Rackloft på badeværelset: hvordan man installerer gør det selv

Den ophængte struktur på badeværelset udfører en lang række tekniske funktioner: det maskerer defekten af ​​loftoverfladen, fungerer som en fremragende ramme for den indbyggede belysning og giver dig mulighed for at skabe et unikt projekt i den stil du kan lide.

Professionelle kan nemt klare både gipsplader og spændingsstrukturer, og for amatører er det bedre at starte med en enklere mulighed: at installere loftet i badeværelset på egen hånd - hurtigt og uden ekstra omkostninger.

Typer af suspenderede strukturer af skinner

Prototypen af ​​moderne plast- og aluminiumpaneler er den sædvanlige træforing, som stadig bruges til vægbeklædning og lofter.

Smalle lange lameller af forskellig længde er nemme at installere, så de bruges ofte til efterbehandling af huse, udhuse, kældre, loftsrum.

Med fremkomsten af ​​lysere og dekorative plastpaneler på markedet er valget af udsmykning af ophængte strukturer blevet udvidet - mest egnet til reparation af badeværelser, toiletter og køkkener.

Ifølge fremstillingsmaterialet er alle de populære paneler, som vores supermarkeder tilbyder, opdelt i plast og aluminium. PVC lameller har en standardlængde på 2,5 m - 3 m - 4 m (der er også 6 meter dele, men de vil ikke være nødvendige for standard badeværelser), men de varierer i bredde.

Paneler 25-30 cm brede efter installationen ligner en solid belægning, da de ikke har udtalt grænser eller indsatser. Vi vil dvæle på de elementer, der ligner smalle lameller, det vil sige de har en bredde på 85 mm, 100 mm og 150 mm.

Reiki afviger ikke kun i størrelse, men også i form. Blandt bygherrer er der "deres" opdeling i kategorier.

Eksempelvis er elementer med retvinkler og en klar konfiguration sædvanligvis kaldt tysk, med afrundede kanter, italienske og usædvanlige, karakteriseret ved en kompleks form og yderligere vanskeligheder under installationen, er designelementer.

Her er nogle typer dekorative plastpaneler:

Når man vælger disse eller andre detaljer, er det nødvendigt at fokusere på væggens beklædning, møblens farve, belysningsfunktioner og for at sikre, at skinnerne ikke strider imod den valgte stil.

Rackloft gør-det-selv: detaljerede fotoinstallationsinstruktioner

Overvej hvordan man hurtigt installerer et rackloft på badeværelset ved at bruge et minimum af billige reservedele. Denne vejledning er nyttig for begyndere at gøre sig bekendt med detaljerne i suspenderede strukturer.

Installationsproceduren er den samme uanset brugen af ​​aluminium, stål eller plastikdele.

Valget af tid til at installere strukturen

Glem ikke, at opførelsen af ​​et ophængt loft - kun et af stadierne ved reparation af et badeværelse, derfor er det på forhånd nødvendigt at bestemme sit sted blandt andre værker.

Konstruktionsaktiviteterne bevæger sig oftest i retning af bunden, det vil sige at lægge gulvet først og derefter revne væggene og endelig oprette en ophængt struktur. Dette er den mest korrekte og logisk forklarbare rækkefølge.

Montering af travers og montering af skinnerne er en hurtig og "ren" proces i sammenligning med, lad os sige, dekoreret med granitvægge. Der er næsten ingen snavs og snavs, og den sværeste begivenhed er den præcise installation af perimeteren og installationen af ​​suspensioner.

Afslutningsarbejde på loftet giver dig mulighed for at justere væggenes højde, maske fejlene i deres udsmykning. For eksempel er et lille mellemrum mellem flise og loft let at dække den hængende struktur.

Og her er det ikke overflødigt at huske en anden fordel ved rackloftet. Det kan altid gøres uden forudgående forberedelse, blot ved at installere en profil og "skrive" det nødvendige antal paneler.

Kort sagt, dette er en budgetversion af loftet, som kan bygges eller demonteres på et hvilket som helst tidspunkt i byggeprocessen.

Forberedende fase - materialer og værktøjer

Først og fremmest kræves der markeringsværktøjer, da korrekt målte afstande og intervaller er en garanti for et smukt resultat. Så er det nødvendigt:

 • markør;
 • square;
 • målebånd;
 • byggekabel (valgfri);
 • niveau (helst laser).

Ved hjælp af disse enkle armaturer kan alt forudgående arbejde udføres. Det første skridt er installationen af ​​en guideprofil, der løber langs hele rummet, så det er vigtigt at beregne højden af ​​den fremtidige struktur.

Vejledningen kan tjene som den øverste keramiske flise, og dens kant - en slags vejledning.

Hvis der er plastpaneler eller et lag af gips på væggene, skal du regne fra gulvet. Hvorfor ikke fra loftet?

Faktum er, at loftpladerne i nogle huse er ujævne, og hvis du fokuserer på dem, kan du lave et design med en hældning - denne fejl vil straks være tydelig.

Udover markeringsværktøjer skal du have en saks (eller en byggekniv), en boremaskine (perforator), en skruetrækker og en skruetrækker. Plast er let skåret med en almindelig byggekniv.

Men hvis du vælger aluminiumspaneler, bliver du nødt til at få specielle saks til metal. Som du kan se, er der få værktøjer.

Liste over krævede materialer:

 • loftpaneler - lameller af plast eller aluminium fra 85 til 150 mm brede
 • guide metal profil;
 • Traverse (støtte dæk til monteringsskinner) og suspensioner for dem;
 • dekorative sokkel;
 • fastgørelsesdele (dowels, skruer).

Før du køber, skal du beregne den omtrentlige mængde dele. Hvordan kan jeg spare? Vær opmærksom på længden af ​​produkterne.

Hvis badeværelsens bredde kun er en og en halv meter, er det fornuftigt at købe 3 meter dele, opdele dem i halvdelen og vælge et "cross" -design.

Beregningen af ​​transportørprofilen er som følger: Hvis badeværelsens længde ikke overstiger 2,5 m, er der 2 rækker nok, det vil sige maksimalt 5 m. Ved at kende antallet og længden af ​​dæk beregner vi rene suspensioner - med et let loft, 2-3 suspensioner pr. Dæk.

Ved køb af et sæt dele skal du tage vare på reservedele, der kan komme i brug ved næste reparation.

Installation af perimeter guider

Antag, at vi målte højden af ​​strømmen og markerede linjen langs hvilken styrene på alle fire sider ville passere. Afstanden til loftet - fra 10 til 20 cm.

Nedenfor er det umuligt, da værelset vil se trange, anbefaler de heller ikke det ovenfor, for at give plads til tekniske manøvrer - enheden af ​​belysningssystemet. Før installationen kontrolleres nøjagtigheden af ​​målinger med et niveau.

Skær lejeprofilen i segmenter svarende til længden af ​​siderne ved hjælp af metalskærer.

Hvis profilen er placeret oven på flisen, skal du sørge for, at mærkerne ikke falder på tværs af to fliser. I dette tilfælde er det bedre at bruge ikke et slag til boring, men en boremaskine og en speciel øvelse til keramik.

Resultatet skal være en flad ramme, der omgiver hele rummet. Det vil tjene som støtte til installation af skinner og udføre en dekorativ funktion.

Installation af suspensioner og traverser

Suspensioner (metalperforerede plader, på hvilke dæk monteres) er fastgjort på strømmen og borer huller i dykens overflade.

Hammer ind i de specielt designet huller med en dowel, så indsæt 2 skruer hver og stram dem med en skruetrækker eller skruetrækker.

Vi tager dæk, vi bringer dem til suspensioner og reparerer dem pålideligt med skruer i den krævede højde. De resterende frie ender af suspensionerne er bøjet opad, så de ikke forstyrrer fastgørelsen af ​​skinnerne.

Det sker så, at dækket ikke er nok til hele længden af ​​rummet. I dette tilfælde skal det øges. I slutningen af ​​den installerede traverse monterer vi en anden fjeder, lader ned det manglende segment og fastgør strukturen.

Ved dette udkast er arbejdet afsluttet, er det fortsat at samle loftet, og lægge lamellerne ud ifølge det planlagte projekt (langs, tværs, diagonalt, kombineret).

Loftmontering

Vi tager lamellerne ud af pakningerne, fjern beskyttelsesfilmen. Indtil dette punkt anbefales det ikke at udpakke plast- eller aluminiumpaneler for ikke at beskadige kanterne eller det øverste dekorative lag ved et uheld.

Skær i sektioner langs længden eller bredden af ​​rummet.

Den sidste rake passer ikke altid i bredden, nogle gange skal den trimme. Snap sidste detaljer - loftet er klar.

Det er fortsat at afslutte installationen af ​​belysningssystemet.

Installation af armaturer

Installationen af ​​lysekronen interesserer os ikke, da det ikke passer godt med stativtækket. Den enkleste og bedste løsning er et sæt spotlights. Deres placering kan være enhver:

 • omkring rummets omkreds;
 • langs lange vægge
 • diagonalt;
 • over arbejdsområder
 • forskudt osv.

Faktisk udarbejdes løveparten af ​​systemet på forhånd. Allerede inden fastgørelsen af ​​skinnerne er det nødvendigt at lægge ledningerne, bringe det til armaturernes fikseringspunkter og skære huller i panelerne i størrelse.

I dette tilfælde forbliver installationen af ​​loftet for at fastgøre lamperne og skrue lampen.

Udseendet af lampen kan være noget, men det skal kombineres i farver med panelerne og opfylde stilen på rummet.

De mest populære modeller er runde sølv eller guld, men der er hundredvis af originale lamper dekoreret med rhinestones, tjekkisk glas, farvede nuancer eller vedhæng.

Hemmeligheder af designet af slattedlofter

Efter at have besluttet at bygge et fladt loft i badeværelset eller på toilettet med egne hænder, tænk over dens design, selv før arbejdet begynder. Du kan opnå en utrolig effekt, i betragtning af tekstur eller placering af skinnerne.

Den enkleste løsning, der kan kaldes universal, er hvide paneler uden indsatser og tegninger, med indbyggede lamper. Det passer til et badeværelse i klassisk stil eller i en moderne version.

Sort loft med smalle indlæg af samme farve ser præsentabel ud, især på baggrund af forkromede tilbehør og skinnende VVS.

Populært rackloft med sølv eller guld accenter. Det har to fordele: det øger de dekorative muligheder i paneler af enhver farve og passer godt ind i fyldt med forkromede detaljer.

Hvis du har tilstrækkelig dygtighed til at installere suspenderede strukturer, kan du eksperimentere og skabe en kompleks kombination af design, lege med tekstur og arrangement af skinner i forskellige farver

Endelig - en af ​​mulighederne for at installere en kombineret ophængningsstruktur.

Rack lofter til badeværelset: hvordan man vælger og installerer korrekt

Rack lofter i badeværelset - dette er en fantastisk mulighed for at dekorere rummet og skjule fejlene i loftet. De er meget udbredt af designere, dekoratører og også specialister inden for efterbehandling. I øjeblikket er der på det moderne marked blevet foreslået et betydeligt antal typer af lamellofter, derfor er det nogle gange ret vanskeligt at vælge dem. Lad os definere, hvad racklofter er, hvordan man vælger dem i badeværelset og hvordan man installerer dem.

Racklofter er en kombination af en ophængt struktur og et sæt af ophængspaneler af stål og aluminium. Hele systemet er fastgjort til loftet ved hjælp af særlige nåle, hjørner og klip. Som et resultat af installationen mellem det faktiske og slattede loft dannes et bestemt lag, hvor det er ret nemt at placere klimasystemer, elektriske ledninger og vandkommunikation. Ved kanten af ​​væggene og loftet er racktæppet installeret ved hjælp af specielle profiler, som ikke kun holder strukturen, men også dekorerer hjørnet.

Typer af slattedlofter

Badeværelset krævede altid et forbedret design og originale udseende. Derfor er slattedlofter ideelle til et sådant værelse. De er af to typer - lukket og åbent. Denne klassifikation gør det muligt for kunden at bestemme loftets type og originalitet - det kan bestå af solide lameller og led, eller af kompositmaterialer, hvilket forbedrer udseendet væsentligt.

fordele

Ligesom alle moderne loftsystemer har lamperne flere fordele. Du kan se dem nedenfor:

 • Alsidighed. Racklofter er gode til installation i badeværelset. De blander harmonisk med en række rumstile, især ved at understøtte højteknologi med sine chrome og metalliske farver. Et særligt udvalg er også muligt for den mest succesfulde kombination af loftsplader, hvilket vil give et originalt og behageligt udseende;
 • Fugtmodstand og vandmodstand. Disse lofter overholder helt problem med høj luftfugtighed og direkte indtrængning af vand. Rackloft ændrer ikke farve og vil ikke miste dets overordnede udseende under sådanne forhold, da hver af dens elementer er pålideligt beskyttet mod fugt;
 • Muligheden for at lægge kommunikation. Rackloft i badeværelset er en ideel mulighed, da du ikke kun kan installere ventilationssystemer, men også forskellige kommunikationer i den. Du kan også installere ikke-standardbelysning, og du behøver aldrig helt at adskille loftet for at udskifte en pære eller et af loftpanelerne;
 • Holdbarhed af produkter. Hovedelementerne i slattelofter er lavet af aluminium og stål, hvilket indebærer en lang levetid. De modstår nemt forskellige mekaniske belastninger og er ikke underlagt nogen ændringer. Stabil bevarer sin tekstur og farve som dekorative belægningsplader og profiler;
 • Nem installation. Installering af lamellofter i badeværelset er ret simpelt og kræver ikke særlig overfladebehandling. Desuden kan installationen foretages på ethvert trin i reparation af badeværelset. du behøver ikke at vaske ud i badeværelset i lang tid efter installationen og tage ud af skraldet, det eneste, det er ønskeligt at tage ud af møblerne, hvis det allerede er installeret i øjeblikket.

Installation af slattedlofter (video)

Tekstur og farve

Når du vælger et ophængt rackloft på badeværelset, skal du beslutte dig for farveskemaet. Det er ret forskelligt, og valget afhænger kun af din personlige præference.

Matmodeller giver færre højdepunkter, hvilket betyder, at belysning passer til dem. Spejlede loftslofter afspejler hver lysstråle, som kan bruges til en række originale effekter. Hvis du har lyst til at fokusere på loftet, vælg derefter de indbyggede lamper.

De ser flot ud, ligesom mange laminerede lath paneler. De passer perfekt ind i det rige badeværelse design og blander smukt med interiøret, fyldt med naturlige materialer. Men det er på tide at kontrollere egenskaberne ved dette materiale, hvor godt det tåler fugt.

montering

Installering af rackloftet i badeværelset adskiller sig ikke fra øget kompleksitet og tidsomkostninger. Denne proces kræver imidlertid nøjagtighed og omhu. Meget lettere vil selvfølgelig være at installere et sæt reoler til badeværelset eller give arbejdet til specialisterne. Men vi er altid glade for at hjælpe dem, der beslutter at gøre alt med deres egne hænder, og derfor sætter vi algoritmen:

 • Overfladebehandling og mærkning af loftet, startende fra størrelsen;
 • Montering af bærende dæk på væggene eller deres hængende på justerbare systemer;
 • Montering af kantprofil på væggene omkring omkredsen af ​​montering af rackloftet;
 • Skæreplader af den rigtige størrelse, deres sæt og snap ind i systemet;
 • Installation af en speciel slidsprofil, hvis der anvendes et lukket loftloftsystem;
 • Installation af ventilationsgitter, lufttilførsel og spotlights i forkantede huller i loftsstrimlerne.

Som du kan se, er det ret simpelt at vælge et slattedak til badeværelset og dekorere det "reneste rum" i dit hjem.

Rack lofter i badeværelset: Hvilken er bedre at vælge og hvordan man installerer?

For nylig har mulighederne for implementering af designløsninger nået det højeste niveau. Dette har også påvirket badeværelset.

For at få et værelse, der er glædeligt for øjet og ikke kræver konstant grundig pleje for at opretholde funktionalitet og tiltrækningskraft er en ret opløselig opgave.

En af løsningerne er slattede badeværelseslofter, der vokser i popularitet dag for dag.

Hvad er et slattedæksel?

Rackloft er en ophængt struktur af metalplader, fastgjort med en metalramme. Denne løsning er egnet til køkkenet, gangen og til badeværelset ser det særligt vellykket ud.

Brillant eller mat, med eller uden dekorative elementer, et sådant loft er pålideligt, holdbart, miljøvenligt, æstetisk og på grund af de forskellige komponenter, der tilbydes, vil det blive perfekt kombineret med enhver stil af badeværelse - fra klassisk til højteknologisk.

Det er muligt at oprette strukturer af kompleks form, herunder flere niveauer. I dag rack lofter er meget bredt repræsenteret, så vælg den bedste mulighed for dig selv er ikke svært.

Hvad er der sket?

Med alle de forskellige farver, størrelser og andre egenskaber ved tilbudte materialer, skal du vælge den mulighed der passer dig. Men det er ikke så nemt, hvis du ikke kender forskellene. Udbudte slattedlofter adskiller sig i flere grundlæggende parametre.

Forbindelsesprincip

Hvorledes lamellerne er fastgjort til hinanden afhænger af udseendet af loftet og dens egenskaber.

 • Åben forbindelse Listerne er installeret med huller på ca. 1,5 cm. Gabet er lukket med en dekorativ profil. Hvis højden af ​​rummet er mere end 5 m, kan den dekorative profil ikke bruges.
 • Lukket forbindelse. Reiki støder op til hinanden ved hjælp af træplanken. Brug af ekstra dekorative strimler er ikke nødvendig.
 • Gapless forbindelse. Slats er monteret butt joint, uden ekstra indsatser.

Mount type

Når man køber skinner, kan man stå over for vilkårene:

 • Tysk rake,
 • fransk rake
 • Italiensk rake.

Disse navne er ansvarlige for princippet om fastgørelse af skinnerne til guiderne og betyder varianten af ​​skinneprofilen (efter oprindelsesland). Den mest almindelige italienske rake, hvis sider har en afrundet form. Den tyske jernbanes sider - U-formede.

Fransk rake - en kombination af tysk og italiensk. Dette har ingen indvirkning på loftets udseende, da sidevægge er skjult bag lamellerne.

Skal jeg afslutte badeværelset med plastpaneler? Find ud af denne artikel.

materiale

Dybest set anvendes aluminiumslister til rackloftet på badeværelset. Dette metal er ideelt til mikroklimaet i badeværelset, modstandsdygtigt over for aggressive miljøer og holdbar (levetid på ca. 25 år).

Mindre almindeligt er der anvendt lameller af stål 0,5-0,7 mm tykt til tømmerlofter. For at forhindre korrosion er lamellerne dækket af et beskyttende lag. Servicetid - op til 15 år. Sammenlignet med aluminium er stålskinner væsentligt billigere.

udseende

Reiki til loftet præsenteres i et stort udvalg af farver og varierer også i graden af ​​glans:

 • SLR. Den reflekterende effekt opnås ved at anvende en krompoleret belægning. Dette loft øger visuelt størrelsen på badeværelset.
 • Glossy. Forskellige kombinationer, mange farver, moderat glans skaber en følelse af lysstyrke og festlighed. Et sådant loft er ideelt til installation af indbygget belysning.
 • Semi-matte og matte. Disse lameller er mest i overensstemmelse med den rolige stil på badeværelset, hvilket giver det et stramt og respektfuldt udseende.

Samlede dimensioner

For at vælge det rigtige rackloft er det nødvendigt at måle badeværelset omhyggeligt og, når det købes, styres af standarddimensionerne af de skinner, der tilbydes.

Skinnen er en lige U-formet profil. Sidevæggene i denne profil er efterfølgende fastgjort til understøtningsstrukturen, deres størrelse er sædvanligvis ikke mere end 2 cm.

Parametrene for de foreslåede skinner varierer:

 • Længde. Racks 3 eller 4 m long er lavet.
 • Bredde. Bredden af ​​skinnerne er fra 2,5 til 40 cm. Til badeværelset er den mest egnede bredde 10, 15 og 20 cm.

Før du køber, skal du foretage de nødvendige beregninger og vælge de lameller af de dimensioner, du har brug for.

Fordele og ulemper

Populariteten af ​​sådanne designs til badeværelset er ret forståeligt af følgende grunde:

 • Det materiale, som et sådant loft er lavet på, påvirkes ikke af fugt, temperatur ekstremer, korrosion og deformation.
 • Rackloft er meget holdbart.
 • Enkelhed og lethed - i nogle tilfælde er det nok at tørre overfladen med en fugtig klud.
 • Suspended konstruktion skjuler defekter i bundloftet og gør det muligt at skjule kommunikation. Du kan bygge i et ventilationssystem og nemt lave den belysning, du har brug for. For adgang til kommunikation er det ikke nødvendigt at efterfølgende adskille hele loftet.
 • Rackloftet er perfekt kombineret med næsten alle stilarter, der er vedtaget til design af badeværelset.
 • Nem installation. Installation kan udføres uafhængigt, det er ikke nødvendigt at have nogen specielle faglige færdigheder. Selvfølgelig skal vi arbejde hårdt, men der er ikke noget super vanskeligt i sådan arbejde.

Hvis vi taler om ulemperne, er de svært at finde. Er det et tab af højde op til 10 cm, men det er ulejligheden for alle suspenderede strukturer.

Lidt mere foruroligende pris. Rackloft koster dyrere strækninger. Men levetiden for dette design er ret stor, så generelt ser denne løsning til loftet på badeværelset sig ret praktisk.

Loftmontering

Hvis du ikke er selvsikker i dine egne evner, kan du henvende dig til fagfolk. Skynd dig dog ikke. Racklofter tilbydes nu ofte i et sæt, der ligner en voksen designer med trinvise instruktioner.

Materialer og værktøjer

Måling af dit badeværelse og, efter at have lavet beregningerne, får du de nødvendige lofterækkeelementer eller et færdigt sæt. Du skal have:

 • jernbane;
 • væg hjørner, maskering af hullerne mellem lameller og vægge;
 • føringsskinner til fastspændingsskinner (tysk, fransk eller italiensk type), skinner og skinner skal stemme overens
 • galvaniserede justerbare beslag beregnet til montering af hele ophængt konstruktion;
 • selvdrejende skruer (galvaniseret) og dowels.

Til selvmontering af rackloftet skal du bruge følgende sæt værktøjer:

 • målebånd
 • en blyant
 • linje,
 • vand eller laser niveau
 • Bulgarsk eller hacksaw,
 • elektrisk hammerboremaskine eller perforator,
 • øvelser til beton, fliser og metal 6 mm,
 • hammer,
 • skruetrækker eller skruetrækker.

Hvis du har alt på lager, kan du komme til at arbejde.

Hvordan man laver et loft med egne hænder?

Hvis alt er gjort korrekt, er installationen ikke særlig vanskelig. Vi har kun brug for visse færdigheder til at arbejde med en boremaskine, en hammer, evnen til at skære metal, korrekte beregninger og præcis markering.

For det første består præparatet af følgende trin:

 1. Grundig rengøring af bundloftets overflade, plastering om nødvendigt.
 2. Antifungal behandling.
 3. Fremtidig belysning installation. Blyledninger samles normalt i et korrugeret rør, på de rigtige steder fjernes og isoleres de.

Gør markering:

 1. På væggene er en linje svarende til den nederste kant af det fremtidige loft. Glem ikke at tage hensyn til højden af ​​de indbyggede belysningselementer (der skal være et hul på mindst 1 cm). For nøjagtigheden af ​​markeringen skal bruge et laser- eller vandniveau.
 2. Vi markerer placeringen af ​​skinnerne på loftet på badeværelset. De er placeret vinkelret på loftet laths i en afstand af 30-40 cm fra de vægge, hvor de er parallelle. Afstanden mellem guiderne - højst 120 cm.

Installer væghørene:

 1. Mål området i overensstemmelse med badeværelsens længde og bredde, afskåret med en savsås eller mølle. Kanten af ​​hjørnet, det er ønskeligt at skære i en vinkel på 45 grader, det vil være krydset.
 2. Sæt hjørnet på væggen, markér stedet for den fremtidige vedhæftning. Fra hjørnet til fastgørelseshullet bør der ikke være mere end 5 cm, afstanden mellem hullerne - 40-50 cm.
 3. Vi bor i hjørnet af hullet med en diameter på 2-3 mm.
 4. Fastgør hjørnerne til væggen med galvaniserede skruer og dowels. Skruernes længde -25-35 mm.

Fastgør guiderne:

 1. Skær styrene, hvis længde er mindre end afstanden mellem væggene med 1 cm.
 2. Alternativt anvender vi vejledninger om mærkning til loftet, hvilket giver et mellemrum på 0,5 mellem guiden og væggen. Planlagt på loftet monteringspunkt beslag.
 3. Vi bor markerede huller i loftet.
 4. Fastgør loftbøjlerne med hjælpelinjer med skruer og skruer 55-70 mm.
 5. Juster styrene til et vandret niveau ved hjælp af beslagets justeringer. Du kan fokusere på væggen hjørnet, guiderne vil hænge 0,5-1 cm over det.

Sådan monteres lameller og strimler:

 1. Markér lamellerne og strimlerne, deres længde er 1 cm mindre end afstanden mellem væggene.
 2. På skinner planlægger vi pladser til fremtidige belysningsenheder.
 3. Afskæres med en hacksav eller grinder den ønskede længde, bor huller til lamper.
 4. Vi fjerner beskyttelsesfilmen fra skinnen og forsyner forsigtigt en af ​​kanterne over ledningerne. Den anden kant snap forsigtigt. Rydder med vægge på alle sider 0,5 cm. Glem ikke, at hvis der er en lampe på skinnen, så monteres den umiddelbart efter installation af skinnen.
 5. Når du har sikret alle lamellerne, skal du forsigtigt indsætte de forberedte strimler mellem dem.

Rackloft på badeværelset er klar.

Se videoen om, hvordan du installerer rackloftet:

Hvilken slags armaturer passer?

Armaturerne dekorere loftet meget, hvilket giver det et færdigt udseende. I betragtning af valget af belysning til badeværelset skal du ikke glemme den høje luftfugtighed i dette rum.

Til lamperne er spotlights oftest brugt. De er af følgende typer:

 • Med glødelamper er de attraktive i pris og velkendte, men de tjener mindre end andre og på grund af store lampestørrelser kræver en stor afstand af skinnerne fra loftet. Dette skal overvejes i forvejen.
 • Halogen - den foretrukne løsning. Halogenlampens levetid er ca. 10 år, elforbruget er økonomisk. Dimensionerne af en sådan lampe er små, kun 3-5 cm lange.
 • LED. LED'er har til dato vist sig godt: høj effektivitet, lang levetid, modstand mod aggressive påvirkninger - fugtighed, temperatur osv. På trods af den højere pris betales LED-lamperne for sig selv og er de mest pålidelige og praktiske til et loftsloft på badeværelset.

Valg af lamper, tænk først og fremmest om kvaliteten af ​​de købte varer.

Vælge en udstødningsventilator på badeværelset. Typer af fans og populære modeller.

Designfunktioner af vandhåndklædestænger med lateral forbindelse i denne artikel.

Rack loft vedligeholdelse

Dette loft kræver ikke særlig pleje. Det er nødvendigt at tørre overfladen lejlighedsvis. I tilfælde af kontaminering kan du bruge ikke-slibende rengøringsmidler.

Det er nødvendigt at observere en vis nøjagtighed. Rackloft er bange for ridser. Beskyt det derfor for skarpe genstande, så det vil være meget svært at reparere skader.

Hvor meget er det?

Rackloft - fornøjelsen er ikke billig. Prisen afhænger af det materiale, hvorfra lamellerne er lavet, og den dekorative belægning. Så vil stålplader med maling og lakbelægning koste omkring 400 rubler pr. 1 m². m.

Aluminium lameller er meget dyrere, cirka en og en halv gange, og dette er minimumsprisen. Hvis lamellerne er lavet af dyrt spiseligt aluminium, vil en kvadratmeter af sådant materiale koste dig i mængden af ​​1.100 rubler.

Omkostningerne ved hjælp af guider - fra 180 rubler per stykke, parenteser - fra 80 rubler, væghjørnet - fra 70 rubler.

Hvis du skal montere loftet selv, skal du tilføje forbrugsstoffer her. Det er alle omkostningerne.

Hvis du ikke er sikker på dine evner og har til hensigt at vende sig til fagfolk, øges omkostningerne ved loftet betydeligt. Således koster installationen af ​​en kvadratmeter ca. 600 rubler, og installationen af ​​lamper - fra 300 rubler per punkt.

Lad os opsummere. Rackloft - en praktisk og attraktiv løsning til badeværelset. Den relativt høje pris er opvejet af mange fordele.

Hvis du ønsker at montere en sådan struktur ved hjælp af mange kræfter, reducerer dette betydeligt omkostningerne. Det vigtigste er at korrekt konstruere et sådant loft, vælg materiale, farve og lamper.

Forhåbentlig indeholdt denne artikel oplysninger, der hjalp dig med at bestemme slattedækket, og du træffer det rigtige valg.

Kan du lide denne artikel? Abonner på opdateringer via RSS, eller bliv afstemt med Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter eller Google Plus.

Rack loft i badeværelset - typer af suspenderede strukturer

Rackloft til badeværelset: hvad er det?

Denne indstilling bruges i vid udstrækning til dekoration og den mest effektive lydisolering samt til opnåelse af et lukket rum, der gør det muligt at udføre kabel- eller rørkabler og installere moderne belysningsenheder.

De modulære elementer i slattedæksystemet er repræsenteret af lange og relativt smalle metal- eller plastpaneler eller lameller. Sammenføjningen af ​​alle elementer udføres ved hjælp af specielle, lige buede kanter.

Den mest populære blandt indenlandske forbrugere har erhvervet lameller på 3-4m i længden og en standardbredde på 10 cm. Sådanne paneler er meget let monteret på næsten alle buede overflader.

Rack loftsystem, som regel, er ikke brugt i boliger, på grund af den specifikke udseende af den færdige finish.

Rackloft til et badeværelse med indbyggede lys

På grund af vandmodstand og brandmodstand samt en temmelig høj frostbestandighed er lattegraver meget aktivt brugt til at afslutte overfladen i sådanne våde rum som badeværelset.

For effektivt at sprede de ikke-interessante alternativer for et loftssystem, der er for interessante, anvendes der ofte specialformede skinner, som er installeret mellem bundpanelerne.

Typer af suspenderede strukturer af skinner

Overvej de typer af slattedlofter i badeværelset.

Når man vælger metoden til at afslutte loftoverfladen i badeværelset, er det først og fremmest ikke kun det praktiske ved foringen, der vurderes, men også den monterede strukturs æstetik.

Ustabile luftfugtighedsindikatorer samt temperaturfald kan påvirke det modstående materiale negativt, så du skal korrekt henvende dig til spørgsmålet om at vælge typen af ​​lofter:

 • Aluminiumsversionen af ​​slattekonstruktionerne er fortjent til stor efterspørgsel på markedet for byggematerialer og færdigvarer. De vigtigste fordele er manglende risiko for rust, tilstedeværelsen af ​​støvegenskaber, nem montering og pleje samt evnen til at blive en økologisk tilsætning til næsten enhver indretning af badeværelset.
 • Metalpladepladepaneler er et meget slidstærkt og pålideligt materiale, og moderne metoder til at anvende pulverlaksformuleringer gør det muligt at give næsten enhver farve og tekstur til overfladen. I øjeblikket produceres aluminiumslister, som perfekt efterligner forskellige typer træ, ædel marmor samt dyrenes hud. Det er også muligt at vælge lamellerne, idet de ikke kun har en mat, men også en blank eller perlemorøs overflade.
 • Plastpladeplader er præget af overkommelige omkostninger til en bred vifte af forbrugere, såvel som nem montering. Blandt andet er denne mulighed perfekt til installation af spotlights. Plastpladens loftsystem kan dog ikke delvist demonteres, hvilket gør det vanskeligt at udføre lokalt reparationsarbejde med egne hænder.

Hængende loftloft

Blandt andet er alle moderne lakerede loftsystemer klassificeret efter typen af ​​panelforbindelse:

 • Åbn type paneler. Under installationen antages det, at der er et nødvendigt mellemrum mellem strimlerne, der skal installeres i 10-15 mm, hvilket gør det muligt at anvende monokromatiske eller kontrasterende dekorative indlæg. Ofte anvendes denne efterbehandlingsmulighed i værelser med højt til loftet.
 • Paneler af lukket type. Sådanne lath strukturer er kendetegnet ved en docking, under hvilken et panel "kommer ind" til et andet, derfor er monteringsmuligheden meget lig med fiksering af træforingselementer.
 • Gapless type paneler. Funktioner af installationen og de vigtigste tekniske egenskaber ved paneler af denne type giver mulighed for at opnå en monolitisk, udseende, belægning. Fastgørelseselementer udføres tæt, så alle dele af leddene mellem panelerne er næsten usynlige.

Når man vælger et slattedæksystem i badeværelset, er det tilrådeligt at være opmærksom på panelernes form, hvorefter følgende klassificering eksisterer:

 • Tysk design af slattedlofter er præget af klarhed i former og linjer. Sådanne dekorationspaneler har som regel en klassisk rektangulær form og kan derfor perfekt kombineres med dekorative indlæg af tilsvarende eller kontrastfarve.
 • Et særligt træk ved slattedlofter i italiensk design er en ret udtalt rundhed i form, hvorfor sådanne paneler oftest anvendes ved installation i systemer med lukkede leddstykker.

Rack loftsplader varierer i størrelse, og længden af ​​elementet er 300-400 cm med en bredde i intervallet 9-20 cm. Standardmonteringssættet til et hængende loftsystem er repræsenteret af lath panels, dæk til fastgørelse af skinner, hjørneprofiler samt et justerbart ophængningssystem og en dekorativ loftsplint.

Styrker og svagheder

De væsentligste fordele og ulemper ved installationen samt deres videre drift af slattedlofter skyldes deres strukturelle egenskaber.

Denne designmulighed er meget nem at montere og efterfølgende vedligeholdelse.

Bl.a. er et sådant loftsystem i øjeblikket en af ​​de overkommelige efterbehandlingsmetoder.

Korrekt udvalgt slattedække er kendetegnet ved holdbarhed og pålidelighed, og har også en lang levetid, selv i tilfælde af uønsket ekstern indflydelse. Rack loftsdekoration har et attraktivt udseende, og forbrugeren kan vælge den bedste indretningsopsætning takket være en bred vifte af paneler i forskellige farver og med en række forskellige teksturer.

En meget seriøs fordel ved de slattede loftsystemer er et øget niveau af brandmodstand, hvilket skyldes brugen af ​​ubrændbare råmaterialer i produktionen. Denne loftfinish har også fremragende lydabsorberende og reflekterende egenskaber, er fuldt hygiejnisk, vandtæt, helt slagfast og miljøvenlig.

Muligheden for en sådan meget let loftbeklædning kræver ikke en særlig forstærket konstruktion, men det er også nødvendigt at huske ulemperne ved stativsystemet, herunder et fald i loftniveauet med ca. 4-10 cm, hvilket er meget mærkbart for et lille badeværelse.

Det skal bemærkes, at rackkonstruktionen af ​​det hængende loftsystem gør det muligt at forklare næsten alle fejl på loftoverfladen ganske enkelt og effektivt og bidrage også til den mest hensigtsmæssige placering af ventilation og elektriske ledninger.

Gør du reparationer på badeværelset, og er det tid til at vælge loftet? Loftet i badeværelset - hvad man vælger bedst, vi vil fortælle i artiklen.

Du vil lære om fordele og ulemper ved et elektrisk vand gulv under en flise fra denne artikel.

Vejledning til arrangementet af et varmt gulv under flisen, du kan finde her.

Faktiske billeder af rackloftet på badeværelset: et udvalg af muligheder og designløsninger

Specifikke driftsbetingelser er afgørende for valget af materialer til afslutning af hygiejneområdet. Ejere af boliger, studerer billeder af slattedækket i badeværelset, foretrækker denne måde at foring på grund af den behagelige æstetik i designløsningen.

Men vi må ikke glemme, at den overvejede metode til overfladedesign ikke er bange for direkte indtrængning af vand og er yderst modstandsdygtig overfor konstante forhold med høj luftfugtighed.

Rackloftet på badeværelset opfylder de høje hygiejne- og hygiejnekrav: Den sygdomsfremkaldende mikroflora opstår ikke på den og udvikler sig ikke, den kan nemt installeres med egne hænder. Målet er hurtigt og problemfrit rengjort med desinfektionsmidler og vaskemidler.

Komponenter og typer af strukturer

Kittet, der danner denne lette hængende overflade, indeholder flere detaljer:

 1. Guide profil - ellers stringer eller traverse.
 2. Suspensioner.
 3. Dekorative loftsplader.
 4. Væg hjørner.
 5. Yderligere insert layouts.
 6. U-formede indramningsprofiler.

Direkte lameller findes i et stort sortiment: I katalogerne er sådanne udvælgelseskriterier som konfiguration, udseende, dimensioner, basismateriale angivet.

Typiske trimafdelinger omfatter åbne og lukkede variationer. I det første tilfælde er lamellerne monteret uafhængigt af hinanden og efterlader et hul. Fri plads kan være gennem eller fyldt layout. Det slidløse loft i badeværelset består af komponenter, der ligger meget tæt på hinanden, kontaktlinjerne er næsten usynlige. Med den lukkede installationsmetode er der installeret en vandret hylde på hver side, med undtagelse af huller.

Klassificering efter basismateriale

aluminium

At dømme efter de friske billeder af slattedækket i badeværelset er dette materiale det mest eftertragtede og mest praktiske. Tynde aluminiumsprofiler (tykkelsen, der anvendes til fremstilling af arket, overstiger ikke 0,5 mm) er kendetegnet ved lav vægt, hvilket letter i høj grad installationsproceduren. Materialet er ikke bange for pludselige temperaturændringer og konstant højt fugtindhold, det bevarer dets æstetiske og driftsmæssige egenskaber under ekstremt ugunstige forhold.

stål

Disse lameller er dækket af et dekorativt polymerlag, de er billige og præsenteres i et stort sortiment. Men eksperter anbefaler ikke at installere dem i badeværelserne, som på de mest sårbare steder - området af skærepanelerne - der er stor sandsynlighed for forekomsten af ​​ætsende processer.

plast

Produkter tiltrækker loyale omkostninger, og ved første øjekast overstiger dekorative egenskaber og pris de ovenfor beskrevne konkurrenter. Men PVC har også svagheder: Plast vil snart falme, "blive gammel", lysmodeller vil tage en gullig farve.

træ

Selv højkvalitetsbearbejdning vil ikke give træprodukter egenskaber, der er tilstrækkelige til at afslutte et rum med ekstremt højt fugtindhold. Hvis design ideen involverer konstruktion af loftet "under træet", er det værd at vælge aluminium eller plast linjaler, der har den rette styling.

Panelgrupper efter form, strukturvalg

Eksperter foreslår at bruge den uformelle klassifikation, hvorefter stativprofilerne er grupperet i flere grene:

 • "Tyske" paneler er kendetegnet ved lakoniske strenge linjer, sidehyllerne og fronten danner en vinkelret;
 • "Italiensk" profil kan genkendes ved svagt afrundede hjørner;
 • "Franske" modeller repræsenterer en mellemplads mellem ovennævnte variationer, de tiltrækker med deres bløde, let afrundede udseende.

Vigtigt: Den pågældende finish kan være perforeret eller solid. Det er for badet, at det er bedre at vælge den første sort, der er i stand til at give fuld ventilation og tilstrækkelig luftcirkulation i et meget fugtigt rum. I dette tilfælde vil kondensat ikke danne sig i den ophængte struktur.

Styrker og svagheder ved teknikken

Fordele ved et rackloft:

 • Aluminiumprofilen er optimal til drift ved høje fugtighedsforhold;
 • forskellige billeder af rackloftet i badeværelset bekræfter muligheden for at indføre denne teknik ind i det indre af enhver stil;
 • metalopløsninger kan vare op til 25 år;
 • Ved hjælp af en suspenderet struktur kan du maskere loftets mangler uden forudgående justering;
 • i det dannede hulrum kan du skjule kommunikation - ventilationskanaler, elektriske ledninger;
 • lyskilde materiale behøver ikke tidskrævende fiksering;
 • For korrekt pleje skal du regelmæssigt rense overfladen med en fugtig klud.

Vi bør ikke glemme ulemperne ved den suspenderede struktur:

 • køb af et højkvalitets aluminiums kit, selv for et lille rum, er fyldt med alvorlige økonomiske omkostninger;
 • der er stor risiko for uventilerede indre rum - ynglepladser til svampe og skimmelsvampe;
 • På grund af brugen af ​​skinner vil lofthøjden falde med 5-7 cm.

De valgfuldheder - råd fra fagfolk

Det første skridt bør være en grundig måling af rummet under hensyntagen til loftets geometriske specificitet, de nuværende fremskrivninger, nicher. En vellykket løsning er den foreløbige forberedelse af et målestok af overfladen, der skal trimmes.

I forvejen skal du vælge prioritetsorientering af panelerne. Arrangering af elementerne langs, du kan visuelt gøre rummet længere, den tværgående retning udvider rummet. Blank overflade hjælper med at tilføre luft og lys, mat er bedre at bruge kun i rummelige badeværelser.

Hvis det antages at være uklar installation, er det mere rentabelt at montere lamellerne i retning af synet - denne teknik gør det muligt at skjule sømmen. Det sværeste er det diagonale arrangement, som normalt er udførelsen af ​​et sådant loft betroet af specialister.

Længden af ​​alle profiler taget med en margen. Bredt lameller er lettere at montere, men de ser latterligt ud i trange rum. Til standard kompakte badeværelser passer lameller i området 70-100 mm.

OBS: Den beskyttende film, som hver skinne er dækket af, fjernes umiddelbart inden installationen, i nogle tilfælde efter installationen. Hvis det er beskadiget, er det bedre at nægte et sådant produkt.

Armaturplacering muligheder

Spotlights kan placeres:

 • kun langs linjen af ​​lange vægge;
 • over funktionelle zoner (det er især vigtigt at overveje rummet omkring brusekabinen);
 • omkring omkredsen;
 • diagonalt
 • forskudt.

LED-lamper vil være ideelle til badeværelset - de opvarmer ikke, de er energieffektive og producerer stråling tæt på naturligt lys.

Troværdige producenter

Når de vælger byggematerialer, giver de fortrinsret til mærker, der overvåger produktkvaliteten og deres eget omdømme. I dag styrker russiske virksomheder med succes vestlige leverandører, idet de hævder, at lofterne for indenlandsk produktion ikke på nogen måde er ringere end udenlandske modeller.

Bard-mærket leverer højkvalitetsprofiler med øget holdbarhed til kernemarkedet.

"Albes" producerer aluminiumsophængssystemer, modeller er tiltrukket af det rige farveområde. Her giver fastgørelsessystemet dig mulighed for at oprette strukturer på flere niveauer.

Det russiske firma Geipel fremstiller lamellofter i henhold til tysk teknologi. Et særpræg ved produktene er en speciel belægning til metalplader, der kan modstå intensiv brug på våde betingelser.

Hvis vi ser på billedet af rackloftet i badeværelset i en designudførelse, kan vi bemærke efterspørgslen blandt fagfolk fra produkterne fra det franske firma Cesal og producenten Hunter Douglas fra Holland. Deres samlinger imponerer fantasien med udsøgte farver og teksturløsninger.

Hvilket loft er bedre at lave på badeværelset

Som i ethvert andet rum kan loftet i badeværelset afprøves helt anderledes. Der er måder, der er dyre og spektakulære, praktiske, traditionelle, originale - det hele afhænger af boligejernes økonomiske muligheder og smag. Men når du vælger en mulighed, skal du tage højde for rummets specifikationer, ellers vil udsmykningen meget snart miste sin dekorative effekt. Lad os se nærmere på hvilket loft der er bedre at gøre i badeværelset, så det er attraktivt, pålideligt og ikke medfører problemer med rengøring.

Hvilket loft er bedre at lave på badeværelset

Grundloftkrav

Badeværelset er primært karakteriseret ved høj luftfugtighed, hvilket påvirker finishets holdbarhed, styrke og æstetiske udseende. Fugt og varme bidrager til udviklingen af ​​skimmel på loftet og vægge, korrosion af metalelementer, dannelse af pletter og pletter på gulvet.

Loftet skal være fugtighedsbestandigt

Derfor skal loftet på badeværelset opfylde flere vigtige krav:

 • være modstandsdygtig over for fugt, let at rengøre og vaske
 • udsend ikke skadelige dampe
 • have et pænt udseende og matche indretningens stil
 • Skjulte elementer i strukturen skal være let tilgængelige.

Loftet skal være fremstillet af sikre materialer og let at rengøre.

Det er vigtigt, at loftet var holdbart

Afslutningsmaterialer ud over vandmodstand skal være modstandsdygtig overfor svampe og korrosion og være holdbare nok til ikke at skulle reparere loftet hvert år.

Loft "Starry Sky" med blå baggrundsbelysning og guld accenter

Badeværelsespladeindstillinger

Plastering, hvidvaskning og maling af loftoverfladen er blandt de mest budgetmæssige finish. Til de dyreste - glaspaneler med fotoprint og farvet glas, spejlet lofter. Der er mange valgmuligheder i mellemprissegmentet: plastic sidespor, lamellofter og buede strukturer lavet af vandtæt gipsplader. For at finde ud af, hvilken er den mest optimale, bør du studere fordele og ulemper ved hver type.

Plastering og hvidvaskning

Nu i enhver hardware butik kan du nemt finde vandtætte plastre og fyldstoffer, og til en meget rimelig pris. Med deres hjælp er det let at fjerne små uregelmæssigheder, små revner, andre fejl, for at give loftet et meget pænt udseende. Ansøgningsprocessen er let at mestre, og mange husejere foretrækker at gøre det selv, hvilket sparer på guidenes tjenester.

Det er meget vigtigt at forberede overfladen godt, rengør alt, hvad der ikke er fastgjort, tæt på leddene mellem gulvpladerne og dybe huller. Gipset selv er påført i flere lag, som hver især omhyggeligt gnides og primeres. Til hvidvaskning brug kridt eller hydreret kalk, fortyndet i vand til den ønskede konsistens.

Forberedelse af kridt eller limemørtel til hvidvaskning af loftet

 • Materialerne er billige og miljøvenlige;
 • arbejde kan gøres på egen hånd
 • Om nødvendigt er det let at fjerne fejl i et separat område;
 • Lime har antiseptiske egenskaber, så der er ingen skimmel på loftet.

Loftblegning spray

 • for almindelig visning
 • forberedelse og udjævning af basen kræver en masse fysisk indsats;
 • hvidvask fra våd damp fordampes over tid og bliver gul, så du skal opdatere belægningen årligt;
 • Hvis loftet bliver sprøjtet efter tørring, vil der være grimme dryp.

farve

Som i tilfælde af hvidvaskning kræver overfladen af ​​loftet perfekt justering, især hvis maling med en blank skinne. Valget af maling til badeværelser er stort, næsten alle er miljøvenlige, modstandsdygtige mod fugt og slid, har en bred farvepalet. De fleste formuleringer har dampspærre og svampegenskaber, hvilket er af stor betydning for værelser som badeværelser. Det er ikke nødvendigt at lave loftet ensformigt: maling kan kombineres i farve, tegne ornamenter og mønstre, bruge forskellige stencils.

Malte rulle loft

 • dekorative, evnen til at vise fantasi;
 • brugervenlighed;
 • overkommelige omkostninger ved materialer;
 • Maling er meget mere holdbar hvidvask;
 • arbejde kan udføres uafhængigt;
 • loftet kan vaskes.

Maler loftet i badeværelset

 • overfladen skal være perfekt justeret
 • Over tid vil farven falme, den hvide maling bliver gul, pletter kan forekomme på belægningen;
 • i tilfælde af oversvømmelse fra ovenstående naboer vil udsmykningen være håbløst fejlfri.

Malet loft kan vaskes

Vandtæt tapet

Vandtæt tapet, lim og værktøj til klæbende klud på loftet

Denne type finish er ret sjælden på grund af dens upraktiske karakter. Til limning af tapet er loftet forberedt så forsigtigt som til maling, da der forekommer uregelmæssigheder tydeligt under et tyndt overtræk. Vandtæt vinyl tapet kan malet flere gange for at opdatere indretningen af ​​badeværelset.

Påføring af lim til loftet med en rulle

I hjørnerne og i nærheden af ​​væggene er det bedre at påføre lim med en børste

Processen med at påføre lim til tapetet

Lim tapet til loftet mere komfortabelt sammen

Lim den anden web

Brug sømvalsen til sømme.

Klem luftrullen ud af tapetet på loftet

Lad ikke udkast komme til udtryk i tørringsperioden på tapetet.

 • efterbehandling koster er relativt billigt;
 • Baggrund giver loftet et attraktivt og hyggeligt udseende.

Vandtæt farvet tapet på loftet

 • selvklæbende tapet på loftet er meget svært, du har brug for en assistent;
 • skæring, fastgørelse og docking af klæder kræver stor omhu;
 • under tapetet støber ofte udviklingen;
 • når naboerne oversvømmes ovenfra, skal dækket fuldstændig ændres.

Plastloft

PVC plastloft

Plastloft på badeværelset

Dækker plastpaneler - en meget populær type dekoration til badeværelser. Panelerne er fastgjort til aluminiumsrammen, monteret på loftet. Rammen gemmer alle fejl i loftoverfladen, giver dig mulighed for at montere en indbygget belysning, skjule kommunikation. Panelerne er forskellige i størrelse, tykkelse, farver og tekstur, så du kan vælge en indstilling til næsten enhver indretningstilstand.

Profil til fastgørelsespaneler fast suspension

Profilen er fastgjort med dowels langs omkredsen af ​​rummet.

Tilslutning af rammeprofiler

Fastgørende loftsplint

Panelet indsættes i baseboardet.

Montering af PVC paneler

Bor et hul under lampen

Det sidste panel er savet sammen og klikker ind i sporene på basispladen og det foregående panel

 • Loftet ser meget æstetisk glædeligt og attraktivt ud;
 • Materialernes omkostninger er ikke for høje;
 • ingen grund til at jævne overfladen;
 • installation kræver ikke særlige færdigheder og kraften hos alle, der ved, hvordan man håndterer værktøjet
 • Designet er holdbart, hvis det er nødvendigt, kan du udskifte individuelle paneler med reservedele.
 • belægningen er slet ikke bange for fugt, den er ikke deformeret, det er nem at rengøre med rengøringsmidler.
 • loftet er flere centimeter lavere;
 • snavs kan akkumulere i leddene, og i mangel af normal ventilation udvikler en svamp der.

Rackloft

Denne mulighed har et meget stilfuldt moderne udseende. Designet er en metalramme, beklædt med smalle strimler af plast, aluminium eller tyndt stål med en korrosionsbestandig belægning. Farvelængden af ​​sådanne belægninger er meget bred, Reiki i guld, krom, med et mønster er i speciel efterspørgsel. Installationen kan være åben og lukket: i det første tilfælde er der mellemrum mellem hullerne i en bestemt bredde, i det andet tilfælde er alle elementer stødt monteret. Montering er meget enkel, alle kan mestre det.

Spejl loftet slat

 • spektakulær udsigt, en bred vifte af farver;
 • enkel installation;
 • ingen grund til at udjævne basen
 • der er mulighed for montering af den indbyggede belysning;
 • Materialet er modstandsdygtig over for fugt, korrosion, ekstreme temperaturer, svampe;
 • let pleje
 • Om nødvendigt er det let at erstatte enkelte elementer;
 • i tilfælde af oversvømmelse ovenfra vil der ikke være nogen skade for belægningen;
 • den gennemsnitlige levetid er 30-35 år.

Rack metal loft

 • rackloft vil koste lidt dyrere end almindelig plastik;
 • snavs kan akkumulere i sømme og led.

Kassette loft

Åbent profilloftlayout

Blandt suspenderede strukturer, kassette eller modulært loft er i høj efterspørgsel. Det er en ophængt metalramme, i de celler, hvor der er lagt dekorative paneler. Til badeværelset anvendes paneler af aluminium, plexiglas, galvaniseret stål, akryl, mineral. De varierer i farve og tekstur, kan være monotont og mønstrede.

Foto kassette loft

 • ingen grund til at jævne loftets overflade
 • rammen hylder kommunikationen perfekt, der er muligheder for indbygget belysning;
 • hvis et separat panel er beskadiget, er det let at udskifte;
 • adgang til kommunikation forbliver - det er nok bare at rejse et af modulerne;
 • panelerne giver loftet et moderne og meget attraktivt udseende.

Kassette, en del af loftet

 • høje omkostninger;
 • suspension systemet tager mindst 15 cm plads, så det er ikke egnet til badeværelser med lave lofter.

Loftfliser

Loftsflise uden sømme

Loft flise på loftet, foto

Loftflise med et mønster

Efterbehandling polystyren flise er også meget populært. Tile giver et hyggeligt og æstetisk attraktivt udseende, der passer til de fleste interiørtyper. For at lime fliserne, skal loftet være godt forberedt, nivelleret, gennemboret, skal du dække med en primer. Styrofoam er modstandsdygtig over for fugt og støbeform, det kan periodisk males.

Klæbende loftfliser

Loftflise og sokkel

 • lave omkostninger;
 • lille vægt af materiale;
 • forskellige teksturer;
 • flise er let at behandle under installationen;
 • let pleje.

Foto polystyren loft fliser

Ulemper: Det er nødvendigt at forsigtigt forberede overfladen;

 • Skæring og sammenføjning af fliser kræver nøjagtighed og nøjagtighed;
 • materialet bryder let, så når man klæber det er umuligt at trykke hårdt på flisen;
 • snavs kan akkumulere i leddene;
 • når oversvømmet ovenfra, kan belægningen afskrække og skal ændres.

gips gipsplader

Gipsplankloft på badeværelset

Gipspladekonstruktioner findes ganske ofte i badeværelser i et stort område. De er metalrammer, oftest flere niveauer, figurer, med indbygget belysning, beklædt med plader af fugtighedsbestandig gipsvæg. Fra oven er dækket anbragt og malet af vandtæt maling. Sådanne lofter på flere niveauer ser meget originale og stilfulde ud; Materialet er nemt at behandle, installation kræver ikke særlige færdigheder.

Split-niveau gipsplankloft

 • rammen hylder helt alle fejl, ledninger, rør, der er ikke behov for grundig forberedelse af basen;
 • maling tolererer perfekt udsættelse for damp og temperaturændringer, kan vaskes og modstår udviklingen af ​​svampe;
 • loftet ser attraktivt og solidt ud.

Smukt nedhængt loft med belysning

 • Ingen adgang til kommunikation
 • rammen tager et par centimeter plads;
 • loftets indretning er ret dyrt;
 • i tilfælde af reparation er udskiftning af en separat sektion problematisk;
 • periodisk skal loftet males for at opdatere udseendet.

Kombinationen af ​​gipsvæg og strækloft

Strekak

Populariteten af ​​stretch PVC lofter vokser kun hvert år. De er kombineret med enhver stil med dekoration, afviger i et stort udvalg af farver og teksturer. Specielt spektakulære udseende lofter med fotoudskrivning og 3D-billede.

Strekak i badeværelset

Hvidt strækloft, emhætte monteret i midten

 • høj dekoration;
 • modstand mod fugt, temperaturændringer, kondensering ophobes ikke i loftet;
 • Når det oversvømmes, bevarer belægningen et stort volumen vand efter afløb, som igen tager sin tidligere form på.

Strekak i badeværelset

Strekak med fotoudskrivning

Smukt strækloft i to niveauer

 • installationen kræver specielt udstyr og faglige færdigheder, derfor vil det ikke være muligt at lave et nedhængt loft alene;
 • en sådan finish er ret dyr i forhold til stativ og kassettelofter;
 • Filmen er let beskadiget med en skarp genstand;
 • Ingen adgang til kommunikation
 • I tilfælde af skade skal belægningen være fuldstændig udskiftet, det kan ikke repareres.

Glasloft

Belyset glasloft

En sådan finish er en dyr fornøjelse, men usædvanligt spektakulær. Plader af hærdet glas kan være uigennemsigtige, spejl, farve, med billeder og farvede ruder, med indbygget belysning. Installation sker i henhold til typen af ​​kassettelofter, men rammen bruges forstærket, da glasets vægt er stor nok. Selvfølgelig skal basen også være særlig holdbar, ellers kan hele strukturen en dag falde sammen.

Glas loft, vægmaleri

 • Loftet ser usædvanligt imponerende og originalt ud, udvider rummet visuelt;
 • glasset er ikke bange for fugt eller svamp, det kan vaskes med et hvilket som helst rengøringsmiddel;
 • Ved omhyggelig forsigtighed vil belægningen vare mere end et dusin år.
 • høje omkostninger ved materialer og installation;
 • installationen kræver nøjagtige beregninger af belastningen på basen og betydelige lønomkostninger, derfor bør den håndteres af en specialist;
 • ikke egnet til værelser med svage gulve;
 • På overfladen af ​​glasfladen er det let at forblive, så du skal passe på det mere omhyggeligt.

Glasloft

Hvilket loft at vælge

Hvert af de beskrevne valgmuligheder er attraktivt på sin egen måde, men hvis du tager højde for det optimale forhold mellem omkostninger, dekoration og brugervenlighed, er plast- eller slattedækket det bedste valg. Takket være et bredt udvalg af paneler kan du finde en interessant og usædvanlig kombination af farve og tekstur, eller tværtimod vælge en diskret klassisk version. Hvis badeværelset er indrettet i højteknologisk eller loft-stil, ideel til panelet med spejlbelægning, samt krom og med metalliske farver. Dette er en fantastisk mulighed for at vise fantasi, at føle sig lidt designer.

Rippled loft

Montering af rackloft på badeværelset

Montering af rackloftet er det afsluttende trin i færdiggørelsen af ​​badeværelset. Forudkast loftet skal rengøres fra støv, skrælning gips, maling, alle eksisterende revner bør broderes og forsegles med kitt. De steder, der er ramt af svampen, skal rengøres og behandles med antiseptiske midler. Afslutningsvis er overfladen dækket af en vandtæt primer med antifungale additiver for at eliminere udseendet af skimmelsvamp i fremtiden.

Rådet. Før installationen skal du udføre ledninger til belysningsenheder og fastgøre ledningerne i loftet med dowel-negle og plastik.

I processen skal du:

 • dekorative lameller lavet af plast eller aluminium;
 • aluminiumsprofiler;
 • stringers (bæredæk);
 • suspensioner;
 • skruer og dowels;
 • saks til metal;
 • niveau; bor med et sæt øvelser.

Trin 1. Langs rummets omkreds på væggene tegner en flad vandret linie i en afstand på 15 cm fra den grove bund. Til mærkning er det meget bekvemt at bruge et laserniveau, men i mangel af en almindelig konstruktion vil man gøre det.

Trin 2. På markeringslinjen skal du markere hvert 40-50 cm point for hullerne til fastgørelsesanordninger og sætte de samme mærker på profilen. Bor huller i styrene, derefter i væggene, ved hjælp af passende bor. Hulernes diameter skal være 6 mm.

Mærkning på væggen og boring huller

Trin 3. Ind i hullerne i væggene indsæt dykker, hammer dem flush med overfladen, applicer en profil og skru i selvlukkende skruer.

Sæt dykker i huller

Profilen skal placeres strengt langs linjen, afvigelserne i vandret retning vil føre til en forvrængning af strukturen. Til sammenføjning af hjørnerne skæres enderne af profilerne i en 45 graders vinkel.

Angle docking indstilling

Trin 4. Carrier dæk er installeret mellem to modstående vægge - strengere. Mellem strængernes ender og profilvæggen skal der være et hul på ca. 10 mm for at kompensere for termisk ekspansion. I dette tilfælde er elementerne strengt vinkelret på hinanden.

Rådet. For at forbinde de to strengere er det nødvendigt at pålægge den ene på den anden for at justere de perforerede huller og fastgøre skruerne på begge sider.

Trin 5. På loftet skal du mærke placeringen af ​​fastgørelsesanordningerne til strengere i en afstand på 20 cm fra væggene og ca. 0,7-1 m mellem dem. Bor huller, indsæt dowels og skru strengerne. Skruer er ikke skruet til enden, hvilket giver mulighed for at justere højden af ​​skinnerne i installationsprocessen.

Monteringsordning af slattedlofter

Trin 6. Fastgør den første skinne: Anbring den på startprofilen, indsæt i sporene på strengerne og tryk, indtil den klikker. Mellem spidsens ender og profilens væg skal der være huller på 5 mm.

Reiki profil (plastik)

Rækken er indsat i profilenden

Skinnen snaps ind i stringer og den modsatte profil på væggen

Montering af plastlameller

Trin 7. På samme måde skal alle andre skinner fastgøres til lampens placering. For at lave et hul under det, markere midten af ​​udskæringen med en blyant og bor med en krone med den ønskede diameter. Dernæst indsæt lampens krop i hullet, hold det fast, fastgør panelet til strengerne, led tråden indeni og tilslut en lyspære.

Dyser til boring

Fremtidigt hul til lampen i skinnen

Trin 8. På samme måde monterer de alle andre armaturer, tjekker deres arbejde, fuldfører installationen af ​​hele skinner. Hvis den sidste plank er bredere end nødvendigt, skæres den til bredden med metal saks. Materialet er ret tyndt, så det er ikke svært at skære.

Tilsluttet armatur (eksempel på installation i loftet med spejleffekt)

Rådet. For nemheds skyld på skinnen skal du trække en skærelinje og derefter dreje vinkelret på samme side i en afstand på 4-5 cm fra hinanden og bøj materialet lidt. Derefter er det meget nemmere og hurtigere at afskære overskuddet.

Trin 9. Når du har sikret den sidste bjælke, skal du kontrollere lågenes vandrette position og stram skruerne i strengerne om nødvendigt. Huller mellem lamellerne gør det nemt at gøre.

For det første er den sidste rake savet sammen installeret, efter den sidst men en sidste

Trin 10. Nu er det fortsat at lukke hullerne med specielle indsatser, hvis de leveres af designet. De skæres til den krævede længde, indsættes mellem lamellerne, stramt presset til kliket.

Et eksempel på en dekorativ loftsstrimmel snaps kun ind i slidserne.

Den færdige belægning må ikke have huller og revner mellem elementerne, alle lameller skal være i samme plan. Hvis loftet går i bølger, betyder det, at du ikke har stramt fastgørelserne på strengerne. For at løse problemet skal du forsigtigt smøre indsatserne på problemområderne, dreje skruerne og returnere indsatsen på plads.