Sådan vælges gardinstænger til gardiner

Når man går ind i stuen, falder personens blik først og fremmest på vinduet.

Derfor kan valget af kroge og gardiner på mange måder påvirke indretningens overordnede udseende og fuldstændighed.

For at vælge de rette taggange skal du først beslutte dig for det overordnede interiørdesign, tapetmønster, møblerfarve samt farve på gardiner.

Før du vælger en cornice, skal du have en ide om, hvilke typer det er og i hvilket interiør eller stil i rummet det ville se mest fordelagtigt ud.

Typer af gardinstænger til gardiner

Eaves, takket være forskellige måder at fastgøre, og forskelle i et design, er inddelt i følgende typer:

Wall cornices, som deres navn indebærer, er knyttet til væggen. Det er hensigtsmæssigt at bruge sådanne gardinstænger i interiøret i tilfælde hvor afstanden mellem vinduets hældning og loftets øverste linje er stor nok til at hænge kronen og det vil ikke være for tæt på loftet og vil ikke stikke ud på vinduesåbningen. Denne type gardin stænger anses for at være den mest almindelige, på grund af dets enkle design, forskellige designmuligheder og alsidighed, det vil sige en sådan "holder" af gardiner og gardiner passer ind i det indre af næsten ethvert rum.

Ceiling cornices er blevet moderigtige relativt for nylig og er knyttet direkte til loftet selv. Dette design giver dig mulighed for at hænge gardiner fra loftet til gulvet, hvilket øger visuelt størrelsen af ​​rummet og loftets højde. Gardinerne ser specielt moderne ud, når loftet er hængt bag loftsplinten eller en niche til corniceen og designen af ​​rummet er koncis og komplet.

Vægkornene adskiller sig i form af stangen eller hovedstøttestrukturen, udseende og struktur og er opdelt i:

Runde taggrunde er måske den mest udbredte og mest praktiske type af taggrunde. Sådanne gardinstænger til gardiner er nemme at installere og har et elegant udseende. Runde vægafskærmninger på et design sker i en række, to-rækker og tre-rækker! De mest almindelige er single row og double row cornices. Tre række cornices er installeret til at hænge tyngre gardiner med tyll og pelmet. Den mest interessante ting er, at sådan en universel cornice kan være lavet af ethvert materiale med en anden diameter og tværsnit af stangen eller røret.

Stang gardin stænger er så alsidige som runde. De er velegnede til alle indretninger af lokalerne. De er enkle og originale, kræver ikke særlig pleje. Modtagne sådanne tagger sit navn på grund af dets fundament - en stærk spændet snor, lavet af et tyndt stålkabel. String gardin stænger til gardiner er fastgjort til både væggen og loftet ved hjælp af særlige beslag. Den maksimale længde af en sådan cornice er op til 5 meter. Gardiner i disse modeller kan monteres og flyttes på specielle kroge, magnetiske klip eller tøjspidser.

Rammestænger er fremstillet af ædle træer med tegning eller brug af faste polymere materialer. Baguette lister er hovedsagelig malet i farven af ​​forskellige typer træ for at blive kombineret med møblerne i rummet eller i forskellige kombinerede farver. Deres karakteristiske træk er, at de er mønstrede med en baguette bar gemmer detaljerne om designet af cornice. Sådanne cornices vil ideelt set supplere det klassiske interiør eller interiøret i romansk eller europæisk stil.

Profil cornices er designet til hængende gardiner, men de er ikke genstand for dekoration. Det betyder, at profilen er gemt under gardinerne selv, lambrequin eller helt gemmer sig i en niche bag loftet. Profil gardin stænger til gardiner kan være både lige og bøjet i en bestemt vinkel for at give den ønskede form. På grund af deres mange forskellige former har de fundet bred anvendelse i rum, hvor der er bugvinduer, kolonner, og ruminddeling finder sted.

Gardinestængerne til gardiner er designet til hængende gardiner, ikke i en lige linje, men parallelt med bøjningerne af væggene i et rum. Ved design kan de være runde, forbindelige vinkelhængsler og beslag i forskellige vinkler. Ofte er de lavet af loftsmonterede aluminiumsprofiler. Eller fra loftdæk med dækvinduer

Busbar tagskinner (eller skinne) er et PVC-loft plastdæk, hvor gardinerne bevæger sig med kroge på rullerne. Busbar gardin stænger kan monteres i forsænket montering nicher eller dekoreret med en dekorativ plast blanding eller træ baguette, som er præsenteret i et bredt udvalg på vores hjemmeside.

Gardinskinner kan opdeles i henhold til fremstillingsmaterialerne i tre hovedtyper:

Træafskærmninger er lavet af træ af forskellige racer med maleri i forskellige farver - dette er den tidløse klassiker af ethvert interiør.

Plast gardin stænger for det meste - loft gardin stænger, der er lavet af høj kvalitet PVC plast. De er elegante, praktiske og i stand til at skabe en enkelt sammensætning i et moderne interiør.

For nylig for nylig begyndte metalskovler at være i stor efterspørgsel. De ser respektable og dyre i det indre af rummet. Den mest attraktive ting i dem er måske praktisk og en bred vifte af tip og farver, hvilket gør det muligt for en bred fantasi i designet af det indre af det rum, hvor kronen skal installeres.

Når du allerede har besluttet på den slags kronkage, der ser mest fordelagtigt ud i dit indre, er det tid til at gå videre til valget.

Tips til valg af gardinskinner

Hvis du planlægger at hænge ikke på tunge gardiner, og lofthøjden i lejligheden ikke er mere end 280 cm, kan du vælge dekorative modeller af metalgardinstænger af en lille sektion, f.eks. 16 mm. De vil se let og elegant ud.

Og under tunge og tætte gardiner er det bedre at levere gardinstænger med en stor stangdiameter, der ikke kommer til at falde under deres vægt. Her er metalgardinskinner med 25 mm eller loftsstænger fremstillet af plast eller aluminium egnede. Du bør også være opmærksom på længden af ​​beslagene, hvis du planlægger at lave tagene til væggen..

Beslagene til gardinskinnerne skal være så lange, at tylen og gardinerne ikke "ligger" på vindueskarmen, men de er ikke for langt væk fra væggene. Det skal også tages i betragtning, at længden af ​​tagskæggene skal være 30-40 cm længere på begge sider af vinduesåbningen. Dette lukker sidelukningerne ved vinduets kanter.

Design Tips

Gardinstænger kan matches med møblerne og dørens farve eller til lysekronens farve, bordlamper og dørhåndtag.

I moderne interiører anvendes en kontrasterende variant ofte, når en mørk eller sort gardineskinne f.eks. Er hængt i et lyst rum.

Eller alternativet, når tagskæggene er praktisk taget usynlige eller skjult bag loftstøbningen, bruges normalt plast- eller aluminiumsprofiler til disse formål.

Et bredt udvalg af materialer, former og farver på vores taggulv giver mulighed for at vælge den bedste mulighed for næsten ethvert interiør.

Hvis du ikke kan beslutte dig for valget af tagskæggene, som passer til både størrelse og design til dit værelse, er vores medarbejdere altid klar til at hjælpe og tilbyde de mest passende muligheder for at dekorere rummet.

Sådan vælges en gardinstang til gardiner: praktiske anbefalinger

For at vælge den rigtige cornice skal du først beslutte dig om rummets overordnede indretning, mønsteret af tapet, møblens farve samt udseendet af gardiner og stof. Derefter vælger du fra en række forskellige muligheder det mest egnede, hvilket desuden vil bidrage til visuelt at justere rummets størrelse og lofternes højde. Hvad skal du overveje, når du går i studiet eller gennemsøger netbutikens gardinstænger?

Eaves - det kombinerede navn for de forskellige designs, som gardinerne er fastgjort til væggen, vinduet eller loftet. Dette koncept kombinerer guider, såvel som beslag, stofholdere og tip.

Kort klassificering af taggrunde:

1. I udseende:

 • rund med en diameter på hovedrøret på 10-40 mm og yderligere 2-3 mm;
 • baguette. Der er en dekorativ rem, der dækker styret og kroge;
 • streng. Tyndt næsten umærkeligt kabel i stedet for en bar;
 • profil. Fleksibel aluminiumsprofil, der kan bøjes i næsten enhver form;
 • dæk eller skinne. Design med en rille, langs hvilken bolde med kroge bevæger sig;
 • I flere rækkekonstruktioner er en kombination af forskellige typer mulig (for eksempel runde, skinne og snor).

2. Ifølge materialet:

 • træ (kirsebær, valnød, nåletræer, eg);
 • metal, inkl. smedet;
 • plastik: lys, billigt, alle mulige farver.

3. Ved fastgørelsesmetode:

 • vægmonteret;
 • loft (der er modeller af snor, jernbane, loft).

4. Med antallet af guider:

5. Ved kontrolmetode:

 • manual (pennestang, ledning);
 • elektrisk drev (fjernbetjening).

Det er også nødvendigt at nævne typer af fiksere gardinstof:

Kompatibilitet med indvendige stilarter

Til klassiske stilarter, passende tagskærme af træ og metal. Det vil se godt ud, især hvis værelset har smedejernsmøbler eller en lysekrone. Det er passende baguette cornices med ornament, echoing møbler tekstiler eller tapet mønster. Og selvfølgelig, cornices-stænger - en klassiker, testet tid.

For moderne stilarter, især højteknologi og minimalisme, er det bedre at vælge strenge linjer af profil, jernbane og snorstrukturer. Til Art Nouveau og Art Deco passer de originale metalstænger med mindeværdige tips og gardiner med øjenlåg.

Etnicitet og øko stil er præget af en kærlighed til naturlige materialer, så de kan være tilfredse med træbarer og baguetter. Hvis det er nødvendigt at opnå orientalske pomp af draperier, så er det bedre at bruge flere rækker cornices.

Hvis du ikke ved hvordan man vælger en cornice til gardiner til en anden stil, stop ved loftet cornice - stoffet vil pålideligt skjule det fra nysgerrige øjne.

Kompatibilitet med gardintyper

Tætte fløjlgardiner skal have en meget holdbar cornice, metal er bedre rundt, men under ingen omstændigheder plast. For lette og gennemskinnelige gardiner er det bedre at vælge den samme cornice - strenget eller meget tyndt metal. Til korte gardiner er en café egnet til træ. Elskede af alle romerske (og ligner dem østrigske) skal monteres på en speciel hylde (der er tre typer: lukket, åben og reb-rotor).

Til japanske gardiner, rektangulære paneler på en stiv ramme, har vi brug for multi-rails skinnedesign med elektrisk drev.

For gardiner med lambrequin er det bedre at vælge en tre-rækkende tagbøjle og fastgør den til loftet for at sikre lysstrømmen. Til muntre børnetæpper vil lyse lister af plastik med tip-dyr eller frugt passe.

Veje til visuel pladskorrektion

 • for visuelt at øge loftets højde, indgive loftlisterne og kassere bækkenet;
 • for små værelser, stop ved de gennemskinnelige gardiner og den tilsvarende lyskonstruktion: streng, jernbane eller tynd rund cornice;
 • For at øge vinduets bredde skal du tage cornice for 1 m mere. Derefter lukker gardinerne i åben tilstand væggen, åbner maksimalt vinduesområdet;
 • For at reducere vinduets bredde skal du købe en guide, der ikke er mere end 10 cm længere end vinduet.

Gardin stænger og tilbehør til gardiner: hvilket er bedre at vælge

Beskrivelse af moderne gardinstænger til gardiner og anbefalinger til korrekt valg af tilbehør

Hvordan vælges en gardinstang til gardiner, der opfylder flere parametre på én gang? For det første bør det fungere som en sikker holder til gardiner. For det andet, hvad skal der være cornice for gardiner, så det kan kombineres med den generelle indvendige styling? Om hvilke gardinstænger og tilbehør til gardiner er, vil du lære ved at læse dette materiale.

Hvad skal være cornice til gardiner

Vinduesdekoration er svært at forestille sig uden en så vigtig detalje som en cornice, som ikke kun udfører funktionen af ​​støtte gardiner, men kan også dekorere interiøret og give det et komplet udseende. Efter at have besluttet på modellen af ​​gardiner eller gardiner og vælger et stof, kan du fortsætte med valget af en passende tagbøjle til gardiner og tilbehør.

Dagens marked er så mættet, at blandt de mange forskellige produkter, der tilbydes, er det meget nemt at gå tabt. Derfor er det først og fremmest nødvendigt at afgøre, hvilken skinne til gardiner der er bedre.

Der er øjeblikke, der skal være opmærksom på, før du vælger tagskægget:

 1. Bestem det ønskede antal spor. Hvis du planlægger at fremstille kun en type gardiner, kan du købe en enkelt sporet gardinstang. Og hvad skal der være cornice når man kombinerer to typer gardiner (for eksempel tyk og lys, regelmæssig og valset)? I dette tilfælde har du brug for en cornice med to baner. Tre stier vil være nødvendige, hvis gardinerne kombineres med en pelmet.
 2. Når du vælger hvilke hængevægge, skal du overveje bredden af ​​vinduet. Når du vælger en cornice, skal du huske at det skal være 20-45 cm længere end vinduets åbning. I dette tilfælde kan gardinerne eller gardinerne trækkes helt fra hinanden, så der er tilstrækkeligt sollys til at trænge ind i rummet.
 3. Inden du vælger de rigtige taggafler til gardiner, skal du overveje, om det passer ind i stilens indvendige stil. For eksempel, i et klassisk interiør, vil en metalgardinbane med tips se perfekt ud, mens en plastikgardinbane indlejret i en niche i loftet er velegnet til en moderne stil.
 4. Når du beslutter hvilke gardinstænger, der er bedst at vælge, skal du overveje vægten af ​​gardiner. Metalaksler modstår vægten af ​​tæt stof, men plastik er ikke designet til tung belastning, og de købes til lysgardiner.
 5. Og hvordan man vælger en cornice til gardiner på uregelmæssigt formede vinduer eller karrevinduer? I dette tilfælde egnede fleksible plast- eller metalholdere, hvor designet består af flere sektioner, der forbinder i den ønskede position.
 6. Nogle modeller af cornices er udstyret med en speciel ledning, der giver dig mulighed for at skubbe og glide gardinerne.
 7. Vælge hvilken cornice der er bedre at hænge sammen med holderen selv, vælg fester til gardiner - kroge, klip eller ringe. Fastgørelser af enhver art skal let glide langs en snor eller bar og ikke skabe ubehagelige lyde.

At reflektere over, hvilken cornice til gardiner, der er bedre at vælge, bør du ikke glemme, at dens omkostninger oftest bestemmes af hvilket materiale det er lavet af og dets design.

Hvilken gardinstang til hænge er bedre

Afhængig af monteringsmetoden er alle typer gardinskinner opdelt i to store grupper - loft og væg.

Ceiling cornices, som navnet antyder, er knyttet til loftet. Designet består af en profil og guider. Gardiner er knyttet til cornice med hjælp af kroge og kan bevæge sig langs hele længden af ​​guiderne. Ceiling cornices er oftest lavet af tyndt aluminium eller plast, og de har mange fordele. De er universelle, de kan vælges efter bredden af ​​vinduesåbningen, gardinerne på dem lukkes og åbnes frit, og intet forhindrer dette. Loftet kan bruges selv med en minimal afstand mellem loftet og vinduet.

Væg gardin stænger til fastgørelse til væggen. Plast, metal eller naturligt træ anvendes oftest til deres fremstilling. Fordelen ved tagg af denne type ligger i dens dekorative egenskaber, evnen til at vælge den for at matche gardinens farve eller andet tilbehør i rummet.

Når du vælger en cornice, kan du også styres af hvilket materiale (træ, metal eller plastik) det er lavet af.

Træafskærmninger er karakteriseret ved holdbarhed, styrke og fremragende æstetiske egenskaber.

Plastafskærmninger afviger i et stort udvalg og billige omkostninger. Deres installation er let, og fleksibilitet giver dig mulighed for at oprette design af enhver konfiguration. Styrken af ​​plastikskiver forlader imidlertid meget at ønske, så tung gardiner på dem er uønskede at hænge.

Metal gardin stænger er ideelle til tunge gardiner, da de er i stand til at modstå deres vægt. Metalstrukturen er dog ret tung, så installationen kræver særlig pleje.

Yderligere kan du gøre dig bekendt med beskrivelsen af ​​et design af tagbøjler til gardiner.

Moderne typer gardinskinner til gardiner: skinner

Skinneafskærmninger kan være både plastik og metal. Designet er udstyret med glidevalser. Rails kan være dekorative, almindelige eller malet. Fleksible cornices bruges til karrevinduer og buede vinduer, stålgardiner til tunge gardiner og kombinerede til at kombinere flere typer gardiner og lambrequins.

Disse moderne typer gardinskinner er let afkortet med en regelmæssig savsås og fastgjort til væg eller loft.

Kombineret cornice har som regel 2-3 spor, designet til hovedgardinet, gardiner og pelmets. Normalt pelmet hængt på skinnen, der ligger foran de vigtigste skinner beregnet til gardiner.

Skjulte skinner er lavet således, at rullerne, skyderne og andre glidende dele er skjult bag forenden. Tynde skinner anvendes ikke kun til lysgardiner, men også til lambrequins omkring barnesenge.

Rails kan udstyres med ledningskabler og indbyggede kroge til fastgørelse af østrigske, romerske gardiner og gardiner med festoons. Multipurpose skinner er monteret på væggen eller i loftet. De bøjer let, så de kan installeres på vinduer af enhver form.

Skinneafskærmninger er færdige med beslag, skruer, begrænsere, løbere, ruller eller kroge. Strukturen er monteret med beslag og skruer. Begrænsninger er monteret på kanterne af tagskægget og forhindrer ringene og løberne i at falde, som bruges til at fastgøre gardiner til cornice.

For at gøre gardinerne mere imponerende, stop dit valg på skinner med en overlapningsmekanisme. Takket være ham er gardinerne i midten af ​​tagskæggene ikke konvergerende ende-til-ende, men overlapper hinanden, som ser oprindelige ud.

Almindeligvis er gardinerne på skinneflodene ikke forskudt, da konstruktionen selv ikke ser æstetisk glædeligt ud. Derfor er kantene på gardinerne fastgjort på begge sider ved hjælp af greb.

Hvad er typerne af gardinskinner til gardiner: stænger

En anden type gardinskinner er i form af stænger. De er designet til lys gardiner i stil med en cafe til udsmykning af nicher og døråbninger. Eaves er lavet af bronze, plast eller kobber. Designet kan monteres på væg eller loft. Der er buede stænger designet til vinduer i vinduer, rund og af usædvanlig form.

Og hvad er typerne af gardinstænger til gardiner?

Blandt de forskelligartede:

 • til fastgørelse af gardinerne i døråbningerne. Den ene ende af stangen er fastgjort på dørens ramme, og modsat - på sin øvre kant. Portiere stiger, når du åbner døren;
 • glidende og strækbar. De kan installeres i kajen af ​​en hvilken som helst længde takket være glidemekanismen, foråret og specielle fastgørelser i enderne af tagene. Sådanne taghuller er ikke beregnet til tunge portiere;
 • til en lambrequin. Udstyret med beslag, der er fastgjort til væggen. Stangen er indsat i løkken, lagt på lambrequinens kant og fastgjort til beslaget;
 • stangstangen Eaves flytter let til vinduet om natten og ledes væk til den modsatte væg om dagen, så gardinet ikke forhindrer indtrængning af sollys. Stænger og skodder er lavet af plast, metal og kobber;
 • med fleuroner. Cornice er udstyret med dekorative elementer i enderne af stangen, som forhindrer sløjferne i at falde og dekorere interiøret.

Som henter tagene: stang

Taler om, hvad gardinstavene til gardiner, skal du helt sikkert tale om søjlerne. Eaves stangen er en stang af træ, plast eller metal med ringer fastgjort til den. Stænger af forskellig længde er lavet. Med en ikke-standard vinduebredde kan de forkortes.

Til fremstilling af metalstænger anvendes let aluminium, jern eller kobber. Plaststænger er ikke designet til tunge gardiner og er relativt billige. Eaves fra et træ er udstedt af naturlige materialer og er præsenteret i bredt sortiment og en rig farvepalet.

Stænger kan være skjulte. I dette tilfælde fungerer de som skinner med halvringe monteret på skyderne på bagsiden af ​​tagskæggene. Slip af skjulte stænger med kobber eller træ.

Standard stænger er designet til glatte overflader. Men du kan opgradere dem og fastgøre dem til hinanden med hjørneforbindelser. I dette tilfælde kan de fastgøres på vinduet i karet vinduet. Montage af stænger er lavet med monteringsbeslag.

Afhængigt af gardinens estimerede vægt anvendes to eller flere beslag, som er monteret på væggen i samme afstand fra hinanden.

Hvad er nu fashionable gardinstænger til gardiner: baguetter

Taler om hvad der nu er de mest fashionable gardinstænger til gardiner, vi kan ikke undlade at nævne baguetterne. Baguette cornices har en særprægende detaljer - en bar, der lukker monteringer til gardiner. Planck udfører en dekorativ funktion, og den kan vælges for at passe indretningens stil eller farve og tekstur af gardinerne. Baguetter er lavet af træ, plast eller metal.

Eaves trim kan efterligne værdifulde materialer - træ, marmor, guld, bronze, sølv, læder mv. Cornice med en baguette er fastgjort til væggen eller til loftet.

Du kan vælge udformningen af ​​den ønskede længde afhængigt af bredden af ​​vinduet eller hele væggen.

Planken til en træbaguette kan laves af både værdifulde træarter og dets billige sorter. Produkter kan gribes, kan laves med efterligning af ældning; de er også overtrukket med forskellige farvesammensætninger. Billige baguetter er lavet af spånplader. De er dækket af finer eller film med et mønster, der efterligner strukturen af ​​værdifulde træarter.

Baguette lavet af metal (oftest af aluminium) har en høj kvalitet, ædle udseende. Metalafskærmninger bruges som regel i kontorer og arbejdslokaler, men ikke i husholdningsartikler - i modsætning til træbaguette skaber de ikke atmosfæren af ​​varme, hvilket er så nødvendigt i boligområder.

Plastic baguettes er gode for deres lave omkostninger og praktisk. Baguetter er som regel lavet med to rækker. De består af en dekorativ strimmel og to profiler til hængende lys tule gardiner og tunge gardiner. Du kan også købe et enkelt eller tre-rækken design. Den første mulighed anvendes til køkkengardiner, og den anden bruges til hængende pelmets.

Til lette gardiner påføres baguette med et plastdæk. For tunge gardiner anvendes der en base af træ eller metal, hvortil en dekorativ strimmel er fastgjort. Indramning gardin stænger findes i en lang række, og du kan vælge dekorative strimler i overensstemmelse med den valgte stil i interiøret.

Nu ved du, hvilken slags gardinestænger der kan vælges, hvilket betyder, at det er på tide at være opmærksom på tilbehør.

Originaltilbehør til gardiner

Har du glemt hvad er gardinestængerne til gardiner, skal du ikke glemme, at vinduesindretningen vil være ufuldstændig uden originaltilbehør. Du kan afhente dem afhængigt af typen af ​​taggrunde eller andre detaljer, der pynter rummet.

Ledningssystem til åbning og lukning af gardiner. For let at åbne og lukke gardinerne er nogle skinner udstyret med et ledningssystem. Du kan også installere ledninger til andre typer gardinstænger. I øjeblikket kan butikkerne købes og et elektronisk system, der regulerer processen med åbning og lukning af gardiner.

Knopper. Flerones kaldes dekorative spidser, der pryder enderne af tagene. Deres form kan kun begrænse fabrikantens fantasi. Oftest produceres fleurs i form af kugler, kegler, blade, blomster. De kan være lavet af metal, træ eller plast.

Dekorative ringe. Ornamental ringe bruges til at dekorere kanten af ​​tagskægget, samt at sikre, at gardinerne ikke bevæger sig.

Holder. Holderen til gardiner bruges til at give dem en smuk halvcirkelformet form. Derudover udfører indehaverne en dekorativ funktion, der udsmykker vinduesåbningen.

Magnetiske klip. Magnetisk klip er en moderne enhed til at holde gardinerne på tagskæggene. Clips giver dig mulighed for at hænge gardinet uden at tilføje ekstra sløjfer. Ved hjælp af magneter kan du lægge foldene på gardinerne og tylen. Sammensætningen bliver ikke tungere, den ser lys og original ud.

Forårsklemmer. Fjederklip, der er udstyret med ringe, glider nemt langs tagene, er fastgørelseselementer til gardiner og bruges oftest til lysgardiner. Med deres hjælp kan du justere gardinens længde.

Hvordan vælger du taggenes farve korrekt?

Kornets farve har en stor rolle i udformningen af ​​rummets proportioner. Valget er påvirket af vægternes palæ, indretningsstilen, lofternes højde, gardinens farver, åbningens størrelse og geometri, vinduets størrelse og form, som du vil dekorere.

Sådan afhenter du

I dag er sortimentet af cornices repræsenteret af en enorm palette, du kan vælge ikke kun farve, men også nuancer. Her er hovedspørgsmålet: Hvad er en guide? I hvert enkelt tilfælde er svaret din, og ikke engang den mest erfarne designer vil give klare anbefalinger. Der er kun nogle få generelle tips, der vil hjælpe med at vælge farven på cornice til gardiner.

Under væggene

Udvælgelsen af ​​farven på tagskæggene til hovedtonen til tapet eller vægmaling er en universel løsning. Muligheden er neutral, egnet til værelser af enhver størrelse, monteret til gardiner fusionerer med hovedfarven på overfladen, "tabt" i interiøret. Sammensætningen er holistisk, og den største æstetiske belastning falder på gardinerne.

Tekstur af naturligt træ kombineres perfekt med lyse nuancer af brun og beige mediefarve.

I farven på gardiner

Gardinestænger, der matches med gardinens farve, er relevante i værelser med lave lofter. Denne kombination løfter visuelt åbningen lodret, hvilket ændrer proportionerne visuelt. Den samme løsning hjælper, når interiøret er fyldt med detaljer, og det tager lidt at roe indretningens tumult.

Gardiner kombineret i farve med gardiner vil aldrig forårsage dissonans i indretningen.

Kontrast med grundlæggende trim

Hvis rummet er højt, passer skovlen i modsætning til hovedbeklædningen. Prem er meget effektiv, hvis farverne er polære, for eksempel:

 • hvid / sort;
 • creme, lys beige / mørk chokolade, wenge, valnød, kirsebær i rige toner med rød farve - denne kombination kan kaldes en klassiker;
 • sort, mørk brun, burgunder, lilla, rige røde, grønne vægge / metalliske farver i gardiner - sølv, guld, messing, lysegrå, men armaturer til gardiner i naturlige træfarver - honning, raviner fungerer godt her.

Gardiner på kontrast med finishen skærer vandret og justerer geometrien. Desuden bruger designere ofte denne teknik, hvis du skal dekorere en meget lang åbning med flere vinduer. Her vælges gardinerne i gardinens farve, og denne sammensætning bryder visuelt den langstrakte væg og efterlader en følelse af strækning.

Kontrastkroner tilføjer skarpe linjer, der anbefales at understøtte med tilbehør, såsom fotorammer.

Under loftet

Eaves i loftets farve - en win-win mulighed i alle interiører. Valget her er lille - alle nuancer af hvidt, eller udvælgelsen af ​​nuancer, der matcher farven på spændingsarket. Eaves bliver umærkelige, fusionere med den generelle registrering og ikke trække opmærksomhed på sig selv fra andre detaljer.

Gardinestang i loftets farve passer harmonisk ind i enhver indretningstilstand

Møbler, bundplader, dele og tilbehør

Teksturer og teksturer spiller også en stor rolle i valget af taggrene. Hvis håndtagene på dørene, er lysekronen lavet i bronze, så skal gardinstangen vælges i dette segment. Metallisk glans, for eksempel forkromede produkter, og en diskret glans af poleret metal, anbefales det at kombinere med grå nuancer i udformningen af ​​rummet. For guld tilbehør er det bedre at vælge en cornice i samme palette.

Hvis møbler lavet af lamineret spånplader eller træ samt bundplader og dørbeklædningspaneler er lavet i en mørk farve, skal gardinstangen stå i dette farvesegment og omvendt, så du undgår dissonans i designet. I moderne stilarter (højteknologiske, techno), er møbler af glatte materialer ofte brugt til indretning; gardinstænger med metalliske nuancer vil se godt ud her: skinnende poleret rustfrit stål, guld, sølv. De naturlige træmøbler, især i klassiske interiører, er ideelle til gardinstænger i bronzefarve, messing, alderen guld.

Eaves til gardiner med metallisk glans bør vælges under de øvrige detaljer i situationen.

Når man vælger mellem metalliske og træskygger, anbefales det at se på det overordnede indretning. Nogle gange bør en lys, skinnende note tilføjes til et roligt brunt spektrum. Omvendt, hvis rummet allerede er fyldt med detaljer af metalliske nuancer, så er det bedre, hvis det ikke er muffled, så i det mindste ikke at tilføje skinne.

Kombinerede taggrunde, som kombinerer forskellige teksturer, er en livredder til udsmykning af moderne interiørtyper.

Farve, funktionel og indvendig stil

I dag kan du købe gardinestænger til absolut nogen farver, et større segment er repræsenteret af naturlige og neutrale nuancer, der er sjældnere modeller i en lys rig palette. Og her venter køberen på et vanskeligt valg.

funktionel

Ifølge logik af ting i et standardinteriør er det bedre at købe en cornice af de sædvanlige farver, men lyse tilbehør spænder fantasien, og du vil tilføje noget originalt accent. I sådanne situationer bør du styres af funktionaliteten i det rum, hvor du vælger tagskægget.

I soveværelset anbefales stuen at vælge armaturer til gardiner i en rolig, naturlig farve. Til design af køkkenet og børns passende lyse modeller skal du stole på din smag og den rigtige kombination af farver. Så hvis rummet udføres i en grøn / gul palette, skal du vælge nuancerne i dette segment, men den blå cornice er usandsynligt, at den harmonisk passer ind i et sådant interiør.

Lyse cornices er indretningen af ​​rummet, det er vigtigt at vælge den rigtige tone, monteringstype, model design.

Interiør stil

Indretningen er normalt en slags grundlæggende stil: klassisk, orientalsk, etno, øko, moderne, moderne, etc., der dikterer farvesegmentet til dekoration.

For eksempel er klassiske stilarter præget af hvid, beige, brun, naturligt træ, guld, naturlige nuancer af henholdsvis gul, grøn og blå, og gardinestænger til gardiner skal være i dette farvesegment. Til loftet base - grå, hvid, så vil der være relevante armaturer til gardiner i metal nuancer. Minimalisme - beige af forskellige farver i modsætning til mørk chokolade, wenge, så du bør give preference til træstænger eller baguette modeller med en simpel dekorative indsats uden overskydende. Til land og øko stilarter - varme træ nuancer: honning, nutty, halm, rav. Højteknologien er baseret på rene, mættede farver: sort, rød, grå, hvilket betyder at cornices skal være i farven på hovedfinishen eller metallisk glans.

For at vælge den rigtige farve på tagpladerne er det tilstrækkeligt at huske den grundlæggende stilpalette

Hvis det er meget vanskeligt for dig at vælge gardinstang til gardiner, kan du købe modeller, der ikke kan mærkes i interiøret, for eksempel fastgørelser med en lambrequinplade. Trollstokken er skjult kroge, men for deres enhed i reparationsprocessen bør der laves en særlig niche. En god mulighed er træ- og metalstænger med enkle beslag og ubesværede tip. De bliver næsten usynlige i indretningen, hvis du hænger gardinerne med grommets eller pelmet nederdel.

Baren kan nemt gemmes af en lambrequin-nederdel, en bekvem mulighed, hvis tagskæggene ikke er i harmoni med resten af ​​interiøret

Sådan vælges gardinstænger til gardiner - tips og tricks

I vinduets design spiller en vigtig rolle ikke kun gardinerne, men også gardinstavene, som de er knyttet til. Deres korrekte kombination vil skabe en harmonisk og individuel stil i interiøret. Hvordan vælger man en cornice til gardiner? Hvilke slags passer de forskellige typer gardiner?

Hvad er cornices og deres typer

Eaves - designet består af den vigtigste bar, hvor fastgørelseselementer og klemmer er placeret.

Afhængigt af konfigurationen er gardinstænger opdelt i følgende typer:

 • "Round" er et universelt design, der passer til de fleste interiører. Produktets basis er et rør. Det kan bestå af en eller flere rækker. Det traditionelle materiale er træ, der længe har været en fashionabel trend.
 • "String" - en moderne konstruktiv løsning. Næsten usynlig, fastgjort til loftet eller væggen. De kan arrangeres i en eller flere rækker. Ulempen ved sådanne produkter er deres utilstrækkelige styrke, hvilket gør det umuligt at hænge en massiv og tung gardin.
 • "Profil" - praktisk, fleksibelt og letvægtigt design. Hovedmaterialet i aluminiumsprofilen, hvorved produktet kan fremstilles i enhver stil og give en anden form (bue, halvcirkel, karmvindue).
 • "Baguette" - adskiller sig fra andre typer, idet gardinerne lukkes med en dekorativ strimmel, der er lavet i form af en baguette. Passer til ethvert interiør, forudsat det korrekte valg af farve og form af produktet.
 • "Smedet" - udsøgte og smukke hjørner. Normalt lavet til ordre, under hensyntagen til kundens ønsker.

Alle de listede cornices, på trods af mangfoldigheden af ​​arter, er designet til at dekorere rummets design og pålideligt udføre deres funktioner.

Typer af gardin stænger afhængig af materialer

Moderne tagskærme er lavet af sådanne materialer:

 • Træ er et klassisk materiale, der passer til ethvert interiør. Til fremstilling af cornices anvendes massivt træ: valnød, eg, kirsebær.
 • Plast - billig at fremstille og praktisk i brug. Forskellige farver af produkter, der kan vælges til næsten ethvert interiør - gjorde disse designs overkommelige og populære.
 • Metal - på grund af dens holdbarhed, fantastisk til tunge gardiner. Strenge, forretningsmæssig og raffineret, sofistikeret stil - perfekt kombineret i produkter fra dette materiale.

Eaves har to måder at installere: loft og væg, afhængigt af en situation.

 • Vægge bruges i værelser med højt til loftet, såvel som i tilfælde af ophængte eller spændingsstrukturer.
 • Loft - i tilfælde hvor de har noget at vedhæfte. Et fælles træk ved sådanne taggafler er en lille vægt af produktet.

Håndtering af gardiner i moderne tagskiver er opdelt i automatisk og manuel.

 • Automatiske modeller styres elektrisk og styres af kontrolpanelet.
 • Manuel styring udføres ved hjælp af en pen eller en speciel ledning.

Tips til valg

Nogle regler for udvælgelsen af ​​taggrene:

 • Når du vælger en cornice, skal du følge nogle regler baseret på indretningen af ​​rummet.
 • Runde eller indrammede taggrunde af træ - passer perfekt ind i det klassiske interiør (om de klassiske gardiner mere her).
 • String modeller, på grund af deres enkelhed og usynlighed, vil se godt ud i et værelse indrettet i højteknologisk og minimalistisk stil.
 • Strenge aluminiumkonstruktioner er egnede til fastgørelse af romerske eller japanske gardiner.
 • På værelset, der er domineret af træelementer af indretning, vil en smedejernskorn være et glimrende supplement til interiøret.
 • Lofter kan øges visuelt, hvis du bruger loftmodellen på cornice.
 • Hvis der er smalle vinduer i rummet, vil en lang cornice hjælpe med at udvide dem visuelt.
 • Længden af ​​tagskæggene må ikke være mindre end vinduets åbning.
 • Plastmodeller og snedesigner er ikke egnede til tunge gardiner, da de ikke vil være i stand til at modstå deres vægt.
 • Runde tagkanter ser smukkere ud, hvis de er monteret i loftet.
 • Hvis tagskægget ikke skal skille sig ud i interiøret - vælg strengmodellerne, er de næsten usynlige.
 • På grund af de mange forskellige farver i plastikskinner kan de bruges i næsten ethvert interiør. Dette gælder især for lyse børns værelser.

Dekorative genstande og tilbehør

På trods af at designet af tagringene udfører en dekorativ funktion i vinduets åbning, bør du ikke glemme tilbehør og tilbehør, hvilket vil være et glimrende supplement til det overordnede design. Yderligere øreringe dekorationer omfatter:

I de fleste tilfælde leveres de listede dele komplet med en cornice, men de kan også købes separat, med mulighed for at kombinere materialer. For eksempel kombinere krystal, metal og keramiske elementer.

Ringe kan også afhentes ikke kun af materialet til fremstilling, men også af deres form. De kan være runde eller firkantede, smedet eller støbt, udskåret af træ. De kan gøres usynlige, eller omvendt, at vælge som et separat dekorativt element, vælge den originale form og den lyse farve.

Eksempler på profil cornice:

Gardin Gardiner

Cornice udfører ofte ikke så meget sin hovedfunktion som dekorative. Og ikke underligt: ​​designere kunne simpelthen ikke komme forbi en så god mulighed for eksperimentering. Gardinestænger er af forskellige typer, som hver især er gode på sin egen måde.

Hvad er det?

I det store og hele er taghullerne kun et tværsnit, hvor gardinerne fastgøres. Det ser ud til, at der ikke er noget særligt, men nu fungerer ikke tagbøjlerne blot for at holde stoffet. De er vigtige elementer, der giver dig mulighed for at opretholde den ønskede stil i rummet, dekorere det og også gøre vinduet åbent en lysende accent. Eaves er nødvendige for fastgørelse af gardiner på vinduer af en anden ordning. Det kan være klassiske rektangulære vinduer, loft, figured. Afhængigt af formen og formålet med vinduet, samt på dets placering, og vælg den ønskede type af cornice.

Dette element er lavet af en række forskellige materialer, som yderligere påvirker den samlede opfattelse af rummet. Du kan klare det, så det ikke er synligt at tage tagene på taget. De såkaldte hemmelige modeller er populære på det seneste, fordi de skaber en usædvanlig effekt. For selvstændigt at vælge den rette mulighed for gardiner, er det nødvendigt at forstå godt metoderne til fastgørelse, typer, materialer, som gardinstængerne er lavet til. Under hensyntagen til hvert af disse punkter, samt fokusere på den overordnede stil i rummet, vil du være i stand til at købe en god taggrunde og i fremtiden fortryde aldrig at købe.

enhed

Den måde, en bestemt model fungerer på afhænger af dens type. Nedenfor er navne på de vigtigste elementer med en beskrivelse:

 • Beslag eller bøjler til fastgørelse af bunden. Sættet leveres normalt med 2 eller flere stykker, afhængigt af længden af ​​tagskæggene. To beslag (hænger) er monteret på siderne og mindst en støtte - i midten.
 • Grundlaget for hængende gardiner. Med hensyn til typen af ​​tagpladerne kan den være en stang, streng eller profil;
 • Fleurons (hvis forudsat). Dybest set er figurer monteret i enden af ​​runde hjørner med en stang.

I nogle tilfælde vil designet kun bestå af kun en integreret del, fx et dæk, når der fastgøres et dæksak på loftet.

Alle modeller kan opdeles i henhold til monteringsenheden i to store grupper: loft og væg:

 1. Loft muligheder er knyttet direkte til loftet. Loftkonstruktioner kan visuelt øge højden af ​​rummet, gøre det mere majestætisk. I kombination med den store bredde af tagskæggene - fra væg til væg - skaber en virkelig højtidelig atmosfære i rummet. Loftet kan også installeres i tilfælde, hvor det ikke er muligt at fastgøre væggen (f.eks. Hvis vægmaterialet er gipsvæg eller afstanden mellem loftet og vinduesåbningen er for lille). Loftsindstillinger er dårligere end væggen i evnen til at modstå en stor vægt af gardiner, samt valg af monteringsmuligheder til gardiner (loftmodeller skal som regel kun installere to typer - dæk og profil).
 2. Vægoptioner tilbyder et bredt område til fantasi. Sådanne taggrunde er populære ikke det første år og har ikke til hensigt at opgive deres positioner. Oftest er installationen af ​​vægafskærmninger valgt i nærværelse af suspenderede eller nedhængte lofter. Afhængig af gardinmodellen er kun loft- eller vægafskærmninger egnede til fastgørelse. Så det er muligt at hænge romerske gardiner kun på vægvarianter for at opnå en tæt pasning til vinduet. Afhængigt af konfigurationen kan både loft- og vægkornene præsenteres i følgende variationer.

omgang

Runde taggrunde er den mest traditionelle og velkendte type. I øjeblikket er der ikke kun en enkelt række, men også en dobbelt række runde version med stænger med forskellige diametre arrangeret parallelt med hinanden. Round barbells suppleres med specielle tip - blandinger - på hver side. Først havde de ingen dekorative funktioner, men efter et stykke tid begyndte designerne at få dem til at regne: i form af blomster, kronblade, dyrehoved og ikke så længe siden blev flereones dekoreret med strass og emalje frembragt.

Valget af en rund cornice pålægger visse forpligtelser: gardinernes fastgørelser samt gardinens forskellige indretning skal udføres i samme design med spidserne og stangen selv. For eksempel, når man bestiller gardiner med øjenlåg, bør ikke kun gummierne selv, men også gardinerne af gardinerne laves i samme farveskema med cornice og ved hjælp af samme materialer. Tagene kan være både lige og kantede rundt. Hjørnet bruges til at hænge gardinerne i badeværelset, og i udsmykningen af ​​lokalerne er det normalt ikke involveret.

String

String design ser meget moderne og minimalistisk. De tager ikke meget plads og er næsten umærkelige, men deres tilstedeværelse tilføjer den nødvendige skændsel til rummet. Konstruktionen af ​​snorkornet er ekstremt simpelt og består af to beslag, der er udstyret med specielle spændeanordninger og strenge selv. Det er et metalkabel, som kan håndtere meget vægt.

Det samme kan ikke siges om låsemidler, de svækkes sædvanligvis under tunge gardiner, hvilket fører til en "sagging" af hele strukturen. De mest ofte snorede cornices bruges i interiøret i moderne stilarter: Hi-tech, Minimalism, Modern. I traditionelle interiører vil de se mere end upassende ud.

bus

Dækket er en konstruktion, der er udstyret med en speciel hul, i hvilken fastgørelsesmekanismerne er installeret, så blinden glider mellem de to dele af corniceen. Dette blev ofte installeret tidligere i Sovjetunionen, så de fleste vælger ham ved inerti. Antallet af rækker er normalt begrænset til to, men muligheder er mulige. Dette skyldes det forhold, at det ikke er almindeligt at udstyre dækkene med yderligere pompøse detaljer som lamelrequins eller bander: Den utilstrækkeligt majestætiske opbygning af tagbjælken gør det ikke muligt at gøre dette fra et stilistisk synspunkt. Men brugen af ​​lysgardiner i kombination med et glidende tyk gardin er ikke forbudt.

Det store plus er, at gardinet er monteret tæt på loftet på dækkets tagskinner, og der er praktisk taget ingen afstand. Derfor er det dækdæk, der vælges som loftarmaturer: loftet på værelset virker endnu højere.

bagetnye

Baguette suppleres med en udskåret rem. Planck lukker ikke kun alle "stuffing", som er ansvarlig for evnen til at bevæge gardinerne, men fungerer også som et dekorativt element. Den relativt lave pris på baguette cornice giver dig mulighed for at vælge forskellige typer af belægninger: fra plast træfinish til naturlæder. Ofte under baren er der et sted til belysning, hvilket giver gardinerne en særlig charme.

Korrekt valgt belysning understreger yderligere deres skønhed. Som regel gemmer den sædvanlige dækstruktur under stangen, så baguette-versionen er kombineret type.

profileret

Profillisten er i mange henseender ligner et dæk, bortset fra det faktum, at rækkerne i et dækkens cornice er adskilt fra hinanden og repræsenterer som det var enkelte lameller, mens profilen er et enkelt fladt stykke. Profilmodellerne er lavet af fleksible materialer, så de kan installeres lige uden for konturerne på det viste vindue. Den store fordel ved profilindstillingerne er deres fleksibilitet. Hvis du f.eks. Installerer en sådan mulighed i loftet, kan du afrunde sine kanter og "skjule" en ubehagelig type sidevægge.

Profil cornices er et godt alternativ til vægmonteret baguette, fordi de også kan udstyres med en hætte - en bar med forskellige mønstre, der dækker gardinens fastgørelseselementer. Hætten er et element, der ikke er meget bredt, men mulighederne for at dekorere det er ret store: starter fra præget mønstre med forgyldning og slutter med stofbelægninger. Tre-trins profilversion leveres normalt med et strækloft. Det giver dig mulighed for at hænge gardin på samme tid, gardiner og blød pelmet.

teleskopisk

Som navnet antyder kan teleskopmodeller folde og udfoldes. I modsætning til konventionelle rørformede taggange behøver de ikke at blive arkiveret, og tilpasser sig den ønskede størrelse: lige nok til at tilføje lidt. En sådan funktion tillader brugen af ​​teleskopstænger ikke en gang, men i forskellige rum efter forskellige reparationer.

Mini-tagger "cafe"

Stained glass mini-cornice er fastgjort straks til rammen. Sådanne modeller har en relativt lille diameter og leveres normalt parvis. De kan monteres både på toppen og bunden og midt i vinduet for at opnå et godt rustikt udseende af rummet. Evnen til at beskytte hver enkelt ventiler separat, samt en usædvanlig type konstruktion gør teleskop vinduesdesign temmelig populært. Derudover kan denne type vedhæftning spare plads i rummet. Ofte er det farvede kurver monteret på loftet på loftet. Mellem et par af sådanne elementer kan der være fast gardinstof. Til design af loftvinduet er dette design også velegnet.

roterende

Drejbart fastgjort også direkte til hver af ventilerne. Normalt er det valgt til vinduer, der sidder meget dybt i væggen og for døvvinduer. Gardiner monteret på svinget tagene, kan du åbne og lukke, som sash. Normalt kræves kun en cornice, gardinet hænger frit på det.

spacer

Spacer-modeller ligner noget teleskopisk, med undtagelse af få signifikante forskelle. Udvidelsen cornice er en pind med en fjeder inde. Forår "skubber" enderne ud. Således hviler den installerede cornice "mod" væggene uden at behøve yderligere støtte i form af parenteser. Når du vælger denne type, skal du være forsigtig, da med utilstrækkeligt stærkt materiale af væggene kan det skade dem alvorligt. For eksempel vil gipsplader vægge ikke modstå tryk. Det anbefales heller ikke at hænge tunge gardiner på ekspansionslisten. På trods af at designet er ret pålideligt, vil det ikke klare stor vægt.

Til romersk persienner

Sådanne strukturer installeres direkte på vinduesrammen, så du kan løfte gardinet lodret, som persienner. Vinduesrammens størrelse skal ideelt set svare til størrelsen af ​​corniceen, ellers vil installationen blive umulig.

Hvilket er bedre?

Afhængigt af rummets funktionelle formål og om det er bolig eller ikke-bolig, afhænger dets overordnede stil af hvilken indstilling du foretrækker. For private lokaler er det bedre at foretrække enkle, pålidelige strukturer. For eksempel vælger du en passende mulighed på balkonen, hvilken effekt du vil opnå. At skabe et hyggeligt hjemmemiljø bør gives præference runde taggrunde. På værelset der fungerer som et opholdsstue eller soveværelse, kan du vælge enhver mulighed, alt afhænger af dine præferencer og stil på værelset. Især moderne stilarter er "venlige" med snor eller formede strukturer, og baguette eller rørformede modeller passer til mere traditionelle.

Af særlig interesse er loftet. For et skylight vindue placeret i loftet, kan du vælge både mini-eaves "cafe", og for rullegardiner. Det hele afhænger af hvor meget du vil mørke rummet. Almindelige gardiner passer ikke så tæt på glasset som de rullede gardiner, så mere lys vil trænge ind i rummet. Der er ingen dårlige eller gode taggrunde, hver af dem har sine egne fordele. Der er passende og uegnede designs. Hvis du ser på valget fra dette synspunkt, bliver det meget nemmere og mere behageligt.

tilbehør

Eaves er normalt suppleret med de mest forskellige tilbehør. Montage er af to typer: beslag og ophæng. Deres adskillelse er yderst betinget og afhænger af, hvad præcis strukturen er knyttet til - til loftet eller til væggen. Så er suspensioner brugt til loftkonstruktioner og beslag til vægkonstruktioner. Beslagene er åbne og lukkede. Den åbne holder giver dig mulighed for simpelthen at sætte barbell på toppen af ​​bjerget og lige så nemt fjerne det. Normalt er denne type for brug ved loftmontering ubrugelig.

Lukkede fastgørelser indebærer at stangen vil blive gevind i den, så fastgjort til væggen eller loftet og venstre så højre. Der er ingen tvivl om afbrydelse. Derfor skal gardiner, når de vælger fastgørere, overveje denne kendsgerning. Fastgørelser af gardiner findes de mest forskellige: klinger, sløjfer, slips, kroge, ringe, magneter og så videre. Valget af hver skyldes typen af ​​tagskægget samt det faktum, at den anvendte type armatur er lukket eller åben. For eksempel kan gardinet på grommen ikke anbringes på dækkene af den lukkede type, da den ikke kan fjernes for vask i fremtiden uden at adskille bjergene helt. Valg af tips, fokus ikke kun på deres attraktivitet, men også på stangens diameter.

Det er også vigtigt at huske om det generelle stilindhold: At vælge en plastikspids til en stang fra et ædelt træ risikerer du at skabe en absurd duet.

materialer

Eaves er lavet af forskellige materialer, der starter fra temmelig dyre og efterbehandling med de mest tilgængelige:

 • Det mest økonomiske materiale er plastik. Plastakskiver kræves ganske vist i dag, især loft. De overvåger ikke opmærksomheden, så du kan placere accenter i rummet. Sådanne modeller kan endda skjules bag loftet, hvilket skaber illusionen om, at gardinerne ikke er knyttet til noget og bare svæver af sig selv. Denne løsning er anvendelig til enkle, beskedne interiører, men du kan finde lyse løsninger.
 • For nylig er det muligt at klæbe plastkonstruktioner med et specielt materiale, der efterligner forskellige belægninger: træ, læder, lige metal. Fra en afstand er det ikke klart, at der er en falsk foran dig, men ved nærmere eftersyn bliver det indlysende. Plastik og endnu flere metalaksler kan modstå en hel del vægt, men ved bestilling er det værd at afklare dette problem separat.
 • Træafskærmninger - de tidløse klassikere, der giver mulighed for at give et kongeligt udseende til ethvert rum. Der er både rørformede og baguette lister af træ, der begge ser godt ud. Du skal være forsigtig, når du vælger en træ støbning taggrunde. Designet ser ganske massivt ud og er ikke egnet til vinduesdekoration i et lille rum med et lavt loft. Træmodellerne selv er en lys dekoration af rummet, så du skal planlægge deres brug i planlægningsfasen af ​​indretning for at kunne passe dem ind i situationen i fremtiden. Eaves lavet af træ kan modstå en hel del vægt (især vægmodeller). De er perfekt kombineret med de klassiske tunge gardiner af god kvalitet, som brocade, jacquard, tapetry, men kan også forbedre skønheden af ​​lysgardiner.

Metal gardin stænger er de dyreste. De skelnes af holdbarhed, dyre udseende og et stort udvalg af forskellige muligheder.

Metalkonstruktioner er repræsenteret i forskellige belægninger:

Teksturerne kan være matte eller blanke: Matte lister er mere velegnede til moderne interiør og glans for klassiske. Der kan dog være undtagelser fra denne regel. Figured eaves nyder særlig kærlighed og popularitet. Du kan købe klar smedet cornice, og du kan bestille et individuelt design. Individuelle modeller er dyrere af to grunde: De er lavet i en eksklusiv version og som regel manuelt. Jernridestænger er tunge på egen hånd, så de kræver høj kvalitet, pålidelig vægmontering.

dimensioner

Længden af ​​mini-eaves afhænger af bredden af ​​casement vindue: tagene skal være lidt smallere end casement. Det samme gælder for drejning og muligheder for romerske gardiner. Diameteren af ​​mini-eaves er ca. 1 centimeter. Stålstangens diameter varierer fra 10 til 40 mm afhængigt af rørets formål. Enkeltmodeller er normalt 25 mm i diameter. I dobbeltrørstangen til gardiner svarende til 28 mm og til tule - fra 10 til 16 mm. Længden varierer normalt fra 160 til 360 cm, men du kan købe en stangstang på 28-50 mm i diameter og 6 m lang.

Diameteren på træstangen er standard 28 mm. De fremstiller modeller med en diameter på 16, 28, 25 mm og en maksimal længde på 2 m. Du kan lave en bar op til 50 mm i diameter for at bestille, så kan længden nå 4 m. Plastdækene når op til 4 m og kan være op til 8,7 cm bredde afhængigt af antallet af rækker. Dekorative strimler er normalt 5 eller 9 cm, men modeller med blandinger har bredere strimler op til 300 mm. Diameteren af ​​standardstangen af ​​plast er den samme som træet en - 28 mm. Til køkkener eller badeværelser vælges slanke tyllmodeller på 12 og 16 mm. Længden varierer fra 2 til 3,6 m.

Det er let at vælge den rette størrelse af tagbøjlerne, hvis vi starter fra de eksisterende standarder for valg såvel som fra flere regler:

 • På hver side er det nødvendigt at gøre cornice længere med 15-40 cm end vinduets åbning;
 • Når du installerer en cornice i hele væggen, skal den ligge bag væggen med 1,5-2 cm på hver side;
 • Glem ikke at installere yderligere beslag hver 1.5-2 m for væglister og hver 30-50 cm for loftmodeller.

Farve løsninger

I dag er de mest almindelige hvide cornices. Denne farve er perfekt kombineret med loftet og basispladerne, såvel som visuelt tilføjer rumhøjde. Det ser interessante teksturindstillinger ud. Naturmaterialer, som træ og læder, ser godt ud i klassisk eller kolonialt interiør. Lysforgyldning vil tilføre udsmykningen af ​​pretentiousness i ordets gode forstand. Black curtain stænger passer perfekt til moderne stilarter, især hvis du vil gøre toppen af ​​gardinerne så usynlige som muligt, mens du forlader det spektakulært.

Forskellige metalliske nuancer er ikke ignoreret i flere år allerede. Messing af messing og kobber tilføjer raffinement og kommer til at erstatte det lidt kede guld og sølv.

Hvordan vælger man?

Bedst af alt, hvis du bekymrer dig om valget af tagskægget før reparationsstart. Så behøver du ikke at hente optionen i panik, lidt kombineret med det allerede forberedte interiør. Men det er nødvendigt at starte ikke bare fra stilistik. Værelsesfunktioner betyder også meget:

 • For et smalt langt rum med et vindue på en smal mur, vil dæmningen dække hele rummet rundt om vinduet det bedste valg. Eaves skal hænges under loftet for at balancere rummets proportioner.
 • Træskumstrukturer eller brede baguettekorn skal købes til udsmykning af store haller, da de vil se besværlige i små værelser.
 • Runde kroge er velegnede til indramning af vinduer i et rum af enhver størrelse. Hvis du vælger de rigtige vener, vil rummet virke hyggeligt og mere harmonisk.
 • Stringskovler skaber en interessant effekt af gardiner, der flyder i luften. De er perfekte til små rum, hvor vinduet ikke skal blive centrum, men kun skygge den samlede sammensætning.
 • Jo større og større rummet, jo tykkere den runde tagbøjle skal være, og jo dyrere materialet skal være. Hvis dit budget er begrænset, skal du bruge efterligninger, som f.eks. En plastikstrimmel i stedet for en træ eller en billig smedet model.
 • Smedejernsstrukturer skal altid være en klar accent, det er værd at overveje. "Dræb" det usædvanlige element, men ikke overbelastning af rummet er næsten umuligt. Selv med professionelle designere forårsager det visse problemer.

Hvad er der på mode nu?

I vores tidsalder er mode meget demokratisk, og hver af disse typer gardinstænger har sin egentlige udførelsesform. Specielt dækkens taggrænser, jernrund og smedet figurer er korrekt anerkendt som den mest fashionable. Moderne variationer af den rørformede cornice er monteret på væggen og er udstyret med simple attributter uden for meget dekoration. De adskiller sig ikke i lyse farver: sort er ideel. Den givne model af cornice er kombineret med alle gardiner, herunder de nuværende klassiske modeller på snoet. Det er også velegnet til gardiner på grommets, som designere bruger i næsten alle stilarter.

I tilfældet med smedede indretningsindretning er derimod velkommen. Den seneste tendens er stiliseringen af ​​taggrene under plantens gren. Det kan bare være en ren gren, og måske med blade. Små dobbelte smedejerns mini-ledges har en lignende floral design. Farver til både små og store modeller bør vælge naturlige metaller: sorteret sølv eller guld, alderen kobber og bronze, messing. Sort er også relevant her, især det bruges ofte, når man vælger mini-eaves til loft vinduer.

Eksempler i interiøret

Moderigtigt simpelt jernrørformet cornice tiltrækker ikke for meget opmærksomhed til sig selv, der fungerer som et supplement til det allerede eksisterende interiør. Diskret farve og mat tekstur fremhæver designens bevidste enkelthed, samtidig med at den fremhæver det interessante design af vinduet selv. Dækkestykker er næsten usynlige under loftet i denne stue. Dette valg lykkes for et lille værelse, da det ikke gør det muligt at blokere adgangen til lyset i rummet, samtidig med at visuelt øge loftet. En lignende virkning er ikke kun tilvejebragt af hvid farve og glat tekstur, men også af den kendsgerning, at cornice er identisk med basisbordet i bredden.

Baguette cornice virker som en bande. I et rum med sådanne højt til loftet er denne løsning ret acceptabel. Det ser ikke ud til at være overbelastet på grund af at cornice er valgt for at matche væggen og loftets farve og er lavet i et simpelt design. Plankens geometriske udsmykning følger den generelle retning i indretningen, og farven på det kontrastelement er valgt i samme nuance med gulvene. For det moderne bøhmiske interiør er der ikke noget bedre end en snorret cornice. Det tillader på ingen måde at aflede opmærksomheden fra de lyse gardiner, der tjener som en accent i interiøret. Rullegardiner er fastgjort ved hjælp af en skjult tagbøjle med en løftemekanisme. På grund af dette er den generelle udsigt over soveværelset, indrettet i rustik stil, ikke forkælet af det moderne udseende af designet.

I dette tilfælde er cornice gemt bag loftet, hvilket gør værelset til at virke endnu højere. Det er muligt, at om natten kan du tænde et specielt lys indbygget i corniceen. Det hjælper med at gøre barnets atmosfære mere interessant. Hjørnejernsvart cornice adskiller visuelt væggene og loftet i en farve. Sådanne små kontrastfarver er nødvendige for at skabe et virkelig stilfuldt interiør. Smidede fleron passer perfekt til designet og fremhæver dets lyshed. I dette tilfælde udfører gardinerne ikke en beskyttende funktion og zonering. Med samme formål, udvalgte og små smedet kroge. De adskiller hinanden visuelt fra hver af de "sofaer". Modtagelse giver dig mulighed for visuelt at forøge pladsen uden at miste funktionskomponenten.

Sådan vælges gardinstænger til gardiner, se næste video.