tæer støder op til ringen gennem spændingsvævet. For at udvinde en sådan lampe skal du kun to trin:

 1. Tag fat i ringen i strækloftet med din hånd, lidt lænende på den.
 2. Træk på lampens krop.

Fjedre vil give anstrengelser, og stopperne kommer ud af ringen.

Dernæst skal du reducere stop på den nye lampe, så de kommer ind i ringen og sæt den ind i ringen på loftet.

Ringe kan være placeret på bagsiden af ​​spændingsfilmen. Træk ikke sjovt sagen, gør det glat, men trygge bevægelser. Normalt ledningen til patronen er ret lang, bør ikke skabe hindringer.

Nyttige tips

Vi fortalte, hvordan man skifter LED-lampen i strækloftet, lad os nu lære om nogle af de finesser. Vores tips hjælper dig med at gøre dette uden at beskadige ledninger og loftbelægninger samt den hurtige udbrænding af lampen.

 1. Hvis lampen brænder på samme sted oftere end andre - problemet er i patronen. Pin caps er ikke designet til høj effekt, så det er bedre at bruge energibesparende lamper, så basen vil vare længere, men hvis den allerede er beskadiget, skal du udskifte lampen eller patronen.
 2. Undgå at berøre kolben - brug klud og handsker. Ud over de visuelle defekter kan dette føre til udbrænding af halogenlyskilder, som vi allerede har nævnt. Sådanne lamper skal tages gennem et serviet eller i handsker, simpel HB fra en hardware butik vil gøre. Hvis de ikke var til stede, kan du endda bruge medicinske. Et serviet hjælper også med at undgå problemer. Den sidste mulighed er papirtape.
 3. Hvis lampen ikke går - brug ikke kraft. Det kan holde fast ved patronen, dette sker på grund af strømforstyrrelser, overophedning. Selvklæbende tape eller papirtape vil hjælpe. Du kan klistre over den udragende kant af pæren og trække over tapeets kant. Således vil du gøre en stor indsats uden at skade loftet.

fejl

Den største fejltagelse - brugen af ​​kraftig halogenok. For eksempel fungerer bunden af ​​GU5.3 ikke godt med lamper med mere end 40 watt. For at gøre belysningen lysere skal du tilføje antallet af lamper eller bruge LED eller fluorescerende enheder. Med samme strømforbrug lyser lyseren fem eller flere gange lysere. I løbet af de sidste fem år er prisen på LED'er faldet betydeligt, og produktkvaliteten er blevet højere. De er velegnede til både belysning og hovedbelysning.

Hvis du allerede har højeffektive LED-enheder installeret, skal du prøve hvide lyspærer. Varmt lys visuelt synes det lysere og blødere, selvom de giver den samme lysstrøm.

Beslægtede videoer

For at konsolidere det omfattede materiale foreslår vi at se en video med tips om udskiftning af lamper i spotlights. I den første video viser forfatteren hvordan man får lampen selv, og fastgørelsesmekanismen er tydeligt demonstreret i den.

Den anden video viser udskiftningen af ​​lampen MR16 GU5.3 12V fra halogen til LED.

I denne video fortæller forfatteren om typer lampe og armaturer.

Den sidste korte video viser, hvordan du udskifter lampen med GX53-stikket

Det er ganske enkelt at skifte lampen, men uden nogen viden kan du beskadige loftets design. Gør det omhyggeligt og følg tipsene fra denne artikel.

Sådan skifter du en pære i en loftslampe

Sådan ændres en pære i et falsk loft korrekt

Brug af spotlights i loftet

Lyspærer til et hængende loft bruges ofte i spotlights. Nogle gør installationen af ​​installationen selv og derefter have en anelse om, hvordan man ændrer halogenpæren i det falske loft og alle andre.

Det er ligegyldigt. Men hvis du bestilte installationen af ​​loftet i formularen og ikke gjorde det selv, så ved du måske ikke, hvordan udskiftningen af ​​lampen i loftet er færdig.
På vores hjemmeside kan du se billeder og videoer om installationen af ​​forskellige designs i ophængningssystemet. Nedenfor gives trin for trin instruktioner til at gøre dette arbejde.

Anvendelige lamper

I lamper til hævede lofter installeres flere typer lamper. Overvej de mest populære.

Lyspærer i et hængende loft bruges oftest i tre typer:

 • Halogenlamper, der kan installeres med en mindste loftsafstand i forhold til basen. De producerer ret stærk belysning.
  Udskiftning af et sådant element er lidt sværere fra en glødelampe, og du skal være yderst forsigtig. Levetiden for en sådan lampe er meget afhængig af den korrekte installation.
  Vi har hyppige dråber i forsyningen med belysning, hvilket påvirker driften af ​​glødelampe negativt. Derfor er det bedre at anvende spændingsstabilisatorer på filialen;
 • Nogle brugslamper med traditionelle glødelamper. Disse elementer er velkendte for alle, og deres udskiftning er ikke svært;
 • LED lamper til hængende loft mest økonomiske og holdbare. I spotlights bruges de ofte, da det er den mest kompakte og holdbare.

Ved udskiftning af batterier skal du være opmærksom på følgende.
Tre typer lampermontering anvendes:

 • Med traditionel højre tråd. Det gælder for standardpatronen. Og alle ved, hvordan man laver en sådan erstatning;
 • Der er lamper, der er fastgjort med to ben. De tjener som hjælpelinjer og er rettet efter et karakteristisk klik.
  Når du udskifter, skal du ikke trykke ned med kraft. Hvis du rammer slidsen, vil snapet forekomme uden stor indsats.
  Så prøv ikke at skubbe, bare træk ud og prøv igen, måske kom elementet ikke ind i rillen;
 • Der er lamper, der indsættes og efter nedsænkning i patronen, skal du lave en drejning med 90 *, og så låses elementet.

Advarsel: Før du udskifter lampen, skal du stille LED-lamper til et loftsloft. Hvis det er energibesparende eller glødelamper, skal de ikke knuses, men skal bare drejes mod uret.
Hvis du ser belægningen inde i en anden kegle, så er dette et halogenelement, som som regel er monteret på stifter, så er der intet at vride der.

Kom godt i gang for at udskifte lampen

Først skal du slukke for strømmen på filialen. Glem ikke sikkerheden.
Derefter finder vi et passende stativ, så vi kan gøre arbejdet komfortabelt og fortsætte direkte med egne hænder for at få en erstatning.

Vær opmærksom: Når du arbejder i ophængs- og spændingssystemer, skal du gøre arbejdet meget omhyggeligt. Hvis det er et strækloft, kan du let beskadige stoffet.
Hvis suspensionstativsystemet med spejlbelægning, kan enhver forsigtig bevægelse skade belægningen.

Lampemonteringskema

 • Det første skridt er at låse op pæren i sagen. Der er tilvejebragt denne fastgørelsesring.
  Når du udfører dette arbejde, hold denne del, ringen selv springer og kan let glide ud af hånden. Dette er den sædvanlige klæbrige tråd, der springer;
 • Skru lampen selv af. Vi ser på, hvor kraftig den er, og efter at vi gør en erstatning med en ny
 • Vi sætter ringen på plads og retter den omhyggeligt.

Nogle gør et køb af en ny lampe og det forkerte element, så vi vil give nogle tips:

 • Hvis du brugte LED-lamper til hævede lofter og ikke havde tilstrækkelig belysning, kan du tage for at forøge lysflowen ikke en lampe med større kapacitet, men et element af ikke gul, men hvidt. Derefter vil lysstyrken øges uden at øge strømforbruget;
 • Lamper i det hængende loft bruger den samme model, ellers vil belysningen af ​​det hængende loft ikke se harmonisk ud. Hvis dette ikke er til salg, er det bedre at erstatte alle i rummet.
  Selvfølgelig vil prisen stige, kun så vil alt se rigtigt og harmonisk;
 • Pærer til hævede lofter bør ikke skrues bare med dine bare hænder. Derefter vil de betydeligt reducere levetiden. Brug handsker eller brug bare en tør klud.

Nu ved du, hvordan du udskifter for hængende loftpærer. Nogle mennesker ignorerer kun genstande, når de køber, hvilket, når de kontrolleres, ikke tændes straks, men efter et par sekunder.
Kun det er værd at sige, at sådanne lamper i et falsk loft varer meget længere.

Skift pærer i et falsk loft

Takket være teknologiske funktioner gør det muligt at oprette et unikt lysstykke, der ændrer opfattelsen af ​​objekter og afgrænser pladsen radikalt. For at sådanne belysningsteknikker skal være effektive, bruger de både lysekroner og forsænket lys, som i dag er de mest populære og efterspurgte. Lyskilden af ​​denne type er monteret i loftet og derved sparer værdifuld plads og skaber den nødvendige grad af belysning i rummet. Praktiske egenskaber ved sådanne lamper er også, at de let kan udskiftes. Så hvis du har et spørgsmål før dig, hvordan du skifter en pære i et falsk loft, bliver du ikke nødt til at søge i lang tid.

Typer af forsænket armaturer:

 1. Konventionelle lamper, som har en standardlampe;
 2. halogen;
 3. fluorescerende;
 4. LED.

Spotlights i deres udseende er meget ens, så hvis du har brug for at lære at skrue en pære i et hængende loft, er det nok at kende strukturen, mindst en af ​​dem.

Lampernes design:

 • Et hus med ledninger og en patron;
 • Klip for at hjælpe med at holde enheden forsvarlig;
 • Beskyttende plastik eller glasdæksel;
 • Clamp - ring fastgørelse hele strukturen.

Før vi går til vejledningen, som beskriver hvordan man ændrer halogenpæren i det falske loft, skal du overveje egenskaberne ved nogle af lamperne.

Armaturer med konventionelle glødelamper

En sådan lyskilde finder sted, men kun under en betingelse, hvis dens effekt ikke er mere end 35 watt. Sådanne krav er begrundet i det faktum, at højspændingslygter bliver meget varme og kan have negativ indvirkning på loftets tilstand. Selvom sådanne lamper og glæder deres overkommelige pris, er de desværre ikke holdbare. Så hvis du beslutter dig for at bruge denne type belysning, overvej det faktum, at du ofte skal skifte pærer.

LED-lamper skaber en usædvanlig belysning, men det er mere praktisk at bruge dem i kombination med andre typer, fordi de selv er ineffektive.

Halogenlamper

Sådanne lamper er for nylig blevet stadig mere populære. Stadig har de mange fordele, og næsten ingen fejl. De giver et naturligt diffust lys, der let opfattes af det menneskelige øje. Selvfølgelig vil en halogenpære ikke kunne levere den nødvendige belysning, men sammen i en gruppe skaber de en fuldverdig lyskilde. Gyldigheden af ​​sådanne lamper er i gennemsnit 3-4 år, og hvis det fejler i slutningen af ​​den angivne periode, er det nemt at udskifte det.

Så hvordan ændrer halogenpæren:

 • Sluk for strømmen;
 • Tag fat i bjerget, der løser lyspæren;
 • Afbryd forsigtigt den pære, der er mislykket fra patronen;
 • tag en ny lampe og fastgør den til stedet for den, der blev trukket ud;
 • sæt lampen på plads og fastgør den med en særlig fastgørelse.

Nu ved du, hvordan du skifter en pære i et falsk loft, men inden du køber en ny udskiftning, anbefaler vi dig at skrue den gamle lampe og tage den med dig til butikken. Så du kan ikke gå galt, når du vælger den rigtige model.

Da alle typer lamper i deres struktur er identiske, er teknologien til deres udskiftning ikke meget anderledes. Men vi tilbyder stadig at se en video om udskiftning af en pære i en spotlight.

Tidligere artikler fra kategorien:

Varianter af placeringen af ​​spotlights på loftet

Selv installationen af ​​den mest fashionable model af lysekronen vil ikke give dig den perfekte lyseffekt, i hvert fald det vil tiltrække andres opmærksomhed så meget som muligt, og nogle dele af rummet vil ikke være tilstrækkeligt belyste. Alt dette kan nemt undgås, hvis du placerer spotlights på loftet korrekt.

Strækbelysning - fotogalleri

Ideen om stræklofter går tilbage til antikken, da gamle mestere indrettede lofter af adel og konger med silke stof. Stretchloft kiggede luksuriøse og fascinerede øjne. I dag, når belysningslofter er blevet opfundet, har de mest dristige designs ingen grænser - det er blinkende stjerner og det brændende solnedgangssøen...

Installation af lysekroner på loftet

Du besluttede at reparere, at der i vores tid allerede er en lille feat, men som den endelige akkord, ønskede du at installere et strækloft, og pludselig opstod spørgsmålet om, hvordan man hængte lysekronen på strækloftet? Men jeg vil bare have en lysekrone...

Tilføj en kommentar Annuller svar

 • Udvidede polystyrenloftfliser En flise af et materiale som udvidet polystyren kan være en glimrende mulighed for alle dem, der ønsker at
 • Loftfliser uden sømme Den mest enkle, økonomiske og derfor en populær måde at afslutte lofter på er loftfliser uden sømme. hun
 • Sådan vasker du en krystal lysekrone En krystal lysekrone er en raffineret del af det indre, der bringer en notat af luksus til dit hjem. Men randen
 • Vi skifter pærer i et falsk loft. Takket være teknologiske funktioner gør det muligt at skabe et unikt lysstykke, der ændrer opfattelsen drastisk.
 • Fordele og ulemper ved stræklofter. Streklofter - ophængte strukturer lavet af polyvinylchloridfilm og polyesterstof. Ubestridelig indikator for raffinement og

Ofte er et Armstrong-type suspenderet eller suspenderet loft oplyst af spotlights, hvis levetid selvfølgelig ikke kan være evigt. Før eller senere brænder belysningslampen ud, så det er nødvendigt at udskifte det mislykkede element. Hvis ejeren af ​​lejligheden var involveret i installationen af ​​belysningssystemet, ville det være nemt at udskifte det udbrændte element i lampen. Og dem, der ikke er bekendt med denne procedure, vil blive hjulpet af trinvise instruktioner, der fortæller dig, hvordan du hurtigt og sikkert kan ændre en pære i et strækloft.

Typer af lamper, der anvendes i ophængte loftkonstruktioner

I spændingsloftet kan systemer anvendes flere muligheder for belysningsenheder:

 1. Halogen. Denne type lampe giver et diffust lys, som bedst opfattes af det menneskelige øje. Halogenlampen kan installeres med det mindste hul, og apparatets levetid afhænger af, om installationen blev udført korrekt. Hvis du køber lavspændingselementer, så kan de bruges i værelser med høj luftfugtighed. Imidlertid tolererer denne version af belysningsenheden ikke pludselige strømforstyrrelser, hvorfor det er i stand til at svigte meget hurtigere. Dette spørgsmål kan løses ved hjælp af en spændingsregulator, som eksperter anbefaler at installere. Udskiftning af en mislykket halogenlampe, især hvis den er indbygget, er meget vanskeligere end en almindelig. Når man udfører arbejde i etaper, vil alle hjemmehåndværkere være i stand til at klare denne opgave.
 2. Standard glødelamper kan erstatte hver. Dette arbejde skulle trods alt ske uden undtagelse.
 3. LED lyskilder. Ved at installere en LED-lampe af høj kvalitet i spotlightet, f.eks. "Ecola", kan du oprette en meget flot panoramabelysning, og denne mulighed er den mest holdbare og økonomiske.
 4. Energibesparende mulighed. Sådanne modeller bruger den mindste elektricitet. Eksperter anbefaler dog ikke at bruge en energibesparende lampe i rum med høj luftfugtighed. For eksempel i saunaer eller i bade. Levetiden for sådanne modeller afhænger direkte af antallet af on og off cykler, det vil sige jo oftere lampen tændes og slukkes, desto mindre bliver dens levetid.

At vide, hvilken type lysarmatur der anvendes i den ophængte struktur, er meget lettere at udføre en selvudskiftning af en uegnet lampe.

Hvilke fester bruges til spotlights

Det er lige så vigtigt, inden du udskifter lampen i strækloftet for at vide, hvilken type monteringsstruktur der er til belysning. Overvej de tre mest grundlæggende:

 • standard højre håndtråd. Denne monteringsmulighed anvendes i standard glødelamper. Hvordan man ændrer et udbrændt element i dette system er utvivlsomt kendt for alle;
 • montering med to ben. Specialstifter løser lampen, om de rigtige installationsrapporter er en slags klik. Når man udskifter en sådan model, er det vigtigste ikke at overdrive det, når det trykkes, da en sådan handling kan ødelægge et nyt element;
 • Nogle lamper er monteret på en særlig måde - de skal installeres i patronen og rotere 90º. Kun i denne position vil strukturen blive korrekt fastgjort.

Når du er bekendt med fastgørelsessystemet, kan du fortsætte med den uafhængige udskiftning af det mislykkede belysningselement.

Trin-for-trin udskiftning af lampen i strækloftet

Som tidligere nævnt er det muligt for alle at ændre en mislykket lampe i et stræknings loftsystem, hvis processen skal udføres i etaper:

 1. Først og fremmest skal du slukke for strømmen på panelet. Denne regel skal involvere alle uden undtagelse, for kun på denne måde kan du undgå elektrisk stød, hvis du laver en fejl under arbejdet.
 2. Det anbefales at udføre arbejde på en stabil trinladder, omhyggeligt for ikke at skade grundlaget for stræklofter, der er følsomt for mekanisk belastning.
 3. Efter at have fundet den beskadigede pære, skal du låse op på kroppen, trykke let på ringen for at rette den. Ringen skal holdes konstant, som i en afslappet form kan elementet forår, og det vil ikke være så nemt at finde det.
 4. Den uegnede lampe skrues af fra bunden, og markeringen af ​​de nye og gamle modeller kontrolleres. Hvis parametrene falder helt sammen, kan det nye element sikkert skrues i stedet for den gamle.
 5. Låsringen vender tilbage til sin oprindelige position.

Det er kun for at tænde for el og sørge for, at den nye belysningsenhed virker.

De oplysninger, der blev beskrevet i denne artikel, vil helt sikkert overbevise alle læsere om, at skiftende en pære i en spændingsloftstruktur er enkel og nem. Men hvis der i færd med gennemførelsen stadig opstår vanskeligheder, bør du ikke fortvivle på nogen måde. Når alt kommer til alt, vil en video-tutorial på internetressourcer hjælpe dig med at finde et fingerpeg om dette problem, som kan ses på den mest hensigtsmæssige tidspunkt for dig.

Sådan skifter du en pære i et falsk loft?

I løbet af de sidste ti, femten år har installationen af ​​lamper i det nedhængte loft fundet bred anvendelse. Disse lofter strukturer er knyttet til gardin loftet af lejligheden. En sådan halogenlampe i spotlight kan enten hurtigt tilsluttes eller fjernes. Dette vil blive diskuteret i denne artikel.

Falsk loft som en kilde til lys

Før montering af det hængende loft monteres en ramme af træstænger eller metalprofiler, der er monteret direkte på beton eller træloft i rummet. Monter derefter loftsdækslet på rammen. I rollen af ​​loftmaterialet i et sådant loft kan der eksempelvis tjene gips. Men også sådanne lofter kan strækkes, hvor loftsbeklædningen er lavet af stærkt syntetisk materiale. Disse designs skjuler alle fejlene i rummets hovedloft og giver det et glat og glat udseende.

Mellem disse to lofter (hoved og suspenderet) på grund af den samlede og faste ramme er der dannet et frit rum på op til 10 cm. De elektriske ledninger til tilslutning af fremtidig belysning og hovedelementerne i lyskilden er skjult i dette tomme rum. For at tilslutte lamper og forskellige kilder til lys i et sådant loft laves der specielle huller. Et særpræg ved dette loft er evnen til at installere indbyggede lys.

Generelle tips til udskiftning af pærer

Meget ofte hævede lofter er udstyret med punktkilder til lys, hvor der naturligvis er pærer. Den, der samler designet af et sådant loft, ved, hvordan man udskifter lyspærerne. Dem, der er installeret af virksomheden, må ikke have sådan viden, i dette tilfælde er det bedre at ringe til en specialist eller finde de nødvendige oplysninger om udskiftningen og forsøge at erstatte den.

I de fleste tilfælde er hovedårsagen til udskiftningen dens udbrændthed. Og måden at sætte en anden afhænger af, hvilken slags loftbelysning der er til rådighed for dig - en almindelig lysekrone eller lamper.

Hvis en af ​​flere lamper har brændt ud i en lysekrone, skal du ikke ændre det på en gang. I denne variant er det mere bekvemt og sikrere at vente på dagslyset, og i dagslys erstatte det brændte. Og hvis behovet styrker at begynde at erstatte i mørket, skal du finde en fremmed lyskilde, som f.eks. En lommelygte. Du kan få brug for tænger og en skruetrækker, brug handsker på dine hænder.

Før du udskifter, skal du slukke for den reparerede lyskilde ved at slukke for strømafbryderen eller vægkontakten.

En ny pære bør være til stede, så du kan skrue den op når som helst.

Når du tænder lyset efter udskiftning, skal du aldrig se på lyskilden, stå ikke under den, fordi der er mulighed for at afvise pæren, og når den er tændt, kan den briste.

Brugt type lamper i loftet

I det nedhængte loft anvendes fire typer af pærer hovedsageligt.

 • Halogen. Denne visning kan installeres med det mindste mellemrum mellem det hængende loft og det primære. Halogenlamper kan belyse lokalet ret stærkt, og erstatte det er lidt sværere end en almindelig lyspære. Vær forsigtig, når du udskifter. Driftstiden for denne type lampe afhænger stort set af den korrekte installation. I et husholdningsnetværk forekommer hyppige spændingsfald, der ikke påvirker lyskildens drift til det bedre. Til dette anbefales det at anvende spændingsstabiliserende enheder.
 • Konventionelle glødelamper. Hver af os kender disse produkter siden barndommen, og at ændre dem er ikke svært og viden. Men konventionelle lamper har en stor ulempe, de opvarmer hurtigt og passer derfor ikke til alle typer lofter.
 • Fluorescerende armaturer. Denne type belysning, selv på trods af deres høje omkostninger, er udbredt. De er meget økonomiske og forbruger den mindste mængde elektricitet, og deres belysningsegenskaber er meget højere end tidligere prøver. De har en række negative egenskaber. Startprodukterne lyser langsommere end andre analoger, har en grænse for antallet af til og fra, og de indeholder kviksølvdamp, hvilket yderligere komplicerer genvindingsprocessen.
 • LED lamper. Mere økonomisk og langvarig mulighed for denne type loft. Deres lysstyrke overstiger undertiden de luminescerende produkters lignende egenskaber. LED-lampernes driftsperiode når 72.000 timers produktion, med en konventionel lampe på kun 1000 timer.

Ved ændring af forskellige lamper er det nødvendigt at tage højde for, at de bruger to typer hætte. Den første er med den sædvanlige højre tråd og bruges til den klassiske patron. Sådan ændrer du en pære med denne slags, de fleste af os ved. Den anden mulighed er en G-formet base med forskellige typer, lamperne installeres ved hjælp af de eksisterende to ben. Disse stifter udfører en styrende funktion, og stærk forankring sker efter et karakteristisk klik.

Det anbefales ikke at trykke på lamperne ved udskiftning, hvis det ikke er fastgjort, trækker du bare ud og forsøger igen, at stifterne ikke altid kommer ind i de G-formede styringer første gang.

Monteringsmetoder

Tre muligheder bruges til at vedhæfte forskellige kilder til belysning, og ændringen udføres på forskellige måder. Før du udskifter en blæst pære, skal du slukke for strømmen og forberede en solid base, som du skal stå på. Dette kan være en trinladder eller afføring. Det er kun nødvendigt at starte udskiftning, når det køler, ellers er der risiko for at blive brændt.

 1. Den første montering er standard. Det sker ved at dreje lampen ind i patronen. For at erstatte det skal du bare skrue og stram den nye til enden.
 2. To-pin mount - denne mount er forbundet med halogenlamper, de holdes ved hjælp af to metal guider. For at udskifte, skal du låse låsen op - hold lampen med den ene hånd, den anden på dette tidspunkt, bøj ​​holderen. Så tager de en lyspære ud og indsætter en arbejdstager. Efter et karakteristisk klik lås låsen. Til denne procedure kræver det nedhængte loft ikke demontering, lampens fastgørelsesstruktur kommer ikke ud af hullet.
 3. Specialpatron. Denne montering er fremherskende i fluorescerende og LED-belysningsenheder. Når du udskifter, som i den tidligere version, skal du fjerne låsen, tage glasset ud og skrue af lyskilden. Denne patron skal skiftes til 90 grader.

Sådan udskiftes en pære i et falsk loft - halogen og LED. Udskiftning punktlamper.

For at ordentligt udskifte pæren i et spotlight suspenderet eller ophængt loft, behøver du ikke at ty til hjælp fra specialister.

Selve processen er ret simpel og vil ikke forårsage uhåndterlige vanskeligheder. Det er nok at kende de grundlæggende principper for montering af sådanne lamper.

Bemærk dog, at ikke alle lamper i spotlights har samme type montering. Når du vælger en ny instans i stedet for en brændt, skal du derfor være opmærksom på typen af ​​base.

Her er nogle variationer af individuelle modeller:

I lamper med en skruebase, som i den sædvanlige standard, er der ingen hemmeligheder for udskiftning. De fjernes ved vridning. Men i suspenderede og stræklofter er andre typer mere populære.

Pærer med to ben, som fastgøres efter kliket - GU 5.3, MR16

Der er modeller, der reparerer, når de drejes rundt om en akse med 90 grader - GU10.

Type GX 53 eller tablet:

Overvej processen med at erstatte alle disse løg.

Sådan udskiftes en pære i en spotlight?

Med fremkomsten af ​​billige LED-pærer på markedet kommer spørgsmålet om at erstatte dem mere og mere op. For at udskifte, skal du først vide, hvilken type base der er. Figuren nedenfor viser eksempler på LED typer: E-27, E-14, GU-10, GU-5.3, G-9, G-4, GX53.

Når du udskifter pæren, skal du være opmærksom på, hvilken type lampe der blev installeret i rampelyset. Der er flere typer spotlights:

 • LED-lampe MR-16 bruges i armaturer DL-11;
 • LED minion lampe E-14, der anvendes i forsænket spotlights mærke R-63;
 • GX-53 lamper af lukket type.

Overvej eksemplerne på, hvordan du ændrer LED-lyset i spotlights.

Sluk altid strømmen inden udskiftning!

Udskiftning af LED-lampen GU5.3 eller GU10

En sådan hætte er ofte fastgjort med en fastholdelsesring. I patronen er de fastgjort med to ledende stifter, indtil de klikker (GU5.3) eller roterer 90 grader (GU10). Udskiftning af dem er ret simpelt i henhold til følgende instruktioner.

 1. Slukning af netværket;
 2. Kontroller strømmen af ​​lampen, der skal udskiftes, inden udskiftning. Det skal overholde den udbrændte effekt. Hvis du lægger en stærkere lampe, kan du ødelægge controlleren eller transformeren, hvis den er installeret. Ved installation beregnes de på en bestemt indikator for kraften af ​​den tilsluttede belastning;
 3. Fjern holderen, som er placeret på husets diameter. Træk forsigtigt på det, og lyset kommer let ud af spotlyset. Hvis ringen med to fremspringende antenner inde - bare klem dem
 4. fjern pæren fra holderen, hold basen med den anden hånd, installer en ny;
 5. returner holderingen til rillen.

Udskiftning af E-14 og E-27 pærerne

For denne type udskiftning er endnu nemmere. Det er nødvendigt at skrue den gamle pære mod uret og skrue en ny med uret, mens deaktiveres rummet på forhånd. Det er nødvendigt at vride det hele vejen uden anstrengelse.

Vær opmærksom på basen. E-27 - en velkendt standard, diameteren af ​​en almindelig glødelampe. E-14 - base med mindre diameter. Hvis du er i tvivl, når du køber, tag en pære med dig.

Lukket type GX53

De kaldes ofte en pille. Dette er et af de nemmeste at bruge og udskifte lampen. At ændre dem er nemmest:

 1. Slukning af netværket;
 2. tag lampen op og drej den mod uret, indtil den stopper. Drejningsvinklen er ikke mere end 10-20 grader, og den falder frit ud af spalterne;
 3. indsæt en ny tablet i rillerne og drej den med uret, indtil den stopper. Er færdig

G9 og G4 base

Disse miniaturepærer er ens i design, de varierer i størrelse, men installationsprincippet er det samme. På grund af deres lave vægt er de kun fastgjort til stikket til patronen. Yderligere monteringer leveres normalt ikke. Overvej hvordan du udskifter en sådan pære i en spotlight.

 1. Sluk for lampen ved at afbryde strømforsyningen;
 2. hvis der er en dekorative diffusor - fjern det
 3. tag fat i pærens krop og træk det let ud;
 4. Vi installerer en ny ved at sætte stifterne i patronen. Hvis du har et halogen, skal du først tage det med handsker eller en serviet ved installation.

Udskiftning af lyset i belysningen af ​​møbler

Enhver spotbelysning af møbler og køkkenudstyr i 99% af sagerne erstattes af en af ​​ovennævnte fremgangsmåder. Hele kompleksiteten af ​​udskiftningen ligger i demontering af den dekorative loftsdiffusor.

Strenge krav til lampens udseende, hvilket tvinger designere til at skjule fester så meget som muligt, og du skal vise fantasi for at forstå, hvordan du fjerner denne eller den pågældende lampe.

Udskiftning af løg i loftslys

Alle typer belysningslygter har begrænset levetid. Selvom den lovede driftstid for belysningsenheder er meget stor, er ingen garanteret mod strømforstyrrelser og andre force majeure forhold. De fleste elektriske apparater tåler ikke øget spænding og går næsten øjeblikkeligt fejl.

Nogle typer af belysningsenheder ændrer deres egenskaber ret betydeligt efter lidt tid, og derfor er det nødvendigt at skifte pærer, især hvis flere identiske lamper er installeret i rummet, og deres farve er anderledes.

Udskiftning af glødelampen i en projektør, som er installeret på et ophængt loft, er ikke forbundet med nogen særlige vanskeligheder. Der er nogle finesser, der skal tages i betragtning, men pæren på loftslysene kan erstattes af hver ejer.

Hvad skal der gøres først?

Det første skridt er at afbryde strømforsyningen. Dette er nødvendigt for at fjerne faren for elektrisk stød. Hvis det ikke er klart fra omskifterpositionen, om det er tændt eller ej, er det bedre at slukke hele lejligheden med en fælles omskifter på lejligheden. Ud fra dette råd konkluderes det, at dette arbejde bedst udføres om dagen med godt naturligt lys.

Hvis det ikke er muligt at slukke for det elektriske ledningsnet, er det nødvendigt at iagttage de elektriske sikkerhedsregler nøje under installationen - under ingen omstændigheder må du ikke røre de bare ledninger med dine hænder. Ved installation af belysningslygter ser de erfarne elektrikere aldrig direkte på lampen. For det første, hvis der var spænding i patronen, så er blindhed mulig i et stykke tid, for det andet kan det briste og glasfragmenter falder i øjnene.

At arbejde i højden, har du brug for en solid trinladder, hvis ben er sikkert fastgjort for at forhindre foldning. Du kan bruge bordet, hvis dets højde giver dig mulighed for at nå installationsstedet.

Typer af lamper

Pærer, der er installeret i lofter, er opdelt i flere typer:

 • klassiske glødelamper;
 • halogen;
 • fluorescerende;
 • LED.

Konventionelle glødelamper er praktisk taget blevet forældede til installation i falske lofter og især i spotlights.

Halogenemittere er en slags glødelamper med forskellen, at de tilføjer en vis mængde inert gas. Nye fysiske processer med sådanne additiver tillod at forøge helixens temperatur og som følge heraf effektiviteten og størrelsen af ​​lysstrømmen. Den største ulempe er høj temperatur og kort levetid.

Mere pålidelige fluorescerende lamper, som populært kaldes "husholdere". De har høj effektivitet, god lysflow. Ulempen er tilstedeværelsen af ​​farlig kviksølvdamp i lampelampen. Billige lamper fra kendte producenter giver et flimrende lys, hvis egenskaber er langt fra kendte til øjet.

De mest lovende er LED-emittere, hvis pris for øjeblikket er - maksimum for alle typer. Den største ulempe - den høje pris - i dag er næsten elimineret. Men efter at have installeret en LED-lampe i lysekronen, kan du glemme at udskifte den i lang tid.

Typer af socles

En anden, ikke mindre vigtig egenskab for lyspærer er basistypen. Det kan være:

 • skrue;
 • mand;
 • bajonet.

Hver af disse typer kælder har en række diameter eller fikseringsmetode. Det vigtigste her er, at de udskiftelige emittere skal have samme type base, da ingen type er kompatibel. Ellers vil det sammen med lampen være nødvendigt at skifte base også, hvis armaturdesignen tillader det, eller der kræves en komplet udskiftning af spotlights.

Skruen hætte er kendt for alle. Den bruges i glødelamper.

Bayonet-stikket er en variation af det og er et fremspring på lampens bund og krøllede riller på patronen.

De mest almindelige stikkontakter, som er afgørende for installation af halogen- eller LED-lamper, men der er også et dusin størrelser.

Arbejdsordenen i det suspenderede og nedhængte loft

For at skifte en pære i et falsk loft skal du først fjerne holderen, der er lavet af fjederledning. Du skal sørge for, at den ikke hopper ud og ikke falder i øjnene eller ikke går tabt. Yderligere, lidt rystning, tag en lampe ud af en sokkel. Stor indsats kan ikke anvendes, da det kan briste, eller en spotlight vil beskadige loftets overflade.

Nogle gange skal du helt fjerne det fra monteringshullet for at skifte en pære i en spotlight. Det er normalt monteret i loftet med et par fjederklip. For at fjerne en punktlampe, skal du forsigtigt pry den fra en kant og trække den lidt ned. Når fjedrene er synlige, skal de komprimeres, og så kommer lampen let ud af hullet. Vær opmærksom! Fjedre kan glide og forårsage skade!

Hvis lamperne har en skruebase, og for at skrue pæren fra det hængende loft, kan du bruge et stykke klud, der smides på lampelampen for at beskytte det mod splinter og forhindre, at fingrene glider ned, når de skrues af.

Mange mennesker ved ikke, hvordan man skifter en pære i en lampe i et strækloft, da de er bange for at beskadige overfladen. Forsigtighed er påkrævet under alle omstændigheder, men i stræklofterne er lamper normalt monteret på en bærende overflade, så der er ingen fare ved udskiftning. Fjern den udskiftelige pære på samme måde som i et konventionelt falsk loft.

Sådan udskiftes halogenpæren?


Inden du ændrer halogenpæren, skal du huske - i intet tilfælde skal du røre overfladen med dine hænder. Da halogen radiatoren karakteriserer husets forøgede temperatur, vil et tyndt lag fedt på pærens overflade føre til lokal overophedning af overfladen, hvilket reducerer levetiden væsentligt. Du kan slippe af med fede udskrifter ved at gnide lampens krop med alkohol. Det er bedre at arbejde med sådanne emittere i tynde bomuldshandsker.

Ellers er udskiftningen af ​​halogenlamper ikke anderledes end udskiftningen af ​​andre.

Efter at have fjernet den defekte radiator, installeres en ny på plads, og så sættes fjederbeslaget på plads, klemmer det med fingrene.

På samme måde skal du udskifte lampen, der er installeret i loftfladen.

Nu, når du ved, hvordan du skifter en pære, kan du ikke vente på ankomsten af ​​en elektriker, men gør alt arbejdet selv og spare en masse penge.

Udskift pæren i spotlyset

En meget populær løsning til både lejligheder og kontorer er belysning med spotlights i stedet for en enkelt central belysningsarmatur. Denne måde at organisere belysning har mange fordele. For det første er placeringen af ​​belysningsenheder ikke begrænset. For det andet har lyset, der skaber et punktelement, en lille spredningsvinkel, det vil sige, at det meste af lysstrømmen falder direkte på emnet for belysning. For det tredje - Det drejer sig om enheder med LED'er, de kan bruges til at organisere farvebelysning og derved få en original designløsning.

Enhedsenhed

En spotlight er en belysningsenhed med en lille udstrålende overflade.

Den består af to dele: dekorative (synlige) og funktionelle. Sidstnævnte er en ramme, hvor lampen er fastgjort, og klemmer, med hvilke enheden er monteret i loftet.

Produkter kan bygges ind i loftet som en strækning, og det sædvanlige, i væggen, på trappens trappe, i gulvet. I de to sidstnævnte tilfælde anbefales det at foretrække belægningsbelysningsanordninger, da deres kabinetter er konstrueret til store belastninger.

Lyskilder af enhver art kan være lyskilder.

 • Glødelamper er den mest almindelige elektriske lyskilde. Det har et højt farvegengivelsesindeks, lav pris, ufølsomhed over for spændingsfald. Dog er dens effektivitet ikke over 4%, og levetiden er lille.
 • Fluorescerende - gasudladning lyskilder. Det er kendetegnet ved meget højere lysudbytte og lang levetid. Lyspærerne indeholder imidlertid kviksølv, som kræver særlige forhold til bortskaffelse og er kendetegnet ved lav effekt.
 • Metalhalogenid - højtryksladningslamper. Med hensyn til lydudgang er de bedre end glødelamper, men dårligere end luminescerende. Deres fordel er, at i tilfælde af udskiftning af glødepærer behøver de ikke at blive forbedret.
 • LED eller halvleder - kendetegnet ved lavt strømforbrug, meget lang levetid. Lysudgang er noget ringere end fluorescerende, men overgår alle andre belysningsenheder. Ulempen er relativt høj pris.

Sådan udskiftes glødelampe

I en projektør udføres denne procedure på nøjagtig samme måde som i andre. Den aktuelle forsyning i rummet er slukket, enhedens dækning er fjernet, den udbrændte pære er skruet af enheden, og en ny er forsigtigt skruet ind på plads.

Det anbefales at vælge en ny lampe med samme effekt, da glødelampens dimensioner er signifikant forskellige.

Sådan udskiftes en halogenlampe

Det vil tage lidt længere tid at erstatte halogenpæren.

 1. Den dekorative dækning af enheden fjernes, så holderringen.
 2. En halogen- eller metalhalogenidpære må aldrig holdes med bare hænder, da eventuelle spor af fedt på kolben fører til skade, hvilket igen forkorter enhedens levetid.
 3. Den nedbrændte lampe kommer ud og en ny er fastgjort på plads. Det anbefales at holde kolben med en serviet.
 4. Sæt låseringen og enhedens dæksel.

Installation af en LED-lampe i en spotlight

Hvis lysdioder blev brugt som lyskilder, skal en ting afklares før proceduren. Armaturerne kaldes også en stand-alone enhed, hvor et hus er designet til et LED-element og et element, i hvilket en LED-lampe kan installeres. I det andet tilfælde skal du udføre den ovenfor beskrevne procedure for at udskifte lampen.

Hvis vi taler om LED-lampen, skal den udskifte den helt med huset. På trods af den tilsyneladende omkostning ved denne metode er konstruktionen af ​​enheden meget energieffektiv og kompenserer for erstatningsmetoden.

 1. Sluk for.
 2. Den nye enhed testes med en tester på kredsløbet mellem ledningerne.
 3. Dækslet på enheden eller lukningen fjernes, hvis vi taler om loftbelysning, afbrydes ledningerne. Herved fjernes enten isolerende hætter eller isolerende tape på ledningerne. Ledningerne er afbrudt.
 4. Lamperne installeres i henhold til vejledningen. Som regel skrues enheden ind i røret, og sidstnævnte - ind i kassen.
 5. Tilslut ledningerne i henhold til mærkning - farverne skal matche. Sæt derefter på hætter, eller krydset er isoleret med tape.
 6. Ledninger sættes i en kasse. Dækpladen eller dækslet på enheden er kombineret med kassen og er fastgjort med skruer gennem hullerne.

I videoen er processen med at udskifte LED-lyskilden præsenteret mere detaljeret.

Sådan udskiftes en pære i forskellige armaturer

Nu er det svært at forestille sig livet uden kilder til kunstig belysning. De er overalt: På gaden og i hjemmet tillader de os at læse bøger om aftenen eller ikke at falde i søvn længe efter solnedgang. Lamperne er af forskellige typer, hver af dem har sine egne fordele og ulemper. Men de deler alle en ting: tiden kommer, når de brænder ud. Selvfølgelig har nogle lamper en imponerende lang levetid. Men selv om nogle år skal de erstattes af nye.

Spotlighten har en lavt belyset overflade. Det udsender også en retningsbestemt stråle af lys.

Alt om, hvad slags loftlamper

Glød stik

Glødelamper - den mest velkendte og budgetmulighed for belysning af værelset. De er ikke følsomme for spændingsfald, de har en ekstremt lav pris sammenlignet med andre typer lamper. Samtidig er effektiviteten af ​​en sådan kilde ekstremt lille: kun 4%. Samt glødelamper har en kort levetid (op til 1000 timer), og de skal ændres oftest.

Lys fra en glødelampe opnås som følge af glødelamperens ledning af wolfram eller dets ildfaste legeringer. Fordelene ved en glødelampe indeholder en bred vifte af dens kræfter og øjeblikkelig tænding efter tilkobling.

LED lys

LED-lamper kaldes også halvleder på en anden måde.

Fabrikanter hævder at levetiden for halvlederkilder er omkring 11 års kontinuerlig drift. Ikke en enkelt pære kan prale af så lang levetid. Men i virkeligheden begynder processen med nedbrydning af LED'en efter 3 år at begynde at falme, for at tabe lysstyrken. Derfor er LED'ens levetid objektivt 3-4 år. Udgifterne til LED-lamper er ret høje. For en lampe til hjemmebrug med en kapacitet på 4-9 W, skal du betale 300-2000 rubler. Baseret på ovenstående betalte installationen af ​​en sådan lama efter 5 års arbejde. Det er vigtigt at overveje denne lampes holdbarhed. De mest miljøvenlige og miljøvenlige er LED-lamper. Efter installation af lamperne opnås en smal og rettet lysstråle. Derfor har du brug for mange LED-lamper for at skabe ensartet rumbelysning

halogen

Konventionelt er halogenlamper opdelt i to grupper:

 • op til 24 W (lav spænding);
 • netværksspændingslamper.

Ved design skelne mellem følgende hovedtyper af halogenlamper:

 • lineær (1-20kW: ikke brugt i rum på grund af dens lysstyrke);
 • med ekstern pære (se netspændingslamper);
 • retningslys (har en reflektor: aluminium eller interferens; bruges til punktbelysning);
 • finger (miniature).

fluorescerende

Disse er velkendte energibesparende lamper med en startjusteringsanordning. De mest almindelige fluorescerende lampe baser i hjemmebrug er E14 og E27.

Gasudladningskilder med høj lysstyrke og lang levetid. Lysstofrør har lav effekt, så mere end et dusin spotlights er nødvendige for at belyse betydelige overfladearealer.

Sammenligning af forskellige typer af inventar

Glødelamper og halogenlamper har den laveste effektivitet. De opvarmes godt i processen. I modsætning til dem forbruger LED (LED-lamper) elektricitet, hvilket giver en høj effektivitet. LED-kilden har også en temmelig solid skal.

På bekostning af de mest billige pærer er glødelamper. Men på samme tid, hvis du har 20 lamper, der arbejder 5 timer om dagen, så betaler du mere end 11 tusind rubler for elektricitet om året. Omkostningerne til halogenlamper er lidt mindre - 7 tusind. Energibesparende og LED-lamper bruger elektricitet til 2000 rubler om året.

For at bestemme hvilken version af lampen der er mere egnet til dig, vejer alle deres fordele og ulemper og vælger den der har mere positive sider.

Placering af punkt lyskilder

Stretch canvas

Der er visse principper, hvordan man bedst kan placere lamper på et strækloft.

Lamper, der er installeret i umiddelbar nærhed af PVC-filmbanen, må ikke have stor varmeafledning. Jo større deres effektivitet, desto bedre. Maksimal effekt for glødelamper: 40 watt. Og for halogen: ikke mere end 35 watt. Hvis du skal belyse rummet godt, er det bedre at installere en central lysekrone. Dette er nyttigt for arbejdslokaler, børnelokaler, køkkener - de steder, hvor der er behov for opmærksomhed. Hvis der ikke er plads til central belysning i dit værelse design, skal du installere spotlights med et eksternt arrangement.

Installationsmuligheder til spotbelysning:

 • i hjørnerne af rummet;
 • omkring omkredsen;
 • bue;
 • omkring den centrale lysekrone;
 • kaotisk.

Suspenderede strukturer

Lyspærer i et hængende loft bruges oftest i tre typer:

 • halogen (installeret med et minimumsrum mellem bund og loft);
 • glødelamper (hvis pæren fejler, er det helt nemt at finde en ny og udskifte den);
 • LED (disse lamper - den bedste mulighed for hængende loft). Selv om en sådan lampe til Armstrong type konstruktion vil koste omkring 5.000 rubler. Men de er de mest kompakte og holdbare blandt alle typer lyskilder.
Armstrong ophængt loft og indbyggede lamper

Nedhængte lofter

Vælg korrekt antal pærer. Det skal svare til loftet. En lampe er i stand til at give en effektiv lysstrøm på 1,5 - 2 kvadratmeter plads

Glem ikke om at dreje lys. De øger dramatisk området for den belyste overflade.
Instruktioner om, hvordan du skifter en pære og udskifter en patron i en spotlight

Video om, hvordan man udskifter en pære i en spotlight på et strækloft.

Pærer, der er monteret i hængende og hængende lofter, har to hovedkomponenter:

 • dekorative;
 • funktionel (ramme til lampe og klip).

De vigtigste faser ved udskiftning af loftet eller pærerne i lamperne, uanset deres type:

 1. Sluk for strømmen på den gren, hvor det defekte loft er placeret.
 2. Find og sæt en behagelig stepladder, som du kan nå loftet med.
 3. Fjern holderen for at låse op pæren i kroppen. Denne ring er klæbrig wire, og den springer.
 4. Løsn pæren. Udskift det med en ny af samme strøm.
 5. Udskift holderen.

Til monteringspunkt kan der påføres tre typer montering:

 • med den rigtige udskæring (traditionelt);
 • to stifter (guider og fikseret efter et klik);
 • med en 90 graders rotation.

Hvis vi skifter den sædvanlige glødelampe

Glødelamper i spotlights erstattes på samme måde som i konventionelle. Når du har afbrudt strømforsyningen til linjen, fjernes belysningsenhedens dæksel, og du kan straks se pæren. Hun kommer bare ud.

Halogen pære erstatning

Principper for halogen lampe udskiftning:

 1. Fjern lampens dekorative dæksel og låseringen.
 2. Hold aldrig en halogenpære med dine bare hænder. Før kolben er bedre at røre gennem en serviet.

Hvornår brænder LED-lampen ud?

LED lamper kan være af to typer:

 • bestående af et hus og en lyskilde direkte;
 • helhed.
Den første type lamper kan i tilfælde af udbrænding udskiftes på samme måde som en halogen eller glødelampe. Men i tilfælde af at endelte LED'er blev installeret som lyskilder, skulle de skulle udskiftes helt med huset. Efter afbrydelse af strømforsyningen skal du kontrollere testeren for tilstedeværelse af strøm mellem ledningerne. Det burde ikke være der.

Installation af den nye lampe udføres strengt i henhold til vejledningen. Ifølge mærkning (matchende farver) forbindes ledningerne. Leddene skal isoleres med elektrisk tape og anbringes i en kasse. Anbring omslaget på enheden. Og fastgør den med skruer.

Eksempler på projektlokaler, der bruger zone spot belysning

Spotlights skal være af samme model. Hvis ikke, vil det fuldstændige billede af loftets udseende blive brudt. Hvis salget ikke havde samme lampe som den, der brændte ud - er det bedre at udskifte alle sådanne armaturer i rummet.

Spotlight belysning i badeværelset: En kombination af forskellige typer lamper for at opnå den bedste effekt. Halogen spotlights placeret rundt om soveværelset er i harmoni med den centrale lysekrone. Værelset, hvor barnet bor, bør være godt oplyst om dagen. Og om natten kan det kun efterlades en lampelampe Badeværelse, hvor belysningen er tænkt ud til mindste detalje